Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΠΩΣ Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1.807 μ.Χ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΩΣ Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1.807 μ.Χ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό σε όλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν σημαντικά ιστορικά περιστατικά, τα οποία είχαν πολλές ομοιότητες και κοινή κατάληξη από τις παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν σε παρεμφερείς καταστάσεις ηγέτες.

Το 1.807 μ.Χ. έγινε Ρωσοτουρκικούς πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Τούρκων (παρόλο που τα δύο αυτά κράτη ήταν συμμαχικά νωρίτερα κατά των Γάλλων όταν αυτοί εισέβαλαν στα Επτάνησα και την Αίγυπτο, ενώ στην συνέχεια η συμμαχία αυτών έσπασε και οι Γάλλοι συμμάχησαν με τους Τούρκους κατά των Ρώσων) κατά την διάρκεια του τέταρτου στρατιωτικού συνασπισμού κατά της Γαλλίας του Μεγάλου Ναπολέοντα, όταν οι Ρώσοι ήταν σύμμαχοι των Βρετανών και οι Τούρκοι των Γάλλων.

{Όπως ακριβώς στον Α΄ΠΠ οι άλλοτε σύμμαχοι των Αγγλογάλλων Τούρκοι συμμάχησαν με τους Γερμανούς κατά των πρώτων και οι Βρετανοί προσάρτησαν την Αίγυπτο και επιτέθηκαν όπως και οι Γάλλοι στους Τούρκους στην Παλαιστίνη και την Αραβία}.

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν τότε στην Μολδοβλαχία και παραβίασαν το ουδέτερο βάσει των συμφωνιών με την Ρωσία καθεστώς που είχαν αυτές για να τις προσαρτήσουν στο κράτος τους και να το μεγαλώσουν εδαφικά, σε πόρους και υπηκόους, ενώ εκτός αυτών οι Τούρκοι έστειλαν στρατό και στην Γεωργία για να πιέσουν τους Ρώσους.

Παράλληλα, σε συμφωνία με τους Τούρκους και εκμεταλλευόμενοι τον πόλεμο αυτών με την Ρωσία, οι Γάλλοι έστειλαν στρατό στην Πολωνία για να πολεμήσουν τους Ρώσους και να τους αναγκάσουν να κρατήσουν εκεί μέρος του στρατού τους και να μην τον στείλουν κατά των Τούρκων.

Στον πόλεμο των Τούρκων και των Ρώσων στην Γεωργία νίκησαν κατά κράτος οι Ρώσοι και κατάφεραν όχι μόνο να νικήσουν τους Τούρκους και να κρατήσουν τα εδάφη τους, αλλά παράλληλα και να προελάσουν και να κατακτήσουν έως τότε εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

{Όπως ακριβώς στον Α΄ΠΠ οι Ρώσοι νίκησαν στον Καύκασο τους Τούρκους και προέλαυσαν προς τα τουρκικά εδάφη και απελευθέρωσαν τον κατεχόμενο από τους Τούρκους Πόντο και Αρμενία που γενοκτονούσαν οι Τούρκοι πριν, κατά και μετά τον Α΄ΠΠ μέχρι το πραξικόπημα των μπολσεβίκων (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), αφού όταν αυτοί ανέλαβαν την εξουσία αποχωρήσαν από τις περιοχές αυτές αφήνοντας την στο έλεος των Τούρκων}.

Τότε, οι Βρετανοί έκλεισαν τα Στενά για τους Ρώσους και τους Τούρκους ως αντίποινα και ως απάντηση στην πράξη τους αυτή οι Ρώσοι και οι Τούρκοι έστειλαν στρατό και στόλο για να αποκλείσουν τα Στενά και να διαλύσουν ή να αποδυναμώσουν τον τουρκικό στόλο.

Και πραγματικά, παρόλο που οι Βρετανοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκλείσουν και να καταλάβουν τα Στενά του Βοσπόρου, κάτι που δεν κατάφεραν λόγω της οργάνωσης των Τούρκων που τους απέκρουσαν τον Βρετανικό στρατό και στόλο χάρις στις προσπάθειες του ικανού Γάλλου πρεσβευτή Σεμπαστιανι.

{Όπως ακριβώς στον Α΄ΠΠ οι Αγγλογάλλοι και οι σύμμαχοι τους (π.χ. Αυστραλοί και Καναδοί), προσπάθησαν να καταλάβουν τα Στενά του Βοσπόρου και την Καλλίπολη στην ιδιά ακριβώς περιοχή, κάτι που δεν κατάφεραν λόγω της μεγάλης αντίστασης των Τούρκων και την απόκρουση του Αγγλογαλικού και συμμαχικού στρατού και στόλου και με την βοήθεια του Γερμανού πρέσβη Hans von Wangenheim και του στρατηγού Λίμαν Φον Σάντερς}.

Παρόλα αυτά όταν έφτασαν οι Ρώσοι κατάφεραν να νικήσουν σε δύο ναυμαχίες πλήρως τον τουρκικό στόλο και αμέσως μετά το γεγονός αυτό να πλεύσουν προς την Κωνσταντινούπολη για να την αποκλείσουν με τον στόλο τους.

Και πραγματικά, έγινε ναυτικούς αποκλεισμός των Στενών του Βοσπόρου από τους Ρώσους κατά των Τούρκων και σημειώθηκε εξέγερση και έπεσε με εξέγερση ο Σελίμ Γ’ λόγω της ήττας και πείνας, το 1.807 μ.Χ.

(Όπως ακριβώς δηλαδή και στον Α΄ΠΠ λόγω της ήττας και του ναυτικού αποκλεισμού της Γερμανίας από τους Βρετανούς στον Α΄ΠΠ έγινε εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄ Χοεντσόλερν.

{Εδώ βέβαια μπορεί να αναφερθεί ότι πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας λόγω του κλεισίματος των Στενών του Βοσπόρου/Δαρδανέλιων συνέβη όχι μόνο το 1.807 μ.Χ., αλλά και τα έτη 1.828 μ.Χ. και το 1.914 μ.Χ. κατά την διάρκεια του Α΄ΠΠ}.

Παράλληλα, στο μέτωπο της Μολδοβλαχίας, οι Ρώσοι κατάφεραν να νικήσουν τους Τούρκους και να αποκαταστήσουν το εδαφικό καθεστώς που είχαν παραβιάσει με την επίθεση τους στην περιοχή οι Τούρκοι και να προσαρτήσουν και κάποια εδάφη (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_53.html).

Οι δε Τούρκοι, έως τότε σύμμαχοι των Γάλλων του Ναπολέοντα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την συμμαχία τους αυτή και να τηρήσουν στην συνέχεια μία ουδέτερη ή εξαναγκαστική υπέρ των εχθρών του Ναπολέοντα στάση.

Αργότερα, χάρις στην μαχητικότητα των Ρώσων, ο Ναπολέοντας και ο στρατός τους ηττήθηκαν ολοκληρωτικά από τους Ρώσους με την εισβολή των Γάλλων στην Ρωσία και στην μάχη των εθνών στην Λειψία, οι οποίες διέλυσαν ολοκληρωτικά τον Γαλλικό στρατό και ήταν μόνο διαδικαστική η οριστική ήττα των Γάλλων από τους Βρετανούς και τους Πρώσους στο Βατερλό.

{Όπως ακριβώς και με την κατάληψη και την καταστροφή της Πόλης το 1.204 μ.Χ. από τους Σταυροφόρους, αλλά και την κατάληψη και καταστροφή μεγάλου μέρους της Ρωμανίας, όπως και εξόντωσης σημαντικού μέρους του στρατού και του πληθυσμού της από  αυτούς, ήταν πια διαδικαστική η κατάκτηση της αποδυναμωμένης πια Αυτοκρατορίας από τους Τούρκους στην συνέχεια}.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην εποχή μας. Λόγω και του επιχειρουμένου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016 μ.Χ. με την βοήθεια και της Δύσης (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html), ο Ερντογάν και η Τουρκία συμμάχησαν με την Ρωσία του Πούτιν.

Όμως οι Τούρκοι όπως πάντα επέδειξαν διφορούμενη και διπρόσωπη στάση, αφού από την μία συμμαχούσαν και βοηθούσαν τους Ρώσους, αλλά και από την άλλη έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς κατά των Ρώσων και μισθοφόρους, όπως και στην Γεωργία, ενώ οι τρομοκράτες που μακέλεψαν με την χρηματοδότηση των Ουκρανών την Μόσχα το 2024 μ.Χ. είχαν εκπαιδευτεί στην Τουρκία (η οποία παλαιοτέρα είχε καταρρίψει και ένα πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία σκοτώνοντας το πλήρωμα του).


Εκτός αυτών μέσω της Τουρκίας που κάνει την δήθεν «ουδέτερη» μεταφέρονται όπλα σε χώρες που απειλούν την Ρωσία μέσω θαλάσσης και ξηράς προς την Γεωργία στον Καύκασο, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Μολδαβία (την παλαιά Μολδοβλαχία) και φτάνουν ως την Πολωνία (όπως και στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1.807 μ.Χ. και στον Α’ΠΠ).

Παράλληλα, οι Ρώσοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν όπως λέγεται στρατιωτικές βάσεις, εκτός από την Συρία και σε Αίγυπτο και Σουδάν, ενώ ο στρατός του ΝΑΤΟ, όπως του Ναπολέοντα και των Γερμανών στον Α΄ΠΠ έχει και αυτός αρχίσει να συγκεντρώνεται σε Πολωνικά εδάφη για να πολεμήσει ξανά κατά των Ρώσων εισβάλοντας σε Ρωσικές χώρες και περιοχές.

(Κάτι που πιθανότατα θα έχει σαν αποτέλεσμα όπως στην εισβολή του Ναπολέοντα στην Ρωσία, στον Ρωσικό εμφύλιο και στον Β΄ΠΠ, την τελική οριστική ήττα και απόκρουση των εισβολέων από τους Ρώσους).

Και παρόλο που εμέ τώρα οι Ρώσοι και οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι μέσω μίας «λυκοφιλίας», εάν όπως θέλουν οι δυτικοί, ΗΠΑ, Γερμανική ΕΕ και ΝΑΤΟ, καταφέρουν να τον ρίξουν μέσω εκλογών ή επανάστασης ή πραξικοπήματος ή εμφύλιου και οι δυτικόφιλοι κεμαλικοί επιστρεψουν στην εξουσία, τότε αυτοί για να πιέσουν την Ρωσία σε Ουκρανία και Συρία και Μέση Ανατολή, να πάρουν διαταγή από την Δύση να κλείσουν τα Στενά στους Ρώσους (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.htm https://alophx.blogspot.com/2024/02/1821.html, l).

Με αφορμή πιθανόν έναν πόλεμο με την Ελλάδα για να έχουν δικαιολογία να προβούν στο κλείσιμο των Στενών, κάτι που όμως μπορεί ακόμα και να οδηγήσει στην διάλυση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την αποπομπή της ακόμα από την συμμαχία αυτή λόγω επίθεσης της σε χώρα του οργανισμού αυτού (όπως ήθελαν και οι Σοβιετικοί επί Ψυχρού Πολέμου).

Στην περίπτωση αυτή, οι Ρώσοι μπορεί να επιτεθούν στην ακάλυπτη πια από την Νατοϊκή στρατιωτική «προστατευτική ομπρελά» και να την καταλάβουν δήθεν (ή και για να) βοηθήσουν τους ομόδοξους τους Έλληνες, ενώ αν οι δυτικοί και οι Ισραηλινοί έχουν επιτεθεί ως τότε στο Ιράν (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html) και παράλληλα υποκινούμενα από την Δύση πρώην κράτη της ΕΣΣΔ προς την Ρωσία για να την εμποδίσουν να ενισχύσει το Ιράν σε μία παράλληλη επίθεση του Ισραήλ και της Δύσης εναντίον του- https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html), να προελάσουν με την Κίνα στην Μέση Ανατολή για να βοηθήσουν τους συμμάχους τους στην περιοχή, ξεκινώντας έναν Γ΄ΠΠ με απρόβλεπτες συνέπειες (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html, https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου