Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό οι Γερμανοί είχαν διαχρονικά σχέδια κατά της Ρωσίας, της Ευρώπης, των ΗΠΑ και όλου του κόσμου τόσο κατά τον Α΄ΠΠ, όσο και κατά τον Β’ΠΠ, στον Ψυχρό Πόλεμο και στις μέρες μας, τα οποία «κληρονόμησε» και στην Δύση, κυρίως στις ΗΠΑ.

Έτσι, τα σημαντικότερα σχέδια που είχαν οι Γερμανοί και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και συνέχισαν αυτά να υπάρχουν ως τις μέρες μας όπως φαίνεται από την γεωπολιτική κατάσταση είναι τα εξής:

Καταρχάς σε σχέση με την Ρωσία αυτό στον Α΄ΠΠ προέβλεπε την εισβολή και κατάληψη εδαφών της σε Ουκρανία και Λευκορωσία την αποκοπή από αυτών και των Βαλτικών, του Καυκάσου και όλης της Κεντρικής Ασίας και των εδαφών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων τους (π.χ. πετρέλαια, εύφορη γη βιομηχανίες κ.λ.π.) από την Ρωσία.

Και στην συνέχεια με την οριστική ήττα της Ρωσίας την διάλυση της  πολλά κράτη για τον ευκολότερο έλεγχο της, είτε μέσω γενοκτονίας, είτε μέσω εκδίωξη των πληθυσμών αυτών, όπως και άλλων χωρών της περιοχής (π.χ. Ρωσίας, Βαλτικών, Ουκρανίας, Λευκορωσίας και Πολωνίας, Σερβίας) και αποικισμός αυτών από Γερμανούς εποίκους.

Αλλά και στον Β΄ΠΠ σε σχέση με την Ρωσία τα σχέδια των Γερμανών προέβλεπαν την εισβολή και κατάληψη εδαφών της σε Ουκρανία και Λευκορωσία την  αποκοπή από αυτών και των Βαλτικών, του Καυκάσου και όλης της Κεντρικής Ασίας και των εδαφών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων τους (π.χ. πετρέλαια, εύφορη γη, βιομηχανίες κ.λ.π.) από την Ρωσία.

Και στην συνέχεια με την οριστική ήττα της Ρωσίας την διάλυση της  πολλά κράτη (μέσω της δημιουργίας της «Μικράς Ρωσίας») για τον ευκολότερο έλεγχο της, είτε μέσω γενοκτονίας, είτε μέσω εκδίωξη των πληθυσμών αυτών, όπως και άλλων χωρών της περιοχής (π.χ. Ρωσίας, Βαλτικών, Ουκρανίας, Λευκορωσίας και Πολωνίας, Γιουγκοσλαβίας) και αποικισμός αυτών από Γερμανούς εποίκους.

Τα ίδια ακριβώς σχέδια για διάλυση της Ρωσίας σε πολλά κράτη (όπως έγινε και με την ΕΣΣΔ) και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών της πόρων έχουν στις μέρες μας η Δύση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Γερμάνια, όπως φαίνεται μέσω του οίκου γεωπολιτικού σχεδιασμού RAND Corporation Μπρεζίνσκι Κέναν και την αποκοπή από την επιρροή της Ρωσίας της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και των κρατών του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Σε σχέση με την Ευρώπη το θέμα της Μεσευρώπης/Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε από τον Γερμανό πολιτικό Friedrich Naumann το 1.915 μ.Χ. στο έργο του Mitteleuropa, σύμφωνα με τον οποίο, αυτό το μέρος της Ευρώπης επρόκειτο να γίνει ένα πολιτικά και οικονομικά ολοκληρωμένο μπλοκ υπό την Γερμανική κυριαρχία. Ορισμένα μέρη του σχεδιασμού περιλάμβαναν σχέδια για την δημιουργία ενός νέου κράτους στην Κριμαία και τα κράτη της Βαλτικής να είναι κράτη-πελάτες.

Το σχέδιο του Γερμανού Καγκελαρίου Theobald von Bethmann Hollweg στο υπόμνημα του για τους στόχους του πολέμου (Α΄ΠΠ) το 1.914 μ.Χ. (αλλά και από τους Walther Rathenau και Alfred von Gwinner) προετοιμάστηκε για μια Κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1914 μ.Χ. και σχεδιάστηκε για να συμπεριλάβει την Γαλλία σε μια Τελωνειακή Ομοσπονδία της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Γερμανική κατοχή του Βελγίου ήταν η πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας, ενώ υπήρχαν σχέδια για την δημιουργία ενός Δουκάτου της Φλάνδρας και ενός Μεγάλου Δουκάτου της Βαρσοβίας, αλλά και της λεκάνης Longwy-Briey, ενώ μέλη της ένωσης αυτής θα ήταν επίσης η Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δάνια, Αυστροουγγαρία υπό μία κοινή εξωθερμική αρχή με κράτη τυπικά ισότιμα, αλλά στην ουσία υπό Γερμανική ηγεσία που θα εδραιώνει την Γερμανική ηγεσία στην Ευρώπη (ότι ακριβώς έγινε  με την ΕΟΚ/ΕΕ).

Η Γαλλία θα γενόταν υποτελές κράτος στην Γερμανία και η δεύτερη θα αποσπούσε από την πρώτη εκτός από την Αλσατία και Λωραίνη και την Μπελφόρ και την περιοχή των Βοσγίων, την Μπριέ και την καταστροφή των οχυρώσεων της Γαλλίας σε Δρέσδη και Βουλώνη στον Α΄ΠΠ και στον Β΄ΠΠ, ενώ η Γαλλία θα υπέγραφε συνθήκη με την Γερμανία που θα την καθιστούσε οικονομικό όμηρο της Γερμανίας και υπό τον έλεγχο της (όπως έγινε στον Β΄ΠΠ και στις μέρες μας).

Το Λουξεμβούργο θα ενωνόταν σε μεγάλο μέρος με την Γερμανία, ενώ το Βέλγιο και η Ολλανδία έμμεσα ως προτεκτοράτα (η δεύτερη ως ομόσπονδο κράτος των Γερμανών), ενώ θα έχαναν και εδάφη (Λιέγη, Εβραίε, Αμβέρσα), όπως οι Σκανδιναβικές Χώρες, ενώ και η Ελβετία θα προσαρτιόνταν στην Γερμανία, όπως και η Βόρεια Γαλλία, εκτός από το κράτος του Βίσυ.

Για την Μεγάλη Βρετάνια, αν αυτή δεν τα έβρισκε με την Γερμανία, είχε αποφασιστεί να γίνει εισβολή στην χώρα αυτή και κατάληψη της από τον Γερμανικό στρατό με έναν υποχείριο βασιλιά και κυβέρνηση σαν αυτή του Βίσυ στην Γαλλία. 

Οι Γερμανοί ήθελαν και την διάλυση και την προσάρτηση της Αυστρίας, της Τσεχοσλοβακίας και της Πολωνίας υπό Γερμανικό έλεγχο όπως στον Α΄ΠΠ και την συμμαχία με την Τουρκία για την γεωπολιτική της αξία και κατά των Ρώσων, όπως κάμνουν στις μέρες μας με την ίδια χώρα, όπως και οι ΗΠΑ.

Οι Γερμανοί στόχευαν πάντα στον Α΄ΠΠ, στον Β΄ΠΠ και στις μέρες μας στην διάλυση της Σερβίας σε πολλά κράτη για να την ελέγχουν, ενώ σχεδιάζονταν μαζί με τους Ιταλούς η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», όπως έκαναν αυτά τα κράτη στις μέρες μας και η Δύση/ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

Χτύπημα σχεδίαζαν οι δυτικοί κατά της ΕΣΣΔ με αφορμή την Φιλανδία στον Μεσοπόλεμο και τον Β΄ΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_91.html), όπως στις μέρες μας θέλουν ξανά με αφορμή την Ουκρανία οι δυτικοί να επιτεθούν στους Ρώσους (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html).

Σε σχέση με την Ελλάδα, η πατρίδα μας θα έχανε τα εδάφη της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας προς όφελος των συμμάχων των Γερμανών Βουλγάρων στον Α΄ΠΠ και στον Β’ΠΠ υπερ των Βουλγάρων και των Ιταλών, όπως και την Ήπειρο που θα δίνονταν στην Αλβανία και την Θράκη που θα μοιράζονταν η Βουλγαρία με την Τουρκία.

Επίσης, η Τουρκία θα καταλάβανε νησιά του Αιγαίου και στην συνέχεια, λίγο πριν το τέλος του Β΄ΠΠ η Γερμανία σκόπευε να δημιουργήσει ένα κράτος στην πάντα Ελληνική Μακεδονία μας αποσπόντα την από την Ελλάδα, όπως προσπάθησαν να κάνουν οι Βουλγάροι και οι Γιουγκοσλάβοι του Τίτο, κάτι που προσπαθούν και οι Σκοπιανοί με τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους κατά της πατρίδας μας στις μέρες μας με την κατάπτυστη και αντισυνταγματική δήθεν «Συμφωνία των Πρεσπών». 

Η δε Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (Europäischer Staatenbund) ή Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (σαν την ΕΟΚ) ήταν ένας προτεινόμενος πολιτικός θεσμός της Ευρωπαϊκής ενότητας, ο οποίος επρόκειτο να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης (Neuordnung) της Ναζιστικής «Νέας Τάξης» στον απόηχο μιας Γερμανικής νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που προτάθηκε από τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Joachim von Ribbentrop τον Μάρτιο του 1943 μ.Χ., ενώ οι Βρυξέλες θα γινόταν η πρωτεύουσα αυτής της Ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των Γερμανών.

(Όπως ακριβώς οι Βρυξέλες είναι η πρωτεύουσα της ΕΕ στις μέρες μας, ενώ το ίδιο σχέδιο είχαν οι Γερμανοί και αν νίκαγαν τον Α΄ΠΠ για τις Βρυξέλες στην τότε σχεδιαζόμενη από αυτούς ένωση της Ευρώπης υπό την ηγεσία τους).

Μερικοί ιστορικοί έχουν υποστηρίξει ότι η ιδέα ήταν κυρίως ένα εργαλείο προπαγάνδας. Ωστόσο, άλλοι υποστήριξαν ότι υπήρχε γνήσιος ενθουσιασμός για την Ευρωπαϊκή ενότητα μεταξύ των ναζιστών και φασιστών πολιτικών ηγετών και διανοουμένων, καθώς οι αναφορές στην ιδέα έγιναν σε μυστικά κυβερνητικά μνημόνια και συνομιλίες.

Τελικά, αυτά τα σχέδια των Ναζί και των Γερμανών από τον Α΄ΠΠ και τον Β’ΠΠ για την οικονομική και πολιτική ένωση της Ευρώπης υπό τον έλεγχο τους έγιναν πραγματικότητα στον Ψυχρό Πόλεμο με την δημιουργία της ΕΟΚ από Ναζιστές πολιτικούς και μετά της ΕΕ/Ράϊχ από απογόνους Ναζί (https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_51.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html).

Υπήρχε παράλληλα σχέδιο για εάν Γερμανικό ουδέτερο κράτος στον Δούναβη που θα αποτελείται από Γερμανούς από το Μπάντα που θα δρούσε ως ένα ανάχωμα κατά των Ρώσων από πλευράς της Γερμανίας του Χίτλερ.

Επίσης, θα ιδρύονταν εάν κράτος των Γερμανών της Σερβίας θα είχε σκοπό να εξασφαλίσει μόνιμη γερμανική υπεροχή στην λεκάνη του Δούναβη και στην συνέχεια να σχεδιάσει μια οικονομική αναδιοργάνωση των Βαλκανίων.

Ο Φράνκο διεκδίκησε τα Γαλλικά Βασκικά διαμερίσματα, το Καταλανικό Roussillon, το Cerdagne και την Ανδόρα. Η Ισπανία ήθελε επίσης να διεκδικήσει το Γιβραλτάρ από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της συμβολικής και στρατηγικής αξίας.

Ο Φράνκο ζήτησε επίσης την επανένωση του Μαρόκου ως Ισπανικού προτεκτοράτου, την προσάρτηση της περιοχής Oran από τη Γαλλική Αλγερία (και τα δύο ανήκαν στο Lebensraum της Ισπανίας στους φαλαγγικούς κύκλους) και μεγάλης κλίμακας επέκταση της Ισπανικής Γουινέας μέσω του Γαλλικού Καμερούν.

Η Ισπανία επιδίωξε επίσης ομοσπονδία με την Πορτογαλία για κοινούς πολιτιστικούς και ιστορικούς λόγους (όπως η Ιβηρική Ένωση), ακόμη και ορισμένοι Ισπανοί εθνικιστές ισχυρίστηκαν ότι "Γεωγραφικά μιλώντας, η Πορτογαλία δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης".

Οι Ναζί, και ιδιαίτερα οι Ιταλοί, ήταν ανεκτοί με την πιθανότητα μιας Μεγάλης Ισπανίας σε μια στρατηγική περικύκλωση της Γαλλίας, θεωρώντας την Ισπανία ως φυσικό σύμμαχο της Γερμανίας για άλλη μια φορά (σε σχέση με την Ισπανία των Αψβούργων και την μοναρχία των Αψβούργων ) και ότι η άνοδός τους και των δύο οι εξουσίες εξαρτιόνταν από την πτώση της Γαλλίας.

Οι Ναζί ήλπιζαν να κάνουν την Ισπανία αρκετά ισχυρή ώστε να βρίσκεται σε ίση θέση όπως η Ιταλία του Μουσολίνι και να αποφύγει το καθεστώς μιας Γαλλο-Βρετανικής συγκυριαρχίας στην γεωπολιτική, ελπίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει ουδέτερη στην νέα τάξη πραγμάτων, έχοντας να επιλέξει μεταξύ της Ιταλίας. Γερμανικός συνασπισμός ή Γαλλικός συνασπισμός στο μέλλον.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 1.940 μ.Χ., ο Χίτλερ εξέτασε το ενδεχόμενο να καταλάβει τα πορτογαλικά εδάφη των Αζορών, του Πράσινου Ακρωτηρίου και της Μαδέρας και των Ισπανικών Καναρίων Νήσων , όλα στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε μια προσπάθεια να αρνηθεί στους Βρετανούς το έδαφος για στρατιωτικές ενέργειες. ενάντια στην ελεγχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο του 1.940 μ.Χ., ο Χίτλερ έθεσε περαιτέρω το ζήτημα σε μια συζήτηση με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών Serrano Súñer, προσφέροντας τώρα στην Ισπανία να μεταφέρει ένα από τα Κανάρια νησιά σε γερμανική χρήση για την τιμή του Γαλλικού Μαρόκου.

Το Σχέδιο Kathleen, που μερικές φορές αναφέρεται ως Σχέδιο Artus, ήταν ένα στρατιωτικό σχέδιο για την εισβολή στην Βόρεια Ιρλανδία από την Ναζιστική Γερμανία, που εγκρίθηκε το 1.940 μ.Χ. από τον Stephen Hayes, εν ενεργεία Αρχηγό του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA). Το σχέδιο Kathleen διαφέρει από το Operation Green, το Γερμανικό στρατιωτικό σχέδιο εισβολής στην Ιρλανδία, που επίσης εκπονήθηκε το 1.940 μ.Χ.

Στο Zweites Buch, ο Χίτλερ ζήτησε μια Αγγλο-Γερμανική συμμαχία βασισμένη στην πολιτική σκοπιμότητα καθώς και στην αντίληψη ότι οι δύο Γερμανικές δυνάμεις ήταν φυσικοί σύμμαχοι. Ο Χίτλερ υποστήριξε ότι οι υποτιθέμενοι Βρετανοί που αγωνίζονται για μια ισορροπία δυνάμεων που οδηγεί σε μια Αγγλο-Γερμανική συμμαχία δεν θα έρχονταν σε αντίθεση με τον στόχο του να είναι η Γερμανία η κυρίαρχη ηπειρωτική δύναμη

Αλλά και στις μέρες μας, το Κέντρο Ευρωπαϊκών μειονοτήτων που ελέγχεται από την Γερμανία και τις ΗΠΑ προτείνει «μειονότητες» και δημιουργία κρατών που θα ελέγχεται από Γερμανία κα ΗΠΑ, όμοια με αυτών και τα κράτη των οποίων ήθελαν οι Ναζί να δημιουργήσουν στον Α΄ΠΠ και Β΄ΠΠ.

Παράλληλα, η Γερμανία σχεδίαζε επίθεση στην Οθωμανή Αυτοκρατορία/Τουρκία και την διάλυση της μετά τον Α’ΠΠ αφού πρώτα την χρησιμοποιούσαν κατά της Ρωσίας στον Καύκασο, όπως και το άνοιγμα ενός νέου μετώπου με τον ξεσηκωμό και μίας τζιχάντ των μουσουλμάνων κατά της Αντάντ και των Ρώσων, ενώ με την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εδάφη θα δίνονταν στην Ιταλία (πριν την είσοδο της στον Α΄ΠΠ) και στην Αυστρία και στις Κεντρικές Αυτοκρατορίες.

Αλλά και στον Β΄ΠΠ θα γινόταν επίθεση Τουρκία και διάλυση της από την Γερμανία, αφού πρωτα την χρησιμοποιούσαν κατά της ΕΣΣΔ στον Καύκασο με άνοιγμα νέου μετώπου και μέσω της χρήσης και συμμαχίας με Άραβες εθνικιστικές και υποστηρικτές του Μεγάλου Μουφτή Χουσεΐνι με έναν ξεσηκωμό και μία τζιμάνη κατά Συμμάχων και Ρώσων και την δημιουργία ενός ελεγχόμενου από τους Ναζί Αραβικού κράτους, ενώ αλλά εδάφη θα δίνονταν στην Ιταλία και τον Άξονα. 

Όπως ακριβώς στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά και στις μέρες μας, οι ΗΠΑ, εκτός των Ναζί μισθοφόρων (https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html) και τους καθολικούς του συνδικάτου του Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html), χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί και τους ισλαμιστές κατά της Ρωσίας σε Αφγανιστάν (https://alophx.blogspot.com/2017/09/11092001-isis-13112015.html), Συρία, Ρωσία κ.λ.π.

Σε σχέση με τους Εβραίους, οι Γερμανοί πριν την εξόντωση τους μέσω του Ολοκαυτώματος είχαν σχέδια για την μεταφορά αυτών εκτός Ευρώπης σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Μαδαγασκάρη ή σε μία Εβραϊκή αυτοδιοικούμενη επικράτεια εντός της Ιταλικής Ανατολικής Αφρική ή στις πόλεις Λούμπλιν και Νίσκο.


 Στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ και εργαστήρια τους μετά την 11η Σεπτέμβριου του 2001 μ.Χ., συγκεκριμένα το Ahmed Forces Journal τον Ιούνιο του 2006 μ.Χ., σχεδίαζαν την διάλυση των κρατών της περιοχής σε πολλά κράτη (π.χ. Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λιβανό, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν) και αλλά θα γινόταν μεγάλα (π.χ. Κουρδιστάν, Ιορδανία, Αζερμπαϊτζάν, Υεμένη, Αφγανιστάν, Ισραήλ κ.λ.π.).

Στις ΗΠΑ οι Γερμανοί επί Α΄ΠΠ θα έκαναν επίθεση στις ΗΠΑ με αερόστατα Ζέπελιν από Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄ για αιφνιδιασμός και τρόμου μέσω του δόγματος σοκ που θα προκαλούσε φόβο και παράλυση στις ΗΠΑ (όπως έγινε με την 11η Σεπτέμβριου στις ΗΠΑ, όμως ίσως και οργή και αντεπίθεση σαν Περλ Χάρμπορ ΗΠΑ Β’ΠΠ και στις 11/09/2001 μ.Χ.), αλλά και με μία συμμαχία με το Μεξικό και πόλεμο με τις ΗΠΑ και με την ήττα αυτών θα δίνονταν ως αμοιβή οι Νότιες ΗΠΑ στο Μεξικό.

Αλλά και στον Β΄ΠΠ θα γινόταν επίθεση στις ΗΠΑ είτε με ατομικά όπλα (αν προλάβαιναν να κατασκευάσουν οι Ναζί), είτε με στρατό σε δεύτερη γενιά μετά τον Χίτλερ (μετά από έναν «Ψυχρό Πόλεμο» ΗΠΑ και Γερμανίας αυτή την φορά) και συμμαχία με το Μεξικό στον πόλεμο κατά των ΗΠΑ και την συμμαχία με φιλοναζιστικά κράτη της Λατινικής Αμερικής κατά των Αμερικάνων με την ήττα των Ρώσων.

Αλλά και στις μέρες μας οι Γερμανοί προσπάθησαν μέσω της Μέρκελ και του Σόιμπλε να απεξαρτηθούν από την Ρωσία και τις ΗΠΑ και να ελέγξουν την ΕΕ και τα εδάφη χωρών επιρροής της Ρωσίας και θα ήθελε πολύ εκτός από την διάλυση της Ρωσίας, να διέλυε και τις ΗΠΑ αν αυτό ήταν εφικτό.


 Η Ιαπωνία αντίστοιχα είχε σχέδια για κατάληψη όλης της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Κίνας, της Κορέας, της Ινδονήσιας, των Φιλιππίνων και για εισβολή και στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία και την Ινδία και την Ρωσία από την Μαντζουρία, τόσο στον Α΄ΠΠ, στον Μεσοπόλεμο και στον Β’ΠΠ.


Αλλά και η Κεντρική Ασία θα βρίσκονταν υπό αιγίδα Γερμανών και το ίδιο και τα κράτη του Ιράκ, Συρίας, Λιβάνου, Παλαιστίνης, Ιρλανδίας, Ιράν, Αφγανιστάν και Πακιστάν, όπως και η Τουρκία, η οποία θα διασπώντα σε πολλά κράτη (https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html).

[Οι Γερμανοί ήθελαν να χρησιμοποιούσαν τον Χουσεΐνι και τους Άραβες εθνικιστές για να προκαλέσουν εξεγέρσεις κατά των Βρετανών σε Ιράκ και Παλαιστίνη (και σε Ιράν και Αίγυπτο ταυτόχρονα, στην δεύτερη με την βοήθεια των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μπάνα), έτσι ώστε ο στρατός του να προελάσει εύκολα στις περιοχές αυτές και να τις καταλάβει μαζί με τα πετρέλαια τους, όπως ακριβώς θέλουν να κάνουν στις μέρες μας οι ΗΠΑ και η Δύση στην ίδια περιοχή. Ο δε παναραβιστής και εθνικιστής Νάσερ ήθελε την ένωση των Αράβων έλεγε, όπως ο Μπίσμαρκ και ο Χίτλερ ένωσαν την Γερμανία και ο Καβούρ και ο Γαριβάλδης την Ιταλία.

Το Τουρκεστάν καταλήφθηκε από την Τσαρική Ρωσία τον 19ο Αιώνα μ.Χ. και στην συνέχεια από την ΕΣΣΔ τα έτη 1.918 μ.Χ.-1.930 μ.Χ., μία περιοχή που ήθελαν να κάνουν ανεξάρτητοι οι Γερμανοί στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και οι ΗΠΑ στις μέρες μας από την επιρροή και τον έλεγχο της Ρωσίας.

Οι Βρετανοί (όπως και οι Γερμανοί πριν από αυτούς) στήριξαν τους ισλαμιστές μαχητές Μπασμάτσι στην Κεντρική Ασία κατά της ΕΣΣΔ για να αποσπάσουν την περιοχή αυτή από την ΕΣΣΔ, όπως ακριβώς έκαναν στις μέρες μας οι ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περιοχή μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και με την Ρωσία στις μέρες μας η Δύση, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, ενώ η Δύση και οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τους ισλαμιστές κατά της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, όπως έκαναν και οι Γερμανοί κατά της ΕΣΣΔ στον Β΄ΠΠ.

«Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» έλεγαν ο Μαρξ και ο Λένιν, ενώ ο Νεότουρκους Ενβέρ Πάσας που πολέμησε με τους ισλαμιστές Μπασμάτσι κατά των Ρώσων στο Τουρκεστάν και σκοτώθηκε σε μάχη από αυτούς στην περιοχή αυτή.  Όπως στις μέρες μας στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να καταλάβουν την περιοχή αυτή και να αρπάξουν τα πετρέλαια της].

Από την Ιταλία θα γίνονταν κατάληψη μεγάλου μέρους της Βορείας Αφρικής και Σουδάν Σομαλίας υπό την Ιταλία ενώ υπόλοιπη Αφρική και Βρετανικές αποικίες Κεντρικής και Νοτιάς Αφρικής, αποικίες Γαλλίας και Βρετανών υπό έλεγχο Γερμανίας, όπως και την επιστροφή στην Γερμανία όλων των αποικιών της στον Α΄ΠΠ. Ο δε εναπομείνασας Νότιος τομέας της Αφρικής θα ελέγχονταν από ένα φιλοναζιστικά Αφρικανέ κράτος/Απαρτχάιντ χτισμένο σε φυλετικούς λόγους.

Ο δε Μουσολίνι ονειρευόταν μια ισχυρή Ιταλία διευρυμένη στην Ευρώπη, από την Νίκαια μέχρι το Governatorator di Dalmazia στην Δαλματία και πιθανώς την Μεγάλη Αλβανία, τα νησιά του Ιονίου , το Πριγκιπάτο της Πίνδου στην Ήπειρο και την Θεσσαλία.


Επίσης, ο Μουσολίνι είχε σχεδιάσει να αποκτήσει για την Αυτοκρατορική Ιταλία πλήρως νησί της Κρήτης (που ήταν κυρίως Γερμανικά κατεχόμενο) και τα γύρω Νότια Ελληνικά νησιά και μέρος τη; Ηπειρωτικής Ελλάδας συνδέοντας τις Ιταλικές κτήσεις των Δωδεκανήσων με τα Ιταλικά νησιά που ήθελε να καταλάβει στο Ιόνιο.

Όλα αυτά τα σχέδια θυμίζουν κατά πολύ τα σχέδια των ΗΠΑ που έχει η χώρα αυτή διαχρονικά για την διάλυση των κρατών των εχθρών της, αλλά και όλων των κρατών της γης σε πολλά μικρά κράτη, έτσι ώστε με τον κανόνα του «διαιρεί και βασίλευε» αυτά να μην απειλούν την θεση της ως υπερδύναμη και να είναι πάντα αποδυναμωμένα για να τα ελέγχει απόλυτα και να διατηρεί εσαεί την παγκόσμια ηγεμονία της (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_0.html). 

Θα είναι άραγε παρόμοια η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ομολογεί με κυνισμό: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «διασπαστεί» για να διευκολυνθεί η περιφερειακή διοίκηση και να αποτραπούν νέοι πόλεμοι.

Οι δυτικοί ηγέτες δεν συγκαλύπτουν πλέον τον στόχο τους να καταστρέψουν και να κατακερματίσουν την Ρωσική Ομοσπονδία. Σε πρόσφατη ομιλία της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «διασπαστεί» για να διευκολυνθεί η περιφερειακή διοίκηση και να αποτραπούν νέοι πόλεμοι.

Τα λόγια της αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή κλιμάκωση στον πόλεμο, με την Ρωσική εδαφική διάλυση να γίνεται η επίσημη ατζέντα μιας χώρας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον γεωπολιτικό αναλυτή Lucas Leiroz.

Η Kallas τάχθηκε υπέρ του τέλους της Ρωσίας ως κράτους κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν. Σύμφωνα με αυτήν, η Ρωσική εθνοτική ποικιλομορφία αποτελεί εμπόδιο στην δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας που περιλαμβάνει την Μόσχα. Ζήτησε κάθε λαός στην Ρωσία να ζει υπό το δικό του κράτος, σπάζοντας έτσι την ενότητα της Ομοσπονδίας.

Ο πραγματικός στόχος του ΝΑΤΟ. Η Kallas τόνισε ότι ένα σενάριο με μικρά έθνη είναι καλύτερο για την Ευρώπη, παραδεχόμενη ουσιαστικά αυτό που λένε πολλοί σοβαροί γεωπολιτικοί αναλυτές εδώ και πολύ καιρό: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι η πλήρης καταστροφή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ζητώντας κάθε λαός στη Ρωσία να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, η Kallas απλώς υποδαυλίζει τον εσωτερικό ρατσισμό και τον αυτονομισμό στην Ρωσία, ο οποίος αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Μόσχας, παρατηρεί ο Leiroz.

Δήλωσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Δύση να μπορέσει να νικήσει την Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας – με τον κατακερματισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας να είναι ένα βήμα παραπέρα, μετά την (απίθανη) στρατιωτική νίκη του Κιέβου.

Υπογράμμισε ότι αυτό που εμποδίζει τις δυτικές χώρες να κάνουν περισσότερα για την Ουκρανία είναι απλώς ο φόβος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ξεπεράσει τις ανησυχίες του και να τολμήσει να στείλει όση βοήθεια χρειάζεται, ώστε η νίκη της Ουκρανίας να είναι εξασφαλισμένη στο πεδίο της μάχης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/739213/i-idia-i-prothypourgos-tis-esthonias-apokalyptei-stoxos-tou-nato-einai-na-dialysei-ti-rosiki-omospondia).

 

Αρνητική εξέλιξη για την ασφάλεια: H Ρωσία «έσβησε» τα σύνορα με την Εσθονία! – Αφαίρεσε τους σημαντήρες που τα οριοθετούν. Αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα Εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα - Επίκειται έναρξη επιχειρήσεων κατά της Εσθονίας ή απλά ρωσικός «πόλεμος νεύρων».

Την περασμένη νύχτα, Ρώσοι συνοριοφύλακες αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως «πόλεμο νεύρων» της Μόσχας στο βαλτικό κρατίδιο.

Αλλά και ως μία προειδοποίηση ότι η Εσθονία «είναι υπόθεση 24 ωρών» για την Ρωσία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ πιέσει την Μόσχα να δράσει στα βαλτικά κρατίδια. Μία Ρωσική Ταξιαρχία της Ομάδας Στρατιών «Βορράς», έχει κινηθεί στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα. Οι σημαντήρες αυτοί χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση και την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν την περιοχή.

Η εσθονική πλευρά έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Μόσχα σχετικά με την αφαίρεση των σημαντήρων, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Οι εσθονικές αρχές έχουν προχωρήσει σε διπλωματικές επαφές με την Ρωσία, ζητώντας την αποκατάσταση των σημαντήρων και την παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό. Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Εσθονία να καταγγέλλει την ενέργεια ως προκλητική και επιθετική.

Ο ποταμός Νάρβα αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Εσθονίας και της Ρωσίας και έχει στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες, και τέτοια περιστατικά εντείνουν περαιτέρω τις εντάσεις (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/esthonia-afairesi-naytiliakon-simantiron-apo-rosous-synoriofylakes-sta-nera-tou-potamou-narva/).


Σε ποια σύνορα σχεδιάζεται η νέα διχοτόμηση της Γερμανίας; Μ. Χαζίν. Αυτό που δημιουργείται από μέρη τείνει να καταρρέει. Σε μια διαδικτυακή συνάντηση, ο οικονομολόγος Μιχαήλ Χαζίν πρόσθεσε λεπτομέρειες για το ζήτημα μιας νέας διαίρεσης της Γερμανίας, συζητήσεις για την οποία εμφανίζονται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο. Όταν έγινε σαφές ότι οι Βρετανοί δεν τα πήγαιναν καλά με τους Άραβες, άσκησαν πιέσεις και χρηματοδότησαν τον Μακρόν.

Και αυτό είναι ένα προς ένα το έργο τους του 19ου Αιώνα μ.Χ., όταν συνειδητοποίησαν ότι η Γερμανική Αυτοκρατορία θα δημιουργηθεί υπό την ηγεσία της Πρωσίας. Και η Πρωσία ήταν ένα πολύ συγκεκριμένο κράτος, αφού ο συντριπτικός πληθυσμός εκεί έχει σλαβικές ρίζες. Και γι' αυτό οι Πρώσοι μοιάζουν πολύ με εμάς, σε αντίθεση με τους Δυτικογερμανούς.

Δηλαδή, αυτή είναι μια διαφορά μεταξύ της ΛΔΓ και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, είναι στην πραγματικότητα πολύ βαθύτερη και οφείλεται στο γεγονός ότι τα πάντα ανατολικά του Βερολίνου ήταν το έδαφος των Σλάβων της Πολάβης.

Ναι, τους γερμανοποίησαν, αλλά αυτό παραμένει. Σε αυτή την κατάσταση, οι Βρετανοί πρέπει να καταστρέψουν τη Γερμανία με κάθε κόστος. Ποια όρια ήθελαν να σπάσουν; Έχω μια υπόθεση για αυτό. Έτσι, νομίζω ότι θέλουν να το χωρίσουν σε τρία μέρη:

Βορειοδυτικό τμήμα. Λοιπόν, σχετικά, το RUR και το Αμβούργο βρίσκονται υπό την Βρετανία . Και το βορειοανατολικό τμήμα είναι η πρώην ΛΔΓ υπό την Ρωσία. Αυτό δεν θα λειτουργήσει χωρίς την Ρωσία. Θα επανέλθω σε αυτό τώρα. Και τέλος, το νότιο τμήμα είναι η Βαυαρία, και αυτό που θα τους ενώσει θα πάει στην νέα Αυστροουγγαρία , που θα βρίσκεται ιδεολογικά κάτω από το Βατικανό .

Κοιτάζω τι συμβαίνει, τι μου λένε, για παράδειγμα, στα κράτη της Βαλτικής, στη Λιθουανία υπάρχει τώρα ένας πολύ ισχυρός αγώνας μεταξύ Βρετανών πρακτόρων που προσπαθούν να κάνουν ένα έργο Intermarium , και ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι πράκτορες, αντίστοιχα, του Βατικανού, οι Καθολικοί και οι Καθολικοί πράκτορες, όπως μου εξηγεί ενώ κερδίζει εκεί.

Και οι καθολικοί πράκτορες είναι πιο διατεθειμένοι να καταστρέψουν, ας πούμε, την Πολωνία και να επιστρέψουν την Σιλεσία και το Ντάντσιγκ . Και τότε αρχίζουν διάφορα παιχνίδια εκεί, γιατί η Λευκορωσία μπορεί να γίνει πολύ δυνατή, σαν να είναι μια μετενσάρκωση του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας, ως Ορθόδοξο κράτος. Αλλά έχει τις δικές του λεπτότητες, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αν ο διάδρομος Suwalki ..

Αν πάρουμε τον έλεγχο του, που είναι σχεδόν βέβαιο, τότε τα κράτη της Βαλτικής θα επιστρέψουν σε εμάς. Και στην πραγματικότητα, αν δούμε τον πληθυσμό, τότε πριν από 10 χρόνια επιχειρηματίες της Βαλτικής μου είπαν: Μόλις μας αφήσει αυτή η φιλοαμερικανική ομάδα, θα επιστρέψουμε σε δύο χρόνια. Λοιπόν, σταματήστε το. Όλες οι ανοησίες.

Τα κράτη της Βαλτικής δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τώρα προχωράμε στα μεγάλα σχέδια της Βρετανίας. Αυστροουγγαρία λοιπόν. Εδώ είναι η εικόνα σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τον σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του Λονδίνου στην Γαλλία, θα κόψουν αυτή την Βρετανική αυτοκρατορία για τον εαυτό τους.

Αν και αυτοί που χτίζουν την Αυστροουγγαρία λένε: «Γιατί το κάνει αυτό η Αυστροουγγαρία; Ας αποκαταστήσουμε την Αυτοκρατορία των Αψβούργων και την Ισπανία. Θα πάρουμε την Πορτογαλία για τον εαυτό μας» (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/05/blog-post_228.html).


 Βερολίνο: Άνδρας ύψωσε με drone την Ρωσική σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ. Η αστυνομία του Βερολίνου κίνησε ποινικές διαδικασίες λόγω παραβιάσεων του νόμου περί εναέριας κυκλοφορίας. Ένας άγνωστος άνδρας προσάρμοσε μια ρωσική σημαία σε ένα drone και την πέταξε στο Βερολίνο πάνω από το Ράιχσταγκ, το οποίο φιλοξενεί συνεδριάσεις του γερμανικού κοινοβουλίου της Bundestag.

Τα αντίστοιχα βίντεο κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για αρκετές ημέρες, αλλά σήμερα η υπηρεσία Τύπου της Γερμανικής Βουλής επιβεβαίωσε επίσημα ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Μαΐου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, επικαλούμενο δήλωση της διοίκησης της Bundestag, ένα drone με Ρωσική σημαία πέταξε πάνω από την ανατολική πλευρά του κτιρίου σε υψόμετρο περίπου 20 μέτρων. Η αστυνομία του Βερολίνου κίνησε ποινικές διαδικασίες λόγω παραβιάσεων του νόμου περί εναέριας κυκλοφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το άτομο που έλεγχε το drone έχει συλληφθεί. Είχε προηγουμένως τεθεί υπό κράτηση επειδή ζωγράφισε το σύμβολο “Z” στον πύργο ενός κτιρίου γραφείων στο Πότσνταμ (https://www.pronews.gr/kosmos/verolino-andras-ypsose-me-drone-tin-rosiki-simaia-pano-apo-to-raixstagk-vinteo/).


 Το Kharkiv ελιγμός για τους Ρώσους – Οδησσός και Donbass, οι βασικοί στόχοι της μεγάλης αντεπίθεσης των 617.000 Ρώσων. To μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πλέον την Δύση είναι που θα πραγματοποιηθεί η τεράστια αντεπίθεση της Ρωσίας με τους 617.000 στρατιώτες.

Η ραγδαία επέλαση των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη τη γραμμή του μετώπου και ιδιαίτερα στα Βορειοανατολικά, στην περιοχή του Kharkiv αλλά και η κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας που έχει προκαλέσει πανικό στο Κίεβο αλλά και στη Δύση, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια σχετικά με το ποιες είναι πραγματικά οι επιδιώξεις της Ρωσίας. To μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πλέον τη Δύση είναι που θα πραγματοποιηθεί η τεράστια αντεπίθεση της Ρωσίας με τους 617.000 στρατιώτες.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως το Kharkiv δεν είναι στόχος, παρά ένας έξυπνος στρατιωτικός ελιγμός που θα ανοίξει το δρόμο για την πλήρη κατάκτηση του Donbass και θα ανοίξει το δρόμο για τον τελικό στόχο… που είναι η Οδησσός, μια πόλη με ιδιαίτερη σημασία και ιστορία για τους Ρώσους. Οι επτά μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα μέσα σε διάστημα 3 – 4 ημερών στην Οδησσό αλλά και η δημιουργία της στρατιωτικής μονάδας «Νότος» πυροδοτούν τα σενάρια αυτά.

Τα σενάρια. Ένα πρώτο σενάριο που δεν κερδίζει όμως έδαφος – πιθανότητες υλοποίησης στο 40% – είναι η Ρωσία να συνεχίσει να ανταποδίδει τις πρόσφατες επιθέσεις των Αμερικανικών πυραύλων ΑTACMS στην Κριμαία, με τις απειλές για την Γέφυρα της Κριμαίας, για τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος και για τις επιθέσεις των ουκρανικών ναυτικών drones εναντίον του Ρωσικού Ναυτικού.

Αλλά αυτό δεν εξηγεί τις προθέσεις του Macron (και άλλων) που δείχνουν την Νοτιοανατολική Ουκρανία. Περαιτέρω η Ουκρανία είναι και πάλι επιθετική κατά μήκος της γραμμής του Δνείπερου στην Kherson, όπως ήταν και πριν.

Η πλευρά της Ουκρανίας στην Kherson δυτικά του Δνείπερου είναι σε ψηλά εδάφη και η αντίπαλη ρωσική πλευρά χαμηλή και λασπώδης και είναι τόσο πιο δύσκολη η άμυνα ή ακόμη και η επίθεση από αυτήν. Ένα δεύτερο σενάριο, με πιθανότητες υλοποίησης στο 60%, θέλει το σχέδιο της Ρωσίας:

– Να προβλέπει την κατάκτηση όλου του Donbass προκειμένου να δημιουργήσει ένα πλήρως επιχειρησιακό χώρο προς Δύση και Βορρά

– Η Κύρια Επίθεση να μην είναι στο Kharkiv ή στο Κίεβο αλλά προς την πόλη της Zaporizhia και στις γέφυρες πάνω από το Δνείπερο.

– Ο πραγματικός στόχος είναι να διασχίσουν τον Δνείπερο και να πορευτούν δυτικά προς την Υπερδνειστερία, κόβοντας την πρόσβαση στην Οδησσό από το Βορρά και διασφαλίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.

– Μια επίθεση προς το Mikolaev και την Οδησσό θα είναι πολύ αργή λόγω των πολλών ποταμών και των οχυρώσεων που έχουν κατασκευαστεί.

– Ο ανεφοδιασμός της Οδησσού από τον Νότο (Ρουμανία) θα διακοπεί ύστερα από μια συνδυασμένη ναυτική και αεροπορική εισβολή στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες ανεφοδιασμού για την επόμενη φάση της εισβολής.

Με αυτόν τον τρόπο η Οδησσός θα περικυκλωθεί και είτε θα λιμοκτονήσει είτε θα περιμένει μέχρι οι Ρώσοι πολίτες να ξεσηκωθούν εναντίον των Ναζί Η κύρια γραμμή ανεφοδιασμού για στρατιωτικό εξοπλισμό του Κιέβου ήταν από τον Νότο. Θα μπλοκαριστεί και αυτή, αφήνοντας μόνο μια σιδηροδρομική γραμμή από την Πολωνία ως μοναδική γραμμή τροφοδοσίας…

Οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας και οι τακτικές επιθέσεις στην Κριμαία θα σταματήσουν τότε. Η Μαύρη Θάλασσα θα γίνει ξανά Ρωσική λίμνη, ενισχύοντας τους δεσμούς με την Τουρκία.

Προς… την Οδησσό. Υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία σε αυτήν την ανάλυση, όπως η αυξημένη διεθνής προσοχή που δόθηκε στην Οδησσό και στον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Όπως λέει το Occupy, αυτό υπονοείται στις δηλώσεις του Macron. Αλλά, και στις φήμες για αμερικανική υποστήριξη στο πεδίο της μάχης στη Ρουμανία – όπου όμως δεν υπάρχει ακόμα πεδίο μάχης – και στις δραστηριότητες της CIA στη Μολδαβία.

Το project «Μολδαβία-Ρουμανία» είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία του στην Μαύρη Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ χρειάζεται πρόσβαση στα λιμάνια της Οδησσού, τα οποία εμποδίζουν η Υπερδνειστερία και η Μολδαβία.

Η Ρωσία αντιτίθεται και λαμβάνει αντίμετρα. Δημιουργούν νέες στρατιωτικές δυνάμεις Οι Ρώσοι δημιουργούν ναυτικές δυνάμεις κατάλληλες για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ποτάμια, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου με τους στόλους του Δνείστερου και του Δούναβη.

Οι εκβολές του Δούναβη και το λιμάνι του Ismail, λίγο πιο δυτικά του Δνείστερου θα μπορούσαν να εμπίπτουν σε δραστηριότητες στολίσκου. Τέτοιοι στολίσκοι έχουν πολλαπλές λειτουργίες, ειδικά σε αμφίβιες εισβολές. Χρησιμεύουν επίσης ως πλωτό πυροβολικό. Επομένως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο χρήσιμοι θα μπορούσαν να είναι  στον Δνείπερο.

Εκτός αυτού, οι Ρώσοι έχουν τα μέσα να περικυκλώσουν και να πάρουν την Οδησσό από τα βόρεια και βορειοανατολικά, καθώς και το Mikolaev, χρησιμοποιώντας χερσαίες δυνάμεις, αν θέλουν, όπως λέει το Occupy.

Το ερώτημα είναι: με ποιο κόστος; Το 2022 μ.Χ., μετά την κατάληψη της Μαριούπολης υπήρχε η εκτίμηση ότι οι Ρώσοι θα έκαναν μια τέτοια κίνηση για να ελέγξουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα. Αλλά δεν συνέβη.

Οι Ρώσοι είχαν διαφορετικές στρατηγικές από αυτές που περίμενε η Δύση, η οποία τις βλέπει να ξεδιπλώνονται με την πάροδο του χρόνου στην καταστροφή τουλάχιστον 3 στρατών του ΝΑΤΟ. Τα «άλματα» της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Η αποκαλούμενη «SMO» μοιάζει πλέον περισσότερο ως ένας πραγματικός πόλεμος. Εξηγούμε το γιατί:

Αν σκεφτούμε ότι αρχικά το 2022 μ.Χ., οι Ρώσοι είχαν αποστείλει μια αρκετά μικρή στρατιωτική δύναμη, με μεγάλο μέρος των μαχών να διεξάγονται από τις δυνάμεις του DPR και του LPR, τους Τσετσένους και τους Wagner, οι εξελίξεις στο μέτωπο άλλαξαν άρδην.

Πλέον, η Ρωσία χτίζει τις δυνάμεις της, στοχεύοντας το 1,5 εκατομμύριο άνδρες μετά το 2025 μ.Χ. Το Donbass, το Lugansk, η Kherson και η Zaporozhie αποτελούν πια ρωσικές δημοκρατίες — πράγμα που σημαίνει ότι ο τακτικός Ρωσικός στρατός μπορεί να αναπτυχθεί και όχι απλώς με «εθελοντές» στρατιώτες, όπως το 2022 μ.Χ.

Όχι ότι οι Ρώσοι δεν έχουν αρκετούς εθελοντές. Επί του παρόντος, η Ρωσία έχει περίπου 500.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, επιπλέον των περίπου 190.000 στρατευμάτων σε LPR και DPR. Για πρώτη φορά, ξεπερνά σε αριθμό το UAF.

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει ένα νέο μεγάλο αεροδρόμιο κοντά στο Μπέλγκοροντ, το οποίο θα ενισχύσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από την ανατολική όχθη του Δνείπερου. Και έχει λάβει θέσεις στο Kharkiv, δημιουργώντας μια «ζώνη ασφαλείας» περίπου 10 χλμ.

Προς το παρόν, η Ρωσία εστιάζει στο κεντρικό Donbass, το Chasov Yar και το Krasmahorovka, και άλλους σημαντικούς κόμβους στο Maginot Grid, αφιερώνοντας χρόνο — σημειώνοντας σταθερή πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα παίρνει ένα χωριό τη φορά.

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί χάνουν έως και 1000 άνδρες την ημέρα και αυτός ο αριθμός αυξάνεται-τώρα-2000, ακόμη και 3000. Σε απόγνωση πια από τις απώλειες, στέλνουν στον πόλεμο ογκολόγους από παιδικές κλινικές για τον καρκίνο, καθώς και ψυχικά ασταθείς ασθενείς, ανάπηρους και νεαρά κορίτσια.

Το πιο σημαντικό, αντλούν επίσης αποθεματικά από Οδησσό και Kharkiv. Εκτός από το ότι τα αποθέματα στο Kharkiv είναι ελλιπή – οι Ουκρανοί πρέπει να δαπανήσουν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την Ρωσική εισβολή στα σύνορα.

Καθώς οι Ρώσοι «αποστρατικοποιούν» την Ουκρανία, οι Ουκρανοί Ναζί κάνουν ό,τι μπορούν για να την ερημώσουν—επιδεικνύοντας όχι μόνο την κακοήθεια και την διαφθορά τους— αλλά και την ανικανότητά τους. Από την αρχή τάιζαν τον κόσμο με ψέματα. Σε έναν συμβατικό πόλεμο, αν οι Ρώσοι ήθελαν να τελειώσουν γρήγορα τα πράγματα —θα έπαιρναν την Οδησσό. Η πρακτική της Ρωσίας ωστόσο, αποτελεί ένα νέο είδος πολέμου.

Στην εποχή του… Ναπολέοντα θα ήταν μοιραίο να μιμηθούμε τις τεχνικές του Φρειδερίκου του Μεγάλου, αλλά φτάνοντας στο σήμερα η εφαρμογή των τεχνικών της εποχής του Ναπολέοντα θα οδηγούσε μόνο σε αποτυχία. Η επιτυχής δράση πρέπει να είναι σύμφωνη με τις σύγχρονες συνθήκες. Εάν οι Ρώσοι ακολουθούσαν δυτικές στρατηγικές, αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά αυτοκτονία:

α) Μεγαλύτερη δαπάνη πόρων.

β) Περισσότερες Ρωσικές στρατιωτικές απώλειες.

γ) Περισσότερες απώλειες αμάχων.

δ) Περισσότερες ζημιές στις μη στρατιωτικές υποδομές.

Μετά την Μελιτόπολη, τη Kherson και τη Μαριούπολη το 2022 μ.Χ., υπήρχαν διάφορες εικασίες ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν δυτικά προς το Μικολάιβ και την Οδησσό για να εξασφαλίσουν την Μαύρη Θάλασσα.

 (Ο χάρτης είναι ουκρανικός. Όχι, οι Ρώσοι ΔΕΝ στόχευσαν το κέντρο του Kharkiv με βαρύ πυροβολικό και οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Κίεβο με αρκετές δυνάμεις για να «δέσουν» εκεί τις δυνάμεις UAF. Οι πραγματικοί τους στόχοι ήταν στον Νότο) Η Μαριούπολη ήταν σε στρατηγική θέση. Η Οδησσός, το Mykolaiv και το Kharkov εκείνη την εποχή δεν είχαν δυτικά όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας.

Η Μαριούπολη είχε πληθυσμό 446.000 κατοίκους, ενώ Mykolaiv, κοντά στις 500.000 και η Οδησσός κοντά στο ένα εκατομμύριο. Η Μαριούπολη έπρεπε να καταληφθεί —ήταν στρατηγικά τοποθετημένη— και τόσο στον πόλεμο όσο και στην τοποθεσία της επιχείρησης είναι το παν.

Αλλά μια άμεση επιχείρηση θα είχε τεράστιο κόστος, με χιλιάδες ανθρώπους να εκτοπίζονται. Μακροπρόθεσμα, οι Ρώσοι θέλουν η Ουκρανία να γίνει Novorossiya – Νέα Ρωσία. Στην περίπτωση της Οδησσού, οι Ρώσοι βρίσκονται ολοένα και περισσότερο σε καλύτερη θέση να εξουδετερώσουν τις δυνατότητες των UAF στην Οδησσό. Υποβαθμίζουν επίσης τις γραμμές στρατιωτικού εφοδιασμού τους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πιο λογικό σενάριο να ελεγχθεί το υπόλοιπο Donbas και το Lugansk, μετά τις περιφέρειες Zaporizhya και Kherson. Με πλήρη έλεγχο σε αυτές τις δύο περιφέρειες, οι Ρώσοι θα είναι σε καλύτερη θέση να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των UAF στα βόρεια της Οδησσού και της περιφέρειας της Οδησσού.

Η ίδρυση μιας δύναμης στην δυτική όχθη του Δνείστερου, με το ιστορικό λιμάνι Tatarbunary, το σπίτι της μπολσεβίκικης Ρουμανικής επανάστασης του 1.924 μ.Χ., θα ασκούσε τεράστια πίεση στο λιμάνι της Οδησσού και ως εκ τούτου, θα έδενε τις Ρωσικές δυνάμεις εκεί (https://romioitispolis.gr/to-kharkiv-eligmos-gia-toys-rosoys-odissos-kai-donbass-oi-vasikoi-stochoi-tis-megalis-antepithesis-ton-617-000-roson/, https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/ektakto-h-rwsia-metaferei-xiliades-stratiwtes-sth-leukorwsia-mparaz-purobolikou-kai-arsh-narkopediwn-se-tsernigkof-kai-soumi-polumetwpikh-epithesh-se-aktina-3-000-xlm/).

 

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στην Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι! Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ. Η Μόσχα έδωσε εντολή στον λευκορωσικό σιδηρόδρομο να ετοιμαστεί για την μεταφορά ρωσικών δυνάμεων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών.

Η νέα Ρωσική επίθεση θα είναι- όπως όλα δείχνουνπολυμετωπική, σε μία επανάληψη του 2022 μ.Χ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του War News 24/7, η ομάδα στρατευμάτων “Βορράς” συγκεντρώνει τουλάχιστον 250.000 στρατιώτες για την τελική επίθεση σε Τσερνίγκοφ-ΣούμιΧάρκοβο.

Η Μόσχα ανοίγει ξανά το μέτωπο της Λευκορωσίας. Ο Λευκορωσικός Σιδηρόδρομος ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά στρατιωτικά τρένα με εξοπλισμό, πυρομαχικά και προσωπικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επί του παρόντος λαμβάνονται ήδη αυξημένα μέτρα για την διασφάλιση αυτών των στρατιωτικών μεταφορών.

“Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να δεχθεί τα πρώτα στρατιωτικά τρένα που θα προέρχονται όχι μόνο από το έδαφος της «παλιάς» Ρωσίας, αλλά και από τα «κατεχόμενα» εδάφη της Ουκρανίας” αναφέρουν στρατιωτικές ουκρανικές πηγές .

Το Κίεβο εικάζει ότι το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να προετοιμάζει άλλη μια επιθετική επιχείρηση από την Βόρεια κατεύθυνση, στόχος της οποίας θα είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Εκτός και αν οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν το Κίεβο από Τσερνίγκοφ και Λουτσκ-Λβιβ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Κίεβο ενίσχυσε σημαντικά τα σύνορα με την Λευκορωσία, κατασκευάζοντας μια νέα γραμμή άμυνας εκεί και αναπτύσσοντας μια αρκετά ισχυρή ομάδα. Ωστόσο, πρόσφατα, μονάδες αποσύρθηκαν από εκεί και μεταφέρθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Μπαράζ πυροβολικού σε Τσερνίγκοφ και Σούμι – Οι Ρώσοι σηκώνουν τα ναρκοπέδια Στις 13 Μαΐου, οι Ρωσικές Δυνάμεις ξεκίνησαν προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις πυροβολικού στις περιοχές Σούμι και Τσερνίγκοφ της Ουκρανίας.

Στόχος είναι η καταστροφή των προσωρινών σημείων ανάπτυξης Ουκρανικών μονάδων καθώς και χώρων συγκέντρωσης εξοπλισμού και πυρομαχικών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε η επίθεση των Ρωσικών Δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Η Ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν το αεροδρόμιο Pevtsy και τη γειτονική βάση ραντάρ της 550ης Ταξιαρχίας. Επιπλέον βομβαρδίστηκε το κέντρο εκπαίδευσης Goncharovsky των Ουκρανικών Δυνάμεων στην περιοχή Τσερνίγκοφ .

Ρωσικές μονάδες εκκαθάρισαν ναρκοπέδια κοντά στο χωριό Seredina-Buda στην περιοχή Σούμι, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ρωσία. Κατά την διάρκεια των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν πλήγματα πυροβολικού σε ναρκοπέδια. Να σημειωθεί ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ελάχιστες εφεδρείες σε αυτή την κατεύθυνση.

Περίπου 54 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό εκτείνεται στην πραγματικότητα από τη Χερσώνα προς τις Βόρειες περιοχές της χώρας. 12 χιλιάδες στρατιώτες από αυτούς τους σχηματισμούς έχουν μεταφερθεί για τις μάχες κοντά στο Χάρκοβο και άλλες 17 χιλιάδες προγραμματίζονται να σταλούν στο Σούμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις Spetsnaz επιχειρούν ήδη μέσα στο Σούμι. Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή, το Κίεβο έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο πληθυσμός από την πόλη Μπελόπολε.

Η πόλη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή του Κουρσκ ενώ από το Μπελόπολε πραγματοποιούνταν βομβαρδισμοί της ρωσικής συνοριακής περιοχής και του εργατικού χωριού Tyotkino. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η εκκένωση του οικισμού Βοροζμπά.

Αρέστοβιτς: Οι Ρώσοι θα επιτεθούν στο Σούμι. Το περιφερειακό ουκρανικό κέντρο του Σούμι θα γίνει η επόμενη κατεύθυνση επίθεσης των Ρωσικών Δυνάμεων, δήλωσε ο Ο. Αρεστόβιτς, πρώην σύμβουλος του Β.Ζελένσκι.

Ο Αρεστόβιτς πιστεύει ότι η επίθεση προς την κατεύθυνση Σούμι δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας, αλλά μάλλον αντιπερισπασμός, καθώς η ρωσική ομάδα εκεί είναι μικρότερη από ό, τι στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, μόλις 12.000 στρατιώτες.

“Κάπου αρκετά πίσω υπάρχουν άλλες 20.000 σε ετοιμότητα. Θα μεταφερθούν σε εκείνους τους τομείς όπου θα υπάρξει επιτυχία ή θα δημιουργήσουν νέους τομείς. Δεν μπαίνουν όλοι στην μάχη αμέσως είπε ο Αρέστοβιτς.

Κίεβο: Οι Ρώσοι θα επεκτείνουν το μέτωπο στα 3.000 χλμ. Σύμφωνα με τον Roman Kostenko, Γραμματέα της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, οι Ρωσικές Δυνάμεις ενδέχεται να αναγκάσουν την ουκρανική πλευρά να επεκτείνει υπερβολικά τα στρατεύματά της.

“Το Κίεβο δεν έχει σημαντικές εφεδρείες στη διάθεσή του για αποτελεσματικές ενέργειες σε μια πρώτη γραμμή μήκους περίπου 3.000 χλμ. Υπάρχει αυτή η απειλή που πρέπει να προσέξουμε, ότι το μέτωπό μας με τη Ρωσία είναι πάνω από τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα και έχουμε τόσο απειλητικές κατευθύνσεις όπως το Τσέρνιγκοφ και η περιοχή Σούμι”

Ο Κοστένκο σημείωσε επίσης ότι οι Ρωσικές Δυνάμεις εντοπίζουν αδύναμα σημεία στην άμυνα των Ουκρανών και μεταφέρουν δυνάμεις. Ταυτόχρονα, Ρωσικοί σχηματισμοί μπορεί να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να προσελκύσουν μεγάλες δυνάμεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή και να χτυπήσουν από την άλλη πλευρά (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/ektakto-h-rwsia-metaferei-xiliades-stratiwtes-sth-leukorwsia-mparaz-purobolikou-kai-arsh-narkopediwn-se-tsernigkof-kai-soumi-polumetwpikh-epithesh-se-aktina-3-000-xlm/).


Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανένα Μεγάλο Τουράν, και γιατί οι ιδέες του Παντουρκισμού είναι απλώς μια απραγματοποίητη φαντασίωση;

 Οι ιδέες του Παντουρκισμού και της δημιουργίας του Μεγάλου Τουράν στα εδάφη όπου ζουν οι Τούρκοι επιπλέουν εδώ και αιώνες, αλλά κατ 'αρχήν δεν μπορούσαν να λάβουν καμία ενσάρκωση. Και μόνο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, φαινόταν ότι κατέστη δυνατή η ένωση όλων των Τούρκων σε έναν πολιτικό και οικονομικό χώρο, αλλά όταν δοκιμάστηκε, αποδείχθηκε ότι ακόμη και αν δημιουργηθεί αυτό το Τουράν, θα ήταν τόσο μη βιώσιμο που θα πολύ σύντομα στεγνώνει από μόνο του.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαράζει τα σύνορα του προσωπικού του Μεγάλου Τουράν. Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για το πώς υποτίθεται ότι όλες οι τουρκικές χώρες ενώνονται υπό την ηγεσία της Τουρκίας και δημιουργούν το λεγόμενο Μεγάλο Τουράν - μια κοινότητα τουρκικών κρατών και λαών. Και αυτό το δόγμα ονομάζεται Παντουρκισμός .

Λοιπόν, αυτές οι δογματικές διαδικασίες είναι θετικές για ορισμένα έθνη στο μέλλον, και έχουν λάβει χώρα στην ιστορία, για παράδειγμα, ο πανγερμανισμός και ο πανσλαβισμός . Είναι αλήθεια ότι όλοι κατέληξαν σε φιάσκο όταν εξαντλήθηκαν για κάποιους βασικούς λόγους. Και μπορεί κανείς να περιμένει ότι και αυτός ο παντουρκισμός είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, εξάλλου, είναι πολύ ανέφικτο.

Οι τόποι συμπαγούς διαμονής των Τούρκων λαών σημειώνονται με κίτρινο χρώμα σε αυτόν τον χάρτη της Ευρασίας. Γεγονός είναι ότι τα δόγματα του πανγερμανισμού και του πανσλαβισμού δεν οδήγησαν σε επιτυχία για εμπορικούς λόγους. Μόλις αυτές οι ιδέες άρχισαν να απογειώνονται, αποδείχθηκε ότι δεν ήθελαν όλοι οι Γερμανοί να συνεργαστούν μεταξύ τους και σε πολλούς Σλάβους δεν άρεσε η ιδέα της συνολικής ενοποίησης.

Στην πρώτη περίπτωση έπαιξαν ρόλο οι θρησκευτικές αντιθέσεις, στη δεύτερη οι οικονομικές. Καθολικοί και Προτεστάντες δεν μπορούσαν να ζήσουν στον ίδιο χώρο και οι πλούσιοι Σλάβοι αποκήρυξαν εντελώς τους φτωχούς. Τουρκικά κράτη και ορισμένες αυτόνομες περιοχές μη τουρκικών χωρών με τουρκικό πληθυσμό

Στην περίπτωση των τουρκικών κρατών, δεν υπάρχουν τέτοιες αντιφάσεις - όλα αυτά τα κράτη, ανεξαιρέτως, είναι φτωχά, και έχουν όλα την ίδια κρατική θρησκεία - το Ισλάμ. Τυχόν αυτόνομοι τουρκικοί σχηματισμοί που ανήκουν σε άλλα, μη τουρκικά κράτη (Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Βουλγαρία κ.λπ.) δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, καθώς οι ιδέες του παντουρκισμού σε αυτές τις χώρες καταστέλλονται αμέσως για ένα εντελώς προφανές λόγο, και δεν έχει σημασία - είναι ολοκληρωτική χώρα ή δημοκρατική.

Ποια είναι η μελλοντική κατάρρευση της ιδέας του Μεγάλου Τουράν, την οποία προωθεί με όλες του τις δυνάμεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας; Στα αριστερά, η Τουρκία και ένας λεπτός ισθμός είναι καθαρά ορατοί, που υποτίθεται ότι οδηγεί στο μελλοντικό Μεγάλο Τουράν, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο ισθμός είναι αποκλεισμένος από την Αρμενία, που συνορεύει με το Ιράν

Αυτή η κατάρρευση οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι το μελλοντικό Τουράν δεν έχει πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ωκεανό, δηλαδή περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από ξηρά. Επιπλέον, σε ολόκληρη αυτή τη στεριά υπάρχουν κράτη που δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία ενός βιώσιμου Τουράν - Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία δεν ταιριάζει εδώ, αφού δεν έχει άμεση πρόσβαση στο έδαφος του κράτους που δημιουργεί - όλες οι διαδρομές προς τα ανατολικά μπλοκάρονται από το Ιράν, την Αρμενία και τη Γεωργία και επιπλέον ελέγχονται από την Ρωσία από τον Βορρά και το Ιράν από ο νότος.

Έτσι, ακόμη κι αν δημιουργηθεί το Τουράν, όλοι οι γείτονές του θα αρχίσουν να το στραγγαλίζουν και δεν θα χρειαστεί καν να κάνουν προσπάθειες - απλώς θα μπλοκάρουν τα σύνορά τους και το Τουράν θα πεθάνει οικονομικά από μόνο του. Στην πραγματικότητα, οι ιδεολόγοι του Μεγάλου Τουράν έχουν πολύ μεγαλύτερες ορέξεις από αυτές που δηλώνουν επίσημα.

Όσο για την Τουρκία, εκτός από το πνευματικό της τέκνο, δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος, γιατί το Τουράν δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το έδαφός του για να έχει πρόσβαση στους ωκεανούς, και η ίδια η Τουρκία δεν είναι καθόλου Τουράν. Επιπλέον, εάν οι Τούρκοι ηγεμόνες αρχίσουν να υποκινούν τους λαούς του Τουράν να αντιταχθούν στους μη Τούρκους γείτονές τους, τότε η ίδια η Τουρκία θα υποφέρει τόσο πολύ που όλες οι ιδέες του παντουρκισμού θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα από τα κεφάλια των Τούρκων πολιτικών.

Επομένως, δεν συμβουλεύω τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Μεγάλου Τουράν να επικεντρωθούν πολύ σοβαρά στο θέμα του παντουρκισμού. Το μόνο πράγμα που θα μπορεί να κάνει ο Turan υπό τις παρούσες συνθήκες είναι να εκδώσει γραμματόσημα με την επιγραφή « Μεγάλο Τουράν» και να τα διανείμει σε όλο τον κόσμο μεταξύ των συλλεκτών. Αλλά μόνο γραμματόσημα πρέπει να είναι χωρίς πολιτικά και εθνικιστικά συνθήματα (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/05/blog-post_199.html).

 

Μόσχα: «Τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Βαλτική Θάλασσα θα αλλάξουν»! Προτείνει να διευθετηθούν τα σύνορα γύρω από Ρωσικά νησιά στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου της Φινλανδίας και γύρω από το Καλίνινγκραντ. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι θα γίνει αναθεώρηση των συνόρων στη Βαλτική Θάλασσα!

«Η χάραξη του κρατικού συνόρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην θάλασσα θα αλλάξει», αναφέρεται στην δήλωση που σημαίνει ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε αλλαγές ακόμα και μονομερώς εάν δεν συμφωνήσουν οι γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος που φέρει ημερομηνία 21 Μαΐου, το Υπουργείο προτείνει να διευθετηθούν τα σύνορα γύρω από Ρωσικά νησιά στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου της Φινλανδίας και γύρω από το Καλίνινγκραντ.

Δεν καθίσταται αμέσως σαφές από το σχέδιο διατάγματος γιατί τα σύνορα θα πρέπει να διευθετηθούν, το πώς ακριβώς θα διευθετηθούν και ποιες διαβουλεύσεις έγιναν -αν έγιναν- με άλλα κράτη γύρω από την Βαλτική Θάλασσα. Η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βαλτόνεν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ypam-rosias-proteinei-anatheorisi-ton-synoron-ton-rosikon-xorikon-ydaton-sti-valtiki-thalassa/).

 

Η Ρωσία θέλει αλλαγή συνόρων στην Βαλτική… Νέος “πόλεμος του Βορρά”. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρότεινε μια αναθεώρηση των συνόρων των ρωσικών χωρικών υδάτων στην Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με σχέδιο κυβερνητικού διατάγματος, προκαλώντας την αντίδραση της Φινλανδίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος, που φέρει ημερομηνία 21 Μαΐου, το υπουργείο προτείνει να διευθετηθούν τα σύνορα γύρω από ρωσικά νησιά στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου της Φινλανδίας και γύρω από το Καλίνινγκραντ.

«Η χάραξη του κρατικού συνόρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη θάλασσα θα αλλάξει», αναφέρεται σε σύνοψη του σχεδίου διατάγματος. Αν εγκριθεί, το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025 μ.Χ.

Το Υπουργείο Άμυνας επιχειρηματολόγησε για να δικαιολογήσει την αλλαγή ότι μια προηγούμενη Σοβιετική μέτρηση του συνόρου το 1.985 μ.Χ. χρησιμοποίησε ναυτικούς χάρτες των μέσων του 20ου Αιώνα μ.Χ. και έτσι δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε πιο σύγχρονες χαρτογραφικές συντεταγμένες. Δεν καθίσταται αμέσως σαφές από το σχέδιο διατάγματος πώς ακριβώς θα διευθετηθούν τα σύνορα και ποιες διαβουλεύσεις έγιναν -αν έγιναν- με άλλα κράτη γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Οι φινλανδικές αρχές ερευνούν πληροφορίες στα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στον Κόλπο της Φινλανδίας», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Η Ρωσία δεν ήρθε σε επαφή με τη Φινλανδία για το θέμα.

Η Φινλανδία ενεργεί όπως πάντα: ήρεμα και με βάση τα γεγονότα». Η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βαλτόνεν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να συμμορφωθεί με την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και πρόσθεσε ότι η Ρωσία σπέρνει «σύγχυση» (https://www.defence-point.gr/news/i-rosia-thelei-allagi-synoron-sti-valtiki-eis-varos-tis-finlandias).


Αποκαλύπτονται τα σχέδια των ΗΠΑ – Ετοιμάζουν παγκόσμιο πόλεμο για να «σβήσουν» το ιστορικό τους χρέος, που στοχεύουν.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει αποσπασματικά με την Μέση Ανατολή, Ιράν εναντίον Ισραήλ, Ευρώπη εναντίον Ρωσίας, Βόρεια Κορέα εναντίον Ιαπωνίας και Νότια Κορέα, Κίνα εναντίον Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Και αυτό το γνωρίζουν. Γι’ αυτό και κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Αλλά η αλαζονεία τους δεν τους το επιτρέπει. Άλλωστε εξαιτίας αυτής οδηγήθηκαν οι δυτικές Δημοκρατίες σε κρίση και «γεννήθηκε» το μέτωπο των BRICS.

Και με ένα χρέος που διαρκώς αυξάνεται σε «αστρονομικά» επίπεδα, ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής σύγκρουσης σε παγκόσμια κλίμακα είναι ορατός. Άλλωστε, ο Fukuyama υποστήριξε το τέλος της ιστορίας. Ο Huntington μίλησε για σύγκρουση πολιτισμών.

Κεντρικός έλεγχος. Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο κεντρικός έλεγχος. Αυτό είναι που καταδίκασε τον κομμουνισμό. Σύμφωνα με τον Huntington η σύγκρουση των πολιτισμών θα βασίζεται σε πολιτισμούς και θρησκεία κυρίως λόγω της συγκεντρωτικής προσπάθειας επιβολής μιας ενοποιημένης κουλτούρας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1.980 μ.Χ., το γεωπολιτικό μοντέλο αναφοράς ήταν ο μονοπολικός κόσμος, βασισμένος στη δυτική πρωτοκαθεδρία. Αλλά οι πολιτιστικοί, στρατιωτικοί και οικονομικοί πυλώνες που βασίζεται η Συναίνεση της Ουάσιγκτον δεν είναι η αληθινή ελευθερία.

Ο στρατός στους οικονομικούς πυλώνες που κυριαρχούν σήμερα στην Ουάσιγκτον δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία. Έχει να κάνουν με ανθρώπους που δεν ήταν πρόθυμοι να αποδεχτούν την κατάρρευση του κομμουνισμού. Οπότε ο εχθρός μετατράπηκε από τον κομμουνισμό σε εθνικό ρατσισμό.

Η «γέννηση» των BRICS. Η γέννηση των BRICS προκλήθηκε από αυτούς τους ανθρώπους που αποκαλούμε νεοσυντηρητικούς που επιδόθηκαν σε εθνοτικό ρατσισμό και στόχευσαν τη Ρωσία αφαιρώντας τους από την παγκόσμια οικονομία υπό το SWIFT.

Αυτό ξύπνησε πολλούς στον κόσμο, συνειδητοποιώντας ότι το δολάριο πλέον εργαλειοποιήθηκε και δεν ήταν πλέον ένα αποκλειστικά νομισματικό μέσο. Τα έθνη άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι εάν δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές της Ουάσιγκτον, τότε θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από το SWIFT. Έτσι οι ΗΠΑ δίχασαν την παγκόσμια οικονομία φέρνοντας ένα τέλος στην παγκοσμιοποίηση.

Τι θα μπορούσε να συμβεί στο άμεσο μέλλον και τα επόμενα χρόνια; Η ανάλυση και οι μελέτες φαίνεται να αποκαλύπτουν αρκετά κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταθερότητα του λεγόμενου δυτικού συστήματος.

Υπάρχει μια βαθιά κρίση δημοκρατικών συστημάτων, υπάρχει μεγάλη δυσπιστία προς την κύρια πληροφόρηση και πάνω από όλα υπάρχουν «πράκτορες» έξω από τους θεσμούς (παράδειγμα πάνω από όλα είναι η δραστηριότητα του George Soros) που φαίνεται να επηρεάζουν τις επιλογές των κυβερνήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη.

Αν και ζούμε υπό Δημοκρατίες, ο λαός εκπροσωπείται αλλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου για κρίσιμα ζητήματα. Οι Δημοκρατίες ιστορικά είναι οι πιο διεφθαρμένες μορφές διακυβέρνησης σε σύγκριση με μια μοναρχία ή δικτατορία που δεν μπορεί να δωροδοκηθεί. Σε μια δημοκρατία, όλοι οι εκπρόσωποι που δεν έχουν όρια θητείας είναι στις «υπηρεσίες» του πλειοδότη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, η οποία έχει πέσει κάτω από το 30% - το χαμηλότερο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια ώρα, πρόσωπα όπως ο George Soros, Bill Gates και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προωθούν προσωπικές ατζέντες που έχουν υπονομεύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στα συστήματα. Μια κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει αν θα πάμε σε πόλεμο ή όχι. Ο κόσμος δεν ερωτάται ποτέ.

Το πρόβλημα του χρέους. Η κρίση δημόσιου χρέους έχει εμφανιστεί συχνά σε όλη την ιστορία. Δεν είναι βιώσιμο γιατί οι κυβερνήσεις ενεργούν για το δικό τους συμφέρον και πάντα θα επεκτείνουν το χρέος για να διατηρήσουν την εξουσία. Ιστορικά, αυτά τα συστήματα καταρρέουν όταν εκδίδουν νέο χρέος για να εξοφλήσουν το παλιό και κανείς δεν είναι εκεί για να αγοράσει το νέο χρέος.

Μόλις δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να δανείζονται νέα χρήματα, τότε αναπόφευκτα, καταρρέουν. Έτσι, οι κύκλοι της ιστορίας και της οικονομίας φαίνονται να κυνηγούν ο ένας τον άλλον στο χρονικό διάστημα της ιστορίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται γιατί η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει ποτέ.

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν είναι παρά ένα παράδειγμα από την ιστορία της επιτυχίας και των αποτυχιών της. Διήρκεσε περισσότερο γιατί δεν επέβαλε πολιτιστικούς κανονισμούς. Οι Χριστιανοί τους αποκαλούσαν ειδωλολάτρες γιατί είχαν πολλούς Θεούς.

Αυτό ήταν το προϊόν της πολιτικής τους για τη θρησκευτική ελευθερία. Η Αθήνα είχε την Αθηνά, η Βόρεια Ευρώπη είχε τον Θορ, οπότε δεν προσπάθησαν να αλλάξουν την κουλτούρα των εδαφών που κατέκτησαν.

Δημιούργησαν μια κοινή αγορά όπου κάποιος στηn Βρετανία θα μπορούσε να πουλήσει προϊόντα σε κάποιον στην Ρώμη. Έτσι, η ελευθερία της θρησκείας, η χαμηλή φορολογία, η ελευθερία μετακίνησης και η κοινή αγορά συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν την Pax Romana.

Είναι ακόμα δυνατό να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας παγκόσμια σύγκρουση; Συγκρίνοντας τα παραπάνω, είναι απίθανο να αποφύγουμε τον παγκόσμιο πόλεμο. Οι κυβερνήσεις χρειάζονται πόλεμο γιατί τα χρέη τους δεν είναι πλέον βιώσιμα.

Θα χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο ως δικαιολογία για τις χρεοκοπίες – όπως συνέβη και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δημιουργήσουν το Bretton Woods II με το ψηφιακό νόμισμα του ΔΝΤ ως αποθεματικό. Ο πάπας Φραγκίσκος εδώ και χρόνια μιλάει για έναν αποσπασματικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αίσθηση είναι ότι θα ξεκινήσει αποσπασματικά με την Μέση Ανατολή, Ιράν εναντίον Ισραήλ, Ευρώπη εναντίον Ρωσίας, Βόρεια Κορέα εναντίον Ιαπωνίας και Νότια Κορέα, Κίνα εναντίον Ταϊβάν. Αλλά τελικά θα γίνουν ένα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/735739/apokalyptontai-ta-sxedia-ton-ipa-etoimazoun-pagkosmio-polemo-gia-na-svisei-to-istoriko-tous-xreos-pou-stoxeyoun).


Η Δύση ήθελε να διαλύσει την Ρωσία σε 5 κομμάτια - Εκπαιδεύτηκε στην Γιουγκοσλαβία. Ο Vladimir Putin είναι ο εθνικός πλούτος της Ρωσίας και ολόκληρου του Ρωσικού λαού είπε ο Mirolad Dodik ηγέτης των Σερβοβόσνιων.

Η Δύση ήθελε να διαλύσει την Ρωσία σε 5 κομμάτια αλλά ο Πρόεδρος Putin αντιλήφθηκε το δυτικό σχέδιο και πρωτοστάτησε στον αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Milorad Dodik, ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων

«Πριν από 20 χρόνια, η Δύση εκπαιδεύτηκε στην Γιουγκοσλαβία, έτσι ώστε χρόνια αργότερα να κάνουν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία. Ήθελαν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την Ρωσία, καταλαμβάνοντας πλήρως την Ουκρανία, για να διαιρέσουν τη Ρωσία σε επόμενα στάδια.

Έχουμε γνώση για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου: Να διαιρέσουν δηλαδή την Ρωσία σε πέντε κομμάτια. Έμαθαν να το κάνουν αυτό σε διάφορα σημεία του πλανήτη και τελικά ήρθαν και εδώ. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν» υποστήριξε ο Dodik.

Όπως είπε, ο Putin αμέσως κατάλαβε όλες αυτές τις τάσεις και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας. «Ως εκ τούτου, ο Vladimir Putin είναι ο εθνικός πλούτος της Ρωσίας και ολόκληρου του Ρωσικού λαού.

Ο κύριος στόχος της Δύσης και της Ευρώπης, που δεν έχει κανέναν απολύτως πόρο, ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε σπάνια μέταλλα, ούτε ηγέτες, είναι να καταλάβει τους πόρους που κατέχει η Ρωσία» υπογράμμισε ο Dodik.

Σημειώνεται πως ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Henry Kissinger είχε… προβλέψει την πιθανή διαίρεση της Ρωσίας σε τρία μέρη: «Στην Δυτική Ρωσία, που θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ευρώπης, στην ανατολική Ρωσία, η οποία θα απορροφούνταν από την Κίνα και στην μέση ένα κράτους που θα ήταν κάτι σαν το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, γεμάτο ισλαμισμό» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741935/i-dysi-ithele-na-dialysei-ti-rosia-se-5-kommatia-ekpaideytike-sti-giougkoslavia).









 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου