Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει  ο ΑΛΩΠΗΞ


Όπως είναι γνωστό το έτος 1.944 μ.Χ. ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα έτη του Β’ΠΠ, τόσο στο Ευρωπαϊκό, όσο και στα υπόλοιπα μέτωπα του πολέμου, ενώ οι Ρώσοι που είχαν καταφέρει να απωθήσουν τους Γερμανούς από τα εδάφη τους προέλαυναν προς τα εδάφη των συμμάχων της Γερμανίας του Άξονα στην Ευρώπη.

Αρχικά οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους στον Άξονα με αυτοπεποίθηση επιτέθηκαν κατά της Ρωσίας και αρχικά προέλαυσαν μέσα στα εδάφη της με στόχο να την διαλύσουν σε πολλά αδύναμα και ελεγχόμενα κράτη, να αρπάξουν τα ορυκτά και τις πλουτοπαραγωγικές της πήγες, τις ναυτικές βάσεις, τις βιομηχανίες, τα εύφορα εδάφη της, τους αγωγούς και τον αποικισμό μετά από γενοκτονία των ντόπιων των εδαφών της Ουκρανίας και της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html).

Οι Γερμανοί στα εδάφη που κατέλαβαν εφάρμοσαν γενοκτονική πολιτική και έκαναν άπειρες καταστροφές, στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τα βάρβαρα σχέδια τους, όπως ακριβώς έκαναν όλοι οι πρόγονοί τους όταν εισέβαλαν στην Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html).

Σύντομα όμως οι Ρώσοι, κατάφεραν να αντεπιτεθούν και με την βοήθεια (σε χρήμα και όπλα) και των συμμάχων τους, κυρίως των ΗΠΑ και το έτος 1.943 μ.Χ. να αποκρούσουν τους Γερμανούς στα μέτωπα του Στάλινγκραντ/Βόλγκογραντ (όπου παραδόθηκε όλο το Γερμανικό εκστρατευτικό σώμα και ο στρατηγός του-https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html), της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης/Λένινγκραντ, ενώ παράλληλα κατάφεραν να αποκρούσουν και την περίφημη αναμενομένη αντεπίθεση των Γερμανών στο Χάρκοβο και το Κούρσα και να καταστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του Γερμανικού στρατού στην Ρωσία.

Παράλληλα, το ίδιο έτος ξεκίνησαν μετά την νίκη τους και στο μέτωπο της Βόρειας Αφρικής οι Σύμμαχοι νέο μέτωπο στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, την Ιταλία, αποβιβαζόμενοι αρχικά στην Σικελία από τους Αμερικάνους, οι οποίοι μπήκαν το 1.941 μ.Χ. στον πόλεμο με το χτύπημα εναντίον τους από τους Ιάπωνες στο Περλ Χάρμπορ, ενώ μέχρι τότε περίμεναν υπομονετικά την αποδυνάμωση των αντίπαλων τους και την κατάλληλη στιγμή για να μπουν στον Β΄ΠΠ (όπως έγινε και στον Α΄ΠΠ).

Ακολουθήσε το 1.944 μ.Χ. μετά από πιέσεις και των Ρώσων το άνοιγμα ενός νέου (κάτι όχι άμεσα εφικτό από τις ΗΠΑ, οι οποίες πολεμούσαν τους Γερμανοιταλούς στην Αφρική και τους Ιάπωνες στην Ασία), ακόμα πιο μεγάλου μετώπου κατά των Γερμανών από τους Αγγλοαμερικάνους στα Δυτικά της Γερμανίας, με την απόβαση ενός τεράστιου εκστρατευτικού σώματος στην Νορμανδία το 1.944 μ.Χ., ενώ την ιδιά χρονιά συντρίφτηκε και η επίθεση των Γερμανών κατά των Αμερικάνων στις Αρδέννες.

Οι Γερμανοί, έχοντας πια να αντιμετωπίσουν πολλαπλά μέτωπα σε πολλά διαφορετικά σημεία, Ρωσία, Νορμανδία, Ιταλία, αναγκάστηκε να διασπείρει τις δυνάμεις της, οι οποίες είχαν ήδη φθαρεί μετά τις ήττες της στην Ρωσία και την Δύση, ενώ με τον τρόπο αυτό αποδυναμώθηκαν οι στρατιώτες κάθε μετώπου, αφού για να έχει στρατό σε κάθε μέτωπο, μετακίνησε πολλές μονάδες από τον ένα στο άλλο.

Έτσι οι Ρώσοι, όταν οι Γερμανοί είχαν αποδυναμώσει το μέτωπο με την Ρωσία για να ενδυναμώσουν τα αλλά μέτωπα σε Ιταλία και Γαλλία, εξαπέλυσαν με τον τεράστιο στρατό που είχαν συγκεντρώσει μία τεράστια αντεπίθεση με την ονομασία «Επιχείρηση Μπαγκρατιόν», με την οποία σάρωσαν όλο το Γερμανικό μέτωπο στην Ανατολή, διαλύοντας όλο τον Γερμανικό στρατό και φτάνοντας στην κυρίως Γερμανία και καταλαμβάνοντάς το Βερολίνο (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html).

Ακολουθήσε η διάλυση της στρατιωτικής συμμαχίας του Άξονα, του Χαλύβδινου Συμφώνου, του πανευρωπαϊκού στρατού με την μεραρχία «Καρλομάγνος» των SS, ενώ οι Σύμμαχοι με την προέλαση τους απελευθέρωσαν πολλές κατεχόμενες από τους Γερμανούς χώρες της Ευρώπης, οι λαοί των οποίων είχαν επαναστατήσει, ενώ άλλες χώρες απελευθερώθηκαν από μονές τους με την αποχώρηση των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων. 

 

Έτσι έληξε ο Β΄ΠΠ με την συνεργασία των Ρώσων και των Αμερικάνων, όμως σύντομα ακολούθησε παρά την νίκη και την συμμαχία αυτών των κρατών, μία γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ των πρώην συμμάχων, με την γεωπολιτική σύγκρουση τους στον μεταξύ τους Ψυχρό Πόλεμο που ακολούθησε.


Η ιστορία αυτή θυμίζει ότι συμβαίνει στις μέρες μας με τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html). Όπως είναι γνωστό το ετος 2024 μ.Χ. αναμένεται να είναι ένα από τα πιο κρίσιμα έτη του παγκόσμιας συμμέτοχης πολέμου αυτού (Ρωσία, Δύση, Ιαπωνία, Ιράν, Βόρεια Κορέα κ.λ.π.), τόσο στο Ευρωπαϊκό, αφού οι Ρώσοι που έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους Ουκρανούς από τα Ρωσικά εδάφη της Νοβορώσια και του Ντονμπάς και προελαύνουν προς τα υπόλοιπα εδάφη της Μικρορωσίας της Ουκρανίας.

Αρχικά οι Ουκρανοί με την βοήθεια των δυτικών σύμμαχων [τις δυτικές ελίτ (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Σβαμπ-(https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html)] με αυτοπεποίθηση επιτέθηκαν κατά της Ρώσων του Ντονμπάς/Νοβορώσια/Μικρορωσίας/Νοτιοανατολικής Ουκρανίας και αρχικά προέλαυσαν μέσα στα εδάφη αυτά (με τελικό στόχο να διαλύσουν την Ρωσία σε πολλά αδύναμα και ελεγχόμενα κράτη- https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, https://alophx.blogspot.com/2022/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html).

Αλλά και για να αρπάξουν τα ορυκτά και τις πλουτοπαραγωγικές της πήγες, τις ναυτικές βάσεις, τις βιομηχανίες, τα εύφορα εδάφη της, τους αγωγούς και τον αποικισμό μετά από γενοκτονία των ντόπιων των εδαφών της Ουκρανίας και της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html).

{Ακριβώς τα ίδια επιδίωκαν οι δυτικοί και οι Πολωνοί με την εισβολή τους στην Ρωσία και την Μικρορωσία/Ουκρανία κατά το έτος 1.919 μ.Χ. με αφορμή τότε τον Ρωσικό εμφύλιο πόλεμο μετά το πραξικόπημα των μπολσεβίκων (https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html)}.

Οι Ουκρανοί στα εδάφη που κατέλαβαν εφάρμοσαν γενοκτονική πολιτική και έκαναν άπειρες καταστροφές, στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τα βάρβαρα σχέδια τους, όπως ακριβώς έκαναν όλοι οι  νεοναζί πρόγονοι τους και οι δυτικοί όταν εισέβαλαν στην Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html, https://alophx.blogspot.com/2022/02/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2022/03/blog-post.html, ).

Σύντομα όμως οι Ρώσοι, κατάφεραν εισερχόμενοι στο Ντονμπάς το 2022 μ.Χ. να αντεπιτεθούν και με την βοήθεια (σε χρήμα και όπλα) και των συμμάχων τους, κυρίως των Κινέζων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/diastaseis-pairnei-i-sygkrousi-stin-anatoliki-oukrania-kinezoi-ethelontes-polemoun-me-ton-rosiko-strato/) και το έτος 2023 μ.Χ. να αποκρούσουν τους Ουκρανούς στα μέτωπα, ενώ στην συνέχεια κατάφεραν να αποκρούσουν και την περίφημη αναμενομένη αντεπίθεση των Ουκρανών στο ίδιο έτος, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος του Ουκρανικού στρατού στην περιοχή.

 

{Οι δε πύραυλοι, με τους οποίους χτυπούν οι Ουκρανοί με την συναίνεση των δυτικών εντός του Ρωσικού εδάφους, είναι κινήσεις απελπισίας πριν την τελική πτώση και καταστροφή των δυτικών συμμάχων τους.

Όπως ακριβώς και οι δε πύραυλοι V2, με τους οποίους χτυπούσαν οι Γερμανοί το 1.944 μ.Χ. εντός του Βρετανικού εδάφους πόλεις (π.χ. το Λονδίνο), ήταν κινήσεις απελπισίας πριν την τελική πτώση και καταστροφή των ίδιων και των συμμάχων τους.}.

Παράλληλα, το ίδιο έτος ξεκίνησε με την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html), το άνοιγμα ενός νέου μετώπου κατά της Δύσης στην Μέση Ανατολή, στο μαλακό υπογάστριο της Δύσης στην περιοχή, με τον πόλεμο στην Γάζα που ακολούθησε, ενώ οι Κινέζοι (που όπως οι Αμερικανοί στον Β΄ΠΠ ελέγχουν με τα κεφάλαια τους οικονομικά την Δύση και τον κόσμο), περιμένουν υπομονετικά την αποδυνάμωση των αντίπαλων τους και την κατάλληλη στιγμή για να μπουν στον Γ΄ΠΠ.

Αναμένεται από πολλούς αναλυτές να ακολουθήσει εντός το 2024 μ.Χ. μετά από πιέσεις και των Ρώσων το άνοιγμα ενός νέου, ακόμα πιο μεγάλου μετώπου κατά των δυτικών από τους Κινέζους στα Ανατολικά της Δύσης, με την αναμενομένη απόβαση ενός τεράστιου εκστρατευτικού σώματος στην Ταιβάν εντός του 2024 μ.Χ. (https://warnews247.gr/diethnh/kina/eftase-h-d-day-gia-kina-kai-hpa-thema-hmerwn-h-kinezikh-eisbolh-sthn-taiban-h-ouasigkton-apofasisei-gia-thn-apostolh-aeroplanoforwn/), 80 ακριβώς έτη μετά την απόβαση των Αμερικάνων στην Νορμανδία.

Οι δυτικοί, έχοντας πια να αντιμετωπίσουν πολλαπλά μέτωπα σε πολλά διαφορετικά σημεία (Ουκρανία, Ταιβάν, ίσως σε Κορέα-https://alophx.blogspot.com/2017/05/1953.html, Βαλκάνια-https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_12.html, Καύκασο-https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_71.html, όπως και Μέση Ανατολή αν οι δυτικοί και το Ισραήλ επιτεθούν στο Ιράν ή το Ιράν στο Ισραήλ και τους δυτικούς-https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html), μπορεί να αναγκαστούν να διασπείρουν τις δυνάμεις τους, οι οποίες έχουν ήδη φθαρεί μετά τις ήττες της στην Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ με τον τρόπο αυτό θα αποδυναμωθούν οι στρατιώτες κάθε μετώπου, αφού για να έχουν στρατό σε κάθε μέτωπο, θα μετακινήσουν πολλές μονάδες από τον ένα στο άλλο.

Έτσι οι Ρώσοι, όταν οι Ουκρανοί και οι δυτικοί θα έχουν αποδυναμωθεί το μέτωπο στην Ουκρανία για να ενδυναμώσουν τα αλλά μέτωπα, να εξαπολύσουν με τον τεράστιο στρατό που είχαν συγκεντρώσει (700.000 στρατιώτες-https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/728220/evalan-stavro-oi-rosoi-me-700-000-stratiotes-sxediazoun-antepithesi-oi-galloi-tremoun-i-oukrania-peftei-xaos-sto-kharkiv, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/719563/i-nea-rosiki-antepithesi-me-600-000-stratiotes-tha-odigisei-se-odyniro-telos-tin-oukrania-se-parakrousi-i-dysi, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/735517/h-rosia-tapeinonei-tin-dysi-sygkentronoun-120-000-stratiotes-pros-kharkiv-sok-stis-ipa-apo-tin-katarripsi-olon-ton-atacms) μία τεράστια αντεπίθεση, στην ουσία μία «νέα Επιχείρηση Μπαγκρατιόν», με την οποία θα σαρώσουν όλο το Ουκρανικό μέτωπο στην Ανατολή (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ntmitri-mentventef-ta-rosika-strateymata-pithanon-na-xreiastei-na-fthasoun-sto-kievo/, https://www.pronews.gr/kosmos/n-mentventef-to-2024-na-einai-to-etos-tis-telikis-ittas-tou-neofasismou/, https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-mentventef-an-i-rosia-othithei-piso-sta-synora-tis-tou-1991-tha-exoume-oloklirotiko-pyriniko-polemo/, https://www.pronews.gr/kosmos/verolino-andras-ypsose-me-drone-tin-rosiki-simaia-pano-apo-to-raixstagk-vinteo/), διαλύοντας όλο τον Ουκρανικό και τον δυτικό στρατό στην Ουκρανία, καταλαμβάνοντάς το Κίεβο (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_62.html), ίσως ακόμη ξανά και το Βερολίνο και το Παρίσι (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/o-v-poutin-proeidopoiei-ti-germania-na-min-ksexnate-poios-katelave-to-verolino/, https://www.in.gr/2024/03/17/stories/ti-synevi-k-makron-tin-teleytaia-fora-pou-parisi-esteile-strato-stin-oukrania, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/nees-proeidopoiiseis-apo-ti-rosia-ston-e-makron-min-kaneis-ton-napoleon, ta//https://www.pronews.gr/kosmos/n-mentventef-i-germania-etoimazetai-gia-polemo-me-tin-rosia/).

{Και με τον τρόπο αυτό να επέλθει μία ήττα των Ουκρανών και των δυτικών στην Ουκρανία με έναν διμέτωπο πόλεμο, ενώ όπως στον Β΄ΠΠ (και στον Α΄ΠΠ) η Γερμανία ηττήθηκε από διμέτωπο από Ανατολή (Ρωσία) και Δύση (ΗΠΑ, με τον ίδιο τρόπο να ηττηθούν με έναν νέο διμέτωπο από Ανατολή και Βορρά στην Ουκρανία, αν ανοίξει παράλληλα και το μέτωπο της Λευκορωσίας, ξανά από τον Ρωσικό τακτικό στρατό, τους άντρες της Βάγκνερ, αλλά και τον Λευκορωσική στρατό).

Ο δε ικανότατος Ρώσος στρατηγός Σέργκει Σουροβίκιν, γνωστός και ως στρατηγός Αρμαγεδδών επέτυχε στην Αφρική την εκδίωξη ΗΠΑ, Γερμανών, Γάλλων και βάσεων από πολλές Αφρικάνικες χώρες με την Βάγκνερ σαν νέος Βρασίδας (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_12.html) και παράλληλα αυτός με την πανέξυπνη στρατηγική του κατέστρεψε την αντεπίθεση Ουκρανών και προετοίμασε την νικηφόρα Ρωσική αντεπίθεση των Ρώσων στην Μικρορωσία/Νοβορώσια/Ντονμπάς/Νοτιοανατολική Ουκρανία σαν νέος Ζουκόφ (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html).

Με μία δε πολύ πιθανή επιστροφή του ηρωικού και ικανού Ρώσου στρατηγού Σέργκει Σουροβίκιν ως αρχιστράτηγου στην Ουκρανία (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/h-ekdikhsh-tou-g-prigkozin-mazikes-ekkathariseis-dieftharmenwn-filonatoikwn-kuklwn-sto-rwsiko-ypam-o-fakelos-pou-eixe-dwsei-ston-poutin/), θα μπορούσε ανετά να ειπωθεί η φράση του Apocalypse Tank από Command and Conquer Red Alert 2: «Armageddon is here»}.

Την νίκη των Ρώσων και των Κινέζων συμμάχων τους, μπορεί να ακολουθήσει η διάλυση του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και της ΕΕ (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html), ενώ οι Ρώσοι και οι Κινέζοι με την προέλαση τους να απελευθερώσουν πολλές κατεχόμενες από τους δυτικούς, χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης, οι λαοί των οποίας μπορεί να επαναστατήσουν με την προέλαση των Ρώσων, ενώ άλλες χώρες να απελευθερωθούν από μονές τους με την αποχώρηση των δυτικών κατοχικών στρατευμάτων μέσω εκλογών ή μετά από ένα παγκόσμιο κραχ με εξεγέρσεις/επαναστάσεις (https://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html). 

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να πέσει το παγκόσμιο Ράιχ του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Σβαμπ, του οποίου η έδρα τώρα είναι στο Νταβός (αντί για το Βερολίνο που ήταν κέντρο του Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ), αφού εκτός του ότι η χώρα αυτή ήταν πλήρως φιλοναζιστικά δήθεν «ουδέτερη», είναι κα φορολογικός παράδεισος, κέντρο συγκέντρωσης παγκόσμιων κεφαλαίων και τράπεζων, όπως π.χ. του BIIS (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html), αλλά και ένας από τόπους διαφυγής, διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης της ODESSA (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2022/03/red-house-report.html ).


 {Και όπως ο Φύρερ του Ναζιστικού κόμματος Αδόλφος Χίτλερ έγραψε το βιβλίο «Ο Αγών μου» για να δείξει τα σχέδια του για τον κόσμο με την βοήθεια του Ες, έτσι και ο «μικρός Φύρερ» Κλάους Σβαμπ έγραψε την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» για να δείξει τα σχέδια του για τον κόσμο με την βοήθεια του Χαράρι.

Παράλληλα, ο ναζιστής Σβαμπ πρέπει να ειπωθεί ότι δημιούργησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την δομή του με την βοήθεια του Χέρμαν Αμπς, φανατικού ναζιστή Υπουργού του Χίτλερ, ο οποίος κατάφερε να διαγράψει τα χρέη των Γερμανών μετά τον Β΄ΠΠ με απάτες, όπως έκανε ο επίσης φανατικός ναζιστής Υπουργός του Χίτλερ μετά τον Α΄ΠΠ με τα χρέη της Γερμανίας και πάλι με απάτες, μέλη και οι δύο της φιλοναζιστικές BIIS (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html).

Καθόλου περίεργο το γεγονός ότι ο ναζιστής Αμπς ήταν μέλος και από τους πρώτους συνιδρυτές, διοργανωτές και ομιλητές του Φόρουμ του ναζιστή Σβαμπ, ενώ και άλλοι Ναζί όπως ο πρίγκιπας Βερνάρδος, ιδρύσαν παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμούς, π.χ. την Λέσχη Μπίλντενμπεργκ, από μέλη της οποίας προήλθε η Τρίμερης Επιτροπή, μέλη των οποίων ήταν και πολλοί ακροδεξιοί, όπως π.χ. ο Όττο Αψβούργος (https://alophx.blogspot.com/2023/04/blog-post_13.html).

Ο Σβαμπ με την δημιουργία του οργανισμού του (Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ) φρόντισε και για την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, όπως ήταν και το σχέδιο του Χίτλερ (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html) και την μετατροπή της από ΕΟΚ, φίσκα στους ναζιστές πολιτικούς (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html), σε ΕΕ/Δ’ Ράιχ της Γερμανίας.

Τα δε στελέχη του Φόρουμ αυτού ήταν όπως και τα στελέχη του ναζιστικού κόμματος, όλα αδίστακτα, φιλόδοξα και φίλαρχα, άλλοτε ικανά και άλλοτε ανίκανα και μπουνταλάδες (όπως και τα SA), όμως στο Φόρουμ επικρατούσαν κυρίως οι ανίκανοι και εύκολα ελεγχόμενοι, εκβιάσιμοι ή εξαγοραζόμενοι πολιτικοί.

Παράλληλα, υπήρχαν σε αυτό και προωθήθηκαν με το λεγόμενο πρόγραμμα των «νέων παγκοσμίων ηγετών» και πολλοί απόγονοι ναζιστών σε καίριες ηγετικές θέσεις στην Δύση (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html, https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html), έτσι ώστε να έχουν και προσωπικό κίνητρο να πολεμούν την Ρωσία για την εκδικηθούν για τον θάνατο των ναζιστών προγόνων τους (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html).

Όμως, όπως στο Ναζιστικό κόμμα ήταν μέλη του πολλοί ισχυροί Γερμανοί πολιτικοί, οικονομικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, το ίδιο ίσχυε και για το Φόρουμ του Σβαμπ σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ και για τις δύο αυτές οργανώσεις ίσχυε η απολυτή υπακοή όλων στον Φύρερ/ηγέτη του και όλοι οι υφιστάμενοι τους (ικανοί και ανίκανοι) συναγωνίζονταν με την βία (σαν σε φιδοφωλιά), για να κερδίσουν την εύνοια του ηγέτη τους, καθώς και το «δαχτυλίδι της διάδοχης».

Ο δε καραφλός Σβαμπ που είναι θαυμαστής του ναζισμού και του φασισμού, θα έχει άραγε και αυτός το ίδιο τέλος με τα είδωλα του, δηλαδή τον Χίτλερ, αλλά και τον καραφλό Μουσολίνι με την διάλυση του σατανικού οργανισμού του (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html);

Και με τον τρόπο αυτό, ο ναζιστής Σβαμπ και ο οργανισμός του, το Ναζιστικό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει την ίδια τύχη με το τέλος των ναζιστών φανταστικών χαρακτήρων Ερνστ Στραβό Μπλόφλεντ, Βόλφγκανγκ Φον Στράκερ και Σνόουκ και των φανταστικών ναζιστικών οργανισμών τους Spectre, Hydra και First Order/Imperial Remnant}.

Έτσι μπορεί να λήξει ο Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ουκρανία, με την συνεργασία των Ρώσων και των Κινέζων, όμως σύντομα μπορεί να ακολουθήσει παρά την νίκη και την συμμαχία αυτών των κρατών, μία γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ των πρώην συμμάχων, με την γεωπολιτική σύγκρουση τους, όπως στον μεταξύ τους Ψυχρό Πόλεμο.

Ή και θερμή πολεμική σύγκρουση, όπως όταν οι Σοβιετικοί και οι Κινέζοι πολεμούσαν για εδάφη στον ποταμό Αμούρ στον Ψυχρό Πόλεμο και τώρα στην Σιβηρία, ενώ οι Κινέζοι όπως στον Ψυχρό Πόλεμο να συμμαχήσουν ξανά με την Δύση κατά των Ρώσων, όπως στον Ψυχρό Πόλεμο, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί συμμάχησαν αντίστοιχα με την Ανατολική και Δυτική Γερμανία ο ένας κατά του αλλού (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_27.html).

[Με έναν δε εμφύλιο στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html), την πλήρη διάλυση της ΕΕ και έναν διαμελισμό της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_71.html), αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο για την Κίνα, η οποία έχοντας ξεφορτωθεί όλους τους ανταγωνιστές της, θα καταστεί η νέα παγκόσμια υπερδύναμη με την τακτική των ΗΠΑ του διαιρεί και βασίλευε (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_0.html).

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τους Ρώσους αν χτυπήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»! Ν.Μεντβέντεφ: «Θα λάβει και η Βαρσοβία το μερίδιο της στην ραδιενεργή τέφρα».

O Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του στον Guardian ότι οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους πως θα πλήξουν όλες τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία εάν χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε πυρηνικά όπλα, ακόμα κι αν δεν σκοτώσετε κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και θα τους καταστρέψουμε όλους». Φυσικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου. Πάντως, οι Αμερικανοί επισήμως δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοια δήλωση.

Ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Πολωνία για την απαίτηση της να προμηθευτεί με Νατοϊκά τακτικά πυρηνικά όπλα, ώστε να προστατευτεί από μία πιθανή Ρωσική επίθεση, ότι «Η Βαρσοβία σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (https://www.pronews.gr/kosmos/proeidopoiisi-n-mentventef-pros-polonia-i-varsovia-sigoura-tha-parei-to-meridio-tis-apo-radienergi-tefra/).

Ανακοινώθηκε από Γαλλία και Ουκρανία η αποστολή Γαλλικού Στρατού στην Ουκρανία – Ρωσία: «Ούτε νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω»! Υπέγραψαν την συμφωνία για την αποστολή των γαλλικών στρατευμάτων οι δύο χώρες. Η Γαλλία προχωρά στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων του τακτικού στρατού της στην Ουκρανία, υπό τον μανδύα των «εκπαιδευτών» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anakoinothike-apo-gallia-kai-oukrania-i-apostoli-gallikou-stratou-stin-oukrania-rosia-oute-nekroi-den-tha-gyrisoun-piso/).

FSB: Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύεται για να χτυπήσει με πυρηνικά την Ρωσία!! Πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή! Πλέον απειλούν την ίδια την ύπαρξη του Ρωσικού κράτους. Ο Κουλίσοφ υπογράμμισε ότι η κατάσταση απαιτεί «να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας». Το να ακούγεται και μόνο πως το ΝΑΤΟ πρόκειται να χτυπήσει τη Ρωσία με πυρηνικά αποτελεί από μόνο του κλιμάκωση. Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται ασκήσεις πλησίον των Ρωσικών συνόρων!!!].  

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επικό άρθρο! «Η Δύση κάνει το ίδιο με το 1.941 μ.Χ.»! Τρομακτικές ομοιότητες που δείχνουν τον νέο θρίαμβο της Ρωσίας.

Η Γαλλία παριστάνει την χώρα που ηγείται κατά του ναζισμού, η οποία, κατά τον Β’ Παγκόσμιο, παρέδωσε σχεδόν ολόκληρη την επικράτειά της στον Χίτλερ σε ενάμιση μήνα, έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες της στο Ανατολικό Μέτωπο και παρέδωσε κόσμο στην Γκεστάπο. Η Αυστρία, που με χαρά έγινε μέρος του Τρίτου Ράιχ! Η Ολλανδία, η οποία παραδόθηκε στους Γερμανούς σε πέντε ημέρες, και η Δανία , που κατάφερε να παραδοθεί σε έξι ώρες!

Όλες αυτές οι χώρες ήταν χρήσιμα και υπάκουα μέρη του Τρίτου Ράιχ. Όλοι αυτοί συμμετείχαν στην λεηλασία της χώρας μας και στην δολοφονία των πολιτών μας. Όπως και σήμερα, οι Ευρωπαίοι σύρθηκαν στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ, υποσχόμενοι ελεύθερη πρόσβαση σε πλουσιότερους πόρους, εδάφη και σκλάβους.

Μόνο όταν ο Σοβιετικός στρατός πέρασε σε όλη την Ευρώπη , απελευθερώνοντας αιχμαλώτους στρατοπέδων συγκέντρωσης, έγινε σαφές ότι κάτι είχε πάει στραβά. Ξαφνικά αποδείχθηκε ότι ο Χίτλερ έκανε λάθος και κανείς δεν τον υποστήριξε. Οι σύμμαχοι ξεκίνησαν αγώνα για να είναι ανάμεσα στους νικητές. Κάποιοι μάλιστα τα κατάφεραν.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: στις 8 Μαΐου 1.945 μ.Χ., η συλλογική Ευρώπη ηττήθηκε από την ιστορική Ρωσία. Η μετέπειτα αποναζιστοποίηση, που ενισχύθηκε από την παρουσία ενός τεράστιου σοβιετικού στρατιωτικού σώματος, πέτυχε να αναθρέψει γενιές πολιτών και πολιτικών που συνειδητοποίησαν την ιστορική τους ενοχή. Αυτό είναι πράγματι ένα μεγάλο επίτευγμα. Οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων καταλαβαίνουν ακόμη πολύ καλά τι συμβαίνει και κατηγορηματικά δεν θέλουν να πολεμήσουν με την Ρωσία.

Αλλά μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το «εμβόλιο» κατά της ρωσοφοβίας σταμάτησε να λειτουργεί. Μερικές φορές οι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς οι Αμερικανοί καταφέρνουν να κυβερνούν τους Ευρωπαίους;

Η Ουάσιγκτον προωθεί επιδέξια και τεχνητά τον ευρωπαϊκό ρεβανσισμό και το ιστορικό μίσος της για την Ρωσία. Υπό την «σκιά» του ρεβανσισμού καταστράφηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και οι χώρες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ. Κάτω από αυτόν, αναζωπύρωσαν την «ρωσική απειλή» το 2022 μ.Χ. και άρχισαν να σπρώχνουν ξανά την Ευρώπη στο Ανατολικό Μέτωπο.

Και τώρα θέλουν να πολεμήσουν ξανά εναντίον μας. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως θέλει να στείλει μαχητές της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων «για την υπεράσπιση της Οδησσού». Ο Όλαφ Σολτς επιθεώρησε τα γερμανικά στρατιωτικά σώματα στην Βαλτική και υποσχέθηκε να στείλει 35 χιλιάδες στρατεύματα «για να βοηθήσουν τους συμμάχους μας», ξεκινώντας ταυτόχρονα την μεταφορά μιας γερμανικής ταξιαρχίας αρμάτων μάχης πέντε χιλιάδων ατόμων στην Λιθουανία .

Τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία σχεδίαζαν να στείλουν τις μονάδες τους στα κράτη της Βαλτικής. Η Εσθονία συζητά μαζί τους και με την Πολωνία επιλογές για αποκλεισμό της Βαλτικής Θάλασσας.

Στην Βρετανία ζητούν να σταλεί εκστρατευτικό σώμα για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Κιέβου. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι βρετανικές πυραυλικές επιθέσεις σε ειρηνικές ρωσικές πόλεις είναι επιτρεπτές.

Και μην ξεχνάτε τους Πολωνούς – ζήτησαν από τους Αμερικανούς να τους δώσουν πυρηνικές βόμβες. Λοιπόν, αυτό δεν αποτελεί πλέον καν έκπληξη: η Πολωνία παίζει με αυτοπεποίθηση τον συνήθη ρόλο της ως υποκινητής του παγκόσμιου πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η αφέλεια των Ευρωπαίων ηγετών είναι απλά εκπληκτική. Για κάποιο λόγο, τους φαίνεται ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν τον στρατό τους με τον ίδιο τρόπο όπως με τους δύστυχους Ουκρανούς. Αλλά αυτή η αντίληψη είναι όμως λάθος!

Οι Ουκρανοί είναι ο αδελφός μας λαός, πρέπει να ζήσουμε μαζί τους! Αλλά η στάση απέναντι στους Γάλλους, τους Γερμανούς και τους Πολωνούς θα είναι εντελώς διαφορετική. Οι στρατιωτικές απαντήσεις στο έδαφός τους είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος το υπενθύμισε, δίνοντας εντολή στο Γενικό Επιτελείο να προετοιμαστεί για ασκήσεις σχετικά με την χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του κράτους μας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος F-16 μεταφερθεί στην Ουκρανία θα θεωρείται φορέας πυρηνικών όπλων. Στην πλατεία Σμολένσκ κλήθηκαν επίσης οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Βρετανός εκπρόσωπος ενημερώθηκε συγκεκριμένα «ότι οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα της» θα είναι στόχος. Είναι καλό λοιπόν να ανανεώσετε την ιστορική σας μνήμη (https://romioitispolis.gr/epiko-arthro-i-dysi-kanei-to-idio-me-to-1941-tromaktikes-omoiotites-poy-deichnoyn-ton-neo-thriamvo-tis-rosias/).


Ένας παπάς για την Αρμενία. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan για Πρωθυπουργός: το κίνημα έχει να κάνει με την ανάκτηση μιας Γης της Επαγγελίας.Tο μόνο εμπόδιο η σημερινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της που πρέπει να φύγει.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan για πρωθυπουργός: το κίνημα έχει να κάνει με την ανάκτηση μιας γης της επαγγελίας.Tο μόνο εμπόδιο η σημερινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της που πρέπει να φύγει.

Ή εντελώς ανίκανος ή απόλυτα βαλτός και φυτευτός… Ο μοιραίος πολιτικός για την Αρμενία που έχασε σ΄έναν πόλεμο …. των 6 ημερών το ”Κοσσυφοπέδιο” της Αρμενίας το Αρτσάκχ το Ναγκόρνο Καραμπάχ τους ιερούς τόπους του μαρτυρικού έθνους και που συνεχίζει τις εδαφικές παραχωρήσεις με το εκβιαστικό δίλημμα πόλεμος ή υποταγή..φθάνει στο πολιτικό τέλος του.

Ο δημοσιογράφος ο άνθρωπος της διαπλοκής με τον ξένο παράγοντα της σκοτεινής στοάς ο Πασινιάν φθάνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο τέλος αυτής της υπόγειας κι αυτο-υπονομευτικής για τη πατρίδα και το λαό του προσχεδιασμένης κι αυτοκαταστροφικής πολιτικής.

Οι Αρμένιοι μετά την εθνική καταστροφή και τις νέες χαμένες πατρίδες γυρνούν την πλάτη στον πολιτικό και στους πολιτικούς και θέλουν ένα άφθαρτο πρόσωπο για το τιμόνι της χώρας τους. Φθάνει να αποδειχθεί πλέον σε πoιο βαθμό η διείσδυση έχει βλάψει και την Αρμενική Εκκλησία..

Τον κατηγορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν .. Είδαν όμως και τον άνθρωπο του γαλλικού Μεγάλου Ανατολικού και της στοάς των Βρυξελλών που θέλει να καταστρέψει το αρχαιότερο χριστιανικό κράτος υποδουλώνοντάς του κι αυτό στην πολιτική πτέρυγα του θηρίου στην ΕΕ.. Ο Πασινιάν έχει τελειώσει.. .

Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση σήμερα στο Ερεβάν ο καθηγητής Gurgen Melikyan για λογαριασμό του κινήματος ανακοίνωσε ότι ο χαρισματικός Αρχιεπίσκοπος Bagrat Galstanyan είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός για το κίνημα «Tavush για την Πατρίδα».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, συγκεντρώθηκαν ξανά στο Ερεβάν την Κυριακή για να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, μετά τις εδαφικές του παραχωρήσεις στο Αζερμπαϊτζάν.Εκεί εξαγγέλθηκε και η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Ταβούς για την πρωθυπουργία.

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την κληρική του ιδιότητα για να είναι υποψήφιος. Ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, ο επικεφαλής της Επισκοπής Ταβούς, δήλωσε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας ότι ζήτησε από την Αγιότητά του Καθολικό Καρέκιν Β’ να αναστείλει την 30ετή πνευματική του υπηρεσία ώστε να μπορέσει να αναλάβει πολιτικό ρόλο, όπως απαιτείται.

«Ειλικρινά δεν ξέρω καν τι να πω», είπε αφού ένας ομιλητής πρότεινε ότι ο καλύτερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία από το Κίνημα για το Ταβούς είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ. «Δεν είχα, δεν έχω την προσδοκία αυτής της θέσης… Στη ζωή μου, δεν έχω αποφύγει καμία ευθύνη, σε περίπτωση λαθών, έχω αποδεχτεί, σκέφτομαι και προσπάθησα να διορθώσω», πρόσθεσε.

«Υπό αυτή την έννοια, έχοντας κατά νου την προσδοκία ευρέων κύκλων… για την υποψηφιότητα για πρωθυπουργό, ως αποτέλεσμα των συζητήσεων με τους πνευματικούς μου αδελφούς υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Καθολικού, σκεφτήκαμε ότι δεν μπορώ να συνδυάζω το να είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός με τις πνευματικές μου υποχρεώσεις.

Για το λόγο αυτό, παρουσιάζοντας την κατάσταση στον Παναγιώτατο Καθολικό και στους πνευματικούς μου αδελφούς, τους ζήτησα να αναστείλουν αυτή την 30ετή πνευματική υπηρεσία και να αναλάβω και να φέρω την προσωπική μου ευθύνη για όλη αυτή τηβ διαδικασία. Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλη τη θυσία, την προσδοκία που είμαι έτοιμος να βάλω στο βωμό της ιερής μου πατρίδας, του κράτους», είπε.

Έπειτα το τεράστιο πλήθος κατευθύνθηκε προς την ιδιωτική κατοικία του κ. Πασινιάν αφού συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης. Σε ομιλία του στο συλλαλητήριο, ο Γκαλστανιάν είπε ότι ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Πασινιάν για να «παρουσιάσει το αίτημά μας» και να του δώσει «την τελευταία ευκαιρία» να παραιτηθεί με «πολιτισμένο» τρόπο.

«Αυτό το κίνημα έχει να κάνει με την απόκτηση μιας γης της επαγγελίας», είπε. «Το εμπόδιο σε αυτόν τον δρόμο είναι η σημερινή κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ηγέτης της πρέπει να πάει. Ο Γκαλστανιάν, ο οποίος ηγείται της επισκοπής της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στην Βόρεια επαρχία Ταβούς, είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης με αποστολή να σταματήσει την «καταστροφή της πατρίδας μας» και να οργανώσει «πρόωρες ή τακτικές εκλογές».

Είπε ότι ζήτησε από τον ανώτατο αρχηγό της Εκκλησίας, τον Καθολικό Γαρεγκίν Β΄, να «παγώσει την πνευματική μου υπηρεσία». «Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που αντανακλά όλες τις θυσίες που είμαι διατεθειμένος να κάνω για την αγία μου πατρίδα και το κράτος μου», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο πλήθος που φώναζε «Κύριέ μου Πρωθυπουργέ».

Η υποψηφιότητα του κ. Γκαλστανιάν χαίρει της υποστήριξης μεγάλου αριθμού ομάδων της Αρμενικής αντιπολίτευσης, οι οποίες επίσης καταδίκασαν την απόφαση του κ. Πασινιάν να εκχωρήσει αμφισβητούμενες περιοχές εντός ή γύρω από πολλά χωριά του Ταβούς.

Ο Γκαλστανιάν αναγνώρισε και πάλι ότι το σημερινό σύνταγμα της Αρμενίας του απαγορεύει να γίνει πρωθυπουργός λόγω της δεύτερης του υπηκοότητας, της καναδικής υπηκοότητας. Επανέλαβε το αίτημά του για αντίστοιχη τροποποίηση του συντάγματος.

Ο ανώτερος εκκλησιαστικός αξιωματούχος ζήτησε για πρώτη φορά την παραίτηση του Πασινιάν όταν προκάλεσε διαμαρτυρίες κατά της μεταφοράς γης από το Ταβούς στις 9 Μαΐου. Ο Πασινιάν απέρριψε αυτές τις απαιτήσεις, υπερασπιζόμενος τις παραχωρήσεις του στο Μπακού. Αυτός και οι πολιτικοί του σύμμαχοι συνέχισαν να επιτίθενται στον Galstanian και στην Εκκλησία συνολικά, απειλώντας να της επιβάλουν νέους φόρους.

Ως προειδοποίηση προς τους επικριτές της κυβέρνησης, η Ερευνητική Επιτροπή της Αρμενίας δήλωσε την Παρασκευή ότι 25 συμμετέχοντες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου, έχουν κατηγορηθεί για «χουλιγκανισμό» και άλλα εγκλήματα μέχρι στιγμής. Δέκα από αυτούς παραμένουν υπό σύλληψη, δήλωσε η υπηρεσία επιβολής του νόμου, με επικεφαλής έναν από τους έμπιστους υπολοχαγούς του κ. Πασινιάν.

Ο κ. Galstanian καταδίκασε τις υποθέσεις ως πολιτικά υποκινούμενες και κατήγγειλε άλλες «καταστολές» εναντίον των υποστηρικτών του. Το βράδυ του Σαββάτου, κατηγόρησε επίσης τις αρχές ότι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ερεβάν όπου διέμενε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αναγγελία υποψηφιότητας του… Νωρίτερα ”ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Αρμενίας του Κινήματος για το Ταβούς είναι ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν”, δήλωσε ο καθηγητής, ανατολίτης Γκουργκέν Μελικιάν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας.

«Είμαστε σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις εδώ και ένα μήνα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των επιπέδων, ομάδων, από πολιτικά κόμματα έως δημόσιους φορείς, πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς κύκλους, ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, δικηγόρους, διάφορες κοινωνικές ομάδες και πολλούς άλλους.

Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σε όλες τις συναντήσεις και τις συζητήσεις συμφώνησε ότι αυτό το πρόσωπο είναι, φυσικά, ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν», είπε. «Υπάρχει σαφής συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας ότι ο αρχηγός του κινήματος Μπαγκράτ Σρμπαζάν πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση για τον αρχιεπίσκοπο, γιατί αλλάζει όλη την πορεία της ζωής του. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι μέρος της υπηρεσίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της πνευματικής υπηρεσίας που μπορεί να επιτελέσει ένας άνθρωπος που υπηρετεί τη χώρα του, τη γη του, τον λαό του».

Οι διαδηλωτές του Κινήματος για την Ταβούς με επικεφαλής τον Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπο Γκαλστανιάν, τον επικεφαλής της Επισκοπής Ταβούς, έφτασαν στην είσοδο των κυβερνητικών μεγάρων όπου ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν αναμένει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν αναμένεται να απαιτήσει την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν για τον χειρισμό της οριοθέτησης των κρατικών συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν στο Ταβούς – μια διαδικασία που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, οδηγώντας στη δημιουργία του Κινήματος για το Ταβούς. «Απευθύνομαι στον Νικόλ Πασινιάν. Κάποτε θεωρούσες τον εαυτό σου άνθρωπο του λαού, έκανες ποδήλατο, μάζευες σκουπίδια από το έδαφος. Ωστόσο, άρχισες να πετάς με ελικόπτερο πολύ νωρίς…

Σας προσκαλώ να έρθετε σε μια συνάντηση με αυτούς τους ανθρώπους [αυτούς στην διαμαρτυρία] και με δεκάδες χιλιάδες άλλους. Όχι μόνο ως πολιτικός, αλλά και ως άνθρωπος» είπε κατά την συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας όπου ανακοινώθηκε ως υποψήφιος πρωθυπουργός του Κινήματος για το Ταβούς.

«Όταν μιλάς για κυριαρχία, θέλω να ρωτήσω: Είναι δυνατόν να μην παίρνεις μόνος σου τις αποφάσεις σου, να λαμβάνονται σε άλλο μέρος; Είναι δυνατόν να σας υπαγορεύουν από άλλα μέρη; σου υπαγορεύουν να τρομοκρατείς και να κοροϊδεύεις τους δικούς σου ανθρώπους; Επομένως, θα πάμε από αυτή την πλατεία, θα πάω στα κυβερνητικά μέγαρα, περιμένοντας να σας συναντήσω», είχε πει. ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΙΜΑ (https://dimpenews.com/2024/05/26/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%b8%ce%b7/).

 

Προς κυβερνητική αλλαγή στην Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Μ.Γκαλστανιάν υποψήφιος για πρωθυπουργός και διάδοχος του φιλοδυτικού Ν.Πασινιάν. Το Αρμενικό κίνημα «Ταβούς για την Πατρίδα», που συνιστά την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα της Αρμενίας, πρότεινε τον αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν ως υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες κατά της οριοθέτησης των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ταβούς και της μεταφοράς τεσσάρων χωριών στο Μπακού, συντονίζονται από το κίνημα αυτό. Το κίνημα απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, κατηγορώντας τον για την παραχώρηση εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι διαμαρτυρίες εκφράζουν την έντονη αντίθεση των πολιτών στην πολιτική της κυβέρνησης για την οριοθέτηση και την παραχώρηση εδαφών, ενώ οι επικριτές του αρχιεπίσκοπου Γκαλστανιάν ισχυρίζονται ότι η δράση του είναι υποκινούμενη από την Ρωσία με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την φιλοδυτική κυβέρνηση της Αρμενίας.

Η υποψηφιότητα του αρχιεπίσκοπου Γκαλστανιάν ως πρωθυπουργός αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην πολιτική σκηνή της Αρμενίας, με τους υποστηρικτές του να πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει την αλλαγή και να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας (https://romioitispolis.gr/pros-kyvernitiki-allagi-stin-armenia-o-archiepiskopos-m-gkalstanian-ypopsifios-gia-prothypoyrgos-kai-diadochos-toy-filodytikoy-n-pasinian/).


 Τα 4 σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Ποιος θέλει πυρηνικό ολοκαύτωμα στην τελική αναμέτρηση, τι μας έμαθε η ιστορία. Πώς τελειώνει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα τέσσερα σενάρια βάσει των οποίων θα τελειώσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, αναλύει ο αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών και Διευθύνων Σύμβουλος της GnS Economics, Tuomas Malinen, καλύπτοντας μάλιστα ένα ευρύ πεδίο εναλλακτικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τέσσερα σενάρια είναι:

-Μια πλειοψηφία (ειρήνη).

-Ένας ευρύτερος πόλεμος.

-Μια αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία (επικίνδυνη σύγκρουση).

-Ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (πυρηνικό ολοκαύτωμα).

Τα σενάρια επικεντρώνονται στους οδηγούς της Συμμαχίας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ή του ΝΑΤΟ. Ακριβέστερα, καλύπτουν με το εάν το ΝΑΤΟ οδηγείται από απλά ακανόνιστες αποφάσεις ή εάν είναι επιτιθέμενος.

Από πού προκύπτει η δαιμονοποίηση της Ρωσίας; Η ηγεσία μιας χώρας φυσικά συχνά τείνει να μιμείται τον πολιτισμό και τα εθνικά χαρακτηριστικά. Οι αυθόρμητες ενέργειες του σημερινού Ρώσου ηγέτη Προέδρου Vladimir Putin δεν αποτελούν ανωμαλίες στην ιστορία.

Πολλοί Ρώσοι ηγέτες, από τον Ιβάν τον Τρομερό έως τον Χαρ Πέτρο Α' και μετά από τον Stalin και άλλους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης, έχουν πολεμήσει επεμβατικά και έχουν ενεργήσει πολύ αντιδραστικά. Κατά την άποψή του Malinen, η δαιμονοποίηση της Ρωσίας προκύπτει κυρίως από δύο πηγές:

1) Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη Ρωσία, και έτσι την φοβούνται, και

2)Την προπαγάνδα πολέμου.

Η φινλανδική εμπειρία. Οι Φινλανδοί έκαναν δύο πολέμους εναντίον της Ρωσίας, πιο συγκεκριμένα κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ή έγινε στρατιωτικό μεγαθήριο κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει ειπωθεί ότι πριν από την επιχείρηση Barbarossa, για παράδειγμα, η αεροπορία της Σοβιετικής Ένωσης ήταν μεγαλύτερη από αυτή του υπόλοιπου κόσμου.

Η εκκαθάριση του Red Amy, από τον τότε δικτάτορα της Ρωσίας Josif Stalin το 1.937 μ.Χ., μείωσε το ηθικό και την αποτελεσματικότητα του Σοβιετικού στρατού ακριβώς πριν από την έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό ήταν ορατό στον Χειμερινό Πόλεμο που διεξήχθη μεταξύ της Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ένωσης μεταξύ 30 Νοεμβρίου 1.939 μ.Χ. και 13ης Μαρτίου 1.940 μ.Χ. Ο Φινλανδικός στρατός που δεν ήταν σοβαρά εξοπλισμένος προκάλεσε καταστροφικές απώλειες στον Κόκκινο Στρατό σχεδόν αποκλειστικά με το «Sisu».

Αφού τα Φινλανδικά στρατεύματα σταμάτησαν κάθε πρόοδο μιας συντριπτικής Ρωσικής δύναμης εισβολής στα τέλη Δεκεμβρίου, η Σοβιετική ανώτατη διοίκηση μπήκε σε κατάσταση επανεξέτασης. Την 1η Φεβρουαρίου 1.940 μ.Χ., ο Κόκκινος Στρατός ξεκίνησε τη συντριβή εναντίον ενός ήδη εκτεταμένου φιλανδικού στρατού.

Οι πόλεμοι μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας δεν τελείωσαν με τον Χειμερινό Πόλεμο, επειδή η Φινλανδία συμμετείχε στην επιχείρηση Barbarossa ως ανεπίσημος σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας.

Το πρόβλημα της Ευρώπης. Η Ρωσική νοοτροπία δεν είναι τόσο περίπλοκη ή χαοτική όσο πολλοί στη Δύση προσπαθούν να παρουσιάσουν. Η Ρωσική ηγεσία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της στις γειτονικές περιοχές που οδηγούνται από το bezopasnost. Ακολουθούν επίσης τη δύναμη αντί της διπλωματίας.

Η Φινλανδία εδραίωσε τη θέση της δίπλα στην Σοβιετική Ένωση με το να μην αποτελεί απειλή και να γίνει ισχυρή τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά (δηλαδή, ένα πολύ «πικρό χάπι» για να το καταπιεί η Ρωσία). Έτσι, η επιτυχία της Φινλανδίας να συνυπάρξει και να ευημερήσει δίπλα στην Ρωσία (Σοβιετική Ένωση) βασίστηκε στη δύναμη και στην διατήρηση φιλικών σχέσεων με την Μόσχα.

Εύκολη συνταγή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η Ευρώπη είναι διπλό. Πρώτον, αφού η Φινλανδία έγινε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει στριμωχτεί από κάθε πλευρά της Ευρώπης από μια δύναμη που δεν θεωρεί ειρηνική, κάτι για το οποίο πραγματικά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη ρωσική ηγεσία.

Οι προηγούμενοι Φινλανδοί ηγέτες γνώριζαν ότι εάν η Φινλανδία απειλήσει την Ρωσία, οι συνέπειες θα είναι τρομερές. Η ηγεσία της Ουκρανίας πρέπει να το γνώριζε και αυτό, αλλά ξεκάθαρα χειραγωγήθηκαν από δυτικούς ηγέτες. Δεύτερον, μπορούμε τώρα να συμπεράνουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι αυτό που λέει ότι είναι.

Το μέλλον της Ευρώπης τώρα βασικά κρέμεται στην ισορροπία μεταξύ δύο επικίνδυνων σεναρίων για το τι πραγματικά οδηγεί το ΝΑΤΟ, τα οποία μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως: Το άτακτο του ΝΑΤΟ και η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί προέρχονται από εντελώς ανεύθυνες ή εσκεμμένα επιθετικές ενέργειες που έγιναν από την ηγεσία του ΝΑΤΟ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και ειδικά κατά την διάρκεια του περασμένου έτους.

Είτε η ηγεσία του ΝΑΤΟ υποτίμησε μαζικά τους ρωσικούς πόρους και την αφοσίωση της ηγεσίας της στο bezopasnost είτε στη συνέχεια ξεπέρασαν σκόπιμα τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια στρατιωτική σύγκρουση που θα έπνιγε την Ευρώπη.

ΝΑΤΟ, το άτακτο. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει κάνει απλώς κατακλυσμιαία λάθη και επί του παρόντος έχει εμπλακεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «σώσει» από την κατάρρευση την Ουκρανία. Έτσι ερχόμαστε στα 4 σενάρια:

Σενάριο Ι: Η υπερισχύουσα πλειοψηφία. Στις 4 Μαρτίου, ο Υπουργός Άμυνας μας, Antti Häkkänen, είπε σε μια ομιλία που πραγματοποίησε στα εγκαίνια του Μαθήματος Εθνικής Άμυνας ότι «Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τα γεγονότα. Η Ρωσία αποτελεί απειλή για ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο». Αυτή η ομιλία ήταν ένας δείκτης, που σηματοδοτούσε ότι η Φινλανδία έχει δεσμευτεί σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Και πρόκειται περί ακραίας βλακείας. Εάν υποθέσουμε ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και των χωρών μελών κάνουν απλώς λάθη, τότε αυτή η ομιλία μπορεί να θεωρηθεί ως κατακλυσμική, επειδή η Μόσχα είναι πιθανό να την εκλάβει ως σημάδι ή ως «δείκτη» επιθετικών μελλοντικών σχεδίων από ηγέτες της Φινλανδίας και του ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία πιθανότατα θα αρχίσει να προετοιμάζεται ξανά για έναν πόλεμο στα βορειοδυτικά σύνορά της. Τα Φιλανδο-Ρωσικά σύνορα, και ιδιαίτερα ο ισθμός της Καρελίας (χερσόνησος) ήταν ένα από τα κύρια «hotspots» της Ευρώπης για αιώνες.

Ήταν το κύριο πεδίο μάχης για τις σουηδικές και ρωσικές αυτοκρατορίες από τον Ρωσο-Σουηδικό πόλεμο το 1.475 μ.Χ., μέχρι τον πόλεμο της Φινλανδίας το 1.809 μ.Χ., όταν η Σουηδία έχασε τελικά τη Φινλανδία από τη Ρωσία, τερματίζοντας ουσιαστικά την Σουηδική Αυτοκρατορία.

Ο ισθμός ήταν επίσης το κύριο πεδίο μάχης στους Χειμερινούς και Συνεχείς Πολέμους. Είναι προφανές ότι ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των Φινλανδών ούτε των Ευρωπαίων θέλουν πόλεμο, αλλά θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν σε έναν πόλεμο;

Ο λαός έχει φυσικά τον τελευταίο λόγο σε κάθε σύστημα, γιατί αν αρχίσει να επαναστατεί, κανένας δικτάτορας δεν μπορεί να κρατήσει αυτή τη δύναμη μακριά. Θα μπορούσε να υπάρξει μια πραγματική εξέγερση ενάντια στην ακανόνιστη, ή ακόμα και επιθετική, ηγεσία του ΝΑΤΟ;

Φυσικά θα μπορούσε, αλλά δεν βλέπω ακόμη τέτοια σημάδια, πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν, εάν (όταν) ο πόλεμος αρχίσει να φαίνεται επικείμενος. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η ηγεσία του ΝΑΤΟ να αναζητά διέξοδο από την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Εάν συνέβαινε αυτό, η κοινή γνώμη που στρέφεται κατά του πολέμου, ακόμη και σε μικρότερες μερίδες, θα μπορούσε να παράσχει υποστήριξη στην ηγεσία του ΝΑΤΟ να αποσυρθεί από τις προηγούμενες ακανόνιστες αποφάσεις της και να εφαρμόσει τη διαδικασία αποκλιμάκωσης, σώζοντας ταυτόχρονα την Ουκρανία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν, υπάρχουν πάρα πολλά σφάλματα για να είναι τυχαία. Και αν τα λάθη δεν είναι τυχαία, τότε είναι συστημικά (σκόπιμα), πράγμα που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ είναι ο επιτιθέμενος.

Σενάριο ΙΙ: Η μειοψηφία. Είναι ανησυχητικό ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες φαίνεται να υποστηρίζουν, αν όχι έναν καθαρό πόλεμο, αλλά μια αντιπαράθεση με την Ρωσία. Υπάρχει επίσης μια πολύ ισχυρή μειοψηφία Ευρωπαίων που απαιτούν σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ακόμη και έναν ευρύτερο πόλεμο.

Σε αυτό το δεύτερο σενάριο, του ΝΑΤΟ, το άτακτο, αυτές οι μειονοτικές δυνάμεις κυριαρχούν και ελέγχουν την δημόσια αφήγηση και συνεπώς τη σύγκρουση, ωθώντας την σε έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό πόλεμο. Αυτό το σενάριο συμπίπτει με το σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου παρακάτω.

Η διαφορά είναι ότι σε αυτό το σενάριο ο κόσμος παρασύρεται σε έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πυρηνική εξόντωση που πιθανότατα θα ακολουθούσε, ενώ στο σενάριο που παρουσιάζεται παρακάτω, μια σκόπιμη κλιμάκωση από το ΝΑΤΟ πυροδοτεί τη σύγκρουση.

Σε αυτό το σενάριο, η κλιμάκωση έρχεται με τη μορφή σκληρότερης ρητορικής προς την Ρωσία και επανεξοπλισμού, τροφοδοτώντας την σύγκρουση, ενώ στο σενάριο σκόπιμης κλιμάκωσης ο πυρηνικός πόλεμος αναφλέγεται από την υπερβολική ώθηση του φακέλου ή από μια σκόπιμη πράξη.

ΝΑΤΟ, ο επιτιθέμενος. Στα επόμενα δύο σενάρια που ακολουθούν, ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι είτε να αναγκάσει μια αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία είτε να καταστρέψει το έθνος σε έναν πόλεμο. Το κίνητρο για αυτούς τους στόχους μπορεί να προέλθει από τρεις πηγές, οι οποίες μπορούν να αλληλεπιδρούν. Έτσι, το τελικό παιχνίδι για το ΝΑΤΟ ο επιτιθέμενος μπορεί να:

-Αποκτήσει τον έλεγχο των τεράστιων Ρωσικών ορυκτών πόρων,

-Καταστρέψει την ευρασιατική συμμαχία

-Αρχίσει παγκόσμιο πόλεμο, ώστε η παγκόσμια ελίτ να αποκτήσει εκτεταμένο έλεγχο στις κοινωνίες. Είναι η τρέχουσα σκέψη μου ότι όλα αυτά τα κίνητρα μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγοί, ενώ το τελευταίο είναι πολύ εικαστικό.

Σενάριο ΙΙΙ: Αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία. Είναι προφανές ότι ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα δεν θα εξυπηρετούσε τον στόχο αυτού του σεναρίου, καθώς θα αφανίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, των μηχανημάτων και των υποδομών από τον κόσμο. Μεγάλες πόλεις και περιοχές θα ήταν ακατοίκητες για χρόνια, συμπεριλαμβανομένων, πιθανότατα, κοιτασμάτων ορυκτών στην Ρωσία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Γι' αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι σε αυτό το σενάριο η κλιμάκωση της σύγκρουσης σε έναν ευρύτερο πόλεμο στην Ευρώπη δεν είναι ο στόχος του ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβεβαιωθεί.

Η πιθανότητα αυτού του σεναρίου μπορεί να θεωρηθεί σχετικά υψηλή, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ προσπάθησε να αυξήσει αργά την πίεση και να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις Ρωσικές δυνάμεις.

Το «περιστατικό Prigozhing», ταιριάζει επίσης με αυτήν την αφήγηση, καθώς η «ανταρσία» ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της (αποτυχημένης) ουκρανικής αντεπίθεσης, κάτι που την κάνει να φαίνεται προσχεδιασμένη. Συχνά, όταν έχουν τεθεί τέτοια σχέδια για πραξικόπημα, πρέπει κανείς να τα κάνει επιτυχή, γιατί δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος υποχώρησης.

Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανό σχέδιο υπέθεσε ότι ο Prigozhin θα είχε ξεκινήσει την πορεία του προς την Μόσχα μετά από καταστροφικές ρωσικές απώλειες, οι οποίες θα εξόργιζαν τον ρωσικό πληθυσμό και θα είχε αποθαρρύνει τα στρατεύματα. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη, επειδή η αντεπίθεση της AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) απέτυχε.

Επιπλέον, είναι πιθανό ότι ο Yevgeni Prigozhin υποστηρίχθηκε από, τουλάχιστον μερικά δυτικά γραφεία πληροφοριών. Αυτά τα σχέδια σίγουρα θα είχαν αποκαλυφθεί κάποια στιγμή, αν ο Prigozhin δεν είχε ενεργήσει όπως είχε προγραμματιστεί.

Έτσι, ενώ δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι ένα πραξικόπημα ήταν μέρος ενός δυτικού σχεδίου έτσι φαινόταν, και ο Prigozhin αναγκάστηκε να το ακολουθήσει με το πιο ακραίο προσωπικό κόστος. Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι, ποια θα ήταν τα επόμενα βήματα για το ΝΑΤΟ για να επιτύχει μια αλλαγή καθεστώτος; Δύο σενάρια υπερισχύουν των άλλων:

-Ένας αγώνας επανεξοπλισμού που τρώει τους ρωσικούς οικονομικούς πόρους, οδηγώντας την χώρα σε κατάρρευση από μέσα προς τα έξω, παρόμοια με αυτό που συνέβη στην Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1.980 μ.Χ.

-Μεγάλες συγκρούσεις στις γειτονικές περιοχές (Αμπχαζία, Γεωργία, Καζακστάν κ.λπ.), αποσταθεροποιώντας μεγάλα τμήματα της Ρωσίας. Το πρώτο θα επαναφέρει ουσιαστικά τις πιο σκοτεινές εποχές του Ψυχρού Πολέμου, ενώ το δεύτερο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εξαιρετικά ασταθή Ρωσία.

Και τα δύο αυτά μπορούν, φυσικά, να οδηγήσουν στο ακραίο σενάριο του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Το πρώτο θα μας πήγαινε εκεί μέσα από κάποια κλιμάκωση, κατά την οποία λαμβάνει χώρα μια πυρηνική έκρηξη (από λάθος ή σκόπιμα) δημιουργώντας έναν πυρηνικό πόλεμο.

Στο τελευταίο, ο κίνδυνος μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης προκύπτει από κάποια ακραία φατρία που παίρνει την εξουσία στο Κρεμλίνο μετά την αποτυχία του καθεστώτος του Putin ή/και κάποια πυρηνικά όπλα πέσουν στην κατοχή μιας τέτοιας ομάδας μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Αυτό το τελευταίο ήταν ουσιαστικά ο κύριος φόβος, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ώθησε τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε μια κατάσταση σχεδόν αναρχίας.

Σενάριο IV: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (πυρηνικό ολοκαύτωμα). Ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα είναι φυσικά κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα ήθελε να δει, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιοι που θα το έκαναν. Τέτοιοι «τρελοί» υπάρχουν φυσικά ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά το ερώτημα είναι, θα μπορούσαν να κατέχουν θέσεις-κλειδιά στους υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ;

Αν υποθέσουμε ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν στην ηγεσία του ΝΑΤΟ ούτε στην ηγεσία των χωρών που το διοικούν (ουσιαστικά των ΗΠΑ), οι επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε πυρηνική αντιπαράθεση.

Η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα μπορούσε, πολύ επιθετικά, να επιδιώκει ένα από τα δύο προαναφερθέντα σενάρια, δηλαδή:

-Να αποκτήσει τον έλεγχο των τεράστιων ρωσικών ορυκτών πόρων,

-Να καταστρέψει την Ευρασιατική συμμαχία.

Το πρώτο θα μπορούσε να επιτευχθεί με το σενάριο αλλαγής καθεστώτος που περιγράφηκε παραπάνω. Το τελευταίο θα απαιτούσε να μην υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, η οποία σε αυτήν την κατάσταση (η Ουκρανία ουσιαστικά έχει χάσει) απαιτεί να εξαπλωθεί ο πόλεμος.

Αυτό θα σήμαινε ότι ορισμένες από τις «χώρες πρώτης γραμμής», δηλαδή η Φινλανδία, η Βαλτική ή η Πολωνία, κλιμακώνονται, πυροδοτώντας μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Εάν συμβεί αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα κάποια στιγμή, οδηγώντας σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Η πυρηνική σύγκρουση πιθανότατα θα προέκυπτε από αδυναμία κατανόησης των κόκκινων γραμμών της άλλης πλευράς ή/και από λάθος υπολογισμό. Η Ρωσία έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή ενσωματώνοντας τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που έχει προσαρτήσει στην Ρωσική «πατρίδα».

Η διέλευση του θα οδηγούσε πιθανότατα σε πυρηνική σύγκρουση. Οι κυβερνοεπιθέσεις ή συστήματα ισχύος που οδηγούν σε ευρεία καταστροφή θα μπορούσαν επίσης να πυροδοτήσουν μια απάντηση με πυρηνικά όπλα.

Επιπλέον, σε μια κατάσταση όπου κυριαρχεί η πολεμική προπαγάνδα, όπως συμβαίνει τώρα, ο κίνδυνος υπερβολικής αντίδρασης αυξάνεται. Αλλά, τι γίνεται αν υπάρχουν φατρίες σε καίρια μέρη στην ηγεσία του ΝΑΤΟ που πιέζουν πραγματικά για μια πυρηνική αντιπαράθεση;

Αυτό θα ήταν φυσικά το πιο επικίνδυνο σενάριο για όλους, γιατί θα σήμαινε ότι, εάν η κλιμάκωση με «παραδοσιακά μέσα» (πολεμική προπαγάνδα και δελεασμός της Ρωσίας να απαντήσει στρατιωτικά) δεν πετύχει, πιθανότατα θα υπάρξει μια μεγάλη «ψευδής σημαία» για την Ρωσία.

Εάν, για παράδειγμα, ο γενικός πληθυσμός δεν μπορεί να στραφεί για να υποστηρίξει έναν ευρύτερο πόλεμο χρησιμοποιώντας προπαγάνδα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια μεγάλη επιχείρηση «ψευδούς σημαίας».

Στην πράξη, οποιαδήποτε κλιμάκωση, σε αυτό το σενάριο, πρέπει να είναι στην κλίμακα μιας πυρηνικής έκρηξης. Στην χειρότερη περίπτωση, οι παίκτες ισχύος του ΝΑΤΟ αποφασίζουν ότι απαιτείται μια πραγματική πυρηνική έκρηξη σε κάποια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπως σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ή Ρωσική πόλη.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος μιας τέτοιας αυτοκτονικής φατρίας εξουσίας; Θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν μια παντοδύναμη άποψη ότι μπορούν να ελέγξουν ακόμη και μια πυρηνική σύγκρουση, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τους στόχους τους, π.χ., την δημιουργία παγκόσμιων συστημάτων ελέγχου. Επίσης, υπάρχουν απλώς άνδρες που «θέλουν να δουν τον κόσμο να καίγεται» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/739762/ta-4-senaria-gia-to-telos-tou-polemou-stin-oukrania-poios-thelei-pyriniko-olokaytoma-stin-teliki-anametrisi-ti-mas-emathe-i-istoria)…

 

Ο Γ’ Παγκόσμιος θα αρχίσει… στις 18 Ιουνίου 2024 μ.Χ.– Απειλή ή πλύση εγκεφάλου, η Δύση συνηθίζει στην ιδέα… Εάν στο παρελθόν οι συζητήσεις για έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζονταν ακριβώς ως μια απειλή, τώρα ολοένα και πιο συχνά αυτό συζητείται στην καθημερινότητα μας ως κάτι ασήμαντο, αναπόφευκτο, δυσάρεστο αλλά σε κάθε περίπτωση… ανεκτό.

Αυτή είναι η πρόβλεψη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν μια ακόμα προφητεία τύπου Νοστράδαμου, όπως αναφέρει το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, μια και παρόμοιες προβλέψεις διαφόρων ψευδοπροφητών πάντα εμφανίζονταν στο παρελθόν. Και το τελευταίο διάστημα, γίνεται μεγάλη συζήτηση για την απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου. Αλλά σήμερα υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τις προηγούμενες φορές.

Εάν οι προηγούμενες συζητήσεις για τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζονταν ακριβώς ως μια απειλή, τώρα ολοένα και πιο συχνά αυτό συζητείται στην καθημερινότητα μας ως κάτι ασήμαντο, αναπόφευκτο, δυσάρεστο αλλά σε κάθε περίπτωση… ανεκτό. Αυτό σημαίνει ότι οι Δυτικοί βάζουν στο κεφάλι τους την ιδέα ότι πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για μια παγκόσμια σύγκρουση, την οποία δεν μπορούν να αποφύγουν ούτως ή άλλως.

Η Βρετανική κυβέρνηση και ο Trump. Σύμφωνα με το RIA Novosti, πιθανότατα δεν είναι σύμπτωση ότι η πρόβλεψη για την ημερομηνία έναρξης του πολέμου συνέπεσε μια εντελώς συνηθισμένη έκκληση από τη βρετανική κυβέρνηση προς τους πολίτες να αρχίσουν να εφοδιάζονται με κονσέρβες, κεριά και μπαταρίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στην Δύση. Έτσι, ο Donald Trump μιλώντας πρόσφατα σε προεκλογική συγκέντρωση, είπε ότι «τους επόμενους πέντε μήνες θα μπορούσαμε κάλλιστα να βυθιστούμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Απλώς προσπαθεί να πει – τονίζει το δημοσίευμα – ότι αυτό πρέπει να αποτραπεί, όπως πρέπει να αποτραπεί και περαιτέρω κλιμάκωση. Ωστόσο, πολλά άρθρα και τοποθετήσεις στην Δύση, καταλήγουν στο ότι … δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από μια παγκόσμια σύγκρουση.

Εκστρατεία τρόμου. Για παράδειγμα, οι Βρετανοί Συντηρητικοί, αφού προκήρυξαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, άρχισαν αμέσως μια προεκλογική εκστρατεία φόβου, υποστηρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν καλύτερα από τους Εργατικούς την κατάσταση, εάν και όταν ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Τίτλος της Βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph έλεγε: «Αυτές θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες εκλογές πριν ξεσπάσει ο επόμενος Παγκόσμιος Πόλεμος». Όπως αναφέρει το RIA Novosti, στους Βρετανούς λένε ότι ο πόλεμος είναι μια ουσιαστικά… τελειωμένη υπόθεση. Καθώς το μόνο που απομένει… είναι ο χρόνος, το πότε δηλαδή θα ξεσπάσει ο πόλεμος. Στους εθνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδικοί συζητούν την πιθανότητα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία. Και κάποιοι μάλιστα ζητούν ανοιχτά μια στρατιωτική σύγκρουση.

Τρελή ιδέα. Δεν είναι πραγματικά τρελή η έκκληση του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και πρωθυπουργού της Δανίας, Anders Rasmussen να αρχίσουν να καταρρίπτονται οι Ρωσικοί πύραυλοι πάνω από την Ουκρανία, με εκτοξεύσεις από το έδαφος των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ διερωτάται το RIA Novosti, το οποίο επισημαίνει ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η τρελή ιδέα «αγκαλιάστηκε» άμεσα από τον Ουκρανό Πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, ο οποίος εδώ και καιρό ονειρεύεται να σύρει τα κράτη της Δύσης σε μια άμεση σύγκρουση με την Ρωσία.

Και η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, το οποίο ανέφερε ότι «εξετάζει αυτό το θέμα». Να λοιπόν ο δρόμος προς έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρει το RIA Novosti.

Περιμένουν παγκόσμιο πόλεμο Βρετανοί και Αμερικάνοι. Είναι προφανές πως όλη αυτή η συζήτηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη. Μόλις πριν 5 χρόνια, το 27% των Βρετανών θεωρούσε απίθανο το ενδεχόμενο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου τα επόμενα 20 χρόνια, αλλά τώρα μόλις το 16% πιστεύει κάτι τέτοιο. Περισσότεροι από τους μισούς (53%) Βρετανούς πιστεύουν ότι η παγκόσμια σύγκρουση θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Επιπλέον, το 80% είναι βέβαιο ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πολεμήσει με τη Ρωσία και το 64% με την Κίνα. Οι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο σίγουροι ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει σύντομα, καθώς αυτό υποστηρίζει το 61%.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες πολέμου με την Ρωσία και την Κίνα είναι περίπου ίδιες (72% και 69%, αντίστοιχα). Επιπλέον, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες (45%) πιστεύουν στη νίκη του δυτικού συνασπισμού ενάντια στην ενωμένη Ρωσία και Κίνα.

Είναι ήδη σε εξέλιξη… Σύμφωνα με το RIA Novosti, προκειμένου η ιδέα του παγκόσμιου πολέμου να καταστεί πιο κοινή και… συνηθισμένη, δυτικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν πως αυτός ο πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, το Αμερικανικό The Hill υποστηρίζει ότι… «ο Joe Biden χάνει ήδη τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Και αυτό που αρχίζει να σχηματίζεται στο μυαλό του μέσου ανθρώπου είναι το εξής: «αφού ο παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη και δεν έχω νιώσει τις συνέπειες, τότε αυτός δεν είναι τόσο τρομερός όσο μας είπαν ότι θα είναι. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγοράσουμε μερικές κονσέρβες και μπαταρίες για κάθε ενδεχόμενο, και αυτό είναι όλο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Επικείμενη καταστροφή. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια σημαντική ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων, πολιτικών επιστημόνων και ειδικών απηύθυναν έκκληση μέσω του Ιταλικού Τύπου προκειμένου να αρχίσουν επειγόντως ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία για την Ουκρανία ενόψει του φόβου μιας επικείμενης καταστροφής.

Οι ειδικοί αναφέρονται στον απίστευτα υψηλό κίνδυνο εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με χρήση πυρηνικών όπλων. Δηλαδή, δεν είναι όλοι στην Ευρώπη, όπως ο Rasmussen, έτοιμοι να «αναλάβουν» την Ρωσία, δοκιμάζοντας την ικανότητα και την ετοιμότητά της να αποκρούσει την επιθετικότητα. Αυτό θα ήταν ενθαρρυντικό, εάν οι σπάνιες φωνές λογικής δεν πνίγονταν στο ρεύμα της καθημερινής εκτόνωσης της ένοπλης και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.

Όσο περισσότερο φοβάται ο μέσος Δυτικός από έναν παγκόσμιο πόλεμο, τόσο περισσότερο συνηθίζει στην ιδέα του αναπόφευκτου και τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κάποιος στην Δύση να κάνει ένα βήμα που θα φέρει την καταστροφή, καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-18-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd/).

 

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τους Ρώσους αν χτυπήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»! Ν.Μεντβέντεφ: «Θα λάβει και η Βαρσοβία το μερίδιο της στην ραδιενεργή τέφρα».

O Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του στον Guardian ότι οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους πως θα πλήξουν όλες τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία εάν χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε πυρηνικά όπλα, ακόμα κι αν δεν σκοτώσετε κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και θα τους καταστρέψουμε όλους». Φυσικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου. Πάντως, οι Αμερικανοί επισήμως δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοια δήλωση.

Ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Πολωνία για την απαίτηση της να προμηθευτεί με Νατοϊκά τακτικά πυρηνικά όπλα, ώστε να προστατευτεί από μία πιθανή Ρωσική επίθεση, ότι «η Βαρσοβία σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του: «Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, αντίστοιχος ενός παράξενου παράξενου πλάσματος που ονομάζεται Μπλίνκεν (σ.σ. Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), με ένα πολύ πιο ηχηρό επώνυμο Σικόρσκι, προφανώς, αποφάσισε να τρομάξει τα δικά του αφεντικά.

Έχει δηλώσει: “Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε ένα πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους”. Πρώτον, οι Γιάνκηδες μέχρι στιγμής δεν έχουν πει τίποτα ακριβώς έτσι επειδή είναι πιο προσεκτικοί από τους Πολωνούς.

Δεύτερον, το να χτυπούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί τους στόχους μας σημαίνει έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και ένας υπουργός Εξωτερικών, ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία, θα πρέπει να το καταλάβει αυτό.

Και τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ακόμη Πολάκος, ο Ντούντα, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία να αναπτύξει TNW (τακτικά πυρηνικά όπλα) στην Πολωνία, η Βαρσοβία δεν θα μείνει έξω και σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα. Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε; Οι Πολωνοί είναι αγανακτισμένοι. Είναι έτσι για πάνω από 400 χρόνια…».

 

Ανακοινώθηκε από Γαλλία και Ουκρανία η αποστολή Γαλλικού Στρατού στην Ουκρανία – Ρωσία: «Ούτε νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω»! Υπέγραψαν την συμφωνία για την αποστολή των γαλλικών στρατευμάτων οι δύο χώρες. Η Γαλλία προχωρά στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων του τακτικού στρατού της στην Ουκρανία, υπό τον μανδύα των «εκπαιδευτών»! 

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σύρσκι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άφιξη των πρώτων Γάλλων «εκπαιδευτών» στα ουκρανικά στρατόπεδα, δηλαδή στην πλήρη ανάπτυξη γαλλικών τακτικών στρατευμάτων, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Μέχρι σήμερα έστελναν υποτίθεται μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά συμφωνία με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνο. Η Ρωσική αντίδραση ήταν ότι «Δεν θα επιστρέψουν καν τα πτώματα των Γάλλων στρατιωτών στις οικογένειές τους, ούτε θα συλλάβουν Γάλλους αιχμαλώτους, όπως συνέβη με τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους περίπου 350.000 Γερμανούς στρατιώτες που είχαν αιχμαλωτιστεί στο Στάλινγκραντ από την 6η Στρατιά του στρατάρχη Φον Πάουλους, μόνο 5.000 επέστρεψαν στην Γερμανία μετά από δέκα χρόνια διαμονής σε στρατόπεδα αιχμαλώτων στην Σιβηρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες από την εμφάνιση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει οργή στη Ρωσία, η οποία έχει δηλώσει επανειλλημένα ότι η παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα αντιμετωπιστεί με σοβαρά αντίποινα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε ο Σίρσκι μέσω ανάρτησής του στο Telegram, μετά τις συνομιλίες που είχε μέσω βιντεοκλήσης με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

«Έχω ήδη υπογράψει τα έγγραφα που θα επιτρέψουν στους πρώτους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν τα κέντρα εκπαίδευσής μας και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό», είπε.

Ο Σίρσκι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά είπε ότι πιστεύει πως η αποφασιστικότητα της Γαλλίας θα ενθαρρύνει και άλλους εταίρους να συμμετάσχουν στο «φιλόδοξο έργο». Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εξοντώσουν όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο ουκρανικό έδαφος, απείλησε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιοτρ Τολστόι.

«Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Όλους», είπε στο κανάλι BFMTV. Ο Ρώσος νομοθέτης υποστήριξε επίσης ότι «147 από τους 367 Γάλλους μισθοφόρους που έφτασαν νωρίτερα στην Ουκρανία έχουν εξοντωθεί».

Στις 19 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες. Το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο Χ δηλώνοντας πως όσα είπε ο Ναρίσκιν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/anakoinothike-apo-gallia-kai-oukrania-i-apostoli-gallikou-stratou-stin-oukrania-rosia-oute-nekroi-den-tha-gyrisoun-piso/).


FSB: Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύεται για να χτυπήσει με πυρηνικά την Ρωσία!! Πλησιάζουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή! Πλέον απειλούν την ίδια την ύπαρξη του Ρωσικού κράτους.

Ο επικεφαλής της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) έκανε μία πολύ ανησυχητική αποκάλυψη στο πρακτορείο Sputnik, ενδεικτική για το που βαδίζει ο ολοένα και κλιμακούμενος πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ (και όχι Ρωσίας-Ουκρανίας όπως εσφαλμένα μεταδίδεται από τα περισσότερα ΜΜΕ!!). Όπως διαβάσατε νωρίτερα εξάλλου, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη Δύση πως πέφτει σε «πολεμική έκσταση».

Σε μία είδηση που κάνει τον γύρο των Ρωσικών ΜΜΕ, ο Ρώσος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ κάνουν ασκήσεις προσομοίωσης πυρηνικών πληγμάτων σε απόσταση αναπνοής από τα ρωσικά εδάφη. «Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύεται για να χτυπήσει Ρωσικό έδαφος με πυρηνικά όπλα κοντά στα σύνορά του», είπε ο Βλαντιμίρ Κουλίσοφ.

Και πρόσθεσε: «Κοντά στα Ρωσικά σύνορα, οι αναγνωριστικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ αυξάνονται, η ένταση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων της Συμμαχίας αυξάνεται, κατά την οποία επεξεργάζονται σενάρια για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης πυρηνικών επιθέσεων στο έδαφός μας έξω».

Ο Κουλίσοφ υπογράμμισε ότι η κατάσταση απαιτεί «να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας». Το να ακούγεται και μόνο πως το ΝΑΤΟ πρόκειται να χτυπήσει τη Ρωσία με πυρηνικά αποτελεί από μόνο του κλιμάκωση. Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται ασκήσεις πλησίον των Ρωσικών συνόρων!!!


 

 





 


 




 









 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου