Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά το πέρας του Α΄ΠΠ, τον οποίο ξεκίνησε η μιλιταριστική Γερμανία υπό την ηγεσία του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄ Χοεντσόλερν, με σκοπό τον έλεγχο της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αυτή τελικά ηττήθηκε από τον συνασπισμό των κρατών της Αντάντ και τα σχέδια της για παγκόσμια κυριαρχία κατέρρευσαν.

Ακολουθήσε στην χώρα αυτή οικονομικό κραχ και κοινωνικές αναταραχές το 1.918 μ.Χ., όπως και η λεγομένη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» μετά την πτώση της μοναρχίας, η οποία ήταν εντελώς ασταθής και διεφθαρμένη.

Πρώτος ηγέτης/Προέδρος της ήταν ο ανίκανος κατά τα αλλά σοσιαλδημοκράτης Έμπερτ, ο οποίος αν και είχε υποσχεθεί πολλά, τελικά αποδείχτηκε ανίκανος και διεφθαρμένος και μισήθηκε από τον Γερμανικό λαό, ο οποίος σύντομα τον καταψήφισε, ιδιαίτερα όταν η οικονομική και κοινωνική του πολιτική αποδείχτηκε απολυτά αποτυχημένη και καταστροφική για την Γερμανία.

Ακολουθήσε σαν Προέδρος της χώρας ο συντηρητικός από τον Α΄ΠΠ μιλιταριστής (κυρίως εκπροσώπους του στρατιωτικοβιομηχανικό λόμπι της Γερμανίας), πολύ ηλικιωμένος και με προβλήματα υγείας και ελεγχόμενος από το περιβάλλον του και φιλομοναρχικός Χίντεμπουργκ, ο οποίος ήταν απολυτά διεφθαρμένος, επηρεάζονταν από τον εξίσου σκανδαλώδη (κυρίως σε οικονομικά σκάνδαλα) και ανόητο γιο Όσκαρ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος ο Χίντεμπουργκ δεν ήταν παρά μία μαριονέτα στα χέρια του στρατηγού που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Γερμανικής ελίτ, του στρατηγού Κουρτ Φον Σλάιχερ, ο οποίος ήταν και αυτός που κατεύθυνε πολιτικά τον Χίντεμπουργκ.

Η δε οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθούσε καταστροφική οικονομική πολιτική, μετά την θεωρουμένη σωστή οικονομική πολιτική του εθνικιστή δεξιού καγκελάριου της Γερμανίας Στρέσεμαν προήλθε από έναν καγκελάριο που με την άδεια του Χίντεμπουργκ, ο οποίος εφάρμοσε εξίσου καταστροφική οικονομική πολιτική σαν τον Προέδρο Χούβερ των ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_58.html), τον καγκελάριο Μπρύνιγκ στην Γερμανία (https://alophx.blogspot.com/2018/12/afd.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/kai.html, https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html).

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν να υπάρξει σύντομα το 1.929 μ.Χ., με το γνωστό παγκόσμιο οικονομικό κραχ που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ επέκταση του στην Ευρώπη και την Γερμανία και η οικονομικά όλων των κρατών της Δύσης να καταρρεύσει και να πέσουν και τα δημοκρατικά κόμματα σε πολλές χώρες της και να τα διαδεχτούν πολλά αυταρχικά, εθνικιστικά, φασιστικά, ναζιστικά ή κομμουνιστικά καθεστώτα.

Στην ίδια την Γερμανία, το κραχ αυτό προκάλεσε μεγάλες κοινωνικές εντάσεις μεταξύ των Γερμανών, με συνέπεια η δημοκρατία στην χώρα αυτή να αρχίσει να καταρρέει και οι ναζιστές και οι κομμουνιστές αρχίσαν να ανεβαίνουν συνεχώς εκλογικά και δημοσκοπικά, ενώ παράλληλα πολλά φασιστικά και εθνικιστικά καθεστώτα επικράτησαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης (π.χ. στην Ιταλία με τον Μουσολίνι-https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_68.html).

Τελικά, μετά από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις επικράτησε το ακραία εθνικιστικό κόμμα του Χίτλερ στην Γερμανία, το οποίο σύντομα έγινε η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ ο γηραλέος και άρρωστος Χίντεμπουργκ, το κόμμα του οποίου ηττήθηκε στις εκλογές, αναγκάστηκε να εκδιώξει τον «βασιλοποιό» Σλάιχερ και να αποδεχθεί τον Χίτλερ ως καγκελάριο, ενώ ο ίδιος πέθανε λίγο αργότερα, ενώ ο Χίτλερ ανακηρύχθηκε Φύρερ της Γερμανίας, με απόλυτες εξουσίες, τις οποίες ανέλαβε με αφορμή το κάψιμο του Ράιχσταιγκ το 1.933 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html).

Σύντομα, ο Χίτλερ άρχισε να εφαρμόζει την αντιρωσική πολιτική και στρατηγική του κατά της ΕΣΣΔ, υλοποιώντας παράλληλα και τα σχέδια των Γερμανικών ελίτ κατά της χώρας αυτής με στόχο την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών της πόρων και των εύφορων εδαφών της για αποικισμό.

Επιπλέον, την ίδια περίοδο αρχίσαν να λειτουργούν στην Γερμανία και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ήδη από την εποχή που συνδιοικούσαν ο Χίντεμπουργκ και ο Χίτλερ μαζί και σύντομα επεκτάθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Χίτλερ προχώρησε στην ίδρυση ενός στρατιωτικοπολιτικού Άξονα με την Ρώμη και την Ιαπωνία (αλλά και άλλες χώρες) με την ίδρυση του Άξονα, αλλά και του Χαλύβδινου Συμφώνου με την Ιταλία του Μουσολίνι, ενώ σύντομα όλες οι χώρες αυτές προκάλεσαν τον Β΄ΠΠ, όταν εισέβαλαν στην Ευρώπη, στην Ρωσία και στο Περλ Χάρμπορ αντιστοιχα.

Αντίστοιχα στις ΗΠΑ, αμέσως μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, τον οποίο ξεκίνησαν η ΕΣΣΔ και οι ΗΠΑ, στον οποίο νίκησαν οι μιλιταριστικές ΗΠΑ (όπως ακριβώς ήταν και η ΕΣΣΔ) υπό του Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου.

Ακολούθησε ηγεσία του γιου του Τζορτζ Μπους του Νεότερου (με ενδιάμεση Προεδρία του δημοκρατικού Κλίντον), ο οποίος είχε ως σκοπό τον έλεγχο της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και την δημιουργία της «Μεγάλης (και διαλυμένης) Μέσης Ανατολής», αυτή τελικά ηττήθηκε από τον συνασπισμό των κρατών (Ευρώπης, Ρωσίας και Κίνας) και τα σχέδια της για παγκόσμια κυριαρχία κατέρρευσαν.

Ακολουθήσε στην χώρα αυτή οικονομικό κραχ και κοινωνικές αναταραχές το 2008 μ.Χ., όπως και οι λεγόμενες «ΗΠΑ της (δήθεν) αλλαγής» με την εκλογή στην Προεδρία του Ομπάμα, οι οποίες ήταν εντελώς ασταθείς και διεφθαρμένες.

Ο Προέδρος Ομπάμα ήταν ο ανίκανος και αν και είχε υποσχεθεί πολλά, τελικά αποδείχτηκε ανίκανος και διεφθαρμένος και μισήθηκε από τον Αμερικανικό λαό, ο οποίος σύντομα τον καταψήφισε, ιδιαίτερα όταν η οικονομική και κοινωνική του πολιτική αποδείχτηκε απολυτά αποτυχημένη και καταστροφική για τις ΗΠΑ.

Ακολουθήσε σαν Προέδρος της χώρας (μετά από μία ενδιάμεση Προεδρία του Τραμπ) ο συντηρητικός από τον Ψυχρό Πόλεμο μιλιταριστής (κυρίως εκπροσώπους του στρατιωτικοβιομηχανικού λόμπι της Αμερικής), πολύ ηλικιωμένος και με προβλήματα υγείας και ελεγχόμενος από το περιβάλλον του και δημοκρατικός νόθος ψευδο-«ηγέτης» Τζο Μπάιντεν (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), ο οποίος ήταν απόλυτα διεφθαρμένος, επηρεάζονταν από τον εξίσου σκανδαλώδη (κυρίως σε οικονομικά και σεξουαλικά/ναρκωτικών σκάνδαλα) και ανόητο γιο Χάντερ.

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν ήταν παρά μία μαριονέτα στα χέρια του πολιτικού που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Αμερικάνικης ελίτ, του δικηγόρου Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα (και του κοινού χρηματοδότη τους Τζορτζ Σόρος), ο οποίος ήταν και αυτός που κατεύθυνε πολιτικά τον Μπάιντεν.

Η δε οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθούσε καταστροφική οικονομική πολιτική, μετά την θεωρουμένη σωστή οικονομική πολιτική του εθνικιστή δεξιού (και νυν νόμιμα) Προέδρου της Αμερικής Τραμπ προήλθε από τον Μπάιντεν (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), ο οποίος εφάρμοσε εξίσου καταστροφική οικονομική πολιτική σαν τον Προέδρο Κλίντον των ΗΠΑ.

Και αυτός άφησε τις τράπεζες να παίζουν νομικά κερδοσκοπικά παιχνίδια με του νομούς που ψήφισε με τα χρήματα των Αμερικάνων πολίτων, κάτι που όταν αυτά χάθηκαν οδήγησε στην μεγάλη Αμερικανική και παγκόσμια οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και τον κόσμο το 2008 μ.Χ. 

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αναμένεται να είναι να υπάρξει σύντομα στις ΗΠΑ ένα κραχ σαν του 1.929 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html),που θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ επέκταση του στην Ευρώπη και την Γερμανία και η οικονομικά όλων των κρατών της Δύσης να καταρρεύσει και να πέσουν και τα δημοκρατικά κόμματα σε πολλές χώρες της και να τα διαδεχτούν πολλά αυταρχικά, εθνικιστικά, φασιστικά, ναζιστικά ή κομμουνιστικά καθεστώτα.

Στην ίδια την Αμερική, το κραχ αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές εντάσεις μεταξύ των Αμερικάνων και εμφύλιο πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post.html), με συνέπεια η δημοκρατία στην χώρα αυτή να αρχίσει να καταρρέει και εθνικιστές να αρχίσουν να ανεβαίνουν συνεχώς εκλογικά και δημοσκοπικά, ενώ παράλληλα πολλά φασιστικά και εθνικιστικά καθεστώτα μπορεί να επικρατήσουν σε πολλές χώρες της Δύσης και της Ευρώπης (π.χ. στην Ιταλία ή την Γερμανία μέσω της Gladio και των νέων Freikorps αν χρειαστεί που ποτέ δεν καταργήθηκε πραγματικά και βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία-https://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/freikoros-odessa.html).

Τελικά, μετά από εκλογική αναμέτρηση ή  με εμφύλιο στην περίπτωση αυτή αναμένεται να επικρατήσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Τραμπ, ο οποίο θα επιστρέψει στην εξουσία και να ξαναγίνει σύντομα ξανά επισημά η νόμιμη κυβέρνηση της Αμερικής.

Ενώ ο γηραλέος, νόθος και άρρωστος Μπάιντεν, το κόμμα του οποίου είτε θα ηττηθεί στις εκλογές και θα αναγκαστεί να παραιτηθεί ή και να εκδιώξει τον «βασιλοποιό» Ομπάμα και να αποδεχθεί τον Τραμπ ξανά ως νόμιμο Προέδρο, ενώ ο ίδιος να πεθάνει λίγο αργότερα ή ο Τραμπ να ανακηρυχθεί «Κοκκίνος Καίσαρας» της Αμερικής (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html), με απόλυτες εξουσίες, τις οποίες θα αναλάβει με αφορμή εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ ή προσπάθεια εκ νέου νόθου πραξικοπήματος στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), όπως αυτές που ανέλαβαν ο Αμερικάνος Προέδρος Τζορτζ Μπους ο Νεότερος και ο νόθος Τζο Μπάιντεν σαν νέος Χίτλερ με αφορμή την 11η Σεπτέμβριου (https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html) και τον κορωνοιό αντίστοιχα.

Σύντομα, ο Τραμπ, μπορεί όπως ο Μπους ο Β΄ και Μπάιντεν να αρχίσει να εφαρμόζει την αντιρωσική πολιτική και στρατηγική του κατά της Ρωσίας παρά τις αρχικά φιλειρηνικές του διακηρύξεις (όπως έκανε αρχικά και ο Χίτλερ πριν γίνει καγκελάριος), υλοποιώντας παράλληλα και τα σχέδια των Αμερικάνικων ελίτ κατά της χώρας αυτής με στόχο την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών της πόρων και των εύφορων εδαφών της για αποικισμό.

Επιπλέον, την ίδια περίοδο και ήδη επί Μπους, Ομπάμα και νόθου Μπάιντεν έχουν αρχίσει να λειτουργούν στην Αμερική και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, σαν αυτά του Γκουαντάναμο και του Αμπού Γκράιμπ σε Κούβα και Ιράκ και σύντομα να προσπαθήσει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Τραμπ έχοντας την χώρα του ήδη σε μέλος ενός στρατιωτικοπολιτικού Άξονα με την Δύση και την Ιαπωνία (αλλά και άλλες χώρες) με το ΝΑΤΟ, της Γερμανικής ΕΕ και του ΟΗΕ, ενώ σύντομα όλες οι χώρες της Δύσης να προκαλέσουν τον Γ΄ΠΠ, εισβάλοντας στην Ευρώπη, σε Ρωσία και Ουκρανία αντίστοιχα (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), ένα σχέδιο βέβαια που μπορεί να προλάβει να υλοποιήσει ο νόθος Μπάιντεν νωρίτερα ίσως και σε πολύ χειρότερο βαθμό και με Γ΄ΠΠ και από την Μέση Ανατολή (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html).

[Αμερικανικές εκλογές: Βίντεο σε λογαριασμό του Τραμπ κάνει αναφορά σε «ενοποιημένο Ράιχ» εάν νικήσει. Φιάσκο ή αποκάλυψη των μύχιων πόθων του Τραμπ; Άγνωστο. Το γεγονός όμως είναι πως σε βίντεο που έκανε την εμφάνισή του σε έναν από τους επίσημους λογαριασμούς του επιχειρηματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε ένα «ενοποιημένο Ράιχ» ανάμεσα σε φανταστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που υμνούν τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις Αμερικανικές εκλογές (https://www.onalert.gr/kosmos/amerikanikes-ekloges-vinteo-se-logariasmo-toy-tramp-kanei-anafora-se-enopoiimeno-raich-ean-nikisei/574365/)].

Στην περίπτωση αυτή, η Ρωσία, όπως στον Β΄ΠΠ θα αντεπιτεθεί και θα εκδιώξει τους δυτικούς από τα εδάφη της και θα προελάσει στην Δυτική Ευρώπη, ενώ με την άνοδο ακραίων καθεστώτων σε Ευρώπη, Δύση, Ρωσία και Κίνα, ο κόσμος, ιδίως με την ένωση της Δύσης υπό τις ΗΠΑ και την κατάκτηση μεγάλου μέρους της ΕΕ από την Ρωσία θα θυμίζει κατά πολύ τον χάρτη των εδαφών των Μεγάλων Δυνάμεων στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ, «1.984 μ.Χ., Ο Μεγάλος Αδελφός».

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές εκλογές: Βίντεο σε λογαριασμό του Τραμπ κάνει αναφορά σε «ενοποιημένο Ράιχ» εάν νικήσει. Φιάσκο ή αποκάλυψη των μύχιων πόθων του Τραμπ; Άγνωστο. Το γεγονός όμως είναι πως σε βίντεο που έκανε την εμφάνισή του σε έναν από τους επίσημους λογαριασμούς του επιχειρηματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε ένα «ενοποιημένο Ράιχ» ανάμεσα σε φανταστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που υμνούν την νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις Αμερικανικές εκλογές.

«Τι θα συμβεί μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ; Τι να περιμένουμε για την Αμερική;», αναρωτιέται μια φωνή σ’ αυτό το βίντεο των 30 δευτερολέπτων, που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social και στο οποίο παρατίθενται φανταστικοί τίτλοι εφημερίδων που εγκωμιάζουν την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εφημερίδες φέρουν τίτλους «Η οικονομία σε πλήρη ανάπτυξη!» ή ακόμα «Τα σύνορα είναι κλειστά» και μία κάνει αναφορά στην «δημιουργία ενός ενοποιημένου Ράιχ». Η λέξη «Ράιχ» χρησιμοποιείται εν γένει ως αναφορά στην ναζιστική Γερμανία.

Καμιά αναφορά στο ναζισμό δεν είναι ωστόσο ορατή στο βίντεο. Στις εικόνες αυτές, που έχουν στο πίσω πλάνο θολά αποσπάσματα κειμένων που μοιάζουν με άρθρα εφημερίδων, γίνονται αναφορές στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση των Δημοκρατικών στο επίμαχο βίντεο. Ο Τραμπ παρουσιάζει ένα «μακρύ ιστορικό» αντισημιτικών συμπεριφορών, έγραψε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε μια δηκτική ανακοίνωσή της, ως απάντηση στο βίντεο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίζει. Λέει στην Αμερική ακριβώς αυτό που σκοπεύει να κάνει, αν ξαναπάρει την εξουσία: να διευθύνει ως δικτάτορας ένα ‘ενοποιημένο Ράιχ’», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών Τζέιμς Σίνγκερ, κατηγορώντας τον για «παρωδία του ‘Μάιν Καμπφ’», του πολιτικού μανιφέστου του ναζί δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ, και ότι έχει «ανισόρροπη συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, ένα μέλος της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν είδε τη λέξη «Ράιχ» πριν από την δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων. Ο Τραμπ ισχυρίζεται τακτικά ότι ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τον αντισημιτισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα στο πλαίσιο του πολέμου που φέρνει αντιμέτωπους το Ισραήλ με το ισλαμιστικό Παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Όμως ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικρίνεται μερικές φορές για το γεγονός ότι καταφεύγει σε μια ρητορική που θυμίζει το ναζισμό, ιδιαίτερα όταν χαρακτηρίζει τους μετανάστες «παράσιτα» που «δηλητηριάζουν το αίμα» των Ηνωμένων Πολιτειών (https://www.onalert.gr/kosmos/amerikanikes-ekloges-vinteo-se-logariasmo-toy-tramp-kanei-anafora-se-enopoiimeno-raich-ean-nikisei/574365/).


Αμερικανικές εκλογές: Βίντεο σε λογαριασμό του Τραμπ κάνει αναφορά σε «ενοποιημένο Ράιχ» εάν νικήσει. Φιάσκο ή αποκάλυψη των μύχιων πόθων του Τραμπ; Άγνωστο. Το γεγονός όμως είναι πως σε βίντεο που έκανε την εμφάνισή του σε έναν από τους επίσημους λογαριασμούς του επιχειρηματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε ένα «ενοποιημένο Ράιχ» ανάμεσα σε φανταστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που υμνούν την νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές.

«Τι θα συμβεί μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ; Τι να περιμένουμε για την Αμερική;», αναρωτιέται μια φωνή σ’ αυτό το βίντεο των 30 δευτερολέπτων, που δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social και στο οποίο παρατίθενται φανταστικοί τίτλοι εφημερίδων που εγκωμιάζουν την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εφημερίδες φέρουν τίτλους «Η οικονομία σε πλήρη ανάπτυξη!» ή ακόμα «Τα σύνορα είναι κλειστά» και μία κάνει αναφορά στην «δημιουργία ενός ενοποιημένου Ράιχ». Η λέξη «Ράιχ» χρησιμοποιείται εν γένει ως αναφορά στην ναζιστική Γερμανία.

Καμιά αναφορά στο ναζισμό δεν είναι ωστόσο ορατή στο βίντεο. Στις εικόνες αυτές, που έχουν στο πίσω πλάνο θολά αποσπάσματα κειμένων που μοιάζουν με άρθρα εφημερίδων, γίνονται αναφορές στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση των Δημοκρατικών στο επίμαχο βίντεο. Ο Τραμπ παρουσιάζει ένα «μακρύ ιστορικό» αντισημιτικών συμπεριφορών, έγραψε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε μια δηκτική ανακοίνωσή της, ως απάντηση στο βίντεο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίζει. Λέει στην Αμερική ακριβώς αυτό που σκοπεύει να κάνει, αν ξαναπάρει την εξουσία: να διευθύνει ως δικτάτορας ένα ‘ενοποιημένο Ράιχ’», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών Τζέιμς Σίνγκερ, κατηγορώντας τον για «παρωδία του ‘Μάιν Καμπφ’», του πολιτικού μανιφέστου του ναζί δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ, και ότι έχει «ανισόρροπη συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, ένα μέλος της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν είδε τη λέξη «Ράιχ» πριν από τη δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων. Ο Τραμπ ισχυρίζεται τακτικά ότι ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τον αντισημιτισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα στο πλαίσιο του πολέμου που φέρνει αντιμέτωπους το Ισραήλ με το ισλαμιστικό Παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Όμως ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικρίνεται μερικές φορές για το γεγονός ότι καταφεύγει σε μια ρητορική που θυμίζει το ναζισμό, ιδιαίτερα όταν χαρακτηρίζει τους μετανάστες «παράσιτα» που «δηλητηριάζουν το αίμα» των Ηνωμένων Πολιτειών (https://www.onalert.gr/kosmos/amerikanikes-ekloges-vinteo-se-logariasmo-toy-tramp-kanei-anafora-se-enopoiimeno-raich-ean-nikisei/574365/).

 

Μπάιντεν: Κατακεραύνωσε τον Τραμπ για το βίντεο με την αναφορά σε «ενιαίο Ράιχ» – «Αυτή είναι η γλώσσα του Χίτλερ, όχι της Αμερικής». Ο Τζο Μπάιντεν είπε χθες Τρίτη ότι το βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social με την αναφορά σε «ενιαίο Ράιχ» περιείχε φρασεολογία που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ. «Αυτή είναι η γλώσσα του Χίτλερ, όχι της Αμερικής», τόνισε ο Μπάιντεν στη διάρκεια εκδήλωσης στην Βοστόνη.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου Τραμπ απέσυρε το επίμαχο βίντεο αφότου το προεκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν και άλλοι επέκριναν την αναφορά που συνδέεται με το ναζιστικό καθεστώς.

Το βίντεο παρουσίαζε δήθεν διθυραμβικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων για την ακμάζουσα οικονομία και την καταστολή της μετανάστευσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, με δεδομένο φυσικά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δύο σημεία του βίντεο, το κείμενο κάτω από έναν τίτλο εφημερίδας γράφει: «Η βιομηχανική ισχύς αυξήθηκε σημαντικά (…) ωθούμενη από την δημιουργία ενός ενιαίου Ράιχ». Το κείμενο είναι κάπως θολό και δύσκολα διαβάζεται με την πρώτη ματιά.

Η Κάρολιν Λίβιτ, μια εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, υποστήριξε ότι το βίντεο δημιουργήθηκε από κάποιον εκτός της εκστρατείας και κοινοποιήθηκε από έναν υπάλληλο ο οποίος δεν παρατήρησε τη λέξη «Ράιχ» προτού το αναρτήσει.

Η επίμαχη αναφορά δεν πέρασε όμως απαρατήρητη από το επιτελείο του Μπάιντεν. «Αμερική, σταμάτα το σκρολάρισμα και δώσε προσοχή. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίζει παιχνίδια: λέει στην Αμερική ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει αν ξανακερδίσει την εξουσία. Να κυβερνήσει ως δικτάτορας ενός ενιαίου Ράιχ», σχολίασε ο ο Τζέιμς Σίνγκερ, εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου του Τζο Μπάιντεν.

Ο Σίνγκερ κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ ότι «παπαγαλίζει» το μανιφέστο του Χίτλερ, το βιβλίο «Ο αγών μου». Ωστόσο, το κείμενο στο βίντεο φαίνεται ότι είναι αντιγραφή από μια σελίδα της Wikipedia για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που αναφέρεται εν μέρει στα γεγονότα πολύ πριν από την ανάρρηση του Χίτλερ στην εξουσία. «Η Γερμανική βιομηχανική ισχύς και παραγωγή αυξήθηκαν σημαντικά μετά το 1.871 μ.Χ., ωθούμενες από την δημιουργία ενός ενιαίου Ράιχ» γράφει αυτή η σελίδα (https://www.onalert.gr/kosmos/mpainten-katakeraynose-ton-tramp-gia-to-vinteo-me-tin-anafora-se-eniaio-raich-ayti-einai-i-glossa-toy-chitler-ochi-tis-amerikis/574540/).


 JP Morgan: «Οι BRICS το 2024 μ.Χ. θα γίνουν παγκόσμια δύναμη – Οι ΗΠΑ θα βιώσουν μία κρίση όπως αυτή του 1.973 μ.Χ.». «Ως εκ τούτου, η φορά της παλίρροιας θα μπορούσε να αλλάξει»

Η JP Morgan προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν παρόμοιας έντασης κρίση όπως αυτή του 1.973 μ.Χ., ενώ η οικονομική συμμαχία των BRICS καθιερώνεται το 2024 μ.Χ. ως παγκόσμια δύναμη και ανησυχεί τον Αμερικανικό κολοσσό για την προώθηση της ατζέντας τους που είναι η αποδολαριοποίηση.

«Ως εκ τούτου, η φορά της παλίρροιας θα μπορούσε να αλλάξει», με την JP Morgan να εκτιμά ότι οι συνέπειες θα είναι επώδυνες. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, μίλησε στη Wall Street Journal για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

«Αυτές οι σημαντικές και κάπως άνευ προηγουμένου τάσεις μας κάνουν να παραμένουμε προσεκτικοί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Dimon, προσθέτοντας: «Η παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής αμφισβητείται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το μπλοκ SCO, ο όμιλος ASEAN και οι BRICS.

Ενώ οι BRICS και άλλες χώρες προσπαθούν να ξεριζώσουν το δολάριο, το πολωμένο εκλογικό σώμα στην Αμερική προκαλεί περαιτέρω διχασμό. Οι ελεύθερες δυτικές επιχειρήσεις τελούν σε κρίση…». Περαιτέρω, ο επικεφαλής της JP Morgan άφησε να εννοηθεί ότι οι BRICS δεν θα είναι η μοναδική συμμαχία που θα ξεκινήσει την ατζέντα της αποδολαριοποίησης.

Προέτρεψε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμερίσουν όλες τις διαφορές και να συνεργαστούν στενά με τις αναπτυσσόμενες χώρες. «Πρέπει να βρούμε τρόπους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να εργαστούμε σε συνεργασία με άλλα δυτικά έθνη, στο όνομα της δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεγάλων κρίσεων, η προσπάθεια να προστατεύσουμε τις βασικές μας ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης του ελεύθερου επιχειρείν, είναι υψίστης σημασίας» έγραψε. Σε κάθε περίπτωση, η JP Morgan λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ατζέντα αποδολαριοποίησης των BRICS και προειδοποιεί ότι μπορεί να επηρεάσει τις αγορές των ΗΠΑ.

Στην επιστολή του προς τους μετόχους της JP Morgan, έγραψε ότι η εξάρτηση των ΗΠΑ από την Κίνα για τη δική τους εθνική ασφάλεια είναι η «πιο κρίσιμη» πτυχή του προβλήματος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να βασίζονται σε πιθανούς αντιπάλους για υλικά απαραίτητα για την εθνική τους ασφάλεια.

Σκεφτείτε τις σπάνιες γαίες, το 5G και τους ημιαγωγούς, την πενικιλίνη και τα υλικά ζωτικής σημασίας για βασικά φαρμακευτικά προϊόντα. Δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε ζωτικές τεχνολογίες που μπορούν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες ενός αντιπάλου.

Εκείνοι, από την άλλη, χρειάζονται πετρέλαιο και φυσικό αέριο» σημείωσε. Δεδομένων ορισμένων γεωπολιτικών συμμαχιών, ο Dimon είπε ότι είναι δύσκολο για τις ΗΠΑ και την Κίνα να έχουν μια «εξαιρετική» σχέση αυτή την στιγμή.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε στην Κίνα ότι αν θέλει να έχει σχέσεις στην Δύση πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία. Όπως επεσήμανε κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, «η Κίνα συμβάλλει στην στήριξη της ρωσικής οικονομίας μοιράζοντας τεχνολογία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Stoltenberg είπε ότι η Ρωσία εισήγαγε το 90% των μικροηλεκτρονικών της -που χρειάζονται για πυραύλους, άρματα μάχης και αεροσκάφη- από την Κίνα. Το Πεκίνο βοηθά επίσης τη Ρωσία με βελτιωμένες δορυφορικές και δυνατότητες απεικόνισης.

«Η Κίνα λέει ότι θέλει καλές σχέσεις με την Δύση. Ταυτόχρονα, το Πεκίνο συνεχίζει να τροφοδοτεί την μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» είπε ο Stoltenberg.

Ο Dimon απηχεί το αυτό συναίσθημα, λέγοντας: «Όσο η Ουκρανία βιώνει όσα βιώνει, και κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την Ρωσία, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να αναπτύξουμε μια εξαιρετική σχέση μαζί τους.

Χαίρομαι που η κυβέρνηση έχει τη θέληση να κάνει ορισμένα πράγματα. Εάν, στην πραγματικότητα, κάποια από αυτά τα πράγματα που λένε είναι αλήθεια, τότε ναι, θα πρέπει να επιβάλουν κάποιες κυρώσεις.

Αλλά θα πρέπει να περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο». Αυτή την εβδομάδα η WSJ ανέφερε -επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα- πως οι ΗΠΑ επεξεργάζονται κυρώσεις για να αποκόψουν ορισμένες κινεζικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη σχέση της Κίνας με την Ρωσία.

«Η κατάσταση μοιάζει με την δεκαετία του ’70 μ.Χ. Και τότε τα πράγματα έμοιαζαν αρκετά ρόδινα το 1.972 μ.Χ.– δεν ήταν ρόδινα το 1.973 μ.Χ.». Ο Dimon θύμισε σε όλους την ύφεση που βίωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή: Μια πετρελαϊκή κρίση εκτόξευσε τον πληθωρισμό στα ύψη. Παντού επικράτησε οικονομική κρίση, στασιμοπληθωρισμός.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Dimon βλέπει διάφορους παράγοντες εξαιτίας των οποίων οι αγορές πρέπει να παραμείνουν προσεκτικές: τα τεράστια χρηματοοικονομικά ελλείμματα, οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές και η πράσινη ανάπτυξη αποτελούν κόκκινες σημαίες. «Το έλλειμμα είναι 6% του ΑΕΠ, σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οδηγεί σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις, θα υπάρξουν επιπτώσεις» (https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/jp-morgan-oi-brics-to-2024-tha-ginoun-pagkosmia-dynami-oi-ipa-tha-viosoun-mia-krisi-opos-ayti-tou-1973/).


Ντόναλντ Τραμπ: Οι υποστηρικτές του καλούν σε ένοπλη εξέγερση μετά την καταδίκη του – «Να τους κρεμάσουν όλους». Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που διεξάγει εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάραιναν στην ποινική δίκη του στην Νέα Υόρκη χθες Πέμπτη.

Υποστηρικτές του Προέδρου, εξοργισμένοι από την καταδίκη του από σώμα ενόρκων στην Νέα Υόρκη, γέμισαν ιστότοπους που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση και βίαια αντίποινα.

Αφού ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, οι υποστηρικτές του απάντησαν με δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο παρακολούθησε τα σχόλια σε τρεις ιστότοπους που πρόσκεινται στον Πρόεδρο: Το Truth Social, το Patriots.win και το Gateway Pundit.

Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση. «Κάποιος στην Νέα Υόρκη που δεν έχει τίποτα να χάσει πρέπει να κανονίσει τον Μέρτσαν», έγραψε ένας σχολιαστής στο Patriots.win. «Ας ελπίσουμε να έρθει αντιμέτωπος με ‘λάθρο’ με ματσέτες», έλεγε μια άλλη ανάρτηση αναφερόμενη σε μετανάστες.

Στο Gateway Pundit ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».

Οι απειλές για την χρήση βίας και η ρητορική μίσους αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ήττα του Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές του 2020 μ.Χ., στις οποίες καταγγέλλει, χωρίς στοιχεία, ότι υπήρξε νοθεία.

Τώρα που έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του, ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτηρίζει δικαστές και εισαγγελείς, που ασχολούνται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, διεφθαρμένα εργαλεία της δήθεν «κυβέρνησης» του Τζο Μπάιντεν. Οι υποστηρικτές του αντιδρούν με μια εκστρατεία απειλών και εκφοβισμώνεις βάρος δικαστών και αξιωματούχων των δικαστηρίων.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους. Δωδεκαμελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες, Τρίτη, τον Ρεπουμπλικάνο ένοχο για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει την σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 μ.Χ.

Ο Τραμπ συνέχισε τις επιθέσεις του διαδικτυακά. Στο Truth Social ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μέρτσαν «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟ» και σχολίασε ότι οι εντολές που έδωσε στους ενόρκους ήταν άδικες. Ένας σχολιαστής απάντησε αναρτώντας μια φωτογραφία ικριώματος και μιας αγχόνης συνοδευόμενη από την λεζάντα: «ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!».

Ο Τζέικομπ Γουέρ, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου “ God, Guns and Sedition: Far-Right Terrorism in America” (Θεός, όπλα και ανταρσία: ακροδεξιά τρομοκρατία στην Αμερική), δήλωσε ότι η βίαιη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ καταδεικνύει «την μοναδική ικανότητα (του πρώην προέδρου) να κινητοποιεί τους πιο ακραίους υποστηρικτές του να αναλάβουν δράση, τόσο στις κάλπες όσο και μέσω της βίας».

Εκπρόσωπος του Truth Social σχολίασε: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το Reuters, ένα έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να δημοσιεύσει ένα τόσο χειριστικό, ψευδές, δυσφημιστικό και ξεκάθαρα ανόητο άρθρο όπως αυτό απλώς και μόνο λόγω πολιτικής έχθρας».

Και οι τρεις ιστότοποι έχουν κανόνες που θεωρητικά περιορίζουν τη χρήση ακατάλληλης φρασεολογίας και κάποιες από τις αναρτήσεις αργότερα κατέβηκαν. Εκπρόσωποι του Patriots.win και του Gateway Pundit αρνήθηκαν να απαντήσουν σε αίτημα για σχολιασμό, όπως και εκπρόσωπος του Τραμπ.

«Να τους κρεμάσουν όλους». Μετά την χθεσινή ετυμηγορία, πολλοί από τους υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου δήλωσαν ότι η καταδίκη του είναι απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι προβληματικό και ότι μόνο η βίαιη δράση μπορεί να σώσει τη χώρα.

«1.000.000 (ένοπλοι) άνδρες πρέπει να πάνε στην Ουάσινγκτον και να τους κρεμάσουν όλους. Αυτή είναι η μόνη λύση», σύμφωνα με ανάρτηση στο Patriots.win. Άλλος χρήστης έγραψε: «Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι διαθέτει έναν στρατό διατεθειμένο να πολεμήσει και να πεθάνει για εκείνον, αν το ζητήσει (…) Θα πάρω τα όπλα, αν το ζητήσει».

Σε άλλες αναρτήσεις χρήστες ζητούσαν να στοχοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο να ζητούν να τους σκοτώσουν. «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΤΕ», έγραψε ένας χρήστης στο Gateway Pundit.

«Πιστεύω όντως ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αναζητούσαν εδώ και καιρό μια αφορμή για να κινητοποιηθούν», σχολίασε η Έιμι Κούτερ του Middleburry Institute of International Studies’ Center on Terrorism, Extremism and Counterterrorism. «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το λέω εδώ και καιρό όμως ότι δεν θα εκπλησσόμουν αν έβλεπα βία εξαιτίας μιας καταδικαστικής απόφασης, είτε εναντίον των ενόρκων» είτε εναντίον άλλων προσώπων που συνδέονται με την δίκη (https://www.triklopodia.gr/%ce%bd%cf%84%cf%8c%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bd%cf%84-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/).


Στα πρόθυρα εμφυλίου πλέον οι ΗΠΑ… Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες ο Τραμπ! Η φαρσοκωμωδία στις ΗΠΑ, έχει φτάσει στο απόγειο. Πριν από λίγο, ο τ. πρόεδρος Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες που του είχαν προσάψει οι εισαγγελείς που πρόσκεινται φυσικά στον Μπάιντεν.

Ο τ. Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για 34 κακουργήματα παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σε 1ο βαθμό, σε μια δίκη που αφορούσε τις περιβόητες πληρωμές «σιωπής» στην Πορνοστάρ και Στρίπερ , Στόρμι Ντάνιελς. Ο Πρόεδρος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών για την συγκεκριμένη καταδίκη.

Η ανάρτηση του πριν από λίγο στο Truth socia: Η ανάρτηση του Τραμπ μετά την γνωστοποίηση της καταδίκης του. Τα δημοκρατικά μου δικαιώματα παραβιάζονται βάναυσα με αυτό το πολιτικά υποκινούμενο, αντισυνταγματικό Κυνήγι μαγισσών, που ισοδυναμεί με αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας. Το καταρρέον έθνος μας γίνεται περίγελος σ’ ολόκληρη την υφήλιο!

Η ακροαματική διαδικασία για την καταδίκη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει οριστεί για τις 11 Ιουλίου. Εκεί θα ξέρουμε και την ποινή που θα του επιβληθεί. Στα πρόθυρα του εμφυλίου βρίσκονται πλέον οι ΗΠΑ (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%bf/).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου