Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό ο πρώτος πόλεμος των Ελλήνων κατά των Περσών μετά την Ιωνική Επανάσταση και την ήττα του εκστρατευτικού σώματος των Αθηναίων και της Εύβοιας και την καταστροφή της Μίλητου, ήταν η μάχη στον Μαραθώνα μεταξύ των Περσών στρατηγών του Πέρση βασιλιά Δαρείου του Α΄ του Μέγα (των Δάτη και Αρταφέρνη) και των Αθηναίων (και χίλιων Πλαταιών) υπό τον Μιλτιάδη και τον Καλλίμαχο.

{Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την μετέπειτα προσπάθεια απελευθέρωσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον Σπαρτιάτη βασιλιά Αγησίλαο τον Β΄, όταν οι Πέρσες είχαν προκαλέσει τον εμφύλιο πόλεμο γνωστό ως «Κορινθιακό πόλεμο» για να φύγουν οι Έλληνες όπως και έγινε από την περιοχή αυτή.

Το ίδιο ακριβώς είχαν πράξει και οι Πέρσες όταν την περιοχή απελευθέρωσαν αρχικά οι Αθηναίοι και την ενέταξαν στην Α’ Αθηναϊκή Συμμαχία και για να ανακαταλάβουν την Μικρά Ασία χρηματοδοτήσαν και συμμάχησαν με τους Σπαρτιάτες κατά των Αθηναίων στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_37.html, https://alophx.blogspot.com/2022/10/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html), ενώ και όταν επιτέθηκαν επί Ξέρξη του Α΄ στην Ελλάδα συμμάχησαν με τους Καρχηδονίους, οι οποίοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα κατά των Ελλήνων της Σικελίας και ηττήθηκαν στην Ιμέρα.

Όπως ακριβώς και η Μικρασιατική Καταστροφή στην Σμύρνη, έγινε και λόγω του Εθνικού Διχασμού μεταξύ των Ελλήνων (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html), αλλά και από την σύμμαχοι κατά Ελλήνων των Τούρκους με Ιταλούς, Γάλλους, Αμερικάνους, Σοβιετικούς και Βρετανούς}.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι πριν την επίθεση αυτή των Περσών κατά της Αθήνας, στην ιδιά την Περσία είχε συμβεί ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στον Δαρείο τον Μεγα, ο οποίος και νίκησε τον Μάγο Γαμβέτα, γνωστού ως ψευδο-Σημερνή, ο οποίο προσπάθησε να αναλάβει την εξουσία λίγο μετά τον περίεργο θάνατο του γιου του Κύρου του Β΄ του Μέγα, του Καμβύση.

Με την μάχη του Δαρείου και την νίκη του με τους Μάγους αυτός σταθεροποίησε την εξουσία του και στην συνέχεια ξεκίνησε κατακτητικούς πολέμους με άλλους λαούς, όπως π.χ. τους Σκύθες, ενώ υπό την ηγεσία του Δαρείου το Περσικό κράτος έγινε πιο αυταρχικό και ακραία θρησκευτικό, κάτι που έφτασε στο αποκορύφωμα του επί του γιου του Ξέρξη, φανατικού ζωροάστρη.

Με τους πολέμους αυτούς, ο Δαρείος προσπάθησε να εξωτερικεύσει το εσωτερικά προβλήματα του κράτους με πολέμους με αλλά κράτη, κάτι που κάνουν διαχρονικά ιστορικά όλα τα αποτυχημένα (κυρίως, αλλά και αυτά που θέλουν να δείξουν την δύναμη τους και να καταλάβουν τους ορυκτούς πόρους, τα εύφορα εδάφη και το ανθρώπινο δυναμικό των άλλων) πολιτικά καθεστώτα.

Την ιδιά περίοδο έφτασε από το «εξωτερικό» στην Αθηνά ένας ικανότατος ηγέτης, ο Μιλτιάδης, ο οποίος είχε προσωπική εμπειρία στον πόλεμο με τους Πέρσες και κατάφερε παρά τις οποίες αντιδράσεις να εκλεγεί ως ένας από τους δέκα στρατηγούς που θα υπερασπίζονταν την Αθήνα στην επερχόμενη Περσική εισβολή.

Και πράγματι, σύντομα οι Πέρσες υπό τους Δάτη και Αρταφέρνη με τον στρατό και τον στόλο τους περιέπλευσαν το Αιγαίο, κατέλαβαν την Δήλο και την Εύβοια, ενώ προσπάθησαν με συμβολή του προδότη και πρώην τυράννου της Αθήνας Ιππία να αποβιβαστούν στον Μαραθώνα, τόπο των υποστηρικτών του Ιππία.

Στην περιοχή αυτή, με την εισήγηση και το σχέδιο του Μιλτιάδη έγινε μάχη με τους Πέρσες, στην οποία αυτοί ηττήθηκαν, ενώ χάρις στην διαίσθηση του Μιλτιάδη ο νικηφόρος στρατός έφτασε στην Αθήνα, την οποία οι Πέρσες σκόπευαν να καταλάβουν προδοτικά και να την κάψουν και αυτή (όπως έκανε δέκα χρονιά αργότερα ο στρατός του Ξέρξη) με σινιάλο με ασπίδες όταν θα ήταν αφύλακτη, από τους οπαδούς των Αλκμεωνίδων όπως λέγονταν τότε. 

{Δυστυχώς, ο ηρωικός Μιλτιάδης αντί να κερδίσει την ευγνωμοσύνη των συμπατριωτών του για τους Αγώνες του, φυλακίστηκε αργότερα και πέθανε στην φυλακή, όπως συνέβη και με πολλούς ηρωικούς Αγωνιστές του 1.821 μ.Χ. να φυλακιστούν, όπως π.χ. τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Ιωάννη Μακρυγιάννη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά κ.λ.π.}

Αργότερα, επί Ξέρξη, οι Πέρσες επιτέθηκαν ξανά μαζικά κατά της Ελλάδας, αλλά ηττήθηκαν ξανά από τους Έλληνες, ενώ αργότερα, όταν οι Έλληνες ενωθήκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο, αντεπιτέθηκαν και διέλυσαν τελείως το Περσικό  κράτος.

Αντίστοιχα στις μέρες μας πρέπει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με πολλούς αναλυτές αναμένεται  επίθεση αυτή των Τούρκων κατά της Ελλάδας, ενώ στην ίδια την Τουρκία είχε συμβεί ένας άγριος σύντομος εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στον ισλαμιστή Ερντογάν, ο οποίος και νίκησε τους κεμαλικούς στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html), οι οποίοι προσπάθησαν να αναλάβει την εξουσία λίγες δεκαετίες μετά τον περίεργο θάνατο με δηλητήριο του Οζάλ και την πτώση του πολιτικού πατέρα του Ερντογάν, του ισλαμιστή Ερμπακάν (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Με την μάχη του Ερντογάν και την νίκη του με τους κεμαλικούς αυτός σταθεροποίησε την εξουσία του και στην συνέχεια ξεκίνησε κατακτητικούς πολέμους με άλλους λαούς, όπως π.χ. σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ και Αρμένια, ενώ υπό την ηγεσία του Ερντογάν το Τουρκικό κράτος έγινε πιο αυταρχικό και ακραία θρησκευτικό, αφού ο ίδιος είναι φανατικός ισλαμιστής.

Με τους πολέμους αυτούς, ο Ερντογάν προσπάθησε να εξωτερικεύσει το εσωτερικά προβλήματα του κράτους με πολέμους με αλλά κράτη, κάτι που κάνουν διαχρονικά ιστορικά όλα τα αποτυχημένα (κυρίως, αλλά και αυτά που θέλουν να δείξουν την δύναμη τους και να καταλάβουν τους ορυκτούς πόρους, τα εύφορα εδάφη και το ανθρώπινο δυναμικό των άλλων) πολιτικά καθεστώτα.

Την ίδια περίοδο μπορεί να εμφανιστεί από το «εξωτερικό» ή το εσωτερικό στην Ελλάδα ένας ικανότατος ηγέτης, ο Μιλτιάδης και καταφέρει παρά τις όποιες αντιδράσεις να εκλεγεί ως ένας από τους ηγέτες που θα υπερασπίζονταν την Ελλάδα στην επερχόμενη Τουρκική εισβολή, ενώ παράλληλα να γίνει επάνοδος μίας ικανής και Ορθόδοξης και πατριωτικής ηγεσίας στην πατρίδα μας.

[Όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ., όταν ανελαβε πάρα τις ελάχιστες αντιδράσεις ηγέτη της ο ικανότατος Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος είχε  πολεμήσει και νικήσει τους Τούρκους του Αλή Πασά στην Κέρκυρα επί Ιονίου Πολιτείας, αλλά και σαν Υπουργός Εξωτερικών Τσάρου Αλέξανδρου του Ά΄, συντονίζοντας και διαφορά πολεμικά μέτωπα κατά των Τούρκων].

Και πράγματι, σύντομα οι Τούρκοι υπό τους στρατηγούς τους και με τον στρατό και τον στόλο τους περιέπλευσαν το Αιγαίο (https://www.noiazomai.gr/2024/04/papa-giannis-pasxa-5-maiou.html, https://www.noiazomai.gr/2019/07/gerontas-vasileios-amerikanoi-tha-mas-valoun-se-polemo.html, https://www.noiazomai.gr/2023/12/o-polemos-tha-arhisei-otan.html, https://www.noiazomai.gr/2019/12/morfu-h-proseyhi-poy-tha-paralysei-thn-toyrkia.html, https://www.noiazomai.gr/2019/12/cihat-yayci-telos-erdogan-tourkias.html, https://www.noiazomai.gr/2021/01/davutoglu-neo-praxikopima-kata-erdogan.html, https://www.noiazomai.gr/2021/07/mark-milley.html, https://www.noiazomai.gr/2022/03/sok-erxetai-polemos-rosias-tourkias.html, https://www.noiazomai.gr/2022/06/thanasimi-pagida-kilitsdaroglu-se-erdogan.html, https://www.noiazomai.gr/2022/10/dogma-nikhs--6-syn-1-polemon-gia-thn-ellada.html, https://www.noiazomai.gr/2023/08/galliko-senario-polemou-tourkias-elladas-sta-imia.html), να καταλάβουν κάποια νησιά του, ενώ να προσπαθήσουν με συμβολή πρακτόρων τους στην Ελλάδα και με μία ταυτόχρονη εξέγερση των ισλαμιστών λαθρομεταναστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα και άλλες Ελληνικές πόλεις να επιτεθούν αιφνιδιαστικά στην Ελλάδα.

Και για να επιτύχουν  απολυτό αιφνιδιασμό, μπορεί οι Τούρκοι με τον στόλο και στον στρατό τους, να επιτεθούν εκτός ης Θράκης, Κύπρο και Αιγαίου και Κρήτης, ακόμα και στην ίδια την Αθήνα, όπως προσπάθησαν και οι Πέρσες στην μάχη του Μαραθώνα).

Σε αυτή την περίπτωση, με μία επίθεση των Τούρκων κατά της Αθήνας και της Ελλάδας στο Αιγαίο και έναν πιθανό Ελληνοτουρκικό πόλεμο, με τον οποίο θα κλείσουν τα Στενά και οι Ρώσοι θα αποκλειστούν από αυτά, είναι πολύ πιθανόν να μπουν σε πόλεμο κατά των Τούρκων και οι Ρώσοι (είτε αυτοί έχουν ηγέτη τον ισλαμιστή Ερντογάν, είτε τους κεμαλικούς) και με μία πιθανή εμπλοκή και των Γάλλων ο πόλεμος αυτός να γίνει διμέτωπος για την Τουρκία και με τους Γάλλους και τους Ρώσους εκτός από τους Έλληνες (https://www.noiazomai.gr/2024/04/papa-giannis-pasxa-5-maiou.html). 

Και παρά την αρχική προσπάθεια των Τούρκων να συγκρατήσουν τους επιτιθέμενους και από τις δύο πλευρές, τελικά με την ορμητική έφοδο των ηρωικών Ρώσων και των Γάλλων ενάντια στο διαβολικό στράτευμα των νέο-Οθωμανών Τούρκων, να το διαλύσουν και οι Τούρκοι έντρομοι να φτάσουν μέχρι την Πόλη, την οποία και να αλώσουν, ενώ ο τότε Τούρκος ηγέτης (ισλαμιστής η κεμαλικός) να το σκάσε για να σωθεί ή να εξοντωθεί από πραξικόπημα από τους δικούς του ή να φυλακιστεί ή να εξοριστεί να σκοτωθεί στις μάχες.

Αυτό που μπορεί να σώσει τους επιζώντες Τούρκους από τον πλήρη αφανισμό μπορεί να είναι μία η επίθεση των δυτικών (ΗΠΑ, Γερμανική ΕΕ, ΝΑΤΟ), μόνιμων συμμάχων των Τούρκων, κατά των Ρώσων όταν αυτοί θα καταδιώκουν τους υποχωρούντες Τούρκους.

[Η πρώτη προσπάθεια κατάκτησης της Ελλάδα  απέτυχε με την ήττα του στρατού του Δαρείου στον Μαραθώνα και το ίδιο συνέβη με τον διάδοχο του Ξέρξη στην συνέχεια παρά την προσωρινή προώθηση του στρατού του εντός της Ελλάδας.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί στις μέρες μας με μία  πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής του ισλαμιστή Ερντογάν στο Αιγαίο, όπως και με  μία δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια των ισλαμιστών ή κεμαλικών διάδοχων του κατά της πατρίδας μας, παρά την προσωρινή προώθηση του στρατού τους εντός της Ελλάδας (https://www.noiazomai.gr/2024/04/papa-giannis-pasxa-5-maiou.html, https://www.noiazomai.gr/2019/07/gerontas-vasileios-amerikanoi-tha-mas-valoun-se-polemo.html, https://www.noiazomai.gr/2023/12/o-polemos-tha-arhisei-otan.html, https://www.noiazomai.gr/2019/12/morfu-h-proseyhi-poy-tha-paralysei-thn-toyrkia.html, https://www.noiazomai.gr/2019/12/cihat-yayci-telos-erdogan-tourkias.html, https://www.noiazomai.gr/2021/01/davutoglu-neo-praxikopima-kata-erdogan.html, https://www.noiazomai.gr/2021/07/mark-milley.html, https://www.noiazomai.gr/2022/03/sok-erxetai-polemos-rosias-tourkias.html, https://www.noiazomai.gr/2022/06/thanasimi-pagida-kilitsdaroglu-se-erdogan.html, https://www.noiazomai.gr/2022/10/dogma-nikhs--6-syn-1-polemon-gia-thn-ellada.html, https://www.noiazomai.gr/2023/08/galliko-senario-polemou-tourkias-elladas-sta-imia.html)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου