Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό σε όλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν σημαντικά ιστορικά περιστατικά, τα οποία είχαν πολλές ομοιότητες και κοινή κατάληξη από τις παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν σε παρεμφερείς καταστάσεις ηγέτες.

Δύο από αυτές είναι ο πόλεμος που έγινε το 1.971 μ.Χ. μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν για την απελευθέρωση του Ανατολικού Πακιστάν/Μπαγκλαντές στο οποίο το Δυτικό διέπατε γενοκτονία, όπως και στο Ντονμπάς/Νοτιοανατολική  Ουκρανία/Νοβορώσια/Μικρορωσία, οπού οι νεοναζί Ουκρανό του Ζελένσκι διέπραξαν τα έτη 2014 μ.Χ.-2022 μ.Χ. γενοκτονία (https://alophx.blogspot.com/2022/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html).

Συγκεκριμένα, το Ανατολικό Πακιστάν/Μπαγκλαντές ήταν μέρος του ενιαίου Πακιστάν μαζί με το Δυτικό όταν αυτή η χώρα έγινε ανεξάρτητη το έτος 1.947 μ.Χ., όταν τα κράτη αυτά χωρίστηκαν από την Ινδία με τον πρώτο πόλεμο Ινδίας και Πακιστάν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.htm, l https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html, https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html).

Στο Ανατολικό Πακιστάν/Μπαγκλαντές υπήρχε ο περισσότερος πληθυσμός του ενιαίου Πακιστάν, οι περισσότερες βιομηχανίες και τράπεζες, ενώ στην περιοχή αυτή ο πληθυσμός ήταν κατά βάση σιίτες, σε αντίθεση με το Δυτικό Πακιστάν που ήταν σουνίτες.

Παρόλα αυτά, αυτοί που είχαν τις περισσότερες θέσεις στον στρατό και στην πολιτική ήταν οι κάτοικοι του Δυτικού Πακιστάν, οι οποίοι περιφρονούσαν και θεωρούσαν κατωτέρους τους κατοίκους του Ανατολικού Πακιστάν και αιρετικούς φιλο-Ινδούς και τους καταπίεζαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τελικά αποσχιστικό κίνημα υπό τον Ραχμάν στην περιοχή αυτή (στηριζόμενο από την Ινδία).

Η κατάσταση αυτή κλιμακώθηκε όταν έγινε πραξικόπημα και στο Δυτικό Πακιστάν επιβληθεί δικτατορία υπό τον δικτάτορα στρατηγό Γιάγια Χαν, ο οποίος δεν αναγνώρισε τις εκλογές στις οποίες το κίνημα ανεξαρτησίας του Ανατολικού Πακιστάν βγήκε πλειοψηφικά πρώτο και κήρυξε στρατιωτικο νομό στην περιοχή.

Με αποτέλεσμα οι πολίτες του Ανατολικού Πακιστάν να ξεσηκωθούν και να ζητούν ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα, πολλά τμήματα του Πακιστανικού στρατού που κατάγονταν από το Μπαγκλαντές/Ανατολικό Πακιστάν στασίασαν και ενώθηκαν με τους επαναστάτες.

Ο στρατός του Πακιστάν που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισε να επιτίθεται σε πόλεις του Μπαγκλαντές και ξεκίνησαν γενοκτονία τους πληθυσμού, ενώ σύντομα λόγω της καταπίεσης άρχισε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων προς την Ινδία, ενώ λόγω της γενοκτονίας πέθαναν τρία εκατομμύρια άνθρωποι στο Μπαγκλαντές.

Η Ινδία, υπό την ικανή και πατριώτισσα πρωθυπουργό της Ίντιρα Γκάντι, για να αντιμετωπίσει και να σταματήσει το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για να σώσει τους κατοίκους του Ανατολικού Πακιστάν/Μπαγκλαντές, οι οποίοι όπως και οι κάτοικοι του Δυτικού Πακιστάν δεν είναι άλλος λαός, αλλά εξισλαμισμένοι Ινδοί, στην ουσία ομοεθνείς των Ινδών, αλλά με άλλη θρησκεία.

Σύντομα, ο στρατός της Ινδίας εισέβαλε στο Ανατολικό Πακιστάν/Μπαγκλαντές, έχοντας μόνο την υποστήριξη σε όπλα της ΕΣΣΔ και ξεκίνησε την προέλαση του στην χώρα αυτή, εκμεταλλευομένη τον εμφύλιο και την βοήθεια των ανταρτών, όπως και το γεγονός ότι το Δυτικό Πακιστάν είχε λίγο στρατό και αεροπορία και μικρό στόλο, τον οποίο, όπως και την αεροπορία κατέστρεψαν πλήρως άμεσα οι Ινδοί.

Ο δικτάτορας του Πακιστάν Γιαγιά προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον Ινδικό στρατό μετά την προέλαση του, έχοντας μάλιστα σε βοήθεια σε χρήμα και υλικό από τις ΗΠΑ, την Δύση και στις ισλαμικές χώρες, σύντομα όμως οι Ινδοί συνέτριψαν τον Πακιστανικό στρατό και προέλαυσαν και απελευθέρωσαν όλο το Ανατολικό Πακιστάν.

Οι δε κάτοικοι της χώρας αυτής υποδέχθηκαν τους Ινδούς στρατιώτες ως ήρωες και απελευθερωτές από την τυραννία και την γενοκτονία που τους έκαναν οι Πακιστανοί και σύντομα το Ανατολικό Πακιστάν έγινε ελεύθερη χώρα με την ονομασία Μπαγκλαντές.

Ο δε δικτάτορας του Πακιστάν Γιάγια Χαν μετά την ήττα αυτή έπεσε από την εξουσία, ενώ η χώρα αυτή με την ήττα της έχασε πάνω από τα μισά της εδάφη και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της και οικονομικούς πόρους, εργατικό δυναμικό και εμπορικές οδούς, ενώ από τότε άρχισε την προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά, κάτι που πέτυχε το 1.996 μ.Χ.

Παρεμφερές είναι και το γεωπολιτικό σκηνικό και στην Νοτιά και Ανατολική Ουκρανία/Ντονμπάς/Μικρορωσία/Νοβορώσια.  Συγκεκριμένα, το Ντονμπάς ήταν μέρος της Ουκρανίας μαζί με την Κριμαία, όταν αυτή η χώρα έγινε ανεξάρτητη το έτος 1.991 μ.Χ., όταν τα κράτη αυτά χωρίστηκαν από την ΕΣΣΔ με την διάλυση αυτής το ίδιο έτος.

Στην Νοτιά και Ανατολική Ουκρανία/Ντονμπάς/Νοβορώσια/Μικρορωσία υπήρχε ο περισσότερος πληθυσμός της Ουκρανίας, οι περισσότερες βιομηχανίες και τράπεζες, ενώ στην περιοχή αυτή ο πληθυσμός ήταν κατά βάση Ορθόδοξοι, σε αντίθεση με την Δυτική Ουκρανία που ήταν καθολικοί.

Παρόλα αυτά, αυτοί που είχαν τις περισσότερες θέσεις στον στρατό και στην πολιτική ήταν οι κάτοικοι της Δυτικής Ουκρανίας, οι οποίοι περιφρονούσαν και θεωρούσαν κατωτέρους τους κατοίκους της Νοτιάς και Ανατολικής Ουκρανίας και αιρετικούς φιλορώσους και τους καταπίεζαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τελικά αποσχιστικό κίνημα στην περιοχή αυτή (στηριζόμενο από την Ρωσία).

Η κατάσταση αυτή κλιμακώθηκε όταν έγινε πραξικόπημα και στην Δυτική Ουκρανία επιβλήθηκε δικτατορία από τους νεοναζί, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τις εκλογές στις οποίες το κίνημα ανεξαρτησίας της Νοτιάς και Ανατολικής Ουκρανίας βγήκε πλειοψηφικά μετώπιά και με εκλογές πρώτο και κήρυξε στρατιωτικό νομό στην περιοχή, ύστερα από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Κριμαίας και  την διακήρυξη ανεξαρτησίας του Ντονμπάς.

Με αποτέλεσμα οι πολίτες της Νοβορώσιας να ξεσηκωθούν και να ζητούν ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα, πολλά τμήματα του Ουκρανικού στρατού υπό τον δικτάτορα (και θανάσιμο) κλόουν Βλάντιμιρ Ζελένσκι που κατάγονταν από το την Νοτιά και Ανατολική Ουκρανία στασίασαν και ενώθηκαν με τους επαναστάτες.

Ο στρατός των Ουκρανών που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισε να επιτίθεται σε πόλεις του Μπαγκλαντές και ξεκίνησαν γενοκτονία τους πληθυσμού, ενώ σύντομα λόγω της καταπίεσης άρχισε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων προς την Ρωσία, ενώ λόγω της γενοκτονίας πέθαναν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι στο Ντονμπάς.

Η Ρωσία, υπό τον ικανό και πατριώτη Πρόεδρο της Βλάντιμιρ Πούτιν, για να αντιμετωπίσει και να σταματήσει το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για να σώσει τους κατοίκους της Νοτιάς και Ανατολικής Ουκρανίας/Νοβορώσιας/Μικρορωσίας, οι οποίοι όπως και οι κάτοικοι της Δυτικής Ουκρανίας δεν είναι άλλος λαός, αλλά εκαθολικισμένοι Μικρορώσοι/Ουκρανοί, στην ουσία ομοεθνείς των Ρώσων, αλλά σε αίρεση.

Σύντομα, ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην Νότια και Ανατολική Ουκρανία/Νοβορώσια/Μικρορωσία έχοντας μόνο την υποστήριξη σε όπλα της Κίνας, του Ιράν και της Βορείας Κορέας και ξεκίνησε την προέλαση του στην χώρα αυτή, εκμεταλλευομένη τον εμφύλιο και την βοήθεια των ανταρτών, όπως και το γεγονός ότι η Δυτική Ουκρανία είχε λίγο στρατό και αεροπορία και μικρό στόλο, τον οποίο, όπως και την αεροπορία κατέστρεψαν πλήρως άμεσα οι Ρώσοι.

Ο δικτάτορας της Ουκρανίας Ζελένσκι προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον Ρωσικό στρατό μετά την προέλαση του, έχοντας μάλιστα σε βοήθεια σε χρήμα και υλικό από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ την Δύση, σύντομα όμως οι Ρώσοι συνέτριψαν τον Ουκρανικό στρατό και προέλαυσαν και απελευθέρωσαν όλο το Ντονμπάς, προελαύνοντας και προς την υπόλοιπη Νότια και Ανατολική Ουκρανία/Μικρορωσία/Νοβορώσια.

Οι δε κάτοικοι της περιοχής αυτής υποδέχθηκαν τους Ρώσους στρατιώτες ως ήρωες και απελευθερωτές από την τυραννία και την γενοκτονία που τους έκαναν οι Ουκρανοί και σύντομα αναμένεται όλη η Νότια και Ανατολική Ουκρανία/Νοβορώσια/Μικρορωσία και πολλές πόλεις της (π.χ. Χάρκοβο, Οδησσός, Πολ ταβά, Κίεβο) να γίνει ελεύθερη και να ενωθεί με την ομοεθνή και ομόδοξη της Ρωσία.

Ο δε δικτάτορας της Ουκρανίας μετά την ήττα αυτή αναμένεται να πέσει από την εξουσια, με εκλογές, εξέγερση, επανάσταση, ή πραξικόπημα και είτε να φυλακιστεί ή να το σκάσει στο εξωτερικό ή ακόμα και να δολοφονηθεί ή να αυτοκτονήσει.

Η δε Ουκρανία με την ήττα της θα χάσει πάνω από τα μισά της εδάφη και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της και οικονομικούς πόρους, εύφορα εδάφη, σπάνιες γαίες, αγωγούς, εργατικό δυναμικό και εμπορικές οδούς, ενώ με τον πόλεμο αυτό θα καταρρεύσει οριστικά και η προσπάθεια των Ουκρανών να αποκτήσουν πυρηνικά και να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

["Παράνομος" ο Ζελένσκι – Η Προεδρική θητεία του λήγει σήμερα 20 Μαΐου - Καμιά απόφαση ή πράξη δεν θα έχει ισχύ. Ακύρωσε τις εκλογές επικαλούμενος στρατιωτικό νόμο - Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ουκρανία.

Mykola Azarov: Απατεώνας. Μετά τις 20 Μαΐου, όταν θα λήξει η προεδρική του θητεία, ο Ζελένσκι θα είναι … ένας απατεώνας, καθώς τα διατάγματα που θα εκδίδει, δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.

«Ο Zελένσκι στα τέλη Μαΐου θα γίνει ένας απατεώνας, παράνομος, ένα πρόσωπο που σφετερίστηκε την εξουσία με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Και ποιες είναι οι συνέπειες; Oι συνέπειες είναι πολύ απλές - ούτε ένας από τους κανονισμούς που θα εκδίδονται από αυτόν δεν θα έχει νομική ισχύ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7242326_paranomos-o-zelenski-i-proedriki-thiteia-toy-ligei-simera-20-maioy-kamia-apofasi-i)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αφοπλιστικός Medvedev: Ο Zelensky μπορεί να δολοφονηθεί, όπως ο Hitler - Ο κακός... κλόουν που κάνει χρήση κοκαΐνης. Οι εξουσίες του σημερινού Προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το σύνταγμα, λήγουν το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Ευθείες βολές κατά του «κακού κλόουν, με την χρήση κοκαΐνης»... εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev Dmitry, χαρακτηρίζοντας ως έτσι τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky.

Μάλιστα όπως εκτιμά  ο ίδιος, δυσαρεστημένοι κύκλοι στην Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσουν να σκοτώσουν τον Zelensky ακολουθώντας το σενάριο της απόπειρας δολοφονίας από μέρος της γερμανικής ελίτ κατά του Αδόλφου Χίτλερ το 1.944 μ.Χ.».

«Αλλά o Zelensky θα αντικατασταθεί από μια «νέα φιγούρα... οπερέτας», πρόσθεσε ο ρώσος αντιπρόεδρος, χλευάζοντας την ιδιότητα του Zelensky. «Μια απόπειρα κατά της ζωής ενός κακού κλόουν που κάνει χρήση κοκαΐνης, θα μπορούσε να ακολουθήσει το σενάριο της απόπειρας δολοφονίας του Hitler από τον κόμη φον Στάουφενμπεργκ τον Ιούλιο του 1.944 μ.Χ.

Ειδικά, αν μέρος της δυσαρεστημένης ουκρανικής ολιγαρχίας αποφασίσει να απομακρύνει τον τρελό ηθοποιό, αντικαθιστώντας τον με μια πιο πιστή φιγούρα», είπε ο Medvedev Dmitry σε συνέντευξη στο TASS.

«Ωστόσο, αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα... ούτε για τους Ουκρανούς ούτε για εμάς», συνόψισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, «εκτός εάν εμφανιστεί μια νέα οπερέτα, που δεν περιορίζεται από τη δική του απαγόρευση διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Οι εξουσίες του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το σύνταγμα, λήγουν το βράδυ της 21ης Μαΐου. Εκλογές στη χώρα έπρεπε να γίνουν τον Μάρτιο, αλλά δεν έγιναν με το πρόσχημα του ισχύοντος στρατιωτικού νόμου.

Ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα τον Οκτώβριο του 2022 που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τηn Ρωσία κατά τηn διάρκεια της προεδρίας του Vladimir Putin. Η Μόσχα τονίζει ότι ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο και υποστηρίζει εποικοδομητικές προτάσεις για διάλογο.

Η απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1.944 μ.Χ., στο καταφύγιο του Χίτλερ, Wolfsschanze (φωλιά του λύκου), στη σημερινή Πολωνία. Ο ίδιος ο Στάουφενμπεργκ τοποθέτησε την εκρηκτική ύλη, κρυμμένη σε χαρτοφύλακα, κοντά στον Χίτλερ και έφυγε από την αίθουσα. Μόνο τέσσερις από τους 24 παρευρισκόμενους τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ ο στόχος σώθηκε με ελαφρά τραύματα.

Εν τω μεταξύ, ο Στάουφενμπεργκ κατέφθασε αεροπορικώς στο Βερολίνο, προκειμένου να οδηγήσει το πραξικόπημα, νομίζοντας ότι ο Hitler είναι πλέον νεκρός. Τελικά οι συνωμότες απέτυχαν, καθώς πολλοί αξιωματικοί αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές, αφότου μαθεύτηκε ότι ο Φύρερ παρέμενε ζωντανός (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/738552/afoplistikos-medvedev-o-zelensky-borei-na-dolofonithei-opos-o-hitler-o-kakos-klooun-pou-kanei-xrisi-kokainis).

 

"Παράνομος" ο Ζελένσκι – Η Προεδρική θητεία του λήγει σήμερα 20 Μαΐου - Καμιά απόφαση ή πράξη δεν θα έχει ισχύ. Ακύρωσε τις εκλογές επικαλούμενος στρατιωτικό νόμο - Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ουκρανία.

Στις 21 Μαΐου του 2024 μ.Χ. ο Volodymyr Zelensky θα πάψει να είναι νόμιμα Πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς τότε λήγει η Προεδρική του θητεία αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.

«Θα είναι νόμιμος ο Zelensky μετά τις 21 Μαΐου 2024 μ.Χ.; Όχι. Η θητεία του λήγει αύριο. Αυτό λέει το Σύνταγμα, το οποίο δεν προβλέπει την ακύρωση των προεδρικών εκλογών ως αποτέλεσμα της εισαγωγής του στρατιωτικού νόμου.

Οι Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου 2024 και η ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου αρχηγού του κράτους θα πραγματοποιούνταν τον Μάιο. Αλλά η ψηφοφορία ακυρώθηκε, επικαλούμενη στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι εκλογές τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, όπως αναφέρει το Ria Novosti, ο Ζελένσκι «αισθάνεται τον κίνδυνο της θέσης του» και μέχρι και «την παραμονή της λήξης της θητείας του, προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλαγεί από τους "αναξιόπιστους". 

Όπως διευκρίνισε η ειδική υπηρεσία, εκκαθαρίσεις μεγάλης κλίμακας στον στρατό και ανασχηματισμοί στην κυβέρνηση πραγματοποιούνται στην Ουκρανία, την ηγεσία της SBU και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Mykola Azarov: Απατεώνας. Μετά τις 20 Μαΐου, όταν θα λήξει η προεδρική του θητεία, ο Ζελένσκι θα είναι … ένας απατεώνας, καθώς τα διατάγματα που θα εκδίδει, δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.

«Ο Zελένσκι στα τέλη Μαΐου θα γίνει ένας απατεώνας, παράνομος, ένα πρόσωπο που σφετερίστηκε την εξουσία με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Και ποιες είναι οι συνέπειες; Oι συνέπειες είναι πολύ απλές - ούτε ένας από τους κανονισμούς που θα εκδίδονται από αυτόν δεν θα έχει νομική ισχύ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov.

Πούτιν: Να δώσουν λύση τα αρμόδια δικαστήρια. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι το ζήτημα της νομιμότητας του Ζελένσκι μετά τη λήξη τωνΠεξουσιών του ως αρχηγού κράτους θα πρέπει να απαντηθεί από τα ίδια τα πολιτικά και νομικά συστήματα της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι το σύνταγμα της γειτονικής χώρας «έχει κάθε είδους επιλογές», οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , η Μόσχα θα αναλύσει την κατάσταση με την λήξη της θητείας του Ζελένσκι για να δηλώσει την θέση της.

Την προηγούμενη μέρα, η Αμερικανική εφημερίδα The Washington Post ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου μπορεί να κατηγορηθεί ότι υπονόμευσε την δημοκρατία στην Ουκρανία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7242326_paranomos-o-zelenski-i-proedriki-thiteia-toy-ligei-simera-20-maioy-kamia-apofasi-i).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου