Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟΥ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟΥ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε το 1.991 μ.Χ. όταν πρώτοι οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και το Βατικανό, πριν καν το κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές χώρες αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των Κροατών και των Σλοβένων από την Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στην χωρά αυτή ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των κρατών αυτών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_12.html).

Στην περιοχή της Βοσνίας όμως η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη, αφού η περιοχή αυτή αποτελούνταν από τρεις εθνότητες, Σέρβους, Κροάτες και Βόσνιους μουσουλμάνους (αν και οι τελευταίοι δεν είναι ακριβώς εθνότητα, αλλά εξισλαμισμένοι Σέρβοι και Κροάτες, οι οποίοι είναι όπως είναι γνωστό συγγενικοί μεταξύ τους Σλαβικοί λαοί).

Επίσης, οι  μεν Σέρβοι είναι όπως είναι γνωστό Ορθόδοξοι, οι Κροάτες καθολικοί και οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι και τους μεν πρώτους τους υποστηρίζουν οι Ορθόδοξοι (Ρώσοι καί άλλοι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκάνιων), τους μεν δευτέρους οι δυτικοί (προτεστάντες και καθολικοί), ενώ τους τρίτους οι τα μουσουλμανικά/ισλαμικά κράτη.

Το Σεράγεβο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας, η κατοχή της οποίας είναι κυρίας σημασίας για οποίον την κατέχει και για τον λόγο αυτό, ενώ για την κατοχή τιμής πολεμούσαν όλες οι πλευρές που πολεμούσαν στην Βοσνία.

Δηλαδή οι Σερβοβόσνιοι, Κροατοβόσνιους και Βόσνιοι μουσουλμάνοι που με την βοήθεια των δυτικών (Αμερικάνων, ΕΕ/ΕΟΚ και ΝΑΤΟ), των Ρώσων και των Ορθοδόξων λαών και των ισλαμικών κρατών (π.χ. πετρομοναρχίες του Κόλπου, Τουρκίας, Ιράν, Πακιστάν κ.λ.π.) αρχίσαν έναν αγροί πόλεμο μεταξύ τους για την κατάκτηση του Σεράγεβου και των περισσοτέρων εδαφών της περιοχής, ειδικά αυτών που η εθνότητα τους ήταν πλειοψηφία.

Αρχικά προέλαυσαν οι Σερβοβόσνιους με τον ικανό στρατηγό τους και τους ηγέτες τους (Ράντιτς, Μλάντις, Κάρταζις) και κατάφεραν να προελάσουν και να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, σύντομα όμως οι Κροατοβόσνιοι και οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, με χρήμα, μισθοφόρους και οπλισμό από την Δύση και τα ισλαμικά κράτη αντεπιτέθηκαν και άρχισαν να πιέζουν τους Σερβοβόσνιους.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν η Ρωσία και αλλά Ορθόδοξα κράτη να αντιδράσουν και να στείλουν και αυτά εθελοντές, χρήμα και οπλισμό, με συνέπεια οι μάχες να γενικευτούν και όλοι να πολεμούν όλους στην Βοσνία σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων.

Οι Σερβοβόσνιοι προέλαυσαν και έφτασαν στο Σεράγεβο και ξεκίνησαν την πολιορκία για την κατάληψη του και απελευθέρωση των Σέρβων που κυρίως οι Βόσνιοι ισλαμιστές, κράταγαν, με την υποστήριξη ακραίων ισλαμικών κρατών και μισθοφόρων και έκαναν θηριωδίες, αλλά και για την ενσωμάτωση της πόλης αυτής με τους πολλούς Σέρβους στο ανεξάρτητο κράτος που ήθελαν (και θέλουν) να δημιουργήσουν και να το ενώσουν με την Μητέρα Σερβία.

Και με την ένωση αυτή οι Σέρβοι να δημιουργήσουν την Μεγάλη Σερβία, όπως ακριβώς και οι Κροατοβόσνιους ήθελαν (και θέλουν) να ενώσουν τα εδάφη τους με την Κροατία και να δημιουργήσουν μία Μεγάλη Κροατία, όπως και οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι ήθελαν (και θέλουν) ένα ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος στην Βοσνία με εξόντωση των αλλόθρησκων και των αλλοεθνών αντιπάλων τους, Σέρβων, αλλά και των ως τότε συμμάχων τους Κροατών όταν δεν θα τους χρειάζονταν.

Παράλληλα, οι Κροάτες απόγονοι των Ουστάσι αρχίσαν να διαπράττουν τα ίδια γενοκτονικά εγκλήματα που διέπραξαν οι προγονοί τους στον Β’ΠΠ κατά των Σέρβων, ενώ τα ιδιά έκαναν και οι ισλαμιστές της Βοσνίας, απόγονοι των εγκληματιών πολέμου ισλαμιστών της μεραρχίας «Χάντζαρ SS» στον Β΄ΠΠ κατά των Σέρβων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Σέρβοι σαν αντίδραση, προσπάθεια άμυνας, αλλά και σαν αντεκδίκηση για τα παλαιά και νυν εγκλήματα των Κροατών, των ισλαμιστών και των συμμάχων τους να ανταπαντήσουν και αυτοί.

[Η πολιορκία διήρκησε από τις 5 Απριλίου 1.992 μ.Χ. έως τις 29 Φεβρουαρίου 1.996 μ.Χ. (1.425 ημέρες) και ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από την Μάχη του Στάλινγκραντ και επίσης μεγαλύτερη από την πολιορκία του Λένινγκραντ. Επίσης ήταν η μεγαλύτερη πολιορκία μιας πρωτεύουσας στην ιστορία του σύγχρονου πολέμου].

Κατά την πολιορκία του Σεράγεβο, οι Κροάτες και οι ισλαμιστές με την βοήθεια των δυτικών και μουσουλμανικών ΜΜΕ, διεξήγαγαν μία εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας κατά των Σέρβων, με δήθεν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «γενοκτονία» που αργότερα αποδείχτηκαν ψεύτικα.

Παράλληλα στις μάχες οι Κροάτες και οι ισλαμιστές έβαζαν μπροστά σαν «ανθρώπινες» ασπίδες αμάχους και «χρέωναν» τους θανάτους τους στους Σέρβους, ενώ τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ απέκρυπταν τα δικά τους εγκλήματα πολέμου και τους παρουσίαζαν ως δήθεν «αθώους και καταπιεσμένους ήρωες και θύματα».

Όλη αυτή η εκστρατεία προπαγάνδας έδωσε «το πράσινο φως» και την «αφορμή» για να αρχίσουν εκστρατεία  βομβαρδισμού κατά των Σέρβων, ενώ έστειλαν περισσότερα όπλα και μισθοφόρους στην Βοσνία και κατάφεραν να αποκρούσουν τους Σέρβους και να καταστήσουν την Βοσνία προτεκτοράτο, ενώ αργότερα, το 1.999 μ.Χ. επιτέθηκαν στην Σερβία και κατέκτησαν το 1.999 μ.Χ. το Σερβικό Κόσοβο (https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_67.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html).

Αντίστοιχα στην εποχή μας, η διάλυση της Ουκρανίας/Μικρορωσίας ξεκίνησε το 2014 μ.Χ. με το πραξικόπημα του Μαιντάν κατά του νόμιμου Προέδρου της χωράς αυτής Γιανουκόβιτς (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), ενώ τους πραξικοπηματίες νεοναζί υποστήριξαν οι δυτικοί και οι ΜΚΟ τους (πρώτοι οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, το Βατικανό, η Γερμανική ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι άλλες δυτικές χώρες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στην χωρά αυτή ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των πολιτών της (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Στην περιοχή της Ουκρανίας/Μικρορωσίας όμως η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη, αφού η περιοχή αυτή αποτελούνταν από δύο παρατάξεις, τους πλειοψηφούσες φιλορώσους στην Νοτιοανατολική Ουκρανία, Μικρορωσία/Νοβορώσια/Ντονμπάς και τους δυτικόφιλους Ουκρανούς στην Δυτική Ουκρανία (οι οποίες είναι ακριβώς η ιδιά εθνότητα, αλλά είναι εκακθολικισμένοι με την βία τον καιρό της Πολωνικής κατοχής της περιοχής οι δυτικοί Ουκρανοί).

Επίσης, οι  μεν κάτοικοι στην Νοτιοανατολική Ουκρανία, Μικρορωσία/Νοβορώσια/Ντονμπάς είναι όπως είναι γνωστό Ορθόδοξοι και φιλορώσοι, ενώ  οι δυτικοί Ουκρανοί είναι ουνίτες και καθολικοί και τους μεν πρώτους τους υποστηρίζουν οι Ορθόδοξοι ομοεθνείς τους Ρώσοι τους μεν δευτέρους οι δυτικοί (προτεστάντες και καθολικοί).

Το Χάρκοβο (όπως και το Κίεβο, η Πολ ταβά και η Οδησσός, για τις οποίες οι δυτικοί έχουν πει ότι αν τις καταλάβουν οι Ρώσοι θα εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μετά το Κίεβο που είναι η πρωτεύουσα της χωράς αυτής και η κατοχή της οποίας είναι κυρίας σημασίας για οποίον την κατέχει και για τον λόγο αυτό, ενώ για την κατοχή τιμής πολεμούσαν όλες οι πλευρές που πολεμούν στην Ουκρανία.

Δηλαδή οι φιλορώσοι και οι δυτικόφιλοι Ουκρανοί/Μικρορώσοι, με την βοήθεια των δυτικών (Αμερικάνων, ΕΕ/ΕΟΚ και ΝΑΤΟ), των Ρώσων και των Ορθοδόξων λαών αντίστοιχα έχουν αρχίσει έναν αγροί πόλεμο μεταξύ τους για την κατάκτηση της πόλης αυτής και των περισσότερων εδαφών της περιοχής, ειδικά αυτών που η εθνότητα τους ήταν πλειοψηφία.

Αρχικά, ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το 2014 μ.Χ. όταν οι δυτικόφιλοι βομβάρδιζαν τους φιλορώσους αυτονομιστές σε Ντονμπάς και Κριμαία και προέλαυσαν στα εδάφη των φιλορώσοι το 2022 μ.Χ. πραγματοποιώντας σφαγές και γενοκτονία, με συνέπεια οι Ρώσοι να εισέλθουν με τον στρατό τους επισημά στον πόλεμο κατά των δυτικών πραξικοπηματιών Ουκρανών και κατάφεραν να προελάσουν και να καταλάβουν το μεγάλο μέρος της Ουκρανίας/Μικρορωσίας.

Σύντομα όμως οι δυτικοί Ουκρανοί, άρχισαν να λαμβάνουν χρήμα, μισθοφόρους και οπλισμό από την Δύση και με αυτά προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και να πιέσουν τους Ρώσους, απόλυτα αποτυχημένα όπως αποδείχτηκε σύντομα.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν η Ρωσία και αλλά Ορθόδοξα κράτη να αντιδράσουν και να στείλουν και αυτά εθελοντές, χρήμα και οπλισμό, με συνέπεια οι μάχες να γενικευτούν και όλοι να πολεμούν όλους στην Ουκρανία σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων.

Οι Ρώσοι προέλαυσαν εκ νέου και έφτασαν στο Χάρκοβο και ξεκίνησαν την πολιορκία για την κατάληψη του και απελευθέρωση των πλειοψηφούντων Ρώσων που κυρίως οι δυτικοί Ουκρανοί και οι νεοναζί, κράταγαν, με την υποστήριξη δυτικών κρατών και μισθοφόρων και έκαναν θηριωδίες, αλλά και για την ενσωμάτωση της πόλης αυτής με τους πολλούς Ρώσους στο ανεξάρτητο κράτος που ήθελαν (και θέλουν οι αυτονομιστές του Ντονμπάς) να δημιουργήσουν και να το ενώσουν με την Μητέρα Ρωσία.

Και με την ένωση αυτή οι Ρώσοι να δημιουργήσουν την Μεγάλη Ρωσία, όπως ακριβώς και οι δυτικόφιλοι δυτικοί καθολικοί Ουκρανοί ήθελαν (και θέλουν) να ενώσουν τα εδάφη τους με την επίσης καθολική Πολωνία και να δημιουργήσουν μία Μεγάλη ένωση των δύο αυτών κρατών (όπως θέλουν και οι Πολωνοί), με εξόντωση των αλλόθρησκων και των ομοεθνών αντιπάλων τους, Ρώσων.

Παράλληλα, οι δυτικοί Ουκρανοί νεοναζί, απόγονοι των εγκληματιών του Μπαντέρα (αλλά και το τάγμα Αζόφ) αρχίσαν να διαπράττουν τα ιδιά γενοκτονικά εγκλήματα που διέπραξαν οι προγονοί τους στον Β’ΠΠ κατά των Ορθοδόξων Ρώσων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Ρώσοι της Ουκρανίας/φιλορώσοι Ουκρανοί σαν αντίδραση, προσπάθεια άμυνας, αλλά και σαν αντεκδίκηση για τα παλαιά και νυν εγκλήματα των δυτικών νεοναζί Ουκρανών και των δυτικών συμμάχων τους να ανταπαντήσουν και αυτοί.

Κατά την πολιορκία του Χάρκοβο (όπως και σε όλη την διάρκεια του Ρωσοουκρανικού πολέμου-https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), οι δυτικοί Ουκρανοί με την βοήθεια των δυτικών ΜΜΕ, διεξάγουν μία εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας κατά των Ρώσων, με δήθεν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «γενοκτονία» που έχουν αποδειχτεί ψεύτικα.

Παράλληλα στις μάχες οι δυτικοί Ουκρανοί νεοναζί βάζουν μπροστά σαν «ανθρώπινες» ασπίδες αμάχους και «χρέωναν» τους θανάτους τους στους Ρώσους, ενώ τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ απέκρυπταν τα δικά τους εγκλήματα πολέμου και τους παρουσίαζαν ως δήθεν «αθώους και καταπιεσμένους ήρωες και θύματα»

Όλη αυτή η εκστρατεία προπαγάνδας λέγεται ότι μπορεί να δώσε «το πράσινο φως» και την «αφορμή» για να αρχίσουν εκστρατεία βομβαρδισμού ή την δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Δυτική Ουκρανία για την Ρωσία ή ευθεία αποστολή Νατοϊκού/δυτικού στρατού κατά των Ρώσων στην Ουκρανία.

Όπως και την αποστολή από την Δύση περισσοτέρων όπλων και μισθοφόρων στην Ουκρανία για να «αποκρούσουν» τους Ρώσους και να καταστήσουν την Ουκρανία δυτικό προτεκτοράτο, ενώ αργότερα, με την εγκατάσταση βάσεων και πυρηνικών σε αυτή όπως σχεδιάζουν να επιτεθούν και στην ίδια την Ρωσία και να την κατακτήσουν, όπως προσπάθησαν οι προγονοί της Δύσης στον Β΄ΠΠ και πολλές φορές στο παρελθόν (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html).

{Βέβαια, οι δυτικοί μπορούν με ένα προβοκατόρικα στημένο από τους ίδιους γεγονός «Black Jack», με την «ξαφνική» ρίψη χημικών σε πόλεις της Ουκρανίας να κατηγορήσουν τους Ρώσους για αυτό (όπως έκαναν και στην Συρία με στημένη κατά της Συρίας του Άσαντ δήθεν ρίψη από τον στρατό του Άσαντ χημικών κατά των πολίτων της χώρας του).

Και με αφορμή το γεγονός αυτό να βρουν την «αφορμή που χρειάζονται» για να στείλουν στρατό στην Ουκρανία και να εισέλθουν στον πόλεμο αυτό στο πλευρό των Ουκρανών κατά των Ρώσων, ενώ με ένα επίσης στημένο τρομοκρατικό χτύπημα «Black Jack» από την ελεγχόμενη και από την Δύση ισλαμική τρομοκρατία να βρουν αφορμή να επιτεθούν και στο Ιράν (μαζί με το Ισραήλ και στα πυρηνικά της χώρας αυτής-https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post.html) κατηγορώντας αυτό δήθεν για την επίθεση.

Επίσης, οι Ουκρανοί μπορεί να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και να κατηγορήσουν τους Ρώσους, ή να καταστρέψουν το φράγμα του Κίεβου και να πλημυρίσουν την πόλη αυτή, κατηγορώντας τους Ρώσους, ειδικά αν οι Ρώσοι προελάσουν προς το Κίεβο, το πολιορκήσουν και το καταλάβουν}.

Όμως η Ρωσία δεν πρόκειται να κάτσει να κοιτά τους δυτικούς, τις ελίτ τους (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) και το WEF του Σβαμπ (https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html) με «σταυρωμένα τα χέρια», έχει ήδη πει ότι αν εμπλακούν επισημά Νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία εναντίον της θα τα αφανίσει είτε με τακτικά πυρηνικά, είτε με συμβατικά όπλα (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_62.html).

Επίσης δεν θα δεχτεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εναντίον της από το ΝΑΤΟ και έχει προειδοποιήσει ότι αν χτυπηθούν Ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα και την άδεια των δυτικών από τους Ουκρανούς (στους οποίους οι δυτικοί εδωσαν ήδη την άδεια), θα χτυπήσει ως αντίποινα βάσεις του ΝΑΤΟ στα εδάφη εκτόξευσης αυτών, στρατιωτικές και πυρηνικές, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε όσες Νατοϊκές βάσεις  φιλοξενούν αεροπλάνα που το ΝΑΤΟ έχει δώσει στην Ουκρανία, αλλά οι Ουκρανοί πιλότοι επιτίθονται από αυτές στον Ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Αλώστε η Ρωσία δεν είναι η Σερβία του 1.994 μ.Χ. και του 1.999 μ.Χ. όταν ήταν αδύναμη και της επιτέθηκε το ΝΑΤΟ και χωρίς συμμάχους (αφού και η Ρωσία ήταν αδύναμη τότε από τον ανίκανο και προδότη της χωράς του Γιέλτσιν), αλλά είναι μία ισχυρή πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά υπερδύναμη με πολλούς συμμάχους (π.χ. Κίνα, Ινδία, Ιράν, Βόρεια Κορέα κ.λ.π.) και συνασπισμούς και συμμαχίες, π.χ. Ευρασιατική Ένωση, Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, BRICS κ.λ.π. (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Οπότε, με την εμπλοκή αυτών υπερ των Ρώσων και σε αλλά μέτωπα, αντί να πάθουν οι Ρώσοι όπως θέλουν οι δυτικοί όσα και οι Σέρβοι σε Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο (https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_67.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html), να τα πάθουν οι δυτικοί από την Ρωσία και τους συμμάχους τους, με την απελευθέρωση όλης της Ουκρανίας/Μικρορωσίας/Νοβορώσιας/Ντονμπάς, όπως και των Βαλκάνιων, της Ευρώπης, αλλά και της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_71.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post.html, , https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_84.html).

[Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει την Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος. Tο Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740609/scott-ritter-proin-cia-i-oukrania-thelei-na-prokalesei-ti-rosia-na-epitethei-sto-nato-oste-na-ksespasei-pagkosmios-polemos).

«Ο Μακρόν, έτοιμος να ανακοινώσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία!». Πληροφορίες ότι η Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι θα στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία, αποκαλύπτει το Reuters (https://news12.gr/o-makron-etoimos-na-anakoinosei-tin-a/).

Ria Novosti σε Αθήνα: Παίζετε με την φωτιά-Όσα όπλα στέλνετε στην Τσεχία για την Ουκρανία είναι νόμιμος στόχος. Στο επίκεντρο η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Αθήνα με θέμα και την αμυντική συνεργασία για την Ουκρανία (https://www.triklopodia.gr/ria-novosti-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%8c%cf%80%ce%bb/).

Έρχεται χάος – Οι τελευταίες ενέργειες της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου – Σοκ από Ρωσία: Θα χτυπήσουμε βάσεις του ΝΑΤΟ. New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε Ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο - Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ (https://www.triklopodia.gr/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%ac%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82/).

Το αυτοκτονικό ΝΑΤΟ κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία με βάση το παρανοϊκό σχέδιο «Αδιανόητη Επιχείρηση» του Winston Churchill. Και ενώ η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740371/to-aftoktoniko-nato-kirykse-ton-polemo-sti-rosia-dokimazei-tin-aksiothaymasti-aftosygkratisi-tis-pou-omos-den-einai-aneksantliti).

Κολοσσιαίο έργο: Ενώθηκε η Βαλτική Θάλασσα με τον Κόλπο μέσω σιδηροδρομικής γραμμής – Η Ρωσία βρήκε έξοδο στις «θερμές θάλασσας». Αλλάζει ολόκληρος ο οικονομικός χάρτης Κόλπου, Ινδίας, Ανατολικής Αφρικής (https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/kolossiaio-ergo-enothike-i-valtiki-thalassa-me-ton-kolpo-meso-sidirodromikis-grammis-i-rosia-vrike-eksodo-stis-thermes-thalassas/).

«To NATO προετοιμάζεται για πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας!». Την άποψη πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας εξέφρασε ένας από τους ανώτερους στρατηγούς της Μόσχας. Πρόκειται για τον Vladimir Kulishov.

Η στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της στο Κίεβο μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και άμεσο πόλεμο με την Ρωσία, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πυρηνική ανταλλαγή, προειδοποιούν αξιωματούχοι στην Μόσχα (https://news12.gr/to-nato-proetoimazetai-gia-pyriniko-chtypi/).

Ο Πούτιν θα χτυπήσει τις χώρες της Ευρώπης εάν η Ουκρανία επιτεθεί στην Ρωσία με δυτικά όπλα. «Θα πρέπει να οι δυτικοί γνωρίζουν με τι παίζουν», προειδοποίησε ο Πούτιν τις χώρες του ΝΑΤΟ (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7244022_o-poytin-tha-htypisei-tis-hores-tis-eyropis-ean-i-oykrania).

Να γιατί δεν θα μείνει κολυμβηθρόξυλο στην Τουρκία. Μπορεί ο Μακρόν να λέει ότι θέλει δηλ. η Ουκρανία με τα Δυτικά όπλα να κτυπάει το εσωτερικό της Ρωσικής επικράτειας, αλλά το ζόρι δεν το έχει αυτός, αλλά οι χώρες που στον παραπάνω χάρτη είναι κόκκινες, γιατί έχουν βάσεις με πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ . Η Ρωσία δήλωσε πριν λίγο επίσημα: " μόλις χτυπηθεί το εσωτερικό μας θα πάρει φωτιά το πελεκούδι στις χώρες που φιλοξενούν πυρηνικά των ΗΠΑ "

Οι ΗΠΑ αλλάζουν το Δόγμα τους: «Φλερτάρουν» με την ιδέα μιας «περιορισμένης» πυρηνικής σύγκρουσης με Ρωσία και Κίνα. Φορτώνουν τα υποβρύχια κλάσης Βιρτζίνια με πυρηνικούς πυραύλους (https://warnews247.gr/purhnika/oi-hpa-allazoun-to-dogma-tous-flertaroun-me-thn-idea-mias-periorismenhs-purhnikhs-sugkroushs-me-rwsia-kai-kina/).

Οι ΗΠΑ έδωσαν έγκριση για να βάλλεται η Ρωσία με Αμερικανικά όπλα – Η Ρωσία απαντά με βολές σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Σούδα. Η Ρωσική «απάντηση» στις δυτικές σκέψεις για αποδέσμευση πληγμάτων βαθιά στην επικράτεια (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megalonei-i-antiparathesi-dysis-rosias-deite-poses-poleis-mporei-na-kapsoun-oi-kinzhal-an-xtypithei-rosiko-edafos/).

Ολοταχώς προς πυρηνικό Αρμαγεδδώνα: Οι ΗΠΑ θα ρίχνουν πυραύλους στην Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και η Ρωσία θα κτυπήσει Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα!. Τ.Μπάιντεν δίνει άδεια για χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας - Μόσχα: «Να προσέχουν τι θα κάνουν» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/olotaxos-pros-pyriniko-armageddona-oi-ipa-tha-rixnoun-pyraylous-stin-rosia-apo-to-edafos-tis-oukranias-kai-i-rosia-tha-ktypisei-polonia-germania-kai-ellada/).

Ρωσία: Εξέδωσε χάρτη με πυρηνικούς στόχους στην Ευρώπη – Και η Ελλάδα μέσα στη λίστα  Η Μόσχα έχει ήδη κάνει προεργασία για στόχους αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικό οπλισμό (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/rosia-eksedose-xarti-me-pyrinikous-stoxous-stin-eyropi-kai-i-ellada-mesa-sti-lista-foto/).

Ο κύβος ερρίφθη: Πυρηνικό χάρτη της Ευρώπης εξέδωσαν οι Ρώσοι – Στοχοποιούν όλες τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέσα Ελλάδα και Τουρκία!- Λήψη μέτρων πυρηνικής αποτροπής από την Μόσχα.

Με φόντο τις επιθέσεις στα στρατηγικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικής επίθεσης στα βάθη της Ρωσίας, οι Ρώσοι εξέδωσαν -όχι τυχαία- έναν «πυρηνικό χάρτη» της Ευρώπης, στον οποίο βάζουν μέσα και την Ελλάδα!

Η Μόσχα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας τις τελευταίες μέρες, διαπιστώνει πως το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να τραβήξει το σχοινί, απειλώντας ευθέως πλέον την ίδια την επιβίωση του ρωσικού κράτους, ότι ακριβώς είπε προχτές η FSB.

Πλέον η Μόσχα κάνει λόγο για μέτρα “πυρηνικής αποτροπής/ ανάσχεσης” πράγμα που σημαίνει μόνιμη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και στοχοποίηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναλυτικά τι μεταδίδουν οι Ρώσοι: «Πού αναπτύσσονται τα τακτικά πυρηνικά των ΗΠΑ στην Ευρώπη;

Αυτήν την στιγμή, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ (TNW) – που προορίζονται για χρήση στο πεδίο της μάχης ή για περιορισμένο χτύπημα – παραμένουν σε έξι βάσεις σε πέντε χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, συμπεριλαμβανομένων:

️ Αεροπορική βάση Buchel στην Γερμανία (αναφέρεται ότι στεγάζει 15 TNW).

️ Αεροπορική βάση Kleine Brogel στο Βέλγιο (15 TNW).

️ Αεροπορική βάση Volkel στην Ολλανδία (15 TNW).

️ Αεροπορικές βάσεις Aviano & Ghedi Torre στην Ιταλία (35 TNW).

️ Αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία (20 TNW).

Η Ελλάδα ανήκει στον γενικό χαρακτηρισμό «άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», μαζί με την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

«Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελείται από βόμβες βαρύτητας B-61, σχεδιασμένες για ρίψη από συμμαχικά βομβαρδιστικά ή μαχητικά αεροσκάφη. Η B-61 είναι γνωστό ότι είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα των ΗΠΑ που έπεσε στη Χιροσίμα το 1.945 μ.Χ.»-(https://warnews247.gr/purhnika/o-kubos-errifthh-purhniko-xarth-ths-eurwphs-eksedwsan-oi-rwsoi-stoxopoioun-oles-tis-natoikes-baseis-se-eurwpaiko-edafos-vid/).

Ένα βήμα πριν την παγκόσμια σύρραξη. Vladimir Kulishov,πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB),RIA Novosti. «Οι επιχειρήσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ κοντά στα Ρωσικά σύνορα βρίσκονται σε άνοδο.

Οι δυνάμεις της συμμαχίας εντείνουν την στρατιωτική εκπαίδευση, στην οποία επεξεργάζονται στρατιωτικά σενάρια κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών επιθέσεων στο έδαφός μας» (https://theduran.com/153323-2/, https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/05/blog-post_768.html).

Ας πάμε στην Γερμανία με την οποία έχει παλαιούς λογαριασμούς η Ρωσία . Μπορεί στην χώρα μετά τον Β΄ ΠΠ να μετασταθμεύουν πυρηνικά των ΗΠΑ, αλλά συμπολίτευση και αντιπολίτευση κρατούν λεπτές ισορροπίες στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, πριν μεμονωμένων δηλώσεων για εσωτερικούς λόγους. Γνωρίζουν τι έπαθαν και ποιούν την νήσσαν.

Ας πάμε  στην Ιταλία . Η Μελόνι εμφανώς τσαντισμένη δηλώνει "που θέλεις να μας μπλέξεις Μακρόν;"   Βλέπετε έχουν και εκεί αμερικανικές βάσεις από τις οποίες κτυπούσαν την Ορθόδοξη  Σερβία με τις ευλογίες ..." . Είναι βλέπετε και το Βατικανό εκεί που μπορεί και αυτό να γίνει παρανάλωμα του πυρηνικού πολέμου; 

Ας πάμε και στην Τουρκία ...λέει ο σουλτάνος "εγώ είμαι φίλος με τον Πούτιν και δεν κινδυνεύω"  Μπορεί να είναι φίλος με τον Πούτιν, αλλά η Ρωσία και το στρατιωτικό σκέλος της  δεν τρέφει τα καλύτερα συναισθήματα για αυτόν και τις  διπλωματικές παλινωδίες του ( προμηθεύει αβέρτα όπλα στον Ζελένσκι)-(https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/05/blog-post_803.html).

Οι ΗΠΑ αλλάζουν το Δόγμα τους: «Φλερτάρουν» με την ιδέα μιας «περιορισμένης» πυρηνικής σύγκρουσης με Ρωσία και Κίνα. Φορτώνουν τα υποβρύχια κλάσης Βιρτζίνια με πυρηνικούς πυραύλους (https://warnews247.gr/purhnika/oi-hpa-allazoun-to-dogma-tous-flertaroun-me-thn-idea-mias-periorismenhs-purhnikhs-sugkroushs-me-rwsia-kai-kina/).

Στρατιωτικό νόμο κηρύσσει η Λευκορωσία στα σύνορα με Ουκρανία: 140.000 Λευκορώσοι & Ρώσοι ετοιμάζονται να πολιορκήσουν το Κίεβο. Μπαίνει για πρώτη φορά και η Λευκορωσία ενεργά στον πόλεμο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/stratiotiko-nomo-kiryssei-i-leykorosia-sta-synora-me-oukrania-140-000-leykorosoi-rosoi-etoimazontai-na-poliorkisoun-to-kievi/).

Έρευνα: Αντίθετοι οι Ούγγροι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Μόνο το 16% δήλωσε υπέρ. Όχι  από τους Ούγγρους πολίτες για βοήθεια στην Ουκρανία. Μια νέα δημοσκόπηση στην Ουγγαρία δείχνει ότι το 46 τοις εκατό των Ούγγρων πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να υποστηρίξει την Ουκρανία σε κανένα επίπεδο  (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740781/erevna-antithetoi-oi-oyggroi-stin-apostoli-oplon-stin-oukrania-mono-to-16-dilose-yper).

Κίνα: «Μαζί με τους Ρώσους θα υπερασπιστούμε την δικαιοσύνη στον κόσμο»! – Το Πεκίνο θα είναι μαζί με την Μόσχα σε έναν Γ’ ΠΠ. Ούτε οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν την συνδυαστική ισχύ των δύο υπερδυνάμεων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/kina-mazi-me-tous-rosous-tha-yperaspistoume-tin-dikaiosyni-ston-kosmo-to-pekino-tha-einai-mazi-me-ti-mosxa-se-enan-g-pp/).

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με όπλα των ΗΠΑ – Ολέθριο λάθος ΝΑΤΟ τα F16, η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα. Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Sergei Markov εικάζει για την πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία. Τα μαχητικά F16 που ζήτησε η Ουκρανία είναι φορείς πυρηνικών όπλων, όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, αυτή η κατάσταση μπορεί να σημαίνει ότι η Μόσχα υπαινίσσεται τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) σε περίπτωση που εμφανιστούν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740679/epithesi-stin-krimaia-me-opla-ton-ipa-olethrio-lathos-nato-ta-f16-i-rosia-tha-apantisei-me-taktiko-pyriniko-xtypima-stin-oukrania).

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα ότι η Ρωσική επικράτεια θα κτυπηθεί με Αμερικανικά όπλα. Ολοταχώς προς «θερμή» σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας - Ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ότι αφορά την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στην Συμμαχία. Εάν προλάβουν (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/olotaxos-pros-thermi-sygkrousi-ipa-rosias-to-steit-ntipartment-anakoinose-episima-tin-adeia-na-ktypithei-rosiki-epikrateia/)…

Τα γεράκια του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία – Συντριπτική υπερηχητική απάντηση από Ρωσία. Το ΝΑΤΟ ονειρεύεται Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων στην Δυτική Ουκρανία αλλά το υπερηχητικό οπλοστάσιο της Ρωσίας καθιστά τέτοια σενάρια ανεφάρμοστα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740703/ta-gerakia-tou-nato-sxediazoun-zones-apagorefsis-ptiseon-stin-oukrania-syntriptiki-yperixitiki-apantisi-apo-rosia).

Κρίσιμες ώρες στο ΝΑΤΟ: Ιταλοί και Ούγγροι ΔΕΝ θέλουν πόλεμο με την Ρωσία. Ο Ορμπάν κατηγόρησε, όπως διαβάσατε νωρίτερα, τους δυτικούς του συμμάχους ότι θέλουν να σύρουν την Ουγγαρία σε μια ένοπλη σύγκρουση, όπως είχε γίνει κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φτάνοντας ως το σημείο να τους συγκρίνει με τον Αδόλφο Χίτλερ

“Επανεξέτασα” υπό το φως της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία “τα σχετικά έγγραφα με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Χίτλερ” και τον Ούγγρο ηγέτη Μίκλος Χόρτι, δήλωσε ο Ορμπάν στο Ουγγρικό κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας. “Η Ουγγαρία υφίστατο” τότε “τεράστιες πιέσεις για να αποστείλει το ταχύτερο δυνατό περισσότερους στρατιώτες στο μέτωπο (https://romioitispolis.gr/krisimes-ores-sto-nato-italoi-kai-oyggroi-den-theloyn-polemo-me-tin-rosia/)!

Δραματικές οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά το πράσινο φως των ΗΠΑ  για την χρήση όπλων - Με τακτικό πυρηνικό χτύπημα μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ελβετίας στις 15 - 16 Ιουνίου θα απαντήσει"    λέει το bankingnews (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/05/blog-post_639.html)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα βήμα πριν την παγκόσμια σύρραξη. Vladimir Kulishov,πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB),RIA Novosti. «Οι επιχειρήσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ κοντά στα Ρωσικά σύνορα βρίσκονται σε άνοδο.

Οι δυνάμεις της συμμαχίας εντείνουν την στρατιωτική εκπαίδευση, στην οποία επεξεργάζονται στρατιωτικά σενάρια κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών επιθέσεων στο έδαφός μας» (https://theduran.com/153323-2/, https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/05/blog-post_768.html).

 

Ρωσία: Εξέδωσε χάρτη με πυρηνικούς στόχους στην Ευρώπη – Και η Ελλάδα μέσα στη λίστα  Η Μόσχα έχει ήδη κάνει προεργασία για στόχους αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικό οπλισμό.

Η Ρωσία εξέδωσε έναν χάρτη με στόχους τις βάσεις που βρίσκονται οπλοστάσια πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη, στον οποίο περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πέντε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, αλλά επίσης και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται σε έξι βάσεις σε αυτές τις χώρες. Η Μόσχα προειδοποιεί ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τα σχέδια εγκατάστασης νέων πυρηνικών όπλων σε Eυρωπαϊκές χώρες, θα αναγκαστεί να λάβει «πιο εκτεταμένα» μέτρα πυρηνικής αποτροπής.

Η Ελλάδα αν και δεν περιλαμβάνεται στοn χάρτη των χωρών που σταθμεύουν μόνιμα πυρηνικά όπλα εντούτοις παραμένει χώρα του ΝΑΤΟ που είναι “στις εν δυνάμει φέρουσες πυρηνικά” και η Aμερικανική βάση της Σούδας θα μπορούσε να είναι η αιτία. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει όταν καταφτάνουν τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα τι όπλα φέρουν (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/rosia-eksedose-xarti-me-pyrinikous-stoxous-stin-eyropi-kai-i-ellada-mesa-sti-lista-foto/).

 

Ο κύβος ερρίφθη: Πυρηνικό χάρτη της Ευρώπης εξέδωσαν οι Ρώσοι – Στοχοποιούν όλες τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέσα Ελλάδα και Τουρκία!- Λήψη μέτρων πυρηνικής αποτροπής από την Μόσχα.

Με φόντο τις επιθέσεις στα στρατηγικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικής επίθεσης στα βάθη της Ρωσίας, οι Ρώσοι εξέδωσαν -όχι τυχαία- έναν «πυρηνικό χάρτη» της Ευρώπης, στον οποίο βάζουν μέσα και την Ελλάδα!

Η Μόσχα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας τις τελευταίες μέρες, διαπιστώνει πως το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να τραβήξει το σχοινί, απειλώντας ευθέως πλέον την ίδια την επιβίωση του ρωσικού κράτους, ότι ακριβώς είπε προχτές η FSB.

Πλέον η Μόσχα κάνει λόγο για μέτρα “πυρηνικής αποτροπής/ ανάσχεσης” πράγμα που σημαίνει μόνιμη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και στοχοποίηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναλυτικά τι μεταδίδουν οι Ρώσοι: «Πού αναπτύσσονται τα τακτικά πυρηνικά των ΗΠΑ στην Ευρώπη;

Αυτήν την στιγμή, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ (TNW) – που προορίζονται για χρήση στο πεδίο της μάχης ή για περιορισμένο χτύπημα – παραμένουν σε έξι βάσεις σε πέντε χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, συμπεριλαμβανομένων:

️ Αεροπορική βάση Buchel στην Γερμανία (αναφέρεται ότι στεγάζει 15 TNW).

️ Αεροπορική βάση Kleine Brogel στο Βέλγιο (15 TNW).

️ Αεροπορική βάση Volkel στην Ολλανδία (15 TNW).

️ Αεροπορικές βάσεις Aviano & Ghedi Torre στην Ιταλία (35 TNW).

️ Αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία (20 TNW).

Η Ελλάδα ανήκει στον γενικό χαρακτηρισμό «άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», μαζί με την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

«Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελείται από βόμβες βαρύτητας B-61, σχεδιασμένες για ρίψη από συμμαχικά βομβαρδιστικά ή μαχητικά αεροσκάφη. Η B-61 είναι γνωστό ότι είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα των ΗΠΑ που έπεσε στη Χιροσίμα το 1.945 μ.Χ.».

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε και ο δημοσιογράφος με έδρα την Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, οι Ρώσοι προειδοποιούν τις ΗΠΑ και συλλήβδην το ΝΑΤΟ να μην τοποθετήσει πυρηνικά όπλα σε ευρωπαϊκές (βλ. Πολωνία, Ελλάδα κ.α.) και ασιατικές χώρες, ειδάλλως θα αναγκαστεί να λάβει «μέτρα πυρηνικής αποτροπής»! «Θα το κάνουμε εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων μικρού και μεσαίου βεληκενούς σε νέες χώρες που δεν υπάρχουν σήμερα ιδίως σε ευρωπαϊκές χώρες».

Λαβρόφ: Η παροχή F-16 στην Ουκρανία είναι “πυρηνικό” μήνυμα του ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο RIA επεσήμανε ότι η χώρα του θεωρεί «μήνυμα» του ΝΑΤΟ την σχεδιαζόμενη παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Προσπαθούν να μας πουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ. «Ωστόσο ελπίζουμε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας- Λευκορωσίας για την χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων που διεξάγονται αυτή την περίοδο θα φέρουν τους αντιπάλους μας στα λογικά τους, θυμίζοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειες ενδεχόμενης περαιτέρω πυρηνικής κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Λαβρόφ δήλωσε ότι Ρωσία ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα πυρηνικής αποτροπής, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πυραύλους στην Ευρώπη και την Ασία (https://warnews247.gr/purhnika/o-kubos-errifthh-purhniko-xarth-ths-eurwphs-eksedwsan-oi-rwsoi-stoxopoioun-oles-tis-natoikes-baseis-se-eurwpaiko-edafos-vid/).

 

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέσα στο 2024 μ.Χ. ξεκινάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος. Οι φονιάδες του ΝΑΤΟ έχουν χάρτη με πόλεις στην Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία.

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέσα στο 2024 μ.Χ. ξεκινάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος. Οι φονιάδες του ΝΑΤΟ έχουν χάρτη με πόλεις στην Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία. Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα αλλά ενθαρρύνουν παρασκηνιακά τα χτυπήματα σε ρωσικές πόλεις με δυτικά όπλα – Σκληρή θα είναι η Ρωσική απάντηση

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πιο αποφασιστικός γίνεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην αντιρωσική του ρητορική.

Ο ακραίος λόγος του απερχόμενου γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και το πράσινο φως στην άρση των περιορισμών για την Ουκρανία ως προς τη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» στη Ρωσία, συνιστά μία τρομακτικά επικίνδυνη κλιμάκωση.

«Ήρθε η ώρα για τους συμμάχους να σκεφτούν, εάν πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς που έχουν θέσει στη χρήση όπλων που έχουν δώσει στην Ουκρανία. Ειδικά τώρα που διεξάγονται πολλές μάχες στο Kharkiv.

Το να αρνηθεί κανείς στην Ουκρανία τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια δυσκολεύει πολύ την υπεράσπιση του εαυτού της», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου. Η Ουκρανία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία λόγω των περιορισμών στις προμηθεύτριες χώρες, πρόσθεσε ο Stoltenberg.

Κατά τη γνώμη του, όταν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτά δεν ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ – ανήκουν στην Ουκρανία. Ο Stoltenberg ενθαρρύνει την εξουσιοδότηση των μελών τoυ ΝΑΤΟ να στείλουν όπλα στην Ουκρανία. Ποιος θα δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως; – Χάρτης με Ρωσικές πόλεις που θα χτυπηθούν

Οι ακόλουθες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα των χτυπημάτων βαθιά μέσα στη Ρωσία: Βρετανία, Σουηδία,  Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Γαλλία, Τσεχία, Σουηδία και Εσθονίa.

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την επιλογή αυτών των χωρών με κάθε δυνατό τρόπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Κογκρέσου και μέρος της διοίκησης του προέδρου Joe Biden υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Υποτίθεται ότι το μόνο που απομένει είναι να πειστεί ο ίδιος ο Biden.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δείχνουν χάρτες που υποδεικνύουν τις περιοχές στη Ρωσία που η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει με τη χρήση δυτικών όπλων — πρόκειται για μεγάλα εδάφη δυτικών και νότιων ομοσπονδιακών περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται σε τέτοια χτυπήματα και είναι οι: Ιταλία, Γερμανία. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει περαιτέρω τη σύγκρουση. Δεν ήταν απλώς μια προσωπική άποψη που εξέφρασε ο Stoltenberg – είναι το επίσημο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε.

«Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με πολεμική ρητορική ενώ βυθίζεται σε «στρατιωτική έκσταση», σημείωσε.Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε», είπε ο Peskov.

Χαρακτήρισε επίσης αντιφατική την δήλωση Stoltenberg για την πρόθεση του ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με την Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση.

ΗΠΑ: Η Ουκρανία να αποφασίσει μόνη της εάν θα χτυπήσει την Ρωσία με δυτικά όπλα – «Ναι» από 10 χώρες του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέξει μόνη της πώς θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julianne Smith σχολιάζοντας τους περιορισμούς για τη διεξαγωγή επιθέσεων με τη χρήση αμερικανικών όπλων.

Σύμφωνα με τη Smith ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτός είναι τελικά ο πόλεμος της Ουκρανίας. Επομένως, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα διεξάγει αυτόν τον πόλεμο.

Ποιες άλλες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ για κλιμάκωση; Η Πολωνία πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να κλείσει τους ουρανούς πάνω από τη δυτική Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα. Η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Εσθονία και η Λιθουανία υποστηρίζουν την ιδέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία παραμένουν αντίθετες σε αυτό. Ο Stoltenberg διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει ένα εκστρατευτικό σώμα, αλλά οι χώρες της συμμαχίας μπορούν να το κάνουν μεμονωμένα.

Η Βρετανία έκανε την αρχή με τους Storm Shadow. Την ίδια ώρα, η Ουκρανία έχει ήδη την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει την Ρωσία.

Οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 250 χιλιομέτρων. Τον Μάιο, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών David Cameron είπε ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Yuriy Sak, σύμβουλος του υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Όταν ρωτήθηκε εάν το Κίεβο θα χρησιμοποιούσε όπλα της ΕΕ για να χτυπήσει τη Ρωσία, o Sak σημείωσε ότι υπάήδη ένα τέτοιο προηγούμενο.

«Οι Βρετανικές αρχές επέτρεψαν προηγουμένως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς που παρείχαν, και τους χρησιμοποιούμε ήδη με επιτυχία», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Δεν διευκρίνισε τις περιοχές στις οποίες χρησιμοποιήθηκε αυτό το είδος όπλου. Στις αρχές Μαΐου 2024 μ.Χ., ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει την Ρωσία με βρετανικά όπλα.

Τον Φεβρουάριο του 2023 μ.Χ., ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Διευκρίνισε ότι το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα μεταφέρει αυτού του είδους τα όπλα στο Κίεβο.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μετέφεραν πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία τον Μάιο του 2023 μ.Χ. Οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να χτυπούν σταθερούς στόχους σε απόσταση έως και 250 χιλιομέτρων.

Τον Απρίλιο του 2024 μ.Χ., οι Βρετανικές αρχές σχεδίαζαν να μεταφέρουν τα ακόλουθα όπλα στην Ουκρανία: 400 οχήματα, 60 σκάφη, περίπου 4 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων, περισσότερους από 1.600 πυραύλους και συστήματα αεράμυνας. Η Ουκρανία θα λάβει επίσης πυραύλους Storm Shadow.

Στις 13 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών Storm Shadow που η Ουκρανία εκτόξευσε για να πλήξει την Κριμαία, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι θα απαντήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους. Είναι δεδομένο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.

«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στην Ρωσία, ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα», έχει δηλώσει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ. Ο Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον του Ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.

Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα.

Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του Ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ. Για τους Ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ (https://romioitispolis.gr/pleon-den-yparchei-amfivolia-mesa-sto-2024-xekinaei-kai-episima-o-tritos-pagkosmios-oi-foniades-toy-nato-echoyn-charti-me-poleis-sti-rosia-poy-tha-chtypithoyn-me-dytika-opla-apo-oykrania/).

 

Κι όμως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για «περιορισμένο» πυρηνικό πόλεμο – Ρωσία: Χωρίς όρια τέτοια χτυπήματα, θα γίνει άμεσα ολοκαύτωμα. Σύμφωνα με την Μόσχα, η «περιορισμένη» χρήση πυρηνικών όπλων σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, αλλά μάλλον τον προκαλεί.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων cruise με πυρηνικές κεφαλές σε επιθετικά υποβρύχια κλάσης Virginia ως μέσο αποτροπής για Κίνα και Ρωσία, σύμφωνα με τους Asia Times. Αμερικανοί βουλευτές επικεντρώθηκαν πρόσφατα στην τροποποίηση των επιθετικών υποβρυχίων για να εγκαταστήσουν πυραύλους cruise που εκτοξεύονται με πυρηνικά (SLCM-N).

Την περασμένη εβδομάδα κάλεσαν τον Αντιναύαρχο Johnny Wolfe προκειμένου να συζητήσουν τις πολυπλοκότητες και τις αβεβαιότητες σχετικά με τον οπλισμό επιθετικών υποβρυχίων με SLCM-N.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση της πυρηνικής τους αποτροπής κατά της Κίνας και της Ρωσίας, σύμφωνα με τους Asia Times. Το SLCM-N είναι ένας πύραυλος cruise με πυρηνική κεφαλή χαμηλής ισχύος που εκτοξεύεται από πλοία επιφανείας ή επιθετικά υποβρύχια (SSN).

Προτάθηκε για πρώτη φορά το 2018 μ.Χ. μαζί με την έκδοση χαμηλής απόδοσης (με λιγότερο από 10 κιλοτόνους εκρηκτική ισχύ) της κεφαλής W76 για τον οπλισμό υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. \

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του προγράμματος SLCM-N στα μάτια των Αμερικανών νομοθετών, στρατιωτικών και μελετητών; Πρώτα απ 'όλα, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα SLCM-Ns θα επέτρεπαν στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε μια «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση σε αντίθεση με τα «μαζικά αντίποινα».

«Εάν η σύγκρουση περάσει στο πυρηνικό κατώφλι, οι χαμηλότερες αποδόσεις θα σηματοδοτούσαν ξεκάθαρο ενδιαφέρον για περιορισμό της έντασής της», έγραψε ο υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Alan Cummings.

Επιπλέον, η χρήση θαλάσσιων πυραύλων cruise με πυρηνικά όπλα μπορεί να μην θεωρηθεί ως «νομιμοποίηση» ενός πυρηνικού χτυπήματος αντιποίνων στην Αμερικανική επικράτεια σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ. Εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο για τους αντιπάλους των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν αμέσως την προέλευση του χτυπήματος μετά από μια επίθεση.

Η τοποθέτηση SLCM-N σε αμερικανικά υποβρύχια θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο να διατηρήσει μια ευρεία και διαρκή παρουσία στον Βόρειο Ατλαντικό, τον Αρκτικό Ωκεανό και την Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με τον Kyle Balzer του American Enterprise Institute.

«Λόγω της χαμηλής αναγνώρισης των υποθαλάσσιων εκτοξευτών, το Πεκίνο και η Μόσχα θα πρέπει να υποθέσουν για το ακριβές σημείο εκτόξευσης, έγραψε ο Balzer για το Breaking Defense στις 28 Φεβρουαρίου. «Εάν αναπτυχθούν σε επιλεγμένα πλοία επιφανείας, καθώς και σε υποβρύχια, το αποτρεπτικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο», σημείωσε.

Ατμόσφαιρα ασάφειας; Ο Balzer τόνισε ότι η ανάπτυξη SLCM-N σε υποβρύχια και πλοία επιφανείας θα δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα ασάφειας: η Ρωσία και η Κίνα δεν θα ήταν σίγουρες εάν τα πλοία είναι πυρηνικά ή όχι, περιπλέκοντας έτσι τη λήψη αποφάσεων και δημιουργώντας πρόσθετη αποτροπή.

Οι Αμερικανοί βουλευτές προωθούν το πρόγραμμα τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αναπτύξει πυρηνικά οπλισμένο πύραυλο cruise από το 1.991 μ.Χ., η κυβέρνηση Trump υποστήριξε το 2018 μ.Χ. ότι ο SLCM-N θα «παρείχε την απαραίτητη μη στρατηγική περιφερειακή παρουσία» στην Ευρώπη και την Ασία και θα συνεισέφερε «στην αποτροπή και την προστασία των συμμάχων, ειδικά στην Ασία».

Το πρόγραμμα SLCM-N ανατράπηκε από τον πρόεδρο Joe Biden το 2022 ως μια υπερβολική και δαπανηρή λύση.

Ωστόσο, μετά από μια έντονη συζήτηση, η πρωτοβουλία ψηφίστηκε στο πλαίσιο του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2024 μ.Χ. με πρόσχημα την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας και τα υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να «εισβάλει» στην Ταϊβάν, γράφει το Spuntik. Έγινε νόμος τον Δεκέμβριο του 2023 μ.Χ. με οδηγίες για την επίτευξη επιχειρησιακής ικανότητας του SLCM-N έως το 2034 μ.Χ.

Είναι δυνατή η «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση; Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην μειώσουν το πυρηνικό όριο και να εξετάσουν την πιθανότητα περιορισμένης ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων. Σύμφωνα με την Μόσχα, η «περιορισμένη» χρήση πυρηνικών όπλων σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, αλλά μάλλον τον προκαλεί.

Σχολιάζοντας τα σχέδια της Ουάσιγκτον να αναπτύξει πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος στα υποβρύχια ή τα σκάφη επιφανείας της τον Απρίλιο του 2020 μ.Χ., η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova καταδίκασε την εν λόγω κίνηση ως αποσταθεροποιητική.

Ρωσία: Ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος. «Αυτοί που θέλουν να θεωρητικοποιούν την ευελιξία του αμερικανικού πυρηνικού δυναμικού πρέπει να καταλάβουν ότι, σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, τέτοιες ενέργειες δικαιολογούν αντίποινα με τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», είπε η Zakharova.

Τον Μάιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παραδώσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές βόμβες χαμηλής ισχύος B61-12.

Η Μόσχα είπε ότι θα αντιμετωπίσει τα F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνικά οπλικά συστήματα, ανεξάρτητα από το μοντέλο τους, και θα θεωρήσει την ανάπτυξή τους σκόπιμη πρόκληση. Η Κίνα έχει επίσης επικρίνει επανειλημμένα την Ουάσιγκτον για τη στροφή σε πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος ως επιστροφή στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το Πεκίνο σήμανε επίσης συναγερμό για τα σχέδια της AUKUS (Σύμφωνο Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ) να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία ως παραβίαση των αρχών μη διάδοσης των συγκεκριμένων όπλων. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν πυρηνικό δόγμα που δεν προβλέπει το πρώτο χτύπημα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740340/ki-omos-oi-ipa-etoimazontai-gia-periorismeno-pyriniko-polemo-rosia-den-yparxoun-oria-se-tetoia-xtypimata-tha-ginei-amesa-katholikos).

 

ΝΑΤΟ, Βρετανία φέρνουν την πολεμική κόλαση –  Έχουν χάρτη με πόλεις στην Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία. Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα αλλά ενθαρρύνουν παρασκηνιακά τα χτυπήματα σε Ρωσικές πόλεις με δυτικά όπλα - Σκληρή θα είναι η ρωσική απάντηση.

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πιο αποφασιστικός γίνεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην αντιρωσική του ρητορική.

Ο ακραίος λόγος του απερχόμενου γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και το πράσινο φως στην άρση των περιορισμών για την Ουκρανία ως προς την χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» στην Ρωσία, συνιστά μία τρομακτικά επικίνδυνη κλιμάκωση.

«Ήρθε η ώρα για τους συμμάχους να σκεφτούν, εάν πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς που έχουν θέσει στην χρήση όπλων που έχουν δώσει στην Ουκρανία. Ειδικά τώρα που διεξάγονται πολλές μάχες στο Kharkiv.

Το να αρνηθεί κανείς στην Ουκρανία τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στην Ρωσική επικράτεια δυσκολεύει πολύ την υπεράσπιση του εαυτού της», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου. Η Ουκρανία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία λόγω των περιορισμών στις προμηθεύτριες χώρες, πρόσθεσε ο Stoltenberg.

Κατά τη γνώμη του, όταν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτά δεν ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ - ανήκουν στην Ουκρανία. Ο Stoltenberg ενθαρρύνει την εξουσιοδότηση των μελών τoυ ΝΑΤΟ να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.

Ποιος θα δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως; - Χάρτης με ρωσικές πόλεις που θα χτυπηθούν. Οι ακόλουθες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα των χτυπημάτων βαθιά μέσα στην Ρωσία: Βρετανία, Σουηδία,  Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Γαλλία, Τσεχία, Σουηδία και Εσθονίa.

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την επιλογή αυτών των χωρών με κάθε δυνατό τρόπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Κογκρέσου και μέρος της διοίκησης του προέδρου Joe Biden υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Υποτίθεται ότι το μόνο που απομένει είναι να πειστεί ο ίδιος ο Biden.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δείχνουν χάρτες που υποδεικνύουν τις περιοχές στην Ρωσία που η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει με τη χρήση δυτικών όπλων — πρόκειται για μεγάλα εδάφη δυτικών και νότιων ομοσπονδιακών περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται σε τέτοια χτυπήματα και είναι οι: Ιταλία, Γερμανία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει περαιτέρω την σύγκρουση. Δεν ήταν απλώς μια προσωπική άποψη που εξέφρασε ο Stoltenberg - είναι το επίσημο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε. «Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με πολεμική ρητορική ενώ βυθίζεται σε «στρατιωτική έκσταση», σημείωσε.

Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε», είπε ο Peskov. Χαρακτήρισε επίσης αντιφατική τη δήλωση Stoltenberg για την πρόθεση του ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση. ΗΠΑ: Η Ουκρανία να αποφασίσει μόνη της εάν θα χτυπήσει την Ρωσία με δυτικά όπλα – «Ναι» από 10 χώρες του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέξει μόνη της πώς θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julianne Smith σχολιάζοντας τους περιορισμούς για τη διεξαγωγή επιθέσεων με τη χρήση αμερικανικών όπλων.

Σύμφωνα με τη Smith ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτός είναι τελικά ο πόλεμος της Ουκρανίας. Επομένως, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα διεξάγει αυτόν τον πόλεμο.

Ποιες άλλες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ για κλιμάκωση; Η Πολωνία πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να κλείσει τους ουρανούς πάνω από τη δυτική Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα. Η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Εσθονία και η Λιθουανία υποστηρίζουν την ιδέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία παραμένουν αντίθετες σε αυτό. Ο Stoltenberg διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει ένα εκστρατευτικό σώμα, αλλά οι χώρες της συμμαχίας μπορούν να το κάνουν μεμονωμένα. Η Βρετανία έκανε την αρχή με τους Storm Shadow. Την ίδια ώρα, η Ουκρανία έχει ήδη την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει την Ρωσία.

Οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 250 χιλιομέτρων. Τον Μάιο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είπε ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να χτυπήσει την Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Yuriy Sak, σύμβουλος του υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Κίεβο θα χρησιμοποιούσε όπλα της ΕΕ για να χτυπήσει τη Ρωσία, o Sak σημείωσε ότι υπάήδη ένα τέτοιο προηγούμενο. «Οι Βρετανικές αρχές επέτρεψαν προηγουμένως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς που παρείχαν, και τους χρησιμοποιούμε ήδη με επιτυχία», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Δεν διευκρίνισε τις περιοχές στις οποίες χρησιμοποιήθηκε αυτό το είδος όπλου. Στις αρχές Μαΐου 2024 μ.Χ., ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει την Ρωσία με βρετανικά όπλα.

Τον Φεβρουάριο του 2023 μ.Χ., ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Διευκρίνισε ότι το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα μεταφέρει αυτού του είδους τα όπλα στο Κίεβο.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μετέφεραν πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία τον Μάιο του 2023 μ.Χ. Οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να χτυπούν σταθερούς στόχους σε απόσταση έως και 250 χιλιομέτρων.

Τον Απρίλιο του 2024 μ.Χ., οι βρετανικές αρχές σχεδίαζαν να μεταφέρουν τα ακόλουθα όπλα στην Ουκρανία: 400 οχήματα, 60 σκάφη, περίπου 4 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων, περισσότερους από 1.600 πυραύλους και συστήματα αεράμυνας. Η Ουκρανία θα λάβει επίσης πυραύλους Storm Shadow.

Στις 13 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών Storm Shadow που η Ουκρανία εκτόξευσε για να πλήξει την Κριμαία, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι θα απαντήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους. Είναι δεδομένο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα.

«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στην Ρωσία, ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα», έχει δηλώσει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ. Ο Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στην χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον του ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.

Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα.

Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του Ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ. Για τους ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740302/nato-vretania-fernoun-pio-konta-tin-polemiki-kolasi-exoun-xarti-me-poleis-sti-rosia-pou-tha-xtypithoyn-me-dytika-opla-apo-oukrania).

 

Σε πλήρη εξέλιξη ο ψυχολογικός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Μετά τους χάρτες που κυκλοφόρισαν οι δυτικοί με τις εμβέλειες των νατοϊκών όπλων εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας,οι Ρώσοι σήκωσαν τους δυο αυτούς χάρτες με τις περιοχές της Ευρώπης που μπορούν να χτυπήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/05/blog-post_537.html).

 

Δυτικοί πολιτικοί παίζουν με την φωτιά, τι θα ακολουθήσει;

Ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ τους τόνους αναφορικά με την Ουκρανική σύγκρουση κάποιοι από τους Δυτικούς πολιτικούς ισορροπώντας πλέον σε τεντωμένο σχοινί αναφορικά με την επόμενη ημέρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Bundestag από το SPD, Michael Roth.

Ο βουλευτής, σε συνέντευξη του σε Γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει στους Ουκρανούς μαχητές να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις σε Ρωσικούς στόχους εκτός της ζώνης μάχης. Ο πολιτικός πρότεινε επίσης την ενθάρρυνση της χρήσης γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard σε Ρωσικό έδαφος!

Η Τσεχία ζήτησε επίσης την εκτεταμένη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει η Ουκρανία βαθιά στο Ρωσικό έδαφος. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της χώρας, Jan Lipavsky, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν οβίδες που μεταφέρονται στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει αντίρρηση για την υπεράσπιση της Ουκρανίας από έναν επιτιθέμενο που προσπαθεί να καταστρέψει την κυριαρχία της. Συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων που αναπόφευκτα πρέπει να συμβούν στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε σύμφωνα με την Bild ο Τσέχος διπλωμάτης.

Διαβεβαίωσε ότι από τον Ιούνιο, το Κίεβο θα δέχεται από 50 έως 100 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού κάθε μήνα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μισά από τα πυρομαχικά που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας αποδείχθηκαν ακατάλληλα για χρήση (https://news12.gr/dytikoi-politikoi-paizoyn-me-ti-fotia/).

 

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει την Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος. Tο Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες.

Η ουκρανική ηγεσία θέλει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με την Ρωσία, καθώς αυτή είναι η μόνη ευκαιρία για να παραμείνει στην ζωή, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.

«Η Ουκρανία προσπαθεί απεγνωσμένα να προκαλέσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης, έτσι ώστε η Ρωσία να αντιδράσει πολύ έντονα και να χτυπήσει το ΝΑΤΟ, αυτή η κατάσταση είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, σημείωσε ο Scott Ritter.

Σύμφωνα με τον Ritter, το Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες, καθώς οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι η υποκίνηση πολέμου και η διάδοση εχθροπραξιών σε άλλες χώρες θα ωφελήσουν την Ουκρανία που ηττάται στο μέτωπο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο Ρωσικό έδαφος».

Ο Putin απαντώντας σε αυτά τα σχέδια, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν. Όπως υπενθύμισε ο αρχηγός του κράτους, οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι, κατά κανόνα, οντότητες με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740609/scott-ritter-proin-cia-i-oukrania-thelei-na-prokalesei-ti-rosia-na-epitethei-sto-nato-oste-na-ksespasei-pagkosmios-polemos).

 

«Ο Μακρόν, έτοιμος να ανακοινώσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία!». Πληροφορίες ότι η Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι θα στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία, αποκαλύπτει το Reuters!

Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό προσωπικό που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς στρατιώτες. Το reuters αναφέρει ότι αυτό ενδέχεται να ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, όταν ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι θα φτάσει στο Παρίσι για επίσκεψη.

Να θυμίσουμε ότι ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σίρσκι, ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος στρατός θα φτάσει σύντομα στην Ουκρανία. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε τότε αυτές τις πληροφορίες, αλλά τώρα, όπως φαίνεται, θα πρέπει να το κάνει. Να σημειώσουμε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν παίζει με αυτή την ιδέα εδώ και αρκετούς μήνες.

Κατά την γνώμη του, η αποστολή Γαλλικού στρατιωτικού σώματος δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και δεν θα περιπλέξει τις ήδη δύσκολες σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Μόσχας. Εν τω μεταξύ, ο γαλλικός Τύπος έχει ήδη κάνει λόγο για αρκετά σενάρια συμμετοχής στρατιωτικού προσωπικού στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Σύμφωνα με ένα από αυτά, οι Γάλλοι θα πάρουν την θέση των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις συνοριακές περιοχές, απελευθερώνοντας έτσι τις απαραίτητες δυνάμεις που θα σταλούν στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με μια άλλη επιλογή, οι ίδιοι οι Γάλλοι στρατιωτικοί μπορούν να λάβουν θέση απευθείας στα χαρακώματα (https://news12.gr/o-makron-etoimos-na-anakoinosei-tin-a/).

 

Ria Novosti σε Αθήνα: Παίζετε με την φωτιά-Όσα όπλα στέλνετε στην Τσεχία για την Ουκρανία είναι νόμιμος στόχος. Στο επίκεντρο η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Αθήνα με θέμα και την αμυντική συνεργασία για την Ουκρανία.

Στο στόχαστρο της Μόσχας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, ειδικά σε ότι αφορά η σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Αθήνα, την οποία οι Ρώσοι εκτιμούν πιθανόν, ότι είχε θέμα σχεδόν αποκλειστικό την αποστολή Ελληνικών οπλικών συστημάτων στην Τσεχία, και από εκεί στην Ουκρανία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με την αντιπροσωπεία του Κογκρέσου την αμυντική συνεργασία, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία.

«Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τζέρι Μόραν, ενώ στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, η Ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. », ανέφερε το ίδιο. Το ζουμί της επίσκεψης των Αμερικανών Γερουσιαστών στην Αθήνα αφορούσε την μεταφορά όπλων στην Ουκρανία

Το άρθρο αναφέρει ότι, “στα τέλη Ιανουαρίου, “ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν, σε επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαίτησε είτε η Αθήνα να μεταφέρει, είτε να πουλήσει όπλα στο Κίεβο, με την προϋπόθεση ότι σε αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον θα διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής στην Αθήνα έως και 200 $. εκατομμύρια σε πρόσθετη βοήθεια.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στα μέσα Μαΐου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για αποστολή 250 κοντέινερ με «πλεονάζοντα» όπλα στην Τσεχία, είπε ότι μιλάμε για 65 κοντέινερ”.

“Η Ελλάδα δεν προμηθεύει τίποτα απευθείας στην Ουκρανία, «και το τι κάνουν οι άλλοι με τα υλικά που τους στέλνει η Ελλάδα είναι δική τους υπόθεση», τόνισε  ο ίδιος. Ποια είναι η Ρωσική θέση για το καυτό αυτό θέμα ενόψει εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο

Το ρωσικό πρακτορείο που είναι κρατικό και ακολουθεί φυσικά πιστά την πολιτική Πούτιν, αναφέρει ότι, “ η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στην διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με την φωτιά». Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνεται νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στην σύγκρουση όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από την Δύση δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα”.

Καλό είναι να έχουν στο πίσω του μυαλού τους, όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ότι οι Ουκρανοί βρίσκονται μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης ήττας μπροστά σε Χάρκοβο και Ζαπορίζιε, που θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας.

Για τον λόγο αυτόν δυστυχώς, οι ΗΠΑ “σπρώχνουν” όλες τις χώρες της Ευρώπης να εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά της Ρωσίας ως ” χρήσιμοι ηλίθιοι”, ενώ οι ίδιες κρατούν αποστάσεις όσο μπορούν από το ουκρανικό μέτωπο με την αποστολή δυνάμεων στο έδαφος (https://www.triklopodia.gr/ria-novosti-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%8c%cf%80%ce%bb/).

 

Ολοταχώς προς πυρηνικό Αρμαγεδδώνα: Οι ΗΠΑ θα ρίχνουν πυραύλους στην Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και η Ρωσία θα κτυπήσει Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα!. Τ.Μπάιντεν δίνει άδεια για χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας - Μόσχα: «Να προσέχουν τι θα κάνουν».

H πίεση προς τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα απεσταλμένα από την Δύση για να επιτεθεί σε Ρωσικά εδάφη δείχνει να αποδίδει πλέον καθώς αποκαλύπτεται ότι έχει δώσει την σταδιακή άδεια για την χρήση τους.

Αυτή είναι μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη στον Αρμαγεδδώνα καθώς η Ρωσική πλευρά έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει μια τέτοια ενέργεια στο έδαφός της και θα απαντήσει. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι ο χειρισμός αυτών των όπλων θα γίνεται από Αμερικανούς “Συμβούλους” καθώς τα όπλα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και απαιτούν ειδικούς χειρισμούς.

«Ο Μπάιντεν έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει Αμερικανικά όπλα για σκοπούς αντεπίθεσης στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις Ρωσικές δυνάμεις που τις χτυπούν ή ετοιμάζονται να τις χτυπήσουν» δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πολιτική που επιτρέπει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».

Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ να προβούν σε αυτή την αλλαγή πολιτικής μόνο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Σε όλους τους ανθρώπους παραχωρήθηκε ανωνυμία για να συζητήσουν εσωτερικές αποφάσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή, Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε προειδοποίηση για «σοβαρές συνέπειες». Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τυχόν πλήγματα εντός της επικράτειας της χώρας του θα φέρουν οι δυτικοί προμηθευτές όπλων, ακόμη και αν οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιήσουν τα πλήγματα.

Και αυτό γιατί ήδη υπάρχει μία σκέψη οι Ρώσοι που είναι να βομβαρδίσουν Αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία την Πολωνία και την Ελλάδα με συμβατικά όπλα. Δηλαδή την Αλεξανδρούπολη και την Σούδα.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη προμηθεύσει την Ουκρανία με χιλιάδες αμυντικά όπλα και άρματα μάχης, ωστόσο η Ουκρανία δεν μπορεί επί του παρόντος να χρησιμοποιήσει όπλα που προέρχονται από άλλες δυτικές χώρες, οι οποίες επιβάλλουν περιορισμούς στην χρήση τους. Μέχρι τώρα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτίθεται σε στόχους που βρίσκονται όλο και πιο μακριά στο Ρωσικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής, ορισμένοι δυτικοί ηγέτες χωρών, όπως είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν ταχθεί υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων για επίθεση σε Ρωσικό έδαφος, αλλά στον αντίποδα αυτού, υπάρχουν και εκείνοι που κρατούν επιφυλακτική στάση, όπως ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και η πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δεν θεωρεί απαραίτητο να χτυπηθούν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και προέτρεψε τη Δύση να προμηθεύσει περισσότερες αεροπορικές άμυνες στην Ουκρανία αντ’ αυτού, αναφέρει το BBC.

Έντονες οι αντιδράσεις της Ρωσίας – Υπόνοιες για προηγούμενη χρήση όπλων από ευρωπαϊκές χώρες σε Ρωσικά εδάφη  Χθες, Τετάρτη (29/5), ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό θα προσαρμοστεί με βάση τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, ενώ ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε αρφότερα την ίδια μέρα ότι, αν και η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο έχει εξελιχθεί, «αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στον Economist ότι η Δύση θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να αμυνθεί χτυπώντας στρατιωτικές βάσεις στην Ρωσία.

Η Ουκρανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια Ρωσική επίθεση στα ανατολικά της χώρας, ενώ η πόλη του Χάρκοβο έχει υποστεί εβδομάδες θανατηφόρων επιθέσεων, που συχνά εξαπολύονται από την Ρωσία από στρατιωτικά φυλάκια κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι «άδικο» για τις δυτικές χώρες να επιβάλλουν όρια στην χρήση των όπλων τους, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την υποστήριξη των εταίρων της.

Ωστόσο, η Ρωσία αντιδρά έντονα στην προοπτική να χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα εναντίον στόχων στο Rωσικό έδαφος. «Στην Ευρώπη, ειδικά στις μικρές χώρες, θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν «μικρό έδαφος» και «πυκνό πληθυσμό».

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι την ευθύνη για τυχόν πλήγματα εντός της επικράτειας της χώρας του θα φέρουν οι δυτικοί προμηθευτές όπλων, ακόμη και αν οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιήσουν τα πλήγματα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει ορισμένα όπλα που προμήθευσε η Δύση για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, αλλά χωρίς να το έχει δηλώσει (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/olotaxos-pros-pyriniko-armageddona-oi-ipa-tha-rixnoun-pyraylous-stin-rosia-apo-to-edafos-tis-oukranias-kai-i-rosia-tha-ktypisei-polonia-germania-kai-ellada/).

 

Σοκ και δέος - Προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Ρωσία - Στο Kaliningrad βομβαρδιστικό Β-52H. Εάν οι Ουκρανοί πλήξουν Ρωσικούς στόχους, θα το κάνουν με την βοήθεια της Δύσης, θέλουν πραγματικά μια παγκόσμια σύγκρουση διερωτάται ο Ρώσος πρόεδρος Putin.

Για προσομοιώσεις πυρηνικών επιθέσεων κατά του εδάφους της κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Ρωσία, σε μια χρονική στιγμή επικίνδυνα αυξανόμενης έντασης κατά την οποία ο πρόεδρος Vladimir Putin έσπευσε να προειδοποιήσει τα Ευρωπαϊκά κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι «παίζουν με την φωτιά» όταν προτείνουν να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσικής επικράτειας, καθώς αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει… μια παγκόσμια σύγκρουση.

Με λίγα λόγια, σκιαγραφείται ένα τρομακτικό σενάριο για την ανθρωπότητα, μια και πυκνώνουν διαρκώς οι αναφορές για μια πυρηνική παγκόσμια σύγκρουση, την στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52H - με την ονομασία BARTH22 - να πετά στην Βαλτική Θάλασσα, κοντά στον ρωσικό θύλακα του Kaliningrad.

Προσομοιώσεις πυρηνικής επίθεσης. Σε δηλώσεις του ο στρατηγός Vladimir Kulishov, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής και επικεφαλής της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προετοιμάζεται για πιθανές πυρηνικές επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος.

Ο Kulishov αναφέρθηκε στις επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα ενώ έκανε λόγο για αύξηση των ενεργειών αναγνώρισης και για εντατικοποίηση της εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ασκήσεις που προσομειώνουν πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας.

«Η κατάσταση απαιτεί τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας», τόνισε ο Kulishov, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της Ρωσίας για αμυντικά μέτρα ως απάντηση στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ.

Εντολή για ασκήσεις με πυρηνικά. Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin έδωσε εντολή στον στρατό να διεξάγει ασκήσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι οι απειλές από τη Δύση είναι αυτές που δικαιολογούν και τις αντίστοιχες στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας, οι οποίες με την σειρά τους έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Εφιαλτικές… προειδοποιήσεις. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την Πολωνία πως εάν επιτεθούν και πλήξουν ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη ενός Παγκόσμιου Πολέμου.

Η προειδοποίηση αυτή είναι απόρροια της δήλωσης του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως «οι Αμερικάνοι είπαν στους Ρώσους ότι εάν ρίξουν πυρηνικό όπλο, ακόμα και εάν αυτό δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουν όλες τις θέσεις τους στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και ότι θα τις καταστρέψουν όλες».

Προσεκτικοί οι Αμερικάνοι. «Ο Πολωνός ομόλογος ενός παράξενου πλάσματος που ονομάζεται Blinken, με ένα πολύ πιο ηχηρό επώνυμο Sikorski, προφανώς, αποφάσισε να τρομάξει τα αφεντικά του.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οι Αμερικάνοι είπαν στους Ρώσους ότι εάν ρίξουν πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Medvedev, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για μια τέτοια δέσμευση από τις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ένοπλη σύγκρουση.

«Πρώτον, οι Yankees μέχρι στιγμής δεν έχουν πει κάτι ακριβώς τέτοιο επειδή είναι πιο προσεκτικοί από τους Πολωνούς. Δεύτερον, εάν οι Αμερικάνοι χτυπήσουν θέσεις μας, αυτό θα σημαίνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και ένας υπουργός Εξωτερικών, ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία, θα πρέπει να το καταλάβει.

Και τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ακόμη Πολωνός, ο πρόεδρος Duda, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία να αναπτύξει TNW - θερμοπυρηνικά όπλα - στην Πολωνία, αυτό σημαίνει ότι η Βαρσοβία δεν θα μείνει έξω και σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα. Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε; Οι Πολωνοί είναι αγανακτισμένοι. Έτσι είναι εδώ και 400 χρόνια» υπογράμμισε ο Medvedev.

Επιθετική ρητορική ΝΑΤΟ. Επιπλέον, ο Kushilov αναφέρθηκε στις κλιμακούμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες όσον αφορά τις προσπάθειες ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης να περάσουν τα σύνορα στις περιοχές Bryansk, Kursk και Belgorod και στην Κριμαία.

Όπως είπε ο Ρώσος στρατηγός, το 2023 μ.Χ. οι Ρωσικές δυνάμεις συνοριοφυλακής απέτρεψαν με επιτυχία περισσότερες 5.500 απόπειρες παραβίασης του ρωσικού εδάφους με εμπλοκή «διεθνών τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων» σε συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες και ένοπλους σχηματισμούς των Ουκρανών.

Κατά τον Kushilov, μια ακόμα ανησυχητική τάση είναι οι αυξανόμενοι βομβαρδισμοί με πυραύλους και πυροβολικό κατά του ρωσικού εδάφους που συνοδεύονται από εκτεταμένες επιθέσεις droneς σε ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δίκτυα μεταφορών, ενεργειακές εγκαταστάσεις και κοινωνικές υποδομές.

Σοβαρά μηνύματα Putin προς την Δύση. Και ενώ αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ που ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί στην χρήση των δυτικών όπλων, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να πλήττουν στόχους βαθιά μέσα στην Ρωσία, ο Ρώσος Π, Vladimir Putin έσπευσε να προειδοποιήσει πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει… μια παγκόσμια σύγκρουση με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Σε δηλώσεις του στον Economist o γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υποστήριξε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για να πλήξει ρωσικούς στόχους.

Πρόκειται για μια πρόταση, στην οποία αντιτίθεται μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ. «Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη την ισορροπία των δυνάμεων μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων; Είναι δύσκολο να πει κανείς.

Θέλουν πραγματικά μια παγκόσμια σύγκρουση;» διερωτήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι τα πιθανά πλήγματα των Ουκρανών κατά της Ρωσίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, θα χρειαστούν τη βοήθεια των δυτικών δορυφόρων, την βοήθεια πληροφοριών καθώς και στρατιωτική βοήθεια, κάτι που όπως είπε, θα σημαίνει πως η Δύση θα εμπλέκεται άμεσα σε αυτά τα χτυπήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Putin υποστήριξε πως η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν ένα βήμα προς μια παγκόσμια σύγκρουση ενώ τόνισε για τα Ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ πως οι μικρές χώρες εκεί «πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», καθώς έχουν μικρές χερσαίες εκτάσεις με πολύ πυκνούς πληθυσμούς. «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πριν μιλήσουν για πλήγμα βαθιά στο Ρωσικό έδαφος», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740216/sok-kai-deos-prosomoioseis-pyrinikis-epithesis-tou-nato-sti-rosia-sto-kaliningrad-vomvardistiko-v-52h).

 

Εφιάλτης - Η Ευρώπη θα συρθεί σε πόλεμο με την Ρωσία μετά την… ληστεία των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι δαπανούν εκατοντάδες δις ευρώ για τον πλουσιότερο στρατό του κόσμου. Η Ουκρανία χάνει στο μέτωπο και οι Δυτικοί σύμμαχοι της δεν θέλησαν να την απογοητεύσουν καθώς έσπευσαν αμέσως να τη συνδράμουν.

Μέχρι στιγμής βέβαια βοηθούν λεκτικά – κάνοντας κυρίως απειλητικές δηλώσεις…, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Υπόσχονται δηλαδή να στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία - είτε Γάλλους, είτε Βρετανούς είτε Πολωνούς.

Ακόμα και η Εσθονία σήκωσε κεφάλι, απειλώντας … να γονατίσει την Ρωσία. Και μέσα σε αυτά τα «γεράκια» ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σπεύδει ως «περιστέρι» να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Μόνο που το «φτερούγισμα» του υπογραμμίζει μόνο την επιθετικότητα των Ευρωπαίων συναδέλφων του. Οι οποίοι φαίνεται ότι στοχεύουν σοβαρά στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η πρόταση Stoltenberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg πρότεινε όλες οι χώρες της ΕΕ που προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο να επιτρέψουν στους Ουκρανούς να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις στο Ρωσικό έδαφος. Είναι σαφές ότι το Κίεβο το κάνει ήδη, αλλά τώρα ο επικεφαλής της συμμαχίας προτείνει να νομιμοποιηθεί αυτή η πρακτική και, ως εκ τούτου, να επεκταθεί.

Επιπλέον, αυτό γίνεται εν όψει της παράδοσης των αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, θα μπορεί, ενώ βρίσκεται στον ουκρανικό εναέριο χώρο, να εκτοξεύει ευρωπαϊκούς πυραύλους σε ρωσικές πόλεις και χωριά.

Σε δηλώσεις του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell, υποστήριξε ότι η πρόταση Stoltenberg είναι απολύτως «αποδεκτή» και πρότεινε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ να το συζητήσει με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ.

Βομβαρδισμοί με Ευρωπαϊκά όπλα. Έτσι, χθες οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για τους βομβαρδισμούς ρωσικών πόλεων με Ευρωπαϊκά όπλα. Μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας… Τα «γεράκια» και τα «περιστέρια» έχουν παραμείνει ίδια, αλλά η ίδια η διατύπωση του ερωτήματος είναι χαρακτηριστική, τονίζει το δημοσίευμα.

Άλλα θέματα της συνάντησης περιελάμβαναν την τυποποίηση των οβίδων και των όπλων που παράγονται σε ευρωπαϊκές χώρες, τη δημιουργία δυνάμεων ταχείας αντίδρασης ικανών να φτάσουν γρήγορα οπουδήποτε στην Ευρώπη όπου συμβαίνει κάποιο είδος «κρίσης», καθώς και η ανάπτυξη του PESCO, ενός προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, όλα αυτά μαζί παραπέμπουν σε μια σκληρή δουλειά για να ενωθούν οι ευρωπαϊκοί στρατοί και να δημιουργηθεί μια στρατιωτική μηχανή που θα ζήλευε ακόμα και ο Χίτλερ και στόχος αυτής της μηχανής είναι η Ρωσία.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τον πλουσιότερο στρατό του κόσμου. Βάσει του δημοσιεύματος, μπορεί φυσικά να γελάσει κανείς με τους μικρούς στρατούς των ευρωπαϊκών χωρών, με το υπέρογκο κόστος των βλημάτων τους, με την άθλια κατάσταση του στρατού τους.

Ωστόσο, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο κολοσσός του ευρωπαϊκού στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος κερδίζει σταδιακά ορμή. Ο αριθμός των στρατιωτών σχεδιάζεται να αυξηθεί.

Οι ασκήσεις διεξάγονται συνεχώς και σε συνθήκες όσο το δυνατόν πλησιέστερες προς τις πολεμικές. Όλα μοιάζουν σαν η Ευρώπη να δημιουργεί αργά και συστηματικά τον δικό της στρατό - και θα είναι ένας από τους πλουσιότερους στρατούς στον κόσμο. Είναι ανόητο και σπάταλο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος στρατιωτικός κολοσσός για να υπερασπιστεί το Kharkiv ή την Οδησσό. Ένας τόσο τεράστιος στρατός δημιουργείται για να επιτεθεί στην Ρωσία.

Απαιτείται χρόνος. Ναι, η δημιουργία ενός τέτοιου Λεβιάθαν, συγκρίσιμου σε κλίμακα με την ορδή του Χίτλερ, απαιτεί χρόνο υποστηρίζει το δημοσίευμα του RIA Novosti. Ωστόσο, είναι ακριβώς τώρα που οι Ουκρανοί στο μέτωπο αγοράζουν τον χρόνο αυτό με τη ζωή τους. Όταν τελειώσουν, θα αντικατασταθούν από τον ενωμένο στρατό της Ευρώπης με τα τυποποιημένα όπλα του. Αλλά η Ρωσία δεν απειλεί την Ευρώπη, έτσι δεν είναι;

Αλλά ποιος νοιάζεται για κάτι τέτοιο… Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πλήρες φάσμα προκλήσεων στα μανίκια τους. Σήμερα η Μόσχα κατηγορείται για οποιονδήποτε εμπρησμό ή έκρηξη σε έδαφος της ΕΕ. Ακόμη και για την φωτιά στο λιθουανικό ΙΚΕΑ, τα μέλη του ΝΑΤΟ βλέπουν το «χέρι του Κρεμλίνου». Το να οργανώνεις μια τέτοια πρόκληση στη χώρα σου και να κατηγορείς τους Ρώσους γι' αυτό είναι πρόσχημα για μια επίθεση.

Τρόπαιο… οι Ρωσικοί πόροι. Όπως λέει το RIA Novosti, έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, στον οποίο οι Ευρωπαίοι ενεργούν ως αδύναμοι και δειλοί κολλητοί της Ουάσιγκτον.

Οι Αμερικάνοι τους σπρώχνουν προς τον πόλεμο, αλλά αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις, συνειδητοποιώντας ότι ο «θείος Σαμ» μπορεί να τους χαντακώσει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, και η ηγεσία των ευρωπαϊκών χωρών έχει τα δικά της συμφέροντα.

Έπληξαν την οικονομία τους αρνούμενοι να κάνουν εμπόριο με τη Ρωσία, στραγγάλισαν τους εαυτούς τους με τις δικές τους κυρώσεις και μετέφεραν πολλά χρήματα στην Ουκρανία. Μπορούν να πάρουν πίσω αυτά τα έξοδα μόνο εάν λάβουν το κύριο έπαθλο που έχουν στη διάθεσή τους - τους ρωσικούς πόρους. Αυτό τους υποσχέθηκαν ως το κύριο τρόπαιο.

Αλλά για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να νικήσουν την Ρωσία στο πεδίο της μάχης - δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Ο πόλεμος είναι η μόνη τους ευκαιρία να πάρουν πίσω όσα ξόδεψαν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν δεκαετίες φτώχειας και παρακμής.

Οι ελίτ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι επιπόλαιο να θεωρεί κανείς τις ευρωπαϊκές ελίτ νωθρές, ανόητες και ανίκανες για οτιδήποτε. Πίσω από τις αστείες φιγούρες των δημοσίων πολιτικών υπάρχουν πολύ πλούσιοι και έμπειροι άνθρωποι. Έχουν δείξει περισσότερες από μία φορές στην παγκόσμια ιστορία ότι ξέρουν να λένε έξοχα ψέματα, να επιτίθενται ύπουλα και να πολεμούν για πολύ καιρό, με πείσμα και με ωμή σκληρότητα.

Φυσικά, δεν αποτελεί κάποια αποκάλυψη ότι ο θείος Σαμ θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους - αν και ο δημοσιογράφος Seymour Hersh, επικαλούμενος πληροφορίες, πιστεύει ότι ο Biden δεν είναι αντίθετος να ξεκινήσει έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας κατά της Ρωσίας για να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Αλλά ακόμα κι αν ο «θείος Biden» αντικατασταθεί από «τον θείο Trump», κανένας Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να νικήσει και να υποτάξει πλήρως την Ευρώπη.

Θα πρέπει να παρέμβει απλώς για να αποτρέψει την Ρωσία να γίνει πολύ δυνατή. Άρα οι Ευρωπαίοι θα έχουν κάποιου είδους υποστήριξη σε κάθε περίπτωση. Άρα πιστεύουν, γιατί να μην πάρουν το ρίσκο;

Τους λήστεψαν οι Αμερικάνοι. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η ΕΣΣΔ και οι ΗΠΑ συγκρούονταν συνεχώς μέσω πληρεξουσίων - στην Αφρική, στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν. Τότε οι Ευρωπαίοι κάθονταν ήρεμοι, και καταδίκαζαν ομόφωνα τον αμερικανικό στρατό - ο σημερινός καγκελάριος Scholz τότε συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις.

Τώρα οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι η Ουάσιγκτον τους έχει ληστέψει εντελώς και πρόκειται να τους εγκαταλείψει, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους ανατολικά προς την Κίνα. Η μόνη ευκαιρία να πάρουν τα πάντα πίσω είναι να επιτεθούν στην Ρωσία.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει κανείς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη στρατιωτική τους... ανάπτυξη, επισημαίνει το δημοσίευμα του RIA Novosti, το οποίο καταλήγει: «Εμείς, φυσικά, θα νικήσουμε οποιονδήποτε εχθρό, αλλά «η νίκη αγαπά την προετοιμασία» - η απειλή στη δυτική μας πλευρά είναι απολύτως πραγματική και ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει κάθε πιθανότητα να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740248/efialtis-i-evropi-tha-syrthei-se-polemo-me-ti-rosia-meta-ti-listeia-ton-ipa-gia-tin-oukrania).

 

Η τελική επίθεση - Η Ρωσία ετοιμάζει απόβαση στην Οδησσό - Δραματική προειδοποίηση της Δύσης στο Κίεβο. Το εγχείρημα έχει τεράστιες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά - εφόσον ισχύει - θα επιτρέψει στο Ρωσικό στρατό να λύσει πολλά στρατηγικά προβλήματα υποστηρίζουν Ρωσικά ΜΜΕ.

Για απόβαση στην Οδησσό φέρεται να ετοιμάζεται η Ρωσία σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οποίες έχουν ήδη φτάσει στο Κίεβο και στο γραφείο του προέδρου Zelensky.

Αυτό μεταδίδει ο ιστότοπος της Ρωσικής Pravda, ο οποίος αναφέρει ότι το ουκρανικό κανάλι «Legitimniy» στο Telegram επικαλείται πηγές, βάσει των οποίων, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ναυτικά στρατιωτικά drones «για να πλήξουν θαλάσσιες υποδομές της Ουκρανίας, να καθαρίσουν την θάλασσα από τις νάρκες και να προετοιμαστούν για μια αμφίβια επιχείρηση στην Νότια Ουκρανία».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη ενημερώσει και προειδοποιήσει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για αυτό το σενάριο. Από την πλευρά της η Pravda υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο κανάλι στο Telegram έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι οι πληροφορίες από τις πηγές του είναι αξιόπιστες, ενώ επισημαίνει ότι έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές.

Επίτευξη σημαντικών στόχων. Αναλύοντας τις πληροφορίες αυτές, η Pravda υποστηρίζει πως μια Ρωσική απόβαση στην Οδησσό θα έλυνε πολλά στρατηγικά και τακτικά προβλήματα της Ρωσίας. «Ένα τέτοιο σχέδιο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας για την «απελευθέρωση» της Οδησσού θα ήταν λογικό, από την στιγμή που θα επιτευχθούν πολύ σημαντικοί στόχοι- Το μεγαλύτερο βιομηχανικό και logistics κέντρο της Ουκρανίας θα τεθεί… εκτός λειτουργίας, στερώντας του τα μέσα και τη δυνατότητα να συντηρήσει τον ουκρανικό στρατό

- Αναρίθμητοι ξένοι μισθοφόροι, εκπαιδευτές και ειδικοί από την Γαλλία και την Βρετανία, οι οποίοι οργανώνουν τις επιθέσεις στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία και συντονίζουν τις παραδόσεις όπλων μέσων του «διαδρόμου των σιτηρών» θα καταστραφούν ή θα εκδιωχθούν

- Η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων στρατευμάτων από κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποτραπεί η κατάληψη της πόλης από τον Ρωσικό στρατό θα «κλείσει» υπό τον φόβο ενός γενικευμένου πολέμου

- Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος τώρα είναι κρυμμένος σε απομονωμένους κόλπους, θα ξεμπλοκάρει- Η απειλή κατάληψης της Υπερδνειστερίας και της μεγάλης αποθήκης όπλων στο χωριό Kolbasna θα εξαλειφθεί

- Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα αναγκαστούν να μεταφέρουν σημαντικές εφεδρικές δυνάμεις σε αυτό το χιλιάδων χιλιομέτρων μέτωπο που θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας πολύ σημαντικής στρατηγικά επίθεσης στο Donbass προς το Slavyansk και το Kramatorsk

- Παράλληλα θα επιτρέψει την έναρξη μιας χερσαίας επίθεσης προς το Nikolaev και την Zaporizhia» αναφέρει το δημοσίευμα της Pravda, το οποίο ωστόσο παραδέχεται πως για την υλοποίηση αυτών των στόχων, οι Ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εξίσου μεγάλες προκλήσεις.

Τεράστιες δυσκολίες. Όπως παραδέχεται η Pravda, μια τέτοιου είδους εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση είναι γεμάτη από τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι δυσκολίες είναι προφανείς- Οι προμήθειες θα πρέπει να οργανωθούν αεροπορικώς καθώς είναι δυσκολότερο από τη θάλασσα, λόγω της απειλής των drone.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η εμπειρία από τις μάχες στην κατεύθυνση του Kharkiv, όταν και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαμαρτυρήθηκαν για την εκτεταμένη «σιγή» των δορυφορικών επικοινωνιών Starlink πριν από την επίθεση των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, θα εφαρμοστεί ευρύτερα σε αυτή την επιχείρηση.

- Η επίθεση των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να συνοδεύεται από επιθέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στις επικοινωνίες του εχθρού. Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιηθούν τα συστήματα των κέντρων δεδομένων και των κέντρων μετάδοσης τηλεόρασης. Αλλά εδώ, είναι πιθανό να οργανωθεί ένα πλήρες blackout, καθώς το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα «κρέμεται από μια κλωστή» και από τις εισαγωγές ρεύματος.

Δεν θα υπάρχει φως - δεν θα υπάρχει τίποτα- Θα πρέπει να καθαριστούν μεγάλες περιοχές από νάρκες, αλλά αυτό έγινε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου - ακόμη και το κτήριο της Όπερας διασώθηκε».

Η αρχή μιας μεγάλης επιθετικής επιχείρησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόβαση στην Οδησσό θα ήταν πραγματικά η αρχή μιας ευρείας επιθετικής επιχείρησης, η οποία θα εξουδετερώσει τις προσπάθειες της Δύσης να υποστηρίξει την Ουκρανία και θα κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών.

Μάλιστα αναφέρεται πως το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερες υποδομές στην Οδησσό και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποθήκες, κέντρα λήψης αποφάσεων και κέντρα logistics γίνονται στόχος των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740479/i-teliki-epithesi-i-rosia-etoimazei-apovasi-stin-odisso-dramatiki-proeidopoiisi-tis-dysis-sto-kievo).

 

Ε.Μακρόν και Ο.Σολτς έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χτυπήσει με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας! Συμφώνησαν επίσης να δοθούν στην Ουκρανία τα έσοδα από τόκους των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη.

Ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Γερμανία, έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα που την προμηθεύουν για να χτυπήσει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους!

«Θα συμφωνούμε πάντα και θα προχωρούμε», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την συνεδρίαση του Γερμανογαλλικού συμβουλίου υπουργών χθες βράδυ στο κάστρο Μέζεμπεργκ, κοντά στο Βερολίνο. «Πάντα συμφωνούμε. Αυτό ίσχυε στο παρελθόν κι αποτελεί ασφαλή πρόβλεψη για το μέλλον», επιβεβαίωσε και ο Όλαφ Σολτς.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ουκρανία να επιτεθεί με δυτικά όπλα σε μη στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσίας, ο Ε.Μακρόν δήλωσε ότι «πρέπει να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να εξουδετερώνουν στρατιωτικές βάσεις από τις οποίες εκτοξεύονται πύραυλοι, αλλά όχι να επιτεθούν σε άλλους στόχους στην Ρωσία, ειδικά μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Ο Ο.Σολτς όμως επιχείρησε να μην είναι σαφής ως προς το ζήτημα αυτό και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «Η Ουκρανία έχει κάθε δυνατότητα για αυτό, με βάση το διεθνές δίκαιο». Στην συνέχεια διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν την γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύει κάτι τέτοιο με όπλα που προμηθεύει. «Ούτε υπήρξαν ποτέ τέτοιες δηλώσεις, ούτε θα υπάρξουν ποτέ», τόνισε.

Η χρήση όπλων που προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Γερμανία θα πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, συμπλήρωσε. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στα σχέδια για την χρήση υπέρ της Ουκρανίας εσόδων από τόκους των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη.

«Θέλουμε να δώσουμε στην Ουκρανία πρόσβαση σε επιπλέον οικονομικούς πόρους ύψους δισεκατομμυρίων ώστε να μπορεί να προσφέρει με αξιοπιστία την άμυνά της και έτσι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης», δήλωσαν.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν επίσης την βούλησή τους για την από κοινού ανάπτυξη όπλων ακριβείας. «Είμαστε έτοιμοι για μακροπρόθεσμη συνεργασία», διαβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Προηγουμένως, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο ομιλίας του σε χιλιάδες νέους στην Δρέσδη, στην πανευρωπαϊκή άμυνα.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε κοινή έννοια ασφάλειας (…) Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να σκεφτόμαστε εθνικιστικά, ή να κοιτάζουμε μόνο προς την Αμερική. Πρέπει ως Ευρωπαίοι να είμαστε αποφασιστικοί», είπε, επιμένοντας στην θέση ότι η ασφάλεια της Ουκρανίας αφορά επίσης άμεσα την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Ούτε η Γερμανία, ούτε η Γαλλία θα ήταν ασφαλείς αν επικρατούσε ο νόμος του ισχυρότερου στην Ουκρανία», δήλωσε και σημείωσε ότι Ευρωπαίοι πρέπει να διαμορφώσουν ανεξάρτητη πολιτική ασφάλειας και άμυνας καθώς ενεργούν ως σύμμαχοι στο NATO. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την επέκταση των ευρωπαϊκών αμυντικών και αποτρεπτικών δυνατοτήτων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη ανάπτυξης νέου οικονομικού μοντέλου, προκειμένου η Ευρώπη να γίνει πιο κυρίαρχη και ανεξάρτητη στην οικονομική πολιτική, ειδικά ενόψει του ανταγωνισμού με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μοντέλο ανάπτυξης για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε, κάνοντας λόγο για «επενδυτικό σοκ» που θεωρεί απαραίτητο στην ΕΕ, με σκοπό να περιοριστεί η φυγή κεφαλαίων προς τις ΗΠΑ, ιδίως στον τομέα της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην «Ένωση Κεφαλαιαγορών» και στη ρύθμιση κοινών φορολογικών προτύπων και του δικαίου περί αφερεγγυότητας στην ΕΕ, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για διπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ και ανάληψη αμοιβαίου χρέους, όπως με το ταμείο NextGenEU, που πήρε σάρκα και οστά κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο καγκελάριος Σολτς από την πλευρά του εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο θέμα, θυμίζοντας ότι οι πόροι αυτού του ταμείου δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί. Διάσταση απόψεων καταγράφτηκε επίσης ως προς την ευρωπαϊκή εμπορική πολιτική: Η Γερμανία επιδιώκει οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Mercosur στην Νότια Αμερική, που εμποδίζει έως τώρα το Παρίσι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει επίσης ισχυρότερα μέτρα προστασίας της ΕΕ από την Κίνα και τις ΗΠΑ – τους δυο μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Δρέσδη, ο κ. Μακρόν είπε ότι «η Γαλλία υπολογίζει στην Γερμανία και βασίζεται σ’ αυτήν».

 «Η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί σ’ εμάς. Ζήτω η Ευρώπη!», αναφώνησε, προκαλώντας ενθουσιασμό στο πλήθος, καθώς και στον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος τον συνόδευε: έσπευσε να τον αγκαλιάσει (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/e-makron-kai-o-solts-edosan-to-prasino-fos-stin-oukrania-na-xtypisei-me-dytika-opla-entos-tis-rosias/).

 

Απειλές Λαβρόφ προς ΗΠΑ: Μπορεί να πάρουμε μέτρα πυρηνικής αποτροπής αν αναπτύξετε πυραύλους στην Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα είπε στο Ria Novosti o Ρώσος ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ έχουν γίνει «συνεργός στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου».

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ απειλεί τις ΗΠΑ με μέτρα πυρηνικής αποτροπής σε περίπτωση που αναπτύξουν μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πυραύλους στην Ουκρανία, την Ευρώπη και την Ασία, στον απόηχο των «πυρηνικών» αναφορών του Βλαντιμίρ Πούτιν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Ria Novosti o Ρώσος ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ έχουν γίνει «συνεργός στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου». Συγκεκριμένα ο Ρώσος Υπουργός επεσήμανε ότι η χώρα του θεωρεί «μήνυμα» του ΝΑΤΟ τη σχεδιαζόμενη παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. «Προσπαθούν να μας πουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.

«Ωστόσο ελπίζουμε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας- Λευκορωσίας για τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων που διεξάγονται αυτή την περίοδο θα φέρουν τους αντιπάλους μας στα λογικά τους, θυμίζοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειες ενδεχόμενης περαιτέρω πυρηνικής κλιμάκωσης», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Ο ρόλος της Κίνας. Στην ίδια συνέντευξη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Κίνα θα μπορούσε να διοργανώσει μια ειρηνευτική διάσκεψη στην οποία να συμμετάσχουν η Ρωσία και η Ουκρανία. Ο κ. Λαβρόφ εκτίμησε ότι η διοργάνωση μια τέτοιας διάσκεψης θα αποτελούσε συνέχεια των προσπαθειών του Πεκίνου να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

«Συμμεριζόμαστε τη θέση (της Κίνας) ότι αρχικά πρέπει να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης και να προστατευθούν τα νομικά συμφέροντα όλων των πλευρών, με τις συμφωνίες που θα ακολουθήσουν να βασίζονται στην αρχή της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας», επεσήμανε ο Ρώσος Υπουργός.

«Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και πάλι ότι αυτό απαιτεί να γίνει σεβαστή η πραγματικότητα επί του πεδίου, η οποία αντικατοπτρίζει την βούληση των ανθρώπων που ζουν εκεί», σημείωσε. Η Ρωσία έχει προτείνει επανειλημμένα να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες με την προϋπόθεση το Κίεβο και η Δύση να αναγνωρίσουν τα εδαφικά της κέρδη στην Ουκρανία. Το Κίεβο έχει απορρίψει τις προτάσεις αυτές (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%bb%ce%b1%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%86-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%bf/).

 

Τα δυτικά ΜΜΕ παραδόξως σιωπούν για ένα περιστατικό στη Ρωσία που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πυρηνική ανταλλαγή.

Μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας που σχεδιάστηκε για την παρακολούθηση των εισερχόμενων πυρηνικών πυραύλων καταστράφηκε στις 23 Μαΐου, αλλά τα μεγάλα εταιρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στον δυτικό κόσμο δεν λένε σχεδόν τίποτα γι' αυτό.

Χωρίς αυτή την εγκατάσταση, υπάρχει μια τεράστια τρύπα στην ικανότητα της Ρωσίας να παρακολουθεί τους εισερχόμενους πυραύλους από την κατεύθυνση της Μέσης Ανατολής. Οπότε αυτό είναι πραγματικά μεγάλο θέμα.

Κατά την διάρκεια ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, οι εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα ήταν μεταξύ των πρώτων στόχων και οι Ρώσοι μας λένε ότι σύμφωνα με τα πυρηνικά τους πρωτόκολλα η καταστροφή του σταθμού ραντάρ Armavir θα μπορούσε να τους είχε επιτρέψει να πραγματοποιήσουν πυρηνική επίθεση σε αντάλλαγμα . Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη. Αλλά αυτό θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρεται ότι ο σταθμός ραντάρ Armavir στην Νοτιοδυτική Ρωσία υπέστη «σημαντικές ζημιές» από ουκρανικά drones την Πέμπτη… Δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν ότι μια ρωσική στρατηγική τοποθεσία ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας υπέστη σημαντικές ζημιές σε μια αναφερόμενη επίθεση ουκρανικού drone νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτή φαίνεται να είναι μια πρώτη στο είδος της επίθεση σε μια τοποθεσία που συνδέεται με τη γενική στρατηγική άμυνα της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, επισημαίνει μια νέα και ανησυχητική διάσταση της σύγκρουσης, ειδικά όταν πρόκειται για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

Μια δορυφορική εικόνα που τραβήχτηκε στις 23 Μαΐου που έλαβε το The War Zone από τα Planet Labs του σταθμού ραντάρ Armavir στο νοτιοδυτικό Krasnodar Krai της Ρωσίας δείχνει σημαντικά συντρίμμια γύρω από ένα από τα δύο κτίρια ραντάρ Voronezh-DM της τοποθεσίας. Πρόκειται για ραντάρ υπερυψηλής συχνότητας (UHF) πάνω από τον ορίζοντα (OTH) που αποτελούν μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας.

Υπήρχαν δύο μονάδες Voronezh-DM στη συγκεκριμένη τοποθεσία, και φαίνεται ότι και οι δύο δεν λειτουργούν πλέον και είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι για αρκετό καιρό … Αυτό που μπορεί να φανεί στην δορυφορική εικόνα ευθυγραμμίζεται με φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το επίπεδο του εδάφους που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα, οι οποίες δείχνουν σοβαρές ζημιές και στις δύο δομές που στεγάζουν τα Voronezh-DM στο Armavir.

Υπάρχουν επίσης σαφείς ενδείξεις πολλαπλών χτυπημάτων στα κτίρια των ραντάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συστοιχίες ραντάρ είναι γενικά πολύ ευαίσθητα και εύθραυστα συστήματα, και ακόμη και η σχετικά περιορισμένη ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε «αποστολή», καθιστώντας τα ανενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο σταθμός ραντάρ Armavir είναι πολύ προηγμένος και το 2013 μ.Χ. ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καυχήθηκε ότι μπορούσε να εντοπίσει «ακόμα και τον πιο δυσδιάκριτο στόχο σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανιχνεύοντας εκτοξεύσεις διαφόρων τύπων πυραύλων, εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σύνορά μας».

Εάν κάποιος χτυπούσε μια εγκατάσταση ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στις ΗΠΑ, όλοι οι στρατιωτικοί μας αξιωματούχοι θα ήταν πραγματικά φρικιασμένοι αυτή την στιγμή. Αλλά επειδή αυτό συνέβη στη Ρωσία, όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα σημαντικό.

Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι οι Ουκρανοί ήταν πολύ ανόητοι να επιτεθούν σε αυτήν την εγκατάσταση, γιατί μας λένε ότι αυτή η επίθεση ήταν αρκετή για να «ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που η ρωσική κυβέρνηση έθεσε δημόσια το 2020 μ.Χ. για ενέργειες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν  πυρηνικά αντίποινα»…

Τα δύο Voronezh-DM στις εγκαταστάσεις αποτελούν βασικό μέρος του μεγαλύτερου στρατηγικού δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας και η απώλεια τους, έστω και προσωρινά, θα μπορούσε μόνο να υποβαθμίσει την ικανότητα της χώρας να ανιχνεύει επερχόμενες πυρηνικές απειλές.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του συνολικού δικτύου στρατηγικής προειδοποίησης της Ρωσίας να αξιολογεί πιθανές απειλές και να εξαλείφει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα λόγω πιθανής απώλειας επικαλυπτόμενης κάλυψης σε ορισμένες περιοχές.

Πέρα από αυτό, έχει επισημανθεί ότι η επίθεση στο Armavir θα μπορούσε να πληροί τους όρους που η ρωσική κυβέρνηση έθεσε δημόσια το 2020 μ.Χ. για ενέργειες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν πυρηνικό χτύπημα αντιποίνων. Το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης πυρηνικής αποτρεπτικής στάσης της χώρας.

Στην πραγματικότητα, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν αναγνωρίζει δημόσια ότι είναι απολύτως αλήθεια ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να απαντήσουν σε αυτή την επίθεση …

Ο πρώην επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Roscosmos και νυν γερουσιαστής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε εγκατάσταση του Ρωσικού Συστήματος Προειδοποίησης Επίθεσης Πυραύλων (MSWS) στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ.

Αυτό είναι βασικό στοιχείο του Συστήματος Διοίκησης Μάχης των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας. Ο γερουσιαστής αναφέρει ότι, η εγκατάσταση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης του Κουμπάν υπέστη ζημιές.

«Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να θεωρήσει αυτή την επίθεση ως παγκόσμια απειλή για το κράτος και την εθνική της ασφάλεια, η οποία, σύμφωνα με το δόγμα της, επιτρέπει(!) την χρήση πυρηνικών όπλων(!) ως απάντηση .

Ταυτόχρονα, δεν είναι απολύτως σαφές ποιος πήρε αυτή την ουσιαστικά παράλογη απόφαση», γράφει ο Rogozin. Μακάρι να μπορούσα να καταλάβουν όλοι πόσο σοβαρό είναι αυτό. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πιθανότητα πυρηνικού πολέμου δεν είναι καν θέμα και για τους περισσότερους Αμερικανούς είναι τόσο απίθανο που δεν αξίζει καν να το σκεφτούμε.

Αλλά στην Ρωσία, οι εθνικοί ηγέτες μιλούν για πυρηνικό πόλεμο όλη την ώρα και είναι ένα σταθερό θέμα στις ειδησεογραφικές εκπομπές. Εάν οι Ρώσοι θεωρήσουν ότι απειλείται σοβαρά η εθνική τους ύπαρξη, θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να μιλούν για το πώς θα κόψουν την Ρωσία αφού βοηθήσουν τους Ουκρανούς να κερδίσουν τον πόλεμο. Εδώ είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα …

Την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Εσθονίας Κάγια Κάλλας. Έχει οδηγήσει τον μικροσκοπικό γείτονα της Ρωσίας στην Βαλτική σε μια σταθερή γερακινή θέση κατά της Μόσχας. Η χώρα ήταν μέρος του κύματος των Ανατολικοευρωπαϊκών εθνών για ένταξη στο ΝΑΤΟ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μ.Χ. κατά την εποχή του Μπους.

Ζητεί τη διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας . Ο Κάλλας πρότεινε κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ταλίν, την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει πολύ «μικρότερη»  ως επιθυμητή έκβαση του πολέμου της Ουκρανίας.

« Η ήττα της Ρωσίας δεν είναι κακό  γιατί τότε ξέρετε ότι θα μπορούσε πραγματικά να υπάρξει μια αλλαγή στην κοινωνία», είπε ο πρωθυπουργός στο 17ο Συνέδριο Lennart Meri, όπως μεταφράστηκε στο ρωσικό  RT .

Είπε ότι επί του παρόντος η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρηθεί ότι αποτελείται από  «πολλά διαφορετικά έθνη»  και ότι θα μπορούσαν φυσικά να χωριστούν σε χωριστά κράτη.

Αυτό σκοπεύουν να κάνουν οι παγκοσμιοποιητές και οι Ρώσοι το αντιλαμβάνονται. Και οι Ρώσοι θα κάνουν ότι χρειάζεται για να μην συμβεί αυτό. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πλησιάζει. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο αμερικανικός στρατός «προετοιμάζεται ενεργά να πάει σε πόλεμο με την Κίνα» αυτή τη στιγμή…

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζεται ενεργά να πολεμήσει με την Κίνα εξαιτίας των αυξανόμενων φόβων για εισβολή στην Ταϊβάν. Πεζοναύτες από τις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες διεξάγουν δυσοίωνα πολεμικά παιχνίδια σε μικρά νησιά σε μικρή απόσταση από την Ταϊβάν, αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ομάδων πεζοναυτών από ελικόπτερα Chinook, την προετοιμασία άοπλων τυφεκίων και τον εντοπισμό εδάφους που υποθετικά θα χρησιμοποιούνταν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς στον δυτικό κόσμο δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω. Οι περισσότεροι από εμάς απλώς περνάμε καλά, καθώς οι ηγέτες μας μας τραβούν στο χείλος της καταστροφής.

Όταν επιτέλους φτάσει η ώρα, η καταστροφή θα έρθει σε εκατομμύρια ανθρώπους πολύ ξαφνικά. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, η ώρα να το κάνουμε είναι τώρα. Διότι μόλις αρχίσουν να πετούν οι πύραυλοι, θα είναι πολύ αργά (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%cf%8c%ce%be%cf%89%cf%82-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd/).


Έρευνα: Αντίθετοι οι Ούγγροι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Μόνο το 16% δήλωσε υπέρ. Όχι  από τους Ούγγρους πολίτες για βοήθεια στην Ουκρανία. Μια νέα δημοσκόπηση στην Ουγγαρία δείχνει ότι το 46 τοις εκατό των Ούγγρων πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να υποστηρίξει την Ουκρανία σε κανένα επίπεδο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Závecz Research για λογαριασμό του 24.hu, το 32% των ερωτηθέντων είναι πιο μπερδεμένοι και θα υποστήριζαν τη βοήθεια της ΕΕ με οικονομικά και ανθρωπιστικά μέσα, ενώ μόνο το 16% του πληθυσμού θα έστελνε επίσης όπλα και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμός στην Ουκρανία.

Το 54 τοις εκατό των γυναικών είναι υπέρ του να μείνουν εντελώς έξω από τον πόλεμο, σε σύγκριση με μόνο το 38 τοις εκατό των ανδρών. Ταυτόχρονα, υψηλότερο ποσοστό ανδρών (26 τοις εκατό) θα έστελνε όπλα από ό,τι οι γυναίκες (10 τοις εκατό). Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 40 τοις εκατό στην Βουδαπέστη, το 47 τοις εκατό στις πόλεις και το 49 τοις εκατό σε πόλεις και χωριά δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν καμία βοήθεια στην Ουκρανία (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740781/erevna-antithetoi-oi-oyggroi-stin-apostoli-oplon-stin-oukrania-mono-to-16-dilose-yper).

 

Κίνα: «Μαζί με τους Ρώσους θα υπερασπιστούμε την δικαιοσύνη στον κόσμο»! – Το Πεκίνο θα είναι μαζί με την Μόσχα σε έναν Γ’ ΠΠ. Ούτε οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν την συνδυαστική ισχύ των δύο υπερδυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian δήλωσε ότι «ο κινεζικός Στρατός είναι έτοιμος, μαζί με τον ρωσικό Στρατό, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο», ξεκαθαρίζοντας έτσι στην Δύση πως στο ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης με την Ρωσία, η Κίνα θα σταθεί ενεργά στο πλευρό της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν μαζί τις δύο έτερες υπερδυνάμεις του πλανήτη. Η ισχύς της Κίνας είναι αρκετή για να αντισταθμίσει ολόκληρη την συμβατική ισχύ του ΝΑΤΟ.

Ο Wu Qian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το ανέφερε με έμφαση στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που η Δύση σχεδιάζει να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είναι έτοιμος να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να συνεργαστεί μαζί τους για την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης» είπε ο Wu Qian και πρόσθεσε:

«Οι Κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον Ρωσικό Στρατό για να εφαρμόσουν πλήρως την σημαντική σύγκλιση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς των δύο κρατών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η στρατηγική επικοινωνία και ο συντονισμός, και να εμβαθύνουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη στο στρατιωτικό πεδίο και να εφαρμόσουν από κοινού την πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια».

Το στρατιωτικό προσωπικό της PLA είναι έτοιμο να «υποστηρίξει την διεθνή δικαιοσύνη και την αμεροληψία μαζί με τους Ρώσους ομολόγους τους, καθώς και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/kina-mazi-me-tous-rosous-tha-yperaspistoume-tin-dikaiosyni-ston-kosmo-to-pekino-tha-einai-mazi-me-ti-mosxa-se-enan-g-pp/).


Πανστρατιά κήρυξε ο Β.Πούτιν στην Ρωσία για ολοκληρωτικό πόλεμο: «Όλοι οι Ρώσοι πρέπει να σκέπτονται ότι είναι στην πρώτη γραμμή». Η απάντηση του Ρώσου Προέδρου στην αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε πανστρατιά και απευθυνόμενος στον Ρωσικό λαό είπε ότι «Ο καθένας θα πρέπει να εργάζεται σαν να βρίσκεται στις πρώτες γραμμές των μετώπων»! Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζει τους Ρώσους για ολοκληρωτικό πόλεμο με πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. «Όλοι πρέπει να νιώθουν σαν να βρίσκονται υπό επιστράτευση» πρόσθεσε, για να καταλήξει«Η Ρωσία διέρχεται μία ιστορική φάση»!

Πρώτη φορά ο Ρώσος Πρόεδρος προχωράει σε τέτοιες δηλώσεις που σημαίνει ότι βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία να γενικεύεται και να εξελίσσεται σε ευρύτερη σύγκρουση με την Δύση, μετά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να αποστείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία υπό το «καμουφλάζ»» των «συμβούλων-εκπαιδευτών». Μόνο που μία τέτοια σύγκρουση θα προκαλέσει και την εμπλοκή άλλων δυνάμεων στο μέλλον, όπως της Κίνας και στο τέλος η κατάληξη της νομοτελειακά θα είναι να μετατραπεί σε πυρηνική (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/v-poutin-oloi-oi-rosoi-prepei-na-skeftontai-oti-vriskontai-stin-proti-grammi-tou-polemikou-metopou/).

 

Έρχεται χάος – Οι τελευταίες ενέργειες της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου – Σοκ από Ρωσία: Θα χτυπήσουμε βάσεις του ΝΑΤΟ. New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο - Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

Πάμε σε επικίνδυνη κλιμάκωση… Η απόφαση της Δύσης να χτυπήσει η Ουκρανία Ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης θεωρείται ότι ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Πάντως και οι ΗΠΑ και η Γερμανία ενώ είναι διστακτικές να δώσουν το πράσινο φως…. τελικά έστω και άτυπα θα συναινέσουν. Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για όλα.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν εάν μας χτυπήσουν, θα χτυπήσουμε νατοϊκό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα εργοστάσια παραγωγής όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία, θα χτυπήσουμε και θα διαλύσουμε… θα είναι νόμιμη αντίδραση. Εν τω μεταξύ τα F-16 έρχονται στην Ουκρανία και η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη για την κατάρριψη τους…

Στο μέτωπο… μια νέα εξέλιξη έχει ανακύψει… Πλέον οι Ρώσοι προελαύνουν σε 7 κατευθύνσεις από 5 πριν λίγες ημέρες. Στο έδαφος η ανωτερότητα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής είναι συντριπτική διαλύοντας παντού την Ουκρανική άμυνα.

New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο. Ο Biden είναι κοντά στο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει Αμερικανικά όπλα βαθιά στο Ρωσικό έδαφος, ο Λευκός Οίκος θεωρεί αναπόφευκτη την αναθεώρηση της θέσης, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες πηγές.

«Ο πρόεδρος Biden θα λάβει από τις πιο σημαντικές αποφάσεις του στον πόλεμο στην Ουκρανία – την άρση της απαγόρευσης των χρήσης αμερικανικών όιπλων σε ρωσικό έδαφος», αναφέρουν οι New York Times

Οι σύμβουλοι του Biden «πιστεύουν ότι μια αλλαγή θέσης είναι αναπόφευκτη», παρά τις ανησυχίες για την σύγκρουση που ενδέχεται να κλιμακωθεί σε «άμεση αντιπαράθεση με έναν πυρηνικό αντίπαλο», ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με πηγές των New York Times, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ξεκινήσει μια επαναξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής με σκοπό αλαγές… λαμβάνοντας υπόψη τους υπάρχοντες κινδύνους. «Οι βοηθοί του για την εθνική ασφάλεια διεξάγουν αυτό που ονόμασαν «πολύ ζωηρή διαδικασία» για να κάνουν μια επίσημη σύσταση στον Μπάιντεν, γνωρίζοντας ότι η δυναμική στον πόλεμο μετατοπίζεται προς την Ρωσία», αναφέρουν οι New York Times.

Εάν ενθαρρυνθούν τα χτυπήματα, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει «αυστηρούς περιορισμούς» από τις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή στόχων και τον τρόπο με τον οποίο ακριβώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα Αμερικανικά όπλα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγή, ανέφερε ότι η δήθεν «κυβέρνηση» Biden συζητά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει με Αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ και η ομάδα του «ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις, ειδικά την τελευταία επίθεση» στην περιοχή του Kharkiv.

Στις 29 Μαίου 2024 μ.Χ. ο Υπουργός Εξωτερικών Blinken δήλωσε ότι αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενθαρρύνουν χτυπήματα εκτός Ουκρανίας, αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις για την αυτοάμυνα.

Ο Blinken πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία έχει τους απαραίτητους πόρους για να το κάνει αυτό. Ωστόσο ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν χτυπήματα από δυτικά όπλα στην Ρωσία (https://www.triklopodia.gr/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%ac%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82/).


Τα γεράκια του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία – Συντριπτική υπερηχητική απάντηση από Ρωσία. Το ΝΑΤΟ ονειρεύεται Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων στην Δυτική Ουκρανία αλλά το υπερηχητικό οπλοστάσιο της Ρωσίας καθιστά τέτοια σενάρια ανεφάρμοστα .

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση με τη συλλογική Δύση να διολισθαίνει επικίνδυνα σε προτάσεις και λύσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο τον πλανήτη. Μετά τα F16 και το πράσινο φως στη χρήση δυτικών όπλων, το ΝΑΤΟ φαίνεται πως σχεδιάζει να επιβάλει Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων (No Fly Zones – NFZ) πάνω από τη Δυτική Ουκρανία.

Προς διευκρίνιση NFZ είναι ένας πολύ περίεργος ευφημισμός που αρέσκεται να χρησιμοποιεί Δύση, όταν θέλει να εδραιώσει εναέρια υπεροχή έναντι μιας χώρας (ή τουλάχιστον τμημάτων της), ώστε στη συνέχεια να τη βομβαρδίσει και να επιταχύνει τη διαδικασία της καταστροφής και της υποδούλωσής της, παρατηρεί ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Αυτό ακριβώς προτείνουν ανοιχτά ορισμένοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ ονειρεύεται Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων 100 χιλιομέτρων μέσα στην Ουκρανία Ειδικότερα, ο Αυστριακός συνταγματάρχης Markus Reisner και ο Γερμανός ομόλογος του Roderich Kiesewetter απαιτούν ουσιαστικά από το ΝΑΤΟ να επιβάλει μια NFZ πάνω από την Δυτική Ουκρανία. Ο Kiesewetter είναι επίσης υψηλόβαθμος πολιτικός του CDU και μέλος της Bundestag, δηλαδή του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Ο Reisner πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα ενάντια στη Ρωσία και χρειάζεται άμεση υποστήριξη από τη Δύση, ενώ ο Kiesewetter είναι ακόμη πιο άμεσος και επιμένει πως το ΝΑΤΟ και το ίδιο το Βερολίνο πρέπει να εμπλακούν περισσότερο. Επισημαίνει τις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και ζητά ψευδώς «αυτοσυγκράτηση».

Αυτή η τελευταία φράση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και δείχνει ότι η εμπόλεμη συμμαχία είναι πράγματι βουτηγμένη έως τον λαιμό στην ουκρανική σύγκρουση, σημειώνει ο Bosnic. Είναι επίσης ξεκάθαρη απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται μόνο να ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή του στον πόλεμο, αν και τίποτα δεν θα άλλαζε πραγματικά επί τόπου.

Από την πλευρά του, ο Kiesewetter δίνει πολύ πιο συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ότι η συλλογική Δύση πρέπει πρώτα να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους και μετά να «υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο πάνω από την Δυτική Ουκρανία».

Αν και ο ίδιος ο όρος «Δυτική Ουκρανία» είναι μάλλον διφορούμενος, ο Kiesewetter έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς. «Οι Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων θα μπορούσαν να εκτείνονται έως 70, 80, 100 χιλιόμετρα μέσα στο ουκρανικό έδαφος», δήλωσε. Στόχος είναι οι ουκρανικές δυνάμεις, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, να μπορέσουν να αναπτυχθούν ανατολικότερα πιο κοντά στις πρώτες γραμμές.

Σύμφωνα με τον Kiesewetter, το ΝΑΤΟ (είτε μεμονωμένα κράτη μέλη, είτε η ίδια η Βορειοατλαντική Συμμαχία) θα πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από στρατηγικά σημαντικές πόλεις όπως το Lviv. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Γερμανός συνταγματάρχης επιμένει ότι υπάρχει επίσης «μια νομική βάση για (να στείλουμε) τα χερσαία στρατεύματά μας στην Ουκρανία».

Σενάρια απόλυτης καταστροφής. Ο Kiesewetter πιστεύει ότι μια τέτοια ανάπτυξη είναι δυνατή και υποτίθεται ότι είναι «σύμφωνη με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ως νομική βάση». Πιστεύει ότι «τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί» και «στο πλαίσιο ενός συνασπισμού των πρόθυμων, θα πρέπει να εξετάσουμε ποιος είναι σε θέση να το κάνει», καθώς είναι «εντελώς επιτρεπτό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Πιο ρεαλιστής ο Αυστριακός συνταγματάρχης Reisner δεν χρησιμοποίησε την δικαιολογία αυτού του «διεθνούς δικαίου». Κατά την άποψή του, υπάρχουν τρία σενάρια για την επίλυση της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης.

Μια ανατροπή υπέρ της Ουκρανίας, η οποία παραδέχτηκε ότι «γίνεται λιγότερο πιθανή κάθε μέρα», μια περαιτέρω Ρωσική προέλαση που είναι «πολύ πιο πιθανή» και το τρίτο σενάριο «λύση της Κορέας, με το πάγωμα της σύγκρουσης μέσω κατάπαυση του πυρός, αλλά χωρίς ειρήνη», με τις πρώτες γραμμές «πιθανώς να σταθεροποιούνται στον ποταμό Δνείπερο».

Ωστόσο, ο Kiesewetter επιμένει σε ένα πολύ πιο καταστροφικό σενάριο «κατάρρευση της Ουκρανίας, μαζική έξοδος και πόλεμος που εξαπλώνεται στην Δυτική Ευρώπη». Σκέφτεται επίσης ότι «Η Ρωσία θα αφαιρούσε την πρόσβαση της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα, θα καταλάμβανε τη Μολδαβία και θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει υβριδικά μέτρα και προκλήσεις για να κάνει τμήματα της Εσθονίας ή της Λετονίας να αποσχιστούν».

Ο Αυστριακός συνταγματάρχης ανησυχεί για την πιθανότητα «Η Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο γιατί δεν είμαστε προετοιμασμένοι» και πιστεύει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ « αξίζει τον κόπο». Για να το πετύχει αυτό ΝΑΤΟ και Ουκρανία χρειάζονται στρατιωτικό προσωπικό και γι' αυτό ο Kiesewetter κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να υποστηρίξει το Κίεβο στη στρατολόγηση ανδρών που έχουν καταφύγει στη Γερμανία».

Με πιο απλά λόγια, ο Γερμανός πολιτικός θέλει να επαναλάβει την πρακτική του καθεστώτος του Κιέβου να απαγάγει αμάχους στους δρόμους και να τους στέλνει στον πόλεμο στον οποίο θα έχουν ώρες ζωής (ή ενδεχομένως μέρες, αν είναι τυχεροί), σημειώνει ο Bosnic.

Ο Reisner συνέστησε στην συλλογική Δύση «να μην προσπαθήσει να κατευνάσει τη Μόσχα, όπως δεν έπρεπε να κατευνάσει τον Hitler».

Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι συντριπτική και υπερηχητική. Σύμφωνα με τον Bosnic, όλες αυτές οι φαντασιώσεις για τις Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων, την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και τις εικασίες για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να αφήνουν ένα κρίσιμο ερώτημα αναπάντητο – τι πιστεύει το Κρεμλίνο για αυτό;

Η απάντηση της Ρωσίας είναι η αναμενόμενη: Εάν η Δύση τολμήσει να προχωρήσει σε Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων θα απαντήσει με συντριπτικά υπερηχητικά πλήγματα.

Εξάλλου πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε ένα υπερηχητικό χτύπημα στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Yavoriv, το οποίο είναι διαβόητο για τη φιλοξενία διαφόρων νεοναζιστικών μονάδων και ξένων μισθοφόρων, καθώς και προσωπικού του ΝΑΤΟ.

Το Yavoriv βρίσκεται δυτικά του Lviv και απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ως σημαντικός κόμβος για τη μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και εξοπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού του ΝΑΤΟ βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Yavoriv, καθώς και σε άλλα στρατόπεδα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Stryi, Dubliany και Drogobych, όλα στην περιφέρεια Lviv.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 300 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Το χτύπημα διεξήχθη από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS), οι οποίες απέστειλαν τα υπερταχεία, μαχητικά MiG-31K οπλισμένα με τα θρυλικά πλέον συστήματα υπερηχητικών πυραύλων 9-A-7660 «Kinzhal».

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα μέσα ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) της Μόσχας βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή για στόχους υψηλής προτεραιότητας, ιδιαίτερα μεγάλες συγκεντρώσεις προσωπικού του ΝΑΤΟ (Αμερικανοί, Πολωνοί, Γάλλοι, κ.λπ.). Τέτοια χτυπήματα καταδεικνύουν ότι μία απόπειρα του ΝΑΤΟ να επιβάλλει Ζώνες Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να αποτύχει (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740703/ta-gerakia-tou-nato-sxediazoun-zones-apagorefsis-ptiseon-stin-oukrania-syntriptiki-yperixitiki-apantisi-apo-rosia).

 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα ότι η Ρωσική επικράτεια θα κτυπηθεί με Αμερικανικά όπλα. Ολοταχώς προς «θερμή» σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας - Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2011 μ.Χ. στον πόλεμο της Συρίας, όταν διαφάνηκαν οι πρώτες καθαρές ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν την σύγκρουση με την Ρωσία. Η ένταση  υποχώρησε κάπως το 2016 μ.Χ. με την εκλογή Τραμπ για να επανέλθει πάλι ο οποίος συνεχίζει την πολιτική  Μπάρακ Ομπάμα, η ο τελευταίος απλώς την υπαγορεύει στον Μπάιντεν.

Το χάσμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας οριστικοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2016 μ.Χ. στην τελευταία συνάντηση Ομπάμα – Πούτιν όπου οι δύο ηγέτες διαφώνησαν έντονα για την Συρία και την Ουκρανία. Ομπάμα και Πούτιν στην τελευταία συνάντησή τους το Νοέμβριο του 2016 μ.Χ. Είχαν διαφωνήσει σε όλα. Τα υπόλοιπα ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε με τον επίσημο τρόπο ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε την χρήση των Αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους. Από την άλλη ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι, πάντα ζητούσε την  ενεργή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον επερχόμενο πόλεμο και τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα θα το πετύχει.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει  την άδεια για τη χρήση των αμερικανικών όπλων, από τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει απειλήσει ότι θα απαντήσει εναντίον όποιας χώρας δώσει την άδεια για χρήση των όπλων της κατά της ρωσικής επικράτειας. Ο Αντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ότι αφορά την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στην Συμμαχία. Εάν προλάβουν (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/olotaxos-pros-thermi-sygkrousi-ipa-rosias-to-steit-ntipartment-anakoinose-episima-tin-adeia-na-ktypithei-rosiki-epikrateia/)…

 

Κρίσιμες ώρες στο ΝΑΤΟ: Ιταλοί και Ούγγροι ΔΕΝ θέλουν πόλεμο με την Ρωσία.

Ενώ οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους αναβάθμισαν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσία, δίνοντας το πράσινο φως, ώστε το Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα με στόχο να πλήξει, υπό προϋποθέσεις, στόχους μέσα στην Ρωσία, υπάρχουν φωνές μέσα στο ΝΑΤΟ που αντιδρούν, καθώς δεν θέλουν να εμπλακούν σε πόλεμο με την «Αρκούδα»!

Άλλωστε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε πιθανό CASUS BELLI, την όποια επίθεση σε ρωσικό έδαφος με νατοϊκά όπλα από νατοϊκούς χειριστές είτε εντός είτε εκτός Ουκρανίας! Χαρακτηριστική είναι η φωνή της Ιταλίας, καθώς ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε την Παρασκευή τόσο την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία όσο και την χρήση ιταλικών όπλων για να χτυπήσουν στόχους εντός της Ρωσίας.

«Είναι αδύνατο για την Ιταλία να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία για να χρησιμοποιήσουν τα όπλα μας στην Ρωσία», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι στο κατώφλι της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην τσεχική πρωτεύουσα Πράγα.

Τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, ο Ιταλός υπουργός, ωστόσο, είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ιταλίας, είναι αδύνατο να επιτραπεί η χρήση των όπλων της να χτυπήσει μέσα στην Ρωσία και να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία.

“Δεν πολεμάμε ενάντια στην Ρωσία. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία, δεν είναι το ίδιο”, πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αντιτάχθηκε την Παρασκευή σε μια σειρά προτάσεων του ΝΑΤΟ που θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί σε στόχους στη Ρωσία.

Ο Όρμπαν ήταν εδώ και καιρό πολέμιος της στρατιωτικής βοήθειας από τις δυτικές χώρες προς την Ουκρανία. Στο παρελθόν, είχε απειλήσει να μπλοκάρει την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Κίεβο και την επιβολή κυρώσεων στην Μόσχα.

Μάλιστα ο Ορμπάν κατηγόρησε, όπως διαβάσατε νωρίτερα, τους δυτικούς του συμμάχους ότι θέλουν να σύρουν την Ουγγαρία σε μια ένοπλη σύγκρουση, όπως είχε γίνει κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φτάνοντας ως το σημείο να τους συγκρίνει με τον Αδόλφο Χίτλερ

“Επανεξέτασα” υπό το φως της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία “τα σχετικά έγγραφα με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Χίτλερ” και τον Ούγγρο ηγέτη Μίκλος Χόρτι, δήλωσε ο Ορμπάν στο ουγγρικό κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας. “Η Ουγγαρία υφίστατο” τότε “τεράστιες πιέσεις για να αποστείλει το ταχύτερο δυνατό περισσότερους στρατιώτες στο μέτωπο (https://romioitispolis.gr/krisimes-ores-sto-nato-italoi-kai-oyggroi-den-theloyn-polemo-me-tin-rosia/)!

 

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με όπλα των ΗΠΑ – Ολέθριο λάθος ΝΑΤΟ τα F16, η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα.

Δραματικές οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά το πράσινο φως των ΗΠΑ  για τη χρήση όπλων - Με τακτικό πυρηνικό χτύπημα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ελβετίας στις 15 - 16 Ιουνίου θα απαντήσει η Ρωσία στα F - 16      

Άκρως επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στην Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα κατασκευής ΗΠΑ.

Μάλιστα οι πρώτες επιθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin έχει ήδη δώσει την άδειά του για τέτοιες επιθέσεις.

Η απόφαση για αναθεώρηση της πολιτικής σχετικά με τα αμερικανικά όπλα συνδέθηκε με το ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στο Κίεβο. Ο Biden ανέφερε η εφημερίδα, ενέκρινε αρχικά την άρση των περιορισμών στις 15 Μαΐου και πήρε την τελική απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Ο Biden μόλις πέρασε την κόκκινη γραμμή. Επιτρέποντας χτυπήματα κατά της Ρωσίας, ο Biden πέρασε την κόκκινη γραμμή που χάραξε ο ίδιος. «Αυτή είναι μια νέα πραγματικότητα (…) και ίσως μια νέα εποχή στην ουκρανική σύγκρουση», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. Το Πεντάγωνο θα απευθύνει στην Ουκρανία συστάσεις για τα χτυπήματα κατά της Ρωσίας.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Biden έδωσε εντολή στην ομάδα του να παράσχει στην Ουκρανία την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για αμυντικούς σκοπούς στην περιοχή του Kharkiv.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Αμερικανών επιτελών, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις επιθέσεις των Ρωσικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα, η πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS για «επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει».

Η Ρωσία θα απαντήσει με τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Sergei Markov εικάζει για την πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία. Τα μαχητικά F16 που ζήτησε η Ουκρανία είναι φορείς πυρηνικών όπλων, όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, αυτή η κατάσταση μπορεί να σημαίνει ότι η Μόσχα υπαινίσσεται την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) σε περίπτωση που εμφανιστούν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.

«Υποτίθεται ότι τα F-16 βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Μπορούν να αρχίσουν να πετούν στις αρχές Ιουνίου 2024 μ.Χ. Αυτό σημαίνει ότι ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία (15 -16 Ιουνίου)» επισήμανε ο Markov.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Τα τακτικά πυρηνικά όπλα (TNW) χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένα κέρδη στο πεδίο της μάχης, αντί να καταστραφούν μεγάλες πόλεις. Η Ρωσία έχει μεγάλη αριθμητική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ όσον αφορά τα TNW. Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία διαθέτει περίπου 2.000 τέτοιες λειτουργικές τακτικές κεφαλές, 10 φορές περισσότερες από τις ΗΠΑ.

Αυτές οι κεφαλές μπορούν να εκτοξευθούν μέσω μιας ποικιλίας πυραύλων, τορπιλών και βομβών βαρύτητας από ναυτικές, αεροπορικές ή χερσαίες δυνάμεις. Θα μπορούσαν ακόμη και απλώς να μεταφερθούν οδικώς σε μια περιοχή και να πυροδοτηθούν επιτόπου. Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 200 τέτοια όπλα, τα μισά από τα οποία βρίσκονται σε βάσεις στην Ευρώπη.

Αυτές οι πυρηνικές βόμβες B61 των, με διαφορετικές αποδόσεις, από 0,3 έως 170 χιλιοτόνους, αναπτύσσονται σε έξι αεροπορικές βάσεις σε όλη την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στην Hiroshima της Ιαπωνίας το 1945 ήταν περίπου 15 χιλιοτόνων.

Σε ετοιμότητα η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας. Για να προετοιμαστεί ένα χτύπημα με TNW, είναι πιθανό ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin να διαβουλευτεί με ανώτερους αξιωματούχους από το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας προτού δώσει διαταγή, μέσω του γενικού επιτελείου, να ενωθεί μια κεφαλή με ένα όχημα εκτόξευσης.

Αμέσως μετά θα δοθεί εντολή, ώστε να τεθεί σε απόλυτη ετοιμότητα η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας, προκειμένου να αποφευχθεί μία κλιμάκωση με τη Δύση. Τριάδα είναι δυνατότητα χωρών να πραγματοποιήσουν πυρηνική επίθεση από ξηρά, θάλασσα ή αέρα.

Πρόκειται για τα σιλό διηπειρωτικών και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που μπορούν να φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά και τα Ρωσικά υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740679/epithesi-stin-krimaia-me-opla-ton-ipa-olethrio-lathos-nato-ta-f16-i-rosia-tha-apantisei-me-taktiko-pyriniko-xtypima-stin-oukrania).


Ρωσικό think tank προτρέπει τον Putin να κάνει επίδειξη ισχύος με... πυρηνική έκρηξη. O φόβος του πυρηνικού πολέμου.

Η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής έκρηξης για να σταματήσει τη Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα στο έδαφός της, πρότεινε ένα ινστιτούτο μελετών που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Vladimir Putin. Η πρόταση διατυπώθηκε από τον Dmitry Suslov, υψηλόβαθμο μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, με έδρα την Μόσχα.

O φόβος του πυρηνικού πολέμου. Γράφοντας στο επιχειρηματικό περιοδικό Profil, τόνισε: «Για να επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα των προθέσεων της Ρωσίας και να πειστούν οι αντίπαλοί μας για την ετοιμότητα της Μόσχας να κλιμακώσει, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας επιδεικτικής πυρηνικής έκρηξης.

«Το πολιτικό και ψυχολογικό αποτέλεσμα ενός πυρηνικού μανιταριού, το οποίο θα προβληθεί ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα υπενθυμίσει στους δυτικούς πολιτικούς το μοναδικό πράγμα που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων από το 1.945 μ.Χ. και μετά και το οποίο έχουν πλέον χάσει σε μεγάλο βαθμό - τον φόβο του πυρηνικού πολέμου».

Ο Vladimir Putin έχει επαινέσει στο παρελθόν το Συμβούλιο για την Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις πολιτικής που διεξάγονται από το think tank (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740477/rosiko-thin-tank-protrepei-ton-putin-na-kanei-epideiksi-isxyos-me-pyriniki-ekriksi).


Μια «Αυτοκρατορία» σε παρακμή, που θυμίζει σε πολλούς τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής: Ο Αυγουστίνος και η σύγχρονη «Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» της ΕΕ

O Aγιος Αυγουστίνος ήταν o φιλόσοφος που καθόρισε με τις απόψεις περίπου 10 ολόκληρους Αιώνες – τον 5ο Αιώνα μ.Χ. έως τον 15ο, δηλαδή την περίοδο του Μεσαίωνα. Είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία της ιστορίας και έχει επιδράσει και στον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

Ο κατά κόσμο Αυγουστίνος Ιππώνος, επηρεασμένος από την Πολιτεία του Πλάτωνα, έγραψε σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του -στο «Περί της Πολιτείας του Θεού» μετά την λεηλασία της Ρώμης από τους Ούννους το 410 μ.Χ, ότι το κράτος πρέπει να είναι Χριστιανικό και να συμβάλει στην ανθρώπινη σωτηρία. Τόνιζε μάλιστα ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πρέπει να προσφέρει ειρήνη και μια λογική δόση ασφάλειας και ευημερίας στους πολίτες.

Τι θα έλεγε άραγε σήμερα ο Αυγουστίνος, βλέποντας τη σύγχρονη «Ρωμαϊκή αυτοκρατορία» που ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή Ενωση; Μια «αυτοκρατορία» σε παρακμή, που θυμίζει σε πολλούς τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής.

Το θέμα βέβαια είναι ότι η ΕΕ δεν είναι κράτος, δεν έχει κεντρική κυβέρνηση και δεν έχει καν κοινή γλώσσα, όπως τα λατινικά στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η ΕΕ έχει 24 επίσημες γλώσσες και τα Αγγλικά, ακόμη και μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου με το Brexit, παραμένουν ουσιαστικά η γλώσσα της ΕΕ. Οσο για την «κυβέρνηση» των Βρυξελλών; Λειτουργεί ως μια πολύ ακριβή γραφειοκρατία που εφαρμόζει δημοσιονομικά αμφισβητούμενες συνθήκες, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Παρά τις προσπάθειες για κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, η ΕΕ δεν έχει καταφέρει να το πετύχει, καθώς κυριαρχούν τα εθνικά συμφέροντα από τη μία πλευρά, ενώ γεωπολιτικά παίζει συνήθως δευτερεύοντα ρόλο.

Πόλεμο με την Ρωσία; Βλέπουμε τώρα μάλιστα αρκετές χώρες μέλη -με επικεφαλής την Γαλλία- να θέλουν να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα σε επιθέσεις στο Ρωσικό έδαφος. Καθιστώντας δηλαδή και τυπικά την ΕΕ «εμπόλεμη πλευρά» και διακινδυνεύοντας αντίποινα από τη Μόσχα.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες δημιουργεί μάλιστα την ατμόσφαιρα για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση, την οποία θα μπορούσαμε να περιγράψουμε και ως προετοιμασία για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο. Δηλαδή, ας προετοιμαστούμε για πόλεμο με την Ρωσία. Όλα για να συνεχιστεί μια σφαγή και ελλείψει κοινής πρωτοβουλίας της ΕΕ για διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και για μια συμφωνημένη ειρηνευτική συμφωνία.

Η ευθύνη της ΕΕ είναι σοβαρή. Ειδικά όταν δεν μπορεί να προβλεφθεί καμία πιθανή νίκη για τη μία πλευρά ή ακόμη και την άλλη, παρά την περιορισμένη και αιματηρή Ρωσική προέλαση. Για να μην χαθεί στο μέτωπο μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών και Ρώσων, η ΕΕ θα έπρεπε να απαιτήσει μια διαπραγματευτική λύση για να σταματήσει ο πόλεμος.

Πόλεμος «ασφαλιστήριο συμβόλαιο». Αντίθετα, κάποιοι θερμοκέφαλοι ζητούν επέκταση του πολέμου. Μόνο που είναι σαφές ότι τα νέα εξελιγμένα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ικανά να πλήξουν βαθιά μέσα στο Ρωσικό έδαφος, θα έχουν μια εξίσου «βαθιά» απάντηση. Ο Πούτιν απειλεί να πλήξει σε πρώτη φάση τις πολεμικές γραμμές εφοδιασμού της Ουκρανίας στις γειτονικές της χώρες που ανήκουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και στην συνέχεια, ποιος ξέρει!

Ισως για κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πόλεμος να είναι «ασφαλιστήριο συμβόλαιο» για να συνεχίσουν να κυβερνάνε, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Το πράσινο φως έχει ήδη φτάσει από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ:

«Δεν έχει σημασία – δήλωσε – η στροφή του άξονα της ΕΕ προς την ακροδεξιά, το σημαντικό είναι η ουσία». Και η ουσία είναι ο πόλεμος… Δυστυχώς -έλεγε ο Αγιος Αυγουστίνος- οι καταστροφές δεν είναι κάτι το έκτακτο και ασυνήθιστο… Συνιστούν απόδειξη παρακμής της εποχής μας (https://romioitispolis.gr/mia-aytokratoria-se-parakmi-poy-thymizei-se-polloys-ta-teleytaia-chronia-tis-romaikis-o-aygoystinos-kai-i-sygchroni-romaiki-aytokratoria-tis-ee/).


Οι στόχοι των πυρηνικών στον ερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο. Μια σημαντική ομιλία δημοσιεύεται εδώ για τα μελλούμενα. Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «προφητική» καθόσον ο ομιλών ανήκε, κατά τα φαινόμενα, στην πρώτη γραμμή ηγεσίας του πλανήτη.

Οπότε, δεν προέβλεπε, αλλά ενημέρωνε τους ακροατές του για το τι ήδη αποφασίσθηκε, στα κρυφά, να συμβεί στον κόσμο και πως πρέπει να εργασθούν στις χώρες όπου τους τοποθέτησαν. Ακροατές του δηλαδή ήταν αυτοί οι κρυφοί και ύπουλοι που υπάρχουν σε όλες τις χώρες σε σημαντικές θέσεις, συνήθως με κληρονομικό δικαίωμα, και εργάζονται για τα συμφέρονται των κρυφών προϊσταμένων τους.

Κατά τις αποφάσεις των κρυφών ηγετών του πλανήτη ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μη αναστρέψιμος όσο και η χρήση πυρηνικών όπλων διότι αυτό είναι ήδη προαποφασισμένο. Η ομιλία αυτή είναι σχετικώς παλαιά, του 1.952 μ.Χ., αλλά αναφέρονται σ’ αυτήν όλα όσα ζούμε σήμερα και το τι έπεται.

Η Ομιλία είναι του ραββίνου της Βουδαπέστης, Ραββίνοβιτς. Πραγματοποιήθηκε την 12η Ιανουαρίου 1.952 μ.Χ. και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό WOMEN’S VOICE τον Μάιο του 1.952 μ.Χ., με τίτλο: «ΑΠΕΧΘΕΣ, ΑΛΛ’ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΕΣ». Η ομιλία του Ραββίνου έχει ως εξής:

«Χαίρετε, Τέκνα μου! Έχετε προσκληθεί εδώ για να ανακεφαλαιώσουμε τα κυριότερα στάδια του νέου μας προγράμματος. Καθώς γνωρίζετε, ελπίζαμε να έχουμε 20 χρόνια μεταξύ των πολέμων, για να εδραιώσουμε τα μεγάλα κέρδη, τα οποία πραγματοποιήσαμε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η αύξησή μας σε αριθμό, σε ορισμένες ζωτικές περιοχές, μας προκαλεί αντιδράσεις και γι αυτό πρέπει τώρα με κάθε μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, να επισπεύσουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εντός μιας πενταετίας.

Ο σκοπός για τον οποίο αγωνιστήκαμε επί 3.000 χρόνια, είναι επί τέλους εντός των ορίων της πραγματοποιήσεώς του, και επειδή η πραγματοποίηση του είναι τόσο καταφανής μας επιβάλλει ν’ αυξήσουμε τις προσπάθειές μας και την προσοχή μας στο δεκαπλάσιο.

Μπορώ δε μετά βεβαιότητας να σας υποσχεθώ, ότι πριν περάσουν καν δέκα χρόνια, η φυλή μας θα πάρει την δίκαιη θέση στον κόσμο με κάθε Εβραίο βασιλιά και κάθε ειδωλολάτρη χριστιανό δούλο! (Επευφημίες των συγκεντρωθέντων).

Θυμηθείτε την προπαγανδιστικής μας εξόρμησης κατά τα έτη του 1930, η οποία προκάλεσε αντιαμερικανικά αισθήματα στην Γερμανία κατά τον ίδιο χρόνο που προκαλούσαμε αντιγερμανικά αισθήματα στην Αμερική, μια εξόρμηση η οποία μεσουράνησε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια παρόμοια προπαγανδιστική εκστρατεία προωθείται τώρα εντατικώς σ’ όλον τον κόσμο.

» Ένας πυρετός πολέμου καλλιεργείται τώρα στην Ρωσία με ένα ακατάπαυστο πυρ αντιαμερικανισμού, ενώ ένα κύμα αντικομμουνισμού σαρώνει την Αμερική. Αυτή η εξόρμηση υποχρεώνει όλα τα μικρότερα έθνη, να εκλέξουν την Ρωσική ή Αμερικανική συμμαχία.

»Το πιεστικότερο μας όμως πρόβλημα της παρούσης στιγμής είναι να επιφέρουμε την ανάφλεξη του αδρανούντος μιλιταριστικού πνεύματος των Αμερικανών. Η αποτυχία του Νομοσχεδίου για την Παγκόσμια Στρατιωτική Εκγύμναση, ήταν μια μεγάλη καθυστέρηση για τα σχέδια μας, αλλά έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις, ότι κατάλληλα μέτρα θα ληφθούν ταχέως, μέσω του Κογκρέσου, αμέσως μετά τις εκλογές του 1.952 μ.Χ., οι Ρώσοι, όπως και οι Ασιατικοί λαοί, ελέγχονται άριστα και δεν παρουσιάζουν αντιδράσεις για πόλεμο, αλλά εμείς πρέπει να περιμένουμε, για να εξασφαλίσουμε και τους αμερικανούς.

Αυτό ελπίζουμε να το πετύχουμε με την εξαπόλυση του αντισημιτισμού, ο οποίος , ο οποίος τόσο καλά απέδωσε στην συνένωση των Αμερικανών κατά της Γερμανίας. Υπολογίζουμε πολύ επί των πληροφοριών, αντισημιτικών ξεσπασμάτων στην Ρωσία, για να κεντρίσουν την αγανάκτηση στις ΗΠΑ και να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αλληλεγγύης κατά της Σοβιετικής ισχύος.

Ταυτόχρονα, για να αποδείξουμε στους Αμερικανούς, την πραγματικότητα του αντισημιτισμού, μέσω νέων πηγών, εμείς θα χρηματοδοτήσουμε με μεγάλα χρηματικά ποσά , αποδεδειγμένα αντισημιτικά στοιχεία στην Αμερική, για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους και θα σκηνοθετήσουμε αντισημιτικές εκδηλώσεις , σε μερικές από τις μεγάλες πόλεις.

Αυτό θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό, αφ’ ενός για να εκθέσει τους αντιδραστικούς τομείς εντός των ΗΠΑ, οι οποίοι τότε θα είναι δυνατόν αν φιμωθούν και αφ’ ετέρου να σφυρηλατήσουν τις ΗΠΑ σε μια φανατική αντιρωσική μονάδα!

»Εντός 5 ετών το πρόγραμμα αυτό θα έχει πετύχει τον σκοπό του, τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα υπερβεί σε καταστροφές όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις. Το Ισραήλ βεβαίως θα παραμείνει ουδέτερο και όταν και οι δύο πλευρές θα έχουν ερημωθεί και εξαντληθεί, εμείς θα εμφανιστούμε ως διαιτητές αποστέλλοντες τις δικές μας Επιτροπές Ελέγχου σε όλες τις κατεστραμμένες χώρες. Αυτός ο πόλεμος θα θέσει τέρμα, άπαξ δια παντός στον αγώνα μας κατά των ειδωλολατρών – χριστιανών.

Εμείς ανοιχτά θ’ αποκαλύψουμε το πρόσωπό μας στους λαούς της Ασίας και της Αφρικής. Δύναμαι δε μετά βεβαιότητας να δηλώσω, ότι η τελευταία γενιά των λευκών παιδιών γεννιέται τώρα. Οι Επιτροπές μας Ελέγχου, εν ονόματι των συμφερόντων της ειρήνης και της εξαλείψεως των φυλετικών προστριβών, θα απαγορεύουν και την ένωση με γάμο των λευκών με λευκούς.

Οι λευκές γυναίκες θα πρέπει να ενώνονται με έγχρωμους, και οι λευκοί άνδρες με έγχρωμες γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο η λευκή φυλή θα εξαφανιστεί διότι η διασταύρωση των έγχρωμων με λευκούς., θα σημάνει και το τέλος του λευκού ανθρώπου, και ο χειρότερός μας εχθρός θα γίνει μόνο ανάμνηση.

Θα μπούμε σε μια εποχή 10.000 ετών ειρήνης και ευημερίας, την Pax Judaica και η φυλή μα ς θα κυβερνά την γη αδιαφιλονίκητα. Η ανώτερη νοημοσύνη μας θα μας βοηθήσει εύκολα να διατηρήσουμε την κυριαρχία επί ενός κόσμου έγχρωμων λαών.

»(Ερώτηση από τους συγκεντρωθέντες) Ραββί, και τι θα γίνει με τις θρησκείες μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»; Ο Ραβίνος: δεν θα υπάρχουν πλέον θρησκείες. Όχι μόνο η ύπαρξη της τάξεως των ιερέων, θα ήταν μια συνεχής απειλή για την κυριαρχία μας , αλλά η πίστη σε μια μεταθανάτια ζωή, θα έδινε πνευματική δύναμη σε αδιάλλακτους ανθρώπους σε πολλές χώρες και θα τους έδινε την δυνατότητα να αντιδρούν στα σχέδιά μας.

Εμείς πάντως θα διατηρήσουμε τις τελετουργίες και παραδόσεις του Ιουδαϊσμού, ως σημείο της κληρονομικής μας άρχουσας τάξης, ενισχύοντας τους φυλετικούς μας Νόμους ούτως ώστε κανείς εβραίος να μην έχει το δικαίωμα να νυμφεύεται με άτομο εκτός της φυλής μας, ούτε και θα δεχόμαστε ξένους στους δικούς μας κόλπους.

«Ίσως να υποχρεωθούμε να επαναλάβουμε τις βλοσυρές ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν υποχρεωθήκαμε να επιτρέψουμε στους χιτλερικούς ληστές να θυσιάσουν μερικούς από την φυλή μας , για να έχουμε αρκετές αποδείξεις και μαρτυρίες για να δικαιολογήσουμε νομίμως την καταδίκη και εκτέλεση από μας, των ηγετών της Αμερικής και της Ρωσίας, ως εγκληματίες πολέμου, αφού πλέον θα έχουμε επιβάλει την ειρήνη.

Είμαι βέβαιος, ότι θα χρειαστείτε μια μικρή προετοιμασία, πριν αναλάβετε αυτά τα καθήκοντα, γιατί η θυσία ήταν πάντα σύνθημα του λαού μας, επομένως ο θάνατος μερικών χιλιάδων εβραίων εις αντάλλαγμα για την παγκόσμια ηγεσία, είναι ασφαλώς ένα μικρό τίμημα.

»Για να σας πείσω για την βεβαιότητα αυτής της ηγεσίας. Επιτρέψτε με να σας ΥΠΟΔΕΙΞΩ το πώς εμείς έχουμε μετατρέψει όλες τις εφευρέσεις του Λευκού ανθρώπου, σε όπλα στρεφόμενα εναντίον του.

Τα τυπογραφικά του πιεστήρια και τα ραδιόφωνα του είναι εκφραστές των δικών μα ς επιθυμιών και η βαριά του βιομηχανία, παράγει τα μέσα (όπλα) τα οποία αυτός αποστέλλει για να εξοπλίσει την Ασία και την Αφρική εναντίον του ίδιου του τού εαυτού.

Τα συμφέροντά μας στην Ουάσιγκτον κατά πολύ επεκτείνουν το Πρόγραμμα των Τεσσάρων Σημείων, για την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε υπανάπτυκτες περιοχές του κόσμου, ούτως ώστε όταν τα βιομηχανικά κέντρα και πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής θα έχουν καταστραφεί από τα ατομικά όπλα κατά τις εχθροπραξίες, οι λευκοί δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αριθμητικώς μεγαλύτερες έγχρωμες φυλές, οι οποίες θα διατηρήσουν μια ασυναγώνιστη τεχνολογική ανωτερότητα..

»Έτσι λοιπόν με την οπτασία της παγκόσμιας νίκης, μπροστά στα μάτια σας, επιστρέψτε στις χώρες σας και εντείνετε την καλή σας εργασία μέχρι εκείνη την επερχόμενη ημέρα, κατά την οποία το Ισραήλ, θ’ αποκαλύψει τον εαυτό του, με όλο το ένδοξο πεπρωμένο, ως φως του Κόσμου.»

Μελετώντας την ομιλία θ’ αναλυθούν κάποια σημεία που τα ζούμε σήμερα αφού επισημανθεί το εξής. Δεν έχει σημασία αν ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έγινε όταν ήθελαν. Πολλές φορές οι ημερομηνίες που διαρρέουν δεν έχουν σημασία διότι είναι παραπλανητικές.

Σημασία έχει η απρόσκοπτη επιμονή στον σκοπό τους που είναι η παγκόσμια κυριαρχία, η εξαφάνιση των λευκών και του χριστιανισμού. Από την ομιλία του Ραββίνοβιτς, τον καιρό του ψυχρού πολέμου, προκύπτουν κατά σειρά τα παρακάτω:

1. Είναι δεδομένο ότι ο επερχόμενος Γ’ ΠΠ είναι προσχεδιασμένος και θα συμβεί. Οι πυρηνικοί πύραυλοι δεν κατασκευάσθηκαν για παρελάσεις. Ένας Γ’ΠΠ θα κλείσει μια περίοδο 3.000 ετών προσπαθειών των Ιουδαίων και κρυφο-ιουδαίων, που επιτέλους θα γίνουν παγκόσμιοι βασιλείς, όπως ονειρεύονται. Το 1983 με την προφητική ταινία των προφητών στο Χόλλυγουντ είδαμε ότι ο Γ’ ΠΠ θα ξεκινήσει εντελώς ξαφνικά. Δύο είναι οι χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας που δείχνουν την ξαφνική έναρξη του πυρηνικού πολέμου.

Η μια είναι αυτή με τις νοσοκόμες που βγαίνουν από το νοσοκομείο (νοσοκομείο, νοσοκόμες, επιδημίες, κλπ, ωραίο συνειρμό βρήκαν) και βλέπουν τους πυραύλους να εκτοξεύονται. Στην άλλη σκηνή βλέπουμε θεατές σε αθλητικό στάδιο να βλέπουν την ώρα του αγώνα, ξαφνικά να εκτοξεύονται πύραυλοι. Και φέτος ως κρίσιμη χρονιά, έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με σήμα την χρυσή φλόγα.

2. Ο διπολισμός ΗΠΑ – Ρωσίας είναι προετοιμασμένος χρόνια τώρα, και είναι άξιον προσοχής που ο Ραββίνοβιτς, αν και ομιλεί την περίοδο που δεν υπάρχει Ρωσία αλλά ΕΣΣΔ, ομιλεί για Ρωσία. Ο δε έμμεσος εξαναγκασμός των μικρών χωρών να προσχωρήσουν σε συμμαχία με έναν από τα δύο υπερεξοπλισμένα κράτη φαντάζει ως μονόδρομος. Δηλαδή, απαγορεύουν την ουδετερότητα. Αυτό γίνεται σήμερα.

3. Χρησιμοποιεί ο ομιλητής την λέξη «αποτυχία». Αποτυγχάνουν και οι σιωνισταί. Παραδέχεται ότι απέτυχε ο σιωνισμός στο Νομοσχεδίο για την Παγκόσμια Στρατιωτική Εκγύμναση. Αυτό έφερε μεγάλη καθυστέρηση στα σχέδιά τους, διότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολυετή.

4. Παραδέχεται ότι Ρώσοι και Ασιάτες ελέγχονται άριστα και δεν έχουν αντίρρηση για πόλεμο. Το βλέπουμε σήμερα. Ρωσία, Β. Κορέα και Κίνα. Επομένως να υποθέσουμε ότι ο Πούτιν τους εξυπηρετεί, σύμφωνα με τον Ραββίνοβιτς;

5. Ισχυρίζεται ότι οι ίδιοι οι σημίτες προωθούν τον αντισημιτισμό. Αφ’ ενός για να εκδηλωθούν οι αντισημίτες ώστε να είναι εύκολο φιμωθούν και αφ’ ετέρου αυξάνεται ο αντιρωσισμός στις ΗΠΑ.

Τι γίνεται σήμερα στην Γάζα; Επιτέθηκε το Ισραήλ στους Παλαιστινίους, καταφανώς άδικα, αλλά αυτό γίνεται για να εκδηλωθούν οι αντισημίτες. Είναι παγίδα. Δείτε τι γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ υπέρ της Παλαιστίνης.

Καταγράφονται όλοι όσοι εκδηλώνουν αντισημιτισμό. Μέχρι και οι αντισημιτικές διαδηλώσεις χρηματοδοτούνται από τους σημίτες για να «ξετρυπώσουν» τους εναντίον τους. Α… όλα κι όλα ο ραββίνος τα είπε αυτά.

6. Ο Γ’ ΠΠ θα έχει ως συνέπεια τον αφανισμό των χριστιανών. Αυτό ας το σκεφθούν καλά πολλοί στην Ελλάδα. Βλέπουμε τι γίνεται εδώ. Ο χριστιανισμός βάλλεται από παντού, και σε συνδυασμό με την ύπαρξη αλλόθρησκων ατάκτων εισβολέων το μέλλον προδιαγράφεται θλιβερό. Η Ελλάς είναι πρώτος στόχος προς αφανισμό για πολλούς λόγους. Ορθοδοξία, πολιτισμός, λευκοί κάτοικοι, γλώσσα, Ιστορία, κλπ.

7. Ο Γ’ ΠΠ θα επιφέρει τον αφανισμό των λευκών. Γι αυτό γίνεται ότι γίνεται σε χώρες των λευκών. Οι σιωνιστές θ’ απαγορεύσουν τον γάμο λευκών με λευκές. Σήμερα ο γάμος βρίσκεται σε εντεινόμενη κρίση. Αλλοδαποί, δικαιωματισμός, κλπ. Ας δοθεί σημασία στο ότι ο ραββίνος είπε ότι τώρα γεννιούνται τα τελευταία λευκά παιδιά. Βλέπουμε τι γίνεται στην Δύση και ειδικά στην Ελλάδα με το δημογραφικό.

8. Η τάξη των ιερέων είναι επικίνδυνη, άρα είναι προς αφανισμό, και η πίστις του ανθρώπου σε μια μεταθανάτια ζωή είναι βλαβερή και πρέπει ν’ ακυρωθεί διότι αυτό απελευθερώνει τον άνθρωπο και δρα διαφορετικά. Αν πιστεύει ο άνθρωπος στην μεταθανάτεια ζωή δεν φοβάται τον θάνατο άρα αγωνίζεται ελεύθερα. Αυτό είναι κακό για την ΝΤΠ. Βλέπουμε τι γίνεται σήμερα.

9. Παραδέχεται ο Ραββί ότι θυσιάζουν οι ίδιοι τους δικούς τους για να έχουν άλλοθι στην μετέπειτα δράση τους και να δικαιολογούν τις ενέργειές τους διότι ως γνωστόν, ποτέ δεν φταίνε αυτοί, αλλά κάποιος άλλος.

10. Οι ανακαλύψεις των λευκών θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Τα όπλα που παράγονται είναι κυρίως εφευρέσεις και κατασκευές λευκών. Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Στόχοι είναι οι Β. Αμερική, Ευρώπη και Ρωσία.

11. Με τα πυρηνικά όπλα θα καταστρέψουν τις βιομηχανίες και τις μεγάλες πόλεις της Δύσης. Οι λευκοί κάτοικοι, ως ολιγαριθμότεροι, θ’ αφανιστούν από έγχρωμους και χώρες, όπως πχ η Κίνα, θα γίνουν τεχνολογικά ανώτερες. Αυτό είναι φυσικό διότι οι άλλες θα καταστραφούν. Γι αυτό μεταφέρθηκε η τεχνολογία και η παραγωγή εκτός Δύσεως. Όλες οι άλλες δικαιολογίες, πχ φθηνά εργατικά, είναι αηδίες.

12. Παραδέχεται ότι ομιλεί σε ανθρώπους που δρουν ύπουλα σε άλλες χώρες και εργάζονται για τον σιωνισμό. Παραδέχεται ότι έχουν στείλει σπιούνους σε άλλες χώρες. Τον πιστεύουμε γιατί βλέπουμε και κατανοούμε.

Ο σχεδιασμός τους είναι φαινομενικά άψογος και υλοποιείται προς στιγμήν. Θα φέρουν τεράστια καταστροφή με τον Γ’ΠΠ γιατί έτσι ευχαριστούν τον θεό τους. Αλλά, κάνουν πάλι το ίδιο λάθος. Τα έβαλαν με την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τους αφυπνισμένους Έλληνες. Και μας πληροφορούν οι άγιοι γέροντες της Ορθοδοξίας ότι, όταν χάσουν πάλι το παιγνίδι, θα συσκέπτονται και θα ξανασυσκέπτονται για να δουν τι πήγε στραβά και άκρη δεν θα βρίσκουν. Θα συσκέπτονται όταν η Ελλάς θα είναι στον θρόνο της (https://www.triklopodia.gr/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7/).


Τα 3 σημάδια που αποκαλύπτουν την κατάρρευση της Αμερικανικής ισχύος – Ποιος θα είναι ο επόμενος πλανητάρχης και η υπερδύναμη. Ο ρόλος της Ρωσίας στο νέο κόσμο που αναδύεται. Εάν μία χώρα θέλει να είναι ασφαλής και ισχυρή, θα πρέπει να ξεκινήσει από τα γερά θεμέλια του σεβασμού της ειρήνης, της ανθρώπινης ζωής και της κυριαρχίας των άλλων εθνών.

Κατά τα χρόνια του Bush, οι Δημοκρατικοί επέκριναν συχνά την εξωτερική του πολιτική, παραπονούμενοι ότι ενήργησε σαν καουμπόι, επιδιώκοντας πολέμους μονομερώς χωρίς την συναίνεση της «διεθνούς κοινότητας».

Ο διεθνισμός ήταν μια ιδιαίτερη εμμονή του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών το 2004 μ.Χ., John Kerry, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση Bush επειδή σνόμπαρε τα Ηνωμένα Έθνη και αναστάτωσε τη Γαλλία με την πολιτική της στο Ιράκ.

Ο Obama ήταν ως επί το πλείστον αγαπημένος ξένων ηγετών, καθώς παραχώρησε την αμερικανική ισχύ και κύρος σε μια προσπάθεια να διορθώσει όσα θεωρούσε ιστορικά λάθη της αποικιοκρατίας και του δυτικού σοβινισμού.

Αυτό φάνηκε στην εμμονή του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με το Ιράν, να συμμετάσχει στις συμφωνίες του Κιότο, να βοηθήσει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και την Συρία και στον γενικό τόνο της δημόσιας διπλωματίας κατά την Αραβική Άνοιξη.

Μια ψεύτικη «Διεθνής Κοινότητα». Παρά τις συζητήσεις της διεθνούς κοινότητας, ήταν ως επί το πλείστον φύλλο συκής για την αμερικανική μονομέρεια ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ήταν επικεφαλής. Αυτή η πρακτική επεκτάθηκε από την προεδρία Clinton έως την προεδρία του Obama.

Όταν τα Ηνωμένα Έθνη δεν ενέκριναν κάτι, οι ΗΠΑ πήγαιναν στο ΝΑΤΟ. Και όταν το ΝΑΤΟ δεν εμπλεκόταν, ενεργούσαν μονομερώς, όπως στις πρώτες επιθέσεις στη Συρία ή στην στοχευμένη πολιτική δολοφονίας που εφαρμόστηκε κατά της Αλ Κάιντα

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδρασαν ως η μόνη υπερδύναμη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και αυτό επικράτησε ανεξάρτητα από το κόμμα στην εξουσία. Υπήρχαν κάποια επιχειρήματα στο περιθώριο, αλλά κάθε κυβέρνηση αγκάλιασε αυτό το προνόμιο για να επιβάλει το αμερικανικό όραμα για μια «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Ακόμη και ο Trump, ο οποίος έτρεξε σε μια πλατφόρμα America First, υποστήριξε την αμερικανική μονομερή προσέγγιση στη Συρία και επέκτεινε την παροχή θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία. Στην πράξη, τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ και άλλοι θεσμοί ήταν εκεί είτε για να παρέχουν πόρους και να επιτρέψουν την εμφάνιση πολυμέρειας είτε αγνοήθηκαν με ασφάλεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ελάχιστο φόβο για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ή τους μυριάδες άλλους διεθνείς θεσμούς επειδή χρηματοδότησαν τους περισσότερους από αυτούς και ήταν ουσιαστικά ανίσχυροι απέναντι στην αμερικανική αντίθεση.

Η πρόσφατη αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο σημαίνει ότι η πραγματικότητα θα αρχίσει να ταιριάζει με τη ρητορική των διεθνών θεσμών και θα αρχίσει να περιορίζει κάθε έθνος. Στοιχεία φθίνουσας δύναμης και επιρροής. Τρία πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν παράδειγμα της ταχείας αλλαγής της θέσης των ΗΠΑ στον κόσμο.

Πρώτο παράδειγμα… Πρώτον, μετά από δύο δεκαετίες προσπάθειας καλλιέργειας καλής θέλησης και συνεργασίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την κατασκευή μιας αεροπορικής βάσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδιώκονται από τον Νίγηρα.

Αυτό ακολουθεί την προηγούμενη απέλαση από τον Νίγηρα της Αμερικανικής συμμάχου Γαλλίας. Ταυτόχρονα, η Ρωσία γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σημαντικός παίκτης στην Αφρική. Ο Νίγηρας, μπορεί να θυμάται κανείς, ήταν όπου έλαβε χώρα το σκάνδαλο της «κίτρινης τούρτας» κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του George Bush και επίσης ο τόπος σφαγής μιας αμερικανικής μονάδας ειδικών δυνάμεων το 2017 μ.Χ.

Όπως μεγάλο μέρος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ελάχιστη από την επίσημη δραστηριότητά τους στον Νίγηρα ήταν γνωστή στο κοινό και πολλά ήταν προφανώς άγνωστα ακόμη και σε βασικούς παράγοντες λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση.

Αλλά είτε καλή είτε κακή πολιτική, είναι σπάνιο για χώρες να κλωτσήσουν τις ΗΠΑ στο κράσπεδο. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο είναι από το 1.992 μ.Χ., όταν έστειλαν στους Αμερικανούς να ετοιμάσουν βαλίτσες από το Subic Bay στις Φιλιππίνες.

Η μη τελετουργική απέλαση των αμερικανικών δυνάμεων από τον Νίγηρα υποδηλώνει μικρό ενδιαφέρον για την διατήρηση στενών δεσμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μειωμένο φόβο για συνέπειες.

Δεύτερο παράδειγμα… Το δεύτερο παράδειγμα είναι η πρόσφατη έκδοση από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εντάλματα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, για να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της δημόσιας κριτικής για τον πόλεμο στο Ιράκ ή την εκστρατεία στη Γάζα το 2008, κανείς δεν θα τολμούσε να προσβάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους με αυτόν τον τρόπο. Είναι αλήθεια ότι το Ισραήλ έχει πάει σε πόλεμο χωρίς ιδιαίτερη στρατηγική, και οι τακτικές του έχουν οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων.

Και, αφού μετακινεί τους περισσότερους πολίτες της Γάζας στο νότιο άκρο της μικρής επικράτειας, τους μετακινεί τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση για να επιτεθεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, παρά τις προειδοποιήσεις του ΔΠΔ.

Φυσικά, κάθε πόλεμος έχει διαφωνίες σχετικά με τη σωστή ποσότητα δύναμης και οι εμπόλεμοι έχουν συνήθως ένα πιο γενναιόδωρο πρότυπο για τους εαυτούς τους από τα ουδέτερα τρίτα μέρη. Ακόμα κι έτσι, αυτές οι κατηγορίες συμβαίνουν τώρα αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν σε σημαντικά επίπεδα καταστροφής στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, την Συρία και αλλού τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ελέγξουν τους φαινομενικά ουδέτερους θεσμούς του διεθνισμού. Όταν ήταν η μοναδική υπερδύναμη, αυτοί οι θεσμοί ήταν απλώς εξοπλισμός της αμερικανικής ισχύος, ανίκανοι να τις σταματήσουν και, κατά κάποιο τρόπο, ευλογούσαν την αμερικανική δραστηριότητα μέσω της δικής τους σιωπής.

Τα διεθνή δικαστήρια θα κυνηγούσαν ανθρώπους όπως ο Slobodan Milsoovic και άλλoυς «ενοχλητικούς» της αμερικανικής ισχύος, ενώ δεν θα τολμούσαν να κυνηγήσουν έναν Αμερικανό ηγέτη ή έναν από τους συμμάχους τους.

Αυτές οι πρακτικές ευνόητα τροφοδότησαν ισχυρισμούς για υποκρισία. Όμως, στην τελευταία αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, το ΔΠΔ αισθάνεται επαρκώς εξουσιοδοτημένο να κυνηγήσει τον «μεγαλύτερο σύμμαχο» της Αμερικής.

Τρίτο παράδειγμα… Το τελευταίο παράδειγμα της μείωσης της εξουσίας των ΗΠΑ προέρχεται από το έθνος της Γεωργίας. Από την «Επανάσταση των Ρόδων» το 2003 μ.Χ. και την δύσμοιρη επίθεση του 2008 μ.Χ. στην αυτονομιστική επαρχία της Οσετίας, που οδήγησε σε Ρωσικά αντίποινα, η Γεωργία φώναξε για στενότερους δεσμούς με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την ήττα της Γεωργίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδέχθηκαν τη ρωσική νίκη ως τετελεσμένο γεγονός.

Ενώ παρέμενε σύμμαχος των ΗΠΑ, οι προοπτικές της Γεωργίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ουσιαστικά εξαλείφθηκαν. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με στρατιωτική βοήθεια, εκπαίδευση στελεχών και πολλαπλασιασμό των ΜΚΟ.

Οι τελευταίοι υποτίθεται ότι αποτελούν υποδείγματα της γεωργιανής κοινωνίας των πολιτών, αλλά χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συχνά χρησιμεύουν για την προώθηση των στόχων εξωτερικής πολιτικής μας.

Φοβούμενη την ολοένα και πιο αρνητική έκβαση του πολέμου της Ουκρανίας, η νεοεκλεγείσα ηγεσία της Γεωργίας επιδιώκει μια προσέγγιση με την Ρωσία και μία από τις προτεραιότητές της (και της Ρωσίας) είναι ένας νόμος που απαιτεί από τις ΜΚΟ με εκτεταμένη ξένη χρηματοδότηση να αποκαλύπτουν τις σχέσεις τους.

Ακούγεται πολύ παρόμοιο με τον νόμο Logan στις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν σε αυτόν τον προτεινόμενο νόμο με ακραία μέτρα. Εκτός από τις δημόσιες διαμαρτυρίες, έχει θεσπίσει ταξιδιωτική απαγόρευση στους εκλεγμένους ηγέτες του λαϊκιστικού Κόμματος Γεωργιανών Ονείρων, το οποίο πρότεινε τη νομοθεσία για τις ΜΚΟ. Πρόσθετες κυρώσεις προτείνονται στο Κογκρέσο για να εξαναγκάσουν τη Γεωργία να απορρίψει το νομοσχέδιο εγγραφής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις. Οι προτιμώμενοι μηχανισμοί της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε μεγάλο μέρος του κόσμου συνίστανται σε επιχειρήσεις αμφισβητήσιμης επιρροής, υποστήριξη προτιμώμενων πολιτικών κομμάτων και, με γνωστά και άγνωστα μέσα, υποκίνηση βίαιων πολιτικών «έγχρωμων επαναστάσεων» για την εγκατάσταση φιλικών «δημοκρατικών» καθεστώτων.

Όπως αυτά που έγιναν στην Ουκρανία, τη Γεωργία και αλλού. Η συλλογή των ΗΠΑ στη Γεωργία είναι πραγματικά ακατάλληλη. Πραγματική δημοκρατία σημαίνει, στον πυρήνα της, κυριαρχία της πλειοψηφίας. Η Γεωργία εξέλεξε μια κυβέρνηση που αντανακλά την βούληση του λαού της. Και οι άνθρωποι της απομακρύνονται από την πρόσφατη εξωτερική και εσωτερική πολιτική τους.

Προφανώς δεν θέλουν μια στρατιά από ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να διαδίδουν προπαγάνδα και να επηρεάζουν την πολιτική τους χωρίς κάποια αποκάλυψη των ξένων πηγών χρηματοδότησής τους.

Αυτό φαίνεται αρκετά λογικό, αλλά καμία χώρα δεν έχει προχωρήσει τόσο μακριά στον πρώην Σοβιετικό χώρο εκτός από την ίδια τη Ρωσία το 2012 μ.Χ. Συγκεκριμένα, από την ψήφιση αυτού του νόμου, η Ρωσία έχει αποδειχθεί απρόσβλητη από τα είδη ίντριγκας που κατέλυσαν το καθεστώς Yanukovich στην Ουκρανία 2014 μ.Χ.

Πολυπολικός κόσμος. Αυτές οι τρεις ετερόκλητες εξελίξεις -η αναγκαστική απέλαση του αμερικανικού στρατού από τον Νίγηρα, η κατηγορία του ΔΠΔ κατά του Netanyahu και η αγνόηση της πίεσης των ΗΠΑ από τη Γεωργία- είναι όλα προάγγελοι ενός πραγματικού πολυπολικού κόσμου.

Αν και αυτό σημαίνει ότι η εποχή της μοναδικής υπερδύναμης για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τελειώσει, δεν είναι τόσο σαφές ότι αυτή η εποχή έκανε πολλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού ή την ειρήνη και την δικαιοσύνη γενικότερα. Η ήττα της Γεωργίας στα χέρια της Ρωσίας βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ή ο «αποκεφαλισμός» του καθεστώτος της Λιβύης που οδήγησε σε μια έκρηξη τρομοκρατίας, τον θάνατο ενός πρεσβευτή και την άπειρη Αφρικανική μετανάστευση στην Ευρώπη; Ένας πολυπολικός κόσμος είναι ένας κόσμος όπου η κυριαρχία και η ανεξαρτησία είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αυτή είναι μια ουσιαστική απόκλιση από το τρέχον καθεστώς μιας και μόνο υπερδύναμης που αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων εθνών κατά βούληση ή από την σιωπηρή εντολή του Ψυχρού Πολέμου να βρίσκονται τα έθνη στην τροχιά της μιας ή της άλλης πλευράς. Με άλλα λόγια, η εξουσία πρέπει πλέον να μοιράζεται. Ο ρεαλισμός και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τα σύνθημα.

Από την πλευρά του ρεαλισμού του καθολικού, η Αμερικανική στρατηγική πρέπει να περιηγηθεί σε έναν πολυπολικό κόσμο θέτοντας προτεραιότητες, εγκαταλείποντας σχέδια ματαιοδοξίας, μειώνοντας το εύρος των φιλοδοξιών της και προσαρμόζοντας την δομή της δύναμης για να επιτύχει στόχους ανάλογους με τις υπάρχουσες στρατιωτικές και βιομηχανικές ικανότητές μας, μαζί με πιθανότητα διαρκούς δημόσιας στήριξης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740223/ta-3-simadia-pou-apokalyptoun-tin-katarrefsi-tis-amerikanikis-isxyos-poios-tha-einai-o-epomenos-planitarxis-kai-i-yperdynami).


Το δικαίωμα εντάξεως εις το ΝΑΤΟ, σημαντικώτερον του δικαιώματος ιερουργίας;

Είναι πρωτόγνωρη η αφωνία η οποία παρατηρείται για την συνεχιζόμενη αντιεκκλησιαστική βία σε βάρος της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, της μονής αναγνωρισμένης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την πλειοψηφία των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Διακόπτουν οι εχθροί της Εκκλησίας  στην Ουκρανία την Θεία Λειτουργία, επιτίθενται σε πιστούς την ώρα που εκκλησιάζονται και παρόλα τούτα παρατηρείται μεγάλη αφωνία.  Αρπάζουν με βία Ιερούς Ναούς οι εχθροί της Εκκλησίας και η αφωνία συνεχίζεται.

Φυλάκισαν πρόσφατα τον Ηγούμενο Παύλο της Λαύρας του Κιέβου και καμιά διαμαρτυρία δεν έγινε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Ελλαδική Εκκλησία και από την Εκκλησία Κύπρου.   Πέταξαν την Θεία Κοινωνία στο δρόμο με το Άγιο Δισκοπότηρο οι εχθροί της Εκκλησίας και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Το ‘’δίκαιο’’ αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είναι σημαντικότερο του δικαιώματος για ιερουργία;

Συχνά ακούμε βανδαλισμούς και αρπαγές Ιερών Ναών και επιθέσεις σε πιστούς της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, της μονής αναγνωρισμένης από τις κατά Τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες και παρόλα τούτα είναι προτιμότερη η σιωπή.   Είναι και εις γνώση του ΟΗΕ τα αντιεκκλησιαστικά αυτά εγκλήματα.

Είναι γνωστό ότι η Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν συνηγορεί στον πόλεμο αυτό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.  Σε αυτό τον απάνθρωπο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος άρχισε πολύ πριν το έτος 2022 μ.Χ., τα θύματα δεν είναι ούτε το κράτος της Ρωσίας, ούτε το κράτος της Ουκρανίας.  Αδικημένος είναι ο Ουκρανικός και ο Ρωσικός λαός.

Διεξάγεται ένας πόλεμος με κριτήριο την ένταξη ή όχι στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας.   Διασαλεύεται η παγκόσμια η ειρήνη για την επιμονή της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική συμμαχία.  Δεν γίνεται αντιληπτό ότι αν γίνει κατορθωτό τούτο από πλευράς Ουκρανίας, ο κίνδυνος ενός πολύ μεγαλύτερου πολέμου, γιατί όχι και παγκόσμιου, θα επικρέμμεται ως ‘’δαμόκλειος σπάθη’’ στην αγωνιώσα ανθρωπότητα;  Κι ύστερα ομιλούν για ‘’ειρήνη’’ και για διάσκεψη ειρήνης.

Το ’’δίκαιο’’ αίτημα της Ουκρανικής κυβέρνησης, αντιστρατεύεται το δίκαιο αίτημα του αδικούμενου Ουκρανικού λαού για ειρήνη, ο οποίος οδηγείται σε ένα πόλεμο με την επιμονή για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αίτημα το οποίο θα διασαλεύσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια ειρήνη. Οι Νατοϊκοί στέλνουν τα όπλα, Ουκρανοί όμως σκοτώνονται.  Αποδυναμώνεται όμως η Ρωσία και αυτό είναι πολύ ‘’σημαντικό’’.

Η Ρωσία διεξάγει ένα πόλεμο με κριτήριο την μη ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας.  Αδικημένος είναι ο Ουκρανικός και Ρωσικός λαός, καθότι η αιματοχυσία για το ΝΑΤΟ γίνεται. Ποιος μπορεί να λησμονήσει την πρόσφατη συγκινητική συμβολή Αμερικανού πολιτικού σε μπαράκι στο Κίεβο, σε ροκ τραγούδια με ηλεκτρική κιθάρα, τη στιγμή που παραδίπλα σκοτώνονταν τόσοι Ουκρανοί;  Αίφνης το ΝΑΤΟ έγινε προασπιστής των δικαίων των αδικουμένων λαών;

Θα γίνει τον Ιούνιο στην Ελβετία διάσκεψη για την ειρήνη στην οποία θα συμμετάσχουν όσοι υποστηρίζουν τις επιλογές της Ουκρανικής κυβέρνησης.  Δεν ξέρουν πως θα τερματιστεί ο απάνθρωπος αυτός πόλεμος; 

Γιατί δεν γίνεται διάσκεψη στα πλαίσια του ΟΗΕ;  Δεν εξυπηρετούνται όμως έτσι οι σκοποί τους. Ξέρουν πως θα γίνει ειρήνη αν θέλουν, όπως ήξεραν πως θα εμποδίζετο η έναρξη ενός τέτοιου πολέμου.

Για τους βανδαλισμούς και αρπαγές Ιερών Ναών, τις επιθέσεις σε πιστούς, τις διώξεις Κληρικών της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, της μονής αναγνωρισμένης από τις κατά Τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, γιατί είναι προτιμότερη η σιωπή, ακόμα και από Ορθοδόξους (https://romioitispolis.gr/to-dikaioma-entaxeos-eis-to-nato-simantikoteron-toy-dikaiomatos-ieroyrgias/);


Μόνο ένα γεγονός μπορεί να προκαλέσει κραχ – Η τύχη του κόσμου στα χέρια της Κίνας, ο κίνδυνος νέας πανδημίας. Σύμφωνα με έκθεση από το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, το συνολικό ποσό του χρέους στον κόσμο έχει φτάσει τα 315 τρισ. Δολάρια.

Ο κόσμος έχει συσσωρεύσει ένα βουνό χρέους ύψους 315 τρισ. δολαρίων και τα παγκόσμια γεγονότα σύντομα θα το διαλύσουν. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα να συσσωρεύσει ο κόσμος ένα τέτοιο χρέος. Αλλά όσο οι συνθήκες παραμένουν τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές, η αύξηση του χρέους θα μπορεί να συνεχιστεί.

Μοιραία όμως οι συνθήκες δεν θα είναι σχετικά σταθερές για πολύ. Τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει να επιταχύνονται σημαντικά και αυτό θα ταρακουνήσει πραγματικά τον κόσμο τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με έκθεση από το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών, το συνολικό ποσό του χρέους στον κόσμο έχει φτάσει τα 315 τρισ. δολάρια… Αυτό το παγκόσμιο κύμα χρέους ήταν η μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο ευρεία αύξηση του χρέους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμπίπτει με την πανδημία του Covid-19.

«Αυτή η αύξηση σηματοδοτεί την δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία άνοδο και οφείλεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, όπου το χρέος αυξήθηκε σε άνευ προηγουμένου υψηλό πάνω από 105 τρισ. δολάρια — 55 τρισ. δολάρια περισσότερο από μια δεκαετία πριν», ανέφερε το IIF στην τριμηνιαία έκθεσή του Global Debt Monitor.

Από το απόθεμα χρέους των 315 τρισ. δολαρίων, το χρέος των νοικοκυριών, το οποίο περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και φοιτητικό χρέος, μεταξύ άλλων, ανήλθε σε 59,1 τρισ. δολάρια.

Το επιχειρηματικό χρέος, το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους και την ανάπτυξη τους, ανήλθε σε 164,5 τρισ. δολάρια, με τον χρηματοπιστωτικό τομέα μόνο να αντιπροσωπεύει τα 70,4 τρισ. δολάρια από αυτό το ποσό. Το δημόσιο χρέος αποτέλεσε το υπόλοιπο σε 91,4 τρισ. δολάρια.

Το γεγονός που θα πυροδοτήσει το χάος. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν θα μπορούσε να προκαλέσει μια ξαφνική κατάρρευση της αγοράς ομολόγων… Σε μια νέα κατάρρευση της αγοράς, θα υπάρξει χάος.

Διότι την στιγμή που οι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα θα βρίσκονται σε πόλεμο. Αυτός είναι ένας από τους τρεις μεγάλους πολέμους για τους οποίους υπάρχουν προειδοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό.

Δυστυχώς, οι Κινέζοι συνεχίζουν να γίνονται πιο επιθετικοί προς την Ταϊβάν. Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη δοκιμαστική άσκηση που έχουμε δει μέχρι στιγμής…

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι 82 Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη διέσχισαν την μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και μερικά πλησίασαν πολύ την γραμμή των 24 ναυτικών μιλίων που χρησιμοποιεί η Ταϊβάν για να ορίσει την ζώνη της.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που χαρακτηρίζονται ως «τιμωρία» για τον νέο Πρόεδρο της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο η Κίνα θεωρεί αυτονομιστή, επικεντρώθηκαν στη διεξαγωγή κοινής περιπολίας πολεμικής ετοιμότητας στον αέρα, την από κοινού κατάληψη του πλήρους ελέγχου του πεδίου μάχης και κοινά χτυπήματα ακριβείας σε βασικά σημεία - στόχους στους οποίους εμπλέκεται ο στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία και η πυραυλική δύναμη της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν την στάση τους στην Ουκρανία. Αναφέρεται ότι οι γαλλικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν σύντομα στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» των ουκρανικών στρατευμάτων, και αυτό είναι μια πολύ δυσοίωνη εξέλιξη.

"Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας είπε την Δευτέρα ότι υπέγραψε έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα τα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης", ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Oleksandr Syrskyi. Όλα αυτά δείχνουν ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα που οι δυτικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις.

«Τρίτος» πόλεμος. Ο τρίτος μεγάλος πόλεμος που θα ταρακουνήσει πολύ ολόκληρο τον πλανήτη είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή. Οι Ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν ακόμη πιο βαθιά στην Rafah και οι Ισραηλινοί Στρατοί και η Hezbollah συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος του βόρειου μετώπου. Τελικά, αυτός ο πόλεμος πρόκειται να κλιμακωθεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο, και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το δούμε να συμβεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Επιδημίες. Εκτός από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, οι μεγάλες επιδημίες είναι επίσης ένας παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ήδη θα πρέπει να θανατωθούν πάνω από 4 εκατομμύρια κοτόπουλα σε ένα μόνο αγρόκτημα στην Αϊόβα εξαιτίας μιας εστίας γρίπης των πτηνών. Την περασμένη εβδομάδα, ο ιός επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα αυγών δυτικά της Μινεάπολης της Μινεσότα, οδηγώντας στη σφαγή σχεδόν 1,4 εκατομμυρίων κοτόπουλων.

Συνολικά, 92,34 εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί από την έναρξη της επιδημίας το 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Και αυτός ο αριθμός αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, εκατοντάδες εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί σε όλο τον κόσμο από την αρχή αυτής της πανδημίας.

Εάν ο H5N1 δεν θα μεταλλαχθεί σε μορφή που μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, γιατί αν συμβεί αυτό ο πλανήτης μας θα παραλύσει από φόβο σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βιώσαμε κατά την τελευταία πανδημία. Την ίδια ώρα, ένας αιμορραγικός πυρετός που μπορεί να προκαλέσει «αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα» εξαπλώνεται ταχέως μεταξύ των τρωκτικών στην Βόρεια Ευρώπη.

Ένας δυνητικά θανατηφόρος ιός που μπορεί να μεταπηδήσει από ζώα σε ανθρώπους σαρώνει ήδη την Βόρεια Ευρώπη, θέτοντας το Ηνωμένο Βασίλειο σε υψηλό κίνδυνο. Ο τρομακτικός ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα τρωκτικά στον άνθρωπο και να προκαλέσει αιμορραγία που μοιάζει με Έμπολα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Φυσικές καταστροφές. Πέρα από όλα τα άλλα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για απροσδόκητες φυσικές καταστροφές τους επόμενους μήνες.Για παράδειγμα, η Γη θα μπορούσε να πληγεί από μια άλλη ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αυτή την  , η οποία προβλέπεται ότι θα προκαλέσει διακοπή ρεύματος και απίστευτες εκλάμψεις βόρειου φωτός.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ήλιος απελευθέρωσε τα πιο ισχυρά ρεύματα πλάσματος, γνωστά ως στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CMEs), τα τελευταία 20 χρόνια, προκαλώντας διακοπές επικοινωνίας παγκοσμίως.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) δίνει 60% πιθανότητα διακοπής ρεύματος όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.Πριν τελειώσει αυτός ο τρέχων ηλιακός κύκλος, η ηλιακή  δραστηριότητα θα απασχολεί όλη την ανθρωπότητα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740475/mono-ena-gegonos-borei-na-prokalesei-krax-i-tyxi-tou-kosmou-sta-xeria-tis-kinas-o-kindynos-neas-pandimias).


Το αυτοκτονικό ΝΑΤΟ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία με βάση το παρανοϊκό σχέδιο «Αδιανόητη Επιχείρηση» του Winston Churchill. Και ενώ η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά.

Το λουτρό αίματος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου θα έπρεπε να έχει διδάξει στην ανθρωπότητα ότι κάθε είδους άμεση αντιπαράθεση μεταξύ υπερδυνάμεων είναι ένα σοβαρό λάθος. Μετά από δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές που καταστράφηκαν, οι άνθρωποι κατάλαβαν τους κινδύνους του συνεχιζόμενου πολέμου και εκτιμούσαν την ειρήνη πάνω από όλα. Δυστυχώς, οι πολιτικές ελίτ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν ανοιχτά να χρησιμοποιήσουν ατομικά όπλα για να «επιβάλουν την θέληση τους στην Ρωσία», όπως αποδεικνύεται από την «Αδιανόητη Επιχείρηση»*, του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill γράφει ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ενώ οι μάχες στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, αυτό δείχνει ότι οι παγκόσμιες θαλασσοκρατορίες ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την ειρήνη. Το μόνο που ήθελαν ήταν η εξουσία και, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, να επιβάλουν τη θέλησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλλοίωτη η νεοαποικιακή νοοτροπία. Αυτό το είδος ιμπεριαλιστικής και (νεο)αποικιακής νοοτροπίας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό μέχρι σήμερα. Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του από τότε, ενσωματώθηκε στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συλλογική Δύση ως ένας από τους γεωπολιτικούς παράγοντες με την μεγαλύτερη επιρροή.  Τα τελευταία 80 χρόνια, ο εμπόλεμος πόλος εξουσίας κλιμάκωσε δραστικά την επιθετικότητά του εναντίον του κόσμου, με δεκάδες συμμάχους, υποτελείς και δορυφόρους κράτη να συμμετέχουν.

Συχνά, διαλύοντας κυρίαρχα κράτη (είτε μέσω ανατροπής είτε με άμεση επίθεση), η Δύση το εξασφάλιζε διατηρεί πολυάριθμες (νεο)αποικίες που όχι μόνο αξιοποιούνται στο έπακρο, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για την αποσταθεροποίηση βασικών περιοχών, ιδιαίτερα για την παρενόχληση των αντιπάλων της. Και ο πρωταρχικός στόχος παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος όπως πριν από σχεδόν 80 χρόνια – η Ρωσία.

Προφανώς, θα πρέπει να προσθέσουμε την Κίνα και τον πολυπολικό κόσμο στο σύνολό του σε αυτήν τη «λίστα δολοφονιών», αλλά η στρατιωτική ισχύς της Μόσχας το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.

Δηλαδή, η ικανότητά της να καταστρέφει κυριολεκτικά ολόκληρη τη Δύση από μόνη της σημαίνει ότι η εξουδετέρωση της Ρωσίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την προσπάθεια του εμπόλεμου πόλου ισχύος για παγκόσμια κυριαρχία.

Απελπισία στο ΝΑΤΟ και τα γεράκια των ΗΠΑ. Ωστόσο, καθώς το παράθυρο ευκαιρίας για αυτό κλείνει γρήγορα, το ΝΑΤΟ γίνεται πιο απελπισμένο από ποτέ. Το Κρεμλίνο θα γίνει πιο ισχυρό με τον καιρό, ιδιαίτερα καθώς ο ρωσικός λαός κινητοποιείται για να απωθήσει αυτήν την έρπουσα επιθετικότητα που γίνεται πιο ανοιχτή και άμεση κάθε μέρα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ μιλούν ανοιχτά για άμεσες επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου πολεμοκάπηλου Michael McCaul. Υπηρετώντας ως πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο McCaul. είναι διαβόητος επειδή κάλεσε τους Αμερικανούς να πάνε σε πόλεμο εναντίον της Κίνας για χάρη των ημιαγωγών.

Ωστόσο, ο πόλεμος με «μόνο μία» υπερδύναμη προφανώς δεν είναι αρκετός για αυτό το άτομο (αν και το να τον περιγράψουμε ως έναν τρελό εντελώς αποκομμένο από την πραγματικότητα είναι πολύ πιο κατάλληλος), επομένως θέλει επίσης να ξεκινήσει και με την Ρωσία.

Και ενώ κάποιοι θα έλεγαν ότι αυτό περιορίζεται μόνο σε πολεμοκάπηλους και εγκληματίες πολέμου στο Καπιτώλιο και στο Πεντάγωνο, υπάρχει επίσης ανοιχτή υποστήριξη για αυτό στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της εμπόλεμης συμμαχίας Jens Stoltenberg υποστήριξε την πρόταση του McCaul να χρησιμοποιηθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ σε άμεσες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Παρανοϊκά τα σχέδια εμπλοκής σε πόλεμο με την Ρωσία. Προφανώς, τέτοιες επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ήδη, με την υποστήριξη ιδιαίτερα από το αυτοκτονικό Ηνωμένο Βασίλειο.. Ωστόσο, διάφορες κυβερνήσεις στη Δύση, ειδικά η ταραγμένη δήθεν «κυβέρνηση» Biden, διατήρησαν ένα επίπεδο λεγόμενης «εύλογης άρνησης» επιμένοντας ότι δήθεν «απαγόρευαν» τέτοιες επιθέσεις χρησιμοποιώντας όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.

Κι όμως, καθώς οι πολεμοκάπηλοι είναι ολοένα και πιο θρασύδειλοι στις αποφάσεις και τις δημόσιες δηλώσεις τους, είναι θέμα χρόνου να κλιμακωθεί η κατάσταση και οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες.

Τέτοιες απειλές θα ήταν σίγουρα ρεαλιστικές εάν η εν λόγω χώρα ήταν η Σερβία/πρώην Γιουγκοσλαβία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη ή οποιοδήποτε από τα δεκάδες κράτη, θύματα της αδιάκοπης επιθετικότητας της πολιτικής Δύσης εναντίον του κόσμου. Ωστόσο, το να απειλείς μια χώρα όπως η Ρωσία είναι τρελό.

Η ίδια η Βαρσοβία θα πρέπει να καταλάβει ότι τα πεδία θερμοπυρηνικών όπλων της Μόσχας στην περιφέρεια του Kaliningrad από μόνα τους θα ήταν αρκετά για να μετατρέψουν την Πολωνία σε μια ραδιενεργή έρημο σχεδόν για πάντα – σε δευτερόλεπτα.

Όσο για το υπόλοιπο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι νέοι IRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς) μπορούν να κάνουν το ίδιο – μέσα σε λίγα λεπτά. Όσο για τις ΗΠΑ, θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο (έως και μισή ώρα στο καλύτερο σενάριο), αλλά το στρατηγικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου είναι απαράμιλλο, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ρωσία ατιμώρητα.

Η Δύση δοκιμάζει την αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας που αν και αξιοθαύμαστη δεν είναι ανεξάντλητη. Και όμως, αυτό είναι ακριβώς αυτό που πολλοί στο ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν.  Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι μόνες σε αυτό, καθώς τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γαλλία φαίνεται να έχουν παρόμοιες αυταπάτες.

Ωστόσο, αυτό δεν τις εμποδίζει να προσπαθήσουν, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ συντονίζει ήδη τα χτυπήματα του Κιέβου στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης όπως οι σταθμοί ραντάρ «Voronezh-M».

Το ένα, που βρίσκεται κοντά στο Orsk, μια πόλη στην περιφέρεια του Orenburg έγινε στόχος επίθεσης με drone στις 26 Μαΐου. Το UAV καταρρίφθηκε από την αεράμυνα. Ωστόσο, αν και απέτυχε, η επίθεση σηματοδοτεί μια πολύ πιο θρασύδειλη εμπλοκή ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ, καθώς ο σταθμός ραντάρ δεν παίζει κανένα ρόλο στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Bosnic.

Είναι ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που είναι σημαντικό μόνο στην περίπτωση μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Τέτοιες ενέργειες, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου, δοκιμάζουν την υπομονή της Μόσχας.

Και ενώ το Κρεμλίνο δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά. Καθώς η Δύση αργά αλλά σταθερά χάνει το μυαλό της, δεν μπορεί να αναμένεται ότι η ηγεσία της θα είναι λογική και υπεύθυνη. Αποκομμένο από την πραγματικότητα και χωρίς συνέπειες για τα εγκλήματα πολέμου και την επιθετικότητά του σε όλο τον κόσμο, το ΝΑΤΟ φαίνεται να πιστεύει ότι και αυτό θα μείνει ατιμώρητο.

*Αδιανόητη Επιχείρηση (Operation Unthinkable) ονομάστηκαν τα σχέδια πολεμικής σύγκρουσης με την Σοβιετική Ένωση που εκπονήθηκαν για λογαριασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού, Winston Churchill από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, ακριβώς μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα σχέδια είχαν ως αντικειμενικό σκοπό μια αιφνίδια επίθεση στα Σοβιετικά στρατεύματα που στάθμευαν στην Γερμανία προκειμένου «να επιβληθεί η απόφαση των Συμμάχων στους Ρώσους» όπου απόφαση νοούνταν η επιβολή της Συνθήκης της Γιάλτας για την Πολωνία.

Αφού οι πιθανότητες να γίνει σωστά η επιχείρηση κρίθηκαν μηδαμινές, το σχέδια εγκαταλείφθηκαν. Αυτή η επιχείρηση θεωρήθηκε από τα πρώτα σχέδια εκτάκτου χαρακτήρα του Ψυχρού Πολέμου. Και τα δύο σχέδια θεωρούνταν άκρως απόρρητα μέχρι που τελικά δημοσιεύτηκαν από τις ΗΠΑ, το 1.998 μ.Χ.-(https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740371/to-aftoktoniko-nato-kirykse-ton-polemo-sti-rosia-dokimazei-tin-aksiothaymasti-aftosygkratisi-tis-pou-omos-den-einai-aneksantliti).

 

Ο Πούτιν θα χτυπήσει τις χώρες της Ευρώπης εάν η Ουκρανία επιτεθεί στην Ρωσία με δυτικά όπλα. «Θα πρέπει να οι δυτικοί γνωρίζουν με τι παίζουν», προειδοποίησε ο Πούτιν τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε ευθέως την Τρίτη ότι θα χτυπήσει Ευρωπαϊκές χώρες εάν το ΝΑΤΟ επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί σε στόχους στο ρωσικό έδαφος, όπως αναφέρουν τα πρακτορεία AFP και EFE.

«Θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», προειδοποίησε ο Πούτιν τις χώρες του ΝΑΤΟ.  «Αυτοί οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, ειδικά από την Ευρώπη και ειδικά στις μικρές χώρες, θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.

Πρέπει να θυμούνται ότι είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό» και «αυτός ο παράγοντας είναι ένα σοβαρό πράγμα που πρέπει να σκεφτούν πριν μιλήσουν για επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος», προειδοποίησε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο τέλος μιας επίσκεψης που έκανε στο Ουζμπεκιστάν.

Αναφέρθηκε λοιπόν στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ -εν τω μεταξύ και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ζήτησε από τους συμμάχους να εξουσιοδοτήσουν την Ουκρανία να επιτεθεί απευθείας στο ρωσικό έδαφος με τα όπλα που παρέχουν ως στρατιωτική βοήθεια.

«Ο Στόλτενμπεργκ ήταν ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Συναντηθήκαμε και επιλύσαμε περίπλοκα ζητήματα σχετικά με την Θάλασσα Μπάρεντς και άλλα. Σε γενικές γραμμές, καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες. Μετά, είμαι σίγουρος ότι δεν έπασχε από άνοια», σχολίασε ο Πούτιν για τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Αυτή η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και αυτές οι σοβαρές συνέπειες θα γίνουν αισθητές στην Ευρώπη. Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην πυρηνική ισοτιμία Ρωσίας-ΗΠΑ. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η είσοδος δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αποτελεί κλιμάκωση και ένα ακόμη βήμα προς μια παγκόσμια σύγκρουση.

«Δεν νομίζω ότι τα δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία είναι μια καλή και σωστή απόφαση και μια καλή διέξοδος. Πρόκειται για κλιμάκωση και ένα ακόμη βήμα προς μια σοβαρή σύγκρουση στην Ευρώπη και μια παγκόσμια σύγκρουση. Το χρειάζονται αυτό;», ανέφερε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να κάνει «ό,τι θεωρούμε απαραίτητο, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας».

Αναφερόμενος επίσης στην δήλωση του Στόλτενμπεργκ, ο ηγέτης του Κρεμλίνου εκτίμησε ότι δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι τα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας που προσφέρει η Δύση στον ουκρανικό στρατό δεν μπορούν να εκτοξευθούν χωρίς την βοήθεια δυτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, διευκρίνισε ο Πούτιν, η επιλογή στόχου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από «υψηλά καταρτισμένους ειδικούς» που δεν είναι Ουκρανοί και οι γαλλο-βρετανοί πύραυλοι Storm Shadow/Scalp μπορούν να λάβουν οδηγίες κατά την πτήση «χωρίς επίσης τη συμμετοχή Ουκρανών στρατιωτών» και όντως ισχύει για τους πυραύλους ATACMS των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν δορυφορικά δεδομένα.

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος, αυτές οι αποστολές εναντίον Ρωσικών στόχων «δεν προετοιμάζονται από Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά από εκπροσώπους χωρών του ΝΑΤΟ». Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Oleksandr Sirski, σύμφωνα με τις οποίες το Κίεβο έχει συνάψει συμφωνία με την Γαλλία για την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο μετέδωσε ότι μια τέτοια συμφωνία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, ο Πούτιν όμως είπε ότι δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων.

Όσο για την επίθεση της Ρωσίας που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα στη βορειοανατολική ουκρανική περιοχή Χάρκοβο, ο Πούτιν είπε ότι προκλήθηκε από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας, τους οποίους κατηγόρησε ότι αγνόησαν τα Ρωσικά αιτήματα να πείσουν την Ουκρανία να μην επιτεθεί στην Ρωσική περιοχή των συνόρων του Μπέλγκοροντ.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, οι οποίες διεξήχθησαν τελευταία φορά τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και τις οποίες, σύμφωνα με την Μόσχα, το Κίεβο εγκατέλειψε λόγω πιέσεων των ΗΠΑ. Ο Πούτιν αμφισβήτησε και πάλι την νομιμότητα του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του οποίου η θητεία έληξε στις 20 Μαΐου (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7244022_o-poytin-tha-htypisei-tis-hores-tis-eyropis-ean-i-oykrania).

 

«To NATO προετοιμάζεται για πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας!».

Την άποψη πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας εξέφρασε ένας από τους ανώτερους στρατηγούς της Μόσχας. Πρόκειται για τον Vladimir Kulishov ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις που έκανε επεσήμανε τα εξής:

«Οι επιχειρήσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ κοντά στα Ρωσικά σύνορα βρίσκονται σε άνοδο. Οι δυνάμεις της συμμαχίας εντείνουν την στρατιωτική εκπαίδευση, στην οποία επεξεργάζονται σενάρια στρατιωτικής δράσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών χτυπημάτων στο έδαφός μας».

Σημειώνεται ότι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως επικρίνει το σύστημα ανταλλαγής πυρηνικών του ΝΑΤΟ, βάσει του οποίου ορισμένα από τα αμερικανικά όπλα αποθηκεύονται σε μη πυρηνικά κράτη, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία.

Η Ρωσία αντιτίθεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και την αυξανόμενη παρουσία του στην Ουκρανία για τη συνεχιζόμενη κρίση, την οποία θεωρεί μέρος ενός πολέμου με αντιπροσώπους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της.

Η στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της στο Κίεβο μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και άμεσο πόλεμο με την Ρωσία, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πυρηνική ανταλλαγή, προειδοποιούν αξιωματούχοι στην Μόσχα (https://news12.gr/to-nato-proetoimazetai-gia-pyriniko-chtypi/).

 

Κολοσσιαίο έργο: Ενώθηκε η Βαλτική Θάλασσα με τον Κόλπο μέσω σιδηροδρομικής γραμμής – Η Ρωσία βρήκε έξοδο στις «θερμές θάλασσας». Αλλάζει ολόκληρος ο οικονομικός χάρτης Κόλπου, Ινδίας, Ανατολικής Αφρικής.

Με ένα κολοσσιαίο στρατηγικής σημασίας project η Ρωσία και το Ιράν ένωσαν σιδηροδρομικώς τον Κόλπο με την Βαλτική Θάλασσα και η Μόσχα για πρώτη φορά στην ιστορία της απέκτησε έξοδο στις θερμές θάλασσες για τα εμπορεύματά της! Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Bandar Abbas στον Κόλπο με την Αγία Πετρούπολη στην Βαλτική Θάλασσα είναι γεγονός!

Η σύνδεση έγινε εφικτή μέσω του λιμένος του Anzali στην Κασπία Θάλασσα. Η νέα γραμμή αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC), ο οποίος περιλαμβάνει θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές που θα συνδέουν την Ινδία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Η στρατηγική σημασία αυτού του έργου είναι μεγάλη, καθώς επιτρέπει στην Ρωσία να μεταφέρει μέσα σε λίγες ώρες τα εμπορεύματά της σε όλες τις χώρες τις περιοχής του Κόλπου, το Πακιστάν, τις χώρες της ανατολικής Αφρικής και φυσικά την Ινδία!

Η παραδοσιακή διαδρομή μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας καθίσταται πλέον ασήμαντη, αφού ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται στο 1/20 για την Βαλτική Θάλασσα και στο 1/8 από την Μαύρη Θάλασσα!

Ειδικά η σύνδεση της Αγίας Πετρούπολης μέσω ξηράς και θαλάσσης με λιμάνι της δυτικής Ινδίας, είναι η πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων δύο αιώνων σε ότι αφορά την επικοινωνία των δύο κρατών που είναι κι οικονομικοί σύμμαχοι στην ένωση BRICS+. Επιπλέον, η γραμμή αυτή θα ενισχύσει την πρόσβαση των χωρών της Κεντρικής Ασίας στις διεθνείς αγορές μέσω του Κόλπου  και θα ενισχύσει τις οικονομίας της συμμαχίας του CSTO.

Είναι η δεύτερη συμφωνία Ρωσίας-Ιράν που ανακοινώνεται μέσα στην ημέρα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση δημιουργίας ειδικής βιομηχανικής ζώνης η οποία θα παράγει 6.000 drones Geran (Shahed-136 στην Ιρανική εκδοχή τους) ετησίως στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga στο Ταταρστάν.

Τα drones αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από το 2022 μ.Χ. για αποστολές στην Ουκρανία. Το κόστος κάθε drone εκτιμάται μόλις στα 20.000 δολάρια! Το πιο οικονομικό φονικό όπλο του πολέμου σε σχέση με το αποτέλεσμά του (https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/kolossiaio-ergo-enothike-i-valtiki-thalassa-me-ton-kolpo-meso-sidirodromikis-grammis-i-rosia-vrike-eksodo-stis-thermes-thalassas/).

 

Οι ΗΠΑ έδωσαν έγκριση για να βάλλεται η Ρωσία με Αμερικανικά όπλα – Η Ρωσία απαντά με βολές σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Σούδα. Η Ρωσική «απάντηση» στις δυτικές σκέψεις για αποδέσμευση πληγμάτων βαθιά στην επικράτεια.

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε την έγκριση για να κτηυπηθεί η Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος με Αμερικανικά όπλα αυξάνεται και έλυσε τα χέρια της Μόσχας για κτυπήματα στο έδαφος των συμμάχους της Ουκρανίας.

 Ποιοι αποτελούν πρώτο στόχο: Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα. Ειδικά στην Ελλάδα οι βασικοί στοχοι είναι το λιμάνι της Λεξανδρούπολης η πηγή όλων των Αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία και η 110 ΠΜ στην Λάρισα από την επιχειρούν τα στρατηγικά UAV της USAFE.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η έγκριση που έδωσε ο Μπέιντεν το μόνο που θα επιτυχει είναι να εμπλέξει περισσότερες χώρες οι οποίες θα δεχθούν ρωσικά συμβατικά πλήγματα κατ’αρχήν και εν συνεχεία πυρηνικά.

Την σοβαρότητα της κατάστασης που ορισμένες δυτικές χώρες επιχειρούν να υποδαυλίσουν, δείχνει η ρωσική πλευρά με μια απλή γεωγραφική ανάλυση: “Αυτές είναι οι εμβέλειες των όπλων που θα χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος. Δείτε πόσες πόλεις μπορεί να σας κάψουν οι Kinzhal”.

Ο χάρτης με τις εμβέλειες των δυτικών όπλων και πόσο βαθιά μπορούν να πλήξουν την Ρωσία: Και ο χάρτης των ευρωπαϊκών περιοχών/πόλεων που μπορούν μέσα σε μερικά λεπτά να καταστραφούν από τους Kinzhal:

Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν ταχθεί υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων για επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος αλλά η απάντηση δείχνει ότι θα είναι πολύ διαφορετική.

Αντίθετα, η Γερμανία και η Ιταλία παραμένουν επιφυλακτικές, με την Ιταλική Πρόεδρο Τζόρτζια Μελόνι να προτείνει την παροχή περισσότερων αεροπορικών αμυνών στην Ουκρανία. Το προσωνύμιο των υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal σημαίνει «εγχειρίδιο» ή «στιλέτο».

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, με βάση τις προδιαγραφές τους, έχουν εμβέλεια 1.250 μιλίων, μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, ενώ μπορούν να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megalonei-i-antiparathesi-dysis-rosias-deite-poses-poleis-mporei-na-kapsoun-oi-kinzhal-an-xtypithei-rosiko-edafos/).

 

Οι ΗΠΑ αλλάζουν το Δόγμα τους: «Φλερτάρουν» με την ιδέα μιας «περιορισμένης» πυρηνικής σύγκρουσης με Ρωσία και Κίνα. Φορτώνουν τα υποβρύχια κλάσης Βιρτζίνια με πυρηνικούς πυραύλους!

Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων κρουζ με πυρηνικά όπλα σε επιθετικά υποβρύχια κλάσης Βιρτζίνια για να αποτρέψει την Κίνα και την Ρωσία, σύμφωνα με τους Asia Times. Σχολιάζει πάνω στο θέμα το Sputnik: Οι Αμερικανοί νομοθέτες επικεντρώθηκαν πρόσφατα στον τρόπο τροποποίησης των επιθετικών υποβρυχίων (SSN) κλάσης Βιρτζίνια για να εγκαταστήσουν πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται με πυρηνικά όπλα (SLCM-N).

Την περασμένη εβδομάδα κάλεσαν τον Αντιναύαρχο Johnny Wolfe για να συζητήσουν τις πολυπλοκότητες και τις αβεβαιότητες σχετικά με τον οπλισμό επιθετικών υποβρυχίων με το SLCM-N. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση της πυρηνικής τους αποτροπής κατά της Κίνας και της Ρωσίας, σύμφωνα με τους Asia Times.

Το SLCM-N είναι ένας πύραυλος κρουζ με πυρηνική κεφαλή χαμηλής απόδοσης που εκτοξεύεται από πλοία επιφανείας ή επιθετικά υποβρύχια (SSN). Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του προγράμματος SLCM-N στα μάτια των Αμερικανών νομοθετών , στρατιωτικών και μελετητών;

Πρώτα απ ‘όλα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι τα SLCM-Ns θα επέτρεπαν στις ΗΠΑ να εμπλακούν σε μια «περιορισμένη» πυρηνική ανταλλαγή σε αντίθεση με τα «μαζικά αντίποινα».

«Εάν η σύγκρουση ξεπεράσει το πυρηνικό κατώφλι, οι χαμηλότερες αποδόσεις θα σηματοδοτούσαν σαφές ενδιαφέρον για τον περιορισμό της έντασής της», έγραψε ο Υποπλοίαρχος Άλαν Κάμινγκς, Έφεδρος Ναυτικού των ΗΠΑ, για το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2024 μ.Χ.

Η τοποθέτηση SLCM-N σε αμερικανικά επιθετικά υποβρύχια θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο να διατηρήσει μια ευρεία και διαρκή παρουσία στον Βόρειο Ατλαντικό, τον Αρκτικό Ωκεανό και την Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με τον Kyle Balzer του American Enterprise Institute.

«Λόγω της χαμηλής παρατηρησιμότητας των υποθαλάσσιων εκτοξευτών, το Πεκίνο και η Μόσχα θα πρέπει να υποθέσουν ότι περιπλανάται επί τόπου», έγραψε ο Balzer για το Breaking Defense στις 28 Φεβρουαρίου.

«Εάν αναπτυχθούν σε επιλεγμένα πλοία επιφανείας, καθώς και σε υποβρύχια, το αποτρεπτικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο». Ο Balzer επεσήμανε ότι η ανάπτυξη SLCM-N σε επιθετικά υποβρύχια και πλοία επιφανείας θα δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα ασάφειας:

Η Ρωσία και η Κίνα δεν θα ήταν σίγουρες εάν τα πλοία είναι πυρηνικά ή όχι, περιπλέκοντας έτσι την λήψη αποφάσεων και δημιουργώντας πρόσθετη αποτροπή . «Η Κίνα και η Ρωσία θα πρέπει να προβληματιστούν με την παρουσία του SLCM-N — αν αναπτύσσεται ή όχι, σε μεγάλους αριθμούς κτλ.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες προωθούν το πρόγραμμα εδώ και κάποια χρόνια. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αναπτύξει πυρηνικά οπλισμένο θαλάσσιο πύραυλο κρουζ από το 1.991 μ.Χ., η κυβέρνηση Τραμπ υποστήριξε το 2018 μ.Χ. ότι ο SLCM-N θα «παρείχε την απαραίτητη μη στρατηγική περιφερειακή παρουσία » στην Ευρώπη και την Ασία και θα συνεισέφερε « στην αποτροπή και την διαβεβαίωση των συμμάχων, ειδικά στην Ασία».

Το πρόγραμμα SLCM-N ανατράπηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022 μ.Χ. ως μια υπερβολική και δαπανηρή λύση. Ωστόσο, μετά από μια έντονη συζήτηση, η πρωτοβουλία εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Νόμου Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2024 μ.Χ. με πρόσχημα την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας και τα φερόμενα σχέδια της Κίνας να «εισβάλει» στην Ταϊβάν. Έγινε νόμος τον Δεκέμβριο του 2023 μ.Χ. με οδηγίες για την επίτευξη επιχειρησιακής ικανότητας του SLCM-N έως το 2034 μ.Χ.

Είναι δυνατή η «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση; Σύμφωνα με την Μόσχα, η «περιορισμένη» χρήση πυρηνικών όπλων σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, αλλά μάλλον τον προσκαλεί. «Σύμφωνα με το Ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, τέτοιες ενέργειες θεωρούνται ότι δικαιολογούν ως αντίποινα την χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία», είπε η Ζαχάροβα.

Τον Μάιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τα πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές βόμβες χαμηλής απόδοσης B61-12. Η Μόσχα είπε ότι θα αντιμετωπίσει τα F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνικά οπλικά συστήματα, ανεξάρτητα από το μοντέλο τους, και θα θεωρήσει την ανάπτυξή τους σκόπιμη πρόκληση.

Η Κίνα έχει επίσης επικρίνει επανειλημμένα την Ουάσιγκτον για την στροφή σε πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης ως επιστροφή στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το Πεκίνο σήμανε επίσης συναγερμό για τα σχέδια της AUKUS (Σύμφωνο Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ) να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία ως παραβίαση των αρχών μη διάδοσης (https://warnews247.gr/purhnika/oi-hpa-allazoun-to-dogma-tous-flertaroun-me-thn-idea-mias-periorismenhs-purhnikhs-sugkroushs-me-rwsia-kai-kina/).

 

Να γιατί δεν θα μείνει κολυμβηθρόξυλο στην Τουρκία. Μπορεί ο Μακρόν να λέει ότι θέλει δηλ. η Ουκρανία με τα Δυτικά όπλα να κτυπάει το εσωτερικό της Ρωσικής επικράτειας, αλλά το ζόρι δεν το έχει αυτός, αλλά οι χώρες που στον παραπάνω χάρτη είναι κόκκινες, γιατί έχουν βάσεις με πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ . Η Ρωσία δήλωσε πριν λίγο επίσημα: " μόλις χτυπηθεί το εσωτερικό μας θα πάρει φωτιά το πελεκούδι στις χώρες που φιλοξενούν πυρηνικά των ΗΠΑ "

Ας πάμε στην Γερμανία με την οποία έχει παλαιούς λογαριασμούς η Ρωσία . Μπορεί στην χώρα μετά τον Β΄ ΠΠ να μετασταθμεύουν πυρηνικά των ΗΠΑ, αλλά συμπολίτευση και αντιπολίτευση κρατούν λεπτές ισορροπίες στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, πριν μεμονωμένων δηλώσεων για εσωτερικούς λόγους. Γνωρίζουν τι έπαθαν και ποιούν την νήσσαν.

Ας πάμε  στην Ιταλία . Η Μελόνι εμφανώς τσαντισμένη δηλώνει "που θέλεις να μας μπλέξεις Μακρόν;"   Βλέπετε έχουν και εκεί αμερικανικές βάσεις από τις οποίες κτυπούσαν την Ορθόδοξη  Σερβία με τις ευλογίες ..." . Είναι βλέπετε και το Βατικανό εκεί που μπορεί και αυτό να γίνει παρανάλωμα του πυρηνικού πολέμου; 

Ας πάμε και στην Τουρκία ...λέει ο σουλτάνος "εγώ είμαι φίλος με τον Πούτιν και δεν κινδυνεύω"  Μπορεί να είναι φίλος με τον Πούτιν, αλλά η Ρωσία και το στρατιωτικό σκέλος της  δεν τρέφει τα καλύτερα συναισθήματα για αυτόν και τις  διπλωματικές παλινωδίες του ( προμηθεύει αβέρτα όπλα στον Ζελένσκι)-(https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/05/blog-post_803.html).

 

Στρατιωτικό νόμο κηρύσσει η Λευκορωσία στα σύνορα με Ουκρανία: 140.000 Λευκορώσοι & Ρώσοι ετοιμάζονται να πολιορκήσουν το Κίεβο. Μπαίνει για πρώτη φορά και η Λευκορωσία ενεργά στον πόλεμο.

O αναπληρωτής Υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Λευκορωσίας Α.Κουντολέγιεφ κήρυξε την επαρχία Γκόμελ της χώρας σε κατάσταση  στρατιωτικού νόμου, πυροδοτώντας σενάρια για Ρωσική επιθετική προσπάθειας μέσω του Λευκορωσικού εδάφους προς Κίεβο ή Χάρκοβο

Η συγκεκριμένη Λευκορωσικής επαρχία είναι αυτή που εφάπτεται από τον Βορρά σε ευθεία γραμμή από το Κίεβο και πλέον όλα δείχνουν ότι οι Ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν και από αυτό το σημείο με την ουκρανική πρωτεύουσα να βρίσκεται στο στόχαστρο.

«Επιθεωρήσαμε την ετοιμότητα των ειδικών δυνάμεων και όλα είναι έτοιμα για να μεταπέσει η επαρχία σε στρατιωτικό νόμο»  ανέφερε το Υπουργείο. «Παράλληλα επιφέραμε διορθώσεις ώστε κάθε διοικητική και στρατιωτική πράξη θα μας επιτρέπει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις από αυτό το σημείο όταν μεταπέσει σε πολεμική ετοιμότητα».

Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν ενεργά και 100.000 τουλάχιστον Λευκορώσοι σε μία απάντηση στην αποστολή δυτικών στρατιωτικών στο Κίεβο. Επίσης ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις πλέον γίνονται σε επίπεδο Διοικητικής Μέριμνας, επικοινωνιών και τροφοδοσίας, ενώ ακόμα δύο λευκορωσικές περιοχές θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση.

Μετά το Χάρκοβο η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον ουκρανικό στρατό και διορθώνει το “λάθος” όπως είχε πει ο Β.Πούτιν του 2022 μ.Χ. όταν οι Ρωσικές φάλαγγες είχαν φτάσει έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Περίπου 40.000 Ρωσικά στρατεύματα και 100.000 Λευκορωσικά είναι έτοιμα να διαβούν την μεθόριο και να τελειώνουν τον πόλεμο. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/stratiotiko-nomo-kiryssei-i-leykorosia-sta-synora-me-oukrania-140-000-leykorosoi-rosoi-etoimazontai-na-poliorkisoun-to-kievi/)…
























 













 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου