Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΝΕΡΙΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΜΚΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΝΕΡΙΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΜΚΟΤΗΤΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό τόσο σε πολλές τηλεοπτικές σειρές βιβλία αλλά ακόμη και με βάση την σύγχρονη γεωπολιτική πραγματικότητα, ακόμη και προβλέψεις και προφητείες, σε πολλές από αυτές αναμένεται μία σύγκρουση μεγάλων στρατών οι οποίοι θα έρθουν από τις 4 άκρες δηλαδή φορά Δύση, Ανατολή, Βορρά και Νότο των κόσμων αυτών.

Μία πρώτη περίπτωση αυτού του είδους μπορεί κανείς άνετα να πει ότι βρίσκεται και στην διάσημη τηλεοπτική σειρά η οποία έχει τον τίτλο «Το σπίτι του Δράκου» και στην οποία γίνεται μία μεγάλη μάχη για την εξουσία μεταξύ της Ρενύρα και του βασιλιά Άεγκον του Δεύτερου.

ΟΙ υποστηρικτές των παραπάνω αντιμαχόμενων βασιλέων πραγματικά προέρχονται και από τα τέσσερα σημεία του βασιλείου του Westeros και αντιμάχονται μεταξύ τους για τον κατοχή του KKing’s Landing, τον Σιδερένιο Θρόνο και την εξουσία στον χώρο αυτό.

Συγκεκριμένα, στην συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά από τον Νότο προέρχονται και επιτίθενται προς τον βορρά πρώτοι οι Χάιταουερ, των οποίων πρωτεύουσα είναι το Όλντταουν, στο οποίο βρίσκεται τόσο ένας μεγάλος Φάρος για τα πλοία (σαν τον Φάρο της Αλεξανδρείας), όσο επίσης και το κέντρο των Μεσίτρες, αλλά επίσης και ένας από τους πιο ιερούς ναούς της χώρας αυτής το Στάρ Σεπτ.

Από τον Νότο επίσης στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σόου έρχονται επίσης προς ενίσχυση των Χάιταουερ και του Άεγκον του Β΄ και οι στρατιές επίσης των Μπαράθεον, προκειμένου να ενισχύσουν τον στρατό αυτού και με τον τρόπο αυτό να καταφέρουν να νικήσουν τους εχθρούς τους.

Στον Bορρά αντίστοιχα κατεβαίνουν μετά από την επίθεση των Χάιταουερ οι Σταρκ, με σκοπό να καταλάβουν το kings landing και να τοποθετήσουν την Ρενύρα στον θρόνο, σε συμμαχία με τους επίσης Βόρειους Άρρυν, Φρέι, Τάλλυ και τους «αυτονόμους στην επίθεση» Γκρέιτζοι.

Από τις περιοχές της Δύσης έρχεται προς βοήθεια του Άεγκον του Δευτέρου οι στρατιές των Λάνιστερ, ενώ από την Ανατολή έρχονται αντίστοιχα τα πλοία της Τριαρχίας μας είμαι αυτά των Λάνιστερ και των Χάιταουερ, προκειμένου να διαλύσουν τον αντίπαλο στόλο της Ρενύρα ο οποίος διοικείται από τους Βελάριον.

Όμως όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην παραπάνω τηλεοπτική σειρά, αλλά και σε αυτή που ήταν η πρωταρχική (και προκατοχός του «Σπιτιού του Δράκου») σειρά, δηλαδή το «Game of Thrones», οπού μάχονται πάρα πολύ βασιλείς από όλα τα σημεία του Westeros (https://alophx.blogspot.com/2017/09/game-of-thrones-update-update.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/game-of-thrones_27.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/game-of-thrones.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/game-of-thrones.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/games-of-thrones-kai.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/iron-throne_13.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_36.html, https://alophx.blogspot.com/2024/07/fallout.html), όλα δηλαδή τα κράτη που αναφέρθηκαν παραπάνω με εξαίρεση βεβαίως  τους Τυρέλ 

Οι οποίοι και παραμένουν ουδέτεροι στις συγκεκριμένη σειρά («Το Σπίτι του Δράκου»), όπως επίσης και το Ντόρν, ενώ ακόμα και οι Τάλλυ που λαμβάνουν μέρος στον πόλεμο είναι χωρισμένοι μεταξύ των υποστηρικτών του Άεγκον του Β΄ και της Ρενύρα.

Όμως αυτή δεν είναι η μόνη σειρά, στην οποία αντιμάχονται για την εξουσία στρατιές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, οι οποίες είναι έτοιμες να πολεμήσουν άγρια μεταξύ τους για την κατάκτηση της εξουσίας και την κυριαρχία στον κόσμο τους.

Το ίδιο συμβαίνει και στη, διάσημη σειρά που έχει τίτλο «Ο Άρχοντας τον δαχτυλιδιών», στην οποία όπως είναι γνωστό ο κόσμος της Μέσης Γης χωρίζεται και στην περίπτωση αυτή σε τέσσερα μέρη, δηλαδή Βορρά Ανατολή, Δύση και Νότο, εκ των οποίων κάποια τμήματα έχουν συμμαχήσει μεταξύ τους και κάποια βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

Έτσι στην συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά και στις ταινίες της («Lord of the Rings» και «Rings of P Power», στον Νότο βρίσκεται η Μόρντορ, της οποίας αρχηγός είναι ο Σάουρον, ο οποίος λατρεύεται φανατικά σαν δήθεν «θεός», όπως επίσης και το αφεντικό του και προκάτοχος του, ο Μόργκοθ, από τους Ορκς που ο ίδιος ελέγχει.

Επίσης στην συγκεκριμένη περιοχή της Μέσης Γης, δηλαδή στο Νότο του Βασιλείου και της χώρας της Μόρντορ υπάρχουν και πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με τον Σάουρον, προκειμένου να νικήσουν τους εχθρούς του και να κατακτήσουν την Μέση Γη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Ανατολή (https://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post_5.html, , https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html).
Οι δε άνθρωποι που σημάχησαν με το Σάουρον είναι οι Esterlings, οι Black Numenorinas, οι Variags, οι Handarim, οι Herumor, οι Hill’s Men, οι Dundedings, οι Corsairs of Umbar, οι Men of Carn Dum και οι Ruffians.
Αντίστοιχα στον Βορρά και στην Δύση της Μέσης Γης υπάρχουν και αντιμετωπίζουν όλους τους παραπάνω μαζί με τους Ορκς και τους ανθρώπους συμμάχους τους, τους δράκους, τους λυκάνθρωπος και τους βρικόλακες, οι Free People, δηλαδή οι Άνθρωποι μαζί με τα Ελφ, τους Νάνους, τους Μάγους τα Χόμπιτ, τους Αετούς, όπως επίσης και τους Εντς.

Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχάσει κανείς να αναφέρει ότι ακόμα και στην σειρά του Warcraf,t τόσο στα παιχνίδια στρατηγικής όσο και στην σειρά του  World of Warcraft, η περιοχή του Άτσεροθ αποτελείται από τέσσερις περιοχές που βρίσκονται, τόσο στον Βορρά, όσο επίσης στον Νότο, στην Δύση και στην Ανατολή,  οι οποίες αντιμάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο του κόσμου αυτού.

Συγκεκριμένα η περιοχές αυτές είναι: Το Northrend στον Βορρά, η Pandaria στον Νότο, το Kalimdor στην Δύση και τα Ανατολικά βασίλεια στην Ανατολή, ενώ αυτές οι περιοχές κατοικούνται από τους Ανθρώπους, τα Ελφ, τους Τάουρεν, τους Νάνους, τα Σκοτεινά Ελφ, τους Τρολ, τους Ορκς, τους Undead και τους Ogres.

Αλλά  και στην γνωστή Προφητεία του διάσημου Προφήτη Δανιήλ αναφέρεται ότι στο Τέλος των Ημερών ο τότε βασιλιάς του Νότου θα επιτεθεί στον τότε βασιλιά του Βορρά (και πιθανότατα και της Δύση παράλληλα), άλλα στην συνέχεια ο βασιλιάς του Βορρά θα αντεπιτεθεί και θα εισβάλει μέσα στις χώρες του και στην Αγία Γη και θα τις καταλάβει, ενώ θα φτάσει μέχρι την Αίγυπτο, την οποία και θα κατακτήσει.

Στην συνέχεια όμως, ενώ θα φαίνεται ότι έχει νικήσει, ισχυρές στρατιωτικές μονάδες και στρατοί από την Ανατολή και τον Απώτατο Βορρά (και τους τότε ηγέτες τους) θα έρθουν εναντίον του και αυτός θα στραφεί εναντίον του και θα συγκρουστούν μαζί του για την κυριαρχία του κόσμου και θα νικήσει και θα καταστρέψει πολλούς από αυτούς, αλλά στο τέλος θα καταστραφεί και ο ίδιος μαζί με τον στρατό του.  

Το Όραμα του Προφήτη Δανιήλ για τους βασιλιάδες του Βορρά του Νότου, όπως επίσης και το από τους βασιλιάδες του Απώτατου Βορρά και τις Ανατολής, έχει εμπνεύσει μαζί με την σειρά Game of Thdrones, το γνωστό βιβλίο και βίντεο στην Αμερική του Τζον Χάγκι (John Hagee) «Earth's Last Empire: Four King the Final Game of Thrones».

Μία εξίσου χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της καταστάσεως είναι στην εποχή μας οι τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται στα τέσσερα σημείο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του.

Οι δυνάμεις αυτές είναι από την μία η Ρωσία που βρίσκεται στον  Απώτατο Βορρά της γης, στην συνέχεια είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες βρίσκονται στην Δύση και η Κίνα, η οποία βρίσκεται στην Ανατολή.

Τέλος στον Νότο βρίσκεται ο ισλαμικός κόσμος, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές χώρες, παραδείγματος χάρη την Τουρκία, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, όπως επίσης την Αίγυπτο, στην οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται η πόλη της Αλεξάνδρειας που κάποτε βρισκόταν και γνωστός Φάρος της.

Στον Νότο και στον ισλαμικό κόσμο επίσης, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται ιερά τεμένη των μουσουλμάνων που είναι αυτά στην Μέκκα και στην Μεδίνα ενώ εκτός αυτών οι μουσουλμάνοι θεωρούν ως ιερό τους χώρο επίσης και τα Τεμένη του Ορούς του Βράχου και του Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ.

[Αλλά και στην σειρά «Fallout» (https://alophx.blogspot.com/2024/07/fallout.html), η Ευρώπη μάχεται το ισλάμ για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και μετά οι ΗΠΑ πολεμούν με την Κίνα και ο πόλεμος γίνεται Παγκόσμιος, ενώ και στο δυστοπική βιβλία του Τζορτζ Όργουελ «1.984 μ.Χ., ο Μεγάλος Αδελφός», πολεμούν μεταξύ τους σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο όλες οι ισχυρές δυνάμεις από όλα τα άκρα της γης].

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρώτοι επιτίθενται οι Νότιοι (Χάιταουερ, Μόρντορ, βασιλιάς του Νότου) στον Βορρά/Δύση και μετά η Ανατολή και ο Απώτατος Βορράς στην Δύση και ξεκινά με τον τρόπο αυτό μία αποκαλυπτική μάχη που φέρνει τεράστιες καταστροφές στους παραπάνω κόσμους και θα έχει έναν συνασπισμό ως νικητή.

Θα γίνει άραγε στις μέρες μας μίλα αντίστοιχη επίθεση του Νότου, δηλαδή του ισλάμ, π.χ. του Ιράν και του Αραβικού και ισλαμικού κόσμου κατά του Βορρά και της Δύσης (Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ Γερμανίας και ΝΑΤΟ), ενώ στην συνέχεια στην πλευρά των πρώτων θα εμπλακούν από τον απώτατο Βορρά σαν σύμμαχοι του η Ρωσία και την Ανατολή η Κίνα;

Και με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσει και στην περίπτωση αυτή μία αποκαλυπτική μάχη που θα φέρει τεράστιες καταστροφές στους παραπάνω κόσμους και θα έχει έναν συνασπισμό ως νικητή ή και κανέναν αν όλοι οι αντίπαλοι αλληλοκαταστραφούν μεταξύ τους;

[Στην σειρά Game of Thrones όλοι παραπάνω πόλεμοι τελειώνουν όταν εισβάλουν οι Others/White Walkers και οι άνθρωποι ενώνονται μεταξύ τους προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν, αφήνοντας τις μεταξύ τους διαφορές, ενώ το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην σειρά ταινιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με την εισβολή των Ορκς  και του Σάουρον.

Όπως αντίστοιχα στην εποχή μας θα μπορούσαν οι άνθρωποι μετά από ένα παγκόσμιο πόλεμο ή και πριν από αυτόν μετά από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ η παγκόσμιες εξεγέρσεις/επαναστάσεις και πραξικοπήματα για άλλη μία φορά να ενωθούν οι άνθρωποι υπό την απειλή ίσως μιας ψεύτικης δήθεν «εξωγήινης απειλής», όπως αυτή που ετοιμάζουν οι κύκλοι της παγκοσμιοποίησης με το πρόγραμμα Blue Beam Project (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_61.html).

Φαίνεται όμως ότι η επίθεση στο Κούρσκ είναι το άνοιγμα ενός νέου μετώπου κατά των Ρώσων από Δύση και Ισραήλ αν αυτοί θελήσουν να επιτεθούν στο Ιράν για να καθυστερήσουν τους Ρώσους (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_71.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html ), αν και οι Ρώσοι μπορούν και αυτοί να ανοίξουν άλλα μέτωπα κατά των δυτικών, του Ισραήλ και της Ουκρανίας, π.χ. από την Λευκορωσία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-vagkner-etoimi-na-xtypisei-pros-tin-kateythynsi-tou-kievou-megales-rosikes-dynameis-etoimes-na-mpoun-stin-oukrania-apo-vorra/, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-i-leykorosia-dietakse-geniko-synagermo-oi-oukranoi-piezoun-to-koursk-stratiotikos-nomos-se-koursk-mpelgkoront-kai-mpriansk/, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-ardennes-tou-v-zelenski-i-apelpismeni-epithesi-sto-koursk-me-to-prodiagegrammeno-telos/) ή αν βάλουν το Ιράν στον Νότο να χτυπήσει πρώτο το Ισραήλ, το Ισραήλ να αντεπιτεθεί και να ξεκινήσει με τον τρόπο αυτό ο Γ’ΠΠ].

Ο Βορράς των Σταρκ που μάχεται την Δύση των Λάνιστερ στα εύφορα εδάφη των Τάλλυ που αλλά από αυτά υποστηρίζουν προδοτικά τους Λάνιστερ (Φρέυ, Μπόλτον με πραξικόπημα και προδοσία και εμφύλιο άνοδος στην εξουσία) και αλλά τους Σταρκ, είναι σαν την Ρωσία, που βρίσκεται στον απώτατο Βορρά και που μάχεται την Δύση στα εύφορα εδάφη της Ουκρανίας που αλλά από αυτά υποστηρίζουν προδοτικά τους δυτικούς (Δυτική Ουκρανία που ανελαβε με νεοναζιστικό πραξικόπημα και εμφύλιο την εξουσία) και αλλά τους Ρώσους (Ντονμπάς/Νοβορώσια/Μικρορωσία).

Ο δε ανεξάρτητος Βορράς εν μέρει μπορεί εν μέρει στην εποχή μας να αντιπροσωπεύεται επίσης και από τους Βρετανούς, οι οποίοι μετά το BREXIT έπαψαν να είναι μέλος της Γερμανοκρατούμενης ΕΕ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/brexit_7.html).

Κοντά δε στα Ουράλια Όρη και στην Σιβηρία βρίσκονταν παλαιοτέρα τα γκουλάγκ της ΕΣΣΔ και στις μέρες μας τα σύγχρονα Ρωσικά σωφρονιστικά συστήματα και κέντρα κράτησης, ενώ πολλοί Ρώσοι κρατούμενοι κερδίζουν σαν άλλη «Λεγεώνα των Ξένων» και Νυχτερινή Φρουρά την ελευθέρια τους πολεμώντας στον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), όπως ακριβώς κάνουν και οι Ουκρανοί από την πλευρά τους και ξεκίνησαν πρώτοι.

Ο Κοκκίνος Δαίμονας Ρίλχορ που πολεμάει ο High Sparrow στον Βορρά υπό τον Στάνις Μπαράθεον, θυμίζει την αποστασία της Ρωσίας στον κόκκινο δαίμονα του κομμουνισμού και τον πόλεμο εναντίον του στον Ψυχρό Πόλεμο από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄ ενάντια στην ΕΣΣΔ, ενώ στις μέρες μας, η κατάσταση αυτή θυμίζει την μάχη του πάπα Φραγκίσκου ενάντια στην Ρωσία του Πούτιν στην Ουκρανία και στην ημι-κόκκιννη/κομμουνιστική FSB.

Στην ουσία ο πάπας της Ρώμης έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο στην Ρωσία στην Ουκρανία στον Βορρά και στην ήμι-κομμουνιστική FSB, όπως ακριβώς και ο High Sparrow ετοιμάζεται στο «Παιχνίδι του Στέμματος» ετοιμάζεται να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά του Στάνις και κόκκινης δήθεν «θρησκείας» του Ρίλχορ στον Βορρά.

Αλλά και ο Ρίλχορ με την βίαιη εξάπλωση του σε άλλη Ήπειρο, το Γουέστερος από το Έσσος, με απολυτό θρησκευτικό φανατισμό, θυμίζει την εξάπλωση μέσω της τζιχάντ των Αράβων στην Μέση Ανατολή, την Βορειά Αφρική και την Ισπανια, αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια κατάκτησης της Ρωμανίας με θρησκευτικό φανατισμό από τον Χοσρόη τον Β΄ και τους Ζωροάστρες ιερείς του, αποτυχημένες προσπάθειες και οι δύο και στις μέρες μας τους ισλαμιστές (π.χ. Χεζμπολάχ, ISIS, Χούθι, Αλ Κάιντα, Μουσουλμανική Αδελφότητα κ.λπ.).

Στην δε σύγχρονη εποχή, οι δύο διεφθαρμένοι High Septon πριν τον High Sparrow και ο ίδιος είναι εμπνευσμένοι από τον πάπα Βενέδικτο που παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων στο Βατικανό, ενώ ο High Sparrow από τον πάπα Φραγκίσκο, αφού και οι δύο οντάς μέλη ταγμάτων στην περιφέρεια του κέντρου της πίστης τους και κατά των πλουσίων, υπερ των φτωχών και πρώην αμαρτωλοί που αλλάξαν και έγιναν πιστοί και ιερείς και έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς στα ποίμνια τους. Παράλληλα, όπως ο πάπας Φραγκίσκος, ο High Sparrow δεν μένει σε πολυτελή, αλλά σε ταπεινά διαμερίσματα και έκαναν και οι δύο φιλανθρωπίες στους φτωχούς.

Οι Ντορν που ετοιμάζονται να συμμαχήσουν με τον Άεγκον τον ΣΤ΄ και την Ντάνυ από την Ανατολή (και πιθανότατα και τους Σταρκ στον Βορρά) κατά των Δυτικών Λάνιστερ και των Τυρέλ σπάζοντας την λυκοφωλιά της με αυτούς, θυμίζει τον ισλαμικό κόσμο (π.χ. Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Κατάρ, Πακιστάν, ίσως και την Ινδία) που ετοιμάζεται να σπάσει την λυκοφωλιά του με την Δύση και να συμμαχήσει με την Κίνα από την Ανατολή και την Ρωσία από τον Βορρά μέσω των BRICS (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Η εγκατάλειψη από τα Stormlands της συμμαχίας τους με τους Λάνιστερ στον Νότο και η συμμαχία τους με τους Τανγκάριεν από την Ανατολή, θυμίζει την πρόσφατη εγκατάλειψη της συμμαχίας με την Δύση 40 Αφρικάνικων κρατών και την συμμαχία τους με την Κίνα και την Ρωσία.

Ο δε αναμενόμενος εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ στις μέρες μας (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2024/07/blog-post_81.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html), θυμίζει την σύγκρουση των Λάνιστερ, Τυρέλ και Sparrows υπό τον High Sparrow στο King;s Landing, ενώ στις μέρες μας την σύγκρουση του πάπα Φραγκίσκου με τους λαϊκιστές (π.χ. ευρωσκεπτικιστές, Νέα Δεξιά, ευρασιανιστές, ακροδεξιοί, εθνικιστές, αντιισλαμιστές κ.λ.π.).

Θα μοιάζει στην ουσία πολύ ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δύο κυρίων και πολλών δευτερευόντων διεκδικητών για την εξουσία στις ΗΠΑ, τόσο με το «Παιχνίδι του Στέμματος», όσο και τον «Χορό των Δράκων».

Οι Sparrows ανήλθαν στην εξουσία από τις σφαγές και τον θρησκευτικό πόλεμο των οπαδών του κόκκινου Ρίλχορ, όπως και την πείνα, την ανεργία, τις αρρώστιες και την κοινωνική αναταραχή, όπως ακριβώς στις μέρες μας, οι λαϊκιστές ανήλθαν στην εξουσία από τις σφαγές και τον θρησκευτικό πόλεμο των ισλαμιστών, όπως και την πείνα, την ανεργία, τις αρρώστιες και την κοινωνική αναταραχή (όπως και στον Μεσοπόλεμο οι φασίστες/Ναζί και οι κομμουνιστές).

Οι Άρρυν που ενισχύουν την κατάλληλη στιγμή με τον στρατό τους τους Σταρκ και τους Τανγκάριεν στο «Παιχνίδι του Στέμματος» και στον «Χορό των Δράκων» μπορούν να είναι ανετά, τόσο η Λευκορωσία (αλλά και την Νοβορώσια/Μικρορωσία) που μπορει να ενισχύσει την Ρωσία κατά των Ουκρανών αν τους επιτεθεί, όπως και οι Κουβανοί, Βορειοκορεάτες και Κινέζοι «εθελοντές» που πολεμούν με τους Ρώσους στην Ουκρανία.

Το Kings Landing, η πρωτεύουσα του Γουέστερος, μπορεί να αντιπροσωπεύεται στην εποχή μας από την Ουάσιγκτον, την Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλες, το Βερολίνο, το Βατικανό, την Washington DC και το City of London.

Οι μισθοφόροι (π.χ. Δεύτεροι Γιοι, Χρύση Εταιρία, Άσπιλοι κ.λ.π.) που πολεμούν σε διαφορά μέτωπα αντιπροσωπεύουν στον κόσμο μας τις μισθοφορικές εταιρείες που πολεμούν σε διαφορά σημεία στον κόσμο (π.χ. Βάγκνερ, Αχμάντ, Sadat, Blackwater, PMC FOG, Χεζμπολάχ, ISIS, Χούθι, Αλ Κάιντα, Μουσουλμανική Αδελφότητα κ.λ.π.).

Οι νησιώτες Ιάπωνες που παρενοχλούν και θέλουν μονιμά όσες φορές και να ηττηθούν να καταλάβουν μέρη της Ρωσίας στον Βορρά και της Ασίας και της Κίνας στον Νότο, είναι σαν τους Greyjoy που θέλουν μονιμά όσες φορές και να ηττηθούν να καταλάβουν μέρη των Σταρκ στον Βορρά και των Τυρέλ και των Λάνιστερ στον Νότο, ενώ το νησιωτικό Dragonstone που οι Τανγκάριεν θέλουν να ανακαταλάβουν είναι η  νησιωτική Ταιβάν για την Κίνα που θέλει και αυτή να ανακαταλάβει.

Το σύνθημα «Winter is Coming» αντιστοιχεί με το σύνθημα «Nuclear Winter is Coming» στην εποχή μας, με τους «Άλλους» να είναι τα πυρηνικά όπλα, ενώ και οι πολυάριθμοι Κινέζοι θα μπορούσαν να παίξουν τον ρολό των πολυπληθών «/Άλλων» περνώντας το Μεγάλο Τείχος, ενώ οι Κινέζοι στις μέρες μας το «Τείχος»/εμπόδιο από τα Ουράλια Όρη προς την Ρωσία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Υβρίδια δε ζωών και ανθρώπων έφτιαχναν στην Βαλύρια και στο τέλος αυτή καταστράφηκε, όπως και η Ατλαντίδα στο Assassinss Creed, ενώ και ο Άουμαν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» δημιούργησε υβρίδια ανθρώπων και Ορκς, τους Ουρούκ Χάι, ενώ στον «Πόλεμο των Θρόνων» τα παιδιά του δάσους δημιουργήσαν τους υβριδικούς «Άλλους/Λευκούς Οδοιπόρους».

[Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Μπερνί Σάντερς στις ΗΠΑ (προερχόμενος από τις λαικές τάξεις σαν τον High Sparrow) με τα κηρύγματα τους υπέρ των φτωχών και την ηθικολογία τους, όπως και τις αναφορές τους για κοινωνική δικαιοσύνη (αλλά και οι πολίτικες του Τραμπ και του High Sparrow κατά των ξένων εισβολέων), θυμίζουν τον High Sparrow, ενώ και οι δύο πολέμησαν και απέτρεψαν την άνοδο στην εξουσία της διεφθαρμένης Κλίντον, υποχείριο του Ομπάμα και του Αμερικάνικου βαθέως  κράτους.

Με την αναφορά για κτίσιμο Μεγάλου Τείχους από τον Τραμπ για να προστατεύσει τις ΗΠΑ από τους λαθρομετανάστες θυμίζει την Νυχτερινή Φρουρά και τους Σταρκ που έκτισαν το Μεγάλο Τείχος για να προστατεύσουν τα εδάφη τους από την εισβολή των βαρβάρων, ενώ η αναφορά του Τραμπ ότι θα κάνει μεγάλη την Αμερική και θα της δημιουργήσει πολεμικό στόλο πολλών εκατοντάδων πλοίων, θυμίζει τις αντίστοιχες αναφορές του Έουρον Γκρέιτζοι για τα νησιά του, όπως και το γεγονός ότι ήρθε από το πουθενά και νίκησε την Κλίντον, όπως και ο Έουρον την Γιάρα και τον Θέον.

Όμως ο Τραμπ θυμίζει και σε αρσενική έκδοση και την Ντάνυ στις ΗΠΑ, αφού και οι δύο εκδιώχθηκαν από την εξουσία που κατείχαν νόμιμα, η μεν Ντάνυ με την εξέγερση του Ρόμπερτ και ο Τραμπ με το εκλογικό πραξικόπημα νοθείας (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html) και εξορίστηκαν από την έδρα διακυβέρνησης τους και προσπάθησαν οι εχθροί τους με δολοφονίες να τους εξοντώσουν (τον Τραμπ και με ψεύτικες στημένες δίκες και ψεύτικα σκάνδαλα, κυρώσεις, πρόστιμα και απαγορεύσεις)..

Επίσης, τόσο ο Τραμπ, όσο και η Ντάνυ με τις ικανότητες τους κατάφεραν να κτίσουν Αυτοκρατορίες, η πρώτη μία τεράστια στρατιωτική Αυτοκρατορία και ο δεύτερος μία τεράστια οικονομική Αυτοκρατορία.

Ο εκδιωχθέν έμπιστος σύμβουλος της Ντάνυ Τζόρα Μόρμοντ είναι για τον Τραμπ ο Μπανόν, ο στρατιωτικός Γκρέι Γορμ ο στρατιωτικός Ρόμπερτ Κένεντι (αν και μοιάζει λιγο και με τον Λάνσελ Λάνιστερ), ο αντιπρόεδρος του Τραμπ Βενς και στρατιωτικός και αρχηγός κομάντο των Αμερικάνων πεζοναυτών ο Daario Naharis (ενώ και οι δύο ανελίχθηκαν χάρις στις ικανότητες τους στην εξουσία προερχόμενοι από τον λαό), ο Μασκ ο Βαρύς, η δε Ιβάνκα την Μισάντει.

[Ο πρώην στρατιωτικός και έντιμος Ρόμπερτ Κένεντι θυμίζει επίσης και τους έντιμους Τζόρα Μόρμοντ και Μπάρισταν Σέλμι, αφού και αυτός, όπως και αυτοί εγκατέλειψαν άνομους, νόθους και παράνομους ηγέτες (Ομπάμα, Χάρις, Μπάιντεν, Τζόφρευ, Σέρσει, Τόμμεν) και πήγαν με το μέρος των νόμιμων (και παράνομα εκδιωχθέντων από την εξουσία) νικητών Τραμπ και Ντάνυ].

Οι δε διεφθαρμένες γυναίκες που πήραν πραξικοπηματικά την εξουσία σε διάφορες χώρες, όπως η Ελλάρια Σαντ και τα Sand Snakes στο Ντορν και η Γιάρα στα Iron Islands, θυμίζουν τις διεφθαρμένες Προέδρους της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, Μάια Σάντου και Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η δε παρανοϊκή Σέρσει που πηρέ πραξικοπηματικά την εξουσία από τον (ψεύτικο βασιλιά) Τόμμεν και τον Κέβαν, με την βοήθεια του Κάιμπουρν και του Γκρέγκορ Κλεγκέιν, θυμίζει την παρανοϊκή Χάρις που πηρέ την «εξουσία» του παράνομου νόθου Μπάιντεν από αυτόν με την βοήθεια του Ομπάμα και των Κλίντον (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), όπως και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, ενώ ο στρατιωτικός και ηγέτης της βασιλικής φρουράς  της Σέρσει, είναι για την Χάρις είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της και μέλος της Εθνοφρουράς Τιμ Γουόλς.

Οι μισθοφορικές εταιρίες σαν την Golden Company της Σέρσει που θα προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να κρατήσουν παράνομα την εξουσία είναι για την Χάρις οι ΜΚΟ του Σόρος (ΑΝΤΙΦΑ, ισλαμιστές, Black Live Matters).

Το «Παιχνίδι του Στέμματος» έληξε με το κάψιμο του King;s Landing, ενώ ο Γ’ΠΠ θα λήξει πιθανότατα με το κάψιμο όλων των σημαντικών πρωτευουσών της Δύσης (Βρυξέλες, Βερολίνο κ.λ.π.), καθώς και των τριών ισχυρών πόλεων κρατών της (Βατικανό, City of London, Washington DC).

Και όπως το King’s Landing πέφτει μετά από μάχη στα χεριά της Ντάνυ από την σφετερίστρια Σέρσει και πιθανώς και του Άεγκον του ΣΤ’ στα βιβλία, έτσι και πιθανότατα η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη θα πέσoυν και με μάχη αν χρειαστεί και θα απελευθερωθoύν από τον Τραμπ από τους σφετεριστές δημοκρατικούς (Ομπάμα, Μπάιντεν, Χάρις, Κλίντον).

Και όπως η Ντάνυ συμμάχησε στον Βορρά με τον Τζον Σνόου, όταν αυτός ανελαβε την εξουσία με την νίκη του επί του σαδιστή και παρανοϊκού Ράμσεϊ Μπόλτον στον Βορρά, έτσι και ο Τραμπ πιθανότατα θα συμμαχήσει με τον Πούτιν όταν αυτός νικήσει τον παρανοϊκό και θανάσιμο κλόουν/παλιάτσο Ζελένσκι στην Ουκρανία.

Η προέλαση των Λάνιστερ στον Βορρά, η πολιορκία από αυτούς του Ρίβεραν, οι καταστροφές που έκαναν εκεί, αλλά και η αιφνιδιαστική καταστροφή τους από την επίθεση των Βόρειων Σταρκ, η αντεπίθεση των Σταρκ, η διάλυση των στρατιών τους, όπως και η προέλαση των στρατιών των Σταρκ προς τα εδάφη των Λάνιστερ και τις πρωτεύουσες τους (π.χ. προς το Κάστελυ Ροκ), θυμίζει ότι γίνεται στις μέρες μας στον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο.

Γιατί και εκεί έγινε προέλαση των δυτικών Νατοϊκών μισθοφόρων και των Ουκρανών νεοναζί στον Βορρά στην Νοβορώσια/Μικρορωσία/Ντονμπάς κάτι στο Κουρσκ και η πολιορκία από αυτούς του τελευταίου, ενώ έκαναν καταστροφές εκεί, αλλά έγινε αιφνιδιαστική καταστροφή τους από την επίθεση των Βορείων Ρώσων και αντεπίθεση τους, η διάλυση των στρατιών τους, ενώ πιθανότατα θα γίνει στην συνέχεια προέλαση των Ρωσικών στρατιών προς τα εδάφη των Ουκρανών, των δυτικών και των συμμάχων τους προς τις πρωτεύουσες τους (π.χ. προς το Κίεβο, Βερολίνο, Βρυξέλες κ.λ.π.).

Αλλά και η αναμενομένη και λεγομένη «Μάχη των Πάγων» στους «Ανέμους του Χειμώνα», οπού αναμένεται να διαλυθούν οι Φρέι και οι Μπόλτον με τους Λάνιστερ συμμάχους τους, από τους Βόρειους, τον στρατό του Στάνις και πιθανόν τους επανακάμπτοντάς Σταρκ (υπό τον Τζον Σνόου), θυμίζει την επερχόμενη καταστροφή στις μέρες μας των δυτικών Νατοϊκών μισθοφόρων και των Ουκρανών νεοναζί από τους Βορείους Ρώσους].

Ο Ποιμένας με τα αρνιά του στον «Χορό των Δράκων» θυμίζει τον High Sparrow με τα Σπουργίτια του, ενώ όπως ο πάπας Φραγκίσκος προέρχεται από το θρησκευτικό τάγμα των Ιησουιτών, έτσι και ο High Sparrow προέρχεται από το θρησκευτικό τάγμα των Σπουργιτιών/Sparrows (τα οποία επίσης θυμίζουν το Opus Dei και τους λαϊκιστές, όπως και τα αρνιά του Ποιμένα, ενώ θυμίζουν στον Μεσοπόλεμο τους φασίστες/Ναζί και τους κομμουνιστές).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιόνια στήθηκαν! O Kόσμος βρίσκεται στις τελευταίες ετοιμασίες για τον Μεγάλο Πόλεμο!

O συγγραφέας του μπεστ σέλλερ "Χάος" Μάικλ Σνάιντερ μας προειδοποιεί: "Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στην θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα. Έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου".

Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στην θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό αναφέρει ο συγγραφέας του best seller «Χάος», Michael Snyder, αν και όπως υποστηρίζει οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου.

Ενώ εκατομμύρια στον δυτικό κόσμο βρίσκονται σε διακοπές, ένας αποκαλυπτικός ολοκληρωτικός πόλεμος απειλεί να ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή και η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια αιφνιδιαστική εισβολή στην Ρωσία.

 Περιττό να πούμε ότι βλέποντας τα ουκρανικά στρατεύματα να ξεχύνονται στα ελαφρώς προστατευμένα σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή του Κουρσκ προκάλεσε σοκ για τον Vladimir Putin και τους στρατηγούς του. Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο και οι Ρώσοι είναι πολλοί εξοργισμένοι.

Τι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια «μεγάλης κλίμακας» Ιρανική επίθεση ανά πάσα στιγμή… Το Ισραήλ αναμένει μια «μεγάλης κλίμακας» ιρανική επίθεση και η Hezbollah έχει εκκενώσει τα κεντρικά της γραφεία στην Βηρυτό εν αναμονή ενός εκτεταμένου πολέμου με το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ότι το Ιράν προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Κυριακή, έγραψε ο δημοσιογράφος του Axios News, Barack Ravid στο X.

Η σχεδιαζόμενη επίθεση θα μπορούσε να συμβεί «μέσα σε ημέρες», σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο CNN.  Εν τω μεταξύ, η Hezbollah εκκένωσε τα κεντρικά της γραφεία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Joumhouria – εγείροντας περαιτέρω ανησυχίες.

Ο ρόλος του Ιράν. Περιμέναμε το Ιράν να χτυπήσει το Ισραήλ από τα τέλη Ιουλίου, αλλά μέχρι στιγμής μια τέτοια επίθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Πολλοί ήλπιζαν ότι στο Ιράν είχαν επικρατήσει πιο ψύχραιμες φωνές.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι μια επίθεση έρχεται ακόμα και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προειδοποιεί ότι το Ιράν και η Hezbollah «απειλούν να μας βλάψουν με τρόπο που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν».

Αυτό ακούγεται μάλλον δυσοίωνο. Εάν υπάρξει επίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι πιο ουσιαστική από ό,τι είδαμε την προηγούμενη φορά. Προς το παρόν, ωστόσο, οι Ιρανοί δείχνουν να απολαμβάνουν να κρατούν τους πάντες σε αγωνία…

«Μπορεί να μην υπάρξει καθόλου επίθεση, ή θα μπορούσε να υπάρξει απόψε», δήλωσε στους Financial Times ένας από τους ιρανούς που εμπιστεύονται το καθεστώς.  «Το να περιμένεις τον θάνατο είναι πιο δύσκολο από τον ίδιο τον θάνατο».

«Το Ιράν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ψυχολογικού πολέμου για να διατηρήσει τις στρατιωτικές, την ασφάλεια και τις υλικοτεχνικές δυνατότητες του Ισραήλ σε αιχμή, στερώντας από τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών κάθε αίσθηση ηρεμίας», πρόσθεσε.

Ίσως συνεχίσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι για λίγο. Ή ίσως θα επιτεθούν απόψε. Απλά δεν ξέρουμε. Υπήρξαν αναφορές για εκτοξευτές πυραύλων που μετακινήθηκαν στην θέση τους. Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν ρισκάρουν. Σύμφωνα με τον John Kirby, οι ΗΠΑ λειτουργούν με την παραδοχή ότι μια Ιρανική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί ήδη αυτή την εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ώστε το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του να επιτεθούν στο Ισραήλ μόλις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον John Kirby. Επιβεβαίωσε την Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και είπε ότι ο Joe Biden μίλησε με Ευρωπαίους συμμάχους για υποστήριξη στο Ισραήλ.

Εάν οι Ιρανοί επιτεθούν, οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ. Ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου αναπτύσσεται στην Μέση Ανατολή και η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln έλαβε εντολή να «πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή»…

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin διέταξε ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου στη Μέση Ανατολή και είπε στην ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln να πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή, καθώς οι ΗΠΑ δήλωσαν την Δευτέρα ότι πιστεύουν ότι το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση κατά του Ισραήλ σύντομα αυτή την εβδομάδα.

Οι κινήσεις, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πιέζουν το Ισραήλ και την Hamas να επιτύχουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να συμβάλει στην ηρεμία των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη και ανώτερος διοικητής της Hezbollah στη Βηρυτό.

Εάν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος, θα μπορούσε να γίνει πρωταρχικός στόχος είτε για τους Ιρανούς, είτε για την Hezbollah. Η εικόνα στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία πήρε μια απροσδόκητη τροπή.

Οι Ουκρανοί χάνουν αργά αλλά σταθερά έδαφος στην Ανατολική Ουκρανία και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραματικό για να αλλάξουν την ορμή του πολέμου. Κανείς δεν περίμενε ότι οι Ουκρανοί θα εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος, και έτσι οι Ρώσοι εξεπλάγησαν εντελώς όταν αυτό συνέβη.

Η σοκαριστική εισβολή της Ουκρανίας πέρα από τα Ρωσικά σύνορα στην Περιφέρεια Κουρσκ μπορεί να αναγκάσει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις για την Μόσχα, καθώς τα στρατεύματα του Προέδρου Vladimir Putin συλλαμβάνονται καθώς απειλούνται οι αιχμάλωτοι πολέμου και οι γραμμές ανεφοδιασμού. Η ουκρανική επίθεση αιφνιδίασε τις Ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το διασυνοριακό παιχνίδι της Ουκρανίας επέτρεψε στο Κίεβο να καταλάβει την πρωτοβουλία του πεδίου της μάχης, την οποία είχαν από καιρό οι Ρωσικές δυνάμεις που ήταν σε θέση να υπαγορεύσουν τον χρόνο και τον τόπο των μαχών και να αναγκάσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να ξοδέψουν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αμυντικές επιχειρήσεις.

Την Δευτέρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την σημασία της απομάκρυνσης αυτών των ουκρανικών δυνάμεων από το Ρωσικό έδαφος κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης… Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε την Δευτέρα τον στρατό του να «διεκτοπίσει» τα ουκρανικά στρατεύματα που έχουν εισέλθει στο Ρωσικό έδαφος καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις μάχες.

Το Κίεβο εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη Τρίτη, καταλαμβάνοντας περισσότερους από δώδεκα οικισμούς στην πιο σημαντική διασυνοριακή επίθεση σε Ρωσικό έδαφος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένας από τους προφανείς στόχους του εχθρού είναι να σπείρει διχόνοια, διαμάχες, εκφοβισμό των ανθρώπων, να καταστρέψει την ενότητα και την συνοχή της Ρωσικής κοινωνίας», είπε ο Putin σε τηλεοπτική συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν το Ρωσικό έδαφος για πολύ. Γιατί λοιπόν το έκαναν αυτό; Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ουκρανοί προσπαθούν να εξοργίσουν τους Ρώσους τόσο που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, το ΝΑΤΟ θα αναγκαστεί να παρέμβει και τότε θα έχουμε πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο. Αυτή η σύγκρουση με την Ρωσία είναι ένας από τους «3 πολέμους της Αποκάλυψης».

Ο επερχόμενος ολοκληρωτικός πόλεμος στην Μέση Ανατολή είναι άλλος. Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στην θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα, καταλήγει ο συγγραφέας (https://www.pirinoslogios.com/post/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-o-k%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF).


Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν το Κράτος του Κουρδιστάν! Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ενισχύουν τους Κούρδους με state of the art στρατιωτικό και λοιπό υλικό, ενώ τους εκπαιδεύουν συστηματικά, με τον τρόπο που εκπαιδεύονται οι δικές τους ειδικές δυνάμεις…

Όποιος έχει την εντύπωση, πως όλες αυτές οι ενέργειες  των Αμερικανών και οι ενισχύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είναι κάτι τυχαίο και αποσπασματικό μάλλον πλανάται πλάνην οικτρά, μιας και η Αμερική ετοιμάζει αργά, σταθερά και μεθοδικά το αυτόνομο κράτος του Κουρδιστάν, γιατί η Τουρκία, ή μάλλον το νεοσύστατο Ερντογανιστάν έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και όλες τις κόκκινες γραμμές και είναι ανεξέλεγκτο!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως οι Αμερικανοί μετέφεραν περίπου 1.000 Κούρδους μαχητές σε βάση που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ευφράτη… Η συγκεκριμένη βάση βρίσκεται κοντά σε μια περιοχή όπου έχουν παρουσία φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες και αυτή η κίνηση της Ουάσιγκτον έρχεται εν μέσω σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης στην Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

Ούτως ή άλλως, βαριά οπλισμένοι με αμερικανικά όπλα Κούρδοι μαχητές έχουν εδώ και καιρό μεταφερθεί, σε βάσεις κοντά στα κοιτάσματα πετρελαίου του Koniko και του al-Omar από περιοχές της Συρίας, που ελέγχονται από το ΡΚΚ/YPG.

Αυτά τα περίπου 1.000 μέλη του PKK/YPG μεταφέρθηκαν σε βάσεις κοντά στον ποταμό Ευφράτη στη Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, γεγονός που εκ νέου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στο Ερντογανιστάν. Τα μέλη που αποτελούν την δύναμη των 1.000 Κούρδων μαχητών προέρχονται από τη δύναμη Sanadid, μιας αμιγώς αραβικής επίλεκτης ομάδας που υπηρετεί στον  PKK/YPG.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ όμως δεν περιορίστηκαν απλά στην μεταφορά των συγκεκριμένων Κούρδων μαχητών, αλλά φρόντισαν να στείλουν και ένα τεράστιο κονβόι 100 περίπου οχημάτων μάχης και φορτηγών με διαφόρων τύπων πυρομαχικά στις συγκεκριμένες βάσεις τις οποίες κατέστησαν φρούρια με την ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστοιχιών…

Πριν μόλις κάποιες μέρες ομάδα αμερικανικών ελικοπτέρων που πετούσαν από βάση του Ιράκ μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό στη βάση Rumeylan στο Hassakeh, κάτι που μόνο τυχαίο δεν ήταν! Η Αμερική έχει ουσιαστικά εκκενώσει τις Αμερικανικές βάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν πια εγκατασταθεί γύρω από τα κοιτάσματα πετρελαίων μετά την έναρξη της επιχείρησης… "Πηγή Ειρήνης" του Ερντογανιστάν το 2019 μ.Χ. Η εγκατάσταση των αμερικανών εκεί, σκοπό έχει, να αποτρέψει με "κάθε τρόπο" την υφαρπαγή των κοιτασμάτων από τον Ερντογάν και την αγέλη που τον περιστοιχίζει!

Οι δυνάμεις των Αμερικανών, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά το PKK/YPG, είναι παρούσες σε πολλές βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις περιοχές που ελέγχονται από το ΡΚΚ/YPG και στέλνουν συχνά ενισχύσεις σε αυτές τις βάσεις και σε κομβικά σημεία που αφορούν σε κοιτάσματα πετρελαίου που ελέγχονται από του Κούρδους. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την το PKK στη Συρία, έχει ευλόγως προκαλέσει άκρως τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ερντογανιστάν και Αμερικής.

Επίσης το ότι η Αμερική παρέδωσε άλλη μια τεράστια παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά, σίγουρα δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτελεί "σημαντικό ορόσημο" για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο εξοπλισμός αυτός που στάλθηκε στους Κούρδους, είναι όντως ένα κομβικό ορόσημο στην οικοδόμηση της αποτελεσματικότητας των Δυνάμεων Πεσμεργκά, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες συλλογικής ασφάλειας των Δυνάμεων Πεσμεργκά για να εξασφαλίσει τη μόνιμη  ήττα του ISIS λοξοκοιτώντας και προς την μεριά του Ερντογανιστάν.

Έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα είχε προκαλέσει και επί Τραμπ η απόφαση των ΗΠΑ να σταλούν αμερικανικά όπλα στους Κούρδους, προκειμένου να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές με τον Ερντογάν να προειδοποιεί, πως μια τέτοια… απεχθής απόφαση που στρέφεται κατά του Ερντογανιστάν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή!

Παρόλα όμως τα αλυχτίσματα και τις απειλές της Άγκυρας… ο φίλος του Ερντογάν και πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, τον έγραψε στα παλιά του υποδήματα και έδωσε το "πράσινο φως" στο Αμερικανικό Πεντάγωνο για την άμεση αποστολή σύγχρονων όπλων στους Κούρδους. Ας έρθουμε όμως και στο δια ταύτα όλων αυτών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και οδηγούν προς μια κατεύθυνση  -σε έναν μονόδρομο, στον οποίο ήδη έχει εισέλθει το Ερντογανιστάν:

Τον φόβο του για διαμελισμό του Ερντογανιστάν εκφράζει με τρόπο, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τονίζει δε, πως οι οθωμανικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και οι επιδρομές στο έδαφος του βόρειου Ιράκ αποσκοπούν…  στη ματαίωση των σεναρίων εκείνων, που είναι μέσα στο μεγάλο σενάριο για τον διαμελισμό του  Ερντογανιστάν.

Ακολουθώντας το δόγμα...  "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση", προχώρησε στην εισβολή στη Συρία, πραγματοποιεί επιδρομές στο ιρακινό Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ και κλιμακώνει με τις απειλές κατά της Ελλάδος...

 Όμως, μάλλον πολλά καρπούζια αποφάσισε να κουβαλήσει αυτός ο κακός ανθρωπάκος, κάτω από τις ιδρωμένες του μασχάλες… Ας εξετάσουμε λοιπόν τώρα,  πως έχει η διαμορφωθείσα κατάσταση στη "γείτονα" και ας δούμε τα πράγματα με τα μάτια της ψυχρής λογικής!

Δεν έχουν τελειωμό οι εμφανίσεις χαρτών που παρουσιάζουν σχέδια διαμελισμού του Ερντογανιστάν, έμπνευσης γνωστών αμερικανικών "think tanks", που έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και ταραχή στην κοινή γνώμη των γειτόνων μας, προκαλώντας συγχρόνως μεγάλη ανησυχία στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ και όχι μόνο.... με τον Ερντογάν να προσπαθεί με το γνωστό ύφος των "δέκα σουλτάνων", να πείσει το εσωτερικό του μέτωπο για το αντίθετο!

Αντιλαμβάνεται όμως κι εκείνος, πως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί εδώ και καιρό...  αλλά παρά ταύτα συνεχίζει ν' απειλεί με ερειστικότατα, αλλά και πάρα πολύ φόβο για το δικό του μέλλον, κάτι που φαίνεται και δεν μπορεί να κρύψει, όσο και αν προσπαθεί.... και δεν έχει και άδικο! Όπως φαίνεται, στο τέλος του δρόμου είναι πιθανότερο να έχει την τύχη του Καντάφι και του Σαντάμ, οδηγώντας ακόμα και στον διαμελισμό της ίδιας του της χώρας…

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που έχουν θορυβήσει τόσο πολύ τους απέναντι, με τα σχέδια διάσπασης της χώρας στα επόμενα χρόνια παίζουν πολύ! Πολλοί οι κίνδυνοι που η Τουρκία αντιμετώπιζε και όπως όμως είναι σε όλους μας γνωστό...  το "κερασάκι στην τούρτα", που εκείνος έβγαλε απλά την περόνη και κρατά ως απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια του... Είναι η συνεισφορά του, με το δικό του κερασάκι...

Τα σύνορα του Ερντογανιστάν θα αλλάξουν κάποια στιγμή στο επόμενο διάστημα, αλλά κανείς ακόμη δεν μπορεί να γνωρίζει πότε ακριβώς και πόσα διαφορετικά κράτη θα υπάρξουν συμπεριλαμβανομένης και του εντελώς αποδυναμωμένου και ανίσχυρου πλέον Ερντογανιστάν χωρίς θάλασσα.

Είναι βέβαια μία διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ζωών και μετά βεβαιότητας θα διαταράξει τις όποιες περιφερειακές  ισορροπίες! Το Ερντογανιστάν ουσιαστικά έχει χάσει τον πόλεμο στην Συρία και θα τον χάσει και στο Κουρδιστάν. Και το χειρότερο; Θα χάσει και τον πόλεμο με την Ελλάδα αν ποτέ τον τολμήσει (https://www.capital.gr/me-apopsi/3850404/oi-amerikanoi-etoimazoun-to-kratos-tou-kourdistan/)!



 





 














 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου