Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

 ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως ένα γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υπήρξαν πολλοί Πρόεδροι, οι οποίοι για διάφορες αιτίες έγιναν παρά πολύ αντιδημοφιλής στους λαούς τους και αναγκάστηκαν στο τέλος, είτε να αποχωρήσουν από τις Προεδρικές κούρσες στις οποίες έλαβαν μέρος, είτε επίσης και να παραιτηθούν, προκειμένου άλλοι Αμερικανοί υποψήφιοι να λάβουν την θέση τους, τόσο ως υποψήφιοι στις εκλογές, όπως επίσης και ως Πρόεδροι.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου είδους Προέδρους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν αυτό του Αμερικανού Προέδρου Χάρι Τρούμαν, ο οποίος όπως είναι γνωστό ήταν αυτός ο οποίος ξεκίνησε τον Ψυχρό Πόλεμο (όπως επίσης και ο Στάλιν, ο οποίος ήταν αντίπαλος του) ενώ παράλληλα ξεκίνησε και τον Πόλεμο της Κορέας (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1953.html).

Στον πόλεμο της Κορέας αν και αρχικά οι Αμερικανοί υπό τον στρατηγό Μακάρθουρ είχαν καταφέρει να αποκρούσουν την εισβολή των Βορειοαρεατών και σχεδόν να καταλάβουν όλη την Βόρεια Κορέα, αλλά όταν οι Κινέζοι έλαβαν μέρος στον πόλεμο αυτό στον πλευρό των Βορειοκορεατών, όπως και επίσης και οι Σοβιετικοί με τους διάφορους πιλότους και «εθελοντές;» που έστειλαν και χειριζόταν τα αεροσκάφη ως πιλότοι και σύντομα η τροπή του πολέμου αυτού άλλαξε.

Τα Αμερικανικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν από το έδαφος της Βόρειας Κορέας και οι Κινέζοι προσπάθησαν και αυτοί όπως πριν οι Βορειοκορεάτες πριν από αυτούς, να προελάσουν προς την Νότια Κορέα, προκειμένου να απωθήσουν τους εχθρούς τους και να καταλάβουν την περιοχή αυτή και να την ενώσουν με την Βόρεια Κορέα σε ένα ενιαίο κράτος.

Όμως στο τέλος, με την αντίσταση των Αμερικανών και των συμμάχων τους, η προσπάθεια αυτή των Κινέζων απέτυχε και ο πόλεμος στην ουσία κατέληξε να είναι μία αιματηρή ισοπαλία μεταξύ των δύο εμπολέμων πλευρών, οι οποίες βρέθηκαν και οι δύο να βρίσκονται στο τέλος της πολέμου και στην ανακωχή που ακολουθήσε στις αρχικές θέσεις από τις οποίες είχαν ξεκινήσει.

Εν μέσω του πολέμου αυτού ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν ήρθε και σε σύγκρουση με τον πολύτιμο και διάσημο στρατηγό του Μακάρθουρ που ήταν και ήρωας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τον αποστράτευσε, κάτι το οποίο του στοίχησε σε δημοτικότητα μιας και ο στρατηγός ηταν πολύ αγαπητός στο Αμερικανικό κοινό, ενώ παράλληλα υπήρχαν και άλλα προβλήματα στην χώρα αυτή, όπως λόγω χάρη στην οικονομική κατάσταση της.

Όλη αυτή η κατάσταση είχε ως αν αποτέλεσμα ο Χάρι Τρούμαν να γίνει εξαιρετικά αντιδημοφιλής σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες και εξαιτίας της,  αναγκάστηκε ο ίδιος να μην θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της Αμερικής στο έτος 1.952 μ.Χ. και να παραχωρήσει την θέση του σε άλλο υποψήφιο.

Όμως ο Τρούμαν δεν ήταν ο μόνος Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος ήταν τόσο αντιδημοφιλής και αναγκάστηκε να παραχωρήσει την θέση του σε άλλον.  Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα επίσης του Προέδρου Johnson, ο οποίος διαδέχτηκε ως Πρόεδρος του δολοφονηθέντα Αμερικανό Πρόεδρο και εξαιρετικά δημοφιλή Jon Kennedy, ο οποίος ξεκίνησε και τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Johnson, που ήταν αρχικά αντιπρόεδρος και διαδέχτηκε τον Κένεντι όχι απλά συνέχισε την πολιτική του προκατόχου του και έστειλε στρατό στο Βιετνάμ, αλλά την κλιμάκωσε σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε ο πόλεμος επεκτάθηκε όπως και επιώ του διαδόχου Νίξον και σε άλλες περιοχές πέρα από το Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ στο Λάος και την Καμπότζη.

Και ενώ αρχικά φαίνονταν ότι Αμερικάνοι θα κερδίσουν στον πόλεμο αυτό, όταν ήρθαν να βοηθήσουν τους Νότιους Κορεάτες, σύντομα με την επίθεση του Τετ, που αν και αποκρούστηκε από τις Αμερικανικές δυνάμεις, έγινε τόσο μεγάλη αναταραχή μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που η δημοτικότητα του συγκεκριμένου Προέδρου κατέρρευσε και πάρα πολλοί Αμερικανοί δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στον πόλεμο του Βιετνάμ ούτε και στον στρατό των ΗΠΑ

Σύντομα πόλεμος του Βιετνάμ, όπως επίσης και ο ίδιος Αμερικάνος Πρόεδρος Johnson έγινε τόσο πολύ αντιδημοφιλής που το ίδιο του το κόμμα των ανάγκασε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το έτος 1.968 μ.Χ. και επέλεξε άλλον υποψήφιο στην θέση του.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι τόσο στην περίπτωση του Τρούμαν, όσο επίσης και στην περίπτωση του Τζόνσον, οι δύο αυτοί Πρόεδροι αποχώρησαν από την κούρσα και οι δικαιοδόχοι ηττήθηκαν κατά κράτους από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι έγιναν νέοι Προέδροι των ΗΠΑ, στην μία περίπτωση ο Άιζενχαουερ και στην άλλη περίπτωση ο Νίξον.

Όμως και στην περίπτωση του διαδόχου του Τζόνσον, του Richard Nixon, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Αυτός δεν έγινε όπως θα περίμενε κάνεις για λόγους, οι οποίοι ειχαν να κάνουν με την ήττα των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ και την απόσυρση τους από την χώρα αυτή επί προεδρίας του Νίξον και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση του Νοτίου Βιετνάμ και την κατάληψη του από το Βόρειο Βιετνάμ, όπως και την ενοποίηση της χώρας αυτής.

Επίσης επί της Προεδρίας του Νίξον υπήρξε μεγάλη κοινωνική αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης παράλληλα και πολλές έντονος κοινωνικές και φυλετικές συγκρούσεις στην χώρα αυτή, οι οποίες διατάραξαν πάρα πολύ την οικονομία της Αμερικής.

Παρόλο που όλος αυτές οι συγκρούσεις ήταν πάρα πολύ έντονες στην χώρα αυτή και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα, η δημοφιλία του συγκεκριμένου Προέδρου δεν είχε πέσει και πιθανότατα θα μπορούσε να κυβερνήσει αν στην δεύτερη τετραετία που κέρδισε σε εκλογές, ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί χωρίς ουσιαστικά κανένα κίνδυνο, αλλά μόνο λόγω των φοβιών του στο σκάνδαλο Watergate (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_59.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_10.html).

Με το οποίο αποδείχτηκε ότι παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους και στο τέλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση του και να την δώσει την θέση στον τότε αντιπρόεδρό του Gerald Ford, ο οποίος του έδωσε χάρη και ηττήθηκε στις επόμενες εκλογές από τον αντίπαλο του τον Jimmy Carter.

Αλλά και στις μέρες μας με την περίπτωση του νόθου Biden (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), ο ίδιος μετά την συντριβή του στην τηλεμαχία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump αναγκάστηκε ύστερα από εσωτερικές συνομωσίες από τον Ομπάμα και τους δημοκρατικούς συν-συνωμότες του πρώην Πρόεδρου να παραιτηθεί από τη θέση του την θέση του ως υποψήφιου Προέδρου για τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ. μετά και να την αναλάβει η μέχρι τότε δήθεν «αντιπρόεδρος» του, η ανύπαρκτη Καμάλα Χάρις (η δε μανιακή Καμάλα Χάρις έχει μόνιμα ένα παρανοϊκό χαμόγελο σαν του Τζόκερ και του Κούλη). 

Ο ίδιος ο Μπάιντεν όπως επίσης και ο Barack Obama που βρίσκεται πίσω από αυτόν, μαζί με τις υπόλοιπες δυτικές ελίτ κατάφερε και αυτός να γίνει εξαιρετικά αντιδημοφιλής σε όλους τους Αμερικανούς τόσο για πολλούς λόγους.

Καταρχάς λόγω της ήττας του στον πόλεμο στο Αφγανιστάν άλλα και σε αλλά πολεμικά μέτωπα από τα οποία η Αμερική αναγκάστηκε να αποχωρήσει και παράλληλα αυτό είχε σαν αν αποτέλεσμα οι ΗΠΑ όχι μόνο να χάσουν γεωπολιτικά, αλλά επίσης και να ανασύρουν στην επιφάνεια της εποχές των ηττών τους στο Βιετνάμ.

Επίσης χάρη στον νόθο Biden και σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτόν, η Αμερικανική οικονομία σχεδόν καταστράφηκε ολοκληρωτικά, κάτι το οποίο θα έχει αποτέλεσμα για πολλούς Αμερικάνους και μη αναλυτές σε άλλες χώρες, σύντομα να έρθει ένα μεγάλο οικονομικό κραχ στην χώρα αυτή, το οποίο θα είναι ανάλογο σαν του 1.929 μ.Χ. και θα καταστρέψει τελείως την οικονομία της.

Επίσης εκτός αυτών, ο Biden άφησε ελευθερία στους λαθρομετανάστες να μπαίνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι το οποίο εξόργισε πάρα πολύ τους Αμερικανούς, ιδίως στους Νότιους, ενώ η Δύση ηττήθηκες από τον Μπάιντεν στον πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού, ενώ από τον Μπάιντεν και τους δημοκρατικούς ξεκίνησαν  πάρα πολλοί πόλεμοι στον κόσμο.

Όλα αυτά τα γεγονότα έκαναν τον Μπάιντεν εξαιρετικά αντιδημοφιλής και παράλληλα οδήγησαν και στην περαιτέρω επιδείνωση της Αμερικανικής οικονομίας, ενώ ο ίδιος όσο και επίσης και η δήθεν «αντιπρόεδρος» του, η Χάρις κοντεύουμε τις πράξεις τους να σύρουν όλο τον κόσμο σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο με την Ρωσία, ενώ πολλοί το ίδιο φοβούνται πολύ θα γίνει και με το Ισραήλ και την Χαμάς, τον Λίβανο και το Ιράν και τους συμμάχους τους στην Μέση Ανατολή.

Αναμένεται και στην περίπτωση αυτή, όπως συνέβη και στους υπόλοιπους Προέδρους των ΗΠΑ, κανονικούς και μη, οι οποίοι είτε παραιτήθηκαν πριν τις εκλογές ή κατά την διάρκεια της θητείας τους, η Χάρις, εάν δεν συμβεί κάποιος Παγκόσμιος Πόλεμος να κατέβη ως υποψήφια «Πρόεδρος» και να ηττηθεί όπως η Κλίντον (την οποία στήριζε ο Ομπάμα το 2016 μ.Χ.. όπως και τον Μπάιντεν μετά και τώρα την Χάρις) για άλλη μία φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά την απόπειρα δολοφονίας του, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής όλη την Αμερική.

Είναι δε αναμμένο από πολλούς αναλυτές η οικονομία της Αμερικής μέσω σε αυτό ή στο επόμενο έτος να καταρρεύσει και ένα κραχ ανάλογο του 1929 μ.Χ., να συμβεί για μία ακόμη φορά, ενώ αν προσπαθήσουν οι αντίπαλοι του DDonald TTrump να ξανακαλύψουν τις εκλογές είναι πολύ πιθανόν αυτή φορά η κατάστασίν οδηγήσει τις ΗΠΑ σε εμφύλιο, όπως παραλίγο να γίνει με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ (https://alophx.blogspot.com/2024/08/io-2024.html, https://alophx.blogspot.com/2024/08/blog-post_5.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου