Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό σε όλη την διάρκεια της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπήρξαν στην χώρα αυτή πάρα πολλοί Πρόεδροι, οι οποίοι είτε έπεσαν θύματα δολοφονίας, είτε τραυματίστηκαν σε κάποιες απόπειρες δολοφονίας η έγιναν απόπειρες δολοφονίας εναντίον αυτών χωρίς όμως ήδη να τραυματιστούν να πάθουν κάτι.

Όλες αυτές οι απόπειρες (επιτυχημένες και μη) δολοφονίας Αμερικανών Προέδρων όπως ήταν φυσικό επηρέασε άμεσα την πορεία της χώρας αυτής και τις πολιτικές της, αφού όταν κάποιοι από αυτούς δολοφονήθηκαν, αυτοί που τους αντικατέστησαν άλλαξαν την πολιτική των της χώρας αυτής και την οδήγησαν πολλές φορές σε πολεμικές και άλλους εσωτερικές περιπέτειες.

Ο Πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον οποίο έγινε απόπειρα δολοφονίας ήταν ο Άντριου Τζάκσον, όμως στην περίπτωση αυτή ο επίδοξος δολοφόνος αν και τον πυροβόλησε δύο φορές, δεν κατάφερε να τον σκοτώσει και αντίθετα από συνελήφθη από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο οποίος τον χτύπησε με μπαστούνι του.

(Όπως ακριβώς και ο πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας κατάφερε με το μπαστούνι του να σταματήσει έναν Ιάπωνα επίδοξο δολοφόνε του Ρώσου Τσάρου Νικολάου του Β’, όταν αυτός επισκέφτηκε την Ιαπωνία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο).

Παρόλα αυτά όμως, οι απόπειρες δολοφονίας προέδρων δεν σταμάτησαν στον συγκεκριμένο Πρόεδρο, αλλά συνεχίστηκαν και με τους διάδοχους του και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ηθοποιό Τζον Γουίλκς Μπουθ, ο οποίος υποστήριζε τους Νότιους και νέος πρόεδρος έγινε ο αντιπρόεδρος του Λίνκολν, ο Τζόνσον, ο όποιος με την πολιτική του σιγά, σιγά επανάφερε τους Νότιους στις θέσεις των πολιτειών τους, εάν και αυτοί είχαν χάσει τον πόλεμο, όπως επίσης και πολλούς ρατσιστικούς νόμους.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο οποίος δολοφονήθηκε όταν ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος ήταν και ο Πρόεδρος Garfield, ο οποίος μόλις 4 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δολοφονήθηκε στον σταθμό του τρένου, όταν πυροβολήθηκε ενώ στην συνέχεια ο δολοφόνος του, ο Charles J. Guiteau, εκτελέστηκε στο τέλος, όπως και ο δολοφόνος του Προέδρου Λίνκολν,

Η επόμενη φορά στην οποία δολοφονήθηκε ένας Αεκτελεμερικανός Πρόεδρος ήταν στην περίπτωση του Προέδρου Ουίλιαμ Μακ Κινλευ, ο οποίος και αυτός δολοφονήθηκε με την σειρά του από τον αναρχικό Leon Czolgosz, ο οποίος και αυτός σύντομα μετά το δολοφονία των Αμερικανό Προέδρου συνελήφθη και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα.

Τον Πρόεδρο αυτό τον διαδέχθηκε σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος του Θεόδωρου Ρούζβελτ, ο οποίος έκανε ακόμη πιο επιθετική την πολιτική των ΗΠΣ από ότι ο προκάτοχός του, μιας και ήταν πολύ μεγάλος ιμπεριαλιστής.

Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ έπεσε και αυτός θύμα απόπειρας δολοφονίας και τραυματίστηκε μάλιστα από τις σφαίρες ενός επίδοξου δολοφόνου (του Τζον Σρανκ), παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει τραυματισμένος και να συνεχίσει να μιλάει στην προεκλογική εκστρατεία, στην οποία αυτή απόπειρα δολοφονίας τον έκανα ακόμα πιο δημοφιλή στους Αμερικανούς.

Μάλιστα στην περίπτωση του Ρούζβελτ, πρέπει να αναφερθεί ότι η σφαίρα την οποία έριξε ο επίδοξος δολοφόνος του παρέμεινε για πάντα μέσα στο σώμα του μέχρι τον θάνατό του μετά την απόπειρα δολοφονίας του, όπως ακριβώς και μετά την απόπειρα δολοφονίας του Λένιν και σε αυτόν έμεινε η σφαίρα της απόπειρας δολοφονίας του μέχρι τον θάνατό του μέσα στο σώμα του και του προκάλεσε πολλές επιπλοκές στην υγεία του οι οποίες οδήγησαν αργότερα στον θάνατο του.

Αλλά και στην περίπτωση Αμερικανού προέδρου Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ έγινε μία προσπάθεια να γίνει μία απόπειρα δολοφονίας από τον επίδοξο δολοφόνο του Julius Bergerson. Όμως και αυτή η απόπειρα δολοφονίας δεν εκτελεστηκε, αφού οι φρουροί του Προέδρου των συνέλαβαν και το αφαίρεσαν το πιστόλι πριν προλάβει αυτός να τον πυροβολήσει.

Και στον Αμερικανό Πρόεδρο  Χουβερ, o Σεβερίνο Ντι Τζιοβάνι προσπάθησε να ανατινάξει το τρένο με το οποίο ο συγκεκριμένος Πρόεδρος έκανε τις περιοδείες του, όμως απέτυχε και συνελήφθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στον Φραγκλίνο Ρούζβελτ που ήταν πρώτος ξάδερφος του πρώην Αμερικανού Προέδρου Θεόδωρου Ρούζβελτ, λίγες μέρες μόνο μετά την ορκωμοσία του o Τζουζέπε Ζανγκάρα Πόλης πυροβόλησε εναντίον του στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όμως αστόχησε και σύντομα συνελήφθη από τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ομολόγησε την ενοχή του.

Κατά την διάρκεια της Εβραϊκής εξέγερσης στην Παλαιστίνη, πριν από το σχηματισμό του Κράτους του Ισραήλ , η σιωνιστική παραστρατιωτική οργάνωση Lehi φέρεται να έστειλε ανεπιτυχώς μια σειρά από επιστολές βόμβων που απευθύνονταν στον Αμερικανό Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν.

Η πιο διάσημη δολοφονία Αμερικάνου Προέδρου μετά από αυτή του Αβραάμ Λίνκολν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η δολοφονία του Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Όμως ο δολοφόνος του συγκεκριμένου Προέδρου δε μίλησε ποτέ για τα κίνητρά του, αφού δολοφονήθηκε από ένα μέλος της μαφίας, τον Jack Ruby, ο οποίος πέθανε λίγο αργότερα από καρκίνο και δεν μίλησε ποτέ και αυτός ποιος τον έβαλε να σκοτώσει τον δολοφόνο του Αμερικανού Προέδρου.

[Αλλά και στις προκριματικές Προεδρικές εκλογές των Δημοκρατικών έγινε απόπειρα δολοφονίας. το 1.972 μ.Χ. του Τζορτζ Γουάλας, ο οποίος πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από τον Άρθουρ Μπρέμερ ενώ έκανε εκστρατεία στο εμπορικό κέντρο Laurel στο Λόρελ του Μέριλαντ, σε μια εποχή που λάμβανε υψηλές βαθμολογίες στις εθνικές δημοσκοπήσεις.]

Συνέπεια της δολοφονίας αυτής ήταν να διαδεχθεί τον Κένεντι ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος του, ο Λίντο Τζόνσον, ο οποίος όπως είναι γνωστό κλιμάκωσε περισσότερο τον πόλεμο στο Βιετνάμ, κάτι επέφερε πολλά θύματα κυρίως στον πληθυσμό του Βιετνάμ, αλλά και στον Αμερικανικό στρατό και στο τέλος μετά από πολλά χρόνια οι ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Νίξον, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ηττημένες από την χώρα αυτή, όπως και οι Γάλλοι πριν από αυτούς.

Αλλά και ο ίδιος ο Reinhard Nin δέχτηκε και αυτός με την σειρά του μία απόπειρα δολοφονίας από τον Άρθουρ Μπρέμερ στην Οτάβα του Καναδά η οποία όμως ήταν εν μέρει επιτυχής, μιας και ο πρόεδρος επέζησε και επίδοξου του δολοφόνου, που συνελήφθη και σε αυτή την περίπτωση, ενώ και ο Samuel Byck που σχεδίαζε να σκοτώσει τον Nixon συντρίβοντας ένα εμπορικό αεροσκάφος στον Λευκό Οίκο απέτυχε στην προσπάθεια του αυτή και συνελήφθη.

Ο Τζέραλντ Φορντ στο Σακραμέντο δέχτηκε αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας από τον Muharem Kurbegovic, και αργότερα στο Καπιτωλίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια από την Lynette "Squeaky" Fromme, οπαδό του Charles Manson, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, μόνο 17 ημέρες μετά δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας από την Σάρα Τζέιν Μουρ.

Ο Τζίμι Κάρτερ παραλίγο να δολοφονηθεί από τον Ρέιμοντ Λι Χάρβεϊ που ήταν ένας άνεργος Αμερικανός παρασυρόμενος γεννημένος στο Οχάιο, ενώ αυτός συνελήφθη από την Μυστική Υπηρεσία, αφού βρέθηκε να κρατά ένα πιστόλι με φυσίγγια, δέκα λεπτά πριν ο Κάρτερ δώσει μια ομιλία στο εμπορικό κέντρο Civic Center στο Λος Άντζελες.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν επέστρεφε στην λιμουζίνα του αφού μιλούσε στο ξενοδοχείο Ουάσιγκτον Χίλτον, όταν ο επίδοξος δολοφόνος Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ πυροβόλησε έξι πυροβολισμούς χτυπώντας τον Ρίγκαν που τραυματίστηκε σοβαρά από μια σφαίρα που ξέφυγε από το πλάι της Προεδρικής λιμουζίνας και τον χτύπησε στην αριστερή μασχάλη, σπάζοντας ένα πλευρό, τρυπώντας έναν πνεύμονα και προκαλώντας σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, ενώ ο επίδοξος δολοφόνος του συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κουβέιτ, και μια έρευνα του FBI, δεκατέσσερις Ιρακινοί άνδρες που πιστεύεται ότι εργάζονταν για τον Σαντάμ Χουσεΐν έβαλαν λαθραία βόμβες στο Κουβέιτ, σχεδιάζοντας να δολοφονήσουν τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ. 

Ενάντια στον Μπιλ Κλίντον έγιναν απόπειρες δολοφονίας από τους Ρόναλντ Τζιν Μπάρμπορ Francisco Martin Duran Λιούις Μερλέτι και Cesar Sayoc, ενώ λέγεται ότι και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στρατολόγησε τον Ράμζι Γιούσεφ, τον εγκέφαλο της βομβιστικής επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου για να επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Κλίντον.

Τον Τζορτζ Μπους τον Νεότερος έκαναν προσπάθεια να δολοφονήσει ο Βλαντιμίρ Αρουτουνιάν και ο Shihab Ahmed Shihab, στην συνέχεια και τον Μπαράκ Ομπάμα ο Kody Ray Brittingham, ενώ στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας Πολιτισμών στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, αφού βρέθηκε ένας άνδρας Συριακής καταγωγής με όπλο, ενώ το ίδιο δοκίμασαν αργότερα και οι Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, Michael Burnett, Mitchell Kusick και Γκλέντον Σκοτ Κρόφορντ και τον νόθο Τζο Μπάιντεν λέγεται ο Sai Varshith Kandula.

[Από κάποιους αναλυτές θεωρείται ότι ο Προέδρος Πρόεδρος Zachary Taylor δηλητηριάστηκε από Νότιους υπέρ της δουλείας, όπως και ο Προέδρος Warren G. Harding, όταν ο γενικός χειρουργός Charles E. Sayed, διαφώνησε με τη διάγνωση για καρδιακή προσβολή.

Η σύζυγός του Προέδρου Φλόρενς Χάρντινγκ αρνήθηκε την άδεια για αυτοψία , η οποία σύντομα οδήγησε σε εικασίες ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας, που πιθανώς πραγματοποιήθηκε από την Φλόρενς, καθώς ο Προέδρος και σύζυγος της, της ηταν προφανώς άπιστος].

Ο Gregory Lee Leingang, ένας 42χρονος άνδρας από το Bismarck της Βόρειας Ντακότα, επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Donald Trump στο Mandan της Βόρειας Ντακότα, ενώ ένας άνδρας που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη από την Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων στο Rizal Park της Μανίλα, επειδή φέρεται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τραμπ κατά την διάρκεια της διπλωματικής Συνόδου Κορυφής της ASEAN.

Όμως η πιο γνωστή και βίαιη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ που παραλίγο να τον σκοτώσει έλαβε χωρά το 2014 μ.Χ., όταν ο Προέδρος Τραμπ στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου ο δέχθηκε πυροβολισμούς από απόσταση 135 μέτρων από έναν 20χρονο ονόματι Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Σαν από θαύμα ο Τραμπ κούνησε ελάχιστα δεξιά το κεφάλι του ένα δευτερόλεπτο πριν τον πρώτο πυροβολισμό, γλυτώνοντας έναν φονικό τραυματισμό στο κεφάλι. Η σφαίρα του Κρουκς τρύπησε το αυτί του Τραμπ, ωστόσο ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας έναν άλλον Αμερικανό που βρίσκονταν στο κοινό και τραυματίζοντας 3 ακόμη άτομα.

Τελικά ο Κρουκς έπεσε νεκρός από τα πυρά των αρχών λίγα δευτερόλεπτα μετά. Αν και ο Ντόναλτ Τραμπ επέζησε της απόπειρας δολοφονίας του, το περιστατικό προκάλεσε κύματα αντιδράσεων τόσο στον διεθνή όσο και στον Αμερικανικό τύπο.

Είναι ευτύχημα για την Αμερική ότι αυτή η απόπειρα δολοφονίας δεν πέτυχε, γιατί αν αυτό συνέβαινε, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εισέλθουν σε έναν βίαιο δεύτερο εμφύλιο πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html), αν και δεν αποκλείεται οι ελίτ που μισούν τον Τραμπ να δοκιμάσουν ξανά να τον δολοφονήσουν.

[ΗΠΑ: Νέα απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ – Μάχη των σωματοφυλάκων του με τον επίδοξο δολοφόνο – Βρέθηκε ΑΚ-47 πεταμένο. Συνελήφθη ένας ύποπτος. Ο ξανά υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε πυροβολισμούς προς το μέρος του ενώ βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του Παλμ Μπιτς (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ipa-epesan-pyrovolismoi-konta-sti-lesxi-gkolf-tou-n-tramp-asfalis-o-proin-proedros/).

Ν.Τραμπ: Ήταν απόπειρα δολοφονίας, τελικά! – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης: Ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων στην Ουκρανία! Στρατολογούσε Δυτικούς μισθοφόρους για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων στην Ουκρανία (https://www.pronews.gr/kosmos/n-tramp-itan-apopeira-dolofonias-telika-taytopoiithike-o-drastis-idioktitis-etaireias-misthoforon-stin-oukrania/, https://romioitispolis.gr/aytos-einai-o-58chronos-poy-synelifthi-gia-tin-apopeira-dolofonias-kata-toy-tramp-misthoforos-stin-oykrania-me-ploysia-drasi/).

Ν.Τραμπ μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας του: «Είμαι ασφαλής και καλά – Θα κάνουν τα πάντα για να με σταματήσουν». «Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για εσάς δεν θα παραδοθώ ποτέ». Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας του το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ στην Φλόριντα τόνισε ότι κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν από το να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-tramp-meta-tin-nea-apopeira-dolofonias-tou-eimai-asfalis-kai-kala-tha-kanoun-ta-panta-gia-na-me-stamatisoun/).

O δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ν.Τραμπ ήταν σε βίντεο της νεοναζιστικής Ταξιαρχίας Αζόφ! Είχε μεταβεί στην Ουκρανία τον Μάιο του 2022 μ.Χ. Ο Ράιαν Ρουθ, ο δράστης της νέας απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόλαντ Τραμπ, είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο της νεοναζιστικής Ταξιαρχίας Αζόφ (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-drastis-tis-apopeiras-dolofonias-kata-n-tramp-eixe-emfanistei-se-propagandistiko-vinteo-tis-neonazistikis-taksiarxias-azof/).

Ν.Μεντβέντεφ: «Ο επίδοξος δολοφόνος του Ν.Τραμπ μπορεί να είχε προσληφθεί από το καθεστώς του Κιέβου»! Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είχε ταξιδέψει στο Κίεβο αμέσως μετά από επίσκεψη στην Ουάσινγκτον (https://www.pronews.gr/kosmos/n-mentventef-o-epidoksos-dolofonos-tou-n-tramp-mporei-na-eixe-proslifthei-apo-to-kathestos-tou-kievou/).

Ο Μπάιντεν καλεί τους πάντες να σκοτώσουν τον Τραμπ;;; – Κάποιοι θέλουν να... ξεφορτωθούν δια παντός τον Τραμπ. «Πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει (σ.σ. ο Τραμπ). Πρέπει να σταματήσει!». Τα παραπάνω έλεγε ο Τζο Μπάιντεν με αυστηρό ύφος λίγες μόνο ώρες πριν την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ντ.Τραμπ: «Θα δημιουργήσω την πρώτη ομοσπονδιακή task-force για την καταπολέμηση της αντιχριστιανικής προπαγάνδας». Εξαγγελία ιστορικών διαστάσεων από τον υποψήφιο Αμερικανό Πρόεδρο: «Θα διακόψω κάθε χρηματοδότηση σε όσα σχολεία προπαγανδίζουν την ιδεολογία των τρανς».

Σε μια ιστορική εξαγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο δυτικό Palm Beach. Όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δημιουργήσει μκια ειδική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την παρακολούθηση και καταπολέμηση όλης της αντιχριστιανικής προπαγάνδας και πρακτικών στις ΗΠΑ.΄

Είπε ο Ντ.Τραμπ; «Θα δημιουργήσω μια νέα ομοσπονδιακή υπηρεσία  για την καταπολέμηση της αντιχριστιανικής προκατάληψης και προπαγάνδας και η αποστολή της θα είναι να διερευνά  όλες τις μορφές παράνομων διακρίσεων, παρενοχλήσεων και διώξεων κατά των Χριστιανών στην Αμερική»

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σε επίσημο επίπεδο τίθεται η χριστιανοφοβία στο μικροσκόπιο των Αρχών στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Βέβαια με την εξαγγελία αυτή ο Ντ.Τραμπ γίνεται -για ακόμη μια φορά- στόχος καθώς οι κυριότερες πλατφόρμες αντιχριστιανικής προπαγάνδας είναι η τηλεόραση και ειδικότερα το ειδησεογραφικό κομμάτι αυτής, το Χόλυγουντ και η μουσική βιομηχανία.

Παράλληλα ο Ντ.Τραμπ προανήγγειλε ότι από την 1η ημέρα στο Λευκό Οίκο θα υπογράψει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θα διακόπτεται κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε όποια σχολεία προπαγανδίζουν θεωρίες τρανς, φυλετικές ή οποιαδήποτε άλλη μη αρμόζουσα σεξουαλική πρακτική  και  ούτε ένα σεντ σε οποιοδήποτε  σχολείο επιβάλλει τον εμβολιασμό ή την μασκοφορία (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/nt-tramp-dimiourgei-tin-proti-omospondiaki-task-force-gia-tin-katapolemisi-tis-antixristianikis-propagandas/).

 

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ – Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι – Απομακρύνθηκε αιμόφυρτος. Νεκρός ο ένας από τους επίδοξους δολοφόνους - «Έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο Ν.Τραμπ» είπε ο εκπρόσωπός του. Απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η επίθεση θυμίζει σε όλους την δολοφονία του Μπομπ Κένεντι, αδελφού του επίσης δολοφονημένου Αμερικανού προέδρου Τ.Κένεντι, ο οποίος πυροβολήθηκε στο ξενοδοχείο «Αμπάσαντορ» και σκοτώθηκε από τον 24χρονο Παλαιστίνιο Σιρχάν Βισχάρα Σιρχάν κατά την προεκλογική περίοδο κι ενώ είχε ανοίξει ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο με την νίκη του στην Καλιφόρνια.

Ότι ακριβώς προσπάθησαν οι σκοτεινοί συνωμότες να κάνουν σήμερα στις ΗΠΑ για να εμποδίσουν την επιστροφή του λαοφιλούς Ν.Τραμπ στην ηγεσία της χώρας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε στον κρόταφο από τις σφαίρες του δολοφόνου.

Είναι ο δεύτερος ηγέτης της αντι-woke αντζέντας μετά τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο που επιχειρούν να δολοφονήσουν μέσα σε δύο μήνες, κι ενώ ο Ν.Τραμπ προελαύνει για την προεδρία των ΗΠΑ. Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν να απομακρύνουν από την σκηνή τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού έπεσε στο έδαφος σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Ακούστηκαν δυνατοί κρότοι πριν πέσει ο Τραμπ. Στην συνέχεια οι πράκτορες τον βοήθησαν να σταθεί και είχε αίμα στο πρόσωπό του. Σηκώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας και είχε αίμα στο πρόσωπό του. Φώναζε πίσω στο πλήθος και σήκωσε την γροθιά του προτού τον απομακρύνουν από το βήμα.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ μεταφέρθηκε σε ένα όχημα το οποίο απομακρύνθηκε ενώ το αίμα του έρεε και είχε ποτίσει τα ρούχα των μυστικών αστυνομικών που τον συνόδευαν. Ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, Στίβεν Τσουνγκ,  δήλωσε ότι ο Πρόεδρος «είναι καλά».

«Ο Τραμπ ευχαριστεί τις αρχές επιβολής του νόμου για τη γρήγορη δράση τους κατά τη διάρκεια αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο και υποβάλλεται σε έλεγχο σε τοπικό ιατρικό κέντρο. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες».

Μετά τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε αιμόφυρτος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, ενώ πρόλαβε να σηκώσει το χέρι του και να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς πατριώτες που παρακολουθούσαν την ομιλία του με την φράση «Δεν λυγίζουμε».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ μεταφέρθηκε σε ένα όχημα και τι σημείο εκκενώθηκε. Ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος έχει διαφύγει του κινδύνου. Ο ένας (τουλάχιστον) επιτιθέμενος πυροβόλησε εναντίον του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών της μυστικής αστυνομίας.

Σε πλάνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση εναντίον του Τραμπ, ακούγονται οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών να λένε μεταξύ τους ότι «ο δράστης είναι νεκρός». Οι Γερουσιαστές Μ.Ρούμπιο και Vivek Ramaswamy τόνισαν πως “Ο Θεός προστάτευσε τον πρόεδρο Τραμπ”! Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε:

«Προσευχηθείτε όλοι μαζί μου για τον Πρόεδρο μας Τραμπ και όλους όσους βρίσκονταν σε αυτή τη συγκέντρωση. Ελπίζω όλοι να είναι καλά». Ο Στίβεν Τσουνγκ, διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ, είπε ότι0 Τραμπ είναι «καλά» και «ελέγχεται σε μια τοπική ιατρική μονάδα» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/apopeira-dolofonias-tou-ntonalnt-tramp-ton-pyrovolisan-sto-kefali-apomakrynthike-aimofyrtos/).

 

Oι πρώτες δηλώσεις του Ν.Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του: «Χτυπήθηκα στο δεξί αυτί ένιωσα την σφαίρα να σκίζει το δέρμα». Θα συμμετάσχει κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του δήλωση μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στην συγκέντρωση του στην Πενσυλβάνια, ανέφερε ότι «πυροβολήθηκε» στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού» και «έτρεξε πολύ αίμα».

Στην ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Μυστική Υπηρεσία και τις αρχές επιβολής του νόμου για την «ταχεία ανταπόκριση τους». «Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου στην συγκέντρωση που σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά». Ο Ν.Τραμπ συνέχισε: «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να γίνει στην χώρα μας. Τίποτα δεν είναι γνωστό αυτή την στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός.

Με πυροβόλησαν, μια σφαίρα μου τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άκουσα έναν ήχο, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα. Έτρεξε πολύ αίμα, οπότε κατάλαβα τι συνέβαινε. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!». Θα συμμετάσχει κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

«Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι καλά» και «ανυπομονεί να σας συναντήσει όλους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν όπου θα διεξαχθεί αυτό το μεγάλο συνέδριο από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου», επεσήμαναν η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/n-tramp-xtypithika-sto-deksi-ayti-eniosa-ti-sfaira-na-skizei-to-derma/).

 

Τραμπ : «Μόνο ο Θεός εμπόδισε “το αδιανόητο” να συμβεί». Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth κάλεσε τους Αμερικανούς να παραμείνουν ανθεκτικοί και να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα… «Μόνο ο Θεός εμπόδισε “το αδιανόητο” να συμβεί» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου διεκδικητής της Προεδρίας της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth κάλεσε τους Αμερικανούς να παραμείνουν ανθεκτικοί και να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. «Δεν θα φοβόμαστε, αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ανθεκτικοί στην πίστη μας και προκλητικοί απέναντι στην κακία», έγραψε.

Επίσης πρόσθεσε ότι θα μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Ουισκόνσιν την ερχόμενη εβδομάδα. «Αγαπώ πραγματικά την χώρα μας και σας αγαπώ όλους και ανυπομονώ να μιλήσω στο μεγάλο μας έθνος αυτή την εβδομάδα από το Ουισκόνσιν», είπε χαρακτηριστικά (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bd/).

 

Η υψωμένη γροθιά του ματωμένου Ν.Τραμπ που φωνάζει στο πλήθος «Πολεμήστε!» διέλυσε τις τελευταίες ελπίδες των Δημοκρατικών. Συνέβη κάτι το οποίο οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν ήθελαν να γίνει ποτέ: Έδειξε σε αληθινές και πραγματικές συνθήκες ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Θα μείνει για πάντα «χαραγμένη» στο μυαλό όλων η εικόνα του ματωμένου Ν.Τραμπ, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας από τον Τόμας Μάθιου Κρουκς να υψώνει την γροθιά του και να φωνάζει στον πλήθος «πολεμήστε».

Συνέβη κάτι το οποίο οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν ήθελαν να γίνει ποτέ: Έδειξε σε αληθινές και πραγματικές συνθήκες ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» και έχει την στόφα μεγάλου ηγέτη. Συν τοις άλλοις οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα: Δεν μπορεί να τους σώσει από μία μεγάλη ήττα στις εκλογές του Νοεμβρίου ούτε ακόμα το ενδεχόμενο αλλαγής προεδρικού υποψηφίου και να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στην θέση του Τζο Μπάιντεν.

Υπήρχαν πολλοί στο κόμμα των Δημοκρατικών που ήθελα να πιστεύουν πως εάν αλλάζει ο προεδρικός τους υποψήφιους θα είχαν κάποιες πιθανότητες να κερδίσουν τις εκλογές. Πλέον ούτε αυτό μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Η επικαιρότητα είναι συντριπτικά υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Η υψωμένη γροθιά δεν είναι συμβολική κίνηση όπως πολλοί θα ήθελαν να πιστεύουν.

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υποστεί πραγματική επίθεση κατά της ζωής του, γλίτωσε γιατί το ήθελε ο Θεός (αυτό είναι κυριολεκτικό) και παρά το σοκ το οποίο είχε υποστεί αλλά και το ελάχιστο χρονικό διάστημα που ακολούθησε, είχε το σθένος να σηκώσει τη γροθιά του για να εμψυχώσει το πλήθος των υποστηρικτών του και να τους πει ότι πρέπει να συνεχίσουν να «παλεύουν»!

Αυτό σε όλα τα εγχειρίδια της Ιστορίας, είναι ο ορισμός του πραγματικού ηγέτη πέρα από τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζονται σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες. Το δυσάρεστο και αιματηρό αυτό γεγονός έδειξε σε όλο το αμερικανικό έθνος τον πραγματικό «πυρήνα» του Ντόναλντ Τραμπ. Το «μέταλλο» που έχει πραγματικά ως άνθρωπος.Οτιδήποτε κι αν πει κανείς από τους αντιπάλους του, θα είναι απλά λόγια…

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κατέδειξε η σημερινή απόπειρα δολοφονίας στα μάτια όλων όσων τον υποστηρίζουν αλλά και σε αρκετούς που δεν ήταν σίγουροι και δεν ανήκαν στους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό είναι, ότι το «βαθύ αμερικανικό κράτος» ανησυχεί στο ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα προτιμούσε ακόμα και έναν άλλον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Γιατί το «βαθύ κράτος» δεν ανησυχεί για τους Ρεπουμπλικάνους. Δεν είναι το κόμμα που φοβάται αλλά το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έναν άνθρωπο που δεν δέχεται εντολές και συστάσεις και κάνει αυτό που θεωρεί ο ίδιος καλύτερο για την χώρα του και τον αμερικανικό λαό.

Ο γιος του Έρικ μοιράστηκε την εικόνα του πατέρα του στο Χ, με την λεζάντα «Αυτός είναι ο αγωνιστής που χρειάζεται η Αμερική». Γιατί ο Έρικ εκείνη την στιγμή δεν έβλεπε τον πατέρα του αλλά έναν ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει τις ΗΠΑ και τον κόσμο έξω από το «σκότος» στο οποίο έχουν «βυθιστεί» τα τελευταία 4 χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο στρατηγικός αναλυτής των Ρεπουμπλικανών Τζον Τόμας μιλώντας στο Sky News είπε αυτό που σκέφτονται πολλοί, ότι δηλαδή η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του θα μπορούσε να ωθήσει τον Τραμπ σε μία ολοκληρωτική νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Βασικά, την νίκη του Τραμπ την περίμεναν όλοι. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έλαβε χώρα η συγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας. Η προοπτική της νίκης είχε ήδη καθιερωθεί στα μυαλά όλων, αυτό που αλλάζει τώρα είναι το δυνητικό της μέγεθος. Πόσο μεγάλη έκταση μπορεί να λάβει (https://www.pronews.gr/kosmos/tha-meinei-gia-panta-xaragmeni-i-eikona-tou-matomenou-n-tramp-na-ypsonei-tin-grothia-tou-kai-na-fonazei-sto-plithos-polemiste/)…

 

Ξεκίνησε η «λαίλαπα Τραμπ» στις ΗΠΑ: Στο αρχείο η σοβαρότερη υπόθεση εναντίον του! Κινδύνευε με 450 χρόνια φυλακή! Σε μία αιφνιδιαστική εξέλιξη, η σοβαρότατη υπόθεση των «εμπιστευτικών εγγράφων» του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αρχειοθετηθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή στη Φλόριντα πριν από λίγη ώρα, εξαλείφοντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες νομικές του εκκρεμότητες μόλις 113 ημέρες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η δικαστής Aileen Cannon απέρριψε την υπόθεση εναντίον του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου, η οποία θεωρήθηκε ευρέως ως η πιο σοβαρή από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει, με το σκεπτικό ότι ο διορισμός του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith στην υπόθεση παραβίαζε το Σύνταγμα!

Η απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσης των απόρρητων εγγράφων του Τραμπ. «Είμαι ενθουσιασμένος που ένας δικαστής είχε το θάρρος και τη σοφία να το κάνει αυτό. Αυτό έχει μεγάλες, μεγάλες επιπτώσεις όχι μόνο για αυτήν την υπόθεση αλλά και για άλλες υποθέσεις», είπε ο Τραμπ στο Fox News σε συνέντευξή του λίγες στιγμές μετά την απόφαση.

«Ο ειδικός εισαγγελέας συνεργάστηκε με όλους για να προσπαθήσει να με κλείσει φυλακή. Αυτό είναι μια μεγάλη, μεγάλη υπόθεση. Κάνει το συνέδριο πιο θετικό, αυτή θα είναι μια καταπληκτική εβδομάδα». Ο Τραμπ αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 450 ετών εάν καταδικαζόταν για όλες τις κατηγορίες στην συγκεκριμένη υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα.

Ο Πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι συσσώρευσε πλήθος απόρρητων εγγράφων στην έπαυλη του στο Μαρ-α-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια προσπάθησε να το συγκαλύψει. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας της βάρος του, καθιστά την επερχόμενη εκλογή του, σαρωτική (https://www.newsbreak .gr/kosmos/651600/xekinise-i-lailapa-tramp-stis-ipa-sto-archeio-i-sovaroteri-ypothesi-enantion-toy/, https://romioitispolis.gr/xekinise-i-lailapa-tramp-stis-ipa-sto-archeio-i-sovaroteri-ypothesi-enantion-toy/).

 

Ντόναλντ Τραμπ: Νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου προβλέπουν οι μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες. Έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, οι αγορές στοιχημάτων δείχνουν σημαντική αύξηση στις πιθανότητες επανεκλογής του. Οι στοιχηματικές αγορές ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενισχύοντας το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα στοιχημάτων PredictIt, οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ ανέρχονται στο 67%, αυξημένες από το 60% πριν από την απόπειρα. Η απόπειρα δολοφονίας φέρεται να ενίσχυσε συντριπτικά την υποστήριξη προς τον Τραμπ, καθώς οι αγορές στοιχημάτων αντέδρασαν ακαριαία.

Τα στοιχήματα για τον Τραμπ αυξήθηκαν, με τις αποδόσεις του να φτάνουν το -275, υποδεικνύοντας πιθανότητες νίκης 71,83%. Από την άλλη πλευρά, οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τις εκλογές μειώθηκαν περαιτέρω, με τις αποδόσεις του να βρίσκονται στο +500, υποδεικνύοντας πιθανότητες μόλις 16,67%.

Η αγορά στοιχημάτων άρχισε να μετατοπίζεται προς τα δεξιά μετά τη συζήτηση μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Τραμπ, αλλά έχει επιταχυνθεί υπέρ του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το Σάββατο, σύμφωνα με τον Λι Φελπς, εκπρόσωπο του βρετανικού στοιχηματικού οίκου William Hill.

«Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας στη σκηνή το Σάββατο, οι πιθανότητες επανεκλογής του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ έχουν πάει μόνο προς μία κατεύθυνση» είπε ο Φελπς στην USA Today. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών διαμορφώνονται πλέον ως εξής:

William Hill

Ντόναλντ Τραμπ : -300

Τζο Μπάιντεν : +400

Star Sports

Ντόναλντ Τραμπ : -250

Τζο Μπάιντεν : +450

Bovada

Ντόναλντ Τραμπ : -280

Τζο Μπάιντεν : +385

BetOnline

Ντόναλντ Τραμπ : -300

Τζο Μπάιντεν : +325

Oddschecker

Ντόναλντ Τραμπ : -223

Τζο Μπάιντεν : +520

Υπενθυμίζεται ότι το φαβορί στο στοίχημα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έχει χάσει μόνο δύο φορές από το 1.866 μ.Χ. Οι δύο ανατροπές ήρθαν το 1.948 μ.Χ., όταν ο Χάρι Τρούμαν κέρδισε τις πιθανότητες οκτώ προς μία και επικράτησε το Τόμας Ντιούι και το 2016 μ.Χ., όταν ο Τραμπ ξεπέρασε τις πιθανότητες επτά με δύο και κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ntonalnt-tramp-niki-stis-ekloges-tou-noemvriou-provlepoun-oi-megalyteres-stoiximatikes-etaireies/).

 

Εκλογές ΗΠΑ: Τα στοιχήματα δείχνουν ξεκάθαρη νίκη Ν.Τραμπ. Κοντά στο 70% η πιθανότητα νίκης του Ν.Τραμπ μόλις στο 14% τα στοιχήματα για Τ.Μπάιντεν και 12% για Χάρις. Η απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ δημιούργησε νέα δεδομένα στην πολιτική των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια ενίσχυσε την τάση που ήδη καταγραφόταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Τραμπ αυξάνει το προβάδισμά του και ο Μπάιντεν υποχωρεί, δεχόμενος πλέον ασφυκτικές πιέσεις από κορυφαίους Δημοκρατικούς να αποχωρήσει από την Προεδρική κούρσα. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα μπορούσε να συμβεία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα στοιχήματα. Ταυτόχρονα με τις δημοσκοπήσεις, δυσοίωνα είναι κατά μηνύματα που έρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Polymarket, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμα προβλέψεων στο κόσμο, τα τελευταίες 24ωρα αύξησε τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ από περίπου 60% στο 70%.

Μάλιστα η δραστηριότητα των στοιχημάτων είχε αυξηθεί απότομα μετά την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ και πήρε και πάλι την ανιούσα μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του υποψήφιου Προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

Όσοι παρακολουθούν το Polymarket αναφέρουν πως προσφέρει μια αντανάκλαση του εκλογικού κλίματος σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας τις γνώσεις των δημοσκοπήσεων και των ειδικών. Σημειώνεται επίσης πως αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την ένταξη του Nate Silver – γκουρού των εκλογικών προβλέψεων και ιδρυτή του FiveThirtyEight – στην ομάδα συμβούλων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όσοι θέλουν στοιχηματίσουν για τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ στο Polymarket δεν έχουν μόνο δύο επιλογές, τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ. Μπορούν να επιλέξουν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Ο Τραμπ ηγείται με 68% πιθανότητες νίκης, ενώ το ποσοστό του Μπάιντεν είναι μόλις 14% και της Καμάλα Χάρις 12%.

Η πλατφόρμα δίνει επίσης τις επιλογές της Μισέλ Ομπάμα και του Ρόμπερτ Φ. Κενεντι Τζούνιορ, οι οποίο όμως κινούνται σε μονοψήφια νούμερα κυρίως γιατί οι παίκτες φαίνεται πως δεν εκτιμούν ως πιθανή τη συμμετοχή τους στην εκλογική κούρσα.

Οι δημοσκοπήσεις. Τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις είναι επίσης αρνητικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Emerson College. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται πως καταγράφει πλέον σαφές προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 44% έναντι 38%.

Σε επιμέρους κρίσιμες πολιτείες, στην Αριζόνα ο Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 46% έναντι 36% του Μπάιντεν. Στην Τζόρτζια, προηγείται με 44% έναντι 39%. Στο Μίσιγκαν, μία ακόμη σημαντική πολιτεία συγκεντρώνει 43% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 40%. Μπροστά είναι ο Τραμπ και στην Νεβάδα με 43% έναντι 40% του Μπάιντεν.

Στη Βόρεια Καρολίνα o Τραμπ προηγείται με 47% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 38%. Μεγάλη είναι η διαφορά των δύο υποψηφίων και στην Πενσυλβάνια με τον Τραμπ να προηγείται με 6 μονάδες μπροστά με ποσοστό 46% έναντι του Μπάιντεν που συγκεντρώνει 40%. Τέλος, στο Ουισκόνσιν ο Τραμπ έρχεται πρώτος με 46% και ακολουθεί ο Μπάιντεν με 43% (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ekloges-ipa-ta-stoiximata-deixnoun-ksekathari-niki-n-tramp/).

 

Προβάδισμα Τραμπ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την απόπειρα δολοφονίας. Η ένταση και οι αλληλοκατηγορίες επανέρχονται • Οι ψηφοφόροι ανησυχούν για πράξεις βίας. Επιστρέφοντας στην προεκλογική εκστρατεία, στην πρώτη ομιλία μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν επανήλθε την Τρίτη στις επικρίσεις για τα πεπραγμένα του αντιπάλου του, όσο βρισκόταν στην εξουσία. Παράλληλα, ζήτησε να αποκλιμακωθεί η πολιτική ένταση, ώστε να «ηρεμήσει» η χώρα. •

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε -για ακόμη μια φορά- να απαγορευθεί ο τύπος του ημιαυτόματου τουφεκιού εφόδου AR-15 που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.  Δήλωσε «ανακουφισμένος» που ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του και αντίπαλός του, ο οποίος τραυματίστηκε στο αυτί, είναι καλά έπειτα από τα πυρά εναντίον του.

Ταυτόχρονα στηλίτευσε τα πεπραγμένα του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έκανε «κόλαση για τους Αφροαμερικανούς» τις ΗΠΑ, επανερχόμενος στις αιχμηρές τοποθετήσεις. Επέκρινε την αναφορά στις «δουλειές των μαύρων» που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ τους στα τέλη Ιουνίου. «Ξέρω μια δουλειά για μαύρους, είναι αυτή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ», είχε αντιτείνει, αναφερόμενος στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, την πρώτη Αφροαμερικανίδα που εξελέγη στο αξίωμα.

Αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας, ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε προχθές Δευτέρα ότι έκανε «λάθος» λέγοντας πως ήταν καιρός να μπει ο Ρεπουμπλικάνος «στο στόχαστρο» μιλώντας με δωρητές του κόμματός του λίγα 24ωρα νωρίτερα.

«Ήθελα να πω να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, σε όσα έχει κάνει», δικαιολογήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο NBC. Απέφυγε ωστόσο να αναιρέσει τη θέση ότι ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του εγείρει απειλή για την αμερικανική δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προσπαθεί να περιορίσει τις ανησυχίες, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα αποπειραθεί να αποπέμψει τον Πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) Τζερόμ Πάουελ προτού ολοκληρωθεί η θητεία του, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας JPMorgan, τον Τζέιμι Ντάιμον, το υπουργείο Οικονομικών αν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Όλα αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg τον περασμένο μήνα και μεταδόθηκε χθες Τρίτη.

Ελαφρύ προβάδισμα Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που πραγματοποιήθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου, ανησυχώντας παράλληλα πως οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024 θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερη πολιτική βία.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος καταγράφει οριακό προβάδισμα μεταξύ 43% έναντι 41% που συγκεντρώνει ο Τζο Μπάιντεν. Η απόπειρα δολοφονίας  του Τραμπ δεν πυροδότησε προς το παρόν σημαντικές δημοσκοπικές μετατοπίσεις στην πρόθεση ψήφου.

Όμως το 80% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι συμφωνούν πως «η χώρα ξεφεύγει από τον έλεγχο». Περίπου το 84% των ψηφοφόρων δήλωσε πως ανησυχεί ότι οι εξτρεμιστές θα διαπράξουν πράξεις βίας μετά τις εκλογές.

Περίπου το 67% των ερωτηθέντων στην τελευταία δημοσκόπηση δήλωσε ότι ανησυχεί για πράξεις βίας κατά της κοινότητάς τους λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, σε σύγκριση με το 60% σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο του 2023.

Στην δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, το 65% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι η επιβίωση του Τραμπ αποδεικνύει πως... «ευνοείται από τη θεία πρόνοια ή το θέλημα του Θεού». Το 11% των Δημοκρατικών συμφώνησε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεχωρίζουν για τον ενστερνισμό της θρησκείας, με τους ευαγγελικούς χριστιανούς να ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τις τελευταίες δεκαετίες.

Περίπου το 77% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν το 2022 μ.Χ. δήλωσαν ότι πίστευαν στον Θεό, σε σύγκριση με το 56% των Καναδών και το 39% των Βρετανών ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Διεθνούς Ένωσης Gallup. Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν σε 1.202 Η.Π.Α. ενήλικες σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 992 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

CNN: Ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο την δολοφονία Τραμπ; Το Ιράν χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το CNN ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το σχέδιο. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας θύμισε πως οι ιρανικές απειλές εναντίον του πρώην προέδρου και αξιωματούχων της κυβέρνησής του χρονολογούνται είχαν γίνει χρόνια νωρίτερα, σχετίζονται με την επιθυμία της Τεχεράνης να εκδικηθεί τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον Ιανουάριο του 2020 μ.Χ.

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου επειδή διέταξε την δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί», ανέφερε η Ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πρόσθεσε πως το Ιράν «έχει επιλέξει την νομική οδό» προκειμένου να λογοδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ (https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/440326_probadisma-tramp-stin-proti-dimoskopisi-meta-tin-apopeira-dolofonias).

 

ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ TRUMP - ΈΧΡΙΣΕ ΤΟΝ JD VANCE ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ - ΈΝΑΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ... ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ.

O Ρεπουμπλικανός από το Ohio αξιοποιείται για πρώτη φορά σε τόσο σημαίνουσα θέση. Ο Πρόεδρος Trump επέλεξε τον γερουσιαστή JD Vance ως υποψήφιό αντιπρόεδρό του για τις Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ., αξιοποιώντας τον Ρεπουμπλικανό από το Ohio για πρώτη φορά σε τόσο σημαίνουσα θέση.

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής της Florida Marco Rubio και ο κυβερνήτης της North Dakota Doug Burgum ενημερώθηκαν ότι δεν θα επιλεγούν, σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας Trump, οι οποίοι όπως και άλλοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο AP λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο Vance αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους πλέον επιφανείς υπερασπιστές του πρώην προέδρου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι τον εξαίρουν ως ένα προωθημένο πρόσωπο του λαϊκιστικού συντηρητικού κινήματος που έχει δημιουργήσει μια ισχυρή προσωπική σχέση με τον ίδιο τον Trump αλλά και με τον γιο του, Donald Trump. Ο ορισμός του Vance έρχεται επίσης σε μια κρίσιμη καμπή των εκλογών, λίγες μέρες αφότου ο Trump παραλίγο να δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Butler της Pennsylvania.

Έτσι, το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Milwaukee αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαρία προκειμένου ο πρώην πρόεδρος να παρουσιαστεί υγιής και δυνατός, αλλά το κυριότερο να συσπειρώσει την βάση του κόμματός του μετά την συγκλονιστική τροπή που πήραν τα πολιτικά γεγονότα στις ΗΠΑ.

Ο ταραχώδης βίος του JD Vance και οι κρίσιμες παρεμβάσεις για την Ουκρανία. Ο 39χρονος Vance γεννήθηκε στο Ohio και είχε μια θεαματική είσοδο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ. Έχει καταταγεί στους Πεζοναύτες και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Yale.

Έγινε γνωστός στην αμερικανική κοινή γνώμη με το βιογραφικό του βιβλίο «Hillbilly Elegy», εκεί όπου περιγράφει οικογενειακή του ιστορία της φτώχειας και εθισμών στην δυσπρόσιτη Αμερικανική επαρχεία. Μέσω αυτού του βιβλίου, πρόσφερε τις γνώσεις στην λευκή εργατική τάξη των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας τις αιτίες και τις συνέπειες της οικονομικής επισφάλειας.

Ο Vance κέρδισε μια έδρα στην Γερουσία το 2022 μ.Χ., στην πρώτη του μόλις υποψηφιότητα για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα, και γρήγορα εμφανίστηκε ως το πρόσωπο της Νέας Δεξιάς και του κινήματος MAGA στο Κογκρέσο.

Ενώ έχει δουλέψει σε πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές, είναι περισσότερο γνωστός στην Γερουσία ως πρωτοπόρα φωνή κατά της πρόσθετης βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία στην σύγκρουση του Κιέβου με την Ρωσία.

Ένας πρώην πολέμιος του Trump που άλλαξε ρότα... Αν και είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αποκαλώντας τον «επιβλαβή» έχει μιλήσει δημόσια επανειλλημένως για το πώς τον κέρδισε ο Trump κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο. Ο Trump τελικά ενέκρινε τον Vance σε μια έντονη κούρσα του 2022 μ.Χ.

Ο γερουσιαστής ήταν ο πρώτος υποψήφιος αντιπρόεδρος που παρευρέθηκε στην ποινική δίκη του στην Νέα Υόρκη και εμφανίζεται συχνά σε δίκτυα όπως το CNN και το CBS News για να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο στα τηλεοπτικά παράθυρα των ΗΠΑ.

Οι απόψεις του έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες αφενός επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τον Mike Pence για τα γεγονότα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, κι αφετέρου επειδή τόνισε με νόημα ότι θα αποδεχόταν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2024, εφόσον «έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Και τα δύο σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων στο CNN και τα δύο απηχούσαν στο έπακρο την ρητορική που χρησιμοποίησε ο ίδιος Trump.

Έχει επίσης ισχυρούς δεσμούς με τη Silicon Valley, δίνοντας στον Πρόεδρο Τραμπ σημαντική ώθηση για συγκέντρωση κεφαλαίων σε μια εξαιρετικά δαπανηρή εκστρατεία. Ο Vance είναι παντρεμένος με τρία μικρά παιδιά. Εάν εκλεγεί, o 40χρονος JD Vance θα είναι έναν εκ των νεότερων Αντιπροέδρων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση του Donald Trump για τον DJ Vance. «Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Γερουσιαστής J.D. Vance της Μεγάλης Πολιτείας του Ohio.

Ο J.D. υπηρέτησε τιμητικά την χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Ohio σε δύο χρόνια με [βαθμό] Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν εκδότης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association. Το βιβλίο του J.D., "Hillbilly Elegy", έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας.

Ο J.D. είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς Εργάτες και Αγρότες στην Pennsylvania, το Michigan, το Wisconsin, το Ohio, την Minnesota και πολύ πιο πέρα…» (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/07/blog-post_49.html).

 

Ν.Τραμπ: «Υπόσχομαι τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία των ΗΠΑ αν εκλεγώ πρόεδρος» – Αποδέχτηκε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. «Είχα τον Θεό μαζί μου και ήμουν ασφαλής» είπε για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το χρίσμα του Προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και προέβλεψε για τις ΗΠΑ «τα τέσσερα πιο όμορφα χρόνια στην ιστορία τους» εάν επανεκλεγεί Πρόεδρος.

«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (Βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε απίστευτη νίκη στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο Πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής».

Υποσχέθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να βάλει τέλος στην είσοδο παράνομων μεταναστών στην χώρα του από την «πρώτη μέρα» της ενδεχόμενης νέας θητείας του, «κλείνοντας τα σύνορα», ενώ δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την οικοδόμηση του τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό.

«Θα βάλω τέλος στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορά μας και τελειώνοντας το τείχος», διαβεβαίωσε. Είπε πως θα σώσει την χώρα από την «ανίκανη και αποτυχημένη» δήθεν «κυβέρνηση» του Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι η Αμερική είναι «έθνος σε παρακμή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή πυροσβέστη που έχασε την ζωή του όταν ο στυγνός εκτελεστής Τόμας Μάθιου Κρουκς αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

«Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι (και) πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε ο κ. Τραμπ, ενώ ξεκίνησε λέγοντας «δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα» αναφερόμενος στο τυχαίο γύρισμα της κεφαλής του, το οποίο του έσωσε τη ζωή για κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού η σφαίρα του Τόμας Μάθιου Κρουκς, τον πέτυχε στο αυτί αντί για το κρανίο του.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόπειρα δολοφονίας του. Μόλις άκουσε τα πυρά, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό, πως δεχόμασταν επίθεση», αφηγήθηκε, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόπειρα, ακόμη φορώντας επίδεσμο στο δεξί του αυτί. «Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο μεγαλύτερος σταρ όλων των εποχών στο Wrestling, ο Χαλκ Χόγκαν την τελευταία ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι. Ο πρώην παλαιστής του WWE, άνοιξε την ομιλία του μιλώντας για την ενέργεια στην αρένα πριν ξεκινήσει να αποθεώνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν ήρθα εδώ απόψε υπήρχε τόση πολλή ενέργεια σε αυτό το δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι ίσως ήμουν στο Madison Square Garden και ετοιμαζόμουν να κερδίσω άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο», είπε ο Αμερικανός παλαιστής, με το κοινό να φωνάζει «ΗΠΑ! ΗΠΑ!».

Στη συνέχεια έδειξε τον Τραμπ και ανέφερε πως «στο τέλος της ημέρας με τον αρχηγό μας εκεί πάνω – τον μονομάχο – θα ενώσουμε την Αμερική ξανά. Ο Τραμπ θα φέρει την χώρα ξανά στον ίσιο δρόμο θα ισιώσει αυτή την χώρα», δήλωσε.

Ο πρώην παλαιστής του WWE την ώρα που μιλούσε για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ έσκισε τη μπλούζα του, όπως συνήθιζε κάθε φορά που έμπαινε στο ριγνκ για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Το φανελάκι που φορούσε μέσα από την μπλούζα έγραφε «Τραμπ, Βανς».  «Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Φτάνει πια!», τόνισε και αποκάλεσε τον Τραμπ «πραγματικό Αμερικανό ήρωα» (https://www.pronews.gr/kosmos/n-tramp-yposxomai-ta-tessera-omorfotera-xronia-stin-istoria-ton-ipa-an-eklego-proedros-apodextike-to-xrisma-ton-repoumplikanon/).

 

Ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ είναι Εβραϊκής καταγωγής, η απόπειρα συνέβη λίγο πριν ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ!  Ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ είναι εβραικής καταγωγής, η απόπειρα συνέβη λίγο πριν ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ μεταβεί στις ΗΠΑ!

”Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν την Δευτέρα την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον” Έχει προγραμματιστεί ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο στις 24 Ιουλίου την οποία ζήτησαν ν΄ακυρωθεί ως και σημαίνοντα πρόσωπα του Ισραήλ.

Η οικογένεια Thomas Matthew Crooks είναι εβραία και έχει σκωτσέζικη καταγωγή. Η οικογένειά του τρομοκράτη οι γονείς του ο Μάθιου Μπράιαν και η Μαίρη Ελίζαμπεθ, έχουν Αγγλική και Σκωτσέζικη καταγωγή. Ως κάτοικοι Bethel Park, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ, οι γονείς του Thomas έχουν Αμερικανική υπηκοότητα.

Ο τρομοκράτης Thomas Matthew Crooks, 20 ετών, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003. Διέμενε με τους γονείς του, Matthew και Mary, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 50 και ταυτοποιούνται ως Εβραίοι.

Ο Matthew Crooks υπηρετεί ως διευθυντής φροντίδας στο Community Care Behavioral Health στο Bethel Park, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ. Ομοίως, η μητέρα του, Μαίρη Ελίζαμπεθ, ασκεί επίσης το ίδιο επάγγελμα και αυτοπροσδιορίζεται ως κοινωνική λειτουργός. Μεγάλωσε δίπλα στην αδερφή του, Katherine Crooks, στο Bethel Park, PA. Και οι δύο γονείς του εργάζονται ως εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι συμπεριφοράς στην Πενσυλβάνια.

Ωστόσο, ο Matthew Crooks, 53 ετών, πατέρας του Thomas Crooks, ενημέρωσε το CNN ότι προσπαθούσε να καταλάβει την κατάσταση και σχεδίαζε να περιμένει μέχρι να μιλήσει με τις αρχές επιβολής του νόμου πριν σχολιάσει για τον γιο του.

Τώρα σε διάγγελμα του ο Μπάιντεν: “Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για το κίνητρο του δράστη. Καλώ όλους, όλους σας παρακαλώ… Αφήστε το FBI να κάνει τη δουλειά του.”Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε την Κυριακή την έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας στην συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ένας άνδρας επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Η έρευνα πρέπει να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη, είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια μιας σύντομης ομιλίας από τον Λευκό Οίκο. «Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης έρευνας με τον αμερικανικό λαό». Ο Μπάιντεν ζήτησε περαιτέρω από τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που ξεκινά αύριο/Δευτέρα (https://dimpenews.com/2024/07/14/%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5/).

 

Μέλος των «ANTIFA» και οπαδός του Μπάιντεν ο στυγνός εκτελεστής της Πενσυλβάνιας Τόμας Μάθιου Κρουκς. Σε βίντεο που είχε καταγράψει ο ίδιος έλεγε πως «μισεί τον Τραμπ» και «τους Ρεπουμπλικανούς».

Ως δήθεν «Ρεπουμπλικανός» εμφανίστηκε (ή τον εμφάνισαν) ο στυγνός εκτελεστής Τόμας Μάθιου Κρουκς, όποιος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και νυν προεδρικό υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τελικά ήταν μέλος της «ANTIFA» και ακραίος οπαδός του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών.

Μάλιστα είχε δώσει και μία συμβολική χρηματοδότηση στο Δημοκρατικό Κόμμα, 15 δολαρίων από το χαρτζηλίκι του! Ήταν στυγνός εκτελεστής γιατί από τις βολές του σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Αμερικανός πολίτης ενώ τραυματίστηκαν βαρύτατα άλλοι δύο. Στην φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, όπως ήταν πριν την απόπειρα δολοφονίας στα δεξιά και πως κατέληξε μετά την απόπειρα στα αριστερά.

Είχε εγγραφεί στους Ρεπουμπλικανούς (ή τουλάχιστο «εμφανίστηκε» μία «βολική» εγγραφή) για να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην ομιλία του Τραμπ και να μπορεί να πλησιάσει αρκετά κοντά ώστε να πραγματοποιήσει τις φονικές βολές του.

Τις τελευταίες ώρες έρχονται πολλές πληροφορίες για το παρελθόν του δράστη ο οποίος συνδέονταν άμεσα με την διεθνιστική ακροαριστερή οργάνωση «ANTIFA», ενώ σε βίντεο το οποίο κατέγραψε λίγο πριν την δολοφονική του ενέργεια λέει ξεκάθαρα ότι «μισεί το Ν.Τραμπ» και «μισεί τους Ρεπουμπλικανούς».

Το FBI κατονόμασε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς σε ανακοίνωσή του, προσδιορίζοντάς τον ως κάτοικο του Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια – περίπου 56 χιλιόμετρα νότια του Μπάτλερ, όπου ο Τραμπ πραγματοποιούσε την συγκέντρωσή του. Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς αποφοίτησε από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ το 2022 μ.Χ., σύμφωνα με αναφορά τοπικών μέσων ενημέρωσης και ένα βίντεο από την τελετή αποφοίτησης του σχολείου (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/melos-ton-antifa-kai-opados-tou-mpainten-o-stygnos-ektelestis-tomas-mathiou-krouks-tis-pensilvanias/).

 

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο δολοφόνος Τόμας Μάθιου Κρουκς σε δημόσιο ξέσπασμα κατά του Ν.Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών. Είχε εγγραφεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να αποκτήσει ταυτότητα και να μπορέσει να πλησιάσει στην συγκέντρωση χωρίς να δημιουργήσει υποψίες.

Ένα βίντεο- ντοκουμέντο είδε το «φως» της δημοσιότητας το οποίο απεικονίζει τον δολοφόνο Τόμας Μάθιου Κρουκς (μπορεί να απέτυχε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ αλλά δολοφόνησε έναν αθώο πολίτη και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο) σε δημόσιο ξέσπασμα κατά του Αμερικανού Προέδρου και των Ρεπουμπλικανών.

Η κυβέρνηση των Δημοκρατικών προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο Τόμας Κρουκς, ήταν… Ρεπουμπλικανός! Στο βίντεο όμως απεικονίζεται να βρίζει χυδαιότατα δημοσίως τον Ν.Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μάλιστα για το Ν.Τραμπ φωνάζει σε κατάσταση παροξυσμού «να πάει να γ@μ@θεί». Ο συγκεκριμένος είχε εγγραφεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να αποκτήσει ταυτότητα και να μπορέσει να πλησιάσει στην συγκέντρωση χωρίς να δημιουργήσει υποψίες.

Το ότι τα ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Ευρώπη προσπαθούν να πείσουν τον απλό κόσμο με επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν… δεξιός, δείχνει την άποψή τους για την νοημοσύνη του μέσου πολίτη. Γιατί εάν την θεωρούσαν υψηλή δεν θα τολμούσαν ποτέ να ισχυριστούν τέτοιες φαιδρότητες.

Εντύπωση όμως προκαλούν και άλλες λεπτομέρειες που προέκυψαν από την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πριν επιχειρήσει να τον πυροβολήσει ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ήταν ήδη γνωστή η παρουσία του και οι διαθέσεις του, στις αμερικανικές αρχές ασφαλείας που είχαν αναλάβει την προστασία του πρώην Αμερικανού προέδρου και όμως δεν τον σταμάτησαν έγκαιρα.

Ο Ν.Τραμπ σώθηκε από τον ίδιο τον Θεό και όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα ο Τόμας Μάθιου Κρουκς έβγαλε ένα αποστασιόμετρο το οποίο έγινε αντιληπτό από έναν σκοπευτή πριν «εξαφανιστεί» και αργότερα επέστρεψε με ένα σακίδιο!

Το ξαναλέμε: Σκοπευτής είδε τον Κροοκς να βγάζει ένα αποστασιόμετρο για να υπολογίσει την απόσταση από τον στόχο και παρόλα αυτά δεν τον σταμάτησε! Σύμφωνα με το CBS News, οι σκοπευτές παρατήρησαν τους Κρουκς να ελέγχει τη δομή, να βγάζει έναν αποστασιόμετρο και αργότερα να επιστρέφει με ένα σακίδιο.

Λένε μάλιστα ότι ο Κρουκς συνέχιζε να «εξαφανίζεται» πριν σκαρφαλώσει στην ταράτσα. «Ένας από τους σκοπευτές είδε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς έξω στην ύπαιθρο και να κοιτάζει ψηλά στην οροφή, παρατηρώντας το κτίριο…» ανέφερε το CBS.

«Ο Κρουκς επέστρεψε, κάθισε και κοίταξε το τηλέφωνό του. Σε εκείνο το σημείο, ένας από τους σκοπευτές τον τράβηξε φωτογραφία! Ο Κρουκς έβγαλε έναν αποστασιόμετρο και ο σκοπευτής ειδοποίησε με ασύρματο το διοικητήριο.»

«Ο Κρουκς εξαφανίστηκε ξανά και μετά επέστρεψε για τρίτη φορά με ένα σακίδιο. Οι σκοπευτές επικοινώνησαν με πληροφορίες ότι είχε ένα σακίδιο και είπαν ότι περπατούσε προς το πίσω μέρος του κτιρίου.». Οι αξιωματικοί ασφαλείας πιστεύουν τώρα ότι ο Crooks χρησιμοποίησε μια μονάδα κλιματισμού για να ανέβει στην οροφή.

Φυσικά, γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι ένας αστυνομικός είχε δει τον Τόμας Μάθιου Κρουκς όταν σκαρφάλωνε οπλισμένος η στέγη, τον ακολούθησε και ο ίδιος πάνω στην στέγη και όταν του απηύθυνε το λόγο ο Κρουκς τον απείλησε με το όπλο! Ο αστυνομικός, αποχώρησε, κατέβηκε την σκάλα που είχε χρησιμοποιήσει και συνέχισε την… ζωή του σαν να μην τρέχει τίποτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κρουκς πυροβόλησε κατά του Ν.Τραμπ.

Αναρωτιόμαστε εάν παρόμοια προστασία είχε και ο δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Κένεντι και κατά πόσο η επίσημη εκδοχή της δολοφονίας του αντικατοπτρίζει και τα όσα έγιναν στην πραγματικότητα. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ως προς τον Τραμπ, επρόκειτο για δολοφονική απόπειρα αλλά ως προς τον Αμερικανό πολίτη που έχασε την ζωή του δεν ήταν απόπειρα αλλά κανονική δολοφονία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-ntokoumento-o-dolofonos-tomas-mathiou-krouks-se-dimosio-ksespasma-kata-tou-n-tramp-kai-ton-repoumplikanon/).

 

Απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ – Νέες αποκαλύψεις για τις Μυστικές Υπηρεσίες: Είχαν χαρακτηρίσει «απειλή» τον 20χρονο. 10 λεπτά πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην δημοσιότητα ήρθαν νέες αποκαλύψεις για τα λάθη των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ από τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, καθώς οι Αμερικανοί πράκτορες είχαν χαρακτηρίσει «απειλή» τον 20χρονο 10 λεπτά πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι άνδρες και οι γυναίκες των Μυστικών Υπηρεσιών είχαν ενημερωθεί ότι υπάρχει «πρόσωπο ύποπτο» στην περιοχή περισσότερο από μια ώρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των Ρεπουμπλικανών. Την εικόνα αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει βίντεο από το κανάλι Pittsburgh’s Action News 4 στο οποίο έχει καταγραφεί ο Κρουκς να κάνει βόλτες στην περιοχή μια ώρα πριν την ομιλία Τραμπ.

«Τον είχαν χαρακτηρίσει ύποπτο πρόσωπο επειδή είχε στην κατοχή του μια σύσκευή μέτρησης όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές (rangefinder) καθώς και ένα σακίδιο. Και αυτό ήταν μια ώρα πριν τους πυροβολισμούς» δήλωσε Αμερικανός γερουσιαστής Μπαρόσο μετά από ενημέρωση που είχαν χθες, Τετάρτη, από στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών. «Οπότε θα περίμενε κανείς ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας δεν θα έπρεπε να τον χάσουν από τα μάτια τους. Κάποιος θα έπρεπε να τον ακολουθεί και αυτό δεν συνέβη ποτέ» δήλωσε ο γερουσιαστής.

Σύμφωνα με τον Μπαρόσο ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών κατά την συγκέντρωση Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνομιλούσε με τοπικούς αστυνομικούς όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί από το όπλο του 20χρονου. Στη συνέχεια ο ίδιος πράκτορας φέρεται να τηλεφώνησε στην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ, για να παραιτηθεί (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/apopeira-dolofonias-n-tramp-nees-apokalypseis-gia-tis-mystikes-ypiresies-eixan-xaraktirisei-apeili-ton-20xrono/).

 

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILDS;;; ΑΔΥΝΑΤΟΝ NA EXEI ANAMEIXΘEI ΣΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!!!ΟΙ ROTHSCHILDS ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΩΝ... Η BLACKROCK ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΑΣ ΚΡΟΥΚΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ.

Η BlackRock αποσύρει τη διαφήμιση του 2022 μ.Χ. με τον ένοπλο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς Η BlackRock Inc., ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, απέσυρε μια διαφήμιση που παρουσίαζε για λίγο τον Τόμας Κρουκς, τον 20χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο Κρουκς ήταν μαθητής στο λύκειο Bethel Park και εμφανιζόταν στη διαφήμιση του 2022 μ.Χ. μαζί με άλλους άμισθους εφήβους.

«Το 2022 μ.Χ., προβάλαμε μια διαφήμιση με έναν καθηγητή από το λύκειο Bethel Park, στην οποία εμφανίστηκαν για λίγο στο παρασκήνιο αρκετοί απλήρωτοι μαθητές, συμπεριλαμβανομένου του Τόμας Μάθιου Κρουκς», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της στο Reuters την Κυριακή (14/7), προσθέτοντας ότι η διαφήμιση αποσύρθηκε.

Η τηλεοπτική διαφήμιση 30 δευτερολέπτων της BlackRock παρουσιάζει ένα μάθημα οικονομικών που παρακολουθούσε τότε ο Κρουκς, με τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ να μιλάει με τον καθηγητή του. Ο Κρουκς αποφοίτησε την ίδια χρονιά που προβλήθηκε το διαφημιστικό από το λύκειο Bethel Park, όπου ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές που έλαβαν τα National Math & Science Initiative Star Awards, σύμφωνα με την Pittsburgh Tribune-Review.

«Η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ είναι αποτρόπαια» Η εταιρεία σημείωσε ότι ενώ η διαφήμιση έχει αφαιρεθεί από την κυκλοφορία, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για τους ερευνητές προς εξέταση και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H BlackRock, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα (15/7) τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καταδίκασε τους πυροβολισμούς του Σαββάτου 13 Ιουλίου που άφησαν έναν νεκρό και άλλους δύο τραυματίες. «Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Τραμπ είναι αποτρόπαια», δήλωσε η εταιρεία.

«Είμαστε ευγνώμονες που ο Πρόεδρος Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και σκεφτόμαστε όλους τους αθώους παρευρισκόμενους και τα θύματα αυτής της απαίσιας πράξης, ειδικά το άτομο που σκοτώθηκε», συμπλήρωσε (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/07/rothschilds-na-exei-anameixei.html#more).

 

Ο ΡΩΣΟΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ! ALEKSANDR DUGIN ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΡΑΜΠ: «ΈΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ»! O TΡΑΜΠ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ!

Aleksandr Dugin για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στις ΗΠΑ! O Tραμπ είχε πει πως θα τον σκοτώσουν οι Παγκοσμιοποιητές! Ο Ρώσος διανοούμενος Aleksandr Dugin αξιολόγησε την απόπειρα δολοφονίας του Trump στο κανάλι του στο Telegram.

Τονίζοντας ότι όποιος αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση θα δαιμονοποιηθεί και θα εξαλειφθεί, ο Ντούγκιν είπε ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν προβλέψιμη.  Ο Ντούγκιν είπε ότι η ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας ανήκει στην ομάδα που αποτελείται από τους Ομπάμα, Μπλίνκεν, Χίλαρι Κλίντον και Μπάιντεν.

Περιγράφοντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως πραξικόπημα, ο Ντούγκιν είπε: “Ο μόνος τρόπος να κρατηθεί ο παππούς … στην εξουσία είναι να σκοτώσει τον Τραμπ, ο οποίος σχεδόν σίγουρα θα κερδίσει υπό αυτές τις συνθήκες. Ουσιαστικά, υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος στις ΗΠΑ“. είπε.

Ο Ντούγκιν συμπεριέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ανάρτηση του: “Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι μάρτυρας μιας ριζικής αλλαγής στην αρχιτεκτονική της εξουσίας.  Ο Τραμπ αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ ως έναν από τους πόλους ενός πολυπολικού κόσμου. Όπως οι παγκοσμιοποιητές δεν ενδιαφέρονται για τις ΗΠΑ, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους άλλους.

«Ο Τραμπ είναι υπέρ της Αμερικής και κατά της παγκόσμιας κυβέρνησης, όπως ο Πούτιν είναι υπέρ της Ρωσίας, ο Σι Τζινπίνγκ είναι για την Κίνα, ο Μόντι είναι για την Ινδία και ο Ορμπάν, ο Φίτσο, η Μαρίν Λεπέν είναι υπέρ της Ευρώπης. …

Ο πολυπολικός κόσμος είναι ένα σύστημα κυριαρχιών, ενώ οι παγκοσμιοποιητές θέλουν τη μοναδική πλανητική δύναμη που τους ξέφυγε από τα χέρια με την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και στην οποία προσκολλώνται τώρα απελπισμένα.  Οι παγκοσμιοποιητές επιτέλους στράφηκαν απευθείας σε τρομοκρατικές τακτικές. Αυτό είναι ένα τετελεσμένο γεγονός, όχι μια σειρά από συμπτώσεις...

Ο Τάκερ Κάρλσον μου είπε σε μια ομιλία του στην Μόσχα ότι ο Τραμπ φοβόταν σοβαρά μην τον σκοτώσουν οι παγκοσμιοποιητές. Προφανώς είχε καλό λόγο. Όσο ο γεροντικός Τζο βυθίζεται στα πιο βαθιά γεράματα, τόσο πιο πιθανό είναι ο Τραμπ να δολοφονηθεί..” Aν ο Τραμπ είχε άγιo αυτός ήταν ο Αββακούμ: Ο Άγιος προστάτης της ακοής!!!

Μόνο τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raïssi σκοτώθηκε κάτω από πολύ μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο ο Ιμπραήμ Τραορέ έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Και τώρα απόπειρα δολοφονίας Τραμπ (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/07/blog-post_810.html).

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ALEX JONES: «Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. ΈΡΙΞΑΝ 5 ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Alex Jones: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, πυρηνικός πόλεμος είναι πολύ κοντά. Έριξαν 5 πυροβολισμούς κατά Τραμπ. Είναι το βαθύ κράτος! Στην συνέχεια θα τον δηλητηριάσουν. Θέλουν να σκοτώσουν και Μπάιντεν και να τα φορτώσουν σε Ρεπουμπλικάνο. Η Νέα Τάξη καταρρέει. Δημοσιογράφος Alex Jones: ”σας το είπα δεν είμαστε σε κανονικούς καιρούς. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ένας πυρηνικός πόλεμος είναι τόσο λίγο κοντά.

Έριξαν 5 πυροβολισμούς κατά του Τραμπ και τον άγγιξαν πλάι στο κεφάλι. Κατά τα ΜΜΕ απλά επιβίωσε από μια απόπειρα. Είναι μια πόλη τρελών.  Ο Μπάιντεν είναι μια μαριονέτα. Και θεωρώ ότι ετοιμάζονται να σκοτώσουν τον Μπάιντεν και να το φορτώσουν σε οπαδό του Τραμπ και το έχω πει από καιρό.

Είναι το βαθύ κράτος που ευθύνεται για όλα αυτά τα εγκλήματα και άρχισε και τον Τρίτο Παγκόσμιο. Τώρα προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με σφαίρες στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να τον δολοφονήσουν.  Ήδη ενημέρωσα τις μυστικές υπηρεσίες. όλα αυτά σημαίνουν ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι στο χείλος της χρεωκοπίας γι αυτό είναι σε απελπισία...”

 

Πριν 1,5 μήνα ο δημοσιογράφος Tucker Carlson είχε προειδοποιήσει για απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump. Ο Tucker Carlson εξέφρασε την άποψη στις 31 Μαΐου ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Trump θα μπορούσε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο εάν δεν προλάβουν να τον δολοφονήσουν

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs υπενθύμισε στους Αμερικανούς ότι ο διάσημος δημοσιογράφος Tucker Carlson προειδοποίησε πριν από ενάμιση μήνα για την απειλή απόπειρας δολοφονίας στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump «Ο Tucker Carlson είχε δίκιο», έγραψε ο David Sachs στη σελίδα του X (πρώην Twitter) μετά την απόπειρα δολοφονίας σε συγκέντρωση του Trump στην Πενσυλβάνια.

Ο Tucker Carlson εξέφρασε την άποψη στις 31 Μαΐου ότι ο Ρεπουμπλικανός θα μπορούσε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο εάν δεν προλάβουν να το δολοφονήσουν. «Θα κερδίσει τις εκλογές αν δεν σκοτωθεί πρώτα, αλλά αυτό σημαίνει το τέλος του δικαιότερουσυστήματος δικαιοσύνης στον κόσμο», επεσήμανε ο δημοσιογράφος (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-15-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-tucker-carlson-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf/).

 

 

Βίντεο – Όταν ο Ρώσος πολιτικός Β.Ζιρινόφσκι προέβλεψε την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ: «Θα βάλουν έναν ψυχοπαθή να τον σκοτώσει». Γνώριζε πως λειτουργεί το αμερικανικό «βαθύ κράτος».

O αποθανών Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι είχε προβλέψει από το 2016 μ.Χ. την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια μίας πύρινης ομιλίας του στην Ρωσική Δούμα, ο Ζιρινόφσκι προέβλεψε ότι «αν ο Τραμπ κάνει κάτι που δεν τους αρέσει, θα τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Τζον Κένεντι.

Θα γινόταν ένας τυχαίος φόνος από κάποιον ψυχοπαθή σε μια από τις Πολιτείες». Ήταν ο Ζιρινόφσκι «προφήτης»; Όχι, αλλά ήταν διορατικός, έξυπνος και έβλεπε μακριά. Γνώριζε πως λειτουργεί το αμερικανικό «βαθύ κράτος» και πως στην πραγματικότητα είναι αυτό που κρατάει την εξουσία στις ΗΠΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ισχυρή προσωπικότητα και ανεξάρτητη πολιτική σε σχέση με αυτήν που θέλει να επιβάλει το «βαθύ κράτος», δέχτηκε ένοπλες ή άλλου είδους επιθέσεις.

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν δέχτηκε ένοπλη επίθεση από την οποία επιβίωσε όπως ακριβώς συνέβη και με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Ρίτσαρντ Νίξον στην ουσία ανατράπηκε με το περιβόητο σκάνδαλο Watergate. Ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ ελάχιστη πιστεύουν την επίσημη κρατική θεωρία ότι ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ (https://www.pronews.gr/kosmos/vinteo-otan-o-rosos-politikos-v-zirinofski-proevlepse-tin-apopeira-dolofonias-tou-n-tramp-tha-valoun-enan-psyxopathi-na-ton-skotosei/).

 

Δημοσίευμα-«φωτιά»: Ίσως ξαναπροσπαθήσουν να σκοτώσουν τον Τραμπ το επόμενο διάστημα!! Ίσως κάποιοι το εύχονται κιόλας... Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι εκείνοι που θέλουν να σκοτώσουν τον Τραμπ ίσως… ξαναπροσπαθήσουν σύντομα!!

Τα παραπάνω ανέφερε το Politico, «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση του… Ιράν. Ωστόσο υπάρχουν βάσιμες υποψίες, όπως από την πρώτη στιγμή έχει γράψει το ΕΛ, πως το βαθύ κράτος των ΗΠΑ βρίσκεται πίσω από τα παρολίγο μοιραία πυρά κατά Τραμπ!

«Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων επέζησε από απόπειρα κατά της ζωής του την περασμένη εβδομάδα. Δεν ήταν μια ιρανική συνωμοσία, είπαν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι στο Politico, αλλά νέες πράξεις βίας ενδέχεται να γίνουν εντός εβδομάδων. Η πρόβλεψη βασίζεται σε εκτιμήσεις της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές.

Η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι θέλει να δολοφονήσει τον Τραμπ, μετά από παρόμοια αναφορά του CNN νωρίτερα την ίδια ημέρα. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τα περιβόητα κενά ασφαλείας κατά την προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο.

Αρκετοί έχουν πολλούς λόγους να μιλούν ανοικτά για «δουλειά εκ των έσω», ιδίως από την στιγμή που οι επίσημες δικαιολογίες που δίνονται από τις αρχές των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται τουλάχιστον… «παιδικές».

 

Οι ΗΠΑ γλίτωσαν από εμφύλιο πόλεμο για… έναν πόντο: Αν η σφαίρα σκότωνε τον Ν.Τραμπ η λαϊκή οργή θα σάρωνε τις Πολιτείες. Μία εμφύλια σύγκρουση θα ήταν πιθανότερη από ποτέ. Ο εφιάλτης απείχε τελικά μόλις έναν πόντο από το να γίνει πραγματικότητα στις ΗΠΑ: Αν η μοιραία σφαίρα που έκοψε το αυτί του υποψήφιου πρόεδρου Ν.Τραμπ καρφωνόταν στο κρανίο του, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο στις ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα στην Δύση.

Η εξέγερση των πατριωτικών δυνάμεων θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ άφηνε την τελευταία του πνοή πάνω στο βάθρο στην Πενσυλβάνια και αυτό που είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2021 μ.Χ,., δηλαδή η πτώση του Καπιτώλιου από τους εξεγερμένους Αμερικανούς πατριώτες, θα ήταν ένα απλό πταίσμα μπροστά σε αυτό που θα συνέβαινε.

Είναι χαρακτηριστική η εξέγερση του Τέξας και η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας και βέβαια, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, να ακολουθήσει την ομοσπονδιακή πολιτική που επέτρεπε στους παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στη χώρα μετά από την κατάργηση του αγκαθωτού συρματοπλέγματος κατά μήκος του Ρίο Γκράντε.

Ας θυμηθούμε ότι 26 πολιτείες έστειλαν στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπίσουν την απόφαση του Τέξας απέναντι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αν για μία ομοσπονδιακή πολιτική απόφαση έγιναν κινήσεις τόσο μεγάλης κλίμακας από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ, είναι λογικό επόμενο να κατανοήσει κανείς τι θα συνέβαινε για την δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεκτό του λαού σε αυτές τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η υποθετική δολοφονία του Τραμπ θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που ξεχείλιζε το ποτήρι για εκατομμύρια Αμερικανούς που θα το έβλεπαν ως επίθεση όχι μόνο σε έναν άνθρωπο, αλλά στα ίδια τα Αμερικανικά ιδανικά.

Η δε αδράνεια της Μυστικής Υπηρεσίας που «έκλεισε τα μάτια» στη θέα του εικοσάχρονου που είχε πάρει θέση βολής με το ημιαυτόματο τυφέκιο στη στέγη του κτηρίου, ορατός από όλους, θα προκαλούσε τεράστια κοινωνική κατακραυγή και αναταραχή.

Αυτή η πράξη βίας εναντίον του πρώην προέδρου, που στάθηκε ενάντια στο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης και του ελιτισμού, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου εναντίον του Αμερικανικού λαού, από εσωτερικό μάλιστα εχθρό.

Σε αυτό το σενάριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα παρείχαν κατευθυνόμενη πολιτικά «ενημέρωση» για να υποβαθμίσουν τη δολοφονία, κατηγοριοποιώντας το συμβάν ως «μεμονωμένο περιστατικό» ή την πράξη ενός «μοναχικού λύκου» όπως είχε συμβεί και στη μαζική δολοφονία στο Λας Βέγκας το 2017 μ.Χ. Όπως ακριβώς στη νοθεία των εκλογών του 2020 και στις διαδηλώσεις της 6ης Ιανουαρίου, θα διέδιδαν «εγκεκριμένα» αφηγήματα για να συγκαλυφθεί η αλήθεια.

Ταυτόχρονα, οι τεχνολογικοί κολοσσοί πίσω από τα social media θα περνούσαν στην καθιερωμένη πλέον, λογοκρισία δημοσιεύσεων που αφορούσαν οτιδήποτε σχετικό με τη δολοφονία, πέρα από την επίσημη ομοσπονδιακή «γραμμή». Σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πατριώτες θα κινητοποιούνταν οργανωμένα ως Πολιτοφυλακή, κατά πάσα πιθανότητα οπλισμένοι.

Η πιθανότητα να απομακρυνθούν κατόπιν οι πολιτείες που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την ομοσπονδιακή ένωση θα ήταν μεγάλη, απηχώντας την κατάσταση του πρώτου Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, με διαδοχικές αποσχίσεις των πολιτειακών οντοτήτων. Καθώς η χώρα θα βρισκόταν στο χείλος του πολέμου, οι οικονομικές επιπτώσεις θα ήταν συγκλονιστικές.

Οι αγορές θα κατέρρεαν, ενώ οι εχθροί των ΗΠΑ θα παρακολουθούσαν και απλώς θα περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Η παγκόσμια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν σε κίνδυνο, ενώ η Δύση και το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας θα βρισκόταν σε υπαρξιακή πλέον απειλή.

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δολοφονούνταν, θα σηματοδοτούσε μια καμπή στην Αμερικανική ιστορία, με τον Δεύτερο Εμφύλιο Πόλεμο να «διαλύει» συθέμελα τις βάσεις της Αμερικανικής κοινωνίας, με άγνωστες συνέπειες για όλο τον πλανήτη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/oi-ipa-glitosan-apo-emfylio-polemo-gia-enan-ponto-an-i-sfaira-skotone-ton-n-tramp-i-laiki-orgi-tha-sarone-tis-politeies/).

 

Ο Roger Stone στο ΒΝ: Πιθανή νέα απόπειρα δολοφονίας κατά Trump – O Biden μας οδηγεί σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα – Ο Donald Trump αγαπά τους Έλληνες. Ο Donald Trump αγαπά τους Έλληνες αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Bankignews ο πολιτικός γκουρού του Donald Trump, Roger Stone…

Ο Roger Stone από τα μέσα της δεκαετίας του 1.980 μ.Χ. υπήρξε ο προσωπικός πολιτικός γκουρού του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι διαμόρφωσε την πολιτική προσέγγιση του μετέπειτα αμερικανού προέδρου, αφού ήταν αυτός που το 1.987 μ.Χ. τον ώθησε να πρωτοασχοληθεί με την πολιτική.

Και φυσικά, όταν προς το 2016 μ.Χ. ο Τραμπ έθεσε την εκλογή του στον Λευκό Οίκο ως πρωταρχικό του στόχο, ο Stone ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την εκστρατεία που αθόρυβα άρχισε να τον συστήνει στη βάση των ψηφοφόρων του.

Οξυδερκής, πολυμήχανος, με τεράστια διαδρομή στην πολιτική επικοινωνία, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Bankingnews αποκαλύπτει την πολιτική του διαδρομή, πώς ήλθε σε επαφή με τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, αλλά και τι είδους στρατηγική ακολούθησε για να τον βοηθήσει να αναρρηθεί το 2017 μ.Χ. στον Προεδρικό θώκο.

Αφοπλιστικά αποκαλυπτικός, εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα συμφέροντα και κέντρα εξουσίας. Στην συνέχεια, μας φανερώνει ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο Trump έναντι του Ιράν, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κίνας, ενώ στρέφει τα βέλη του κατά του Biden, που «μας οδηγεί σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα».

Τέλος, o Roger Stone κάνει αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και δηλώνει πως «o Trump αγαπά τους Έλληνες και ότι αναγνωρίζει την τεράστια γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κύριε Stone, κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μας, που μας κάνετε την τιμή να μιλήσετε στο Bankingnews. Πείτε μας «δυο λόγια» μας για το επαγγελματικό ταξίδι σας στην πολιτική επικοινωνία και πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Donald Trump; Ποιες ήταν οι κύριες αρμοδιότητές σας ως συμβούλου του και πώς εξελίχθηκε ο ρόλος σας προϊόντος του χρόνου;

Γνώρισα τον Donald Trump όταν μου ανατέθηκε να χειριστώ την προεκλογική εκστρατεία του –τότε– κυβερνήτη Ronald Reagan για την προεδρία των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, το 1.979 μ.Χ. Με τον Trump ήρθαμε σε επαφή μέσω του περιβόητου δικηγόρου και λομπίστα Roy Cohn.

Ο Cohn εκπροσωπούσε «τιτάνες» όπως ο ιδιοκτήτης της ομάδας New York Yankees George Steinbrenner, ο Rupert Murdoch και ο Donald Trump. Επιστράτευσα τον Donald Trump και τον πατέρα του Fred Trump, για να μετάσχουν στην οικονομική επιτροπή του Reagan, και γίναμε φίλοι.

Μετά τις εκλογές, όταν ίδρυσα την κορυφαία εταιρεία δημοσίων σχέσεων Black, Manafort, Stone και Kelly στην Ουάσιγκτον (σ.σ.: η εταιρεία ιδρύθηκε το 1.980 μ.Χ. από τους Roger Stone, Paul Manafort και Charles Black και εξαγοράστηκε το 1.991 μ.Χ. από την Burson-Marsteller), κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan, η Trump Hotels & Casino Resorts υπήρξε από τους πρώτους πελάτες μου.

Eργάστηκα επάνω σε σχετικά «χρηστικά» αλλά ιδιαιτέρως σημαντικά ζητήματα, όπως οι κανονισμοί για τις συναλλαγές με ξένο νόμισμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που επηρέασαν τα καζίνο του Trump, και η εξασφάλιση waivers από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για ορισμένους από τους ουρανοξύστες τους οποίους κατασκεύαζε.

Το 1.988 μ.Χ. άρχισα να συνειδητοποιώ πως ο ίδιος ο Trump διείπετο από ισχυρά ιδανικά και απόψεις: την ελευθερία, τον πατριωτισμό και το όραμα να γίνει όχι μόνο ένας σπουδαίος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά ένας πραγματικά σπουδαίος πρόεδρος.

Μπορείτε να μοιραστείτε, σε αδρές γραμμές, κάποιες από τις βασικές στρατηγικές που εφαρμόζετε και οι οποίες πιστεύετε πως θα συμβάλουν στην νίκη του Trump; Πώς διαχειρίζεστε και συντονίζετε την επικοινωνιακή στρατηγική του Trump και ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ήμουν ο ένας εκ των δύο συμβούλων που εισαγάγαμε τον Donald Trump στον κόσμο του Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος εντυπωσιάστηκε αμέσως από τη δυνατότητα που του έδινε η εφαρμογή αυτή να κοινοποιεί τις απόψεις του σε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος.

Συχνά, συνέκρινε τον εαυτό του με έναν από τους αντιπάλους του στο real estate, τον Mort Zuckerman, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της «New York Daily News». O Zuckerman ήλεγχε την ροή πληροφορίας της εφημερίδας, αλλά αιμορραγούσε οικονομικά.

Ο Trump ήταν ένα εξαιρετικά μοναδικό δημόσιο πρόσωπο: ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα έχοντας το τεράστιο πλεονέκτημα της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης του ονόματός του. Είναι ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών χωρίς να δαπανήσει χρήματα για τηλεοπτικές διαφημίσεις είτε σε ελεύθερα είτε σε συνδρομητικά κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Trump κατανοούσε την αξία και τον αντίκτυπο που έχει η κάλυψη του προεκλογικού του αγώνα. Μάλιστα, μερικές φορές έδινε έως και τριάντα ζωντανές συνεντεύξεις την ημέρα σε κορυφαία μέσα ενημέρωσης.

Πώς είναι να είσαι μέλος της ομάδας που «τρέχει» τον προεκλογικό αγώνα του Trump; Μπορείτε να μας δώσετε μια γεύση σε σχέση με την ατμόσφαιρα που επικρατεί όταν τα φώτα των καμερών σβήνουν και έρχεται η ώρα της λήψης σημαντικών αποφάσεων; Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιο περιστατικό το οποίο αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για εσάς, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίσατε;

Παρότι υπηρέτησα ως πρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής προεδρικής εκστρατείας του Donald Trump το 2000 μ.Χ., όταν ο φίλος του και δισεκατομμυριούχος Ross Perot τον παρότρυνε να επιδιώξει να λάβει το χρίσμα του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, κάτι που ο Trump αποφάσισε τελικά να μην πράξει, και ήμουν ο πρώτος πολιτικός σύμβουλος που προσελήφθη το 2015 μ.Χ. για τον προεκλογικό αγώνα του 2016 μ.Χ., αποχώρησα επίσημα μετά τη δημοσίευση του βιβλίου μου «The Clintons’ War on Women», που είναι, μέχρι σήμερα, η καλύτερη συλλογή όλων των απίστευτων εγκλημάτων του Bill και της Hillary Clinton.

Ξεκίνησα αμέσως μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις, στις οποίες εξέφραζα την αφοσίωση και την ισχυρή υποστήριξή μου στον Trump, γιατί πίστευα ότι θα γινόταν σπουδαίος Πρόεδρος. Επίσης συνέχισα να τον συμβουλεύω πολιτικά ως φίλος.

Ας πάμε λίγο στην επικαιρότητα… Ποιος και γιατί θέλει τον Donald Trump νεκρό; Τι σηματοδοτεί η απόπειρα δολοφονίας του «παραμονές» των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ; Κρίνετε πως θα τον ωφελήσει;

Το 2013 μ.Χ. έγραψα το βιβλίο «The Man Who Killed Kennedy: The Case Against LBJ», που μπήκε στην εξέχουσα λίστα των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την οποία καταρτίζουν οι «New York Times» (New York Times Best Seller).

Σε αυτό το βιβλίο τεκμηριώνω ακριβώς πώς η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) αποχώρησε μη τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, κάτι που επέτρεψε τη δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy.

Ως συγγραφέας πέντε βιβλίων που έγιναν best seller, αυτήν τη στιγμή γράφω ένα βιβλίο για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ronald Reagan, στο οποίο, για άλλη μια φορά, πιστεύω ότι δεν τεκμηριώνω μόνον τη συμμετοχή της CIA, αλλά και τις «αποτυχίες» της Μυστικής Υπηρεσίας.

Σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο πρώην πρόεδρο, ο Trump υφίσταται έναν νομικό «πόλεμο» από την κυβέρνηση Biden, καθώς επίσης και από αρκετούς Δημοκρατικούς εισαγγελείς, για κατ’ ουσίαν κατασκευασμένα εγκλήματα.

Σκοπός τους είναι να εγείρουν εμπόδια στη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα του, εξαντλώντας τον χρόνο του και αναγκάζοντάς τον να δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικές αμοιβές, και ενδεχομένως να τον κλείσουν στην φυλακή πριν από τις εκλογές.

Τον Trump πολεμά μια κλίκα η οποία ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ που ελέγχει κρυφά και τα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υποψηφιότητα και η εκλογή του Trump το 2016 μ.Χ. ήταν, ουσιαστικά, μια επιθετική εξαγορά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς του στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, το κόμμα έχει γίνει η παράταξη των οικογενειών που μοχθούν καθημερινά και, γενικά, της μεσαίας τάξης της Αμερικής. Η κυρίαρχη ελίτ που εξουσιάζει και τα δύο κόμματα αντιμάχεται τον Trump.

Μάλιστα, δεν αποκλείω νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, επειδή αντιτίθεται στην εμπλοκή της Αμερικής σε ατελείωτους πολέμους στο εξωτερικό, όπου τα εγγενή φυσικά συμφέροντα της χώρας μας δεν είναι ξεκάθαρα, επειδή υπάρχει ο φόβος πως θα μεσολαβήσει για να συναφθεί ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και επειδή θα επιβάλει ξανά σκληρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες θα κοστίσουν στην Ισλαμική Δημοκρατία τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas και της Hezbollah κατά του Ισραήλ.

Επίσης, ο Trump είναι «κατά» οι άνδρες να διεκδικούν συμμετοχή και να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα, αλλά και στην πρακτική των παιδιών να αλλάζουν μέσω χειρουργικών επεμβάσεων και φαρμάκων φύλο, χωρίς την γνώση και την άδεια των γονιών τους.

Τώρα που το σκάνδαλο της «ρωσικής συμπαιγνίας» αποδείχθηκε πως ήταν μια κατασκευασμένη φάρσα, με τον ειδικό εισαγγελέα John Durham να δημοσιεύει έκθεση στην οποία κατηγορεί πολλούς από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Barack Obama ότι χρησιμοποίησαν στοιχεία που ήξεραν ότι ήταν χαλκευμένα και παραποιημένα (ο περιβόητος φάκελος Steele) για να χειραγωγήσουν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι εκμεταλλεύτηκαν τις απίστευτες δυνατότητες των υπηρεσιών πληροφοριών μας προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα πραξικόπημα κατά του Trump, πολλοί από αυτούς τους αξιωματούχους φοβούνται πως θα τους ασκηθούν διώξεις για τα εγκλήματά τους εάν ο Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Πώς αξιολογείτε τις πολιτικές του Biden; Πιστεύετε ότι έχει διχάσει το Αμερικανικό έθνος και, τελικά, όλο τον κόσμο; Δυστυχώς, ο Joe Biden, ως πρόεδρος, έκανε τις ΗΠΑ να φαίνονται αδύναμες. Η απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν ήταν καταστροφική και έδειξε στον κόσμο πως είμαστε αδύναμοι.

Δεκατρείς Αμερικανοί σκοτώθηκαν και εξελιγμένος στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων χάθηκε επειδή ο Biden δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία drone που είχε χρησιμοποιήσει ο Trump για να περιορίσει τον κίνδυνο των Ταλιμπάν. Αυτή η ένδειξη αδυναμίας προκάλεσε προβλήματα και, αναμφίβολα, έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin να εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν δύο συμφωνίες με την Ρωσία: το Μνημόνιο της Βουδαπέστης και τις συμφωνίες του Μινσκ, με τις οποίες οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μην εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και, πιο συγκεκριμένα, να μην τοποθετήσουν επιθετικούς πυραύλους σε ουκρανικό έδαφος, μέσω του ΝΑΤΟ, με στόχο την Ρωσία. Η δήθεν «κυβέρνηση» Biden δεν διενεργεί συνομιλίες για ειρήνη ή κατάπαυση πυρός, και οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μόνο ο Donald Trump μπορεί να εμποδίσει τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Trump επέκρινε συχνά μέλη του ΝΑΤΟ ότι δεν εκπλήρωναν τις συμβατικές δεσμεύσεις τους σε ότι αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Πώς επηρέασε αυτή η προσέγγιση την συνολική στρατηγική έναντι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ποιος ήταν ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος των διμερών σχέσεων των ΗΠΑ εντός του οργανισμού;

Ο Trump είχε εκφράσει την απαίτηση οι σύμμαχοι των ΗΠΑ να εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ από το 1.998 μ.Χ., όταν τον ενθάρρυνα για πρώτη φορά να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Αμερική ήταν ισχυρή οικονομικά και οι περισσότερες από τις οικονομίες της Ευρώπης είχαν καταστραφεί, είχε νόημα το να προσφέρουμε μια ομπρέλα προστασίας στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν για την άμυνα της Ευρώπης. Οι εταίροι μας πλήρωσαν, τελικά, περισσότερα από 653 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Trump γνωρίζει καλά ότι εάν ο Biden εμμείνει στην άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους και η Ρωσία συνεχίσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι υποχρεωμένες νομικά να επιτεθούν στη Ρωσία – κάτι που θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Αν μην τι άλλο, οι σχέσεις του Trump με την Ουκρανία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν περίπλοκες. Μπορείτε να αναλύσετε τους στρατηγικούς στόχους πίσω από τις πολιτικές του έναντι της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Ρωσικής επιρροής στην περιοχή; Ποια είναι η άποψή σας για τον Πρόεδρο Vladimir Putin;

Ο Trump ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και, σε αντίθεση με τον Ομπάμα, προμήθευε τους Ουκρανούς με εξελιγμένα όπλα για την άμυνά τους. Επίσης, έχει ευρέως αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της προεδρίας του προειδοποίησε τον Putin να μην εισβάλει στην Ουκρανία.

Πώς θα περιγράφατε τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Trump. Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές πρωτοβουλίες ή συμφωνίες που καθόρισαν αυτήν την διμερή σχέση;

Δεν είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τις πολιτικές του Trump απέναντι στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της προεδρίας του, ούτε θα μπορούσα να προβλέψω ποιες θα ήταν οι πολιτικές του απέναντι στην Ελλάδα στο μέλλον. Γνωρίζω, ωστόσο, ότι ο Trump αγαπά τον λαό της Ελλάδας και, γενικά, αντιτίθεται στον πόλεμο όταν οι εντάσεις μπορούν να μειωθούν μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πώς σκοπεύει ο Trump να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική θέση της για εγκαθιδρύσει περιφερειακή σταθερότητα και να περιορίσει την επιρροή δυνάμεων όπως η Τουρκία και η Ρωσία, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ του Biden;

Ο Trump είναι απρόβλεπτος… Το γεγονός αυτό στο παρελθόν λειτούργησε αποτρεπτικά για τους αντιπάλους της Αμερικής. Ο Trump γνωρίζει πολύ καλά την στρατηγική σημασία της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump, στις ΗΠΑ δόθηκε έμφαση στην εξισορρόπηση των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, με την επιβολή δασμών και τη διαπραγμάτευση νέων εμπορικών συμφωνιών. Ποιοι ήταν οι πρωταρχικοί στόχοι της οικονομικής πολιτικής του Trump έναντι της Κίνας και πόσο επιτυχημένα πιστεύετε ότι ήταν αυτά τα μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων;

Στην πραγματικότητα, ο Trump, από τη φύση του, είναι υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, αλλά έχει χρησιμοποιήσει το μέτρο των δασμών για να εξισορροπήσει την εμπορική σχέση της Αμερικής, με καλύτερο παράδειγμα την Κίνα. Πριν από την Προεδρία Trump, η Κίνα απαίτησε πρόσβαση στις αγορές των ΗΠΑ για τα προϊόντα και τις εξαγωγές της χωρίς να ανοίξει τις αγορές της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Trump ανάγκασε την Κίνα να πληρώσει δασμούς δισεκατομμυρίων για να πουλήσει τα προϊόντα και τις εξαγωγές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί αγρότες ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, καθώς οι Κινέζοι αγόρασαν σιτάρι και άλλα αγροτικά προϊόντα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων κατά την διάρκεια της προεδρίας του.

Η κυβέρνηση Trump θέλησε να προβεί σε πολλές και τολμηρές κινήσεις στην Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Συμφωνιών του Αβραάμ και της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Πώς στόχευε o Trump να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες εντάσεις στην περιοχή και ποια θεωρείτε ότι θα ήταν τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή;

Η κυβέρνηση Trump διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, επιβάλλοντας σκληρές κυρώσεις που άφησαν το ιρανικό καθεστώς χωρίς μετρητά. Οι κυρώσεις στο Ιράν ήταν τόσο αυστηρές που ακόμη και η Κίνα δεν μπορούσε να αγοράσει πετρέλαιο από αυτο.

Το Ιράν ήταν ουσιαστικά κατεστραμμένο, ανίκανο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων του και ανίκανο να χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Hamas και η Hezbollah. Ο Biden ήρε όλες αυτές τις κυρώσεις και ουσιαστικά ξεπάγωσε περιουσιακά στοιχεία 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τα διαθέσιμα στο Ιράν.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνησή του συνέχισε να χρηματοδοτεί το Ισραήλ, ενώ προσπαθεί να θέσει αυστηρούς περιορισμούς στην ικανότητά του να αμυνθεί από τις επιθέσεις του Ιράν ή της Hamas. Όπως απέδειξε με τις Συμφωνίες του Αβραάμ και κρατώντας την δέσμευσή του να μεταφέρει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ο Trump μείωσε με επιτυχία τις εντάσεις στην περιοχή.

Πιστεύω ότι, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές. Το Bankingnews ευχαριστεί τον δικηγόρο Γεώργιο Μιχαλόλια που μεσολάβησε για την πραγματοποίηση της συνέντευξης με τον Roger Stone (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-roger-stone-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c/).


Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πριν τον εμφύλιο πόλεμο. Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η επίσημη ομιλήτρια του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν απόπειρες κατά της ζωής πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μίλησε για αυτό σε συνέντευξή της στο βοσνιο-σερβικό τηλεοπτικό κανάλι ATV.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί απειλές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το αφήγημα της εξάλειψης του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου επιβλήθηκε ανοιχτά στην αμερικανική κοινωνία.

Η ανώτατη διπλωμάτης χαρακτήρισε αυτό μια πολύ επικίνδυνη τάση και υπενθύμισε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, Πρόεδροι και υποψήφιοι για την προεδρία έχουν δολοφονηθεί περισσότερες από μία φορές.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι την προσοχή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τράβηξαν οι δηλώσεις για την ανάγκη δολοφονίας του Τραμπ, οι οποίες δεν έγιναν ανώνυμα ή στις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου, αλλά ήταν επίσημες δηλώσεις του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου.

Η Μαρία Ζαχάροβα θεωρεί πως οι ΗΠΑ έχουν μπει σε ελεύθερη πτώση σαν στροβιλιζόμενο αεροσκάφος που πέφτει και βρίσκονται σε προεμφυλιακή κατάσταση! Πριν δύο ημέρες και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Vyacheslav Volodin, είπε πως η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Δημοσκόπηση Reuters - Ipsos: Η χώρα διολισθαίνει στο χάος, λένε τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς. Ο Τραμπ διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν, με 43% έναντι 41% - Η απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου δεν σηματοδότησε κάποια θεαματική μεταστροφή της κοινής γνώμης.

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται ότι η χώρα τους διολισθαίνει στο χάος, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αυξάνεται η ανησυχία ότι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ενδέχεται να πυροδοτήσουν περισσότερη πολιτική βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η διήμερη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν, με 43% έναντι 41%, το οποίο είναι εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος, υποδηλώνοντας πως η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν σηματοδότησε κάποια θεαματική μεταστροφή της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, το 80% των ερωτηθέντων συμμερίστηκε την άποψη ότι η κατάσταση στην χώρα «ξεφεύγει από τον έλεγχο». Στην δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, συμμετείχαν 1.202 ενήλικοι από όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων 992 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σχεδόν το 84% των ερωτηθέντων δεν έκρυψε την ανησυχία του για βίαιες ενέργειες εξτρεμιστών μετά τις εκλογές. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με το 74% που είχε απαντήσει αναλόγως σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Μάιο.

Μόλις το 5% εμφανίστηκε διατεθειμένο να συγχωρήσει την πολιτική βία, θεωρώντας ότι είναι αποδεκτό κάποιος από το κόμμα που υποστηρίζει να καταφεύγει στη βία για την επίτευξη πολιτικού στόχου. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με το 12% που είχε απαντήσει αναλόγως σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο του 2023 μ.Χ.

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ έκανε πολλούς ευαγγελικούς χριστιανούς να πιστεύουν πως ο Θεός προστάτευσε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο. Στην δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το 65% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι ο Τραμπ «ευνοείται από την θεία πρόνοια ή το θέλημα του Θεού». Την άποψη αυτή συμμερίστηκε το 11% των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών (https://www.protothema.gr/world/article/1520593/dimoskopisi-reuters-ipsos-tesseris-stous-pede-amerikanous-fovoudai-pos-i-hora-diolisthainei-sto-haos/).


ΗΠΑ: Νέα απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ – Μάχη των σωματοφυλάκων του με τον επίδοξο δολοφόνο – Βρέθηκε ΑΚ-47 πεταμένο. Συνελήφθη ένας ύποπτος. Ο ξανά υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε πυροβολισμούς προς το μέρος του ενώ βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του Παλμ Μπιτς.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς που ρίχθηκαν προς το μέρος του. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση.

Η δήλωση δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, οι μυστικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στα πυρά που δέχθηκε ο Τραμπ καθώς έβγαινε από το γκολφ κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το Αμερικανικό μέσο επικαλείται πηγές των αρχών επιβολής του νόμου.

Ο Πρόεδρος, «είναι σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την στιγμή». Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από την γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές.

Η Μυστική Υπηρεσία τόνισε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. (21:00 ώρα Ελλάδας). Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  το συμβάν δεν έχει σχέση με την ασφάλεια του Προέδρου  καθώς πρόκειται για πυροβολισμούς μεταξύ δύο ατόμων κοντά στην περιοχή όπου έπαιζε γκολφ ή τουλάχιστον βρισκόταν, ο Αμερικανός πρόεδρος (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ipa-epesan-pyrovolismoi-konta-sti-lesxi-gkolf-tou-n-tramp-asfalis-o-proin-proedros/).

 

Ανατροπή με τους πυροβολισμούς κοντά στον Τραμπ: Στις έρευνες και το FBI – Ερευνά πιθανότητα νέας απόπειρας δολοφονίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προσωπικές διαφορές μεταξύ δύο ατόμων.

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Τραμπ» ΄όλα αυτά παρά τις αρχικές δημοσιεύσεις ότι το συμβάν δεν σχρτιζόταν με τον Τραμπ. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ κοντά στο γκολφ κλαμπ του στην Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και νυν Πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Η ζωή του προέδρου δεν κινδύνεψε.

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ, μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο δύο πηγές επιβολής του νόμου. Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/anatropi-me-tous-pyrovolismous-konta-ston-tramp-mpike-stis-ereynes-kai-to-fbi-ereyna-pithanotita-neas-apopeiras-dolofonias/).

 

Ν.Τραμπ: Ήταν απόπειρα δολοφονίας, τελικά! – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης: Ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων στην Ουκρανία! Στρατολογούσε Δυτικούς μισθοφόρους για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων στην Ουκρανία.

Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ έλαβε χώρα μέσα σε δύο μήνες όπως επιβεβαιώνεται τελικά από το FBI και ο επίδοξος εκτελεστής ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε ως ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ιδιοκτήτη εταιρείας μισθοφόρων για την Ουκρανία!

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στο Παλμ Μπιτς Φλόριντα λένε ότι μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ύποπτο αφού ένας μάρτυρας τον είδε να “βγαίνει από θάμνους“. Μετά από έρευνα οι αρχές εντόπισαν στους θάμνους ένα τυφέκιο εφόδου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro. Ο μάρτυρας τράβηξε μια φωτογραφία του οχήματος αφού είδε τον ύποπτο να μπαίνει μέσα σε ένα μαύρο Nissan.

Η αστυνομία ειδοποίησε το γειτονικό γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, το οποίο εντόπισε το όχημα και συνέλαβε τον ύποπτο. Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ ανέφερε πως κατά τη σύλληψή του ο ύποπτος ήταν ψύχραιμος.

Να σημειωθεί ότι για ακόμα μία φορά ένας επίδοξος εκτελεστής κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το Ν.Τραμπ! Ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ σύμφωνα με την New York Post είχε κάνει δωρεές σε υποψηφίους και σκοπούς των Δημοκρατικών από το 2019 μ.Χ.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 μ.Χ. και Μαρτίου 2020 μ.Χ., ο Ρουθ, ο οποίος κατοικεί στην Χαβάη, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC). Σύμφωνα με τα Αμερικανικά μέσα ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022 μ.Χ., βοήθησε στην στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση». Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά από αυτό που το FBI χαρακτήρισε «προφανή απόπειρα δολοφονίας».

Ο Πρόεδρος και η αυτοκινητοπομπή του εγκατέλειψαν το Διεθνές Γκολφ Λέσχη Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς αφού η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε έναν ένοπλο που ήταν τοποθετημένος στην περίμετρο του κλαμπ. Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο, αλλά αργότερα συνελήφθη από τις αρχές επιβολής του νόμου (https://www.pronews.gr/kosmos/n-tramp-itan-apopeira-dolofonias-telika-taytopoiithike-o-drastis-idioktitis-etaireias-misthoforon-stin-oukrania/, https://romioitispolis.gr/aytos-einai-o-58chronos-poy-synelifthi-gia-tin-apopeira-dolofonias-kata-toy-tramp-misthoforos-stin-oykrania-me-ploysia-drasi/).

 

Ν.Τραμπ μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας του: «Είμαι ασφαλής και καλά – Θα κάνουν τα πάντα για να με σταματήσουν». «Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για εσάς δεν θα παραδοθώ ποτέ». Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας του το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ στην Φλόριντα τόνισε ότι κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν από το να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα email που έστειλε στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του έλεγε ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!».

Στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων του Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται ένα νέο μήνυμα που γράφει: «Είμαι ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Μην φοβάστε. «Είμαι ασφαλής και καλά και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Δόξα τω Θεώ.

«Αλλά, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που θα κάνουν τα πάντα για να μας σταματήσουν». Επαναλαμβάνει επίσης το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα, λέγοντας: «Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για εσάς. Δεν θα παραδοθώ ποτέ. Μέσω της ενότητας θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη” (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-tramp-meta-tin-nea-apopeira-dolofonias-tou-eimai-asfalis-kai-kala-tha-kanoun-ta-panta-gia-na-me-stamatisoun/).

 

O δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ν.Τραμπ ήταν σε βίντεο της νεοναζιστικής Ταξιαρχίας Αζόφ! Είχε μεταβεί στην Ουκρανία τον Μάιο του 2022 μ.Χ. Ο Ράιαν Ρουθ, ο δράστης της νέας απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόλαντ Τραμπ, είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο της νεοναζιστικής Ταξιαρχίας Αζόφ!

Κατά το ταξίδι του στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου το 2022 μ.Χ. συμμετείχε στο βίντεο με την πασίγνωστη για την νεοναζιστική ιδεολογία της μονάδα η οποία έχει κατηγορηθεί πολλάκις για εγκλήματα πολέμου και στις συγκρούσεις του 2014 μ.Χ. όπως και στον τωρινό πόλεμο της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η Ταξιαρχία του Αζόφ, πολέμησε πολύ σκληρά στη μάχη της Μαριούπολης όπου οι απώλειες που υπέστη ήταν τόσο μεγάλες που επί της ουσίας έπαψε να υφίσταται ως οργανωμένη δύναμη. Το Κίεβο ανασύστησε την ταξιαρχία επιχειρώντας να την αποκόψει το προηγούμενο νεοναζιστικό παρελθόν (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-drastis-tis-apopeiras-dolofonias-kata-n-tramp-eixe-emfanistei-se-propagandistiko-vinteo-tis-neonazistikis-taksiarxias-azof/).

 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ή μήπως…οι Δημοκρατικοί θέλουν να τον ξαναβγάλουν Πρόεδρο; Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην Αμερική, είναι η πεμπτουσία της ολοκληρωτικής Παράνοιας! Ζούμε! Κάποιες υπόγειες δυνάμεις θέλουν να ξαναβγεί Πρόεδρος! Δεν εξηγείται αλλιώς όλο αυτό το σκηνικό! Αυτά που συμβαίνουν εκεί, στη χώρα της…τρέλας και της παράνοιας, είναι πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε τι που μπορεί να ονομαστεί…φυσιολογική εξέλιξη!

Άκουγα ή διάβαζα διάφορες δηλώσεις των YouTuber της απο δω πλευράς “περί σεναρίων νέας απόπειρας δολοφονίας του Τράμπ πριν τις εκλογές” και αδυνατούσα, με το φτωχό και περιορισμένης ισχύος μυαλό μου, να τα τοποθετήσω σε βάσεις που έχουν ως στήριγμα την κοινή λογική! Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι οι Δημοκρατικοί, θα μπορούσαν να ξαναπέσουν στην ίδια γκάφα, στο να αποπειραθούν να δολοφονήσουν δηλαδή ξανά τον Τράμπ!

Και το πρωί που ξύπνησα (η ώρα Σύδνεϊ είναι στο +7) βάζοντας να δω Fox News, έπεσα κατ’ ευθείαν στο ρεπορτάζ του Neill Dammer όπου σχολίαζε…αυτή την νέα απόπειρα δολοφονίας για τον εκ νέου υποψήφιο των Ρεμπουπλικανών Ντόναλντ Τράμπ και δεν πίστευα σ’ αυτά που άκουγα και έβλεπα!

Κάποιος, λένε, οπλοφόρος, κυκλοφορούσε μέσα στο Trump International Golf Club στο Palm Beach, όπου ο υποψήφιος Πρόεδρος έπαιζε γκόλφ με φίλους του επιχειρηματίες και βουλευτές του κόμματος των Ρεμπουπλικανών με ένα οπλοπολυβόλο ΑΚ-47 Kαλάσνικοφ, μάλλον…ανενόχλητος. Κανείς δεν τον πήρε είδηση; Απίστευτο!

Μετά ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί, οι οποίοι προερχόταν από…άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας και του FBI κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του να τον αφοπλίσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί…κομφούζιο!

Οι αρχές λένε ότι τον συνέλαβαν, αλλά αυτός την…κοπάνησε με ενα SUV αυτοκίνητο και η όλη διαδικασία της έρευνας ξεκίνησε αμέσως, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών του Palm Beach! Μετά από έρευνα οι αρχές εντόπισαν στους θάμνους ένα τυφέκιο εφόδου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Τελικά, οι άνδρες του FBI πάντα σε συνεργασία με την αστυνομία και ενός αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε τον τύπο του αυτοκινήτου (Nissan X-trail SUV) και τον αριθμό του οχήματος, ο επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη και πρόκειται για έναν…58χρονο απλό δωρητή του Δημοκρατικού Κόμματος με το όνομα Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

Ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ σύμφωνα με τη New York Post είχε κάνει δωρεές σε υποψηφίους και σκοπούς των Δημοκρατικών από το 2019 μ.Χ.! Άλλα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, λενε πως μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 μ.Χ. και Μαρτίου 2020 μ.Χ., ο Ρουθ, ο οποίος κατοικεί στην Χαβάη, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Σύμφωνα με το Fox News, ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022 μ.Χ., βοήθησε στην στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ (Facebook, Instagram και X) υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».

Ο υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά από αυτό που το FBI χαρακτήρισε «προφανή απόπειρα δολοφονίας». Νέα γκάφα ή κάποιοι θέλουν διακαώς να προμοτάρουν τον Τράμπ ώστε αυτός να κερδίσει την κούρσα άνετα;

Αυτή η νέα απόπειρα δολοφονίας και μάλιστα από …έναν ακόμη άσχετο που έριχνε βολές στο…γάμο του Καραγκιόζη, είναι παντελώς παρανοϊκή και δεν στέκει λογικά για κανέναν λόγο. Πρώτα απ’ όλα, διότι το Club αυτό που ανήκει στον ίδιο τον Τράμπ, ήταν φυλαγμένο σαν…φρούριο! Πώς μπήκε μέσα αυτός και από πού;

Ποιοί του όπλισαν το χέρι; Βεβαίως οι υποψίες πάνε πάλι στο Δημοκρατικό Κόμμα, μιας και το ιστορικό του Ρούθ λέει πως ήταν φανατικός οπαδός του και πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, βρέθηκαν πολλά ενοχοποιητικά μηνύματα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας και προσπάθειες στρατολόγησης εθελοντών για τον πόλεμο στην Ουκρανία . Αλλά όμως έστω και με αυτά τα στοιχεία που φυσικά αποτελούν ένδειξη και όχι απόδειξη, μπορεί να σταθεί η θεωρία πως τον έβαλαν άνθρωποι των Δημοκρατικών έναντι μεγάλης αμοιβής;

Σε τι θα οφελούσε τους Δημοκρατικούς μια νέα απόπειρα δολοφονίας; Απολύτως τίποτε! Όχι γιατί ένας τέτοιος κοινός άνθρωπος, χωρίς ιστορικό που να δείχνει ότι ήξερε από όπλα και ότι ήταν δεινός σκοπευτής, άρα θα αστοχούσε σε κάθε περίπτωση, αλλά γιατί ακόμη κι αν πετύχαινε, πράγμα αδύνατο φυσικά, θα ωφελούσε ΜΟΝΟ το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα και τον ίδιο τον Βίνς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο. Το πολύ -πολύ να …ακυρωνόταν οι εκλογές και να πήγαιναν δύο ή τρείς μήνες αργότερα αλλά και πάλι εναντίον των Δημοκρατικών.

Δεν εξηγούνται όλα αυτά! Είναι η παράνοια προσωποποιημένη. Δεν μπορεί τίποτε να σταθεί, πέραν μιας θεωρίας που λεει ότι …ένα τρελό φανατικό κομματόσκυλο πήρε ένα τουφέκι/οπλοπολυβόλο – πλήρως ακατάλληλο δηλαδή για δολοφονία εξ αποστάσεως – για να αποπειραθεί να σκοτώσει τον…νέο (όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις) Πρόεδρο των ΗΠΑ απλά διότι…είχε πλήρως σκοτισμένο τον εγκέφαλο του! Ή μπορεί να συμβαίνει και το άλλο, το οποίο αναφέρει ως εκδοχή η New York Times, ότι δηλαδή μπορεί να επρόκειτο για…ξεκαθάρισμα λογαριασμών Μαφίας και ότι δεν ήταν στόχος ο Πρόεδρος. Ναί, αλλά ο …θύτης που συνελήφθη, τυγχάνει να είναι … “δημοκρατικός” μέχρι κόκκαλο!

Οπότε, τι άλλο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς; Τι έγραψε σε έκτακτο ρεπορτάζ ο Τύπος. Σύμφωνα με την New York Post , ο πυροβολισμός σημειώθηκε κοντά σε ένα κλαμπ καθώς ο Ντόναλντ Τράμπ εξερχόταν από αυτό – ενώ νέες μαρτυρίες κάνουν λόγω για ύποπτο που πυροβολήθηκε από στέλεχος των υπηρεσιών ασφάλειας καθώς φάνηκε να οπλοφορεί. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε από δύο άτομα – και μάλλον επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών – και ο πολιτικός δεν ήταν ο στόχος.

Σύμφωνα με το CNN, αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ένας ένοπλος σκόπευε να βάλει στόχο τον Πρόεδρο Trump στο κλαμπ του γκολφ, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. Ενα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον Πρόεδρο στο Trump International Golf Club, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. Ένα αυτοκίνητο έχει σταματήσει κοντά σε σχέση με το περιστατικό , σύμφωνα με αξιωματούχο επιβολής του νόμου.

Η Μυστική Υπηρεσία – η οποία είχε επικριθεί σφόδρα για ολιγωρία στην προηγούμενη απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου – δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό.

Ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο αφού πράκτορες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο Πρόεδρος απομακρύνθηκε με ταχύτητα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείου, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο Πρόεδρος απομακρυνόταν από τους πράκτορες των υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου.

Οι επόμενες μέρες ή και ώρες ίσως, όσο δηλαδή εξελίσσεται η νέα έρευνα του FBI και της αστυνομίας, θα δείξουν πολλά και θα φέρουν στην επιφάνεια νέες εκδοχές. Το καλό νέο είναι ότι ο επίδοξος δολοφόνος, αυτή την φορά ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ. Και μέσω αυτού και της απολογίας του, ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή απόπειρα, ευνοεί τα μάλα τον Τράμπ και όχι μόνο αυτό.

Τον ηρωοποιεί στην κυριολεξία, λίγες μέρες μόλις μετά το νέο Debate μεταξύ Τράμπ και Χάρρις, όπου ο Τράμπ κονιορτοποίησε την Χάρρις, η οποία όχι μόνο έπαιρνε τις διαφορες απαντήσεις εναντίον του Τράμπ μέσω κοριού που υπήρχε μέσα στα σκουλαρίκια της, αλλά και από το γεγονός (που όλοι είδαμε) των ψευτό-fact checkers που είχε προσλάβει το ABC για να αποτελέσουν αποδομητικό κριό και να γκρεμίσουν το αφήγημα Τράμπ (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b8/)…

 

Γιατί επιχείρησαν να δολοφονήσουν το Ν.Τραμπ για δεύτερη φορά: Φοβούνται ότι κερδίζει και με την Κ.Χάρις. Ο «περίεργος» Ράιαν Γουέσλι Ρουθ που υποστηρίζει Δημοκρατικούς, μισεί τον Τραμπ και διοργανώνει στρατολογήσεις για την Ουκρανία!

Μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Tραμπ, που έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα δημιουργείται το ερώτημα, αφού σύμφωνα με τα ΜΜΕ που πρόσκεινται και υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς, η Καμάλα Χάρις, προηγείται στις δημοσκοπήσεις τους και κατά αυτά κέρδισε το ντιμπέιτ, γιατί ένας οπαδός τους και φανερά εμπλεκόμενος με αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Η εμπλοκή του με υπηρεσίες που ανήκουν στο «παρασκήνιο» αποδεικνύεται αυτομάτως καθώς κάνεις «μέσος πολίτης» δεν μπορεί να δημιουργήσει δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων που στέλνονται στην Ουκρανία για να πολεμούν κατά των Ρώσων.

Η νέα απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ, καταδεικνύει ότι οι κύκλοι που δεν τον θέλουν να εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, γνωρίζουν ότι έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Είναι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις και η προπαγάνδα για το ποιος έχει τον «αέρα του νικητή» πραγματοποιούνται για να επηρεαστούν όσοι ακόμα είναι αναποφάσιστοι, διότι οι ψηφοφόροι τέτοιου τύπου πάντοτε επιλέγουν πάντα αυτόν για τον οποίον έχουν πειστεί ότι θα κερδίσει.

Φαίνεται πως οι κύκλοι που υποστηρίζουν την «Woke» ατζέντα, έχοντας την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει δεν νιώθουν καθόλου σίγουροι ότι μπορεί να κερδίσει η Κ.Χάρις. Ο συλληφθείς δήλωσε παλιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η δημοκρατία είναι στο ψηφοδέλτιο» φέτος και «δεν μπορούμε να χάσουμε» απηχώντας τη ρητορική κατά του Τραμπ που χρησιμοποίησε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

Ο Tom Fitton, πρόεδρος της συντηρητικής νομικής ομάδας Judicial Watch, δήλωσε στην The Post: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Routh επανέλαβε την εξτρεμιστική ρητορική της Καμάλα και του Τζο εναντίον του Τραμπ. Σε αυτό το σημείο είναι ασυγχώρητη υποκίνηση».

Ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ εντοπίστηκε με ένα καλάσνικοφ AK-47 σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ αυτός έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ένοπλος προσπαθεί να σκοτώσει τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα σε δύο μήνες καθώς στις 13 Ιουλίου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τραυματίστηκε στο αυτί από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς και είναι επίσης η δεύτερη φορά που ένας επίδοξος εκτελεστής κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά (όλως τυχαίως).

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο, ο Ρουθ κρύφτηκε κοντά σε έναν φράχτη με συρματόπλεγμα σε απόσταση 300 έως 500 μέτρων από τον Τραμπ γύρω στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος), «με ένα τουφέκι με διόπτρα».

Μάλιστα στους θάμνους που είχε κρυφτεί ο ύποπτος λίγο αργότερα οι αρχές εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro. Ο δράστης τοποθέτησε την GoPro στον φράχτη και «σκόπευε να κινηματογραφήσει» αυτό που θα ήταν η δολοφονία ενός Προέδρου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Κατά την ίδια ενημέρωση τον 58χρονο εντόπισε πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών όταν είδε την κάννη του όπλου του μέσα από τον αλυσιδωτό φράχτη στα περίχωρα του Trump International Golf Course West Palm Beach South.

Ο πράκτορας, ο οποίος προπορευόταν του Τραμπ άνοιξε πυρ εναντίον του 58χρονου, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε αλλά χάρη σε έναν πολίτη που φωτογράφισε το αυτοκίνητό του, ένα μαύρου χρώματος Nissan, συνελήφθη περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια στο Παλμ Μπιτς.

Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν μεταξύ της πέμπτης και της έκτης τρύπας στο γήπεδο γκολφ με τον φίλο του και δωρητή του Στιβ Γουίτκοφ, ο οποίος περιέγραψε ότι «ξαφνικά ακούσαμε μπαμ, μπαμ, μπαμ» Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Ρουθ πυροβόλησε ή όχι κατά των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, ο 58χρονος κατά την σύλληψη του ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος. Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είναι κάτοικος της Χαβάης, έχει υπερασπιστεί τις θέσεις των Δημοκρατικών στο διαδίκτυο και ήταν δωρητής για  υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 μ.Χ. και Μαρτίου 2020 μ.Χ., ο Ρουθ, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση». Όπως δήλωσε ο γιος του, ο Ρουθ είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία «εθελοντικά» (τι άλλο θα ακούσουμε) για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε ουκρανικά στρατεύματα.

Μιλώντας, δε, στην Daily Mail είπε ότι ο πατέρας του μισεί τον Τραμπ «όπως κάθε λογικός άνθρωπος (!). Ούτε εγώ συμπαθώ τον Τραμπ». Σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022 μ.Χ., είχε δηλώσει ότι βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Εδώ βέβαια καταρρίπτεται κάθε κανόνας της Λογικής με αυτά που κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε με το έτσι θέλω. Δεν μπορεί ένας απλός πολίτης να διοργανώσει τέτοιο δίκτυο στρατολόγησης χωρίς να έχει την έγκριση υπηρεσιών που δρουν εκτός των επισήμων «καναλιών» και φυσικά χωρίς την βοήθεια τους.

Τα Αμερικανικά ΜΜΕ επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως κάποιον που «λατρεύει την Ουκρανία» και στον «ελεύθερό του χρόνο» αποφάσισε να γίνει στρατολογητής! Η σελίδα του στο LinkedIn δείχνει ότι φοίτησε στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά μετακόμισε στη Χαβάη κάπου γύρω στο 2018 μ.Χ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Ενηλίκων της Βόρειας Καρολίνας, κάποιος με το ίδιο ονοματεπώνυμο και την ίδια ημερομηνία γέννησης του Routh συγκέντρωσε περισσότερες από δώδεκα ποινικές κατηγορίες το 2001 μ.Χ. και το 2002 μ.Χ., μεταξύ των οποίων για οπλοφορία και εγκατάλειψη.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2002 μ.Χ. είχε διαπράξει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό κακούργημα που αφορούσε «κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής», όπως δείχνουν τα αρχεία. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά «μέσος πολίτης» και ήταν ικανός, ή τουλάχιστον είχε προδιαθέσεις, για ακραίες «αποστολές»…

Είναι σίγουρο ότι η νέα απόπειρα δολοφονίας κατά το πρωί Αμερικανού προέδρου θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο από την πρώτη απόπειρα στο Μπάτλερ στην Πενσιλβάνια παρά το γεγονός ότι εκεί υπήρξε νεκρός.

Η πρώτη έγινε επί υποψηφιότητας Μπάιντεν και η δεύτερη έγινε επί υποψηφιότητας Χάρις. Σε ότι αφορά την δεύτερη απόπειρα ανακόπτει την οποιαδήποτε δυναμική προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Και οι δύο απόπειρες δείχνουν ότι ο Ν.Τραμπ «ενοχλεί» και κυρίως φοβίζει ένα υπόγειο σύστημα που επιχειρεί να επιβάλει σε όλο τον πλανήτη ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ανελευθερίας και ελέγχου των πάντων. Το έχουμε ξαναπεί, οι Αμερικανικές εκλογές φέτος είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι υπαρξιακό (https://www.pronews.gr/kosmos/giati-epixeirisan-na-dolofonisoun-to-n-tramp-gia-deyteri-fora-fovountai-oti-kerdizei-kai-me-tin-k-xaris/)…

 

Έλον Μασκ: «Κανείς δεν προσπαθεί να δολοφονήσει τον Μπάιντεν και την Καμάλα». Η αντίδραση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον Τραμπ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ αναφέρθηκε στην δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ την Κυριακή, λέγοντας ότι κανείς δεν φαίνεται να προσπαθεί να σκοτώσει τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα όταν η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ άνοιξε πυρ εναντίον του Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ρουθ διέφυγε από το σημείο με ένα μαύρο Nissan, αλλά συνελήφθη γρήγορα. Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ μέσα σε μόλις δύο μήνες, προκάλεσε κάθε είδους αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που έγραψε: «Γιατί θέλουν να σκοτώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ;».

Ο Μασκ είδε την σχετική ανάρτηση στο X και απάντησε: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τους Μπάιντεν/Καμάλα». To σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση δεκάδων χρηστών οι οποίοι απάντησαν στον Ίλον Μασκ γράφοντάς του μεταξύ άλλων «Είσαι τρελός» και «Χρειάζεσαι γιατρό».

Ο Μασκ απάντησε επίσης σε μια ανάρτηση του Προέδρου της Βουλής Μάικ Τζόνσον, ο οποίος έγραψε: «Η Κέλι και εγώ αναχωρούμε από το Μαρ-α-Λάγκο, όπου μόλις περάσαμε λίγες ώρες με τον Πρόεδρο Τραμπ και ευχαριστούμε τον Θεό που τον προστάτεψε σήμερα – για άλλη μια φορά. Κανένας ηγέτης στην Αμερικανική ιστορία έχει υπομείνει περισσότερες επιθέσεις και παρέμεινε τόσο δυνατός και ανθεκτικός. Ο Μασκ σχολίασε απλώς: «Πράγματι» (https://www.zougla.gr/kosmos/ilon-mask-kaneis-den-prospathei-na-dolofonisei-ton-bainten-i-tin-kamala/).

 

Ν.Μεντβέντεφ: «Ο επίδοξος δολοφόνος του Ν.Τραμπ μπορεί να είχε προσληφθεί από το καθεστώς του Κιέβου»! Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είχε ταξιδέψει στο Κίεβο αμέσως μετά από επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο 58χρονος Αμερικανός Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο επίδοξος εκτελεστής που έχει συλληφθεί ως ύποπτος από τις Αμερικανικές αρχές για την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ, μπορεί να στρατολογήθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αναρωτιέμαι πραγματικά, τι θα γίνει, αν αποδειχθεί ότι ο νέος δράστης της νέας αποτυχημένης επίθεσης κατά του Τραμ, ο Ρουθ, ο οποίος στρατολογούσε μισθοφόρους για τον ουκρανικό Στρατό, είχε προσληφθεί από το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο για αυτήν την απόπειρα δολοφονίας» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Μεντβέντεφ. Ήδη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την παρουσία του Ρουθ στο Κίεβο πριν ένα χρόνο, λίγο μετά αφότου είχε επισκεφτεί και την Ουάσινγκτον.

Πολλοί θεωρούν πως είναι αδύνατο να πρόκειται για έναν απλό πολίτη που στον «ελεύθερό του χρόνο» δημιουργεί δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων στην Ουκρανία. Ο ίδιος όταν επισκέφτηκε το Κίεβο είχε γράψει στην ανάρτηση του στο Χ «στο Κίεβο και στην Ουάσιγκτον για να προμηθεύσουμε στρατιώτες για την πολεμική προσπάθεια».

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος υπονοεί ότι ο επίδοξος ο δολοφόνος του Ν.Τραμπ σχεδίασε μαζί με το καθεστώς του Κιέβου, την απόπειρα, ειδικά μετά την αποκάλυψη του ειρηνευτικού σχεδίου του πρώην Αμερικανού προέδρου, από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Τ.Βανς. Με βάση τα όσα είπε η Κριμαία και ότι έχει κερδηθεί από τους Ρώσους στα πεδία των μαχών στο Ντόνμπας θα δοθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία (https://www.pronews.gr/kosmos/n-mentventef-o-epidoksos-dolofonos-tou-n-tramp-mporei-na-eixe-proslifthei-apo-to-kathestos-tou-kievou/).

 

Ο Μπάιντεν καλεί τους πάντες να σκοτώσουν τον Τραμπ;;; – Κάποιοι θέλουν να... ξεφορτωθούν δια παντός τον Τραμπ. «Πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει (σ.σ. ο Τραμπ). Πρέπει να σταματήσει!». Τα παραπάνω έλεγε ο Τζο Μπάιντεν με αυστηρό ύφος λίγες μόνο ώρες πριν την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή αποτέλεσε το πιο μείζον ζήτημα που απειλεί με αφανισμό τις ίδιες τις ΗΠΑ και που δεν είναι άλλο από τα εκατομμύρια αλλοδαπών που εισβάλλουν στη χώρα με αυξανόμενους ρυθμούς και οι Δημοκρατικοί της Καμάλα θέλουν να τα νομιμοποιήσουν, δημιουργώντας έναν εσαεί κομματικό στρατό.

Ακόμα και μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο Ιούλιο, ο ίδιος ο Τραμπ χαρακτήρισε υπεύθυνη την δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν/Καμάλα λόγω του μπαράζ προσωπικών επιθέσεων κατά του ίδιου.

Ο λόγος; Πολύ απλά επειδή σε κάθε ευκαιρία δυναμιτίζουν το κλίμα κατά του Τραμπ αποδίδοντάς του «βαρείς» χαρακτηρισμούς (βλ. απειλή για τη δημοκρατία) και μετατρέποντάς τον σε στόχο για τον κάθε… «πρόθυμο»!


Alex Jones: Το βαθύ κράτος θα προσπαθήσει ξανά να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και θα κατηγορήσει το Ιράν για να προκαλέσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο (https://dimpenews.com/2024/08/22/alex-jones-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%cf%8d-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%ce%bd/).

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου