Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ HUSSEIN ΜΕΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ομοιότητες των καθεστώτων hussein μετά καθεστώτα του ιράν της τουρκίας και της συρίας ενάντια στο ισραήλ και η πιθανή  κοινη τους εξέλιξη στη μέρες μας

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό ο ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν ήταν ένας πολύ μεγάλος εχθρός του Ισραήλ και προσπάθησε σε όλη την διάρκεια της καριέρας του να υλοποιήσει τα σχέδια του για την καταστροφή αυτού του κράτους, όπως και την ένωση όλων των Αράβων σε ένα ενιαίο κράτος.

Το Ιράκ φιλοδοξούσε ιδίως μετά την συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε το Ισραήλ με την Αίγυπτο, όπως επίσης και την Ιορδανία, να γίνει ο νέος ηγέτης του παναραβισμού, ο οποίος θα ένωνε τους Άραβες εναντίον των εχθρών τους.

Για να επιτύχει το στόχο του αυτό ο Σαντάμ χρησιμοποίησε τα πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράκ, προκειμένου να δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό σε αυτό και να το κάνει μία υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό ,προκειμένου επεκτείνει δηλαδή την δύναμη της χώρας του, όπως επίσης και να καταλάβει νέα εδάφη πλούσια σε πετρελαϊκούς πόρους ξεκίνησε τον πόλεμο με το Ιράν, ο όποιος κράτησε 8 χρόνια και όπως είναι γνωστό δεν κατάφερε στο τέλος να νικήσει κανένας από τους δύο αντίπαλους στον πόλεμο αυτό.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο Σαντάμ προσπαθούσε να ενώσει τους Άραβες, αφού μετά τον Νάσερ και την ειρήνη με το Ισραήλ, οι Αιγύπτιοι έπαψαν να θέλουν να έχουν αυτόν τον ρόλο αυτό και προκειμένου να πλήξει το Ισραήλ παράλληλα χρηματοδότησής και πολλές Παλαιστινιακές οργανώσεις, τόσο την Φατάχ του Αραφάτ, όσο επίσης και άλλες οργανώσεις, λόγος λόγου χάρη του Λαϊκό Μέτωπο και την τρομοκρατική οργάνωση του Αμπού Νιντάλ, προκειμένου να πλήξει με τρομοκρατικά χτυπήματα το Ισραήλ (https://alophx.blogspot.com/2024/08/blog-post_59.html).

Παράλληλος ο Σαντάμ φρόντισε με τα έσοδα που είχε από το πετρέλαιο να δημιουργήσει και μία υπολογίσιμη και αρκετά ικανή αμυντική βιομηχανία για το κράτος του Ιράκ, προκειμένου αυτό να γίνει πιο ισχυρό πολεμικά.

Παρόλα αυτά η συμμέτοχή του Σαντάμ και του Ιράκ στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου όταν ο ίδιος εισέβαλε με το στρατό του στο Κουβέιτ δεν ήταν επιτυχής και γρήγορα σχηματίστηκε ένας συνασπισμός δυνάμεων του Ισραήλ και της Δύσης που είχε σαν σκοπό να εκδιώξει τον Σαντάμ από την χώρα αυτή.

Πραγματικά σύντομα οι σύμμαχοι προέλαυσαν μέσα στο Κουβέιτ και διέλυσαν τον Ιρακινό στρατό, αλλά χάρι; στην ικανή πολιτική του τότε Προέδρου των ΗΠΑ George Bush του Πρεσβύτερο δεν επιτέθηκαν στο Ιράκ, ούτε προσπάθησαν να ρίξουν το καθεστώς του.

Αντίθετα  αν και ξέσπασε μία μεγάλη εξέγερση των Κούρδων, μόνο χαλαρά οι Αμερικανοί την υποστήριξαν και σύντομα αυτή κατεστάλη από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν και οι Κούρδοι ηττήθηκαν.

Ο Σαντάμ συνέχισε και αυτός και μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου να χρηματοδοτεί τις Παλαιστινιακές οργανώσεις ενάντια στο Ισραήλ, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα όταν Πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε ο George BBush ο Νεότερος, με τους νέους Ισραηλινούς συμβούλους του Γούλφοβιτς και Περλ της κλίκας των νεοσυντηρητικών (σαν τον αντιπρόεδρο του Τσένι και τον Ράμσφλεντ) που είχανε Ισραηλινή καταγωγή, τον έπεισαν να επιτεθεί στο Ιράκ και να ξεκινήσει τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου και να ρίξει τον Σαντάμ από την εξουσία.

Σύντομα αυτός ο εχθρός του Ισραήλ μετά από ανταρτοπόλεμο συνελήφθη τελικά από τις Αμερικανικές δυνάμεις και εκτελέστηκε (όπως επίσης και ο Μαομάρ Καντάφι που και αυτός χρηματοδοτούσε τους Παλαιστίνιους είχε και αυτός αργότερα ένα εξίσου οικτρό τέλος από τις δυνάμεις της Δύσης, τους Γάλλους και τους Αμερικάνους με την υποστήριξη και στην περίπτωση αυτή του Ισραήλ).

Εδώ που μπορεί να αναφερθεί ο Σαντάμ ηταν επικίνδυνος για το Ισραήλ και την Δύση, όχι μόνο γιατί χρηματοδοτούσε τους Παλαιστίνιους, αλλά επίσης γιατί προσπάθησε να αποκτήσει και πυρηνικά όπλα το 1.981 μ.Χ.

Όπως είναι γνωστό όταν το έμαθαν αυτό οι Ισραηλινοί οργάνωσαν μία μεγάλη επιχείρηση αεροπορικών χτυπημάτων στο Ιράκ και πραγματικά μέσω αυτών κατάφεραν στο τέλος να καταστρέψουν το συγκεκριμένο αντιδραστήρα Οσιράκ (https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html).

Και παρόλο που το Ισραήλ περίμενε ότι μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του Ιράκ και του Παναραβισμού. όπως επίσης και τη συμμαχία πολλών κρατών που υποστήριζαν πριν τους Παλαιστίνιους με την Δύση (λόγου χάρη της Λιβύη του Καντάφι), τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για αυτό και η Παλαιστινιακή αντίσταση θα σταματούσε αυτό δεν συνέβη.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αφενός μεν εμφανίστηκαν και νέες ισλαμικές οργανώσεις στην Παλαιστίνη, οι οποίες χρηματοδοτούταν από άλλα κράτη τα οποία φιλοδοξούσαν κατά κάποιο τρόπο να συνεχίσουν το έργο του Σαντάμ, όπως η Συρία, το Ιράν και η Τουρκία.

Πραγματικά η Συρία επί Χάφεζ Αλ  Άσαντ, στην οποία κυβερνούσε και σε αυτή το παναραβικό Μπάθα όπως και στο Ιράκ του Σαντάμ προσπάθησε μετά τον Νάσερ να γίνει η ηγέτιδα δύναμη των Αράβων και να τους ενώσει.

Την ίδια πολιτική με τον πατέρα του συνέχισε και ο γιος του Χάφεζ Μπάσαρ Αλ Άσαντ, ούφου και αυτός προσπάθησε να ενώσει τους Άραβες ενάντια στο Ισραήλ, κάτι το οποίο δεν ήταν όμως πια τόσο εύκολο, αφού το κίνημα του Παναραβισμού είχε αρχίσει να σβήνει στην Μέση Ανατολή και να αναδύεται το κίνημα του ισλαμισμού και του πανισλαμισμού.

Παράλληλα επειδή η Συρία στον πόλεμο του 1.967 μ.Χ. το λεγόμενα και ο πόλεμο των 6 Ημερών είχε χάσει τα εδάφη του Γκολάν από το Ισραήλ, η χώρα αυτή χρηματοδοτούσε και αυτή, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν τις Παλαιστινιακές οργανώσεις, όπως επίσης και την Χεζμπολάχ ενάντια στο Ισραήλ.

Παράλληλα σύμφωνα με αναφορές το 2006 μετά Χριστόν η Συρία είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα, όπως και το Ιράκ παλαιοτέρα, τον οποίο βομβάρδισαν και πάλι οι Ισραηλινοί και τον κατάστρεψαν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τόσο η Δύση, όσο και το Ισραήλ θα ήθελα να ρίξουν τον Μπάσαρ από την εξουσία και αυτό το προσπάθησαν πραγματικά το 2011 μΧ. με την λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» ή πιο σωστά «ισλαμικό χειμώνα», όταν χρηματοδότησαν και έδωσαν όπλα σε ισλαμικές οργανώσεις ενάντια στο Συριακό καθεστώς, όπως επίσης και στον ISIS.

Όμως όπως είναι γνωστό τότε χάρη στην παρέμβαση της Ρωσίας, ο ISIS και οι ισλαμιστές οι ηττήθηκαν και ο Μπάσαρ νίκησε και στο τέλος πάντων ακόμα και οι Κούρδοι υποτάχθηκαν, ενώ στις μέρες μας προσπαθεί ο Ερντογάν που και αυτός χρηματοδοτούσε τότε μαζί με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ του ισλαμιστές και τον ISIS ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ να τα ξαναβρεί με την Συρία με παρέμβαση της Ρωσίας, όπως ακριβώς το Ιράν τα ξαναβρήκε με την Σαουδική Αραβία με την παρέμβασή της Κίνας.

Παρεμφερή πολιτική εναντίον των Ισραηλινών ακολούθησε επίσης και το ισλαμικό Ιράν, τόσο επιώ Χομεϊνί όσο και επί των διαδόχων του μέχρι και τις μέρες μας, αφού και αυτό επίσης χρηματοδοτεί τις ισλαμικές οργανώσεις στην Παλαιστίνη (Χαμάς και Τζιχάντ), όπως επίσης και την ισλαμική Χεζμπολάχ στον Λιβανό.

Παράλληλα το Ιράν είναι μία πλούσια ισλαμική χώρα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως ήταν και το Ιράκ του Σαντάμ, ενώ και αυτό χρησιμοποίει τον πλούτο του για να δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό, προκειμένου να ενώσει όλους τους μουσουλμάνους που την ηγεσία του και να πολεμήσει το Ισραήλ.

Το Ιράν έχει ένα μεγάλο αριθμό πυραύλων που παράγει από την δική του αμυντική βιομηχανία τους οποίους εκτόξευσε στο Ισραήλ όταν αυτό χτύπησε την πρεσβεία του στην Συρία, όπως έκανε και ο Σαντάμ στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, όταν χτύπησε με πυραύλους το Ισραήλ, προσπαθώντας να το εμπλέξει στον πόλεμο και να στρέψει όλα τα Αραβικά κράτη εναντίον του, ανεπιτυχώς όμως.

Το. Ιράν κατάφερε σύντομα να δημιουργήσει μία ισχυρή Αυτοκρατορία σε συμμαχία με άλλα κράτη, τον λεγόμενο «Άξονα της αντίστασης», μαζί με το Ιράκ, τον Λίβανο, την Υεμένη, την Συρία και την Παλαιστίνης, ενώ προσπάθησε και αυτό με το πυρηνικό του πρόγραμμα να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα κάτι το οποίο θεωρήθηκε απειλή από το Ισραήλ, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με το Ιράκ, το οποίο πίστευε το Ισραήλ ότι τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούσε σύντομα εναντίον του.

Στην ουσία, την θεση του ενός μόνο κράτος του Ιράκ του Σαντάμ, την πήραν αλλά τρία, η Συρία, το Ιράν και η Τουρκιά, με ηγέτη τον ισλαμιστή Ερντογάν, το οποίο και αυτό όπως πριν η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, αλλά και η Λιβύη χρηματοδότησε ισλαμικές οργανώσεις ενάντια στο Ισραήλ, κυρίως την Χαμάς, την ισλαμική τζιχάντ αλλά και την Χεζμπολάχ στο λίβανο.

Εκτός αν όλων αυτών η Τουρκία, όπως το Ιράν, θέλει να ενώσει όλους τους Άραβες, αλλά και τους μουσουλμάνους υπό την ηγεσία τους σε ένα κοινό παν-ισλαμικό ομοσπονδιακό κράτος και να τους στρέψει ενάντια στο Ισραήλ και την Δύση, επανιδρύοντας το πάλαι ποτέ ισχυρό ισλαμικό χαλιφάτο (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_91.html).

Εκτός όλων αυτών, η Τουρκία όπως έκανε το Ιράκ, αλλά και το Ιράν δημιούργησε μία πολύ ισχυρή αμυντική βιομηχανία, όπως επίσης και πολλούς πυραύλους τους οποίους χρησιμοποιεί ενάντια στους εχθρούς του.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε και το γεγονός ότι πρόσφατα το Ισραήλ, όταν ο ισλαμιστής Ερντογάν το απείλησε ότι θα επιτεθεί με τον στρατό του σε αυτό μια νύχτα, όπως έκανε στην Λιβύη και στην Αρμενία (ενώ λέει ότι θέλει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα), του απάντησε ότι είναι ο νέος Σαντάμ είναι και του είπε ότι αν το κάνει αυτό θα έχει την γιατί το ίδιο τέλος με αυτόν εννοώντας την κρεμάλα, άλλα και το θάνατο του και την πτώση του καθεστώτος του (https://warnews247.gr/fakelos-tourkia/ekswterikh-politikh/israhl-gia-erntogan-akolouthei-ta-bhmata-tou-santam-xousein-as-thumatai-pws-teleiwse/, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_0.html).

Παράλληλα η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί και αυτή να δημιουργήσει πυρηνικούς σταθμούς και πυρηνικά όπλα και για αυτό τον λόγο θέλει να κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουσίου, το οποίο υπό γνωστόν είναι σεισμογενής η περιοχή (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html, https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html).

Όλα αυτά όπως είναι φυσιολογικό έχουν φέρει την οργή των Ισραηλινών και δεν είναι απίθανο για κάποιους να μελετητές  οι Ισραηλινοί, όπως έκαναν με το Ιράκ να χτυπήσουν με την αεροπορία τους και να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα, τόσο της Τουρκίας, όπως επίσης και του Ιράν.΄

Αυτόν μπορούν να το κατορθώσουν και μέσω σαμποτάζ από κόμματους και πράκτορες τους εντός του Ιράν της Τουρκίας, με την χρήση ειδικών Hecker οι οποίοι θα καταστρέψουν λειτουργικά τις ηλεκτρονικές λειτουργίες των πυρηνικών σταθμών αυτών των χωρών.

Αλλά και με την δολοφονία των επιστημόνων που χειρίζονται αυτούς τους συγκεκριμένους πυρηνικούς σταθμούς, ενώ δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο μέσω πολέμους που θα προκαλέσουν ενάντια σε αυτά τα κράτη, προσπαθώντας να καταστρέψουν τα πυρηνικά τους προγράμματα ή ακόμη και να ρίξουν τα καθεστώτα τους π.Χ. λόγω χάρη το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν με εκλογές, πόλεμο, δολοφονία των ηγετών τους, εμφύλια σύμπραξη ή πραξικόπημα όπως το 2016 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Το κοινό είναι ότι σε όλα αυτά τα κράτη το Ισραήλ και η Δύση μπορούν με τους υποστηρικτές της αντιμολίες που έχουν μέσα σε αυτά να προκαλέσουν εμφύλιου και πραξικοπήματα/«χρωματιστές επαναστάσεις» μέσω των ΜΚΟ του George Soros, που έχει πολλά παραρτήματα τα σε πολλές χώρε, αλλά επίσης και με τους Κούρδους που βρίσκονται κατά παράδοξο τρόπο σε όλα αυτά τα κράτη και είναι μόνιμοι σύμμαχοι των Ισραηλινών και της Δύσης.

Το Ισραήλ πιστεύει ότι αν πέσουν όλα αυτά τα καθεστώτα από αυτές τις χώρες και πάρουν την θεση τους άλλα φιλοδυτικά στην εξουσία ή και φιλοισραηλνά, τότε θα πάψει η υποστήριξη των ΄Παλαιστινιακών και των ισλαμισμών οργανώσεων από αυτά και οι Ισραηλινοί θα καταφέρουν τελικά να επιβάλουν τους όρους τους και την ειρήνη που θέλουν αυτοί στην Μέση Ανατολή και θα κάνουν στην ουσία την Παλαιστίνη για πάντα προτεκτοράτο τους, αφού οι Παλαιστίνιοι στην περίπτωση αυτή δεν θα δέχεται από πουθενά ενισχύσεις, όπως επίσης και χρήματα, εθελοντές και όπλα.

Αν δε το Ισραήλ και οι δυτικοί επιτεθούν στο Ιράν τότε στην ουσία θα ξεσπάσει ο Τρίτος Πόλεμος του Κόλπου που αυτή την φορά δεν θα είναι όπως οι δύο Πρώτοι Πόλεμοι του Κόλπου ενάντια στο Ιράκ, αλλά ενάντια στο Ιράν και πάλι από την Δύση και το Ισραήλ και με παρεμφερείς στόχους για τις δύο πλευρές, αλλά και για να ελέγξουν τα κρίσιμα γεωπολιτικά Στενά του Ορμούζ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριους αυτής της χώρας.

Αλλά την εκδιώξουν από αυτή τους στρατιώτες και τις βάσεις των συμμάχων των Ιρανών, δηλαδή των Κινέζων και των Ρώσων, οι οποίοι έχουν τεράστια συμφέροντα στην χώρα αύτη και εννοείται ότι αν επιτεθούν οι δυτικοί στο Ιράν μαζί με το Ισραήλ θα εμπλακούν υπέρ του συμμάχου τους και κατά των δυτικών εισβολέων.

[Μπορεί να αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τούς επιτέθηκα στον Β΄ Πόλεμο του Κόλπου στον Σαντάμ Χουσεΐν τάχα γιατί το κράτος του είχε αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ενώ το ίδιο λέγεται ότι θα γίνει και με το Ιράν μέρες μας (αφού ο Μπάιντεν λείοι ότι το Ιράν έχει αποκτήσει πυρηνικά όπλα-https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_61.html, https://www.monde-diplomatique.gr/cartes/article1326.html).

Επιπρόσθετα το Ισραήλ το συμφέρει και όλα τα ισλαμικά κράτη στην Μέση Ανατολή να διαλυθούν σε πολλά μικρά κομμάτια/κράτη μεταξύ τους, έτσι ώστε αυτό να υλοποιήσει τα σχέδια του για την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ, την καταστροφή του Τεμένους του Ομάρ και την ανακατασκευή του Τρίτου Ναού του Σολομώντα (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.


 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου