Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ KAIZERSCHLACHT, ΤΩΝ ΑΡΕΔΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ BALATON ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ KAIZERSCHLACHT, ΤΩΝ ΑΡΕΔΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ BALATON ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό το έτος 1918 μετά Χριστόν ήταν ένα από τα κρισιμότερα έτη στην πορεία του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος είχε διαρκέσει ήδη 4 ολόκληρα χρόνια και στον οποίο πολεμούσαν οι Γερμανοί με τους Συμμάχους της Αντάντ (δηλαδή τους Βρετανούς τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, καθώς και τους μικρότερους συμμάχους τους).

Και οι δύο πλευρές που έλαβαν μέρος της συγκεκριμένης σύγκρουση είχαν εξαντληθεί πάρα πολύ από τις άγριες μεταξύ τους μάχες από τις από όλες τις θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων (σχεδόν 20 εκατομμύρια πέθαναν μέχρι το τέλος του πολέμου αυτού), όπως επίσης και από τους πολλούς τραυματίες, τις τεράστιες καταστροφές κτιρίων, υποδομών και στρατιωτικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων και γενικότερα από την εξάντλησης όλων των ορυκτών και πολεμικών τους πόρων.

Την κρίσιμη αυτή η περίοδο παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από τον πόλεμο αυτό λόγω της έκρηξης του πραξικοπήματος των μπολσεβίκων του Λένιν με τα χρήματα των Γερμανών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), αυτή που έμεινε εξαντλημένη και χωρίς να έχει στην ουσία κάποια ενίσχυση ήταν η Γερμανία.

Αυτό συνέβαινε διότι στους δυτικούς ετοιμαζόταν εμπλακούν στον πόλεμο στο πλευρό τους οι Αμερικανοί, με φρέσκο στρατό εφεδρείες, όπλα και οικονομία, ενώ οι Αγγλογάλλοι με την ενίσχυση αυτόν θα μπορούσαν να αυξήσουν σε τεράστιο βαθμό τον στρατό , τα όπλα τους, όπως και τις οικονομικές και στρατιωτικές τους δυνάμεις και με αυτές να εξαπολύσουν μία ισχυρή αντεπίθεση ενάντια στους Γερμανούς και αν τους νικήσουν οριστικά.

Όμως υπήρξε και μια έμμεση ενίσχυση των Γερμανών, αφού με το πραξικόπημα που αυτοί οργάνωσαν στην Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), οι Ρώσοι αποχωρήσαν από το Ανατολικό μέτωπο και έπαυσαν να είναι πια αντίπαλοι των Γερμανών.

Με τον τρόπο αυτό οι Γερμανοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον στρατό τους από την Ανατολή στην Δύση, προκειμένου να εξαπολύσουν μία μεγάλη αντεπίθεση κατά των Αγγλογάλλων πριν καταφέρνουν οι Αμερικανοί να εμπλακούν πλήρως στον πόλεμο και με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους να ηττηθούν.

Για τον λόγο αυτό οργάνωσαν μία εκτεταμένη αντεπίθεση κατά των δυτικών από τους στρατηγούς Χίντεμπουργκ και Λούντεντορφ, οι οποία ονομάστηκε « KaizerSchlacht» μετέπειτα, δηλαδή η «Σφαγή του Kkaiser», με την οποία σκόπευαν να επιτεθούν για δεύτερη φορά στην Γαλλία, στον ποταμό Μάρνη και διασπώντας τις Γαλλικές δυνάμεις στο σημείο αυτό, αν τα κατάφερναν, θα μπορούσαν να καταλάβουν το Παρίσι και την Γαλλία. όπως έκαναν και στον Γαλλοπρωσικό Πόλεμο του 1.871 μ.Χ. και αφού την  υποτάξουν σε αυτούς, ο πόλεμος να λήξει υπέρ των Γερμανών.

Πραγματικά στην αρχή η επίθεση αυτή των Γερμανών που ξεκίνησε αρκετά καλά τον Μάρτιο του 1.918 μ.Χ για τους ίδιους, αφού αιφνιδίασαν πάρα πολύ τους δυτικούς σε αυτό το σημείο και οι δυτικοί δεν κατάφεραν αρχικά με τους αντιμετωπίσουν.

Συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν οι Γερμανοί να καταλάβουν πάρα πολλά εδάφη ξανά στην Γαλλία, καταφέρνοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό και με νέες εκπαιδευμένες δυνάμεις και όπλα να ξεπεράσουν τα Γαλλικά χαρακώματα και να σταματήσει έτσι ο πόλεμος των χαρακωμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή που διήρκεσε 4 ολόκληρα χρόνια και να προελάσουν προς το Παρίσι, φτάνοντας και άλλη μία φορά, όπως είχαν κάνει και το 1.914 μετά Χριστόν στον ποταμό Μάρνη.

Όμως αν και οι Γερμανοί τα φιλοδοξούσαν ότι θα τα καταφέρουν αυτή την φορά, οι εκτεταμένες μεγάλες γραμμές ανεφοδιασμού και μεταφοράς που δημιουργήθηκαν από την επίθεση αυτή, αλλά κυρίως η ικανότητα του αρχιστράτηγου τον της ομάδων της Αντάντ, του στρατηγού της Φλιάς Φερδινάνδου Φος, κατάφερε να σώσει την πολύ επικίνδυνη για τους σύμμαχους κατάσταση.

Και αυτό, γιατί την κατάλληλη στιγμή αντεπιτέθηκε εναντίον των Γερμανών και αυτοί δεν μπορέσαν να προωθηθούν όπως σχεδίαζαν στην περιοχή αυτή και να προελάσουν πέρα από τον Μάρνη και να καταλάβουν όπως σχεδίαζαν το Παρίσι, σε μία επακριβή επανάληψη ουσιαστικά αυτού που είχε συμβεί στην συγκεκριμένη περιοχή το 1.914 μετα Χριστόν.

Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό, η επίθεση των Γερμανών στην συγκεκριμένη περιοχή απέτυχε παταγωδώς, αν και αρχικά θα πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή η επίθεση είχε ξαφνιάσει πάρα πολύ τους συμμάχους, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Γερμανοί δεν θα δοκίμαζαν τίποτα και καμία επίθεση δεν θα γίνονταν ποτέ ξανά στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αντίθετα οι αδύναμοι και διαλυμένοι όπως πίστευαν πια Γερμανοί θα αναμέναν παθητικά την αντεπίθεση των Συμμάχων και την ήττα τους, κάτι το οποίο φυσικά δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

Η ήττα των Γερμανών στην συγκεκριμένη επίθεση έκρινε την τύχη του πολέμου, αφού είχε σαν τελικό αποτέλεσμα να ζητήσουν ανακωχή, στην ουσία δηλαδή α παραδεχτούν την ήττα τους σε όλα τα μέτωπα, όπως και των συμμάχων τους.

Στην ουσία αναγνωρίσαν και ζήτησαν την παράδοσή τους στους Συμμάχους της Αντάντ, κάτι το οποίο οδήγησε στην καταστροφή της Γερμανίας του Δεύτερου Ράιχ, όπως επίσης και στην συνθηκολόγηση των Γερμανών, με την διαβόητη και λεγομένη «Συνθήκη των Βερσαλλιών» (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.com/2024/07/blog-post.html), που ήταν η αιτία της ανόδου στην εξουσία του Χίτλερ και των Ναζί, όπως και στην πρόσκληση του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου, ακριβώς 20 χρόνια μετά την ανακωχή του Πρώτου Παγκόσμιο Πολέμου.

Δεν ήταν η μόνη φορά αυτή η περίπτωση στην οποία οι Γερμανοί πολεμώντας έναν Παγκόσμιο Πόλεμο προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να πετύχουν με μία μεγάλη αντεπίθεση την αλλαγή της ροής  του πολέμου και να τον κάνουν να λήξει υπέρ τους ή έστω με μία ειρήνη στα εδάφη που είχαν καταλάβει ως εκείνη την περιοχή.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1.945 μετά Χριστόν, στον Β΄ΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_97.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_89.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_62.html), οι Γερμανοί, οι οποίοι είχαν ήδη ηττηθεί στο Ανατολικό μέτωπο, στο οποίο προέλαυναν οι Ρώσοι προς στην Γερμανία και στο Βερολίνο ,ενώ επίσης η Γερμανική αντεπίθεση στις Αρδέννες είχε αποτύχει παταγωδώς και έτσι οι Γερμανοί δοκίμασαν για άλλη μία φορά να δοκιμάσουν την συνταγή των Αρδένων και να επιχειρήσουν μία αντεπίθεση κατά των Ρώσων στην εποχή της λίμνης Μπάλα τον στην Ουγγαρία.

Είχαν καταφέρει μεν οι Γερμανοί να σπαταλήσουν τα μεγαλύτερο μέρος των εφεδρειών τους στην επίθεση στις Αρδέννες (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html), παρόλα αυτά κατάφεραν να σχηματίσουν ακόμη μία στρατιά με τα τελευταία ικανά στρατεύματα που τους είχαν μείνει και τα έστειλαν στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι μετά την απώλεια της Ρουμανίας από τους Ρώσους, οι Γερμανία έχασαν το πετρέλαιο που προμηθεύονταν από την χώρα αυτή, ενώ είχαν δημιουργήσει και ένα προγεφύρωμα στην Ουγγαρία.

Οπότε σκοπός των Γερμανών στην περίπτωση αυτή ήταν από την μία να διαλύσουν το προγεφύρωμα των Ρώσων στην περιοχή, ενώ η συγκεκριμένη λίμνη είχε δίπλα της μία πετρελαϊκή περιοχή, την οποία ήθελαν να διασφαλίσουν οι Γερμανοί, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ενεργειακές πήγες για τον στρατό τους και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να συνεχίσουν τον πόλεμο, αφού η μεγάλη πηγή προμήθειας πετρελαίου από την Ρουμανία είχε πια χαθεί οριστικά για αυτούς από τους Ρώσους.

Οι Γερμανοί για άλλη μία φορά, όπως έκαναν και στο μέτωπο των Αρδένων, αποφάσισαν να επιτεθούν πρώτοι αυτοί και να αιφνιδιάσουν τον εχθρό, με σκοπό αφού τον πιάσουν εξαπίνης, να καταφέρουν να καταστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του.

Και να διασφαλίσουν αυτή την περιοχή υπέρ τους, καταστρέφοντας παράλληλα και το προγεφύρωμα των Ρώσων σε αυτή, στην συμβολή των ποταμών Δούναβη και Νταβά και την απώθηση του 3ου Ουκρανικού Μετώπου του στρατάρχη Φιοντόρ Τολμπούκιν προς τα Ανατολικά, με στόχο την ανακατάληψη της Βουδαπέστης.

Λίγο μετά την εξαπόλυση της επίθεσης των Γερμανών στην περιοχή, οι Ρώσοι κατάλαβαν από την συγκέντρωση των SS και άλλων επίλεκτων τμημάτων ότι επίκειται μία επίθεση στην συγκεκριμένη περιοχή και άρχισαν να ανακαλούν τις εφεδρείες και τον στρατό τους.

Έτσι, παρά τις οποίες αρχικές προσπάθειες και επιτυχίες των Γερμανών, αυτές στο τέλος απέτυχαν και οι Ρώσοι αντιτέθηκαν και κατάφεραν να διαλύσουν τον Γερμανικό στρατό στην μάχη και μάλιστα να προωθούν ακόμα περαιτέρω.

Η επίθεση αυτή είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τους Γερμανούς, αφού εκεί κατασπατάλησαν τους τελευταίους ικανούς στρατιώτες τους (πάνω από 700 tanks), όπως επίσης και μεγάλο μέρος των καυσίμων τους και στην ουσία μεγάλο μέρος του στρατού τους διαλύθηκε, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα την άνετη προώθηση των Ρώσων μέχρι το Βερολίνο, το οποίο κατέλαβαν μετά από λίγο. λήγοντας με αυτό τον τρόπο οριστικά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά και στην εποχή μας, όπου οι Ρώσοι σαρώνουν τους Ουκρανούς στον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), πρόσφατα οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν στους Ρώσους στην Ρωσική περιφέρεια του Κούρσκ, για πρώτη φορά σε Ρωσικό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο να επιτύχουν μία ισχυρή αντεπίθεση, με την οποία θα καταλάβαιναν τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που πηγαίναν στην Ανατολική Ευρώπη.

Όπως επίσης και τον πυρηνικό σταθμό της περιοχής, με σκοπό να εκβιάσουν τους Ρώσους να φύγουν από την Ουκρανία, αλλά και προκειμένου να προκαλέσουν πυρηνική έκρηξη, ενώ παράλληλα με τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου θα πίεζαν και την Ουγγαρία όπως επίσης και της Σλοβακία που λαμβάνουν μεγάλο μέρος ενέργειας από αυτούς, να πάψουν με εκβιασμό παύσης της λειτουργίας τους, να υποστηρίζουν τους Ρώσους και την μη παροχή όπλων και χρήματων στο Κίεβο και να έρθουν με το μέρος των Ουκρανών.

Η επίθεση αυτή αρχικά φάνηκε πως αιφνιδίασε τους Ρώσους και οι Ουκρανοί κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στα Ρωσικά σύνορα σε απόσταση περίπου 10 km, όμως  σύντομα αφού οι Ρώσοι έδειξαν ψυχραιμία, η επίθεση αυτή απέτυχε απάγωτός αν και οι Ρώσοι έστειλαν στην περιοχή σημαντικό μέρος του ανεξάντλητων εφεδρειών τους που έχουν σε όλο το Ρωσικό κράτος.

Και με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να διαλύσουν τους εισβάλοντες Ουκρανούς, με αποτέλεσμα αυτοί να απωλέσουν εκατοντάδες νεκρούς (1.132 ως τώρα), όπως επίσης και πάνω από 132 οχήματα μάχης και τανκς, ενώ σύντομα στην περιοχή κατευθύνθηκαν και επίλεκτα τμήματα της Wagner όπως επίσης και το επίλεκτοι Τσετσένοι του Τμήματος Αχμάντ, τα οποία ουσιαστικά διαλύουν και ροκανίζουν τους ουκρανούς, οι οποίοι στην ουσία με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να επιτύχουν την δική τους επίθεση «KaizesSchlacht», «Αρδένων», όπως επίσης και παράλληλα και της μάχης λίμνης του Balaton.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι Ουκρανοί δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν τα μέρη αυτά και σύντομα θα εξαντληθούν πλήρως, όπως ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί με τις αντεπιθέσεις τους στον Πρώτο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις εναπομείνασες δυνάμεις, τα τανκς και τα οχήματα μάχης τους.

Κάτι το οποίο θα διευκολύνει αφάνταστα τους Ρώσους, όταν αυτοί ξεκινήσω την δική τους αντεπίθεση, όπως έκαναν οι Αμερικανοί και οι Αγγλογάλλοι στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο κατά των Γερμανών και οι Σοβιετικοί στον Δεύτερο και θα σαρώσουν τις διαλυμένες πια ουκρανικές δυνάμεις, όπως συνέβητε παλαιότερα και θα καταφέρουν σύντομα να νικήσουν τον εχθρό και να καταλάβουν ακόμη και την πρωτεύουσα του Κίεβο, όπως έκαναν οι Ρώσοι με το Βερολίνο και να επιβάλουν όλους τους όρους τους με την πλήρη καταστροφή του αφοπλισμό του και ένταξή του συμμαχία τους των Ουκρανών.

Παράλληλα οι δυτικοί και το ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει να τοποθετούν βομβαρδιστικά F-16 σε Ρουμανία, Μολδαβία και Πολωνία (όπως και πυρηνικά στις ιδές χώρες και σε Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία κ.λ.π.).

Αν δε χρησιμοποιηθούν αυτά ενάντια στην Ρωσία από τις χώρες αυτές, η Ρωσία σίγουρα θα ανταπαντήσει και στην περίπτωση αυτή θα γίνει πρόκληση πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, που στην ουσία θα σημάνει την έναρξη του Γ΄ΠΠ.

[Φαίνεται όμως ότι η επίθεση στο Κούρσκ είναι το άνοιγμα ενός νέου μετώπου κατά των Ρώσων από Δύση και Ισραήλ αν αυτοί θελήσουν να επιτεθούν στο Ιράν για να καθυστερήσουν τους Ρώσους (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_71.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html ), αν και οι Ρώσοι μπορούν και αυτοί να ανοίξουν άλλα μέτωπα κατά των δυτικών, του Ισραήλ και της Ουκρανίας, π.χ. από την Λευκορωσία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-vagkner-etoimi-na-xtypisei-pros-tin-kateythynsi-tou-kievou-megales-rosikes-dynameis-etoimes-na-mpoun-stin-oukrania-apo-vorra/, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-i-leykorosia-dietakse-geniko-synagermo-oi-oukranoi-piezoun-to-koursk-stratiotikos-nomos-se-koursk-mpelgkoront-kai-mpriansk/, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-ardennes-tou-v-zelenski-i-apelpismeni-epithesi-sto-koursk-me-to-prodiagegrammeno-telos/) ή αν βάλουν το Ιράν στον Νότο να χτυπήσει πρώτο το Ισραήλ, το Ισραήλ να αντεπιτεθεί και να ξεκινήσει με τον τρόπο αυτό ο Γ’ΠΠ].

Μέχρι τώρα στις μάχες έχουν σκοτωθεί πάνω από χίλιοι στρατιώτες και 102 τεθωρακισμένα/τανκς και πολλοί μισθοφόροι Γαλλικής και Γεωργιανής καταγωγής, ενώ είναι η πρώτη φορά που πατιέται έδαφος της Ρωσίας από τον Β΄ΠΠ και γίνονται αρματομαχίες ξανά στο Κούρσα, όπως στον Β΄ΠΠ, ενώ για άλλη μία φορά όπως τότε βρίσκονται στην περιοχή αυτή Γερμανικά τανκς και Γερμανοί μισθοφόροι και (Νατοϊκοί) δήθεν «εθελοντές».

Και ήδη ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι αυτή η επίθεση των Ουκρανών και δυτικών μισθοφόρων συμμάχων τους στο Κούρσα (π.χ. Γάλλων, Γερμανών, Αμερικάνων) θα έχει ως συνέπεια την απελευθέρωση και επαν-ενσωμάτωση στην Ρωσία της Οδησσού, του Κίεβου, του Χαρκόβου, της Πολ ταβάς και πολλών άλλων Ρωσικών πόλεων της περιοχής, όπως και του μεγαλύτερου μέρους της Νοβορώσια/Μικρορωσίας/Ντονμπάς/Ουκρανίας (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/n-mentventef-meta-tin-oukraniki-tromokratiki-epithesi-sto-koursk-pleon-tha-pame-sto-kievo-kai-akoma-parapera/).

Αλλά  και ο Ντούγκιν πρότεινε στον Πούτιν να καταλάβει ως αντίποινα το Κίεβο (https://romioitispolis.gr/den-tsimpise-o-poytin-ntoygkin-parte-to-kievo-ti-symvainei-sto-koyrsk-pos-antidra-i-rosia/) και η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν πιεστεί η Ρωσική άμυνα από την άμεση εμπλοκή της Λευκορωσίας με κίνηση προς το Κίεβο, μέχρι και την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων προκειμένου να δημιουργηθεί “no-and-Land” στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Λευκορωσία κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της και υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο της «συμμαχικής αλληλεγγύης» του CSTO και να μπει στο ουκρανικό έδαφος προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Ο τ. Πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρα,  Ν. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «Τα Ρωσικά άρματα μάχης μπορεί πάλι να φτάσουν πάλι στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταιγκ στο Βερολίνο» εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά της Γερμανίας! Το οξύμωρο είναι ότι σε όλα τα άλλα μέτωπα, οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος και συνεχίζουν τις επιθέσεις (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-i-leykorosia-dietakse-geniko-synagermo-oi-oukranoi-piezoun-to-koursk-stratiotikos-nomos-se-koursk-mpelgkoront-kai-mpriansk/)!

Παράλληλα, η Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ) και το ΝΑΤΟ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στην Οδησσό και στην Μολδαβία, προκειμένου να χτυπούν από εκεί τους Ρώσους, κάτι το οποίο θα εξοργίσει τους Ρώσους και θα τα διαλύσουν, είτε με βομβαρδισμό, είτε με εισβολή και κατάληψη των περιοχών αυτών.

Η δε επίθεση των Ουκρανών στο Κούρσκ έγινε ένα χρόνο μετά την παντελώς αποτυχημένη λεγομένη αντεπίθεση κατά των Ρώσων, ενώ την ιδιά στιγμή συγκεντρώνουν στρατό ενός εκατομμυρίου για μία γενικευμένη μεγάλη αντεπίθεση κατά των Ουκρανών, η οποία θα τους σαρώσει και θα λήξει τον πόλεμο αυτό προς όφελος της Ρωσίας και με τους όρους της.

[Ποιο θα είναι το μέλλον των ουκρανικών στρατευμάτων και γενικά των επιχειρήσεων; Όλα θα εξαρτηθούν από την υποστήριξη που θα έχουν από την Ουκρανία. Αν δεν καταφέρουν να έχουν ομαλή ροή εφοδίων και υποστήριξη πυροβολικού, θα σφαγούν.

Να σημειώσουμε ότι παραδόξως, η επίθεση δικαιώνει πολιτικά την επιλογή του Β.Πούτιν να κτυπήσει πρώτος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ: Όσοι υποστήριζαν ότι «δεν κινδυνεύει η Ρωσία από εισβολή της Ουκρανίας, άρα δεν χρειαζόταν η προσφυγή σε ένοπλες επιχειρήσεις», διαψεύστηκαν παταγωδώς! Στο μέτωπο, πάντως, πλέον οι Ρώσοι καταστρέφουν τις οδούς ανεφοδιασμού.

Γενικά ο δυτικός Τύπος είναι πολύ προσεκτικός για τα αποτελέσματα της ουκρανικής επίθεσης. Θα λέγαμε, όχι αισιόδοξος. Οι Ουκρανοί μπορεί να βγάζουν φωτογραφίες σε Ρωσικά χωριά, αλλά απέχουν πολύ από το να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέσα σε αυτά τα χωριά… Το βίντεο είναι προ δύο ημερών και από τότε έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 100 τέτοια πλήγματα στις ουκρανικές δυνάμεις:

Ήδη η ουκρανική κίνηση περιορίστηκε σε μία απόσταση 20 χλμ. από την συνοριακή διάβαση. Δεν έχουν σημαντικές εφεδρείες, δεν έχουν Αεροπορία, δεν έχουν καν στρατηγικό βάθος. Πόσο να αρκεί η γενναιότητα και η -δεδομένα- καλή εκπαίδευση από τους Βρετανούς (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/simadia-kampsis-tis-oukranikis-epithetikis-ormis-apetyxan-sto-korenevo-anaxaitistikan-ston-pyriniko-stathmo/).

Η Βάγκνερ έτοιμη να κτυπήσει προς την κατεύθυνση του Κιέβου: Μεγάλες Ρωσικές δυνάμεις έτοιμες να μπουν στην Ουκρανία από Βορρά. Η Λευκορωσία δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στην επιχείρηση αλλά βρίσκεται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-vagkner-etoimi-na-xtypisei-pros-tin-kateythynsi-tou-kievou-megales-rosikes-dynameis-etoimes-na-mpoun-stin-oukrania-apo-vorra/).

Η εισβολή των Ουκρανών στο Kursk που άρχισε στις 6 Αυγούστου 2024 μ.Χ. και εξελίσσεται σε ένα πραγματικό λουτρό αίματος για τις δυνάμεις του Κιέβου, αν και πρόσκαιρα κέρδισε κάποιες εντυπώσεις, συνεχίζει να προκαλεί εύλογες απορίες για τους στόχους της.

Πέραν των εντυπώσεων η ουκρανική επίθεση δεν έχει απτά αποτελέσματα, εκτός ίσως από την υπερπροβολή της από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Απαντήσεις σε πολλές από τις δικαιολογημένες ερωτήσεις δίνει ο έγκυρος στρατιωτικός αναλυτής, Dmitry Taran, ο οποίος εξηγεί γιατί έγινε η εισβολή, σε τι αποσκοπούσε και τι σηματοδοτεί η συντριβή της.

Ο Taran δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να άφησαν τους Ουκρανούς να προχωρήσουν κάποια χιλιόμετρα στο Ρωσικό έδαφος για να τους παγιδεύσουν αν και παραδέχεται ότι σε κάποια σημεία, η Ρωσική άμυνα μάλλον αιφνιδιάστηκε.

«Η εισβολή στην περιοχή του Kursk δεν έχει καμία στρατηγική σημασία. Είναι πρωτίστως μια κίνηση τακτικής και έγινε για την προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποχωρήσουν, πρέπει να αντέξουν μέχρι το πικρό τέλος για να αφήσουν την πλάνη να αιωρείται ότι η Ουκρανία είναι ακόμα δυνατή και μπορεί να κερδίσει.

Στην πραγματικότητα, η κρίση στο Kursk σημαίνει ότι το ουκρανικό καθεστώς ζει τις τελευταίες του μέρες. Ο λαός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην ουκρανική προπαγάνδα.

Η κρίση στην περιοχή του Kursk συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ανάγκη να σκιαγραφηθεί τουλάχιστον κάποιο είδος νίκης με φόντο όλες τις ήττες που σημειώθηκαν πρόσφατα. Το μέτωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταρρέει, τα Ρωσικά στρατεύματα προχωρούν», επισημαίνει ο Tatar.

Η Ρωσική παγίδα. «Τα ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk σε μέρη που ηΡωσική άμυνα δεν ήταν προετοιμασμένη. Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας για τις δυνάμεις που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή για την επίλυση του προβλήματος.

Νομίζω ότι όλα θα τελειώσουν σε λίγες μέρες. Θα ήθελα να το πω για άλλη μια φορά: δεν πρόκειται ούτε για αναγνωριστική μάχη, ούτε για αντεπίθεση. Αυτή είναι αποκλειστικά μια ειδική επιχείρηση των ελίτ μονάδων της Ουκρανίας για πολιτικούς λόγους και για την δημιουργία εντυπώσεων», υπερτονίζει ο Tatar.

Δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο ο Ρωσικός στρατός να άφησε τους Ουκρανούς να προχωρήσουν κάποια χιλιόμετρα στο Kursk ώστε στη συνέχεια να τους παγιδεύσει και να τους εξοντώσει. Ωστόσο δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο λαθών από τον Ρωσικό στρατό που να επέτρεψαν στους Ουκρανούς να κινηθούν προς την πόλη Sudzha.

«Κάποιος πρέπει να αποδώσει τα εύσημα στις ουκρανικές μονάδες που εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη πληροφοριών ολόκληρης της Δύσης. Αυτό είναι ένα μάθημα από το οποίο πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα», σημειώνει (https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/753159/pos-i-oukraniki-eisvoli-sto-kursk-dielyse-to-kamouflaz-tou-nato-i-aprosmeni-rosiki-pagida-fernei-to-telos-zelensky).

Βόμβα Alaudinov (Διοικητής Akhmat): Αμέσως μετά την μάχη του Kursk η Ουκρανία θα πέσει. Η μάχη στην περιοχή του Kursk είναι η αποφασιστική μάχη, μετά την οποία η Ουκρανία θα πέσει σημείωσε ο Alaudinov

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόβλεψη έκανε ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat Apty Alaudinov ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους αφήνουν αιχμές για τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με αφορμή την ουκρανική εισβολή στο Kursk. Η μάχη στην περιοχή του Kursk είναι η αποφασιστική μάχη, μετά την οποία η Ουκρανία θα πέσει σημείωσε ο Alaudinov μέσω του καναλιού του στο Telegram (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753198/vomva-alaudinov-dioikitis-akhmat-amesos-meta-ti-maxi-tou-kursk-i-oukrania-tha-pesei).

Kazuhiko Togo (Ιάπωνας διπλωμάτης): Η Ουκρανία θα καταρρεύσει, θα διαλυθεί σε 3 μέρη… εάν δεν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις άμεσα. Η Ουκρανία μπορεί να διαλυθεί σε τρία μέρη εάν δεν ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άμεσα, δήλωσε ο Kazuhiko Togo, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ευρώπης και Ασίας στο Ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Kazuhiko Togo ήταν ένας από τους κύριους παίκτες στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής στο Ιρκούτσκ το 2001 μ.Χ. μεταξύ του Προέδρου Putin και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Yoshiro Mori, καθώς και στην προετοιμασία της επίσκεψης στην Ιαπωνία του πρώτου Προέδρου της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το 1.991 μ.Χ.

«Η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας να διαπραγματευτούν με την Ρωσία για την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στην διάσπαση της Ουκρανίας σε τρία μέρη. Στους επόμενους τρεις μήνες, η Ρωσία μπορεί να προχωρήσει όσο μπορεί, να πάρει όσο περισσότερο έδαφος μπορεί…

Η Ουκρανία μπορεί να σπάσει σε τρία μέρη: Το Ανατολικό θα πάει στην Ρωσία, το δυτικό στην Δυτική Ευρώπη, και στην μέση θα υπάρχει μια μικρή Ουκρανία με το Κίεβο», είπε ο Kazuhiko Togo.

Ο πρώην διπλωμάτης πιστεύει ότι η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να αγνοήσουν τις ειρηνευτικές προτάσεις του Putin που έγιναν στα μέσα Ιουνίου. Οι ειρηνευτικές προτάσεις που έκανε ο Putin στα μέσα Ιουνίου είναι ήδη πιο σκληρές από αυτές για τις οποίες μίλησε σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Carlson.

Ο Putin κάνει αυτές τις ειρηνευτικές προτάσεις, αλλά ο Bide και ο Zelensky λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν και ότι στόχος της Ουκρανίας είναι τα σύνορα του 1.990 μ.Χ. Αυτό είναι παράλογο, αφού η ίδια η Ουκρανία εγκατέλειψε τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης», εξηγεί ο πρώην διπλωμάτης.

Ζητεί να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας. «Μπορώ να πω με πλήρη ευθύνη ότι αυτά τα λόγια πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», κατέληξε ο Kazuhiko Togo (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753218/vanafsi-itta-minyma-roson-meta-to-kursk-i-oukrania-tha-pesei-cia-tragiko-lathos-katerrefse-to-metopo-se-6-perioxes).

Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η ουκρανική επιχείρηση στo Kursk απέτυχε... Άρχισε η δραματική στροφή μπούμεραγκ. Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προσπάθειά τους για εισβολή στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας είναι μάταιη και ότι είναι καιρός να υποχωρήσουν (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753257/gerasimov-arxigos-stratoy-rosias-i-oukraniki-epixeirisi-sto-kursk-apetyxe-arxise-i-dramatiki-strofi-boymeragk).

Η επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για αυτές  και δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης, λέει ο απόστρατος Συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Daniel Davis.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι από πρακτική άποψη, η κίνηση των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk μπορεί να καθυστερήσει το αναπόφευκτο, αλλά όχι να αλλάξει την κατάσταση - και αν η Ουκρανία κάνει λάθος και η Ρωσία κάνει τολμηρά βήματα, μια επίθεση από τους Ουκρανούς θα μπορούσε να επισπεύσει τον θάνατο της Ουκρανίας», τόνισε ο Daniel Davis (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753238/daniel-davis-syntagmatarxis-ipa-i-epithesi-sto-kursk-tha-odigisei-se-katastrofi-ton-oukraniko-strato).

Michael Giess (Διοικητής της Bundeswehr στο Αμβούργο): Η Γερμανία σε 5 χρόνια θα πολεμάει με την Ρωσία. Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία σε πέντε χρόνια, δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης της Bundeswehr στο Αμβούργο, Michael Giess, σε συνέντευξή του στην Welt.

«Το εσωτερικό μου ρολόι ως στρατιώτης χτυπά και μου λέει ότι σε πέντε χρόνια θα πρέπει να είμαστε αρκετά κοινωνικά σταθεροί ώστε να αντέχουμε μια εξωτερική στρατιωτική απειλή», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με μια πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία.

Ο Giess πρόσθεσε ότι όλη η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για πόλεμο, καθώς αυτό είναι ένα σημαντικό κοινό καθήκον για την πολιτική, την Bundeswehr, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία με την ευρεία έννοια (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753218/vanafsi-itta-minyma-roson-meta-to-kursk-i-oukrania-tha-pesei-cia-tragiko-lathos-katerrefse-to-metopo-se-6-perioxes).

Η μάχη από το παρελθόν που κρίνει το μέλλον. Γυρνώντας πίσω στο παρελθόν πολλοί ιστορικοί και αναλυτές εκτιμούν ότι η μάχη του Kursk 2.0 έχει σχεδόν την ίδια σημασία με την μεγαλύτερη αρματομαχία που δόθηκε ποτέ στην Ιστορία πάλι στην ίδια περιοχή. Ήταν καλοκαίρι του 1.943 μ.Χ. (5/7 – 23/8), όταν ο Κόκκινος Στρατός πέτυχε αποφασιστική νίκη σε βάρος των Γερμανών στο Kursk

Η επιτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την λήξη -μέχρι το τέλος του πολέμου - των γερμανικών επιθέσεων στο Ανατολικό Μέτωπο και την απόκτηση (από τους Σοβιετικούς) της υπεροχής σε όλες τις κατευθύνσεις του Γερμανοσοβιετικού μετώπου.

Έτσι και τώρα οι Ρώσοι εκτιμούν ότι η νίκη και η εκδίωξη των Ουκρανών από το Kursk θα σηματοδοτήσει την πλήρη κατάρρευση του ουκρανικού στρατού και πυροδοτήσει διαλυτικές τάσεις στο ΝΑΤΟ που θα χάσει το προγεφύρωμα το οποίο έστησε στο Κίεβο (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753250/i-mitera-ton-maxon-sto-kursk-den-tha-pesei-mono-i-oukrania-tha-katarreysei-me-patago-kai-to-nato).

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Τάγμα Αηδόνι ήταν μια στρατιωτική ένωση Ουκρανών εθελοντών που ιδρύθηκε από την Γερμανία την άνοιξη του 1.941 μ.Χ. και ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό της γερμανικής Βέρμαχτ.

Το τάγμα αποτελούνταν από τρεις λόχους, που περιλάμβαναν 300 Ουκρανούς και 100 Γερμανούς. Οι Ουκρανοί στρατιώτες φορούσαν στολές της Βέρμαχτ με ένα μικρό διακριτικό στα ουκρανικά εθνικά χρώματα (μπλε κίτρινο)! Το γεγονός ότι οι μονάδες του σημερινού ουκρανικού στρατού ονομάζονται ακριβώς έτσι, σίγουρα συνιστά σημάδι για όσους μπορούν να δουν! Σφαγή Ουκρανών στο Kursk – Έχουν χάσει 1.350 στρατιωτικούς και 168 τεθωρακισμένα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753274/sfagi-oukranon-sto-kursk-exoun-xasei-1-350-stratiotikoys-kai-168-tethorakismena).

Στο ενδεχόμενο εισβολής ξένων δυνάμεων στα σύνορα της, εάν καταστρέφονταν το 20% με 30% των Ρωσικών υποβρυχίων που είναι ικανά να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ, εάν καταστρέφονταν 3 ή περισσότερα καταδρομικά του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, εάν καταστρέφονταν 3 ή περισσότερες αεροπορικές βάσεις των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τα Ευρωπαϊκά Πυρηνικά Όπλα (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7257724_dierreysan-aporrita-eggrafa-apo-rosiko-pyriniko-dogma-ta-kokkina-senaria-poy).

Έτοιμη για χρήση «βρώμικη βόμβα» κοντά στο Κίεβο - Αποκαλύψεις από τον επικεφαλής του RKhBZ, Kirillov (Ρωσία). Συνδυάζει ένα παραδοσιακό εκρηκτικό με ραδιενεργά υλικά (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753592/parousia-vromikis-vomvas-konta-sto-kievo-apokalypseis-apo-ton-epikefalis-tou-rkhbz-kirillov-rosia).

Οι FT έχουν ήδη αναφέρει από την ίδια κρύπτη 29 μυστικών Ρωσικών στρατιωτικών αρχείων ότι η Μόσχα είχε προβάρει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στα πρώτα στάδια μιας σύγκρουσης με μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

32 στόχοι. Οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν πώς η Ρωσία οραματιζόταν μια σύγκρουση με την Δύση που θα έφτανε πολύ πέρα από τα άμεσα σύνορα του ΝΑΤΟ, σχεδιάζοντας μια σειρά από συντριπτικά πλήγματα σε όλη την δυτική Ευρώπη. Τα έγγραφα παρουσιάστηκαν στους FT από δυτικές πηγές.

Τα αρχεία, που συντάχθηκαν μεταξύ 2008 μ.Χ. και 2014 μ.Χ., περιλαμβάνουν μια λίστα στόχων με πυραύλους που μπορούν να φέρουν είτε συμβατικές κεφαλές είτε τακτικά πυρηνικά όπλα. Οι Ρώσοι αξιωματικοί τονίζουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης πυρηνικών πληγμάτων σε πρώιμο στάδιο.

Η παρουσίαση δείχνει επίσης ότι η Ρωσία έχει διατηρήσει την ικανότητα να μεταφέρει πυρηνικά όπλα σε πλοία επιφανείας, μια ικανότητα που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ενέχει σημαντικούς επιπλέον κινδύνους κλιμάκωσης ή ατυχημάτων. Οι χάρτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για λόγους παρουσίασης και όχι επιχειρησιακής χρήσης, απεικονίζουν 32 Νατοϊκούς στόχους στην Ευρώπη για τους Στόλους της Ρωσίας.

Οι στόχοι του Ρωσικού στόλου της Βαλτικής βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στην Νορβηγία και την Γερμανία – συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής βάσης στο Μπέργκεν, καθώς και των εγκαταστάσεων ραντάρ και των εγκαταστάσεων των ειδικών δυνάμεων. Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας θα μπορούσε να πλήξει στόχους αμυντικής βιομηχανίας, όπως το ναυπηγείο υποβρυχίων στο Barrow-in-Furness στην βορειοδυτική Αγγλία.

Η παρουσίαση δείχνει επίσης πώς το δόγμα του θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πιθανούς πολέμους στην Μαύρη Θάλασσα, την Κασπία Θάλασσα … και στον Ειρηνικό. Τα σενάρια περιλαμβάνουν πολέμους με σημερινούς συμμάχους, όπως η Κίνα, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Βόρεια Κορέα (https://warnews247.gr/purhnika/ft-to-rwsiko-nautiko-ekpaideuthke-se-purhnika-plhgmata-bathia-sthn-eurwph-poioi-einai-oi-32-natoikoi-stoxoi-pou-tha-ktuphthoun-prwtoi/).

Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.

Εάν ληφθούν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με στόχο το έδαφος της Ρωσίας ή των συμμάχων της.

Αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας ή των συμμάχων της

Αν η επίθεση ενός εχθρού με συμβατικά όπλα απειλήσει την υπόσταση της Ρωσίας

Αν υπάρξουν επιθέσεις σε κρίσιμες κυβερνητικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την ικανότητα ανταποδοτικού πυρηνικού πλήγματος της χώρας (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3-%ce%bc-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%87/, https://www.kathimerini.gr/world/563150866/ti-orizei-to-pyriniko-dogma-tis-rosias-kai-ti-tha-pyrodotoyse-tin-energopoiisi-toy/).

Επί της ουσίας η επιχείρηση «Μαύρος Σεπτέμβριος» είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας. Χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση οι Ουκρανοί δεν θα αντέξουν έναν τρομακτικό χειμώνα και θα ξεσηκωθούν. Η ουκρανική ηγεσία θα έχει να αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό μέτωπο που πλέον θα την πιέζει ασφυκτικά.

Ήδη ο ουκρανικός πληθυσμός αντιδρά στις αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης, αρνούμενος να στρατευθεί και να γίνει κρέας για τα κανόνια. Η τελευταία φορά που η Ρωσία χτύπησε με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις ήταν στα τέλη Ιουνίου του 2024 μ.Χ.

Εκείνο το χτύπημα είχε γίνει με γνώμονα την εξουθένωση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.  Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Το επικείμενο χτύπημα θα έχει ως στόχο να βυθιστεί κυριολεκτικά η Ουκρανία στο σκοτάδι.

Το χτύπημα του Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοφανές σε σφοδρότητα. Κυριολεκτικά η Ρωσία θα εξαπολύσει μαζικά κύματα βομβαρδισμών με όλα τα όπλα της από αέρα, ξηρά και θάλασσα για να σβήσει την Ουκρανία από τον ενεργειακό χάρτη. Θα είναι χτυπήματα που θα φέρουν πολύ κοντά την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας (https://www.pirinoslogios.com/post/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82).

Ρήξη Ζελένσκι- Επιφανίου με Οικουμενικό Πατριαρχείο ενόψει " προσκυνήματος" του ρωσικού στρατού στο Κίεβο; Ρήξη στις σχέσεις Επιφανίου Κιέβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο; (πολλά θα δούμε τώρα που ετοιμάζονται οι Ρώσοι να "προσκυνήσουν" δηλ. να καταλάβουν το Κιεβο) Κολουτούμπες στην Εκκλησιαστική διπλωματία; Αλλά τι τα θες όταν χύθηκε και χύνεται αθώο αίμα ακόμα και σήμερα (https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/64724-ektaktos-sto-fanari-o-mitropolitis-epifanios, https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/08/blog-post_81.html).

Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους! «Θα εκτελούνται επί τόπου» λέει η Μόσχα. Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους Ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1.944 μ.Χ. με 25 Ιανουαρίου 1.945 μ.Χ.)!

Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος Ουκρανός στρατιώτης εντοπίζεται να έχει μεταμφιεστεί σε Ρώσο, θα εκτελείται επί τόπου». Και η συνθήκη της Γενεύης δεν τους προστατεύει από κάτι τέτοιο, από την στιγμή που φοράνε άλλες στολές με σήματα του αντιπάλου.

Οι Ουκρανοί εντοπίστηκαν να φορούν το χαρακτηριστικό κόκκινο περιβραχιόνιο και τα ρωσικά σήματα αξιωματικών, υπαξιωματικοί και στρατιώτες για να διεισδύσουν στις Ρωσικές γραμμές και να κάνουν σαμποτάζ (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-oukranoi-sto-koursk-efarmozoun-taktikes-ton-germanon-ss-stis-ardennes-kai-metamfiezontai-se-rosous-stratiotes-tha-ektelountai-epi-topou-leei-i-mosxa/).

Η επίθεση στο Κούρκς έγινε με την βοήθεια των Άγγλων. Η επίθεση στο Κούρκς έγινε με την βοήθεια των Άγγλων κυρίως και των ΗΠΑ. Κατάφεραν να παραπλανήσουν τους Ρώσου που νόμιζαν πως θα έκαναν αντικατάσταση μονάδων στο στάσιμο μέτωπο.

Οι βρετανοί καμάρωναν μετά για τις επιτυχίες των αρμάτων μάχης τους με την βαριά θωράκιση. Ότι έγινε στο Ιράκ το 1.991 μ.Χ. έγινε και εκεί, χωρίς ΑΤ πυραύλους πως θα τα αντιμετώπιζαν με PRG-7; Μετά ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Ρωσικής αεροπορίας που έριχναν 200 κατευθυνόμενες βόμβες ημερησίως και είναι αυτή που σταμάτησε την επίθεση επιφέροντας μεγάλες απώλειες.

Μόνο 200 FA-500 την ημέρα και ρουκέτες γιατί άραγε; Δεν επαρκούν για να σταματήσεις μια επίθεση. Οι επιθέσεις της Ρωσικής αεροπορίας συνεχίζονται με πολύ προσοχή και με απώλειες σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Οι Ουκρανοί συνέλαβαν τεράστιο αριθμό αιχμαλώτων, εφέδρων Γ διαλογής και μισθοφόρους Τσετσένους που τους περιφέρουν δείχνοντας τα τρόπαια τους. Ότι έγινε με την επίθεση της Ναζιστικής Γερμανίας το 1.941 μ.Χ. στην Ρωσία που δεκάδες χιλιάδες ήταν οι αιχμάλωτοι.

Από πληροφορίες οι έφεδροι Ρώσοι προσπάθησαν να υποχωρήσουν και δέχτηκαν πύρα από μισθοφόρους Τσετσένους που τους φώναζαν να κρατήσουν τις θέσεις του και παραδόθηκαν στους Ουκρανούς φοβισμένοι.

Τι λένε οι Ρώσοι; «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Μεμονωμένες ομάδες εχθρικών στρατευμάτων καταστρέφονται και οι μάχες συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές».

Η Ουκρανία έχασε έως και 420 στρατιώτες και 55 τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το Ρωσικό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας στην συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 2030 στρατιώτες, 35 άρματα μάχης, περισσότερα από 220 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα συστήματα αεράμυνας.

Δεν έκανε το λάθος η Ρωσία να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία για να τον φέρει σε πλήρη αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Η  αμερικανική καθημερινή εφημερίδα The Washington Post (WP) υποστηρίζει ότι η επίθεση στην Ρωσική περιοχή φέρεται να διέκοψε τις ήδη προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για μερική κατάπαυση του πυρός

Γιατί χτύπησαν στο Κούρκς οι Ουκρανοί; Για να προλάβουν την νέα επίθεση των Ρώσων! Μπορεί μεν η Ουκρανία να ελέγχει πλέον 82 κοινότητες και 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους στην παραμεθόριο περιοχή, όμως παραμένει αμυνόμενη και χάνει εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο.

Το Κίεβο δεν θα μπορέσει να διατηρήσει το κατεχόμενο έδαφος στην περιοχή του Κουρσκ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκδιώξουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την περιοχή ή θα φύγουν μόνες τους. Αλλά τα χαμένα εδάφη στο Ντονμπάς δεν μπορούν πλέον να επιστραφούν στην Ουκρανία.

Οι ρώσοι δεν βιάζονται να εκκαθαρίσουν το έρεισμα των Ουκρανών στο Κουρκς, γιατί έχουν άλλα σχέδια. Πόσο έδαφος έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία;  Η Ρωσία σήμερα έχει διασφαλίσει στην κατοχή της το 20% της ουκρανικής γης, και η ουκρανική επίθεση έθεσε υπό τον έλεγχό της μόλις το 0.00588% της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την ταχεία προέλασή τους προς το Ποκρόβσκ. Τελικά τι έχει αυτό το Προκόβσκ και το κάνει τόσο σημαντικό;;; Το Προκόβσκ δίνει δύο πλεονεκτήματα στις RAF, α) είναι βασικός κόμβος μεταφορών, η απώλειά του θα είναι πολύ σοβαρό πλήγμα για τις UAF γιατί θα μειώσει την κινητικότητα της Ουκρανίας και πιθανότατα θα είναι το προγεφύρωμα για την Ρωσική επέκταση προς όλες τις κατευθύνσεις (https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/08/2-2_19.html).

Το κύριο ερώτημα: θα μπορέσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν αυτό που κατέλαβαν; Φυσικά και όχι. Αυτό είναι ξεκάθαρο και κατανοητό σαν το φως της ημέρας. Ξέρουμε ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις χτυπήματος και τρέξε εκεί.

Αλλά είναι ένα πράγμα να εισβάλεις σε ένα χωριό, να πυροβολείς προς όλες τις κατευθύνσεις, να υψώνεις κάποιο είδος σημαίας αντί για τη ρωσική, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να καταλαμβάνεις την περιοχή και να την κρατάς.

Τα ερωτήματα: γιατί αιφνιδιάστηκαν οι Ρώσοι και τι ήθελαν να πετύχουν οι Ουκρανοί με την βοήθεια μισθοφόρων; Κακώς δεν είχαν τις ανάλογες δυνάμεις εκεί οι Ρώσοι. Δεν ήξεραν για τον παλιό πυρηνικό σταθμό Κουρτσάτοφ στα 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα; Τον αγωγό που στέλνει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και άλλα πολλά;

Υπάρχουν πολλά περισσότερα όμως που πρέπει να αναφέρω.  Επομένως, η μόνη διέξοδος είναι να κηρύξουμε επιστράτευση, όχι μόνο στρατιώτες, αλλά ολόκληρη η βιομηχανία πρέπει να μπει σε πολεμική βάση λένε οι Ρώσοι ότι κάναμε το 1.941 μ.Χ.

Το δημοσίευμα του Βρετανικού επιχειρηματικού περιοδικού The Economist σημειώνει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναδιατάξουν μονάδες από την περιοχή του Χάρκοβο στην συνοριακή περιοχή και όσες μονάδες προελαύνουν στο Ντονμπάς συνεχίζουν το μαχητικό τους έργο.

Οι διοικητές τους δεν είναι ηλίθιοι. Μεταφέρουν δυνάμεις, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να επεκτείνουμε τα logistics κατά 80 ή 100 χιλιόμετρα λέει το δημοσίευμα. Ουκρανικό κανάλι TG: Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Μόσχα μεταφέρει έως και επτά ταξιαρχίες του στρατού στην περιοχή του Κουρσκ.

Καλά πως τα ξέρει όλα αυτά η Μ-16; H Ουκρανία έπαιξε και έχασε! Περίμενε να κάνουν το λάθος οι Ρώσοι και να κηρύξουν επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν έκαναν αυτό το λάθος θα μπαίναμε άμεσα στην δίνη του Γ Παγκοσμίου Πολέμου και όλοι όσοι δίνουν εφόδια, οπλισμό στην Ουκρανία είναι επίσημα εχθροί της Ρωσίας.

Επί του παρόντος, η κατάσταση στην συνοριακή περιοχή της περιοχής του Κουρσκ έχει λίγο πολύ σταθεροποιηθεί. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αναγκάσουν την διοίκηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να αποσύρει ορισμένες μονάδες από άλλους τομείς του μετώπου.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε: Η επίθεση έγινε με πολλά Γερμανικά άρματα, πολλοί Γερμανοί χάρηκαν για τις νίκες και ειδικά απόστρατοι Στρατηγοί! Ο απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr Klaus Wittmann ζήτησε να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα που προμηθεύονται από την Δύση για να χτυπήσουν το Κουρσκ.

Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου προσπάθησε να εξαπολύσει μια επίθεση αυτό το καλοκαίρι, ξεπερνώντας την αντίσταση των δικών του στρατιωτικών ηγετών. Η απόφαση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι να επιτεθεί στην περιοχή του Κουρσκ είναι η πιο επικίνδυνη από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ένας Βρετανός ειδικός από το Royal United Services Institute for Defense Studies, Michael Clarke, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Times (https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/08/2-2.html).

Το Βερολίνο διακόπτει την οικονομική βοήθεια στο Κίεβο κατόπιν επιβεβαίωσης του ουκρανικού σαμποτάζ στον Nord Stream. Περιορισμοί στον προϋπολογισμό οδηγούν σε οριστική διακοπή χρηματοδότησης για το Κίεβο, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επικαλούμενη τους περιορισμούς του κρατικού προϋπολογισμού. Σοκ στο Κίεβο. - Η Γερμανία σταματά άμεσα την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία - Δεν θα δίνει ούτε όπλα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/periergi-i-stasi-tis-germanias-sto-oukraniko-diakoptei-ti-voitheia-sto-kievo-katopin-tis-ereynas-gia-tin-anatinaksi-tou-nord-stream/, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/754119/sygklonistiki-apokalypsi-fas-xaristiki-voli-gia-polemo-zelensky-adeia-ta-germanika-tameia-stamata-i-xrimatodotisi-tis-oukranias).

Μήνυμα του sleepy Biden… πολεμήστε τον Putin μέχρι τέλους – Η Kamala Haris υπέρ του προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία. Υπέρ της Ουκρανίας η Kamala Harris, οπαδός προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία. Η πρώτη ημέρα (20 Αυγούστου 2024 μ.Χ.) του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αποκάλυψε τις προθέσεις των Δημοκρατικών όχι μόνο του κοιμισμένου Biden (Sleepy Biden).

Η ομιλία του Biden, που ήταν το αποκορύφωμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, έδειξε ότι οι Βρούτοι Δημοκρατικοί που τον μαχαίρισαν στην πλάτη είχαν κάνει μια προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν – και ευλόγησε ευλόγως την Kamala Harris να ηγηθεί, προκαλώντας έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης από τους Δημοκρατικούς .

Σε ένα άλλο βιβλίο που ονομάζεται «Πόλεμοι της Αποκάλυψης» η Rebecca Lissner, μάλιστα, σηκώνει την αυλαία της μελλοντικής διεθνούς πολιτικής της Kamala Harris. Η επανεξέταση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ είναι κρίσιμη στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εντάσεις με την Κίνα.

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ στο παρελθόν». Αν κάποιος είχε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με το τι θα συνέβαινε στις Ρωσοαμερικανικές σχέσεις σε περίπτωση Προεδρίας της Kamala Harris… νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Θέλουν προληπτικό χτύπημα στην Ρωσία. Για την Ρωσία, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: οι αμερικανικές ελίτ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, θεωρούν την Ρωσία την κύρια απειλή τους, η οποία πρέπει να εξαλειφθεί με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης ή ενός προληπτικού χτυπήματος (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-sleepy-biden-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-putin-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84/).

Ρώσος Στρατηγός: ΝΑΤΟ και Ουκρανία θα εισβάλουν σε νέες περιοχές της Ρωσίας! Οδεύουμε στο σημείο χωρίς γυρισμό. Ενώ ο Ρωσικός στρατός εξακολουθεί να προχωρά αργά και σταθερά στο Ντονμπάς, έχοντας σπάσει την γραμμή άμυνας των Ουκρανών, η κατάσταση στο Κουρσκ δείχνει να επιδεινώνεται.

Αυτό το σενάριο πλέον φοβούνται ανοικτά οι Ρώσοι για αυτό και μαζί με το Κουρσκ έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι άλλες δύο γειτονικές επαρχίες, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Δείτε παρακάτω τις τρεις Ρωσικές επαρχίες με κίτρινο χρώμα, που καλύπτουν μία τεράστια αχανή έκτακτη με σύνορα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/rwsos-strathgos-nato-kai-oukrania-tha-eisbaloun-se-nees-perioxes-ths-rwsias/)!

Μόσχα: Αυτοί ετοίμασαν την εισβολή στο Κουρσκ! Η μεγαλύτερη στην Ρωσία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο. Τι αναφέρει η Ρωσική κατασκοπεία. «Η επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ προετοιμάστηκε με την συμμετοχή υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, του ΗΒ και της Πολωνίας», συνόψισε η Ιζβέστια, επικαλούμενη την Ρωσική κατασκοπεία.

«Οι μονάδες που συμμετέχουν εκπαιδεύτηκαν στον συντονισμό μάχης σε κέντρα εκπαίδευσης στο ΗΒ και στην Γερμανία», συνεχίζει. Η Ρωσική κατασκοπεία διαβεβαίωσε την εφημερίδα πως έχει «αξιόπιστες πληροφορίες» για τον ισχυρισμό αυτό, χωρίς να αποκαλύψει από ποιες πηγές, ούτε να παρουσιάσει τεκμήρια. Ο Λευκός Οίκος έχει υποστηρίξει πως η Ουάσιγκτον δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι σχεδιαζόταν ουκρανική επίθεση στην Κουρσκ (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/mosxa-autoi-etoimasan-thn-eisbolh-sto-koursk-h-megaluterh-sthn-rwsia-meta-ton-b%ce%84-pagkosmio/).

Γερμανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τα στενά της Ταϊβάν – Οργή Κίνας. Δύο Γερμανικά πολεμικά πλοία περιμένουν εντολές από το Βερολίνο, για να αποφασίσουν εάν τον επόμενο μήνα θα είναι τα πρώτα πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού εδώ και δεκαετίες που θα περάσουν από το στενό της Ταϊβάν, προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου  (https://warnews247.gr/diethnh/asia-eirhnikos/germanika-polemika-ploia-tha-perasoun-gia-prwth-fora-meta-apo-20-xronia-ta-stena-ths-taiban-orgh-kinas/)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα από το Ρωσικό πυρηνικό δόγμα-Τα «κόκκινα» σενάρια που θα ανάγκαζαν τον Πούτιν να πατήσει το κουμπί.

Μάθαμε λεπτομέρειες για το Ρωσικό πυρηνικό δόγμα που δεν ξέραμε νωρίτερα! Τι θα ανάγκαζε τον Πούτιν να πατήσει το κουμπί των πυρηνικών; Στην Ρωσική κρατική τηλεόραση, μεταδόθηκαν νέες πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης και όπως είναι λογικό έγιναν πρωτοσέλιδο σε πολλά ξένα μέσα.

Αυτήν την φορά ο Εβγκένι Ποπόβ, ένας Ρώσος νομοθέτης και παρουσιαστής του καναλιού Russia-1, δήλωσε πως είχε προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν μεταφερθούν αμερικανικοί πύραυλοι μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Γερμανία τότε «όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» θα βρίσκονταν υπό την Ρωσική απειλή.

«Τρεις πύραυλοι εκτοξευόμενοι από τις ρωσικές δυνάμεις θα είναι αρκετοί για να καταστρέψουν έναν Ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως αυτόν της Βρετανίας» δήλωσε ο Ρώσος προπαγανδιστής. Θα Χρησιμοποιούσε Πράγματι Πυρηνικά η Ρωσία;

Με αφορμή τις πρόσφατες απειλές του Ποπόβ, η διάσημη δυτική Financial Times δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο επικαλείται μία διαρροή απόρρητων Ρωσικών στρατιωτικών εγγράφων και πολεμικών σεναρίων από την περίοδο 2008 μ.Χ. με 2014 μ.Χ.

Η σελίδα μετά από ανάλυση αυτών των δεδομένων κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ρωσικό πυρηνικό δόγμα σήμερα είναι πολύ αυστηρότερο, πράγμα που σημαίνει πως η Μόσχα θα εξαπέλυε ευκολότερα πυρηνική επίθεση κατά άλλου κράτους συγκριτικά με παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, η αναφορά της Financial Times ανέφερε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε τακτικά πυρηνικά όπλα μόνο και μόνο για να αλλάξει το αποτέλεσμα μίας μάχης. Όσον αφορά τα ισχυρότερα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, η Μόσχα εκτιμάται πως θα τα χρησιμοποιούσε σε διάφορα σενάρια, όπως:

Στο ενδεχόμενο εισβολής ξένων δυνάμεων στα σύνορα της, εάν καταστρέφονταν το 20% με 30% των Ρωσικών υποβρυχίων που είναι ικανά να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ, εάν καταστρέφονταν 3 ή περισσότερα καταδρομικά του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, εάν καταστρέφονταν 3 ή περισσότερες αεροπορικές βάσεις των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τα Ευρωπαϊκά Πυρηνικά Όπλα.

Δεδομένων όλων αυτών, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσει η Γηραιά Ήπειρος τα δικά της πυρηνικά αποτρεπτικά μέσα κατά της αναφερόμενης ρωσικής επιθετικότητας. Τον Ιανουάριο του 2024 μ.Χ. τα αιτήματα αυτά εντάθηκαν, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του Τραμπ ότι θα απομακρύνει τις ΗΠΑ από την Ευρώπη εάν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Εντός αυτού του πλαισίου, η Γερμανία μελετά σήμερα το ενδεχόμενο να αποκτήσει έως και 1.000 πυρηνικές κεφαλές που αποσύρθηκαν από το αμερικανικό οπλοστάσιο για να τις αναπτύξει σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολωνικές αρχές έχουν εκφράσει και αυτές την προθυμία τους να φιλοξενήσουν πυρηνικά όπλα από το οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7257724_dierreysan-aporrita-eggrafa-apo-rosiko-pyriniko-dogma-ta-kokkina-senaria-poy).

 

Ο Μεντβέντεφ προαναγγέλλει… κατάληψη του Βερολίνου!

Το εμπρηστικό άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο με «συγκίνηση» μετέδιδε την παρουσία Γερμανικών αρμάτων σε Ρωσικό έδαφος για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξόργισε τον υπαρχηγό του Πούτιν ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X:

«Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε ένα ρεβανσιστικό άρθρο όπου με περηφάνια ανακοινώνει την επιστροφή των Γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ρωσική γη. Σε απάντηση, θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε τα νεότερα ρωσικά τανκς στην Πλατεία Δημοκρατίας (Βερολίνο).» Να σημειωθεί ότι τα Γερμανικά άρματα είναι στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει σε Ρωσικό έδαφος, στο Κουρσκ (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/08/blog-post_976.html).


Σοβαρή εξέλιξη – Η Ρωσία αλλάζει το δόγμα για τα πυρηνικά όπλα – Στόχος ΗΠΑ και Ευρώπη εάν επιτεθούν. Αναθεωρείται το δόγμα της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο Lavrov.

Σε μια κλωστή κρέμονται, όπως όλα δείχνουν, οι ισορροπίες μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, να αποκαλύπτει ότι οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε αναθεώρηση του δόγματος της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Μάλιστα, αυτήν την αποκάλυψη την έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Υεμένης.«Οι Αμερικανοί συνδέουν ξεκάθαρα τη συζήτηση για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ως κάτι που θα μπορούσε - Θεός φυλάξοι, αν γίνει πραγματικότητα - να επηρεάσει αποκλειστικά την Ευρώπη.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όμως ότι έχουμε το δικό μας δόγμα, συμπεριλαμβανομένου του δόγματος της χρήσης πυρηνικών όπλων, το οποίο, παρεμπιπτόντως, τώρα αναθεωρείται. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι», είπε ο Lavrov.

Ο ρόλος των χαμηλής ισχύος πυρηνικών όπλων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Vladimir Putin είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουνίου, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα. Εξήγησε ότι η προσαρμογή γίνεται με φόντο τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου για την χρήση πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναπτύσσονται πυρηνικά όπλα εξαιρετικά χαμηλής ισχύος και σε κύκλους εμπειρογνωμόνων στην Δύση υπάρχουν ιδέες ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Μετά από αυτή τη δήλωση του Ρώσου ηγέτη, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Ουάσιγκτον είναι ανοιχτή να συνομιλήσει με τη Μόσχα για θέματα πυρηνικών κινδύνων και ελέγχου των εξοπλισμών χωρίς αναφορά στην ουκρανική σύγκρουση.

Νέα συνθήκη ενόψει; Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης έτοιμες να συζητήσουν όχι μόνο τους πυρηνικούς κινδύνους, αλλά και τη μορφή μιας συμφωνίας, η οποία θα γίνει διάδοχος της Συνθήκης για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START).

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, η επιστροφή της Ρωσίας στην εφαρμογή της Συνθήκης START είναι δυνατή μόνο αφού η Ουάσιγκτον εγκαταλείψει την εχθρική της πορεία προς την Μόσχα.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ζητούσαν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Πάντως η Μόσχα καταρτίζει έναν τεράστιο αμυντικό προϋπολογισμό άνω του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που τροφοδοτείται από τις άνευ προηγουμένου οικονομικές επιδόσεις της.

Ωστόσο, καθώς η συλλογική Δύση συνειδητοποιεί ότι η επιστροφή του Κρεμλίνου στο επίπεδο της σοβιετικής στρατιωτικής υπερδύναμης σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία συμβατικά, καταφεύγει σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πυρηνικός εκβιασμός.

Αυτό έρχεται κυρίως με τη μορφή προσπάθειας παροχής τουλάχιστον ορισμένων όπλων μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό καθεστώς, είτε με την ελπίδα να προκληθεί ένας «περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος» μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ή με την αποτροπή της νίκης της Μόσχας στο πεδίο της μάχης με μια «ειρηνική λύση» που θα ήταν επωφελής για το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία αλλάζει πυρηνικό δόγμα για να ανακόψει την επιθετικότητα της Δύσης. Η εν λόγω κίνηση ανάγκασε τη Ρωσία να επανεκτιμήσει το πυρηνικό της δόγμα.

Προηγουμένως, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο ρωσικός στρατός είχαν ήδη χαρτογραφήσει τις αλλαγές για τις επιλογές προληπτικού χτυπήματος αλλά αυτό αφορούσε κυρίως τις συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες που χρησιμοποιούνται σε στρατηγικό επίπεδο.

Αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία, όπου το καθεστώς Zelensky και οι Νατοϊκοί προστάτες του βάλλονται από μακριά από τις ρωσικές δυνάμεις σε τακτική βάση.

Ωστόσο, με τη συλλογική Δύση να περιβάλλει τώρα τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και άλλα επιθετικά όπλα, το Κρεμλίνο αλλάζει ολόκληρο το δόγμα του για τη χρήση των Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Μόσχας Sergey Ryabkov, η χώρα πρέπει να αναθεωρήσει το πυρηνικό της δόγμα λόγω της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ.

Ο Ryabkov προειδοποίησε επίσης προηγουμένως για τις παραδόσεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την κατάσταση σε επίπεδο που το Κρεμλίνο θα ήθελε να αποφύγει, αλλά όχι εις βάρος των βασικών συμφερόντων εθνικής ασφάλειας.

Το πυρηνικό κροτάλισμα του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, αυτές οι προειδοποιήσεις φαίνεται να πέφτουν στο κενό στη συλλογική Δύση, με αποτέλεσμα την ανάγκη να ληφθούν πολύ πιο συγκεκριμένα μέτρα για να εμπεδωθεί η στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Η τελευταία εμπειρία, ειδικότερα, που αποκτήθηκε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και μια ανάλυση του συλλογικού μοντέλου συμπεριφοράς της Δύσης δείχνουν ότι είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν ορισμένες παράμετροι που να ισχύουν για καταστάσεις που περιγράφονται τόσο στο στρατιωτικό δόγμα ως τέτοιο όσο και στα θεμελιώδη στοιχεία του κράτους στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής», είπε ο Ryabkov.

Επισήμανε επίσης ότι «η εργασία αυτή συνεχίζεται αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί» και ότι «προς το παρόν δεν μπορούν να καθοριστούν χρονικά όρια, εύρος ή χρονοδιαγράμματα αυτής της εργασίας».

Η ίδια η ανάγκη η Ρωσία να επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι προσεγγίζουμε αυτή την αλλαγή με ύψιστη ευθύνη», είπε ο Ryabkov προσθέτοντας:

«Οι ειδικοί μας που είναι υπεύθυνοι για το πυρηνικό στοιχείο στο στρατιωτικό σύστημα της Ρωσίας επιδιώκουν πρωτίστως να διασφαλίσουν ότι αυτή η εργασία θα προχωρήσει συστηματικά και με τη μέγιστη ευθύνη».

O Ryabkov εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο οι εταίροι, όσο και οι αντίπαλοι της Ρωσίας κατανοούν καλά την σημασία που αποδίδουμε στον παράγοντα πυρηνικής αποτροπής». Με άλλα λόγια, η Μόσχα σίγουρα δεν θέλει κανενός είδους κλιμάκωση και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο για να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή.

Ωστόσο, δεν θα φτάσει σε σημείο αυτοκαταστροφής. Το πυρηνικό κροτάλισμα του ΝΑΤΟ δείχνει ότι μάχεται απελπισμένα να αποτρέψει την ολοκληρωτική ήττα του καθεστώτος του Κιέβου. Ανώτατοι δυτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν εδώ και πολύ καιρό ότι η Ουκρανία δεν θα άντεχε ούτε μια εβδομάδα χωρίς αυτούς, δείχνοντας πόσο αφοσιωμένοι είναι να διατηρήσουν τα πλοκάμια τους στην Ουκρανία.

Η Ρωσία απλά δεν μπορεί να το επιτρέψει, καθώς η συλλογική Δύση έχει αποδειχθεί υπερβολικά επιθετική.  Τι προβλέπει το υφιστάμενο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας. Το υφιστάμενο δόγμα ορίζει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε πυρηνική ή συμβατική επίθεση που θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το κράτος.

Η Ρωσία θεωρεί τα πυρηνικά όπλα ως μέσο αποκλειστικά για την αποτροπή και περιγράφονται τέσσερις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση τους:

1.) Έχει λάβει «αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με στόχο το έδαφος της Ρωσίας και των συμμάχων της».

2.) Απάντηση «στη χρήση πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής από ένα αντίπαλο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της».

3.) Επίθεση από έναν αντίπαλο κατά κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών υποδομών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η διατάραξη των οποίων θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ενέργειες στο πλαίσιο της απάντησης των πυρηνικών δυνάμεων.

4.) Χρήση πυρηνικών θα μπορούσε να αιτιολογηθεί εάν εκδηλωνόταν «επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/755539/sovari-ekseliksi-i-rosia-allazei-to-dogma-gia-ta-pyrinika-opla-stoxos-ipa-kai-evropi-ean-epitethoyn).


Αποκάλυψη: Πως οι Ρώσοι θα μπορούσαν να βυθίσουν μέσα σε λίγη ώρα το Κίεβο! Οι Ρωσικές επιθέσεις έφεραν στην επιφάνεια ένα ζήτημα που αγνοούν πολλοί.

Το Ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως επλήγησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία. Μέσα στους στόχους που χτυπήθηκαν ήταν ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο βόρεια του Κιέβου!

Παρά το ότι Ρωσικοί πύραυλοι περιορισμένης ισχύος προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, εντούτοις οι Ρώσοι συνειδητά δεν έπληξαν το φράγμα στον Δνείπερο! Ο λόγος είναι πολύ απλός:

Μία ολοκληρωτική καταστροφή του φράγματος θα βύθιζε μεγάλο μέρος της ουκρανικής πρωτεύουσας κάτω από τόνους νερού. Οι επιθέσεις της Δευτέρας ήταν ο ορισμός του χειρουργικού χτυπήματος όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα βίντεο που διέρρευσαν (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/apokalupsh-pws-oi-rwsoi-tha-mporousan-na-buthisoun-mesa-se-ligh-wra-to-kiebo-vid/):


ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Όλα ανοικτά στα επόμενα 24ωρα.

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες.

Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχουν επιθέσεις και στις δύο άλλες πόλεις.

Η Λευκορωσία κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της και υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο της «συμμαχικής αλληλεγγύης» του CSTO και να μπει στο ουκρανικό έδαφος προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι Ουκρανοί συνέχισαν την πίεση γύρω από το Κορένοβο, όπου βρίσκεται το ρωσικό κέντρο διοίκησης και προσπαθούν να καταλάβουν ολοκληρωτικά την κωμόπολη Σούντζα, αλλά δεν το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής καθώς  στοιχεία της Ρωσικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 810ης Φρουράς, απέτρεψε την ολοκληρωτική κατάληψή της.

Η μάχη-«κλειδί», για την ώρα, δίνεται στο Κορένοβο. Οι αρχικές 2.000 του ουκρανικού προσωπικού στον θύλακα του Κούρσκ έχουν ξεπεράσει τις 10.000 σε ανάπτυξη στο ρωσικό έδαφος, αλλά και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεπεράσει τις 20.000 πλέον.

Οι Ρωσικές πηγές είναι συγκρατημένες για την πορεία των επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείουν διάσπαση της άμυνάς τους, ειδικά στην γραμμή Gornal – Guevo – Plekhovo, νότια της Σούτζα, αλλά επικεντρώνονται στην άμυνα του πυρηνικού σταθμού για τον οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ρ.Γκρόσι.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να εφαρμόσουν τακτικές «κεραυνοβόλου πολέμου», παρακάμπτοντάς τις εστίες αντίστασης των Ρώσων και προχωρώντας με ελιγμούς σε σημεία που θα μπορέσουν να στήσουν ισχυρή άμυνα αναμένοντας την Ρωσική αντεπίθεση.

Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο δεν ανακοινώνει τίποτα και εδώ αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις: Η Λευκορωσία, όπως προαναφέραμε, έχει διατάξει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις της και οι εικόνες των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2 και Leopard-1 στο Κούρσκ, 81 χρόνια μετά την μεγαλύτερη αρματομαχία όλων των πολέμων του 1943 στην ίδια περιοχή, έχει ξυπνήσει ανακλαστικά και μνήμες στους Ρώσους που ίσως αυτή την φορά δεν είναι τόσο «ψύχραιμοι».

Ο τ. πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρα,  Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «Τα Ρωσικά άρματα μάχης μπορεί πάλι να φτάσουν πάλι στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο» εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά της Γερμανίας! Σίγουρα η ουκρανική ορμή δεν θα εξαντληθεί τις επόμενες 48 ώρες παρά το σφυροκόπημα που δέχεται από την Ρωσική Αεροπορία.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν πιεστεί η Ρωσική άμυνα: Από την άμεση εμπλοκή της Λευκορωσίας με κίνηση προς το Κίεβο, μέχρι και την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων προκειμένου να δημιουργηθεί “no-man-land” στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων. Το οξύμωρο είναι ότι σε όλα τα άλλα μέτωπα, οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος και συνεχίζουν τις επιθέσεις (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-i-leykorosia-dietakse-geniko-synagermo-oi-oukranoi-piezoun-to-koursk-stratiotikos-nomos-se-koursk-mpelgkoront-kai-mpriansk/)!

 

Η Βάγκνερ έτοιμη να κτυπήσει προς την κατεύθυνση του Κιέβου: Μεγάλες Ρωσικές δυνάμεις έτοιμες να μπουν στην Ουκρανία από Βορρά. Η Λευκορωσία δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στην επιχείρηση αλλά βρίσκεται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Από το έδαφος της Λευκορωσίας προετοιμάζονται να ανοίξουν νέο μέτωπο οι Ρώσοι στην περιοχή των Βόρειων συνόρων της Ουκρανίας, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό χερσαίων δυνάμεων, με αιχμή του δόρατος τις μονάδες εθελοντών βετεράνων της Βάγκνερ.

Η Λευκορωσία έχει κινητοποιήσει στρατεύματα και βαρέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων Polonez και Iskander, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από εντολές του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η ανάπτυξη αυτή έρχεται σε απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις με drones και στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων της χώρας, προφανώς παρέχοντας και κάλυψη στους ρωσικούς σχηματισμούς που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, οι δυνάμεις αναπτύσσονται κυρίως στις τακτικές κατευθύνσεις Γόμελ και Μόζυρ, όπου προβλέπεται να δοθεί και το κύριο βάρος κατά την είσοδο των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, βετεράνοι της Βάγκνερ μεταφέρθηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ενισχύοντας περαιτέρω την στρατιωτική παρουσία.  Οι αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 5.000 προσωπικό, με πλήρη κινητοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Βάγκνερ, το οποίο βρίσκεται στην Λευκορωσία, ενώ περίπου 500 άτομα είναι ήδη σε θέσεις μάχης.

 Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αποτροπή πιθανών απειλών και την εξασφάλιση της ακεραιότητας των συνόρων της Λευκορωσίας.

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο έχει διατάξει την αύξηση της ετοιμότητας των στρατευμάτων, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα σε οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει από την ουκρανική πλευρά. Πριν λίγο ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα αυτοσχέδιο διοικητήριο μίας ουκρανικής ταξιαρχίας στην περιοχή του Κουρσκ, ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε με έναν επιχειρησιακό-τακτικό πύραυλο Iskander-M έναντι μίας μονάδας της 22ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας» ανέφερε το Κρεμλίνο. Από την πυραυλική επίθεση σκοτώθηκαν και τα 15 άτομα που βρίσκονταν στο διοικητήριο, ενώ η αυτοσχέδια υποδομή καταστράφηκε ολοκληρωτικά (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-vagkner-etoimi-na-xtypisei-pros-tin-kateythynsi-tou-kievou-megales-rosikes-dynameis-etoimes-na-mpoun-stin-oukrania-apo-vorra/).

 

Σημάδι στο Κουρσκ: Τι είναι το «Τάγμα Αηδόνι». Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μια ουκρανική μονάδα έχει συλλάβει «αιχμάλωτους πολέμου» στην περιοχή του Κουρσκ. Το όνομα αυτής της μονάδας προφέρεται ανοιχτά: «Τάγμα Αηδόνι». Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η Μάχη του Κουρσκ, που έλαβε χώρα μεταξύ 5 Ιουλίου και 23 Αυγούστου 1.943 μ.Χ., ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μια σύγκρουση ζωτικής μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό Μέτωπο. Μία τιτανομαχία τεθωρακισμένων!

Η επιτυχής άμυνα και οι επακόλουθες αντεπιθέσεις των Σοβιετικών στο Κουρσκ ήταν ένα σημείο καμπής στον πόλεμο, που οδήγησε στην τελική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1.945 μ.Χ. Η συμπάθεια των Ουκρανών ναζί για το Τρίτο Ράιχ του Χίτλερ και τα σύμβολά του συνεχίζει να αναδύεται και πολλοί είναι αυτοί που λένε πως δεν επιλέχθηκε τυχαία το Κουρσκ!

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, το οποίο επικαλείται το Russia Today, επικαλέστηκαν ένα ουκρανικό τάγμα που ονομάζεται “Nachtigall”, το οποίο, όπως λένε, συνέλαβε “αιχμάλωτους πολέμου” στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και δημοσίευσε ένα βίντεο μαζί τους.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Τάγμα Αηδόνι ήταν μια στρατιωτική ένωση Ουκρανών εθελοντών που ιδρύθηκε από την Γερμανία την άνοιξη του 1.941 μ.Χ. και ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό της γερμανικής Βέρμαχτ.

Το τάγμα αποτελούνταν από τρεις λόχους, που περιλάμβαναν 300 Ουκρανούς και 100 Γερμανούς. Οι Ουκρανοί στρατιώτες φορούσαν στολές της Βέρμαχτ με ένα μικρό διακριτικό στα ουκρανικά εθνικά χρώματα (μπλε κίτρινο)! Το γεγονός ότι οι μονάδες του σημερινού ουκρανικού στρατού ονομάζονται ακριβώς έτσι, σίγουρα συνιστά σημάδι για όσους μπορούν να δουν!

 

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί χημικά πυρομαχικά στο Κουρσκ!

”Στην κατεύθυνση του Κουρσκ, ο εχθρός χρησιμοποιεί χημικά πυρομαχικά. Επιπλέον, αυτές οι οβίδες είναι προδιαγραφών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ παρέδωσαν χημικά όπλα στους Ουκρανούς.

Ο πόλεμος παίρνει μια νέα και πολύ πιο τρομερή τροπή” γράφει τώρα ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Rudenko. Σήμερα, ανατολικά του προεξέχοντος Κουρσκ, κατά τη διάρκεια των αντεπιθέσεών τους, οι ρωσικές δυνάμεις έπεσαν κάτω από πυρά Ουκρανίας χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.

Μονάδες της Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της ομάδας “Aida” των ειδικών δυνάμεων Akhmat που επί 2 ημέρες αντεπιτίθενται βόρεια της Sudzha κατά της 82ης και 80ης ουκρανο-ατλαντικής ταξιαρχίας, αφού απελευθέρωσαν την Martynovka (με την 810η ταξιαρχία) βομβαρδίστηκαν από πυροβολικό με πυρομαχικά που περιέχουν χλωριωμένη χημική ουσία. Τα χημικά όπλα εκτοξεύτηκαν αρχικά με ρουκέτες πρώτα με εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων και στη συνέχεια με οβίδες των 155 χιλιοστών.

Η χημική ουσία θα μπορούσε να είναι εξαχλωροαιθάνιο, “Αλλά δεν θα πω ότι είναι ένα συγκεκριμένο χημικό όπλο, είπε ο διοικητής του αποσπάσματος Aida, ο οποίος αμέσως εφάρμοσε το δηλητηριασμένο προσωπικό του IPP-11, έπλυνε τους βλεννογόνους και τοποθέτησε αρκετούς στρατιώτες κάτω από το επίβλεψη τοξικολόγου.

Το απόσπασμα του ”Άδη” που πιάστηκε στο χημικό σύννεφο αρνήθηκε να εκκενωθεί και συνεχίζει να εκτελεί τις μάχιμες αποστολές του.Δεν υπήρξαν θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί και η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός που ελήφθη κατέστησαν δυνατή την άμεση αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων.

Ακόμα κι αν ο χημικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε ήταν αδύναμος ή πολύ πτητικός (πιθανότατα λόγω της γειτνίασης των εμπόλεμων), αυτή η ουκρανο-ατλαντική χημική επίθεση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, γιατί πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες και ίσως με πιο επικίνδυνες ουσίες. ”Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ: τι είναι γνωστό ως στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα 10/8/24 μ.Χ. από τον wargonzo:

— Από το βράδυ έχει εισαχθεί στην περιοχή καθεστώς ΚΟΤ. Οι μονάδες, μαζί με το ρωσικό FSB, συνεχίζουν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Sudzhansky και Korenovsky

— Μονάδες συνεχίζουν να φθάνουν στην περιοχή για να εκτελέσουν αποστολές μάχης για την εκτόπιση του εχθρού.

— Ο πυρηνικός σταθμός Kursk λειτουργεί κανονικά, ανέφερε η Rosatom..

— Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 26 ουκρανικά UAV πάνω από την περιοχή του Κουρσκ κατά την διάρκεια της νύχτας.

— Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εχθρικών εφεδρειών στην περιοχή Sumy, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης FAB-3000.

— Στα σύνορα με την κατεύθυνση Tyotkinsky, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν εφεδρεία, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει σταθερή: ο όγκος και η συχνότητα των επιθέσεων πυροβολικού και drone από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει η ίδια, οι στόχοι αλλάζουν. Επιθέσεις σημειώνονται επίσης σε ηλεκτρικούς υποσταθμούς και γραμμές επικοινωνίας.

— Λόγω της απειλής επίθεσης από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Tyotkino-Glushkovo, συνεχίζεται η εθελοντική εκκένωση αμάχων από την περιοχή Rylsky, έχουν οργανωθεί επιπλέον οχήματα

— Άρχισαν να παρέχονται πληρωμές σε κατοίκους της συνοριακής περιοχής Κουρσκ που υπέστησαν βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

— Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν τον εχθρό από τον οικισμό Martynovka που ανακατέλαβαν στην περιοχή Sudzhansky.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Semyon Pegov (wargonzo), ο οποίος βρίσκεται τώρα απευθείας στον τόπο των μαχών στην περιοχή του Kursk, μιλά για την κατάσταση: «Ο εχθρός εργάζεται σε κινητές ομάδες. Είναι οπλισμένοι, για παράδειγμα, είτε με ελαφρούς όλμους, όπως τα πολωνικά, είτε με ATGM τύπου Stugna.

Ομάδες περίπου 10-20 ατόμων, ίσως και 5 σε κάποια σημεία, έρχονται κοντά στα χωριά που βρίσκονται οι στρατιωτικοί μας και αρχίζουν να πυροβολούν εναντίον τους. Μία από αυτές τις ομάδες με το Stugna καταστράφηκε σήμερα κοντά σε ένα από τα χωριά όπου σταθμεύουν τα παιδιά μας.

Με αυτή την τακτική, το κύριο πράγμα είναι να μην πανικοβληθείτε, γιατί φαίνεται ότι ο εχθρός εργάζεται κοντά, μπορεί να φαίνεται ότι οι κύριες δυνάμεις έχουν πλησιάσει, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτοί είναι οι τύποι κινητών ομάδων που εκτελούν τα καθήκοντά τους και στη συνέχεια είτε φεύγουν είτε τις καταστρέφουμε.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μία από αυτές τις ομάδες σήμερα σίγουρα καλύφθηκε και καταστράφηκε από τα πυρά μας και ο εχθρός, γενικά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο». ”Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε οχήματα πολιτών που μετέφεραν πολίτες έχουν γίνει μια νέα σκληρή πραγματικότητα για την περιοχή του Κουρσκ, την οποία οι κάτοικοι της πολύπαθης Γκορλόβκα γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια. Και για να ζεις σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να μπορείς να ακολουθείς ορισμένους κανόνες.

Η εφευρετικότητα είναι απαραίτητη εδώ όταν σχεδιάζετε οποιαδήποτε διαδρομή στην πόλη. Κλαδιά δέντρων, καλώδια τραμ – όλα αυτά δεν είναι στοιχεία του αστικού τοπίου, αλλά μια ευκαιρία να σώσετε την ζωή σας.”

Μέχρι τις 12 η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σταθεροποίηση της κατάστασης. Υπάρχουν δυσάρεστες απώλειες ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των κονβόι μας, ο εχθρός σε διάφορους τομείς συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτύξει την πρωτοβουλία.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Sudzha έχει βελτιωθεί κάπως. Τα στρατεύματά μας βρίσκονται στην πόλη και πολεμούν εκεί, επιτίθενται επίσης στα πλευρά από την Sudzha. Αντικειμενικά γεγονότα που επιβεβαιώνουν την πλήρη σύλληψη της Suja δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Αφού η ομάδα Aida και άλλες μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στην πόλη (οι οποίες εξακολουθούν να εργάζονται εκεί), η Sudzha δεν ελέγχεται πλήρως από κανέναν, υπάρχουν ορισμένες πλωτές ζώνες ελέγχου λόγω των περιορισμένων δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή και στις δύο πλευρές.

Στην ίδια την πόλη, εν τω μεταξύ, από τις 6 Αυγούστου παρέμεινε η παρουσία των στρατιωτικών μας, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν εγκατέλειψαν την πόλη μέχρι να εμφανιστούν κινητές εχθρικές ομάδες στην περιοχή των δρόμων που έφευγαν από την πόλη.

Σήμερα, η κατάσταση στην περιοχή Sudzha παραμένει δύσκολη, όπως και στην ίδια την πόλη. Οι ειδικοί μας εργάζονται, το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν ήδη επιτυχίες, ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται οδυνηρές απώλειες στην περιοχή Sudzha.

Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η καταστροφή των αναγνωρισμένων εχθρικών στόχων, μειώνοντας το χρόνο από την λήψη του προσδιορισμού του στόχου έως την εκτόξευση χτυπήματος από τους χειριστές VKS ή UAV.Σε κανένα σημείο της επίθεσης από τις 6 Αυγούστου ο εχθρός δεν είχε τον πλήρη έλεγχο του Sudzha.

Η πόλη περιήλθε σε επιχειρησιακή περικύκλωση μέχρι τα μέσα της ημέρας της 7ης Αυγούστου.. Το Υπουργείο έκτακτης ανάγκης του Κουρσκ λέει ότι περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις συνοριακές περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας — TASS. Τελευταία νέα για την κατάσταση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας:

🔶 Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ βρίσκεται υπό τον μέγιστο έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Αχμάτ Άπτυ Αλαουντίνοφ. Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, με την υποστήριξη των δυνάμεων του Akhmat, εκκαθάρισε και έλεγξε πλήρως το χωριό Martynovka, βορειοανατολικά της Sudja, στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, δήλωσε ο Alaudinov στο Sputnik. Ένας μεγάλος αριθμός ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού καταστράφηκε, είπε.

🔶 Το καθεστώς του Κιέβου απέσυρε τις δυνάμεις του από τα σύνορα της Λευκορωσίας και άλλες κατευθύνσεις για να πραγματοποιήσει την πρόκληση στην περιοχή του Κουρσκ, πρόσθεσε ο Alaudinov.

🔶 Η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων (CTO) από τις 9 Αυγούστου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, λόγω της αύξησης των δολιοφθορών και των τρομοκρατικών απειλών από την Ουκρανία. Καθεστώς ΚΟΤ εισήχθη επίσης στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ, ανέφερε η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

🔶 Την περασμένη νύχτα, η Ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε 26 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

🔶 Στο πλαίσιο της επιχείρησης απόκρουσης των προσπαθειών της Ουκρανίας να εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τα πληρώματα των μαχητικών Su-30SM και Su-35S έριξαν βόμβες με μονάδες καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης σε συγκέντρωση ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού.

🔶 Το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-34 πραγματοποίησε πλήγμα εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού στη συνοριακή ζώνη της περιοχής Κουρσκ. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε αναγνωρισμένους στόχους χρησιμοποιώντας μια βόμβα κενού ODAB-500 με μια καθολική μονάδα διόρθωσης.

🔶 Ρωσικά ελικόπτερα Mi-28NM πραγματοποίησαν πλήγματα με πυραύλους αέρος-εδάφους S-13 σε ουκρανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα στη συνοριακή ζώνη της ρωσικής περιοχής Kursk.

🔶 Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εντόπισε και κατέστρεψε ένα αμερικανικής κατασκευής ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα MaxxPro σε μια επίθεση ακριβείας που πραγματοποιήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος FPV.

Η περιοχή Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία στην δυτική Ρωσία, δέχτηκε επίθεση από περίπου 1.000 ουκρανούς στρατιώτες και δεκάδες οπλισμένα οχήματα στις 6 Αυγούστου. Τα Ρωσικά στρατεύματα απάντησαν εμποδίζοντας τον ουκρανικό στρατό να διεισδύσει βαθιά στο Ρωσικό έδαφος.

Μια νέα ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφηκε να εισέρχεται στην περιοχή Belovsky της περιοχής Kursk Έρχονται τανκς και πολύς εξοπλισμός με προσωπικό. Πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις (https://dimpenews.com/2024/08/10/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bc/)!

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024 μ.Χ.: Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!! Όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια (πάνω από 15), σε μία διαρκή κατάσταση κρίσης, ομοιάζει με ένα μπαλόνι που κάποιος διοχετεύει συνεχώς και αδιαλείπτως αέρα. Τι θα συμβεί; Αν δεν πάψει να φυσά, το μπαλόνι θα σπάσει. Τόσο απλά πλην καθοριστικά είναι τα πράγματα.

Μια και το άρθρο μου ξεκινά με τίτλο τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα πρέπει να σας πω ότι αυτός ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, με καθοριστική ημερομηνία έναρξης στη σύσταση των BRICS σε οικονομικό και πολιτικό Οργανισμό. Οι BRICs πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη σύνοδο κορυφής τους στις 16 Ιουνίου 2009, στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας.

Παρόντες ήταν οι Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Μανμοχάν Σινγκ, και ο Χου Ζιντάο, οι αντίστοιχοι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. Δεύτερη ημερομηνία σταθμός του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η εμπόλεμη εμπλοκή Ρωσίας και Ουκρανίας, στις 24/2/2022 μ.Χ.

Δεν θα την ονομάσω «εισβολή» αλλά «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως και αυτό ήταν ουσιαστικά, ως απόλυτα φυσικό αναμενόμενο, μετά την πίεση και τον εκβιασμό που δέχτηκε η Ρωσική άμυνα, να δεχτεί πυραυλικά Νατοϊκά συστήματα στα σύνορα της με την Ουκρανία.

Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, παράλληλα «τρέχει» η Κινεζική εισβολή στην Ταιβάν από ώρα σε ώρα, η ανοιχτή σύρραξη Ιράν – Ισραήλ που βρίσκονται σε μόνιμη τροχιά σύγκρουσης, ο ανελέητος πόλεμος στον Κυβερνοχώρο, η συνεχής ύφεση στην ευρωζώνη, τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού που κάνουν τα χρέη των Χωρών πιο «ακριβά», αφού όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται, οι δανειστές χρεώνουν υψηλότερα επιτόκια. (Αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα).

Η τρίτη καθοριστική ημερομηνία που εγώ προσωπικά την τοποθετώ τον Σεπτέμβριο του 2024 μ.Χ. (συγκεκριμένα από 2 ως 23 Σεπτεμβρίου), θα είναι και αυτή που θα έχει τα περισσότερα θύματα, ενώ ο πόλεμος θα γενικευτεί και θα μεταφερθεί από ήπειρο σε ήπειρο.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί, έχει γίνει γνωστός ως ο «προφήτης της καταστροφής», αλλά ο ίδιος προτιμά να τον αποκαλούν ρεαλιστή. Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προέβλεψε την οικονομική κρίση του 2008 καθώς και το κραχ της παγκόσμιας οικονομίας με τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τώρα, στο νέο του βιβλίο κάνει λόγο για δέκα μεγάλες απειλές που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας, ενώ δηλώνοντας και καταλήγει: «Ακόμα κι αν υπάρξει πυρηνική αντιπαράθεση, τότε η πρώτη βόμβα θα έπεφτε στην Νέα Υόρκη και η επόμενη στην Μόσχα». Και ποιος δίνει σημασία σε έναν οικονομολόγο οραματιστή; Κανείς ή πολύ λιγοστοί ίσως.

Όταν όμως αυτά τα λεγόμενα επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της δεύτερης υπερδύναμης σε πυρηνικά στον Κόσμο, δηλαδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τότε το πράγμα αλλάζει και αυτό έγινε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 μ.Χ.

Η ομιλία του Πούτιν έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση των ηγετών της G7 να παράσχουν δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, “κεφαλαιοποιώντας” έτσι τους τόκους από τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί μετά την έναρξη του πολέμου. Παράλληλα, σχολίασε πως ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα “σημείο χωρίς επιστροφή”, εξαιτίας της κατάρρευσης του “δυτικού μοντέλου παγκόσμιας ασφάλειας”.

Όταν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, της δεύτερης υπερδύναμης του Πλανήτη ομιλεί ότι δεν υπάρχει επιστροφή, αφ΄ενός το εννοεί, αφ΄ετέρου γνωρίζουμε ότι έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποφύγει η ανθρωπότητα τον Εφιάλτη.

“Προφανώς είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας. Σήμερα απλώς δεν υφίσταται, χρειάζεται να δημιουργηθεί ουσιαστικά εκ νέου”, δήλωσε ο Πούτιν. “Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε από το γεγονός ότι η μελλοντική αρχιτεκτονική της ασφάλειας είναι ανοικτή σε όλες τις ευρασιατικές χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία της. Το ‘σε όλες’ σημαίνει επίσης φυσικά τις χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ”, συμπλήρωσε.

“Ζούμε στην ίδια ήπειρο. (Αναφέρεται στην Ουκρανία). Ό,τι και να συμβεί, δεν μπορείς να αλλάξεις τη γεωγραφία, θα πρέπει να συνυπάρξουμε και να δουλέψουμε μαζί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο”, τόνισε ο Πούτιν. (Για ποιες επεκτατικές τάσεις τον κατηγορούν;)

Έχει όμως προηγηθεί η μεγάλη κατάρρευση του επίσημου τραπεζικού συστήματος που ξεκίνησε από τον Πούτιν στις 4 Μάρτιου 2022, όπου ανεβαίνει στη Κρατική Δούμα και καταθέτει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση, το οποίο και γίνεται αμέσως αποδεκτό. Τι έλεγε αυτό;

Στις 2 Μάρτιου του σωτήριου έτους 2022, η ΕΚΤ και η ΕΕ, ενημερώνονται αιφνιδιαστικά και γραπτώς από τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα και τη Ρωσική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, πως στις 4 Μάρτιου, η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει σε από-φορολόγηση της αγοράς του χρυσού της (σε ποσοστό 20%) και θα συνδέσει την ισοτιμία του νομίσματος της, απευθείας με την αξία του χρυσού και όχι με κάποιο άλλο νόμισμα (πχ. δολάριο ή ευρώ, ή άλλες φούσκες).

Αυτό είναι και το πρώτο βήμα του Q.F.S. Quantum Financial System που ξεκίνησε από 4/3/2022 μ.Χ.Ποιος το ξεκινά; Ο Πούτιν! Τις επόμενες ώρες και ημέρες, συνέβη το εξής απίστευτο: Το ρούβλι, συνδεδεμένο πια με τον χρυσό, έτυχε της ευρείας αποδοχής από τις χρηματαγορές (FOREX) και έγινε το πιο σταθερό νόμισμα στον Κόσμο (ενώ πριν ήταν το πιο ασταθές).

Αντίθετα, το “χρεωκοπημένο” δολάριο των Ρόθτσιλντς, δεν είχε πλέον κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, εφόσον ούτε συνδεδεμένο με χρυσό ήταν και πολύ περισσότερο, έσερνε μαζί του το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ ύψους 30 τρις και πλέον δολαρίων (μεγάλο μέρος από το χρέος του οποίου…έχει αγοράσει η Κίνα στη διακρατική αγορά των ομολόγων !!!).

Πρακτικά λοιπόν, οι ΗΠΑ τυπώνουν πληθωριστικά «χαρτάκια» χωρίς κάποια σύνδεση με κάποιο commodity (όπως είναι ο χρυσός) και ο Πούτιν τους «ξεβράκωσε» και τίναξε στον αέρα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

Από αυτό το γεγονός αφ΄ενός δεν υπάρχει επιστροφή, αφ΄ετέρου διορθώνεται μόνο με ένα πράγμα: Με πόλεμο! Είναι Νόμος: Η απάτη του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος καλύπτεται και επιδιορθώνεται μόνο με ΠΟΛΕΜΟ! Δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση, γι΄ αυτό και ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε για δρόμο χωρίς γυρισμό.

Αυτά βέβαια σας τα έχω πει αναλυτικά από το Μάρτιο του 2022 μ.Χ., μόλις εμφανίστηκαν τα γεγονότα στο πολιτικό προσκήνιο στο άρθρο μου: «ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» που μπορείτε να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

https://www.ksipnistere.com/2022/03/blog-post_1459.html

Το ερώτημα αν θα γίνει ή όχι ο Μεγάλος Πόλεμος έχει ήδη απαντηθεί και όχι μόνο από μένα. Αυτό είναι πλέον δεδομένο. Το πότε θα γίνει, είναι ένα ζητούμενο. Μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά και πώς;

Ας δούμε τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Γκραντ Σαπς, (ποτέ δε λείπει η Βρετανία από καμία σύρραξη αν δεν βάλει το χεράκι της) ο οποίος προειδοποίησε ότι η συμμετοχή της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και του Ιράν μέσα στα επόμενα χρόνια, το παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο και η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» πιο έντονα από ποτέ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Μάλιστα σύμφωνα με τον Σαπς οδεύουμε «από έναν μεταπολεμικό σε έναν προπολεμικό κόσμο». Σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να «εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν» για να πολεμήσουν σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία, περιγράφοντας όσους ζουν σήμερα ως «προπολεμική γενιά».

Τα σχόλια του στρατηγού σερ Πάτρικ Σάντερς προκάλεσαν ανησυχία για την επιστράτευση – κάτι που ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ της Βρετανίας στρατηγός σερ Ρίτσαρντ Σέριφ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να εξεταστεί.

Ο σερ Πάτρικ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν ένα «σημείο πίεσης» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε το ίδιο λάθος» με τους προκατόχους μας που «σκόνταψαν σε… φρικτούς πολέμους», όπως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος το 1.914 μ.Χ.

«Η κατάσταση σήμερα πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με το 1.914 μ.Χ. και το 1.939 μ.Χ.». Ο δρ. Νρτέιβιντ Γουέρινγκ επίσης, λέκτορας διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Σούσεξ, σημείωσε ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ επικίνδυνη δεδομένου ότι πλέον όλες οι μεγάλες δυνάμεις διαθέτουν πυρηνικά όπλα και πως ο κίνδυνος για την κλιμάκωση μίας σύγκρουσης είναι πραγματικός σε μεγάλο βαθμό.

«Κατά μία έννοια, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με το 1.914 μ.Χ. και το 1.939 μ.Χ., επειδή όλες οι μεγάλες δυνάμεις διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Ο κίνδυνος εδώ δεν είναι ότι η μία πλευρά παίρνει την προμελετημένη απόφαση να πυροδοτήσει την ‘Αποκάλυψη’, αλλά μάλλον ότι μια σύγκρουση ή μια περιοχή έντασης κλιμακώνεται σε ένα ορισμένο σημείο, ένα μέρος κάνει μια κίνηση την οποία ένα άλλο μέρος παρερμηνεύει, και τότε αρχίζει μια πυρηνική ανταλλαγή παρά το γεγονός ότι κανείς δεν την περίμενε», υπογράμμισε.

Αυτή η παρερμήνευση, η λάθος εκτίμηση και το χωνευτήρι του πολέμου που θα βγάλει ασπροπρόσωπη την παγκόσμια χρηματοοικονομική απάτη και ύφεση, είναι η δαμόκλειος σπάθη, που στέκει απειλητική όσο ποτέ, στον τράχηλο της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Τελευταίος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο ελβετικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Weltwoche» κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε πως η Σερβία ελέγχει τα αποθέματα σε πετρέλαιο, αλάτι, αλεύρι, ζάχαρη καθώς σε 3-4 μήνες θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο!!!

Λόγω των πολύ καλών σχέσεων του Σέρβου προέδρου με τον Β.Πούτιν και τη Μόσχα, δεν αποκλείεται ο Βούτσιτς να γνωρίζει τι γίνεται στο παρασκήνιο και να μετέφερε κάποιο ρωσικό τελεσίγραφο προς το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μετά και την παραδοχή περί μεταστάθμευσης ουκρανικών F-16 σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία. «Η ρητορική χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και θυμίζει τη φράση ενός πασίγνωστου ιστορικού:

‘’Το τρένο ( ο πόλεμος) έχει φύγει από τον σταθμό και κανείς δε μπορεί να το σταματήσει.’’ Πιστεύω πως πλησιάζουμε στις τελευταίες μέρες της δυνατότητας αναθεώρησης και αναστοχασμού των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αν οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν κάνουν κάτι σύντομα, ναι, είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματική καταστροφή.

Γιατί λέω ότι βαδίζουμε δίπλα στο χείλος της αβύσσου; Αναλύστε την κατάσταση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Δεν έχουν την πολυτέλεια της ήττας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Και οι δύο επιζητούν μόνο την νίκη! Όταν όμως οι δύο υπερδυνάμεις επιζητούν ανυποχώρητα μόνο την νίκη, ένα είναι βέβαιο:

Θα χάσουν και οι δύο! Τέλος ο Σέρβος ηγέτης καταλήγει: «Δε μπορώ να πω την φράση Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά δεν πιστεύω πως απέχουμε πολύ από αυτή την μεγάλη σύγκρουση! Όχι περισσότερο από 3-4 μήνες! Και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ακόμη νωρίτερα.

Σήμερα έλεγχα τα δεδομένα όσον αφορά τα αποθέματά μας σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και στα πάντα επειδή δεν ξέρω τι θα φέρει το αύριο για όλους μας». Αυτά τα τελευταία μας αφορούν όλους μας. Πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, θα πρόσθετα και νερό για τις πόλεις. Υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν, φροντίστε το. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά (https://attikanea.info/%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83-2024-%CE%BF-%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83/).


Σκοτ Ρίτερ: «Ο Μπάιντεν σχεδιάζει ένα πυρηνικό πόλεμο μόνο για την Ευρώπη». «Είμαστε στην άκρη της αβύσσου».

O πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του και αναφερόμενος στην δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβτοφ ότι σε ένα πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν επίσης πεδίο μάχης σημείωσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μια λάθος εντύπωση πως οι τελευταίες θα μείνουν αμέτοχες και πως αυτή θα αφορά μόνοι την  Ευρώπη.

Ο Σ.Ρίτερ όμως αποκάλυψε ότι αυτό δεν είναι μόνο “εντύπωση” αλλά η δήθεν «διοίκηση» Μπάιντεν έχει στα σχέδιά της ένα περιορισμένο, όπως νομίζει, πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη μόνο, για χάρη της Ουκρανίας.

«Στις ΗΠΑ μιλάμε για την πιθανότητα ενός πυρηνικό πολέμου, με το σκεπτικό ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας ή εναντίον κάποιων Ευρωπαϊκών χωρών και ότι η ρίψη αυτή των πυρηνικών όπλων θα περιοριστεί μόνο εκεί.

Αυτό όμως που είπε ο Λαβρόφ και ελπίζω να το έχουν ακούσει όλοι, είναι ότι εάν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη οι ΗΠΑ θα χτυπηθούν. Επαναλαμβάνω ώστε οι θεατές να καταλάβουν τι εννοώ: Εάν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη θα κτυπηθούν και οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Σ.Ρίτερ για να συνεχίσει:

«Και εδώ είναι το πρόβλημα: Έχουμε ένα πυρηνικό οπλοστάσιο το οποίο είναι απαρχαιωμένο. Έχουμε πύραυλους Minutaman III οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το όριο της επιχειρησιακής τους ζωής και σαπίζουν στα σιλό, το σύστημα ελέγχου και διοίκησης χρησιμοποιεί παρωχημένο εξοπλισμό. Οι Ρώσοι από την άλλη έχουν αναβαθμίσει το πυρηνικό τους υλικό. Έχουν πολυηχητικούς πυραύλους που μπορούν να φτάσουν στις ΗΠΑ σε πολύ λίγο  χρόνο από ότι μπορούμε εμείς να φτάσουμε σε αυτούς.

Η Ρωσία όχι μόνο θα μόνο  θα τραυματίσει τις ΗΠΑ αλλά αν πάρει την απόφαση να κτυπήσει θα πρόκειται για ένα φονικό κτύπημα καθώς θα καταστρέψει τις Αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις πριν εκτοξεύσουν οι ΗΠΑ για να μειώσει τις επιπτώσεις από το αμερικανικό ανταποδοτικό κτύπημα. Αυτό είναι που θα κάνει η Ρωσία», σημείωσε ο Αμερικανός αναλυτής για να προσθέσει:

«Ελπίζω ο κόσμος να κοιτάξει τους χάρτες και να δει τι θα γίνει εάν πυρηνικές κεφαλές των 100 ή 150 μεγατόνων κτυπήσουν τις Αμερικανικές πόλεις. Η διασπορά της ραδιενέργειας, πόσο αυτή θα κρατήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση όλα θα τελειώσουν.

Η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί. Οι Ρώσοι δεν παίζουν. Καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να αφήσουν τις ΗΠΑ να παίζουν ηλίθια παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ρωσίας, ως έθνος ως κράτος.

Εάν κάποιος νομίζει ότι η Ρωσία θα καθίσει απλώς και θα κοιτά ένα Ουκρανικό F-16 με αμερικανικά όπλα βαθιάς κρούσης να κτυπά την Μόσχα  ή την Αγία Πετρούπολη είναι τρελοί. Η Ρωσία θα γνωρίζει από πού ήρθε αυτό το κτύπημα και οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα. Για αυτό λέω και επαναλαμβάνω είμαστε στην άκρη της αβύσσου.  Είμαστε πιο κοντά σε ένα πυρηνικό πόλεμο από ότι ήμασταν ποτέ.

Κοιτάτε την δήθεν «διοίκηση» Μπάιντεν. Πως αντιδρούν  σε αυτό; Ενέκριναν νέες οδηγίες, ένα νέο σχέδιο πολέμου στο οποίο γίνεται ευκολότερη η χρήση πυρηνικών όπλων, χαμηλής απόδοσης  βάσει του οποίου θα περιορίζεται η πυρηνική ανταλλαγή αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Για αυτό έχουμε αναπτύξει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης όπως η βόμβα W76-2, ώστε να στείλουμε κάποιο είδους μήνυμα στην Ρωσία. Σας λέω από τώρα: Το Ρωσικό δόγμα  είναι σαφές: Οποιοδήποτε κτύπημα με πυρηνικό στο έδαφος της Ρωσίας θα έχει ως αποτέλεσμα πλήρη πυρηνικό πόλεμο από την Ρωσία με όλο το οπλοστάσιό της.

Δεν το λέω εγώ αυτό: Ο Πούτιν το λέει, αυτό προσπαθεί να μας υπενθυμίζει  και ο Λαβρόφ, όταν λέει “μην παίζετε με την φωτιά”. Αλλά αυτό δε θα κάψει τα χέρια μας μόνο. Θα κάψει τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας όλο το έθνος» (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84-%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%81-%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80/).

 

Η Ρωσία τοποθέτησε υπερ-ραντάρ Murmansk-BN στο Δ. Ιράν τυφλώνοντας από την νατοϊκή βάση στο Κιουρετσίτκ μέχρι το Αιγαίο. Οι Ρώσοι ελέγχουν ήδη μια τεράστια περιοχή έχοντας την δυνατότητα να μπλοκάρουν πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και δορυφορικά συστήματα-Ακήρυκτος πόλεμο Ρωσίας και ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή με εμπλοκή και του Ισραήλ

Ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος Σερντάρ Αλιτσαβούσογλου, κάνει μια πραγματικά τρομερή αποκάλυψη σχετικά με το Ρωσικό σχέδιο τύφλωσης της βάσης του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ στο τουρκικό έδαφος. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι “ το ρωσικό ραντάρ Murmansk-BN στο Ιράν μπλοκάρει ήδη το νατοϊκό ραντάρ ΑΝ/ΤΡΥ-2 στην Τουρκία, προκαλώντας πονοκέφαλο στις ΗΠΑ.

Το Murmansk-BN είναι ένα σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) που αναπτύχθηκε από την Ρωσία για να διακόπτει και να παρεμποδίζει τις επικοινωνίες των αμυντικών συστημάτων υψηλών συχνοτήτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το σύστημα έχει εμβέλεια 5.000-8.000 km και μπορεί να μπλοκάρει όλα τα κύματα ραντάρ υψηλής συχνότητας σε μια περιοχή 640 χιλιάδων km2.

Μπορεί επίσης να σαρώσει αυτόματα μια μεγάλη περιοχή. Εάν οι πηγές εκπομπής ραδιοκυμάτων ανιχνευθούν από το ρωσικό σύστημα, τότε μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές στενής ζώνης και να αποτρέψουν την ανταλλαγή πληροφοριών. Έχει προσδιοριστεί από διαφορετικές πηγές ότι έχει αποτελεσματικές δυνατότητες κατά πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και δορυφορικών συστημάτων.

Η Ρωσία ανέπτυξε αυτό το σύστημα για να αποτρέψει το παγκόσμιο σύστημα επικοινωνίας υψηλής συχνότητας του ΝΑΤΟ ( GPS) Σε παλαιότερη ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρθηκε ότι το σύστημα αυτό τοποθετήθηκε και στην Αρκτική Βάση κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας.

Ενώ η Ρωσία δεν εξήγησε τους λόγους αυτής της κίνησης, αυτή η κατάσταση θεωρείται από διάφορες πηγές ως κίνηση κατά των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ. Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση έχει ως σκοπό τη διακοπή των συστημάτων ραδιοφώνου και επικοινωνίας που καλύπτουν όλη την Ευρώπη, είναι μια ανησυχητική κατάσταση για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Αυτό το σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε από τη Μόσχα το 2019 μ.Χ., προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα επικοινωνιών στην Νορβηγία. Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει αποδείξει την επιτυχία του στον τομέα του.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, λέγεται ότι μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, το Ιράν αγόρασε περισσότερα από ένα συστήματα ραντάρ Murmansk-BN και διαφορετικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου από την Ρωσία, και τα ανέπτυξε στις στρατηγικές του περιοχές για να εμποδίσει τα στρατιωτικά κύματα επικοινωνίας υψηλής συχνότητας που προέρχονται από γειτονικές περιοχές. Το αξιοσημείωτο σημείο εδώ είναι ότι το Ιράν αγόρασε περισσότερα από ένα συστήματα Murmansk-BN.

Ακήρυκτος πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Όπως φαίνεται, το Ρωσικής κατασκευής σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Murmansk-BN, το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε μεγάλη εμβέλεια, θα αναλάβει το έργο της παρεμβολής σημάτων κατά της τουρκικής επικράτειας  μέσω του Ιράν. Ο λόγος είναι ότι το σύστημα ραντάρ (Κιουρετσίκ) AN-TPY-2, το οποίο τοποθετήθηκε στην επικράτειά μας σε συνεργασία με την FETO, εργάζεται κατά του Ιράν εδώ και χρόνια για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Το Murmansk-BN και διαφορετικά συστήματα EW αναπτύσσονται στο δυτικό Ιράν, με στόχο να μπλοκάρουν τα σήματα που προέρχονται από το ραντάρ του ΝΑΤΟ τύπου AN-TPY-2 στην Τουρκία. Με αυτό το σύστημα, Ρωσία και Ιράν, θα επιτύχουν σημαντικά κέρδη στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Το κλείσιμο των Αμερικανικών βάσεων είναι μια ευθύνη που έχει βάλει η ιστορία στην γενιά μας. Το πιο σημαντικό κίνητρο του τουρκικού έθνους είναι το ιδανικό της «πλήρους Ανεξαρτησίας» και η ιστορία έχει προσφέρει στην γενιά μας μια μεγάλη ευκαιρία να το συνειδητοποιήσει.

Η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό, να βελτιώσουμε τη συνεργασία με τους φίλους μας και να τοποθετήσουμε την Τουρκία σε ηγετική θέση στην Ασία είναι να κλείσουμε τις βάσεις των ΗΠΑ”, καταλήγει ο ίδιος.

Το σύστημα ραντάρ AN/TPY-2, που αναπτύσσεται από το ΝΑΤΟ στην Τουρκία, την Ιαπωνία, το Γκουάμ, την Νότια Κορέα, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, είναι επίσης εγκατεστημένο στο Ισραήλ, το οποίο δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Το Ισραήλ περιλαμβάνεται στην αμυντική ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή έχει ήδη ξεκινήσει μετά την Ουκρανία, τοποθετώντας στο κάδρο επίσης, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7262361_i-rosia-topothetise-yper-rantar-murmansk-bn-sto-d-iran-tyflonontas-apo).


Μετρημένες οι ημέρες των Ουκρανών στο Kursk - Το... τέλος του Zelensky. Οι Ουκρανοί επιχείρησαν με έναν τεράστιο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στο Kursk λέει ο Alaudinov. Ο Ρωσικός στρατός ο πιο μάχιμος παγκοσμίως.

Ο Ρωσικός στρατός σήμερα είναι ο πιο μάχιμος και ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως λόγω της εμπειρίας του υποστηρίζει ο Apty Alaudinov, αναπληρωτής αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος κάνει μια αποτίμηση της εισβολής των Ουκρανών στο Kursk αλλά και του τι πρέπει να αναμένουμε από τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό μέτωπο.

«Κανείς δεν έχει τέτοια εμπειρία όπως εμείς. Και αυτό είναι γεγονός. Σήμερα ο Ρωσικός στρατός είναι ο πιο ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως» ανέφερε μιλώντας στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Alaudinov, τονίζοντας ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ετοιμοπόλεμες μονάδες σε κάθε κλάδο, διαθέτοντας την πιο πλούσια και πιο εκτεταμένη εμπειρία στον κόσμο.

Μάλιστα ο Alaudinov υποστηρίζει πως από τις συγκρούσεις διαπιστώνεται πως οι Ουκρανοί, και παρά τα όσα λέγονται σχετικά με τις προμήθειες των Δυτικών, εξακολουθούν να πολεμούν, έχοντας ως βασικά τους όπλα τα kalasnikov αλλά και Σοβιετικό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας πως ο εξοπλισμός που τους έχει δοθεί... είναι τουλάχιστον πέντε δεκαετιών.

Το 2024 μ.Χ. τελειώνει ο πόλεμος. Ο Alaudinov επανέλαβε την εκτίμηση του πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέσα στο 2024 μ.Χ. «Θα το πω ξανά: είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι φέτος θα τελειώσει ολόκληρη η εκστρατεία.

Όταν μίλησα για αυτό, κατάλαβα ότι όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν φέτος, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς θα συμβεί όλο αυτό, καθώς έπρεπε να καταστρέψουμε με κάποιο τρόπο αυτές τις έτοιμες για μάχη μονάδες, τον εξοπλισμό και τους πόρους τους» είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι θόλωσε το μυαλό της ηγεσίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με την απόφαση να συγκεντρώσουν όλο τον πολεμικό εξοπλισμό τους και να τον ρίξουν στην κατεύθυνση του Kursk, όπου και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει ήδη να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος του.

Καταρρέουν σε όλο το μέτωπο. Αν και ο Ρώσος υποστράτηγος παραδέχεται ότι οι Ουκρανοί έχουν ακόμα απόθεμα δυνάμεων, τονίζει ότι αυτή την στιγμή στο μέτωπο, ολόκληρη η γραμμή των Ουκρανών έχει καταρρεύσει. Όπως λέει, οι Ρωσικές μονάδες προχωρούν σε καθημερινή βάση, καταλαμβάνοντας περισσότερα εδάφη και οικισμούς.

Η αποφασιστική μάχη. Σύμφωνα με τον Alaudinov η μάχη στο Kursk είναι και αυτή που θα κρίνει την έκβαση του πολέμου. «Είπα στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι προετοιμαζόμαστε για μια αποφασιστική μάχη. Τώρα γίνεται η αποφασιστική μάχη. Νομίζω ότι αυτή η αποφασιστική μάχη θα ολοκληρώσει την ιστορία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η Ρωσία θα βγει από αυτήν, νικητής» είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει όλη την Ουκρανία προκειμένου να μπει ένα τέλος στην στρατιωτική της επιχείρηση.

Όπως σημειώνει, βασική προτεραιότητα είναι το ΝΑΤΟ να τοποθετηθεί σε μια θέση, από την οποία δεν θα μπορεί να ενεργήσει κατά της Ρωσίας καθώς και να επιτευχθούν οι στόχοι που είχε θέση από την πρώτη στιγμή η Μόσχα.

Διαπραγματεύσεις. «Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν τόσο η Ουκρανία όσο και το μπλοκ του ΝΑΤΟ και η Αμερική που τα διαχειρίζεται όλα, ότι πρέπει να σταματήσουν και να διαπραγματευτούν μαζί μας, τόσο πιο γρήγορα θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τουλάχιστον ένα μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας.

Όσο αργότερα το καταλάβουν αυτό, τόσο λιγότερη περιοχή θα έχουν και τόσο λιγότερες ευκαιρίες θα έχουν να διαπραγματευτούν μαζί μας και να συμφωνήσουν σε κάτι»  υπογράμμισε ο Ρώσος υποστράτηγος, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ πάντα θα εποφθαλμιά την πλούσια σε πόρους Ρωσία.

Η επόμενη ημέρα. Ωστόσο, όπως λέει, αυτή την στιγμή το ΝΑΤΟ έχει εξαντληθεί, καθώς αν και επιχείρησε να νικήσει τηn Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε όπλα και εξοπλισμό.

«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ κατανοεί ότι χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο για να αναπληρώσουν αυτούς τους πόρους, τα όπλα, τον εξοπλισμό. Και θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν κάποια διακοπή. Η στρατηγική του ΝΑΤΟ στοχεύει στην υποδούλωση όλων των κρατών, καταστρέφοντας τον πληθυσμό τους και λεηλατώντας τους πόρους τους, έτσι ώστε μόνο η Αμερική να μπορέσει να ζήσει πλουσιοπάροχα» υπογράμμισε ο Alaudinov.

Nα κρεμαστεί ο Zelensky. Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να συμβεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Volodymyr Zelensky μετά την νίκη της Ρωσίας, ο Alaudinov ήταν ξεκάθαρος.. «Ελπίζω ότι όταν πέσει στα χέρια μας, θα δικαστεί.

Δεν θα συμφωνήσω με κανένα μέτρο γι' αυτόν εκτός από την αγχόνη. Νομίζω ότι πρέπει να κρεμαστεί. Αυτό το μέτρο είναι που του αξίζει άμεσα για όλες αυτές τις πράξεις που διέπραξε» κατέληξε ο Alaudinov (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/756631/o-rosikos-stratos-o-pio-maximos-pagkosmios-metrimenes-oi-imeres-ton-oukranon-sto-kursk).


O πιο μάχιμος στρατός του Κόσμου! O Ρωσικός στρατός σήμερα, θεωρείται ο πλέον ετοιμοπόλεμος και μάχιμος από οποιονδήποτε άλλον στρατό! Ο Ρωσικός στρατός ο πιο μάχιμος παγκοσμίως – Μετρημένες οι ημέρες των Ουκρανών στο Kούρτσκ!

"Ο ρωσικός στρατός σήμερα είναι ο πιο μάχιμος και ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως λόγω της εμπειρίας του" υποστηρίζει ο Aπτυ Αλαουντίνοφ, ο τσετσένος αναπληρωτής αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Aκχμάτ, ο οποίος κάνει μια αποτίμηση της εισβολής των Ουκρανών στο Kούρτσκ αλλά και του τι πρέπει να αναμένουμε από τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό μέτωπο.

«Κανείς δεν έχει τέτοια εμπειρία όπως εμείς. Και αυτό είναι γεγονός. Σήμερα ο ρωσικός στρατός είναι ο πιο ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Αλαουντίνοφ, τονίζοντας ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ετοιμοπόλεμες μονάδες σε κάθε κλάδο, διαθέτοντας την πιο πλούσια και πιο εκτεταμένη εμπειρία στον κόσμο.

Τι συμβαίνει στο Kούρτσκ. Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Kούρτσκ με την εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αλαουντίνοφ είπε πως όταν έφτασαν οι δυνάμεις του στην περιοχή, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.

«Τότε το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πού βρισκόταν ο εχθρός. Ήρθα εδώ με δύο αποσπάσματα, και με αυτά τα δύο αποσπάσματα, μέσα σε μια μέρα, διαπιστώσαμε πλήρως ποιος ήταν πού, πού ήταν ο εχθρός, πού ήταν οι δικοί μας. Έχοντας έρθει εδώ με συνολικά περίπου 200 άτομα, μπορέσαμε να φτιάξουμε μια γραμμή» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος, προσθέτοντας:

«Σε μία μόνο περιοχή προς την κατεύθυνση Sudzhan, την πρώτη ημέρα, μαζί με τις παρακείμενες μονάδες, καταστρέψαμε 32 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, την δεύτερη ημέρα - 20 μονάδες εξοπλισμού, την τρίτη - 13 μονάδες εξοπλισμού. Και στη συνέχεια καίγαμε 10-15 μονάδες εξοπλισμού κάθε μέρα.  Τις τελευταίες μέρες ο εχθρός έχει αρχίσει να φοβάται την περαιτέρω προώθηση του, γιατί καίμε πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό του και δεν αφήνουμε πολλά να περιφέρονται στο έδαφός μας».

Οι πιο εκπαιδευμένες δυνάμεις των Ουκρανών στο Kούρτσκ. «Κατά την διάρκεια αυτών των τριών εβδομάδων, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω ότι είναι απίθανο να διαρκέσουν πολύ ακόμα οι επιχειρήσεις τους» είπε ο Aλαουντίνοφ, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί έστειλαν στο Kούρτσκ τις πιο εκπαιδευμένες και επίλεκτες δυνάμεις τους, οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Επιχείρησαν με έναν τεράστιο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος. Στόχος ο πυρηνικός σταθμός. Σύμφωνα με τον Αλαουντίνοφ, όλα τα όπλα που διέθεταν οι Ουκρανοί στράφηκαν στην κατεύθυνση του Kούρτσκ έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνάμεις για να εισβάλλουν στο Kursk για να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, και συγκεκριμένα στο Kούρτσατοφ.

«Και έτσι σχεδιάστηκε προκειμένου να αναγκάσει την Ρωσία, πρώτον, να απομακρύνει τις δυνάμεις και τα χάσει το πλεονέκτημα από όλους τους τομείς του μετώπου και κατ'επέκταση να μας γονατίσει, να μας αναγκάσει να διαπραγματευτούμε με τους δικούς τους όρους» υπογράμμισε ο Aλαουντίνοφ, επισημαίνοντας πως ούτε μια Ρωσική μονάδα δεν αποσύρθηκε από το ουκρανικό μέτωπο.

Προωθούμαστε στο Ντονέτσκ. «Με τις μικρές μας δυνάμεις καταφέραμε να σταματήσουμε τον εχθρό και να του επιφέρουμε τεράστια καταστροφή. Και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μεταφέραμε δυνάμεις από διάφορες κατευθύνσεις του μετώπου, η κατεύθυνση του Ντονέτσκ ήδη κινείται προς τα εμπρός.

Οι δυνάμεις μας έχουν προχωρήσει, ο εχθρός πέφτει» τόνισε ο Aλαουντίνοφ, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί «φασίστες», πυροβολώντας και σκοτώνοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Χωρίς drones δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο. Ερωτηθείς για το εάν οι στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό μέτωπο είναι ένας πόλεμος των drones, o Aλαουντίνοφ παραδέχθηκε ότι χωρίς τα drones οι Ρωσικές δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτήν τη σύγκρουση στο Kούρτσκ.

«Από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι αν δεν αναπτύξουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο. Και αρχικά δημιουργήσαμε το δικό μας σχολείο, το οποίο ονομάζεται Σχολή Μη Επανδρωμένων Ειδικών Δυνάμεων Aκχμάτ, όπου εκπαιδεύουμε όχι μόνο τους μαχητές μας, αλλά βοηθούμε και στην εκπαίδευση μαχητών πολλών άλλων μονάδων.

Χάρη σε αυτό το σχολείο, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μονάδα μας είναι εξοπλισμένη με την δική της ομάδα μη επανδρωμένων συστημάτων» υπογράμμισε ο Ρώσος υποστράτηγος, τονίζοντας ότι οι μη επανδρωμένες μονάδες μας έδωσαν μεγάλη έμφαση στην καταστροφή του εχθρού και την αναχαίτισή του.

Πολλοί ξένοι ανάμεσα στους Ουκρανούς. Επιπλέον, ο Aλαουντίνοφ υποστήριξε ότι ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές, βρισκόταν και μεγάλος αριθμός ξένων στρατιωτών. «Συμμετείχε πολύ μεγάλος αριθμός ξένων στρατιωτών και οι καλύτερες δυνάμεις που είχαν, οι οποίες ήταν οι καλύτερα εξοπλισμένες, οι πιο εκπαιδευμένες.

Νομίζω ότι έχουν ήδη χάσει ένα πολύ σοβαρό ποσοστό από αυτούς τους ξένους και τις πιο εκπαιδευμένες δυνάμεις και πόρους τους. Μπορώ να απαριθμήσω τις ταξιαρχίες που καταγράψαμε στον τομέα μας: 61η ταξιαρχία, 80η ταξιαρχία, 82η ταξιαρχία, 95η ταξιαρχία, 92η ταξιαρχία» επισήμανε ο Aλαουντίνοφ (https://www.pirinoslogios.com/post/o-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85).


Ξέσπασμα στην Ουκρανία - Οργή για Zelensky που διπλασίασε τις τιμές στο ρεύμα ενώ η χώρα είναι στο σκοτάδι από τα ρωσικά χτυπήματα. Η ουκρανική κοινωνία βυθίζεται στην καταστροφή από ένα στυγνό καθεστώς που δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσει τους δυτικούς χορηγούς του.

Οργή επικρατεί στην Ουκρανία καθώς η απάνθρωπη κυβέρνηση Zelensky διπλασίασε σχεδόν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ η χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, εξαιτίας των Ρωσικών χτυπημάτων στις ενεργειακές υποδομές.

Με τον τρόπο αυτό το στυγνό καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να συγκεντρώσει πόρους προς όφελος των δυτικών δανειστών, που ενισχύουν τον αυτοκτονικό πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2024 μ.Χ., περίπου 400.000 Ουκρανοί θα εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω προβλημάτων με την ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει το Bloomberg.

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι η χώρα θα βυθιστεί στο σκοτάδι αυτό το χειμώνα εν μέσω επιθέσεων στην ενεργειακή της υποδομή. Η αδυναμία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα θα μπορούσε να μειώσει την ήδη εξασθενημένη υποστήριξη προς την ουκρανική κυβέρνηση, επισημαίνει το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της περιοχής Zaporozhye, Yevgeny Balitsky, δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει επαρκείς δυνάμεις και μέσα για να καταστρέψει πλήρως την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, εάν το επιθυμεί .

Οι Ρώσοι δεν έχουν ξεκινήσει τίποτα ακόμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «δεν έχουν ξεκινήσει τίποτα ακόμα». Ο αναλυτής Danila Gureev, με την σειρά του παρατήρησε πως η καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου και του συστήματος παροχής ενέργειας διευκολύνεται από την επιθυμία των αρχών του Κιέβου να συνεχίσουν την στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.

Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι τους πρώτους μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης η Ρωσία δεν χτυπούσε σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής, αν και αυτό θα στερούσε από τους Ουκρανούς τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Καταστροφικό πλήγμα στο 80% των ουκρανικών θερμοηλεκτρικών σταθμών. Υπενθυμίζεται πως στο 80% των ουκρανικών θερμοηλεκτρικών σταθμών έχει προκληθεί πλήγμα από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς, καθώς και στους μισούς υδροηλεκτρικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των Ουκρανών.

Σύμφωνα με το Κίεβο οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Κίεβο έχουν καταστραφεί από τα ρωσικά χτυπήματα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει προσδιοριστεί το επίπεδο των ζημιών που προκλήθηκαν.

Τα ρωσικά πλήγματα προκαλούν πολύ μεγάλες διακοπές ηλεκτροδότησης στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στο Kharkiv. Η κλίμακα και ο αντίκτυπος του νέου κύματος επιθέσεων «είναι πολύ μεγαλύτερος» από εκείνον της τον χειμώνα του 2023 μ.Χ., όταν εκατομμύρια Ουκρανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας η παραγωγή ενέργειας της Ουκρανίας ήταν σχετικά ισορροπημένη μεταξύ των θερμοηλεκτρικών σταθμών που λειτουργούσαν με άνθρακα και αέριο και των πυρηνικών σταθμών, με χαμηλότερο ποσοστό υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πυρηνικός σταθμός στην Zaporozhye που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, τελεί υπό την διοίκηση των Ρωσικών δυνάμεων από την αρχή του πολέμου και δεν παράγει πλέον ηλεκτρική ενέργεια.

Δημογραφική καταστροφή. Εν τω μεταξύ ο Ουκρανός οικονομολόγος Alexey Kushch υπολογίζει ότι σε 75 χρόνια, ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα μπορούσε να μειωθεί στα 10 εκατομμύρια άτομα λόγω της μετανάστευσης και της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας στις γυναίκες, κάτι που αποτελεί εθνική καταστροφή.

«Σε τρεις κυριολεκτικά γενεές σε 75 χρόνια, ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα μπορούσε να μειωθεί στα 10 εκατομμύρια. Πρώτα απ’ όλα, ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης και της πτώσης του ποσοστού γονιμότητας των γυναικών κάτω από το ένα», εξήγησε ο Alexey Kushch

Όπως υπενθύμισε, το 2023 μ.Χ., περίπου 187.000 παιδιά γεννήθηκαν στην Ουκρανία, ενώ το 2022 περίπου 230.000 παιδιά, πράγμα που σημαίνει πτώση του ποσοστού γεννήσεων πάνω από 30%. Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα, το μέγεθος της καταστροφής θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Δεν απέκλεισε ότι τα 187.000 νεογέννητα περιελάμβαναν όλα τα παιδιά στα οποία οι ουκρανικές αρχές εγγραφής εξέδωσαν πιστοποιητικά γέννησης, δηλαδή ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και εκείνα που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, κυρίως στην ΕΕ.

Εθνική τραγωδία. «Ο πόλεμος είναι μια εθνική τραγωδία. Και η δημογραφική κρίση είναι εθνική καταστροφή. Και δεν καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη αυτή την απλή αλήθεια», κατέληξε ο Alexey Kushch

Τον Αύγουστο 2024 μ.Χ., η ουκρανική εθνική αναλυτική πηγή OpenDatabot, η οποία συγκεντρώνει επίσημα δεδομένα, ανέφερε ότι το ποσοστό θνησιμότητας στην Ουκρανία υπερβαίνει το ποσοστό γεννήσεων κατά τρεις φορές. Δηλαδή πεθαίνουν 3 και γεννιέται 1

Τον Απρίλιο, Ουκρανοί δημοσιογράφοι, έχοντας αναλύσει υλικό από το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας σχετικά με τη στρατηγική δημογραφικής ανάπτυξης της χώρας, ανέφεραν ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 300 ετών. Ο πρώην πρωθυπουργός Mykola Azarov δήλωσε τον Ιανουάριο 2024 μ.Χ. ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας έχει μειωθεί κατά 2,5 φορές σε σύγκριση με το 2014 μ.Χ.-(https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/756224/ksespasma-stin-oukrania-orgi-gia-zelensky-pou-diplasiase-tis-times-tou-reymatos-eno-i-xora-einai-sto-skotadi-apo-ta-rosika-xtypimata).


Επικίνδυνες ακροβασίες Erdogan: Καλούμε την Ρωσία να ... επιστρέψει την Κριμαία - Σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Το ζήτημα της "επιστροφής" της Κριμαίας θα πρέπει να αποτελέσει «τη βάση οποιασδήποτε συμφωνίας που θα συναφθεί», τονίζει η Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την ελπίδα του για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία στο πλαίσιο του σεβασμού της «εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας». «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η σύγκρουση θα τελειώσει με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.

Παράλληλα, ο Erdogan υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και την ανάγκη επιστροφής της Κριμαίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», σημείωσε. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ibrahim Kalin, δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία εάν υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία. Τόνισε ότι η θέση της Άγκυρας για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη από το 2014 μ.Χ. και ότι το ζήτημα της Κριμαίας θα πρέπει να αποτελέσει «τη βάση οποιασδήποτε συμφωνίας που θα συναφθεί».

Ας υπενθυμίσουμε ότι η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014 μ.Χ., μετά από δημοψήφισμα όπου πάνω από το 96% των κατοίκων της χερσονήσου επέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες την επανένωση με την Ρωσία, όπως και πάνω από το 95% των κατοίκων της Σεβαστούπολης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757885/epikindynes-akrovasies-erdogan-kaloyme-ti-rosia-na-epistrepsei-tin-krimaia-sevasmos-stin-edafiki-akeraiotita-tis-oukranias).

 

Οργισμένη απάντηση Zakharova στον Erdogan - «Τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης». «Οι Ρωσικές περιοχές είναι το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαβάστε το Σύνταγμά μας», ξεκαθαρίζει η Ρωσική διπλωματία.

Καμία περιοχή που αποτελεί μέρος της Ρωσίας δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσης με την Ουκρανία, ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, απαντώντας στις αιτιάσεις του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan περί "επιστροφής της Κριμαίας" στην Ουκρανία «Οι Ρωσικές περιοχές είναι το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαβάστε το Σύνταγμά μας», τόνισε η διπλωμάτισσα σε καθιερωμένη ενημέρωση των Ρώσων συντακτών.

Κατά συνέπεια, όπως σημείωσε η Zakharova, τα θέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Επικίνδυνες ακροβασίες Erdogan: Καλούμε την Ρωσία να ... επιστρέψει την Κριμαία - Σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την ελπίδα του για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία στο πλαίσιο του σεβασμού της «εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η σύγκρουση θα τελειώσει με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στην Σύνοδο της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.

Παράλληλα, ο Erdogan υπογράμμισε την συνεχιζόμενη υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και την ανάγκη επιστροφής της Κριμαίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», σημείωσε. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin, δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία εάν υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία. Τόνισε ότι η θέση της Άγκυρας για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη από το 2014 μ.Χ. και ότι το ζήτημα της Κριμαίας θα πρέπει να αποτελέσει «την βάση οποιασδήποτε συμφωνίας που θα συναφθεί».

Ας υπενθυμίσουμε ότι η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσική Ομοσπονδία το 2014 μ.Χ., μετά από δημοψήφισμα όπου πάνω από το 96% των κατοίκων της χερσονήσου επέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες την επανένωση με την Ρωσία, όπως και πάνω από το 95% των κατοίκων της Σεβαστούπολης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757888/orgismeni-apantisi-zakharova-ston-erdogan-ta-edafi-tis-rosikis-omospondias-den-einai-antikeimeno-diapragmatefsis).


Συγκλονίζει Ιάπωνας εθελοντής στον Ρωσικό Στρατό: «Προτιμώ να πεθάνω ως πολεμιστής παρά να ζω ως γουρούνι».

Πολλοί εθελοντές, από άλλες χώρες, πολεμάνε στο μέτωπο της Ουκρανίας και την Ρωσίας. Όμως η μαρτυρία ενός Ιάπωνα εθελοντή με τις Ρωσικές δυνάμεις συγκλονίζει. Όπως ο ίδιος τονίζει: «Προτιμώ να πεθάνω ως πολεμιστής παρά να ζω ως γουρούνι» (https://romioitispolis.gr/sygklonizei-iaponas-ethelontis-ston-rosiko-strato-protimo-na-pethano-os-polemistis-para-na-zo-os-goyroyni/).


Που βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη; Εννέα βάσεις σε Ευρωπαϊκό έδαφος και μια στην Τουρκία διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Οι Αμερικάνοι έχουν την μερίδα του λέοντος.

Στην Ευρώπη μόλις δύο χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Πρόκειται για την Γαλλία και την Αγγλία. Παρ’ όλα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο υπάρχουν συνολικά εννέα βάσεις με πυρηνικά είτε μιλάμε για βόμβες, πυραύλους ή αεροπλάνα και υποβρύχια που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

Από τις εννέα βάσεις οι πέντε ανήκουν στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν πυρηνικά και στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι Αμερικάνοι διαθέτουν 180 πυρηνικές βόμβες σε ευρωπαϊκό έδαφος και στην Τουρκία. Μόνο στην αεροπορική βάση Μπούσελ στη Γερμανία βρίσκονται αποθηκευμένες πάνω από 20 Αμερικανικές πυρηνικές βόμβες.

Αναλυτικότερα, πέραν του Ινσιρλίκ το οποίο ήδη αναφέραμε, οι ΗΠΑ έχουν πυρηνικά στις βάσεις Αβιάνο και Γκέντι στην Ιταλία και στις βάσεις Μπούσελ, Κλάινε-Μπρόγκελ και Φόλκεν-Ούντεν στην Γερμανία.

Από εκεί και πέρα η Γαλλία είναι η δεύτερη ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στην Ευρώπη καθώς διαθέτει 290 πυρηνικές κεφαλές σε τρεις βάσεις. Συγκεκριμένα στο Λουξέιλ λε Μπαν, στο Ιλ Λονγκ και στην Ιστρ υπάρχουν γαλλική πυρηνικά όπλα. Η Γαλλία διαθέτει βόμβες, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και κεφαλές που μπορούν να εκτοξεύσουν αεροπλάνα και υποβρύχια.

Τέλος η Αγγλία έχει μόνο πυραύλους για υποβρύχια και τους έχει τοποθετήσει στην βάση Φάσλεϊν που βρίσκεται στην Σκωτία. Για την ιστορία εκτός των ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία πυρηνικά διαθέτουν και οι Ρωσία, Ινδία, Ισραήλ, Πακιστάν και Βόρεια Κορέα (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/09/blog-post_16.html).


Μια «μίνι-Ρωσία» έχει δημιουργηθεί στην... Σερβία - Το Βελιγράδι «νίκησε» την Γερμανία. Το Reuters σημειώνει ότι ένας αριθμός Ρώσων πολιτών αναχώρησε επίσης για την Γερμανία, αλλά η παρουσία τους γίνεται πιο έντονα αισθητή στο Βελιγράδι.

Στην Σερβία, όπου ήρθαν πολλοί Ρώσοι πολίτες μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δημιουργήθηκε μια «μίνι-Ρωσία». Το Reuters κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από συνομιλίες με Σέρβους δημοσίους υπαλλήλους και μετανάστες. Το πρακτορείο σημειώνει ότι ένας αριθμός Ρώσων πολιτών αναχώρησε επίσης για την Γερμανία, αλλά η παρουσία τους γίνεται πιο έντονα αισθητή στο Βελιγράδι (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757487/mia-mini-rosia-exei-dimiourgithei-sti-servia).


Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!! Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Ένα βήμα πριν εμπλακεί στον πλέον καταστροφικό πόλεμο που γνώρισε ποτέ, στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι ενώ ο πόλεμος αυτός μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια ως Γ΄ Παγκόσμιος Οικονομικός πόλεμος, τώρα ήρθε η ώρα να γενικευθεί ως πόλεμος όπλων μαζικής καταστροφής και Πυρηνικός πόλεμος σε παγκόσμια ανάφλεξη και γενική σύρραξη.

Είναι γιατί τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και όλοι πλέον θέλουν αυτόν τον πόλεμο ως μία λύτρωση, μια επανεκκίνηση, μία «φτου κι από την αρχή» να το θέσω απλά, αφού όλοι απέτυχαν στις πολιτικές τους ειδικά στην οικονομική πολιτική, την κοινωνική, τις παροχές και πρωτίστως απέτυχαν να κάνουν έναν κόσμο καλύτερο.

Όλοι οι σύγχρονοι πόλεμοι γίνονται για έναν και μόνο λόγο: Για οικονομικούς λόγους και όταν κινδυνεύει το δολάριο, μπαίνουν μπροστά οι πολεμοχαρείς μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και ισοπεδώνουν κράτη και αντιρρησίες τύπου Σαντάμ στο Ιράκ, Καντάφι στην Λιβύη, Άσαντ στην Συρία και άλλων που θα αναλύσω στη συνέχεια.

Κανένας Πόλεμος ποτέ στην Ιστορία δεν έγινε για ηθικούς λόγους, για πατριωτικους, για προσωπικούς κλπ.  Ακόμη και οι λεγόμενοι θρησκευτικοι πόλεμοι που έγιναν (π.χ. σταυροφορίες) πίσω τους είχαν καλά κρυμμένα οικονομικά κίνητρα.

Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό διότι όπως λέει και το σοφό λαϊκό ‘άσμα « για τα λεφτά τα κάνεις όλα» αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια και τείνει να γίνει πολιτικός νόμος defacto. Όλες οι οικονομίες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ χρωστάνε!!! Πώς είναι δυνατόν; Και όμως είναι!!!

Λογικά θα έπρεπε αν κάποιες Χώρες είναι χρεωμένες, κάποιες άλλες να ευημερούσαν και να είχαν κερδίσει το χρήμα που έχασαν αυτές που ζημιώθηκαν από λάθος πολιτικές, από υπερδανεισμούς , από πολέμους ή άλλες δυσμενείς συμπτώσεις και συγκυρίες. Καμία σχέση!!! Είτε σωστή οικονομική πολιτική έχουν, είτε λανθασμένη, ΧΡΩΣΤΑΝΕ της Μιχαλούς!!!

Ας δούμε από τις πλέον πτωχές, μέχρι τις πλέον οικονομικά αναπτυγμένες, αυτές που κορδώνονται και ως G20, δηλαδή Γκράντ ή Γκρέϊτ, μεγάλες σε μέγεθος και χρήμα, οι οποίες τελικά είναι και οι πιο χρεωμένες, σε σημείο που το Ελληνικό χρέος που τόσος λόγος γίνεται, να μοιάζει ασήμαντο.

Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο χρεωμένος όσο είναι σήμερα, έπειτα από δύο χρόνο μάχης εναντίον της «πανδημίας». Και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg ο δρόμος του δανεισμού είναι ακόμη μακρύς.

Κυβερνήσεις, εταιρείες και νοικοκυριά δανείστηκαν πέρυσι 24 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντισταθμίσουν τον οικονομικό βάρος της πανδημίας, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ήτοι στα 300 τρισ. δολάρια έως το τέλος του 2021 μ.Χ., ή περισσότερο από το 355% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιες τσέπες; Ή για να το θέσω πιο απλά, που είναι αυτά τα χρήματα σήμερα; Ποιος τα έχει; Διότι κάποιος πρέπει να τα έχει…λογικά πάντα, πριν τρελαθούμε όλοι.

300 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ χρωστούν συνολικά όλες οι Χώρες και κάθε μέρα που περνάει το χρέος αυτό τρέχει προς τα πάνω με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ας δούμε μερικές από αυτές, τις πλέον ισχυρές, όπως Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, μέχρι και η Ελβετία!!!

EUR. UNION 13.720.000.000.000 85% 27.864 30-06-2010 μ.Χ.

1 U.S.A.

15.570.789.000.000 99% 47.568 22-03-2012 μ.Χ.

2 UNITED KINGDOM

8.981.000.000.000 360% 143.009 30-06-2010 μ.Χ.

3 GERMANY

4.713.000.000.000 142% 57.755 30-06-2010 μ.Χ.

4 FRANCE

4.698.000.000.000 182% 74.619 30-06-2010 μ.Χ.

5 Japan

2.441.000.000.000 45% 19.148 30-09-2010 μ.Χ.

6 IRELAND

2.378.000.000.000 1.165% 519.070 10-11-2011 μ.Χ.

7 NETHERLANDS

2.344.296.360.000 344% 226.503 30-09-2010 μ.Χ.

8 ITALY

2.223.000.000.000 108% 36.841 30-06-2010 μ.Χ.

9 SPAIN

2.166.000.000.000 154% 47.069 30-06-2010 μ.Χ.

10 LUXEMBOURG

1.892.000.000.000 3.443% 3.696.467 30-06-2010 μ.Χ.

11 BELGIUM

1.241.000.000.000 266% 113.603 30-06-2010 μ.Χ.

12 SWITZERLAND

1.200.000.000.000 229% 154.063 30-09-2010 μ.Χ.

13 Australia

1.169.000.000.000 95% 52.596 31-12-2010 μ.Χ.

14 Canada

1.009.000.000.000 64% 29.625 30-06-2010 μ.Χ.

15 SWEDEN

853.300.000.000 187% 91.487 30-06-2010 μ.Χ.

16 AUSTRIA

755.000.000.000 200% 90.128 30-06-2010 μ.Χ.

17 NORWAY

643.000.000.000 141% 131.220 12-08-2011 μ.Χ.

18 China

635.500.000.000 5% 396 31-12-2011 μ.Χ.

19 DENMARK

559.500.000.000 180% 101.084 30-06-2010 μ.Χ.

20 GREECE

532.900.000.000 174% 47.636 30-06-2010 μ.Χ.

21 PORTUGAL

497.800.000.000 217% 46.795 30-06-2010 μ.Χ.

22 Russia

480.200.000.000 33% 3.421 30-11-2010 μ.Χ.

Τα στοιχεία είναι από το 2012. Υπολογίστε τα διπλάσια σήμερα με το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ να αγγίζει τα 30 τρις!!! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι Χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία που προσπαθούν να μας «σώσουν» χρωστάνε πέντε μέχρι και δέκα φορές περισσότερα χρήματα από ότι η Ελλάδα, οπότε η ερώτηση είναι ποιος θα σώσει ποιον…

Που είναι αυτά τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αστρονομικα νούμερα και ποιος τα έχει και σε ποιον τα χρωστούν, θα ρωτήσω ξανά και ξανά μέχρι να σας ξυπνήσω εντελώς και να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε, ότι κάτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ και κάτι είναι πέρα από τις λογικές του ανθρώπου, αγγίζοντας την τρέλα και τον παραλογισμό, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα και μόνο αποτέλεσμα!

Να γιατί θα γίνει ο Πόλεμος!!! Ας δούμε πώς στρώθηκε αυτό το παιχνίδι, πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι και ποιος τους το χάλασε και θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση, στην προκείμενη περίπτωση τον Πούτιν. Αυτά είναι τα τελευταία κομμάτια του παζλ και βλέπετε πλέον το τέλος του παιχνιδιού. Great Reset vs Game Over (Western Poker vs Eastern Chess)

Στις 2 Μάρτιου του σωτήριου έτους 2022, η ΕΚΤ και η ΕΕ, ενημερώνονται αιφνιδιαστικά και γραπτώς από την Ρωσική Κεντρική Τράπεζα και τη Ρωσική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, πως στις 4 Μάρτιου, η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει σε από-φορολόγηση της αγοράς του χρυσού της (σε ποσοστό 20%) και θα συνδέσει την ισοτιμία του νομίσματος της, απευθείας με την αξία του χρυσού και όχι με κάποιο άλλο νόμισμα (πχ. δολάριο ή ευρώ, ή άλλες φούσκες).

 Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα του QFS Quantum Financial System που έρχεται; Ποιος το ξεκινά; Ο Πούτιν! Το κρατάμε αυτό διότι είναι σημαντικό!!! Αμέσως, στις Βρυξέλλες σημαίνει συναγερμός και στα χρηματιστήρια (αγορές), προκαλείται πανικός (κραχ). Αυτό που για έναν αιώνα έτρεμε το παγκόσμιο τραπεζικό -αρπακτικό σύστημα, που είχαν στήσει οι Ρόθτσιλντ, έγινε πραγματικότητα!!

Στην απέλπιδα προσπάθεια της να διασώσει το ευρωδολάριο, την ίδια κιόλας ημέρα η ΕΚΤ απαγορεύει στις ευρωπαϊκές συστημικές Τράπεζες, την εισαγωγή και πώληση τραπεζογραμμάτιων (μετρητά σε ευρώ) από και προς τη Ρωσία, θέλοντας έτσι να διασφαλίσει, πως κανείς "εξυπνάκιας" Ευρωπαίος πολίτης, δεν θα σκεφτεί να ανταλλάξει στο εξής, τα ευρώ του με.. το χρυσό (που τόσο απλόχερα του προσέφερε ο Πούτιν).

Τι ακριβώς όμως έτρεμαν και γιατί επικήρυξαν τον Πούτιν με 1εκατομύριο δολάρια; Πάμε να συνδέσουμε τις τελίτσες: Όταν ο Μουανμάρ Καντάφι, δήλωσε στη Δύση ότι σκέφτεται να φτιάξει ένα δικό του "χρυσό νόμισμα" για τις χώρες της Αφρικής, ισοπέδωσαν τη Λιβύη και τον δολοφόνησαν!

Όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν, δήλωσε στην Δύση πως σκέφτεται την απεξάρτηση του Ιρακινού πετρελαίου από το δολάριο και τη σύνδεση αυτού, με κάποιο άλλο νόμισμα, βρέθηκε σε 2 μήνες κρεμασμένος και η χώρα του λεηλατήθηκε.

Η διάσωση του δολαρίου και κατ’ επέκταση των Τραπεζών που το στηρίζουν και το τυπώνουν...αυτή είναι διαχρονικά, η πραγματική αιτία των πολέμων, όπως δηλώσαμε και στην αρχή αυτού του άρθρου!!! Φθάνουμε λοιπόν στις 4 Μάρτιου 2022 μ.Χ., όπου ο Πούτιν όντως ανεβαίνει στη Κρατική Δούμα και καταθέτει το εν λόγω νομοσχέδιο προς ψήφιση, το οποίο και γίνεται αμέσως αποδεκτό.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες, συνέβη το εξής απίστευτο: Το ρούβλι, συνδεδεμένο πια με τον χρυσό, έτυχε της ευρείας αποδοχής από τις χρηματαγορές (FOREX) και έγινε το πιο σταθερό νόμισμα στον Κόσμο (ενώ πριν ήταν το πιο ασταθές).

Αντίθετα, το "χρεωκοπημένο" δολάριο των Ρόθτσιλντ, δεν είχε πλέον κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, εφόσον ούτε συνδεδεμένο με χρυσό ήταν και πολύ περισσότερο, έσερνε μαζί του το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ ύψους 30 τρις δολαρίων (μεγάλο μέρος από το χρέος του οποίου...έχει αγοράσει η Κίνα στην διακρατική αγορά των ομολόγων !!)

Πρακτικά λοιπόν, οι ΗΠΑ τυπώνουν πληθωριστικά «χαρτάκια» χωρίς κάποια σύνδεση με κάποιο commodity (όπως είναι ο χρυσός) και ο Πούτιν τους «ξεβράκωσε» και τίναξε στον αέρα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

Όλο αυτό όμως, δεν έγινε σε μια μέρα: Τα τελευταία 14 χρόνια, η Ρωσία επένδυσε στο χρυσό, μετατρέποντας το ρευστό της (μετρητά) σε χρυσό & αγοράζοντας πλάκες χρυσού στη διεθνή αγορά (Σας θυμίζω πως τα ανταλλακτήρια χρυσού τύπου Ριχάρδος, που άνοιγαν σαν μανιτάρια σε ολόκληρη την Ελλάδα και έγιναν καπνός σε μια νύχτα...ανήκαν σε Ρώσους.

Τα τελευταία 14 χρόνια επίσης, η Ελλάδα με εντολές του Αρχιληστή Στουρνάρα, ξεπούλαγε τα αποθεματικά της σε χρυσό, για την αποπληρωμή των δάνειων της και τη διάσωση των τραπεζών, ποιος έσωσε ποιους που λέγαμε παραπάνω).

Ο ίδιος χρυσός εξάλλου, χρησιμοποιήθηκε και στη Ρωσική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ως υπεραγώγιμο υλικό, για την κατασκευή των rocket motors, κάποιους από τους οποίους...αγόραζε η Αμερικανική ΝΑSA !!

Στις 5 Μάρτιου, μια μέρα μετρά το μεγάλο κραχ, η ρητορική των ΗΠΑ αλλάζει και ενώ πριν ο Αμερικάνος ΥΠΑΜ Lloyd Austin έσκιζε τα ιμάτια του διατυμπανίζοντας στα ΜΜΕ, πως ΔΕΝ υπάρχει ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου...τώρα με τον Πούτιν να προελαύνει, ο ίδιος ΥΠΑΜ, ισχυρίζεται πως εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμη και ο πυρηνικός πόλεμος.

Να γιατί θα γίνει αναπόφευκτα ο πόλεμος!!! Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην επικήρυξη του Πούτιν ως εγκληματία, από τους διεθνείς τοκογλύφους. Το τι θα συμβεί είναι δεδομένο: Θέλουν να τον σβήσουν από το χάρτη, όπως έκαναν με τον Καντάφι και τον Σαντάμ.

 Θα τον κατηγορήσουν για αγριότητες πολέμου, θα προπαγανδίσουν το θάνατό του, θα στήσουν προβοκάτσια, προκειμένου να κινητοποιήσουν ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, εναντίον του. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα πάνε σε πυρηνικό πόλεμο. Θα παίξουν σκληρό πόκερ μέχρι να τον "καθαρίσουν".

Η Ρωσία τώρα, πρέπει να πεθάνει για να διασωθεί το δολάριο. Ο Πούτιν όμως, είναι σκακιστής, έχει ήδη σκεφτεί τις επόμενες 10 κινήσεις της Δύσης.  Έχει ήδη ανεβάσει τις τιμές στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και η παγκόσμια εξάρτηση από τα ρωσικά σιτηρά, είναι δεδομένη. Επιπλέον, έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, για συναλλαγές σε κρυπτονόμισμα (plan B).

Καταλάβατε τώρα, γιατί τόση βιασύνη να μας πάνε στο άυλο χρήμα και στα ΑΤΜ με QR code..? Γιατί ΔΕΝ υπάρχει δεκάρα τσακιστή, έχουν μόνο αυτό που λέμε, αέρα κοπανιστό και μας τον πουλάνε οι Τράπεζες και μάλιστα με τόκο.

Κι ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή των επιχειρήσεων, η ΝΤΠ είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει και αυτό το παιχνίδι, όπως έκανε και μέχρι τώρα σε τόσες και τόσες Χώρες που θίχτηκαν τα συμφέροντα του δολαρίου των Ρόθτσιλντ. (Ιράκ, Λιβύη, πρώην Γιουγκοσλαβία, Συρία).

Στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν είχαμε γενικευμένο πόλεμο διότι ο αντίποδας Κίνα και Ρωσία δεν έκαναν καμία κίνηση. Τώρα ο τεράστιος αυτός άξονας τοποθετήθηκε κάθετα και αντίθετα! Υπάρχει μια πολύ σημαντική πληροφορία από πολύ έγκυρη πηγή που αν είναι αλήθεια, τα ΜΜΕ το κρύβουν αλλά δεν θα μπορούν για πολύ. Η πληροφορία λέει το εξής:

Ο Πρόεδρος Πούτιν περνά στην αντεπίθεση. Βόμβα μεγατόνων από την Ρωσία. Ο Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο το χρέος της Ρωσίας προς τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις θα πληρωθεί σε ρούβλια!!!

Τι σημαίνει αυτό ; Καταστροφή για το τραπεζικό σύστημα όλων των Κρατών που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία. Πάνω από 460 δισεκατομμύρια δολάρια θα εξαφανιστούν από τον ισολογισμό των δυτικών τραπεζών.

Έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε όλους τους τομείς. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και δεν θα υπάρχει επιστροφή. Να γιατί θα γίνει ο πόλεμος!!! Υπάρχουν δεκάδες άλλοι σημαντικοί λόγοι που θα γίνει αυτός ο πόλεμος διότι κατά μία διαβολική συγκυρία, τον πόλεμο αυτό τον θέλουν όλοι! Κι αφού τον θέλουν όλοι τότε τίποτε δεν τον σταματά.

Ειδικά όταν οι οικονομίες των Χωρών είναι όλες υπερχρεωμένες και κατεστραμμένες, όλοι επιθυμούν να ξαναμοιραστεί η πίτα και να κάνουν μια νέα και πιο υγιή αρχή. ( Η Τουρκία θα μπει στον πόλεμο με επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας που θα εκδηλωθεί σύντομα).

Θα συμβεί όμως έτσι; Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει! Κι αυτόν τον Θεό, ή όπου πιστεύει κάθε άνθρωπος και κάθε λαός, τον έχουν όλοι ξεχάσει! Βλέπεις παντού μια διάχυτη ανηθικότητα, έναν ηθικό ξεπεσμό άνευ προηγουμένου και οι άνθρωποι να έχουν παραμελήσει εντελώς το ηθικό αξιακό τους σύστημα.

Στην Ουκρανία που συμβαίνει ένας τραγικός πόλεμος αυτή τη στιγμή, έχουμε αναφορές ότι είναι η πρώτη και μεγαλύτερη Χώρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οργιάζει το trafficking,το εμπόριο όπλων, η παιδεραστία σε μήκος υπόγειων στοών, το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, αδρενοχρώματος, η πορνεία,η διαφθορά,η ανηθικότητα (πρωθυπουργός με ψηλοτάκουνα), παρελάσεις ΛΟΑΤΚΙ και άλλων παρασιτικών ομάδων, ομάδων Νεοναζί με φρικαλεότητες, που αλληλοσκοτώνονται για την επικράτηση και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αρμοδιοτήτων στη ντόπια μαφία και τον έλεγχο του μαύρου χρήματος κ.α.

Φυσικά και θα αναφέρω τα μυστικά όπλα που ετοίμαζαν οι Ουκρανοί με εμπλουτισμένο ουράνιο, με ιούς λύσσας και άλλα φονικά όπλα που αν τα χρησιμοποιούσαν, θα είχαμε ολέθρια αποτελέσματα. (Βίλλα του Μπάιντεν, ίδρυμα Κλίντον και Ομπάμα και άλλων νεοταξικών σκουπιδιών).

Αυτά κατέστρεψε όλα ο Πούτιν, που είχε κάθε δίκιο να υπερασπίσει και τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ανατολικής Ουκρανίας που για διάστημα οκτώ και πλέον χρόνων σφαγιάζονταν μεθοδικά και ασύστολα από την Ουκρανική Μαφία και το παράνομο καθεστώς που φώλιασε στο σβέρκο της Χώρας. Ας μάθει λοιπόν η νέα γενιά που έρχεται ότι αυτή η διαφθορά και η ηθική πτώση, ειδικά η απομάκρυνση από τους ηθικούς κανόνες και το Θεό, οδηγεί στην αθλιότητα και την κατάπτωση.

Δεν θα πάω μακριά! Γνωρίζετε τι συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα; Μαθητές Γυμνασίων, τα περισσότερα αγόρια λένε ότι είναι «γκαίυ» και τα περισσότερα κορίτσια υποστηρίζουν ότι είναι «λεσβίες»!!! Ορίστε; 14 χρόνων παιδιά; Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, να επιστρέψει η ανθρωπότητα στις παραδοσιακές της αξίες, διότι έχουμε ξεφύγει τόσο ως Κοινωνία, όσο και ως άτομα.

Να ξαναγυρίσουμε όλοι στην πραγματικότητα και να φύγουμε από τον εφιάλτη της εικονικής πραγματικότητας, της σκλαβιάς, του μετανθρωπισμού και των συνεχών απειλών που μας κρατάνε δέσμιους στο χειρότερο εφιάλτη μας που λέγεται ΜΑΤΡΙΞ! Το ΜΑΤΡΙΞ θα σπάσει τώρα με εκκωφαντικό τρόπο και με τον επερχόμενο Πόλεμο που δεν θα είναι απλά Παγκόσμιος αλλά θα είναι Συμπαντικός Πόλεμος με ό,τι αυτό συνεπάγει.

Ο άνθρωπος θα πληροφορηθεί επιτέλους ποιος είναι, ποιος είναι ο προορισμός του, σε ποιο πλανήτη κατοικεί, τι είναι το Ηλιακό Σύστημα, το ρόλο του Ηλίου ως Φωτεινή Πύλη Φωτός και όχι θερμότητας και το σχέδιο της Κρόνιας αδελφότητας (άξονας Κρόνος -Σελήνη) που θα καταρρεύσει μαζί με τους αντιπροσώπους της στην Γη, που είναι αυτοί οι ίδιοι αντιπρόσωποι (πρόσωπα) που κατέχουν το αστρονομικό εξωτερικό χρέος των 300 και πλέον τρις που χρωστά όλος ο Πλανήτης.

Ήρθε ο καιρός της Αλήθειας και της Χρυσής Εποχής των ανθρώπων και όλο αυτό το γεγονός θα συμβεί με το ξέσπασμα και το τέλος αυτού του Μεγάλου Πολέμου που θα απελευθερώσει το ανθρώπινο γένος από την δουλεία αιώνων.

Μείνετε ασφαλείς και προετοιμασμένοι το κρίσιμο τρίμηνο ήτοι, Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος, όπου θα υπάρξει ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και πείνα. Θα επιβιώσουν οι προνοητικοί, οι συνετοί, οι σοφοί, οι γνώστες και οι αληθινοί άνθρωποι, δηλ οι έμψυχοι. Όλοι οι υπόλοιποι θα γίνουν λίπασμα στην Γαία. Αυτή την Γαία που μόλυναν μόνο και μόνο με την παρουσία τους. Ήλθε η ώρα της κρίσης για όλους μας (https://oimos-athina.blogspot.com/2022/03/blog-post_60.html)!

 

💥💥💥ΕΚΤΑΚΤΟ....ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΖΑΠΟΡΙΓΙΕ!!! ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ!!!

""Μια εγκατάσταση συστήματος ψύξης καίγεται στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya,

- Ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhzhya .

️ Ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhzhya Ντμίτρι Μπαλίτσκι ανέφερε στο τηλεγραφικό του κανάλι ότι ξέσπασε φωτιά στα συστήματα ψύξης του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya λόγω βομβαρδισμών από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 "Αυτή τη στιγμή, και οι 6 μονάδες ισχύος του σταθμού βρίσκονται σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας, δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ατμού ή άλλες συνέπειες. Το υπόβαθρο ακτινοβολίας γύρω από το NPP και την πόλη Energodar είναι φυσιολογικό."

-Είπε ο κυβερνήτης Ντμίτρι Μπαλίτσκι "" (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/08/blog-post_122.html).

 

Πόλεμος στην Ουκρανία, πόλεμος Ουκρανία, πόλεμος κατά Ρωσίας, Ουκρανία, Ρωσία, Russie. Φωτιά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια μετά από βομβαρδισμό Ουκρανών.

Τα συστήματα ψύξης στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζια πήραν φωτιά μετά από βομβαρδισμό από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Ζαπορόζια, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαλίτσκι.

«Ο βομβαρδισμός της πόλης Enerdogar από τα ουκρανικά στρατεύματα προκάλεσε φωτιά στο σύστημα ψύξης», ανακοίνωσε ο Yevgeny Balitsky στο Telegram. Επί του παρόντος, και οι 6 αντιδραστήρες στο εργοστάσιο βρίσκονται σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ατμού ή άλλες συνέπειες. Τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από το σταθμό και την πόλη Energodar είναι φυσιολογικά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την κατάσβεση των καυτών σημείων. Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και δεν απειλεί το εργοστάσιο ή τους κατοίκους, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής.

«Μαζί με την διοίκηση του σταθμού κρατάμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Εμπιστευτείτε μόνο επαληθευμένες και επίσημες πληροφορίες. Η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη και δεν έχει συνέπειες για τον σταθμό και τους κατοίκους», τόνισε o Balitsky.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Επικοινωνιών του ZNPP, Evgenia Yashina, κανείς δεν τραυματίστηκε. «Τα συστήματα ψύξης του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya, που χτυπήθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται μακριά από τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, στις όχθες του Δνείπερου», πρόσθεσε.

Οι Ουκρανοί το φορτώνουν στους Ρώσους κατά την πάγια τακτικής τους αλλά ο καθ΄ύλην αρμόδιος ο κυβερνήτης της περιοχής είναι κατπέλτης.. Σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγα λεπτά, ο Zelensky διαβεβαιώνει ότι «οι Ρώσοι κατακτητές έβαλαν φωτιά στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia»… ηθοποιός είναι .. όποιος θέλει τον πιστεύει

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης.. H φωτιά στον πύργο ψύξης του πυρηνικού σταθμο. Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2022 μ.Χ. υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Είναι στο Energodar, κατά μήκος του Δνείπερου..

Ο ΔΟΑΕ καθησυχαστικός …..-έλα μωρέ άρπαξε λίγο o πιο μεγάλος πυρηνικός- λέει ότι δεν αναφέρθηκε καμία επίπτωση στην πυρηνική ασφάλεια στην τοποθεσία αναφέρει το Reuters.. Η πυρηνική υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε την Κυριακή ότι μια πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ν ότια Ουκρανία δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για την πυρηνική ασφάλεια.

«Εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ είδαν ισχυρό σκοτεινό καπνό να προέρχεται από τη βόρεια περιοχή του ZNPP μετά από πολλαπλές εκρήξεις που ακούστηκαν το βράδυ», ανέφερε η υπηρεσία στο X, πρώην Twitter. «Δεν έχουν αναφερθεί επιπτώσεις για την πυρηνική ασφάλεια», προστίθεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. (AFP)

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia στη Νοτιοανατολική Ουκρανία πριν πυλώνας του Μαύρου Καπνού εμφανιστεί από έναν από τους Πύργους Ψύξης με Αξιωματούχους στο Εργοστάσιο να ισχυρίζονται ότι ο Πύργος δέχτηκε επίθεση από πολλά Drones (https://dimpenews.com/2024/08/11/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%cf%8c-%ce%b6%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b9%ce%b1/).

 

Συγκλονιστική πρόβλεψη της CIA: Εάν η Ουκρανία χτυπήσει με όπλα των ΗΠΑ, η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί στρατηγικά, εάν δεχθεί μία επίθεση με Αμερικανικά όπλα θα ακολουθήσει πυρηνικός πόλεμος λέει ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter - Ανάλογη προειδοποίηση και από την Zakharova

Ο κόσμος οδεύει ολοταχώς σε μία πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι πλέον πολύ πιθανό να αποδειχθεί μοιραία. Οι ουκρανικές επιθέσεις στην Ρωσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από την Ουάσιγκτον μπορεί να ερμηνευθεί από τη Μόσχα ως άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε Ρωσικό έδαφος.

Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προοίμιο μιας «μεγαλύτερης στρατιωτικής εισβολής» με σκοπό την επίτευξη του απώτερου στόχου των ΗΠΑ, «τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», εξηγεί ο Scott Ritter, πρώην στέλεχος της CIA και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Αδύνατη η στρατηγική ήττα της Ρωσίας. «Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι ως πυρηνική δύναμη, όχι μόνο δεν θα νικηθεί, αλλά δεν μπορεί να ηττηθεί στρατηγικά - γιατί αν υπήρχε μια τέτοια πιθανότητα, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ μα ποτέ. Αυτό σημαίνει ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο», επισημαίνει.

Πάρτε σοβαρά υπόψη τον Lavrov και τα ρωσικά αντίποινα στις ΗΠΑ. Ο Ritter υπενθυμίζει επίσης τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος αμφισβήτησε την προφανή πεποίθηση των ΗΠΑ ότι μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα περιοριζόταν στην Ευρώπη.

Υπερτόνισε πως τα ρωσικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαια, εάν ξεσπάσει μία τέτοια σύγκρουση. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει γρήγορα τις συνθήκες που ευνοούν όχι περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά έναν γενικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή.

Παγκόσμια καταστροφή. «Σημαίνει την καταστροφή των ΗΠΑ, την καταστροφή της Ρωσίας, την καταστροφή της Ευρώπης, την καταστροφή του κόσμου. Γιατί; Επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι ειλικρινείς για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα», λέει χαρακτηριστικά ο Ritter. Η Ουκρανία έχει ήδη «χάσει τον πόλεμο» και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν υπάρχει τίποτα, που να μπορεί να βοηθήσει το Κίεβο να αλλάξει την κατάσταση.

«Το μόνο που θα κάνει είναι να προκαλέσει τη Ρωσία να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση, ώστε να μην πληρώσει μόνο η Ουκρανία το τίμημα, αλλά η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος», υποστηρίζει ο Ritter.

Ο Αμερικανός αναλυτής εκφράζει την ελπίδα οι ΗΠΑ να απορρίψουν τα ουκρανικά αιτήματα για τη χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλης εμβέλειας για πλήγμα βαθιά μέσα στην Ρωσία. «Διότι υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα: Εάν οι ΗΠΑ ανάψουν το πράσινο φως αυτής της κλιμάκωσης, τότε θα ακολουθήσει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος», τονίζει ο Ritter.

Zakharova: Οι ΗΠΑ θέλουν παγκόσμια κλιμάκωση. Η δήθεν «κυβέρνηση» Biden ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelesnky επιτρέποντάς του να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα αμερικανικά όπλα για χτυπήματα, εντός της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

Αναφερόμενη σε ένα πρόσφατο σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ στην τρομοκρατική εισβολή στο Kursk, η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν κάθε ίχνος κοινής λογικής.

«Η Ουκρανία έχει λάβει πλήρη άδεια για επιχειρήσεις σε Ρωσικές περιοχές. Επιπλέον, η δήθεν «κυβέρνηση» Biden προετοιμάζεται προφανώς για περισσότερες παραχωρήσεις στον Zelensky δίνοντάς του το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε Αμερικανικό όπλο, ακόμη και για χτυπήματα εντός της Ρωσίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν ξεκάθαρα κλιμάκωση.

«Καθοδηγούμενη από φιλοδοξίες παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ουάσιγκτον εντείνει τις εντάσεις με την Ρωσία καθώς επιδιώκει να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας και δεν προσπαθεί να αποφύγει την κλιμάκωση, παρά τις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ», επισήμανε (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/756147/sygklonistiki-provlepsi-ritter-proin-cia-ean-i-oukrania-xtypisei-ti-rosia-me-opla-ton-ipa-akolouthei-oloklirotikos-pyrinikos-polemos).


Ο Ζελένσκυ “τελειώνει” τους δεσμούς με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Volodymyr Zelenskyy δεσμεύτηκε το Σάββατο να «ενισχύει την ουκρανική πνευματική μας ανεξαρτησία», υποδηλώνοντας ότι η ηγεσία της χώρας κινείται προς την ουσιαστική απαγόρευση του κλάδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έχει δεσμούς με την Μόσχα.

Η πλειοψηφία των Ουκρανών είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά η πίστη χωρίζεται σε έναν κλάδο με παραδοσιακούς δεσμούς με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και μια ανεξάρτητη εκκλησία, που αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ορθόδοξη ιεραρχία από το 2019 μ.Χ.

Η ιδιότητα μέλους της ανεξάρτητης εκκλησίας που είναι πιστή στο πατριαρχείο του Κιέβου έχει διογκωθεί από τότε που τα Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ. Όμως η μειονοτική Εκκλησία που συνδέεται με την Μόσχα διατηρεί επιρροή και οι Ουκρανοί ηγέτες την κατηγορούν ότι υποστήριξε την εισβολή και προσπαθεί να δηλητηριάσει την κοινή γνώμη.

«Μόλις πραγματοποίησα μια συνάντηση σχετικά με μια απόφαση που θα ενισχύσει την πνευματική μας ανεξαρτησία της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία μέσω βίντεο. «Πρέπει να στερήσουμε από την Μόσχα τις τελευταίες ευκαιρίες να περιορίσουμε την ελευθερία των Ουκρανών. Και οι αποφάσεις για αυτό πρέπει να είναι 100% αποτελεσματικές. Θα το διασφαλίσουμε (https://news12.gr/o-zelensky-teleionei-toys-desmoys-me/).


Οι ΗΠΑ …τρώνε τον Ζελένσκυ και φέρνουν τον Avakov;

Η Ουάσιγκτον επεξεργάζεται επιλογές για την αντικατάσταση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

«Στην τρέχουσα κατάσταση, η Ουάσιγκτον εργάζεται σε επιλογές για να αντικαταστήσει τον Ουκρανό ηγέτη με μια «πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα, που θα ταίριαζε στους περισσότερους δυτικούς συμμάχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Ζελένσκι κάνει «τρελά βήματα» που απειλούν να κλιμακώσουν την κατάσταση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, ανέφερε το SVR.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov* ως κατάλληλο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Volodymyr Zelensky , ανακοίνωσε η Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

“Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov εξετάζεται επί του παρόντος ως κατάλληλος υποψήφιος. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα “δυνατά” του Avakov είναι οι στενοί δεσμοί του με ουκρανικούς εθνικιστικούς σχηματισμούς και οι συνεχείς επαφές του με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών”, η δήλωση ανάγνωση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δώσει εντολή σε συνδεδεμένες ΜΚΟ να επεξεργαστούν το σενάριο της έλευσης του Avakov στην εξουσία στην Ουκρανία. Τώρα αυτό το θέμα συζητείται με τους ηγέτες των κορυφαίων κομμάτων της ουκρανικής αντιπολίτευσης … καθώς και με έναν αριθμό σημαντικών βουλευτών της το Verkhovna Rada από το κυβερνών κόμμα Υπηρέτης του Λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση (https://news12.gr/oi-ipa-trone-ton-zelensky-kai-fernoyn/).

 

Οι Ουκρανοί στην “φωλιά της Αρκούδας”....πως θα βγουν όμως; Πληροφορίες για σύλληψη Ουκρανού Γερουσιαστή ενώ έχουμε μαζικές συλλήψεις αιχμαλώτων.

Oryx: Οι δυνάμεις του Κιέβου πληρώνουν τεράστιο τίμημα σε προσωπικό στο Κούρσκ-Η Μόσχα ετοίμασε την μεγαλύτερη παγίδα στρατιωτικών δυνάμεων από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο Ο Ουκρανός γερουσιαστής Ροσέλ αναφέρθηκε από κοινωνικά δίκτυα ότι συνελήφθη από Ρώσους στην περιοχή του Κουρσκ. Τουλάχιστον ένα από το πλήρωμα του δεν επέζησε.

Αναμένουμε επιβεβαίωση και από το Κίεβο για το περιστατικό αυτό. Δεν έχουν πάρει είδηση οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ποια ακριβώς “ παγίδα” εντός του Ρωσικού εδάφους εισήλθαν, και πανηγυρίζουν χωρίς να ξέρουν που πάνε στην κυριολεξία.

Σημερινή εικόνα των μαχών 13 Αυγούστου 2024 μ.Χ. Κατεύθυνση Κούρσκ: οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να επεκτείνουν την ζώνη ελέγχου που έφτιαξαν, εξαπολύοντας επιδρομές σε διάφορα σημεία, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Αναφέρεται ότι ουκρανικές ολιγομελείς ομάδες προσπάθησαν να εισβάλουν στο Κορένεβο, αλλά τα ρωσικά στρατεύματά αντέδρασαν σθεναρά. Ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει εξοπλισμό προκειμένου να φτάσει στην πόλη Κουρτσάτοφ.

Στην κομβική πόλη Σούτζα, σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι περιοδικά παρούσες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ περίπου 2 χιλιάδες πολίτες παραμένουν στα κατεχόμενα από τους Ουκρανούς εδάφη, και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα για την Μόσχα.

Ουκρανικός εξοπλισμός καταστράφηκε κοντά στο χωριό Γκίρια. Κατεύθυνση Σολεντάρ: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν το εχθρικό προσωπικό χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών Grad MLRS.

Στην κατεύθυνση Pokrovsky, οι μαχητές Osa-AKM, η ομάδα στρατευμάτων Κέντρου, κατέστρεψαν ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης, καλύπτοντας έτσι τις θέσεις των επίγειων μονάδων.

Oryx: Οι Ένοπλες Δυνάμεις Syrsky της Ουκρανίας πληρώνουν τεράστιο τίμημα για την εισβολή στο Κούρσκ Στις μάχες στην περιοχή του Κουρσκ, η ουκρανική δύναμη απώλεσε τεράστια ποσότητα τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

Αυτό ανέφερε η ολλανδική ιστοσελίδα Oryx, επιβεβαιώνοντας  τις απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που αφορούν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M1126 Stryker, δύο οχήματα  μάχης πεζικού M2A2 Bradley ODS-SA, δύο οχήματα μάχης πεζικού Marder 1A3 και δύο αντιναρκικά  θωρακισμένα οχήματα  M1224 MaxxPro.

Επίσης καταστράφηκε και ένα ουκρανικό όχημα καταστροφής ναρκοπεδίων M1132 Stryker ESV , ενώ υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από καμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα. Αυτές είναι οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, οι πραγματικές απώλειες των Ουκρανών είναι πολύ μεγαλύτερες. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια μάχης στην περιοχή Λεμπεντίν (περιοχή Σούμι), καταστράφηκε ραντάρ AN/MPQ-65 του συστήματος αεράμυνας Patriot.

Ο Ουκρανός ΑΓΕΕΔ Ο. Σίρσκι περιμένει το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ντονμπάς Ο Σίρσκι αναμένει το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ντονμπάς, αλλά εκεί οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιθέσεις. “Οι ταξιαρχίες εφόδου του Ζελένσκυ καταρρέουν και διασκορπίζονται στην «φωλιά της αρκούδας» στην περιοχή Σούτζα”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Πρόκειται για την πιο επίλεκτη ταξιαρχία στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκεται στην περιοχή του Κουρσκ. Η 80η ουκρανική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία είναι εξοπλισμένη με αμερικανικής και γερμανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ διαθέτει άρματα μάχης T-64BV και T-80BV.

Ο ειδικός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) Γκουστάβ Γκρέσελ, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, δηλώνει κατηγορηματικά:" Ο Ζελένσκυ  αποφάσισε μια περιπέτεια που αρχικά δεν υποστηρίχθηκε από τη Δύση. Και η πολυήμερη απουσία σχολίων για αυτό το θέμα είναι ένδειξη ότι το Κίεβο δεν μπορούσε να βρει κοινή γλώσσα με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον".

Σύμφωνα με τον Γκρέσελ, οι ουκρανικές μονάδες μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Σούμι (και από εκεί στο Κούσκ). Ο Γκρέσελ είναι βέβαιος ότι η ουκρανική τακτική εισβολής στην περιοχή του Κουρσκ ήταν αρχικά λανθασμένη. “Μια εκτεταμένη γραμμή μετώπου είναι επωφελής πρωτίστως για τον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει απόλυτη υπεροχή έναντι των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί απλά δεν έχουν τους πόρους για να ελέγξουν τα κατεχόμενα εδάφη”, τονίζει ο ίδιος. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Νικ Πέιτον Γουόλς, στρατιωτικός ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού CNN.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση του Κιέβου γνώρισε απροσδόκητη ευφορία από την άφιξη αμερικανικών μαχητικών F-16 στην χώρα. Αυτό έδωσε στους Ουκρανούς αισιοδοξία για την πιθανότητα αποδυνάμωσης της Ρωσικής αεροπορίας.

Επιπλέον, όταν αποφάσισε να εισβάλει στην περιοχή του Κουρσκ, ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ ήλπιζε σε αυξανόμενες προμήθειες όπλων. Ωστόσο, όλα τα τεθωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ουκρανούς κατά την εισβολή παραδόθηκαν πριν από το 2024 μ.Χ.

Σύμφωνα με το CNN, εισβάλλοντας στην περιοχή του Κουρσκ, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να διαπραγματευτούν νέες  διπλωματικές προοπτικές στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, η Δύση ετοιμάζεται τώρα να πραγματοποιήσει μια νέα «διάσκεψη ειρήνης» και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζελένσκι άφησε να ξεφύγει ότι συμφωνεί να προσκαλέσει τη Ρωσία σε αυτήν.

Πολλοί δυτικοί αμυντικοί αναλυτές είναι σίγουροι ότι η περιπέτεια στην περιοχή του Κούρσκ και η προσπάθεια εισβολής ουκρανικών  στρατευμάτων στις περιοχές Τένντρα και Κίνμπουμ, είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τους περιορισμένους πόρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το μόνο απόλυτα σίγουρο, σύμφωνα με την στρατιωτική τακτική των Ρώσων είναι ότι η Μόσχα θα αποκλείσει τους Ουκρανούς από παντού και είτε θα τους εξοντώσει μαζικά, είτε θα τους συλλάβει για να τους δείξουν τα τηλεοπτικά κανάλια ενόψει και αμερικανικών εκλογών (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7258634_oi-oykranoi-stin-folia-tis-arkoydaspos-tha-bgoyn-omos-plirofories).

 

Κρύπτη… 29 μυστικών ρωσικών αρχείων ανακάλυψαν οι FT – Κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πυρηνικά χτυπήματα μέσα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους FT, οι χάρτες στόχων είναι τόσο εκτεταμένοι όσο η δυτική ακτή της Γαλλίας και το Barrow-in-Furness στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με επιφύλαξη το bankingnews.gr (BN) μεταφέρει το «αποκλειστικό» των Financial Times σήμερα, 13 Αυγούστου 2024 μ.Χ., καθώς αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι του ανακάλυψαν… κρύπτη με 29 μυστικά ρωσικά στρατιωτικά αρχεία.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται οι FT, η Ρωσία έχει εκπαιδεύσει το ναυτικό της να στοχεύει τοποθεσίες βαθιά μέσα στην Ευρώπη με πυραύλους φέροντες πυρηνικά.Μάλιστα, στα μυστικά αρχεία, αναφέρονται ενέργειες για μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τους FT, οι χάρτες στόχων είναι τόσο εκτεταμένοι όσο η δυτική ακτή της Γαλλίας και το Barrow-in-Furness στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιγράφονται λεπτομερώς σε μια παρουσίαση για αξιωματικούς που προηγείται της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία.

Οι FT ανέφεραν από την ίδια κρύπτη 29 μυστικών ρωσικών στρατιωτικών αρχείων ότι η Μόσχα είχε κάνει πρόβα χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά όπλα στα πρώτα στάδια μιας σύγκρουσης με μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν πώς η Ρωσία οραματίστηκε μια σύγκρουση με την Δύση να φθάνει πολύ πέρα από τα άμεσα σύνορά της στο ΝΑΤΟ, σχεδιάζοντας μια σειρά από συντριπτικά χτυπήματα σε ολόκληρη την δυτική Ευρώπη, αναφέρουν οι FT.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Max Seddon, τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν επίσης ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα σε πλοία επιφανείας παρά την συμφωνία του 1.991 μ.Χ. με τις ΗΠΑ για την απομάκρυνση τους (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/08/29-ft.html).


Έτοιμη για χρήση «βρώμικη βόμβα» κοντά στο Κίεβο - Αποκαλύψεις από τον επικεφαλής του RKhBZ, Kirillov (Ρωσία). Συνδυάζει ένα παραδοσιακό εκρηκτικό με ραδιενεργά υλικά.

Ο επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RCBD), Igor Kirillov, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή παρουσία της αποκαλούμενης «βρώμικης βόμβας» στο Κίεβο - μια συσκευή που συνδυάζει ένα παραδοσιακό εκρηκτικό με ραδιενεργά υλικά. Σύμφωνα με τον Kirillov, η δημιουργία ενός τέτοιου όπλου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και εκτιμά ότι η ουκρανική πλευρά μπορεί να έχει ήδη πρόσβαση σε μια τέτοια συσκευή.

Ο Kirillov τόνισε ότι οι τεχνολογίες και τα υλικά που χρειάζονται για την δημιουργία μιας «βρώμικης βόμβας» δεν απαιτούν πολύπλοκες και υψηλής τεχνολογίας διαδικασίες, γεγονός που καθιστά την παραγωγή της σχετικά προσιτή. Εξέφρασε την άποψη ότι δεδομένων των σημερινών εντάσεων και των πιθανών προθέσεων της ουκρανικής ηγεσίας, υπάρχει πιθανότητα τέτοιοι μηχανισμοί να έχουν ήδη αναπτυχθεί και να είναι έτοιμοι για χρήση (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753592/parousia-vromikis-vomvas-konta-sto-kievo-apokalypseis-apo-ton-epikefalis-tou-rkhbz-kirillov-rosia).

 

FT: Το Ρωσικό ναυτικό εκπαιδεύτηκε σε πυρηνικά πλήγματα βαθιά στην Ευρώπη – Ποιοι είναι οι 32 NATOϊκοί στόχοι που θα κτυπηθούν πρώτοι. Επιβεβαίωση War News 24/7.

Η Ρωσία εκπαίδευσε τους Στόλους της για πυρηνικά πλήγματα βαθιά μέσα στην Ευρώπη σε μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με απόρρητα αρχεία που είδαν οι Financial Times. Το ρεπορτάζ των FT επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του War News 24/7.

Οι χάρτες των στόχων που βρίσκονται τόσο μακριά όσο η δυτική ακτή της Γαλλίας και το Barrow-in-Furness στο Ηνωμένο Βασίλειο περιγράφονται λεπτομερώς σε μια παρουσίαση για αξιωματικούς που προηγήθηκε της εισβολής πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

Οι FT έχουν ήδη αναφέρει από την ίδια κρύπτη 29 μυστικών Ρωσικών στρατιωτικών αρχείων ότι η Μόσχα είχε προβάρει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στα πρώτα στάδια μιας σύγκρουσης με μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

32 στόχοι. Οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν πώς η Ρωσία οραματιζόταν μια σύγκρουση με την Δύση που θα έφτανε πολύ πέρα από τα άμεσα σύνορα του ΝΑΤΟ, σχεδιάζοντας μια σειρά από συντριπτικά πλήγματα σε όλη την δυτική Ευρώπη. Τα έγγραφα παρουσιάστηκαν στους FT από δυτικές πηγές.

Τα αρχεία, που συντάχθηκαν μεταξύ 2008 μ.Χ. και 2014 μ.Χ., περιλαμβάνουν μια λίστα στόχων με πυραύλους που μπορούν να φέρουν είτε συμβατικές κεφαλές είτε τακτικά πυρηνικά όπλα. Οι Ρώσοι αξιωματικοί τονίζουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης πυρηνικών πληγμάτων σε πρώιμο στάδιο.

Η παρουσίαση δείχνει επίσης ότι η Ρωσία έχει διατηρήσει την ικανότητα να μεταφέρει πυρηνικά όπλα σε πλοία επιφανείας, μια ικανότητα που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ενέχει σημαντικούς επιπλέον κινδύνους κλιμάκωσης ή ατυχημάτων. Οι χάρτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για λόγους παρουσίασης και όχι επιχειρησιακής χρήσης, απεικονίζουν 32 Νατοϊκούς στόχους στην Ευρώπη για τους Στόλους της Ρωσίας.

Οι στόχοι του Ρωσικού στόλου της Βαλτικής βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στην Νορβηγία και την Γερμανία – συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής βάσης στο Μπέργκεν, καθώς και των εγκαταστάσεων ραντάρ και των εγκαταστάσεων των ειδικών δυνάμεων. Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας θα μπορούσε να πλήξει στόχους αμυντικής βιομηχανίας, όπως το ναυπηγείο υποβρυχίων στο Barrow-in-Furness στην βορειοδυτική Αγγλία.

Η παρουσίαση δείχνει επίσης πώς το δόγμα του θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πιθανούς πολέμους στην Μαύρη Θάλασσα, την Κασπία Θάλασσα … και στον Ειρηνικό. Τα σενάρια περιλαμβάνουν πολέμους με σημερινούς συμμάχους, όπως η Κίνα, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Βόρεια Κορέα.

Πλήγματα. Το έγγραφο σημειώνει ότι η “υψηλή ευελιξία” του πολεμικού ναυτικού του επιτρέπει να διεξάγει “ξαφνικά και προληπτικά πλήγματα” και “μαζικά πυραυλικά πλήγματα … από διάφορες κατευθύνσεις”. Προσθέτει ότι τα πυρηνικά όπλα προορίζονται “κατά κανόνα” για χρήση “σε συνδυασμό με άλλα μέσα καταστροφής” για την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας.

Αναλυτές που εξέτασαν τα έγγραφα δήλωσαν ότι συνάδουν με τον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ αξιολογεί την απειλή πυραυλικών χτυπημάτων μεγάλου βεληνεκούς από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και την ταχύτητα με την οποία η Ρωσία πιθανόν να καταφύγει σε χρήση πυρηνικών.

Η ικανότητα και ο κίνδυνος. Όμως ο William Alberque, πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που τώρα εργάζεται στο Κέντρο Stimson, δήλωσε ότι το δείγμα είναι ένα μικρό μέρος από «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, στόχους που έχουν χαρτογραφηθεί σε όλη την Ευρώπη … συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών στόχων και στόχων κρίσιμων υποδομών».

Η ικανότητα της Ρωσίας να χτυπήσει σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι στόχοι σε όλη την ήπειρο θα κινδυνεύσουν μόλις ο στρατός της εμπλακεί με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε χώρες πρώτης γραμμής, όπως οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία, δήλωσαν αναλυτές και πρώην αξιωματούχοι.

“Η αντίληψη τους για τον πόλεμο είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος”, δήλωσε ο Jeffrey Lewis, καθηγητής στο Middlebury Institute of International Studies στο Monterey, ο οποίος μελετά τον έλεγχο των εξοπλισμών.

“Βλέπουν αυτά τα πράγματα [τις τακτικές πυρηνικές κεφαλές] ως δυνητικά όπλα που μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο”, πρόσθεσε. “Θα θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν και θα θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν πολύ γρήγορα”.

Η σύγκριση με Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Τα τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν με πυραύλους που εκτοξεύονται από ξηρά ή θάλασσα ή από αεροσκάφη, έχουν μικρότερο βεληνεκές και είναι λιγότερο καταστροφικά από τα μεγαλύτερα “στρατηγικά” όπλα που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, εξακολουθούν να μπορούν να απελευθερώσουν σημαντικά περισσότερη ενέργεια από εκείνη που έπεσε στο Ναγκασάκι και την Χιροσίμα το 1.945 μ.Χ. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα στραφεί σε απειλές κατά των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας για να αποτρέψει τη δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο. “Πρέπει να θυμούνται ότι είναι μικρά, πυκνοκατοικημένα κράτη”, δήλωσε τον Μάιο.

Στην παρουσίαση γίνεται επίσης αναφορά στην επιλογή του λεγόμενου επιδεικτικού χτυπήματος -την πυροδότηση ενός πυρηνικού όπλου σε μια απομακρυσμένη περιοχή “σε μια περίοδο άμεσης απειλής επίθεσης” πριν από μια πραγματική σύγκρουση για να τρομάξουν οι δυτικές χώρες. Η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ ότι τέτοια πλήγματα περιλαμβάνονται στο δόγμα της.

Ένα τέτοιο χτύπημα, λένε οι φάκελοι, θα έδειχνε “Την διαθεσιμότητα και την ετοιμότητα για χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων ακριβείας” και την “πρόθεση χρήσης πυρηνικών όπλων”. Ο Alberque, πρώην διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Αφοπλισμού και Μη Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταπολέμησης του ΝΑΤΟ, δήλωσε: “Θέλουν ο φόβος της χρήσης Ρωσικών πυρηνικών όπλων να είναι το μαγικό κλειδί που ξεκλειδώνει την δυτική συναίνεση”.

Οι φάκελοι. Οι φάκελοι ανέφεραν ότι η κορυφαία προτεραιότητα της Ρωσίας σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ ήταν “η αποδυνάμωση του στρατιωτικού και οικονομικού δυναμικού του εχθρού”. Οι αναλυτές είπαν ότι αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία θα χτυπούσε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές, όπως έκανε στην Ουκρανία.

Ο Fabian Hoffmann, διδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, ο οποίος μελετά την πυρηνική πολιτική, δήλωσε ότι ο συνδυασμός πυρηνικών και συμβατικών χτυπημάτων που περιγράφεται στην παρουσίαση αποτελεί “ένα πακέτο που ουσιαστικά δείχνει στον αντίπαλο ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα πραγματικά οξύνονται. Και θα ήταν σοφό να αρχίσετε να συζητάτε μαζί μας για το πώς μπορούμε να το διευθετήσουμε”.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΝΑΤΟ, οι χώρες της συμμαχίας διαθέτουν λιγότερο από το 5% των δυνατοτήτων αεράμυνας που απαιτούνται για την προστασία της Ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας από μια πλήρους κλίμακας επίθεση από την Ρωσία. Ο Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Ευρώπη θα είναι “λίγο-πολύ ανυπεράσπιστη” απέναντι στα Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Σύγκρουση με ΝΑΤΟ. Ο Dara Massicot, ανώτερος συνεργάτης στο Carnegie Endowment for International Peace, δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατηγοί θεωρούσαν εν μέρει τα πυρηνικά όπλα ως κεντρικά στα αρχικά στάδια οποιασδήποτε σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, λόγω των υποδεέστερων συμβατικών πόρων του στρατού τους. “Απλώς δεν έχουν αρκετούς πυραύλους”, είπε.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν επίσης ότι η Ρωσία έχει διατηρήσει την δυνατότητα να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα σε πλοία επιφανείας παρά την συμφωνία του 1.991 μ.Χ. μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ για την απομάκρυνσή τους.

Μεταξύ των φορέων τακτικών πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, καταγράφονται “ανθυποβρυχιακοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές που τοποθετούνται σε πλοία επιφανείας και υποβρύχια” και “αντιαεροπορικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι πλοίων και ξηράς με πυρηνικές κεφαλές για την ήττα εχθρικών ομάδων αεράμυνας”. Η παραδοχή αυτή ήταν εντυπωσιακή, δεδομένων των εγγενών κινδύνων της μεταφοράς πυρηνικών όπλων στην θάλασσα ακόμη και σε καιρό ειρήνης, δήλωσε ο Alberque.

Οι πρόσφατες ασκήσεις. Σε αντίθεση με ένα υποβρύχιο στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλων που έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει πυρηνικά φορτία από τα βάθη του ωκεανού, ένα σκάφος του στόλου επιφανείας με πυρηνικές κεφαλές επί του σκάφους θα διέτρεχε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ζημιές από καταιγίδα ή από εχθρικό χτύπημα.

Πρόσφατες ασκήσεις που διέταξε ο Πούτιν για να προβάρει την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων δείχνουν ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν εξακολουθούν να συνάδουν με το ισχύον Ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.

Τον Ιούνιο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξασκήθηκαν στην φόρτωση αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ της σοβιετικής εποχής P-270 σε μια κορβέτα κλάσης Tarantul στο Καλίνινγκραντ, όπου αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι αποθηκεύει ένα αδήλωτο απόθεμα τακτικών πυρηνικών κεφαλών.

Πλάνα από τις ασκήσεις έδειχναν τα στρατεύματα της 12ης GUMO της Ρωσίας, θεματοφύλακες των πυρηνικών κεφαλών εντός του ρωσικού στρατού, να εξασκούνται στην μετακίνηση του πυραύλου στο εμπορευματοκιβώτιο που θα χρησιμοποιούσαν για την μετακίνηση ενός πλήρως εξοπλισμένου με πυρηνικά βλήματος, συνοδευόμενα από την κατάλληλη δύναμη φύλαξης και τις διαδικασίες χειρισμού μιας πυρηνικής κεφαλής (https://warnews247.gr/purhnika/ft-to-rwsiko-nautiko-ekpaideuthke-se-purhnika-plhgmata-bathia-sthn-eurwph-poioi-einai-oi-32-natoikoi-stoxoi-pou-tha-ktuphthoun-prwtoi/).

 

Έρχεται... «Μαύρος Σεπτέμβριος»! Αρμαγεδδώνας! Έτσι θα απαντήσει η Ρωσία στην Ουκρανία για την εισβολή στο Kursk!

Τα αντίποινα για την ουκρανική εισβολή στο Kursk θα είναι καταλυτικά και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας Η απόφαση της Ρωσίας για σκληρά αντίποινα, που πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για την Ουκρανία, είναι ειλημμένη.

Τα αντίποινα για την ουκρανική εισβολή στο Kursk θα είναι καταλυτικά και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας, της οποίας η κοινωνία είναι καταπονημένη από τα 2,5 χρόνια εχθροπραξιών.

Η Ρωσική αντίδραση θα είναι σκληρή και ήδη την έχουν σκιαγραφήσει Ρώσοι αξιωματούχοι με προεξάρχοντα τον ηγέτη της χώρας, Vladimir Putin. «Δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τέτοιους ανθρώπους, ο εχθρός θα λάβει μία πειστική απάντηση και όλοι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία θα επιτευχθούν», έχει τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Dmitry Polyansky υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο η Ρωσία, εκπροσωπούμενη από τον Putin, έκανε μια «πολύ γενναιόδωρη προσφορά για διαπραγματεύσεις»:  «Λάβαμε απάντηση στην προσφορά μας πριν από μια εβδομάδα - το καθεστώς Zelensky επέλεξε την κλιμάκωση και τον πόλεμο μέσω της εισβολής σε μια ειρηνική περιοχή της Ρωσίας.

Ο Μαύρος Σεπτέμβριος. Στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova έχει προαναγγείλει τα ρωσικά αντίποινα, τα οποία η Ουκρανία δεν θα αντέξει.  «Η Ρωσική απάντηση στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Kursk δεν θα αργήσει», έχει διαμηνύσει η Zakharova. Τα αντίποινα θα εκδηλωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να προσδώσει κανείς σε αυτά την κωδική ονομασία «Μαύρος Σεπτέμβριος».

«Η Ουκρανία θα μείνει χωρίς ρεύμα τον Σεπτέμβριο», σημειώνει η γεωπολιτική αναλύτρια με βαθιά γνώση των Ρωσικών ζητημάτων Lyuba Lulko. Ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας

Επί της ουσίας η επιχείρηση «Μαύρος Σεπτέμβριος» είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας. Χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση οι Ουκρανοί δεν θα αντέξουν έναν τρομακτικό χειμώνα και θα ξεσηκωθούν. Η ουκρανική ηγεσία θα έχει να αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό μέτωπο που πλέον θα την πιέζει ασφυκτικά.

Ήδη ο ουκρανικός πληθυσμός αντιδρά στις αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης, αρνούμενος να στρατευθεί και να γίνει κρέας για τα κανόνια. Η τελευταία φορά που η Ρωσία χτύπησε με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις ήταν στα τέλη Ιουνίου του 2024 μ.Χ.

Εκείνο το χτύπημα είχε γίνει με γνώμονα την εξουθένωση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.  Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Το επικείμενο χτύπημα θα έχει ως στόχο να βυθιστεί κυριολεκτικά η Ουκρανία στο σκοτάδι.

Το χτύπημα του Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοφανές σε σφοδρότητα. Κυριολεκτικά η Ρωσία θα εξαπολύσει μαζικά κύματα βομβαρδισμών με όλα τα όπλα της από αέρα, ξηρά και θάλασσα για να σβήσει την Ουκρανία από τον ενεργειακό χάρτη. Θα είναι χτυπήματα που θα φέρουν πολύ κοντά την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας.

Μόνο τον Ιούνιο 2024 μ.Χ. η Ρωσία είχε καταστρέψει πάνω από το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τις χειρότερες διακοπές ρεύματος από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 μ.Χ.

Ήδη ολόκληρες περιοχές της Ουκρανίας είναι εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης, μένοντας στο σκοτάδι για εξοικονόμηση ενέργειας. Η προμηθεύτρια εταιρεία ενέργειας Yasno έχει δηλώσει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα οι Ουκρανοί έχουν ρεύμα για έξι ή επτά ώρες την ημέρα και εάν το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας παραμείνει στα επίπεδα του καλοκαιριού.

Ρωσικός Αρμαγεδδώνας στην Ουκρανία . Δηλαδή τα στοιχεία αυτά δεν συνυπολογίζουν τον Ρωσικό Αρμαγεδδώνα που θα ενσκήψει στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα η Ουκρανία θα έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια με την εισβολή στο Kursk.

Η Ουκρανία θα έχει σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα από ό,τι πριν, λόγω της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου, των περίπλοκων logistics, της κατασπατάλησης πόρων και της μηδενικής πιθανότητας να προχωρήσει βαθύτερα στην Ρωσία.  Μετά την πρωτοφανή αυτή ενέργεια των Ουκρανών ακυρώνονται όλες οι πιθανότητες για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών ενώ δεν θα υπάρξει κανένα «παζάρι, όπως ελπίζει η Δύση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin είναι γνωστός για το ό,τι δεν λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ. Η Ρωσική απάντηση στην Ουκρανία θα είναι συντριπτική και θα προκαλέσει την κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος (https://www.pirinoslogios.com/post/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82).


Τα πιόνια στήθηκαν! O Kόσμος βρίσκεται στις τελευταίες ετοιμασίες για τον Μεγάλο Πόλεμο!

O συγγραφέας του μπεστ σέλλερ "Χάος" Μάικλ Σνάιντερ μας προειδοποιεί: "Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στη θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα. Έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου".

Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στην θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό αναφέρει ο συγγραφέας του best seller «Χάος», Michael Snyder, αν και όπως υποστηρίζει οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου.

Ενώ εκατομμύρια στον δυτικό κόσμο βρίσκονται σε διακοπές, ένας αποκαλυπτικός ολοκληρωτικός πόλεμος απειλεί να ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή και η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια αιφνιδιαστική εισβολή στην Ρωσία.

 Περιττό να πούμε ότι βλέποντας τα ουκρανικά στρατεύματα να ξεχύνονται στα ελαφρώς προστατευμένα σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή του Κουρσκ προκάλεσε σοκ για τον Vladimir Putin και τους στρατηγούς του. Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο και οι Ρώσοι είναι πολλοί εξοργισμένοι.

Τι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια «μεγάλης κλίμακας» Ιρανική επίθεση ανά πάσα στιγμή… Το Ισραήλ αναμένει μια «μεγάλης κλίμακας» ιρανική επίθεση και η Hezbollah έχει εκκενώσει τα κεντρικά της γραφεία στην Βηρυτό εν αναμονή ενός εκτεταμένου πολέμου με το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ότι το Ιράν προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Κυριακή, έγραψε ο δημοσιογράφος του Axios News, Barack Ravid στο X.

Η σχεδιαζόμενη επίθεση θα μπορούσε να συμβεί «μέσα σε ημέρες», σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο CNN.  Εν τω μεταξύ, η Hezbollah εκκένωσε τα κεντρικά της γραφεία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Joumhouria – εγείροντας περαιτέρω ανησυχίες.

Ο ρόλος του Ιράν. Περιμέναμε το Ιράν να χτυπήσει το Ισραήλ από τα τέλη Ιουλίου, αλλά μέχρι στιγμής μια τέτοια επίθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Πολλοί ήλπιζαν ότι στο Ιράν είχαν επικρατήσει πιο ψύχραιμες φωνές.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι μια επίθεση έρχεται ακόμα και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προειδοποιεί ότι το Ιράν και η Hezbollah «απειλούν να μας βλάψουν με τρόπο που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν».

Αυτό ακούγεται μάλλον δυσοίωνο. Εάν υπάρξει επίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι πιο ουσιαστική από ό,τι είδαμε την προηγούμενη φορά. Προς το παρόν, ωστόσο, οι Ιρανοί δείχνουν να απολαμβάνουν να κρατούν τους πάντες σε αγωνία…

«Μπορεί να μην υπάρξει καθόλου επίθεση, ή θα μπορούσε να υπάρξει απόψε», δήλωσε στους Financial Times ένας από τους ιρανούς που εμπιστεύονται το καθεστώς.  «Το να περιμένεις τον θάνατο είναι πιο δύσκολο από τον ίδιο τον θάνατο».

«Το Ιράν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ψυχολογικού πολέμου για να διατηρήσει τις στρατιωτικές, την ασφάλεια και τις υλικοτεχνικές δυνατότητες του Ισραήλ σε αιχμή, στερώντας από τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών κάθε αίσθηση ηρεμίας», πρόσθεσε.

Ίσως συνεχίσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι για λίγο. Ή ίσως θα επιτεθούν απόψε. Απλά δεν ξέρουμε. Υπήρξαν αναφορές για εκτοξευτές πυραύλων που μετακινήθηκαν στην θέση τους. Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν ρισκάρουν. Σύμφωνα με τον John Kirby, οι ΗΠΑ λειτουργούν με την παραδοχή ότι μια Ιρανική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί ήδη αυτή την εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ώστε το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του να επιτεθούν στο Ισραήλ μόλις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον John Kirby. Επιβεβαίωσε την Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και είπε ότι ο Joe Biden μίλησε με Ευρωπαίους συμμάχους για υποστήριξη στο Ισραήλ.

Εάν οι Ιρανοί επιτεθούν, οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ. Ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου αναπτύσσεται στην Μέση Ανατολή και η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln έλαβε εντολή να «πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή»…

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin διέταξε ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου στη Μέση Ανατολή και είπε στην ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln να πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή, καθώς οι ΗΠΑ δήλωσαν την Δευτέρα ότι πιστεύουν ότι το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση κατά του Ισραήλ σύντομα αυτή την εβδομάδα.

Οι κινήσεις, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πιέζουν το Ισραήλ και την Hamas να επιτύχουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να συμβάλει στην ηρεμία των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη και ανώτερος διοικητής της Hezbollah στη Βηρυτό.

Εάν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος, θα μπορούσε να γίνει πρωταρχικός στόχος είτε για τους Ιρανούς, είτε για την Hezbollah. Η εικόνα στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία πήρε μια απροσδόκητη τροπή.

Οι Ουκρανοί χάνουν αργά αλλά σταθερά έδαφος στην Ανατολική Ουκρανία και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραματικό για να αλλάξουν την ορμή του πολέμου. Κανείς δεν περίμενε ότι οι Ουκρανοί θα εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος, και έτσι οι Ρώσοι εξεπλάγησαν εντελώς όταν αυτό συνέβη.

Η σοκαριστική εισβολή της Ουκρανίας πέρα από τα Ρωσικά σύνορα στην Περιφέρεια Κουρσκ μπορεί να αναγκάσει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις για την Μόσχα, καθώς τα στρατεύματα του Προέδρου Vladimir Putin συλλαμβάνονται καθώς απειλούνται οι αιχμάλωτοι πολέμου και οι γραμμές ανεφοδιασμού. Η ουκρανική επίθεση αιφνιδίασε τις Ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το διασυνοριακό παιχνίδι της Ουκρανίας επέτρεψε στο Κίεβο να καταλάβει την πρωτοβουλία του πεδίου της μάχης, την οποία είχαν από καιρό οι Ρωσικές δυνάμεις που ήταν σε θέση να υπαγορεύσουν τον χρόνο και τον τόπο των μαχών και να αναγκάσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να ξοδέψουν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αμυντικές επιχειρήσεις.

Την Δευτέρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την σημασία της απομάκρυνσης αυτών των ουκρανικών δυνάμεων από το Ρωσικό έδαφος κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης… Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε την Δευτέρα τον στρατό του να «διεκτοπίσει» τα ουκρανικά στρατεύματα που έχουν εισέλθει στο Ρωσικό έδαφος καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις μάχες.

Το Κίεβο εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη Τρίτη, καταλαμβάνοντας περισσότερους από δώδεκα οικισμούς στην πιο σημαντική διασυνοριακή επίθεση σε Ρωσικό έδαφος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένας από τους προφανείς στόχους του εχθρού είναι να σπείρει διχόνοια, διαμάχες, εκφοβισμό των ανθρώπων, να καταστρέψει την ενότητα και την συνοχή της Ρωσικής κοινωνίας», είπε ο Putin σε τηλεοπτική συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν το Ρωσικό έδαφος για πολύ. Γιατί λοιπόν το έκαναν αυτό; Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ουκρανοί προσπαθούν να εξοργίσουν τους Ρώσους τόσο που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, το ΝΑΤΟ θα αναγκαστεί να παρέμβει και τότε θα έχουμε πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο. Αυτή η σύγκρουση με την Ρωσία είναι ένας από τους «3 πολέμους της Αποκάλυψης».

Ο επερχόμενος ολοκληρωτικός πόλεμος στην Μέση Ανατολή είναι άλλος. Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στην θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα, καταλήγει ο συγγραφέας (https://www.pirinoslogios.com/post/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-o-k%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF).


Ρήξη Ζελένσκι- Επιφανίου με Οικουμενικό Πατριαρχείο ενόψει " προσκυνήματος" του ρωσικού στρατού στο Κίεβο;

Ρήξη στις σχέσεις Επιφανίου Κιέβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο; (πολλά θα δούμε τώρα που ετοιμάζονται οι Ρώσοι να "προσκυνήσουν" δηλ. να καταλάβουν το Κιεβο) Κολουτούμπες στην Εκκλησιαστική διπλωματία; Αλλά τι τα θες όταν χύθηκε και χύνεται αθώο αίμα ακόμα και σήμερα . Στην ερώτηση μας σε κάποιους ιθύνοντες:

"Τι θα κάνει ο Επιφάνιος αν μπούνε οι Ρώσοι αύριο μεθαύριο στο Κίεβο", Λάβαμε την αόριστη απάντηση ... " Να πάει στην Ρώμη να γίνει Καρδινάλιος " Εν τω μεταξύ διαβάζουμε : Εκτάκτως στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος; Το ιστολόγιο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Πνευματικό Μέτωπο» σε δημοσίευμά του κάνει λόγω για έκτακτη επίσκεψη του Μητροπολίτη Επιφάνιου στο Φανάρι στις 12-13 Αυγούστου.

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί ο τρόπος γραφής της δημοσίευσης στην εν λόγω ιστοσελίδα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται στενά με τις ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες, όπου στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει συνεχώς υλικό για την υποστήριξη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν έντονες συζητήσεις στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το μέλλον της Ουκρανικής Ορθοδοξίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγεται έντομα ότι ο Τόμος Αυτοκεφαλίας, που χορηγήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2018, δεν εκπλήρωσε μέχρι και σήμερα τον σκοπό του. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι η δημιουργία της ΑΕΟ, ένωσε μόνο μια μειοψηφία του Ουκρανικού λαού, κάτι που αποδείχθηκε επιζήμιο για τη χώρα στο πλαίσιο του πολέμου με τη Ρωσία.

Να αναφερθεί πως η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας καταβάλλει προσπάθειες να διακόψει την περαιτέρω διαδικασία συμφιλίωσης με την Ουκρανική Εκκλησία και να επιτύχει την νομοθετική απαγόρευσή της στην Ουκρανία.

Επίσης, Ουκρανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το Κράτος είναι έτοιμο να διατηρήσει την Ουκρανική Εκκλησία μόνο υπό τις εγγυήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την επιφύλαξη δημιουργίας από το Φανάρι μιας Εξαρχίας στην οποία θα μετακινηθούν οι κοινότητες της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις φέρεται να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο του 2023 μ.Χ., η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Γουίνιπεγκ Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ και ο Μέγας σύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιακώβος (αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Πατριαρχικό Διάκονο Επιφάνιο).

Κύριος στόχος της εν λόγω επιτροπής ήταν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανικής Εκκλησία και την προεδρική διοίκηση για την επίλυση της ουκρανικής εκκλησιαστικής κρίσης. Ωστόσο, οι επανειλημμένες προσπάθειες της Ιεράς Συνόδου για αποστολή επιτροπής στην Ουκρανία έπεσαν στο κενό λόγω υπαιτιότητας της ουκρανικής πλευράς, κάτι που επιβεβαιώνεται (https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/64724-ektaktos-sto-fanari-o-mitropolitis-epifanios, https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/08/blog-post_81.html).


Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους! «Θα εκτελούνται επί τόπου» λέει η Μόσχα.

Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους Ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1.944 μ.Χ. με 25 Ιανουαρίου 1.945 μ.Χ.)!

Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος Ουκρανός στρατιώτης εντοπίζεται να έχει μεταμφιεστεί σε Ρώσο, θα εκτελείται επί τόπου». Και η συνθήκη της Γενεύης δεν τους προστατεύει από κάτι τέτοιο, από την στιγμή που φοράνε άλλες στολές με σήματα του αντιπάλου.

Οι Ουκρανοί εντοπίστηκαν να φορούν το χαρακτηριστικό κόκκινο περιβραχιόνιο και τα ρωσικά σήματα αξιωματικών, υπαξιωματικοί και στρατιώτες για να διεισδύσουν στις Ρωσικές γραμμές και να κάνουν σαμποτάζ (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-oukranoi-sto-koursk-efarmozoun-taktikes-ton-germanon-ss-stis-ardennes-kai-metamfiezontai-se-rosous-stratiotes-tha-ektelountai-epi-topou-leei-i-mosxa/).


ΒΟΜΒΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ – Παγκόσμιος τρόμος – Κούρσκ ώρα μηδέν       Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκκένωση της πόλεως Σούτζα από τους Ρώσους.

΄Όλος ο πληθυσμός της περιοχής Κούρσκ – πλέον των 200.000 κατοίκων – μεταφέρθηκε στα ενδότερα. Η περιοχή Κούρσκ είναι παγιδευμένη με δεκάδες βόμβες νετρονίου οι οποίες θα πυροδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Ζελένσκι ο πιστότερος σύμμαχος  του Πούτιν , μετά τις θηριωδίες στο Κούρσκ, νομιμοποιεί τον Πούτιν, να προβεί σε μαζικά αντίποινα εντός της Ουκρανίας. Ο αρχιστράτηγος Σίρσκι και οι Δυτικοί, κατάλαβαν πολύ αργά την παγίδα Ζελένσκι .

Σημ: Οι βόμβες νετρονίου φονεύουν μόνο ζωντανούς οργανισμούς – ανθρώπους κτλ - διατηρούν ανέπαφες τις υποδομές, κάτι ανάλογο πρέπει να πράξει και η Ελλάδα στα «υπό κατάληψη Ελληνικά  νησιά», προμηθευόμενη Ισραηλινές βόμβες νετρονίου.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε απεικονίζει μια έκρηξη βόμβας νετρονίου με ένα έντονο φως στο κέντρο, νετρόνια που διαχέονται γύρω και ένα αστικό τοπίο στο υπόβαθρο που καταστρέφεται. Απουσιάζει η ανθρώπινη ζωή, υποδεικνύοντας την επίδραση της βόμβας που αφήνει ανέπαφες τις υποδομές αλλά εξοντώνει ζωντανούς οργανισμούς (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/08/blog-post_715.html).


Lukashenko: Η Δύση επέβαλε κυρώσεις στην Λευκορωσία, τώρα θα γεμίσω την Ευρώπη μετανάστες – Δεν θα μείνουν εδώ. Ο Lukashenko τόνισε τέλος ότι η διέλευση της Μεσογείου είναι επικίνδυνη, με πολλούς μετανάστες να χάνουν την ζωή τους στην απόπειρα.

Η Λευκορωσία δεν θα εμποδίσει τους μετανάστες να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας Πόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko, σε συνέντευξή του σε Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Από το 2021 μ.Χ., η Πολωνία βιώνει μια έξαρση παράνομης μετανάστευσης στα σύνορά της με την Λευκορωσία.

Η άνοδος ξεκίνησε όταν ο Lukashenko ανταπέδωσε τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στο Μινσκ για την υποστήριξή της στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αυξάνοντας την μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ.

Οι πολωνικές αρχές και η ΕΕ έχουν κατηγορήσει την Ρωσία και την Λευκορωσία ότι διευκολύνουν την μεταφορά μεταναστών από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες περιοχές στα σύνορα, ενορχηστρώνοντας αυτό που η Βαρσοβία αποκαλεί «τεχνητή μεταναστευτική κρίση» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της ΕΕ.

Το Μινσκ και η Μόσχα αρνήθηκαν αυτές τις κατηγορίες. Μιλώντας στο Ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, ο Lukashenko είπε: «Με κατηγορούν [η Δύση] για το γεγονός ότι οι μετανάστες έρχονται μέσω των συνόρων της Λευκορωσίας.

Παιδιά, μου βάλατε μια θηλιά στο λαιμό με την μορφή κυρώσεων και ζητάτε να προστατεύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση από την εισροή αυτών των μεταναστών. Δεν θα είναι έτσι. Αφήστε τους να πάνε όπου θέλουν. Δεν μένουν μαζί μας. Αυτή είναι η πολιτική μου».

Υποστήριξε ότι η συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση πηγάζει από τις συγκρούσεις και την αστάθεια σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν και την Μέση Ανατολή, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση «ανέβασε τα πράγματα». Ο Lukashenko τόνισε τέλος ότι η διέλευση της Μεσογείου είναι επικίνδυνη, με πολλούς μετανάστες να χάνουν την ζωή τους στην απόπειρα.

Εξαιτίας αυτών των κινδύνων, είπε, οι μετανάστες «έχουν ήδη αρχίσει να πετούν μέσω της Ρωσίας, κάποιοι περνούν με τα πόδια μέσω της Λευκορωσίας και περνούν μέσω της Πολωνίας στην Γερμανία. Μερικοί μπορεί να μείνουν στην Πολωνία. Δεν έρχονται για να [μείνουν στην] Λευκορωσία» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/754418/lukashenko-i-dysi-epevale-kyroseis-sti-lefkorosia-tora-tha-gemiso-tin-evropi-metanastes-den-tha-meinoun-edo).

 

Βόμβα Lukashenko: Ο Zelensky θα εκτελεστεί από τις ουκρανικές υπηρεσίες ως προδότης - Θα προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό. Ο Λευκορώσος ηγέτης σημείωσε ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο Zelensky δεν μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Δύσης ή οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko προχώρησε σε μια δήλωση βόμβα, καθώς εκανε λόγο για εκκαθάριση του Volodymyr Zelensky από τις δικές του μυστικές υπηρεσίες. Ειδικά αν ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος αποφασίσει να διαφύγει από το ουκρανικό έδαφος στη Μεγάλη Βρετανία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τόνισε με νόημα ο Λευκορώσος πρόεδρος στο πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

«Δεν θα είσαι ευτυχισμένος, θα είσαι προδότης του λαού σου. Και στο τέλος, ο ίδιος Kirill Budanov θα στείλει κάποιον - και θα εκκαθαριστείς ως προδότης. Αυτό είναι όλο», εκτίμησε ο Lukashenko. Ο Λευκορώσος ηγέτης σημείωσε ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο Zelensky δεν μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Δύσης ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Μάλιστα είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι όμηρος της κατάστασης που ο ίδιος δημιούργησε. Θα εκκαθαριστεί στην Δύση ως δαπανηρή δύναμη ή θα τον εκκαθαρίσουν οι δικές του ειδικές υπηρεσίες.

Ή θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου στην Ρωσία... Νωρίτερα, ο ιστότοπς Pravda ανέφερε ότι ο Lukashenko θεωρεί τον Zelensky καθώς και τον προκάτοχό του Poroshenko, ως ένοχους για την σφαγή στην Ουκρανία (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/754443/vomva-lukashenko-o-zelensky-tha-ektelestei-apo-tis-oukranikes-ypiresies-os-prodotis-tha-prospathisei-na-diafygei-sto-eksoteriko).

 

Τρομακτική προειδοποίηση Lukashenko (Λευκορωσία): Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά εκτός εάν... «Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κανένα όπλο μέχρι να πατήσετε στα κρατικά μας σύνορα» διεμήνυσε ο Λευκορώσος Πρόεδρος στους δυτικούς ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, παραχωρώντας συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι "Russia 1", μίλησε για την δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τις δυνάμεις που πιέζονται στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, αυτό είναι δυνατό, αλλά σε «ακραία περίπτωση». Για παράδειγμα, εάν ο εχθρός περάσει τα σύνορα του κράτους της Κοινοπολιτείας, της συμμαχία στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει η Ρωσία και το ίδιο το Μινσκ...

«Όταν εμφανίστηκαν τακτικά πυρηνικά όπλα εδώ, τους είπα [ενν. τους ξένους αντιπάλους] ευθέως: Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κανένα όπλο μέχρι να πατήσετε στα κρατικά μας σύνορα. Είναι τα σύνορα του κράτους της Ένωσης μας», εξήγησε ο Lukashenko.

Ο Λευκορώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι στην Δύση τον αποκαλούν «ανόητο» και για κάποιο λόγο είναι βέβαιοι ότι «σίγουρα» θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/753857/tromaktiki-proeidopoiisi-lukashenko-lefkorosia-den-tha-xrisimopoiisoume-pyrinika-ektos-ean).

 

O Lukashenko προετοιμάζει τη Λευκορωσία για την παραίτησή του: 30 χρόνια είναι πολλά, έρχονται αλλαγές. «Είμαι υποστνηρικτής των εξελικτικών και όχι των επαναστατικών αλλαγών» δήλωσε ο Lukashenko σε συνέντευξή του στην Ρωσική τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko ανακοίνωσε πως προετοιμάζει τους πολίτες της χώρας του για την παραίτησή του. «Όλοι σκέφτονται ως εξής: 30 χρόνια είναι πολλά για πρόεδρος. Και οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε μένα και κανέναν άλλον. Αυτό είναι λάθος.

Προετοιμάζω τους ανθρώπους λοιπόν για την παραίτησή μου και δεν θέλω κανείς να αισθανθεί απογοήτευση», είπε την Κυριακή (18/8/2024 μ.Χ.) σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα News of the Week στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Όχι πολύ καιρό πριν προχωρήσαμε σε αλλαγές στο σύνταγμα της Λευκορωσίας. Αλλά δεν θέλουμε τις αλλαγές ως επανάσταση. Είμαι υποστηρικτής των εξελικτικών και όχι των επαναστατικών αλλαγών. Και έχουμε κάνει πολλά για να οικοδομήσουμε αυτό που βλέπετε τώρα τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της χώρας.

«Η Ουκρανία με το Kursk ωθεί τη Ρωσία σε ασύμμετρες ενέργειες». Στην ίδια συνέντευξη ο Lukashenko δήλωσε ότι η η κλιμάκωση από πλευράς της Ουκρανίας με την εισβολή στο Kursk, σκοπό έχει να ωθήσει την Ρωσία να λάβει ασύμμετρα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων. «Η κλιμάκωση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι μια προσπάθεια να ωθήσει τη Ρωσία σε ασύμμετρες ενέργειες, ας πούμε στην χρήση πυρηνικών όπλων», είπε χαρακτηριστικά.

Τα συστήματα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander στην Λευκορωσία είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους εξοπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ο Alexander Lukashenko. «Αυτές είναι μηχανές έτοιμες αυτήν τη στιγμή για χτυπήματα με τακτικά πυρηνικά όπλα... Αυτές είναι οι μηχανές έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές», τόνισε.

Η ένταση στα σύνορα με την Ουκρανία Ο Λευκορώσος ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας, μια κίνηση που το Minsk ανταπέδωσε με ενίσχυση των δυνάμεων σε όλο το μήκος των συνόρων.

Τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας είναι ναρκοθετημένα όπως ποτέ άλλοτε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να τα διασχίσουν μόνο με τεράστιες απώλειες, πρόσθεσε ο Lukashenko. Επιπλέον, τα ουκρανικά drones παραβιάζουν συνεχώς τα Νοτιοανατολικά σύνορα της Λευκορωσίας, πρόσθεσε ο Lukashenko. Σύμφωνα με τον Lukashenko, η άμυνα των δυτικών συνόρων της Λευκορωσίας έχει επεξεργαστεί από το Minsk και την Μόσχα και, εάν χρειαστεί, αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιθετικό.

Ο Lukashenko διατύπωσε την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στην Κωνσταντινούπολη. «Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας σταματήσουμε αυτή την μάχη - ούτε ο ουκρανικός λαός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Λευκορώσοι το χρειάζονται...

Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το άμεσο ερώτημα είναι από πού να ξεκινήσουμε. Το σωστό είναι να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Lukashenko (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/754247/o-lukashenko-proetoimazei-ti-lefkorosia-gia-tin-paraitisi-tou-30-xronia-einai-polla-erxontai-allages).

 

Οι New York Times παραδέχονται ότι ο Τ.Μπάιντεν προετοίμαζε τις ΗΠΑ για πυρηνική σύρραξη! «Να προετοιμαστούν οι ΗΠΑ για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα και την Βόρεια Κορέα».

Οι New York Times αποκάλυψαν, ότι σε ένα απόρρητο έγγραφο που εγκρίθηκε τον Μάρτιο, ο Τζο Μπάιντεν διέταξε τις αμερικανικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για πυρηνική αναμέτρηση με την Ρωσία, την Κίνα και την Βόρεια Κορέα!

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν ενέκρινε την περασμένη άνοιξη ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο πυρηνικό στρατηγικό σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες που, για πρώτη φορά, επαναπροσανατολίζει την αποτρεπτική στρατηγική της Αμερικής ώστε να επικεντρωθεί στην ταχεία επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας.

Η αλλαγή έρχεται καθώς το Πεντάγωνο πιστεύει ότι τα αποθέματα της Κίνας θα ανταγωνιστούν το μέγεθος και την ποικιλομορφία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι ο Μπάιντεν είχε εγκρίνει την αναθεωρημένη στρατηγική, που ονομάζεται «Nuclear Employment Guidance», η οποία επίσης επιδιώκει να προετοιμάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές προκλήσεις από την Κίνα, την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα.

Το έγγραφο, που ενημερώνεται κάθε τέσσερα περίπου χρόνια, είναι τόσο διαβαθμισμένο που δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά αντίγραφα, μόνο ένας μικρός αριθμός έντυπων αντιγράφων που διανέμονται σε λίγους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας και διοικητές του Πενταγώνου.

Όμως, σε πρόσφατες ομιλίες, σε δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης επετράπη να υπαινίσσονται την αλλαγή – με προσεκτικά περιορισμένες, μεμονωμένες προτάσεις – πριν από μια πιο λεπτομερή, αδιαβάθμιστη κοινοποίηση στο Κογκρέσο που αναμένεται πριν αποχωρήσει ο Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος εξέδωσε πρόσφατα ενημερωμένη καθοδήγηση για την απασχόληση πυρηνικών όπλων για να αντιστοιχίσει πολλούς αντιπάλους με πυρηνικά όπλα», είπε ο Vipin Narang, στρατηγιστής που υπηρέτησε στο Πεντάγωνο.

«Και συγκεκριμένα», πρόσθεσε, η καθοδήγηση των όπλων αντιπροσώπευε «τη σημαντική αύξηση στο μέγεθος και την ποικιλομορφία» του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας. Τον περασμένο Ιούνιο, ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τον έλεγχο των όπλων και την μη διάδοση, Pranay Vaddi, αναφέρθηκε επίσης στο έγγραφο.

Το πρώτο που εξέτασε λεπτομερώς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να απαντήσουν σε πυρηνικές κρίσεις που ξεσπούν ταυτόχρονα ή διαδοχικά, με συνδυασμό πυρηνικών και μη πυρηνικών όπλων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/new-york-times-o-t-mpainten-proetoimaze-tis-amerikanikes-dynameis-gia-pyriniki-syrraksi-foto/).

 

Το «colpo grosso» του Β.Πούτιν: Το Αζερμπαϊτζάν στους BRICS και το φυσικό αέριο της ΕΕ στα χέρια της… Μόσχας. Ολοκληρώνεται η ένταξη του Μπακού στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Το Αζερμπαϊτζάν υπέβαλε σήμερα την επίσημη αίτηση για ένταξη στην ομάδα BRICS, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Αϊκάν Χατζιζαντά.

Η πρόθεση του Μπακού να γίνει μέλος των BRICS είχε ήδη αποτυπωθεί σε κοινή διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Κίνας, η οποία υπογράφηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην Αστάνα στις αρχές Ιουλίου.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν, Σαχίμπα Γκαφαρόβα, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της 10ης Κοινοβουλευτικής Συνόδου των BRICS στην Αγία Πετρούπολη ότι η χώρα της επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος των BRICS.

Ταυτόχρονα, οι ροές φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αυξηθεί κάθετα το τελευταίο διάστημα.νΗ ΕΕ και οι αφελείς των Αθηνών ενδιαφέρονται βέβαια μόνο να μπορούν να κομπάζουν για το «Αμερικανικό» φυσικό αέριο του TAP, παρά το γεγονός ότι η πραγματικότητα εν προκειμένω διαψεύδει την πολιτική ατζέντα, καθώς πάνω από το 50% του αερίου που περνά από τον αγωγό, προέρχεται από την Ρωσία!

Ο αγωγός αυτός αποφέρει τεράστιο γεωπολιτικό κέρδος για το Αζερμπαϊτζάν, όπως και ο Turkish Stream για την Τουρκία, αλλά και οι δύο έχουν ένα κοινό σημείο: υπενθυμίζουν διαρκώς την αποτυχία της Ελλάδας να αναλάβει την θέση ισχύος στην ενέργεια, που απλόχερα της προσφέρθηκε από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, όχι μόνο παρέδωσαν χωρίς καμία ουσιαστική πίεση στην Τουρκία τον South Stream, για να κατασκευαστεί ως Turkish Stream, αλλά και επισφραγίστηκε και μία παγκόσμια πρωτιά: η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε την πρώτη συμφωνία είσπραξης μηδενικών τελών μεταφοράς σε αγωγό φυσικού αερίου!

Η ελληνική διπλωματία, ως προέκταση της πολιτικής της ΕΕ στην περιοχή, αλλά και ως εθνική πολιτική θέση, έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο, με την Ρωσία να ασκεί realpolitik με το «όπλο» της ενέργειας, όσο η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν «εναγκαλίζονται» με την Μόσχα.

Πλέον, τόσο η ΕΕ εξαρτάται σχεδόν ολικά από μία χώρα-μέλος των BRICS και το ρωσικό φυσικό αέριο, όσο και η Ελλάδα βλέπει την θέση της στον ενεργειακό χάρτη να εξαφανίζεται μπροστά σε δύο ιστορικούς εχθρούς της (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/to-colpo-grosso-tou-v-poutin-to-azermpaitzan-stous-brics-kai-to-fysiko-aerio-tis-ee-sta-xeria-tis-mosxas/).

 

Μήνυμα του sleepy Biden… πολεμήστε τον Putin μέχρι τέλους – Η Kamala Haris υπέρ του προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία. Υπέρ της Ουκρανίας η Kamala Harris, οπαδός προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία. Η πρώτη ημέρα (20 Αυγούστου 2024 μ.Χ.) του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αποκάλυψε τις προθέσεις των Δημοκρατικών όχι μόνο του κοιμισμένου Biden (Sleepy Biden).

Η ομιλία του Biden, που ήταν το αποκορύφωμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, έδειξε ότι οι Βρούτοι Δημοκρατικοί που τον μαχαίρισαν στην πλάτη είχαν κάνει μια προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν – και ευλόγησε ευλόγως την Kamala Harris να ηγηθεί, προκαλώντας έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης από τους Δημοκρατικούς .

Αλλά το κυριότερο: η ομιλία του Biden έγινε ένα είδος πολιτικής του διαθήκης, όπου περιέγραψε τα επιτεύγματά του για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η «νέα, νεότερη γενιά» (στο πρόσωπο της 59 χρονών Kamala Harris).

Ο Biden δήλωσε ωμά ότι η Kamala Harris θα συνεχίσει όλα όσα έχει κάνει η ομάδα τους κατά την διάρκεια και των «τεσσάρων καταπληκτικών ετών» συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει την διεθνή πολιτική και, φυσικά, τις σχέσεις με την Ρωσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του σε παρόμοιο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το 2020 μ.Χ., όταν ο Biden προτάθηκε ως υποψήφιος, αναφέρθηκε μόνο μία φορά στην Ρωσία. Οι ΗΠΑ θα το πάνε μέχρι τέλους. Στην πιθανώς την τελευταία κεντρική ομιλία του, ο Sleepy Joe αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην Ρωσία, στην οποία κληροδότησε στην Kamala Harris και όλη την Αμερική να πολεμήσουν την Ρωσία μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα, ο Biden παρέθεσε τα λόγια του διάσημου Αμερικανού πολιτικού Henry Kissinger: «Η Ευρώπη, από την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη τον 19ο Αιώνα μ.Χ., δεν κοίταξε ποτέ την Ρωσία χωρίς φόβο».

Επιπλέον, χαρακτήρισε την ενότητα του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της «ρωσικής επιθετικότητας» και την υποστήριξη προς την Ουκρανία ένα από τα κύρια επιτεύγματά του και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Kamala Harris «δεν θα υποκύψει ποτέ στον Putin και την Ρωσία».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Biden ήταν ένας σκληροπυρηνικός ρωσόφοβος και υποστηρικτής της αυξανόμενης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία (παράδειγμα οι Nord Streams , οι οποίες εφαρμόστηκαν και την πρωτοφανή κλίμακα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία), η «διαθήκη» του Biden σημαίνει ότι εάν καταφέρει να εκλεγεί η Kamala Harris ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ήδη εκφράσει σκληρή αντιρωσική θέση, σίγουρα θα στρέψει το ταχύμετρο της αντιπαράθεσης με την Ρωσία στην κόκκινη ζώνη.

Υπέρ της Ουκρανίας η Kamala Harris, οπαδός προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία. Η Kamala Harris, η οποία ουσιαστικά δεν έλαμψε πουθενά ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε ωστόσο επανειλημμένα τη θέση της για την Ρωσία και την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε προσνωπικά με τον αντιπρόεδρο Zelensky 6 φορές και εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλες αντιρωσικές διασκέψεις, όπως η Διάσκεψη του ΝΑΤΟ του Μονάχου ή η «διάσκεψη ασφαλείας» στην Ελβετία , όπου δήλωσε την «ακλόνητη υποστήριξή της» στο Κίεβο «για όσο χρειαστεί».

Κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την Ρωσία και τον Πρόεδρο Putin προσωπικά για κάθε είδους αμαρτίες και εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του Ναβάλνι) και απείλησε με «ευθύνες και συνέπειες».

Είναι ενδιαφέρον ότι η Kamala Harris υποστήριξε «προληπτικές» αντιρωσικές κυρώσεις, δηλαδή κυρώσεις όχι ως τιμωρία για κάποιες αντιαμερικανικές αμαρτίες, αλλά ακριβώς έτσι – για κάθε ενδεχόμενο.

Εάν η ίδια η Kamala Harris γίνει πρόεδρος, ο ρόλος και η επιρροή των συμβούλων της σε θέματα άμυνας και διεθνών θεμάτων θα αυξηθεί σημαντικά – και θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα αποφασίσει στην πραγματικότητα για ζητήματα πολέμου και ειρήνης για την «ταλαντούχα» Kamala Harris.

Ποιοι συμβουλεύουν την Kamala Harris. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι κύριοι σύμβουλοι της Kamala Harris για «άμυνα και διεθνείς υποθέσεις» είναι οι Philip Gordon και Rebecca Lissner. Ο ω υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Clinton και του Obama, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας συστημικός Ατλαντιστής-Ρωσοφοβικός με ρίζες στην πολιτική του Ψυχρού Πολέμου.

Όσο για την Rebecca Lissner, η συγκεκριμένη κυρία συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε το 2020 μ.Χ. Τι πιστεύει η Rebecca Lissner για την Ρωσία; «Η Ρωσία αποτελεί άμεση απειλή για ένα ελεύθερο και ανοιχτό διεθνές σύστημα, παραβιάζοντας τους βασικούς νόμους της διεθνούς τάξης».

Σε ένα από τα βιβλία της (είναι επίσης μια παραγωγική συγγραφέας), αναφέρει ότι «ο πόλεμος αντιπροσώπων της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη δείξει ότι έχει και την επιθυμία και την ικανότητα να αμφισβητήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη γκρίζα ζώνη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα δεν έχουν αρκετές δυνατότητες για αποφασιστική απάντηση».

Σε ένα άλλο βιβλίο που ονομάζεται «Πόλεμοι της Αποκάλυψης» η Rebecca Lissner, μάλιστα, σηκώνει την αυλαία της μελλοντικής διεθνούς πολιτικής της Kamala Harris. Η επανεξέταση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ είναι κρίσιμη στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εντάσεις με την Κίνα.

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ στο παρελθόν». Αν κάποιος είχε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με το τι θα συνέβαινε στις Ρωσοαμερικανικές σχέσεις σε περίπτωση Προεδρίας της Kamala Harris… νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Θέλουν προληπτικό χτύπημα στην Ρωσία. Για την Ρωσία, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: οι αμερικανικές ελίτ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, θεωρούν την Ρωσία την κύρια απειλή τους, η οποία πρέπει να εξαλειφθεί με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης ή ενός προληπτικού χτυπήματος.

Κάποιοι υποστηρίζουν όλα θα ηρεμήσουν και θα επανέλθουν στο φυσιολογικό: δεν θα ηρεμήσουν και δεν θα επιστρέψουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η σύγκρουση δεν είναι τυχαία και βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής της ιστορίας όταν πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Η Δύση απέναντι στην Ρωσία (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-sleepy-biden-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-putin-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84/).

 

Ρώσος Στρατηγός: ΝΑΤΟ και Ουκρανία θα εισβάλουν σε νέες περιοχές της Ρωσίας! Οδεύουμε στο σημείο χωρίς γυρισμό. Ενώ ο Ρωσικός στρατός εξακολουθεί να προχωρά αργά και σταθερά στο Ντονμπάς, έχοντας σπάσει την γραμμή άμυνας των Ουκρανών, η κατάσταση στο Κουρσκ δείχνει να επιδεινώνεται.

Όχι τόσο σε ό,τι αφορά το πεδίο των μαχών, αλλά αναφορικά με αυτό που ετοιμάζουν οι αντίπαλοι του Πούτιν το αμέσως επόμενο διάστημα! Ακόμα και Ρώσοι Στρατηγοί παραδέχονται ανοικτά πως είναι θέμα χρόνου το Κίεβο (κατ’ εντολήν του ΝΑΤΟ φυσικά) να εισβάλει σε νέες περιοχές της Ρωσίας!!

«Οι ουκρανικές δυνάμεις ήδη αποσύρουν ορισμένες μονάδες από την επαρχία του Κουρσκ για να τις αναδιατάξουν σε άλλες περιοχές», δήλωσε ο τσετσενικής καταγωγής υποστράτηγος, Apty Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και Διοικητής της μονάδας καταδρομέων Akhmat.

«Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν σταματήσει στην περιοχή του Κουρσκ και ο Ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να απωθεί τον εχθρό προς τα πίσω». Σύμφωνα με τον Alaudinov, οι ουκρανικές μονάδες ενδέχεται να χτυπήσουν σε άλλη Ρωσική περιοχή στο εγγύς μέλλον!

Με μερικούς εκατοντάδες χιλιάδες στρατό (πολλοί εκ των οποίων επιχειρούν ήδη μέσα στην Ουκρανία), ο Πούτιν είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει τις ορδές των επιστρατευμένων Ουκρανών, αλλά και των καλά εκπαιδευμένων νατοϊκών στρατιωτών που πλέον διατρανώνουν πως πολεμούν μέσα σε ρωσικό έδαφος!

Σήμερα είναι το Κουρσκ, αύριο μπορεί να είναι το γειτονικό Μπέλγκοροντ ή το Μπριάνσκ, που επίσης συνορεύουν με την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να εισβάλλουν από οπουδήποτε είτε συγκεντρώνοντας μία μεγάλη δύναμη σε ένα σημείο (όπως έκαναν με το Κουρσκ) είτε εισβάλλοντας ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά μέρη προκαλώντας δολιοφθορές και παίρνοντας ομήρους πολίτες!

Αυτό το σενάριο πλέον φοβούνται ανοικτά οι Ρώσοι για αυτό και μαζί με το Κουρσκ έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι άλλες δύο γειτονικές επαρχίες, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Δείτε παρακάτω τις τρεις Ρωσικές επαρχίες με κίτρινο χρώμα, που καλύπτουν μία τεράστια αχανή έκτακτη με σύνορα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/rwsos-strathgos-nato-kai-oukrania-tha-eisbaloun-se-nees-perioxes-ths-rwsias/)!

 

Μόσχα: Αυτοί ετοίμασαν την εισβολή στο Κουρσκ! Η μεγαλύτερη στην Ρωσία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο. Τι αναφέρει η Ρωσική κατασκοπεία.

Η επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων που οδήγησε στην κατάληψη μέρους της περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας προετοιμάστηκε με την συμμετοχή υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πολωνίας, συμπέρανε η ρωσική κατασκοπεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ιζβέστια.

Μονάδες του ουκρανικού στρατού προχώρησαν στην αιφνιδιαστική έφοδο στην περιφέρεια της Ρωσίας την 6η Αυγούστου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή στην ρωσική επικράτεια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επιχείρηση, λέει το Κίεβο, έχει σκοπό την δημιουργία ουδέτερης ζώνης και την φθορά της Ρωσικής πολεμικής μηχανής — η φρασεολογία αυτή αντικατοπτρίζει όρους που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς το Κρεμλίνο για αυτήν που βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που ξέσπασε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 μ.Χ.

«Η επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ προετοιμάστηκε με την συμμετοχή υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, του ΗΒ και της Πολωνίας», συνόψισε η Ιζβέστια, επικαλούμενη την Ρωσική κατασκοπεία. «Οι μονάδες που συμμετέχουν εκπαιδεύτηκαν στον συντονισμό μάχης σε κέντρα εκπαίδευσης στο ΗΒ και στην Γερμανία», συνεχίζει.

Η Ρωσική κατασκοπεία διαβεβαίωσε την εφημερίδα πως έχει «αξιόπιστες πληροφορίες» για τον ισχυρισμό αυτό, χωρίς να αποκαλύψει από ποιες πηγές, ούτε να παρουσιάσει τεκμήρια. Ο Λευκός Οίκος έχει υποστηρίξει πως η Ουάσιγκτον δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι σχεδιαζόταν ουκρανική επίθεση στην Κουρσκ (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/mosxa-autoi-etoimasan-thn-eisbolh-sto-koursk-h-megaluterh-sthn-rwsia-meta-ton-b%ce%84-pagkosmio/).


Γερμανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τα στενά της Ταϊβάν – Οργή Κίνας.

Δύο Γερμανικά πολεμικά πλοία περιμένουν εντολές από το Βερολίνο, για να αποφασίσουν εάν τον επόμενο μήνα θα είναι τα πρώτα πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού εδώ και δεκαετίες που θα περάσουν από το στενό της Ταϊβάν, προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου.

Θα είναι η πρώτη φορά που γερμανικά πλοία θα διασχίσουν την αμφιλεγόμενη περιοχή από το 2002 μ.Χ. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και άλλες χώρες έχουν στείλει πολεμικά πλοία μέσω του στενού τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία της Ταϊβάν και λέει ότι έχει δικαιοδοσία στην πλωτή οδό μήκους σχεδόν 180 χιλιομέτρων που χωρίζει τις δύο πλευρές και είναι μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας. «Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη», δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της ναυτικής ομάδας, αντιναύαρχος Άξελ Σουλτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο καιρός θα παίξει ρόλο.

«Δείχνουμε τη σημαία μας εδώ για να δείξουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους εταίρους και τους φίλους μας, την δέσμευσή μας για την τάξη που βασίζεται σε κανόνες, την ειρηνική επίλυση εδαφικών συγκρούσεων και τις ελεύθερες και ασφαλείς ναυτιλιακές λωρίδες», πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματικός.

Η αντίδραση από το ΥΠΕΞ της Κίνας. Σχετικά με το ενδεχόμενο διέλευσης των γερμανικών πλοίων, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είπε ότι η Ταϊβάν είναι μια εσωτερική κινεζική υπόθεση και το κλειδί για τη σταθερότητα είναι η αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν. «Η Κίνα ήταν πάντα αντίθετη στην υπονόμευση της εδαφικής κυριαρχίας και ασφάλειας της Κίνας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μάο Νινγκ.

Η φρεγάτα «Baden-Wuerttemberg» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Frankfurt am Main» θα πλεύσουν στο Τόκιο την Τρίτη και θα κάνουν επίσης στάσεις στη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες. Θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις στην περιοχή με τη Γαλλία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και τις ΗΠΑ.

Ο Γερμανός διοικητής είπε ότι δεν σχεδιάζει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που τα πολεμικά πλοία υπό τις διαταγές του περάσουν τα στενά της Ταϊβάν, αποκαλώντας το «κανονικό πέρασμα, παρόμοιο με το να πλέουν μέσω της Μάγχης ή της Βόρειας Θάλασσας». Ωστόσο, προέβλεψε ότι οποιοδήποτε πέρασμα θα παρακολουθούνταν στενά. «Περιμένω από το Κινεζικό ναυτικό και ενδεχομένως την ακτοφυλακή να μας συνοδεύσουν», είπε (https://warnews247.gr/diethnh/asia-eirhnikos/germanika-polemika-ploia-tha-perasoun-gia-prwth-fora-meta-apo-20-xronia-ta-stena-ths-taiban-orgh-kinas/).


Λουκατσένκο: αν στρατός του ΝΑΤΟ μπει στην Ουκρανία θα είναι ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος. Θα ηττηθούν στο Κουρσκ και η Ουκρανία θα καταστραφεί! Συνέπειες του Κουρσκ, ενίσχυση των συνόρων, η απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ζελένσκι στο καταφύγιο και το πυρηνικό κουμπί. Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Λουκασένκο.

Η Ουκρανία μπορεί να προσπαθεί να προκαλέσει τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, είπε ο Λουκασένκο σχολιάζοντας την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.

Η Ουκρανία αυξάνει τα διακυβεύματα με την περιοχή του Κουρσκ και αυτό είναι λάθος.Ο Πούτιν και οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαφανίσουν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Κουρσκ. Ο Πούτιν και εγώ βλέπουμε ότι η Δύση μπορεί να αναπτύξει απευθείας τις στρατιωτικές της μονάδες στην Ουκρανία.Εάν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εισέλθουν στην Ουκρανία, αυτός θα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Η Ουκρανία έχει πάνω από 120.000 στρατιώτες σταθμευμένους στα σύνορα με την Λευκορωσία. Η Λευκορωσία αναγκάστηκε να μεταφέρει σχεδόν το ένα τρίτο του στρατού της στα σύνορα με την Ουκρανία

Αν συμβεί όπως στο Κουρσκ, θα είναι μια κλιμάκωση που θα τελειώσει με την καταστροφή της Ουκρανίας Η Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας ας πολεμήσουν και μετά θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους στην Ανατολή.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι βέβαιος ότι η Ρωσία θα απελευθερώσει την περιοχή του Κουρσκ από τον ουκρανικό στρατό που εισβάλλει στο έδαφός της με οποιοδήποτε κόστος και η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Ουκρανίας ως κράτους. Την αντίστοιχη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya, αναφέρει η BELTA.

Είπε ότι δεν υπήρχαν μη επαγγελματίες μεταξύ των Ουκρανών μαχητών που πραγματοποίησαν την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ. «Συλλέγονταν από ολόκληρη τη γραμμή μάχης, ως επί το πλείστον, άνθρωποι που είχαν ήδη περάσει από τον πόλεμο, οι υπόλοιποι ήταν εξοπλισμένοι μισθοφόροi, Πολωνο;i κ.λπ.», είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο Προδότες από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ.

Εάν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εισέλθουν στην Ουκρανία, αυτός θα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος Η Λευκορωσία αναγκάστηκε να μεταφέρει σχεδόν το ένα τρίτο του στρατού της στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Ουκρανία αποναζιστοποιήθηκε, λίγοι λυσσασμένοι Ναζί παραμένουν

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα μπορούσε να τελειώσει με τον πιο θλιβερό τρόπο για το ουκρανικό κράτος. «Αν συμβεί όπως στο Κουρσκ, θα είναι μια κλιμάκωση που θα τελειώσει με την καταστροφή της Ουκρανίας Η Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας ας πολεμήσουν και μετά θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους στην Ανατολή.

Ο Λουκασένκο μίλησε για την «τρέλα» της Δύσης και την επιστροφή τους στην ναζιστική ιδεολογία «Σχεδόν 60 χώρες βοηθούν την Ουκρανία». Για την προστασία των κρατικών συνόρων: χωρίς «κόκκινες γραμμές», η απάντηση θα είναι άμεση

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε ότι σε περίπτωση παραβίασης των κρατικών συνόρων, η απάντηση θα είναι άμεση. Η Λευκορωσία αναγκάστηκε να μεταφέρει σχεδόν το ένα τρίτο του στρατού της στα σύνορα με την Ουκρανία

Τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας είναι ναρκοθετημένα όπως ποτέ άλλοτε. «Τους περιμένουμε». Ο Λουκασένκο για την παρουσία αξιόπιστης γραμμής άμυνας σε περίπτωση επίθεσης στην Λευκορωσία από τα δυτικά

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η Ουκρανία διατηρεί πάνω από 120 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία. «Βλέποντας την επιθετική τους πολιτική, φέραμε και τοποθετήσαμε σε ορισμένα σημεία -όπως θα γινόταν σε περίπτωση πολέμου, άμυνας- τον στρατό μας σε όλο το μήκος των συνόρων εκεί και άλλοι είναι οι πιο έτοιμοι, κάνουν την δουλειά τους», είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο (https://www.triklopodia.gr/%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ad%ce%bd%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%83/).


40 Αφρικανικές χώρες υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία. Θα πάρουν Δωρεάν σιτηρά, στρατιωτικό εξοπλισμό και κυρίως αντιαεροπορικά συστήματα ούτως ώστε εάν η Δύση αποπειρανθεί regime change στο όνομα της "Δημοκρατίας" με αεροπορικούς βομβαρδισμούς όπως κάνανε με τον Καντάφι να ξέρουν ότι οι Αφρικανοί δεν θα τους αντιμετωπίσουν με λιανοντούφεκα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία για όποιον δεν το έχει καταλάβει δεν περιορίζεται εκεί αλλά έχει παγκόσμιες προεκτάσεις. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα εξοπλίσουν την Ουκρανία σαν αστακό και θα την  βάλουν στο ΝΑΤΟ με μηδενικό κόστος για αυτούς.

Τώρα θα μάθουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ο συνασπισμός Ρωσίας-Κίνας θα τους τσακίσει σε όλα τα άλλα μέτωπα όπου τους βρίσκει. Όταν ο Μακρόν τόλμησε να απειλήσει τον Νίγηρα με επέμβαση βρήκε αραγές μέτωπο από το Μαλί και άλλες αφρικανικές χώρες με σαφείς προειδοποιήσεις ότι θα σταθούν στο πλευρό του Νίγηρα. Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει σε βάρος της Ευρώπης. Οι υποτελείς της Αφρικής έχουν σηκώσει κεφάλι.

Την ώρα που η Ευρώπη ασχολείται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, την αλλαγή φύλου από την εφηβεία, την πράσινη ενέργεια και την ένταξη εντόμων στην διατροφή μας - με @@@#  δηλαδή, 40 Αφρικανικές χώρες υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία. Τι σημαίνει αυτό? Με πολύ απλά λόγια: Η παγκόσμια πίτα μικραίνει για την Ευρώπη.

Δεδομένου ότι Ευρώπη είναι ένα μάτσο βολεμένων, δηλαδή επιτρόπων, ειδικών επιστημόνων, ΕΣΠΑτζήδων, ΜΚΟτζήδων και λοιπών παρατρεχάμενων, αυτοί νέμονται την πίτα της Ευρώπης προς όφελος τους και σε βάρος μας.

Μαζί με αυτούς βάζουμε και το πολιτικό προσωπικό κάθε χώρας που ανάλογα με το πόσο υποτελείς έχουν καταστήσει τους λαούς που κυβερνούν, οι Επίτροποι τους δίνουν μεγαλύτερο μέρος της πίτας που νέμονται ως ανταμοιβή.

Η πίτα της Ευρώπης όσο πάει και μικραίνει αλλά αυτοί που την νέμονται δεν πρόκειται να κάνουν καμία παραχώρηση στην πίτα που απολαμβάνουν. Συνεχίζουν να πλουτίζουν αυτοί και οι παρατρεχάμενοι τους με Offshore, μίζες και απευθείας αναθέσεις.

Για αυτό και ο Ευρωπαίος πολίτης φτωχαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Γιαυτό και παλιότερα με ένα μισθό έφτιαχνες εξοχικό ενώ τώρα σκέφτεσαι να αγοράσεις φέτα ενώ δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα σου.

Γιατί σε κυβερνούν άδεια κουστούμια με σπουδές σε πανάκριβα πανεπιστήμια όπου δεν πήγαν για να μάθουν πως να διαχειρίζονται οικονομικά μια χώρα αλλά για να κάνουν διασυνδέσεις για να μπορούν να σου στερήσουν τα όνειρα σου συλλογικά.

Καιρός να καταλάβουμε σε τι είδους κόσμο ζούμε. Οι Ευρωπαϊκοί λαοί μοιραία οδηγούνται σε εξαθλίωση. Αυτή η Ευρώπη μοιραία θα διαλυθεί. Το ζήτημα είναι αν θα διαλυθούμε πρώτα εμείς (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/08/blog-post_200.html, https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0NpqH2QjyHaDfEbbnwgk3rmMn2LdMCaDzMqTYwZkkmkikafsECV2BxcDQWC6J9FYol&id=695378675&_rdr).


Le Monde: Η Ρωσία κυρίαρχος στην Αφρική.

Την επιτυχία της Ρωσίας, μέσα σε δέκα χρόνια, να εγκατασταθεί στην Αφρικανική Ήπειρο, επισημαίνει η εφημερίδα Le Monde σε το κύριο άρθρο της, σημειώνοντας, ότι ο Vladimir Poutin πέτυχε να αποκαταστήσει την στρατιωτική και διπλωματική επιρροή της Μόσχας στην Αφρικανική ήπειρο, εις βάρος των Δυτικών, και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

Είναι μια από τις πιο θεαματικές γεωστρατηγικές αλλαγές της περασμένης δεκαετίας και όμως είναι αυτή στην οποία οι Δυτικοί, μονοπωλούμενοι από την Ευρώπη και την Ασία, έχουν δώσει τη λιγότερη προσοχή, τονίζει, αναφερόμενη στην συνέχεια, στην έρευνα, σε τρία μέρη, που δημοσιεύει η Le Monde, από τις 21 Αυγούστου, η οποία δείχνει πώς σχεδιάστηκε και οργανώθηκε αυτή η διαδικασία, που ξεκίνησε η Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη της Ρωσικής επέμβασης στα ανατολικά της Ουκρανίας το 2014 μ.Χ., το οποίο ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί τη σοβιετική κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου, την Γαλλική τύφλωση και την Αμερικανική αποχώρηση μετά το φιάσκο του πολέμου στο Ιράκ.

Επισημαίνει την αναδιοργάνωση από την Μόσχα του στρατιωτικού της σκέλους στην Αφρική, αντικαθιστώντας την ομάδα Wagner με μια νέα οργάνωση, το «Αφρικανικό Σώμα», και την ανάθεση σε αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας την αποκλειστική διαχείριση της πολιτικής ασφάλειας στην Αφρική, τονίζοντας, ότι πλέον η Ρωσία δεν αναλαμβάνει υπεργολαβίες, ενεργεί ανοιχτά.

Κατά την άποψή της, ένα άλλο μάθημα της τύφλωσης των Δυτικών απέναντι στις φιλοδοξίες της Ρωσίας του Poutin, είναι ότι η Γαλλία υποτίμησε σοβαρά την δυναμική του σχεδίου του Κρεμλίνου. Όπως επισημαίνει, τα Αφρικανικά καθεστώτα υπό την επιρροή της Μόσχας πιστεύουν, ότι έχουν ανακτήσει την κυριαρχία τους, ενώ η Ρωσία, χωρίς οποιαδήποτε επιθυμία να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη, διατηρεί τον εαυτό της ως ο κορυφαίος προμηθευτής όπλων της Αφρικής, συλλέγει συμβόλαια εξόρυξης και δημιουργεί ένα άλλο μέτωπο κατά της Δύσης (https://www.defence-point.gr/news/le-monde-i-rosia-kyriarchos-stin-afriki).


Σοκ – Η Ουκρανία θέτει εκτός νόμου την Ορθόδοξη Εκκλησία – Οργή Zakharova: Είστε βλάσφημοι και θα τιμωρηθείτε. Οργισμένη η Ρωσία από την πρωτοφανή απόφαση της ουκρανικής ηγεσίας να θέσει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έντονες και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της ουκρανικής ηγεσία να απαγορεύσει την λειτουργία της νόμιμης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που είναι η μόνη αναγνωρισμένη σε Εκκλησιαστική κοινωνία με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες μέσω της υπαγωγής της στο Πατριαρχείο  Μόσχας.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rada εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία σύντομα θα τεθεί εκτός νόμου λόγω των δεσμών της με την Ρωσία.

«Η ρωσική εκκλησία στην Ουκρανία (η  Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ή UOC) θα απαγορευτεί», είπε ο Stefanchuk την Κυριακή (18/8/2024 μ.Χ.). «Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη στο Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα προβλέπει την άμεση απαγόρευσή της», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά στις ουκρανικές θρησκευτικές οργανώσεις, που είναι ύποπτες για συνεργασία με την Ρωσική Εκκλησία, θα τους δοθεί προθεσμία εννέα μηνών για να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Μόσχα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εάν εγκριθεί», συνέχισε. Εναπόκειται στους ειδικούς να αποφασίσουν ποιες θρησκευτικές οργανώσεις θα πρέπει να κλείσουν, είπε ο Stefabchuk, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποφανθούν.

Λυσσαλέα εκστρατεία κατά της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Ουκρανία πραγματοποιεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μια λυσσαλέα εκστρατεία κατά της κανονικής UOC, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης για μετάβαση των θρησκευτικών της κοινοτήτων στην δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 μ.Χ. από την συγχώνευση δύο σχισματικών θρησκευτικών δομών.

Οι ουκρανικές αρχές αφαιρούν από την UOC το δικαίωμα μίσθωσης γης για την ανέγερση ναών. Με την υποστήριξη του Κιέβου υποστηρικτές της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καταλαμβάνουν βίαια τις εκκλησίες της κανονικής εκκλησίας και επιτίθενται στους κληρικούς της.

Από τις 4 Νοεμβρίου 2023 μ.Χ., η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) είχε κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον 70 κληρικών που συνδέονται με την UOC από τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ. Σε 16 μητροπολίτες της UOC και σε 19 ιεράρχες αφαιρέθηκε η ουκρανική υπηκοότητα.

Στις 19 Οκτωβρίου 2023, η ουκρανική Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο, το οποίο συνέταξε η κυβέρνηση κατόπιν εντολής του Volodymyr Zelensky, με στόχο την οριστική απαγόρευση της UOC. Ωστόσο, μικρή πρόοδος σημειώθηκε μέχρι πρόσφατα, όταν και οι βουλευτές εισήγαγαν τελικές τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου.

Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ 30 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να προετοιμάσει κανονισμούς και νομοθετικές πράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6.000.000 άνθρωποι στην χώρα ανήκουν σε ενορίες της UOC.

Zakharova: Το ουκρανικό καθεστώς θα τιμωρηθεί για τον βλάσφημο πόλεμο. Την ίδια στιγμή την οργή της Μόσχας προκαλεί ο πόλεμος που κήρυξε το ουκρανικό καθεστώς στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάσει τον «βλάσφημο πόλεμο» του Zelensky στην UOC.

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι οι αρχές στο Κίεβο δεν θα μπορέσουν να καταστρέψουν την Ορθοδοξία και καλεί την «κοινή λογική» της διεθνούς κοινότητας και των αρμόδιων θεσμών να καταδικάσουν τον «βλάσφημο πόλεμο» του καθεστώτος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, του οποίου η νόμιμη εξουσία έληξε τον Μάιο, με την UOC.

Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για τον επόμενο γύρο διώξεων στην Ουκρανία κατά των κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας.

«Ο Zelensky εμβαθύνει το θρησκευτικό σχίσμα». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δικτατορία του Κιέβου δεν θα μπορέσει να καταστρέψει την κανονική Ορθοδοξία, που λατρεύει η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας», τόνισε η Zakharova.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσική Ομοσπονδία παρακολουθεί με ανησυχία «τα επόμενα βήματα του καθεστώτος του Κιέβου, με την ενθάρρυνση των δυτικών εταίρων του, να εμβαθύνει το θρησκευτικό σχίσμα στην Ουκρανία, το οποίο κάθε φορά παίρνει όλο και πιο άσχημες μορφές».

«Αφού η Ουκρανική Βουλή υιοθέτησε νόμο για αλλαγές στις δραστηριότητες των θρησκευτικών οργανώσεων, γίνεται ξεκάθαρο πως το Κίεβο προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», σημείωσε η Zakharova.

«Ταυτόχρονα, μιλάμε για μια Εκκλησία που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει βασικό ρόλο στην ζωή της ουκρανικής κοινωνίας και η οποία διώκεται ποινικά σε μαζική κλίμακα», κατέληξε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7%ce%bd/).


Το Βερολίνο διακόπτει την οικονομική βοήθεια στο Κίεβο κατόπιν επιβεβαίωσης του ουκρανικού σαμποτάζ στον Nord Stream. Περιορισμοί στον προϋπολογισμό οδηγούν σε οριστική διακοπή χρηματοδότησης για το Κίεβο, σύμφωνα με το Βερολίνο.

Η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επικαλούμενη τους περιορισμούς του κρατικού προϋπολογισμού. Σοκ στο Κίεβο. - Η Γερμανία σταματά άμεσα την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία - Δεν θα δίνει ούτε όπλα.

«Ο τρέχων προϋπολογισμός δεν προβλέπει επιπλέον κονδύλια για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία» αναφέρουν οι Γερμανοί, γεγονός που θα επηρεάσει την συνέχιση των Γερμανικών αποστολών εξοπλισμού και άλλης στρατιωτικής βοήθειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ρωσία.

Τουλάχιστον αυτά ισχυρίζεται το Βερολίνο, στον απόηχο των εξελίξεων για τις έρευνες της ανατίναξης των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, στην καταστροφή του οποίου είναι πλέον προφανής η εμπλοκή του Κιέβου.

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, εξέδωσαν μάλιστα διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό δύτη με το ψευδώνυμο «Βολοντίμιρ Ζ.» για την καταστροφή των αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2. Ο άνδρας φαίνεται πως έχει διαφύγει στην Πολωνία καθώς φέρεται να ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Από την πλευρά του, το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή της Ουκρανίας στις εκρήξεις των αγωγών Nord Stream. Μέχρι στιγμής, η Γερμανία ήταν ένας από τους κύριους παρόχους στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμβάλλοντας σημαντικά με εξοπλισμό, όπλα και άλλα απαραίτητα υλικά.

Φαίνεται πως, παρά την αδυναμία να καταδικάσει επίσημα την ουκρανική μυστική επιχείρηση, η Γερμανία δεν σκοπεύει να αφήσει το περιστατικό να ξεχαστεί χωρίς να υπάρξει αντίδραση, αποφασίζοντας να πιέσει το Κίεβο εκεί που έχει σημασία: στην οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη.

Ενδιαφέρον θα έχει και η περίπτωση στην οποία η διακοπή παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία «συμπαρασύρει» και άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς η Γερμανική επιρροή στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα είναι υπολογίσιμη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/periergi-i-stasi-tis-germanias-sto-oukraniko-diakoptei-ti-voitheia-sto-kievo-katopin-tis-ereynas-gia-tin-anatinaksi-tou-nord-stream/, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/754119/sygklonistiki-apokalypsi-fas-xaristiki-voli-gia-polemo-zelensky-adeia-ta-germanika-tameia-stamata-i-xrimatodotisi-tis-oukranias).


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσία και Κίνα ανακοίνωσαν στρατιωτική σύμπραξη κατά των ΗΠΑ! Αμερικανοί και Βρετανοί «απελευθερώνουν» την χρήση όπλων μακρού βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

H Ρωσία και η Κίνα ανακοίνωσαν σήμερα για πρώτη φορά επίσημα ότι σχηματίζουν στρατιωτική σύμπραξη «για να αντιμετωπίσουν την αμερικανική απειλή» και ειδικότερα «αν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν πυρηνικούς πυραύλους στην Ιαπωνία ή αν απειλήσουν την ασφάλειά της μίας ή της άλλης». Είναι η πρώτη φορά που οι δύο υπερδυνάμεις (η μία -Ρωσία- πυρηνική και η άλλη -Κίνα- σε επίπεδο συμβατικής ισχύος) ανακοινώνουν στρατιωτική σύμπραξη κατά των ΗΠΑ.

«Μόσχα και Πεκίνο θα αντιδράσουν κατά των ΗΠΑ με μια “διπλή αντίδραση”» είπε η Μ.Ζαχάροβα αναφερόμενη στην ανακοίνωση ότι υπάρχει πλέον ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στην Ιαπωνία. Τα Ιαπωνικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν την πρόθεση να αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στο ιαπωνικό ε΄δαφος

«Είναι ξεκάθαρο ότι από κοινού Ρωσία και Κίνα θα αντιδράσουν σε αυτή την αναδυόμενη απειλή και η αντίδραση δεν θα είναι μόνο πολιτική» τόνισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ. Την ίδια στιγμή οι BRICS μετεξελίσσονται και σχηματίζουν «στρατιωτικό κλάδο»:

Όλα αυτά ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υπαινίχθηκε ότι «οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς προς στην Ουκρανία για την χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας με σκοπό χτυπήματα βαθιά στο Ρωσικό έδαφος» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ektakto-rosia-kai-kina-anakoinosan-stratiotiki-sympraksi-kata-ton-ipa-oi-brics-apoktoun-kai-stratiotiko-klado/).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ Γ.Π.Π.

🚀🚀🚀Από το 1.970 μ.Χ. (Ocean-70,διοικητής ναυτικού Σεργκέϊ Γκορσκόφ) είχε η Ρωσία να διεξάγει τέτοιας έκτασης και κλίμακας ναυτική πυρηνική άσκηση. Οι προετοιμασίες έγιναν εν κρυπτώ,κανείς δυτικός ή Ρώσος δημοσιογράφος δεν έλαβε γνώση.

ΟΛΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΒΓΗΚΑΝ-ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα όσα θα ειπωθούν για την Ρωσική ναυτική άσκηση γίγας. Είπαμε και εχθές πως η κλιμάκωση στο μέτωπο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ θα είναι κάθετη και ανεξέλεγκτη.

Η Μόσχα γνωρίζει πως οι παγκόσμιοι τραμπούκοι θα χτυπήσουν μέσω της Ουκρανίας βαθιά μέσα στην Ρωσική επικράτεια και ετοιμάζουν τα αντίποινα τους που θα είναι σε πρώτο χρόνο τακτικά πυρηνικά. Και επειδή από εκεί και ύστερα δεν θέλει πολύ για το ολοκαύτωμα η Ρωσία διασπείρει τις υποβρύχιες πυρηνικές τις δυνάμεις με στόχο να εξαλείψει από τον χάρτη την Αμερική και την Αγγλία (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/09/1970ocean-70.html).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ Γ.Π.Π.

Εικονική προσβολή των ΗΠΑ με ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους από δυο στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσικής αεροπορίας τα οποία πέταξαν κοντά στην Αλάσκα. Την ίδια ώρα το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας μοντελοποίηση των συνεπειών μιας πυρηνικής έκρηξης που θα μπορούσε να επηρεάσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ρωσία.

Ο Αμερικανικός στρατός σκοπεύει να επικεντρωθεί στο πώς τέτοιες επιθέσεις θα επηρεάσουν τον αγροτικό τομέα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας και της γεωργικής παραγωγής.

Αναφέρεται ότι σκοπός της μοντελοποίησης είναι η εκτίμηση της πιθανής έκτασης καταστροφής υποδομών και οικοσυστημάτων ως αποτέλεσμα υποθετικής χρήσης πυρηνικών όπλων, καθώς και των συνεπειών της ραδιενεργής μόλυνσης του εδάφους, των υδάτινων πόρων και του ατμοσφαιρικού αέρα.

Δεδομένου ότι η Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία είναι μεγάλες αγροτικές περιοχές που παρέχουν τρόφιμα σε μεγάλο μέρος του κόσμου, μια τέτοια έρευνα θα βοηθήσει στην πρόβλεψη των πιθανών παγκόσμιων συνεπειών σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/09/blog-post_977.html).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ Γ.Π.Π. Η ανθρωπότητα στο χείλος του Γ'ΠΠ.

Εμβέλεια των αμερικανικών Jassm er που διαθέτουν ήδη οι Ουκρανοί εντός της Ρωσικής επικράτειας. Όλα όσα κάνουν οι δυτικοί με διαβουλεύσεις και άλλα θεατρικά για το αν θα αφήσουν τους Ουκρανούς να χτυπήσουν είναι υποκρισίες (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/09/jassm-er.html).

 

Β.Πούτιν: «Αν η Ουκρανία κτυπήσει στρατηγικούς στόχους βαθιά στο έδαφός μας με δυτικά όπλα θα είμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ». Το «καμπανάκι» χτυπά για τους πυραύλους JAASM και Storm Shadow.

Ξεκάθαρος είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς σήμερα δήλωσε ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε Ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία».

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει την Ρωσική προεδρία.

Πύραυλοι JAASM και Storm Shadow είναι τα όπλα για τα οποία ΗΠΑ και Βρετανία σκέφτονται να δώσουν το πράσινο φως για να τα χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος η Ουκρανία.

Αυτή η κίνηση όμως σήμερα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα έχει περάσει την «κόκκινη γραμμή» και πλέον οι Ρωσικές αντιδράσεις θα είναι κατά όποιου βοήθησε το Κίεβο με ότι αυτό σημαίνει για την παγκόσμια ασφάλεια (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/v-poutin-an-i-oukrania-mas-xtypisei-me-dytika-opla-tote-tha-eimaste-se-polemo-me-tis-xores-tou-nato/).


Συγκλονιστικός ο π.Σεραφείμ Ζήσης για τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Θα ήθελα να αναιρέσω εν συντομία ,τα επιχειρήματα όσων λένε ότι ο Πούτιν είναι νεοταξίτης και ευνοεί την μασονία ,αλλά δεν θα το κάνω γιατί θα επεκταθούμε πολύ.Πηγαίνω όμως ,στα θετικά που έχει κάνει ο Πούτιν . Ενίσχυσε την μεσαία αστική τάξη.Η φτωχοποίηση και η κατάργηση της μεσαίας τάξης ,δεν είναι σκοπός της Νέας τάξης πραγμάτων ; Είναι!Ο Πούτιν το κάνει;Όχι!

Έχει αυξηθεί 7 φορές τα τελευταία 20 χρόνια επί της προεδρίας του,το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εισόδημά του Ρώσου. Η οικονομία ανέβηκε σε τέτοιο βαθμό ,ώστε να μπορεί τώρα να αντέχει εξοντωτικές πιέσεις και κυρώσεις από την Δύση.

Η Ρωσία και η Σερβία ,είναι η μόνες χώρες που δεν έφεραν τον πάπα ποτέ.Οι μόνες χώρες .Όλες οι άλλες χώρες οι ορθόδοξες τον υποδέχτηκαν τον πάπα.Αν το ήθελε ο Πούτιν ως νεοταξίτης να φέρει τον πάπα ,για να προωθήσει τον Οικουμενισμό ,δεν μπορούσε να το επιβάλει ;Ποιός θα έλεγε όχι στον Πούτιν ;

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ,ή ο λαός; Ο Πούτιν ενισχύει τους δεσμούς Εκκλησίας και κράτους ,που είναι σφόδρα αντιμασονικό πράγμα.Η μασονία έχει ως κύριο κοινωνικό δόγμα ,τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους.Μασονικό δόγμα είναι ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους.Αυτός οικοδομεί εκκλησιές και μοναστήρια,με έξοδα του κράτους.

Έχει θέσει εντελώς εκτός νόμου η έχει περιορίσει ,τους «μάρτυρες του Ιεχωβά» ,τους μορμόνους και τους σαιεντολόγους. Να υπενθυμίσω ότι δυο πρώτες οργανώσεις ,προέρχονται άμεσα από την μασονία ,βάσει επιστημονικών εργασιών και για τους Χιλιαστές που είπαμε την πρώτη φορά και οι μορμόνοι.

Μέχρι και το τελετουργικό των μορμόνων ,είναι μασονικό και ο ιδρυτής τους ο Josef Smith ,ήταν μασόνος.Η σαιεντολογία εμμέσως είχε σχέση με τον Άλιστερ Κρόουλιπου ήταν σατανιστης και μασονος.

Ο Πούτιν έχει απαγορεύσει της ΜΚΟ να χαρακτηρίζονται έτσι ,όταν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.Αν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ,ονομάζονται ξένα πρακτορεία.Και έτσι τους κόβει τα πόδια ,για να κάνουν προβλήματα μέσα στην Ρωσία .

Έχει απαγορεύσει την διαφήμιση των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας. Έχει απαγορεύσει τις παρελάσεις ομοφυλοφιλίας . Στηρίζει την παραδοσιακή μορφή οικογένειας ,πατέρας και μητέρα.Λέει ότι δεν θα αλλάξει ορολογία σε γονέας α και β.

Στηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες νομοθετικά ,αντί να τις κατευθύνει στην έκτρωση .Και θα έλεγα ότι επαναφέρει ένα παλιό βυζαντινό θεσμό .Δηλαδή τι κάνει;Δέχεται στο Κρεμλίνο και τρώει σε ανακτορικά τραπέζια ο ίδιος ,με πολύτεκνους ,κάθε χρόνο.Αυτό θυμίζει τα Βυζαντινά γεύματα ,όπου ο αυτοκράτορας καλούσε κληρικούς και φτωχούς και έτρωγε μαζί τους και τους σέρβιρε ο ίδιος για να τους τιμήσει.

Περιορίζει την μετανάστευση ,ώστε να μην γίνουν κοινωνικές ανατροπές .Το έχει δηλώσει.Δεν θα δεχθούμε μετανάστες τόσους ,ώστε να ανατρέψουν την αναλογία του Ρωσικού πληθυσμού ,με τον φερτό πληθυσμό (https://romioitispolis.gr/sygklonistikos-o-p-serafeim-zisis-gia-ton-vlantimir-poytin-2/).

 

 

 

Η σατανική Δύση κηρύσσει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Χτυπήστε στην καρδιά της Ρωσίας με ATACMS» – Λίστα θανάτου δίνει ο Zelensky στο ΝΑΤΟ. «Ο Blinken πηγαίνει με τον Βρετανό ομόλογό του στο Κίεβο, για να τους ενημερώσει ουσιαστικά ότι θα τους επιτραπεί να χτυπήσουν τη Ρωσία», αποκάλυψε ο McCaul.

Με επιθετική κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη ακόμα και στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου απειλεί την Ρωσία η Δύση, καθώς, όπως αποκάλυψε Αμερικανός βουλευτής Michael McCaul είναι πλέον θέμα χρόνου οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει επιθέσεις βαθιά εντός ρωσικού εδάφους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

Μάλιστα, ο βουλευτής αναμένει η πρωτοβουλία θα επισφραγιστεί κι επίσημα κατά την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Joe Biden και του βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer. Τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή μετέφερε η δημοσιογράφος του Axios, Juliegrace Brufke, μέσω ανάρτησής της στο κοινωνικό δίκτυο X.

Ειδικότερα, ο McCaul σημείωσε ότι η άδεια αυτή θα μπορούσε να δοθεί μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, στο Κίεβο, όπου θα συζητήσει το ζήτημα με τον Βρετανό ομόλογό του.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, είχε προσωπική συνομιλία με τον Μπλίνκεν πριν από δύο ημέρες. «Ο Blinken πηγαίνει με τον Βρετανό ομόλογό του στο Κίεβο, για να τους ενημερώσει ουσιαστικά ότι θα τους επιτραπεί να χτυπήσουν τη Ρωσία», αποκάλυψε ο McCaul.

Παράλληλα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βαθιά εντός της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Joe Biden σκοπεύει να επισημοποιήσει τη στρατηγική … ολέθρου κατά την προσεχή συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Keir Starmer.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα η εφημερίδα Politico αποκάλυψε ότι η ηγεσία του Κιέβου σκοπεύει να παρουσιάσει στον Λευκό Οίκο έναν κατάλογο στόχων στο ρωσικό έδαφος, που θα μπορούσαν να πληγούν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με δυτικά όπλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λίστα αυτή αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πείσει την αμερικανική ηγεσία να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις εντός Ρωσίας. Πατούν το κουμπί Biden και Starmer – H συνάντηση που θα κρίνει τα χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιμένουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν χτυπήματα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στη Ρωσία με δυτικό οπλισμό που έχουν παράσχει στο καθεστώς Zelensky. Ωστόσο, ο Joe Biden σκοπεύει να συζητήσει εκτενώς αυτό το θέμα σε μια προσεχή συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer.

Όπως έγραψε νωρίτερα το KP.RU, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν ακόμη επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow για να επιτεθεί στη Ρωσία λόγω της θέσης των ΗΠΑ επί του ζητήματος, όπως μετέδωσαν σχετικά οι Times, επικαλούμενοι πηγή της βρετανικής κυβέρνησης. Προφανώς, αυτός είναι ο λόγος που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Keir Starmer το συντομότερο δυνατό.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον φοβάται μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με τη Ρωσία. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ δεν δίνουν άδεια για χτυπήματα βαθιά στην Ρωσία. Άμεση η απάντηση του Putin: Οι ΗΠΑ στήνουν πολεμική παγίδα στη Ρωσία, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin υπογράμμισε την ανάγκη η Μόσχα να είναι έτοιμη να αποκρούσει πιθανή στρατιωτική επιθετικότητα από οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς όπως τόνισε οι ΗΠΑ πυκνώνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Σε σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία των δηλώσεων του αρχηγού του Κρεμλίνου. Η Ουάσιγκτον, με τις επιθετικές της ενέργειες, επιδιώκει την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής, τόνισε ο Putin, «καταστρέφοντας την αρχιτεκτονική ασφαλείας και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προκαλούν μια κούρσα εξοπλισμών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ευρωπαίων και Ασιατών συμμάχων τους», ανέφερε με νόημα. Οι ΗΠΑ στοχεύουν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

«Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και την ανάγκη περιορισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, στον Αρκτικό και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι ΗΠΑ εργάζονται ήδη για την μεταφορά και την ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ δηλώνουν ανοιχτά τα σχέδιά τους να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς σε «προκεχωρημένες ζώνες», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ρωσία και Κίνα αντεπιτίθενται έργω και όχι λόγω – Τρόμος στην Δύση για Ocean 2024 μ.Χ. Την ίδια στιγμή, τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη μετασοβιετική εποχή υπό την κωδική ονομασία «Ocean 2024 μ.Χ.», με το βλέμμα πάντα στις ΗΠΑ, εκκίνησαν σήμερα Τρίτη 10/9 Ρώσοι και Κινέζοι…

Όπως μάλιστα ανέφερε η Μόσχα, τα γυμνάσια θα εκτείνονται από την Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό και θα διεξάγονται υπό το βλέμμα του Προέδρου Vladimir Putin από το κέντρο επιχειρήσεων του Κρεμλίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, o Ρώσος Πρόεδρος σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προσπαθούν να υπερισχύσουν της Μόσχας στην Ασία, καθώς ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία ξεκινούσαν κοινά ναυτικά γυμνάσια, τα μεγαλύτερα στη μετασοβιετική εποχή. Σύμφωνα με το Tass, τα γυμνάσια θα ενσωματώσουν διδάγματα που αντλήθηκαν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με φιλικά κράτη», δήλωσε σε στρατιωτικούς αξιωματούχους σε τηλεοπτικές δηλώσεις κατά την έναρξη των γυμνασίων. «Σήμερα, στο πλαίσιο των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στον κόσμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να διατηρήσουν την παγκόσμια στρατιωτική και πολιτική κυριαρχία τους με κάθε κόστος» (https://romioitispolis.gr/i-sataniki-dysi-kiryssei-g-pagkosmio-polemo-chtypiste-stin-kardia-tis-rosias-me-atacms-lista-thanatoy-dinei-o-zelensky-sto-nato/).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ Γ.Π.Π.

Αμερικανοί και Άγγλοι πάτησαν πάνω στην αποστολή Ιρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ρωσία για να δώσουν το πράσινο φως ώστε να χτυπήσει η Ουκρανία με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στην Ρωσία δλδ και στην Μόσχα!

Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο την Ρωσική ηγεσία και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κίνας και τον Πρόεδρο της Ινδίας στο Κρεμλίνο για συζητήσεις και η αντίστοιχη μεριά Αμερικανική αντιπροσωπεία και Αγγλική στο Κίεβο!

Η Ρωσία είπε πως εάν χτυπηθεί η Μόσχα με αυτούς τους πυραύλους τότε θα δώσει εντολή στις αεροδιαστημικές δυνάμεις μέσο δορυφόρων φορτωμένων με πυρηνικούς να εξαπολύσουν πυρηνικές εκρήξεις πάνω από την Ευρώπη οι οποίες θα στείλουν τα δυτικά δορυφορικά συστήματα καθώς και ότι υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο από ηλεκτρονικά συστήματα πίσω στην λίθινη εποχή με ηλεκτρονικούς παλμούς EMP!!! Ακούγεται ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά σας διαβεβαιώνω πώς αυτά λέγονται μέσα στο Κρεμλίνο (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/09/blog-post_612.html)!

 

Προς ανεξέλεγκτη κλιμάκωση: «Ευθεία απειλή οι Ιρανικοί πύραυλοι της Ρωσίας» λένε οι δυτικοί – Ο Β.Πούτιν απαντά σκληρά κατά ΗΠΑ. ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία «τεντώνουν το σχοινί».

Μετά τις δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν για την μεταφορά των Ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, εξέδωσαν μια δήλωση-τελεσίγραφο στην οποία μιλούν για «ευθεία απειλή κατά της Ευρώπη την οποία συνιστούν οι ιρανικοί πύραυλοι»!

Κάτι το ανεξήγητο τεχνικά και στρατιωτικά, δεδομένου ότι είναι τακτικοί πύραυλοι ακτίνας δράσης το πολύ 150 χλμ. και η Ρωσία έχει πολύ ανώτερα πυραυλικά συστήματα από τα Ιρανικά, απλά η διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα χρειάζεται επιπλέον αποθέματα, έστω και χαμηλότερης ποιότητας. Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε κάνει χρήση και των βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων!

Ειδικότερα, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδίκασαν έντονα τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία και ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην αεροπoρική εταιρεία Iran Air. Την έναρξη μεγαλύτερων ναυτικών στρατιωτικών ασκήσεων, μαζί με την Κίνα, στην μετασοβιετική εποχή κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμά του προς την Δύση.

Θα συμμετάσχουν περισσότερα από 400 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης, πάνω από 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής Αεροπορίας, περίπου 7.000 πεζοναύτες, καθώς και πάνω από 90.000 προσωπικό. Ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι «Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Κατηγόρησε, ως αντίπραξη προφανώς, τις ΗΠΑ ότι «ετοιμάζονται να αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και επιδιώκουν με τις επιθετικές της ενέργειες την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής, καταστρέφοντας την αρχιτεκτονική ασφαλείας και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού»

«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προκαλούν μια κούρσα εξοπλισμών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ευρωπαίων και Ασιατών συμμάχων τους», ανέφερε με νόημα. Επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «Στοχεύουν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στην Ρωσία, αυξάνοντας την στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα με πρόσχημα την υποτιθέμενη Ρωσική απειλή και την ανάγκη περιορισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στον Αρκτικό και στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Και επίσης προχώρησε σε σαφή αντι-δήλωση αναφορικά με τους Ιρανικούς πυραύλους, λέγοντας ότι «Οι ΗΠΑ εργάζονται ήδη για τη μεταφορά και την ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και δηλώνουν ανοιχτά τα σχέδιά τους να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς σε προκεχωρημένες ζώνες», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Να σημειώσουμε ότι η κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Εξωτερικών Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας αναφέρεται πως «η πράξη αυτή είναι μια κλιμάκωση εκ μέρους και των δύο, του Ιράν και της Ρωσίας, και μια απευθείας απειλή για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Το πρωτότυπο (στα Αγγλικά) κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως ακολούθως: «Statement by Foreign Ministers of the United Kingdom, France and Germany The governments of France, Germany, and the United Kingdom strongly condemn Iran’s export and Russia’s procurement of Iranian ballistic missiles.

This is a further escalation of Iran’s military support to Russia’s war of aggression against Ukraine and will see Iranian missiles reaching European soil, increasing the suffering of the Ukrainian people. This act is an escalation by both Iran and Russia, and is a direct threat to European security.

The E3 has privately and publicly been clear that we would take new and significant measures against Iran if the transfers took place. We now have confirmation that Iran has made these transfers. We will be taking immediate steps to cancel bilateral air services agreements with Iran.

In addition, we will pursue the designations of significant entities and individuals involved with Iran’s ballistic missile programme and the transfer of ballistic missiles and other weapons to Russia. We will also work towards imposing sanctions on Iran Air.

The E3 are closely coordinating our strong response to these transfers with our European and international partners. We call on Iran to immediately cease all support to Russia’s war against Ukraine and halt the development and transfers of its ballistic missiles».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικός Άντονι Μπλίνκεν υποστήριξε ότι «δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας πέντε έως 350, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 75 μιλίων [120 χιλιομέτρων]».

Τόνισε πως η Ρωσία έχει ήδη παραλάβει αποστολές αυτών των πυραύλων και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες εναντίον ουκρανικών στόχων. Να σημειώσουμε, τώρα στο τέλος, πως η Δύση και το ΝΑΤΟ φαίνεται να προκαλούν πάντα την Ρωσία με δηλώσεις και πράξεις και όχι το αντίθετο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/pros-anekselegkti-klimakosi-apeytheias-apeili-oi-iranikoi-pyrayloi-tis-rosias-lene-oi-dytikoi-o-v-poutin-apanta-sklira-kata-ipa-upd/).

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γενική Ρωσική επίθεση σε όλο το Ανατολικό μέτωπο: 150.000 προσωπικό επιτίθενται «εφ’όπλου λόγχης»… παντού! Από δύο κατευθύνσεις η Ρωσική αντεπίθεση. Γενική επίθεση φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες «αθόρυβα» οι ρωσικές δυνάμεις σε ένα μήκος 600 χλμ. στο Ανατολικό μέτωπο.

Στο Κουρσκ μετά την αιφνιδιαστική αντεπίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στις 8 Σεπτεμβρίου οι Ρωσικές μονάδες με επικεφαλής της επίθεσης την 155ης Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχουν αρχίσει να πιέζουν ασφυκτικά τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω στην γραμμή των συνόρων. Οι Ρώσοι  πιέζουν από δύο κύριες κατευθύνσεις: Από το Κορένοβο νότια προς το Σαγκόστ και από το Τρόιτσκοε προς την Γκόρντιβκα. Στην Ουκραίνσκα επίσης επιτίθενται οι Ρώσοι:

Τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη έχουν μειωθεί κατά 10% εξαιτίας της διαρκούς Ρωσικής πίεσης στο Κουρσκ αν και για πολλούς η πραγματική Ρωσική αντεπίθεση δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη και οι συγκεκριμένες κινήσεις έχουν απλώς το χαρακτήρα της επιθετικής αναγνώρισης. Στο Τσάσιβ Γιαρ τις τελευταίες ώρες επιτίθενται κατά κύματα με τις δυνάμεις τεθωρακισμένων να κτυπούν τις τελευταίες οχυρές θέσεις των Ουκρανών:

Το κύριο δίλλημα της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης είναι τώρα εάν θα πρέπει να ενισχύσει  τις δυνάμεις της στο Κουρσκ ή εάν θα στείλει όσες ενισχύσεις μπορεί να διαθέτει στο Pokrovsk, τον κύριο κόμβο ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων η κατάληψη του οποίου θα σηματοδοτήσει την οριστική εκδίωξη των Ουκρανών από το Ντόνετσκ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ποκρόβσκ ως την περιοχή που πρέπει να στραφεί η κύρια προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στα προάστια του Προχόρσκ Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η διατήρηση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία – Pokrovsk) είναι κρίσιμο. Και οι Ρώσοι βρίσκονται μόλις 7 χλμ. από το κέντρο τους, δίνοντας μάχες στα προάστια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder ήταν απόλυτα σαφής και δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη Pokrovsk. «Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Ποκρόβσκ – βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί κάνουν «ότι μπορούν» για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης. Η εμπειρία έχει δείξει όμως ότι όταν οι Ρώσοι αποφασίζουν να καταλάβουν μία πόλη το πετυχαίνουν όσο καιρό και όση προσπάθεια και θυσίες και αν απαιτηθούν.

Την ίδια ώρα στο Χάρκοβο, η 92η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού απέκρουσε Ρωσική επίθεση, με τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται την καταστροφή δύο ΤΟΜΑ BMP-2 και ένός άρματος T-72. Η Ρωσική επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ενώ η  ρωσική πίεση γύρω από το Kupiansk γίνεται έντονη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-geniki-rosiki-epithesi-se-olo-to-anatoliko-metopo-150-000-prosopiko-epitithentai-efoplou-logxis-pantou-upd/).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ Γ.Π.Π.

"Ήρθε η ώρα να δηλώσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε με πυρηνικό χτύπημα σε οποιεσδήποτε μαζικές επιθέσεις στο έδαφός μας. Αυτό ισχύει και για τυχόν καταλήψεις της επικράτειάς μας"".***Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Καραγκάνοφ (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/09/blog-post_935.html).

 

Θα προκαλέσει Γ’ Παγκόσμιο ο Biden πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου; – Η απάντηση Putin. Τεράστιο το πλήγμα στην Ευρώπη, αυτή θα δεχθεί το μένος της Ρωσικής απάντησης.

Παγκόσμιο τρόμο και σειρά ερωτημάτων προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για επιθέσεις κατά στόχων, βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Καθώς η Ρωσία έχει προειδοποιήσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι σε περίπτωση που πληγούν άμαχοι και μη στρατιωτικές υποδομές, θα απαντήσει με τα πιο ισχυρά και καταστροφικά της όπλα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ρωσία είναι η δύναμη με τα περισσότερα πυρηνικά όπλα, με τις ΗΠΑ να την ακολουθούν.

Άρα εύλογο είναι το ερώτημα που οδηγεί αυτή η «τρέλα» της κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και εάν ο πλανήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό που τον τρόμαζε από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου: έναν πυρηνικό πόλεμο.

Η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου. Τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει τις ΗΠΑ πιο κοντά σε σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη από κάθε άλλη φορά από την δεκαετία του ’60 μ.Χ. Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έως τις αρχές δεκαετίας του ’90 μ.Χ., ο Ψυχρός πόλεμος είδε τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ εγκλωβισμένες σε έναν παγκόσμιο ανταγωνισμό για δύναμη και επιρροή.

Παρόλο που οι δύο αυτές παγκόσμιες υπερδυνάμεις δεν πήγαν ποτέ απευθείας σε πόλεμο, η περίοδος των 45 αυτών ετών σημαδεύτηκε από δύο συγκρούσεις αντιπροσώπων στο Βιετνάμ και την Κορέα και έναν συνεχή φόβο ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν μακριά. Οι εντάσεις ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Σοβιετική Ένωση διέθεταν πυρηνικά όπλα, γεγονός που αύξανε δραματικά το διακύβευμα της παγκόσμιας σύγκρουσης.

Και οι δύο χώρες αντιλήφθηκαν σχεδόν τους χειρότερους φόβους τους κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας, όταν φάνηκε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ δεν ήταν πρόθυμες να υποχωρήσουν σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών πυραύλων που τοποθετούνταν μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα κάθε χώρας στην Κούβα και την Τουρκία.

Το αξίωμα του Kennedy. Το περιστατικό οδήγησε στη δημιουργία μιας ειδικής γραμμής επικοινωνίας για τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης για άμεση επικοινωνία και έκανε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy να παρατηρήσει ότι οι εντάσεις μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων δεν πρέπει ποτέ να κλιμακωθούν σε τέτοιο επίπεδο.

Για δεκαετίες, το αξίωμα του Kennedy τηρούνταν ευσυνείδητα καθώς και οι δύο χώρες εργάζονταν για τη βελτίωση των σχέσεων, καταλήγοντας τελικά στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η προοπτική μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης αποφεύχθηκε μέχρι τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο πρώην αναλυτής της CIA, Ray McGovern, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν τις ρωσικές πρωτοβουλίες για μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και επέμεναν πεισματικά ότι θα επιτρεπόταν στην Ουκρανία, μετά το πραξικόπημα του 2014 μ.Χ., η είσοδος στο ΝΑΤΟ.

Προκαλούν τον Putin. «Θέλουν να προκαλέσουν τον Putin να κάνει κάτι πραγματικά δραστικό πριν από τις εκλογές, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου» επισήμανε ο McGovern, επικριτής της νεοσυντηρητικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. «Χάνουν στο Kursk. Τι προσπαθούν να κάνουν;

Προσπαθούν να κάνουν τους Ρώσους να αντιδράσουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εμπλακούν στρατιωτικά οι ΗΠΑ… και με τα δύο πόδια. Τι είναι όλη αυτή η προσπάθεια των Ουκρανών να εκλιπαρούν για χτυπήματα στη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς; Είναι ο ίδιος στόχος» υποστήριξε ο Αμερικανός αναλυτής.

Πράγματι, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας κλιμακώνουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, παρέχοντας σταδιακά στο Κίεβο ολοένα και ισχυρότερα όπλα και δίνοντάς του άδεια να χτυπήσει εντός της Ρωσικής επικράτειας.

Επιθέσεις κατά Ρώσων αμάχων. Και αυτό έχει κορυφωθεί με επιθέσεις κατά Ρώσων αμάχων. Ίσως το πιο προκλητικό χτύπημα ήταν αυτό που έγινε σε παραλία της πόλης της Σεβαστούπολης όπου και τραυματίστηκαν 124 άτομα, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, και σκοτώθηκαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Περίπου 500 Ρώσοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από το ουκρανικό καθεστώς μόνο το 2024 μ.Χ., καθώς η χώρα συνεχίζει να βασίζεται στην υποστήριξη νεοναζιστικών σχηματισμών όπως το διαβόητο τάγμα Azov.

Οι προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου φαίνονται κομμένες και ραμμένες για να προκαλέσουν μια σκληρή απάντηση, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει μέχρι στιγμής επιδιώξει να αποφύγει οποιαδήποτε επίθεση που ενδέχεται να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας απευθείας στην σύγκρουση.

Φόβοι για προβοκάτσια. «Ο φόβος μου είναι ότι οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν κάτι πραγματικά δραστικό, όπως μια προβοκατόρικη ή ίσως ακόμη και μια επίθεση με ένα μίνι πυρηνικό όπλο», είπε ο McGovern, εκφράζοντας την ανησυχία ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «κατασκευάσουν» ένα επεισόδιο, όπως το περιστατικό στον Κόλπο του Τόνκιν που έσυρε την χώρα στον πόλεμο του Βιετνάμ.

«Ας δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι ο Putin έχει δίκιο. Το μόνο έξυπνο είναι να δούμε ποιος θα κερδίσει στις 5 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, κρατάω ακόμα την αναπνοή μου» επισήμανε ο Αμερικάνος αναλυτής.

Είναι τρελοί… Όμως ο McGovern προειδοποίησε ότι οι συνέπειες της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τους Αμερικανούς, αλλά και τους Ευρωπαίους. «Είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε τι σκέφτονται πραγματικά ο Biden και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, που διευθύνουν τα πράγματα.

Μερικοί από τους καλύτερους φίλους και αναλυτές πιστεύουν ότι είναι τρελοί. Και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα κάνουν αν είναι τρελοί» τόνισε ο πρώην αναλυτής της CIA.

Η απάντηση της Ρωσίας. «Οι Ρώσοι λένε στους Ευρωπαίους: «Κοιτάξτε, εάν ο Biden, ο Blinken και ο Sullivan επιλέξουν ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, να θυμάστε ότι έχουμε και εμείς. Και που θα τα χρησιμοποιήσουμε; Θα τα χρησιμοποιήσουμε στην Ευρώπη», τόνισε ο McGovern, συνοψίζοντας την πιθανή απάντηση της Ρωσίας.

Και συνεχίζει: «Σκέφτομαι, ότι όταν απευθύνονται στους Ευρωπαίους, τους λένε «κοιτάξτε τι συνέβη στην Ουκρανία, θέλετε να συμβεί το ίδιο και σε εσάς; Οπότε, σας παρακαλούμε, χαλιναγωγήστε αυτούς τους τύπους» (https://www.triklopodia.gr/%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%bf-biden-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b9/).

 

Αποκάλυψη από Ινστιτούτο Kiel: Η Ρωσία χρειάζεται μόλις ... 6 μήνες για να παραγάγει ολόκληρο το οπλοστάσιο της Γερμανίας. Tο χάσμα μεταξύ των στρατιωτικών δυνατοτήτων Ρωσίας και Γερμανίας συνεχίζει να διευρύνεται σε ... χαοτικά επίπεδα.

Η Ρωσία είναι ικανή να παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό σε όγκο ίσο με το σύνολο του οπλοστασίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ), σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου (IfW Kiel).

Η αναφορά βασίζεται σε ανοιχτές πηγές δεδομένων και τη βάση δεδομένων του "Kiel Military Procurement Tracker". Σημειώνεται πως οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ανάλυση που αποκαλύπτει ότι η Γερμανία, με τον τρέχοντα ρυθμό αγορών, θα χρειαστεί περίπου 100 χρόνια για να φτάσει στο επίπεδο των στρατιωτικών αποθεμάτων που διέθετε πριν από 20 χρόνια.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μαζική αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να παραγάγει το πλήρες γερμανικό οπλοστάσιο σε περίπου έξι μήνες», επισημαίνει το ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, οι ερευνητές τόνισαν ότι το χάσμα μεταξύ των στρατιωτικών δυνατοτήτων Ρωσίας και Γερμανίας συνεχίζει να διευρύνεται. Προσφάτως, έρευνα του Πενταγώνου κατέδειξε ότι η Ρωσία υπερέχει σημαντικά έναντι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον τομέα της παραγωγής όπλων (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/757736/apokalypsi-apo-institoyto-kiel-i-rosia-xreiazetai-molis-6-mines-gia-na-paragagei-olokliro-to-oplostasio-tis-germanias).

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει «εκθετικά» το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να είναι έτοιμη για πόλεμο με τις ΗΠΑ. Ο Κιμ ανεβάζει το θερμόμετρο των εντάσεων. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει «εκθετικά» το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να είναι έτοιμη για πόλεμο με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της χώρας ο Κιμ είπε χθες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει να προετοιμάσει «τις πυρηνικές δυνατότητες και την ετοιμότητα να τις χρησιμοποιήσει κατάλληλα οποιαδήποτε στιγμή για να διασφαλίσει τα δικαιώματα ασφάλειας του κράτους» Ο Κιμ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη για την αντιμετώπιση των απειλών που συνιστούν οι ΗΠΑ και οι «ακόλουθοί» τους.

Ο Κιμ ανεβάζει το θερμόμετρο των εντάσεων. Μολονότι ο Κιμ έχει προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες απειλές, ειδικοί εκτιμούν ότι ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας θα προχωρήσει πιθανώς σε προκλητικές δοκιμές οπλικών συστημάτων ενόψει των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Κιμ διαμαρτύρεται για την νέα αμυντική κατευθυντήρια γραμμή μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που αποβλέπει στην ενσωμάτωση Αμερικανικών πυρηνικών όπλων με τα συμβατικά της Σεούλ για την αντιμετώπιση της Πιονγιάνγκ και σε αυτές ακριβώς τις εξελίξεις απέδωσε την απόφαση του για ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει «μια σοβαρή απειλή» λόγω «της απερίσκεπτης επέκτασης» ενός περιφερειακού στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που τώρα εξελίσσεται σε πυρηνικό μπλοκ, είπε.

Η Νότια Κορέα πρόκειται να φιλοξενήσει σήμερα Τρίτη μια αμυντική συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών (UNC). Επικεφαλής της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης είναι ο διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στην Νότια Κορέα.

Η Γερμανία έγινε η τελευταία χώρα που εντάχθηκε στην δύναμη αυτή στην Νότια Κορέα τον Αύγουστο. Η δύναμη βοηθά στην αστυνόμευση των βαριά οχυρωμένων συνόρων με την Βόρεια Κορέα και δεσμεύεται να υπερασπιστεί τον Νότο εάν ξεσπάσει πόλεμος. Η Βόρεια Κορέα, εκνευρισμένη από την είσοδο της Γερμανίας στην δύναμη, έχει στο παρελθόν αποκαλέσει τη UNC «παράνομη πολεμική οργάνωση».

Η Βόρεια Κορέα ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Η Βόρεια Κορέα έχει ενισχύσει σημαντικά από το 2022 μ.Χ. το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων της με αυξανόμενο αριθμό πυραυλικών δοκιμών. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι μολονότι το καθεστώς του Κιμ έχει ακόμη να ξεπεράσει κάποια τεχνολογικά προβλήματα προκειμένου να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, η Πιονγιάνγκ ήδη διαθέτει εκείνους που μπορούν να πλήξουν στόχους στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/o-kim-giongk-oun-anakoinose-oti-i-voreia-korea-tha-ayksisei-ekthetika-to-pyriniko-tis-oplostasio-gia-na-einai-etoimi-gia-polemo-me-tis-ipa/).















 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου