Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ


http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2552270/Royal-Cousins-War-tells-family-rift-saw-George-V-Tsar-Nicholas-against-German-cousin.html
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
30-1-2016

Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα ξεκίνησε ως γνωστόν ένας βίαιος πόλεμος, γνωστός αρχικά ως «ο μεγάλος ευρωπαϊκός πόλεμος» ή «πόλεμος των πέντε βασιλιάδων/αυτοκρατόρων» (από τους μονάρχες των πέντε μεγάλων χωρών που έλαβαν μέρος σε αυτόν, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Τουρκίας), ο οποίος γρήγορα εξελίχτηκε σε παγκόσμιο και ονομάστηκε «Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Αυτός πέρασε από πολλές ανατροπές, προδοσίες και εναλλαγές συμμαχιών μέχρι να καταλήξει στην νίκη των δυτικών και μία προσωρινή «εικοσαετή ανακωχή», πριν ξεκινήσει το «δεύτερο ημίχρονο» του επιφέροντας πολλές καταστροφές στον κόσμο, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε μέχρι σήμερα. Και αυτές κατά έναν ειρωνικό τρόπο αποτυπώνονται καταπληκτικά ακόμα και σε σειρές φαντασίας σήμερα.

Στο μέσο σχεδόν του πολέμου αυτού, όταν οι Γερμανοί πιεζόταν σε δύο μέτωπα από τους Ρώσους και τους δυτικούς (και οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να εισέλθουν στον πόλεμο εναντίον τους), αποφάσισαν να απαλλαχτούν από ένα από τα δύο επικίνδυνα μέτωπα και να επικεντρώσουν όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και την προσοχή τους στο ένα. Έτσι έστειλαν κρυφά πίσω στην Ρωσία και χρηματοδότησαν τον Λένιν, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία στην χώρα αυτή, να την βγάλει εκτός πολέμου και να παραδώσει εδάφη στην Γερμανία, δρώντας ως υποτελής και πράκτορας τους.
Και αυτός τηρώντας αρχικά την «λυκοσυμμαχία» αυτή, έκανε ακριβώς όπως τον δασκάλεψαν, καταλαμβάνοντας με πραξικόπημα την εξουσία στην χώρα, το οποίο μετονόμασε σε «επανάσταση του ρωσικού λαού» [βοηθήθηκε σημαντικά σε αυτό από τον Τρόσκι που ήταν αρχικά εξόριστος «αιχμάλωτος» στον Καναδά και η Βρετανική κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου τον άφησε προδοτικά να γυρίσει πίσω στην Ρωσία αν και ήταν γνωστή η δράση του κατά των συμμάχων γενικότερα, τον αιμοδιψή μαθητή του Στάλιν, ο οποίος βοήθησε στην άλωση της πρωτεύουσας (Μόσχας) με την δράση του, και στους προδότες πρίγκιπες (όπως θείοι του τσάρου που εποφθαλμιούσαν τον θρόνο) της ρωσικής δυναστείας και πολιτικούς, όπως ο Κερένσκυ που στράφηκαν εναντίον του τσάρου].


Έτσι μόλις ο Λένιν και οι δικοί του πήραν με προδοσία την εξουσία στην χώρα, και επιβλήθηκαν μετά από έναν βίαιο εμφύλιο, εγκαθίδρυσαν ένα αιματηρό και ανηλεές καθεστώς, το οποίο έσπειρε τον τρόμο στην χώρα, τους κατοίκους της και της γύρω περιοχές, πριν καταρρεύσει τελικά μετά από πολλά χρόνια με δολοπλοκίες και προδοσίες. Φυσικά πριν γίνουν όλα αυτά δεν παρέλειψαν να εκτελέσουν (να δολοφονήσουν ουσιαστικά χωρίς δίκη) προδοτικά την τσαρική οικογένεια, αν και είχαν υποσχεθεί «δίκαιη» δίκη για τον τσάρο και ότι δεν θα πειράξουν την οικογένεια του, που αποκαλούταν από τους ίδιους «φιλοξενούμενη» του κράτους.
Όπως ακριβώς συνέβη και στην σειρά Game of Thrones, όπου στο μέσο σχεδόν του πολέμου των πέντε βασιλιάδων, όταν οι Λάννιστερ πιεζόταν σε πολλά μέτωπα από τους αντιπάλους τους, αποφάσισαν να απαλλαχτούν από ένα από τα δύο επικίνδυνα μέτωπα και να επικεντρώσουν όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και την προσοχή τους στο ένα. Έτσι συνεννοήθηκαν κρυφά με  τους «συμμάχους» των Σταρκ και χρηματοδότησαν τον Ρους Μπόλτον (και τον Γουόλντερ Φρεί), προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία στην χώρα των Σταρκ, να την βγάλει εκτός πολέμου και να παραδώσει εδάφη στους Λάννιστερ, δρώντας ως υποτελής και πράκτορας τους.
Και αυτός τηρώντας αρχικά την «λυκοσυμμαχία» αυτή, έκανε ακριβώς όπως τον δασκάλεψαν, καταλαμβάνοντας με πραξικόπημα (και προδοσία) την εξουσία στην χώρα αυτή, το οποίο μετονόμασε σε «επανάσταση του λαού του Βορρά» [βοηθήθηκε σημαντικά σε αυτό από τον Γουόλντερ Φρέι, συνεννοημένου με τον Τάιγουιν Λάνιστερ, του αιμοδιψή γιο και μαθητή του Ρους, Ράμσει, ο οποίος βοήθησε στην άλωση της πρωτεύουσας (Γουίντερφελ) με την δράση του, και στους προδότες πρίγκιπες (όπως του «φιλοξενούμενου» πρίγκιπα Θήον Γκρειτζόι που εποφθαλμιούσε τον θρόνο) της δυναστείας και πολιτικούς, όπως οι Καστάρκ που στράφηκαν εναντίον του βασιλιά του βορρά)].
Έτσι μόλις ο Ρους και οι δικοί του πήραν με προδοσία την εξουσία στην χώρα, και επιβλήθηκαν μετά από έναν βίαιο εμφύλιο, εγκαθίδρυσαν ένα αιματηρό και ανηλεές καθεστώς, το οποίο έσπειρε τον τρόμο στην χώρα, τους κατοίκους της και της γύρω περιοχές, πριν (από όσο φαίνεται ότι θα γίνει) καταρρεύσει τελικά μετά από πολλά χρόνια με δολοπλοκίες και προδοσίες. Φυσικά πριν γίνουν όλα αυτά δεν παρέλειψαν να εκτελέσουν (να δολοφονήσουν για την ακρίβεια) προδοτικά την βασιλική οικογένεια των Σταρκ, αν και είχαν υποσχεθεί «φιλοξενία και προστασία» για τον Ρομπ Σταρκ και ότι δεν θα πειράξουν την οικογένεια του, που αποκαλούταν από τους ίδιους «φιλοξενούμενη» του οίκου τους.

Στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου και στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα ξεκίνησε ως γνωστόν ένας βίαιος και παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος από τους Γερμανούς για άλλη μία φορά, αρχικά στην Ευρώπη. Εν μέσω του οικονομικού αυτού πολέμου, όταν οι Γερμανοί πιεζόταν σε δύο μέτωπα από τους Ρώσους και τους δυτικούς (και οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να εισέλθουν δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο εναντίον τους μέσω της TTIP), αποφάσισαν να απαλλαχτούν από ένα από τα δύο επικίνδυνα μέτωπα και να επικεντρώσουν όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και την προσοχή τους στο ένα. Έτσι αμέσως μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, έστειλαν κρυφά στην Ρωσία και χρηματοδότησαν πράκτορες, και κυρίως τον Γιέλτσιν, προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία στην χώρα αυτή, να την βγάλουν εκτός πολέμου με αυτούς και να παραδώσει εδάφη στην Γερμανία (τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες σαν μέλη της ΕΕ), δρώντας ως υποτελής και πράκτορας τους.
Και αυτός τηρώντας αρχικά την «λυκοσυμμαχία» αυτή, έκανε ακριβώς όπως τον δασκάλεψαν, καταλαμβάνοντας με πραξικόπημα (το 1993 όταν εισέβαλε με στρατό στο κοινοβούλιο της χώρας του για να μην χάσει τις εκλογές από τους κομμουνιστές) την εξουσία στην χώρα, το οποίο μετονόμασε σε «επανάσταση του ρωσικού λαού» [βοηθήθηκε σημαντικά σε αυτό από τον Κλίντον, την Βρετανική κυβέρνηση, τους αιμοδιψείς συνεργάτες του και Ρώσους Ολιγάρχες, ο οποίοι βοήθησαν στην άλωση της πρωτεύουσας (Μόσχας) με την δράση του, και σε διάφορους άλλους προδότες πολιτικούς.

Έτσι μόλις πήρε με προδοσία την εξουσία στην χώρα, και επιβλήθηκε μετά από έναν βίαιο (αν και σύντομο) εμφύλιο, εγκαθίδρυσε ένα αιματηρό και ανηλεές καθεστώς, το οποίο έσπειρε τον τρόμο στην χώρα, τους κατοίκους της και της γύρω περιοχές, πριν καταρρεύσει τελικά μετά από πολλά χρόνια με δολοπλοκίες και προδοσίες (και την δράση και το πραξικόπημα των πατριωτών σιλοβίκι εναντίον του, που έβαλαν στην εξουσία της χώρας τον ικανό, άτεγκτό και ψυχρό πολιτικό Πούτιν).
Μέσα στο χάος του πολέμου ξεπήδησε μία βίαιη ιδεολογία, που απαιτούσε απόλυτη υποταγή στο κράτος και τον ηγέτη (ένας λαός, ένα ράιχ, ένας ηγέτης), εμφανιζόμενη ως αντίπαλος του κομμουνισμού και η οποία ήθελε να επανορθώσει τα «λάθη» που διέπραξαν οι δυτικοί κατά ηττημένων και μη χωρών. Αυτή η ιδεολογία εμπνεύστηκε από βίαια κινήματα και δικτατορίες που ανήλθαν στην εξουσία στην Ανατολή (π.χ. του Κεμάλ στην Τουρκία), και αναφάνηκαν με νέα ονόματα στην Ευρώπη «επεκτεινόμενα» από τον νότο της ηπείρου (Ιταλία) προς τον βορρά (Γερμανία). Αυτή η ιδεολογία ήταν ο φασισμός, ένα αιματηρό και ανηλεές καθεστώς, το οποίο έσπειρε τον τρόμο στην χώρα που επιβλήθηκε, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο φασισμός, αφού επεκτάθηκε και κατέλαβε πολλές χώρες και εδάφη σε ανατολή και δύση, στο τέλος με ηγέτη τον Χίτλερ, επιτέθηκε με ορμή και οργή στο εξίσου βίαιο και καταπιεστικό σοβιετικό καθεστώς του Στάλιν, ως και την πρωτεύουσα του (εμφανιζόμενος και ως «απελευθερωτής» των υπόδουλων στους Σοβιετικούς λαούς), αλλά εκεί νικήθηκε και υποχώρησε και στο τέλος καταστράφηκε τελείως. Παραταύτα νέα κινήματα όμοια με αυτό ξεπήδησαν σε ανατολή και δύση, ακόμα και στις χώρες που αυτά ξεκίνησαν, και πολλοί προσπάθησαν να πάρουν τον τίτλο του φύρερ και να ολοκληρώσουν το «έργο» του (δεν είναι τυχαίο που και σήμερα πολιτικοί στην Γερμανία προειδοποιούν και για εμφύλιο λόγω του προσφυγικού και επιστροφή στην χώρα στα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαιμάρης).
Και στην σειρά Game of Thrones μέσα στο χάος του πολέμου ξεπήδησε μία βίαιη ιδεολογία, που απαιτούσε απόλυτη υποταγή στο κράτος, στον «κόκκινο θεό» και τον ηγέτη (ένας θεός, ένα βασίλειο, ένας βασιλιάς), και η οποία ήθελε να επανορθώσει τα «λάθη» που διέπραξαν οι Λάννιστερ κατά ηττημένων και μη χωρών. Αυτή η ιδεολογία εμπνεύστηκε από βίαια κινήματα ανήλθαν στην εξουσία στην Ανατολή (π.χ. στο Βολλάντις), και αναφάνηκαν με νέα ονόματα στo Γουέστερος «επεκτεινόμενα» από τον νότο της ηπείρου (Μπαράθεον) προς τον βορρά (κτήσεις των Σταρκ, βάρβαροι και τείχος). Αυτή η ιδεολογία ήταν η πίστη του «κόκκινου θεού», ένα αιματηρό και ανηλεές καθεστώς, το οποίο έσπειρε τον τρόμο στην χώρα που επιβλήθηκε, αλλά και σε όλο τον απεικονιζόμενο στην σειρά κόσμο. Αυτό, αφού επεκτάθηκε και κατέλαβε πολλές χώρες και εδάφη σε ανατολή και δύση, στο τέλος με ηγέτη τον Στάννις, επιτέθηκε με ορμή και οργή στο εξίσου βίαιο και καταπιεστικό σοβιετικό καθεστώς του Ρους Μπόλτον και του γιου του Ράμσει, ως και την πρωτεύουσα του (εμφανιζόμενος και ως «απελευθερωτής» των υπόδουλων στους Μπόλτον λαούς), αλλά εκεί νικήθηκε και υποχώρησε και στο τέλος καταστράφηκε τελείως. Παραταύτα νέα κινήματα όμοια με αυτό ξεπήδησαν σε ανατολή και δύση, ακόμα και στις χώρες που αυτά ξεκίνησαν, και πολλοί προσπάθησαν να πάρουν τον τίτλο του Αζόρ Αχαί και να ολοκληρώσουν το «έργο» του.


Στην ανατολή στην διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου εγέρθηκε ένα απελευθερωτικό κίνημα κατά των Τούρκων υπό μία χαρισματική προσωπικότητα, τον Άγγλο πράκτορα και στρατιωτικό Λώρενς, με σκοπό να βοηθήσει με την «προσπάθεια» και τον πόλεμο του εκεί την νίκη των συμμάχων στην Δύση. Κάτι που όντως πέτυχε στο τέλος, αποδυναμώνοντας τους Τούρκους και βοηθώντας την προσπάθεια των συμμάχων στην Μέση Ανατολή.
Και στην σειρά Game of Thrones στην ανατολή στην διάρκεια του πολέμου των πέντε βασιλιάδων, εγέρθηκε ένα απελευθερωτικό κίνημα κατά των πλούσιων των πόλεων της περιοχής υπό μία χαρισματική προσωπικότητα, την Ντενάρυς Τανγκάρυεν, με σκοπό να βοηθήσει μακροπρόθεσμα με την «προσπάθεια» και τον πόλεμο της εκεί, την νίκη της ίδιας των συμμάχων στην Δύση. Κάτι που επιτυχαίνει  ως τώρα, δυναμώνοντας η ίδια και παράλληλα βοηθώντας την προσπάθεια των συμμάχων και πρώην δούλων-υπηκόων της στις πόλεις της Ανατολής.

Και στην εποχή μας εγέρθηκε ένα ακραίο «ισλαμικό» και αυτοαποκαλούμενο απελευθερωτικό κίνημα κατά των Αράβων υπό μία χαρισματική προσωπικότητα, τον άραβα (και αμερικανό) πράκτορα Μπαγκάντι, με σκοπό να βοηθήσει με την «προσπάθεια» και τον πόλεμο του εκεί την επέκταση των ισλαμιστών και των συμμάχων του (Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας, ΗΠΑ) στην Δύση. Κάτι που επιτυχαίνει  ως τώρα, αποδυναμώνοντας τους δυτικούς λαούς και βοηθώντας την προσπάθεια των συμμάχων στην Μέση Ανατολή.
Αντίστοιχα οι Γιαπωνέζοι κατά τον Μεσοπόλεμο (και πριν από αυτόν), αν και αρχικά ήταν υποταγμένοι στους δυτικούς και στους Ρώσους, σύντομα σήκωσαν κεφάλι (υπό τους Χιροχίτο και Τότζο) και σύντομα επιτέθηκαν και επεκτάθηκαν σε άλλα κράτη της Ασίας και στις κτήσεις των δυτικών και των Ρώσων στην περιοχή, αλλά στο τέλος μετά από πολλές μάχες και καταστροφές στο τέλος υποτάχτηκαν βίαια, επιφέροντας στην πορεία και την καταστροφή της χώρας τους, εκτός των χωρών που επιτέθηκαν.
Αλλά και στην σειρά Game of Thrones οι Γκρέιτζοι μετά τον Πόλεμο των πέντε βασιλιάδων (και πριν από αυτόν στον πόλεμο της εξέγερσης του Ρόμπερτ), αν και αρχικά ήταν υποταγμένοι στους Μπαράθεον, σύντομα σήκωσαν κεφάλι (υπό τους Μπάλον και Έουρον) και σύντομα άρχισαν να είναι και πάλι επιθετικοί και στα άλλα κράτη της περιοχής και στις κτήσεις των Σταρκ στην περιοχή, αλλά στο τέλος φαίνεται ότι και πάλι μετά από πολλές (οικονομικές, πολιτικές, διπλωματικές ή και στρατιωτικές) μάχες και καταστροφές στο τέλος θα υποταχτούν βίαια, επιφέροντας στην πορεία και την καταστροφή της χώρας τους, εκτός των χωρών που επιτέθηκαν.

Και στην σύγχρονη εποχή οι Γιαπωνέζοι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο (και πριν από αυτόν), αν και αρχικά ήταν υποταγμένοι στους δυτικούς, σύντομα σήκωσαν κεφάλι (υπό τους Κοιζούμι και Άνμπε) και σύντομα άρχισαν να είναι και πάλι επιθετικοί και σε άλλα κράτη της Ασίας και στις κτήσεις των Ρώσων στην περιοχή, αλλά στο τέλος φαίνεται ότι και πάλι μετά από πολλές (οικονομικές, πολιτικές, διπλωματικές ή και στρατιωτικές) μάχες και καταστροφές στο τέλος θα υποταχτούν βίαια, επιφέροντας στην πορεία και την καταστροφή της χώρας τους, εκτός των χωρών που επιτέθηκαν.

Ακόμα και σύγχρονοι παραγωγοί διάσημων ταινιών, όπως ο Άμπρααμς (παραγωγός και σκηνοθέτης μαζί με τον Τζορτζ Λούκας της γνωστής και πολυαναμενόμενης ταινίας «Star Wars: The Force Awakens»), κατά δημόσια δήλωση του, έχει παραδεχτεί ότι εμπνεύστηκε την ιστορία της νέας ταινίας του, με βάση το σκεπτικό του τι θα γινόταν, αν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ναζί (στην ταινία οι αυτοκρατορικοί έχουν το όνομα «First Order-Πρώτη Τάξη», που παραπέμπει στο όνομα της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης «New Order-Νέα Τάξη») δεν διασκορπιζόταν στην γη, αλλά συγκεντρωνόταν όλοι μαζί κάπου, π.χ. στην Αργετινή, προσπαθώντας «άμεσα» κατά τον Ψυχρό Πόλεμο να ξαναπάρουν την εξουσία στην Γερμανία (κάτι που προσπάθησαν εν μέρει οι ναζί, όπως φαίνεται σε παλαιότερα άρθρα μου για την ODESSA και τα FREIKORPS); Και αν αυτοί ενωνόταν κάτω από την ηγεσία ενός ηγέτη, μεγάλου και εμμονικού θαυμαστή του Χίτλερ και συλλέκτη των αντικειμένων του (όπως είναι ο Kylo Ren στην ταινία); Ποια θα ήταν η μοίρα της ανθρωπότητας τότε (παρεμφερείς ιδέες υπάρχουν και στις ταινίες του James Bond με την οργάνωση Spectre, στις ταινίες της Marvel με την οργάνωση Hydra και στο X-Men: First Class);
Βλέπουμε λοιπόν ότι για άλλη μία φορά η πραγματικότητα συναντά επιτυχώς την φαντασία, και στην πραγματικότητα μόνο η γνώση της ιστορίας θα μας βοηθήσει ουσιαστικά να αποφύγουμε τόσο αποτρόπαιες καταστάσεις σαν αυτές που αναλύθηκαν παραπάνω.
ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ GAMES OF THRONES KAI ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
(ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ: «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ GAME OF THRONES»).
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ VALYRIA= ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΡΩΜΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΜΠΗΙΑ, ΝΗΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΟΑ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΚΙΣΚΑΡΙ=ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΧΑΙΜΕΝΙΔΩΝ ΠΕΡΣΩΝ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΟΙΚΟΣ ΣΤΑΡΚ=ΟΙΚΟΣ ΓΙΟΡΚ, ΟΙΚΟΣ ΠΕΡΣΕΙ, ΚΑΠΕΤΙΔΕΣ
ΟΙΚΟΣ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΟΙΚΟΣ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ, ΟΙΚΟΣ ΝΕΒΙΛ, ΠΛΑΝΤΑΓΕΝΤΕΣ
ΕΝΤΑΡΝΤ ΣΤΑΡΚ=ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΓΙΟΡΚ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ ΓΙΟΡΚ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΛΟΥΑ, FRANCIS LOVELL, WILLIAM HASTINGS, DUKE OF ORLEAN ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ MIR, JUNIUS BRUTUS, NESTOR, MIMIR
ΡΟΜΠ ΣΤΑΡΚ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’ ΓΙΟΡΚ, ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ LIEWLYN, DAVID DOUGLAS, WILLIAM EARL DOUGLAS, JOHN NEVILLE, ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΟΥ ΜΩΝΜΟΥΘ (ΜΕ ΞΑΝΑΡΑΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ), LORD GREY, ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΟΥΑΛΛΑΣ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΡΟΥΣ
ΤΑΓΟΥΙΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΕΒΙΛ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Α’, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ’  ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΟΥΡΑΝΟΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ ΒΡΟΥΤΟΣ
ΚΕΡΣΕΙ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΓΙΛ, MARGARET DEAUFORT, ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΖΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ, ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ, JANE SHORE, ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ ΤΣΕ ΧΙ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΝΤΒΙΛ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FRIG, ΗΡΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΚΙΡΚΗ, ΚΛΗΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ, ΜΠΡΟΥΧΙΛΝΤΑ
ΤΖΟΦΡΥ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ, ΚΟΜΜΟΔΟΣ, ΤΟΜΑΣ ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΝΟΡΦΛΟΚ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Β’, ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΗΡΩΔΗΣ, ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΒΟΡΓΙΑΣ, ΝΕΡΩΝ, ΑΛ ΧΑΚΙΜ, ΑΛ ΜΟΥΤΑΒΑΚΙΛ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΣ, ΠΑΡΙΣ
ΡΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝ ΣΤΑΡΚ=ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ε’ ΚΑΙ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΓΙΟΡΚ) ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΦΕΝΡΙΡ ΚΑΙ FISHER KING
ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ= ΚΑΙΣΑΡΑΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΚΡΑΝΤ, ΕΡΡΙΚΟΣ Δ’ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ, ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’, ΕΡΡΙΚΟΣ VIII, ΕΘΕΛΣΤΑΙΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΕΣΣΕΞ, ΦΙΛΛΙΠΟΣ Ο ΩΡΑΙΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΛΟΥΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΘΩΡ, HOENIR, ΔΙΑΣ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ, ΚΟΝΑΝ, ΛΟΥΣΙΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ ΚΟΛΛΑΤΙΝΟΣ, ΑΓΑΜΝΕΜΝΩΝ, DRAENN, DUHEYR, FORSETI
ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ= ΑΔΕΡΦΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ , ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΕΝΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΡΡΙΚΟΣ Ε’, ΙΩΑΝΝΗΣ (ΔΟΥΚΑΣ ΜΠΕΝΤΦΟΡΝΤ) ΚΑΙ ΧΑΜΠΡΕΙ (ΔΟΥΚΑΣ ΓΚΛΟΣΤΕΡ), ΕΡΡΙΚΟΣ+ΡΟΜΠΕΡΤ+ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΡΟΥΦΟΥΣ
ΤΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ= ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Β’, ΝΕΡΩΝΑΣ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Β΄, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΚΤΗΜΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΤ’, ΕΡΡΙΚΟΣ VI ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ONTIN, ΚΡΟΝΟΣ
ΠΙΣΤΟΙ ΘΕΟΥ ΦΩΤΙΑΣ=ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ, ΚΑΘΑΡΟΙ (ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ Η ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΙ), ΜΑΝΙΧΑΙΟΙ
ΠΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ=ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΠΙΣΤΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥ ΘΕΙΟΥ=ΘΕΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΩΝ
ΑΓΡΙΟ ΠΥΡ=ΥΓΡΟ ΠΥΡ
ΤΕΙΧΟΣ=ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ, ΡΩΜΑΙΚΑ LIMES, GREY WARDENS
ΦΡΟΥΡΑ ΤΕΙΧΟΥΣ=ΤΑΓΜΑ ΝΑΙΤΩΝ, ΤΑΓΜΑ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΦΡΟΥΡΑ ΣΙΝΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ, ΡΩΜΑΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΕΙΧΟΥΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ=ΣΚΩΤΟΙ, ΠΙΚΤΟΙ
ΑΕΓΚΟΝ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ=ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ,  ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΕΓΚΟΝ V ΤΑΝΓΑΚΡΙΕΝ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΓΡΥΠΑΣ= ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Γ’, ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΣΙΜΟΝ
ΛΥΑΝΝΑ ΣΤΑΡΚ=ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΛΛΑΤΙΝΑ ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ, SITA
ΡΑΕΓΚΑΡ ΤΑΝΑΓΚΑΡΙΕΝ=ΠΑΡΙΣ, ΣΕΞΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ΤΙΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, HENRY STEWART, Charles of Valois (THE ACCURSED KINGS), ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ, ARRUN TARKENIUS, BALDR, KING RAVANA
ΓΚΕΝΤΡΕΙ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Ζ’ ΤΥΔΩΡ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ, MOLLOCH RED BULL, WAY PARDTHESMITH, THIMIHRJOT
ΠΗΤΕΡ ΜΠΑΛΙΣ=ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΕΣΙΛ, ΤΟΜΑΣ ΣΕΙΜΟΥΡ, ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ, ΦΡΑΝΣΙΣ ΟΥΑΛΣΙΧΑΝΜ, ΤΟΜΑΣ  ΚΡΟΜΒΕΛ, ΒΙΛΧΕΜ ΣΤΙΜΠΕΡ, ΡΙΚΙΜΕΡΟΣ, ΑΡΠΑΛΟΣ,  ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΑ ΑΡΤΟΥΑ (THE ACCURSED KINGS), ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  THIAJI , ΕΡΜΗΣ
ΒΑΡΥΣ= ΦΡΑΝΣΙΣ ΟΥΑΛΣΙΧΑΝΜ, ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΒΑΓΟΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΤΑΞΕΡΞΗ Γ’, ΖΕΝΓΓΚ ΧΙ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ  ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΙΧ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΑΡΑΧΝΗ, ΤΑΥΛΛΕΡΑΝΔΟΣ, ILAGO, ΟΥΛΛΙΑΜ ΣΤΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NORSE SPIDER ΚΑΙ MIMIR
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ=ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΝΤΜΟΥΡ ΤΑΛΛΥ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Δ’ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ (ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ)
ΒΙΣΕΡΥΣ=ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΕΞΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ΤΙΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ARRUN TARKENIUS
SMILLING KNIGHT=JOKER OF BATMAN
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΑΜΟΣ= ΜΑΥΡΟ ΔΕΙΠΝΠ (ΣΚΩΤΙΑ), ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΓΚΛΕΝΚΟΟΥ (ΣΚΩΤΙΑ), KOJIKI FEAST AND JAPAN EMPEROR JIMMU ENEMIES SLAYGHTER IN A DINNER AFTER A SONG, ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ (ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ WEDDING OF BLOOD), HERWORTH MOOR, ΣΦΑΓΗ ΣΚΥΘΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΙΟΥΣ  (ΗΡΟΔΟΤΟΣ), KOJIKI FEAST AND HIS OPPONETS SLAUGHTER
ΝΤΕΝΑΡΙΣ= ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Ζ’ ΤΥΔΩΡ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΙΣΤ’, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α’ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ LONG MU WENSI (THE MOTHER OF DRAGONS), JORMUGANDR KAI MIDGARD SNAKE
ΣΤΑΝΝΙΣ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΛΕΩΝ Γ’ ΙΣΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΓΗΠΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΚΑΡΛΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΑΛΑΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΕΦΣΚΙ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ Δ’, ΙΟΥΛΙΑ ΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΡΑΥΜΟΝΔΟΣ ΤΟΥΛΟΥΖΗΣ, ΜΙΝΩΑΣ, ΜΕΜΝΩΝ, NID HOGGR, DAINN
ΝΤΟΘΡΑΚΙ=ΣΚΥΘΕΣ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΟΥΝΝΟΙ, ΤΣΕΓΙΕΝ, ΣΙΟΥ, ΑΡΑΒΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ, ΑΡΙΟΙ
ΚΑΛ ΝΤΡΟΓΚΟ=ΤΣΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ, ΑΤΤΙΛΑΣ, ΜΑΔΥΗΣ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ
ANDALS=ΣΑΞΟΝΕΣ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΙΟΥΤΟΙ, ΒΑΝΔΑΛΟΙ, ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ, ΑΡΙΟΙ, ΔΩΡΙΕΙΣ, ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ
ΑΝΤΑΛΟΣ=ΧΑΝΑΑΝ, ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ
ΧΙΟΥΓΚΟΡ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ=ΑΒΡΑΑΜ, ΜΩΥΣΗΣ, ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ
ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ=ΚΕΛΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΞΙΦΟΣ ΛΑΙΤΜΠΡΙΝΓΚΕΡ=ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ
ΑΖΟΡ ΑΧΑΙ=ΑΡΘΟΥΡΟΣ  ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΑΟΣΙΑΝΤ, GRAND MONARCH, ARMILUS, KING IN THE MOUNTAIN
ΠΝΙΞΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΚΑΨΙΜΟ ΣΕ ΦΩΤΙΑ=ΓΑΛΑΤΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ, ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ, ΤΥΔΩΡ, ΡΩΣΟΙ
ΣΧΕΣΗ ΣΑΝΣΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΙΣ=ΣΧΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄ΑΓΓΊΑΣ ΚΑΙ ΣΕΣΙΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄ΑΓΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΣ ΣΕΙΜΟΥΡ
ΒΑΛΥΡΙΑΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΩΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ=ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΡΥΝ=ΜΕΤΕΩΡΑ
ΓΟΥΕΣΤΕΡΟΣ=ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΥΣΗ (ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ), ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ
ΕΣΣΟΣ=ΕΥΡΑΣΙΑ
ΣΟΘΟΡΟΣ=ΑΦΡΙΚΗ
ΝΤΟΡΝ=ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΕΝΤΟΣ=ΑΡΧΑΙΟ ΝΗΣΙ ΡΟΔΟΥ
ΜΠΡΑΒΟΣ=ΒΕΝΕΤΙΑ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΑΡΚΥΝΙΩΝ, ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΧΑΝ ΚΙΝΑΣ, ΙΑΚΩΒΙΤΕΣ (ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΙΟΥΑΡΤ)
ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΚΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΥΡΙΑΣ=ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ
ΡΕΝΛΕΥ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Β’
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ=ΚΟΝΤΟΤΙΕΡΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΠΙΣΤΗΣ=ΝΑΙΤΕΣ, ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
7 ΒΑΣΙΛΕΙΑ=7 ΣΑΞΟΝΙΚΑ ΒΑΣΛΙΛΕΙΑ
ΜΑΡΓΚΑΡΕΙ ΤΥΡΕΛ=ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΒΙΛ, ΑΝΝ ΜΠΟΛΕΥΝ, MARGAREI KENIPE, ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FREYIA, ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ
ΤΥΡΙΟΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΕΥΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΕΝΣ, ΑΝΤΟΝΥ ΓΟΥΝΤΒΙΛ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FANFNIR, BIOGGI, ΟΡΕΣΤΗΣ KAI ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΛΟΡΔΟΣ ΓΟΥΟΛΝΤΕΡ ΦΡΕΙ=ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΡΙΚΟΥ Ζ’, ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΕΒΙΛΛ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ, ΑΜΜΠΟΥΛ ΑΛ ΑΜΠΑΣ, ΤΟΜΑΣ ΠΕΡΣΙ, WILLIAM CRICHTON, WILLIAM NEVILLE, ANDREW TROPOLLE, ALEXANDER LIVINGSTON, THOMAS STANLEY, WILLIAM EARL OF DOUGLAS, RALF NEVILLE ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FREYE
 ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ=ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ=ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ELVES
ΤΖΕΙΜΙ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΚΟΜΜΟΔΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΚΑΙΣΑΡ ΒΟΡΓΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΧΑΛΚΟΧΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’, ΚΑΣΣΙΟΣ ΧΑΙΡΕΑΣ, LU BU, ΑΝΤΟΝΥ ΓΟΥΝΤΒΙΛ, GOTFRIED VON BERLIGHEN ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΤΥΡ ΚΑΙ ΑΡΗΣ
ΡΕΜΣΕΙ ΜΠΟΛΤΟΝ=ΣΑΠΩΡ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ, ΛΑΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΤΟΜΑΣ ΤΖΟΝ ΤΥΡΕΛ, JOHN DE MEREDITH, ΒΛΑΝΤ ΤΣΕΠΕΣ III DRACULA, ΓΙΕΖΟΦ, ΦΕΛΙΞ ΝΤΖΕΡΖΙΝΣΚΙ, ΓΙΑΚΟΝΤΑ, ΜΠΕΡΙΑ, ΧΙΜΛΕΡ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  FORSETI
ΡΟΥΣ ΜΠΟΛΤΟΝ= ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ, ΤΟΜΑΣ ΠΕΡΣΥ, ΡΑΛΦ ΝΕΒΙΛ, ΤΟΜΑΣ ΣΤΑΝΛΕΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΦΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΜΠΟΛΤΟΝ= ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΛΕΝΙΝ-ΤΡΟΣΚΙ-ΣΒΕΡΝΤΛΟΦ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΦΣΚΙ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ=ΣΑΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΛΣΕΙΩΝ ΓΙ-ΤΙ=ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟ 220-280 π.Χ.
ΥΓΚΡΙΤ=ΒΟΥΔΙΚΑ
ΤΥΡΕΛΣ=ΣΤΑΝΛΕΥΣ, ΤΥΔΩΡ
MACE+LORAS TYRELL=TOMAS STANLEY,
FACELESS MEN=ΑΣΣΑΣΙΝΟΙ, ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΣ, ΙΕΡΕΙΣ ΒΟΥΝΤΟΥ,BIAN LION, JANISARS
ΣΙΔΗΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΡΑΒΟΣ=GOLDMAN SACHS
ΠΑΛΑΙΟ ΓΚΙΣ=ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ
ΕΝΔΟΓΑΜΙΑ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ= ΕΝΔΟΓΑΜΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΨΒΟΥΡΓΩΝ
ΜΠΑΕΛΟΡ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ=ΧΑΡΟΛΝΤ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ, ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ, AKENATΩΝ, ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Θ’ ΑΓΙΟΣ
ΜΑΕΓΚΟΡ Ο ΑΝΗΛΕΗΣ=ΕΡΡΙΚΟΣ Α’, ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Α’, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ Α’, ΕΡΡΙΚΟΣ Η’, ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΚΤΗΜΩΝ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΦΙΛΙΠΠΠΟΣ Δ’ Ο ΩΡΑΙΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ Η’
ΒΙΣΕΡΥΣ Α’=ΕΡΡΙΚΟΣ Α’
RHANEYRA=ΜΑΤΘΙΛΔΗ
ΑΕΓΚΟΝ Γ’=ΕΡΡΙΚΟΣ Β’ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΤΥΔΩΡ, ΕΡΡΙΚΟΣ Δ’ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΑΕΓΚΟΝ Δ’ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ= ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΚΤΗΜΩΝ, ΚΑΡΟΛΟΣ Β’ ΣΤΙΟΥΑΡΤ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’, ΕΡΡΙΚΟΣ Η’ ΤΥΔΩΡ, ΗΡΩΔΗΣ, ΞΕΡΞΗΣ
ΜΠΑΕΛΟΡ ΣΑΚΣΠΗΡ= ΕΡΡΙΚΟΣ Β’ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
GREAT SPRING=ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΩΛΗ
ΓΚΡΑΖΝΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ=ΚΥΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
ΚΑΡΙΝ Ο ΜΕΓΑΣ=ΕΥΔΗΣ, ΔΑΡΕΙΟΣ Α’, ΔΑΡΕΙΟΣ Γ’, ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ε’, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΑΓΙΑΖΗΤ
ΘΕΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ=ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΕΝΣ, ΤΟΜΑΣ ΤΖΟΝ ΤΥΡΕΛ, ΜΠΑΓΚΡΑΤΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NJORDR
ΔΡΑΚΟΓΕΝΝΝΗΤΗ ΓΕΝΙΑ=ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΙ, ΓΕΝΙΑ ΟΥΛΙΕΛΜΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, ΔΑΝΟΙ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΟΡΡΑ ΔΑΝΙΗΛ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ=ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  LIANKFLIM, BLUE BEAM PROJECT ALIEN THREAT, WHITE BROOTHERHOOD OF HIMALAYIA
ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ=ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
KINGS LANDING=ΠΑΡΙΣΙ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΣΑΞΟΝΙΚΗ ΑΚΤΗ
ΜΠΡΑΝ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ=ΜΠΡΑΝ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, THE FISHER KING
ΚΑΣΤΕΛΥ ΡΟΚ=ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
ΓΙΟΥΝΚΑΙ=ΛΟΥΞΟΡ, ΘΗΒΕΣ
ΑΣΠΙΛΟΙ=ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ), ΡΩΜΑΙΟΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ, ΖΟΥΛΟΥ, ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΠΙΛΩΝ=ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΕΙΑ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΧΟΡ (ΜΑΧΗ ΤΩΝ 3000)=ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ (ΜΑΧΗ ΤΩΝ 300), ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΛΑ
ΚΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΑΠΟΡ=ΚΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΣ=ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΚΙΣ=ΚΟΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
FAITH MILITANT=ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
WARRIOR SONS, POOR FELLOWS=ΝΑΙΤΕΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΕΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ=ΠΑΠΑΣ ΟΥΡΒΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΣ ΙΝΝΙΚΕΝΤΙΟΣ Ο Γ’, ΣΑΒΟΝΑΡΟΛΑ, ΛΟΥΘΗΡΟΣ, ΚΑΛΒΙΝΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ, ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΡΒΩ
ΤΖΟΡΑ ΜΟΡΜΟΝΤ=ROBERT DEVEREX, ΡΟΜΠΕΡ ΝΤΑ ΑΡΤΟΥΑ (THE ACCURSED KINGS)
ΤΖΟΝ ΑΡΡΥΝ=LUCRESIA COSSIMO DI MEDICCI, BARBARRA RADIZENNIEL (POLAND’S QUEEN)
ΤΑΛΙΣΑ=ΑΝΝ ΜΠΟΛΕΙΝ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΒΙΛ
ΑΡΥΑ=ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, DONA CATILIN, LA MAUEN ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HATI
BRIENNE OF TARH=ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΩΡΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΒΡΗΣΗΙΣ, BRYNHIDR
ΤΖΕΝΑΡΙΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΦΙΊΠΠΟΣ Δ’ Ο ΩΡΑΙΟΣ
ΑΕΝΥΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΣΝ=ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΡΟΥΦΟΥΣ
MOST DEVOUT=ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΟΥΡΙΑ, ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΛΟΔΟΣ
STARY SEET=ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΕΠΤ ΤΟΥ ΜΠΑΕΛΟΡ= ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΡΩΜΗΣ
ΣΕΠΤΟΝΣ=ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ
NIGHT TOWER OF OLD TOWN=ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ=ΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ, ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ, 20ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
THONOUR INVASION=ΔΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ= ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΣΚΩΤΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΟΙΛΛΙΑΜ ΟΥΑΛΛΑΣ
ΛΥΣΑ ΑΡΥΝ=BLOODY MARY ΚΑΙ ΜΥΘΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ
ΜΑΣΤΕΡ ΠΑΙΣΕΛ=LORD STEWART OF THE HOUSEHOLD WOODVILLE
KINGSGUARD=YEAMAN OF THE GUARD, ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ
ΤΖΟΦΡΥ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΝΕΡΩΝ, ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΒΟΡΓΙΑΣ, sadistic prince Louis X  of France, ΗΡΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΣ, ΠΑΡΙΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΡΟΥΦΟΥΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΟΥΛΚ
ΜΠΑΡΙΣΤΑΝ ΣΕΛΜΥ=JOHN DEVERE, 13 EARL OF OXFORD
ΧΑΡΟ XAON DAXOS=MARGARET BEAUFORT
OΣTRAKIA=ΛΕΠΡΑ, ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΣΕΝ
ΟΛΛΕΝΑ=ΛΙΒΥΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΜΑΖΟΤ (THE ACCURSED KINGS)
ΣΕΡΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΚΡΕΙ=ΚΟΡΕΣ ΜΑΖΟΤ Blanche of Burgundy, Jeanne Countess de Poitiers, Marguerite Queen of Navarre (THE ACCURSED KINGS)
ΚΑΤΛΥΝ ΣΤΑΡΚ=ΣΕΣΙΛΙΑ ΝΕΒΙΛ
SHAE=ANNE NEVILLE
ΜΠΟΛΤΟΝ=ΑΣΣΥΡΙΟΙ
ΤΑΛΛΥΣ=ΑΡΜΑΝΙΑΚΣ
ΚΑΡΘ=ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,
ΠΕΝΤΟΣ=ΑΘΗΝΑ
DOTHRAKI SEA=HUNGARY
ARBOR=SICILY (EYROPE)
KATLYN AND LYSA TULLY=ISABELL AND ANNE NEVILLE
TYRION AND JAMIE=ANTHONY WOODWILLE (FIGHER AS JAMIE AND HISTORIAN AS TYRION)
TYRION AND SHAE=DUKE OF CLARENCE AND DISGUISED ANNE NEVILLE
BRANDON AND BALIESH FIGHT= DUKE OF CLARENCE AND RICHARD III FIGHT
BALIESH CRY\USH FOR CATELYN-LYSA= AND RICHARD III AND FRANCIS LOVE FOR WARWICK DAUGHTERS
ROBB SECRET MARRIAGE TO TALISA=EDWARD IV SECRET MARRIAGE TO ELIZABETH WOODVILLE
NORTH=RUSSIA, SLAVS, SCOTLLAND, NORTHEN ENGLAND, ΣΚΩΤΙΑ, ΝΟΡΘΟΥΜΒΡΙΑ
WINTERFELL=MOSCOW
VALE=ALPS, AYSTRIA, SWITZERLAND, ENGLAND,ΟΥΑΛΛΙΑ
RIVERLANDS=LOW COUNTRIES, YORKSHIRE, RHINELAND, ENGLAND, BACTRA (ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ), ΜΕΤΕΩΡΑ
IRON ISLANDS=SCANDINAVIA, ICELAND, IRELAND, ORKNEY ISLANDS
WESTERLANDS=BRITISH ISLANDS, GERMANY, WALES
THE REACH=FRANCE, ITALY, ENGLAND, MIDLANDS
STORMLANDS=ITALY, FRANCE, ENGLAND
DORNE=SPAIN, PORTUGAL, CORNWALL, ΓΑΣΚΩΝΙΑ
CROWN LANDS=GERMANY, NAPLES, ENGLAND
DRAGON STONE=MALTA, FEROE ISLANDS
VALYRIA=ANCIENT GREECE, ROMAN EMPIRE, BYZANTINE EMPIRE
SLAVERS BAY=SLAVE COAST OF AFRICA
IBBEN=ICELAND
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΛΟΘΣΤΟΝ=ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΛΟΡΥ
ΚΑΙΜΠΟΥΡΝ=ΒΙΚΤΩΡ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ, ΛΟΙΤΖΙ ΓΚΑΛΒΑΝΙ, ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ ΑΛΝΤΙΝΙ, ΚΟΝΡΑΝΤ ΝΤΙΠΕΛ, ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΙΟΥΡ, ΤΖΟΡΤΖ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ
ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΤΡΟΝΓΚ=ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ
ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΚΛΕΓΚΕΙΝ=ΓΟΛΙΑΘ, ΛΥΑΙΟΣ
SPARROWS=ΖΗΛΩΤΕΣ, ABΡΑΚΩΤΟΙ
RED KEEP=ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ
ΟΣΜΟΥΝΤ ΚΕΙΤΜΠΛΑΚ=AXEL VON FERSEN
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΚΗΠΟΙ=ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΥΛΩΝΑΣ
ΟΥΛΘΟΣ=ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
SUMMER ISLANS=AZOR ISLANDS, HAWAI
ΜΕΛΙΣΑΝΔΡΗ=BLOODY MARY, RASPUTIN, ΒΗΣΗΡ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑ ΓΙΣΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΧΕΛ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, SCARLET WOMAN, MOLLCH RED BULL KAI HEIDE
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΒΑΡΑ=ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΕΝΧΑΛ=ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ, PONTEFCRAFT
KINGSWORD BROTHERHHOD=ROBIN HOOD GANG
ΕΔΑΦΗ ΠΕΛΕΚΥ=ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
SIMON TOOONE=ROBIN HOOD
BEN BIG BILLY=LITTLE JOHN
9 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΝΓΚ ΣΤΡΑΙΝΤΕΡ=7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΥΡΟΣ=ΛΙΣΑΒΩΝΑ, ΠΟΡΤΟ
ΑΝΤΑΛΟΣ=ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ
ΤΡΙΧΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ=ΦΡΑΓΚΟΙ
ΣΑΓΟΝΙΑΣ=ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ
Α’ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ=ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΑ ΚΑΙ ΜΑΤΘΙΛΔΗΣ
MASTERS, GRAND MASTERS, POOR FELLOWS=ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ ΝΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΑΝΔΡΗΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ=ΕΙΝ VOLK EIN REICH EIN FUHRER ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
ΠΡΩΤΟΣ ΥΨΗΛΟΣ ΣΕΠΤΟΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ=ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΕΜΠΟΥΡΥ ΤΟ 1382 (ΙΔΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ), ΠΑΠΑΣ ΚΛΗΜΗΣ Ε’
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ KINGS LANDING=ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΟΝΟ ΤΟ 1382
ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΝΙΣ=ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ (Η ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΕΙΠΟΥΣ)
ΚΟΧΟΡ=ΚΙΕΒΟ
ΛΥΣ=ΠΑΡΙΣΙ
ΝΟΡΒΟΣ=ΜΟΣΧΑ
ΛΟΡΑΘ=ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ, ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
MYR=NARBEUNE
ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΕΝΤ=ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΚΣ ΛΟΧΑΓΟΥ ΜΑΡΚ
ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΒΥΣΕΡΙΣ= ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΘΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΣΣΟ, ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΌ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΖΙΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟ ΚΥΒΕΝΗΤΗ, ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΥΒΕΝΗΤΗ ΟΤΡΑΡ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΕΓΚΟΡ ΑΝΗΛΕΟΥΣ=ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΡΡΙΚΟΥ Η’
ΧΑΝ ΖΕΜΜΟΥ=ΞΕΡΞΗΣ, ΑΤΤΙΛΑΣ, ΤΣΕΓΚΙΝΣ ΧΑΝ, ΜΑΔΥΗΣ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΕΒΡΟΝ ΦΡΕΙ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΟΥΡΕΙ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΛΙΟΝΕΛ ΤΥΡΕΛ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γ’ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΦΡΑΣΗ ΛΙΝΚΟΛΝ TO STAND ONE WAR AT A TIME=ΙΔΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΥΡΙΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΥΣ
ΡΙΨΗ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΟΥΝΚΑΙ ΣΕ ΜΗΡΗΝ= ΡΙΨΗ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΕ ΓΙΑΦΦΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΕΛΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΧΑΡΑΝΤ ΧΑΤΡΑΣΣΑ
ΜΠΕΝΕΡΟ=ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΚΩΛΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΚΚΚΟΡΟ= ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΛΑΥΔΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΕΣΣΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΑΡΡΕΝΑ ΜΗΡΗΝ=ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
ΓΥΜΝΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΙΟΥΕΤ ΣΕ ΕΥΡΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ= ΓΥΜΝΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝ ΤΟΥ ΒΑΓΙΑΖΗΤ ΣΕ ΤΑΜΕΡΛΑΝΟ
ΣΑΝΣΑ ΣΤΑΡΚ= ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΟΡΚ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α’ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΝΝΕ ΝΕVILLE, ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ IDDUN, ΨΥΧΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΥΣΣΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΡΑΝ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑ ΑΡΟΥΡΑΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΩΣ ΔΕΙΠΝΟ =ΠΑΡΕΜΦΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΘΥΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΥΚΑΟΝΑ, ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΖΟΦΡΥ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ EUSTACHE ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟ 1163
ΒΑΛΥΡΙΑΝΟ ΑΤΣΑΛΙ=ΜΕΤΑΛΛΟ DAMASCUS ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ
ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ=ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ TOYTEWKCESBURY ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ ΩΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΜΑΕΓΚΟΡ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ (ΣΕΡΥΣ ΧΑΙΤΑΟΥΕΡ, ΑΛΥΣΧΑΡΟ ΡΟΥΣ, ΓΥΡΙΝΑ)=ΕΡΡΙΚΟΣ Η’ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΡΑΓΩΝΙΑΣ, ΑΝΝ ΜΠΟΛΕΙΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΟΥΑΡΝΤ)
ΠΡΩΤΟΣ ΥΨΗΛΟΣ ΣΕΠΤΟΝ ΕΠΙ ΜΑΕΓΚΟΡ=ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ XI
ΤΙΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΜΠΡΑΒΟΣ=ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ,
ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΤΥΧΟ ΝΕΣΤΟΡΙΣ=Spinello Tolomei (ΤΗΕ ACCURSED KINGS)
ΣΕΠΤΟΝ ΜΕΡΜΙΣΟΝ+ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΨΗΛΟΣ ΣΕΠΤΟΝ ΕΠΙ ΜΑΕΓΚΟΡ=ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΓΟΕΣΛΕΙ, ΠΑΠΑΣ ΚΛΗΜΗΣ Ε’
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΓΟΥΕΛ=ΤΟΜΑΣ ΚΡΟΜΒΕΛ
ΣΕΡ ΠΕΡΚΥΝ Ο ΨΗΛΟΣ=ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΣΙΜΟΝ
ΤΡΥΣΤΑΝ ΤΡΟΥΦΑΙΡ=ΠΕΡΚΙΝ ΓΟΥΟΡΜΠΕΚ, ΨΕΥΔΟΔΗΜΗΤΡΙΟΙ ΡΩΣΙΑΣ
ΓΚΑΙΜΟΝ Ο ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΛΛΗΣ=ΛΑΜΠΕΡΤ ΣΤΙΜΜΕΛ
ΤΖΟΓΚΟΣ ΝΑΙ=ΟΥΝΝΟΙ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΑΡΙΟΙ, ΣΙΟΥ, ΜΑΝΤΣΟΥ
ΓΙ-ΤΙ=ΚΙΝΑ
ΤΕΙΧΟΣ ΠΕΝΤΕ ΟΧΥΡΩΝ ΓΙ-ΤΙ=ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΛΕΝΓΚ=ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΟΡΕΑ, ΑΝΓΟΡ
ΧΑΡ-ΛΑ=ΧΟΥΑΝΓΝΤΙ
ΤΖΟΡ-ΧΑΡ=ΛΙ ΣΙ ΜΙΝ, ΣΙΝ ΧΟΥΑΝΓΚ ΤΙ
ΚΑΝΤΑΘ=ΣΑΜΠΑΛΑ
ΓΙΝ=ΤΣΙΝ, ΠΕΚΙΝΟ, ΤΟΚΙΟ
ΓΙΟΣ ΟΠΑΛΙΟΥ ΓΙ-ΤΙ=ΗΛΙΟΓΑΒΑΛΟΣ
ΠΑΓΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ=ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΘΕΡΟΥΣ=ΧΑΒΑΗ, ΑΝΓΚΟΡ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ
ΚΑΤΑΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΥΜΒΟΥ=ΚΑΤΑΡΑ ΦΑΡΑΩ
ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΝΕΚΡΩΝ=ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΝΑΑΘ=ΝΗΣΟΙ ΜΑΚΑΡΩΝ, ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ
ΣΑΡΝΑΡΙ-ΚΑΑΘΙ-ΙΜΠ=ΙΝΔΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ
ΛΟ ΜΠΟΥ=ΛΙ ΣΙ ΜΙΝ, ΚΥΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ=ΣΙΝ ΧΟΥΑΝΓΚ ΤΙ
ΛΟΜΑΣ ΛΟΝΓΚΣΤΡΑΙΤΕΡ=ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ
ΧΙΛΙΑ ΝΗΣΙΑ=ΛΕΜΟΥΡΙΑ
ΓΗΝ=ΚΑΙΡΟ
ΑΣΣΑΙ=ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΚΑΛΚΟΥΤΑ
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΛΟΡΑΝΣΟΝ ΛΟΡΑΘ=ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ=ΘΥΣΙΕΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΟΧΟΡ=ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ, ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ
ΛΥΣΑΝΤΡΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ=ΛΑΥΡΕΝΤΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ
ΤΡΙΣΤΙΦΕΡ Δ’ ΛΑΟΝΤ=ΑΡΘΟΥΡΟΣ
ΜΠΕΝΕΤΙΚΤ Ο ΘΑΡΑΛΕΟΣ=ΑΛΦΡΕΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
ΝΤΑΓΟΥΙΝΣΕΛ=ΒΟΡΤΙΓΚΕΝ
ΣΕΡ ΑΡΤΑΝΣ ΑΡΡΥΝ=ΕΡΡΙΚΟΣ Ε’, ΓΟΥΛΛΙΕΛΜΟΣ Α’
ΛΑΝ=ΠΑΠΑΣ ΒΟΝΙΦΑΤΙΟΣ, ΛΟΚΙ
ΓΚΑΡΘ=ΔΙΟΝΥΣΟΣ
VALAR MORGHULIS=MEMENTO MORI (ΘΥΝΗΣΟΥ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕΣ) ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΩΣ ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΛΟΡΕΟΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΙΔ’
ΓΚΑΡΝΤΕΝΕΡ+ΤΥΡΕΛ=ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΙ+ΚΑΡΟΛΙΔΕΣ
ΧΑΡΛΑΝ ΤΥΡΕΛ=ΚΑΜΒΥΣΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ=ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΑΝΤΑΛ ΣΤΟ ΓΟΥΕΣΤΕΡΟΣ
ΝΙΨΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΑΙΓΚΟΝ Ε’=ΝΙΨΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΠΙΛΑΤΟΥ
ΣΑΜΕΡΧΩΛ=ΔΕΛΦΙΝΑΤΟ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΚΥΚΝΟΙ=ΑΡΠΥΙΕΣ
ΤΟΛΟΣ=ΘΡΑΚΗ
ΑΝΓΟΥΙΝ ΠΗΚ=ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΕΒΙΛ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ
ΝΤΑΙΝΕΡΑ=ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΒΙΛ
ΜΑΝΙΤΑΡΗΣ=ΚΛΑΥΔΙΟΣ
7 ΠΥΛΕΣ KING’S LANDING=7 ΠΥΛΕΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΥΤΟΣ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΕΡΡΙΚΟΣ Γ’ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΝΤΟΡΑΝ ΜΑΡΤΕΛ= Charles of Valois (THE ACCURSED KINGS)
ΑΡΡΙΑΝ ΜΑΡΤΕΛ= Joan of Valois Countess of Beaumont (THE ACCURSED KINGS)
ΛΟΡΔΟΣ ΡΕΥΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΜΗΡ=ΣΙΜΟΝ ΝΤΕΜΝΤΦΟΡΝΤ
VALES DOTHRAK=ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ
ΒΟΛΑΝΤΙΣ=ΝΑΠΟΛΗ
ΜΗΡΗΝ=ΓΚΙΖΑ, ΚΑΙΡΟ
ΤΖΟΝ ΚΟΝΙΓΚΤΟΝ=ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΠΡΑΜΠΤΟΝ, ΡΟΜΠΕΡ ΝΤΑ ΑΡΤΟΥΑ (THE ACCURSED KINGS)
LION VS WOLF=ARMANIAC VS BURGUNDIANS
ΕΝΝΙΑ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΓΙ-ΤΙ=ΕΝΝΕΑ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΚΙΝΑΣ
ΟΣΜΟΥΝΤ KEITMΠΛΑΚ=Rojer Mortimer (ΤΗΕ ACCURSED KINGS)
JOHEN REED= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ KVASIR
SAMWEEL TURLY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HEIMDALL
TOMMEN LANISTER= ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΛΟΥΑ, Philippe Count de Poitiers (ΤΗΕ ACCURSED KINGS), Charles Count of La Marche (ΤΗΕ ACCURSED KINGS), ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΙΣΤ ΚΑΙ ΙΖ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ VIDDAR, ANTERUS
ΤΡΙΜΑΤΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΛΟΚΙ
JOHN SNOW= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ SORTR, HELLHOUND
ΡΙΚΟΝ, ΣΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΓΚΡΕΓΚΟR ΚΕΛΕΓΚΕΙΝ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ TITAN GAMR, MONEGERM
VICTARION GEITZOI= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HRYM
HAROLD HARDING= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NORSE EAGLE OF THE MOUNTAIN
EYRON= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ODDIN, NORSE KRANKEN
ΜΥΡΚΕΛΛΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΑΡΜΟΝΙΑ
WHITE RAVEN= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NOAH ARCS RAVEN
LORAS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  PATROCLUS
RENLY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  PATROCLUS, DIONYSIUS, DORATKOR
ΝΤΑΒΟΣ= ΜΥΘΛΟΓΙΚΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ, RATASKIR
LYSA ARRYN=ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ
METHOS AND EDRIC STORM= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ICARUS
JOHN ARRYN= ΜΥΘOΛΟΓΙΚΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, PUBLIUS VALLERIUS PUBLICCA
DONTOS, HODOR= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  THE NORSE FOOL
SILENT SISTERS (SYMBOL OF THE 7)= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  7 PLEIADES
LANNISTER ARMY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  LOMSON ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
GOLDEN COMPANY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  GOLDEN ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
RED PRIEST ARMIES (DANY, VICTARION, STANNIS)= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  RED ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
GIANTS= ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  NORSE GIANTS
LADY STONEHEART= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  HEIDE, HEL, SHINARA
VAL= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  SKADE
MYA STONE= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ MAGNI, MOD, THUD
COLDHANDS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ SVADIFFARI
RICKON, SANDOR, GREGOR=TITAN GAMR, MONEGERM
RICKARD KASTARK=SPURIUS LUCRETIUS TRICENTINUS, HANUMAN
THE GREAT OTHER=  ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NIKOGG
WEIRWOODS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ YGGDRASSIL
MAGGY THE FROG= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  SAGA (ODIN DAUGHTER)
OTHERS=LIANKFLIM, ΛΕΥΚΗ ΑΔΛΦΟΤΗΤΑ, BLUE BEAM PROJECT, ΝΕΦΕΛΙΜ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΙΡΙΖ ΝΤΟΥΡ=ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΣΣΟΣ
ΚΑΡΛ ΝΤΡΟΓΚΟ=ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΝΤΕΝΑΡΙΣ=ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Γ’, ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΗΝΕΙΡΑ
ΟΙ ΕΠΤΑ=ΠΑΤΕΡΑΣ (ΔΙΑΣ), ΜΗΤΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΥΒΕΛΗ), ΠΑΡΘΕΝΑ (ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ), ΣΟΦΙΑ (ΑΘΗΝΑ), ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ (ΑΡΗΣ), ΣΙΔΕΡΑΣ (ΗΦΑΙΣΤΟΣ), ΞΕΝΟΣ (ΑΔΗΣ, ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ)
(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ:
ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SITE http://history-behind-game-of-thrones.com/, ΕΝΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/04/09/if-game-of-thrones-was-in-the-middle-east/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου