Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ



                                                                                                                                  Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ


22-3-2015Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πιο εκτεταμένη ένοπλη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας , η οποία κόστισε περίπου 60εκατομμύρια ζωές. Αρχικά  η Γερμανία εξαπέλυσε επίθεση με κεραυνοβόλο πόλεμο κατέκτησε την Πολωνία.
Ύστερα η Γερμανία εισέβαλε στην  Νορβηγία και την κατέλαβε και αμέσως μετά   στράφηκαν κατά της Γαλλίας,  υπερκέρασαν τη Γραμμή Μαζινό, κατέλαβαν το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο , και εισέβαλαν και κατέκτησαν την  Γαλλία. Η Δανία δέχτηκε επίσης επίθεση  και αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει.

Ο Χίτλερ προσπάθησε  να υποτάξει την Μεγάλη  Βρετανία και να εισβάλει στο έδαφός της, αλλά  το σχέδιο του  δεν πέτυχε λόγω της Βρετανικής Αεροπορίας , η οποία με αποτελεσματικότητα προκάλεσε υψηλές απώλειες στην Γερμανική και ο Χίτλερ αναγκάστηκε να αναστείλει τα σχέδια εισβολής και να του για να προετοιμάστηκε να επιτεθεί κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα δεν παρέλειψαν να κηρύξουν πόλεμο και κατά των ΗΠΑ.


   http://en.wikipedia.org/wiki/File:Philippe_P%C3%A9tain_%28en_civil,_autour_de_1930%29.jpg

Η Γερμανία στις χώρες που κατέλαβε επέβαλε δωσιλογικές και υποταγμένες στην ίδια και τα συμφέροντα της κυβερνήσεις. Έτσι στην Γαλλία επέβαλαν ως πρόεδρο της χώρας τον Γάλλο Στρατάρχη και πολιτικό Πεταίν, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό του Λαβάλ, ήταν επικεφαλής της κατοχικής κυβέρνησης με έδρα το Βισύ συνεργάστηκε  στενά με τους Γερμανούς ως το τέλος του πολέμου, ικανοποιώντας κάθε παράλογη η μη απαίτηση τους.
Στην συμμαχική Ιταλία, μετά την πτώση του συμμάχου του Μουσολίνι το 1943, ύστερα από τις δολοπλοκίες του Βασιλιά Βίκτωρ Εμμανουήλ του 3ου, και των εσωκομματικών αντιπάλων του (Τσιάνο), την σύλληψη, την  εξορία του, και την άνοδο στην εξουσία του Στρατάρχη Μπαντόλιο, οι Γερμανοί εισέβαλαν  στην βόρεια Ιταλία, την κατέλαβαν, και επέβαλαν φιλογερμανικό καθεστώς (στο οποίο αργότερα εγκατέστησαν σαν ηγέτη τον Μουσολίνι, τον οποίο είχαν εν τω μεταξύ διασώσει).
Στην Ελλάδα μετά την γερμανική εισβολή και την προέλαση των Γερανών εντός της χώρας, ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου χωρίς την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης,  συνθηκολόγησε  με τους Γερμανούς και τους παρέδωσε ουσιαστικά την χώρα.


http://skepticism-images.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/images/jreviews/Mussolini-Victor-Emmanuel.jpg
Η κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου διήρκησε από τον Απρίλιο του 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Δημιουργήθηκε επίσης κατοχική κυβέρνηση από Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών. Υπήρξαν απώλειες του πληθυσμού που κυμαίνονται έως 800.000, η  οικονομία καταστράφηκε,  υπήρξε τεράστια άνοδος του πληθωρισμού,  έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης και άπειρες υλικές και μη καταστροφές.  Παράλληλα αναπτύχτηκε και το κίνημα εθνικής αντίστασης.
Οι Γερμανοί με την πολιτική στήριξη παρείχαν προδοτών Ελλήνων στελέχωσαν τις κατοχικές κυβερνήσεις  στην χώρα με ηγέτες κατά σειρά τον Τσολάκογλου, τον Λογοθετόπουλο και τον Ράλλη, όπως επίσης και φιλογερμανικά κόμματα αλλά και τα Τάγματα Ασφαλείας.


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Triple_Occupation_of_Greece.png

Τελικά μετά τον Οκτώβριο του 1944, οι Γερμανοί, λόγω της ήττας του σε όλα τα μέτωπα του πολέμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατεχόμενες από αυτούς χώρες και να υποχωρήσουν, αφήνοντας πίσω στην Ελλάδα τους φιλόδοξους ηγέτες των αντιστασιακών ομάδων (κυρίως του ΕΑΜ, αλλά επίσης και του ΕΔΕΣ), οι οποίοι αντί να λύσουν ειρηνικά και δημοκρατικά με εκλογές το ζήτημα της κυβέρνησης για το καλό της χώρας, προτίμησαν, τόσο λόγω φιλοδοξίας όσο και εξωτερικής υποκίνησης (από την ΕΣΣΔ και την Μεγάλη Βρετανία),  να αρχίσουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, σε συνεπικουρία με τα κατοχικά τάγματα ασφαλείας (τα οποία επιτίθονταν πότε στον έναν και πότε στον άλλον), και τα οποία έμειναν έτσι στο απυρόβλητο.


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Tsolakoglou-jodl-ferrero-1941-04-23.jpeg

Αντίστοιχα στην σημερινή εποχή, οι Γερμανοί αυτή την φορά χωρίς τανκς και στρατεύματα, αλλά με ομόλογα, δάνεια και «ευρωπαϊκές» οδηγίες, υπέταξαν πολλές χώρες της Ευρώπης στην εξουσία τους. Στην Γαλλία τους πρόεδρους Σαρκοζί και Ολάντ,  οι οποίοι μαζί με τους πρωθυπουργούς τους  υποτάχτηκαν πλήρως στους Γερμανούς.


    http://www.onalert.gr/stories/Poioi_htan_oi_Germanotsoliades/15092

Στην συμμαχική Ιταλία, προκάλεσαν την πτώση του Μπερλουσκόνι, ύστερα από δολοπλοκίες και του προέδρου της χώρας Ναπολιτάνο, και των εσωκομματικών αντιπάλων του (Φινί, Αλφάνο), και προκάλεσαν την άνοδο στην εξουσία φιλογερμανικών  καθεστώτων (Μόντι, Λέτα, Ρέντσι).


Στην Ρωσία υποστήριξαν τον ναζιστικό πραξικόπημα στην χώρα, στράφηκαν πολιτικά και διπλωματικά κατά της Ρωσίας, ενώ δεν παρέλειψαν να στραφούν και οικονομικά και γεωπολιτικά και κατά των ΗΠΑ, καταφέρνοντας έτσι για άλλη μία φορά να έχουν πάλι τους ίδιους αντιπάλους, τους οποίους είχαν και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Στην Ελλάδα η γερμανική επιβολή εντός της χώρας, άρχισε όταν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, χωρίς την άδεια του λαού,  παρέδωσε ουσιαστικά την χώρα στους Γερμανούς μέσω του μνημονίου.
Η κατοχή της Ελλάδας ξεκίνησε ουσιαστικά το 2010,  δημιουργήθηκε επίσης κατοχική κυβέρνηση από Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών, υπήρξαν τεράστιες απώλειες του πληθυσμού, η  οικονομία της χώρας καταστράφηκε,  υπήρξε τεράστια άνοδος του πληθωρισμού,  έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης και άπειρες υλικές και μη καταστροφές. 


Οι Γερμανοί με την πολιτική στήριξη παρείχαν προδοτών Ελλήνων στελέχωσαν τις κατοχικές κυβερνήσεις  στην χώρα με ηγέτες κατά σειρά τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά, όπως επίσης και φιλογερμανικά κόμματα τους.


Τελικά οι Γερμανοί, λόγω της ήττας τους σε όλα τα μέτωπα του πολέμου θα αναγκάστουν για άλλη μία φορά να εγκαταλείψουν τις υποταγμένες κυβερνήσεις στις κατεχόμενες από αυτούς χώρες και να υποχωρήσουν, αφήνοντας πίσω στην Ελλάδα τους φιλόδοξους ηγέτες πολιτικών κομμάτων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης και του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του ΚΚΕ), οι οποίοι αντί να λύσουν ειρηνικά και δημοκρατικά με εκλογές το ζήτημα της κυβέρνησης για το καλό της χώρας, είναι πού πιθανό δυστυχώς να προτιμήσουν τόσο λόγω φιλοδοξίας, όσο και εξωτερικής υποκίνησης (από την Γερμανία, τις ΗΠΑ και ίσως και την Ρωσία),  να αρχίσουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, σε συνεπικουρία με τα υπαρκτά κατοχικά  κόμματα, τα οποία και σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν στο απυρόβλητο. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί και να φροντίσουμε για το καλό της χώρας, πέρα από ιδεολογικές και κομματικές σκοπιμότητες. Δεν μένει σε μας παρά να πράξουμε το σωστό λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου