Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΑΝΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΑΝΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό ένας από τους σημαντικούς πολέμους που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του Β΄ΠΠ ήταν ο λεγόμενος «Χειμερινός» Φιλανδικός πόλεμος μεταξύ της Φιλανδίας και της ΕΣΣΔ/Ρωσίας για την κυριαρχία στην περιοχή της Βαλτικής και στην Σκανδιναβία.

Οι Σοβιετικοί αρχικά προέλαυσαν με αυτοπεποίθηση και την σιγουριά για την εύκολη και γρήγορη νίκη τους, όμως οι Φιλανδοί που είχαν προετοιμαστεί με όπλα, χρήμα, μισθοφόρους και «εθελοντές» από την Δύση και τον Άξονα τους περίμεναν.

Κάποια στιγμή αρχίσαν τον ανταρτοπόλεμο κατά των Ρώσων και χρησιμοποίησαν ακόμα και νέα όπλα, τις γνωστές βομβίδες «Μολότοφ» για να πολεμήσουν και να πιέσουν τους Ρώσους και σημείωσαν κάποιες επιτυχίες, ενώ οι Ρώσοι έκαναν και μία τακτική υποχώρηση και έτσι οι Φιλανδοί ανακατέλαβαν κάποια εδάφη τους.

Έτσι, ο Στάλιν, ηγέτης της ΕΣΣΔ, αναγκάστηκε να καλέσει και να ορίσει νέο αρχηγό του Ρωσικού επιτελείου τον ηρωικό Στρατάρχη Ζουκόφ, ο οποίος είχε διακριθεί σε πολλά πολεμικά μέτωπα (και εκτός Ευρώπης, π.χ. κατά των Ιαπώνων στο Χάλιν Γκολ) και να του αναθέσει την πλήρη αρχιστρατηγία του πολέμου στην Φιλανδία.

Ο ηρωικός Στρατάρχης Γκέοργκι Ζουκόφ αν και ξεροκέφαλος, αφού δεν δίσταζε να λέει χωρίς φόβο την άποψη του ακόμα και με φωνές στον Στάλιν ήταν ικανός και κατάφερε να αναδιοργανώσει πλήρως τον Ρωσικό στρατό και σύντομα να αλλάξει τον ρου του πολέμου και να νικήσει ολοκληρωτικά τους Φιλανδούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραδώσουν εδάφη και να υπογράψουν προσωρινή ανακωχή με την Ρωσία.

Στον πόλεμο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν και νέα πολεμικά όπλα και τακτικές, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν μετά εκτενώς στον Β΄ΠΠ, όπως ακριβώς έκαναν και οι Γερμανοί του Χίτλερ στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/1990.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_10.html).

Στην συνέχεια οι Φιλανδοί συμμάχησαν με τους Γερμανούς στον Άξονα και με την εισβολή των Γερμανών στην Ρωσία προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν από τους Ρώσους, όμως σύντομα οι Ρώσοι, πάρα την πίεση υπό την ηγεσία ξανά του Ζουκόφ αντεπιτέθηκαν και κατέστρεψαν τον Φιλανδικό, τον Γερμανικό και τον συμμαχικό στρατό των Γερμανών στον Άξονα.

Και στην μεν Φιλανδία οι Ρώσοι προέλαυσαν ξανά σύντομα μέσα στα Φιλανδικά εδάφη και οι Φιλανδοί αναγκάστηκαν (παρά την προσπάθεια αντίστασης και την βοήθεια των δυτικών και των Γερμανών προς την Φιλανδία) να υπογράψουν σύντομα συνθήκη ειρήνης ξανά με την Ρωσία, να της παραχωρήσουν νέα εδάφη με τους όρους της.

Στην συνέχεια η χώρα αυτή αναγκάστηκε να «φιλανδοποιηθεί», δηλαδή να γίνει μία πλήρως ουδέτερη και αποστρατικοποιημένη χώρα μετά την ήττα της στον Β΄ΠΠ (όπως έγινε και με την Αυστρία) και να μην συμμετέχει σε στρατιωτικοπολιτικού συνασπισμούς κατά των Ρώσων.

Και έτσι παρέμεινε η Φιλανδία (όπως και η Αυστρία) μέχρις τις μέρες μας, όταν με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html) η Φιλανδία άλλαξε γνώμη και πολιτική σχετικά με την ουδετερότητα της σε σχέση με την Ρωσία, όπως και όλες οι Σκανδιναβικές χώρες, ενώ όλες έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι δε λαοί της Ευρώπης με την προέλαση των Ρώσων και των Συμμάχων στον Β΄ΠΠ ξεσηκώθηκαν κατά των Γερμανών κατακτητών τους καθώς αυτοί αποχωρούσαν από την προέλαση των αντιπάλων τους, ενώ ήδη επί Γερμανικής Κατοχής είχαν δημιουργηθεί αντιστασιακές οργανώσεις που έλαβαν στην συνέχεια βοήθεια των Συμμάχων.

Στο τέλος ο Β.ΠΠ τέλειωσε όπως όλοι ξέρουμε με την ρίψη πυρηνικών οπλών στην Ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικάνους και την πλήρη παράδοση των Γερμανών και των συμμάχων τους στον Άξονα.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, όπως είναι γνωστό ένας από τους σημαντικούς πολέμους που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του Β΄ΠΠ ήταν ο λεγόμενος Ρωσοουκρανικός πόλεμος (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html) μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι αρχικά προέλαυσαν με αυτοπεποίθηση και την σιγουριά για την εύκολη και γρήγορη νίκη τους, όμως οι Ουκρανοί που είχαν προετοιμαστεί με όπλα, χρήμα, μισθοφόρους και «εθελοντές» από την Δύση και το ΝΑΤΟ τους περίμεναν.

Κάποια στιγμή αρχίσαν τον ανταρτοπόλεμο κατά των Ρώσων και χρησιμοποίησαν ακόμα και νέα όπλα, όπως νέου τύπου βομβίδες από την Δύση για να πολεμήσουν και να πιέσουν τους Ρώσους και σημείωσαν κάποιες επιτυχίες, ενώ οι Ρώσοι έκαναν και μία τακτική υποχώρηση και έτσι οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν κάποια εδάφη τους.

Έτσι, ο Πούτιν, ηγέτης της Ρωσίας, αναγκάστηκε να καλέσει και να ορίσει νέο αρχηγό του Ρωσικού επιτελείου τον ηρωικό Στρατηγό Σέργκει Σουροβίκιν, γνωστό ως «Στρατηγός Αρμαγεδδών» ο οποίος είχε διακριθεί σε πολλά πολεμικά μέτωπα (και εκτός Ευρώπης, π.χ. κατά των ισλαμιστών στην Συρία) και να του αναθέσει την πλήρη αρχιστρατηγία του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ηρωικός Αρχιστράτηγος Σέργκει Σουροβίκιν αν και ξεροκέφαλος, αφού δεν δίσταζε να λέει χωρίς φόβο την άποψη του ακόμα και με φωνές στον Πούτιν ήταν ικανός και κατάφερε να αναδιοργανώσει πλήρως τον Ρωσικό στρατό και σύντομα να αλλάξει τον ρου του πολέμου και να νικήσει ολοκληρωτικά τους Ουκρανούς (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html).

Στον πόλεμο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν και νέα πολεμικά όπλα και τακτικές, όπως και νέες τακτικές και όπλα χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα στον πόλεμο των Σοβιετικών/Ρώσων με τους Φιλανδούς, όπως ακριβώς έκαναν και οι Γερμανοί του Χίτλερ στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/1990.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_10.html) κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου.

Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν με τους δυτικούς και το ΝΑΤΟ που ετοιμάζεται να στείλει επισημά στρατό στην Ουκρανία στον Άξονα, ενώ με μία εισβολή των Νατοϊκών στην Ουκρανία και την Ρωσία, οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν από τους Ρώσους.

Όμως σύντομα σε μία τέτοια περίπτωση οι Ρώσοι, πάρα την πίεση υπό την ηγεσία πιθανότατα ξανά του Σουροβίκιν θα αντεπιτεθούν και θα καταστρέψουν πλήρως τον εισβάλοντα Ουκρανικό και τον Νατοϊκό στρατό.

Και στην μεν Ουκρανία οι Ρώσοι θα προελάσουν ξανά σύντομα μέσα στα Δυτικά και Βόρεια Ουκρανικά εδάφη (όπως και στο Κέντρο και στα Νοτιοανατολικά της χώρας αυτής) και οι Ουκρανοί να αναγκαστούν (παρά την οποια προσπάθεια βοήθειας των δυτικών και των Νατοϊκών προς την νεοναζιστική Ουκρανία) να υπογράψουν σύντομα συνθήκη ειρήνης ξανά με την Ρωσία και να της παραχωρήσουν πολλά νέα εδάφη με τους όρους της.

{Και όχι σαν αυτή του 2014 μ.Χ., την οποία όπως είπαν πρόσφατα και παραδέχθηκαν η Μέρκελ, τότε καγκελάριος της Γερμανίας και ο Ολάντ, τότε Προέδρος της Γαλλίας, δεν έγινε για ειρήνη όπως διακήρυσσαν αρχικά, άλλα για να προετοιμάσει την αναδιοργάνωση των Ουκρανών σε έναν νέο πόλεμο με την Ρωσία, τον οποίο ξεκίνησαν οι Ουκρανοί το 2022 μ.Χ.}.

Στην συνέχεια η χώρα αυτή θα αναγκαστεί να «φιλανδοποιηθεί», δηλαδή να γίνει μία πλήρως ουδέτερη και αποστρατικοποιημένη χώρα μετά την ήττα της στον πόλεμο (όπως έγινε και με την Αυστρία και την Αυστρία μετά την ήττα αυτών στον Β΄ΠΠ) και να μην συμμετέχει σε στρατιωτικοπολιτικούς συνασπισμούς κατά των Ρώσων.

Και έτσι παρέμεινε η Ουκρανία, χωρίς να μπορεί ποτέ ξανά να αλλάξει γνώμη και πολιτική σχετικά με την ουδετερότητα της σε σχέση με την Ρωσία, ενώ θα της απαγορευτεί φυσικά στην περίπτωση αυτή να γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σε μία παρεμφερή περίπτωση στην εποχή μας, οι λαοί των Βαλκανίων και της Ευρώπης μπορεί για άλλη μία φορά με την προέλαση των Ρώσων και των συμμάχων τους (π.χ. Κινέζων, Ιρανών, Βορειοκορεατών κ.λ.π.) να ξεσηκωθούν και αυτοί και να διώξουν τους δυτικούς (Αμερικάνους και Γερμανική ΕΕ, ΝΑΤΟ) με την ήττα αυτών από τους εχθρούς τους, ενώ ήδη επί της κοινής (νέας) Γερμανικής και της Αμερικάνικης Κατοχής είχαν δημιουργηθεί αντιστασιακά κόμματα που έλαβαν στην συνέχεια βοήθεια των συμμάχων (Ρωσοκινέζων).

Επίσης στις μέρες μας, ένας Γ΄ΠΠ μπορεί να λήξει με την ρίψη πυρηνικών οπλών στην Ουκρανία και την Δύση (άλλα και στην Φιλανδία και στις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες που αποφάσισαν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να αναλάβουν με τον τρόπο αυτό και τους κίνδυνους από μία τέτοια ένταξη), αν αυτή τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει την Ρωσία και στην πλήρη παράδοση των ηττημένων Νατοϊκών.

[Το σχέδιο των Ρώσων, έτσι όπως εξελίχθηκε ο πόλεμος, δεν είναι πλέον απλά η προσάρτηση των Ανατολικών περιφερειών μόνο (Λουγκάνσκ, Ντονιέτσκ, Ζαπορίζιε, Κριμαία). Το σχέδιο των Ρώσων περιλαμβάνει πλέον και τις άλλες Ανατολικές αλλά και κεντρικές περιφέρειες (Χάρκοβο, Ντνίπρ, Τσερνόκοβ, Νικολάεβ, Χερσώνα) και φτάνουν μέχρι το Κιέβο και την Οδησσό, χωρίζοντας το κράτος των Ουκρανών κυριολεκτικά στα δύο.

Αυτά τα εδάφη θα της παραχωρηθούν προφανώς μετά τις διαπραγματεύσεις, στις οποίες θα συρθεί το ΝΑΤΟ, εκτός απρόσμενων εξελίξεων, να πιστοποιήσει. Το Κιέβο πιστεύω ότι θα είναι μια διαιρεμένη πόλη, στα πλαίσια του μεταπολεμικού Βερολίνου, αλλά η Οδησσός είναι η…ψυχή των Ρώσων και θα παρθεί με την βία.

Τα σύνορα, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, θα δημιουργηθούν με βάση τον ποταμό Δνείπερο και λίγο αριστερά του.

Το νεοσύστατο κράτος που θα δημιουργηθεί, πιθανότατα θα ονομαστεί “Μικρή Ρωσία” (“Μάλορούσια” στα Ρωσικά) και θα είναι στην ουσία προτεκτοράτο της, ενώ το δυτικό κομμάτι, αν δεν το διεκδικήσουν Λιθουανοί, Πολωνοί και Τσέχοι, θα παραμείνει ως “Ουκρανία” και θα ενσωματωθεί με το ΝΑΤΟ.

Εξ’ άλλου, οι Ρώσοι απεχθάνονται τους καθολικούς πολωνολιθουανοτσέχους, τους θεωρούσαν πάντα προδότες και συνεργάτες των Ναζί και γενικώς, μίασμα του βαραγγικού φύλου. Οπότε, ο σχεδιασμός αυτός είναι εκτός από μια σχετικά ασφαλής “νεκρή ζώνη” για τους Ρώσους, αλλά και στα εθνολογικά πλαίσια ορθός.

Ενσωματώνει επί της ουσίας το ρωσικό πληθυσμιακό κομμάτι της Ουκρανίας που είχε μείνει εντελώς απροστάτευτο κατά την επέλαση των Νεοναζί δυτικο-Ουκρανών και σε μεγάλο βαθμό αποκαθιστά τόσο την Ιστορία του Ρωσικού έθνους, όσο και την ασφάλεια πλέον της Ορθοδοξίας που στα μαύρα χρόνια του νεοναζισμού μαρτύρησε στην κυριολεξία. Δηλαδή μ’ άλλα λόγια, θα έχει διπλή αξία ο διαχωρισμός αυτός (https://kanenazori.com/2024/06/01/to-roloi-tou-tritou-pagosmiou-polemou/).

Οι επίσημες δηλώσεις για την αποστολή Νατοϊκών εκπαιδευτών στην Ουκρανία αναμένεται να γίνουν στις 6 Ιουνίου στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς ανάμνηση της απόβασης στην Νορμανδία.

Με την παρουσία μάλιστα του ίδιου του Μπάιντεν. Υπό μία έννοια είναι  πέρα για πέρα συμβολικό. Η περίφημη D-Day πραγματοποιήθηκε για να αποτρέψει τον Κόκκινο Στρατό να φτάσει μέχρι τα στενά της Μάγχης. Η Ευρώπη είχε ήδη απελευθερωθεί από τον Κόκκινο Στρατό, με τους Αμερικανούς να κοιτούν απαθείς αφού πρώτα με τις πολυεθνικές τους είχαν στηρίξει την άνοδο του Χίτλερ.

Ογδόντα χρόνια μετά οι ελίτ της Ευρώπης, που στην πλειοψηφία τους παραδόθηκαν αμαχητί στην φασιστική λαίλαπα όταν έπρεπε να σώσουν την τιμή της αστικής δημοκρατίας, επιστρέφουν ξανά στην ζεστή αγκαλιά του Αμερικανού αδερφού για να ανταποδώσουν τη διάσωση τους, εξορμώντας εναντίον της Ρωσίας για χάρη της Αμερικανοκρατίας και της πολεμικής τους βιομηχανίας (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/blog-post_38.html)…

Η Μόσχα μελετά με ποιον τρόπο θα απαντήσει στο ΝΑΤΟ για τον βομβαρδισμό του Ρωσικού εδάφους: Με καταρρίψεις δυτικών drone και πυρηνική δοκιμή. Η Ρωσική απάντηση αναμένεται να είναι αποφασιστική (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-mosxa-meleta-me-poio-tropo-tha-apantisei-sto-nato-gia-ton-vomvardismo-tou-rosikou-edafous-katarripseis-drone-kai-pyriniki-dokimi/).

Η Γερμανία ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου! Φαίνονται αποφασισμένοι να εμπλέξουν την Ευρώπη ξανά σε πόλεμο. Από τις κινήσεις που κάνουν φαίνονται αποφασισμένοι να εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, δεν θα καλούσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσει 900.000 εφέδρους, όπως αναφέρουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα.

Στην Γερμανία οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλα τα πρώην στρατιωτικά μέλη και τους στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1.990 μ.Χ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων, Πάτρικ Σένσμπουργκ, πρότεινε επίσης την συστηματική καταγραφή της κατάστασης της υγείας και της διαθεσιμότητας όλων των πρώην μελών των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να προγραμματιστεί η θητεία τους στην εσωτερική ασφάλεια και την εθνική και συμμαχική άμυνα και να τους επιτραπεί σταδιακά να εκπαιδεύονται ξανά (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%ac-%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd/).

Γερμανία: «Ενεργοποίηση» 900.000 εφέδρων ζητά βουλευτής συγκυβερνώντος κόμματος με φόντο τις απειλές της Ρωσίας. Η Πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στην Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους υπό το φως των απειλητικών πολιτικών της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA την 1η Ιουνίου (https://www.onalert.gr/kosmos/germania-energopoiisi-900-000-efedron-zita-voyleytis-sygkyvernontos-kommatos-me-fonto-tis-apeiles-tis-rosias/576313/). Οι Γερμανοί ξαναρχόνται …

Macgregor (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου): Στο τέλος η Γερμανία θα απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ και θα έλθει κοντά στην Ρωσία. Η μετακίνηση προς την Ρωσία «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Γερμανία μπορεί να ανακάμψει οικονομικά», τόνισε ο Macgregor (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740955/macgregor-proin-symvoulos-pentagonou-sto-telos-i-germania-tha-apomakrynthei-apo-tis-ipa-kai-tha-elthei-konta-sti-rosia).

Μια ανάσα από την χρήση πυρηνικών όπλων η Ρωσία – Σύμβουλος Β.Πούτιν: Πρώτα δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με μανιτάρι και μετά κανονική χρήση τους… Ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Σουσλόφ, πρότεινε να γίνει πρώτα μια δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με το “μανιτάρι” να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ και μετά, αν δεν συνετιστεί το ΝΑΤΟ, κανονική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (https://warnews247.gr/purhnika/mia-anasa-apo-th-xrhsh-purhnikwn-oplwn-h-rwsia-sumboulos-b-poutin-prwta-dokimastikh-purhnikh-ekrhksh-me-manitari-kai-meta-kanonikh-xrhsh-tous/).

Η Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημη ανακοίνωση Μακρόν στις 6 Ιουνίου – Αίτημα κινητοποίησης 900.000 εφέδρων στην Γερμανία. H Γαλλία θα «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και επίσημα (https://warnews247.gr/diethnh/europe/h-eurwph-se-polemo-me-th-rwsia-epishmh-anakoinwsh-makron-stis-6-iouniou-aithma-kinhtopoihshs-900-000-efedrwn-sth-germania/).

Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου: To NATO θα κτυπά μέσω της Ουκρανίας στρατηγικούς στόχους βαθιά στην Ρωσία – Δήλωση Γ’ Π.Π. από Ολλανδία. Πολύ κοντά στην κήρυξη Γ' Παγκοσμίου Πολέμου (https://warnews247.gr/diethnh/nato/anoigei-h-porta-tou-frenokomeiou-to-nato-tha-ktupa-mesw-ths-oukranias-strathgikous-stoxous-bathia-sthn-rwsia-dhlwsh-sok-apo-ollandia/).

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ – ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη συμφωνήσει στην προετοιμασία μιας δύναμης 300.000 στρατιωτών (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/blog-post_5.html).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων της Γερμανικής Bundeswehr, ο πρώην βουλευτής του CDU της Bundestag Patrick Sensburg, είχε ήδη προτείνει πριν από μερικές εβδομάδες να καταγράφονται συστηματικά όλα τα πρώην μέλη της Bundeswehr σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους και την διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιηθούν στην εσωτερική ασφάλεια και στην εθνική και συμμαχική άμυνα!

Όλοι οι πρώην στρατιωτικοί και μακροχρόνιοι στρατιώτες στην Bundeswehr θεωρούνται έφεδροι. Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει πρώην στρατιώτες του Λαϊκού Στρατού της ΛΔΓ (Ανατολική Γερμανία – DDR) που δεν υπηρέτησαν ποτέ στην Μπούντεσβερ μετά την επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας (https://warnews247.gr/diethnh/europe/germania-aithma-na-energopoihthoun-900-000-efedroi-olo-kai-pio-konta-se-megalo-polemo/)!

Βρετανικός The Telegraph: «Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους 5 άξονες εισβολής των ΗΠΑ στην Ρωσία». Η κύρια διαδρομή θα είναι Πειραιάς-Θεσσαλονίκη-Βουλγαρία. Ο Βρετανικός Telegraph αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει πολλαπλούς «χερσαίους άξονες» στην Ευρώπη για μία εισβολή στην Ρωσία και ένας από αυτούς ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vretanikos-the-telegraph-i-ellada-tha-einai-enas-apo-tous-5-aksones-eisvolis-ton-ipa-stin-rosia/)

Η Γερμανία οδεύει ξανά σε πόλεμο με τη Ρωσία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε οικονομία-κοινωνία- Ένοπλες Δυνάμεις – Αποθήκευση τροφίμων, καταφύγια σε όλη την χώρα. Αναλυτικά το πολεμικό σχέδιο της Γερμανίας (https://warnews247.gr/diethnh/europe/h-germania-odeuei-ksana-se-polemo-me-th-rwsia-egkrithhke-sxedio-ektakths-anagkhs-se-oikonomia-koinwnia-enoples-dunameis-apothhkeush-trofimwn-katafugia-se-olh-th-xwra/).

Wasserman (Ρωσία): Ο Zelensky θα σκοτωθεί πριν από τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (5/11) – Ξέρει πολλά για τους Biden. Σύμφωνα με τον Wasserman, το θέμα της φυσικής εξόντωσης του Zelensky συνδέεται με τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 5/11/2024 μ.Χ.- (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741619/wasserman-rosia-o-zelensky-tha-skotothei-prin-apo-tis-proedrikes-ekloges-ton-ipa-kserei-polla-gia-tous-biden).

Οι μισοί Ουκρανοί «βλέπουν» την δημοκρατία σε παρακμή υπό τον Ζελένσκι! Απογοητευμένοι με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ είναι σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί σύμφωνα με μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που έγινε από το το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (https://news12.gr/oi-misoi-oykranoi-vlepoyn-ti-dimokr/).

Πρωτοφανής εξέλιξη - Οι διεφθαρμένοι Ουκρανοί στέλνουν στην πρώτη γραμμή ιερείς με όπλα για να πολεμήσουν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) κατηγορείται από το Κίεβο ότι εξακολουθεί να εξαρτάται από το Πατριαρχείο της Μόσχας (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741961/protofanis-ekseliksi-oi-dieftharmenoi-oukranoi-stelnoun-stin-proti-grammi-iereis-me-opla-gia-na-polemisoun).

Έγκλημα σοκ στην Ουκρανία – ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ζητούν από Zelensky να στείλει μαζικά γυναίκες στο μέτωπο ενώ ο Biden λέει χυδαία ψέματα. Η συλλογική Δύση ζητά από το ουκρανικό καθεστώς να στείλει και τις γυναίκες σε βέβαιο θάνατο, λόγω λειψανδρίας και αποτυχημένων επιστρατεύσεων - Κυνικά ψέματα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για ένταξη στις βορειοατλαντικές δομές

Πρωτόγνωρη απόγνωση και απελπισία στην Ουκρανία, όπου οι τρομακτικές πολιτικές στρατολόγησης γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν αυτή την γενοκτονία αποκλειστικά για να φθείρουν την Ρωσία.

Ουκρανός ανώτατος αξιωματούχος πρότεινε την ενίσχυση του αριθμού των γυναικών όχι μόνο σε μη μάχιμες στρατιωτικές θέσεις – κάτι που θα επέτρεπε την επέκταση του αριθμού των ανδρών στην πρώτη γραμμή. Η πρόταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι για το Κίεβο να συνεχίσει την επιστράτευση, δεδομένων των συνεχών απωλειών στο πεδίο της μάχης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741859/sokaristiko-egklima-eno-biden-macron-lene-xydaia-psemata-stous-oukranoys-ipa-kai-nato-zitoyn-apo-zelensky-na-stratologisei-mazika-gynaikes).

Σ.Σοϊγκού: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ρωσία και τις υπόλοιπες χώρες του CSTO». «Η προσπάθεια της Δύσης να προκαλέσει στρατηγική ήττα στην Ρωσία χρησιμοποιώντας την Ουκρανία απέτυχε» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s-soigkou-to-nato-etoimazetai-na-eisvalei-stin-rosia-kai-tis-ypoloipes-xores-tou-csto/).

EKTAKTO- ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία: “Ασφάλισε τον εναέριο χώρο για να μπουν Νατοϊκές δυνάμεις – Κτύπα στόχους σε βάθος 300 χλμ εντός Ρωσίας”. Δηλώσεις Μπάιντεν και ΓΓ του ΝΑΤΟ - Σε πλήρη εφαρμογή το Νατοϊκό σχέδιο για την αποστολή δυνάμεων (https://warnews247.gr/diethnh/nato/prasino-fws-apo-nato-kai-hpa-se-oukrania-asfalise-ton-enaerio-xwro-gia-na-mpoun-natoikes-dunameis-bombardise-stoxous-se-bathos-300-xlm-entos-rwsias/).

Η Γερμανία έχει δημιουργήσει σχέδιο για τον πληθυσμό σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία! Η Γερμανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για τον πληθυσμό της δημοκρατίας σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Bild (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3/).

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029 μ.Χ.!». Να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα πριν από το τέλος της δεκαετίας, ζήτησε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους (https://news12.gr/prepei-na-eimaste-etoimoi-gia-polemo/).

Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα Νορβηγικά βουνά τα F-35A – Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ. Τί αποκάλυψε ο Β.Ορμπάν - Σοβαρή κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

500.000 στρατιώτες  του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα σε όλους τους τομείς ανακοίνωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ αμέσως μετά την απόρριψη του Ρωσικού τελεσιγράφου από τον Β.Ζελένσκι.

Το ΝΑΤΟ φοβάται κάποιο κτύπημα σε μία από 3 νέες βάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα και θα τροφοδοτούν με όπλα την Ουκρανία. Υπάρχει άλλωστε το ζήτημα των βάσεων των ουκρανικών F-16 και η υποχρεωτικότητα της προμήθειας όπλων προς το Κίεβο για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Αυτά δείχνουν αναβάθμιση και κλιμάκωση της σύγκρουσης. Δημιουργία της αποστολής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας – Φόβοι για κτύπημα σε 3 βάσεις του ΝΑΤΟ. Ο Β.Ορμπάν τόνισε ότι η αρχή περαιτέρω εμπλοκής του ΝΑΤΟ έγινε σήμερα με την δημιουργία της αποστολής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και τις τρεις νέες βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι επίσημα το ΝΑΤΟ συντονίζει πλέον την μεταφορά όπλων προς την Ουκρανία (https://warnews247.gr/diethnh/nato/se-efarmogh-to-sxedio-ace-tou-nato-sta-norbhgika-bouna-ta-f-35a-se-upsisth-etoimothta-500-000-stratiwtes-foboi-gia-ktuphma-se-3-natoikes-baseis/).

To «στρατηγικό δίλημμα» του ΝΑΤΟ: Aν υπάρξει ειρήνη τώρα, ο Ρωσικός Στρατός θα γίνει πανίσχυρος τα επόμενα χρόνια – Διαμελισμό της Ρωσίας ζητά η Πολωνία. Γιατί πολλές χώρες του ΝΑΤΟ φοβούνται πλέον την ειρήνη...

Σε ακραίες πολεμικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας κατέφυγαν αρκετοί ηγέτες στην διεθνής διάσκεψη για το ουκρανικό στην Ελβετία γεγονός που δείχνει γιατί ο πόλεμος αυτός θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται πλέον την ειρήνη επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον Σέρβο Πρόεδρο για όσα είπε…

Ο Πολωνός Πρόεδρος Ντούντα ζήτησε την διάσπαση της Ρωσίας σε ξεχωριστές οντότητες μέσω της «αποαποικιοποίησης».“Εκπροσωπώ εκείνο το μέρος του κόσμου όπου η Ρωσία αποκαλείται συχνά φυλακή εθνών.

Η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη αποικιακή Αυτοκρατορία στον κόσμο και, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ρωσία δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία αποαποικιοποίησης” είπε ο Πολωνός πρόεδρος. Οι δηλώσεις του απηχούν τον βαθύτερο στόχο του ΝΑΤΟ, τον διαμελισμό της Ρωσίας σε αρκετά μικρά κράτη (https://warnews247.gr/diethnh/nato/se-strathgiko-dilhmma-to-nato-poia-eirhnh-o-rwsikos-stratos-tha-ginei-panisxuros-ta-epomena-xronia-edw-kai-twra-diamelismo-ths-rwsias-zhta-h-polwnia/).

Η Δύση εξωθεί την Ρωσία να κτυπήσει πρώτη; – Τα ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν και από βάσεις του ΝΑΤO! Για να μην τα καταστρέψουν οι Ρώσοι! Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι “ορισμένα” από τα  μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία θα παραδοθούν στην ουκρανική Αεροπορία, θα εγκατασταθούν όχι στο ουκρανικό έδαφος, αλλά στις αεροπορικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για να αποφευχθούν χτυπήματα εναντίον τους. Ένα τέτοιο σενάριο ήταν αναμενόμενο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ta-f-16-pou-tha-paradothoun-stin-oukraniki-aeroporia-tha-epixeiroun-apo-tis-vaseis-tou-nato/).

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: «Αν τα ουκρανικά F-16 μας χτυπήσουν από τα αεροδρόμιά σας τότε θα τα βομβαρδίσουμε». «Θα είστε νόμιμος στόχος». Η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και τα αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας, όπου θα μπορούν να εδρεύουν, θα γίνουν νόμιμος στόχος εάν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά Ρωσικών στόχων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mosxa-pros-nato-an-ta-oukranika-f-16-mas-xtypisoun-apo-ta-aerodromia-sas-tote-tha-ta-vomvardisoume/).

Οι ΗΠΑ χρειάζονται τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας για να απεξαρτηθεί η Δύση από πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι νέες τεχνολογίες βασίζονται στις Σπάνιες Γαίες που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στα ουκρανικά εδάφη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-ipa-xreiazontai-tous-oryktous-porous-tis-oukranias-gia-na-apeksartithei-i-dysi-apo-petrelaio-kai-fysiko-aerio/).

Ρωσικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία» – Τί συνέβη και σήμανε συναγερμό. Τι αποκαλύπτουν οι Ρώσοι. Σε μια ομιλία σε ξένους δημοσιογράφους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί έχουν ήδη κάνει αρκετές απόπειρες να επιτεθούν στις ρωσικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας. Πριν από μια εβδομάδα, οι Ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ναυτικού σε έναν από τους σταθμούς συμπίεσης που αντλούσαν υδρογονάνθρακες στην Τουρκία  (https://warnews247.gr/fakelos-tourkia/ekswterikh-politikh/rwsika-mme-oi-hpa-wthoun-thn-oukrania-se-polemo-me-thn-tourkia-ti-sunebh-kai-shmane-sunagermo/)!

Ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν από Ρουμανία και Πολωνία – Παραδοχή ΗΠΑ: “Οι Ουκρανοί κατέρριψαν με Patriot Ρωσικά αεροσκάφη εντός του ΕΕΧ της Μόσχας”. Ρωσία: "Νόμιμος στόχος οι αεροπορικές βάσεις σε Ρουμανία-Πολωνία" (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/ektakto-oukranika-f-16-tha-epixeiroun-apo-roumania-kai-polwnia-paradoxh-hpa-oi-oukranoi-katerripsan-rwsika-maxhtika-kai-a-50-entos-tou-rwsikou-eex/).

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα – Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ. "Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα" (https://warnews247.gr/purhnika/se-monimh-epifulakh-oi-purhnikes-dunameis-tou-nato-o-b-poutin-uiothetei-to-prolhptiko-purhniko-plhgma-o-sugklonistikos-dialogos-me-biblikes-anafores-tou-s-karagkanof/).

Ν.Μεντβέντεφ: Δημοσίευσε χάρτη όπου δείχνει Ρωσική ολόκληρη την ΟυκρανίαΣήμερα η Ημέρα της Ρωσίας. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή. Τον εορτασμό της Ημέρας της Ρωσίας, ανήρτησε έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται Ρωσική ολόκληρη η Ουκρανία μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία.

Α.Βούτσιτς: «Απέχουμε τρεις με τέσσερις μήνες από τον Γ’ ΠΠ – Η Δύση δεν είπε στους πολίτες της για το τίμημα που όλοι θα πληρώσουν»! «Η λέξη ειρήνη έχει κηρυχθεί απαγορευμένη - Όλοι μιλούν για πόλεμο» (https://www.pronews.gr/kosmos/a-voutsits-apexoume-treis-me-tesseris-mines-apo-ton-g-pp-i-dysi-den-eipe-stous-polites-tis-gia-to-timima-pou-oloi-tha-plirosoun/).

Αιφνιδιαστική άσκηση της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά στο Καλίνιγκραντ – Πολωνία: «Έχουν εκατοντάδες πυρηνικά στον θύλακα». Συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και ναυτικών μονάδων. Ο Ρωσικός θύλακας του Καλίνιγκραντ για ακόμα μία φορά έχει μπει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας με την Πολωνία να κάνει λόγο για εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές στο σημείο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aifnidiastiki-askisi-tis-rosias-me-taktika-pyrinika-sto-kalinigkrant-polonia-exoun-ekatontades-pyrinika-ston-thylaka/).

Κρίσιμες οι εκλογές στην Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας – Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ. Πρώτες πτήσεις ουκρανικών F-16 από βάσεις του ΝΑΤΟ προς την Οδησσό (https://warnews247.gr/diethnh/nato/krisimes-oi-ekloges-sth-gallia-sxedio-makron-gia-polemo-eurwphs-rwsias-ypoxrewtikes-oi-promhtheies-oplwn-pros-to-kiebo-gia-tis-xwres-tou-nato/).

Ρώσος αναλυτής: «Δεν είναι επίδειξη οι ασκήσεις με πυρηνικά – Η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει τακτική πυρηνική επίθεση». "Δοκιμάζονται όλοι οι μηχανισμοί χρήσης πυρηνικών" (https://warnews247.gr/purhnika/rwsos-analuths-den-einai-epideiksh-oi-askhseis-me-purhnika-h-rwsia-proetoimazetai-na-eksapolusei-taktikh-purhnikh-epithesh/).

Σε έξι μήνες η Ευρώπη θα σέρνεται στα πόδια της Ρωσίας… λήγει το συμβόλαιο των αγωγών φυσικού αερίου – Ήδη «παρακαλά» για ενέργεια η Ουκρανία Οι κύριοι αγοραστές Ρωσικού φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ιταλία (https://romioitispolis.gr/se-exi-mines-i-eyropi-tha-sernetai-sta-podia-tis-rosias-ligei-to-symvolaio-ton-agogon-fysikoy-aerioy-idi-parakala-gia-energeia-i-oykrania/).

Η Ρωσία είναι έτοιμη – αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του “Προμηθέα” – Δεκάδες πυρηνικά σημαδεύουν την Ουκρανία. Σε υπηρεσία μάχης όλα τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας (https://warnews247.gr/purhnika/etoimh-an-xreiastei-gia-prwto-purhniko-plhgma-h-rwsia-aifnidiastikh-anaptuksh-tou-promhthea-dekades-purhnika-shmadeuoun-thn-oukrania/).

“Περιορισμένη” πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία: Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για να απαντήσουν στην Μόσχα – Την Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού συγκαλεί το ΝΑΤΟ. Θα τοποθετηθούν πυρηνικά σε Πολωνία και Σουηδία (https://warnews247.gr/purhnika/periorismenh-purhnikh-sugkroush-me-rwsia-oi-hpa-allaksan-dogma-gia-na-apanthsoun-sth-mosxa-thn-omada-purhnikou-sxediasmou-sugkalei-to-nato/).

Το ‘πε και το ‘κανε ο Β.Πούτιν: Αμυντικό Σύμφωνο αμοιβαίας βοήθειας Ρωσίας-Β.Κορέας – Γεμίζει με πυρηνικούς ICBM την Πιονγιάνγκ – Επιβεβαίωση War News 24/7. Στόχος οι Αμερικανικές βάσεις σε Ν.Κορέα-Ιαπωνία και Γκουάμ (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/to-pe-kai-to-kane-o-b-poutin-amuntiko-sumfwno-amoibaias-bohtheias-rwsias-b-koreas-gemizei-me-purhnikous-icbm-thn-piongiangk-epibebaiwsh-war-news-24-7/).

Karaganov (σύμβουλος Putin): Δεν υπάρχει επιλογή... η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη. Ο Karaganov αποτέλεσε Προεδρικός Σύμβουλος για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον Boris Yeltsin και τον Vladimir Putin (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/684403/karaganov-symvoulos-putin-den-yparxei-epilogi-i-rosia-tha-prepei-na-eksapolysei-pyriniko-xtypima-stin-evropi).

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ «ΟΤΑΝ» ΕΝΑ «Γεράκι» ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙ κατά της Ρωσίας ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ κι από τον ... Stoltenberg. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ MARK RUTTE - ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

«Γεράκι» κατά της Ρωσίας ο Rutte - Πιο σκληροπυρηνικός κι από τον ... Stoltenberg. Ως προς το φλέγον ερώτημα, δηλαδή το τι στάση θα ακολουθήσει ο διαφαινόμενος νέος γγ του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία, η απάντηση δεν είναι ... «μια από τα ίδια» αλλά ... «ακόμη χειρότερα» (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/stoltenberg.html).

Η επίσκεψη Πούτιν στην Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στην ηγεσία της Ρωσίας, το 2000 μ.Χ., ολοκληρώνει την διαμόρφωση της πρώτης αντιαμερικανικής συμμαχίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1.989 μ.Χ.-91 μ.Χ. Ετσι, η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν γίνονται ο Αξονας του Κακού, για τον οποίο είχαν «προειδοποιήσει» ο Μπους ο νεότερος και οι νεοσυντηρητικοί από το 2001 μ.Χ.-(https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/437164_o-axonas-toy-kakoy)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: «Ενεργοποίηση» 900.000 εφέδρων ζητά βουλευτής συγκυβερνώντος κόμματος με φόντο τις απειλές της Ρωσίας. Η Πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στην Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους υπό το φως των απειλητικών πολιτικών της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA την 1η Ιουνίου.

Οι εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας οξύνονται από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ. Το Κρεμλίνο – και οι «δορυφόροι» του, όπως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ – έχει επανειλημμένα απειλήσει τους εταίρους του Κιέβου για την υποστήριξη τους στην πολιορκούμενη χώρα.

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα«, δήλωσε  η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε σήμερα, 1η Ιουνίου 2024 μ.Χ.

Η βουλευτής κάλεσε την Bundeswehr, τον γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε». Στην Γερμανία οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλα τα πρώην στρατιωτικά μέλη και τους στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1.990 μ.Χ.

«Αν μπορούσαμε να στρατολογήσουμε μόνο τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με την σχετική τεχνογνωσία τους, αυτό θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα», υποστήριξε η Στρακ-Ζίμερμαν. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στην αμυντική πολιτική του Βερολίνου, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ανακοινώσει πρόσθετη επένδυση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (109 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τον Νατοϊκό στόχο για αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ το 2024 μ.Χ. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα φτάνει σε αυτό το σημείο αναφοράς μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η Γερμανία έγινε επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ. Κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πιστόριους ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών για το αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T, drones, άρματα μάχης Leopard 1 και πολλά άλλα (https://www.onalert.gr/kosmos/germania-energopoiisi-900-000-efedron-zita-voyleytis-sygkyvernontos-kommatos-me-fonto-tis-apeiles-tis-rosias/576313/).

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: «Ενεργοποίηση» 900.000 εφέδρων ζητά βουλευτής συγκυβερνώντος κόμματος με φόντο τις απειλές της Ρωσίας. Η Πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στην Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους υπό το φως των απειλητικών πολιτικών της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA την 1η Ιουνίου.

Οι εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας οξύνονται από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ. Το Κρεμλίνο – και οι «δορυφόροι» του, όπως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ – έχει επανειλημμένα απειλήσει τους εταίρους του Κιέβου για την υποστήριξη τους στην πολιορκούμενη χώρα.

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα«, δήλωσε  η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε σήμερα, 1η Ιουνίου 2024 μ.Χ.

Η βουλευτής κάλεσε την Bundeswehr, τον Γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε». Στην Γερμανία οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλα τα πρώην στρατιωτικά μέλη και τους στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1.990 μ.Χ.

«Αν μπορούσαμε να στρατολογήσουμε μόνο τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με την σχετική τεχνογνωσία τους, αυτό θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα», υποστήριξε η Στρακ-Ζίμερμαν. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στην αμυντική πολιτική του Βερολίνου, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ανακοινώσει πρόσθετη επένδυση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (109 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τον Νατοϊκό στόχο για αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ το 2024 μ.Χ. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα φτάνει σε αυτό το σημείο αναφοράς μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η Γερμανία έγινε επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ. Κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πιστόριους ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών για το αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T, drones, άρματα μάχης Leopard 1 και πολλά άλλα (https://www.onalert.gr/kosmos/germania-energopoiisi-900-000-efedron-zita-voyleytis-sygkyvernontos-kommatos-me-fonto-tis-apeiles-tis-rosias/576313/).

 

Macgregor (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου): Στο τέλος η Γερμανία θα απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ και θα έλθει κοντά στην Ρωσία. Η μετακίνηση προς τη Ρωσία «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Γερμανία μπορεί να ανακάμψει οικονομικά», τόνισε ο Macgregor.

Η Γερμανία σταδιακά θα απομακρυνθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα έρθει πιο κοντά στην Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Douglas Macgregor. «Η Γερμανία κινείται σταδιακά πνευματικά και στρατηγικά προς την κατεύθυνση της Ρωσίας.

Θα δούμε μια οριστική ρήξη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Βερολίνου τους επόμενους μήνες», έγραψε ο Macgregor στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X. Η μετακίνηση προς την Ρωσία «είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Γερμανία μπορεί να ανακάμψει οικονομικά», πρόσθεσε (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/740955/macgregor-proin-symvoulos-pentagonou-sto-telos-i-germania-tha-apomakrynthei-apo-tis-ipa-kai-tha-elthei-konta-sti-rosia).

 

Η Μόσχα μελετά με ποιον τρόπο θα απαντήσει στο ΝΑΤΟ για τον βομβαρδισμό του Ρωσικού εδάφους: Με καταρρίψεις δυτικών drone και πυρηνική δοκιμή. Η Ρωσική απάντηση αναμένεται να είναι αποφασιστική.

Η απάντηση στον βομβαρδισμό του Ρωσικού εδάφους από αμερικανικούς πυραύλους χθες μελετάται αυτή την στιγμή από την Μόσχα και ήδη υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από κύκλους της ρωσικής πρωτεύουσας προς την κυβέρνηση, να αντιδράσει πιο ενεργά και εντυπωσιακά.

Και η υλοποίηση αυτή της απάντησης δείχνει να έρχεται σε δύο σκέλη: Αυτό της έναρξης καταρρίψεων drone «τρίτων χωρών» που πετούν στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και την πραγματοποίησης ανοιχτής και σε ζωντανή μετάδοση πυρηνικής δοκιμής που θα ουσιαστικά θα κάνει ξεκάθαρο στην Δύση να μην ανοίξουν την πόρτα του «φρενοκομείου».

Το πρώτο σκέλος: Καταρρίψεις εχθρικών drone. Η πρώτη και ίσως πιο άμεση απάντηση της ρωσικής πλευράς στο ουκρανικό χτύπημα με αμερικανικά όπλα χθες στο Μπέλγκοροντ είναι η, όπως έχει διαρρεύσει, ειλημμένη απόφαση ότι θα καταρρίπτεται οποιοδήποτε drone πετά στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα συγκεκριμένα drone έχουν αποτελέσει το «κρυφό όπλο» των Ουκρανών για την πραγματοποίηση πληγμάτων ακριβείας με Scalp/Storm Shadow και ATACMS καθώς παρέχουν τα απαραίτητα δεδομένα καθοδήγησης και στοχοποίησης, όπως τα MQ-9 και RQ-4.

Αυτή την στιγμή η Ρωσία δέχονταν ότι το FIR της Κριμαίας παραβιάζονταν από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς συμμάχους τους, ενώ η Δύση το θεωρούσε ως FIR της Ουκρανίας. Με την απόφαση θα κριθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι το FIR της Κριμαίας είναι του Ρωσικού κράτους και επομένως έχει κάθε νομιμοποίηση για την κατάρριψη οποιοδήποτε πετά εντός αυτού.

Δεύτερο σκέλος: Η πυρηνική δοκιμή. Στο δεύτερο και πιο ανησυχητικό σκέλος η Ρωσία δείχνει να είναι μια ανάσα από την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά την ραγδαία κλιμάκωση στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ.

Ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Σουσλόφ, πρότεινε να γίνει πρώτα μια δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με το «μανιτάρι» να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ και μετά, αν δεν συνετιστεί το ΝΑΤΟ, κανονική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ο Ντμίτρι Σουσλόφ μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτής διευθυντής παγκόσμιας οικονομίας και διεθνούς πολιτικής στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή της Μόσχας και ειδικός στο Valdai Club είπε ότι «Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα βομβαρδίσουν την Μόσχα.

Ο πολιτικός και ψυχολογικός αντίκτυπος ενός σύννεφου μανιταριού, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα δώσει στους δυτικούς πολιτικούς πίσω αυτό που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μετά το 1945 και αυτό που έχουν χάσει τώρα σε μεγάλο βαθμό: Την αξιοπιστία της αποτροπής της».

Η Δύση δεν πιστεύει στη σοβαρότητα της Ρωσικής πυρηνικής αποτροπής και επιτρέπει στον εαυτό της να διασχίζει τα σύνορά της το ένα μετά το άλλο. Τι μπορεί να κάνει η Ρωσία εκτός από το να δείξει ξεκάθαρα πόσο αποφασισμένη είναι (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-mosxa-meleta-me-poio-tropo-tha-apantisei-sto-nato-gia-ton-vomvardismo-tou-rosikou-edafous-katarripseis-drone-kai-pyriniki-dokimi/);

 

Αποκάλυψη για όταν πέσουν πυρηνικά: «90 εκατομμύρια νεκροί Αμερικανοί στα πρώτα 20 λεπτά». Ποιοί... «καίγονται» να μειώσουν δραστικά τον πληθυσμό;;; Την αγανάκτησή του για την πορεία που λαμβάνει ο πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ (και όχι Ρωσίας-Ουκρανίας!!!) στο έδαφος της Ουκρανίας εξέφρασε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Χαρακτηρίζοντας “ανήθικο” τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ανατολική Ευρώπη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αποκάλυψε πως στο Πεντάγωνο έχει διεξαχθεί μία τρομακτική προσομοίωση σύμφωνα με την οποία μόλις στα πρώτα λεπτά μίας πυρηνικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία του Πούτιν 90 εκατομμύρια Αμερικανοί θα σκοτωθούν ακαριαία!!

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο μετά το «πράσινο φως» που άναψαν νατοϊκά κράτη -με πρώτο τις ΗΠΑ- για πλήγματα εντός Ρωσίας με δυτικά όπλα. «Το Πεντάγωνο έκανε μία προσομοίωση για το τι θα συνέβαινε εάν είχαμε μία πυρηνική σύγκρουση με τους Ρώσους. Εντός των πρώτων 20 λεπτών θα πέθαιναν 90 εκατομμύρια Αμερικανοί!

Εντός των επόμενων 6 μηνών ακόμα 90 εκατομμύρια θα πέθαιναν! Και έχουμε άτομα στην Ουάσινγκτον, έχουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν, όποιος τέλος πάντων διοικεί την δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν.

Και τι θα συμβεί εάν χρειαστεί να ληφθεί μία κρίσιμη απόφαση και ξυπνήσουν τον Μπάιντεν στις 3 το πρωί και πρέπει να λάβει εκείνη την απόφαση μέσα σε 6 λεπτά ενώ ταυτόχρονα τον σπρώχνουν στα τούνελ κάτω από τον Λευκό Οίκο;».

 

Μεντβέντεφ: «Αν οι ΗΠΑ μας χτυπήσουν στην Ουκρανία θα ξεκινήσει Παγκόσμιος Πόλεμος-Βαρσοβία θα είσαι ο πρώτος στόχος». Ο Μεντβέντεφ παρέδωσε την επίσημη ρωσική απάντηση στις πολωνικές και αμερικανικές αναφορές.

Ένας Ρώσος αξιωματούχους που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την Πολωνία πως θα ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος εάν χρησιμοποιήσουν όπλα κατά ρωσικών στόχων.

Ξεχειλίζει το Ποτήρι… Από τότε που ξεκίνησε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ., οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Πολωνία είναι σταθερά κλιμακούμενες. Η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Μόσχας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Πολωνία είχε δηλώσει πως θα ενέκρινε μία πιθανή μελλοντική μεταφορά νατοϊκών πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της ως μέτρο αποτροπής κατά της Ρωσικής επιθετικότητας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrinform ανέφερε πως η Πολωνία μελετούσε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους. Η Βαρσοβία είχε δηλώσει πως ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν κατά της δυτικής Ουκρανίας έχουν εισέλθει στον εναέριο χώρο της πολλές φορές, ωστόσο η Μόσχα απάντησε λέγοντας πως ήταν ατυχήματα.

Το Σάββατο ο Πολωνός υπουργός εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι είχε δηλώσει στο The Guardian πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στην Ρωσία ότι εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα θα υπάρξει αμερικανική απάντηση.

Γράφοντας από το επίσημο λογαριασμό του στο X, ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε σε αυτήν την συνέντευξη του κορυφαίου Πολωνού διπλωμάτη και έγραψε πως εάν οι Αμερικανοί κατέστρεψαν Ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία θα άρχιζε «παγκόσμιος πόλεμος».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και αποτελεί μόνιμο μέλος του στενού κύκλου του Πούτιν, έγραψε συγκεκριμένα πως «ο Πολωνός ομόλογος ενός περίεργου και εκκεντρικού πλάσματος ονόματι Μπλίνκεν [ο Αμερικανός Υπουργός εξωτερικών], με το πολύ πιο ηχηρό επίθετο Σικόρσκι, φαίνεται πως αποφάσισε να τρομάξει τα ίδια του τα αφεντικά.

Δήλωσε πως οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν πυροδοτήσετε έστω και ένα πυρηνικό, ακόμη και εάν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλες τις θέσεις σας στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τις καταστρέψουμε όλες».

«Πρώτων, οι Γιάνκηδες δεν έχουν πει [δημόσια] κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής επειδή είναι ακόμη πιο προσεχτικοί από τους Πολωνούς» συνέχισε. «Δεύτερον, αν οι Αμερικανοί χτυπήσουν τις θέσεις μας θα άρχιζε ένας παγκόσμιος πόλεμος, κάτι που ένας υπουργός εξωτερικών -ακόμη και της Πολωνίας- θα έπρεπε να γνωρίζει.

Και τρίτον, δεδομένου ότι ο Ντούντα ζήτησε να παραταχθούν θερμοπυρηνικά όπλα στην Πολωνία, πρέπει να ξέρει ότι η Βαρσοβία θα χτυπηθεί και αυτή από ραδιενεργή στάχτη. Αυτό θέλετε να γίνει;» (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%86-%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84/).

 

Sevim Dagdelen (Γερμανός Βουλευτής): Η Δύση προετοιμάζει επεισόδιο για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει ένα σενάριο παρόμοιο με την έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ.

Η Δύση αναζητάει ευκαιρία ή πρόσχημα για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Sevim Dagdelen, μέλος της Bundestag από το κόμμα Sarah Wagenknecht Union - For Reason and Justice.

Το ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει ένα σενάριο παρόμοιο με την έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ. Οι συζητήσεις για την είσοδο των στρατευμάτων της συμμαχίας διεξάγονται παράλληλα με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ακόμη και πριν από την επίσημη είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στις εχθροπραξίες στο Βιετνάμ, λίγο πριν από το περιστατικό Tonkin, υπήρχαν ήδη 15.000 σύμβουλοι εκεί αργότερα, μπήκαν Αμερικανικά στρατεύματα για να «προστατέψουν» αυτούς τους συμβούλους. Προφανώς, κάτι παρόμοιο ετοιμάζεται εδώ στην Ουκρανία, με την ανάπτυξη γερμανικών ή άλλων όπλων ικανών να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στη Ρωσία», προέβλεψε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Dagdelen, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων μαζί με τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση και η εξάπλωση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικού τμήματος στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή. Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο Ρωσικό έδαφος» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741699/sevim-dagdelen-germanos-vouleftis-i-dysi-proetoimazei-epeisodio-gia-na-steilei-strateymata-stin-oukrania).

 

Ρώσοι φαρσέρ αποκαλύπτουν τα σχέδια της δυτικής ελίτ για την Ουκρανία - Το σενάριο της Κορέας και ο χρησμός Kissinger. Τι χάνει η συλλογική Δύση αν από θαύμα παγώσει η ουκρανική σύγκρουση εντός των σημερινών της συνόρων; - Τίποτα λέει ο Πρόεδρος του Φόρουμ του Davos.

Η δύναμη της συλλογικής Δύσης βασίζεται στον τεράστιο έλεγχό της στις πληροφορίες. Θέλετε να επενδύσετε σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο, να στείλετε τα παιδιά σας στο Χάρβαρντ ή να στηρίξετε την Ουκρανία στον «απελευθερωτικό της αγώνα ενάντια στην Ρωσία»; Η πιο εξελιγμένη «μηχανή επιθυμιών» που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας φρόντισε για αυτό.

Χιλιάδες διανοούμενοι εργάζονται πάνω σε αυτό το έργο, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε τη στήλη «καταδικάστε την εισβολή». Το Matrix είναι εδώ. Αλλά, όπως αποδείχθηκε, η δύναμή του είναι υπερβολική αναφέρει σε δημοσίευμα του το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η φάρσα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov και Alexey Stolyarov, γνωστοί με τα ψευδώνυμα Vovan και Lexus, καταφέρνουν κάθε φορά να αποκαλύπτουν τους κώδικες λειτουργίας αυτού του συστήματος παραπληροφόρησης, οδηγώντας εκπροσώπους της δυτικής ελίτ σε… ειλικρινείς συνομιλίες.

Αυτή τη φορά, μιλώντας στο όνομα του πολιτικού επιστήμονα και οικονομολόγου Jacques Attali, είχαν διάλογο με τον Klaus Schwab, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos. Τόσο ο Schwab όσο και ο Attali διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της παγκοσμιοποίησης από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Αυτούς του δύο ενώνει η επιθυμία να μεταμορφώσουν το «ατελές της ανθρώπινης φύσης αλλά και η σκληρή θέση για την Ουκρανία.

Το 2023 μ.Χ., ο Vovan και ο Lexus έκαναν μια φάρσα στον Jacques Attali, παίρνοντάς του συνέντευξη στο όνομα του Petro Poroshenko, του πρώην προέδρου της Ουκρανίας. Σε αυτή την συνέντευξη ο Attali χαίρεται μεταξύ άλλων για την εκκαθάριση των ρωσικών ΜΜΕ στην Ευρώπη και καλεί σε αγώνα κατά της Ρωσίας

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από την πλήρη νίκη και την απαλλαγή από τον Putin. Πρέπει να πάρουμε όλα τα δυνατά ρίσκα» είχε αναφέρει τότε ο Attali. Και μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η έκκληση του Attali εισακούστηκε, σημειώνει το RIA Novosti.

Το σενάριο της Κορέας. Η σημερινή συνέντευξη με τον Klaus Schwab δεν είναι λιγότερο αποκαλυπτική. Σε μια ειλικρινή συνομιλία με αυτόν που θεωρούσε παλιό του φίλο, ο Schwab εκφράζει την ανησυχία του για την τύχη της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση δεν αφορούσε πλέον «την πλήρη νίκη», καθώς είναι προφανές πως οι αρνητικές επιδόσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, καθιστούν τέτοιου είδους δηλώσεις, απλώς ακατάλληλες.

Σύμφωνα με τον Schwab, «η πιο πιθανή λύση θα ήταν κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη στην κορεατική χερσόνησο, με τις δύο Κορέες, δηλαδή όχι μια επίσημη, αμοιβαία αναγνώριση, αλλά ένα είδος παγώματος των εχθροπραξιών».

«Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να κερδίσει, αλλά ούτε και η Ρωσία μπορεί να κερδίσει. Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα παρατήσουν χωρίς να χάσουν την πολιτική εξουσία, επομένως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να συμβεί κάτι που στην πραγματικότητα δημιουργεί κάποιου είδους ανάγκη για συζήτηση» επισημαίνει ο Schwab.

Δεν χάνει τίποτα η Δύση.  Σύμφωνα με το RIA Novosti, αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι τα λόγια και ο τρόπος που αυτά ειπώθηκαν. Βάσει του δημοσιεύματος, κάθε φορά που ο Schwab μιλούσε για «την επίτευξη συμβιβασμού», κυριευόταν από ενθουσιασμό, συνοδευόμενο από ένα ελαφρύ τρέμουλο στα χέρια του.

Υπήρχε η αίσθηση ότι πίσω από αυτήν την εξορθολογισμένη γλώσσα (σε σύγκριση με τη συνέντευξη του Attali πριν από έναν χρόνο μοιάζει με το τραγούδι ενός γερακιού) κρυβόταν κάτι άλλο. Το όνομα αυτού του «κάτι» είναι η γεωπολιτική. Τι χάνει η συλλογική Δύση αν από θαύμα παγώσει η ουκρανική σύγκρουση εντός των σημερινών της συνόρων; Τίποτα.

Θα χάσει ελάχιστα εάν το καθεστώς του Κιέβου παραχωρήσει εξ ολοκλήρου και τις τέσσερις αμφισβητούμενες περιοχές στη Ρωσία. Και ούτε η φήμη της θα υποστεί κάποιο κόστος, αφού μπορεί να αναφέρεται στη «φόρμουλα» του Schwab: Ναι η Ουκρανία δεν κέρδισε, αλλά ούτε και η Ρωσία κέρδισε.

Υπό έλεγχο η Ουκρανία. Υπό τον έλεγχο της Δύσης, της οποίας οι εταιρείες εξαγοράζουν πλήρως όλα τα υλικά περιουσιακά στοιχεία αξίας, θα παραμείνουν σημαντικές διαδρομές logistics (ιδιαίτερα τα λιμάνια της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας), τα κοιτάσματα ορυκτών (τα σημαντικότερα είναι μαγγάνιο, νέον, λίθιο, νικέλιο), τα εύφορα εδάφη και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια άνθρωποι των οποίων η συνείδηση ελέγχεται αυστηρά από την ίδια «μηχανή επιθυμιών», οι δυσλειτουργίες της οποίας δημιουργούνται από τις τολμηρές φάρσες του Vovan και της Lexus.

Ο βασικός ρόλος της γεωπολιτικής, που κρύβεται από την ομίχλη της ανθρωπιστικής ρητορικής, αποκαλύπτεται επίσης από την αναφορά του Henry Kissinger, στον οποίο τόσο ο Schwab όσο και ο Attali αντιμετωπίζουν με τεράστιο σεβασμό.

Ο χρησμός του Kissinger. Σημειώνεται ότι ο Kissinger ήταν ο αρχιτέκτονας της προσέγγισης μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών που έγινε το 1.972 μ.Χ. και που ήταν απόλυτη γεωπολιτική επιτυχία για τους Αμερικάνους καθώς υπονόμευσε σημαντικά την θέση της Σοβιετικής Ένωσης στην ήπειρο. Το κύριο μέλημα του Kissinger, σύμφωνα με τον Schwab, ήταν να αποτρέψει μια συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Και νομίζω ότι το εννοούσε και πάλι. Δεν ήθελε αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία να οδηγήσει σε μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας» υποστήριξε ο Schwab.

Στη φάρσα που είχε προηγηθεί με τον Attali, και αυτός είχε επικαλεστεί επίσης μια συνομιλία με τον Kissinger, ο οποίος είχε προβλέψει την πιθανή διαίρεση της Ρωσίας σε τρία μέρη: «στη δυτική Ρωσία, που θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ευρώπης, στην ανατολική Ρωσία, η οποία θα απορροφηθεί από την Κίνα και στην στην μέση θα είχαμε κάτι σαν το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, γεμάτο ισλαμισμό».

Οι προθέσεις της δυτικής ελίτ. Σύμφωνα με το RIA Novosti, η ειρωνεία είναι ότι ο Vovan και ο Lexus είχαν μια συνέντευξη με τον Henry Kissinger το 2023 μ.Χ. Η επιδεξιότητα και η εφευρετικότητα με την οποία εκθέτουν επανειλημμένα τις αληθινές προθέσεις των δυτικών ελίτ είναι αξιοθαύμαστη.

H συνέντευξη με τον Schwab (αν και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο πιο έξυπνος συνομιλητής), σε συνδυασμό με τις φάρσες στον Kissinger και στον Attali, μας πείθει ότι μιλάμε για μια ενιαία και μακροπρόθεσμη στρατηγική που έχει χαράξει η συλλογική Δύση σε σχέση με τη Ρωσία τουλάχιστον από τον περασμένο αιώνα, αναφέρει το RIA Novosti.

«Ο στραγγαλισμός και ο επακόλουθος τεμαχισμός είναι η λεγόμενη στρατηγική «Anaconda». Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή η τεχνική αποδείχθηκε επιτυχημένη τον περασμένο αιώνα. Σε μεγάλο βαθμό επειδή τόσο η γεωπολιτική σκέψη όσο και οι πολεμικές στρατηγικές πληροφόρησης της ΕΣΣΔ ήταν σημαντικά κατώτερες από εκείνες της Δύσης.

Σήμερα, παρά τον ακόμη πιο αυστηρό πληροφοριακό αποκλεισμό, καταφέρνουμε να τον ξεπεράσουμε σε κρίσιμα σημεία με ελάχιστη προσπάθεια. Η Δύση έχει στο πλευρό της την πλήρη δύναμη της μηχανής παραπληροφόρησης. Ο Vovan και η Lexus είναι μαζί μας» καταλήγει το δημοσίευμα (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741729/rosoi-farser-apokalyptoun-ta-sxedia-tis-dytikis-elit-gia-tin-oukrania-to-senario-tis-koreas-kai-o-xrismos-kissinger).

 

Γιατί οι Ρώσοι εξακολουθούν να «αγκαλιάζουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πώς ο Putin καλλιέργησε στην κοινωνία το πατριωτικό συναίσθημα. Η απήηχη του πολέμου στην ρωσική κοινωνία είναι προσωπική νίκη του Putin.

Η ικανότητα της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και να συνεργαστεί με άλλες μεγάλες δυνάμεις προσφέρει τη διαβεβαίωση ότι έχει διαγράψει μεγάλο μέρος του πόνου της γεωπολιτικής παρακμής που συνόδευσε τη σοβιετική κατάρρευση.

Η Μόσχα έχει επίσης στόχο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ηθική υπεροχή της Δύσης στην Ουκρανία, τονίζοντας την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και του Κιέβου στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου. Πλαισιώνοντάς το ως μέρος της αντιπαράθεσης της Ρωσίας με τη Δύση για μια νέα πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, το Κρεμλίνο ελπίζει να νομιμοποιήσει τις πολιτικές του και να διευρύνει την απήχηση της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Νότο.

Μετά την απέλαση των αμερικανικών στρατευμάτων από την κυβέρνηση της Νιγηρίας τον Μάιο του 2024 μ.Χ. και την πρόσκληση των ρωσικών δυνάμεων, οι εικόνες των Ρωσικών στρατευμάτων που εισέρχονταν στην ίδια αεροπορική βάση όπου βρισκόταν στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ υπογράμμισαν περαιτέρω τον δυναμικό αγώνα της Ρωσίας με τη Δύση και τις ευρύτερες γεωπολιτικές φιλοδοξίες.

Επιπλέον, οι Ρώσοι πολίτες έχουν θωρακιστεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου μέσω επιδοτούμενων καυσίμων, τροφίμων και άλλων βασικών πόρων. Τα σημαντικά αποθέματα χρυσού και συναλλαγματικών ισοτιμιών της Ρωσίας βοήθησαν στην χρηματοδότηση του πολέμου και απέτρεψαν την εκτεταμένη αστάθεια των νομισμάτων, ενώ η επιβολή βαρέων κυρώσεων σε ξένες εταιρείες που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έχει αποτρέψει πολλές δυτικές εταιρείες από την έξοδο ή τις ανάγκασε να πληρώσουν σημαντικό κόστος.

Οι σημαντικότεροι οικονομικοί εταίροι της Ρωσίας, κυρίως η Κίνα και η Ινδία, συνέβαλαν στην διατήρηση της σταθερότητας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Ρωσίας. Οι δυτικές κυρώσεις, επίσης, από το σχεδιασμό δεν έχουν ακρωτηριάσει τη ρωσική οικονομία, καθώς η αποτροπή Ρωσικών πόρων από το να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές θα προκαλούσε αύξηση των τιμών. Επιπλέον, το ρωσικό κοινό έχει επίσης γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από την καταστροφή.

Οι ουκρανικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας περιορίστηκαν ως επί το πλείστον σε μικρές εξάρσεις σε παραμεθόριες περιοχές και επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας και μεταφορών, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν περιορισμό στη χρήση δυτικών όπλων. Οι επιθέσεις σαμποτάζ στη Ρωσία έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Και ενώ δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους, μαζί με χιλιάδες ακόμη Ρώσους σε κατεχόμενα μέρη της Ουκρανίας, εκατομμύρια από αυτούς που ζουν σε αυτά τα κατεχόμενα εδάφη έχουν ήδη ενσωματωθεί στους προϋπάρχοντες 144 εκατομμύρια πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αντίθετα, η Ουκρανία, με 37 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από τον πόλεμο, έχει αντιμετωπίσει μια πληθυσμιακή έξοδο που επιδεινώνει ήδη δύσκολα δημογραφικά στοιχεία . Η νίκη ανήκει ολοφάνερα στην Ρωσία.

Η ακλόνητη υποστήριξη προς τον Putin. Η ακλόνητη υποστήριξη προς τον Putin, σε συνδυασμό με την απουσία βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων, μπορεί να επεκτείνει την ισχυρή προσωπική του δέσμευση στον πόλεμο επ' αόριστον. H Ρωσία φαίνεται ικανή και αποφασισμένη να συνεχίσει τον πόλεμο. Το Κρεμλίνο συνδέει τα πάντα με τον πόλεμο – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης του ISIS στη Μόσχα.

Αντίθετα, το αμερικανικό κοινό άρχισε ολοένα και περισσότερο να πιστεύει ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ τους είχαν παραπλανήσει στον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, ιδιαίτερα στον πόλεμο στο Ιράκ , ο οποίος έκρινε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Η υποστήριξη των Ρώσων στον πόλεμο έχει εκδηλωθεί ως το αποκορύφωμα δεκαετιών «πατριωτικής κινητοποίησης» που έλαβε χώρα από την πρώτη θητεία του Putin. Η καλλιέργεια του πατριωτικού αισθήματος, διάχυτο στα μέσα ενημέρωσης, τον πολιτισμό και την πολιτική, έχει ενταθεί σημαντικά μετά την εισβολή.

Η Ρωσική ταυτότητα είναι ολοένα και πιο συνυφασμένη με την υπαρξιακή ανάγκη προστασίας των Ρώσων στο εξωτερικό, της θωράκισης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και της ενίσχυσης της θέσης της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης. Η προετοιμασία και η ενστάλαξη εμπιστοσύνης στην ικανότητα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να διατηρήσουν μια μεγάλη σύγκρουση συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741664/giati-oi-rosoi-eksakolouthoyn-na-agkaliazoun-ton-polemo-stin-oukrania-pos-o-putin-kalliergise-stin-koinonia-to-patriotiko-synaisthima).


Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου: To NATO θα κτυπά μέσω της Ουκρανίας στρατηγικούς στόχους βαθιά στην Ρωσία – Δήλωση Γ’ Π.Π. από Ολλανδία. Πολύ κοντά στην κήρυξη Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ανοιχτό πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ εξελίσσεται πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία έδωσαν επίσημα άδεια στο Κίεβο για πλήγματα στην Ρωσική ενδοχώρα ενώ η Ολλανδία πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει ουκρανικές επιδρομές με F-16 βαθιά στην Ρωσία. “Η Ολλανδία δεν είναι εναντίον της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουκρανία για πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Bruins-Slot.

«Αν έχεις δικαίωμα στην αυτοάμυνα, δεν υπάρχουν όρια στη χρήση όπλων… Αυτή είναι μια γενική αρχή»,  είπε ο ίδιος. Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ δεν “ξεχνά” μόνο ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα F-16 ως δυνητικούς φορείς πυρηνικών όπλων αλλά δίνει άδεια και για πλήγματα στην Ρωσική ενδοχώρα.

Τα ρωσικά ραντάρ θα εντοπίσουν πύραυλο αέρος εδάφους από F-16 να μπαίνει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας… Και πως θα γνωρίζουν αν έχει ή όχι πυρηνική κεφαλή; Η Ρωσία αυτή την φορά θα απαντήσει ανάλογα, δυστυχώς για όλους μας…

“Πράσινο φως” από ΗΠΑ. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χρήση των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους, αφού το Κίεβο ζήτησε την άδεια, τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο.

Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το απόγευμα της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το δημοσίευμα-«φωτιά» του Politico σύμφωνα με το οποίο η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν είχε δώσει το πράσινο φως στους Ουκρανούς για πλήγματα με Αμερικανικά όπλα μέσα στην Ρωσία!

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ότι αφορά την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στην Συμμαχία».

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε πως το Κίεβο έλαβε «ένα μήνυμα» από την Ουάσινγκτον, που μπορεί να αποτελέσει «ένα βήμα προς τα εμπρός», χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λάβαμε ένα μήνυμα από την αμερικανική πλευρά νωρίς σήμερα το πρωί. Έλαβα αυτό το μήνυμα από τους στρατιωτικούς μου, αλλά δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Θέλω να δω τι θα συμβεί στην πράξη, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάποιο βήμα προς τα εμπρός προς έναν στόχο που θα έπρεπε να είχε συζητηθεί νωρίτερα».

Politico: Ο Μπάιντεν έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Ρωσικό έδαφος. Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον Ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά όμως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του Politico που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο και δύο καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζει.

«Ο Μπάιντεν ζήτησε πρόσφατα από το επιτελείο του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει Αμερικανικά οπλικά συστήματα για σκοπούς αντεπίθεσης»… ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις «Να μπορούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα στις Ρωσικές δυνάμεις που τους επιτίθενται ή ετοιμάζονται να τους επιτεθούν», ανέφερε στο Politico ο αμερικανός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει» η στάση της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά την άδεια για πλήγματα εντός της Ρωσικής επικράτειας.

Το δημοσίευμα του Politico δεν διευκρινίζει πότε ο Μπάιντεν έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει Αμερικανικά οπλικά συστήματα για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους.

Βρετανία και Γερμανία: «Πράσινο φως» στην Ουκρανία . «Ναι» στην χρήση γερμανικών όπλων κατά Ρωσικών στόχων είπε η Γερμανία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας ανέφερε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, κυρίως στο Χάρκοβο, από θέσεις στην άμεσα γειτονική ρωσική περιοχή των συνόρων».

«Είμαστε από κοινού πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος. Και η Βρετανία πριν λίγο έδωσε το “πράσινο φως” για επιθέσεις με πυραύλους Storm Shadow στην Ρωσική ενδοχώρα.

Η Ουκρανία χαιρετίζει τις δυτικές άδειες για πλήγματα εντός Ρωσίας. Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, “θα ενισχύσει σημαντικά” την άμυνά της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις, ιδίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου ο στρατός της Μόσχας εξαπέλυσε επίθεση στις αρχές Μαΐου.

“Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές προσπάθειες μαζικής συγκέντρωσης και στις δύο πλευρές των συνόρων”, σημειώνει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο Σεργκίι Νικιφόροφ, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε γραπτό μήνυμα του σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το AFP (https://warnews247.gr/diethnh/nato/anoigei-h-porta-tou-frenokomeiou-to-nato-tha-ktupa-mesw-ths-oukranias-strathgikous-stoxous-bathia-sthn-rwsia-dhlwsh-sok-apo-ollandia/).

 

Μια ανάσα από την χρήση πυρηνικών όπλων η Ρωσία – Σύμβουλος Β.Πούτιν: Πρώτα δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με μανιτάρι και μετά κανονική χρήση τους… Ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Σουσλόφ, πρότεινε να γίνει πρώτα μια δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με το “μανιτάρι” να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ και μετά, αν δεν συνετιστεί το ΝΑΤΟ, κανονική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ο Ντμίτρι Σουσλόφ μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτής διευθυντής παγκόσμιας οικονομίας και διεθνούς πολιτικής στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή της Μόσχας και ειδικός στο Valdai Club είπε τα εξής:

Υπέρβαση της πιο σκληρής Ρωσικής “κόκκινης γραμμής”. Η Δύση δεν πιστεύει στη σοβαρότητα της ρωσικής πυρηνικής αποτροπής και επιτρέπει στον εαυτό της να διασχίζει τα σύνορά της το ένα μετά το άλλο. Τι μπορεί να κάνει η Ρωσία εκτός από το να δείξει ξεκάθαρα πόσο αποφασισμένη είναι;

Όλα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι από τους συμμάχους τους θα επιτρέψουν σύντομα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για να επιτεθεί σε στόχους εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της Ρωσίας, δηλαδή σε εκείνα τα μέρη της Ρωσίας που ήδη πριν από το Μαϊντάν στο Κίεβο το 2014 μ.Χ. ήταν Ρώσοι.

Στην Αμερική, ανέφεραν πρόσφατα οι New York Times , υποστηρικτές της ιδέας περιλαμβάνουν τον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, τους περισσότερους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής Μάικ Τζόνσον) και πολλά μέλη του κατεστημένου εξωτερικής πολιτικής.

Παρούσα και η Βικτόρια Νούλαντ, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα από υφυπουργός Εξωτερικών. Στην Ευρώπη, η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής, η αξιωματική αντιπολίτευση της Γερμανίας CDU/CSU και ορισμένα δυτικοευρωπαϊκά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, υποστηρίζουν το μέτρο.

Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε παρόμοια έκκληση, αλλά δεν θα είχε κάνει τέτοια δήλωση αν το θέμα δεν είχε ήδη συζητηθεί σε πρακτικό επίπεδο και δεν είχε λάβει σημαντική υποστήριξη από την Ουάσιγκτον. Ήδη έχει φτάσει στο σημείο να συζητείται το θέμα σε επίπεδο επικεφαλής των Υπουργείων Άμυνας των κρατών μελών της Ε.Ε.

Μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε την σύγκρουση σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικό επίπεδο, θα σήμαινε υπέρβαση μιας από τις πιο σαφείς «κόκκινες γραμμές» που υπάρχουν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 μ.Χ. και θα σηματοδοτούσε την άμεση είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Τα χτυπήματα θα πραγματοποιούνταν με βάση τις συντεταγμένες που θα παρείχαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία. Οι αποφάσεις για αυτά τα χτυπήματα θα ληφθούν από δυτικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους (τα μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα αναφέρει ομολογίες από Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης δυτικών πυραύλων συντονίζεται εκ των προτέρων από δυτικούς στρατιωτικούς συμβούλους) – και ακόμη και το κουμπί πιθανότατα θα πατηθεί απευθείας από Δυτικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δικαιολογεί την απροθυμία του να αναπτύξει πυραύλους Taurus λέγοντας ότι θα έπρεπε να χειρίζονται όχι από ουκρανικό, αλλά από Γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Ως εκ τούτου, η άρνηση ενός τέτοιου δικαιώματος ήταν η κύρια προϋπόθεση για να χορηγηθεί στρατιωτική στο Κίεβο και εξαρχής, μια από τις πιο σημαντικές αρχές της εμπλοκής της Δύσης στην σύγκρουση. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λόγοι για τους οποίους η Δύση συζητά τώρα την εγκατάλειψη αυτής της αρχής.

Ο πρώτος και πιο σημαντικός λόγος είναι η ολοένα και πιο δύσκολη κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης. Μην ξεχνάτε ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η έκβαση της σύγκρουσης είναι υπαρξιακής σημασίας όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τους ίδιους, καθώς θα καθορίσει την φύση της νέας παγκόσμιας τάξης.

Με άλλα λόγια, η ίδια η Δύση έχει δώσει στην σύγκρουση στην Ουκρανία το καθεστώς ενός παγκόσμιου πολέμου, και ως εκ τούτου η ήττα του Κιέβου θα σημαίνει την δική της στρατηγική ήττα, την τελική κατάρρευση της δυτικού τύπου διεθνούς τάξης. Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση για το Κίεβο στο μέτωπο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κλιμάκωσης που είναι διατεθειμένη να αναλάβει η Δύση.

Συνεχίζει ο Σουσλόφ: Ο δεύτερος λόγος είναι η απροθυμία της Ρωσίας να κλιμακώσει τις σχέσεις με την Δύση κάθε φορά που η τελευταία περνά την «κόκκινη γραμμή» και εμπλέκεται περισσότερο στην σύγκρουση (προμήθεια του Κιέβου με άρματα μάχης, αεροσκάφη και, τελικά, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς). Ως αποτέλεσμα, ο φόβος της κλιμάκωσης, που ήταν σχετικά υψηλός στην έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, έχει σταδιακά μειωθεί, όπως τονίζουν επανειλημμένα δυτικά δημοσιεύματα.

Έτσι, η Δύση έχει φτάσει να πιστεύει ότι το κόστος της ήττας του Κιέβου είναι πολύ μεγαλύτερο από τους κινδύνους μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία, που προκύπτουν από το γεγονός ότι τα δυτικά όπλα μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στην «παλιά» επικράτειά της. Οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά η Μόσχα δεν θα προκαλέσει άμεση στρατιωτική ζημιά στις δυτικές χώρες γίνονται όλο και πιο δυνατές.

Ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων. Αυτή η λογική μπορεί αναπόφευκτα να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αν δεν σταματήσει τώρα η περαιτέρω παρέμβαση της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ένας πλήρους κλίμακας «καυτός» πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι αναπόφευκτος. Λόγω της ανωτερότητας των Ηνωμένων Πολιτειών και των 31 μελών του ΝΑΤΟ στον τομέα των συμβατικών όπλων, αυτός ο πόλεμος αναπόφευκτα θα περάσει στο πυρηνικό επίπεδο.

Σε λίγους μήνες (ή ίσως και εβδομάδες) η ίδια λογική θα εφαρμοστεί για την στάθμευση τακτικών δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και στην συνέχεια την έναρξη της εκτόξευσης ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου έκανε πρόσφατα αυτές τις προτάσεις όλο και πιο δυναμικές.

Ακόμη και υπό το σημερινό ρωσικό πυρηνικό δόγμα (το οποίο γράφτηκε για την περίοδο της ειρήνης και σίγουρα πρέπει να ενισχυθεί), ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν επίσημος λόγος για την χρήση πυρηνικών όπλων.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη των γεγονότων: μια δραστική αυστηροποίηση της πολιτικής αποτροπής και εκφοβισμού της Μόσχας. Αντίθετα, θα πρέπει πρώτα να πούμε στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ κάτι σαν αυτό που έχει ήδη πει η Μόσχα στο Λονδίνο μετά τα λόγια του Ντέιβιντ Κάμερον για το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει οπουδήποτε με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Δηλαδή, ότι σε περίπτωση επίθεσης σε «παλιά» ρωσική επικράτεια, η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις των πληγεισών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, οπουδήποτε στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερον, είναι σημαντικό να δηλώσουμε επίσημα ότι – σε περίπτωση μη πυρηνικής επίθεσης ΗΠΑ/ΝΑΤΟ σε ρωσικό έδαφος ως απάντηση σε Ρωσικό χτύπημα – η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σε πλήρη συμφωνία με τις «αρχές της ρωσικής κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».

Τρίτον, δεδομένου ότι γίνεται λόγος για πιθανές επιθέσεις όχι μόνο σε Βρετανικές αλλά και Αμερικανικές εγκαταστάσεις (και για πιθανή άμεση στρατιωτική απάντηση από τις ΗΠΑ), θα ήταν επιθυμητό πέρα από τις ασκήσεις για την χρήση τακτικών όπλων, να υπάρχουν ασκήσεις και για την χρήση στρατηγικών πυρηνικών όπλων (σ.σ. Διηπειρωτικοί πύραυλοι).

Για να ενισχύσουμε την σοβαρότητα των προθέσεων της Ρωσίας και να πείσουμε τους αντιπάλους μας για την προθυμία της Μόσχας να κλιμακώσει αν χρειαστεί, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας επιδεικτικής (δηλαδή μη επιθετικής) πυρηνικής έκρηξης.

Ο πολιτικός και ψυχολογικός αντίκτυπος ενός σύννεφου μανιταριού, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα δώσει στους δυτικούς πολιτικούς πίσω αυτό που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μετά το 1.945 μ.Χ. και αυτό που έχουν χάσει τώρα σε μεγάλο βαθμό: Τον φόβο του πυρηνικού πολέμου (https://warnews247.gr/purhnika/mia-anasa-apo-th-xrhsh-purhnikwn-oplwn-h-rwsia-sumboulos-b-poutin-prwta-dokimastikh-purhnikh-ekrhksh-me-manitari-kai-meta-kanonikh-xrhsh-tous/).

 

Η Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημη ανακοίνωση Μακρόν στις 6 Ιουνίου – Αίτημα κινητοποίησης 900.000 εφέδρων στην Γερμανία. H Γαλλία θα «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και επίσημα.

Ημέρα ορόσημα για ολόκληρη την Ευρώπη θα είναι η 6η Ιουνίου. Η Γαλλία θα ανακοινώσει επίσημα την πρώτη ανακοίνωση αποστολής στρατιωτικού προσωπικού από Eυρωπαϊκό/Νατοϊκό κράτος σε ουκρανικό έδαφος.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, η νομιμότητα του οποίου έχει λήξει από τις 21 Μαΐου, πρόκειται να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από την απόβαση των Συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Γαλλία την επόμενη εβδομάδα μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Θα έχω την ευκαιρία, όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα για τελετές με την ευκαιρία της Ημέρας Αποβίβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, να τον καλωσορίσω και στη συνέχεια να συζητήσω πολύ ρητά τι πρόκειται να κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία».

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Μακρόν θα διαλέξει -όχι τυχαία- την 6η Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει ενώπιον άλλων δυτικών ηγετών την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών στην Ουκρανία που θα επωμιστούν με την ευθύνη εκπαίδευσης των Ε.Δ. του Κιέβου!

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ανακοίνωση από ηγέτη χώρας της Δύσης, σε μία ακόμα ένδειξη κλιμάκωσης στην Ουκρανία και τον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Θα είναι μόνο εκπαιδευτές; Φυσικά και όχι. Είναι μόνο το πρώτο βήμα στον δρόμο προς τον ανοιχτό πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας. Θα ακολουθήσει η γαλλική Ταξιαρχία στην Οδησσό, οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην δυτική Ουκρανία κτλ.

Γερμανία: Ζητούν κινητοποίηση 900.000 εφέδρων. Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας πως ο πόλεμος πρόκειται να επεκταθεί, η Πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στην Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν/κινητοποιήσουν 900.000 εφέδρους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA: «Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στην Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε χθες 1η Ιουνίου. Η βουλευτής κάλεσε την Bundeswehr, τον Γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε» (https://warnews247.gr/diethnh/europe/h-eurwph-se-polemo-me-th-rwsia-epishmh-anakoinwsh-makron-stis-6-iouniou-aithma-kinhtopoihshs-900-000-efedrwn-sth-germania/).


Ρωσία: Οι αυξανόμενοι μισθοί εν καιρώ πολέμου ενισχύουν την υποστήριξη της εργατικής τάξης στον Putin. Αύξηση εισοδημάτων παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι λόγοι για την αύξηση των εισοδημάτων στην Ρωσία έχουν τεκμηριωθεί καλά:

Έλλειψη εργατικού δυναμικού, βαριές πληρωμές στους στρατιώτες και τις οικογένειές τους και ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο κρατικών δαπανών που ανάγκασε τα εργοστάσια του αμυντικού τομέα να εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Ωστόσο, αν το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί πραγματικά είναι ανοιχτό προς συζήτηση, δεδομένων των ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών, του υψηλού πληθωρισμού, των δυτικών κυρώσεων και των ορίων στις εξαγωγές υδρογονανθράκων. Τα δεδομένα που κανονικά θα χρησιμοποιούνται για την προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή:

Η συμπεριφορά των Ρώσων καταναλωτών έχει αλλάξει πολύ ριζικά εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην Ρωσική κοινωνία. Ενώ η πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα σημαντικό σοκ για τη μεσαία τάξη, διοχέτευσε επίσης πλούτο σε πολλούς ανθρώπους που στο παρελθόν πάλευαν να τα βγάλουν πέρα.

Τα στοιχεία. Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα πραγματικά εισοδήματα αυξήθηκαν 5,8% το 2023 μ.Χ. και με τον ίδιο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο του 2024 μ.Χ., σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της Ρωσίας (Rosstat).

Επιπλέον, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος του ρωσικού κράτους το 2023 μ.Χ. ήταν 40% υψηλότερα από το 2021 μ.Χ. (η μερίδα του λέοντος αυτής της αύξησης πραγματοποιήθηκε το 2023 μ.Χ.).

Οι δεκαπέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιφέρειες όσον αφορά την συνεισφορά φόρου εισοδήματος (εξαιρουμένων των περιοχών που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει στην Ουκρανία) δεν περιλαμβάνουν σχεδόν κανέναν από τους παραδοσιακά μεγάλους χορηγούς. Αντίθετα, οι πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από περιοχές που πριν από τον πόλεμο ήταν παραδοσιακά καθαροί αποδέκτες από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Περιλαμβάνουν τη δημοκρατία της Chuvashia (αύξηση 56% σε δύο χρόνια), την περιοχή Bryansk (54%), την περιοχή Kostroma (52%), την περιοχή Kurgan (50%), την περιοχή Smolensk (49%) και την περιοχή Zabaikalsky (47). %). Υπήρχαν μόνο τρεις περιφέρειες όπου η αύξηση της εισφοράς φόρου εισοδήματος ήταν κάτω του 20%.

Οι κύριοι ωφελούμενοι του πολέμου στην Ουκρανία (εξαιρουμένων των αξιωματούχων ασφαλείας και των στρατιωτών) είναι εκείνοι των οποίων τα επαγγέλματα θεωρούνταν από καιρό χαμηλά αμειβόμενα. Τώρα απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς και μεγάλη προσοχή τόσο από τους εργοδότες που αγωνίζονται να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας, όσο και από το κράτος συνολικά.

Ενίσχυση του Putin. Η δημόσια εικόνα του Putin τους παρέχει ένα ανακουφιστικό αίσθημα σταθερότητας και μια αίσθηση ότι οι ηγέτες τους παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το επίπεδο υποστήριξης προς το Ρωσικό καθεστώς μεταξύ αυτών των ομάδων μόνο αυξάνεται (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741175/rosia-oi-afksanomenoi-misthoi-en-kairo-polemou-enisxyoun-tin-ypostiriksi-tis-ergatikis-taksis-ston-putin).


 

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ … ΠΟΥΤΙΝ !!!  ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΔΥΣΗ: «ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ;» ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ!

Πούτιν προς Δύση: ”Τρελαθήκατε εντελώς;”. Δεν απέκλεισε χρήση πυρηνικών! Το Ημερολόγιο ενός … Πούτιν !!! Ο Πούτιν είναι ατομιστής εξού και η Ατομική Ενέργεια. ”Πάσχει” από ”σταλινικό σύνδρομο” ΄Νίκης και θα νικήσει!!! Ο αντίπαλος δεν παίζει με τη φωτιά παίζει με τον πυρηνικό όλεθρο δεν τον έχει ψυχολογήσει καλά.

Ο Πούτιν θα το πάει μέχρι το τέλος και θα βγει νικητής γιατί ακριβώς είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι την άκρη με όποιο κόστος. Θέλει να επισκιάσει τον Στάλιν να τον κάνει δεύτερο.. θα είναι αυτός που θα γκρεμίσει την Αμερικανο-Ευρωπαική Αυτοκρατορία. Ο Πούτιν δεν απέκλεισε χρήση πυρηνικών… «Τρελαθήκατε εντελώς;» : στην αυγή μιας μεγάλης κλιμάκωσης της σύγκρουσης, ο Πούτιν στέλνει μηνύματα στην Δύση…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να αναπτύξει συμβατικούς πυραύλους σε απόσταση προσβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθύτερα στην Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Είπε ότι η Δύση έκανε λάθος να υποθέσει ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα και είπε ότι το πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη Στο περιθώριο του φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος Πρόεδρος οργάνωσε μια συζήτηση με διεθνή πρακτορεία Τύπου, ελπίζοντας να ακουστεί η θέση της Μόσχας πέρα από την πυκνή ομίχλη της προπαγάνδας. Τα βασικά σημεία: Για τις ανησυχητικές ομιλίες της Δύσης για Ρωσική επίθεση κατά του ΝΑΤΟ:

«Ποιος επινόησε αυτή την βλακεία; «Θα ήταν παράλογο αν δεν υπήρχε η ιδέα να εξαπατήσουν τον ίδιο τους τον πληθυσμό». «Σε τι εξυπηρετεί στ’ ‘αλήθεια αυτό; Να διατηρήσουν τη δική τους αυτοκρατορική θέση». Για τα αίτια της σύγκρουσης: «Κανείς στην Δύση δεν θέλει να θυμάται πώς ξεκίνησε αυτή η τραγωδία. Ξεκίνησε με ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία».

«Γιατί [η Γαλλία και η Γερμανία] παραμέλησαν τις υποχρεώσεις τους ως εγγυητές των συμφωνιών μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης που ίσχυαν τότε;» «Άρα είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη. Στο ίδιο επίπεδο με τις αμερικανικές δυνάμεις που έφεραν την κατάληψη της εξουσίας με αντισυνταγματικά μέσα». Για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον:

«Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν αγωνίζονται για την Ουκρανία ή για τον ουκρανικό λαό, αλλά για το μεγαλείο και την ηγεσία τους στον κόσμο».Για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα:

«Γιατί λοιπόν δεν μας επιτρέπεται να προμηθεύουμε τα όπλα μας της ίδιας κατηγορίας σε περιοχές του κόσμου όπου θα πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους;»Σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων:

«Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε δυνατό να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας». «Αυτό δεν μπορείς να το πάρεις στα ελαφρά».

Ο Πούτιν είναι αυτό που λέμε στο παιχνίδι ατομιστής. Είναι ανταγωνιστικός ως το μεδούλι μαχητικός δεν τα παρατάει ποτέ είναι εγκεφαλικός 10 αρι αλλά θέλει τη φάση να την τελειώνει μόνος του. Είναι ατομιστής (εξού κι η Ατομική Ενέργεια) γιατί δεν εμπιστεύεται κανέναν και καλά κάνει..Είναι Κρεμλίνο με τα όλα του.

Πρώτος στις εσωτερικές εκκαθαρίσεις… αυτό και μόνο αν μπορούσαν να το συνεκτιμήσουν οι αντίπαλοι του θα διέβλεπαν πόσο αδίστακτος μπορεί αν γίνει στο εξωτερικό.  Είναι παιδί της Σοβιετικής Ένωσης έχει λάβει αυτή την εκπαίδευση αυτή την κουλτούρα δράσης και τακτικής.. μην ξεγελιούνται κάποιοι με το ότι υπάρχει σε μια νεοφιλελεύθερη εποχή.

Ο Πούτιν θα νικήσει γιατί δεν μπορεί να ηττηθεί.. Σκοπός του δεν είναι η Ουκρανία το είχε το Κίεβο στις 3 μέρες το απέδειξε.. Το Κίεβο ήταν η αφορμή για να βγάλει μπροστά τη Δύση και να πάει στην κόντρα για την οποία εκπαιδεύθηκε και γαλουχήθηκε ορκίστηκε και αυτή είναι η παγκόσμια ηγεμονία της Δύσης!!

Όταν ρωτήθηκε για τις εκκλήσεις του αρχηγού του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει το Ρωσικό έδαφος, ο Πούτιν έκανε διάκριση μεταξύ διαφορετικών πυραύλων, αλλά προειδοποίησε ότι το να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει την Ρωσία με όλο και πιο ισχυρά όπλα αυτό θα ήταν μια σοβαρή κλιμάκωση που θα οδηγήσει τη Δύση σε πόλεμο με Ρωσία.

Η απάντηση της Ρωσίας. Είπε ο 71χρονος αρχηγός του Κρεμλίνου, θα ήταν η κατάρριψη των δυτικών πυραύλων, και συγκεκριμένα ανέφερε το Αμερικανικό ATACMS και τα βρετανικά και γαλλικά πυραυλικά συστήματα.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης παρόμοιων πυραύλων υψηλής τεχνολογίας και μεγάλου βεληνεκούς αρκετά κοντά ώστε να χτυπήσει τα κράτη που επέτρεψαν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με τέτοιους πυραύλους.  “Αν δούμε ότι αυτές οι χώρες παρασύρονται σε πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τότε επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο.

Γενικά, αυτός είναι ένας δρόμος προς πολύ σοβαρά προβλήματα”, είπε ο Πούτιν. Ο Πούτιν δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού σκέφτηκε να παραδώσει τέτοιους πυραύλους. Ο Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε το Κίεβο να εκτοξεύσει ορισμένα όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας...

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 3 Μαΐου, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχονται από την Βρετανία για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, και εναπόκειται στο Κίεβο αν θα το κάνει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για περισσότερες από τρεις ώρες στον νεόκτιστο πύργο της Gazprom, 81 ορόφων, ενόψει του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν έθιξε θέματα από τον πόλεμο στη Γάζα έως τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες μάχονται όχι για την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, αλλά για το δικό τους μεγαλείο».

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν νοιάζεται ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα χρησιμοποιείται ξεκάθαρα σε μια πολιτική μάχη εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

«Καίγονται από μέσα, το κράτος τους, το πολιτικό τους σύστημα… Είναι προφανές σε όλο τον κόσμο ότι η δίωξη του Τραμπ, ειδικά στο δικαστήριο για κατηγορίες που σχηματίστηκαν με βάση γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια, χωρίς άμεση απόδειξη, είναι απλώς η χρήση του δικαστικού συστήματος σε έναν εσωτερικό πολιτικό αγώνα», είπε ο Πούτιν.

Πάνω από δύο χρόνια μετά τον πιο θανατηφόρο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν μιλάει όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης καθώς η Δύση αντιμετωπίζει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, ο Πούτιν είπε ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει τη χρήση τέτοιων όπλων. «Για κάποιο λόγο, η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ», είπε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία κατά την διάρκεια τριών και πλέον ωρών ακρόασης. “Έχουμε ένα πυρηνικό δόγμα, κοιτάξτε τι λέει.

Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας. Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά, επιφανειακά.“

Το δημοσιευμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας το 2020 μ.Χ. καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες ένας Ρώσος πρόεδρος θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο: γενικά ως απάντηση σε επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή στην χρήση συμβατικών όπλων κατά της Ρωσίας «όταν απειλείται η ύπαρξη του κράτους».

Ο Πούτιν θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μέρος μιας υπαρξιακής μάχης με μια φθίνουσα και παρακμιακή Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1.989 μ.Χ., καταπατώντας αυτό που θεωρεί τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση αρνήθηκε να μιλήσει για τα αίτια του πολέμου – ο οποίος είπε ότι ξεκίνησε το 2014 μ.Χ. μετά την ανατροπή ενός φιλορώσου προέδρου με πραξικόπημα του Μαϊντάν της Ουκρανίας. Ο Πούτιν το χαρακτήρισε ως πραξικόπημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οι δυτικοί ηγέτες και η Ουκρανία έχουν υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας σχετικά με τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου με τη Ρωσία, αλλά έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

Παίζει με κλειστά χαρτιά είναι άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών. H Δύση δεν έχει διαβάσει καλά τον Πούτιν, λόγω της παντοδυναμίας της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης υποτιμά τον αντίπαλο..

Επίσης επειδή είναι άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών των πιο ψυχροπολεμικών παίζει με κλειστά χαρτιά. Δεν αποκωδικοποιείται εύκολα.. Θέλει να σβήσει το Στάλιν..το μεγάλο του ανομολόγητο πρότυπο... .ξέρει ότι ο Γ Παγκόσμιος είναι ο πιο σημαντικός και θα τον δώσει...

Για Γάζα… Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε «Αυτό που συμβαίνει στην Γάζα δεν είναι φυσιολογικό, δεν μοιάζει με πόλεμο, αλλά με ολοκληρωτική καταστροφή του άμαχου πληθυσμού!». (..) Θεωρούμε ότι αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ.» (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/blog-post_952.html).

 

Απόφαση ορόσημο Β.Πούτιν: Kτυπήστε Αμερικανικές βάσεις και στόχους του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο – Τέλος η παθητική στάση της Ρωσίας! Στο στόχαστρο 900 βάσεις των ΗΠΑ -Μεντβέντεφ "Θα κτυπήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς".

Επί 3,5 ώρες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ενημέρωνε τους ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ για την αλλαγή στάσης της Μόσχας απέναντι στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία θα εξοπλίσει πλέον όλους τους εχθρούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να κτυπήσουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και στόχους ανά τον κόσμο σε μια εφαρμογή του δόγματος “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”.

Xαρακτηριστικό της κρισιμότητας της ανακοίνωσης – που όμοια της δεν είχε υπάρξει μέχρι τώρα – είναι το γεγονός πως οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι έδειχναν εξαιρετικά ανήσυχοι στο άκουσμα της είδησης. Στο Κρεμλίνο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε στην Δύση να έλαβαν το μήνυμα Πούτιν»!

Το μέλος της Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky πρόσθεσε πως “η υπομονή της Ρωσίας είναι σίγουρα μεγάλη. Αλλά δεν είναι απεριόριστη”. «Η Ρωσία θα δώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε διάφορες περιοχές του κόσμου, από όπου θα υπάρξουν ευαίσθητες επιθέσεις εναντίον χωρών που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία».

Β.Πούτιν: “Κτυπήστε αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο”. Η Ρωσία μπορεί να παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε περιοχές του κόσμου, από τις οποίες θα ακολουθήσουν ευαίσθητες επιθέσεις σε κράτη που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία τόνισε ο Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε την συγκεκριμένη ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη σε συνάντηση στο Lakhta Center με δημοσιογράφους και επικεφαλής των κορυφαίων ειδησεογραφικών πρακτορείων του κόσμου.

«Γιατί εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να προμηθεύσουμε με όπλα ίδιας ισχύος εκείνες τις περιοχές του πλανήτη όπου θα στοχοποιηθούν ευαίσθητες υποδομές εκείνων των χωρών που το κάνουν αυτό προς την Ρωσία;», ήταν τα ακριβή λόγια του Β.Πούτιν όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα πλήγματα εντός της Ρωσικής επικράτειας με δυτικά όπλα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ενός Γ’ ΠΠ. Υπάρχουν περίπου 900 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο. Xωρίς να υπολογίζονται οι Βρετανικές οι οποίες, όπως έχουμε ήδη πει, βρίσκονται στο στόχαστρο.

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι: Μέση Ανατολή, Συρία, Ιράκ, Υεμένη εξοπλισμός Χεζμπολάχ-Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους, drones και αντιπλοϊκούς πυραύλους με στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Πυρηνικά στο Ιράν. Λατινική Αμερική.

Υποστήριξη “εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων” ανά τον κόσμο όχι μόνο στην Αφρική, αλλά και στην Ευρώπη όπως Βόρεια Ιρλανδία,  Σκωτία, Ουαλία, Καταλονία, την Χώρα των Βάσκων, την Κορσική, την Βαυαρία, το Τιρόλο, την Σιλεσία, την Φλάνδρα, γαλλικές αποικίες όπως Νέα Καληδονία και άλλες περιοχές.

Μεντβέντεφ “Θα κτυπήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς”. Την ανακοίνωση Πούτιν -που έγινε για πρώτη φορά- της αποστολής ρωσικών όπλων σε εχθρούς των δυτικών κρατών, με σκοπό να χτυπηθούν οι υποδομές των «εχθρών της Ρωσίας», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Θα χαρούμε με τα πλήγματα από ρωσικά όπλα εναντίον των κοινών μας εχθρών», σχολίασε μεταξύ άλλων ο νο.2 σε δημοφιλία Ρώσος πολιτικός.

«Χθες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέτρεψε για πρώτη φορά την αποστολή των όπλων μας σε περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο με κράτη που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία (ή μάλλον, αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα μας). Με άλλα λόγια, εκείνες τις δυνάμεις που βρίσκονται σε σύγκρουση με την Αμερική και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην εξωτερική μας πολιτική. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι Γιάνκηδες και τα Ευρωπαϊκά σκυλιά τους που τσακώνονται: “έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε οποιαδήποτε όπλα στην Ουκρανία (δηλαδή στον εχθρό της χώρας μας) και όλες οι άλλες χώρες δεν επιτρέπεται να βοηθήσουν την Ρωσία”. Με άλλα λόγια, “θα σας καταστρέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο”, αλλά κανείς δεν τολμά να εφοδιάσει τους Ρώσους με όπλα/εξοπλισμό/άλλη περιουσία για να υπερασπιστούν τη χώρα.

Ας νιώσουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους την άμεση χρήση Ρωσικών όπλων από τρίτους. Αυτά τα άτομα ή οι περιοχές σκόπιμα δεν κατονομάζονται, αλλά θα μπορούσαν να είναι οποιοσδήποτε θεωρούν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους εχθρούς τους. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τη διεθνή αναγνώριση.

Εχθρός τους είναι οι ΗΠΑ, που σημαίνει ότι είναι φίλοι μας. Αφήστε «τις ευαίσθητες υποδομές των κρατών που προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο» να καούν στις κολασμένες φλόγες. Θα καίγονται μαζί με αυτούς που τους ελέγχουν. Και θα χαρούμε τα επιτυχημένα χτυπήματά τους με τα όπλα μας εναντίον των κοινών μας εχθρών!» (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/ektakto-apofash-oroshmo-b-poutin-telos-h-pathhtikh-stash-ths-rwsias-ktuphste-amerikanikes-baseis-kai-stoxous-tou-nato-se-olo-ton-kosmo/).

 

Αντιδράσεις σε Ευρώπη και Αμερική για τον χάρτη του Ε.Μακρόν – Προετοιμάζει την κοινή γνώμη για πόλεμο.

 «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα εναντίον στόχων στην ρωσική συνοριακή περιοχή»! Αυτό, επανέλαβε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επαναβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης.

13 δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων 11 ευρωπαϊκών χωρών, συμφώνησαν να αφήσουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, παρά την έντονη αντίθεση πολλών εθνών.

Στα ρωσικά ΜΜΕ κάνει τον γύρο η εικόνα του Μακρόν, ο οποίος σε επίσκεψη του στην Γερμανία στεκόταν μπροστά στο πλήθος με ένα μικρό χάρτη στο χέρι του, υποστηρίζοντας τον λόγο για τον οποίο τα γαλλικά όπλα που πυροδοτούνται από την Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να χτυπήσουν την Ρωσία!

Οι εικόνες δεν μπορούν παρά να παραπέμπουν σε περίοδο λίγο πριν το ξέσπασμα μεγάλου πολέμου! Οι Ευρωπαίοι πολίτες πραγματοποιούν πορεία στις πρωτεύουσες της Ουγγαρίας και της Γερμανίας, διαμαρτυρόμενοι για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς βλέπουν τον πόλεμο να έρχεται (https://warnews247.gr/diethnh/europe/antidraseis-se-eurwph-kai-amerikh-gia-ton-xarth-tou-e-makron-proetoimazei-thn-koinh-gnwmh-gia-polemo-vid/)!

 

Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks! Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση - Περίεργη ανακοίνωση της Κούβας. Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ Ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!

Ρωσικά πολεμικά πλοία και τουλάχιστον ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά αναπτύσσονται έξω από τις ακτές των ΗΠΑ σύμφωνα με Αμερικανούς Αξιωματούχους.

Τα Ρωσικά πολεμικά πλοία θα κατευθυνθούν στην Κούβα και τη Βενεζουέλα και μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να πραγματοποιήσουν νέες ασκήσεις το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα δεν προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για τις ασκήσεις αυτές και η στρατιωτική αυτή ανάπτυξη φαίνεται πως έχει μόνιμη βάση. Το Αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί να διαπιστώσει αν τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια φέρουν πυρηνικούς πυραύλους ή αν μεταφέρουν κάποιο “ιδιαίτερο φορτίο” για την Κούβα και την Βενεζουέλα.

«Η Ρωσία μετακινεί Στόλο και Αεροπορία για στρατιωτικές ασκήσεις λόγω της αυξανόμενης υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο. Η Ρωσία δείχνει ότι είναι ακόμα ικανή για ένα ορισμένο επίπεδο παγκόσμιας προβολής ισχύος», λένε οι ίδιες Αμερικανικές πηγές.

Ο απόπλους… Επιβεβαιώνει η Κούβα – Διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά… Μια ομάδα ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου πολλαπλού ρόλου, θα φτάσει σύντομα στην Κούβα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια ναυτική ομάδα του Βόρειου Στόλου διασχίζει τον Ατλαντικό και κατευθύνεται προς την Κούβα.

Από τις 12 Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ομάδα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούμενη από τέσσερα σκάφη. Η επίσκεψη αυτή σχετίζεται με τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ Κούβας και Ρωσίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανόνες” δήλωσε το κουβανικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στα ρωσικά πλοία.

Λένε αλήθεια οι Ρώσοι; Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Μόσχα; Είναι μόνο αυτά τα πλοία ή υπάρχουν και άλλα ρωσικά υποβρύχια στην περιοχή; Το Κουβανικό Υπουργείο Άμυνας ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε την άφιξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων.

Μέχρι αργά την Πέμπτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ή ο Βόρειος Στόλος δεν έβγαλαν καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την Αβάνα ως πρώτο προορισμό για το ταξίδι που λέγεται ότι θα διαρκέσει «αρκετούς μήνες»…

Το CBS News αναφέρει επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ότι στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος και στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας. “Θα είναι οι πρώτες ταυτόχρονες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που διεξάγει η Ρωσία στην Καραϊβική από το 2019 μ.Χ. Οι ΗΠΑ τα ερμηνεύουν ως απάντηση στην αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία και την εντατικοποίηση των ασκήσεων των ΗΠΑ με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ” σημειώνει το CBS News.

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon και το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία στέλνει την φρεγάτα κλάσης 22350 Admiral Gorshkov που φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, το  πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Yasen-M Kazan, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin και το σωστικό ρυμουλκό «Nikolai Chiker».

Το Admiral Gorshkov είναι το πρώτο σκάφος της τελευταίας κατηγορίας φρεγατών της Ρωσίας. Το πολεμικό πλοίο που τέθηκε σε υπηρεσία το 2018 φέρει πυραύλους κρουζ Zircon, Kalibr και Oniks, καθώς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους Otvet.

Υποβρύχια κλάσης Yasen. Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M ναυπηγήθηκε το 2017 μ.Χ. και τέθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο το 2021 μ.Χ. Το Kazan (K-560) τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα 4ης γενιάς KTP-6. Το υποβρύχιο λέγεται ότι είναι το πιο αθόρυβο στον ρωσικό στόλο. Η επίσκεψη στην Αβάνα την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη σε λιμάνι του εξωτερικού ενός υποβρυχίου κλάσης Yasen-M.

Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M (Project 885) αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του υποβρυχίου Yasen (Project 885) και ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική κλάση όπως την αύξηση των κάθετων εκτοξευτών πυραύλων από 8 σε 10 και την μείωση των τορπιλοσωλήνων από 10 σε 8 με αποτέλεσμα την αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς από 40 σε 50 πυραύλους cruise τύπου 3M14K (SS-N-30A).

Η κλάση υποβρυχίων Yasen-M (Project 885) σχεδιάστηκε από το γραφείο υποβρυχίων Malakhit Marine Engineering Bureau. Πρόκειται να αντικαταστήσει τα 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια Antey (Project 949A) κλάσης Oscar.

Τα Yasen-M μπορούν να επιτεθούν σε παράκτιους στόχους, όπως ναυτικές βάσεις και λιμάνια. Για να χτυπήσουν τα εχθρικά πλοία, τα υποβρύχια κλάσης Yasen μεταφέρουν τους πυραύλους Onik (3M55) με βεληνεκές 320 ναυτικών μιλίων (ή 592,64 χιλιόμετρα).

Αντίθετα, στον ρόλο της χερσαίας επίθεσης, τα υποβρύχια φέρουν τους πυραύλους Kalibr (3M14K) με βεληνεκές 1.600 ναυτικών μιλίων (2963,2 χιλιόμετρα). Το αναβαθμισμένο υποβρύχιο κλάσης Yasen-M μπορεί επίσης να εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους 3M22 Zircon κατά πλοίων και χερσαίων στόχων, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων και ταχύτητες 8 Mach.

Πρόσφατα, ο διοικητής της δύναμης Northcom του στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Glen VanHerc, είπε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας. “Η Ρωσία αναπτύσσει ολοένα και πιο συχνά στην περιοχή τα υποβρύχια Yasen. Ο κίνδυνος αυξάνεται απόλυτα. Τον τελευταίο χρόνο, η Ρωσία «τοποθέτησε» επίσης τα Yasen στον Ειρηνικό», σημείωσε.

«Τώρα, όχι μόνο στον Ατλαντικό, αλλά τα έχουμε και στον Ειρηνικό, και είναι απλώς θέμα χρόνου –πιθανόν ένα ή δύο χρόνια– προτού αυτή να είναι μια επίμονη απειλή. Αυτός ο αντίκτυπος μειώνει τον χώρο λήψης αποφάσεων για τον ηγέτη μίας σε μια περίοδο κρίσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Edward Geist της RAND Corporation με έδρα τις ΗΠΑ, τα υποβρύχια κλάσης Yasen είναι «το στολίδι του σύγχρονου ρωσικού ναυτικού και ίσως η κορυφή της σημερινής ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας».

Οι ΗΠΑ έψαχναν να το βρουν για εβδομάδες. «Για πρώτη φορά στην Ρωσική ιστορία, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να απειλήσει μια ευρωπαϊκή ακτή ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις ηπειρωτικές ΗΠΑ με όπλα ιδιαίτερα μεγάλης ακριβείας», δήλωσε ο Michael Petersen, διευθυντής του Ινστιτούτο Ναυτικών Σπουδών της Ρωσίας στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Επίσης, το Yasen είναι το πιο αθόρυβο από τα Ρωσικής κατασκευής υποβρύχια, σύμφωνα με μια έκθεση του 2009 από την αξιολόγηση του Γραφείου Ναυτικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (ONI). Είναι επίσης από τα πιο ικανά υποβρύχια στον κόσμο.

Για παράδειγμα, το 2014 μ.Χ., ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για τα υποβρύχια της Διοίκησης Συστημάτων Ναυτικής Θάλασσας των ΗΠΑ είπε ότι θαύμαζε το K-560 Severodvinsk και έβαλε το αντίγραφό του στο γραφείο του. «Θα αντιμετωπίσουμε δυνατούς πιθανούς αντιπάλους. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το Severodvinsk», είπε ο αντιναύαρχος Dave Johnson σε συνέδριο τον Οκτώβριο.

«Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος με αυτό το πλοίο που έβαλα το Carderock (κέντρο ναυτικών δοκιμών) να κατασκευάσει ένα μοντέλο από μη ταξινομημένα δεδομένα». Το 2019 μ.Χ., αξιωματούχοι του Πενταγώνου αποκάλυψαν ότι το Severodvinsk έπλεε στον Ατλαντικό το 2018 μ.Χ. επί εβδομάδες και οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να το βρουν (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/eksw-apo-tis-aktes-twn-hpa-rwsika-polemika-ploia-kai-to-state-of-the-art-purhnokinhto-upobruxio-yasen-m-me-uperhxhtikous-zircon-kalibr-kai-oniks/).

 

Πυρηνική επιχείρηση «Αδιανόητο»-Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει Βρετανία- Γαλλία μέσα σε 24 ώρες προκαλώντας σοκ στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε πυρηνικά καταφύγια, ενώ έχουμε για πρώτη φορά δημοσιοποίηση Ρωσικού σχεδίου αν συνεχιστούν οι εντολές στο Κίεβο για πυραυλικό σφυροκόπημα κατά Ρωσικών πόλεων.

“Η επιχείρηση «Αδιανόητο» της Ρωσίας μπορεί να καταστρέψει τη Βρετανία και τη Γαλλία «μέσα σε μια μέρα», ανέφερε στρατιωτικός ειδικός, προκαλώντας τρόμο σε πολλά ΜΜΕ. Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την ικανότητα να καταστρέψει τη Βρετανία και τη Γαλλία μέσα σε μια μέρα, εάν ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει συχνά έναν υπαινιγμό για την απειλή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Λίγο διάστημα αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε μια προειδοποίηση περί επικείμενου «3ου Παγκοσμίου Πολέμου» στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, Ρώσος σύμβουλος και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα μπορεί εύκολα να απενεργοποιήσει τα πυρηνικά αποτρεπτικά συστήματα της Βρετανίας και της Γαλλίας «μέσα σε μια μέρα» εάν ξεσπάσει μια παγκόσμια σύγκρουση.

"Η Ρωσία θα εξαλείψει τις πυρηνικές δυνατότητες της Βρετανίας και της Γαλλίας εντός μιας ημέρας μετά τη διεξαγωγή της Επιχείρησης «Αδιανόητο», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Μόσχας Δρ Γιούρι Μπαράντσικ, περιγράφοντας την απάντηση της Ρωσίας εάν ο πόλεμος του Πούτιν κατά της Ουκρανίας μεταβεί σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror. «Μέσα σε μια μέρα, πραγματοποιούμε την Επιχείρηση Αδιανόητο. Εξαλείφουμε τις πυρηνικές δυνατότητες της Βρετανίας και της Γαλλίας», ανέφερε η Mirror σύμφωνα με τον Δρ Γιούρι Μπαράντσικ.

Η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς πυρηνικά καταφύγιαΗ κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε πυρηνικά καταφύγια, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας δεν τελειώνει πουθενά, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να επενδύει σε πρόγραμμα αξίας 330.000 λιρών σε μεγάλες πόλεις, για την κατασκευή κινητών πυρηνικών καταφυγίων.

Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Express, αυτά τα καταφύγια θα βοηθήσουν τον πληθυσμό να βρει καταφύγιο κατά την διάρκεια ενός καταστροφικού πολέμου. "Η Επιχείρηση “Αδιανόητο” του Βλαντιμίρ Πούτιν θα βοηθούσε στην επίτευξη δύο σκοπών", είπε ο Δρ Μπαράντσικ. Το πρώτο θα ήταν να στερηθεί η Ευρώπη από το στρατιωτικό γεωπολιτικό της καθεστώς. Στη συνέχεια, θα είχαμε μείωση του αριθμού των πυρηνικών δυνάμεων από εννέα σε επτά.

«Η επιχείρηση «Αδιανόητο» θα “ξεδόντιαζε” την Βρετανία και την Γαλλία», είπε ο Δρ Γιούρι Μπαράντσικ, ενώ σκιαγραφούσε τις τακτικές της Ρωσίας εάν εκτυλιχθεί ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο το μπλοκ του ΝΑΤΟ, θα έχανε όλες τις ευκαιρίες να εκβιάσει την Ρωσία στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων.

"Η καταστροφή της Γαλλίας και της πυρηνικής ικανότητας της Ευρώπης θα άφηνε το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, μόνο με τα  τακτικά όπλα και πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, ωστόσο, η χρήση τους θα σήμαινε την «καταστροφή της Αμερικής», σημείωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Σχετικά με το σχέδιο της Ρωσίας για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρωσία θα ήταν σε θέση να εξουδετερώσει το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου «χωρίς μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Δρ Μπαράντσικ, προσθέτοντας ότι η απενεργοποίηση των γαλλικών πυρηνικών όπλων θα ήταν λίγο πιο «περίπλοκη.

"Μετά το πρώτο βήμα, η Ρωσία θα εξέδιδε μια τελική προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν εντός 24 ωρών από τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κίεβο, και να εφαρμόσουν την Ρωσική πρόταση για το Ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας», ανέφερε η Mirror, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ειδικό. Μιλάμε για το σενάριο ενός απόλυτου πολέμου που φυσικά δεν θα είχε νικητές αλλά μόνο ηττημένους, με τους περισσότερους να βρίσκονται στην Γηραιά Ήπειρο (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7245339_pyriniki-epiheirisi-adianoito-i-rosia-mporei-na-katastrepsei).


ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ – ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη συμφωνήσει στην προετοιμασία μιας δύναμης 300.000 στρατιωτών.

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να μεταφέρει αμερικανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα στην πρώτη γραμμή, σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Telegraph.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο και η Δύση συγκρουστεί με τη Ρωσία, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα προσγειώνονταν σε ένα από τα πέντε λιμάνια του σχεδίου και θα απλώνονταν κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επίθεση από την Μόσχα, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Βρετανική εφημερίδα, εν μέσω προειδοποιήσεων από κορυφαίους ηγέτες της Συμμαχίας ότι οι δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με τη Ρωσία τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Τα εν λόγω λιμάνια βρίσκονται σε Νορβηγία, Ολλανδία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, τα υπάρχοντα σχέδια προβλέπουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Ρότερνταμ, πριν επιβιβαστούν σε τρένα που τους μεταφέρουν μέσω της Γερμανίας και μετά στην Πολωνία.

Ωστόσο, γίνονται επίσης παρασκηνιακές ρυθμίσεις για την επέκταση των διαδρομών σε άλλα λιμάνια για να διασφαλιστεί ότι η επίγεια γραμμή επικοινωνίας δεν μπορεί να διακοπεί από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Ενδεικτικά, ο υποστράτηγος Alexander Sollfrank, ο αρχηγός της διοικητικής ομάδας JSEC (Joint Support and Enabling Command) του ΝΑΤΟ, δήλωσε στην Telegraph: «Η Ουκρανία υποφέρει πάρα πολύ από αυτές τις Ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα υλικοτεχνικά συστήματα».

Σε περίπτωση που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εισέλθουν από την Ολλανδία χτυπηθούν από ρωσικούς βομβαρδισμούς ή καταστραφούν λιμάνια της βόρειας Ευρώπης, η Συμμαχία πρόκειται να στρέψει το βλέμμα της στα λιμάνια της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Από τα Ιταλικά λιμάνια, τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω ξηράς μέσω της Σλοβενίας, της Κροατίας στην Ουγγαρία, η οποία μοιράζεται σύνορα με την Ουκρανία.

Παρόμοια σχέδια υπάρχουν για μεταφορά δυνάμεων από ελληνικά και τουρκικά λιμάνια μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να φτάσουν στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας. Παράλληλα, εκπονούνται σχέδια για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω λιμανιών στα Βαλκάνια, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν ήδη συμφωνήσει στην προετοιμασία μιας δύναμης 300.000 στρατιωτών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα για να μπορούν να τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή δράση.  Επίσης, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που παραπέμπουν σε σενάρια παγκοσμίου πολέμου.

Την ίδια στιγμή και η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορά της. Σύμφωνα με το Think Tank Royal United Services Institute (RUSI), μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους υπήρχαν 470.000 στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, ώστε να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο αντιστράτηγος του ΝΑΤΟ Alexander Sollfrank, επικεφαλής της Διοίκησης Επιμελητείας της Συμμαχίας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως «παρατηρήσαμε ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης της Ουκρανίας. Προφανώς, τεράστιες βάσεις όπως αυτές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι αδύναμες, γιατί θα καταστραφούν στα πολύ πρώτα στάδια της σύγκρουσης».

Η Δύση πιέζει για κλιμάκωση της σύγκρουσης. ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν στην Ουκρανία το «πράσινο φως» για χτυπήματα με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας, έστω και κοντά στα σύνορα με το Kharkiv, με τη Ρωσία να ξεκαθαρίζει πως ένα τέτοιο χτύπημα θα έχει «μοιραίες συνέπειες».

«Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων;», είχε αναφέρει ο Πρόεδρος Vladimir Putin. Μάλιστα, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που κρίνει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «υπαρξιακή απειλή», δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά όπλα (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/blog-post_5.html).

 

Βρετανικός The Telegraph: «Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους 5 άξονες εισβολής των ΗΠΑ στην Ρωσία». Η κύρια διαδρομή θα είναι Πειραιάς-Θεσσαλονίκη-Βουλγαρία. Ο Βρετανικός Telegraph αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει πολλαπλούς «χερσαίους άξονες» στην Ευρώπη για μία εισβολή στην Ρωσία και ένας από αυτούς ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη!

Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ο βασικός λιμένας αλλά ο Telegraph δίνει και ένα νέο διάδρομο Πειραιά-Θεσσαλονίκη-Βουλγαρία, προφανώς γιατί οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης δεν επαρκούν. Βέβαια, μόνο απλό δεν είναι αυτό για λόγους που θα εξηγηθούν σε μεθύστερο ρεπορτάζ.

Πρόκειται για διαδρόμους από τους οποίους θα μεταφερθούν τα αμερικανικά στρατεύματα και θα προμηθευτούν οι δυτικές δυνάμεις απαραίτητα εφόδια «για να σταματήσουν μία μεγάλη ρωσική επίθεση» αλλά στην πραγματικότητα ο πραγματικός στόχος είναι πλέον η εισβολή στην ίδια την Ρωσία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αμερικανοί στρατιώτες θα αποβιβάζονται σε πέντε προεπιλεγμένα ευρωπαϊκά λιμάνια και θα μεταφέρονται κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επίθεση από την Μόσχα, είπαν αξιωματούχοι στην «The Telegraph».

Οι «υλικοτεχνικές» διαδρομές έχουν γίνει βασική προτεραιότητα από τότε που οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να προετοιμάσουν μία δύναμη αποτελούμενη από 300.000 στρατιώτες που θα παραμείνουν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τη Συμμαχία.

Τα υπάρχοντα σχέδια προβλέπουν ότι τα Αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάζονται κυρίως σε ολλανδικά λιμάνια πριν επιβιβαστούν σε τρένα που τους μεταφέρουν μέσω της Γερμανίας και της Πολωνίας. Τα Αμερικανικά στρατεύματα θα αποβιβάζονταν πρωτίστως στο λιμάνι του Ρότερνταμ πριν μεταφερθούν προς τα ανατολικά.

Εάν όμως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εισέρχονται από την Ολλανδία χτυπηθούν από ρωσικούς βομβαρδισμούς ή καταστραφούν λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, η συμμαχία πρόκειται να στρέψει το επίκεντρό της στα λιμάνια της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας!

Από τα Ιαλικά λιμάνια, τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω ξηράς μέσω της Σλοβενίας και της Κροατίας στην Ουγγαρία, η οποία μοιράζεται τα σύνορα της με την Ουκρανία.

Παρόμοια σχέδια υπάρχουν για μεταφορά δυνάμεων από τουρκικά και Ελληνικά λιμάνια μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να φτάσουν στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας. Επίσης, εκπονούνται σχέδια για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω λιμανιών στα Βαλκάνια, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Όπως όλα δείχνουν η Ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα τους επόμενους μήνες και ίσως τα προβλήματα αυτά να παρουσιαστούν πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου όπου πολλοί θα έλπιζαν σε μία αλλαγή στην κορυφή της Αμερικανικής εξουσίας. (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vretanikos-the-telegraph-i-ellada-tha-einai-enas-apo-tous-5-aksones-eisvolis-ton-ipa-stin-rosia/)

 

Βαδίζουμε σαν ζόμπι στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Εάν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους κατά της Ρωσίας, τότε τα αντίποινα του Πούτιν θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Η καταστροφική κατάσταση στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και ο εκτεταμένος πόλεμος που επιχειρούν να προκαλέσουν εξυπηρετούν μόνο τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αμφισβητείται από τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους συμμάχους τους.

Με την υποστήριξη της Ευρώπης, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους απώλεσαν όποια ηγεμονία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και με τον υπερδιογκωμένο εγωισμό του Μακρόν, που θεωρεί εαυτόν κάτι που δεν είναι, η σημερινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί χρησιμεύει μόνο για να ενισχύσει τον εναγκαλισμό μας με ακόμα μία προαναγγελλόμενη ταπείνωση, που θα μας υπενθυμίζει για δεκαετίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που υπαγορεύουν τους κανόνες, είτε στην διαχείριση, για παράδειγμα, του αφηγήματος για το κλίμα είτε στην απόφαση να τερματίσει, να παρατείνει ή να κλιμακώσει την Ρωσοουκρανική σύρραξη, αφήνοντας τους ευρωπαϊκούς λαούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ουκρανών, σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση.

Με το να επιτρέψουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος στην περίπτωση επίθεσης στο Χάρκοβο, με το να στείλει ο μαθητευόμενος μάγος Μακρόν στρατιωτικούς «εκπαιδευτές» στην Ουκρανία, η διεθνής κοινότητα αδιαμφισβήτητα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και η ανθρωπότητα βαδίζει σαν ένα ζόμπι προς τα κει. Βιώνουμε ίσως την σύγχρονη εκδοχή του 1.914 μ.Χ.

Τουλάχιστον στην Γαλλία, όπου ο Μακρόν έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, αλλά και τον σεβασμό των Γάλλων στο πρόσωπό του, ο πολιτικός νάνος θα ήθελε πολύ να αρχίσει ο πόλεμος ει δυνατόν πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι που θα του επέτρεπε να σβήσει από τον χάρτη τα καταστροφικά για την Γαλλία χρόνια της διακυβέρνησης του, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια της επιρροής της Γαλλίας στις χώρες του Σαχέλ, την εξέγερση στην Νέα Καληδονία, την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή…

Η αλαζονική του φύση πιστεύει πως παίζοντας με την φωτιά και τις ζωές των Γάλλων αλλά και των Ευρωπαίων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ακόμα και στην ίδια την Εθνοσυνέλευση της χώρας του, ενδεχομένως να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία με μια τρίτη θητεία, η οποία θα του επιτρέψει να συνεχίσει την καταστροφική του για όλους πορεία.

Αν τελικά οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και κατ’ επέκταση το ΝΑΤΟ, που ενεργεί σαν ένας πυρομανής πυροσβέστης, προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους, τότε είναι σαφές ότι τα αντίποινα του Πούτιν θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Για τον λόγο αυτόν, οποιαδήποτε απόφαση περαιτέρω εμπλοκής των Ευρωπαϊκών χωρών στην Ουκρανία δεν πρέπει να είναι ειλημμένη κι επιβαλλόμενη. Θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα ή, τουλάχιστον, σε ψηφοφορία στα τοπικά Κοινοβούλια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι Ευρωπαίοι επιθυμούν -ναι ή όχι- να βρεθούν αύριο, μεθαύριο ή σε μερικούς μήνες σε άμεσο πόλεμο με την Ρωσία.

Κι αυτό προς όφελος μιας χώρας που δεν είναι ούτε μέλος του ΝΑΤΟ ούτε της Ε.Ε. κι ούτε υπήρξε ποτέ ιστορικός σύμμαχος της Ελλάδας ή της Γαλλίας, πριν από την πρόσφατη αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Γαλλία, χωρίς να ερωτηθεί κανείς. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπογράψει μυστική αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία, με άγνωστο περιεχόμενο (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/blog-post_21.html)!

 

Η Γερμανία οδεύει ξανά σε πόλεμο με τη Ρωσία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε οικονομία-κοινωνία- Ένοπλες Δυνάμεις – Αποθήκευση τροφίμων, καταφύγια σε όλη την χώρα. Αναλυτικά το πολεμικό σχέδιο της Γερμανίας.

Το Γερμανικό Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης ο οποίος προβλέπει μέτρα οργάνωσης της χώρας σε περίοδο πολέμου. Πρόκειται για ένα έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές συνολικής άμυνας. «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Γερμανία βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή» αναφέρεται ήδη στην πρώτη παράγραφο.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι αρμοδιότητες του καγκελάριου θα αυξηθούν, με την μεταβίβαση σε αυτόν των εξουσιών ελέγχου και άμυνας. Ο Υπουργός Άμυνας θα είναι μόνο επικεφαλής της διοίκησης της Μπούντεσβερ. Ένα άλλο τμήμα αφορά μια σειρά από πιο ειδικούς κανονισμούς, που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν τη λειτουργία της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η αποθήκευση ενέργειας ή τροφίμων, η δημιουργία καταφυγίων καθώς και η υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν άμεσα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και να προειδοποιούν.

«Οικιακά καταφύγια». Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων στα μέσα του μηνός στο Πότσνταμ θα συζητηθεί έκθεση εμπειρογνώμων του υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές και του Οργανισμού Ακινήτων.

Σε αυτήν αναλύονται οι καλύτεροι τρόποι προστασίας των πολιτών σε περίπτωση πολέμου, υπό το πρίσμα μιας νέας αντίληψης πολιτικής προστασίας. Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν αναμένονται βομβαρδισμοί που θα κατέστρεφαν ολόκληρες πόλεις. Γι’ αυτό ο πληθυσμός της Γερμανίας δεν θα πρέπει να βρίσκει προστασία σε μεγάλα δημόσια καταφύγια.

Αυτό οφείλεται στο ότι «δεν προσφέρουν ασφάλεια έναντι σύγχρονων όπλων ακριβείας, που καταστρέφουν καλά επιλεγμένους στόχους με σημασία μόνο για τον πόλεμο, και σε περίπτωση επίθεσης έχουν χρόνο προειδοποίησης μόνο λίγων λεπτών».

Αλλά τι ακριβώς συνιστούν οι εμπειρογνώμονες; «Δωμάτια κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή μέσα σε κτήρια θα μπορούσαν να προστατεύσουν ήδη από ορισμένους από τους πιθανούς κινδύνους». Μια άλλη επιλογή θα ήταν τα λεγόμενα «οικιακά καταφύγια», δηλαδή κελάρια, δωμάτια ή χώροι κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή στο εσωτερικό κτηρίων.

Μάλιστα για να βελτιωθεί ο βαθμός προστασίας, προτείνονται τρόποι όπως θωράκιση των τοίχων ή προσωρινή κάλυψη των παραθύρων και ανοιγμάτων του υπογείου … από ανθρώπους χωρίς τεχνική κατάρτιση και σε εθελοντική βάση. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν επίσης Shelter Sharing, την κοινή χρήση αυτών των καταφυγίων, αν και «η πλειονότητα του πληθυσμού θα μπορούσε να δημιουργήσει καταφύγια σε δικούς του χώρους».

Απώτερος στόχος «η δημιουργία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού χώρων αυτοπροστασίας, οι οποίοι βέβαια προσφέρουν σημαντικά λιγότερη προστασία σε περίπτωση πυρηνικών, βιολογικών και χημικών επιθέσεων».

Επιπλέον, σε αστικά κέντρα πρέπει να προσφέρονται επιλογές προστασίας για όσους «αιφνιδιάζονται από μια στρατιωτική επίθεση ενώ βρίσκονται εν κινήσει». Για αυτήν την περίπτωση κατάλληλα ως κτίρια θα ήταν δωμάτια σε δημόσια κτίρια, πολυκαταστήματα, υπόγειοι χώροι γκαράζ, υπόγειοι σταθμοί, σήραγγες.

Κατευθυντήριες γραμμές συνολικής άμυνας. Οι εμπειρογνώμονες ζητούν εδώ και χρόνια την αναθεώρηση των υφιστάμενων αντιλήψεων για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, και η ομάδα εμπειρογνωμόνων δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή εναλλακτικές τώρα σε αυτό με το έγγραφό της.

Το ότι η κατάσταση των υφιστάμενων καταφυγίων δεν είναι καλή, είναι κοινό μυστικό. Από τα 2.000 δημόσια καταφύγια που υπήρχαν κάποτε, 579 είναι σήμερα ακόμη σε λειτουργία. Μόνο 470.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο σε αυτά. Ωστόσο, αυτά τα καταφύγια μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να προστατευτεί κανείς.

Η έκθεση αναφέρει ρητά ότι η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα των σημερινών οπλικών συστημάτων είναι «τόσο μεγάλη, που ένα άμεσο χτύπημα θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε είδους καταφύγιο». Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πλήρης προστασία από τις εχθρικές επιθέσεις.

Αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη του κράτους να σχεδιάσει νέα μέτρα προστασίας και, δεδομένης της κακής κατάστασης των κλασικών καταφυγίων, η επιτροπή προτείνει κάτι το ασυνήθιστο: τη μετατροπή των ιδιωτικών κελαριών σε καταφύγια.

Οι εμπειρογνώμονες υπολογίζουν ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν περίπου 210.100 μεγαλύτερα καταφύγια για την προστασία περίπου 85 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή όσων ζουν στην Γερμανία. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 140,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γερμανία: Τρόφιμα αποθηκεύει η κυβέρνηση. Νέο σχέδιο άμυνας της οικονομίας και ευρύτερα της  κοινωνίας της Γερμανίας ενέκρινε η κυβέρνηση απέναντι στις νέες πολεμικές απειλές. Η κυβέρνηση στην Γερμανία θέλει να εξοπλιστεί με μια νέα στρατηγική για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας στην λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως βάση χρησιμεύει η λεγόμενη «οδηγία-πλαίσιο για την ολική άμυνα» (RRGV) του 1.989 μ.Χ., η οποία έχει πλέον προσαρμοστεί στις τρέχουσες προκλήσεις.

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η Γερμανία βρίσκεται και πάλι υπό στρατιωτική απειλή», αναφέρεται στο 81σέλιδο έγγραφο, το οποίο εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη. Ως απάντηση, το έγγραφο απαριθμεί πλέον κανόνες και υποχρεώσεις που θα ισχύουν σε περίπτωση πολέμου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) δήλωσε μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: «Όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης πρέπει να συνεργαστούν στενά, έχουμε στενά συνδεδεμένη στρατιωτική και πολιτική άμυνα».

Ο Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) τόνισε ότι η Γερμανία βιώνει σήμερα μια «εντατικοποιημένη κατάσταση απειλών» – στον κυβερνοχώρο, μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν πάνω από βάσεις της Bundeswehr, εκστρατείες παραπληροφόρησης και κλασικές δολιοφθορές. «Είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε σε αυτό συνολικά», δήλωσε ο Πιστόριους.

Το έγγραφο αποτελεί μέρος του επαναπροσδιορισμού της πολιτικής ασφάλειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο οποίος αποσκοπεί στο να δώσει νέα πνοή στην Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας της κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Πιστόριους είχε ήδη παρουσιάσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της αμυντικής πολιτικής τον περασμένο Νοέμβριο. Το νέο έγγραφο συνδυάζεται τώρα με την πολιτική άμυνα. Η Handelsblatt παραθέτει τα κύρια περιεχόμενα.

Σαφείς αρμοδιότητες. Οι ευθύνες σε περίπτωση πολέμου αναφέρονται και πάλι με σαφήνεια στο έγγραφο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη στρατιωτική άμυνα και καθορίζει την γενική ιδέα και τους όρους-πλαίσιο στον τομέα της πολιτικής άμυνας, οι οποίοι πρέπει στη συνέχεια να εφαρμοστούν από τα ομόσπονδα κρατίδια.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι υπεύθυνα για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον άμαχο πληθυσμό. Το έγγραφο υπογραμμίζει τη σημασία ενός λειτουργικού συστήματος υποβολής εκθέσεων, ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι σχετικές πληροφορίες φθάνουν εγκαίρως στις αρμόδιες αρχές και τα διοικητικά επίπεδα. Αυτό δεν λειτούργησε σωστά κατά την διάρκεια της καταστροφής από τις πλημμύρες στην κοιλάδα Ahr.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να δίνει οδηγίες στις κυβερνήσεις των κρατιδίων και να αναπτύσσει την ομοσπονδιακή αστυνομία σε ολόκληρη την Γερμανία. Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχύουν σαφείς κανόνες προκειμένου να ενημερώνουν τον πληθυσμό για τις απειλές.

Για να διασφαλιστεί ότι τα κυβερνητικά όργανα και η δικαιοσύνη είναι πάντοτε σε θέση να δράσουν σε περίπτωση άμυνας, οι θητείες και οι εκλογικές περίοδοι για τη Bundestag και τα κοινοβούλια των κρατιδίων μπορούν να προσαρμοστούν έτσι ώστε να μην χρειάζεται να διεξαχθούν εκλογές κατά την διάρκεια ενός πολέμου.

Εφοδιασμός του πληθυσμού. Εάν χρειαστεί, είναι δυνατόν να γίνουν «ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αλυσίδα τροφίμων» προκειμένου να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός του άμαχου πληθυσμού και των στρατιωτών. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί επίσης να κατάσχει τρόφιμα που βρίσκονται σε ανεπάρκεια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποθηκεύει επίσης η ίδια δημητριακά, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα στο πλαίσιο της πολιτικής ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης. Στόχος είναι να συμβάλει στην παροχή στον πληθυσμό τουλάχιστον ενός γεύματος την ημέρα, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, το έγγραφο τονίζει επίσης την προσωπική ευθύνη του πληθυσμού. Ο τότε ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζέρ (Thomas de Maizière), δέχθηκε έντονη κριτική το 2016 μ.Χ., όταν συμβούλευσε τους πολίτες να αποθηκεύσουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης ενόψει της απειλής της τρομοκρατίας. Ο μεγάλος συνασπισμός είχε ήδη παρουσιάσει τότε μια νέα αντίληψη για την πολιτική άμυνα.

Η Φέσερ είχε κάνει παρόμοια σχόλια και πριν από δύο χρόνια. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες δεν μπορούν να υπολογίζουν ότι η κρατικά οργανωμένη βοήθεια θα είναι άμεσα διαθέσιμη παντού, αναφέρει τώρα η εφημερίδα. «Επομένως, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να βοηθήσουν πρώτα τους εαυτούς τους και επίσης να παρέχουν βοήθεια από τους γείτονες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων τους».

Καταφύγια και σειρήνες. Ένα αδύναμο σημείο στη Γερμανία είναι η έλλειψη καταφυγίων. Σε αντίθεση με τη Φινλανδία, για παράδειγμα, στη χώρα αυτή δεν υπάρχει θέση σε καταφύγιο για κάθε πολίτη. Ακόμη και εκεί που υπάρχουν φρεάτια ή υπόγεια που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια, οι κάτοικοι γενικά δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν.

Η γερμανική κυβέρνηση εστιάζει επομένως στη «βασική προστασία από τις επιπτώσεις των πολεμικών όπλων», η οποία θα προκύψει από τον «συμπαγή κτιριακό ιστό που υπάρχει σε όλη τη Γερμανία». Στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα, «τα υπόγεια σε συμπαγή κατασκευή θα μπορούσαν να προσφέρουν καλές επιλογές κάλυψης», αναφέρει το έγγραφο. «Υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων ή υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους προσφέρουν επίσης προστασία από εκρήξεις».

Πρέπει να ειδοποιηθούν πριν αναζητήσουν καταφύγιο. Ωστόσο, οι σειρήνες καταργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην Γερμανία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης το 2021, αλλά λειτουργεί και το Modular Warning System (MoWaS).

Αυτό χρησιμοποιείται για την καταγραφή επίσημων προειδοποιητικών μηνυμάτων για τον πληθυσμό και την διανομή τους σε μεγάλο αριθμό λεγόμενων πολλαπλασιαστών προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, των συστημάτων πληροφοριών της πόλης, της «Cell Broadcast» ή εφαρμογών προειδοποίησης όπως η «Nina».

Η Γερμανία ως κόμβος για το ΝΑΤΟ. Το έγγραφο λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία δεν θα είναι πλέον κράτος πρώτης γραμμής σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά θα αποτελεί κόμβο για τα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ που κατευθύνονται προς το θέατρο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του ελιγμού μεγάλης κλίμακας «Steadfast Defender», ο οποίος ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου, ασκήθηκε ακριβώς αυτή η μεταφορά στρατιωτών και υλικού.

Ωστόσο, η «υποστήριξη των συμμάχων ως χωρών διέλευσης και φιλοξενίας» δεν είναι «καθαρά στρατιωτικό, αλλά εθνικό καθήκον», σύμφωνα με το έγγραφο που εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο.

Για παράδειγμα, πρόκειται για την παροχή καταλύματος στα στρατεύματα που διέρχονται ή σταθμεύουν και την διασφάλιση του εφοδιασμού τους. Αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά σιδηροδρομικά βαγόνια διαθέσιμα για μεταφορά ή γέφυρες μπορούν επίσης να μεταφέρουν θωρακισμένες στήλες.

Ειδικός ρόλος για την οικονομία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη χρησιμοποιήσει τη λέξη «πολεμική οικονομία» σε καιρό ειρήνης ενόψει της Ρωσικής απειλής. Ωστόσο η φράση αυτή δεν βρίσκεται στο νέο σχέδιο άμυνας του Βερολίνου.

Αντίθετα, το έγγραφο καθιστά σαφές ότι ακόμη και σε μια ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ιδιωτικός τομέας έχει το καθήκον να παρέχει στον άμαχο πληθυσμό βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό ισχύει επίσης για τις εργασίες παροχής ενέργειας ή συντήρησης και επισκευής μετά την καταστροφή.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι η κοινωνική οικονομία της αγοράς με τους αποκεντρωμένους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και ελέγχου εξασφαλίζει την βέλτιστη περίθαλψη. «Η κρατική παρέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της αναλογικότητας» και η «ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας» θα πρέπει να μειωθεί «όσο το δυνατόν λιγότερο»

Εάν είναι απαραίτητο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών μπορεί, για παράδειγμα, να δώσει προτεραιότητα στις συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα για να εξασφαλίσει την προμήθεια των απαραίτητων αγαθών.

Ωστόσο, η κυβερνητική παρέμβαση συχνά δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, «επειδή η οικονομία μπορεί συχνά να πραγματοποιήσει μετατροπές παραγωγής μόνο με μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης», αναφέρει το έγγραφο.

Αυτό είναι επί του παρόντος εμφανές στην προμήθεια νέου εξοπλισμού και πυρομαχικών για την Bundeswehr, η οποία χρειάζεται απλώς τον χρόνο της παρά τις παραγγελίες και τις επεκτάσεις της παραγωγής από την βιομηχανία (https://warnews247.gr/diethnh/europe/h-germania-odeuei-ksana-se-polemo-me-th-rwsia-egkrithhke-sxedio-ektakths-anagkhs-se-oikonomia-koinwnia-enoples-dunameis-apothhkeush-trofimwn-katafugia-se-olh-th-xwra/).

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

🔴 Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως χτύπησαν ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα. /614374/akraia-klimakosi-oi-oykranoi-chtypisan-rosiko-edafos-me-dytika-opla/

🔴 Ο Μακρόν και οι δυτικοί ετοιμάζονται να στείλουν τώρα στρατιωτικούς «εκπαιδευτές» στην Ουκρανία την ώρα που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν αποκλείει την εξόντωση τους

🔴 Η συνέντευξη του Μακρόν την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, δεν προγραμματίστηκε τυχαία μια ιστορική ημερομηνία.

🔴 Με τις εξαγγελίες του, ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται πως θα κλιμακώσει κι άλλο την αντιπαράθεση της Ευρώπης, που ενεργεί σαν πιόνι των Αμερικανών, με την Ρωσία.

🔴 Επί της ουσίας ο Μακρόν θα ανακοινώσει το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής, που προβλέπει μια πιο άμεση στρατιωτική εμπλοκή των Ευρωπαϊκών και Νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται… (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/06/blog-post_57.html)!


Φιάσκο για την Δύση οι κυρώσεις – Η Ρωσία, η 4η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε όρους ΑΕΠ. Οι κυρώσεις έχουν καταστεί ένας από τους βασικούς παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Anton Siluanov.

Οι κυρώσεις έχουν καταστεί ένας από τους βασικούς παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

“Γιατί συνέβη τόσο γρήγορα (γιατί η Ρωσία έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε όρους ΑΕΠ με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης); Νομίζω ότι για όλα φταίνε οι κυρώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διαδικασία της οικονομικής ανάπτυξης “επιταχύνθηκε”.

Η Ρωσία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε όρους ΑΕΠ. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ΑΕΠ σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης το 2024 μ.Χ., η Ρωσία ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε όρους ΑΕΠ σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) πραγματοποιείται στις 5-8 Ιουνίου. Το φετινό θέμα είναι «Η διαμόρφωση νέων τομέων ανάπτυξης ως ακρογωνιαίος λίθος ενός πολυπολικού κόσμου» (https://romioitispolis.gr/fiasko-gia-ti-dysi-oi-kyroseis-i-rosia-i-4i-megalyteri-oikonomia-toy-kosmoy-se-oroys-aep/).


Wasserman (Ρωσία): Ο Zelensky θα σκοτωθεί πριν από τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (5/11) – Ξέρει πολλά για τους Biden. Σύμφωνα με τον Wasserman, το θέμα της φυσικής εξόντωσης του Zelensky συνδέεται με τα αποτελέσματα των Π\ροεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 5/11/2024 μ.Χ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα μπορούσε να εξοντωθεί υπό ορισμένες συνθήκες, δήλωσε ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμας Anatoly Wasserman σε συνέντευξή του στην Moskovsky Komsomolets.

Σύμφωνα με τον Wasserman, το θέμα της φυσικής εξόντωσης του Zelensky συνδέεται με τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 5/11/2024 μ.Χ. Ο Ουκρανός Πρόεδρος θα πρέπει να ανησυχεί εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κερδίσει τις εκλογές, πιστεύει ο Ρώσος βουλευτής.

Ο Μπάιντεν μπορεί να θέλει να εξαλείψει τον Zelensky πριν αναλάβει ο Trump, επειδή ο επικεφαλής της Ουκρανίας «γνωρίζει πάρα πολλά» για τις δραστηριότητες του Joe Biden και του γιου του Hunter στην Ουκρανία, πιστεύει ο Wasserman.

Στον Ουκρανό Πρόεδρο δεν θα επιτραπεί να ζήσει ειρηνικά, ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη πιστεύει ο Ρώσος βουλευτής. «Ο Zelensky έχει πολλά αποδεικτικά στοιχεία και είναι επομένως πηγή αυξημένου κινδύνου για τους Biden», κατέληξε ο Wasserman (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741619/wasserman-rosia-o-zelensky-tha-skotothei-prin-apo-tis-proedrikes-ekloges-ton-ipa-kserei-polla-gia-tous-biden).

 

Οι μισοί Ουκρανοί «βλέπουν» την δημοκρατία σε παρακμή υπό τον Ζελένσκι! Απογοητευμένοι με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ είναι σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί σύμφωνα με μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που έγινε από το το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου!

Σύμφωνα με αυτήν, οι μισοί Ουκρανοί (περίπου το 43%) πιστεύουν ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν επιδεινωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της προεδρίας του Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Το 29% θεωρεί ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή και το 19% εξέφρασε την  ικανοποίηση του.

Όσοι παρατήρησαν πτώση της δημοκρατίας κλήθηκαν επίσης να αναφέρουν την αιτία της κατάστασης. Το 28% είπε ότι ευθύνονται οι ενέργειες των αρχών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζελένσκυ παραμένει στην εξουσία παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληξε επίσημα στις 20 Μαΐου. Και αυτό διότι ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενος το γεγονός ότι είχε επιβληθεί στρατιωτικός νόμος λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία.

Περίπου το 49% είπε επίσης ότι η κατάσταση στην ουκρανική οικονομία – όσον αφορά τη δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη, τη διαφάνεια των κανόνων και την δίκαιη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επιχειρήσεις – έχει επίσης επιδεινωθεί κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Zelensky.

Από αυτόν τον αριθμό, το 23% συνέδεσε τα προβλήματα με τη χάραξη εθνικής πολιτικής, με το 16,5% να λέει ότι η οικονομία είχε υποφέρει λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης, αναφέρει η δημοσκόπηση (https://news12.gr/oi-misoi-oykranoi-vlepoyn-ti-dimokr/).


Ακαδημαϊκός του Foreign Affairs ζητά από τις ΗΠΑ να κηρύξουν τώρα τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Ο Thomas G. Mahnken καθηγητής στο John Hopkins καλεί την Αμερικανική ηγεσία να διεξάγει Παγκόσμιο Πόλεμο σε τρεις ηπείρους για να μην γίνει πραγματικότητα ο πολυπολικός κόσμος.

Το εφιαλτικό σενάριο του Παγκοσμίου Πολέμου σε τρία μέτωπα καλλιεργούν όχι μόνο σκληροπυρηνικά γεράκια στις ΗΠΑ αλλά και αξιοσέβαστοι καθηγητές και πρώην υπουργοί που αρθρογραφούν μάλιστα σε περιοδικά, όπως το Foreign Affairs* που απηχεί τις θέσεις της αμερικανικής ελίτ.

Αμερικανοί ακαδημαϊκοί, και αναλυτές εισηγούνται στο αμερικανικό κατεστημένο Παγκόσμιο Πόλεμο «στην Ασία, την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή». Αυτό προτρέπει την Ουάσιγκτον να κάνει και ο Thomas G. Mahnken (καθηγητής στο Johns Hopkins School of Advanced International Studies και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Δημοσιονομικών Αξιολογήσεων).

Για τον Mahnken, η Ουάσιγκτον «επί του παρόντος εμπλέκεται σε δύο πολέμους - της Ουκρανίας στην Ευρώπη και του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή», ενώ επίσης «αντιμετωπίζει την προοπτική ενός Τρίτου για την Ταϊβάν ή την Νότια Κορέα στην Ανατολική Ασία».

Επιπλέον, «και οι τρεις περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και είναι όλα αλληλένδετα». Η απομάκρυνση από την Ευρώπη και η απεμπλοκή από την Μέση Ανατολή μπορεί μόνο να αποδυναμώσει την αμερικανική ασφάλεια, υποστηρίζει: «Η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού στην Μέση Ανατολή, για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει ένα κενό που η Τεχεράνη έσπευσε να καλύψει».

Φυσικά, ένας τέτοιος συλλογισμός μπορεί να έχει νόημα μόνο εάν η αμερικανική «ασφάλεια» εξισωθεί με τον μονοπολικό κόσμο, τον οποίο θέλουν να διατηρήσουν στη ζωή οι ΗΠΑ, επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Uriel Araujo.

Προτεραιότητα η Ασία για τις ΗΠΑ. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Shangri-la Dialogue (στην Σιγκαπούρη), επεσήμανε ότι «παρά τις ιστορικές συγκρούσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή… ο Ινδο-Ειρηνικός παραμένει το θέατρο των επιχειρήσεων προτεραιότητάς μας .»

Σύμφωνα με τον Austin, οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος του Ειρηνικού και πρόσθεσε ότι «οι Αμερικανοί μπορούν να είναι ασφαλείς μόνο εάν η Ασία είναι ασφαλής. Γι' αυτό… έχουμε διατηρήσει εδώ και καιρό την παρουσία μας σε αυτή την περιοχή. Και γι' αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε τις απαραίτητες επενδύσεις για να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας».

Όσον αφορά τη σχέση με το Πεκίνο, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «ένας πόλεμος με την Κίνα δεν είναι ούτε επικείμενος ούτε αναπόφευκτος». Ενώ ο Lloyd Austin φαίνεται να διαφέρει από τον Mahnken δεν υπάρχει απαραίτητα δίλημμα εκεί.

Η…Heartland των Αμερικανών. Ο Jerry Hendrix απόστρατος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην σύμβουλος ανώτατων αξιωματούχων του Πενταγώνου και επί του παρόντος ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Sagamore) έχει γράψει ότι, με γεωπολιτικούς όρους Mackinder* οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια αναζήτηση για την «Heartland»* και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πραγματική φύση της «ναυτικής δύναμης».

Αυτό συμβαίνει επειδή η Ουάσιγκτον, τον τελευταίο καιρό, έχει «επιβαρυνθεί» κυρίως από «χερσαίες ενέργειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που έγιναν κυρίως από έναν μεγάλο μόνιμο στρατό που δρα μακριά από την πατρίδα».

Αντί να το κάνει αυτό ο Hendrix παροτρύνει τις ΗΠΑ για άλλη μια φορά, «να σκέφτονται και να ενεργούν σαν ναυτική υπερδύναμη», δηλαδή να αντλούν τη δύναμή τους από το «θαλάσσιο εμπόριο», χρησιμοποιώντας «μέσα θαλάσσιας ισχύος» για να προωθήσουν τα συμφέροντά της.

Ο ειδικός περιγράφει την περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως μια εξαιρετική περίοδο «ελεύθερων θαλασσών», που χαρακτηρίζεται από ένα «ασφαλές περιβάλλον» που υποτίθεται ότι επέτρεψε την άνθηση του ελεύθερου εμπορίου σε έναν παγκοσμιοποιημένο πλανήτη.

Με αυτό τον εύσχημο τρόπο ο Αμερικανός ειδικός προσπαθεί να εξωραΐσει τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες δεκαετίες υπό την Παγκόσμια Τάξη των ΗΠΑ, σημειώνει ο Araujo. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει ο Hendrix, η αμερικανική υπερδύναμη λειτουργεί και ως «ηπειρωτική» και ως «ναυτική δύναμη». «Όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις εμπλέκονται σε κάποιο βαθμό σε αντιπαραθέσεις εν μέσω γεωοικονομικών και γεωπολιτικών διαφωνιών τους με άλλες δυνάμεις.

Σε περιφερειακό επίπεδο αρκετές χώρες διαφορές έχουν διαφορές μεταξύ τους, όπως αποδείχθηκε στις περιπτώσεις Ρωσίας – Ουκρανίας και Κίνας – Ταϊβάν αλλά η περίπτωση των ΗΠΑ είναι αρκετά διαφορετική.

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ένα παράδειγμα: Το μόνο μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο που η Κίνα διαθέτει υπερπόντια στρατιωτική βάση είναι το Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής. Αντίθετα, ανάλογα με το πώς το μετράει κανείς, η Ουάσιγκτον, το 2015 μ.Χ., είχε περίπου 800 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 70 χώρες» εξηγεί ο Araujo.

Το μακρύ ιστορικό των αμερικανικών εισβολών. Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν πράγματι εισβάλει σε 84 από τα 194 έθνη-κράτη που αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη, και έχουν εμπλακεί στρατιωτικά με τουλάχιστον 191 από αυτά, σύμφωνα με τους Christopher Kelly και Stuart Laycock, τους συγγραφείς του «America Invades: Πώς έχουμε εισβάλει ή έχουμε εμπλακεί στρατιωτικά σχεδόν σε κάθε χώρα στη Γη».

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ είναι το μόνο κράτος σήμερα που δυνητικά εμπλέκεται σε πόλεμο σε τρεις ηπείρους – ένα σενάριο, να έχετε κατά νου, που επευφημείται από εξέχοντες αμερικανούς σχολιαστές και μελετητές. Άλλοι αναλυτές, όπως ο Andrea Rizzi, που γράφει για το El Pais, έχουν περιγράψει ως εφιάλτη την πιθανότητα να συνδεθούν μέτωπα πολέμου στην Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό.

Ο Rizzi, ωστόσο, επισημαίνει ότι «στη γεωπολιτική — και στην ζωή — οι καταστάσεις υψηλού άγχους οδηγούν σε μεγαλύτερο περιθώριο για απρόβλεπτα γεγονότα, λάθη υπολογισμού και επικοινωνίας, ανεξέλεγκτες ενέργειες από μειονοτικές ομάδες και κλιμακώσεις που είναι ακούσιες, τουλάχιστον από τους βασικούς παίκτες», υπενθυμίζει ο Araujo.

Ακόμη και οι κύριοι γεωπολιτικοί παίκτες ενδιαφέρονται να διατηρήσουν την σταθερότητα την οποία θέτει εν κινδύνω ένας «πληρεξούσιος» όπως έγινε στην Ουκρανία. Ενώ κάποιοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι παρόμοιο στον Ειρηνικό άλλοι ζητούν και λαχταρούν έναν τέτοιο πόλεμο - όχι μόνο στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, αλλά και στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα.

«Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς ένα τέτοιο κάλεσμα, όπως αυτό του Mahnken με με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από τη θέληση να βάλει φωτιά στον κόσμο. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί κανείς κυριολεκτικά να επιθυμεί πόλεμο μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων σε τρεις ηπείρους και να μην περιμένει ό,τι άλλο συνεπάγεται.

Τέτοιες πολεμικές εκκλήσεις, αντί να περιορίζονται στη ρητορική μίσους ακραίων και περιθωριακών ατόμων και οργανώσεων, περνούν ως λογικός και κύριος λόγος, που παράγεται από αξιοσέβαστους ειδικούς με άψογα διαπιστευτήρια.

Και, προσέξτε, το Foreign Affairs θα το δημοσιεύσει κιόλας. Δεν είναι περίεργο: η ίδια η εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον, σε τελική ανάλυση, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υπόθεση της αμερικανικής μονοπολικότητας και του παγκόσμιου πολέμου, αν χρειαστεί», καταλήγει ο Araujo. Να σημειωθεί ότι ο Mahnken είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για τον Σχεδιασμό Πολιτικής από το 2006 μ.Χ.-2009 μ.Χ.

*Mackinder: Το 1.904 μ.Χ. ο Άγγλος γεωγράφος, ακαδημαϊκός και πολιτικός Halford Mackinder στο άρθρο του με τίτλο «Ο γεωγραφικός άξονας της Ιστορίας» προσπαθώντας να συνδέσει τη γεωγραφική αιτιοκρατία με την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας υποστήριξε ότι η επιφάνεια της Γης είναι διαιρέσιμη σε γεωγραφικές ενότητες, ήτοι σ’ αυτήν που περιλαμβάνει την παγκόσμια νήσο (world island), η οποία αποτελείται από τις διασυνδεδεμένες Ηπείρους της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής (Afro-Eurasia), σ’ αυτήν που ενσωματώνει τις εξωχώριες νήσους (offshore islands), στις οποίες συγκαταλέγονται από τη μια οι Βρετανικές και από την άλλη οι ιαπωνικές νήσοι και εν τέλει, σ’ αυτήν που ενέχει τις απόμακρες νήσους (outlying islands), όπως τέτοιες νοούνται (κατά τον Mackinder) η Βόρεια και Νότια Αμερική και η Ωκεανία.

*Heartland: Από αυτές δε τις γεωγραφικές ενότητες, η πιο μεγάλη σε έκταση, η πιο πολυπληθής και η πιο εύρωστη οικονομικά είναι η παγκόσμια νήσος, στην «καρδιά» της οποίας κείται η ενδοχώρα της, η περίφημη «Heartland» που εκτείνεται διαστασιακά από τον ποταμό Volga στην Ρωσία έως τον ποταμό Yangtze της Κίνας και από την οροσειρά των Ιμαλάϊων μέχρι και την Αρκτική.

Foreign Affairs: Είναι Αμερικανικό περιοδικό διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που εκδίδεται από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ένα think tank που απηχεί τις θέσεις της αμερικανικής ελίτ. Το Foreign Affairs θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του, έχει δημοσιεύσει μια σειρά από σημαντικά άρθρα, όπως το «X Article» του George Kennan, που δημοσιεύτηκε το 1.947 μ.Χ., και το «The Clash of Civilizations του Samuel P. Huntington, που δημοσιεύτηκε το 1.993 μ.Χ. Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, δημόσιοι αξιωματούχοι και πολιτικοί γράφουν τακτικά στο περιοδικό.

Μερικοί από τους σύγχρονους κορυφαίους αρθρογράφους του Foreign Affairs είναι οι: Robert O. Keohane, Hillary Clinton, Donald H. Rumsfeld, Ashton Carter, Colin L. Powell, Francis Fukuyama, David Petraeus, Zbigniew Brzezinski, John J. Mearsheimer, Stanley McChrystal, Christopher R. Hill και Joseph Nye (http://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/foreign-affairs.html).

 

Η Γερμανία έχει δημιουργήσει σχέδιο για τον πληθυσμό σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία! Η Γερμανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για τον πληθυσμό της δημοκρατίας σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με την Ρωσία, σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Bild.

«Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν σε όλη την Γερμανία στην ανατολική πλευρά, ενώ οι δυνάμεις της Μπούντεσβερ θα είναι επίσης εκεί. Το κείμενο αναφέρει ευθέως ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης επίθεσης σε πολλά μέρη, το κράτος δεν θα μπορεί να βοηθήσει όλους:

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τις δυσκολίες», αναφέρει η δημοσίευση. Το σχέδιο αποκλείει επίσης την απαγόρευση της διάλυσης του τρέχοντος κοινοβουλίου ενώ «η Γερμανία αμύνεται».

Επιπλέον, το κείμενο πραγματεύεται το ζήτημα των πιθανών ελλείψεων τροφίμων. Από αυτή την άποψη, προτείνεται η εισαγωγή προτύπων για τη διανομή τροφίμων. Η κυβέρνηση αναμένεται να συγκεντρώσει μια «έκτακτη προμήθεια» με ρύζι, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα για να παρέχει στον πληθυσμό ένα ζεστό γεύμα την ημέρα (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3/).

 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029 μ.Χ.!». Να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα πριν από το τέλος της δεκαετίας, ζήτησε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους!

Επανέλαβε επίσης την πεποίθησή του ότι κάποια μορφή στρατιωτικής θητείας θα ήταν απαραίτητη μετά την πλήρης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τη μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης, όπως είπε. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε δυνατές νέες γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι είναι απαραίτητη μια νέας μορφής στρατιωτική θητείας, η οποία δεν μπορεί να είναι εντελώς απαλλαγμένη από υποχρεώσεις».

Ο Πιστόριους, μέλος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, έχει αναθέσει το υπουργείο του να διερευνήσει πιθανά μοντέλα στρατιωτικής επιστράτευσης. Η Γερμανία ανέστειλε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία το 2011 μ.Χ. 

Τα σχόλια του Πιστόριους έγιναν καθώς το Γερμανικό Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα νέο πρωτότυπο έγγραφο για τη στρατιωτική και πολιτική άμυνα της Γερμανίας, το οποίο καθορίζει τις ευθύνες της Bundeswehr, των οργανώσεων βοήθειας και των αρχών πολιτικής άμυνας σε περίπτωση καταστροφών και πολέμων.

Μιλώντας και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει την αμυντική βιομηχανία και προέτρεψε στενότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών στην Ευρώπη «Σήμερα, βλέπουμε πιο ξεκάθαρα από ποτέ πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια Ευρωπαϊκή και γερμανική αμυντική βιομηχανία που μπορεί να παράγει συνεχώς όλους τους κύριους τύπους όπλων και τα απαραίτητα πυρομαχικά», είπε στους εκπροσώπους στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής στο Βερολίνο (https://news12.gr/prepei-na-eimaste-etoimoi-gia-polemo/).

 

Πρωτοφανής εξέλιξη - Οι διεφθαρμένοι Ουκρανοί στέλνουν στην πρώτη γραμμή ιερείς με όπλα για να πολεμήσουν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) κατηγορείται από το Κίεβο ότι εξακολουθεί να εξαρτάται από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Οι ουκρανικές αρχές συζητούν τροποποιήσεις στον νόμο για την κινητοποίηση, ειδικά όσον αφορά την αναβολή στράτευσης των ιερέων. Ειδικοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο καταστολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (το Κίεβο την κατηγορεί ότι εξακολουθεί να εξαρτάται από το Πατριαρχείο της Μόσχας).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti, το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε αλλαγές στους «Κανονισμούς σχετικά με την διαδικασία έκδοσης εντολής για το δικαίωμα άσκησης στρατιωτικών δραστηριοτήτων ιεροσύνης».

Όπως αναφέρεται, η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Πολιτικής έχει κάθε λόγο να αρνηθεί να εκδώσει έγγραφα σε εκείνες τις θρησκευτικές οργανώσεις, των οποίων η έδρα «συνδέεται με επιτιθέμενη χώρα». Για τρίτο χρόνο τώρα, οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εκδιώξουν τους «φίλα προσκείμενους στην Μόσχα ιερείς» από τον δημόσιο χώρο της Ουκρανίας.

Απαγόρευση. Για τον σκοπό αυτό, κατέθεσαν στη Βουλή νομοσχέδιο για την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC). Έχει ήδη περάσει την πρώτη ανάγνωση τον Οκτώβριο του 2023 μ.Χ. Αλλά η δεύτερη εξακολουθεί να καθυστερεί.

Ωστόσο, αυτό δεν σταματά τους βουλευτές να απειλούν να εγκρίνουν το έγγραφο σύντομα. Έλλειψη στρατιωτικών ιερέων. Όσο για τους «Κανονισμούς για τους ιερείς», εδώ οι αξιωματούχοι αντιφάσκουν. Η UOC δεν λαμβάνει εντολές.

Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Πολιτικής, Viktor Yelensky δήλωσε πριν από ένα χρόνο ότι η κατάσταση θα αλλάξει εάν ο κλήρος «φύγει από το Πατριαρχείο Μόσχας». Παράλληλα, παραπονέθηκε για την έλλειψη στρατιωτικών ιερέων. Δεν αποτελεί έκπληξη.

Και οι άλλες θρησκευτικές οργανώσεις δεν είναι πολύ πρόθυμες να ασκήσουν ποιμαντική διακονία. Το 2023 μ.Χ., η OCU (η δήθεν Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που δημιουργήθηκε το 2018 μ.Χ. και είναι ανεξάρτητη από την Μόσχα) έλαβε τις περισσότερες εντολές… - σχεδόν 500.

Ωστόσο, δεν έφτασαν στο στρατό πάνω από εκατό ιερείς. Η κατάσταση είναι περίπου η ίδια και με την Ουκρανική Ελληνοκαθολική Εκκλησία (UGCC): μόνο 25 άτομα υπηρέτησαν ως ιερείς στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναβολές για κληρικούς. Το να μην επιτρέπεται στους ιερείς της UOC να βλέπουν στρατιωτικό προσωπικό αποτελεί άμεση παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των στρατιωτών. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ένας σημαντικός αριθμός, αν όχι η πλειοψηφία, των στρατιωτών είναι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC). Ωστόσο, οι αρχές έχουν διαφορετική αντίληψη της νομικής ισότητας.

Στα μέσα Μαΐου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης. Λίγο πριν από αυτό, η Επιτροπή για την Εθνική Ασφάλεια, την Άμυνα και τις Πληροφορίες της ουκρανικής Βουλής συζήτησε τη δυνατότητα παροχής αναβολών και επιφυλάξεων για κληρικούς.

Η τροπολογία αυτή τελικά απορρίφθηκε. «Σε τελική ανάλυση, όλοι οι πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως θρησκευτικών και άλλων πεποιθήσεων» υποστήριξε η επιτροπή.

Λίστες. Παρά την άρνηση της αρμόδιας επιτροπής, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ωστόσο να συμπεριλάβει το εκκλησιαστικό ζήτημα σε ξεχωριστό ψήφισμα. Το έγγραφο δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό.

Αλλά είναι ήδη γνωστό ότι προβλέπει τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών: οι ηγέτες των θρησκευτικών οργανώσεων καταρτίζουν λίστες όσων πρέπει να λάβουν στράτευση και στη συνέχεια η Κρατική Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης τους υποβάλλει για έγκριση στο Υπουργείο Άμυνας.

Κατόπιν ο κληρικός εγγράφεται σε ειδικό μητρώο και δεν κινητοποιείται. Παράλληλα, το ψήφισμα δεν αναφέρει τίποτα για την ποσόστωση στράτευσης και την περίοδο για την οποία προβλέπεται.

Δεν την … γλιτώνει κανείς. Δεν υπάρχει επίσημη αναβολή για το εάν το άτομο είναι επίσκοπος ή ιερέας, τονίζουν Ουκρανοί δικηγόροι. Το άρθρο 35 του Συντάγματος της Ουκρανίας ορίζει: «Κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του έναντι του κράτους ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους νόμους για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων». Έτσι μπορούν να κινητοποιήσουν ιερείς.

Παράλληλα, συνεχίζουν οι δικηγόροι, εάν η εκτέλεση του στρατιωτικού καθήκοντος έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, είναι λογικό να υποβάλουμε αίτηση για μετάθεση σε μη μάχιμη θέση.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης συζητούν ήδη μια επιλογή που εν πολλοίς συμπυκνώνεται στο «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Ειδικότερα, οι αρχές θα μπορούσαν να αναβάλουν το θέμα της στράτευσης για τον κλήρο μέχρι την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα της παροχής στράτευσης σε εκπροσώπους μιας θρησκευτικής οργάνωσης θα αποφασιζόταν με βάση, το εάν είναι «απαγορευμένο». «Στην πραγματικότητα, όλα είναι στο έλεος του τμήματος του Viktor Yelensky.

Και ο στόχος του είναι η ταχεία συγχώνευση του UOC με τους σχισματικούς από το OCU και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρξει καμία τελετή: θα κηρύξουν παράνομη τη μεγαλύτερη κοινότητα στη χώρα. Αυτό δεν το επέτρεψαν ούτε οι Μπολσεβίκοι», λέει ο θρησκευτικός μελετητής Roman Lunkin.

Με το ζόρι στο μέτωπο. Ενώ δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι κάνουν εικασίες, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας ενεργούν. Στα τέλη Μαρτίου, το Khust TCC (κέντρο στρατολόγησης) κινητοποίησε δύο κληρικούς της UOC - τον ταμία και τον γραμματέα της τοπικής επισκοπής.

Και οι δύο είχαν νομικούς λόγους απαλλαγής από την υπηρεσία. Ο πρώτος, πατέρας τριών παιδιών, του είπαν ευθέως ότι υπόκειται σε επιστράτευση και στάλθηκε σε στρατιωτικό τμήμα, πληροφορίες για το οποίο δεν δόθηκαν καν.

Ο δεύτερος κλήθηκε αρχικά για ανάκριση από τους ανακριτές. Και μετά τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν κάπου. Σήμερα είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της επισκοπής Khust βρίσκεται στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τέτοια προηγούμενα, σύμφωνα με τον Roman Lunkin, είναι ένα νέο εργαλείο πίεσης. Η προσπάθεια των αρχών να εκκαθαρίσουν την UOC «με την μία» νόμιμα, αν δεν απέτυχε, τουλάχιστον ξεχάστηκε για αόριστο χρονικό διάστημα.

«Και ήρθε η ώρα για έμμεσα μέτρα, αφενός, η άρνηση πρόσβασης στην ιεροσύνη και η απροθυμία των ιερέων να πάρουν τα όπλα μπορεί να γίνουν αιτίες για την κατηγορία της κανονικής εκκλησίας για αντιπατριωτική συμπεριφορά για κάποιους πιθανότατα θα γίνει λόγος να σκεφτούν: αν θα δείξουν πίστη στο καθεστώς» εξηγεί ο ειδικός. Δηλαδή, καταλήγει, άρχισαν να δουλεύουν για διχασμό. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει η UOC προπύργιο του κράτους» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741961/protofanis-ekseliksi-oi-dieftharmenoi-oukranoi-stelnoun-stin-proti-grammi-iereis-me-opla-gia-na-polemisoun).

 

Σ.Σοϊγκού: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ρωσία και τις υπόλοιπες χώρες του CSTO». «Η προσπάθεια της Δύσης να προκαλέσει στρατηγική ήττα στην Ρωσία χρησιμοποιώντας την Ουκρανία απέτυχε».

Ο πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του CSTO, όπως, στην Λευκορωσία και στο Καζακστάν!

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε κατά την επίσκεψή του στο Καζακστάν όπου πραγματοποιείται συνάντηση των μελών του CSTO. «Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει δημιουργήσει στρατιωτική παρουσία και αναπτύσσει νέα όπλα κατά μήκος των βόρειων και δυτικών πτερυγίων της ζώνης συλλογικής ασφάλειας.

Ο αριθμός των προκλήσεων στον εναέριο χώρο αυξάνεται και πολλές στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται για την εκπαίδευση και για μια εισβολή στα εδάφη των χωρών του CSTO», είπε ο Σόιγκου στους συναδέλφους του γραμματείς των συμβουλίων ασφαλείας των κρατών μελών του CSTO. Χαρακτήρισε «τη συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ» άμεση απειλή για τους συμμάχους του CSTO.

«Η Δύση επιδιώκει τον προφανή στόχο να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως όπλο εναντίον της Ρωσίας για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στην χώρα μας. Έχει γίνει απολύτως σαφές ότι η προσπάθεια να επιβληθεί στρατηγική ήττα στην Ρωσία απέτυχε».

Αναφερόμενος στην ανατολική πλευρά του CSTO, ο Σόιγκου είπε ότι η Ρωσία ανησυχεί για νέα στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών που δημιουργούνται σε όλο το Αφγανιστάν και τους τζιχαντιστές που συρρέουν στη χώρα της Κεντρικής Ασίας από την Συρία και το Ιράκ. Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα σημάνει την έναρξη ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου ο οποίος θα είναι και πυρηνικός.

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να τον κατανοήσει στην Ουάσινγκτον κύκλοι που κρύβονται πίσω από την κυβέρνηση των Δημοκρατικών (και των Ρεπουμπλικανών αλλά λόγω του Ν.Τραμπ περιορίζεται σημαντικά η επιρροή τους), φαίνεται να επιδιώκουν μία τέτοια σύγκρουση με το σκεπτικό ότι η Ρωσική ηγεσία στην προσπάθειά της να μην κινδυνέψει η Ανθρωπότητα δεν θα προχωρήσει σε πυρηνικά πλήγματα κατά των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ. Όμως η Ρωσία έχει πυρηνικό δόγμα και η ηγεσίας της έχει πρωτίστως την ευθύνη για την χώρα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s-soigkou-to-nato-etoimazetai-na-eisvalei-stin-rosia-kai-tis-ypoloipes-xores-tou-csto/).

 

EKTAKTO- ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία: “Ασφάλισε τον εναέριο χώρο για να μπουν Νατοϊκές δυνάμεις – Κτύπα στόχους σε βάθος 300 χλμ εντός Ρωσίας”. Δηλώσεις Μπάιντεν και ΓΓ του ΝΑΤΟ - Σε πλήρη εφαρμογή το Νατοϊκό σχέδιο για την αποστολή δυνάμεων!

Το ΝΑΤΟ έδωσε άδεια στην Ουκρανία να μετακινήσει τα συστήματα αεράμυνας Patriot και SAMP/T κοντά στα Ρωσικά σύνορα ώστε να τεθούν εντός εμβέλειας τα αεροδρόμια και τα μαχητικά της Ρωσίας. Σκοπός είναι να απομακρυνθεί η Ρωσική Αεροπορία από την Ουκρανία ή τουλάχιστον να μειωθεί η αποτελεσματικότητα της.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος του Νατοϊκού σχεδίου. Πριν λίγες ώρες ο Τ.Μπάιντεν άθελα του αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν δώσει άδεια στην Ουκρανία να κτυπά στόχους σε πολύ μεγάλο βάθος στην ρωσική ενδοχώρα. O Mπάιντεν είπε σε συνέντευξη που έδωσε ότι το Κίεβο δεν θα κτυπήσει την Μόσχα (!) ή το Κρεμλίνο.

Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος του Νατοϊκού σχεδίου. Τα αεροδρόμια, οι Ρωσικές βάσεις σε Μπέλγκοροντ-Koυρσκ-Μπριάνσκ να βρεθούν εντός εμβέλειας των βαλλιστικών συστημάτων που έδωσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Τα δύο αυτά στοιχεία μαζί με την αποστολή στο Κίεβο των F-16, Mirage 2000-5, Eurofighter και δύο AWACS, δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να εισέλθει με χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία.

Μετακίνηση Patriot και SAMP/T κοντά στα Ρωσικά σύνορα. Η Ουκρανία μπορεί να καταρρίψει αεροπλάνα στον ρωσικό εναέριο χώρο χρησιμοποιώντας συστήματα Patriot που δόθηκαν από τη Γερμανία δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγός της Bundeswehr, Christian Freudig.

«Είναι πολύ πιθανό τα συστήματα Patriot που έχουν μεταφερθεί τώρα στην περιοχή του Χάρκοβο, να επιχειρούν και πάνω από το ρωσικό εναέριο χώρο. Είναι εξαιρετικά για την καταπολέμηση των ρωσικών αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να ρίξουν τρομερές βόμβες ολίσθησης», τόνισε ο στρατιωτικός. Πρόσθεσε ότι «η ευθύνη για τη χρήση των συστημάτων ανήκει αποκλειστικά στον ουκρανικό στρατό». Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τα υπόλοιπα συστήματα αεράμυνας SAMP/T, IRIS-T κτλ.

Τ. Μπάιντεν: Η Ουκρανία δεν θα πλήξει την Μόσχα ή το Κρεμλίνο! Τα όπλα που οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει σε Ρωσικό έδαφος δεν θα χρησιμοποιηθούν για να πληγεί η Μόσχα ή το Κρεμλίνο, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, σε ένα απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως, υπό προϋποθέσεις, για την χρήση αμερικανικών όπλων από το Κίεβο εναντίον στόχων στην Ρωσία, που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία).

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει αν τα όπλα αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το Κίεβο, ο Τζο Μπάιντεν δεν απάντησε άμεσα, όμως διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν “για κάποιο πλήγμα σε απόσταση 300 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της Ρωσικής επικράτειας ούτε στη Μόσχα ούτε στο Κρεμλίνο”. “Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κοντά στα σύνορα, σε περίπτωση επιθέσεων εναντίον ουκρανικών στόχων που έχουν εξαπολυθεί” από τη Ρωσία, σημείωσε ο ίδιος.

Η φράση του Τ.Μπάιντεν για επιθέσεις σε απόσταση 300 χλμ φανερώνει τον Νατοϊκό σχεδιασμό για βομβαρδισμούς στόχων σε ένα πολύ μεγάλο βάθος και εύρος στην Ρωσική ενδοχώρα. Το Κίεβο θα αναφέρει πως η Μόσχα βομβαρδίζει ή μεταφέρει όπλα ή δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις ανεφοδιασμού σε βάθος πχ 150 ή 250 χλμ από τα σύνορα με Ουκρανία για να εξαπολύει κτυπήματα με ATACMS και άλλα όπλα.

Αυτό είπε και επίσημα πριν λίγο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ. Συνεπώς η ευθεία πλέον σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ είναι δεδομένη. Πράσινο φως και επίσημα από το ΝΑΤΟ: “Κτύπα στόχους μέσα στην Ρωσία”.

Το διεθνές δίκαιο δίνει στην Ουκρανία το δικαίωμα να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία της, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Σουηδία, νέο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στην Στοκχόλμη. «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία» είπε.

«Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για την Ρωσία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος» επανέλαβε.

Νέα συμφωνία ΝΑΤΟ-Ουκρανίας. Τέλος, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να υπογράψει ακόμη μια αμυντική συμφωνία με το Κίεβο. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα επεκταθεί η συνεργασία στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και των αμυντικών τεχνολογιών. Το αντίστοιχο έγγραφο θα μπορούσε να υπογραφεί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, πιθανότατα στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Η ουσία του, σύμφωνα με τον βοηθό του Γ.Στόλτενμπεργκ, David van Wiel, είναι ότι το Κίεβο θα λαμβάνει πιο διευρυμένες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου του έργου του Ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου και της προμήθειας drones (https://warnews247.gr/diethnh/nato/prasino-fws-apo-nato-kai-hpa-se-oukrania-asfalise-ton-enaerio-xwro-gia-na-mpoun-natoikes-dunameis-bombardise-stoxous-se-bathos-300-xlm-entos-rwsias/).


Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα Νορβηγικά βουνά τα F-35A – Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ. Τί αποκάλυψε ο Β.Ορμπάν - Σοβαρή κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

500.000 στρατιώτες  του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα σε όλους τους τομείς ανακοίνωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ αμέσως μετά την απόρριψη του Ρωσικού τελεσιγράφου από τον Β.Ζελένσκι.

Το ΝΑΤΟ φοβάται κάποιο κτύπημα σε μία από 3 νέες βάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα και θα τροφοδοτούν με όπλα την Ουκρανία. Υπάρχει άλλωστε το ζήτημα των βάσεων των ουκρανικών F-16 και η υποχρεωτικότητα της προμήθειας όπλων προς το Κίεβο για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Αυτά δείχνουν αναβάθμιση και κλιμάκωση της σύγκρουσης. Δημιουργία της αποστολής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας – Φόβοι για κτύπημα σε 3 βάσεις του ΝΑΤΟ. Ο Β.Ορμπάν τόνισε ότι η αρχή περαιτέρω εμπλοκής του ΝΑΤΟ έγινε σήμερα με την δημιουργία της αποστολής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και τις τρεις νέες βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι επίσημα το ΝΑΤΟ συντονίζει πλέον την μεταφορά όπλων προς την Ουκρανία.

Στο Βισμπάντεν, σε ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση των ΗΠΑ, θα λειτουργήσει το αρχηγείο της επιχείρησης του NATO για τον συντονισμό της παράδοσης όπλων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τμήματα της επιχείρησης θα εγκατασταθούν ακόμη σε υλικοτεχνικούς κόμβους στην Πολωνία και στην Ρουμανία, ενώ επικεφαλής θα τεθεί Αντιστράτηγος, ο οποίος θα αναφέρεται στον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών δυνάμεων για την Ευρώπη.

Το NATO θα παρακολουθεί την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και θα συντονίζει τις προσφορές εξοπλιστικών συστημάτων από τους συμμάχους και τους εταίρους του. Εκτιμάται ότι στα τρία νέα σημεία θα εγκατασταθούν συνολικά 700 στρατιώτες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε νέο κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία!“Δημιουργούν τρεις μεγάλες βάσεις για να μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία. Αυτές θα είναι στο έδαφος ΝΑΤΟϊκών χωρών και συγκεκριμένα της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας (σσ το επέτρεψε ο Ρ.Φίτσο;). Εμείς δεν ήμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο γιατί πιστεύουμε ότι οι τρεις αυτές βάσεις θα γίνουν στρατιωτικός στόχος(!) από την Ρωσία. Και όλα μπορούν να συμβούν.

Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο.  31 κράτη μέλη μας πιέζουν να μετακινηθούμε από την πλευρά της ειρήνης προς την πλευρά του πολέμου” είπε ο Β.Ορμπάν.μ Στα Νορβηγικά βουνά τα F-35A – Σχέδιο ACE. Μετά από 40 χρόνια, άνοιξαν τα υπόγεια καταφύγια στην Νορβηγική αεροπορική βάση Bardufoss.

Το Bardufoss είναι η παλαιότερη αεροπορική βάση της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την αποχώρηση των Συμμαχικών δυνάμεων από την Νορβηγία, η αεροπορική βάση καταλήφθηκε από τους Γερμανούς και χρησιμοποιήθηκε από αυτούς ως βάση για μαχητικά, βομβαρδιστικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη που δρούσαν εναντίον των νηοπομπών στην περιοχή του Μουρμάνσκ.

Επιπλέον, τα μαχητικά της Luftwaffe που έδρευαν σε αυτή την αεροπορική βάση παρείχαν αεροπορική υποστήριξη στις γερμανικές ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Tα F-35A Lightning II που είναι πιστοποιημένα για μεταφορά και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κρύφτηκαν στα υπόγεια καταφύγια βαθιά μέσα σε βουνό. Τα υπόγεια αυτά καταφύγια καθιστούν τα F-35 ουσιαστικά άτρωτα σε χτυπήματα πυραύλων και drone.

Μετά την ένταξη της Νορβηγίας στο ΝΑΤΟ, διεξάγονται σχεδόν συνεχώς διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις στη Σκανδιναβική περιοχή λόγω  αυξανόμενης πιθανότητας μιας επερχόμενης στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Αρκτική.

“Η βάση αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της νορβηγικής, σκανδιναβικής και συμμαχικής αεροπορικής δύναμης. Η ικανότητα διασποράς και γρήγορης μετακίνησης των αεροπορικών δυνάμεων έχει μεγάλη σημασία στο ΝΑΤΟ μέσω της ανάπτυξης του σχεδίου Agile Combat Employment (ACE)” είπε ο ταξίαρχος Tron Strand, επικεφαλής του Joint Air Operations Center (JAOC).

Σε μια κατάσταση πολέμου, τα αεροπλάνα είναι ευάλωτα στο έδαφος. Οι βάσεις σε Evenes και Orland προστατεύονται από την αεράμυνα η οποία σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο σχέδιο που υιοθετήθηκε θα ενισχυθεί σημαντικά.

Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να μπορεί να απογειώσει τα μαχητικά και να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα αεροδρόμια και αεροπορικές βάσεις, τόσο στην Νορβηγία όσο και στις Σκανδιναβικές χώρες.

“Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ορεινές εγκαταστάσεις για προστασία. Ως μέρος της ανάπτυξης των δυνάμεων διασποράς, χρησιμοποιούμε ολόκληρο τον αεροπορικό σταθμό στο Bardufoss. Πρώτα και κύρια για ετοιμότητα. Μακροπρόθεσμα για περισσότερη εθνική και συμμαχική δραστηριότητα” είπε ο Strand.

Το Agile Combat Employment (ACE) είναι η νεότερη στρατηγική που υιοθετήθηκε από το ΝΑΤΟ για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα επιβίωσης των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων. Το σχέδιο συνδυάζει ήδη υπάρχοντες αεροπορικούς σταθμούς με προσωρινές επιχειρησιακές βάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, μαχητικά θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται σε αυτοκινητοδρόμους.

Αυτό έγινε πρόσφατα και στην Ελβετία ενώ ακολουθούν και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Στις 5 Ιουνίου, τέσσερα F/A-18 Hornet της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν επτά φορές στον αυτοκινητόδρομο Α1 στο καντόνι του Vaud.

Η ελβετική κυβέρνηση είπε  ότι η δοκιμή ήταν απαραίτητη επειδή όλα τα μέσα της Ελβετικής αεροπορίας ήταν συγκεντρωμένα σε τρία αεροδρόμια στο Payerne, στο Meiringen και στο Emmen, καθιστώντας τα ευάλωτα σε εχθρικά οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας (https://warnews247.gr/diethnh/nato/se-efarmogh-to-sxedio-ace-tou-nato-sta-norbhgika-bouna-ta-f-35a-se-upsisth-etoimothta-500-000-stratiwtes-foboi-gia-ktuphma-se-3-natoikes-baseis/).


To «στρατηγικό δίλημμα» του ΝΑΤΟ: Aν υπάρξει ειρήνη τώρα, ο Ρωσικός Στρατός θα γίνει πανίσχυρος τα επόμενα χρόνια – Διαμελισμό της Ρωσίας ζητά η Πολωνία. Γιατί πολλές χώρες του ΝΑΤΟ φοβούνται πλέον την ειρήνη...

Σε ακραίες πολεμικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας κατέφυγαν αρκετοί ηγέτες στην διεθνής διάσκεψη για το ουκρανικό στην Ελβετία γεγονός που δείχνει γιατί ο πόλεμος αυτός θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται πλέον την ειρήνη επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον Σέρβο Πρόεδρο για όσα είπε…

Ο Πολωνός Πρόεδρος Ντούντα ζήτησε την διάσπαση της Ρωσίας σε ξεχωριστές οντότητες μέσω της «αποαποικιοποίησης».“Εκπροσωπώ εκείνο το μέρος του κόσμου όπου η Ρωσία αποκαλείται συχνά φυλακή εθνών. Η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη αποικιακή Αυτοκρατορία στον κόσμο και, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ρωσία δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία αποαποικιοποίησης” είπε ο Πολωνός πρόεδρος. Οι δηλώσεις του απηχούν τον βαθύτερο στόχο του ΝΑΤΟ, τον διαμελισμό της Ρωσίας σε αρκετά μικρά κράτη.

Πριν λίγες ημέρες, ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε τον «επανεξοπλισμό της Ευρώπης» και πλήγμα κατά της Ρωσικής πόλης Ροστόφ επί Ντον. Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά την διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χτυπήσουν Ρωσικές θέσεις.

Επιπλέον, ο Σικόρσκι ζήτησε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα. Ονόμασε το Ροστόφ-ον-Ντον ως στόχο προτεραιότητας καθώς είναι βασικό πολιτικό και στρατιωτικό κέντρο. Ο Πολωνός υπουργός τόνισε ότι είναι καιρός η Δύση να σταματήσει να φοβάται τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ρωσικών πόλεων.

“Οι Ρώσοι στοχεύουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τους τερματικούς σταθμούς σιτηρών της Ουκρανίας, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου και μη στρατιωτικές υποδομές. Η ρωσική επιχείρηση πραγματοποιείται από το αρχηγείο στο Ροστόφ-ον-Ντον. Η Ρωσία ίσως δεν χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, αλλά κατά τα άλλα δεν περιορίζεται πολύ”– είπε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

O πΠόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, είπε:“Έχουμε 1.300 χιλιόμετρα συνόρων με την Ρωσία… Η Ρωσία εισέβαλε στη Φινλανδία κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χάσαμε το 10% της επικράτειας μας, συμπεριλαμβανομένων κι εδαφών, όπου οι παππούδες μας είχαν γεννηθεί και όπου πατέρας μου είχε γεννηθεί. Γι αυτό και η αντίδραση μας ήταν εξαρχής τόσο σκληρή” .

Εγκλωβισμένο σε στρατηγικό δίλημμα το ΝΑΤΟ – Ο Ρωσικός Στρατός θα είναι πανίσχυρος τα επόμενα χρόνια. Οι δηλώσεις των ηγετών της Πολωνίας και της Φινλανδίας αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων. Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ ανησυχούν πως αν η σύγκρουση σταματήσει τώρα, αν έστω αυτή “παγώσει”, ο επόμενος στόχος μπορεί αν είναι οι χώρες που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την Ουκρανία.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβιστεί σε ένα δίλημμα στρατηγικής φύσεως: “Ή συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι τέλους με την ελπίδα να χάσει η Ρωσία ρισκάροντας ακόμη και πυρηνικό Γ’ ΠΠ ή κάνουμε αποδεκτούς τους όρους της Ρωσίας και είμαστε ο επόμενος στόχος”.

Διότι, μια Ρωσία που πολέμησε εναντίον όλων των εθνών του ΝΑΤΟ και κέρδισε σημαντικά εδάφη, γιατί να σταματήσει και να μην απομακρύνει, για παράδειγμα, τον  ΝΑΤΟϊκό κίνδυνο και από τη Βαλτική; Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν και οι ίδιοι οι Ρώσοι. Αναφέρουν συγκεκριμένα: “Είναι εξαιρετικά ασύμφορο για την Δύση να τερματίσει ή ακόμα και να παγώσει την ουκρανική σύγκρουση.

Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών έρχονται αντιμέτωπες με μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης ή “παγώματος” της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο Ρωσικός στρατός σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα αποκαταστήσει την ισχύ του, αλλά και θα την πολλαπλασιάσει.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο παράγει περισσότερα από 3 εκατομμύρια βλήματα μεγάλου διαμετρήματος ετησίως, πάνω από 35 χιλιάδες βόμβες ολίσθησης με UMPC, περισσότερα από 1000 άρματα μάχης και πάνω από 5000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηγοριών, θα κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας , τον καλύτερο τεχνικά και πιο εξοπλισμένο στρατό στον κόσμο μέσα σε 5-7 χρόνια.

Στα Ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εμφανιστεί μια αρμάδα – ένας στρατός διαφορετικής ποιότητας, ικανός αυτή τη φορά να φτάσει στη Μάγχη όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Στο μέλλον, μέχρι το 2030 μ.Χ., θα είμαστε σε θέση όχι μόνο να αποκαταστήσουμε τα αποθέματα πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, βελτιώνοντάς τα στην πορεία, αλλά και να γεμίσουμε με αυτά όλες τις διαθέσιμες αποθήκες. Το ίδιο ισχύει για drones διαφορετικών κατηγοριών και σκοπών.

Έχοντας απελευθερώσει κολοσσιαία κεφάλαια και εξάγοντας συμπεράσματα από τις αποτυχίες κατά την διάρκεια του πολέμου, οι Ρώσοι ειδικοί στην άμυνα θα έχουν χρόνο να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να εκτοξεύσουν διάφορα ρομποτικά συστήματα, νέα όπλα κρούσης αέρος και εδάφους, συστήματα και μεθόδους αντιμετώπισης drones FPV, μη επανδρωμένα USV και Drones και άλλα νέα προϊόντα.

Φυσικά και ο εχθρός που εκπροσωπεί η Δύση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ωστόσο, όπως έχει ήδη αποδείξει η πρακτική, οι παραγωγικές τους δυνατότητες απλά δεν συγκρίνονται με τις δικές μας. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε όχι μόνο να επιτύχουμε ισοτιμία στο Ευρωπαϊκό Θέατρο Επιχειρήσεων (TVD), αλλά και να ξεπεράσουμε τον στρατηγικό εχθρό.

Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες τα γνωρίζουν καλά όλα αυτά. Και ως εκ τούτου θα προσπαθήσουν να παρατείνουν την ουκρανική σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο”. Η Πολωνία το έχει καταλάβει αυτό. Γι αυτό και μετέχει πλέον πιο ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού της 16ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας του Πολωνικού Στρατού ανέφερε τον θάνατο ενός 35χρονου Πολωνού στρατιώτη. Παρά το γεγονός ότι η ακριβής αιτία και ο τόπος του θανάτου του δεν είναι γνωστά, υπάρχει κάθε λόγος να υποθέσουμε ότι πέθανε στην Ουκρανία.

Η 1η Ταξιαρχία Πυροβολικού συγκροτήθηκε το 2023 μ.Χ. Είναι εξοπλισμένη με αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Krab, τα οποία δόθηκαν μαζικά στην Ουκρανία και καταστράφηκαν επίσης μαζικά από τα Ρωσικά όπλα, μαζί με τα πληρώματά τους.

Και αν λάβουμε υπόψη ότι ο αριθμός των «ξαφνικών» θανάτων Πολωνών στρατιωτών ως αποτέλεσμα «φυσικών» αιτιών έχει αυξηθεί σημαντικά πρόσφατα, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πέθαναν στην Ουκρανία. Καταλαβαίνεται, λοιπόν ότι  η Δύση δεν θα συμφωνήσει ποτέ με την πρόταση του Πούτιν για την Ουκρανία” (https://warnews247.gr/diethnh/nato/se-strathgiko-dilhmma-to-nato-poia-eirhnh-o-rwsikos-stratos-tha-ginei-panisxuros-ta-epomena-xronia-edw-kai-twra-diamelismo-ths-rwsias-zhta-h-polwnia/).


Η Δύση εξωθεί την Ρωσία να κτυπήσει πρώτη; – Τα ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν και από βάσεις του ΝΑΤO! Για να μην τα καταστρέψουν οι Ρώσοι! Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι “ορισμένα” από τα  μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία θα παραδοθούν στην ουκρανική Αεροπορία, θα εγκατασταθούν όχι στο ουκρανικό έδαφος, αλλά στις αεροπορικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για να αποφευχθούν χτυπήματα εναντίον τους. Ένα τέτοιο σενάριο ήταν αναμενόμενο.

Πρώτον, τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στην Ρουμανία (συγκεκριμένα στην βάση Fetesti), όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι, επομένως οι πιλότοι της AFU είναι εξοικειωμένοι με τις αεροπορικές βάσεις και τις διαδρομές πτήσης.

Δεύτερον, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές πτήσεις από την Ρουμανία προς την περιοχή της Οδησσού και περισσότερες από μία φορές. Τα F-16 πέταξαν πάνω από την Tulcea, πέταξαν στο Vylkove και έκαναν αρκετούς κύκλους πάνω από το Snake Island.

Τρίτον, τα μαχητικά θα είναι πιο ασφαλή στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ. Εδώ προκύπτουν όμως σοβαρά θέματα. Μπορεί τα αεροσκάφη να φιλοξενούνται προς το παρόν στην Ρουμανία είναι εκεί όμως για εκπαίδευση και μόνο.

Στην περίπτωση φιλοξενίας των αεροσκαφών όμως σε χώρες του ΝΑΤΟ, δεν διευκρινίζεται εάν τα αεροσκάφη θα παραμένουν απλώς εκεί για να αποφεύγουν τα κτυπήματα της Ρωσικής Αεροπορίας ή εάν θα επιχειρούν και από εκεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως αυτό ισοδυναμεί με ξεκάθαρη πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Δηλαδή F-16 να απογειώνονται από χώρες του ΝΑΤΟ να κτυπούν Ρωσικούς στόχους και στη συνέχεια να προσγειώνονται στις βάσεις από όπου απογειώθηκαν. Τι  λείπει από την κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας; Το αν τα αεροσκάφη θα φέρουν τα ουκρανικά χρώματα αυτό πρακτικά δεν λέει τίποτα.

Αλλά προκύπτουν και άλλα ζητήματα: Τι θα γίνει εάν απογειωθούν από ουκρανικό έδαφος πραγματοποιήσουν αποστολή βομβαρδισμού Ρωσικών δυνάμεων και στη συνέχεια προσγειωθούν σε ΝΑΤΟική βάση; Δεν έχει την ίδια βαρύτητα και αυτή η κίνηση με την πρώτη;

Δικαιολογείται ή όχι η Ρωσική Αεροπορία να κτυπήσει βάσεις του ΝΑΤΟ από όπου θα επιχειρούν  τα ουκρανικά μαχητικά; Ένα χτύπημα στα αεροδρόμια της Συμμαχίας θα οδηγούσε σε πλήρη κλιμάκωση, γι’ αυτό και ανακοινώθηκε επίσημα ότι η υποδομή του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει την Ρωσία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ta-f-16-pou-tha-paradothoun-stin-oukraniki-aeroporia-tha-epixeiroun-apo-tis-vaseis-tou-nato/).

 

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: «Αν τα ουκρανικά F-16 μας χτυπήσουν από τα αεροδρόμιά σας τότε θα τα βομβαρδίσουμε». «Θα είστε νόμιμος στόχος». Η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και τα αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας, όπου θα μπορούν να εδρεύουν, θα γίνουν νόμιμος στόχος εάν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά Ρωσικών στόχων.

Την δήλωση αυτή έκανε στο RIA Novosti ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, μετά την ανακοίνωση του NATO για χρήση των βάσεων του από τα ουκρανικά F-16.

«Αν δεν χρησιμοποιηθούν για τον άμεσο σκοπό τους, δεν αποτελούν νόμιμο στόχο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά εάν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, σίγουρα θα γίνουν. Αυτό ισχύει και για τα αεροδρόμια στα οποία βρίσκονται , με όλες τις επακόλουθες συνέπειες», είπε ο Καρταπόλοφ.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και οι βάσεις στις οποίες θα σταθμεύουν δεν θα δεχτούν ρωσική επίθεση εάν δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Δεν θα δεχτούν επίθεση ακόμα και αν συντηρούνται εκεί. Από εκεί θα μπορούν επίσης να μεταφερθούν ανεμπόδιστα στην Ουκρανία. Εάν όμως από τα αεροδρόμια αυτά υπάρξει χρήση για απευθείας πολεμικές αποστολές, τότε θα στοχοποιηθουν άμεσα.

«Αν απογειωθούν από αεροδρόμια άλλης χώρας, εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, εκτοξεύσουν πυραύλους και επιστρέψουν εκεί, τότε αυτά τα αεροδρόμια είναι νόμιμος στόχος. Όσο για την ικανότητα κατάρριψης, μπορούμε να καταρρίψουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε», τόνισε.

Τον Μάρτιο, ο Ρώσος Πρόεδρος το κατέστησε σαφές. «Αν αναπτυχθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, φυσικά γίνονται νόμιμος στόχος για εμάς, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται», είπε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά. Η Ουκρανία θα παραλάβει πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από το Βέλγιο, την Δανία, την Ολλανδία και την Νορβηγία.

Τον Μάιο, η πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση πετώντας το F-16 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παράδοση των ολλανδικών F-16 στο Κίεβο αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και εν συνεχεία θα εμφανιστούν στους ουκρανικού ουρανούς.

Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε χθες ότι “ορισμένα” από τα  μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία θα παραδοθούν στην ουκρανική Αεροπορία, θα εγκατασταθούν όχι στο ουκρανικό έδαφος, αλλά στις αεροπορικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για να αποφευχθούν χτυπήματα εναντίον τους. Ένα τέτοιο σενάριο ήταν αναμενόμενο.

Πρώτον, τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία (συγκεκριμένα στην βάση Fetesti), όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι, επομένως οι πιλότοι της AFU είναι εξοικειωμένοι με τις αεροπορικές βάσεις και τις διαδρομές πτήσης.

Δεύτερον, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές πτήσεις από την Ρουμανία προς την περιοχή της Οδησσού και περισσότερες από μία φορές. Τα F-16 πέταξαν πάνω από την Tulcea, πέταξαν στο Vylkove και έκαναν αρκετούς κύκλους πάνω από το Snake Island.

Τρίτον, τα μαχητικά θα είναι πιο ασφαλή στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ. Εδώ προκύπτουν όμως σοβαρά θέματα. Μπορεί τα αεροσκάφη να φιλοξενούνται προς το παρόν στην Ρουμανία είναι εκεί όμως για εκπαίδευση και μόνο.

Στην περίπτωση φιλοξενίας των αεροσκαφών όμως σε χώρες του ΝΑΤΟ, δεν διευκρινίζεται εάν τα αεροσκάφη θα παραμένουν απλώς εκεί για να αποφεύγουν τα κτυπήματα της Ρωσικής Αεροπορίας ή εάν θα επιχειρούν και από εκεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως αυτό ισοδυναμεί με ξεκάθαρη πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Δηλαδή F-16 να απογειώνονται από χώρες του ΝΑΤΟ να κτυπούν ρωσικούς στόχους και στη συνέχεια να προσγειώνονται στις βάσεις από όπου απογειώθηκαν. Τι  λείπει από την κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας; Το αν τα αεροσκάφη θα φέρουν τα ουκρανικά χρώματα αυτό πρακτικά δεν λέει τίποτα.

Αλλά προκύπτουν και άλλα ζητήματα: Τι θα γίνει εάν απογειωθούν από ουκρανικό έδαφος πραγματοποιήσουν αποστολή βομβαρδισμού Ρωσικών δυνάμεων και στη συνέχεια προσγειωθούν σε ΝΑΤΟική βάση; Δεν έχει την ίδια βαρύτητα και αυτή η κίνηση με την πρώτη;Δικαιολογείται ή όχι η Ρωσική Αεροπορία να κτυπήσει βάσεις του ΝΑΤΟ από όπου θα επιχειρούν  τα ουκρανικά μαχητικά;

 Ένα χτύπημα στα αεροδρόμια της Συμμαχίας θα οδηγούσε σε πλήρη κλιμάκωση, γι’ αυτό και ανακοινώθηκε επίσημα ότι η υποδομή του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει τη Ρωσία. Προκαλεί εντύπωση ότι η Δύση κλιμακώνει σε τόσο επικίνδυνο βαθμό την αντιπαράθεση της με την Ρωσία αν και γνωρίζει ότι όλο αυτό μπορεί να καταλήξει σε πυρηνικό όλεθρο.

Προφανώς κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν να πιστεύουν ότι η Ρωσία δεν θα προχωρήσει ποτέ σε πυρηνικά πλήγματα κατά των ίδιων και κατά δυτικών χώρων για να μην καταστραφεί ο πλανήτης. Με λίγα λόγια χρησιμοποιούν τους κατοίκους όλου του πλανήτη σαν ένα είδος «ασπίδας» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mosxa-pros-nato-an-ta-oukranika-f-16-mas-xtypisoun-apo-ta-aerodromia-sas-tote-tha-ta-vomvardisoume/).

 

Οι ΗΠΑ χρειάζονται τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας για να απεξαρτηθεί η Δύση από πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι νέες τεχνολογίες βασίζονται στις Σπάνιες Γαίες που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στα ουκρανικά εδάφη.

Γιατί όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός γερουσιαστής από την Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκράχαμ, η Ουκρανία διαθέτει ορυκτό πλούτο αξίας 12 τρισ. δολαρίων! Επισήμως η ΕΕ και οι ΗΠΑ διακήρυτταν ότι ο σκοπός της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία ήταν να αποδυναμωθεί η Ρωσία και να διατηρηθεί η σύγκρουση αυτή σε μια «καυτή» φάση για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο πραγματικός λόγος όμως όπως πάντα είναι γεωπολιτικός. Ο Γκράχαμ είπε ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ουκρανία σχετίζονται με ορυκτούς πόρους. «Η Ουκρανία φιλοξενεί 12 τρισεκατομμύρια δολάρια κρίσιμων ορυκτών πόρων. Δεν θέλω να δώσω αυτά τα χρήματα και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον Πούτιν για να τα μοιραστεί με την Κίνα».

Προηγουμένως, ο Γκράχαμ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να μεταφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο με πίστωση και όχι δωρεάν, καθώς η Ουκρανία έχει πολλούς ορυκτούς πόρους και το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από το ήμισυ των ορυκτών πόρων από την ποσότητα που ανακοίνωσε ο Γκράχαμ, μαζί με τα αντίστοιχα εδάφη, κατέληξαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας αφού οι περιοχές αυτές εντάχθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία. Ποιοι ορυκτοί πόροι μπορεί να ενδιαφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία και ποιος είναι ο όγκος των κοιτασμάτων;

Τα στοιχεία Σπάνιων Γαιών (REE) είναι βασικοί παράγοντες για τη συνεχιζόμενη ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση, καθώς αποτελούν κρίσιμες πρώτες ύλες σε πολλές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αυτό βέβαια είναι το επίσημο αφήγημα γιατί το πραγματικό αφήγημα είναι άλλο:

Σκοπός είναι η απεξάρτηση της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση από την Ρωσία και τις αραβικές χώρες οι οποίες έχουν επιλέξει να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο με τη Μόσχα (αρκεί να δει κάποιος την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα BRICS. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των Αμερικανών.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι μπαταρίες, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, οι ανεμογεννήτριες και οι τεχνολογίες υδρογόνου απαιτούν σημαντικά περισσότερα μέταλλα από τις συμβατικές εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση των αναγκών σε ορυκτά καύσιμα. Αν και τα REE αναφέρονται συχνά ως ενιαία ομάδα, στην πράξη κάθε μεμονωμένο στοιχείο έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο τελικών χρήσεων και έτσι η ζήτηση ποικίλλει μεταξύ τους.

Η τρέχουσα παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού σπάνιων γαιών είναι απολύτως μη ισοροπημένη και ελέγχεται αυστηρά από λίγες μόνο χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι πρωτίστως η Κίνα και δευτερευόντως η Ρωσία. Μια τέτοια ανισορροπία της προσφοράς κρίσιμων μετάλλων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις στρατηγικές ενεργειακής μετάβασης και την εθνική ασφάλεια πολλών χωρών.

Η Ουκρανία αναφέρεται εδώ και καιρό ως “breadbasket of Europe” («το καλάθι ψωμιού της Ευρώπης»), εντούτοις αυτή η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει η «υπερδύναμη ορυκτών στην Ευρώπη» και σημαντικός προμηθευτής περισσότερων από 20 στοιχείων από τη λίστα των κρίσιμων πρώτων υλών.

Πρόκειται επομένως για γεωπολιτική επιλογή.Η Ρωσία έχει ήδη εξασφαλίσει τους μισούς από αυτούς τους πόρους και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Δύση. Γιατί η οικονομία είναι για τους «ερασιτέχνες» και η γεωπολιτική για τους «επαγγελματίες». Η οικονομία είναι προσωρινή. Σήμερα είναι εύρωστη αύριο είναι ασθμαίνουσα. Η γεωπολιτική όμως είναι «αιώνια» και εξασφαλίζει την συνεχή οικονομική ευημερία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-ipa-xreiazontai-tous-oryktous-porous-tis-oukranias-gia-na-apeksartithei-i-dysi-apo-petrelaio-kai-fysiko-aerio/).


Ρωσικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία» – Τί συνέβη και σήμανε συναγερμό. Τι αποκαλύπτουν οι Ρώσοι. Σε μια ομιλία σε ξένους δημοσιογράφους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί έχουν ήδη κάνει αρκετές απόπειρες να επιτεθούν στις ρωσικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας. Πριν από μια εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ναυτικού σε έναν από τους σταθμούς συμπίεσης που αντλούσαν υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

Τα σχέδια της Άγκυρας να μεταπωλήσει Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις των ΗΠΑ για την οικονομία της ΕΕ. Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο, όπως σχολιάζεται από Ρωσικές πηγές, ότι οι Αμερικανοί μέσω της Ουκρανίας προσπαθούν συγκεκριμένα να επιτεθούν σε Ρωσικά αντλιοστάσια φυσικού αερίου που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Τουρκία.

Μια απλή ανάλυση δείχνει ότι είναι είτε ο σταθμός συμπίεσης Russkaya, ο οποίος διασφαλίζει την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, είτε ο αντίστοιχος σταθμός Beregovaya, ο οποίος είναι το σημείο εκκίνησης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream.

Η κατασκευή των δύο αυτών αγωγών έχουν βοηθήσει την Άγκυρα: Ο αγωγός Blue Stream προμηθεύει τους Τούρκους με 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, με την αρχική δυναμικότητα να αυξάνεται επιπλέον. Ο αγωγός Turkish Stream αποτελείται από δύο γραμμές, η καθεμία χωρητικότητας 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Είναι γνωστό από δημοσίως διαθέσιμες πηγές ότι η πρώτη γραμμή προορίζεται για την παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές εντός της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη γραμμή, μέσω Ελλάδας, τροφοδοτεί εξ ολοκλήρου την Δύση.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Άγκυρας, πρόκειται να δημιουργηθεί εδώ ένας κόμβος φυσικού αερίου, ο οποίος, αφενός, θα επιτρέψει στη Μόσχα να αυξήσει τον όγκο των εξαγωγών και, αφετέρου, θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία να προμηθεύσει μπλε καύσιμα χώρες της Ευρωζώνης.

Και τώρα η ουσία του θέματος. Οι στόχοι της Ουκρανίας να επιτεθούν σε σταθμούς συμπίεσης κοντά στην Ρωσική περιοχή Ανάπα θα οδηγήσουν σε μερική ή πλήρη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τον Νότο.

Για την Ρωσία, ένα τέτοιο πλήγμα θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, ειδικά δεδομένης της απώλειας της ευρωπαϊκής αγοράς και της καθαρής απώλειας 369 δισεκατομμυρίων ρουβλίων που ανέφερε η Gazprom στα τέλη του περασμένου έτους. Οι εισφορές από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κρατικό προϋπολογισμό εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αν και το μερίδιό τους σταδιακά μειώνεται.

Ωστόσο, η ζημιά για την Τουρκία θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς οι παραδόσεις από την Ρωσία (50,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% του συνόλου των τουρκικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Η απώλεια των αγωγών Blue Stream και Turkish Stream θα απενεργοποίησε πλήρως την τουρκική οικονομία γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει αυτούς τους όγκους.

Οι εισαγωγές υγραερίου από την Αλγερία, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το ένα δέκατο της συνολικής ζήτησης. Επιπλέον, το μακροχρόνιο όνειρο της Τουρκίας να γίνει ο μεγαλύτερος κόμβος φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να τερματιστεί.

Οι Τούρκοι γεωλόγοι αναζητούν μανιακά και επιτυχώς κατάλληλες περιοχές όπου μπορούν να κατασκευάσουν υπόγειες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για την αποθήκευση αερίου και στην συνέχεια να το πουλήσουν στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουγγαρία και δυτικότερα σε όποιον ενδιαφέρεται.

Η ρωσική πλευρά, εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Alexander Novak, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα υποστηρίζει αυτό το έργο! Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πόσα κερδίζουν οι Τούρκοι από τη μεταπώληση: από τη στιγμή της πληρωμής και το πέρασμα του σημείου μέτρησης, αυτό το αέριο δεν είναι πλέον ρωσικό, αλλά τουρκικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Αμερικανοί «σπρώχνουν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία», όταν ευνοούν τέτοιες επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας έργα για την γείτονα! Το Κίεβο λαμβάνει drones και σιωπηρή ανοχή για επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου. Υπάρχει ένα παγκόσμιο παιχνίδι σε εξέλιξη, υπογραμμίζουν τα Ρωσικά ΜΜΕ (https://warnews247.gr/fakelos-tourkia/ekswterikh-politikh/rwsika-mme-oi-hpa-wthoun-thn-oukrania-se-polemo-me-thn-tourkia-ti-sunebh-kai-shmane-sunagermo/)!

 

Ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν από Ρουμανία και Πολωνία – Παραδοχή ΗΠΑ: “Οι Ουκρανοί κατέρριψαν με Patriot Ρωσικά αεροσκάφη εντός του ΕΕΧ της Μόσχας”. Ρωσία: "Νόμιμος στόχος οι αεροπορικές βάσεις σε Ρουμανία-Πολωνία".

Αμερικανός Αξιωματικός της USAF επιβεβαίωσε πως η Ουκρανία κατέρριψε με Patriot Α-50 AWACS και άλλα ρωσικά μαχητικά εντός του εναέριου χώρου της Ρωσίας σε μια πρωτοφανή παραδοχή που ισοδυναμεί με “casus belli”.

Σχεδόν ταυτόχρονα, το Κίεβο ανακοίνωσε πως τα F-16 που παραλαμβάνει θα μετασταθμεύσουν σε αεροπορικές βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία. Το War News 24/7 επιβεβαιώνεται και για τις δύο αυτές εξελίξεις. Ουκρανία και ΝΑΤΟ ρισκάρουν γενικευμένη σύρραξη προκειμένου να απομακρύνουν την Ρωσική Αεροπορία για να εισέλθουν στην συνέχεια ΝΑΤΟϊκές χερσαίες δυνάμεις.

Ουκρανικά F-16 θα εδρεύουν στη Ρουμανία και την Πολωνία. Ορισμένα από τα Αμερικανικά μαχητικά F-16 που παραλαμβάνει η Ουκρανία σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σε αεροπορικές βάσεις εκτός της χώρας αποκάλυψε ο Αρχηγός της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σεργκέι Γκολούμπτσοφ.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους. Το Κίεβο θα μετασταθμεύσει μαχητικά σε Ρουμανία και Πολωνία και θα επιχειρεί από εκεί εναντίον Ρωσικών στόχων. Για το λόγο αυτό, η Ουκρανία ψάχνει ένα “νομικό τέχνασμα” για να μετασταθμεύσει τα F-16 εκτός της χώρας επικαλούμενη επισκευές, συντήρηση ή εκπαίδευση. Ας δούμε τι λένε οι Ουκρανοί.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σκοπεύει να αναπτύξει ορισμένα μαχητικά F-16 εκτός της Ουκρανίας για να τα προστατεύσει από τους ρωσικούς πυραύλους. Αυτά τα αεροσκάφη θα αποτελούν τη λεγόμενη «εφεδρεία» σε περίπτωση εργασιών επισκευής ή αντικατάστασης ελαττωματικών μαχητικών.

Επίσης, ορισμένα από τα αεροσκάφη θα παραμείνουν σε δυτικές στρατιωτικές βάσεις ως εκπαιδευτικά αεροσκάφη για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων. “Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών που θα βρίσκονται σε ασφαλείς βάσεις, όχι στην Ουκρανία, ώστε να μην καταστούν στόχοι. Αυτά θα αποτελέσουν την εφεδρεία μας σε περίπτωση ανάγκης αντικατάστασης ελαττωματικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης” είπε ο Γκολούμπτσοφ.

Τα υπόλοιπα μαχητικά θα σταθμεύσουν στο έδαφος της Ουκρανίας και τα ίδια τα αεροδρόμια θα προστατεύονται από δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα. Για να γίνει αυτό, το Κίεβο απαιτεί τουλάχιστον δύο συστήματα αεράμυνας Patriot, δύο συστήματα αεράμυνας NASAMS και πολλά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard για προστασία εναντίον των drones καμικάζι.

Ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές του Κρεμλίνου  τονίζουν ότι “η Μόσχα θα αναγκαστεί να λάβει μια σειρά από σκληρές αποφάσεις. Τα μαχητικά αυτά θα απογειώνονται από δυτικά αεροδρόμια για να βομβαρδίζουν στόχους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού εδάφους”.

Ρωσία: Τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμος στόχος! Τα μαχητικά F-16 και τα αεροδρόμιά τους εκτός Ουκρανίας θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

Σύμφωνα με τον Γερουσιαστή, αυτό θα συμβεί εάν σε πολεμικές αποστολές λάβουν μέρος αεροσκάφη Αμερικανικής κατασκευής. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ γι αυτό το ενδεχόμενο “Εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειωθούν από δυτικές βάσεις και προκαλέσουν ζημιές στην στρατιωτική και πολιτική υποδομή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιστρέψουν στις βάσεις τους, τα αεροσκάφη και τα αεροδρόμια θα είναι νόμιμοι στόχοι για τα Ρωσικά στρατεύματα” είπε ο Καρταπόλοφ.

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ολλανδικού Υπουργείου άμυνας, Kaisa Ollongren, ενημέρωσε ότι η χώρα της επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F-16 για επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος. Ταυτόχρονα, ο υπουργός τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει ξεκάθαρα να χρησιμοποιήσουν το «δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα». Η Ολλανδία σχεδιάζει να δώσει 24 μαχητικά στην Ουκρανία  μέχρι το τέλος του 2024 μ.Χ.

ΗΠΑ: Η Ουκρανία κατέρριψε Α-50 και άλλα αεροσκάφη εντός του Ρωσικού ΕΕΧ. Εντύπωση προκαλεί και η πρωτοφανή παραδοχή των ΗΠΑ περί κατάρριψης Ρωσικού Α-50 AWACS και άλλων αεροσκαφών εντός του εναέριου χώρου της Ρωσίας. Πρόκειται για την κατάρριψη ενός αεροσκάφους AWACS τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στον εναέριο χώρο πάνω από το Κουμπάν.

“Το ρωσικό αεροσκάφος παρακολούθησης και ελέγχου ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50, που καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot” αποκάλυψε η Βοηθός Αρχηγός του Επιτελείου του 10ου Στρατού των ΗΠΑ Ροζάνα Κλεμέντε. Η συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού σε συνέντευξή της εξήγησε την χρήση των συστημάτων αεράμυνας την οποία οι Αμερικανοί δίδαξαν στους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με αυτήν, τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο χρησιμοποιούνται τόσο για την προστασία ορισμένων στόχων όσο και ως συστήματα «περιαγωγής» κατά μήκος του μετώπου. Ένα από αυτά τα συστήματα έστησε ενέδρα σε ένα ρωσικό αεροσκάφος AWACS A-50.

Η Κλεμέντε σημείωσε ότι οι Ουκρανοί τοποθετούν Patriot σε φορτηγά και στήνουν ενέδρες, μεταφέροντας τα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή επαφής. Η συνταγματάρχης ανέφερε ότι αυτή η χρήση αμερικανικών συστημάτων είναι μοναδική στο είδος της. Το πλήρωμα που κατέστρεψε το Ρωσικό A-50 εκπαιδεύτηκε στην Γερμανία.

Η Κλεμέντε σημείωσε ότι αμερικανικά συστήματα αεράμυνας συμμετείχαν επίσης στην κατάρριψη και άλλων Ρωσικών αεροσκαφών όπως Su-34, Su-35 και Il-76 στους ουρανούς πάνω από τις περιοχές Belgorod και Bryansk. Υπενθυμίζουμε ότι ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας χρήσης του συστήματος αεράμυνας Patriot, σκοτώθηκαν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που επέβαιναν στο μεταγωγικό Il-76.

“Αν αυτό ισχύει, τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι Γερμανοί «εκπαιδευτές» συμμετείχαν άμεσα στην προετοιμασία αυτής της επίθεσης. Ή Αμερικανοί. Δεν έχει σημασία. Ακόμη μία απόδειξη της εμπλοκής της «συλλογικής Δύσης» στον πόλεμο εναντίον μας” τόνισε  ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/ektakto-oukranika-f-16-tha-epixeiroun-apo-roumania-kai-polwnia-paradoxh-hpa-oi-oukranoi-katerripsan-rwsika-maxhtika-kai-a-50-entos-tou-rwsikou-eex/).

 

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα – Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ. "Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα".

Σε μόνιμη επιφυλακή πυρηνικού πλήγματος τίθενται οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν πυρηνικά, Βρετανία, ΗΠΑ και Γαλλία, μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις εντός της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Β.Πούτιν “αναβάθμισε” τον Σεργκέι Καραγκάνοφ, τον σύμβουλο του ο οποίος είναι υπέρμαχος ενός προληπτικού και περιορισμένου πυρηνικού χτυπήματος κατά των εχθρών της Ρωσίας ως μέσο για την αποτροπή μιας παγκόσμιας πυρηνικής αποκάλυψης.

Ο διάλογος των δύο ανδρών είναι αποκαλυπτικός και εξηγεί τον πυρηνικό συναγερμό που έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ. To NATO φοβάται ότι ο Πούτιν έχει υιοθετήσει την εφαρμογή «Δόγματος Καραγκάνοφ» ειδικά μετά την παραδοχή περί αλλαγών στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πούτιν τοποθέτησε σε κομβικό ρόλο τον Καραγκάνοφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη και του έδωσε την δυνατότητα να αναλύσει το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα και να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο δεύτερος στόχος ήταν ο ρωσικός λαός, να καταλάβει τι διακυβεύεται και να προετοιμαστεί . Η πολύωρη “πυρηνική συζήτηση” σε ζωντανή μετάδοση από τη ρωσική κρατική τηλεόραση είχε ακριβώς αυτή την στόχευση. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν εξελίξεις από τις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

Ο Πούτιν αναβάθμισε τον Σ.Καραγκάνοφ – Ο διάλογος που σήμανε συναγερμό στο ΝΑΤΟ. Ο Β.Πούτιν τοποθέτησε το “γεράκι” και σύμβουλο του, τον Σ.Καραγκάνοφ, ως συντονιστή της συζήτησης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Ο Καραγκάνοφ, η επιλογή του οποίου σίγουρα δεν ήταν τυχαία, πίεζε συνέχεια και με ασφυκτικό τρόπο τον Β.Πούτιν χρησιμοποιώντας ακόμη και βιβλικές αναφορές.

Ακολούθησαν πυρηνικές εισηγήσεις και σχόλια του Β.Πούτιν. Ο Πούτιν εντοπίστηκε να συναντά τον Καραγκάνοφ πριν από την εκδήλωση. «Θα ταράξεις τα πράγματα;» ρωτάει ο Πούτιν. «Νομίζω ότι γι’ αυτό με έχουν καλέσει», απαντά ο Καραγκάνοφ.

Αργότερα, ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Kiselyov παρουσίασε στην Ρωσική κρατική τηλεόραση τον Καραγκάνοφ και το Δόγμα του.  Ο Kiselyov είπε πως «υποστηρίζει ένα προληπτικό και περιορισμένο πυρηνικό χτύπημα στους εχθρούς [της Ρωσίας]» και εξηγεί ότι οι απόψεις του Καραγκάνοφ «θα όξυναν τη συζήτηση [με τον Πούτιν] και θα εξηγούσαν πολλά πράγματα λεπτομερώς».

Στην συνέχεια, ο Σεργκέι Καραγκάνοφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να ηγηθεί της κλιμάκωσης αυτού του πολέμου, διαφορετικά ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Ο δημοσιογράφος Zarubin κάνει μια ερώτηση στον Σεργκέι Καραγκάνοφ,

Zarubin: Από πού πηγάζει αυτή η επιθυμία να μετατραπεί ολόκληρος ο κόσμος σε πυρηνική στάχτη; Δεν ξέρω πόσες φορές σήμερα προτείνατε στον Ανώτατο Ανώτατο Διοικητή (Πούτιν) να ξεκινήσει ουσιαστικά έναν πυρηνικό πόλεμο.

Καραγκάνοφ: Κάνεις απολύτως, 100% λάθος στη διατύπωση της ερώτησης. Ξέρω, ότι αν δεν οδηγήσουμε σταθερά την σκάλα της κλιμάκωσης και δεν είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, είμαστε καταδικασμένοι σε ήττα και ο κόσμος είναι καταδικασμένος σε έναν μεγάλο πυρηνικό πόλεμο.

Γι’ αυτό έθεσα την ερώτηση στον Πρόεδρο: αντιλαμβάνεται την ευθύνη που φέρει ενώπιον της χώρας και τώρα όλου του κόσμου; Προκειμένου να σταματήσει η προφανής διολίσθηση του κόσμου προς τον πυρηνικό πόλεμο, αυτό απαιτεί, μεταξύ άλλων, αποφασιστικότητα όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα.

Κατανοώ απόλυτα τον δισταγμό του Πούτιν. Όταν ο ίδιος σκέφτομαι αυτό το θέμα, την χρήση πυρηνικών όπλων, με πιάνει ηθικός τρόμος. Ξέρω όμως επίσης ότι, αν οι αντίπαλοί μας, όπως και ο κόσμος γενικότερα, δεν καταλάβουν ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, είμαστε καταδικασμένοι.

Aν κλιμακώσουμε πυρηνικά, μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές. Η Δύση μπορεί να έρθει στα συγκαλά της. Ίσως είναι πολύ νωρίς για να καταφύγουμε σε πυρηνική κλιμάκωση αλλά πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουν χάσει τα μυαλά τους, ειδικά οι Ευρωπαίοι. Για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια μας σέρνουν σε πόλεμο. Οι Αμερικανοί είναι λίγο πιο προσεχτικοί. “Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα” Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Σεργκέι Καραγκάνοφ είπε: “Αν δεν κλιμακώσουμε, δεν θα νευριάσουμε ακόμη και τον Ύψιστο;

Δεν πρέπει να θυμώνουμε τον Παντοδύναμο, γιατί ο Παντοδύναμος μας έδειξε κάποτε τον δρόμο όταν κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα με φωτιά και βροχή γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Μετά από αυτό, η ανθρωπότητα το θυμήθηκε και ήταν προσεκτική για πολλά χρόνια, αλλά τώρα έχει ξεχάσει τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Ίσως θα θυμηθούμε αυτή τη βροχή και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ξανά την ανθρωπότητα, ή εκείνο το μέρος της ανθρωπότητας που έχει χάσει την πίστη του στον Θεό και έχει χάσει το μυαλό του. Πούτιν: (….) (Σκέφτεται για λίγο):

Β.Πούτιν: Ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας. Αμέσως μετά, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF-2024) στις 7 Ιουνίου, παραδέχτηκε, δεδομένων των συνθηκών, ότι το ρωσικό πυρηνικό δόγμα ενδέχεται να υποστεί αλλαγές. “Το πυρηνικό δόγμα είναι ένα ζωντανό όργανο. Μπορούν να γίνουν αλλαγές σε αυτό” είπε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από αυτό, στις 5 Ιουνίου, σε συνάντηση στο Lakhta Center με δημοσιογράφους και επικεφαλής των κορυφαίων ΜΜΕ του κόσμου, ο Πούτιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν πυρηνικές βόμβες 20 κιλοτόνων εναντίον των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, ενώ τα υπάρχοντα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 3-4 φορές πιο ισχυρά.

“Τα τακτικά μας πυρηνικά όπλα είναι 70-75 κιλοτόνων. Ας μην οδηγηθούμε λοιπόν όχι μόνο στη χρήση, αλλά ακόμη και στην απειλή χρήσης. Για κάποιο λόγο, η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Έχουμε ένα πυρηνικό δόγμα, δείτε τι λέει εκεί” είπε τότε ο Πούτιν (https://warnews247.gr/purhnika/se-monimh-epifulakh-oi-purhnikes-dunameis-tou-nato-o-b-poutin-uiothetei-to-prolhptiko-purhniko-plhgma-o-sugklonistikos-dialogos-me-biblikes-anafores-tou-s-karagkanof/).


Ν.Μεντβέντεφ: Δημοσίευσε χάρτη όπου δείχνει Ρωσική ολόκληρη την ΟυκρανίαΣήμερα η Ημέρα της Ρωσίας. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή. Τον εορτασμό της Ημέρας της Ρωσίας, ανήρτησε έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται Ρωσική ολόκληρη η Ουκρανία μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία.

Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε στη δημοσιότητα μια γραφική αναπαράσταση που δείχνει τον χάρτη της Ρωσίας να ξεδιπλώνεται σταδιακά και να «βάφεται» στα χρώματα της Ρωσικής σημαίας.

Αρχίζοντας από τα ανατολικά και τις νήσους Κουρίλες, ο χάρτης φτάνει μέχρι τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, με την επικράτεια όλης της Ουκρανίας – όχι μόνο τις ανατολικές επαρχίες της, αλλά και του Κιέβου και όλων των δυτικών επαρχιών, όπως Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil – να βάφεται στα χρώματα της Ρωσίας (https://www.triklopodia.gr/%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%86-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b5-%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5/).

 

Α.Βούτσιτς: «Απέχουμε τρεις με τέσσερις μήνες από τον Γ’ ΠΠ – Η Δύση δεν είπε στους πολίτες της για το τίμημα που όλοι θα πληρώσουν»! «Η λέξη ειρήνη έχει κηρυχθεί απαγορευμένη - Όλοι μιλούν για πόλεμο».

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Α.Βούτσιτς έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη στο ελβετικό περιοδικό «Weltwoche» στην οποία δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κόσμος οδηγείται σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!

Είπε μάλιστα με νόημα ότι η λέξη «ειρήνη» έχει κηρυχθεί απαγορευμένη και κανείς δεν την αναφέρει. Πρόσθεσε ότι κανείς από τους Δυτικούς ηγέτες δεν έχει αποκαλύψει στους πολίτες τους ότι θα πληρώσουν όλοι μαζί ένα πολύ μεγάλο τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο! Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σέρβος Πρόεδρος:

«Οδεύουμε προς μια μεγάλη καταστροφή και φαίνεται ότι το τρένο έχει ήδη φύγει από τον σταθμό και δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Κανείς στη Δύση δεν μιλά πια για ειρήνη παρά μόνο για περισσότερο πόλεμο.

Η Δύση πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει και να βγάλει εκτός μάχης την Ρωσία. Νομίζω ότι η Δύση κάνει λάθος. Και οι δύο πλευρές πιστεύουν τώρα ότι είναι υπαρξιακό ζήτημα για αυτούς, οπότε δεν νομίζω ότι θα βρουν λύση εκτός από τον πόλεμο και τα πάντα διακυβεύονται.

Στην Ευρώπη, οι ηγέτες ενεργούν ως μεγάλοι ήρωες, αλλά δεν είναι ειλικρινείς και δεν λένε στους πολίτες τους ότι θα πληρώσουν όλοι ένα μεγάλο τίμημα αν έρθει σε πόλεμο. Εάν αυτές οι μεγάλες δυνάμεις δεν κάνουν κάτι σε σύντομο χρονικό διάστημα για να λυθεί αυτή η κατάσταση είμαι σίγουρος ότι θα οδηγηθούμε σε μία πολύ μεγάλη καταστροφή.

Εάν πιστεύεις ότι ο άλλος μπλοφάρει τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις καλύτερα χαρτιά αλλά πιστεύεις ότι ο άλλος έχει χειρότερα από σένα. Όμως δεν είσαι σίγουρος για αυτό γιατί δεν έχεις δει τα χαρτιά του άλλου. Μου προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση ότι κανείς δεν επιχειρεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Καταλαβαίνω ότι στην Δύση πιστεύουν πως θα κερδίσουν εύκολα την Ρωσία και μετά θα εισέλθουν στον χώρο της (ο Σέρβος Πρόεδρος μιλάει για εισβολή στο Ρωσικό έδαφος!) και η Ρωσία όπως είναι σήμερα θα σταματήσει να υπάρχει!

Γιατί αναφέρω ότι είμαστε κοντά στην άβυσσο; Γιατί οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν, που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί νικήσει γιατί η πολιτική τους επιρροή θα αποδυναμωθεί.

Κατά δεύτερο λόγο η γεωπολιτική θέση της Δύσης και της ΕΕ θα αποδυναμωθεί τόσο πολύ που δεν θα μπορεί να ανανεωθεί ξανά. Κατά τρίτο λόγο θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα ξεκινήσουν νέες εχθρικές ενέργειες κατά της συλλογικής Δύσης. Ας δούμε και την άλλη πλευρά. Αν η Ρωσία χάσει θα πάψει να υπάρχει όπως είναι σήμερα.

Όταν λοιπόν έχεις δύο πλευρές που απέχουν τόσο πολύ η μία από την άλλη, οι επιθυμίες τους είναι τόσο διαφορετικές, και διακυβεύονται τόσα πολλά, τότε κανείς από τους δύο δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να χάσει.

Ποιος είναι έτοιμος να χάσει 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 15 εκατομμύρια; Εγώ δεν είμαι έτοιμος να χάσω ούτε ένα άτομο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία παγκόσμια σύγκρουση. Δεν απέχουμε από αυτήν περισσότερο από τρεις με τέσσερις μήνες!» (https://www.pronews.gr/kosmos/a-voutsits-apexoume-treis-me-tesseris-mines-apo-ton-g-pp-i-dysi-den-eipe-stous-polites-tis-gia-to-timima-pou-oloi-tha-plirosoun/).


Αιφνιδιαστική άσκηση της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά στο Καλίνιγκραντ – Πολωνία: «Έχουν εκατοντάδες πυρηνικά στον θύλακα». Συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και ναυτικών μονάδων. Ο Ρωσικός θύλακας του Καλίνιγκραντ για ακόμα μία φορά έχει μπει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας με την Πολωνία να κάνει λόγο για εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές στο σημείο.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την απόφαση της Ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να επεκτείνει τον γεωγραφικό χώρο των ασκήσεων με τακτικά πυρηνικά όπλα και στον Στρατιωτικό Σχηματισμό του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη που περιλαμβάνει και το Καλίνιγκραντ) εκτός από την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια όπου αρχικά είχε αναφερθεί.

Ο στρατιωτικός τομέας του Λένινγκραντ εκτείνεται από τα σύνορα με τη Νορβηγία στον Βορρά μέχρι την Λευκορωσία και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο και τον θύλακα του Καλίνινγκραντ στην Βαλτική θάλασσα.

Ο επικεφαλής του διπλωματικού τμήματος της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, για το ζήτημα δήλωσε: «Αν κοιτάξουμε τον πόλεμο από την Βαρσοβία, βλέπουμε ότι το Καλίνινγκραντ είναι πολύ κοντά μας. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τακτικές πυρηνικές κεφαλές σταθμευμένες εκεί και αυτό είναι κίνδυνος για εμάς». Οι δηλώσεις δεν είναι τυχαίες καθώς η Ρωσική πλευρά δοκίμασε σενάρια με την φόρτωση πυραύλων Χ-32 (οι πυρηνικές εκδόσεις των πυραύλων) στα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3.

Η συμμετοχή των βομβαρδιστικών στις ασκήσεις έρχονται να προστεθούν ήδη στην τακτική κινητοποίηση σχηματισμών με Iskander και MiG-31Κ με Kinzhal που ασκούνται στον κεντρικό και νότιο τομέα των στρατιωτικών δυνάμεων που σημαίνει ότι ασκήσεις πυρηνικών έχουν επεκταθεί σε όλη την Ρωσική επικράτεια και ειδικότερα στην γραμμή αντιπαράθεσης με την Δύση.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από τον εξοπλισμό μιας κορβέτας κλάσης Tarantul (1000 τόνων) του Στόλου της Βαλτικής με αντιπλοϊκό πύραυλο κρουζ 3M-80/82 Moskit (ικανότητας κρούσης με ταχύτητα μέχρι 3μαχ) με πυρηνική κεφαλή κάτι που σημαίνει ότι κάθε μεγάλη μονάδα του ναυτικού του ΝΑΤΟ θα βυθιστεί με έναν και μόνο πύραυλο αν πληγεί καθώς αυτοί οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί να χτυπούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

 «Το προσωπικό της μονάδας πυραύλων του Στρατιωτικού Τομέα του Λένινγκραντ εξασκείται σε αποστολές εκπαίδευσης μάχης με πυρηνικά», ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι κατά το δεύτερο στάδιο των ασκήσεων θα επεξεργαστούν θέματα κοινής εκπαίδευσης μονάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πάνω στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων με επίκεντρο τους Iskander-M (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aifnidiastiki-askisi-tis-rosias-me-taktika-pyrinika-sto-kalinigkrant-polonia-exoun-ekatontades-pyrinika-ston-thylaka/).

 

Κρίσιμες οι εκλογές στην Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας – Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ. Πρώτες πτήσεις ουκρανικών F-16 από βάσεις του ΝΑΤΟ προς την Οδησσό.

Εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης είναι οι εκλογές στην Γαλλία. Όπως αποκαλύπτεται, ο Γάλλος πρόεδρος έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολέμου με την Ρωσία ενώ, πριν λίγο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο θα γίνουν υποχρεωτικές για τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ, «Υπήρχαν υποσχέσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αλλά δεν εκπληρώθηκαν. Οπότε αν δεν το κάνουμε εθελοντικό αλλά το θέσουμε ως δέσμευση στο ΝΑΤΟ θα αποδώσει καλύτερα» .

Η αποκάλυψη αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Σερβίας καθώς δείχνει την διάθεση του ΝΑΤΟ να “πάει μέχρι τέλους” Le Figaro: Ο Μακρόν ετοίμασε σχέδιο πολεμικής προετοιμασίας της Ευρώπης! Η Le Figaro αποκάλυψε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει σχεδιάσει μια νέα στρατηγική ασφαλείας που λαμβάνει υπόψη έναν πιθανό πόλεμο, με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα προκαλέσει “ηλεκτροσόκ” σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς οι πολίτες της θα δουν ριζικές αλλαγές. Σκοπός του Γαλλικού σχεδίου είναι να προετοιμαστούν οι ευρωπαϊκές χώρες για εκστρατεία και αντιπαράθεση με τον Ρωσικό Στρατό.

Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RTL, αποκάλυψε ότι σχηματίζεται στη Γαλλία μια νέα μονάδα η οποία θα σταλεί στην Ουκρανία. Η εν λόγω νέα μονάδα αναγνώρισης FRAN έχει ήδη δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Εσθονία.

Ανταποκριτής του γαλλικού Τύπου ανέφερε ότι η Γαλλική μονάδα εκπαιδεύεται στην χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και θα επιχειρεί πολύ κοντά στις  αμυντικές γραμμές του Ρωσικού Στρατού. Πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη ΝΑΤΟϊκή μονάδα που θα σταλεί στην Ουκρανία.

, ο Ε.Μακρόν αποκάλυψε ότι θα στείλει μαχητικά Mirage 2000-5  και μια ειδική ταξιαρχία αποτελούμενη από 4.500 Ουκρανούς, η οποία θα εκπαιδευτεί και οπλιστεί αποκλειστικά από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

ΝΑΤΟϊκές πηγές ανέφεραν ότι το Παρίσι θα μπορούσε να στείλει 5-6 χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία για 1-3 μήνες. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ανάπτυξης, θα συνεισφέρουν η Ρουμανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής.

Οι δυνάμεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ. Πρώτες πτήσεις ουκρανικών F-16 από βάσεις του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις στη Ρουμανία ως προπύργια για τα F-16 της, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.

«Είναι προφανές ότι ο πραγματικός στόχος της Ουκρανίας είναι οι επιχειρήσεις των F-16 από βάσεις στη Ρουμανία. Αυτό ακριβώς σχεδίαζαν από την αρχή. Νομίζω ότι δεν θέλουν οι Ρουμάνοι να είναι νευρικοί, οπότε λένε σε όλους απλά μια ιστορία ότι θα μεταφέρουν τα αεροπλάνα από την Ρουμανία στην Ουκρανία», πιστεύει ο αναλυτής.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι  τα μαχητικά βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία, συγκεκριμένα στην βάση Fetesti, όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι. Επομένως οι πιλότοι της ουκρανικής Αεροπορίας είναι εξοικειωμένοι με τις αεροπορικές βάσεις και τις διαδρομές πτήσης.

Δεύτερον, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές πτήσεις από την Ρουμανία προς την περιοχή της Οδησσού πάνω από μία φορά. Τα F-16 πέταξαν πάνω από την Tulcea, πέταξαν στο Vylkove και έκαναν αρκετούς κύκλους πάνω από το Snake Island.

Τρίτον, τα μαχητικά θα είναι πιο ασφαλή στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ. Ένα χτύπημα στα αεροδρόμια της Συμμαχίας θα οδηγούσε σε πλήρη κλιμάκωση, γι’ αυτό και ανακοινώθηκε επίσημα ότι η υποδομή του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει την Ρωσία.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε ότι εάν τα F-16 λάβουν μέρος σε αποστολές μάχης, τότε τόσο αυτά όσο και τα αεροδρόμια τους θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις (https://warnews247.gr/diethnh/nato/krisimes-oi-ekloges-sth-gallia-sxedio-makron-gia-polemo-eurwphs-rwsias-ypoxrewtikes-oi-promhtheies-oplwn-pros-to-kiebo-gia-tis-xwres-tou-nato/).

 

Ρώσος αναλυτής: «Δεν είναι επίδειξη οι ασκήσεις με πυρηνικά – Η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει τακτική πυρηνική επίθεση». "Δοκιμάζονται όλοι οι μηχανισμοί χρήσης πυρηνικών".

Οι συνεχιζόμενες Ρωσικές ασκήσεις τακτικών πυρηνικών όπλων, των οποίων η δεύτερη φάση ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι κάποιου είδους άσκηση επίδειξης, προειδοποιεί ο στρατιωτικός αναλυτής Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense, μιλώντας στο Sputnik! Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να επαναλάβει τους «πρακτικούς μηχανισμούς» της τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων εάν ληφθεί απόφαση για προσφυγή σε τέτοια δραστικά μέτρα.

Οι διάφορες πτυχές της τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων που δοκιμάζονται κατά την διάρκεια αυτής της άσκησης περιλαμβάνουν την παράδοση Προεδρικής εξουσιοδότησης στα στρατεύματα, το ξεκλείδωμα των κεφαλών, την εισαγωγή δεδομένων πτήσης και την στόχευση – βασικά όλα όσα εμπλέκονται σε ένα πραγματικό πυρηνικό χτύπημα, λέει.

Οι ασκήσεις προορίζονται ουσιαστικά για να διασφαλίσουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εξαπολύσουν τακτική πυρηνική επίθεση εναντίον στρατιωτικού τμήματος του ΝΑΤΟ, εάν το τελευταίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης για να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα εκεί, ισχυρίζεται ο Korotchenko.

«Αυτός είναι ένας μηχανισμός απάντησης σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ εισέλθει σε πόλεμο με τη Ρωσία», υποθέτει. «Δεν χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα σε κανέναν. Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε ξανά «κόκκινες γραμμές» που έχουν ήδη χάσει την αξία τους», προσθέτει. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για στρατιωτική δράση πλήρους κλίμακας που περιλαμβάνει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων».

Έτσι, υποστηρίζει ο Korotchenko, τέτοιες ασκήσεις «πρέπει να διεξάγονται τακτικά και χωρίς προειδοποίηση» και τα Ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για δράση εάν ληφθεί απόφαση για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (https://warnews247.gr/purhnika/rwsos-analuths-den-einai-epideiksh-oi-askhseis-me-purhnika-h-rwsia-proetoimazetai-na-eksapolusei-taktikh-purhnikh-epithesh/).


Σε έξι μήνες η Ευρώπη θα σέρνεται στα πόδια της Ρωσίας… λήγει το συμβόλαιο των αγωγών φυσικού αερίου – Ήδη «παρακαλά» για ενέργεια η Ουκρανία Οι κύριοι αγοραστές Ρωσικού φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ιταλία

Για πολλούς μπορεί να αποτελεί έκπληξη (αλλά δεν είναι επί της ουσίας) ότι μετά από δυόμισι χρόνια πολέμου, εκατοντάδες χιλιάδες ζωές χαμένες και τεράστιες απώλειες υποδομών, ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οικονομικός δεσμός μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης είναι ακόμη σε ισχύ: η διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους.

Μια πενταετής συμφωνία που πρόκειται να λήξει μέχρι το τέλος του 2024 μ.Χ. παρέμεινε σε ισχύ, αν και το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου αγωγών στις εισαγωγές της ΕΕ μειώνεται σταθερά. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι εάν η Ευρώπη ελπίζει να διαφοροποιηθεί από την εξάρτηση από το Ρωσικό LNG, η δημιουργία της απαραίτητης εναλλακτικής υποδομής είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.

Το Bloomberg ανέφερε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν επί του παρόντος σχέδια να διατηρήσουν τη ροή του φυσικού αερίου μέσω ενός βασικού αγωγού Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι η Ουκρανία – η οποία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των τρομερών ενεργειακών αναγκών και της κατάστασής της σε καιρό πολέμου – την ευνοεί. Και τη θέλει.

Σε αυτό το σημείο από την οπτική του Κιέβου υπάρχουν εξίσου κακές επιλογές που απαιτεί πραγματιστική αναζήτηση του χειρότερου σεναρίου. Το Bloomberg αναγνωρίζει ότι τα έσοδα της Ουκρανίας από τη διαμετακόμιση ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. δολάρια το 2021 μ.Χ.— παρέχοντας κρίσιμη χρηματοδότηση για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία. Εάν οι αγωγοί και οι υποστηρικτικές υποδομές δεν χρησιμοποιηθούν, τότε είναι πιθανό να εγκαταλειφθούν ή επίσης μπορούν πιο εύκολα να γίνουν στρατιωτικοί στόχοι για την Ρωσία.

Ο Oleksiy Chernyshov, διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής Naftogaz, φέρεται, σύμφωνα με το Bloomberg, να λέει ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι «η Ουκρανία διαθέτει απίστευτη υποδομή μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου, η οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί, και η Ουκρανία είναι προδιατεθειμένη να χρησιμοποιήσει αυτήν την υποδομή επειδή φέρνει πολλά πλεονεκτήματα».

Οι αγοραστές παραμένουν. Οι κύριοι αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ιταλία — όλες οι οποίες συνέχισαν να θέτουν ιδεολογικά ερωτήματα σχετικά με τον πόλεμο, σε σύγκριση με τις πιεστικές και ζωτικής σημασίας ενεργειακές ανάγκες του πληθυσμού και της βιομηχανίας.

Και από την Ρωσική πλευρά, η Gazprom έχει δεχθεί βαθιά πλήγματα λόγω του πολέμου. «Η Gazprom είναι απίθανο να ανακτήσει τις πωλήσεις φυσικού αερίου που χάθηκαν ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία για τουλάχιστον μια δεκαετία, σύμφωνα με μια έκθεση που ανακοινώθηκε στη διοίκηση του ρωσικού ενεργειακού ομίλου».

«Οι εξαγωγές της εταιρείας στην Ευρώπη θα είναι κατά μέσο όρο 50-75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως μέχρι το 2035 μ.Χ., μόλις το ένα τρίτο των επιπέδων προ του πολέμου, προέβλεψε η έρευνα». Η προπαγάνδα. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας έχουν αφήσει να εννοηθεί έντονα ότι η σύμβαση για το Ρωσικό αέριο δεν θα ανανεωθεί.

«Η θέση της ουκρανικής πλευράς είναι ξεκάθαρη: το συμβόλαιο μεταφοράς λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με τους Ρώσους και να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Αυτό ενημέρωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας στον Σλοβάκο ομόλογό του», δήλωσε η RBC-Ukraine τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτήν την ανακοίνωση, υπήρξαν βασικές επιφυλάξεις και εξαιρέσεις: “Για την επέκταση της διαμετακόμισης, είναι δυνατή μια επιλογή όταν η ίδια η σλοβακική εταιρεία μισθώσει τη χωρητικότητα του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μπορεί να συνεχιστεί μετά το 2024 μ.Χ. Αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μόνο μια υπόθεση», ανέφερε το δημοσίευμα εκείνη την εποχή. Όπως αναφέρει στην συνέχεια το Bloomberg, αυτό αφήνει τα πράγματα ανοιχτά για σημαντικό περιθώριο κινήσεων, «συζήτησης» και συμβιβασμού (https://romioitispolis.gr/se-exi-mines-i-eyropi-tha-sernetai-sta-podia-tis-rosias-ligei-to-symvolaio-ton-agogon-fysikoy-aerioy-idi-parakala-gia-energeia-i-oykrania/).

 

Η Ρωσία είναι έτοιμη – αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του “Προμηθέα” – Δεκάδες πυρηνικά σημαδεύουν την Ουκρανία. Σε υπηρεσία μάχης όλα τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανέπτυξε αιφνιδιαστικά το σύστημα αεράμυνας S-500 “Προμηθέας”, το τελευταίο κομμάτι του παζλ, απαραίτητο για πρώτο πυρηνικό πλήγμα. Οι Ρώσοι θεωρούν πως έχουν πλέον την ικανότητα να αποκρούσουν αντεπιθετικό πυρηνικό πλήγμα από το ΝΑΤΟ κάτι που αλλάζει την ισορροπία στρατηγικών δυνάμεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Πρόκειται για ένα σενάριο που είχε αποκαλύψει και έχει τονίσει δύο φορές το War News 24/7 έως τώρα. Kinzhal, Avangard, Sarmat, RSM-56 Bulava και τώρα οι S-500. Σε υπηρεσία μάχης σχεδόν όλα τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας γεγονός που “λύνει” τα χέρια της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης: Ορόσημο: Ο “Προμηθέας” αναχαίτισε υπερηχητικούς Avangard δίνοντας πλεονέκτημα πρώτου πλήγματος στη Ρωσία – “Mπάζει” η ασπίδα των ΗΠΑ Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του “Προμηθέα” στην Κριμαία.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας (GUR) Κίριλο Μπουντάνοφ δήλωσε πως η Ρωσία έχει τοποθετήσει στοιχεία του πιο σύγχρονου συστήματος αεράμυνας S-500 “Προμηθέας” στην Κριμαία. «Τα τελευταία στοιχεία του S-500 έχουν εμφανιστεί. Αυτή είναι, κατ’ αρχήν, μια πειραματική εφαρμογή. Λοιπόν, έχουν ήδη εμφανιστεί εκεί», είπε ο Μπουντάνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Απριλίου 2024 μ.Χ. ο τότε Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε δηλώσει πως «φέτος, τα στρατεύματα θα λάβουν τα πρώτα συστήματα αεράμυνας S-500 επόμενης γενιάς σε δύο τροποποιήσεις: πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα άμυνας αντιβαλλιστικών πυραύλων».

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της Ρωσίας, το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 έχει την ικανότητα να αναχαιτίζει αποτελεσματικά, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, απειλών και στο διάστημα, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από την Γη.

Το βεληνεκές του συστήματος, σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικές πηγές, αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, ξεπερνώντας κατά 200 χιλιόμετρα το σύστημα αεροπορικής άμυνας τέταρτης γενιάς S-400. Όλοι συνδέουν την ανάπτυξη του S-500 με την προστασία της Γέφυρας του Κερτς. Όμως αυτό είναι δευτερεύον θέμα.

Πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της Κριμαίας, η ανάπτυξη μιας πολυστρωματικής άμυνας με μεγάλο εύρος και βάθος για την αναχαίτιση ΝΑΤΟϊκών πυρηνικών πυραύλων. Ίσως τα κτυπήματα στα στρατηγικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και μάχης Voronezh-DM επίσπευσαν την ανάπτυξη των S-500.

Η ικανότητα του συστήματος να εμπλέκει υπερηχητικούς στόχους σηματοδοτεί ουσιαστικά ένα σημαντικό ορόσημο στην τεχνολογία αεράμυνας, τοποθετώντας την Ρωσία στην πρώτη γραμμή των δυνατοτήτων πυραυλικής άμυνας. Χρησιμοποιεί διάφορα είδη πυραύλων, όπως την οικογένεια των πυραύλων 48N6 και τα βλήματα 77N6-N και 77N6-N1, που είναι ικανά να πλήξουν ακόμα και δορυφόρους.

Η αποτελεσματικότητα του S-500 έναντι πολυηχητικών στόχων οφείλεται στο προηγμένο ραντάρ και στα ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες που διαθέτει. Έτσι παρέχεται ακριβής καθοδήγηση. Το S-500 Prometheus αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2009, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

Είναι δεδομένο πάντως, πως αν η Ρωσία ανέπτυξε S-500 στην Κριμαία, τότε έχουν αναπτυχθεί και στην Μόσχα. Όλα δείχνουν πως η Ρωσία προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο, αυτό του πυρηνικού πλήγματος.

Αναπτύχθηκαν ρωσικά πυρηνικά όπλα περιμετρικά της Ουκρανίας. Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη είναι πως κατά τη διάρκεια της Β’ Φάσης των ασκήσεων με τακτικά πυρηνικά όπλα, η Ρωσία ανέπτυξε τις πυρηνικές της δυνάμεις πολύ μακριά από τα κέντρα αποθήκευσης και τις βάσεις των πυρηνικών όπλων.

Έχουν εντοπιστεί Iskander-M με πυρηνικά βλήματα σε αποστάσεις ακόμη και 500 χλμ μακριά από τις βάσεις τους με κατεύθυνση την Ουκρανία. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Πυρηνικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και από την πλευρά της Λευκορωσίας, συνεπώς η Ουκρανία είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη με πυρηνικά όπλα.

Για το θέμα μίλησε και ο υπεύθυνος της 12 GUMO, της Κεντρικής Διεύθυνσης του ρωσικού ΥΠΑΜ που είναι υπεύθυνη για τα πυρηνικά όπλα. Ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κολέσνικοφ μίλησε μπροστά από ένα λευκορωσικό Su-25 που έφερε πυρηνική κεφαλή.

Ο ίδιος είπε ότι είναι “εκπαιδευτική πυρηνική κεφαλή” όμως το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει τον χαρακτηρισμό “εκπαιδευτική”. Σε μια σπάνια ανακοίνωση της, η 12η Κύρια Διεύθυνση της Ρωσίας (12 GUMO), η οποία είναι αρμόδια για την φύλαξη, συντήρηση, μεταφορά και παράδοση του τεράστιου οπλοστασίου πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, αναφέρει ότι οι ασκήσεις θα αναλυθούν για να γίνουν βελτιώσεις.

Η εν λόγω Διεύθυνση «εξασφάλισε την παράδοση πυρηνικών εκπαιδευτικών πυρομαχικών στα σημεία αποθήκευσης πεδίου στην περιοχή που βρίσκεται η πυραυλική ταξιαρχία και το επιχειρησιακό αεροδρόμιο της αεροπορίας εφόδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσης των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων θα καθοριστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των στόχων σε διάφορα σενάρια ανάπτυξης της στρατιωτικό-πολιτικής κατάστασης».

Στα γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν στα Νότια της Ρωσίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, συμμετείχαν στρατιώτες από τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ στα Βορειοδυτικά της Ρωσίας, κινητοί εκτοξευτές πυραύλων, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας δείχνει Ρώσους ναύτες να εστιάζουν σε έναν εικονικό στόχο και στην συνέχεια να μετρούν αντίστροφα για την εκτόξευση, και εν συνεχεία να πατούν το κουμπί που γράφει «εκτόξευση» (https://warnews247.gr/purhnika/etoimh-an-xreiastei-gia-prwto-purhniko-plhgma-h-rwsia-aifnidiastikh-anaptuksh-tou-promhthea-dekades-purhnika-shmadeuoun-thn-oukrania/).

 

“Περιορισμένη” πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία: Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για να απαντήσουν στην Μόσχα – Την Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού συγκαλεί το ΝΑΤΟ. Θα τοποθετηθούν πυρηνικά σε Πολωνία και Σουηδία.

Την Oμάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ συγκαλεί ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γ.Στόλτενμπεργκ, μετά τις εξελίξεις στο “πυρηνικό πεδίο” με την Μόσχα. Η Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού (NPG) του ΝΑΤΟ, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1.966 μ.Χ. Είναι το ανώτερο ΝΑΤΟϊκό όργανο ασχολούμενο με πυρηνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής αποτελεσματικότητας του πυρηνικού οπλοστασίου του ΝΑΤΟ, της ασφάλειας, της επιβίωσης των πυρηνικών όπλων καθώς και των συστημάτων επικοινωνίας και πληροφοριών.

Στην ομάδα πυρηνικού σχεδιασμού προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και γενικά συνεδριάζει σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας. Ρωσικά ΜΜΕ, Ρώσοι αναλυτές και σύμβουλοι του Β.Πούτιν προετοιμάζουν καθημερινά την ρωσική κοινή γνώμη για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του BBC. “Oι «συλλέκτες μανιταριών»: άτομα που ζητούν πυρηνική κλιμάκωση εναντίον της Δύσης. Κάποιος υποκινεί πυρηνικό “Μανιτάρι”. Ήρθε η εποχή των “Μανιταριών”.

Ο D.Suslov πρότεινε μια πυρηνική έκρηξη σε ρωσικό έδαφος για “σκοπούς επίδειξης”. Μόνο ο φόβος του πυρηνικού πολέμου, μόνο αν δουν ένα πυρηνικό “μανιτάρι” σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση, θα σταματήσει τους δυτικούς πολιτικούς από ένα παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Σ.Καραγκάνοφ, είπε ότι η Ρωσία πρέπει να προχωρήσει σε προληπτικό πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη για να “σπάσει” την θέληση της Δύσης. Ο Καραγκάνοφ ήταν συντονιστής της συζήτησης στο φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη (σσ αυτά που είπε το War News 24/7). Ο Καραγκάνοφ είναι μέλος του επιστημονικού Συμβουλίου του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας και αυτό τρομάζει…

Ο Α.Gurulyov είπε πρόσφατα ότι η Ευρώπη θα γονατίσει αν πλήξουμε με πυρηνικά την Ολλανδία. Ακολουθούν οι Ν.Μεντβέντεφ και Ν.Kiselyov που απειλούν συνεχώς με πυρηνικά πλήγματα την Δύση…”

Σπάνια αναφορά του ΝΑΤΟ στα πυρηνικά – Μέτρα ενόψει… Σε μια σπάνια αναφορά στο δυτικό πυρηνικό οπλοστάσιο, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε τις προσπάθειες της συμμαχίας να προσαρμόσει τις δυνατότητές της στις τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία ρητορική και ασκήσεις με πυρηνικά της Ρωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξέλλες, η οποία θα περιλαμβάνει συνάντηση της ομάδας πυρηνικού σχεδιασμού της συμμαχίας, χαρακτήρισε τα πυρηνικά όπλα «απόλυτη εγγύηση ασφάλειας» του NATO και ένα μέσο για τη διατήρηση της ειρήνης.

Ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικές βόμβες σε πολλές τοποθεσίες στην Ευρώπη, το NATO σπάνια μιλάει για αυτά τα όπλα δημόσια. Αναφερόμενος στην «συνεχιζόμενη προσαρμογή» του πυρηνικού οπλοστασίου του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ολλανδία τον Ιούνιο ανέπτυξε τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-35 ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα και είπε ότι οι ΗΠΑ εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους όπλα στην Ευρώπη.

«Αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και μήνες είναι μια επικίνδυνη πυρηνική ρητορική από τη Ρωσική πλευρά… Βλέπουμε επίσης μερικές ακόμη πυρηνικές ασκήσεις από την Ρωσική πλευρά», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων της Κίνας, λέγοντας ότι το Πεκίνο αναμένεται να ενισχύσει τον αριθμό των πυρηνικών πυραύλων μέσα σε λίγα χρόνια και πολλοί από αυτούς θα είναι σε θέση να φτάσουν στο έδαφος του NATO.

Οι ΗΠΑ άλλαξαν το πυρηνικό τους δόγμα. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νέες κατευθυντήριες γραμμές για την τροποποίηση των όρων χρήσης πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η έμφαση δίνεται στον ανταγωνισμό με τον κύριο αντίπαλο, τη Ρωσία.

Ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Pranay Vaddi τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την ανάγκη να αυξήσουν και να διαφοροποιήσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε πρόσφατα επικαιροποιημένα εκτελεστικά διατάγματα σχετικά με τους όρους χρήσης πυρηνικών όπλων που λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα της νέας πυρηνικής εποχής.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές υπογραμμίζουν την ανάγκη αντιμετώπισης της ανάπτυξης και της ποικιλομορφίας του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας και την ανάγκη συγκράτησης της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και της Κίνας ταυτόχρονα», είπε ο Pranay Vaddi.

Οι ΗΠΑ θεωρούν πλέον πολύ πιθανή μια “περιορισμένη” πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα. Οι Αμερικανοί νομοθέτες επικεντρώθηκαν πρόσφατα στην τροποποίηση των επιθετικών υποβρυχίων (SSN) κλάσης Βιρτζίνια για να εξοπλιστούν με πυρηνικούς πυραύλους κρουζ (SLCM-N).

Ο SLCM-N είναι ένας πύραυλος κρουζ με πυρηνική κεφαλή χαμηλής απόδοσης που εκτοξεύεται από πλοία επιφανείας ή επιθετικά υποβρύχια (SSN). Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι SLCM-Ns θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να εμπλακούν σε μια «περιορισμένη» πυρηνική ανταλλαγή σε αντίθεση με τα «μαζικά αντίποινα».

«Εάν η σύγκρουση ξεπεράσει το πυρηνικό κατώφλι, οι χαμηλότερες αποδόσεις θα σηματοδοτούσαν σαφές ενδιαφέρον για τον περιορισμό της έντασής της», έγραψε ο Υποπλοίαρχος Άλαν Κάμινγκς, Έφεδρος Ναυτικού των ΗΠΑ, για το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2024 μ.Χ. Είναι όμως δυνατή η «περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση; Υπενθυμίζουμε ότι και η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει και αυτή το πυρηνικό της δόγμα.

Κατά την ομιλία του στο SPIEF στην Αγία Πετρούπολη, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οριστικοποίησης του εγγράφου για την χρήση στρατηγικών αποτρεπτικών όπλων εκφράζοντας παράλληλα  την ελπίδα ότι ο κόσμος δεν θα φτάσει στο σημείο αυτό.

Πυρηνικά σε Πολωνία και Σουηδία. Το ΝΑΤΟ μελετά την εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων στη Πολωνία – η οποία τα έχει ήδη ζητήσει – και στην Σουηδία. Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να δεχθεί πυρηνικά όπλα στην επικράτειά του. Πρόσθεσε ότι σε καιρό πολέμου, η Στοκχόλμη θα επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Η δήλωση του Σουηδού πρωθυπουργού έγινε στο Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση ψήφισης και υπογραφής της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο προβλέπει απεριόριστη πρόσβαση των ΗΠΑ σε Σουηδικές στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων (https://warnews247.gr/purhnika/periorismenh-purhnikh-sugkroush-me-rwsia-oi-hpa-allaksan-dogma-gia-na-apanthsoun-sth-mosxa-thn-omada-purhnikou-sxediasmou-sugkalei-to-nato/).


Το ‘πε και το ‘κανε ο Β.Πούτιν: Αμυντικό Σύμφωνο αμοιβαίας βοήθειας Ρωσίας-Β.Κορέας – Γεμίζει με πυρηνικούς ICBM την Πιονγιάνγκ – Επιβεβαίωση War News 24/7. Στόχος οι Αμερικανικές βάσεις σε Ν.Κορέα-Ιαπωνία και Γκουάμ.

Ρωσία και Βόρεια Κορέα υπέγραψαν αμυντικό σύμφωνο αμοιβαίας βοήθειας γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στην Ασία και την… Ουκρανία. Το War News 24/7 είχε αποκαλύψει από χτες την υπογραφή του Αμυντικού Συμφώνου.

Ρωσία και Βόρεια Κορέα είναι υποχρεωμένες πλέον να βοηθήσουν η μία την άλλη σε περίπτωση επίθεσης από  τις ΗΠΑ ή τρίτη χώρα γεγονός που ανατρέπει τα επιχειρησιακά σχέδια της Νότιας Κορέας. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η Πιονγιάνγκ θα στείλει άμεσα Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία. Η επιλογή αυτή βρίσκεται στο τραπέζι και ανάλογα με την τροπή των γεγονότων θα ενεργοποιηθεί.

Επιπλέον -και εδώ και είναι το πιο σημαντικό που αφορά άμεσα την Κύπρο λόγω της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι-  η Ρωσία θα εξοπλίσει την Βόρεια Κορέα με σύγχρονους πυραύλους, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, ενώ θα παραδώσει πυρηνική τεχνολογία. Στόχος οι αμερικανικές βάσεις σε Ν.Κορέα, Ιαπωνία και Γκουάμ. Ο Β.Πούτιν κάνει πράξη αυτό που είπε: “Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Θα δώσω πυραύλους στους εχθρούς σας”.

Συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης από άλλη χώρα υπέγραψαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν. Αμυντικό Σύμφωνο υπέγραψαν σήμερα στην Πιονγιάνγκ ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ρώσο Πρόεδρο σε δηλώσεις του να διευκρινίζει, σύμφωνα με το TASS, ότι η συμφωνία προβλέπει «την αμοιβαία παροχή βοήθειας στην περίπτωση επιθετικής ενέργειας σε βάρος οποιουδήποτε εκ των δύο μελών της».

Ο Ρώσος ηγέτης σχολίασε την υπογραφή της νέας συνθήκης, δηλώνοντας ότι προβλέπει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μιας από τις χώρες της συνθήκης. Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται ουσιαστικά για μια στρατιωτική αμυντική συμμαχία των δύο κρατών, τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να έρθουν σε βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.

Έτσι, σε περίπτωση επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Ρωσία, η Β. Κορέα θα μας παράσχει στρατιωτική βοήθεια. Αντίστοιχα, θα έρθουμε στην διάσωση της σε περίπτωση επίθεσης στην Β. Κορέα από την Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία είναι αμυντικής και ειρηνικής φύσης, συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με τον οποίον η Βόρεια Κορέα έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Στο πλαίσιο αυτό ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες στέκονται απέναντι στα κράτη που επιβάλουν κυρώσεις με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με το TASS η συμφωνία θα αντικαταστήσει συνθήκες που είχαν υπογραφεί το 1.961 μ.Χ. και το 2000 μ.Χ.-2001 μ.Χ. με τον σύμβουλο του Ρώσου ΄Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ να εξηγεί ότι «Η νέα συμφωνία έγινε λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο και την περιοχή».

Νωρίτερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε διαβεβαιώσει τη Ρωσία για την «πλήρη υποστήριξή» του και για την «αλληλεγγύη» του στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία. Η Βόρεια Κορέα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να προστατεύσουν την κυριαρχία, τα συμφέροντα της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας τους, δήλωσε ο Κιμ.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, υπέγραψαν στην Πιονγκγιάνγκ τη Συνολική Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το θα αποτελέσει τη βάση των σχέσεων των δύο χωρών για πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο της υπογραφής συμφωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την προμήθεια οπλικών συστημάτων υψηλής ακρίβειας και αεροσκαφών στην Ουκρανία για επιθέσεις στην Ρωσία.

“Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την προμήθεια οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας, αεροσκαφών F-16 και άλλων όπλων και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για πλήγμα στο Ρωσικό έδαφος.

Στην πραγματικότητα, αυτά δεν είναι πλέον απλώς δηλώσεις, αυτό ήδη συμβαίνει. Και όλα αυτά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των περιορισμών που έχουν αναλάβει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο διαφόρων διεθνών υποχρεώσεων.

Από την άποψη αυτή, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τη ΛΔΚ σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφηκε σήμερα” είπε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου. Η αμυντική συμφωνία στρέφεται φυσικά εναντίον του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας AUKUS.

Ρωσικοί πύραυλοι στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βορειοκορεατικοί πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων MLRS μεγάλου βεληνεκούς, αντίστοιχοι των HIMARS, θα παραδοθούν στην Ρωσία. Πρόκειται για καθοδηγούμενους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς KN-25 των 600 mm με βεληνεκές σχεδόν 400 km.

Ως αντάλλαγμα, η Ρωσία θα παραδώσει διαστημικές (δορυφορικές) τεχνολογίες που θα επιτρέψει στους βΒορειοκορεατικούς πυρηνικούς πυραύλους να πλήξουν τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ακόμη και το ίδιο το έδαφος των ΗΠΑ, αν χρειαστεί. Και όχι μόνο. Οι Ρώσοι μιλούν για βάση ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα.

“Το καθεστώς κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Β.Κορέας που τέθηκε σε εφαρμογή από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναθεωρηθεί” δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Τέλος, Γάλλοι αναλυτές μιλούν ήδη για μεταφορά “βορειοκορεατών στρατιωτικών συμβούλων” στην Ουκρανία (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/to-pe-kai-to-kane-o-b-poutin-amuntiko-sumfwno-amoibaias-bohtheias-rwsias-b-koreas-gemizei-me-purhnikous-icbm-thn-piongiangk-epibebaiwsh-war-news-24-7/).

 

Karaganov (σύμβουλος Putin): Δεν υπάρχει επιλογή... η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη. Ο Karaganov αποτέλεσε Προεδρικός Σύμβουλος για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον Boris Yeltsin και τον Vladimir Putin.

Για εβδομήντα πέντε χρόνια υπό το καθεστώς αμοιβαίας αποτροπής, τα πυρηνικά όπλα έχουν σώσει τον κόσμο και οι άνθρωποι μόλις το συνήθισαν. Τώρα βλέπουμε με τα μάτια μας ότι τα πυρηνικά όπλα δεν σταματούν πλέον, γιατί συμβαίνει το αδιανόητο: Η Δύση έχει εξαπολύσει έναν μεγάλο πόλεμο κατά μιας μεγάλης πυρηνικής δύναμης. Και η Ρωσία πλέον δεν έχει άλλη επιλογή, από το να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη.

Αυτό υποστήριξε ο Διοικητής του Κέντρου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Μόσχας, Sergey Karaganov, ο οποίος έχει διατελέσει και Σύμβουλο για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον Boris Yeltsin και τον Vladimir Putin.

Ο κόσμος δεν φοβάται τα πυρηνικά πλέον... Σε άρθρο του στο Ria Novosti, ο Karaganov υπενθύμισε ότι η επίσημη ιστορία της δημιουργίας ατομικών όπλων είναι γνωστή, αλλά, από την άποψή του, εξακολουθεί να υπάρχει μια σούπερ ιδέα της εμφάνισής της.

Σαν να είδε ο Κύριος ο Θεός ότι ένα σημαντικό μέρος της ανθρωπότητας τρελάθηκε, έχοντας εξαπολύσει δύο παγκόσμιους πολέμους κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γενιάς, και έδωσε στους ανθρώπους πυρηνικά όπλα - τα όπλα της αποκάλυψης, ώστε να τρομάζουν τους ανθρώπους.

Αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν χάσει τον φόβο τους... Τις τελευταίες δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και ακόμη και εν μέρει στη Ρωσία, διαδόθηκε ο στρατηγικός παρασιτισμός. Δηλαδή η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος και δεν θα γίνει ποτέ. Το συνήθισαν και σε αυτό το έδαφος έχει αναπτυχθεί η σύγχρονη δυτική ιδεολογία.

Τα αποτελέσματα της προπαγάνδας. Πλέον, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, η οποία δεν ήταν καν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Οι άνθρωποι απλά ξεγελιούνται και φοβούνται να πουν αυτό που πραγματικά σκέφτονται.

Ως αποτέλεσμα, λόγω αυτών των 70 χρόνων ειρήνης, η αίσθηση της αυτοσυντήρησης έχει πάψει να λειτουργεί στην κοινωνία και με τη βοήθεια μιας μαγευτικά μοχθηρής προπαγάνδας, αυτή η αίσθηση αυτοσυντήρησης καταστέλλεται περαιτέρω ειδικά από τις δηλώσεις ότι η Ρωσία δεν θα χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη.

Η επίσημη δυτική προπαγάνδα αντλεί την ιδέα ότι η Δύση μπορεί να κάνει τα πάντα και η Μόσχα θα τα ανεχτεί όλα. Ανεπαρκής η πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας. Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει αρχίσει να ενισχύει την πυρηνική της αποτροπή, αλλά μέχρι στιγμής τα βήματα που γίνονται είναι εντελώς ανεπαρκή, σύμφωνα με τον Karaganov.

Κάποια στιγμή, η Μόσχα ακολούθησε τις δυτικές θεωρίες και ανέβασε απερίσκεπτα το κατώφλι για τη χρήση πυρηνικών όπλων, που η Δύση χρησιμοποιεί τώρα για καλό λόγο. Έτσι, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα.

Και αυτή η αίσθηση ανοίγει το δρόμο για έναν ατελείωτο πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά δεδομένου ότι το δυναμικό της Δύσης στο στρατιωτικό-βιομηχανικό επίπεδο είναι υψηλότερο από το Ρωσικό, θέλουν απλώς να φθείρουν το Κρεμλίνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και ο Karaganov ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ χρήση πυρηνικών όπλων, να αρνείται το Κρεμλίνο τη δυνατότητα χρήσης τους σε όλες τις καταστάσεις, εκτός από την περίπτωση θανάσιμου κινδύνου για το ίδιο το κράτος, είναι επιπόλαιο. Έτσι, τα κράτη δένουν τα χέρια της Ρωσίας και ελπίζουν μακροπρόθεσμα να την τινάξουν στον αέρα με αυτόν τον μακρύ πόλεμο.

Ο ρόλος της Κίνας. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Δύση να αποδυναμώσει ριζικά τον κύριο αντίπαλο της - την Κίνα , η οποία, στην περίπτωση αυτή, θα είναι μόνη. Αυτή είναι μια στρατηγική πρόθεση που είναι απολύτως κατανοητή. Παράλληλα, οι Αμερικανοί, έχοντας ήδη ρίξει τον ουκρανικό λαό στη μάχη, σπρώχνουν την Ευρώπη εκεί, καταστρέφοντας τις θέσεις που έχει καταλάβει εδώ και πέντε αιώνες.

Λύνουν έτσι ένα άλλο πρόβλημα - καταστρέφουν τον Παλαιό Κόσμο ως στρατηγικό παίκτη και πιθανό στρατηγικό ανταγωνιστή. Με την σειρά τους, οι Ευρωπαϊκές ελίτ οδηγούν τις χώρες και τους λαούς τους στη σφαγή.

Εάν δεν αλλάξει αυτό, τότε η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει μια τρομερή ηθική επιλογή και την ανάγκη να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Και για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Karaganov, ο Putin πρέπει κάποια στιγμή να προβάλει την αποφασιστικότητά του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ποιος θα είναι ο στόχος. Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να γίνει στόχος μιας τέτοιας επίθεσης. Οι Αμερικανοί είπαν ξεδιάντροπα ψέματα, λέγοντας ότι προετοιμαζόμαστε για χτυπήματα κατά της Ουκρανίας. Αυτό είναι μια τερατώδης παραλογία, κακόβουλη, γιατί, φυσικά, οι Ουκρανοί είναι ένας ατυχής εξαπατημένος λαός που οδηγείται στη σφαγή.

Αλλά και πάλι, σύμφωνα με τον Karaganov, δεν θα πρέπει να χτυπηθούν. Εάν πρόκειται για πυρηνικά πλήγματα, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για ορισμένες χώρες στην Ευρώπη που παρέχουν τη μεγαλύτερη βοήθεια στο καθεστώς μισθοφόρων του Κιέβου.

Η Μόσχα έχει αρχίσει να ανεβαίνει τη σκάλα της πυρηνικής αποτροπής. Αλλά πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, αν και, φυσικά, η χρήση πυρηνικών όπλων είναι ένα τερατώδες βήμα, θα πρέπει να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν, σύμφωνα με τον Karaganov.

Όμως, όπως δείχνει ο φορέας ανάπτυξης της Δύσης, των ελίτ και της κοινωνίας της, η κίνησή τους προς τις αντιανθρώπινες και μετα-ανθρώπινες αξίες, όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα μια αντικειμενική προσέγγιση σε έναν μεγάλο θερμοπυρηνικό πόλεμο. Πρέπει να διακόψουν όλοι αυτή τη διαδικασία και να σώσουν τον κόσμο - εάν είναι δυνατόν, φυσικά, αποφεύγοντας τις θανατηφόρες ενέργειες.

Οι Αμερικανοί επινόησαν τη δική τους «Πατρίδα εναντίον της Ρωσίας». Η έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν ένα σημαντικό και, φυσικά, το σωστό βήμα, αν και, κατά την άποψη του Karaganov, έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα.

Μπορούν να ληφθούν διάφορα άλλα μέτρα. Ειδικότερα, αξίζει να μεταδοθεί σε όλους στη Δύση ότι οποιοδήποτε χτύπημα κατά της Λευκορωσίας είναι χτύπημα κατά της Ρωσίας και θα έχει τις κατάλληλες συνέπειες.

Επίσης, μεταξύ των πιθανών ρωσικών μέτρων θα μπορούσε να είναι η αναδιάταξη πυραύλων, η δοκιμή των στρατηγικών μας πυραύλων σε πιο κοντινές αποστάσεις, καθώς και ψυχολογικές ενέργειες, ακόμη και η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με χώρες που διαδραματίζουν τον πιο ενεργό ρωσοφοβικό ρόλο.

Είναι επίσης πιθανό ένα τέτοιο μέτρο ως προειδοποίηση προς όλους τους Ρωσόφωνους, όλους τους πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ, όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης να εγκαταλείψουν μέρη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους για πυρηνικό χτύπημα. Αυτό, επίσης, μπορεί να είναι ίσως το πιο ισχυρό αποτρεπτικό μέσο. Οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία όχι από φόβο, αλλά από τη δική τους ελεύθερη βούληση.

Πως θα απαντήσουν οι ΗΠΑ. Όταν συζητείται το θέμα ενός υποθετικού πυρηνικού χτυπήματος στην Ευρώπη, τίθεται το ερώτημα: πώς θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό; Σχεδόν όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι σε καμία περίπτωση οι Αμερικανοί δεν θα απαντήσουν σε ένα πυρηνικό χτύπημα κατά των συμμάχων τους. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και ο Biden του ξέφυγε... Ωστόσο, Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν μαζικά αντίποινα με συμβατικά όπλα.

Αυτό μπορεί να επισημανθεί ότι ως απάντηση σε ένα μαζικό μη πυρηνικό χτύπημα, θα πραγματοποιηθούν ακόμη πιο μαζικά πυρηνικά πλήγματα. Και θα καταργήσουν την Ευρώπη ως γεωπολιτική οντότητα.

Κάτι που φυσικά δεν θέλει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Karaganov. Όταν συζητούνται τέτοια σενάρια, αναπόφευκτα ανακύπτει το θέμα της Κίνας και η θέση της. Οι στρατηγικοί στόχοι είναι οι ίδιοι, αλλά οι επιχειρησιακοί, φυσικά, διαφέρουν (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/684403/karaganov-symvoulos-putin-den-yparxei-epilogi-i-rosia-tha-prepei-na-eksapolysei-pyriniko-xtypima-stin-evropi).

 

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ «ΟΤΑΝ» ΕΝΑ «Γεράκι» ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙ κατά της Ρωσίας ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ κι από τον ... Stoltenberg. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ MARK RUTTE - ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

Κάνει πίσω ο Ρουμάνος Πρόεδρος Klaus Iohannis, μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ - Ανοίγει ο δρόμος για τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο διορισμός του πρώην Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte στην θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπου θα αντικαταστήσει τον Jens Stoltenberg.

Τα τελευταία εμπόδια για τον διορισμό του νέου επικεφαλής της Συμμαχίας άρθηκαν, όταν κάμφθηκαν οι ενστάσεις της Ουγγαρίας, με τον πρωθυπουργό της Viktor Orban να δίνει τελικά το πράσινο φως στην υποψηφιότητα του Rutte. Την ίδια στιγμή, η ολλανδική τηλεόραση μεταδίδει ότι η Ρουμανία προτίθεται τελικά να αποσύρει τον δικό της υποψήφιο για τη θέση, τον Πρόεδρο της χώρας Klaus Iohannis.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο σημερινός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg τόνισε ότι η ανάδειξη του νέου επικεφαλής έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο -κρατώντας τους τύπους- αρκέστηκε στο να αποκαλέσει τον Rutte ως «ισχυρό υποψήφιο».

Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία διορισμού ή ψηφοφορίας για την κορυφαία θέση του ΝΑΤΟ, εντούτοις είθισται να χρειάζεται η ομόφωνη στήριξη και των 32 κρατών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με κάθε είδους ... απαίτηση από τα κράτη μέλη με αντάλλαγμα για την υποστήριξή τους. Με τις ... ευλογίες των ΗΠΑ και της Δύσης ο διορισμός του Rutte Ο Rutte κατάφερε γρήγορα να κερδίσει μεγάλη υποστήριξη από την αρχή της κούρσας, ως ο εκλεκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, του σημαντικότερου εταίρου στο ΝΑΤΟ.

Ακολούθως, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία να δηλώνουν ότι «ψηφίζουν» τον απερχόμενο Ολλανδό πρωθυπουργό ως τον επόμενο ηγέτη της Συμμαχίας. Ωστόσο, ορισμένες χώρες έθεσαν εμπόδια.

Περίπου 10 χώρες παρέμειναν αναποφάσιστες μέχρι την τελευταία στιγμή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης που συμμερίζονταν στρατηγικές ανησυχίες, αλλά δυσκολεύθηκαν να αμφισβητήσουν ανοιχτά τις ΗΠΑ και τον εκλεκτό του Joe Biden για τη θέση.

Για παράδειγμα, μια ιδιωτική επίσκεψη του πρώην Ολλανδού πρωθυπουργού στην Άγκυρα ήταν απαραίτητη για να κατευνάσει ορισμένες ανησυχίες του Tayyip Erdogan. Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε άλλωστε μεταξύ του Rutte και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι απαιτήσεις του Viktor Orban - «Καμία εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας» Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο ήταν η Ουγγαρία.

Ο πρωθυπουργός Orban ανακοίνωσε ότι είχε δύο απαιτήσεις πριν εγκρίνει την υποψηφιότητα του Rutte. Πρώτα απ 'όλα, ήθελε μια εγγύηση ότι η Ουγγαρία δεν θα χρειαστεί να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Stoltenberg, ο σημερινός Γενικός Γραμματέας, έδωσε αυτή την εγγύηση την περασμένη εβδομάδα. Η δεύτερη απαίτηση ήταν μια συγγνώμη από τον Rutte για δηλώσεις που έκανε το 2021 μ.Χ. σχετικά με την ουγγρική νομοθεσία για τα LGBTI.

«Στόχος μου είναι να γονατίσω την Ουγγαρία σε αυτό το σημείο», είπε τότε ο Rutte. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχε θέση για την Ουγγαρία στην ΕΕ εάν η χώρα εισήγαγε έναν τέτοιο νόμο. Αυτό δεν φαινόταν να πηγαίνει καλά για τον Orban.

Ωστόσο, χθες οι δυο τους είχαν μια συνομιλία στην οποία ο Rutte κλήθηκε να κάμψει τις αντιρρήσεις του Orbán. Δεν ζητήθηκε συγγνώμη κατά την διάρκεια της συνομιλίας, τόνισε ο Rutte στη συνέχεια. Ο Orban επίσης δεν αποκάλυψε τι διημείφθη μεταξύ των δύο ανδρών.

"Για τι; Επειδή γεννήθηκε;", αστειεύτηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να απολογηθεί ο Rutte. «Δεν χρειάζομαι δικαιολογίες από τον κόσμο», συνέχισε.

Έτσι, ο Ούγγρος πρωθυπουργός συμβιβάστηκε με την υπόσχεση του Rutte ότι θα έγραφε ένα γράμμα στο οποίο λίγο εώς πολύ θα παραδεχόταν ότι ότι τα λόγια του «έχουν πονέσει» τη Βουδαπέστη. Σήμερα, λοιπόν, ο Orbán δημοσίευσε την επίμαχη επιστολή του Rutte στο X.

Σε αυτήν, ο Rutte αποδέχεται ουσιαστικά ότι ορισμένες από τις δηλώσεις του ως πρωθυπουργού της Ολλανδίας το 2021 μ.Χ. οδήγησαν σε δυσαρέσκεια στην Ουγγαρία. Δεν ζητά μεν συγγνώμη στην επίσημη επιστολή, αλλά αρκείται στο να τονίσει ότι προτεραιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ θα είναι να διατηρήσει την ενότητα και να συμπεριφέρεται σε όλους τους συμμάχους με ίση κατανόηση και σεβασμό.

Λέει επίσης ότι υποστηρίζει το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Stoltenberg και του Orban, στις οποίες συμφωνήθηκε ότι η Ουγγαρία δεν χρειάζεται να βοηθήσει την Ουκρανία με οικονομική υποστήριξη ή προσωπικό.

Τελευταίο εμπόδιο για τον Rutte ο ... Ρουμάνος Πρόεδρος. Επομένως το τελευταίο εμπόδιο ήταν πια η ανθυποψηφιότητα του Klaus Iohannis, προέδρου της Ρουμανίας . Η Ρουμανία παρουσίασε τον νυν πρόεδρο της ως αντίπαλον δέος στον Rutte, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας εκ μέρους του Ολλανδού.

Ο φόβος των ανώτατων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ ήταν ότι η καθυστερημένη είσοδος του Iohannis στην κούρσα θα μπορούσε να διαταράξει την ενότητα της Συμμαχίας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει απειλές από την πιθανή επιστροφή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο. Ως γνωστόν, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης επιδιώκουν μια επιθετικότερη προσέγγιση προς την Ρωσία από αυτή που θεωρούν ότι κομίζει ο Ολλανδός Rutte.

Επιπλέον, επεσήμαιναν την αποτυχία του Rutte να φέρει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών της Ολλανδίας στο στόχο του 2% του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε από όλους τους συμμάχους πριν από μια δεκαετία, κάτι που όπως είπαν, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του σε περίπτωση που εκλεγεί ο Trump.

Αυτό προστίθεται στις διμερείς εντάσεις μεταξύ Ολλανδίας και Ρουμανίας, δύο μελών του ΝΑΤΟ που είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η κυβέρνηση του Rutte αρνιόταν επί χρόνια την είσοδο του Βουκουρεστίου στο Σένγκεν, επικαλούμενη κινδύνους διαφθοράς και αύξησης της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, τα τελευταία νέα, που μεταδίδονται από την Ολλανδική κρατική τηλεόραση, καταδεικνύουν ότι χτίστηκαν στιβαρές γέφυρες μεταξύ της Βουδαπέστης και του Άμστερνταμ. Οι διαφορές συμβιβάστηκαν και, όπως τονίζουν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, ο Ρουμάνος πρόεδρος αναμένεται αργά ή γρήγορα να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ανάδειξη του Rutte ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

«Γεράκι» κατά της Ρωσίας ο Rutte - Πιο σκληροπυρηνικός κι από τον ... Stoltenberg. Ως προς το φλέγον ερώτημα, δηλαδή το τι στάση θα ακολουθήσει ο διαφαινόμενος νέος γγ του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία, η απάντηση δεν είναι ... «μια από τα ίδια» αλλά ... «ακόμη χειρότερα».

Ενδεικτικά είναι τα πρόσφατα σχόλια του Rutte για την ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας προς την Ουκρανία, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο Vladimir Putin. Ο Rutte δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την πρόταση του Ρώσου ηγέτη «ανόητη».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η πρόταση της Μόσχας δείχνει ότι το Κρεμλίνο «βρίσκεται ξεκάθαρα σε πανικό». Εκτίμησε ως λάθος την απουσία του Ρώσου προέδρου από τη διάσκεψη του Ουκρανου πρόεδρου Zelensky , καθώς όπως είπε ο «μισός ΟΗΕ εκπροσωπείται στην Ελβετία».

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο ορισμός του Rutte δεν θα φέρει καμια αλλαγή πολιτικής για το ΝΑΤΟ, κάτι άλλωστε ορίζεται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές σε αυτήν κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Rutte καταδεικνύουν, δε, τέτοια αντιρωσική πλειοδοσία, ώστε φαίνεται να υπερβαίνει ακόμα και τον σκληροπυρηνικό Stoltenberg, τον οποίο θα διαδεχθεί στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Και φυσικά, αυτή η διαδοχή δεν θα μπορούσε παρά να ενορχηστρωθεί και να τεθεί σε εφαρμογή με τις εντολές της Ουάσινγκτον. Η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων, ως είθισται, έπεται (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/stoltenberg.html)...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου