Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ/ΕΕ/ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΗΕ)

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ/ΕΕ/ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΗΕ)

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχαν πάρα πολλοί ναζιστές Γερμανοί αξιωματικοί και στρατηγοί, όπως και φασίστες, οι οποίοι είτε διέφυγαν από την Ευρώπη (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html), είτε ήταν αιχμάλωτοι των Συμμάχων, Αμερικάνων, Βρετανών και Σοβιετικών.

Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως είναι επίσης γνωστό, ξεκίνησε και ο Ψυχρός Πόλεμος των ΗΠΑ με την Σοβιετική Ένωση για την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία στον κόσμο, οπότε και οι δύο πλευρές αρχίσαν να χρησιμοποιούν Ναζί εμπείρους, στρατιωτικούς, πράκτορες και επιστήμονες σε πολλές θέσεις, βαφτίζοντας τους είτε ως τάχατες «δημοκράτες», είτε ως δήθεν «κομμουνιστές» αντίστοιχα (https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html).

Έτσι και οι  δύο αυτοί συνασπισμοί, λίγο πιο πολύ η Δύση/ΗΠΑ χρησιμοποίησε πολλούς από αυτούς για την δημιουργία οργανισμών ελεγχόμενη από την ίδια (π.χ. ΕΟΚ, ΟΗΕ), είτε για την στελέχωση άλλων (π.χ. των Ευρωπαϊκών στρατών και του ΝΑΤΟ).

[Ο νόμος περί αμνηστίας εκτιμήθηκε ότι ίσχυε για περίπου 800.000 άτομα και ίσχυε ακόμη και για εκείνους τους Ναζί αξιωματούχους και μέλη των SS που είχαν υποθέσει ψεύτικη ταυτότητα το 1.945 μ.Χ. προκειμένου να αποφύγουν την δίωξη].

Έτσι, πολλοί πρώην στρατηγοί της Βέρμαχτ βοήθησαν στην δημιουργία της νέας Μπούντεσβερ (με αμνηστία Γερμανών στρατιωτών που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου, τόσο από την Wehrmacht, όσο και από τα Waffen-SS) στον Ψυχρό Πόλεμο, όπως οι:

Hans Speidel, Friedrich Foertsch, Adolf Heusinger, Friedrich Ruge (Αντιναύαρχος), Walter Gladisch (Ναύαρχος), Robert Knauss, Fridolin von Senger και EtterlinRudolf MeisterHans Röttiger και Heinrich von Vietinghoff-Scheel, όπως και ο Erich von Manstein, που υπηρέτησε ως ανεπίσημος σύμβουλος από το 1.953 μ.Χ. έως το 1.960 μ.Χ.

Πολλά άλλα γνωστά ονόματα των Ναζί, όπως του Reinhard Gehlen, ο οποίος ίδρυσε μέρος της ODESSA και την BND, διάδοχο των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών επί Χίτλερ και της Γκεστάπο (http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html) και βοήθησε και στην ίδρυση και την στελέχωση της CIA με ναζιστές πράκτορες, ενώ αντίστοιχο ρολό έπαιξε στις ΗΠΑ ο Βέρνερ Φον Μπράουν, ο οποίος μέσω της επιχείρησης «Συνδετήρας» ξέπλυνε πολλούς Ναζί και γέμισε την διαστημική και άλλες επιστημονικούς και μη οργανισμούς τις ΗΠΑ με Ναζί.

Αλλά και οι Albert Schnez ή Adlof Heusinger που ήταν βασικά πρόσωπα του Γερμανικού ναζισμού και αργότερα έλαβαν αντίστοιχους ρόλους στο ΝΑΤΟ. Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ο πρώτος που πρότεινε μια συμμαχία μεταξύ Ναζί και Δυτικών για να περιορίσει την Σοβιετική απειλή όταν συνειδητοποίησε –το 1.945 μ.Χ.– ότι η ο πόλεμος χάθηκε ήταν ο επικεφαλής των SS, Heinrich Himmler.

Αυτός ήταν μια από τις πρώτες φωνές που πρότεινε μια συμμαχία μεταξύ Ναζί και Δυτικών για να περιορίσει την «Σοβιετική απειλή» όταν συνειδητοποίησε –το 1.945 μ.Χ.– ότι η ο πόλεμος χάθηκε. Έμεινε στην ιστορία ως προδότης του Χίτλερ και κατέληξε να αυτοκτονήσει σε Βρετανικό στρατόπεδο φυλακών.

Μπορεί να πει κανείς ότι το όνειρό αυτό του Χίμλερ έγινε πραγματικότητα με την δημιουργία μιας Συμμαχίας με την Δύση που και την εισδοχή της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ για να προετοιμαστεί για μια πιθανή αντιπαράθεση με την ΕΣΣΔ στον Ψυχρό Πόλεμο και την ενεργό συμμετοχή των αξιωματικών στον οργανισμό αυτό που ήταν απόλυτα πιστοί στον Χίτλερ.

Έτσι, ο συνταγματάρχης της Βέρμαχτ κατά την διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, ο Άλμπερτ Σνεθ έγινε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του σοσιαλδημοκράτη Βίλι Μπραντ. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποχαρακτηρίστηκαν το 2014 μ.Χ., θα είχε οργανώσει έναν μυστικό στρατό βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (σαράντα χιλιάδες στρατιώτες) που θα ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν την Γερμανία από μια υποτιθέμενη και ενδεχόμενη Σοβιετική εισβολή.

Ο Adolf Heusinger συμμετείχε ενεργά στην προσάρτηση της Αυστρίας, την εισβολή στην Πολωνία, την Δανία, την Νορβηγία και την Φινλανδία, ήταν μυστικός πράκτορας της CIA και προήδρευσε της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μέχρι το 1.964 μ.Χ., τον υψηλότερο βαθμό στο μη πολιτικό τμήμα του οργανισμού αυτού.

Ο Χανς Σπάιντελ, ναζί αντιστράτηγος και αρχηγός του επιτελείου ενός από τους πιο εξέχοντες στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, εντάχθηκε στον Γερμανικό στρατό του Αντενάουερ ως σύμβουλος και επέβλεψε την ενσωμάτωση των Γερμανικών στρατευμάτων στο ΝΑΤΟ. Στην συνέχεια διορίστηκε Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη μεταξύ 1.957 μ.Χ. και 1.963 μ.Χ.

Ο Johannes Steinhoff, ένας από τους πιο γνωστούς ναζιστικούς πιλότους στρατιωτικής αεροπορίας. Διετέλεσε Αρχηγός του Επιτελείου και Διοικητής της Συμμαχικής Αεροπορίας Κεντρικής Ευρώπης από το 1.965 μ.Χ. έως το 1.966 μ.Χ., Αρχηγός του Επιτελείου της Luftwaffe Bundeswehr από το 1.966 μ.Χ. έως το 1.970 μ.Χ. και στην συνέχεια Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1.971 μ.Χ. έως το 1.974 μ.Χ.

Ο Johann von Kielmansegg, Γενικός Αξιωματικός του Υπουργικού Συμβουλίου της Ανώτατης Διοίκησης του Ναζιστικού Στρατού, όπου ανήλθε σε συνταγματάρχη και διοικούσε πολλά συντάγματα στο πεδίο. Μετά τον πόλεμο εντάχθηκε στον Γερμανικό Στρατό και ανήλθε σε Ταξίαρχο και ανήλθε στις υψηλότερες θέσεις στο ΝΑΤΟ ως Ανώτατος Διοικητής Ειδικών Δυνάμεων στην Κεντρική Ευρώπη το 1.967 μ.Χ.

Ο Ερνστ Φέρμπερ, αντισυνταγματάρχης στο Γενικό Επιτελείο της Βέρμαχτ, παρασημοφορημένος με τον Σιδηρούν Σταυρό. Έγινε Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων της Κεντρικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ μεταξύ 1.973 μ.Χ. και 1.975 μ.Χ.

Ο Karl Schnell, ταγματάρχης και πρώτος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου στην Ναζιστική Γερμανία, έλαβε επίσης τον Σιδηρούν Σταυρό. Αντικατέστησε τον στρατηγό Ferber ως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη μεταξύ 1975 μ.Χ. και 1.977 μ.Χ.

Ο Franz Joseph Schulze, υπολοχαγός στην υπηρεσία των ναζιστικών δυνάμεων της αεροπορίας ως διοικητής συντάγματος. Έλαβε τον Ιπποτικό Σταυρό του Σιδερένιου Σταυρού. Στη μεταπολεμική Γερμανία ήταν στρατηγός και αργότερα αρχιστράτηγος των Συμμαχικών Δυνάμεων της Κεντρικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ από το 1.977 μ.Χ. έως το 1.979 μ.Χ.

Ο Ferdinand von Senger und Etterlin, υπολοχαγός στη ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ (Επιχείρηση Barbarossa). Συμμετείχε στην μάχη του Στάλινγκραντ. Του απονεμήθηκε ο χρυσός Γερμανικός Σταυρός.

Στο τέλος του πολέμου ήταν αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής του Ναυτικού του Τρίτου Ράιχ. Αργότερα διοικούσε πολλά τάγματα αρμάτων μάχης και έγινε στρατηγός και αρχιστράτηγος των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη μεταξύ 1.979 μ.Χ. και 1.983 μ.Χ.

Ο Ναζί ναύαρχος και διοικητής U-Boat Friedrich Guggenberger, του οποίου το U-boat βύθισε 17 συμμαχικά πλοία, αργότερα υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Επιτελείου στην διοίκηση του ΝΑΤΟ των Ενόπλων Δυνάμεων Βορρά (AFNORTH) 1.968 μ.Χ.-72 μ.Χ.

Ο Sturmführer Dr. Eberhard Taubert εργάστηκε με τον Goebbels στο Ναζιστικό Υπουργείο Προπαγάνδας όπου ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του κίτρινου σήματος για τους Εβραίους. Μετά τον πόλεμο, έγινε τελικά σύμβουλος του πρώην Ναζί Φραντς Γιόζεφ Στράους, Γερμανού Υπουργού Άμυνας από το 1.956 μ.Χ.-62 μ.Χ., και διορίστηκε από τον Στράους στο «Τμήμα Ψυχολογικού Πολέμου» του ΝΑΤΟ, το οποίο εκτόξευε αντικομμουνιστική προπαγάνδα ακριβώς όπως το υπουργείο του Γκέμπελς. κατά την διάρκεια του πολέμου.

Ο Heinz Keßler ήταν Γερμανός κομμουνιστής πολιτικός και στρατιωτικός στην Ανατολική Γερμανία. Η καριέρα του στον στρατό ξεκίνησε όταν στρατολογήθηκε στην Βέρμαχτ , τις ένοπλες δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λόγω των κομμουνιστικών του πεποιθήσεων, εγκατέλειψε την Βέρμαχτ και πολέμησε για την Σοβιετική Ένωση στο Ανατολικό Μέτωπο. Με την επιστροφή του στην Ανατολική Γερμανία, τέθηκε σε υπηρεσία στον Εθνικό Λαϊκό Στρατό (Nationale Volksarmee) με την ίδρυσή του το 1.956 μ.Χ.

Αργότερα, ήταν Υπουργός Άμυνας της ΛΔΓ με το βαθμό του Στρατηγού, μέλος του Politbüro της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Σοσιαλιστικής Ενότητας της Γερμανίας (SED) και βουλευτής του Volkskammer (κοινοβούλιο) της ΛΔΓ.

Καταδικάστηκε για τον ρόλο του στους θανάτους αποστατών κατά μήκος του τείχους του Βερολίνου, καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια φυλάκιση μετά την επανένωση της Γερμανίας και εξέτισε την ποινή του στην φυλακή Hakenfelde . Αποφυλακίστηκε το 1.998 μ.Χ. αφού εξέτισε μόνο δύο χρόνια.

Ο Albert Schnez ήταν αξιωματικός τριών διαδοχικών γερμανικών στρατών: του Reichswehr, της Wehrmacht και τέλος της Bundeswehr, των ενόπλων δυνάμεων της σύγχρονης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας .

Συμμετείχε στην συζήτηση για την εσωτερική ηγεσία της νεοσύστατης Bundeswehr και ήταν κοντά στον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, Φραντς Γιόζεφ Στράους. Ο Schnez υπηρέτησε από το 1.968 μ.Χ. έως το 1.971 μ.Χ. με τον βαθμό του υποστράτηγου (Generalleutnant) ως Επιθεωρητής του Στρατού Ξηράς.

Από το 1.949 μ.Χ., ο Schnez, μαζί με άλλους βετεράνους της Wehrmacht και του Waffen-SS , έχτισαν έναν μυστικό σκιώδη στρατό, τον " Schnez-Truppe ", που σκόπευε να πολεμήσει εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης σε περίπτωση εισβολής, ή των Γερμανών κομμουνιστών κατά την διάρκεια μιας εμφύλιος πόλεμος. Μέχρι το 1.951 μ.Χ., ο καγκελάριος Konrad Adenauer είχε μάθει για την ύπαρξη αυτού του μυστικού στρατού και του επικεφαλής του Schnez, αλλά προφανώς αρνήθηκε να ενεργήσει εναντίον τους.

Ο Ludger Westrick ήταν επικεφαλής της Γερμανικής καγκελαρίας και επίσης διευθυντικό στέλεχος της ΙG FARBEN, ο Karl Curztens ήταν Γερμανός Υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος της IG FARBEN, ενώ ο Karl Cuntnez von Hase ήταν προϊστάμενος Υπηρεσιών τύπου και πληροφοριών της Γερμανικής Κυβέρνησης και στέλεχος της IG FARBEN, ενώ η εταιρεία αυτή ήταν υπεύθυνη για την δημιουργία των   θαλάμων αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων.

Ο Ludwig Erhard ήταν οικονομικός σύμβουλος της σύμπραξης Ναζί/IG Farben. Ήταν ιδρυτής και επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από ΝΑΖΙ “Institut für Industrieforschung» («Ινστιτούτο Έρευνας Βιομηχανίας») από το 1.942 μ.Χ. Ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Δρ Guth, ο οποίος ήταν επικεφαλής του περιβόητου «Reichsguppe Industrie» – επίσημος σύνδεσμος των Ναζί βιομηχάνων του γερμανικού Ράιχ.

Το 1.944 μ.Χ., ο Erhard έγραψε το “Οικονομικά του Πόλεμου και αναδιάρθρωση του χρέους” (“ Kriegsfinanzierung und Schuldenkonsolidierung ”), μια μελέτη για την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε μια μεταπολεμική Γερμανία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Erhard έγινε οικονομικός σύμβουλος των συμμαχικών δυνάμεων και μετέπειτα Υπουργός Οικονομικών και καγκελάριος στη μεταπολεμική Γερμανία.

Ήταν τότε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ήταν υπεύθυνος για την επανένταξη των διοικητικών στελεχών και διαχειριστών της IG Farben, οι οποίοι καταδικάστηκαν στην Νυρεμβέργη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε κορυφαίες εταιρικές θέσεις στην μεταπολεμική Γερμανία.

Ο Ludger Westrick ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, πρόεδρος και αργότερα κεντρικός διαχειριστής των κρατικών “Vereinigte Industrie-Unternehmen AG” (VIAG) κατά την διάρκεια της ναζιστικής περιόδου. Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Westrick εντάχθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Μέχρι το 1.964 μ.Χ.– κατά το χρόνο της πιο πάνω συνεδρίασης – είχε διοριστεί επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας, μία από τις πιο ισχυρές θέσεις στον Γερμανικό πολιτικό σύστημα. Σε αυτή την λειτουργία έλεγχε όλες τις βασικές αποφάσεις της γερμανικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της εξωτερικής πολιτικής, των μυστικών υπηρεσιών, πολιτικά ταμεία, δημόσιες σχέσεις και την προπαγάνδα της μετα-ΒΠΠ Γερμανικής κυβέρνησης.

Ο προκάτοχος του Westrick στην κορυφή της γερμανικής καγκελαρίας – και ο άνθρωπος που είχε συντονίσει τηνν πολιτική και οικονομική στήριξη για τον Hallstein και την κατασκευή της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» από την Γερμανική καγκελαρία για τα 6 πρώτα έτη του νέου Ευρωπαϊκού Πολιτικού Γραφείου του καρτέλ στις Βρυξέλλες – ήταν ο Hans Globke . Ο Globke ήταν ένας βασικός παράγοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών του Χίτλερ.

Ήταν ο δικηγόρος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή των ναζιστικών νόμων και κανονισμών, υποβάλλοντας τις κατεχόμενες χώρες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους όρους της IG Farben/Ναζί σύμπραξης.

Επιπλέον, ο Globke ήταν συν-συγγραφέας του νομικού κώδικα που έκανε τους ρατσιστικούς νόμους της Νυρεμβέργης δεσμευτικούς νόμους στην ναζιστική Γερμανία. Αυτός ο κώδικας αποτέλεσε την νομική βάση για την εξόντωση των Εβραίων, Σλάβων και άλλων εθνικοτήτων στην κατακτημένη από τους Ναζί Ευρώπη.

Ο δεύτερος συγγραφέας αυτού του κώδικα, Wilhelm Stuckart ήταν υφυπουργός στο Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών και από τους λίγους επιλεγμένους συμμετέχοντες στην περίφημη “ συμφωνία Wannsee στην οποία αποφάσισαν την «τελική λύση». Ο Westrick, ο άνθρωπος στην παραπάνω εικόνα, ήταν ο άμεσος διάδοχος του Globke και είχε ενταχθεί στο γραφείο του από τον ίδιο.

Ο Karl Carstens ήταν ένας ενθουσιώδης οπαδός των Ναζί και εντάχθηκε στο SA το 1.934 μ.Χ. Ήταν εγγεγραμμένο μέλος του ναζιστικού κόμματος, το NSDAP από το 1.940 μ.Χ. Το 1.955 μ.Χ. έγινε μέλος της Γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Ο Carstens το 1.954 μ.Χ. έγινε μέλος της Γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών και από το 1.955 μ.Χ. ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Στρασβούργο!

Παράλληλα, προωθήθηκε στην θέση του αντιπροέδρου Υπουργού Εξωτερικών με καθορισμένο πεδίο της ευθύνης ” Ευρωπαϊκές ερωτήσεις”. Το 1.958 μ.Χ. έγινε επικεφαλής του τμήματος «Europe West” στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Karl-Günther von Hase προσχώρησε στην Βέρμαχτ, τον Γερμανικό στρατό του 1.936 μ.Χ. Συμμετείχε στο ναζιστική γερμανική εισβολή της Πολωνίας το 1.939 μ.Χ., στην Μάχη της Γαλλίας το 1.940 μ.Χ. και στην εισβολή της Ρωσίας κατά το 1.941 μ.Χ.– 1.945 μ.Χ. και παντρεύτηκε την κόρη ενός Ναζί Στρατηγού.

Μετά τον πόλεμο, ο von Hase εντάχθηκε σε μια διπλωματική σχολή στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και ξεκίνησε μια ταχεία καριέρα στην Γερμανική πολιτική. Από το 1.962 μ.Χ.– 1.967 μ.Χ.– συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου της παραπάνω συνεδρίασης στις Βρυξέλλες –ο von Hase ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της.

Μόνο 19 χρόνια αφότου η σύμπραξη IG Farben / Ναζί είχε προκαλέσει τον θάνατο 60 εκατομμυρίων ανθρώπων και κατέστρεψε το ήμισυ της Ευρώπης κατά την διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθούν και πάλι.

[Η Τρίτη προσπάθεια τους να κατακτήσουν την Ευρώπη δεν θα πραγματοποιηθεί με στρατιωτικές στολές, αλλά στα γκρι κοστούμια των επιχειρήσεων και των πολιτικών φορέων της σύμπραξης. Πώς ήταν δυνατόν ο Hallstein, δημιουργός των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης , να γίνει ο «πατέρας» της ΕΕ “; Γιατί οι πολιτικοί της Ευρώπης, στην συνέχεια δεν ενημερώνουν τους πολίτες για αυτά τα λείψανα από το ναζιστικό παρελθόν; Γιατί δεν μποϊκοτάρουν την ΕΕ τότε;

Πόσα χρήματα οι διάδοχοι της IG Farben πρέπει να διοχετεύσαν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των “ Βρυξελλών της ΕΕ »για να αγοράσουν την σιωπή της υπόλοιπης Ευρώπης για περισσότερο από μισό Αιώνα (https://www.pronews.gr/istoria/695450_oi-idrytes-kai-hrimatodotes-tis-ee-itan-nazi/);].

Ο Kurt Georg Kiesinger βοήθησε να μεταδοθεί και να διαδοθεί η ναζιστική προπαγάνδα, και παρόλα αυτά ήταν Καγκελάριος της Γερμανίας από το 1.966 μ.Χ. έως το 1.969 μ.Χ. Ο στρατηγός Friedrich Paulus, εκπρόσωπος του Κόκκινου Στρατού, απομακρύνθηκε από τον Χίτλερ και υπηρέτησε την Σοβιετική Ένωση.

{Στην εποχή μας ο Νεοναζί αξιωματικός Antonio Meroño Jiménez προήχθη σε Αρχηγό Πληροφοριών του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, ο Antonio Meroño Jiménez, ένας ανοιχτός νεοναζί προήχθη σε Αρχηγό της 14ης Πτέρυγας του ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Albacete και είναι επί του παρόντος Επικεφαλής του Γραφείου Πληροφοριών.

Στις 18 Μαρτίου 2021 μ.Χ., αρκετοί ευρωβουλευτές από την Υποεπιτροπή της Ομάδας της Αριστεράς για την Ασφάλεια και την Άμυνα έστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg εκφράζοντας την ανησυχία μας αφού μάθαμε τις λεπτομέρειες της έρευνας που ξεκίνησε στην Ισπανία για την παρουσία νεοναζί στρατιωτικού προσωπικού ή άτομα φασιστικής ιδεολογίας στο στρατό. Ωστόσο, δεν λάβαμε απάντηση. (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-9-2022-000744_EN.html)}.

Ο ναζιστής δε Kurt Waldheim ήταν επικεφαλής και γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, όπως επίσης παράλληλα ο ίδιος ήταν και ένας από τους κύριους ιδρυτής της ΕΟΚ στον Ψυχρό Πόλεμο αν και ο ίδιος ήταν ένας ακραιφνής ναζιστής επί Χίτλερ.

Ο ναζιστής Ernst_Achenbach υποστήριξε την αποδοχή πρώην Ναζί στο FDP και, μαζί με τον Middelhauve, υποστήριξε μια «Εθνική Κολεκτίβα» όλων των δεξιών κομμάτων. Ήταν στενός συνεργάτης του Werner Naumann , του επικεφαλής του Naumann Circle, μιας μυστικής ομάδας πρώην Ναζί που διείσδυαν ενεργά στο FDP. Μετά την αποκάλυψη της οργάνωσης και την σύλληψη του Naumann τον Ιανουάριο του 1.953 μ.Χ., ο Achenbach υπηρέτησε για ένα διάστημα ως δικηγόρος του.

Στη συνέχεια, η ηγεσία του εθνικού κόμματος ανάγκασε τον Άχενμπαχ να παραιτηθεί από την θέση του ως εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων τον Απρίλιο του 1.953 μ.Χ., αν και η προσπάθεια να τον διαγραφεί από το κόμμα δεν απέτυχε.

Ο Άχενμπαχ ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος πριν από το 1.945 μ.Χ. και υπηρέτησε στην Γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , όπου ήταν υπεύθυνος για την συγκέντρωση 2.000 Εβραίων ως ομήρους.

Άλλες προσωπικότητες της ΕΕ είχαν συμπάθειες προς τους Ναζί πριν από τον πόλεμο, όπως ο Paul-Henri Spaak, ένας από τους ιδρυτές της ΕΕ. Ως μέλος του Βελγικού Εργατικού Κόμματος πριν από τον πόλεμο, εξήρε «μερικά από τα θαυμάσια επιτεύγματα του Χίτλερ». Το 1.937 μ.Χ. είπε ότι «η ώρα του βελγικού εθνικοσοσιαλισμού έφτασε». Προέτρεψε το Βέλγιο να παραμείνει ουδέτερο αντί να ενωθεί με την Γαλλία σε έναν πόλεμο με την Γερμανία.

Ο δε Πρόεδρος της ΕΟΚ Walter Hallstein ήταν και ιδρυτής της Νομοθεσίας της “καθαρής λύσης” και νομικός σύμβουλος της Ναζιστικής IG FARBEN, ο Γερμανός καγκελάριος Ludwig Erhard. Σύμβουλος του Χίτλερ και βασικό στέλεχος της IG FARBEN.

Ο ναζιστής Βαλτέρ Χόλσταϊν είναι ο βασικός δημιουργός της Ευρωπαϊκής οικονομικής κοινότητας και των άλλων παρεμφερών Οργανισμών (ΕΚΑΧ/ESCO, ΔΕΕ/WEU, ΕΚΑΕ/EYRATOM) και της ΕΟΚ που ιδρύθηκε το 1.957 μ.Χ.

Ο Βαλτέρ Χόλσταϊν πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής υλοποιεί τον σχεδιασμό των Ναζί. Ο Βαλτέρ Χόλσταϊν είχε νομικό γραφείο και ήταν συνέταιρος με τον Μαξ Μέρτεν “τον χασάπη της και όταν ο Μαξ Μέρτεν συνελήφθη στην Αθήνα, ο Χόλσταϊν ήρθε στην Αθήνα και απαίτησε την απελευθέρωση του Μέρτεν και ο Καραμανλής τον υπάκουσε και απελευθέρωσε τον Μέρτεν.

Ο Walter Hallstein, Γερμανός δικηγόρος, είχε διοριστεί ιδρυτικός πρόεδρος της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όργανο στο πλαίσιο της «Ε.Ε. των Βρυξελλών.” Το 1.964 μ.Χ., όταν πραγματοποιήθηκε η παραπάνω συνάντηση, ο Hallstein ήταν ήδη ο κύριος αρχιτέκτονας του κατασκευάσματος της ΕΕ για επτά χρόνια.

Ο Hallstein, χωρίς νομιμοποίηση από καμία δημοκρατική ψηφοφορία οπουδήποτε στην Ευρώπη, είχε ήδη δημιουργήσει – με την επικουρία των διαδόχων του καρτέλ πετρελαίου και φαρμάκων της IG Farben – ένα στρατό 3.000 διοικητικών υπαλλήλων στις Βρυξέλλες και έναν προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων ευρώ (σε νόμισμα σήμερα).

Από την αρχή, ένας από τους κύριους χρηματοδότες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» ήταν η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας. Στις 24 Απριλίου 1.964 μ.Χ., οι βασικοί αρχιτέκτονες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» – όλοι τους ενεργά μέλη της κοινοπραξίας IG Farben / Ναζί κατά την διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που συναντήθηκαν στην έδρα της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» για το μέλλον της ΕΟΚ ήταν:

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein – το αφεντικό της «Ε.Ε. των Βρυξελλών», ο Γερμανός Καγκελάριος Ludwig Erhard, ο Ludger Westrick, επικεφαλής της Γερμανικής καγκελαρίας, Karl Carstens, ο Γερμανός υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Karl-Günther von Hase, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της γερμανικής κυβέρνηση.

Το 1.947 μ.Χ., δύο μόλις χρόνια μετά τον Β΄ΠΠ, οι Σύμμαχοι κήρυξαν την δήθεν «αποναζιστικοποίηση» της Γερμανίας, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας, η διοίκηση βρίσκονταν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια εκείνων που την έλεγχαν υπό τον Χίτλερ.

Σχεδόν και οι 1.000 εκπαιδευτικοί που απομακρύνθηκαν για πολιτικούς λόγους επαναδιορίστηκαν, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60 τοις εκατό του διδακτικού προσωπικού που απασχολείται στο Υπουργείο Παιδείας. Το 60% των 15.000 υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών είναι πρώην Ναζί και το 81% από τους 924 δικαστές, δικαστές και εισαγγελείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».


Αν και οι Σύμμαχοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν νέους δασκάλους στην Γερμανική εκπαίδευση, «πολλοί από τους πρώην δασκάλους των Ναζί βρήκαν τον δρόμο της επιστροφής», έγραψε ο Κόνελ. Επιπλέον, «Στην δυτική Γερμανία, οι πρόσφατα ευημερούντες βιομήχανοι του Ρουρ, ο ακόμα αμετανόητος πυρήνας των πρώην Ναζί… αντιπροσωπεύουν μια πρόκληση για την δημοκρατική τάξη».

Στον δε πυρήνα των στρατιωτικών, των πολιτικών, των δικαστικών και των νομικών οι Ναζί σε αυτούς στην Δυτική Γερμάνια ηταν ανάμεσα σε 50% με 70%, ενώ στην Ανατολική Γερμανία έφτανε σχεδόν στο 40%.

Ο δε Βέρνερ Νάουμαν ήταν Γερμανός δημόσιος υπάλληλος και πολιτικός. Διετέλεσε υφυπουργός στο Υπουργείο Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας του Γιόζεφ Γκέμπελς κατά την διάρκεια της ναζιστικής Γερμανίας. Διορίστηκε επικεφαλής του Υπουργείου Προπαγάνδας από τον Αδόλφο Χίτλερ στην τελευταία του διαθήκη μετά την προαγωγή του Γκέμπελς σε Reichskanzler.

Ο Naumann ήταν παρών στο Führerbunker στα τέλη Απριλίου 1.945 μ.Χ. Απέφυγε την σύλληψη και ηγήθηκε μιας υπόγειας ύπαρξης με υποτιθέμενο όνομα μέχρι την αμνηστία το 1.950 μ.Χ. Για τα επόμενα χρόνια, ήταν επικεφαλής μιας μυστικής νεοναζιστικής οργάνωσης γνωστής ως Κύκλος Naumann (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html), αποκαλύφθηκε και συνελήφθη. Ακολούθως κρίθηκε ως «παραβάτης της κατηγορίας ΙΙ» σε μια διαδικασία αποναζιστικοποίησης.

Η οργάνωση του, γνωστή ως ο Κύκλος του Νάουμαν προσπάθησε να διεισδύσει στο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) και σε δύο μικρότερα κόμματα για να θέσει τις βάσεις για μια πιθανή επιστροφή στην εξουσία των Ναζί. Οι Βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας διέκοψαν την κλίκα συλλαμβάνοντας τον Naumann και αρκετούς από τους συνεργάτες του στις αρχές του 1.953 μ.Χ.

Ο Naumann άρχισε σύντομα να έρχεται σε επαφή με άλλους πρώην αξιωματούχους των Ναζί. Έχει υπολογιστεί ότι ανέπτυξε ένα πολύ ευρύ δίκτυο επαφών που αριθμούσε ίσως και 1.000. Μόνο το βιβλίο διευθύνσεών του περιείχε πάνω από 700 ονόματα.

Ξεκίνησε να οργανώσει αυτές τις επαφές σε μια υπόγεια οργάνωση. Η αλληλογραφία του τόνιζε την ανάγκη για μυστικότητα και η οργάνωση έκανε χρήση προσωπικών ταχυμεταφορών, ψευδών διευθύνσεων και κωδικών ονομάτων.

Μια σειρά τακτικών μηνιαίων συναντήσεων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1.952 μ.Χ. Οι επαφές του Naumann δεν περιορίζονταν στην Γερμανία, αλλά περιελάμβαναν επίσης πολλούς Ναζί που είχαν διαφύγει στο εξωτερικό μέσω των ratlines, όπως ο Otto Skorzeny στην Ισπανία και ο Eberhard Fritsch, ο Johann von Leers και ο Hans. -Ο Ulrich Rudel στην Αργεντινή. 

Διατήρησε συχνή επαφή με αυτούς τους μετανάστες και η Αμερικανική CIA ανέφερε ότι, αν και τα σχέδια του δεν είχαν προχωρήσει ακόμη σε σημείο που να μπορεί να διευθύνει τις δραστηριότητες τους, μπορούσε να περιμένει την υποστήριξή τους κάθε φορά που αποφάσιζε να συμμετάσχει ανοιχτά σε πολιτικές δραστηριότητες.

Μέλη της οργάνωσης εκτός από τον Naumann ηταν πολλά άτομα που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης στην ναζιστική Γερμανία , συμπεριλαμβανομένων επτά από τους σαράντα τρεις Gauleiter, ορισμένους πρώην συναδέλφους του στο Υπουργείο Προπαγάνδας και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Schutzstaffel (SS). Κάποιοι από αυτούς ηταν οι:

Ernst Achenbach , διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Δωρεών Αδόλφου Χίτλερ και επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της Γερμανικής πρεσβείας στο κατεχόμενο Παρίσι. Gunter d'Alquen, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας SS Das Schwarze Korps και ένας SS- Standartenführer.

Artur Axmann , Reichsjugendführer και ηγέτης της Χιτλερικής Νεολαίας από το 1.940 μ.Χ. έως το 1.945 μ.Χ. Werner Best , επικεφαλής της Amt I (Διοίκηση) της Γκεστάπο στο Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ , Πληρεξούσιος του Ράιχ στην Δανία και SS- Obergruppenführer.

Karl Friedrich Bornemann, Χιτλερική Νεολαία Gebietsführer (Ηγέτης Περιοχής) στο Ντίσελντορφ. Wolfgang Diewerge, Υπουργικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Ράιχ. Friedrich Karl Florian, Gauleiter του Gau Düsseldorf και SA - Obergruppenführer. Alfred Frauenfeld, ένας πρώτος Gauleiter της Βιέννης πριν από τους Anschluss και στρατηγός εν καιρώ πολέμου στην κατεχόμενη Κριμαία.

Hans Fritzsche, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και αργότερα, του Γραφείου Ραδιοφώνου στο Υπουργείο Προπαγάνδας. αθωώθηκε στην δίκη της Νυρεμβέργης. Josef Grohé, Gauleiter of Gau Cologne-Aachen και Reichskommissar για το Reichskommissariat του Βελγίου και της Βόρειας Γαλλίας.

Ο Heinrich Haselmayer, ηγέτης του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Συνδέσμου Φοιτητών στο Αμβούργο και γιατρός που δημοσίευσε έργα που υποστηρίζουν τη στείρωση ατόμων που θεωρούνται "γενετικά άρρωστα".

Paul Hausser, SS- Oberstgruppenführer, Generaloberst των Waffen-SS και ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Αμοιβαίας Βοήθειας Πρώην Μελών Waffen-SS. Karl Kaufmann, Gauleiter και Reichsstatthalter (κυβερνήτης του Ράιχ) του Gau Hamburg και ένας SS- Obergruppenführer.

Wilhelm Keppler , επιχειρηματίας και χρηματοδότης, ιδρυτής του Freundeskreis der Wirtschaft , υφυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών και SS- Obergruppenführer. καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση στην δίκη των Υπουργείων αλλά αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 1.951 μ.Χ.

Hartmann Lauterbacher, Gauleiter of Gau Southern Hanover-Brunswick, Oberpräsident της επαρχίας Hanover, ο αναπληρωτής του Reichsjugendführer Baldur von Schirach και ένας SS- Obergruppenführer

Wilhelm Meinberg, Πρόεδρος του Ράιχ του Reichsnährstand και SS- Gruppenführer που θα γινόταν ο Πρόεδρος του Deutsche Reichspartei από το 1.955 μ.Χ. έως το 1.960 μ.Χ. Karl Scharping, κυβερνητικός σύμβουλος και αναπληρωτής του Hans Fritzsche στο Τμήμα Ραδιοφωνίας του Υπουργείου Προπαγάνδας

Gustav Adolf Scheel, Gauleiter και Reichsstatthalter του Reichsgau Salzburg, ο πρώην ηγέτης σπουδαστών του Ράιχ και ένας SS- Obergruppenführer. Paul Karl Schmidt, Υπουργικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών και ένας SS- Obersturmbannführer.

Ο Günther Schwägermann, βοηθός του Joseph Goebbels και ενός SS- Hauptsturmführer. Heinz Siepen, ένα Ortsgruppenleiter του Ναζιστικού Κόμματος στο Solingen και ένας Landrat στο Reichsgau Wartheland.

Franz Six, επικεφαλής του Amt VII (Ιδεολογική Έρευνα) στο Κεντρικό Γραφείο Ασφαλείας του Ράιχ, διοικητής Einsatzkommando στην Σοβιετική Ένωση και Ταξιάρχης SS. καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για μαζική δολοφονία, αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 1.952 μ.Χ.

Eberhard Taubert, Υπουργικός Διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος Anti-Komintern στο Υπουργείο Προπαγάνδας και δικαστής στο Λαϊκό Δικαστήριο. Edmund Veesenmayer, Πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ουγγαρία, όπου συμμετείχε στο Ολοκαύτωμα και Ταξιάρχης των SS. καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 1.951 μ.Χ.

Ο Paul Wegener, Gauleiter του Gau Weser-Ems , Reichstatthalter του Όλντενμπουργκ και της Βρέμης και ένας SS- Obergruppenführer. Paul Zimmermann, SS- Brigadeführer και αρχηγός των SS και της αστυνομίας στην Σοβιετική Ένωση.

Ο πρωταρχικός στόχος της οργάνωσης ήταν να εργαστεί στο παρασκήνιο για να τοποθετήσει μερικές εκατοντάδες έμπιστους άντρες σε βασικές θέσεις σε ενώσεις στρατιωτικών βετεράνων, σε οργανώσεις αγροτών και μικρών επιχειρηματιών και στις τοπικές διοικήσεις.

Και να τους μετατρέψει σε μια ισχυρή, ενοποιημένη δύναμη που θα μπορούσε τελικά να υποκαταστήσει τα καθιερωμένα δημοκρατικά κόμματα. Επιπλέον, προσπάθησαν να τοποθετήσουν τους οπαδούς σε ηγετικούς ρόλους στα ίδια τα κόμματα, για να τους επιτρέψουν να επηρεάσουν και να πάρουν τον έλεγχο των κομμάτων εκ των έσω.

Ο Naumann ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός σχεδίου διείσδυσης σε υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, με κύριο στόχο το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), ένα κοσμικό, κεντρώο κόμμα προσανατολισμένο στην ελεύθερη αγορά. Δύο μικρότερα πιο συντηρητικά κόμματα, το Γερμανικό Κόμμα (DP) και το Παν-Γερμανικό Μπλοκ επρόκειτο επίσης να διεισδύσουν. 

Ο Naumann στόχευσε το FDP και το DP ιδιαίτερα επειδή, ως κυρίαρχα κόμματα και συμμετέχοντες στο πρώτο Υπουργικό συμβούλιο συνασπισμού του καγκελαρίου Konrad Adenauer, θα μπορούσαν να αποδειχθούν βιώσιμα οχήματα για την προώθηση των απόψεων και των πολιτικών του.

(Έτσι ώστε αν πιαστούν να δείχνουν τάχατες «μετριοπαθές» προφίλ για να γίνουν πιο ευκολά αποδεκτοί, όπως ακριβώς κάνει και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αρνούμενη όταν την συμφέρει βίαιες ενέργειες των μελών της και οργανώσεων που προήλθαν από αυτή.

Ταυτόχρονα η οργάνωση αυτή υποκρίνεται ότι αποδέχεται την δημοκρατία, ενώ θέλει να την καταργήσει και να εγκαθιδρύσει στον ισλαμικό κόσμο και όλη την γη ένα ισλαμικό Χαλιφάτο, με τον ίδιο τρόπο που και ο Χίτλερ αποδέχονταν την δημοκρατία μέχρι να εκλεγεί καγκελάριος και να την καταργήσει εντελώς στην Γερμανία).

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το απροκάλυπτα νεοναζιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράιχ που, λόγω των ακραίων απόψεών του, κρίθηκε αντισυνταγματικό και απαγορεύτηκε από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στις 23 Οκτωβρίου 1.952 μ.Χ. με την βάση του ότι ήταν διάδοχος οργανισμός του Ναζιστικού Κόμματος.

Ο Victor Lodewijk Maurits (Vic) Van Rompuy, πατέρας του πρώτου Προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Φον Ρομπάι, σπούδασε οικονομικά στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven από το 1.942 μ.Χ. έως το 1946 μ.Χ. κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πάππους του δευτέρου Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ηταν κατά πολλούς συνεργάτης των Ναζί, ενώ ο πατέρας του νυν Προέδρου της ΕΕ Τσαρλς Μισέλ είναι γιος του Louis Michel είναι γιος ενός ελευθεροτέκτονα, από οικογένεια Εβραϊκής καταγωγής.

Αλλά και πολλοί πολιτικοί της Γερμανίας και επικεφαλής της ΕΕ στην εποχή μας είχαν Ναζί παππούδες ή πατέρες, αξιωματικούς της Wehrmacht ή και των SS  που είτε πολέμησαν τους Ρώσους και διέφυγαν, είτε σκοτώθηκαν από αυτούς.

Έτσι, στην εποχή μας, ιδίως στην Γερμανία διοικούν άτομα που είναι απόγονοι ή ορφανά Ναζί αξιωματικών που πήραν το μίσος των πατεράδων και των παππούδων τους που επέζησαν, ή από τους γονείς τους αν έχασαν τους παππούδες τους στον πόλεμο με τους Ρώσους, έχοντας και έναν προσωπικό πόλεμο για τους Ρώσους στις μέρες μας πέρα από τα συμφέροντα των ελίτ (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) και των ισχυρών.

Έτσι, ο θείος του Σόιμπλε, Χέρμαν Γκαίρινγκ από την μανά του (Γκαίρινγκ), ο πατέρας του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Κολ που ηταν μέλος της Γερμανικής νεολαίας, όπως και ο πάπας Βενέδικτος, ο πρώην δήθεν σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Σμιντ κ.λ.π.

Αλλά επίσης και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί που ειχαν επίσης Ναζί και SS απογόνους, όπως ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο Κρίστιαν Λίτνερ (ο αρχηγός των φιλελευθέρων της Γερμανίας, του οποίου το κόμμα είχε πάντα Ναζί και νεοναζί στις θέσεις τους, όπως και οι σοσιαλδημοκράτες και οι χριστιανοδημοκράτες), άλλα και ο νυν Γερμανός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ενώ ακόμα και ο νυν γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ είναι απόγονος συνεργάτη των Ναζί επί της Γερμανικής κατοχής της χώρας του.

Όμως ακόμα και η παντελώς διεφθαρμένη και γεράκι Von Der Layen, η νυν Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι απόγονος ναζιστή (του παππού της) και προωθεί ως παιδί του ναζιστή Σβαμπ τις πολίτικες του στην ΕΕ, όπως και η Anallena Berbock, η πράσινη Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και γεράκι (σαν τον άλλο πράσινο τον Χάμπεκ και τον Γιόγκα Φίσερ παλαιότερα), η οποία ακούγεται ότι μπορεί να αντικαταστήσει την Λάιεν ως Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την διαδοχή μιας απόγονου Ναζί από μία άλλη και δύο παιδιά των ΗΠΑ, διεφθαρμένες και γεράκια).

[Ο δε πατέρας του Μάριο Ντράγκι (που και το όνομα του ακούγεται σαν νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο Κάρλο, ήταν τραπεζίτης επί Μουσολίνι (πέθανε το 1.943 μ.Χ.) και η μητέρα του φαρμακοποιός. Όταν ο Ντράγκι ήταν 15 ετών έχασε και τους δύο γονείς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αδερφή του πατέρα του παρενέβη για να φροντίσει τα τρία αδέρφια.

Ο Μαριο Ντράγκι (γνωστός ως Super Mario) σπούδασε στο Ινστιτούτο Massimiliano Massimo, ένα σχολείο Ιησουιτών στην Ρώμη, όπου ήταν συμμαθητής του μελλοντικού Προέδρου της Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, του μελλοντικού νομάρχη και δημοσίου υπαλλήλου Gianni De Gennaro και του μελλοντικού τηλεοπτικού παρουσιαστή Giancarlo Magalli.

«Ήταν καλά εκπαιδευμένος από τους Ιησουίτες», είπε ο Βιντσέντζο Βίσκο, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του ως Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και στην συνέχεια ως Υπουργός Οικονομικών. «Του έμαθαν να είναι συνετός, συγκρατημένος και να ακούει.

Είναι κοινωνικός καθολικός». Η αναφορά στους Ιησουίτες έχει πολλαπλές σημασίες για τους Ιταλούς. Είναι ένας ταξικός δείκτης που τον δένει αδυσώπητα με τον Μασιμιλιάνο Μάσιμο, τον Ρωμαίο Έτον των Ιησουιτών, όπου ο Ντράγκι σπούδαζε με γιους υπουργών και μεγιστάνες.

Είναι το σημάδι μιας αυστηρής, αυστηρής εκπαίδευσης στα χέρια των λόγιων-ιερέων. και είναι προνόμιο. Για τους Ευρωπαίους, είναι συχνά ένας τρόπος να επιστήσουν την προσοχή στον τρόπο του: παιδαγωγικό. ακριβής, σκιώδης και, αν χρειαστεί, αδίστακτος.

Ο Ντράγκι, δεινός υποστηρικτής των μνημονίων, ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας την δεκαετία του 1980 μ.Χ., γενικός διευθυντής του Ιταλικού Υπουργείου Οικονομικών την δεκαετία του 1.990 μ.Χ., διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας την δεκαετία του 2000 μ.Χ.· και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2010 μ.Χ., κατά την οποία πιστώνεται ότι έσωσε το ευρώ, όπως και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας ως το 2022 μ.Χ.., στην υπηρεσία των Γερμανών.

Το δε έτος 1.944 μ.Χ., ο Γερμανός στρατηγός Carl-Heinrich von Stülpnagel είπε ότι η Γερμανική πολεμική μηχανή θα ξανασηκωθεί και ότι η Αμερική ήταν ο κύριος στόχος της . «Μια μέρα θα επιστρέψουμε», είπε στο ναζιστικό ραδιόφωνο, την 1η Σεπτεμβρίου 1.944 μ.Χ. «Μέχρι τότε, à bientôt», που σημαίνει, «Αντίο προς το παρόν», ενώ και ο Γκέμπελς λίγο πριν την αυτοκτονία του έλεγε και αυτός: «Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει».

Ο δε Μπέρτολ Μπρεχτ έγραψε σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου: “Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό”.

NYXTEΡINH BOMBA! "NEA ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Αναλένα Μπέρμποκ..." Ως πιθανή υποψήφια για την θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε περίπτωση που η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν καταφέρει να εκλεγεί, παρουσιάζει το περιοδικό «Politico» την Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/nyxteinh-bomba-nea.html). Από την μία απόγονο Ναζί και SS στην άλλη.

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι οδεύουμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, Σε βίντεο είναι από τον περιβόητο εορτασμό του θριάμβου κατά των ναζί, όπου όμως αντί να συμμετέχουν οι νικητές, οι απόγονοι του κόκκινου στρατού δηλαδή, συμμετείχαν οι ηττημένοι, οι συνεργάτες των ναζί.

Δείτε το βίντεο και ανατριχιάστε. Φαίνεται περίτρανα ότι ένας άνθρωπος εκτός τόπου και χρόνου, που προφανέστατα αποτελεί μαριονέτα κάποιον συμφερόντων, σέρνει πίσω του ολόκληρη την πολιτισμένη Δύση (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bd%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bc/).

Όπως λέει το Politico, πολλά από τα ριζοσπαστικά δεξιά κόμματα της Ευρώπης φέρουν DNA αναμφισβήτητα αντιδημοκρατικών καθεστώτων. Στον Björn Höcke, ηγέτη του AfD στο κρατίδιο της Θουριγγίας στην Ανατολική Γερμανία, επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο για χρήση απαγορευμένου ναζιστικού σλόγκαν.

Στην Ιταλία, ο Roberto Vannacci, υποψήφιος για το ακροδεξιό κόμμα Lega, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να σημειώσουν τα ψηφοδέλτιά τους με έναν Ρωμαϊκό αριθμό X, μια αναφορά στο Xª MAS — ή La Decima — μια μονάδα του στρατού του Μπενίτο Μουσολίνι διάσημη για τα αντίποινα εναντίον αμάχων μετά από κομματικές επιθέσεις. Το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας ιδρύθηκε την δεκαετία του 1.950 μ.Χ. από έναν πρώην στρατηγό των SS.

Η Ουγγαρία, όπου ο Orban είναι πρωθυπουργός από το 2010 μ.Χ., προσφέρει και πάλι μια ματιά στο τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί για υπονόμευση της δικαιοσύνης, για διάβρωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και για νοθεία του εκλογικού συστήματος.

Η Ευρωπαΐκή νεοφιλελεύθερη, σοσιαλιστική και πράσινη ακροδεξιά συνετρίβη χθες από τους λαούς της Ευρώπης. Όλα αυτά τα πολιτικά απολειφάδια που με την βοήθεια πολυεθνικών φόρεσαν το χιτλερικό μουστάκι και ήθελαν να οδηγήσουν την Γηραιά Ήπειρο σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πήραν ένα σκληρό μάθημα από τους λαούς. Από την Ούρσουλα, μέχρι τον Μητσοτάκη.

Όσοι νεκρανάστησαν τον ναζισμό με πρόσχημα τον Πούτιν, ισοπεδώθηκαν. Από τον Μακρόν που ήθελε να στείλει Ευρωπαϊκό στρατό στην Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1.943 μ.Χ., έως την Μπέρμποκ η οποία καμαρώνει για τον ναζιστή παππού της και ήθελε να ενισχύσει τους φυσικούς του συμμάχους, αυτούς της δυτικής Ουκρανίας που πρωταγωνίστησαν στο Ολοκαύτωμα. Αυτοί που αποθέωσαν το τάγμα Αζόφ, το οποίο διαδήλωνε υπέρ της Χρυσής Αυγής, είναι οι πραγματικοί εκφραστές της Ακροδεξιάς…

Όλοι αυτοί που αναβίωσαν τον αντισημιτισμό στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Βερολίνο μέχρι το Παρίσι, επιτρέποντας σε χιλιάδες ισλαμοφασίστες – γνήσιους απογόνους των ναζί να μετατρέψουν τις γειτονιές σε εκκολαπτήρια μισάνθρωπων, αφανίστηκαν εκλογικά. Τι σύμπτωση, όλοι αυτοί λατρεύουν τον Ερντογάν, τον φυσικό συνεχιστή του Χίτλερ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι κανένας ευρωπαίος πολίτης δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ασφαλής στην πόλη του!

Αυτοί που επέτρεψαν τον αποκεφαλισμό δημοσιογράφων, σκιτσογράφων, καθηγητών, ραβίνων και των παιδιών τους στις ευρωπαϊκές πόλεις, έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Οι εραστές μίας νέας «επιχείρησης Μπαρμπαρόσα», οι πραγματικοί εκφραστές της ακροδεξιάς δηλαδή, είναι οι μεγάλοι ηττημένοι των ευρωεκλογών. Οι λαοί διατυμπάνισαν πως θέλουν ειρήνη στην Ευρώπη, ειρήνη στην πόλη τους (https://www.triklopodia.gr/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7/).\

Οι πιο πρόσφατες εκλογές της χώρας το 2022 μ.Χ. «αμαυρώθηκαν από την απουσία ίσων όρων ανταγωνισμού», σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)-(https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/742246/sok-kai-deos-apo-ton-politiko-seismo-ton-evroeklogon-politico-eftase-i-stigmi-tou-trump-tis-evropis).

Στην δε ΕΟΚ/ΕΕ στις μέρας μας όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί κρυφοναζί και εθνικιστές λαϊκιστές, από τους οποίους είναι εμπνευσμένοι οι Λαϊκιστές (Populists), άλλα κυρίως τους κρυπτό-Αυτοκρατορικούς Κεντρικούς (Centrists) στο σύμπαν του Starwars είναι εμπνευσμένοι από αυτούς.

Η αιματοβαμμένη ιστορία του πατέρα της Von der Leyen – Οι σκοτεινές σχέσεις με την Stille Hilfe και η αμνηστία σε ναζί δολοφόνο. Έγγραφα για τα εγκλήματα και την αθώωση του Erich Gustav Scharfetter, του ναζιστή μαζικού δολοφόνου που καταδικάστηκε σε 18 ισόβια και αμνηστεύθηκε από τον πατέρα της Ursula von der Leyen, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην Ρωσία (https://romioitispolis.gr/i-aimatovammeni-istoria-toy-patera-tis-von-der-leyen-oi-skoteines-scheseis-me-ti-stille-hilfe-kai-i-amnistia-se-nazi-dolofono/).

Η νέα Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας προέρχεται από οικογένεια πρώην Σοβιετικών αξιωματούχων και λένε ότι υπέφερε από την ΕΣΣΔ! Απίστευτη προπαγάνδα για να δημιουργηθεί μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι παρατηρούν προσεκτικά τα πολιτικά δρώμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ με την δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν θα δουν ότι έχει επικρατήσει στην άλλοτε Δύση, ένα νεοκομμουνιστικό σύστημα (https://www.pronews.gr/kosmos/i-nea-ypatos-ekprosopos-tis-ee-kagia-kalas-proerxetai-apo-oikogeneia-proin-sovietikon-aksiomatouxon-kai-lene-oti-ypefere-apo-tin-essd/).

Ιστορική αποκάλυψη: Οι Ναζί ετοίμαζαν Ολοκαύτωμα το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ.– Πυρηνική επίθεση σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. «Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου» είχε αναφέρει ο Χίτλερ σε στενό κύκλο έμπιστων αναφέρει ο Werner Wächter.

Ιστορικές αποκαλύψεις επεφύλασσε ο αποχαρακτηρισμός υλικού που έδωσε στην δημοσιότητα η Ρωσική FSB (υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας) και που αφορά στοιχεία από την ανάκριση του Werner Wächter, ενός εκ των στενότερων συνεργατών του υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Joseph Goebbels.

Βάσει των στοιχείων αυτών – που δίνει στη δημοσιότητα το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS – από το 1.943 μ.Χ. η ναζιστική Γερμανία ετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση με χρήση ατομικής βόμβας κατά των ΗΠΑ ενώ φέρεται πως ήταν έτοιμη να επιτεθεί με ατομική βόμβα κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ.

Ο Wächter πέρα από επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Προπαγάνδας του ναζιστικού κόμματος, είχε υπό την επίβλεψη του τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τις κατασκευές στο Υπουργείο Προπαγάνδας, θέση που του έδινε τη δυνατότητα και το προνόμιο να συνομιλεί στενά με ειδικούς στον τομέα των μυστικών όπλων της ναζιστικής Γερμανίας.

Να με συγχωρέσει ο Θεός για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου. Σύμφωνα με τον Wächter, σε μια συνομιλία που είχε με τον Werner Naumann, υψηλόβαθμο αξιωματούχο και στενό συνεργάτη του Υπουργείου Προπαγάνδας, «για την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Γερμανία στο τελευταίο στάδιο του πολέμου, του είπε ότι όλα θα αλλάξουν σύντομα όλα προς το καλύτερο και αναφέρθηκε στα λόγια του Χίτλερ, ο οποίος, σε έναν στενό κύκλο έμπιστων προσώπων, είπε: «Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου» (https://romioitispolis.gr/istoriki-apokalypsi-oi-nazi-etoimazan-olokaytoma-to-kalokairi-toy-1945-pyriniki-epithesi-se-essd-kai-ipa/).

Αλλά και ο Βέρνερ Νάουμαν της ODESSA (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html), γνώριζε ότι οι Ναζί σχεδίαζαν την ανάπτυξη πυρηνικών οπλών και αν κατάφερναν να τα αναπτύξουν θα τα χρησιμοποιούσαν κατά πόλεων και της πολεμικής βιομηχανίας της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ (https://romioitispolis.gr/istoriki-apokalypsi-oi-nazi-etoimazan-olokaytoma-to-kalokairi-toy-1945-pyriniki-epithesi-se-essd-kai-ipa/).

Τὸ περιοδικὸ Time χρησιμοποίησε πρῶτο τὸν ὅρο «Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος» στὸ τεῦχος τῆς 3ης Νοεμβρίου 1.941 μ.Χ., πρὶν ἀπὸ τὴν ξαφνικὴ ἐπίθεση τῆς Ἰαπωνίας στὸ Πὲρλ Χάρμπορ ποὺ ἔλαβε χώρα στὶς 7 Δεκεμβρίου 1.941 μ.Χ.

Στὸ τεῦχος τῆς 22ας Μαρτίου 1.943 μ.Χ. τὸ ἴδιο διάσημο περιοδικὸ χρησιμοποίησε καὶ πάλι τὸν τίτλο «World War III?» ἢ «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;», κάνοντας αὐτὴ τὴν φορὰ ἀναφορὰ στὰ λόγια τοῦ τότε ἀντιπροέδρου τῶν ΗΠΑ Χένρι Οὐάλας (1.941 μ.Χ.–1.945 μ.Χ.): «Θὰ ἀποφασίσουμε κάποια στιγμὴ τὸ 1.943 μ.Χ. ἢ τὸ 1.944 μ.Χ... ἂν θὰ φυτέψουμε τοὺς σπόρους τοῦ Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ὁ Βρετανὸς πρωθυπουργὸς Οὐίνστον Τσώρτσιλ ἀνησυχοῦσε ὅτι, λόγω τοῦ τεράστιου ἀριθμοῦ σοβιετικῶν στρατευμάτων ποὺ στάθμευαν στὴν Εὐρώπη στὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ, ὁ ἀπρόβλεπτος καὶ σκληρὸς Ἰωσὴφ Στάλιν ἀποτελοῦσε μία σοβαρὴ ἀπειλὴ γιὰ τὴν Εὐρώπη.

Ἦταν τότε χρονικὰ ὅπου οἱ Ἔνοπλες Δυνάμεις τῆς Βρετανίας συνέταξαν τὸ σχέδιο «Ἀδιανόητη Ἐπιχείρηση», τὸ ὁποῖο θεωρήθηκε ὡς τὸ πρῶτο σχέδιο γιὰ τὸν Γ’  Παγκόσμιο Πόλεμο. Κύρια θέση καὶ στόχος τοῦ ἐν λόγω σχεδίου ἦταν «νὰ ἐπιβάλει στὴν Ρωσία τὴν βούληση τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν καὶ τῆς Βρετανικῆς Αὐτοκρατορίας».

Σύμφωνα μὲ κάποιους ἐρευνητές, ἡ ἀνθρωπότητα βρισκόταν πιὸ κοντὰ στὴν ἀρχὴ τοῦ Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Κουβανικῆς κρίσης τῶν πυραύλων τοῦ 1.962 μ.Χ. Ἡ γεωστρατηγικὴ ἀντιπαράθεση ἦταν ἀπόρροια τῆς ἀνάπτυξης πυρηνικῶν πυραύλων ἀπὸ τὴν τότε ΕΣΣΔ στὴν Κούβα, ἡ ὁποία ἐρχόταν ὡς ἀπάντηση σὲ παρόμοιες ἐνέργειες τῶν ΗΠΑ στὴν Εὐρώπη καὶ στὴν Τουρκία κοντὰ στὰ σοβιετικὰ σύνορα.

Στὶς 25 Ὀκτωβρίου 1.962 μ.Χ., ὁ Πρόεδρος Τζὸν Φ. Κένεντι ἔδωσε ἐντολὴ νὰ αὐξηθεῖ ἡ πολεμικὴ ἑτοιμότητα τῆς Στρατηγικῆς Ἀεροπορικῆς Διοίκησης τῶν ΗΠΑ στὸ ἐπίπεδο «κατάστασης ἀμυντικῆς ἑτοιμότητας».

Ἔκτοτε ὑπῆρξαν ἀρκετὲς περιπτώσεις «ψευδῶν συναγερμῶν» τόσο στὸ σύστημα τακτικῆς ἀντιπυραυλικῆς ἄμυνας τῶν ΗΠΑ ὅσο ἐπίσης καὶ στὸ σοβιετικὸ σύστημα ἔγκαιρης προειδοποίησης, οἱ ὁποῖες θὰ μποροῦσαν νὰ κλιμακωθοῦν σὲ μία σύγκρουση μεγάλης κλίμακας.

Μία ἀπὸ τὶς πιὸ ἐπικίνδυνες τέτοιες περιπτώσεις ἔλαβε χώρα τὴ νύχτα τῆς 25ης πρὸς τὴν 26η Σεπτεμβρίου 1.983 μ.Χ., ὅταν τὸ Σοβιετικὸ σύστημα προειδοποίησης πυραυλικῆς ἐπίθεσης κατέγραψε στὶς κονσόλες του τὴν ἐκτόξευση διηπειρωτικοῦ βαλλιστικοῦ πυραύλου Minuteman ἀπὸ τὶς ΗΠΑ. Καὶ αὐτὸς ὁ συναγερμὸς ἀποδείχθηκε ψευδής.

Τὰ διεθνικὰ πράγματα ἄλλαξαν ραγδαῖα πρὶν 2μιση περίπου χρόνια, ὅταν ἡ Ρωσία εἰσέβαλε στὴν Ἀνατολικὴ Οὐκρανία στὶς 24 Φεβρουαρίου 2022 μ.Χ., μὲ μία στρατιωτικὴ ἐπιχείρηση ποὺ εἶναι ἡ μεγαλύτερη πολεμικὴ σύγκρουση στὴν Εὐρώπη μετὰ τὸν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μελετώντας βαθιὰ τὰ πράγματα καὶ στεκόμενος μακριὰ τόσο ἀπὸ τὶς πληρωμένες πένες ὅσο ὁμοίως καὶ ἀπὸ τὶς μισθωμένες ντουντοῦκες τῶν ΜΜΕξαπάτησης, ἡ μόνη ἀλήθεια εἶναι ὅτι ἡ Ρωσία δὲν εἶχε καμία ἄλλη ἐπιλογὴ ἀπὸ τὸ νὰ εἰσβάλει στὴν Οὐκρανία. Μὲ τὸ δεδομένο ὅτι ἡ Οὐκρανία μετεβλήθη σὲ μία ἀχανῆ βάση τοῦ ΝΑΤΟ ἡ Ρωσικὴ εἰσβολὴ ἦταν μονόδρομος (https://www.pirinoslogios.com/post/%E1%BC%A1-%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%E1%BD%B6-%E1%BD%81-%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ναζί δισεκατομμυριούχοι – Μια σκοτεινή ιστορία

Κβαντ, Πόρσε, Φλικ: αυτά τα ονόματα πιθανότατα δεν σημαίνουν τίποτα για εσάς.  Ωστόσο, όλα αυτά τα επώνυμα έχουν δύο κοινά σημεία: πρώτον, ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες στην Γερμανία. Δεύτερον, ο πλούτος τους δημιουργήθηκε χάρη στο ναζιστικό καθεστώς και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτό δεν είναι ακριβώς ένα μυστικό στην σύγχρονη Γερμανία, αλλά ευτυχώς αγνοείται. Αυτοί οι τιτάνες της βιομηχανίας έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην οικοδόμηση του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος της χώρας. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Γερμανίας σήμερα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία», γράφουν οι New York Times.

«Δεν είναι μόνο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ΑΕΠ, αλλά  μάρκες όπως η Porsche, η Mercedes, η BMW και η Volkswagen αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο ως σύμβολα της Γερμανικής βιομηχανικής εφευρετικότητας και αριστείας. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να εντοπίσουν την επιτυχία τους απευθείας στους Ναζί:

Ο Φέρντιναντ Πόρσε έπεισε τον Χίτλερ να βάλει το Volkswagen στην παραγωγή. Ο γιος του, Φέρι Πόρσε, που δημιούργησε την εταιρεία, ήταν εθελοντής αξιωματικός στα SS. Ο  Χέρμπερτ Κβαντ ,ο οποίος δημιούργησε τη BMW σε αυτό που είναι σήμερα, διέπραξε εγκλήματα πολέμου.

Ο μεγιστάνας του χάλυβα, του άνθρακα και των όπλων Φρίντριχ Φλικ καταδικάστηκε στην Νυρεμβέργη για χρήση καταναγκαστικής εργασίας και δουλείας, χρηματοδότηση των SS και λεηλασία ενός εργοστασίου χάλυβα.

Όμως αφέθηκε ελεύθερος το 1.960 μ.Χ. και τελικά έγινε ο βασικός μέτοχος της Daimler-Benz, τότε της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας. Η Deutsche Bank αγόρασε τον όμιλο Flick το 1.985 μ.Χ., μετατρέποντας τους απογόνους του σε δισεκατομμυριούχους.

Πρόθυμοι να βοηθήσουν τους Ναζί. «Πολλοί από τους πατριάρχες αυτών των οικογενειακών εταιρειών δεν ήταν ένθερμοι Ναζί. Ήταν, αν μη τι άλλο, χειρότεροι από τους Ναζί: ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τους Ναζί με αντάλλαγμα το κέρδος.

Πρόκειται για αδίστακτους καιροσκόπους που προσπαθούσαν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους αυτοκρατορίες με κάθε τίμημα», λέει ο Ολλανδός δημοσιογράφος Ντέιβιντ ντε Γιονγκ, πρώην τραπεζικός συντάκτης στο Bloomberg.

Ο 35χρονος δημοσιογράφος διεξήγαγε επί χρόνια μια ενδελεχή έρευνα για τους δεσμούς της γερμανικής βιομηχανίας με το ναζιστικό παρελθόν της χώρας. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του, ο ντε Γιόνγκ τα κατέγραψε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα.

Τίτλος; «Nazi Billionaires: The Dark History of German’s Wealthiest Dynasties» (Ναζί δισεκατομμυριούχοι: Η σκοτεινή ιστορία των πλουσιότερων Γερμανικών δυναστειών).

Ο Ντε Γιονγκ που σήμερα ζει στο Ισραήλ, ερευνά πώς οι πλουσιότερες επιχειρηματικές δυναστείες της Γερμανίας έκαναν περιουσίες βοηθώντας το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ. Τονίζει ότι η άνοδος των Ναζί αντιμετωπίστηκε αρχικά με σκεπτικισμό και περιφρόνηση από πολλούς Γερμανούς επιχειρηματίες, αλλά ορισμένοι ανακάλυψαν ότι θα μπορούσε να είναι πολύ επικερδής.

Κοινό μυστικό. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος εξετάζει επίσης πώς, οκτώ δεκαετίες αργότερα, εξακολουθούν να διαφεύγουν του στενού ελέγχου από ένα έθνος που έχει κάνει τόσα πολλά για να αντιμετωπίσει το καταστροφικό παρελθόν του και εξακολουθεί να υποφέρει για αυτό. «Αυτό που με εντυπωσίασε», λέει ο συγγραφέας στον Guardian, «Ήταν ότι η Γερμανία είναι μια χώρα που γνωρίζει τόσο πολύ την ιστορία της από πολλές απόψεις, αλλά φαινομενικά οι πιο ισχυροί οικονομικά παράγοντες δεν ασχολούνται με αυτήν… Αυτός ήταν ο λόγος που έγραψα το βιβλίο. Είναι μια κραυγή υπέρ της ιστορικής διαφάνειας», προσθέτει ο Ολλανδός δημοσιογράφος.

Ο ντε Γιονγκ, ο οποίος σήμερα ζει στο Ισραήλ, γράφει: «Αυτές οι οικογένειες εξακολουθούν να ελέγχουν περιουσίες δισεκατομμυρίων ευρώ. Πολλές γνωστές μάρκες, των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν όλον τον κόσμο ανήκουν σε αυτές τις οικογένειες: από τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, τον καφέ και την μπύρα που πίνουμε, τα σπίτια που νοικιάζουμε, την γη στην οποία ζούμε και τα ξενοδοχεία που κάνουμε κράτηση για διακοπές και επαγγελματικά  ταξίδια».

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος ερεύνησε μεταξύ άλλων, την ιστορία της οικογένειας Κβαντ ,που ελέγχει την αυτοκινητοβιομηχανία BMW, την Mini και την Rolls-Royce και θεωρείται σήμερα η πλουσιότερη της Γερμανίας. Οι κληρονόμοι της, διαθέτουν περιουσία περίπου 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο Γκίντερ Κβαντ απέκτησε εταιρείες από Εβραίους που αναγκάστηκαν να ξεπουλήσουν τις επιχειρήσεις τους και από άλλους οι περιουσίες των οποίων κατασχέθηκαν μετά την κατάληψη των χωρών τους από την ναζιστική Γερμανία», γράφει ο Ντε Γιονγκ στους New York Times.

Οι στενοί τους δεσμοί με τον ναζισμό είχαν ήδη καταγγελθεί από πολλούς ιστορικούς ενώ αποτέλεσαν και το αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ. Αλλωστε ο Γκίντερ Κβαντ είχε συλληφθεί το 1.946 μ.Χ. ως ύποπτος συνεργασίας με τους Ναζί, ωστόσο απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως αναγκάστηκε να ενταχθεί στο ναζιστικό κόμμα από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον Υπουργό Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Χέρμπερτ Κβαντ κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία από τον πατέρα του και έσωσε τη BMW από τη χρεοκοπία, ω ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Στην διάρκεια του Β` Παγκοσμίου πολέμου είχε την ευθύνη για τα εργοστάσια μπαταριών στο Βερολίνο όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά χιλιάδες σκλάβοι εργάτες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων γυναικών από στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Χέρμπερτ Κβαντ-γράφει ο ντε Γιονγκ -απέκτησε εταιρείες που είχαν κλαπεί από Εβραίους στην Γαλλία και χρησιμοποίησε αιχμαλώτους πολέμου.Κατασκεύασε μάλιστα και ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην κατεχόμενη από τους Ναζί ,Πολωνία.

Το αυτοκίνητο του  Χίτλερ. Ο Φέρντιναντ Πόρσε, πατριάρχης της εταιρείας με τα θρυλικά αυτοκίνητα σήμερα, ευχαριστούσε τους Ναζί κατά το ντεμπούτο του «αυτοκίνητου του λαού» -του Volkswagen:

Ο Πόρσε παρέδωσε το πρώτο Volkswagen στον Χίτλερ στα γενέθλιά του το 1.939 μ.Χ. και ο ντε Γιονγκ σημειώνει: «Το «αυτοκίνητο του λαού» στην πραγματικότητα δεν παραδόθηκε στους πολίτες.

Μόνο 630 από αυτά κατασκευάστηκαν κατά την διάρκεια του Τρίτου Ράιχ και όλα πήγαν στην ναζιστική ελίτ», λέει ο ντε Γιονκγ. Οταν ο Πόρσε προκάλεσε ζήτηση για τα αυτοκίνητά του το 1.939 μ.Χ., χρειαζόταν ένα εργοστάσιο για να τα παράγει μαζικά.

Και όπως όλοι οι άλλοι πρωταγωνιστές στις σελίδες του βιβλίου του ντε Γιονγκ, ήταν πρόθυμος να κάνει μια συμφωνία και με τον Διάβολο για να το πετύχει: «Επειδή οι περισσότεροι Γερμανοί είχαν κληθεί στο στρατό σε στρατιωτική θητεία, δεν υπήρχαν πολλοί διαθέσιμοι εργάτες και τον σκληρό χειμώνα του 1.939 μ.Χ., οι κύριες αίθουσες του εργοστασίου της Volkswagen παρέμεναν χωρίς θέρμανση και από τα κλιμακοστάσια έλειπαν τα τζάμια των παραθύρων.

Χρειάστηκαν πολλοί περισσότεροι εργάτες για να τελειώσει η δουλειά και να κρατηθεί ο χώρος σε λειτουργία. Ο Φέρντιναντ Πόρσε δεν τον ένοιαζε αν οι εργάτες που έφτασαν στο εργοστάσιό του, πήγαν  οικειοθελώς ή με το ζόρι», γράφει ο ντε Γιονγκ.

Ο Γερμανικός λαός, που υπέφερε από τον Ναζισμό, τιμά με σεβασμό εδώ και δεκαετίες τη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας του Χίτλερ. Σε πόλεις και χωριά της Γερμανίας, υπάρχουν σε πλατείες τα Stolpersteine – τα μνημεία με τα ονόματα και τις ημερομηνίες των θυμάτων των Ναζί.

«Ωστόσο, αυτό το κίνημα μνήμης , παρακάμπτει κατά κάποιο τρόπο πολλούς από τους πιο σεβαστούς μεγιστάνες της Γερμανίας και τις σκοτεινές ιστορίες τους.», λέει ο ντε Γιόνγκ και διερωτάται στους New York Times: «Μήπως η χώρα ανήκει σε μερικούς δισεκατομμυριούχους και τις παγκόσμιες εταιρείες τους που νοιάζονται περισσότερο για την προστασία της φήμης τους – και της περιουσίας τους – παρά για την αντιμετώπιση του παρελθόντος; (https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1339926/nazi-disekatommyriouchoi-mia-skoteini-istoria/).

 

NYXTEΡINH BOMBA! "NEA ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Αναλένα Μπέρμποκ..." Ως πιθανή υποψήφια για την θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε περίπτωση που η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν καταφέρει να εκλεγεί, παρουσιάζει το περιοδικό «Politico» την Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Σύμφωνα με την BILD, η οποία αναμεταδίδει το δημοσίευμα του περιοδικού (σ.σ. τα δύο έντυπα ανήκουν στον Όμιλο Axel Springer), μετά τις ευρωεκλογές, ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει η θέση που θα λάβει στο θέμα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Και γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: Η δυσαρέσκεια για την φον ντερ Λάιεν στο κορυφαίο πόστο είναι μεγάλη μεταξύ πολλών σημαντικών παραγόντων της ΕΕ», αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι π.χ. ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντί ενός ακόμη πολιτικού από την συντηρητική παράταξη, θα προτιμούσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Και δεν είναι μόνος σε αυτό: ακόμη και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δυσανασχετεί με την κυρία φον ντερ Λάιεν, επειδή εκείνη φλερτάρει με την δεξιά Ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι πριν από τις εκλογές. Ο κ. Σολτς θα μπορούσε να αφήσει την σημερινή Γερμανίδα επικεφαλής της Επιτροπής», γράφει η BILD και παραπέμπει στο δημοσίευμα του Politico, για να μεταφέρει την πληροφορία ότι πολλοί στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συμπαθούν τον Μάριο Ντράγκι.

Όπως υπενθυμίζει όμως η εφημερίδα, στην προγραμματική συμφωνία του SPD με τους Πράσινους και τους Φιλελευθέρους (FDP) προβλέπεται ότι εφόσον δεν είναι Γερμανός/ίδα ο επικεφαλής της Κομισιόν, τότε τον επόμενο επίτροπο της Γερμανίας θα τον ορίσουν οι Πράσινοι.

«Υπάρχουν ελάχιστες υψηλές προσωπικότητες με εμπειρία, για αυτό στο μυαλό έρχεται το όνομα της Αναλένα Μπέρμποκ. Λέγεται επίσης ότι η Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συζητήσεις για μια θέση στην Επιτροπή, ακόμη και αν δεν γίνει Πρόεδρος της», συνεχίζει η BILD (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/nyxteinh-bomba-nea.html).

 

Σαμποτάζ Μισέλ σε φον ντερ Λάιεν;

Eίναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε μια αποστολή να εκδικηθεί τη εχθρό του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επιχειρεί να εκλεγεί για δεύτερη θητεία επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Αυτό διερωτάται το Politico επαναφέροντας στο προσκήνιο την κόντρα που έχουν οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε. και επισημαίνοντας ότι η διχασμένη σχέση τους θα μπορούσε να φτάσει σε εκρηκτικές στιγμές με σημαντικές επιπτώσεις στην επόμενη ηγετική ομάδα της Ε.Ε.

Ο Βέλγος θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον ρόλο του ως επίσημου συντονιστή των μετεκλογικών συνομιλιών για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να τινάξει στον αέρα τις ελπίδες της φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος της Επιτροπής. «Τρελαίνει τους πάντες, γιατί το παιχνίδι του είναι τόσο προφανές: να κάνει την φον ντερ Λάιεν να σκοντάφτει και να ονειρεύεται τη δική του κορυφαία θέση», είπε ένας αξιωματούχος της Ε.Ε..

Στο παιχνίδι των μουσικών καρεκλών που πρόκειται να ξεκινήσει, κάποιοι λένε ότι ο Μισέλ θέλει να αντικαταστήσει τον Ισπανό σοσιαλιστή Ζοζέπ Μπορέλ ως επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Αλλά ο Βέλγος επιμένει ότι είναι 100 τοις εκατό επικεντρωμένος στην δουλειά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να «ενώσει» τους ηγέτες της Ευρώπης. Μιλάει, εξάλλου, με πέντε από αυτούς σήμερα τηλεφωνικά.

Μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι φιλελεύθεροι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους και οι Σοσιαλιστές μένουν δημοσίως προσκολλημένοι στον Νίκολας Σμιτ, ο οποίος μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να ελπίζει ότι θα είναι επίτροπος, όχι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θέση για την οποία συνήθως προορίζονται πρώην πρωθυπουργοί.

Ο Μισέλ δίνει συνεντεύξεις τις τελευταίες μέρες. Χθες το βράδυ, χωρίς να κατονομάσει τη φον ντερ Λάιεν, είπε στο Euractiv και σε άλλα μέσα ότι η Επιτροπή της ήταν «υπερβολικά πολιτική» και ότι η θέση της για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα «δεν ήταν αμερόληπτη» (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/435278_sampotaz-misel-se-fon-nter-laien).

 

Τον «τοίχο» του ευρωκοινοβουλίου πρέπει να ανέβει η von der Leyen – Κρέμεται και από την Meloni. Υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα η Γερμανίδα πολιτικός von der Leyen απλώς να μην πάρει τις ψήφους Το 2019 μ.Χ., η Ursula von der Leyen εξασφάλισε την θέση της ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόνο με ισχνή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: εννέα ψήφους.

Φέτος, το παιχνίδι των αριθμών που απαιτείται για να εξασφαλιστεί μια δεύτερη θητεία από ένα δυνητικά πιο εχθρικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές για την ΕΕ στις 6-9 Ιουνίου φαίνεται ακόμη πιο σκληρό.

Υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα η Γερμανίδα πολιτικός απλώς να μην πάρει τις ψήφους. Προκειμένου να κερδίσει άλλη μια θητεία διευθύνοντας την ΕΕ από τον 13ο όροφο των κεντρικών γραφείων της Επιτροπής στο Berlaymont στις Βρυξέλλες, η von der Leyen πρέπει να ξεπεράσει δύο μεγάλα πολιτικά εμπόδια.

Πρώτον, πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη από την ειδική πλειοψηφία των 27 ηγετών της ΕΕ γύρω από το τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την διάρκεια μιας μετεκλογικής συνεδρίασης στα τέλη Ιουνίου.

Δεύτερον, πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 361 ψήφους από 720 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να επιβεβαιώσει την επιλογή των ηγετών κατά τη διάρκεια μιας επόμενης, μυστικής ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο.

Υπέρ της Συμβούλιο. Τα πράγματα είναι ευκολότερα στο μέτωπο του Συμβουλίου. Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) της Ursula von der Leyen έχει 12 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, όλοι από τους οποίους αναμένεται να συσπειρωθούν πίσω της.

Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος να πάνε τα πράγματα στραβά: ο Γάλλος Emmanuel Macron θα μπορούσε να βρει έναν άλλο υποψήφιο και ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz είναι απλώς… σοσιαλιστής.

Το πρόβλημα του κοινοβουλίου. Προς το παρόν, ωστόσο, οι εθνικοί ηγέτες δεν της προκαλούν… ημικρανία. Αντιθέτως, ανησυχεί για το Κοινοβούλιο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το EPP της von der Leyen θα είναι η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές, με 170 έδρες.

Για να έχει πλειοψηφία, θα χρειαστεί στην συνέχεια να προσφέρει κίνητρα στις άλλες μεγάλες κεντρώες ομάδες - τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους - στο μετεκλογικό αλισβερίσι. Οι συμφωνίες θα εξαρτηθούν από το ποιες χώρες θα αποκτήσουν κορυφαίες θέσεις εργασίας στις Βρυξέλλες.

Τα μαθηματικά της επανεκλογής. Εάν καταφέρει να εξασφαλίσει υποστήριξη από το ΕΛΚ, την φιλελεύθερη ομάδα Renew Europe και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τότε θα έχει περίπου 390 έδρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις από τη δημοσκόπηση του POLITICO. Αυτό θα την έβαζε πάνω από το όριο των 361, αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Εμπειρογνώμονες και πολιτικοί γνώστες προειδοποιούν ότι ακόμα κι αν οι ηγέτες των κομμάτων τους διατάξουν να στηρίξουν τη von der Leyen, είναι πιθανό ότι πάνω από το 10% των νομοθετών σε καθεμία από αυτές τις ομάδες είτε θα της αντιταχθούν είτε θα απέχουν τη μεγάλη μέρα.

Ένα ποσοστό φθοράς 10% θα μείωνε το σύνολο της von der Leyen σε 351, 10 λιγότερο από τον κρίσιμο αριθμό. Και αυτή είναι μια γενναιόδωρη εκτίμηση: Σύμφωνα με τους πολιτικούς εμπειρογνώμονες με τους οποίους μίλησε το POLITICO, το ποσοστό «εξέγερσης» θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεπεράσει το 10%, ακόμη και μέσα στο ίδιο το ΕΛΚ της von der Leyen.

Σε προηγούμενες ψηφοφορίες, οι αντάρτες που παραβιάζουν τη γραμμή του κόμματος ήταν μεταξύ 13% και 28%. Το 2019 μ.Χ., η von der Leyen κέρδισε την πλειοψηφία της με εννέα ψήφους χάρη στην υποστήριξη του ΕΛΚ, του Renew και του S&D.

Κέρδισε επίσης αρκετές ψήφους από το κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban και το συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει αυτά τα δύο στρατόπεδα αυτή τη φορά. Έχει πιέσει σκληρά το PiS και το Fidesz για τις αποτυχίες τους όσον αφορά το κράτος δικαίου και η κυβέρνησή της τους χαρακτήρισε ως τους «bêtes noires» του μπλοκ.

Ο ρόλος Meloni. Όσον αφορά τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους, ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωβουλευτών τους ενδέχεται να καταψηφίσουν τη von der Leyen φέτος επειδή ανησυχούν ότι είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμαχίας με την ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni.

Την κατηγορούν επίσης ότι αποδυναμώνει την πράσινη ατζέντα της ΕΕ. Επιπλέον, υπάρχουν έντονα κόκκινα σημάδια κινδύνου ότι ο αριθμός των ανταρτών στις τάξεις της ΕΛΚ θα μπορούσε να είναι παράξενα υψηλός.

Το γαλλικό Les Républicains - αναμένεται να έχουν έξι ευρωβουλευτές - δεν την υποστηρίζουν, και οι γνώστες του ΕΛΚ φοβούνται την κλονισμένη υποστήριξη μεταξύ των αντιπροσωπειών τους της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σλοβενίας. Δυστυχώς, στο συνέδριο του ΕΛΚ για την ανάδειξη της στο Βουκουρέστι τον Μάρτιο, το 18% των 499 αντιπροσώπων που ψήφισαν είπαν «όχι» στη von der Leyen.

Αναγνωρίζοντας αυτή την ανησυχία για την πλήρη υποστήριξη του ΕΛΚ σε μυστική ψηφοφορία, ένας ανώτερος στέλεχος του ΕΛΚ είπε υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι το αφεντικό έπρεπε να προσπαθήσει να συμμαχήσει με τον Πολιτικό Συνασπισμό του Donald Tusk στην Πολωνία και στο Ισπανικό Partido Popular.

«Πρέπει να σηκώσει τα μανίκια της και να τηλεφωνήσει σε όλους. Πρέπει να συνεχίσει να το κάνει μέχρι να τελειώσει η εκστρατεία. Πρέπει να πιέσει σκληρά την Ισπανία. Πρέπει να πιέσει σκληρά την Πολωνία. Χρειάζεται σχεδιασμός», είπε ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ.

Στο γαλλικό στρατόπεδο διαφωνούντων του ΕΛΚ, ο François Xavier Bellamy, μέλος των Les Républicains, είπε ότι εάν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν επανεκλεγεί «θα είναι χάρη στον αγώνα που δώσαμε».

Ο Bellamy εκπροσωπεί μόνο έναν μικρό αριθμό νομοθετών, αλλά η πρότασή του ότι και άλλες εθνικές αντιπροσωπείες ενδέχεται να αντιταχθούν στην von der Leyen — σε συνδυασμό με τη λιγότερο από συντριπτική υποστήριξή της κατά τη διάσκεψη υποψηφιοτήτων στο Βουκουρέστι τον Μάρτιο — υποδηλώνει τον κίνδυνο σημαντικού ελλείμματος .

Ο παράγοντας Meloni. Η von der Leyen φλερτάρει επιμελώς την Ιταλίδα πρωθυπουργό Meloni, την υποστήριξη της οποίας θα χρειαστεί τόσο στο τραπέζι του Συμβουλίου όσο και στο Κοινοβούλιο, αλλά φαίνεται σαν μια στρατηγική που θα μπορούσε να αποτύχει. Όσο πιο κοντά πλησιάζει τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR) της Meloni, τόσο περισσότερες ψήφους θα χάνει από τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους.

Η υποστήριξη της Meloni θα είναι κρίσιμη για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο, αλλά η αξία της είναι λιγότερο προφανής στο Κοινοβούλιο, όπου το κόμμα της Αδελφοί της Ιταλίας πρόκειται να πάρει μόλις 10 έδρες - πολύ λιγότερες από την συνδυασμένη δύναμη του Fidesz και του Νόμου και της Δικαιοσύνης.

Αυτές οι 10 ψήφοι θα αντισταθμίζονταν σχεδόν σίγουρα από την απώλεια ψήφων από τους Σοσιαλιστές, πολλοί από τους οποίους, ιδιαίτερα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Scholz στην Γερμανία, θα στρεφόταν εναντίον της von der Leyen για την μαρτυρία της με την Meloni (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/741031/ton-toixo-tou-evrokoinovouliou-prepei-na-anevei-i-von-der-leyen-kremetai-kai-apo-ti-meloni).


ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ. ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗ Η ΕΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΤΟΥ MACRON ΚΑΙ ΤΟΥ SCHOLZ -Ανίσχυρος ο άλλοτε ακμαίος Γαλλογερμανικός άξονας.

- Δεν εμπνέουν Macron και Scholz, υπαρξιακή απειλή βλέπει ο Γάλλος Πρόεδρος για την Ένωση. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο» ήταν το επίμονο μοτίβο της πρόσφατης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron στην Γερμανία (26 -29/5/2024 μ.Χ.).

Οι σχέσεις Παρισιού – Βερολίνου δεν βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο σε ακμή και η Γερμανική περιοδεία του Macron τον Μάιο είχε σκοπό να εκτονώσει τουλάχιστον εν μέρει την ένταση μεταξύ των δυο ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα δύο μέρη παραμένουν στις θέσεις τους. Αν και προσπαθούν να επιδείξουν προσέγγιση. Αιώνιες αντιθέσεις. Αν και ο Macron είναι συχνός επισκέπτης στους γείτονές του, αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία από τον Γάλλο Πρόεδρο εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν το 2000 μ.Χ., όταν ο Jacques Chirac επισκέφτηκε το Βερολίνο.

Προφανώς, ήταν απαραίτητο να αποδειχθεί το απαραβίαστο της σύνδεσης Βερολίνου-Παρισιού που είναι οικείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γεγονός είναι ότι η Γαλλία και η Γερμανία συχνά διαφωνούν σε θεμελιώδη ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης.

Ο Macron, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριζε τις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα, είναι τώρα πρόθυμος να πολεμήσει εναντίον της, μιλώντας για την δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου.

Ο Scholz είναι πιο προσεκτικός. Ο Macron, αποφεύγοντας ονόματα και αναφέροντας χώρες κατηγορεί τους εταίρους του ότι προμήθευαν στο Κίεβο «μόνο κράνη και υπνόσακους». Σύμφωνα με Γαλλική πηγή που μίλησε στο Bloomberg, ο Macron βλέπει τον Scholz ως έναν ηγέτη που δεν έχει θάρρος και φιλοδοξία, ανίκανος να σκεφτεί πέρα από βραχυπρόθεσμα ζητήματα.

Στο Βερολίνο, σημειώνουν την έλλειψη «χημείας» μεταξύ των ηγετών (που υπήρχε, για παράδειγμα, επί καγκελαρίας Angela Merkel). Εκεί -και πάλι σύμφωνα με πηγές- ο Macron «θεωρείται μοναρχική προσωπικότητα, καλύτερη στο να εκφράζει μεγαλειώδεις ιδέες παρά να τις ενσαρκώνει». «Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι ανήσυχοι για το συχνά θεατρικό στυλ εξωτερικής πολιτικής του», γράφουν επίσης στην Γαλλία.

Θνητή η Ευρώπη. Την παραμονή της επίσκεψης, κοινό άρθρο του Macron και του Scholz δημοσιεύτηκε στους Financial Times . Ωστόσο, το κείμενο στερείται ουσίας. Ο Πρόεδρος και η Καγκελάριος αναγνωρίζουν ότι η ΕΕ βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής: «Η Ευρώπη μας είναι θνητή και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση». Ακολουθούν μακροχρόνιες εκκλήσεις για μέτρα για την διασφάλιση της βιωσιμότητας, της ευημερίας, της εφαρμογής της Πράσινης Συμφωνίας και της ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν περίμεναν πολλά από την Γερμανική περιοδεία. «Δύο αποδυναμωμένοι ηγέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με χάος», τόνισε ο Γαλλικός Τύπος, σημειώνοντας ότι ο Scholz, για παράδειγμα, δεν βιάζεται να «εμπλακεί» στις Βρυξέλλες και ενώ πλησιάζει το τέλος της δεύτερης θητείας του Macron. Ως εκ τούτου, είναι περιορισμένη η επιρροή τους στην πανευρωπαϊκή πολιτική.

«Φυσάει κακός άνεμος».  Ο Γάλλος Πρόεδρος έφτασε στη Γερμανία μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του Frank – Walter Steinmeier. Στην ομιλία του ο Macron προειδοποίησε για την «γοητεία του αυταρχισμού στις δύο μεγάλες δημοκρατίες μας».

Η αναφορά αυτή σχετίζεται με την ενίσχυση των εθνικών κομμάτων της AfD στην Γερμανία και της Εθνικής Συσπείρωσης στην Γαλλία, που αποσπούν εκλογικές δυνάμεις από τα κυβερνώντα κόμματα στις δύο χώρες.

«Χρειαζόμαστε μια συμμαχία δημοκρατών στην Ευρώπη», είπε ο Steinmeier στον καλεσμένο του. Ο Macron κατέφυγε στην κλασική μέθοδο εκφοβισμού: αν η δεξιά ήταν στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, η ΕΕ δεν θα είχε αντέξει στις προκλήσεις της πανδημίας και της ουκρανικής κρίσης.

Στη συνέχεια πήγε στη Δρέσδη, όπου χρησιμοποίησε πάλι δραματικούς τόνους. Ανέφερε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, κυριολεκτικά «μπορεί να πεθάνει» λόγω των προβλημάτων που έχουν ενσκήψει. Αυτό το είπε πρόσφατα και στην Σορβόννη μιλώντας και πάλι για την απειλή της ακροδεξιάς.

«Ο άνεμος που φυσάει είναι κακός, οπότε είναι ώρα να ξυπνήσουμε. Ας διπλασιάσουμε τον ευρωπαϊκό μας προϋπολογισμό», πρότεινε ο Macron. «Η Ευρώπη χρειάζεται μια μεγάλης κλίμακας επενδυτική χρηματοδότηση και η Γαλλία θέλει να αναλάβουν όλοι ένα νέο κοινό χρέος και να υιοθετήσουν μέτρα σοκ», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Το αποκορύφωμα της επίσκεψης ήταν οι διαπραγματεύσεις με τον Scholz. Οι ηγέτες επανέλαβαν τα σημεία του κοινού άρθρου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ουκρανική κρίση. Ο Macron πίεσε ώστε να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί στο Ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα. «Πρέπει να τους επιτρέψουμε να εξουδετερώσουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες εκτοξεύονται οι πύραυλοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει κάθε ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό της», απάντησε ο Scholz αποφεύγοντας τις άμεσες διατυπώσεις. Η αντίδραση στην πολυδιαφημισμένη αλλά στην πραγματικότητα άκαρπη επίσκεψη δεν άργησε να έρθει.

Χωρίς ισχύ ο Γαλλογερμανικός κινητήρας της ΕΕ. «Η Ευρώπη δεν είναι σίγουρη ότι αυτοί οι δύο - ο θρυλικός Γαλλογερμανικός κινητήρας της ΕΕ - θα πρέπει να συνεχίσουν να ηγούνται», γράφει το Politico , επικαλούμενο πηγές. Ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία μπορούν να προσφέρουν στην ΕΕ μια σαφή εικόνα για το μέλλον.

«Ακόμη και όταν το Παρίσι και το Βερολίνο καταφέρνουν να καταλήξουν σε συναίνεση, οι προσπάθειές τους να οδηγήσουν και να παρακινήσουν άλλους να τους ακολουθήσουν αποτυγχάνουν», προσθέτει η δημοσίευση.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα διογκώνεται. Η Hélène Mear-Delacroix, ειδική στην Γερμανική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, για παράδειγμα, λέει: Ολόκληρη η ιστορία των γαλλογερμανικών σχέσεων είναι μια ιστορία διαφωνιών και αναζήτησης συμβιβασμών.

Αλλά οι πολιτικοί παρατηρούν επίσης ότι υπάρχουν λιγότερα σημεία επαφής από ποτέ. «Ο Macron αξίζει μια απάντηση στις πρωτοβουλίες του, στις τακτικές, αν όχι συνεχείς κινήσεις προσέγγισης. Οι Γερμανοί πολιτικοί αντιδρούν πολύ διστακτικά», λέει, ειδικότερα, ο Hendrik Wüst, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Όποια και αν είναι τα κίνητρα του Γάλλου Προέδρου και τoυ Γερμανού καγκελαρίου η αλληλεπίδρασή τους εξακολουθεί να είναι καταστροφική, λέει ο Manfred Weber, ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του μεγαλύτερου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι δηλώσεις του Macron για πιθανή αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία όσο και η άρνηση του Scholz να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Taurus κλονίζουν την συμμαχία.

«Και οι δύο ηγέτες, στο Παρίσι και στο Βερολίνο, τώρα διχάζουν, δεν ενώνουν και αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη», καταλήγει. Έτσι, η περιοδεία του Macron δεν έφερε την αναμενόμενη ικανοποίηση ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ουκρανία, που το έβλεπε το ταξίδι του Γάλλου Προέδρου με ελπίδα (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/macron-scholz-macron-scholz-emmanuel.html).


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;;; Εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντά μας υπήρξε η απόφαση της Ευρωβουλής -δυστυχώς, με τη συμμετοχή και της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών– για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέτο: Οι μικρές χώρες «στον Καιάδα» των συμφερόντων των μεγάλων κρατών – Απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων Οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτούσαν ομοφωνία θα… λιγοστέψουν δραματικά και οι φιλήκοοι των ξένων θα προκρίνουν λήψη αποφάσεων με σχετική πλειοψηφία. Έτσι, οι μικρές χώρες θα ριφθούν στον Καιάδα των συμφερόντων των μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία.

«Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία». Κάτι τέτοιο συμπεραίνεται απ’ όσα είπε ο ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, αναφερόμενος στο ζήτημα της ομοφωνίας στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε αν όλες οι αποφάσεις θα απαιτούν ομοφωνία. Είναι ένα καυτό ζήτημα, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση στο ΕΛΚ. Τα μικρότερα κράτη πιστεύουμε ότι η εξωτερική πολιτική, η διεύρυνση και κάποια ακόμα ζητήματα απαιτούν ομοφωνία. Κάποια άλλα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, μπορεί να χρειάζονται ειδικές πλειοψηφίες».

Βερολίνο, 13 Νοεμβρίου 2023 μ.Χ. Η «δημοκρατία» έχει καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις από την πρώτη στιγμή που πήραν επίσημο χαρακτήρα. Στις 28 Νοεμβρίου 2023 μ.Χ., σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Εθνική προδοσία η απεμπόληση του βέτο», σχολιαζόταν η έναρξη της διαδικασίας κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημειώνονταν τα εξής:

«Εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντά μας υπήρξε η απόφαση της Ευρωβουλής -δυστυχώς, με την συμμετοχή και της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών– για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη απολύτως αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγαλύτερα κράτη της Ένωσης, τα οποία ούτως ή άλλως κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβληθούν ετσιθελικά στις μικρότερες χώρες».

Από το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 28/11/2023 μ.Χ. Υπενθυμίζεται ότι για αυτό το ψήφισμα της Ευρωβουλής είχαν τοποθετηθεί θετικά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη και Στυλιανός Κυμπουρόπουλος. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων.

Είναι υπέρ της κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι; Θέλουν να παραδώσουν τα «κλειδιά» της χώρας στους Γερμανούς μέσω της κατάργησης της ομοφωνίας και της λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. με σχετικές πλειοψηφίες (https://attikanea.info/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7/);

 

Άντε να δούμε τι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ πολιτικά “σ#@$ά” θα ξαναστείλει αυτός ο λαός στην Ε.Ε. Έσκυψαν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργηθεί το δικαίωμα των κρατών μελών στην άσκηση βέτο, η σαρωτική πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, μια εξέλιξη η οποία είναι άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τα μικρότερα κράτη.

Η κατάργηση του δικαιώματος στο βέτο ουσιαστικά εγείρει μνήμες από την προσπάθεια των Γερμανών να ασκήσουν έλεγχο σε όλη την Ευρώπη, με πρόσχημα μάλιστα ότι οι αποφάσεις της Ένωσης θα λαμβάνονται πιο άμεσα. Απώτερος στόχος ωστόσο όπως διαφαίνεται είναι να μην υπάρχουν διαφωνίες στα σχέδια και τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών.

Συνολικά 291 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 274 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά και 44 ψήφισαν «Παρών». Μάλιστα, από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές κατά του ψηφίσματος που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας μας, μόνο πέντε καταψήφισαν.

Πρόκειται για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία ήταν απούσα από την ψηφοφορία, τον Εμμανουήλ Φράγκο της Ελληνικής Λύσης, τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο και Κωνσταντίνο Παπαδάκη και τέλος, τον Νίκο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι απόντες από την σημαντική διαδικασία ήταν οι Θοδωρής Ζαγοράκης της ΝΔ, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Γιάννης Λαγός και ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου της ΧΑ. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται ότι η διαφορά στην ψηφοφορία ήταν μόνο 17 ψήφοι, που σημαίνει ότι οι αν οι Έλληνες ευρωβουλευτές είχαν προτάξει το συμφέρον της πατρίδας τους καταψηφίζοντας τις περίεργες μεθοδεύσεις των ισχυρών, η υπόθεση θα είχε λήξει.

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση ότι το ψήφισμα για την κατάργηση του βέτο υπερψήφισαν και οι πέντε Κύπριοι ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, ενώ το σύνολο του ψηφίσματος καταψήφισαν τρεις και δύο δήλωσαν «Παρών».

Τα κράτη που αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση ήταν η Πολωνία η οποία ψήφισμα για να αντιταχθεί στις προτεινόμενες αλλαγές, κάνοντας λόγο για μείωση του ρόλου της αρχής της ομοφωνίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και προσπάθεια για περιορισμό των εξουσιών των κρατών, αλλά και παραβίαση του πολωνικού συντάγματος.  Μάλιστα, η κυβέρνηση τόνισε ότι αυτές οι αλλαγές εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των πιο ισχυρών, δηλαδή της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Την έντονη αντίδρασή της στο ψήφισμα εξέφρασε και η αριστερή κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο στην Σλοβακία αλλά και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος σημείωσε: «Για την Ουγγαρία, αυτό αποτελεί ταμπού.

Η Ουγγαρία θεωρεί την ομόφωνη λήψη αποφάσεων ως την τελευταία εγγύηση για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και στα επόμενα 120 χρόνια κανένα κοινοβούλιο στην Ουγγαρία δεν είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ αυτού. Οπότε καλύτερα να το βγάλουμε από την ευρωπαϊκή ατζέντα» (https://attikanea.info/%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/).

 

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Σενάρια πολέμου... με εμπλοκή Ελλάδας: Σχέδια ΝΑΤΟ για μεταφορά Αμερικάνων στρατιωτών στα σύνορα με την Ρωσία. Η Συμμαχία δημιουργεί νέους χερσαίους διαδρόμους υπό τον φόβο των Ρωσικών επιθέσεων.

Σχέδια μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ρωσία που εμπλέκει και την Ελλάδα, επεξεργάζεται το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από την Ρωσική Ομοσπονδία σε ένα από τα κράτη μέλη της Συμμαχίας.

«Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται πολλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να μετακινήσει γρήγορα Αμερικανούς στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση μεγάλου χερσαίου πολέμου με τη Ρωσία στην Ευρώπη», αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Telegraph.

Βάσει του δημοσιεύματος, το ΝΑΤΟ δημιουργεί αρκετούς χερσαίους διαδρόμους για τη μεταφορά αυτών των στρατευμάτων, οι οποίοι – εάν χρειαστεί – θα αντικαταστήσουν τον βασικό διάδρομο που προβλέπει την απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι του Ρότερνταμ και τη μεταφορά τους σιδηροδρομικώς στην Πολωνία μέσω της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

«Παρακολουθώντας και αξιολογώντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρατηρούμε ότι η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές βάσεις διοικητικής μέριμνας» αναφέρει ο Alexander Solfrank, επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζονται πολλές εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε όλη την Ευρώπη.

Χωρίς νόημα μεγάλες βάσεις logistics. Υπό αυτό το πρίσμα και επικαλούμενος την εμπειρία από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως λέει ο Solfrank, θα ήταν τελείως αβάσιμο να δημιουργηθούν μεγάλες βάσεις logistics καθώς θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν στόχοι. Όπως λέει, το νέο σχέδιο έχει εκπονηθεί λαμβάνοντας υπόψη τέτοιους κινδύνους και περιλαμβάνει τη δημιουργία «βιώσιμων» αλυσίδων μεταφοράς.

Επιπλέον, σημειώνει πως τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας της συμμαχίας «θα είναι πάντα ανεπαρκή» για την προστασία όλων των βασικών κόμβων logistics και άλλων σημαντικών και ευάλωτων στόχων στην Ευρώπη. Εμπλοκή Ελλάδας. Η Daily Telegraph αναφέρει ότι, εκτός από τον διάδρομο εφοδιαστικής Ολλανδίας – Γερμανίας – Πολωνίας, η Συμμαχία προετοιμάζει τουλάχιστον άλλους τέσσερις:

– Ιταλία – Σλοβενία – Κροατία – Ουγγαρία,

– Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία,

-Τουρκία – Βουλγαρία – Ρουμανία και

– Νορβηγία – Σουηδία – Φινλανδία.

Βάσει των σχεδίων αυτών, τα αμερικανικά στρατεύματα, θα αποβιβαστούν σε ένα από τα πέντε προκαθορισμένα λιμάνια (Ολλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία και Νορβηγία) και στη συνέχεια θα μεταφερθούν κατά μήκος προετοιμασμένων διαδρομών επιμελητείας, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Χωρίς περιορισμούς. Μέσα σε αυτούς τους διαδρόμους μεταφοράς, τα στρατεύματα θα μπορούν να κινούνται χωρίς τους «συνήθεις επιβαλλόμενους περιορισμούς». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Κοινή Διοίκηση Επιμελητείας του ΝΑΤΟ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα για τη γρήγορη μεταφορά φορτίου και στρατευμάτων σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς καθυστερήσεις στα σύνορα και χωρίς την ανάγκη λήψης ειδικών αδειών από μεμονωμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (https://attikanea.info/%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%83/).


Ιστορική συντριβή της νεοφιλελεύθερης, σοσιαλιστικής και πράσινης ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Επειδή πολλά ακούμε περί θριάμβου της ακροδεξιάς στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η Ευρωπαΐκή νεοφιλελεύθερη, σοσιαλιστική και πράσινη ακροδεξιά συνετρίβη χθες από τους λαούς της Ευρώπης. Όλα αυτά τα πολιτικά απολειφάδια που με την βοήθεια πολυεθνικών φόρεσαν το χιτλερικό μουστάκι και ήθελαν να οδηγήσουν την Γηραιά Ήπειρο σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πήραν ένα σκληρό μάθημα από τους λαούς. Από την Ούρσουλα, μέχρι τον Μητσοτάκη.

Όσοι νεκρανάστησαν τον ναζισμό με πρόσχημα τον Πούτιν, ισοπεδώθηκαν. Από τον Μακρόν που ήθελε να στείλει ευρωπαϊκό στρατό στην Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1.943 μ.Χ., έως την Μπέρμποκ η οποία καμαρώνει για τον ναζιστή παππού της και ήθελε να ενισχύσει τους φυσικούς του συμμάχους, αυτούς της δυτικής Ουκρανίας που πρωταγωνίστησαν στο Ολοκαύτωμα. Αυτοί που αποθέωσαν το τάγμα Αζόφ, το οποίο διαδήλωνε υπέρ της Χρυσής Αυγής, είναι οι πραγματικοί εκφραστές της Ακροδεξιάς…

Όλοι αυτοί που αναβίωσαν τον αντισημιτισμό στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Βερολίνο μέχρι το Παρίσι, επιτρέποντας σε χιλιάδες ισλαμοφασίστες – γνήσιους απογόνους των ναζί να μετατρέψουν τις γειτονιές σε εκκολαπτήρια μισάνθρωπων, αφανίστηκαν εκλογικά. Τι σύμπτωση, όλοι αυτοί λατρεύουν τον Ερντογάν, τον φυσικό συνεχιστή του Χίτλερ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι κανένας ευρωπαίος πολίτης δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ασφαλής στην πόλη του!

Αυτοί που επέτρεψαν τον αποκεφαλισμό δημοσιογράφων, σκιτσογράφων, καθηγητών, ραβίνων και των παιδιών τους στις ευρωπαϊκές πόλεις, έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Οι εραστές μίας νέας «επιχείρησης Μπαρμπαρόσα», οι πραγματικοί εκφραστές της ακροδεξιάς δηλαδή, είναι οι μεγάλοι ηττημένοι των ευρωεκλογών. Οι λαοί διατυμπάνισαν πως θέλουν ειρήνη στην Ευρώπη, ειρήνη στην πόλη τους (https://www.triklopodia.gr/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7/).


Η κάρτα των Ναζί αποδεικνύει ότι ο Ολλανδός πρίγκιπας Μπέρνχαρντ εντάχθηκε στο κόμμα του Χίτλερ. Ο Ολλανδικός βασιλικός οίκος δημοσίευσε την αρχική κάρτα μέλους NSDAP του πρίγκιπα Μπέρνχαρντ Η Ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την γνησιότητα μιας κάρτας του ναζιστικού κόμματος που κατείχε ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ, σύζυγος πρίγκιπα για δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένας πρώην επικεφαλής των αρχείων του παλατιού, ο Flip Maarschalkerweerd, είπε ότι βρήκε την κάρτα καθώς περνούσε από τα πράγματα του πρίγκιπα μετά τον θάνατό του. Ο Μπέρνχαρντ, Γερμανός αριστοκράτης, αρνήθηκε επανειλημμένα ότι ήταν μέλος του πολιτικού κόμματος NSDAP του Αδόλφου Χίτλερ.

Ωστόσο, οι ιστορικοί έδωσαν ελάχιστη πίστη στις αρνήσεις του. Το 1.996 μ.Χ., ένας ερευνητής στο ολλανδικό ινστιτούτο πολεμικών σπουδών (Niod) είπε ότι βρήκε ένα αντίγραφο της κάρτας σε ένα πανεπιστημιακό αρχείο των ΗΠΑ.

Ο Gerard Aalders, ο οποίος είχε επικριθεί πολύ εκείνη την εποχή για την αποκάλυψή του, είπε στα social media ότι «ο πρίγκιπας Bernhard είπε ψέματα μέχρι τέλους για το ναζιστικό παρελθόν του». Ο Bernhard von Lippe-Biesterfeld είχε παντρευτεί την Ολλανδή πριγκίπισσα Juliana το 1.937 μ.Χ. και συνόδευσε την ολλανδική βασιλική οικογένεια στην εξορία όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1.940 μ.Χ.

Αλλά ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκαν οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι συμμετείχε σε μια ολλανδική βασιλική εκπομπή μέσω του BBC το 1.943 μ.Χ. και τέθηκε επικεφαλής των ενωμένων ολλανδικών δυνάμεων αντίστασης το 1.944 μ.Χ. Βραβεύτηκε ακόμη και για τον ρόλο του ως πιλότος της RAF εν καιρώ πολέμου.

Όταν η Τζουλιάνα έγινε βασίλισσα το 1.948 μ.Χ., ο Μπέρνχαρντ έγινε πρίγκιπας σύζυγος. Ο Μπέρνχαρντ πήγε στον τάφο του ορκιζόμενος ότι δεν ήταν ποτέ πληρωμένο μέλος του κόμματος του Χίτλερ. «Μπορώ να δηλώσω με το χέρι στη Βίβλο: Δεν ήμουν ποτέ Ναζί», είπε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε (στα ολλανδικά) μετά τον θάνατό του το 2004 μ.Χ.

Είχε παραδεχτεί ότι ήταν υποψήφιο μέλος δύο ναζιστικών οργανώσεων ως φοιτητής για ένα διάστημα μετά το 1.933 μ.Χ.- της υπηρεσίας ασφαλείας Sturmabteilung και του Schutzstaffel (SS) - αλλά υποστήριξε το 1.971 μ.Χ. ότι «στην αρχή έπρεπε να λάβεις μέρος λίγο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», γιατί αν μάθαιναν ότι ήταν αντίθετος, θα ήταν δύσκολο να περάσει πανεπιστημιακές εξετάσεις. Αυτό ήταν πολύ διαφορετικό από το να είναι ένα εθελοντικό μέλος του πολιτικού κόμματος του Χίτλερ από το 1.933 μ.Χ. έως το 1.936 μ.Χ. και να κρατήσει την κάρτα μέχρι το θάνατό του.

Εκτός από ένα αντίγραφο της κάρτας που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1.990 μ.Χ., το 2010 μ.Χ. ο ιστορικός Annejet van der Zijl βρήκε την φοιτητική κάρτα μέλους του πρίγκιπα σε ένα Γερμανικό αρχείο που σημείωνε επίσης ότι ήταν μέλος του κόμματος από τις 27 Απριλίου 1.933 μ.Χ.

Ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ, που εθεάθη εδώ το 1.970 μ.Χ., γεννήθηκε στην Γερμανική αριστοκρατία αλλά πέρασε τον πόλεμο στο Λονδίνο Ο Flip Maarschalkerweerd λέει ότι σκόνταψε στην κάρτα μέλους NSDAP του πρίγκιπα ενώ εκτελούσε μια απογραφή των αρχείων του πρίγκιπα όταν πέθανε.

Είπε στην εφημερίδα NRC Handelsblad ότι βρήκε επίσης ένα σημείωμα που χρονολογείται από το 1949 από έναν στρατιωτικό διοικητή των ΗΠΑ στην Γερμανία που ονομαζόταν Lucius Clay, ο οποίος έγραψε στον πρίγκιπα ότι επρόκειτο να καταστρέψει την κάρτα, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε "Κέρδισες το σωστό να το καταστρέψεις μόνος σου».

Ο δημοσιογράφος Jan Tromp, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον πρίγκιπα σε βάθος για πολλά χρόνια, είπε ότι η αποκάλυψη δεν ήταν έκπληξη, αλλά θα προκαλούσε σοκ και προδοσία για όσους είχαν λάβει μέρος στην Ολλανδική αντίσταση και είχαν τιμήσει τη μνήμη της απελευθέρωσης με τους πρίγκιπας για χρόνια μετά.

Ο Τρομ πίστευε ότι το ψέμα του πρίγκιπα είχε τελικά μετατραπεί σε αυταπάτη. «Για τον πρίγκιπα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αρνηθεί ότι ήταν μέλος της εχθρικής λέσχης - μιας λέσχης που είχε καταστρέψει την χώρα και είχε στείλει ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», είπε στην εφημερίδα De Volkskrant.

Ώρες μετά την εμφάνιση μιας εικόνας της κάρτας μέλους στα Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο βασιλικός οίκος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της κάρτας και δημοσίευσε μια φωτογραφία της. Σε μια δήλωση, ανέφερε ότι ο βασιλιάς Willem-Alexander έδωσε μεγάλη σημασία στην ανεξάρτητη έρευνα και γνώση του παρελθόντος.

«[Ο βασιλιάς] έχει επίγνωση του ρόλου και της θέσης του Οίκου των Orange-Nassau στην ιστορία του βασιλείου», πρόσθεσε. Αρκετά πολιτικά κόμματα και εβραϊκές ομάδες κάλεσαν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να ξεκινήσει έρευνα.

Η Naomi Mestrum, του Κέντρου Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης του Ισραήλ (Cidi), είπε ότι η απόδειξη του ναζιστικού παρελθόντος του πρίγκιπα πρόσθεσε άλλη μια «μαύρη σελίδα σε ένα οδυνηρό μέρος της πρόσφατης Ολλανδικής ιστορίας». Ο κ. Rutte είπε ότι ενώ ήταν μια απαίσια εξέλιξη, προηγούμενη έρευνα είχε καταστήσει αρκετά πειστικά σαφές ότι ο πρίγκιπας ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος (https://www.bbc.com/news/world-europe-67017311).

 

Με καταδικαστικό έγγραφο, το ναζιστικό παρελθόν κροταλίζει την Ολλανδική βασιλική οικογένεια καθώς η δημοτικότητά της μειώνεται. Η κάρτα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει ότι ο σύζυγος της πρώην βασίλισσας Πρίγκιπας Μπέρνχαρντ ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος, παρά τις αρνήσεις του. η κύρια εβραϊκή ομάδα της χώρας απαιτεί έρευνα.

Ο πρίγκιπας Bernhard, σύζυγος της πρώην βασίλισσας Juliana, είχε επιμείνει μέχρι τον θάνατό του το 2004 μ.Χ. ότι δεν είχε εγγραφεί ποτέ στο ναζιστικό κόμμα. «Μπορώ να ορκιστώ με το χέρι μου στην Βίβλο: Δεν υπήρξα ποτέ Ναζί», είπε ο Μπέρνχαρντ στην καθημερινή De Volkskrant σε συνέντευξή του λίγο πριν πεθάνει σε ηλικία 93 ετών.

Πρόσθεσε ότι «δεν είχε πληρώσει ποτέ συνδρομή και δεν είχε ποτέ κάρτα μέλους». Αλλά η κάρτα, με ημερομηνία 1.933 μ.Χ. και επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν γνήσια από το βασιλικό σπίτι, διέλυσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο ιστορικός Flip Maarschalkerweerd, πρώην επικεφαλής των βασιλικών αρχείων, ανακάλυψε την κάρτα μέλους στα προσωπικά αρχεία του πρίγκιπα που ήταν αποθηκευμένα στην πολυτελή κατοικία του στο Soestdijk Palace. Γεννημένος το 1.911 μ.Χ. στην Ιένα, ο Bernhard von Biesterfeld ζούσε στο Βερολίνο την εποχή που εγγράφηκε στο ναζιστικό κόμμα.

Παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Τζουλιάνα το 1.937 μ.Χ. αφού τη γνώρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου ένα χρόνο νωρίτερα και της μύησε στην καλή ζωή με γρήγορα αυτοκίνητα, πολυτελείς διακοπές και επώνυμα ρούχα. Κατά την διάρκεια του πολέμου, ηγήθηκε της ολλανδικής αντίστασης από το Λονδίνο, όπου η κυβέρνηση και η πεθερά του, βασίλισσα Βιλελμίνα, διέμεναν εξόριστοι.

Αφού η Τζουλιάνα έγινε βασίλισσα το 1.948 μ.Χ., έγινε γενικός επιθεωρητής των ενόπλων δυνάμεων και διεξήγαγε επίσημες και ανεπίσημες οικονομικές αποστολές για την κυβέρνηση. Διεθνώς, ήταν περισσότερο γνωστός ως ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής (WWF) το 1.961 μ.Χ. Διετέλεσε Πρόεδρος του μέχρι το 1.977 μ.Χ.

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό του ήρθαν οι αποκαλύψεις ότι είχε αποκτήσει δύο νόθος κόρες και είχε μια σειρά από υποθέσεις, στη συνέντευξη-βόμβα στο De Volkskrant, όπου αποκαλύφθηκε και η συμμετοχή του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς της δεκαετίας του 1970.

«Έμεινα έκπληκτος που ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ κράτησε το έγγραφο και ότι βρίσκεται ακόμα στα αρχεία της βασιλικής οικογένειας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρικ Έβερς, ένας Ολλανδός βασιλικός ειδικός. Είπε ότι η εμφάνιση της κάρτας δεν θα είχε συμβεί χωρίς την συγκατάθεση του σημερινού βασιλιά Willem-Alexander.

«Αυτά είναι ιδιωτικά αρχεία, όχι εθνικά. Αυτός αποφασίζει τι θα κάνει μαζί τους». Η κύρια εβραϊκή ομάδα της χώρας, CIDI, και ένα κοινοβουλευτικό κόμμα ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για το ναζιστικό παρελθόν του Μπέρνχαρντ, αλλά ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις προσφυγές.

Το CIDI είπε ότι οι αποκαλύψεις «προσθέτουν άλλη μια μαύρη σελίδα σε ένα οδυνηρό κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας της Ολλανδίας». Από την πλευρά του, ο Willem-Alexander είπε στους δημοσιογράφους: «Φαντάζομαι ότι τα νέα έχουν σημαντικό αντίκτυπο και ότι προκαλούν πολλά συναισθήματα, ειδικά στην εβραϊκή κοινότητα».

 «Πολύ μικρό άνοιγμα». Για τον Jolijn Oliemans, έναν 41χρονο personal trainer που περνούσε από το υπέροχο παλάτι Noordeinde, όπου έχει το γραφείο του ο Willem-Alexander, τα νέα ήταν ένα είδος προδοσίας. «Είναι επίσης ότι πάντα το αρνιόταν, κάτι που είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους και ότι υπήρξε πολύ μικρή διαφάνεια σχετικά με αυτό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπήρξαν ορισμένες εκκλήσεις στα ολλανδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάργηση της βασιλικής οικογένειας στον απόηχο των αποκαλύψεων και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητά τους μειώνεται.

Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos τον Σεπτέμβριο, μόνο το 38 τοις εκατό των Ολλανδών δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν «πραγματική εμπιστοσύνη» στον βασιλιά. Αυτό μειώθηκε από σχεδόν 80 τοις εκατό το 2020 μ.Χ. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ζήτησαν να γίνει η Ολλανδία δημοκρατία.

Αρκετές δεκάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν την βασιλική οικογένεια κατά την διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών για την Ημέρα του Πρίγκιπα στην Χάγη τον περασμένο μήνα. Η οικογένεια εξακολουθεί να αναρρώνει από τις γκάφες κατά την διάρκεια του COVID.

Τον Οκτώβριο του 2020 μ.Χ., ο βασιλιάς και η βασίλισσα πέταξαν στην Ελλάδα για διακοπές, καθώς η χώρα κήρυξε μερικό lockdown για τον COVID. Το ζευγάρι επέστρεψε μια μέρα αργότερα, μετά από μια κατακραυγή στην Ολλανδία μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του ταξιδιού.

Δύο μήνες νωρίτερα, ο βασιλιάς αντιμετώπισε κατηγορίες ότι δεν είχε επαφή με τους αγώνες Covid των απλών Ολλανδών, όταν φωτογραφήθηκε σε ένα Ελληνικό νησί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρεί κοινωνική απόσταση (https://www.timesofisrael.com/nazi-past-rattles-dutch-royal-family-as-their-popularity-wanes/).


Η αιματοβαμμένη ιστορία του πατέρα της Von der Leyen – Οι σκοτεινές σχέσεις με την Stille Hilfe και η αμνηστία σε ναζί δολοφόνο. Έγγραφα για τα εγκλήματα και την αθώωση του Erich Gustav Scharfetter, του ναζιστή μαζικού δολοφόνου που καταδικάστηκε σε 18 ισόβια και αμνηστεύθηκε από τον πατέρα της Ursula von der Leyen, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην Ρωσία.

Ειδικότερα, εμπειρογνώμονας της Ρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Εταιρείας, επικεφαλής του project «Ψηφιακή Ιστορία», Egor Yakovlev, μαζί με μια ομάδα ερευνητών, βρήκαν και μετέφρασαν έγγραφα σχετικά με την υπόθεση του ναζί εγκληματία Erich Gustav Scharfetter, ο οποίος καταδικάστηκε την 1η Φεβρουαρίου 1.980 μ.Χ. από το τοπικό δικαστήριο της πόλης Stade σε 18 ισόβια για 18 φόνους που διαπράχθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης που διεπράχθησαν σε εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δέκα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1.990 μ.Χ., ο Υπουργός-Πρόεδρος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Ernst Albrecht (CDU), πατέρας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen (CDU, το 1.976 μ.Χ..-1.999 μ.Χ. ήταν επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κάτω Σαξονίας), του έδωσε χάρη λόγω ηλικίας και ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του.

Ο Scharfetter αφέθηκε ελεύθερος στις 30 Μαρτίου 1.990 μ.Χ. Πέθανε το 1.998 μ.Χ. σε ηλικία 90 ετών. Ο Erich Gustav Scharfetter γεννήθηκε στο Danzig, στις 27 Μαΐου 1.908 μ.Χ. Μετά το σχολείο δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορες δουλειές, εντάχθηκε στο NSDAP (από τον Φεβρουάριο του 1.931 μ.Χ.) και στα SS (από τον Νοέμβριο του 1.933 μ.Χ.).

Τον Ιούλιο του 1.939 μ.Χ. εντάχθηκε στους κόλπους της Waffen-SS, όπου έλαβε στρατιωτική και υγειονομική εκπαίδευση. Συμμετείχε στην πολωνική εκστρατεία, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες των SS ως υγειονομικός, λαμβάνοντας πρόσθετη εκπαίδευση στον έλεγχο ασθενειών και επιδημιών.

Το φθινόπωρο του 1.943 μ.Χ., στάλθηκε στην κατεχόμενη Εσθονία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Vaivara – Ereda, Kuremäe, Joehvi, όπου διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία δικάστηκε δεκαετίες αργότερα.

Αυτά τα στρατόπεδα ιδρύθηκαν στο πλαίσιο εκκαθάρισης στις χώρες της Βαλτικής και την Λευκορωσία. Διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης Vaivara ήταν ο SS Hauptsturmführer Aumeier (εκτελέστηκε στην Πολωνία το 1.948 μ.Χ..).

Το ιατρικό τμήμα ήταν υπό την ευθύνη του πρώτου γιατρού του στρατοπέδου, του SS Obersturmführer Franz von Bodmann. Η εξωτερική ασφάλεια παρεχόταν από τα τάγματα της Εσθονικής αστυνομίας και η εσωτερική τάξη τηρήθηκε από κρατούμενους.

Το Γερμανικό προσωπικό ήταν μικρό και το κύριο μέρος των εργαζομένων ήταν συνεργάτες. Αφού εκκενώθηκε από την Εσθονία λόγω της προσέγγισης του Κόκκινου Στρατού, ο Scharfetter υπηρέτησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Stutthof, ένα υποκατάστημα του Troli.

Εκεί τραυματίστηκε στο πόδι και από το φθινόπωρο του 1.944 μ.Χ. νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Τους τελευταίους μήνες του πολέμου μετακόμισε στο Αμβούργο, όπου έμεινε με την οικογένειά του.

Το 1.956 μ.Χ., άρχισε να εργάζεται στην Ναυτιλία, ως βοηθός μηχανικού σε διάφορα πλοία της εταιρείας Hapag. Όταν η σύζυγός του του έγραψε, τον Νοέμβριο του 1.960 μ.Χ., ότι η αστυνομία τους έψαχνε, ο Scharfetter αποβιβάστηκε από το Αμβούργο στο Πορτ Σάιντ και ζήτησε άσυλο στην Αίγυπτο.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως τεχνικός σε μια αιγυπτιακή εταιρεία, αλλά τον Νοέμβριο του 1.977 μ.Χ. αποφάσισε να επιστρέψει στην Γερμανία. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο Stade.

Η δίκη. Στις 13 Δεκεμβρίου 1.978 μ.Χ. ξεκίνησε η δίκη. Το δικαστήριο διερεύνησε τα γεγονότα στα στρατόπεδα της Kuremea (500-1000 κρατούμενοι), του Joehvi (150 κρατούμενοι) και της Ereda (έως 1000 κρατούμενοι). Η πρώτη κατηγορία ήταν η δολοφονία μιας ομάδας Εβραίων στην Κουρεμέα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, τον χειμώνα του 1.943 μ.Χ.-1.944 μ.Χ. (δεν είχαν ημερολόγιο), ο Scharfetter έφτασε στο στρατόπεδο και ζήτησε κατάλογο ασθενών και αναξιοπαθούντων κρατουμένων από τον ιατρό του στρατοπέδου (ο οποίος ήταν επίσης κρατούμενος). Αρχικά σχεδίαζε να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους με ένεση.

Με την βοήθεια του διοικητή του στρατοπέδου Engst, οι κρατούμενοι που ήταν στην λίστα –υπήρχαν 15-22 από αυτούς, οι μαρτυρίες διίστανται– μεταφέρθηκαν ένας-ένας στους στρατώνες, όπου επρόκειτο να λάβουν θανατηφόρα ένεση. Αλλά κάτι πήγε στραβά: είτε τα θύματα δεν… βιάζονταν να πεθάνουν, είτε έσπαγαν οι σύριγγες.

Ο Scharfetter άρχισε ξαφνικά να τα σκοτώνει με μια αξίνα και μετά έκοψε το λαιμό καθενός από αυτά. Ένα θύμα (μάρτυρας είπε ότι ήταν κορίτσι) κατάφερε να δραπετεύσει από τον στρατώνα, αλλά ο διοικητής την έσπρωξε και ο Scharfetter την πυροβόλησε.

Τα πτώματα των νεκρών παραδόθηκαν σε ομάδα κρατουμένων για να τα καύσουν. Ένα μέλος αυτής της ομάδας θυμήθηκε ότι ένα από τα θύματα έδινε ακόμη σημεία ζωής, αλλά ο Scharfetter έσπρωξε αυτό το άτομο στη φωτιά και το έκαψε ζωντανό.

Η είδηση του περιστατικού διαδόθηκε στα γειτονικά στρατόπεδα, και ο δολοφόνος απέκτησε το παρατσούκλι «Kirkenik», δηλαδή «ο άνθρωπος με την αξίνα». Οι φρικαλεότητές του έμοιαζαν τερατώδεις ακόμη και για όσους ζούσαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι πολλοί κρατούμενοι τον θυμήθηκαν και μπόρεσαν αργότερα να τον αναγνωρίσουν.

Ο Scharfetter αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, τονίζοντας ότι δεν είχε εντολή να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους και ενήργησε μόνος του. Ο ελάχιστος αριθμός των 15 θυμάτων ελήφθη ως ο αριθμός των θυμάτων από όλες τις μαρτυρίες.

Η δεύτερη αποδεδειγμένη κατηγορία εναντίον του Scharfetter ήταν η δολοφονία τριών άρρωστων κρατουμένων στο Joehvi τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 1.943 μ.Χ. Ο Scharfetter έφτασε στο στρατόπεδο μετά το ξέσπασμα του τύφου.

Οι άρρωστοι κρατούμενοι στάλθηκαν με αυτοκίνητα στη Vaivara, μετά την οποία ο Scharfetter απολύμανε ορισμένα δωμάτια και ήλεγξε τη θερμοκρασία των υπόλοιπων κρατουμένων. Εντοπίζοντας ακόμη τρεις άρρωστους, τους οδήγησε στην τουαλέτα του στρατοπέδου.

Ένας μάρτυρας άκουσε πυροβολισμούς και είδε ένα έλκηθρο με τα σώματα των δολοφονηθέντων, των οποίων ο λαιμός είχε επίσης κοπεί. Ο Scharfetter έβγαζε τα πτώματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τον φόνο των τριών κρατουμένων. Άλλα επεισόδια που το δικαστήριο δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει:

1) Ο φόνος μιας νεαρής Εβραίας από την Εσθονία στις αρχές του 1.944 μ.Χ., στην Ereda. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός μάρτυρα, ο Scharfetter, μαζί με έναν άλλο άνδρα των SS, χτύπησαν κρατούμενους με λαστιχένια τρουκς. Στην συνέχεια πυροβόλησε έναν από αυτούς.

2) Πυροβολισμός κρατουμένου στην Ereda, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1.944 μ.Χ.: Σύμφωνα με μάρτυρα, ο Scharfetter πυροβόλησε έναν 16χρονο κρατούμενο ονόματι Rubinstein επειδή δεν έφτασε στην τουαλέτα όταν είχε σοβαρή διάρροια.

3) Ένας άλλος φόνος στην Ereda το 1.944 μ.Χ.: Σύμφωνα με μάρτυρα, ο Scharfetter πυροβόλησε επιτόπου κρατούμενο επειδή δεν μπορούσε να φτάσει στην τουαλέτα λόγω διάρροιας και ούρησε επιτόπου.

Ισόβια. Το δικαστήριο επέβαλε στον ναζί σαδιστή ισόβια κάθειρξη για κάθε φόνο που διαπράχθηκε. Αυτή ήταν μια ασυνήθιστη περίπτωση στη γερμανική νομική πρακτική. Πέντε χρόνια μετά την ετυμηγορία, η κόρη του Scharfetter άρχισε να απευθύνει εκκλήσεις για επιείκεια λόγω της ηλικίας του πατέρα της και της κακής υγείας του.

Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, στράφηκε στην Stille Hilfe, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1.951 μ.Χ. και είχε σκοπό στο να προσφέρει βοήθεια στους καταδικασμένους Ναζί, μεταξύ άλλων μέσω αιτημάτων για χάρη ή μείωση των ποινών.

Ένας από τους ιδεολογικούς εμπνευστές και μακροχρόνιους ακτιβιστές του Stille Hilfe ήταν η Gudrun Burwitz, το γένος Himmler, κόρη του Reichsführer SS. Το 1.988 μ.Χ., μία από τις ακτιβίστριες, η Ruthild Lehmann-Eriksen, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τρίτη χάρη.

Τονίζοντας ότι ο Scharfetter δεν είχε ποτέ παραδεχτεί την ενοχή του και ότι η καταδίκη του βασίστηκε σε μαρτυρίες «έμμεσων» μαρτύρων, προσπάθησε να τον παρουσιάσει της ως «στρατιώτη» που εκτελούσε το καθήκον του.

Αποκαλώντας τον Sharfetter «τον μόνο πολιτικό κρατούμενο στην φυλακή», ζωγράφισε τις δυσκολίες της ζωής του: άλλοι κρατούμενοι τον αποφεύγουν, είχε γεροντικό διαβήτη και νόσο του Parkinson, ενώ είχε άνοια. Αυτός ο στρατιώτης υπηρέτησε με τιμή – απλώς είχε την τύχη να είναι στα SS.

Δεν είναι άξιος ελέους; Θα ήταν ανθρώπινο να τον αφήσουμε να τελειώσει τις μέρες του στην φυλακή; Το Γραφείο του Bundespräsident δεν αποδέχτηκε την αναφορά, εξηγώντας ότι δεν ασχολήθηκε με την απονομή χαρίτων – αυτό ήταν αρμοδιότητα των ομοσπονδιακών κρατών.

Τον Μάρτιο του 1.989 μ.Χ., ο Υπουργός-Πρόεδρος της Κάτω Σαξονίας, Ernst Albretch, επίσης απέρριψε την αίτηση, αλλά η Stille Hilfe δεν το έβαλε κάτω. Τον Δεκέμβριο η Ruthild Lehmann-Eriksen προσέφυγε ξανά με το ίδιο αίτημα.

Οι ερευνητές Oliver Schröm και Andrea Röpke στο βιβλίο τους «Stille Hilfe für braune Kameraden» αναφέρουν ότι αυτή η οργάνωση, που ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα Helena Elisabeth von Isenburg μαζί με τον επίσκοπο Neuheusler, είχε πάντα επαφές με την πολιτική ελίτ και τα μεγάλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του CDU.

Για κάποιον λόγο, η τέταρτη φορά στέφθηκε με επιτυχία: Τον Φεβρουάριο του 1.990 μ.Χ., ο Albrectj αποφάσισε να απελευθερώσει τον δολοφόνο λόγω της προχωρημένης ηλικίας και της υγείας του. Ο Scharfetter δεν ήταν ο μόνος ναζί εγκληματίας που έλαβε χάρη: παρόμοιες υποθέσεις γίνονταν τακτικά σε διάφορες ομοσπονδιακές πολιτείες. H Stille Hilfe έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία (https://romioitispolis.gr/i-aimatovammeni-istoria-toy-patera-tis-von-der-leyen-oi-skoteines-scheseis-me-ti-stille-hilfe-kai-i-amnistia-se-nazi-dolofono/).


Η νέα Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας προέρχεται από οικογένεια πρώην Σοβιετικών αξιωματούχων και λένε ότι υπέφερε από την ΕΣΣΔ! Απίστευτη προπαγάνδα για να δημιουργηθεί μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι παρατηρούν προσεκτικά τα πολιτικά δρώμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ με την δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν θα δουν ότι έχει επικρατήσει στην άλλοτε Δύση, ένα νεοκομμουνιστικό σύστημα.

Βαριές φορολογίες, από τα ακίνητα και τα εισοδήματα μέχρι ουσιαστικά και την ίδια την αναπνοή (το λεγόμενο ατομικό αποτύπωμα CO2) με υποτιθέμενη αφορμή την «κλιματική αλλαγή», αλλά στην πραγματικότητα με σκοπό την χειραγώγηση και τον έλεγχο οποιοδήποτε θεωρήσει ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που του έχουν ορίσει να είναι: Πληβείος

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στα εκατοντάδες επιδόματα που δίδονται ως είδος «ανακούφισης» αλλά και στην οριοθέτηση στις επιχειρήσεις ως προς με το ποιους μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν μπίζνες και με ποιους όχι. Με λίγα λόγια ελεύθερη οικονομία δεν υπάρχει και η λέξη καπιταλισμός χρησιμοποιείται καταχρηστικά εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς κανείς πλέον να γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνει.

Στα πλαίσια αυτά ακολουθούνται και άλλες κομμουνιστικές πρακτικές, όπως είναι η προπαγάνδα και το παραμύθιασμα από τα ΜΜΕ. Για του λόγου το αληθές ας διαβάσουν αναγνώστες το παρακάτω απόσπασμα από την γερμανική εφημερίδα Μπιλντ:

«Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα έχει επικεφαλής έναν ένθερμο αντίπαλο της Ρωσίας, της οποίας η οικογένεια καταπιέστηκε στην ΕΣΣΔ». Φυσικά, αναφέρεται στην νέα Ύπατο (κάποιοι στις Βρυξέλλες θέλουν να επαναφέρουν τους όρους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, δηλαδή στην Εσθονή Κάγια Κάλλας.

Η συγκεκριμένη υποτίθεται ότι προέρχεται από οικογένεια που καταπιέστηκε από την πρώην Σοβιετική Ένωση και ως εκ τούτου εκ γεννησιμιού της τάσσεται φανατικά ενάντια στην Ρωσία (παραβλέπουμε το γεγονός ότι η σημερινή Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την πρώην Σοβιετική Ένωση).

Είναι όμως έτσι; Η γερμανική εφημερίδα για κάποιο λόγο που θα πρέπει να τον εξηγήσει, δεν αναφέρει ότι ο πατέρας της, Σίιμ Κάλας, ήταν υψηλόβαθμο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1.972 μ.Χ. έως το 1.990 μ.Χ., εργαζόταν στο Υπουργείο Οικονομικών της Εσθονικής ΣΣΔ και ήταν επικεφαλής τοπικών υποκαταστημάτων της Sberbank! Κατά την διάρκεια της περεστρόικα, ήταν βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ και αργότερα έγινε Πρόεδρος της Τράπεζας της Εσθονίας!

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά όχι μόνο στην Ελλάδα και στην ΕΕ αλλά γενικότερα σε όλη την Δύση, και το πιο ανησυχητικό είναι πως τα ΜΜΕ προσπαθούν κυριολεκτικά να κάνουν το «άσπρο μαύρο» ποντάροντας στο γεγονός ότι είναι μονίμως στο απυρόβλητο. Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και κάποιοι επιδιώκουν την δημιουργία κοινωνιών που δεν έχουν την παραμικρή γνώση της ιστορίας όχι σε βάθος αιώνων, αλλά σε βάθος μερικών δεκαετιών (https://www.pronews.gr/kosmos/i-nea-ypatos-ekprosopos-tis-ee-kagia-kalas-proerxetai-apo-oikogeneia-proin-sovietikon-aksiomatouxon-kai-lene-oti-ypefere-apo-tin-essd/).


Ο ναζί που εφάρμοσε την «Τελική Λύση» στην Χιλή του Πινοτσέτ.

Ιστορίες απόλυτης φρίκης -που ώς τώρα υπήρχαν μόνο ως υποψίες αλλά πλέον υπάρχουν και αποδείξεις- βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και υπενθυμίζουν στην Χιλή πως ο δικτάτορας Πινοτσέτ παρείχε στους φυγάδες ναζί εγκληματίες άπλετο χώρο για να συνεχίσουν το... όραμα του φίρερ. ●

Ένας από αυτούς, ο συνταγματάρχης Βάλτερ Ράουφ, λειτουργούσε ολόκληρο κρεματόριο στο κέντρο του Σαντιάγο, εξοντώνοντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο αμέτρητους αντιστασιακούς Χιλιανούς. ● Ο Ράουφ πέθανε το 1.984 μ.Χ. και φυσικά δεν τιμωρήθηκε, ούτε καν μετάνιωσε ποτέ για τα εγκλήματά του σε Γερμανία ή Χιλή.

Αν ο Μπόρχες ζούσε και μπορούσε να γράψει ξανά την Παγκόσμια Ιστορία της Ατιμίας, το πιο ξεχωριστό και πρωταγωνιστικό κεφάλαιό της θα ήταν αυτό της σχέσης του Πινοτσέτ με τον ναζί συνταγματάρχη Βάλτερ Ράουφ: του πώς δηλαδή ο εγκληματίας πολέμου «εισήγαγε» και πώς ο δικτάτορας με ζήλο υλοποίησε νέες μορφές βασανιστηρίων και μέσων εξαφάνισης πολιτικών αντιπάλων, φτάνοντας να λειτουργούν ένα κρεματόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής, ακόμη και να αλέθουν τις σορούς των κρατουμένων για να γίνουν ιχθυάλευρα ώστε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Οι ενδείξεις υπήρχαν, αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί, ώς την έρευνα του δημοσιογράφου Βίλφριντ Χούσμαν, που σε podcast για την Γερμανική ραδιοφωνία WDR, με τίτλο «Οι Γερμανοί Νονοί του Πινοτσέτ», τεκμηρίωσε με δεκάδες μαρτυρίες αυτό που Γερμανία και Χιλή απέφευγαν τόσα χρόνια να αποδεχτούν.

Ότι δηλαδή ο ναζί αξιωματικός έγινε βασικός σύμβουλος της DINA (των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της δικτατορίας) ακολουθώντας τη στρατηγική «Nacht und Nebel» (Νύχτα και Ομίχλη) που υιοθέτησε το 1,941 μ.Χ. ο Χίτλερ για μαζικές απαγωγές και εξαφανίσεις.

Ο Ράουφ ήταν αιχμάλωτος πολέμου του αμερικανικού στρατού σε στρατόπεδο του Μιλάνου, από όπου δραπέτευσε, καταφέρνοντας να διαφύγει στη Νότια Αμερική. Εφτασε στη Χιλή το 1958, έπειτα από πρόσκληση του Αουγούστο Πινοτσέτ. Φτάνοντας εκεί, άρχισε να δίνει μαθήματα στη Στρατιωτική Πολεμική Ακαδημία θεωρώντας πως η Χιλή ήταν η πιο πρόσφορη χώρα για την αναβίωση του εθνικοσοσιαλισμού. Παράλληλα –και παρά το ζοφερό παρελθόν του– διετέλεσε από το 1958 ώς το 1963 και πράκτορας της BND (των μυστικών υπηρεσιών της Δυτικής Γερμανίας) αμειβόμενος αδρά για τις υπηρεσίες του.

Μετά το πραξικόπημα κατά του προέδρου Αγιέντε το 1.973 μ.Χ., ο Ράουφ ανέλαβε κεντρικό ρόλο ως σύμβουλος των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, προτείνοντας τη δημιουργία της διαβόητης DINA (των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών), καταλήγοντας βασικός συνεργάτης του επικεφαλής της, Μανουέλ Κοντρέρας, και προτείνοντας πρακτικές για την «Τελική Λύση» στην Χιλή με μαζικές δολοφονίες και εξαφανίσεις αντικαθεστωτικών. Δούλεψε ως επικεφαλής ομάδας Γερμανών ναζί, πρώην μελών των Ες Ες και της Γκεστάπο (περίπου 1.000 είχαν βρει καταφύγιο στη Χιλή μετά το 1.945 μ.Χ.), που ανέλαβαν διάφορες «συμβουλευτικές» θέσεις στον στρατό και που η DINA αποκαλούσε «τα Γερμανικά στρατεύματά μας».

Ο Πινοτσέτ δεν τον διάλεξε τυχαία. Ο πρώην συνταγματάρχης των Ες Ες δούλεψε στην Κεντρική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ράιχ και ήταν ο άνθρωπος που το 1941 εμπνεύστηκε και σχεδίασε τη μετατροπή οχημάτων σε κινητούς θαλάμους αερίων όπου στοιβάζονταν Εβραίοι, κομμουνιστές και άλλοι «εχθροί» των ναζί και σκοτώνονταν με την έκκληση αερίων. Σε αυτά δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι στην Ανατολική Ευρώπη.

Με αυτή την εμπειρία του, ο Ράουφ βοήθησε τον δικτάτορα να δημιουργήσει μια «αποτελεσματική» υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας στα πρότυπα της Gestapo, σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης, πρότεινε τρόπους εξαφάνισης κάθε ίχνους των θυμάτων της δικτατορίας και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της Επιχείρησης Κόνδορας, παρών και στη συνάντηση του 1.975 μ.Χ., όπου στρατιωτικοί των δικτατοριών της Λατινικής Αμερικής αποφάσισαν να συντονίσουν από κοινού τις διώξεις αντικαθεστωτικών σε όποια από τις χώρες τους κι αν βρίσκονταν.

Πολλά από αυτά τα αποκάλυψαν στον Γερμανό δημοσιογράφο δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσά τους δύο πρώην πράκτορες της DINA, ο «Σιμόν» και ο Χορχελίνα Βεργάρα. «Ολα ήρθαν από τη Γερμανία. Από τους πρώην ναζί. Εφεραν την τεχνολογία για τα βασανιστήρια, για τις δολοφονίες, για τις εξαφανίσεις. Και ιδίως ο Ράουφ», έλεγε ο Βεργάρα. «Το “Τσακάλι”, όπως αποκαλούσαν τον πρώην Ες Ες, ήταν ο αρχιτέκτονας της τελικής λύσης», πρόσθετε ο Σιμόν.

Ως σήμερα παραμένουν 1.469 αγνοούμενοι της δικτατορίας στην Χιλή. Κάποιους τους πέταξαν από ελικόπτερα στην θάλασσα. Άλλους τους έθαψαν σε ομαδικούς τάφους στην έρημο της Ατακάμα. Δεκάδες τους έκαψαν με ναπάλμ στην διαβόητη Αποικία Αξιοπρέπεια, του ναζί Πολ Σέφερ. Για την μοίρα πολλών ακόμη ο Ράουφ είναι από εκείνους που φέρει τεράστια ευθύνη με τις φρικιαστικές πρακτικές του.

Δική του ήταν η ιδέα, λέει ο Βεργάρα, να μετατραπεί σε κρεματόριο αντιστασιακών το «Σκυλάδικο», τόπος όπου αποτέφρωναν τα αδέσποτα σκυλιά στο Πάρκο των Βασιλέων στο κέντρο του Σαντιάγο: «Πήγαιναν καμιόνια και πέταγαν μέσα στους φούρνους σάκους, πολύ μεγαλύτερους από εκείνους που θα περιείχαν ένα σκυλί… τουλάχιστον 300 εξαφάνισαν έτσι».

Όπως δική του ήταν η ιδέα να μεταφέρονται κρατούμενοι από τα παράνομα κέντρα κράτησης της Λόντρες 38 (όπου εξαφανίστηκαν 85 άνθρωποι) και της Βίγια Γκριμάλντι στο Σαν Αντόνιο, εκεί όπου ο Ράουφ είχε εκπαιδεύσει στρατιώτες του συντάγματος Tejas Verdes και άλλων κοντινών στρατιωτικών βάσεων κι όπου για κάλυψη εμφανιζόταν ως διευθυντής της ιχθυοβιομηχανίας Arauca, μιας δημόσιας επιχείρησης που με το πραξικόπημα πέρασε στα χέρια της DINA.

«Τα κεντρικά γραφεία της Arauca ήταν κοντά στα δύο αυτά κέντρα κράτησης… Μετέφεραν τους κρατούμενους με τα φορτηγά ψυγεία ώς τις βάσεις του Σαν Αντόνιο ή στο ίδιο το εργοστάσιο. Ο Ράουφ ήταν πάντα εκεί που έφταναν τα φορτηγά: τους πυροβολούσαν ή τους σκότωναν με αέρια σαν το σαρίν και έπειτα τα πτώματα πετάγονταν στους φούρνους του εργοστασίου που δούλευαν στους 90 βαθμούς και τα υπολείμματα αλέθονταν στους μύλους και κατέληγαν να γίνουν ιχθυάλευρα. Το έκανε ο Ράουφ, όχι προσωπικά, αλλά αυτός έχει την ευθύνη».

Ο Βάλτερ Ράουφ πέθανε το 1.984 μ.Χ. στο Σαντιάγο. Ποτέ δεν τιμωρήθηκε για κανένα από τα εγκλήματά του. Ποτέ δεν μετάνιωσε για όποιο από αυτά. Τα νέα εγκλήματά του στην διάρκεια της χούντας του Πινοτσέτ, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, θα στοιχειώνουν για πάντα την δημοκρατική μνήμη της Χιλής (https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/443252_o-nazi-poy-efarmose-tin-teliki-lysi-sti-hili-toy-pinotset).


ΣΟΚ! Πως Παρακάμπτουν την ψήφο του λαού ! Τι ετοιμάζουν σε Βρετανία και Ευρώπη;-Μεταφορά της εξουσίας σε ανεξάρτητες αρχές δικαστές και μη εκλεγμένους γραφειοκράτες;. Σχέδια κατά των εθνών κρατών της Ευρώπης με νόμους που έρχονται από τις Βρυξέλες.

Άρθρο σε Βρετανικό ΜΜΕ ( πριν τρεις μήνες) μας εισάγει σε μια νέο λογική μελλοντικής διακυβέρνησης από την νέα Εργατική κυβέρνηση του Κέιρ Στάρμερ, η οποία πιθανόν, θα επιχειρήσει να περατώσει μια διαδικασία, η οποία έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και πιθανόν να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ΕΕ.

Πρόκειται για την θεωρία της “μεταφοράς” θα λέγαμε της εξουσίας, σε ανεξάρτητες αρχές, δικαστές και μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, που θα βρίσκονται μακριά από τον έλεγχο των ψηφοφόρων ώστε ακόμη και όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, πιθανότατα οι πολιτικές να παραμένουν αυτούσιες.

Σύμφωνα με τον  αρθρογράφος Γ. Σορέλ «Τα πάντα σχετικά με την ζωή του Κέιρ Στάρμερ μέχρι στιγμής του έχουν διδάξει ότι το σχέδιό του ( η υπεράσπιση της Βρετανικής κοινωνίας όπως υπήρχε από το 1.997 μ.Χ. έως το 2016 μ.Χ.), θα μπορούσε να γίνει  απλά θέτοντας εκτός νόμου κάθε αντιπολίτευση.

“¨Αυτή την ιδέα την ομολογεί ανοιχτά και δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από αυτήν. Οι συνταγματικές του μεταρρυθμίσεις, που καταρτίστηκαν από τον Γκόρντον Μπράουν στο μανιφέστό του “Μια Νέα Βρετανία”, θα δώσουν στα δικαστήρια ευρείες νέες αρμοδιότητες για να ακυρώσουν τη νομοθετική εξουσία, θα δημιουργήσουν ένα “πακέτο δικαιωμάτων” (συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών πρόνοιας στους μετανάστες) που θα τεθεί πάνω από την εξουσία του Κοινοβουλίου σε περίπτωση που θα επιχειρούσε να το περικόψει.

Θα  δώσει στην δημόσια διοίκηση μια θεσμοθετημένη ύπαρξη, που σημαίνει ότι θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να μεταρρυθμιστεί η λειτουργία της ή να απολυθεί οποιοσδήποτε από το προσωπικό της”, αναφέρει ο Βρετανός δημοσιογράφος (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%8d/).


Ιστορική αποκάλυψη: Οι Ναζί ετοίμαζαν Ολοκαύτωμα το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ.– Πυρηνική επίθεση σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. «Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου» είχε αναφέρει ο Χίτλερ σε στενό κύκλο έμπιστων αναφέρει ο Werner Wächter.

Ιστορικές αποκαλύψεις επεφύλασσε ο αποχαρακτηρισμός υλικού που έδωσε στην δημοσιότητα η Ρωσική FSB (υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας) και που αφορά στοιχεία από την ανάκριση του Werner Wächter, ενός εκ των στενότερων συνεργατών του υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Joseph Goebbels.

Βάσει των στοιχείων αυτών – που δίνει στη δημοσιότητα το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS – από το 1.943 μ.Χ. η ναζιστική Γερμανία ετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση με χρήση ατομικής βόμβας κατά των ΗΠΑ ενώ φέρεται πως ήταν έτοιμη να επιτεθεί με ατομική βόμβα κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ.

Ο Wächter πέρα από επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Προπαγάνδας του ναζιστικού κόμματος, είχε υπό την επίβλεψη του τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τις κατασκευές στο Υπουργείο Προπαγάνδας, θέση που του έδινε τη δυνατότητα και το προνόμιο να συνομιλεί στενά με ειδικούς στον τομέα των μυστικών όπλων της ναζιστικής Γερμανίας.

Πιο μπροστά οι Γερμανοί. Ο Wächter υποστηρίζει ότι έμαθε σε μια ιδιωτική συνομιλία το 1.943 μ.Χ. από τον μηχανικό Dominic ότι η Γερμανία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα. «Μου είπε ότι Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να επιτύχουν την σχάση του ατομικού πυρήνα και ότι ειδικοί μηχανικοί αναπτύσσουν μεθόδους και πρακτικές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια ως στρατιωτικό όπλο», είπε ο Waechter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εργασίες γίνονταν επίσης από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, αλλά η Γερμανία φέρεται να ήταν μπροστά τους σε αυτό κατά ενάμιση χρόνο. Θα έπλητταν βιομηχανικά κέντρα της ΕΣΣΔ. Ήδη το 1.945 μ.Χ., το Γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών προχώρησε σε ενέργειες για την προετοιμασία και τη χρήση της ατομικής βόμβας.

Σύμφωνα με τον Wächter, ο Hans Hertel, συντάκτης ενός μυστικού κυβερνητικού δελτίου του εκμυστηρεύτηκε πως ο επικεφαλής της αεροπορικής σχολής ειδικών δυνάμεων, συνταγματάρχης Hermann Hajo, είπε ότι οι δυνάμεις του ήταν οπλισμένες με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, «τα οποία έχουν δράση μεγάλης εμβέλειας και θα είναι οπλισμένα με ατομική βόμβα».

«Τα νέα αεροσκάφη προορίζονταν να βομβαρδίσουν με ατομικές βόμβες τα βιομηχανικά κέντρα της Σοβιετικής Ένωσης, που βρίσκονταν στα Ουράλια και στην Κεντρική Ασία», είπε ο Wächter, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους βομβαρδιστικά αεροπλάνα είχαν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Celle και σε άλλες περιοχές.

Το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ. «Με βάση συνομιλίες με τον Dominik και τον Hertel, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών προετοιμαζόταν για τη χρήση ατομικών βομβών το 1.945 μ.Χ.

Μπορώ να το κρίνω από άλλα στοιχεία που μου ήταν γνωστά ως ανώτερος υπάλληλος της γερμανικής Υπουργείο Προπαγάνδας», είπε ο Wächter, τονίζοντας ότι δεν είχε ακριβή στοιχεία για το πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι ατομικές βόμβες εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ορισμένα σημάδια, όπως είπε, «με έκαναν να πιστεύω πως ατομική βόμβα θα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1.945 μ.Χ.».

Να με συγχωρέσει ο Θεός για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου. Σύμφωνα με τον Wächter, σε μια συνομιλία που είχε με τον Werner Naumann, υψηλόβαθμο αξιωματούχο και στενό συνεργάτη του Υπουργείου Προπαγάνδας, «για την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Γερμανία στο τελευταίο στάδιο του πολέμου, του είπε ότι όλα θα αλλάξουν σύντομα όλα προς το καλύτερο και αναφέρθηκε στα λόγια του Χίτλερ, ο οποίος, σε έναν στενό κύκλο έμπιστων προσώπων, είπε: «Είθε ο Θεός να με συγχωρέσει για τις τελευταίες 14 ημέρες του πολέμου».

Όπως λέει ο Wächter, στις αρχές του 1.945 μ.Χ. ένα από τους ένας από τους ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας και, μάλιστα, αναπληρωτής υπουργός Εξοπλισμών, ο Karl-Otto Saur, του είπε μυστικά ότι «γίνονται εντατικές εργασίες για την παραγωγή των πιο εξελιγμένων όπλων, τα οποία σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο» ενώ και ο καθηγητής Schumann, ένας υπάλληλος του Γερμανικού Ερευνητικού Συμβουλίου, του είπε την άνοιξη του 1.945 μ.Χ. ότι εργαζόταν πάνω σε ένα μυστικό όπλο «που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την πορεία του πολέμου προς όφελος της Γερμανίας».

Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο Γερμανός Υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels, ο οποίοςείχε τονίσει σε μια συνάντηση στο υπουργείο τον Απρίλιο του 1.945 μ.Χ. ότι «ένα νέο όπλο θα χρησιμοποιηθεί σύντομα που θα αλλάξει ολόκληρη την πορεία του πολέμου». Σύμφωνα με τον Wächter, το Τρίτο Ράιχ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα ήδη από τον Ιούνιο του 1.945 μ.Χ.

Στόχος και οι ΗΠΑ – Ο πύραυλος V-2. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης του στις 10 Οκτωβρίου 1.945 μ.Χ. στο Potsdam, ο Wächter είπε ότι ο μηχανικός-εφευρέτης του πυραύλου V-2, Paul Heylandt, με τον οποίο γνωριζόταν από το 1.925 μ.Χ., του είχε μιλήσει το 1.943 μ.Χ. για την ανάπτυξη ενός βαλλλιστικού πυραύλου V-2, που αποτελούσε μια «τεράστια καταστροφική δύναμη», εξοπλισμένη με έναν τόνο εκρηκτικών και με μεγάλη ταχύτητα πτήσης.

Σύμφωνα με τον Wächter, «ενώ ο πύραυλος V-1 είχε πολύ περιορισμένο βεληνεκές, ο V-2 μπορούσε να χτυπήσει στόχους που βρίσκονταν στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού». Έως το 1.943 μ.Χ., ο πύραυλος V-2 μπορούσε να φτάσει σε ύψος πτήσης έως και 80 χλμ.

Όπως λέει ο Wächter, ο Heylandt «εργαζόταν για να λύσει το πρόβλημα της αύξησης του ύψους πτήσης στα 120 χλμ. για να μπορέσει να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το έδαφος της Γερμανίας». «Έχοντας φτάσει σε υψόμετρο 120 χιλιομέτρων, ένας πύραυλος που θα εκτοξευόταν από την Γερμανία θα μπορούσε να φτάσει στη Νέα Υόρκη» υποστήριξε ο Wächter.

Δοκιμές. «Ο Heylandt μου είπε ότι το 1.943 μ.Χ.-1.944 μ.Χ. στο Βέλγιο, στην περιοχή Lüttich, κατασκευάστηκαν υπόγειες κατασκευές για την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου V-2. Αργότερα αυτές οι δομές καταστράφηκαν από αγγλοαμερικανικά αεροσκάφη και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στη Θουριγγία στις πόλεις Saalfeld και Hertz, όπου διεξήχθησαν τακτικές δοκιμές του V-2» τόνισε ο Wächter.

Όπως είπε, σύμφωνα με τον Heylandt, ένας σταθμός δοκιμών για το V-2 βρισκόταν στην περιοχή Peenemünde (Βόρεια Γερμανία) και ένας σταθμός δοκιμών στα Ελβετικά σύνορα στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας. Οι πύραυλοι κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο Rax στα περίχωρα της Βιέννης, σε ένα δοκιμαστικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη Bolensee (σύνορα με την Ελβετία) και στο Peenemünde.

Έντονο φως. «Ο Heylandt είπε ότι ήταν παρών κατά την διάρκεια της δοκιμής του V-2 σε έναν σταθμό δοκιμών στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του, οι κάτοικοι της περιοχής εξεπλάγησαν από το έντονο φως και τον δυνατό θόρυβο που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής» είχε υποστηρίξει ο Wächter.

Πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ. Σε ειδικό μήνυμα που δημοσίευσε το FSB και που φέρει ημερομηνία «Σεπτέμβριος του 1.945 μ.Χ.» η σοβιετική αντικατασκοπεία στην Γερμανία αναφέρει ότι «η ναζιστική Γερμανία είχε ήδη από το 1.944 μ.Χ. αναπτύξει έργα για βομβαρδιστικά πολύ μεγάλης εμβέλειας που ήταν ικανά να βομβαρδίσουν στρατιωτικές υποδομές της Σοβιετικής Ένωσης στα Ουράλια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Βόρεια Αμερική». «Αυτά τα βομβαρδιστικά υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά ατομικών βομβών» είχε υποστηρίξει ο Wächter (https://romioitispolis.gr/istoriki-apokalypsi-oi-nazi-etoimazan-olokaytoma-to-kalokairi-toy-1945-pyriniki-epithesi-se-essd-kai-ipa/).



 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου