Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας του παπισμού ο εκάστοτε πάπας της Ρώμης προσπάθησε με κάθε τρόπο που μπορούσε να επιβάλει την εξουσία του στους κοσμικούς ηγεμόνες και να κυριαρχήσει και να ιδρύσει μία παγκόσμια θρησκευτική καθολική Αυτοκρατορία υπό την ηγεσία τους.

Αρχικά, ο πάπας δεν είχε κοσμική εξουσία, άλλα αυτό σέβη χάρις στις ενεργείς του Καρλομάγνου (ήδη αιρετικού με την ψευτο-«σύνοδο» που οργάνωσε στο Άαχεν και πρόσθεσε παντελώς αντικανονικά το λεγόμενο Filioque στο Σύμβολο της Πίστεως), άθελα του.

Ο Καρλομάγνος ήθελε να διαχωρίσει τους σκλαβωμένους από τους Φράγκους φιλορωμαικούς πληθυσμούς της κατεχομένης από τους Γερμανούς Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εθνικά, πολιτικά και θρησκευτικά και για τον λόγο αυτό δημιούργησε την παπική αίρεση και την λεγομένη «Αγιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους»/Α’ Ράιχ (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html). 

Σύντομα όμως ο πάπας, μετά από μερικές δεκαετίες υπακοής στους Φράγκους και σε κάποιες Ιταλικές οικείες ως τον 10 Αιώνα μ.Χ., ως άλλος Φράνκενσταιν στράφηκε κατά του δημιουργού του και ήρθε σε σύγκριση με τους Αυτοκράτορες της Γερμανίας με την λεγομένη «Έριδα της Περιβολής».

Αυτή η σύγκρουση κράτησε δεκαετίες, άλλα αρχικά υπερίσχυσε ο πάπας (εκμεταλλευόμενος και τους εμφυλίους για την εξουσία στα κράτη αυτά), με συνέπεια σύντομα όλοι σχεδόν οι ηγεμόνες να υπακούν στον πάπα της Ρώμης, ενώ ο πάπας της Ρώμης χρησιμοποίησε την θρησκευτική πιστή των κάτοικων της Δυτικής Ευρώπης και την απειλή της ποινής του αφορισμού κατά των μοναρχών, των πολίτων και των ιερέων που θα αντιστέκονταν.

Σύντομα, οι πάπες με την νέα εξουσία που απέκτησαν οργάνωσαν τις Σταυροφορίες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_3.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html), με τις οποίες επλήγησαν όχι μόνο οι Άραβες που πρώτοι ξεκίνησαν τον «ιερό πόλεμο»/«τζιχάντ» κατά της Ευρώπης, άλλα και η Ορθόδοξη Ρωμανία, την οποία χαρακτήρισαν ως δήθεν «αιρετική», ενώ μόνο αυτή είναι η μονή πραγματική Χριστιανική Εκκλησία επί γης και προσπάθησαν, όπως και στην Ρωσία μετέπειτα να τους κάνουν με την βία αιρετικούς καθολικούς. 

Παρεμφερείς πολέμους και Σταυροφορίες οργάνωσαν και κατά των Ορθοδόξων Ρώσων, τόσο με τους Τεύτονες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html), όπως και με τις εισβολές πολλές κρατών στην χώρα αυτή, όπως των Σουηδών του Κάρολου του ΙΒ΄, των Γάλλων του Μεγάλου Ναπολέοντα ή την εισβολή των δυτικών κρατών, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν καθολικά στον Ρωσικό Εμφύλιο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html).

Ενώ για την επιτυχία των σκοπών τους χρησιμοποίησαν ισχυρούς πολιτικο-στρατιωτικο-θρησκευτικούς οργανισμούς, όπως τα Σταυροφορικά τάγματα των Ναϊτών, των Ιωαννιτών και των Τευτόνων, ενώ αργότερα ξεκίνησαν την εξόντωση αιρετικών και εχθρών τους με την λεγομένη «ιερά εξέταση» και το «κυνήγι μαγισσών».

Ο παπισμός δέχτηκε το πρώτο ισχυρό πλήγμα όταν ο Γάλλος βασιλιάς υπέταξε με την βία τον παπισμό και τον μετάφερε για τον ελέγχει στην Αβινιόν, διέλυσε τους Ναΐτες και πήρε τον πλούτο τους, όπως και μεγάλο μέρος του πλούτου των παπών.

Όταν αργότερα επέστρεψε, λόγω της μακράς απουσίας επτά δεκαετιών από την Ιταλία και την Ρώμη, άλλα και της διαφθοράς των παπών, κόντεψε να καταρρεύσει όταν η απόλυτη εξουσία του παπα αμφισβητήθηκε από τους καρδινάλιους και μόνο η ψευτο-«συνοδός» (πλήρως αιρετική και εκβιαστική) της Φερράρας-Φλωρεντίας έσωσε τότε την εξουσία του παπισμού (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_97.html).

Αργότερα ο πάπας δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον Αυτοκράτορα Κάρολο τον Ε΄ Κουίντο και στην συνέχεια ο στρατός του Καρλομάγνου κατέλαβε και λεηλάτησε την Ρώμη και έβαλε τον πάπα της Ρώμης σε απομόνωση.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε και η εξέγερση του Λουθήρου και η δημιουργία του αιρετικού προτεσταντισμού που ο ίδιος δημιούργησε (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html), όπως και οι εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ των Γερμανών και προτεσταντών στην Γερμανία, στους οποίους ο πάπας της Ρώμης υποστήριξε τους καθολικούς.

Όμως η δημιουργία του προτεσταντισμού αποδυνάμωσε πολύ τον παπισμό, αφού έχασε σχεδόν τους μίσους πιστούς του ως τότε στην Βόρεια Ευρώπη και την Αγγλία, ενώ ο πάπας στην συνέχεια υποστήριξε την εισβολή του καθολικού βασιλιά στην Αγγλία της Ελισάβετ της Α΄, την Γαλλία στους θρησκευτικούς πολέμους και τους καθολικούς Αψβούργους στον Τριακονταετή Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_64.html).

Επίσης, όπως νωρίτερα είχαν υποστηρίξει την δημιουργία των αποικιοκρατικών Αυτοκρατοριών των Ισπανών και των Πορτογάλων με την λεγομένη «Συνθήκη της Τορτεσίγιας», την οποία δημιούργησε ο πάπας Αλέξανδρος Βοργίας (που όπως και ο διάδοχος του Ιούλιος Β΄ με κατακτήσεις επέκτειναν τα εδάφη των παπικών κρατών) και με αυτή ο πάπας έπαιρνε το 10%  των εδαφών και των εισοδημάτων στην Αμερική, αργότερά την εισδοχή των Ιησουιτών σε αυτή, όπως και την επιβολή του καθολικισμού σε όσα εδάφη καταλάμβαναν οι καθολικοί σε όλο τον κόσμο και από άλλα καθολικά κράτη (π.χ. Γαλλία, Βέλγιο κ.λ.π.).

Αργότερα, με την έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html), οι πάπες, οι οποίοι στήριζαν τους αντιπάλους συνασπισμούς στους Γάλλους επαναστάτες και στον Ναπολέοντα, αποδυναμώθηκαν όταν ηττήθηκαν και φυλακίστηκαν από τον Μέγα Ναπολέοντα δύο φορές.

Με την ήττα του Μεγάλου Ναπολέοντα, οι πάπες επανήλθαν στο παπικό κράτος και στήριξαν τους Γάλλους του Ναπολέοντα του Γ΄ και προκάλεσαν τον Κριμαϊκό Πόλεμο, με τον οποίο σκόπευαν να αρπάξουν τα Ιερά προσκυνήματα από τους Ορθοδόξους στους Αγίους Τόπους και την Ιερουσαλήμ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/1821.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/1807.html).

Όμως υπέστησαν νέο πλήγμα και αποδυνάμωση με τις επαναστάσεις του 1.848 μ.Χ. με την δολοφονία του Μπελεγρίνο Ρόσι και την φυγή του ιδίου του πάπα από την Ρώμη, την άρνηση ένωσης της Ιταλίας, την υποστήριξη Αυστριακών κατά Ιταλίας για να μην ενωθεί αυτή ποτέ, όπως και των Γάλλων ενάντια των Πρώσων και των Ιταλών στον Γαλλοπρωσικό πόλεμο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Με ένωση Ιταλίας ο πάπας έχασε το κράτος του και υποστήριζε πολίτες να μην αναγνωρίζουν τι Ιταλικό κράτος και δημιούργησε και έλεγχε έμμεσα την πολιτική με τα λεγόμενα καθολικά κόμματα, όχι μόνο στην Ιταλία, άλλα και σε όλη την Ευρώπη. 

Επανίδρυσε το παπικό κράτος ο πάπας με το Κονκορδάτο του Λατεράνου που υπέγραψε με τον Μουσολίνι δημιουργώντας το κράτος του Βατικανού (την Λεόντειο πόλη), όπως και στην συνεργασία και την αποδοχή και υποστήριξη της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία από τον φασισμό, το ίδιο έγινε στην Γερμανία με το κονκορδάτο που υπέγραψε με τον Χίτλερ, το ίδιο με την Ισπανία του Φράνκο, την Αυστρία του Ντόλφους, την Πορτογαλία του Σαλαζάρ και την Γιουγκοσλαβία.

Υποστήριξε επίσης τον πόλεμο των Ευρωπαϊκών κρατών κατά των Μπόξερς, όπως και την ίδρυση της λεγομένης «λευκής μασονίας» της Opus Dei στην Ισπανία και όλα τα καθολικά κράτη, ενώ στον Α΄ΠΠ υποστήριξε όλα τα καθολικά κράτη.

Ο δε πάπας στην Ρωσική Επανάσταση στήριξε τον Κερένσκι και στην συνέχεια προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με την ΕΣΣΔ, ενώ με την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία το 1.989 μ.Χ., υποστήριξε τον Στάλιν και τους ολιγάρχες κατά του Ρωσικού λαού, όπως και την ουνία με την ανοχή των Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν (της οποίας η άνομη δράση και ο  προσηλυτισμός έπαυσε οριστικά επί Πούτιν).

Με μία «προσφορά» για ψευδο-«ελεημοσύνη» στην κατεχομένη από τους μπολσεβίκους Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), προσπάθησε να κάνει εκμεταλλευμένη ο πάπας της δίωξης της Ορθοδοξίας από τους μπολσεβίκους για να κερδίσει οπαδούς στην χώρα αυτή.

Στον Β΄ΠΠ το Βατικανό στήριξε πλήρως τον Άξονα κατά των Ρώσων, όπως και καθολικούς να κάνουν σφαγές στην Ουκρανία με τους Ναζί (π.χ. του Μπαντέρα και του τάγματος Αζόφ), όπως και την σφαγή των Ορθόδοξων Σέρβων από τους καθολικούς Κροάτες των Στέπινατς και Πάβελιτς.

{Στην Μικρασιατική Καταστροφή ο πάπας δεν ήθελε η Πόλη να απελευθερωθεί από τους Έλληνες, όπως και τα άλλα καθολικά κράτη που στήριξε και έστειλε συγχαρητήριο μνήμα στον Κεμάλ όταν αυτός νίκησε και προκάλεσε την Μικρασιατική Καταστροφή, όπως έκανε και ο τότε πάπας στον Μωάμεθ τον Β΄ όταν κατέλαβε την Πόλη}.

Με την ήττα των Γερμανών στον Β΄ΠΠ με τις λεγόμενες «Ratlines» το Βατικανού βοήθησε πολλούς Ναζί και φασίστες να διαφύγουν από την Ευρώπη (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_42.html), ενώ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα κυριαρχούσε πολιτικά στην ΕΟΚ και είχε συνεργασία με την μαφία, και μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα με τον δήθεν «τραπεζίτη του θεού» Ρομπέρτο Κάλβι.

Βοήθησε πολύ το Βατικανό και στην πτώση της ΕΣΣΔ και του Ανατολικού μπλοκ στην Ευρώπη με τους καθολικούς Βαλέσα και Πάβελ σε Πολωνία και Τσεχοσλοβακία, όπως συνέβη και στην Ρουμάνια με τον πάστορα Λάζο Τοκές στην Τιμισοάρα.

Επιπλέον, με την δύση του δήθεν «ΠΣΕ (παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών)» προσπάθησε να επιτύχει την ένωση ων αιρετικών δήθεν «εκκλησιών» και της μονής Αληθινής Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και της Πανθρησκείας στον Ψυχρό Πόλεμο πάντα υπό τον πάπα της Ρώμης, όχι μόνο για να αντισταθούν κατά του άθεου κομμουνισμού που αντιμάχονταν κάθε θρησκεία, άλλα υπό την ηγεσία του πάπα της Ρώμης και για δημιουργία μίας παγκόσμιας θρησκείας υπό ηγεσία Βατικανού και έλεγχο όλων σε μία παγκόσμια κυβέρνηση (https://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_42.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html, https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_3.html). 

Παράλληλα, στις μέρες οι καθολικοί και οι ουνίτες στην Ρωσία και σε άλλα εδάφη, π.χ. στην Ουκρανία (σε συνεργασία αυτών με νεοναζί και τους Ιησουΐτες) και οι διώξεις Ορθοδόξων στις χώρες αυτές στην εποχή μας, όπως και την υποστήριξη πραξικοπημάτων στα κρα αυτά (π.χ. με την δήθεν «πορτοκαλί επανάσταση» και το πραξικόπημα του Μαιντάν στην Ουκρανία), όπως ακριβώς συνέβαινε επί Ρωμανίας με άδεια Τούρκων και ίδιο τώρα Ουκρανία με άδεια νεοναζιστικού καθεστώτος χώρας αυτής.

Στις μέρας μας, το Βατικανό του πάπα της Ρώμης, ελέγχει την πολιτική στην καθολική Δύση με κόμματα (π.χ. τα χριστιανοδημοκρατικά) που είναι ελεγχόμενα από τον πάπα και θέλουν να καταφέρουν αν νικήσουν τους εχθρούς της Δύσης, να επιβάλουν παντού είτε χριστιανοδημοκρατικά καθολικά κόμματα, είτε ακόμα και θεοκρατίες ή θεοκρατικές καθολικές μοναρχίες.

Για την επιτυχία των παραπάνω στόχων εκτός από φιλικούς πολιτικούς, ο πάπας της Ρώμης χρησιμοποιεί, όπως έκανε και τον Μεσαίωνα και ισχυρούς συνωμοτικούς και μη οργανισμούς, όπως π.χ. τους Ιησουΐτες ή το «Opus Dei», που είναι γνωστό και ως η «λευκή μασονία» για την δημιουργία μίας παγκόσμιας κυβέρνησης, είτε σε συνεργασία με τις δυτικές ελίτ (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html), είτε υπό την απόλυτη εξουσία του πάπα της Ρώμης (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_42.html, https://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_16.html, https://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).

[Έτσι, π.χ. γνωστοί πολιτικοί της ΕΕ, π.χ. ο Μάριο Ντράγκι (γνωστός ως Super Mario) σπούδασε στο Ινστιτούτο Massimiliano Massimo, ένα σχολείο Ιησουιτών στην Ρώμη, ενώ και ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι σπούδασε επίσης σε καθολικό κολέγιο και με Ιησουΐτες.

«Ήταν καλά εκπαιδευμένος από τους Ιησουίτες», είπε ο Βιντσέντζο Βίσκο, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του ως Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και στην συνέχεια ως Υπουργός Οικονομικών. «Του έμαθαν να είναι συνετός, συγκρατημένος και να ακούει.

Είναι κοινωνικός καθολικός». Η αναφορά στους Ιησουίτες έχει πολλαπλές σημασίες για τους Ιταλούς. Είναι ένας ταξικός δείκτης που τον δένει αδυσώπητα με τον Μασιμιλιάνο Μάσιμο, τον Ρωμαίο Έτον των Ιησουιτών, όπου ο Ντράγκι σπούδαζε με γιους υπουργών και μεγιστάνες.

Είναι το σημάδι μιας αυστηρής, αυστηρής εκπαίδευσης στα χέρια των λόγιων-ιερέων. και είναι προνόμιο. Για τους Ευρωπαίους, είναι συχνά ένας τρόπος να επιστήσουν την προσοχή στον τρόπο του: παιδαγωγικό. ακριβής, σκιώδης και, αν χρειαστεί, αδίστακτος].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ιησουίτες, διεθνείς σιωνιστές και Βατικανό.

Πέραν των Ιλλουμινάτων και όλων των άλλων μυστικών στοών, αδελφοτήτων και εταιρειών, τους σιωνιστές Εβραίους τους υπηρετεί και η λεγόμενη «Εταιρεία του Ιησού». Οι κοινώς γνωστοί Ιησουίτες. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό καθολικό τάγμα που συγκροτήθηκε τον 16ο αιώνα στα πλαίσια της τότε Αντιμεταρρύθμισης.

Ιδρύθηκε το έτος 1.534 μ.Χ. από τον Ισπανό Ιγνάτιο Λογιόλα. Οι Ιησουίτες είναι το εκείνο το τάγμα που, περισσότερο από όλα τα άλλα, επέδειξε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα υπέρ της παποσύνης και της Ουνίας και στάθηκε σφοδρώς ενάντια τόσο κατά των προτεσταντών όσο επίσης και κατά των ορθοδόξων.

Σήμερα οι Ιησουίτες είναι περίπου 20.000 σε όλον τον κόσμο. Από τους οποίους, πάνω από 6.000 ζουν στην Ευρώπη και 55 περίπου ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.  Ήταν πάντα σκληρότατοι αντίπαλοι τού Ορθόδοξου Ελληνισμού.

Ο βαθμός ή το ύψος της «αγιότητάς» τους εξαρτιόταν από τον αριθμητικό προσηλυτισμό των ορθοδόξων και την μετέπειτα κηδεμόνευσή τους από τον «άγιο» Πάπα. Όπως λένε μέχρι και σήμερα οι ίδιοι οι Ιησουίτες: «Λόγω της κινητικότητας και της ενότητάς μας και επειδή έχουμε λάβει ειδικό όρκο υπακοής στον πάπα, συχνά αναφερόμαστε ως η δύναμη κρούσης της παπικής εκκλησίας».

Η καθηγήτρια κ. Ελ. Κούκου, στη μελέτη της «Αι Διομολογήσεις και η Γαλλική Προστασία εις την Ανατολήν 1.535 μ.Χ.-1.789 μ.Χ.» (1.967 μ.Χ.), γράφει κατά λέξη: «Το προνομιακό καθεστώς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς την Γαλλία ευνόησε την εγκατάσταση στην ορθόδοξη Ανατολή ενός μεγάλου αριθμού Γάλλων μισιοναρίων κυρίως ιησουιτών και καπουκίνων, κύρια αποστολή των οποίων υπήρξε, εκτός από την χρησιμοποίησή τους για την προώθηση τού γαλλικού εμπορίου και της γαλλικής πολιτικής επιρροής μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία, ο με κάθε τρόπο προσηλυτισμός των “σχισματικών” Ελλήνων στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ιδιαίτερα μέσα από τη διάδοση της Γαλλικής κουλτούρας και τού Γαλλικού πολιτισμού».

Εισέτι και ιστορικά, ο σημερινός πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από το εν λόγω τάγμα των Ιησουιτών. Οι Ιησουίτες θεωρούνται ένα πολύ αυστηρό τάγμα.

Τα μέλη του οποίου «ορκίζονται» πενία, αγνότητα και υπακοή. Έχουν ως έμβλημά τους την φράση “Ad Majorem Dei Gloriam». Ή, δηλαδή, «Για τη Μεγαλύτερη Δόξα του  Θεού». Περίπου τα δύο τρίτα των Ιησουϊτών είναι ιερείς. Υπάρχουν όμως και περίπου 2.000 ιερομόναχοι και κατά προσέγγιση 4.000 δόκιμοι.

Το τάγμα, που ιδρύθηκε από τον Ισπανό ιππότη Ιγνάτιο Λογιόλα, σχεδόν εξαρχής απέκτησε τεράστια επιρροή, καθώς τα μέλη του επενέβαιναν δυναμικά στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Οι Ιησουίτες είχαν εμπλακεί και σε συνομωσίες, με σκοπό να εκθρονίσουν, λόγου χάρη, την βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας. Ενώ οι ίδιοι συνδέθηκαν και με άλλες συνομωσίες στη βρετανική αυλή, αφ’ ότου ο βασιλιάς Ιάκωβος Α’ κήρυξε το τάγμα τους παράνομο.

Οι ανώτεροι στο βαθμό Ιησουίτες είναι καθαρά εωσφοριστές. Πιστεύουν, υμνούν και προσκυνούν τον Εωσφόρο. Ο Γενικός της Τάξης των Ιησουιτών ονομάζεται και «Μαύρος Πάπας». Από το 1.963 μ.Χ., η ηγεσία του «αγίου» Βατικανού έχει ενταχθεί και επίσημα στο κλαμπ του «αγίου» Σατανά.

Ανάμεσα στ’ άλλα, υπάρχουν πολλές γραπτές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις τόσο για τον Πάπα όσο και την Παγκόσμια Κυβέρνηση που έγιναν από έναν Ιησουΐτη και βαθύ γνώστη του Βατικανού. Πρόκειται για τον καθολικό ιερέα και συγγραφέα Μαλαχία Μάρτιν.

Ο Μάρτιν (1.921 μ.Χ.– 1.999 μ.Χ.) εξέδωσε, το 1.990 μ.Χ., το βιβλίο «Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος». Ο Martin ήταν Ιησουΐτης καθηγητής. Ένας άνθρωπος που ήταν βαθιά μυημένος όσο και ιδιαίτερα χωμένος στα βαθύτερα δώματα και στα παρασκήνια του Βατικανού.

Το εν λόγω βιβλίο είναι ένα αποκαλυπτικό αφήγημα που παρουσιάζει μια σειρά από πολιτικο-θρησκευτικές καταστάσεις και αναλύσεις των τελευταίων δεκαετιών του περασμένου αιώνα. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο κόσμος φτάνει στο τέλος του δρόμου για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ενώ ο ίδιος παρουσιάζει ως σίγουρο το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, και μία παγκόσμια κυβέρνηση.

Γράφει ο Μάρτιν στο εν λόγω βιβλίο: «Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε είμαστε έτοιμοι είτε όχι, συμμετέχουμε όλοι σε ένα όλα για όλα και χωρίς ταμπού παγκόσμιο ανταγωνισμό τριών δρόμων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι ανταγωνιστές…

Είμαστε το διακύβευμα… ή ο ανταγωνισμός για το ποιος θα δημιουργήσει το πρώτο παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης που υπήρξε ποτέ στην κοινωνία των εθνών. Πρόκειται για το ποιος θα κατέχει και θα χειρίζεται τη διπλή δύναμη εξουσίας και ελέγχου του κάθε ενός από εμάς ως άτομα και πάνω από όλα όλους μαζί ως κοινότητα… στην τρίτη χιλιετία».

Ο Martin τονίζει ότι ο πάπας της Ρώμης θα είναι, εν τέλει, «ο νικητής του τριπλού διαγωνισμού» για την παγκόσμια κυριαρχία και κυβέρνηση. Ο Μάρτιν καθιστά επίσης σαφές ότι η μία και παγκόσμια κυβέρνηση θα «κυριαρχείται από διεθνείς γραφειοκράτες, οι οποίοι θα ελέγχουν και θα κατευθύνουν κάθε πολίτη και κάθε έθνος».

Ο παπισμός αναφέρει, προς τούτοις, ότι είναι στην πραγματικότητα μία έκκληση για Ένωση: μεταξύ εκκλησίας και κράτους, στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικής εξουσίας, που ο ίδιος την αποκαλεί «παγκόσμια πολιτική εξουσία».

Το πιο συγκλονιστικό σημείο του εκλιπόντα πάστορα Μάρτιν αφορά μια μαύρη και σατανική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό το έτος 1.963 μ.Χ. Την οποία τελετή περιγράφει ο ίδιος ως ένα αποκρυφιστικό τελετουργικό, κατά το οποίο ενθρονίστηκε ο έκπτωτος αρχάγγελος εωσφόρος ως ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ταυτοχρόνως, όπως έγραψε ο ίδιος, έγιναν επίσης και στην Αμερική αντίστοιχες μαύρες τελετουργίες και θυσίες, για να επικυρώσουν όλοι μαζί αυτήν την σπουδαία «εωσφορο-ενθρόνιση». Ο πάπας Παύλος ο 6ος, αναφερόμενος στο εν λόγω σατανικό τελετουργικό, είπε: «Ο καπνός του Σατανά έχει εισέλθει στην εκκλησία και γύρω από το βωμό».

Ο Martin ισχυρίζεται, επίσης, ότι η καταιγίδα κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης που συμβαίνει στο Βατικανό είναι στην πραγματικότητα σατανική λατρεία και θυσία. Ότι, δηλαδή, είναι ένα μέρος των εωσφορικών και μαύρων τελετών. Θεωρεί ο ίδιος ότι πολλοί που ασχολούνται με αυτό το είδος μαύρης λατρείας είναι πράγματι κρυφοί Τέκτονες ή Ιλλουμινάτι: Άνθρωποι άρρωστοι, ανώμαλοι και σατανόπληκτοι.

Οι εν λόγω θρησκευτικές πρακτικές της σατανικής π@ιδoφιλίας και θυσίας θεωρούνται από τους βαθύτερα μυημένους ότι είναι το αποκορύφωμα των τελετουργιών προς την «δόξα» του εκπεσόντος αρχαγγέλου.

Κατά τον ίδιο συγγραφέα, ο Σατανάς έχει πάρει την πρώτη και την περίοπτη θέση του μέσα στο «άγιο» Βατικανό: Πλέον ή έκτοτε, στην παλαιά Ρώμη, κάθε οργάνωση, ακολουθία ή δομή τελειώνει και αρχίζει με την επίκληση του Σατανά.

Οι ιησουίτες έχουν ως κεντρικό τους μότο την παρακαταθήκη που τους άφησε ο Ιγνάτιος Λογιόλα ή ότι: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το εν λόγω αξίωμα του Ιησουϊτισμού έχει αναχθεί σήμερα σε υπέρτατη και «αγία αρετή». Κατά τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη: «Οι Ιησουίτες είναι μια στρατιωτική οργάνωση, όχι ένα θρησκευτικό τάγμα.

Ο αρχηγός τους είναι ένας αρχηγός στρατού και όχι απλώς ο ηγούμενος πατέρας ενός μοναστηριού. Και ο σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι η ισχύς. Δύναμη στην πιο δεσποτική της εξάσκηση. Απόλυτη δύναμη, παγκόσμια δύναμη, δύναμη να ελέγχουν τον κόσμο από την βούληση ενός και μόνο ανθρώπου. Ο Ιησουϊτισμός είναι ο πιο απόλυτος των δεσποτισμών».

Προσέτι, και ο δολοφονημένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν έλεγε χαρακτηριστικά για τους Ιησουίτες και τον πάπα της Ρώμης: «Αν ο αμερικανικός λαός μπορούσε να μάθει ό,τι ξέρω για το άγριο μίσος των ιερέων της Ρώμης κατά των θεσμών μας, των σχολείων μας, των πιο ιερών μας δικαιωμάτων και των τόσο ακριβά αγορασμένων ελευθεριών μας, θα τους είχαν διώξει ως προδότες».

Επιπλέον, ο Ρώσος συγγραφέας Ντοστογιέφσκι έχει τονίσει: «Οι Ιησουίτες είναι απλά ο Ρωμαϊκός στρατός για την επίγεια κυριαρχία του κόσμου στο μέλλον, με τον Ποντίφικα της Ρώμης για αυτοκράτορα…

Αυτό είναι το ιδανικό τους… Είναι απλό πάθος της εξουσίας για βρώμικα επίγεια κέρδη, για κυριαρχία – κάτι σαν μια παγκόσμια δουλοπαροικία με αυτούς ως κυβερνήτες – αυτό είναι το μόνο για το οποίο υπάρχουν. Δεν πιστεύουν καν στον Θεό ίσως».

Επιπροσθέτως δε και έτι περεταίρω, κατά τον ίδιο τρόπο και οι ηγέτες ελευθεροτέκτονες ή οι υψηλόβαθμοι μασόνοι πιστεύουν στον Μεγάλο Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος ή ΜΑΤΣ. Στο Υπέρτατο Όν. Με άλλα και απλά λόγια, οι ίδιοι πιστεύουν στον Σατανά. Και προσκυνούν και λατρευτικώς τον Σατανά.

Πρόκειται και εδώ για ένα παγκόσμιο σύστημα διαφόρων αδελφοτήτων που ζουν και εργάζονται κάτω από το έδαφος και μέσα στο σκοτάδι. Κάτι που ξεκίνησε κατά τα τέλη του 16ου Αιώνα και έφτασε σήμερα να αριθμεί περί τα 5 εκατομμύρια μέλη.

Με απλά λόγια, ενδεικτικά και με αρκετή δόση απλοποίησης ή/και αφαίρεσης: Η ΧΑΝ, οι πρόσκοποι και τα λυκόπουλα είναι το παγκόσμιο «φυτώριο-νηπιαγωγείο» των διεθνών σιωνιστών. Οι λέσχες Ρόταρυ και Λάϊονς συγκροτούν το παγκόσμιο «δημοτικό σχολείο» τους. Οι στοές των μασόνων αποτελούν το παγκόσμιο «γυμνάσιό και λύκειό» τους. Οι Ιησουίτες και οι Ιλλουμινάτι συνθέτουν το παγκόσμιο «πανεπιστήμιό» τους.

Οι μαύρες και λευκές αδελφότητες των ανώτατων ταγών εωσφοριστών απαρτίζουν το παγκόσμιο «μεταπτυχιακό» τους. Πρυτάνεις όλων αυτών των συναγωγών, ομάδων και αδελφοτήτων είναι οι σιωνιστές καμπαλιστές Εβραίοι.

Και η πρώτη και μόνη εξουσία υπεράνω όλων αυτών, όσο επίσης και η μοναδική παγκόσμια κρυφή υπερδύναμη, είναι η εωσφορική, η αθέατη και η σκοτεινή Βουλή της οικογένειας των περιβόητων κοσμοκρατόρων Ρότσιλντ και της Πενταρχίας του σκότους

Εισέτι, οι μασόνοι έχουν και εφαρμόζουν ένα ιδιότυπο σύστημα ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής προσέγγισης. Που είναι κεκαλυμμένο με αλληγορίες, εμβλήματα και σύμβολα. Η πρώτη τεκτονική στοά στην ιστορία είναι η μεγάλη στοά της Αγγλίας. Ιδρύθηκε προς τιμή του Γεωργίου του A’ (1.660 μ.Χ.-1.727 μ.Χ.). Δηλαδή, του πρώτου προτεστάντη βασιλέα της Μεγάλης Βρετανίας που ανέβηκε στον θρόνο την 1η Αυγούστου 1.714 μ.Χ. Ιδρύθηκε ως η «Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Γουεστμίνστερ».

Το έτος 1.723 μ.Χ., ο James Anderson έγραψε και εξέδωσε το Σύνταγμα των Ελευθεροτεκτόνων. Το έργο αυτό ανατυπώθηκε το 1.734 μ.Χ. στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από τον μετέπειτα Πρόεδρο των ΗΠΑ Βενιαμίν Φραγκλίνο. Ο οποίος, εκείνο το έτος είχε εκλεγεί Μέγας Διδάσκαλος των Τεκτόνων της Πολιτείας της Πενσυλβάνιας. Η μεγάλη στοά της Σκωτίας ιδρύθηκε το 1.736 μ.Χ. Και η μεγάλη στοά της Ιρλανδίας το 1.725 μ.Χ.

Τη δεκαετία του 1.730 μ.Χ., ο ελευθεροτεκτονισμός διαδόθηκε και στις βρετανικές αποικίες της Αμερικής. Μετά την ανεξαρτησία της Αμερικής, σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ σχηματίστηκε μία ανεξάρτητη και μεγάλη και διάσημη στοά.

Κάποια στιγμή, όλες οι στοές των ΗΠΑ θέλησαν να μπουν κάτω από μια σκέπη έχοντας τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ως τον Μεγάλο τους Διδάσκαλο. Κάτι που, εν τέλει, δεν πέτυχε ως εγχείρημα. Προσέτι, είναι γνωστό ότι στις ΗΠΑ 14 πρόεδροι ήταν τέκτονες.

Η Μασονία είναι κατασκεύασμα του Σιωνισμού. Του διεθνούς Εβραϊσμού. Εξυπηρετεί αυστηρώς τα σχέδια και τα έργα των Εβραίων Σιωνιστών. Κεντρικός στόχος της είναι να καταστρέψει τον Χριστιανισμό.

Η θρησκεία αυτή, για να μην αποκαλύπτεται ο σκοτεινός της ρόλος, παρουσιάζεται σαν φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρόκειται για μια θρησκεία άκρως ειδωλολατρική και εωσφορική. Με ναούς, τελετές και μυστήρια. Σαν τελικό σκοπό της έχει να επιβάλει τη λατρεία του Σατανά στην οικουμένη.

Η Μασονία είναι ένα ακόμη αντίχριστο κατασκεύασμα και σπουδαίο όργανο των σιωνιστών Εβραίων. Αυτό το λένε και οι ίδιοι οι Εβραίοι στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Λένε, λόγο χάρη, οι σιωνιστές απόγονοι του Ιούδα: «Θα δημιουργήσουμε και θα πολλαπλασιάζουμε τις Μασονικές Στοές σε κάθε χώρα της οικουμένης.

Θα προσελκύσουμε σε αυτές (τις στοές) όλους αυτούς που μπορούν να γίνουν υπέροχοι πράκτορές μας. Οι στοές αυτές θα αποτελέσουν το κυριότερο γραφείο πληροφοριών μας». Με άλλα λόγια, η διεθνής Μασονία είναι το σκοτεινό υπερ-πρακτορείο του Εβραϊσμού. Είναι το μεγάλο «μάτι-παντεπόπτης» των Σιωνιστών στην καρδιά του κάθε έθνους.

Ο Βολτέρος και διάσημος μασόνος είπε κάποτε: «Να τσακίσουμε την αλάνισσα», κι εννοούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το 1.881 μ.Χ., ο Βέλγος μασόνος Φλερύ έγραφε τα εξής φοβερά: «Ας τελειώνωμεν άπαξ δια παντός με τον Εσταυρωμένον, Συ ο Οποίος επί 18 ήδη Αιώνας μ.Χ. κρατείς τον κόσμον υπό τον ζυγόν Σου, η Βασιλεία Σου έληξε. Ο Θεός δεν είναι απαραίτητος» (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%83/).




 










 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου