Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΤΟΝΚΙΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΤΟΝΚΙΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια των πολέμων της Κορέας (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html), μετά την Γαλλική κατοχή και την εκδίωξη των Γάλλων μετά την ήττα τους από τους Βιετναμέζους αντάρτες στο Ντεν Μπεν Φου, την σειρά τους πήραν οι Αμερικανοί.

Με το Βιετνάμ μετά την ήττα των Γάλλων να έχει χωριστεί σε δύο κράτη, το Βόρειο κομμουνιστικό Βιετνάμ και το Νότιο δημοκρατικό Βιετνάμ, τα οποία υποστηρίζονταν από την ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Σύντομα, το Νότιο Βιετνάμ μετά από σειρά ανίκανων και διεφθαρμένων ηγετών, με την βοήθεια των ΗΠΑ του δημοκρατικού Κένεντι νέος ηγέτης της χωράς αυτής αναδείχτηκε ο Ντιεμ, καθολικός στο θρήσκευμα (όπως και ο Κένεντι), ο οποίος υποσχέθηκε αλλαγή και φαίνονταν να είναι το νέο, αδιάφθορο αστέρι της «αλλαγής» στο Νότιο Βιετνάμ, ο οποίος θα εξάλειφε την διαφθορά, την ανεργία και θα έληγε τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Και αυτό επειδή στο Νότιο Βιετνάμ, λόγω της μεγάλης διαφθοράς και της άρχουσας τάξης της φιλοδυτικής ελίτ της χωράς αυτής, είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται πολλοί φιλοκομμουνιστές αντάρτες, οι Βιετκόνγκ.

Αυτοί, με την βοήθεια σε χρήμα, όπλα και εθελοντές από το Βορείου Βιετνάμ, την ΕΣΣΔ και την Κίνας, αλλά και την υποστήριξη μεγάλο μέρους του πληθυσμού του Νοτίου Βιετνάμ ξεκίνησαν έναν επιτυχημένο ανταρτοπόλεμο για να ρίξουν το καθεστώς του Νοτίου Βιετνάμ κατάφεραν μετά από νικηφόρες μάχες με τον στρατό του Νότιου Βιετνάμ  και να καταλάβουν πολλά εδάφη του κράτους αυτού.

Τότε, οι ΗΠΑ προκειμένου να μην καταρρεύσει το καθεστώς του Νότιου Βιετνάμ, άρχισε να στέλνει μαζικά βοήθεια στην χώρα αυτή, όπως και στρατιωτικούς συμβούλους και κάποιους Αμερικάνους στρατιώτες.

Όμως, παρά την βοήθεια αυτή, ο στρατός του Νότιου Βιετνάμ δεν κατάφερε να επικρατήσει στις μάχες με τους Βιετκόνγκ, ενώ το γεγονός ότι ο Ντιεμ, αντί για τον αδιάφθορο άνθρωπο που σύντομα θα έφερνε, την ειρήνη, την αλλαγή και θα καταπολεμούσε την διαφθορά και την φτώχεια, αποδείχτηκε αντίθετα απόλυτα διεφθαρμένος.

Παράλληλα και αυτός και η κλίκα του έκλεβε μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας προς ίδιον όφελος, ενώ καταπίεζε τους συμπολίτες του και τους έστελνε με την βία γιατί οι πολίτες αρνούνταν να υπηρετήσουν στον στρατό.

Οπότε, οι ΗΠΑ βλέποντας ότι δεν θα κατάφερνε για πολύ να αντέξει το καθεστώς του Ντιεμ, χρειάζονταν να στείλουν πολύ περισσότερο στρατό στο Νότιο Βιετνάμ, όπως και μία καλή αφορμή για να πράξουν κάτι τέτοιο.

Και τότε πραγματικά συνέβη ένα γεγονός σπουδαίας σημασίας που όντως επέτρεψε τελικά στους Αμερικάνους αντί για τους χιλιάδες εκπαιδευτές και δήθεν «εθελοντές» μισθοφόρους που έστελναν έως τότε, εκατοντάδες χιλιάδες τακτικού στρατού.

Το γεγονός αυτό συνέβη στον Κόλπο του Τόνκιν, όπου σύμφωνα με τους Αμερικάνους, Βιετναμέζικα σκάφη άνοιξαν πυρ σε Αμερικανικά πυρπολικά σε δύο ξεχωριστά επεισόδια και υπήρξαν θύματα, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να απαντήσουν και να τα βυθίσουν.

Αυτή η σύγκρουση συνέβη επειδή οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών επί Προεδρίας Τζόνσον εκτελούσαν μυστικές αμφίβιες επιχειρήσεις κοντά στα χωρικά ύδατα του Βορείου Βιετνάμ, οι οποίες προκάλεσαν απάντηση από τις δυνάμεις του Βορείου Βιετνάμ και το χτύπημα των Αμερικάνων στον Κόλπο του Τόνκιν.

Και στην συνέχεια, με αφορμή το γεγονός αυτό, οι Αμερικανοί έστειλαν 500.000 τακτικού στρατού στο Νότιο Βιετνάμ, ενώ παράλληλα  ξεκίνησαν και τακτικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος του Βόρειου Βιετνάμ με ειδικά διάταγμα που έδωσε έκτακτες εξουσίες στον Προέδρο Τζόνσον.

Όμως, πάρλα την ζεστασιά υπεροπλία των Αμερικάνων, ο ικανός ανταρτοπόλεμος των Βιετκόνγκ με την βοήθεια της ΕΣΣΔ και της Κίνας, κατάφερε να κάνει τους Αμερικάνους να ηττηθούν και τελικά να εγκαταλείψουν την χώρα αυτή.

Και όσο για τον Ντιεμ, παρά την αρχική μανιακή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, σύντομα εγκαταλείφθηκε από τους Αμερικάνους και έπεσε με πραξικόπημα που ευνοήσαν οι Αμερικανοί από στρατηγούς και εκτελεστηκε.

Ενώ .με την αποχώρηση των ΗΠΑ και την «Βιετναμεζοποίηση» του πολέμου ούτε οι Αμερικανοί άντεξαν και κατέρρευσαν σύντομα, ειδικά όταν ο τακτικός στρατός του Βόρειου Βιετνάμ προελάσει μέσα στην χώρα αυτή και την κατέλαβε ολόκληρη με αποτέλεσμα την επανένωση του Βιετνάμ από τον στρατό του Βόρειου Βιετνάμ και τους Βιετκόνγκ (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html).

Αντίστοιχα στις μέρες μας, το 2014 μ.Χ., με το πραξικόπημα του Μαιντάν, που είχε σαν συνέπεια την πτώση από πραξικοπηματίες νεοναζί του νόμιμου Προέδρου Γιανουκόβιτς, οι φιλοδυτικοί νεοναζί με την υποστήριξη της Δύσης κατέλαβαν βία και παράνομα την εξουσία και άρχισαν να διώκουν την πλειοψηφία του πληθυσμού που είναι Ρωσικής καταγωγής.

Συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν να επέμβουν οι Ρώσοι και οι κάτοικοι της Κριμαίας να ενωθούν με την μητέρα Ρωσία με συντριπτικό δημοψήφισμα υπέρ της επανένωσης, όπως και των κατοίκων του Ντονμπάς/Νοβορώσιας/Μικρορωσίας/Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ουκρανίας που με την υποστήριξη των Ρώσων ξεσηκώθηκαν κατά των παράνομων (και υποστηριζόμενων) πραξικοπηματιών, οπότε με τον τρόπο αυτό η Ουκρανία/Μικρορωσία χωρίστηκε σε δύο αντιμαχόμενα κράτη.

Σύντομα, στην Δυτική Ουκρανία μετά από σειρά ανίκανων και διεφθαρμένων ηγετών, με την βοηθήσου δημοκρατικού στο κόμμα Τζο Μπάιντεν, νέος ηγέτης της χώρας αυτής αναδείχτηκε ο κωμικός/τηλεοπτικός κλόουν. ηθοποιός Ζελένσκι, Εβραίος στο θρήσκευμα και στην καταγωγή και πολiτικός σιωνιστής (όπως και ο Μπάιντεν), ο οποίος υποσχέθηκε αλλαγή και φαίνονταν να είναι το νέο, αδιάφθορο αστέρι της «αλλαγής» στην Ουκρανία, ο οποίος θα εξάλειφε την διαφθορά, την ανεργία και θα έληγε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και αυτό επειδή στην Ουκρανία, λόγω της μεγάλης διαφθοράς και της άρχουσας τάξης της φιλοδυτικής ελίτ της χώρας αυτής, αλλά και της μεγάλης καταπίεσης της πλειοψηφίας του πληθυσμού του κράτους αυτού που είναι Ρώσοι, αρχίσαν να εμφανίζονται πολλοί φιλορώσοι αντάρτες.

Αυτοί, με την βοήθεια σε χρήμα, όπλα και εθελοντές από την Ρωσία (την οποία στήριζαν η Κίνα, η Λευκορωσία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα και πολλές άλλες χώρες) αλλά και την υποστήριξη μεγάλο μέρους του πληθυσμού του Νοτιοανατολικής Ουκρανίας/Νοβορώσιας/Μικρορωσίας/Ντονμπάς ξεκίνησαν έναν επιτυχημένο ανταρτοπόλεμο για να εκδιώξουν το πραξικοπηματικό νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και πραγματικά κατάφεραν μετά από νικηφόρες μάχες με τον στρατό των Ουκρανών και να ανακαταλάβουν και να απελευθερώσουν πολλά εδάφη.

Τότε, οι ΗΠΑ προκειμένου να μην καταρρεύσει το καθεστώς της Ουκρανίας, άρχισε στην συνέχεια να στέλνει μαζικά βοήθεια στην χώρα αυτή, όπως και στρατιωτικούς συμβούλους και κάποιους Αμερικάνους στρατιώτες.

Όμως, παρά την βοήθεια αυτή, ο στρατός των Ουκρανών δεν κατάφερε να επικρατήσει στις μάχες με τους φιλορώσους, ενώ το γεγονός ότι ο Ζελένσκι, αντί για τον αδιάφθορο άνθρωπο που σύντομα θα έφερνε, την ειρήνη, την αλλαγή και θα καταπολεμούσε την διαφθορά και την φτώχεια, αποδείχτηκε αντίθετα απόλυτα διεφθαρμένος.

Παράλληλα και αυτός και η κλίκα του έκλεβε μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας προς ιδίον όφελος, ενώ καταπίεζε τους συμπολίτες του και τους έστελνε με την βία γιατί οι πολίτες αρνούνταν να υπηρετήσουν στον στρατό.

Οπότε, οι ΗΠΑ βλέποντας ότι δεν θα καταφέρνει για πολύ να αντέξει το καθεστώς του Ζελένσκι, μπορεί να χρειαστεί να στείλουν πολύ περισσότερο στρατό στην Ουκρανία, όπως και μία καλή αφορμή για να πράξουν κάτι τέτοιο.

Αν δε πραγματικά συμβεί ένα γεγονός τόσο σπουδαίας σημασίας, όντως αυτό μπορεί να επιτρέψει τελικά στους Αμερικάνους αντί για τους χιλιάδες εκπαιδευτές και δήθεν «εθελοντές» μισθοφόρους που έστελναν έως τότε, εκατοντάδες χιλιάδες τακτικού στρατού.

Το γεγονός αυτό, μπορεί να είναι γεγονός όπως αυτό που συνέβη στον Κόλπο του Τόνκιν, όπου σύμφωνα με τους Αμερικάνους, Βιετναμέζικα σκάφη άνοιξαν πυρ σε Αμερικανικά πυρπολικά σε δύο ξεχωριστά επεισόδια και υπήρξαν θύματα, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να απαντήσουν και να τα βυθίσουν.

Και αυτή η σύγκρουση μπορεί να συμβεί στην Ουκρανία επειδή οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των Νατοϊκών (π.χ. οι Γάλλοι Λεγεωνάριοι που θέλει να στείλει στην χώρα αυτή ο Γάλλος Προέδρος Μακρόν) εκτελούν μυστικές αμφίβιες επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα με την Ρωσία (στην οποία οι Νατοϊκοί ετοιμάζονται να εισβάλουν), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απάντηση από τις δυνάμεις του των Ρώσων, μετά από ένα χτύπημα των Αμερικάνων.

Και στην συνέχεια, με αφορμή το γεγονός αυτό, οι Αμερικανοί να στείλουν τις 300.000 Νατοϊκού τακτικού στρατού στην Ουκρανία (που ετοίμασαν ήδη με την Νατοϊκή άσκηση «East Defender»), ενώ παράλληλα μπορεί να ξεκινήσουν και τακτικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Ρωσίας μετά από την έγκριση ενός ειδικά διάταγμα που θα  δίνει έκτακτες εξουσίες στον Αμερικανικό στρατό.

Όμως, παρά την υπεροπλία των Αμερικάνων, ο ικανός ανταρτοπόλεμος των φιλορώσων, όπως και η ισχύς του Ρωσικού στρατού, με την βοήθεια της Κίνας, της Λευκορωσία, του Ιράν, της Βορειά Κορέας, της Κούβα και πολλών άλλων χωρών, θα καταφέρει να κάνει τους Αμερικάνους να ηττηθούν και τελικά να εγκαταλείψουν την χώρα αυτή.

Και όσο για τον Ζελένσκι, πάρλα την αρχική μανιακή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, σύντομα μπορεί να εγκαταλειφθεί από τους Αμερικάνους και να πέσει με πραξικόπημα που θα ευνοήσουν οι Αμερικανοί από στρατηγούς και να εκτελεστεί.

Ενώ .με την αποχώρηση των ΗΠΑ και την «Ουκρανοποίηση» του πολέμου ούτε οι Αμερικανοί θα αντέξουν και θα καρτερεύσουν σύντομα και οι Ουκρανοί πραξικοπηματίες όταν φύγουν όλοι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί.

Ειδικά όταν ο τακτικός στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας προελάσει μέσα στην χώρα αυτή και την ανακατέλαβε ολόκληρη την Ουκρανία/Μικρορωσία/Νοβορώσια/Ντονμπάς/Νοτιοανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα την επανένωση των Ρωσικών αυτών κρατών, μαζί με την Λευκορωσία, στην μεγάλη ενιαία ξανά Μεγάλη Αγία Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_10.html).

{Εδώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί να αναφερθεί ότι ιστορικά από τα δύο επεισόδια στο Τόνκιν, μόνο το πρώτο είναι ιστορικά πλήρως εξακριβωμένο, ενώ το δεύτερο με έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα ήταν ψεύτικο και προβοκάτσια για να εμπλακούν οι ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπως και με προβοκάτσια μπορεί να εισέλθουν και οι ΗΠΑ και οι Νατοϊκοί στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά των Ρώσων (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_10.html).

Ανακοίνωση Πούτιν: 700.000 Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της μεγάλης επίθεσης που διεξάγει η Ρωσία από τον Μάιο στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Βορειοανατολική Ουκρανία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7247241_anakoinosi-poytin-700000-rosoi-stratiotes-polemoyn-stin-oykrania]).

Κατάρρευση της «γραμμής Μαζινό» – πέφτει το Κραματόρσκ. Κατάρρευση της «γραμμής Μαζινό» – πέφτει το Κραματορσκ.  Η ανίκητη γραμμή Μαζινό τού Α παγκόσμιου πολέμου , το 1.940 μ.Χ. υπερκεράστηκε από το δάσος των Αρδεννών , πλαγιοκοπήθηκε και σε διάστημα δύο εβδομάδων η Γαλλία ηττήθηκε και συνθηκολόγησε (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-troktico-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-triklopodia-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83/).

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το όχι ΝΑΤΟ στην ειρήνη – Ρωσία: Καμία εκεχειρία, παίρνουμε το Kharkiv και η Ουκρανία πέφτει το 2025 μ.Χ. Η Ρωσία εντατικοποιεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την απόρριψη του σχεδίου Putin - Έχει υπολογίσει τα πάντα, μέχρι και το δικαστήριο που θα δικάσει τον Zelensky για εγκλήματα πολέμου (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%bd/).

Ρώσος ειδικός: Θα τιναχθεί στον αέρα ολόκληρη η δυτική οικονομία λόγω επικείμενης ήττας στον πόλεμο της Ουκρανίας. "Τα επόμενα δύο χρόνια η τιμή του λιθίου που έχει το ουκρανικό έδαφος θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4000%" δηλώνει ο ίδιος για τα τεράστια συμφέροντα της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και drone-Είναι πολλά τα λεφτά που κρύβει το ουκρανικό έδαφος προκαλώντας ακόμα και ευθεία αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας (https://www.triklopodia.gr/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%b8%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bf%ce%bb/).

Ανησυχία και προβληματισμό στο ΝΑΤΟ: Τα νούμερα «δεν βγαίνουν» – 700.000 Ρώσοι στρατιώτες σε «αναμονή» για την έναρξη της κύριας επίθεσης! Έπεσαν έξω όλες οι εκτιμήσεις και τα σχέδια - Τί αποκάλυψε ο Β.Πούτιν. Ανησυχία και προβληματισμό στην διοίκηση του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία προκάλεσε η σοβαρή αποκάλυψη του Β.Πούτιν πως 700.000 Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν(;) στις επιχειρήσεις.

Επίσης, ένα ακόμη μείζον θέμα, είναι γιατί το Ρωσικό ΥΠΑΜ δεν χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις τους 700.000 στρατιώτες αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τους. Γιατί στα πολεμικά μέτωπα είναι φανερό πως επιχειρούν μικρές ομάδες ενώ κάποια μέτωπα “παγώνουν” για άγνωστο λόγο για αρκετό καιρό.

Η κύρια Ρωσική επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και αυτό έχει γίνει αντιληπτό στο Κίεβο. Ο στόχος πρέπει να είναι μεγάλος και όχι απλά το Ντονμπάς για να μην τους έχει χρησιμοποιήσει ακόμη η Μόσχα.

Κίεβο; Χάρκοβο; Μάλλον θα μάθουμε σύντομα… Β.Πούτιν: Επί ποδός πολέμου Ρώσοι 700.000 στρατιώτες  Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι σχεδόν 700.000 στρατιώτες συμμετέχουν επί του παρόντος στην επίθεση στην Ουκρανία (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/anhsuxia-kai-problhmatismo-sto-nato-ta-noumera-den-bgainoun-700-000-rwsoi-stratiwtes-se-anamonh-gia-thn-enarksh-ths-kurias-epitheshs/)…

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους Κινέζους σε μάχες χαρακωμάτων για την εισβολή στην Ταϊβάν – ΗΠΑ: “Θα επιτεθούν μαζί Ρωσία και Κίνα”. Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία πως βοηθά την Κίνα να προετοιμάσει την εισβολή στην Ταϊβάν. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν το Κογκρέσο πως αυτό που φαίνονταν “αδιανόητο” πριν λίγα χρόνια τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό (https://warnews247.gr/diethnh/kina/rwsoi-ekpaideuoun-tous-kinezous-se-maxes-xarakwmatwn-gia-thn-eisbolh-sthn-taiban-hpa-eimaste-konta-sto-adianohto-rwsia-kai-kina-tha-polemhsoun-mazi/).

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ίσως, έναν από τους πολλούς λόγους που η Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ) επιθυμεί σφόδρα τον πόλεμο. Για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων ο ορυκτός της πλούτος, ο οποίος – κατά τον Γκράχαμ – αξίζει πάνω από 12 τρισεκατομμυρια δολλάρια(!), δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού χρέους των ΗΠΑ (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b7%ce%90%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%cf%85/)!

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: «Αν το NATO κινηθεί εναντίον της Κριμαίας θα ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος». Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ (https://www.iefimerida.gr/kosmos/mentbentef-nato-krimaia-g-pagkosmios-polemos)}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση Πούτιν: 700.000 Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της μεγάλης επίθεσης που διεξάγει η Ρωσία από τον Μάιο στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι σχεδόν 700.000 στρατιώτες συμμετέχουν επί του παρόντος στην επίθεση στην Ουκρανία. «Έχουμε σχεδόν 700.000 στρατιώτες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με παρασημοφορημένους στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι 617.000 άνδρες συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της μεγάλης επίθεσης που διεξάγει η Ρωσία από τον Μάιο στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Βορειοανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν αναφέρει τις ανθρώπινες απώλειές της στην επιχείρηση της στην Ουκρανία. Τον Σεπτέμβριο του 2022 μ.Χ. ήταν η τελευταία φορά που η Μόσχα ανακοίνωσε ότι είχε 5.937 στρατιώτες νεκρούς στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, μια σειρά από ανεξάρτητες αναλύσεις και στοιχεία των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι αυτές οι απώλειες ανέρχονται σε τουλάχιστον δεκάδες χιλιάδες.

Η Ρωσία, εντούτοις, έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα στο μέτωπο, απέναντι στην Ουκρανία η οποία προσπαθεί τώρα να ενισχύσει τις δυνάμεις της έπειτα από δύο και πλέον χρόνια αιματηρών και καταστροφικών μαχών. Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι οι στρατιωτικές απώλειες της χώρας του ανέρχονταν σε 31.000 νεκρούς (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7247241_anakoinosi-poytin-700000-rosoi-stratiotes-polemoyn-stin-oykrania).


Πλήρες επιβεβαίωση Troktico και Triklopodia – Κατάρρευση της «γραμμής Μαζινό» – πέφτει το Κραματόρσκ. Κατάρρευση της «γραμμής Μαζινό» – πέφτει το Κραματορσκ.  Η ανίκητη γραμμή Μαζινό τού Α παγκόσμιου πολέμου , το 1.940 μ.Χ. υπερκεράστηκε από το δάσος των Αρδεννών , πλαγιοκοπήθηκε και σε διάστημα δύο εβδομάδων η Γαλλία ηττήθηκε και συνθηκολόγησε.

   Ο ΑΝΣΚ – αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων μετά την κατάληψη τού Μπαχμούτ ήταν η κατάληψη της γραμμής οχυρών , Κραματόρσκ – Σλαβιάνσκ . Η διάρρηξη τού μετώπου Κουράχοβο – Ποκρόφσκ θα πλαγιοκοπήσει τα οχυρά.

   Το υπέρ – Στρατηγείο τού ΝΑΤΟ , βρίσκεται σε βάθος 1700 μέτρων και αποτελεί των κεντρικό υπόγειο σταθμό εφοδιασμού των Ουκρανικών δυνάμεων. Η Ουκρανία διαθέτει το πλέον εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων  τούνελ στον κόσμο, 22.000 χιλιομέτρων .

Το σύνολο των στρατιωτικών εφοδίων και όχι μόνο μεταφέρεται από τα εξωτικής – διαστημικής τεχνολογίας τούνελ – υαλοποιημένα τοιχώματα σε κενό αέρος – η κατάληψη της Οδησσού και τού Κιέβου χωρίς υπόγειο εφοδιασμό , είναι θέμα χρόνου μετά την καταστροφή τού κεντρικού τερματικού ανεφοδιαστικού κέντρου.

   Οι Ρώσοι αφού βρεθούν στα μετόπισθεν και απαξιώσουν τα οχυρά , με υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις θα διαρρήξουν τα τούνελ. Η επίθεση ξεκίνησε σήμερα γι’ αυτό εχθές έκανε προτάσεις ειρήνης ο Πούτιν. Η εμπλοκή τού ΝΑΤΟ – Ramstein flag  – πλέον θα είναι απίστευτη και τερατώδης (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-troktico-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-triklopodia-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83/).

 

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το όχι ΝΑΤΟ στην ειρήνη – Ρωσία: Καμία εκεχειρία, παίρνουμε το Kharkiv και η Ουκρανία πέφτει το 2025 μ.Χ. Η Ρωσία εντατικοποιεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την απόρριψη του σχεδίου Putin - Έχει υπολογίσει τα πάντα, μέχρι και το δικαστήριο που θα δικάσει τον Zelensky για εγκλήματα πολέμου.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πυροδοτεί η απόλυτα ρεαλιστική πρόταση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Η ουκρανική κοινωνία υποφέρει από την άσκοπη αιματοχυσία στην οποία την έχει βυθίσει το υποτελές στη Δύση καθεστώς Zelensky.

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι μαύρος για τους Ουκρανούς πολίτες, που ήδη πλήττονται από πολύωρα black out. Η παράλογη επιστράτευση, που αφορά 18χρονους και γυναίκες θα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στο πλαίσιο αυτό Ουκρανοί βουλευτές αντιδρούν στην αρνητική στάση του Κιέβου στην πρόταση Putin, που φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με την ανατροπή του Zelensky.

Η πρόταση Putin βρήκε θετικό έδαφος στην Ουκρανία. Ορισμένοι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν την ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου προέδρου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin.

«Είναι το σωστό για τους Ουκρανούς βουλευτές να αρχίσουν να συζητούν τις ειρηνευτικές προτάσεις του Putin για την Ουκρανία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram. «Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τα κανάλια του κοινοβουλίου, ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν αυτό», πρόσθεσε ο Volodin.

Η αρνητική στάση ΝΑΤΟ – Zelensky φέρνει το τέλος. Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς βουλευτές και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που θέλουν το τέλος του πολέμου και ειρήνη, η Δύση και το καθεστώς Zelensky απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο του Putin.

Πρόκειται για μία αρνητική στάση, που θα οδηγήσει μέσα στο 2025 μ.Χ. στην τελική ήττα της συλλογικής Δύσης και του ουκρανικού καθεστώτος. Ο Putin ανακοίνωσε για πρώτη φορά ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία. Τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι τα εξής:

– Πλήρης αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τις Λαϊκές Δημοκρατίες Donetsk, Lugansk και τις περιοχές Zaporizhia και Kherson που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία,

– Νέο καθεστώς στην Ουκρανία, ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά,

– Αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση,

– Εξασφάλιση δικαιωμάτων, ελευθεριών και αποκατάσταση των ρωσόφωνων πολιτών στην Ουκρανία,

– Αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Κριμαία, Σεβαστούπολη, Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporizhia)

– Αρση όλων των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Καμία εκεχειρία, συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει εκεχειρία, όπως θέλει η Δύση, προκειμένου να αναπληρώσει τις απώλειες, να επανεξοπλίσει το καθεστώς του Κιέβου και να το προετοιμάσει για μια νέα επίθεση.

«Δεν μιλάμε για πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά για οριστική ολοκλήρωση της. Μετά την εφαρμογή των παραπάνω συμφωνιών και αφού επικυρωθούν από την ουκρανική πλευρά, μπορούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα αδιαίρετο ευρασιατικό σύστημα ασφαλείας που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των κρατών ανεξαιρέτως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Putin.

«Σήμερα κάνουμε μια άλλη συγκεκριμένη, πραγματική πρόταση ειρήνης, αν στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες την αρνηθούν, όπως πριν, είναι τελικά δική τους πολιτική και ηθική ευθύνη για τη συνέχιση της αιματοχυσίας, τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Προειδοποίησε ότι η πραγματικότητα στη γραμμή μάχης θα συνεχίσει να αλλάζει αλλά όχι προς όφελος του καθεστώτος του Κιέβου. Και οι συνθήκες για την έναρξη των επόμενων διαπραγματεύσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι διαφορετικές.

Το ΝΑΤΟ έκανε ξεκάθαρα μία πολεμική επιλογή. Η αρνητική απάντηση στην πρόταση Putin ήρθε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση του Putin σημαίνει ότι η Ρωσία πρέπει να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους και η Ουκρανία «πρέπει να παραδώσει πολύ περισσότερη γη από αυτή που κατέλαβε η Ρωσία».

Αποκάλεσε την πρόταση του Κρεμλίνου πρόταση «για μεγαλύτερη επιθετικότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει ότι στόχος της Ρωσίας είναι να ελέγξει την Ουκρανία. Ο Stoltenberg διαβεβαίωσε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να της παρέχουν όπλα.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin πιστεύει ότι ο Putin «δεν έχει δικαίωμα» να επιβάλλει όρους ειρήνης στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειες για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο, καθώς η ουκρανική σύγκρουση έχει εισέλθει σε «κρίσιμο στάδιο».

Από την πλευρά του ο Ουκρανός παράνομος πλέον Πρόεδρος Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε τις ειρηνευτικές προτάσεις της Μόσχας για την Ουκρανία «τελεσίγραφο». Η Ρωσία έχει υπολογίσει τα πάντα, θα κινηθεί για την κατάληψη του Kharkiv. Όμως η Ρωσία έχει υπολογίσει τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια Έχει υπολογίσει μέχρι και για το δικαστήριο που θα δικάσει τον Zelensky.

Η αντίδραση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ουκρανικού καθεστώτος δεν αφήνει άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να κινηθεί για να προσαρτήσει το Kharkiv και μετά το Sumy.

Υπάρχει ένας πόλεμος φθοράς και η ουκρανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και η κοινωνία είναι ενάντια στην παράλογη επιστράτευση.

Το σημείο καμπής είναι το 2025 μ.Χ., όταν 18χρονοι θα στρατολογηθούν στην Ουκρανία και «ο Zelensky θα απομακρυνθεί από την εξουσία». Η απόγνωση θα κυριαρχεί ήδη στην ουκρανική κοινωνία λόγω του «μαύρου χειμώνα», από τον οποίο πολλοί δεν θα επιβιώσουν.

Ως εκ τούτου, η τελική νίκη της Ρωσίας θα εκληφθεί ως σωτηρία. Το ειρηνευτικό σχέδιο του Putin ήταν μια «ιπποτική κίνηση» πριν από τη διάσκεψη – φιάσκο για την Ουκρανία στην Ελβετία, που δείχνει την ματαιότητα της.

Στριμωγμένο το ΝΑΤΟ με την πρόταση Putin. Η ειρηνευτική πρόταση του Vladimir Putin έχει καταστήσει την διάσκεψη της Ουκρανίας στην Ελβετία χωρίς νόημα και στριμώχνει το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter. Η νέα ειρηνευτική πρόταση του Putin είναι μια λαμπρή κίνηση, σύμφωνα με τον Ritter.

«H δυτική διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία που δεν επρόκειτο ποτέ να πετύχει τώρα έχει εντελώς διαφορετική σημασία», είπε ο Ritter. «Τώρα θα συζητείται η ρωσική ειρηνευτική πρωτοβουλία. Δεν θα μιλούν πλέον για τη μη ρεαλιστική προσδοκία του Zelensky να φύγει η Ρωσία από τα νέα εδάφη.

Η Δύση θα πει τώρα, τι γίνεται με αυτήν την προσφορά; Τι μπορούμε να κάνουμε αυτήν την προσφορά; Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα αφορά το “Τι κάνουμε για την Ρωσική ειρηνευτική πρόταση;” Αυτό θέτει την Δύση ένα τεράστιο δίλημμα. Αυτό ακριβώς θέλει η Ρωσία», πρόσθεσε ο Ritter.

«Η Ρωσία ζητά την επίλυση της κρίσης. Θέλει ένα γνήσιο ειρηνευτικό σχέδιο», υπογράμμισε ο Ritter. Το σχέδιο Putin βασίζεται στο ανακοινωθέν της Κωνσταντινούπολης του 2022 μ.Χ., ενώ λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στο έδαφος, σημείωσε.

Ο οδικός χάρτης που πρότεινε ο Vladimir Putin πληροί επίσης τους αρχικούς στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 μ.Χ., δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση και τον αποναζιστικοποίηση, συνέχισε ο στρατιωτικός αναλυτής. «Η αποστρατικοποίηση θα γίνει μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Όταν η Ουκρανία δεσμεύεται ότι δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό επιλύει ορισμένα ζητήματα, όπως τι να κάνει με όλο αυτόν τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που έχει συσσωρευτεί από την Ουκρανία. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη Θα φύγει μαζί με τους συμβούλους του ΝΑΤΟ», συνέχισε.

Ο Putin κατέστησε σαφές ότι ο Volodymyr Zelensky δεν είναι το πολιτικό μέλλον της Ουκρανίας. Ούτε τα δεξιά πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργήσει οργανώσεις ναζιστικού τύπου όπως ο Δεξιός Τομέας, η Svoboda, η Azov και άλλες. Οι παραστρατιωτικές και στρατιωτικές οργανώσεις που συνδέονται με τους νεοναζί, φυσικά, θα πρέπει να καταργηθούν.

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ουκρανία. «Και πάλι, από τη στιγμή που η Ουκρανία αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς αυτό αλλάζει την εσωτερική πολιτική δυναμική στο εσωτερικό της Ουκρανίας, ενδυναμώνοντας πολιτικές οντότητες τις οποίες τόσα χρόνια προσπάθησε να φιμώσει ο Zelensky», εξήγησε ο Ritter.

Ο στρατιωτικός αναλυτής επισήμανε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι εάν οι προτάσεις απορριφθούν, η στρατιωτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και οι μελλοντικές απαιτήσεις για ειρήνη μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την Οδησσό, το Kharkiv και άλλα θέματα αυτής της φύσης», υποθέτει ο Ritter. «Αλλά νομίζω ότι η Ρωσία κάνει μια πολύ έξυπνη κίνηση εδώ. Με βάση τις διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το 2022 μ.Χ., η Ρωσία δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει πορεία. Δίνει στην Δύση μια ακόμη ευκαιρία να αποδεχθεί την ειρήνη.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson δεν θα πετάξει στο Κίεβο για να πει στον Volodymyr Zelensky: Πίσω, μην αποδεχτείς την ειρήνη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ritter (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%bd/).

 

Ρώσος ειδικός: Θα τιναχθεί στον αέρα ολόκληρη η δυτική οικονομία λόγω επικείμενης ήττας στον πόλεμο της Ουκρανίας. "Τα επόμενα δύο χρόνια η τιμή του λιθίου που έχει το ουκρανικό έδαφος θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4000%" δηλώνει ο ίδιος για τα τεράστια συμφέροντα της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και drone-Είναι πολλά τα λεφτά που κρύβει το ουκρανικό έδαφος προκαλώντας ακόμα και ευθεία αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον πόλεμο της Ουκρανίας μετά την Ρωσική εισβολή και άρνηση των ΗΠΑ να συναινέσουν σε μια ειρήνη με Ρωσικούς όρους. Ο Ρώσος ειδικός Κυρίλ Στρελνίκοφ αναφέρει ότι έχουν αναφερθεί πολλοί λόγοι για την μη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο που απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την δυτική οικονομία, αφού με τα νέα δάνεια 300 δισ σε χρήμα και άλλα 150 δισ σε όπλα πάνε στους Ουκρανούς, σε άρθρο του σε πρακτορείο ειδήσεων.

“Αναφέρθηκε το σενάριο περί κερδών από Αμερικανούς και άλλους αγγλοσάξωνες βιομηχάνους που θέλουν πρόσβαση στην Ουκρανία, ακούσαμε θεωρίες για την υποστήριξη του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, για την απομάκρυνση της Ευρωπαϊκής αγοράς από την Μόσχα, την εξάλειψη ενός παγκόσμιου ανταγωνιστή στο πρόσωπο της Ρωσίας, αλλά όλα αυτά κατά κάποιο τρόπο δεν ήταν πολύ πειστικά.

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δόθηκε από μια τυχαία (στην πραγματικότητα όχι) δήλωση που έγινε από ένα σκληροπυρηνικό γεράκι των Δυτικών, τον Αμερικανό Γερουσιαστή Λίντσευ Γκράχαμ, σε πρόσφατη συνέντευξη στο CBS.

Πριν από λίγο καιρό ο Γκράχαμ διατύπωσε ότι όλη η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία, πρέπει να θεωρηθεί ως δάνεια, τα οποία, φυσικά, θα πρέπει να αποπληρωθούν. Ποιος είναι ο λόγος που οι Ουκρανοί βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο πυρά

Ο Γερουσιαστής ανακάλυψε ένα μεγάλο μυστικό για τον λόγο που οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να δίνουν βοήθεια στο θέμα της Ουκρανίας με κάθε τρόπο. Ο ίδιος, σχολιάζοντας την παραδοσιακή ατζέντα, δήλωσε ότι «τα κύρια συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία αφορούν τον έλεγχο των ορυκτών πόρων της».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πολιτικό, «η Ουκρανία κάθεται πάνω σε ορυκτούς θησαυρούς, που είναι τρομερά σημαντικοί (για τις Ηνωμένες Πολιτείες) και αφορούν ορυκτά αξίας τουλάχιστον 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Ο Γερουσιαστής, ήταν αγανακτισμένος που αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου, και ως εκ τούτου πρέπει να σωθούν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Λέει ψέματα ο κύριος Γκράχαμ; Όχι, αυτή τη φορά δεν λέει ψέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από εξειδικευμένες δυτικές δομές, η Ουκρανία την εποχή της ίδρυσης του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ήταν μια από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου σε φυσικούς πόρους.

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι στην Ουκρανία, εκτός από τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων (μόνο ο άνθρακας αξίας 11,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων), υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα τιτανίου και σιδήρου στον κόσμο, υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα λιθίου και άλλων σπάνιων και πολύτιμων μετάλλων και στοιχείων ( δημήτριο, ύτριο, λανθάνιο, νεοδύμιο, νέον, νικέλιο, κ.λπ.).

Χωρίς αυτά τα μέταλλα είναι αδύνατο να παραχθούν χιλιάδες προϊόντα, από αεροσκάφη και smartphone μέχρι μικροκυκλώματα, μπαταρίες και πράσινη ενέργεια. Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, 117 από τα 120 μέταλλα και ορυκτά που είναι κρίσιμα για μια οικονομία υψηλής τεχνολογίας, μπορούν να εξορυχθούν στην Ουκρανία (τουλάχιστον 8.700 κοιτάσματα). Στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών στις οποίες ο Θεός έστειλε τους περισσότερους φυσικούς πόρους, η Ουκρανία ανήκει στην τέταρτη θέση.

Οι δυτικές χώρες, μαζί με την ελίτ του Κιέβου, ξεκίνησαν μια σειρά από έργα που σχετίζονται με την μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Ουκρανίας, τους οποίους ονόμασαν «κρίσιμη ορυκτή υπερδύναμη». Οι δυτικές εταιρείες άρχισαν να λαμβάνουν παρτίδες αδειών για να αναπτύξουν και να εξάγουν οτιδήποτε πολύτιμο είχε η Ουκρανία.

Μόνο το 2022 μ.Χ., η ουκρανική κυβέρνηση έλαβε περισσότερες από εκατό αιτήσεις για χορήγηση αδειών. Φυσικά, εντελώς τυχαία, αυτό συνέπεσε με μια εκρηκτική άνοδο των τιμών των αντίστοιχων πόρων και μια απότομη αύξηση της ζήτησης για αυτούς.

Για παράδειγμα, το λίθιο, χωρίς αυτό, δεν θα κινηθεί ούτε ένα drone ή ηλεκτρικό σκούτερ αφού είναι αναγκαίο για τις μπαταρίες τους. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2030 μ.Χ., το 27% όλων των οχημάτων στον κόσμο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Κατά το παρελθόν έτος, η τιμή του λιθίου αυξήθηκε κατά 600%, και τα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4000%. Την ίδια στιγμή, στην Ουκρανία υπάρχουν τουλάχιστον 500 χιλιάδες τόνοι κοιτασμάτων λιθίου (ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα στον πλανήτη).

Αλλά ο πόλεμος έδωσε τέρμα σε αυτά τα σχέδια της δύσης  πριν ξεκινήσουν. Μόνο τον πρώτο χρόνο του πολέμου, το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα, το 11% των κοιτασμάτων πετρελαίου, το 20% των κοιτασμάτων αερίου, το 42% των κοιτασμάτων μετάλλων και το 33% των κοιτασμάτων σπάνιων στοιχείων,  τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο, με αποτέλεσμα η Δύση να περιέλθει σε ομοιόμορφο παροξυσμό.

Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, ακόμη και αν τα σύνορα επαφής παραμένουν εκεί που είναι αυτή την στιγμή, τότε η Ουκρανία (δηλαδή η Δύση) θα χάσει για πάντα την πρόσβαση στα δύο τρίτα των φυσικών πόρων της Ουκρανίας.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλες δυτικές επιχειρήσεις, που ουσιαστικά κάνουν πολιτική στις χώρες τους, με τον ουκρανικό πλούτο στις αποθήκες τους, έπεισαν τις κυβερνήσεις τους να ζητήσουν με την μορφή τελεσίγραφου να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους.

Οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, έκαναν λαθραία προμήθειες όπλων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία εις βάρος των φορολογουμένων τους. Σε περίπτωση νίκης του ΝΑΤΟ, θα λάβουν 12 τρισεκατομμύρια  για όλες αυτές τις επενδύσεις, οπότε θα ρεφάρουν.

Στη συνέντευξή του, ο γερουσιαστής Γκράχαμ είπε: «Το πώς θα καταλήξει η Ουκρανία είναι θέμα υψίστης σημασίας». Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά για την Ρωσία αυτό είναι θέμα επιβίωσής της, και για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς είναι θέμα χρημάτων για τις τσέπες τους.

Αν κάτι μας διδάσκει η ιστορία, είναι ότι αυτοί που παλεύουν για χρήματα πάντα χάνουν. Αυτό σημαίνει ότι η νίκη θα είναι αναπόφευκτα δική μας και αργά ή γρήγορα θα προκληθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση σε πολλές χώρες”, κατέληξε ο ίδιος.

Με λίγα λόγια Ρώσοι και Αμερικανοί παλεύουν για τα τεράστια αποθέματα ορυκτών μετάλλων της Ουκρανίας, και αν χάσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, υπάρχει κίνδυνος τεράστιας οικονομικής καταστροφής (https://www.triklopodia.gr/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%87%ce%b8%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bf%ce%bb/).

 

Ανησυχία και προβληματισμό στο ΝΑΤΟ: Τα νούμερα «δεν βγαίνουν» – 700.000 Ρώσοι στρατιώτες σε «αναμονή» για την έναρξη της κύριας επίθεσης! Έπεσαν έξω όλες οι εκτιμήσεις και τα σχέδια - Τί αποκάλυψε ο Β.Πούτιν. Ανησυχία και προβληματισμό στην διοίκηση του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία προκάλεσε η σοβαρή αποκάλυψη του Β.Πούτιν πως 700.000 Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν(;) στις επιχειρήσεις.

Η τελευταία ενημέρωση των Ουκρανών- και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ-Βρετανίας – έκανε λόγο για 550.000 Ρώσους στρατιώτες. Η απόκλιση είναι μεγάλη ακόμη και από την προηγούμενη αναφορά του Ρωσικού ΥΠΑΜ η οποία έκανε λόγο για 617.00 Ρώσους στρατιώτες.

Αν η Ρωσία κατάφερε να κινητοποιήσει 100.000 στρατιώτες χωρίς – και αυτό είναι το μείζον θέμα- επιστράτευση, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο για την Ουκρανία. Τα νούμερα δεν βγαίνουν με βάση και τις απώλειες της. Η καταστροφή της είναι 100% δεδομένη εκτός και αν εμπλακεί πολύ ενεργά το ΝΑΤΟ.

Επίσης, ένα ακόμη μείζον θέμα, είναι γιατί το Ρωσικό ΥΠΑΜ δεν χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις τους 700.000 στρατιώτες αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τους. Γιατί στα πολεμικά μέτωπα είναι φανερό πως επιχειρούν μικρές ομάδες ενώ κάποια μέτωπα “παγώνουν” για άγνωστο λόγο για αρκετό καιρό.

Η κύρια Ρωσική επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και αυτό έχει γίνει αντιληπτό στο Κίεβο. Ο στόχος πρέπει να είναι μεγάλος και όχι απλά το Ντονμπάς για να μην τους έχει χρησιμοποιήσει ακόμη η Μόσχα.

Κίεβο; Χάρκοβο; Μάλλον θα μάθουμε σύντομα… Β.Πούτιν: Επί ποδός πολέμου Ρώσοι 700.000 στρατιώτες  Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι σχεδόν 700.000 στρατιώτες συμμετέχουν επί του παρόντος στην επίθεση στην Ουκρανία.

“Έχουμε σχεδόν 700.000 στρατιώτες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, δήλωσε ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας τον επίσημο όρο για τημ στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ., κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με παρασημοφορημένους στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι 617.000 άνδρες συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της επίθεσης που διεξάγει η Ρωσία από τον Μάιο στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Οι προβλέψεις της Ουκρανίας ήταν για 550.000 Ρώσους στρατιώτες. Πριν λίγες ημέρες, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε μια ομάδα ρεκόρ(!) – όπως τη χαρακτήρισε- των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού ΥΠΑΜ, έως και 550.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η έκθεση πληροφοριών ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2022 μ.Χ., μόνο 180.000 στρατιωτικό προσωπικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στην Ουκρανία. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το μέγεθος του Ρωσικού Στρατού υπολογιζόταν σε 400.000 στρατιώτες.

Εκτός από το προσωπικό, έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων με τις περιοχές Belgorod, Kursk και Bryansk και στο έδαφος του Ντονμπάς-Ζαπορίζια, Χερσώνα..

150.000 στρατιώτες είχε ζητήσει άμεσα το Κίεβο. Με βάση τον υπολογισμό των 550.000 Ρώσων στρατιωτών, το Κίεβο είχε ζητήσει από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να ετοιμάσουν μια δύναμη 150.000 Ουκρανών στρατιωτών «το συντομότερο δυνατό».

Το Κίεβο σχεδίαζε να κινητοποιήσει τουλάχιστον 150.000 Ουκρανούς στο πρώτο στάδιο. Αυτός είναι ακριβώς ο αριθμός που σχεδίαζαν να εκπαιδεύσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ για να αποκρούσουν την καλοκαιρινή επίθεση της Ρωσίας. Το πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση και αν τα ρωσικά στρατεύματα σκοπεύουν να περιμένουν μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης των Ουκρανών, είναι δύο πολύ σοβαρά ζητήματα.

Ο αριθμός δεν βγήκε τυχαία, αυτά είναι ακριβώς τα δεδομένα που είχε στείλει το Κίεβο στο ΝΑΤΟ απαιτώντας προετοιμασίες «το συντομότερο δυνατό».  Για να βγει το νούμερο αυτό, ο Ζελένσκι πέρασε νέο νόμο για την επιστράτευση και μείωσε την ηλικία από τα 27 στα 25 έτη.

Η μείωση του ορίου ηλικίας θα μπορούσε να οδηγήσει 100.000 Ουκρανούς στον Στρατό. Σε δεύτερη φάση το Κίεβο χρειάζεται επιπλέον 150.000 Ουκρανούς στρατιώτες. “Είναι απαραίτητο να στείλουμε τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες στο μέτωπο αμέσως για να σταματήσει η προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων” ανέφεραν οι Ουκρανικές στρατιωτικές αρχές στον Ζελένσκι.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συγκροτεί από το φθινόπωρο 10 νέες ταξιαρχίες. Πέντε από αυτές είναι σχεδόν έτοιμες να σταλούν στο μέτωπο, άλλες πέντε αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξοπλισμό, όπλα και προσωπικό.

Το Κίεβο θα ρίξει αυτούς τους 50.000 στρατιώτες στην μάχη στο εγγύς μέλλον, καθώς οι απώλειες υπερβαίνουν ήδη τους αριθμούς που στέλνονται στο μέτωπο. Βγαίνουν αυτά τα νούμερα; Φυσικά όχι. Ούτε οι 300.000 επαρκούν. Όλα οδηγούν στην αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/anhsuxia-kai-problhmatismo-sto-nato-ta-noumera-den-bgainoun-700-000-rwsoi-stratiwtes-se-anamonh-gia-thn-enarksh-ths-kurias-epitheshs/)…

 

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους Κινέζους σε μάχες χαρακωμάτων για την εισβολή στην Ταϊβάν – ΗΠΑ: “Θα επιτεθούν μαζί Ρωσία και Κίνα”. Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία πως βοηθά την Κίνα να προετοιμάσει την εισβολή στην Ταϊβάν. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν το Κογκρέσο πως αυτό που φαίνονταν “αδιανόητο” πριν λίγα χρόνια τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό:

Η Ρωσία δεν εκπαιδεύει μόνο τον Κινεζικό Στρατό αλλά οι δύο χώρες θα συγχρονιστούν για την επίθεση στην Ταϊβάν. HΠΑ: Η Ρωσία εκπαιδεύει την Κίνα – Πιθανή δεύτερο μέτωπο. Το ζήτημα μιας “κοινής εισβολής στην Ταϊβάν από Ρωσία και Κίνα” αναλύθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Με τον όρο αυτό, οι Αμερικανοί δεν εννοούν μια κοινή επίθεση στην Ταϊβάν από Ρωσία και Κίνα αλλά ότι η Ρωσία θα μπορούσε να συντονιστεί στρατιωτικά με την Κίνα για να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εάν επιτεθεί στην Ταϊβάν. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν οι Αμερικανοί εννοούν άλλο μέτωπο εκτός από αυτό της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά, η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Avril Haines, μίλησε στο Κογκρέσο για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Κίνα και την Ρωσία να ασκούνται μαζί για την Ταϊβάν και να αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου η Κίνα θέλει σίγουρα η Ρωσία να συνεργαστεί μαζί της. Και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να μην το κάνουν αυτό” είπε η Χέινς.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σημείωσε ότι υπάρχει μια «χωρίς σύνορα εταιρική σχέση» μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της πολιτικής, καθώς και της στρατιωτικής και τεχνολογικής σφαίρας.

Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι «ανησυχεί ακόμη περισσότερο για τις απαιτήσεις στρατιωτικής ισχύος σε ένα περιβάλλον όπου» η Ρωσία και η Κίνα «θα συνεργαστούν σίγουρα και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη» είπε ο αντιστράτηγος Jeffrey Kruse.

«Η ουσία είναι ότι, βασικά, αν είχαμε μια σύγκρουση με έναν, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχουμε και ένα δεύτερο μέτωπο», γεγονός που επηρεάζει τον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Εωσικές και κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις ακόμη και αν δεν είναι διαλειτουργικές, «θα ήταν σίγουρα συνεργάσιμες και θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη στην δομή και τον σχεδιασμό των δυνάμεων».

Ο Χέινς συμφώνησε ότι ένας πόλεμος δύο μετώπων είναι πιθανός, ενώ η πιθανότητα «εξαρτάται από το σενάριο». Oι Κινέζοι κατασκεύασαν ομοίωμα της Ταϊβάν! Εκπαίδευση σε drones FPV. Πολυάριθμα βίντεο δείχνουν Κινέζους στρατιώτες του PLA να χρησιμοποιούν μακέτες πόλεων της Ταϊβάν για τις στρατιωτικές τους ασκήσεις.

Οι Αμερικανοί εντόπισαν μια δεύτερη Ταϊβάν στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας. Οι Κινέζοι είχαν κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο του οδικού δικτύου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν.

Οι Κινεζικές δυνάμεις ασκούνται πάνω στην κατάληψη οχυρώσεων και χαρακωμάτων τύπου Ουκρανίας σε επιχειρήσεις με drone αντί-FPV και drones FPV. Σε αρκετές ασκήσεις συμμετέχουν και Ρώσοι αξιωματικοί οι οποίοι καθοδηγούν τους Κινέζους και τους μεταφέρουν την εμπειρία τους από την Ουκρανία πάνω σε μάχες και τακτικές του ΝΑΤΟ (https://warnews247.gr/diethnh/kina/rwsoi-ekpaideuoun-tous-kinezous-se-maxes-xarakwmatwn-gia-thn-eisbolh-sthn-taiban-hpa-eimaste-konta-sto-adianohto-rwsia-kai-kina-tha-polemhsoun-mazi/).


Νέες απειλές Μεντβέντεφ: «Αν το NATO κινηθεί εναντίον της Κριμαίας θα ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος». Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 «Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 «Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αργκουμέντι ι Φάκτι» (Аргументы и Факты, «Επιχειρήματα και γεγονότα»). «Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη την Βορειοατλαντική συμμαχία. Τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους» (https://www.iefimerida.gr/kosmos/mentbentef-nato-krimaia-g-pagkosmios-polemos).

 





 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου