Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι το γνωστό η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγινε πάρα πολύ ισχυρή από την μοναρχία των Ιουλιακλαυδιανών, όταν ηγέτες της ήταν ο Καίσαρας και ο Αύγουστος, οι οποίοι κατάφεραν να την κάνουν μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της εποχής, τόσο πολιτικά σου και στρατιωτικά και οικονομικά, ιδίως μετά την λήξη στην εμφυλίων πολέμων στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και την νίκη της στους Καρχηδονιακούς Πολέμους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_73.html).

Όμως δεν ήταν όλοι οι διάδοχοι τους όπως που τους ακολούθησαν το ίδιο άξιοι με αυτούς, αφού ο επόμενος διάδοχος μετά τον Αύγουστο, ο Τιβέριος που ήταν στρατιωτικός στο επάγγελμα και έκανε σφιχτή οικονομική πολιτική, ενώ ο Καλιγούλας ο οποίος τον διαδέχτηκε ήταν μία σωστή καταστροφή για την Αυτοκρατορία και την αποσάρθρωσε οικονομικά και πολιτικά.

Την περίοδο του ακολούθησε τον διαδέχτηκε ένας ικανότερος Αυτοκράτορας, ο Κλαύδιος, ο οποίος προσπάθησε με τον τρόπο του ανασυγκροτήσει οικονομικά πολιτικά και στρατιωτικά την Αυτοκρατορία και δεν την επέκτεινε.

Όμως και τον αρκετά ικανό Αυτοκράτορα,  δια την περίοδο τον διαδέχτηκε μετά από δολοπλοκίες της μητέρας της Αγριππίνας της Νεότερης, ο ανίκανος και διεφθαρμένους σεξουαλικά, οικονομικά και πολιτικά Αυτοκράτορας Νέρωνας της Ρώμης.

Αυτός κατάφερε να καταστρέψει την Αυτοκρατορία αυτός με την πολιτική του καταπίεση και εξόντωσε για να ευχαριστήσει την μητέρα του Αγριππίνα που τον ανέβασε στον και κατάφερε να καταστρέψει την Αυτοκρατορία αυτός με την πολιτική του  να  την φέρει στο μεγαλύτερο μέρος σε μεγάλη φτώχεια με αποτέλεσμα να αρχίσουν εξεγέρσεις εναντίον του.

Πραγματικά σύντομα ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ο λαός και ο στρατός της επαναστάτησαν και σύντομα ο Νέρωνας έπεσε από την εξουσία και άρχισε ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος για την διαδοχή του και την εξουσία μεταξύ των διαδόχων του, του Γάλβα, του Όθωνα, του Βιτέλιου και του Βεσπασιανού που είχε την βοήθεια του γιου του, του Τίτου.

Τελικά μετά από μία άγρια διαμάχη στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, αυτός που κατάφερε να επικρατήσει τελικά ήταν όπως Βεσπασιανός με τον για του τον Τίτο, ο οποίος και ήταν και διάδοχος του πατέρα του στην συνέχεια, όταν έληξε ο εμφύλιος πόλεμος στην Αυτοκρατορία.

Αν και ο Τίτος φαινόταν να είναι εάν σκληρό άτομο, κατάφερε να δείξει αρκετή διοικητική ικανότητα, όπως και ο πατέρας του και να διοικήσει ικανοποιητικά το κράτος και να το ανορθώσει σε όλους τους τομείς.

Παρόλα αυτά επί των ημερών του έγινε η έκρηξη του Ηφαίστειου του Βεζούβιου στην Ιταλία και έγινε μεγάλο σεισμός στην περιοχή αυτή και η πόλεις που ήταν κοντά στην Πομπηία καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ η Πομπηία αφανίστηκε τελείως κάτω από την λάβα.

Και παρόλα αυτά, ο Τίτος προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να επιτύχει την επανασυγκρότηση της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα πέθανε δηλητηριασμένος, όπως λέγεται από τον αδερφό του τον Δομιτιανό, ο οποίος το πήρε το θρόνου με τον θάνατο του.

Όμως την καταστροφή αυτή του εκμεταλλευτήκαν οι βάρβαρες φυλές από τις άκρες σε Αυτοκρατορίας, όπως λόγου χάρη οι Πέρσες και οι Γερμανοί και οι Δάκες και επιτέθηκαν στην Αυτοκρατορία βλέποντας την αποδυναμωμένη.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει πάρα πολύ στις μέρες μου και την ιστορία της Αμερικής ιδίως μετά  την λήξη του Αμερικανικών εμφυλίου, αλλά κυρίως τις νίκες των Αμερικανών κατά των Γερμανών στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και κυρίως στον 2ο που ήταν το πιο σημαντικός.

Γιατί αυτός ο πόλεμος ανέδειξε την Αμερικανικής από τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, χάρις στις πολιτικές του οποίου ιδρύθηκε επίσης αργότερα από τους διάδοχους του και το ΝΑΤΟ.

Τον Ρούζβελτ διαδέχτηκε ο Τρούμαν και αυτόν ο στρατιωτικός Άιζενχαουερ, ο οποίος κατάφερε να μειώσει τα έξοδα και τα άμεσα πολεμικά μέτωπα των ΗΠΑ,  ενώ μετά την σύντομη Προεδρεία του Τζων Κένεντι που ήταν αγαπητός από τους Αμερικανούς.

Τον Κένεντι τον διαδέχτηκαν οι Πρόεδροι Τζόνσον, Νίξον και Φορντ, οι οποίοι κατέστρεψαν την Αμερικανική οικονομία και κοινωνία με τους πολέμους  που ξεκίνησαν στο Βιετνάμ (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_15.html), τους οποίους χρηματοδότησαν, όπως επίσης και με σκάνδαλα υποκλοπών και καταπίεσης σαν το watergate.

Η Προεδρίες του Κάρτερ, αλλά κυρίως του Ρίγκαν που τον διαδέχτηκε ήταν οι ποιο κρίσιμες και ο Ρίγκαν κατάφερε τελικά να νικήσει τον Ψυχρό Πόλεμο για τους Αμερικανούς και να δημιουργήσει την Αμερικανική Μονοκρατορία που διήρκησε για 20 περίπου χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ την ίδια ακριβώς πολιτική ακολούθησαν στην συνέχεια και οι Πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος, όπως επίσης και ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Όμως, η μεγάλη παρακμή της Αμερικής συνέβη επί της Προεδρίας κυρίως του Τζορτζ του Νεότερου, όπως επίσης και τον Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι κατάφεραν με τις καταστροφικές πολίτικες τους στην οικονομία, την κοινωνία και τον στρατό, να διαλύσουν την Αμερικανική οικονομία και να διαταράξουν την Αμερικανική κοινωνία και μόνο η Προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε κάπως να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή.


{Την Αμερική αποδυνάμωσαν επίσης πάρα πολύ και οι ήττες των Αμερικάνων στα κράτη του Αφγανιστάν, του Ιράκ και έμμεσα και της Συρίας στα οποία είχαν εισβάλει με αφορμή τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβριου, ενώ στο τέλος οι Αμερικανοί αποσύρθηκαν ηττημένοι από αυτά}.

Και αυτό γιατί ο Τραμπ πραγματικά αν και παρέλαβε μία διαλυμένη οικονομία από τους προκάτοχους του και με τις γνώσεις του στα οικονομικά ως επιχειρηματίας, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε νέους πολέμους, κατάφερε σύντομα να την ανακάμψει.

Με τον Μπάιντεν, ο οποίος κατέλαβε την ηγεσία με νόθο πραξικόπημα (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του Χάντερ είναι μπλεγμένος σε άπειρα οικονομικά, σεξουαλικά και κοινωνικά σκάνδαλα, ακόμη και με την ίδια του την οικογένεια, π.χ. τα εγγόνια και την κόρη του.

Με αυτή του την συμπεριφορά ο Μπάιντεν και ο γιος του θυμίζουν ως περισσότερο τον Καλιγούλα, όπως επίσης και τους Βοργίες, ενώ έχουν και σχέσεις με την μαφία, ενώ με την κακή οικονομική του πολιτική κατάφερε να φέρει ΗΠΑ, πέρα από τις ήττες του σε πολλά πολεμικά μέτωπα, σε πλήρη σχεδόν ανυποληψία, οικονομική και πολιτική κατάρρευση, ενώ ήταν μαριονετα στα χεριά πολλών άλλων ανθρώπους, όπως ακριβώς στον Νέρωνας στην εποχή του, τον χειραγωγούσαν οι αυλικοί του.

Όλα αυτά, δηλαδή η κακή οικονομική κοινωνική πολιτική του Μπάιντεν, σε συνδυασμό με την καταπίεση του μεγαλύτερου μέρους του Αμερικανικού λαού και των πολιτικών του αντιπάλων, όπως και ένα επικίνδυνο οικονομικό τραχύ κατά πολλούς ετοιμάζεται να συμβεί στις ΗΠΑ και αναμένεται να είναι ανάλογο του 1.929 μ.Χ. μπορεί να φέρουν αυτή την χώρα σε έναν νέο  Ψυχρό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_97.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html).

Ενώ παράλληλα οι ήττες των Αμερικάνων σε εκστρατείες σε πάρα πολλές χώρες όπου εισέβαλαν στο τέλος ηττήθηκαν κατά κράτος από την Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τους BRICS, παράλληλα σε έναn νέο δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_97.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html).

Στον οποίο αυτή τη φορά δεν θα κερδίσουμε η κλίκα που υποστηρίζει τον Μπάιντεν, αλλά οι αντιπάλοι τους, ενώ και ο νόμιμος Πρόεδρος των ΗΠΑ που είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και θα καταφέρει να επανεκλέγει ξανά στην Αμερική, ενώ αν οι αντίπαλοι του προσπαθήσουν να αρπάξουν την εξουσία, με εκλογικό ή ΜΚΟ πραξικόπημα, θα νικήσει ο Τραμπ και η ηγεσία του, έχοντας επίσης και την υποστήριξη του στρατού εκτός από τον λαό των ΗΠΑ.

Είναι επίσης γνωστό ότι στις ΗΠΑ υπάρχει το μεγάλο σεισμικό ρήγμα, αυτό του Αγίου Ανδρέα, όπως επίσης και το ρήμα του Νέου Μεξικού, ενώ εκτός αυτών υπάρχει και το μεγάλο Υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν.

Το οποίο όπως είναι γνωστό, εάν εκραγεί μπορεί να καταστρέψει όπως λέγεται ολοκληρωτικά πάνω από τις μισές ΗΠΑ,  κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί είτε επί Τραμπ, όταν αυτός επιστρέψει στην Προεδρία, είτε ακόμα και επί Μπάιντεν πριν από την πτώση του.

Οι παραπάνω δύο ιστορίες που προαναφέρθηκαν θυμίζουν πάρα πολύ και την ιστορία της Μινωικής Κρήτης, της οποίας η δύναμη όπως είναι γνωστό καταστράφηκε από την έκρηξη του Ηφαιστείου της Θήρας, από τον σεισμό που ακολούθησαν την καταστροφή αυτή (ενώ καταστράφηκε και ο στρατός και ο στόλος της), όπως και τους εμφύλιους πόλεμους, όπως και στο τέλος από την εισβολή των ομοεθνών της Μυκηναίων που στην συνέχεια κατέλαβαν την Κρήτη.

Εδώ μπορει να ειπωθεί ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δηλαδή μίας καταστροφή της Αμερικής, θα θυμίζει πάρα πολύ και την καταστροφή της Ατλαντίδας που σύμφωνα με τον Πλάτωνα και αυτή είχε πάρα πολύ στρατιωτική ισχύ.


Και στην συνέρια επεκτάθηκε με αυτή ως την Μεσόγειο (ενώ οι Άτλαντες έγιναν βίαιοι και ασεβείς και υποστηριζόταν μόνο στην πολεμική δύναμη, αλλά παρόλα αυτά, στο τέλος οι Άτλαντες ηττήθηκαν από τους Έλληνες, υπό την ηγεσία των Αθηναίων και στο τέλος η Ατλαντίδα καταστράφηκε ολοκληρωτικά από πολλούς συνέχεις σεισμούς, από τεράστια παραλιακά κύματα, όπως επίσης και από εκρήξεις Ηφαιστείων (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.html, https://alophx.blogspot.com/2022/10/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2020/09/yellowstone.html).

Όλο δε αυτό το σκηνικό, δηλαδή της καταστροφής μιας μεγάλης και ισχυρής υπερδύναμης με φωτιά που έπεσε από τον ουρανό, όπως ακριβώς συνέβη και με τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μπορεί ανετά να επαναληφθεί στις μέρες μας.

 Ειδικά αν αυτό συμβεί σε συνδυασμό με έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος αν χρησιμοποιηθούν σε αυτόν πυρηνικά όπλα (π.χ. στο Ιράν-https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html), από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, θα έχει σιγουρά ένα εκρηκτικό μοναδικό πυρηνικό τέλος.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου