Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό η Ρωσία έχει διαχρονικά σχέσεις και συμμαχίες με πάρα πολλούς λαούς της Ευρώπης η οποία ούτε στην αρχή ήταν σε πολλές φορές και περιπτώσεις ηταν στην αρχή σύμμαχοι των Ρώσων, όμως στην συνέχεια στράφηκαν εναντίον της και εισέβαλαν σε αυτή.

 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του είδους ήταν η περίπτωση της Τουρκίας του Κεμάλ Αττατούρκ. Όπως είναι γνωστό αυτός είχε αρχικά συμμαχήσει με τους Σοβιετικούς του Λένιν/ κομμουνιστές όσο πολεμούσε με την Ελλάδα, ενώ μόλις κατάφερε να την νικήσει στην συνέχεια, πρόδωσε τους Ρώσους και συμμάχησες με τους δυτικούς ενάντια στην Ρωσία.

Στην συνέχεια της συμμαχίας αυτής, έλαβε πολλά χρήματα και όπλα όπως και μεγάλη διπλωματική και πολιτική υποστήριξη από την Δύση, ενώ σχημάτισε ένα σκληρό εθνικιστικό κεμαλικοί καθεστώς, μετά την ήττα των Τούρκων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης και τον ανταρτοπόλεμο που διεξήγαγε ενάντια στους Έλληνες και στην σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης .

Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχαστεί να αναφερθεί ότι ετοιμάζεται ότι οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ διέπλαξαν γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στην Ανατολική Θράκη, όπως επίσης και στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο με πάνω από 500.000 συνολική νεκρούς.

Και παράλληλα ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι δολοφονήθηκαν από αυτούς όπως και επίσης μισό εκατομμύριο Ασσυροχαλδαίοι και Κούρδοι, ενώ συνέπεια της Μι κρατικής Καταστροφής ήταν δύο εκατομμύρια Έλληνες δεν ξεριζωθούν από τις προαιώνιες εστίες τους και να έρθουν στην κυρίως Ελλάδα ως προσφυγές στους ομοεθνείς τους Έλληνες.

Αλλά δεν ηταν οι Τούρκοι ο μόνος λαός που έκανε το ίδιο πράγμα με την Ρωσία. Άλλο ένα παράδειγμα αυτό του είδους είναι και το κράτος του Ισραήλ, το οποίο ενώ αρχικά ήταν σύμμαχο με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν ενάντια στους Άραβες για το ψήφισμα για την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους και στον πρώτο Αραβοϊσραηλινό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html) στην συνέχεια, όμως στο τέλος και το Ισραήλ πρόδωσε τους Ρώσους και συμμάχησε με την Δύση.

Για την προδοσία του αυτή το Ισραήλ έλαβε από την Δύση πολλά διπλωματικά, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά ανταλλάγματα, όπως επίσης και την βοήθεια να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, ενώ πιο πριν είχε καταφέρει να κερδίσει την ανεξαρτησία του του διεξάγοντας έναν ανταρτοπόλεμο ενάντια στους Βρετανούς και τους Άραβες Παλαιστίνιους.

Πιο πριν οι Εβραίοι είχαν μάθει να πολεμούν συμμετέχοντας ως εθελοντές στο πλευρό των συμμάχων ενάντια στους Γερμανούς στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ενώ παράλληλα με τον ανταρτοπόλεμο τω απελευθερωτικών/τρομοκρατικών για άλλους οργανώσεων της Χαγκάνα και Στερν είχαν μάθει να πολεμούν και εναντίον των Βρετανών στην περιοχή της Παλαιστίνης.

Συνέπεια της δράσης των οργανώσεων αυτών στην Παλαιστίνη ήταν η μεγάλη καταστροφή, αλλιώς Νάκμπα, ηταν ο θάνατος χιλιάδων Παλαιστινίων, όπως επίσης και οι εκδίωξη πάνω από 700.000 από αυτούς από την περιοχή της Παλαιστίνης, ενώ άλλες 500.000 εκδιώχθηκαν με τον πόλεμο του 1.967 μ.Χ. και πάνω από 1 εκατομμύριο στις μέρες μας με τον πόλεμο Χαμάς και Ισραήλ από την Γάζα (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html).

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι η τακτική δηλαδή εξολόθρευσης άλλων λαών για να εποικίσουν κατακτητές την γη τους, δεν έγινε μόνο από τους Τούρκους και τους γάλους, αλλά και στην Αμερική με τους Ινδιάνους από Βρετανούς και Αμερικάνους.

Τα ιδιά έκαναν οι Βρετανοί με τους Μπόερς στην Αφρική, στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας και στην Ινδία, αλλά επίσης το ίδιο έπραξαν και οι Ιταλοί με τους Αιθίοπες και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί όταν εισέβαλαν στην Ρωσία.

Αφού και εκεί προσπάθησαν να αφανίσουν τον τοπικό πληθυσμό, αρπάζοντας τον πλούτο και την γη του και κάνοντας τους σκλάβους ενώ ακριβώς το ίδιο πράγμα έκαναν και οι Ιάπωνες στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο με την κίνα και τους λαούς της Νότιας και Ανατολικής Ασίας

Όμως που υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις αυτό το είδος ενάντια στην Ρωσία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του είδους ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που ως γνωστόν δημιουργήθηκαν μετά από έναν εμφύλιου πόλεμο μεταξύ των Αμερικανών και των Βρετανούς, τον λεγόμενο και πόλεμο της Αμερικάνικης ανεξαρτησίας, όπως και τον Αμερικανικό εμφύλιο που συνέβη σχεδόν 180 χρόνια αργότερα.

Οι Αμερικάνοι ήταν σύμμαχοι και των Ρώσων τόσο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως σύντομα τους πρόδωσαν στο Ψυχρό Πόλεμο και στράφηκαν εναντίον τους με σκοπό να τους καταστρέψουν, ενώ το ίδιο ακριβώς προσπαθούν και στις μέρες μας και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μετά την λήξη του Ψυχρού Πόλεμου ως και την εποχή μας, με αφορμή το Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Παρεμφερής ήταν και η κατάσταση της συμμαχίας των Βρετανών με τους Ρώσους, των οποίων το κράτος είχε αρχίσει να ισχυροποιείται αμέσως μετά την λήξη του Αγγλικού Εμφυλίου (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_38.html). Οι Βρετανοί ηταν σύμμαχοι με τους Ρώσος στους Ναπολέοντος Πολέμους, όπως επίσης και στους δύο Παγκόσμιο Πολέμους, όμως κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μου στάθηκαν και αυτοί εναντίον τους με σκοπό να καταστρέψουν τους Ρώσους και συνεχίζουν την ίδια πολιτική μέχρι και τις μέρες μας εναντίον των Ρώσων.

Ταν και ακριβώς συνέβησαν και με τους Γάλλους  του Ναπολέοντα που είχαν καταφέρει να γίνουν υπό την ισχυρή ηγεσία του αμέσως μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου στην Γαλλία,  εξαιτίας στις Γαλλικές Επανάστασης (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html).

Οι Γάλλοι και οι Ρώσοι ήταν σύμμαχοι για μικρό διάστημα πριν γίνουν ξανά αντίπαλοι του σήμα και οι Γάλλοι ηττηθούν με την εισβολή του Ναπολέοντα στην Ρωσία, όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, είχαν στον Ψυχρό Πόλεμο φιλικές σχέσεις με την Ρωσία επί Ντε Γκολ, ως την εποχή μας. Και μόνο με την άνοδο του Μακρόν στην εξουσία της Γαλλίας και με αφορμή το Ρωσοουκρανικό πόλεμο  αι οι Γάλλοι στράφηκαν για άλλη μία φορά εναντίον των Ρώσων.

Τα ίδια ακριβώς πράγματα συνέβησαν και με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς με τους οποίους οι Ρώσοι ήταν αρχικά σύμμαχοι στην Τριπλή Συμμαχία που είχε σχηματίσει ο Μπίσμαρκ, σύντομα όμως όταν την ηγεσία ανελαβε ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β’, προδόθηκαν από αυτούς  και στράφηκαν εναντίον τους, ενώ στον Α΄ΠΠ βοήθησαν τους Τούρκους στις γενοκτονίες για ιδίους λογούς των Ελλήνων, των Αρμένιων, των Ασσυροχαλδαίων και των Κούρδων.

Την περίοδο του Μεσοπολέμου η Γερμανία και η Ιταλία είχαν καλέ σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, ακόμα και μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και του Μουσολίνι, ο οποίος μάλιστα την προέτρεψε τον Χίτλερ να αποκτήσει οικονομικές και καλές πολίτικες σχέσεις με την Ρωσία, κάτι που αυτός όντως έπραξε με το Σύμφωνο μονό Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html) και είχαν συμμαχία ως και την εισβολή των Γερμανών στην ΕΣΣΔ.

Παρόλα αυτά  επί Ψυχρού Πολέμου η Ανατολική Γερμανία ήταν σύμμαχος των Σοβιετικών, η Δυτική αν και μέλος του δυτικού μπλοκ, προσπάθησε να έχει μία ισορροπημένη προσέγγιση με την Σοβιετική Ένωση και υπέγραψε τότε μαζί της πολλές οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες όπως έκανε και η Ιταλία (https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html).

Αυτή η προσέγγιση, όπως επίσης και στενές ενεργειακές οικονομικές σχέσεις (https://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html), οι οποίες μάλιστα οδήγησαν ακόμη και στην δημιουργία κοινών πετρελαϊκών αγωγών, όπως επίσης και αγωγών φυσικού αερίου συνεχίστηκε και αμέσως μετά την λέξη του Ψυχρού Πολέμου επί  Σρέντερ (και Μπερλουσκόνι στην Ιταλία) και μέχρι Μέρκελ, αλλά έληξε και αυτή που περίοδο που ξεκίνησε ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος και σε αυτόν η Γερμανία και η Ιταλία όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στράφηκαν για άλλη μία φορά εναντίον των Ρώσων.

Αλλά και οι Ιάπωνες με τους οποίους ως γνωστόν οι Ρώσοι ηταν αρχικά αντιπάλοι, έγιναν σύμμαχοι στον Α΄ΠΠ, όμως στην συνέχεια και αυτοί τους πρόδωσαν τους Ρώσους και επιτέθηκαν σε αυτούς, τόσο κατά τον Ρωσικό εμφύλιο πόλεμο με τους δυτικούς, όπως επίσης και με την επίθεση τους στο Χάλιν Γκολ στον Μεσοπόλεμο, ενώ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και στην εποχή μας πολεμήσουν τους Ρώσους στον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο και συνεχίζουν να διεκδικούν από την Ρωσία τις Κουρίλες Νήσους και την Σαχαλίνη.

Αλλά και οι Ουκρανοί που ηταν αρχικά σύμμαχοι και τον Ρώσων αμέσως μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, 2 φορές με τα πραξικοπήματα (την δήθεν «πορτοκάλι σε επανάσταση» του 2004 μ.Χ. όπως επίσης και το πραξικόπημα των νεοναζί στο Μαιντάν το 2014 μ.Χ. με των βοήθεια των δυτικών) στράφηκαν ενάντιας στην Ρωσία και προσπάθησαν να  διαπράξουν γενοκτονία ενάντια στο πλειοψηφικά Ρωσικό πληθυσμό των περιοχών της Κεντρικής, Νοτιάς και Ανατολικής Ουκρανίας ή αλλιώς Νέας Ρωσίας/Νοβορώσιας, της Μικρορωσίας κάτι που είχε σαν συνέπεια την πράξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου.

Αλλά δυστυχώς ακόμα και η πατρίδα μας η Ελλάδα και η πάντα Ελληνική Κύπρος μας, που ήταν σύμμαχοι της Ρωσίας στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους (η Κύπρος και στον Ψυχρό Πόλεμο ως τις μέρες μας και την εποχή των μνημονίων) ενώ  η Ελλάδα διατηρούσε καλές σχέσεις με την Ρωσία μέχρι σχεδόν και τις μέρες μας και την εποχή των μνημονίων, υπό την ηγεσία του  Κουλή  και με αφορμή κυρίως μετά τα μνημόνια την οικονομική εξάρτηση από την Δύση στράφηκε αυτή ενάντια εναντίον της Ρωσίας, όπως και η Κύπρος.

Τέλος πρέπει να αναφερθούν ότι ένας ακόμη Ασιατικός λαός και σύμμαχος των Ρώσων που τους πρόδωσε αρκετές φορές ηταν και η Κίνα, που συμμάχησε στον Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και στην συνέχεια τον περίπου μισό Ψυχρό Πόλεμο, τους πρόδωσε και πήγε με την μέρος της Δύσης υπό την ηγεσία του Μάο (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_12.html).

Στην Κίνα επιβλήθηκε ο κομμουνισμός μετά από εμφύλιο που ακολούθησε τον Β΄ΠΠ, ενώ στην χωρά αυτή υπήρχε και εθνικισμός πριν τον Β΄ΠΠ, ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ήττα των εθνικιστών στον Κινεζικό Εμφύλιο πόλεμο και διατηρήθηκε μόνο στην νησιωτική εθνικιστική Κίνα, δηλαδή την Ταιβάν.

Η εξέλιξη αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο μετέπειτα στην κατάρρευση και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την άνοδο θα έλεγε κανείς στην συνέχεια της Κίνας στην θέση της ηγεσίας του δεύτερου του κόσμου.

Αλλά στην εποχή μας, η Ρωσία και η Κίνα συγκυβερνούν μαζί στο χώρο αυτό, αφού έχουν δημιουργήσει εκ νέου συμμαχία ενάντια στους δυτικούς και παράλληλα και μαζί και πολλούς οργανισμούς ενάντια στην Δύση, στην Ευρωπαϊκή ένωση, στην Αμερική και στο ΝΑΤΟ, όπως λόγου χάρη τον Οργανισμός Συλλογικής Ασφαλείας, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, την Ευρασιατική Ένωση και τους BRICS (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Από τους λαούς που αναφέρθηκαν παραπάνω όλη οι δυτικοί και οι σύμμαχοι τους, δηλαδή οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, όπως επίσης και οι Έλληνες και οι Ιάπωνες αλλά και οι ουκρανοί είναι λόγω Ρωσοουκρανικού πολέμου εναντίον των Ρώσων στο 2ο νέο Ψυχρό Πόλεμο που έχει ξεκινήσει μεταξύ αυτών και των δυτικών (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Οι δυτικοί έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στα σύνορα των Ρώσων όπως ισχυρίζονται ήδη μισό εκατομμύριο στρατό, κυρίως στα σύνορα με την Πολωνία, Ρουμανία ενάντια στην Ρωσία και την Λευκορωσία.

Έτσι ώστε να εισβάλουν στην Ουκρανία για να χτυπήσουν τους Ρώσους ενώ ετοιμάζεται να κάνουν και το ίδιο σε συμμάχους των Ρώσων με τον στρατό, την αεροπορία και τον στόλο τους, κυρίως ενάντια στο Ιράν που είναι σύμμαχος των Ρώσων, όπως επίσης και της Κίνας στην Ταιβάν και στην Βόρεια Κορέα που είναι κοινός σύμμαχος της Ρωσίας και της Κίνας,  ακόμα και στην κούβα.

Από την πλευρά του σπειρώσεις έχουν καταφέρει να γίνουν εκ νέους συμμαχεί μου την Τουρκία του Ερντογάν το Ισραήλ ως ένα σημείο του Νετανιάχου αφού οι Αμερικανοί συνεχίζουν να το κριτικάρουν για τον πόλεμό του με τη Χαμάς στην Λωρίδα της γάζας αλλά επίσης και με τους Κινέζους όπως ήταν στον ψυχρό πόλεμο στους Παγκόσμιους Πολέμους και στον Ψυχρό Πόλεμο.

Όμως και στα τρία αυτά κράτη, τα οποία ως τώρα είναι συμμαχικά τους Ρώσους, υπό την ηγεσία του Ερντογάν του Νετανιάχου, όπως επίσης και Σι Ζι Πινγκ ως ηγέτες, μπορεί από τους ίδιους ηγέτες για ή άλλες να γίνει αλλαγή πολιτικές ηγεσίας και αυτές οι χώρες να στραφούν κατά των Ρώσων.

(Παραδείγματος χάριν αν το Ισραήλ συμμαχήσει με τους δυτικούς, όπως έκανες τον Ψυχρό Πόλεμο, η Τουρκία όπως έκανες τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά και στον Μεσοπόλεμο, όπως και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ηταν σύμμαχος των Γερμανών κατά της Ρωσίας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Δύσης, όπως συνέβη στην προϊστορία τους και ενάντια στην Ρωσία.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί τελικά πραγματικά και στο τέλος η Ρωσία γραφή περικυκλωμένη ουσιαστικά από όλους τους λαούς από Δύση και Ανατολή, από Βορρά και Νότο και να του φρυάξουν την πρόσβαση στην Μαύρη θάλασσα, έτσι ώστε να μην έχει αυτή έξοδο στην Μεσόγειο, στην Βαλτική θάλασσα και γενικότερα στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Μέση Ανατολή, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να ξεκινήσει η Ρωσία έναν επιθετικό αμυντικό στην ουσία πόλεμο για να βρει διέξοδο προς αυτές τις περιοχές επιτιθέμενη στα κράτη αυτά (ενώ μπορεί πρώτα να επιτεθεί φυσικά και η Δύση στην Ρωσία).

Αν επίσης η Ρωσία προκληθεί πάρα πολύ και πιεστή σε υπέρμετρο βαθμό ακόμη και πυρηνικά από τους αντιπάλους της, θα μπορούσε και αυτή, είτε να τους ανταποδώσουμε ποινικά όπλα, είτε αν αυτοί εισβάλλουν σε αυτή με τον στρατό τους να απαντήσει εναντίον τους με τακτικά και πυρηνικά όπλα και να τους καταστρέψει μαζί επίσης με τις πολιτικές ιδεολογίες, τους στρατούς, όπως επίσης και μεγάλο μέρος των λαού τους.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.







 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου