Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κατά την διάρκεια της Αρχαιότητας μία από τις Μεγαλύτερες Δυνάμεις που επικρατούσε ήταν αυτή της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας, η οποία είχε καταφέρει με υποτάξει και να κάνει υποτελή τα άλλη κράτη της περιοχής, όπως τους Βαβυλώνιους, τους Πέρσες , τους Μήδους, τους Σκύθες, τους Ελαμίτες και ακόμη και τους Αιγύπτιους.

Σύντομα όμως στην ανηλεή και καταπιεστική κυριαρχία της, μιας και η Ασσυριακή Αυτοκρατορία έκανε πάρα πολλές γενοκτονίας, σχηματίστηκε ένα μέτωπο ισχυρών κρατών, μία συμμαχία δηλαδή από τους Μήδους, τους Πέρσες και τους Σκύθες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_31.html), όπως επίσης και τους Βαβυλώνιους, οι οποίοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να νικήσουν και να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την δύναμη και την παντοδυναμία των Ασσυρίων (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_7.html).

Αντίστοιχα και στην εποχή μας η μεγαλύτερη δύναμη της Ευρώπης κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων θεωρούνταν η Γερμανία που είχε μία πάρα πολύ καταπιεστική κυριαρχίας στις χώρες που είχε αποτάξει και προσπάθησε με την βία να κυριαρχείς στην Ευρώπη, κάτι που έσυρε εναντίον της πολλές χώρες, με πιο ισχυρές την Αμερική, την Ρωσία, την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία.

Πραγματικά η συμμαχία αυτών των χωρών όπως επίσης και τον υπόλοιπο μικρότερων συμμάχων τους εναντίον των Γερμανών, είχε σύντομα θεματικά αποτελέσματα και κατάφεραν μετά από χρόνια πολέμου και σκληρές μάχες να υποτάξουν σχεδόν ολοκληρωτικά την Γερμανία και να καταστρέψουν τον ισχυρό στρατό της.

Την θέση των Ασσυρίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ως μεγάλης δύναμη την πήραν οι Βαβυλώνιοι, οι οποίοι κατάφεραν να υποτάξουν τους πρώην συμμάχους τους όπως λόγου χάρη τους Ελαμίτες και να κάνουν οι υποτελείς τους Μήδους και τους Πέρσες, όπως επίσης και να μειώσουν πάρα πολύ την δύναμη των Αιγυπτίων.

Όμως αυτή η κατάσταση δεν κατάφερε να κρατήσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σύντομα οι  Πέρσες που ως τότε ήταν υποτελείς στον γερό, διεφθαρμένο και σκληρό βασιλιά Αστυάγη των Μηδών  κατάφεραν υπό την ικανή ηγεσία του Κύρου του Μέγα να τον ρίξουν από την εξουσία και να ενώσουν αυτά τα δύο κράτη σε μία ισχυρή δύναμη (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html, https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_95.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_31.html ).

 Ο Κύρος ο Μέγας σύντομα κατάφερε να αναδιοργανώσει τον Περσικό στρατό ενωμένο πια με τον Μηδικό σε μία πολύ ισχυρή δύναμη, ενώ κατάφερε παράλληλα χάρη στην ήπια και φιλική πολιτική του προς άλλους λαούς που είχαν γενοκτονηθεί πιο πριν από τους Βαβυλωνίους να γίνει ισχυρός και να φανεί σαν να ελευθερωτής τούς, ενισχύοντας παράλληλα πολιτικά και οικονομικά και το κράτος του.

Αντίστοιχα στην εποχή μας μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html), οι Αμερικανοί κατάφεραν να νικήσουν τους πρώην συμμάχου τους Ρώσους σε αυτόν και να τους κάνουν σχεδόν φόρους υποτελείς επί του Γιέλτσιν, όπως επίσης και να μειώσουν την δύναμη τους, συνεχίζοντας την πολιτική που έκαναν πριν οι δυτικές αποικιακές αυτοκρατορίες κατά των Ρώσων και να κομματιάσουν επίσης και την δύναμη του ισλαμικού κόσμου χωριστούν σε πάρα πολλά μικρότερα και την επόμενο μεταξύ αντιμαχόμενα τους κράτη.

Επίσης, στην εποχή μας η παντοδυναμία των Αμερικανών δεν κράτησε για πάντα ούτε στην Ρωσία, ούτε και στην Μέση Ανατολή, ούτε επίσης και στην Κίνα και σύντομα και οι Ρώσοι υπό έναν ικανό ηγέτη, τον Βλαδίμηρο Πούτιν κατάφερε να αναδιοργανωθούν, να ξαναφτιάξουν το στρατό τους και να γίνουν εκ νέου μία ισχυρή οικονομικά και πολιτικά Μεγάλη Δύναμη στον πλανήτη.

Όταν ο Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία μου το πραξικόπημα των Σιλοβίκι (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), εκδιώκοντας τον παντελώς διεφθαρμένο και τυραννικό γερό Πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους Ρώσους ολιγάρχες κόντεψέ να καταστρέψει παντελώς την χώρα αυτή.

Στην συνέχεια, ο Πούτιν καταφέρτε να πάρει πίσω όλον τον Ρωσικό πλούτο που οι ολιγάρχες είχαν κλέψει από την Ρωσία με την βοήθεια και την υποστήριξη του Γιέλτσιν και κατάφερε με τα εστία από αυτόν να αναδιοργανώσει τελείως την χώρα του.

Παράλληλα ο Πούτιν φρόντισε σύντομα να έρθει σε συμμαχία και να συνάψει φιλικές σχέσεις και συμμαχίες με πολλές χώρες που ειχαν καταπιέσει και γενοκτονήσει οι Αμερικανοί, ένα παράλληλα διέγραψε πολλά δάνεια σε πάλες χώρες της Αφρικής (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post.html), της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής που ήταν πρώην συμμαχία της στον Ψυχρό Πόλεμο και κατάφερε παράλληλα να έχει καλές σχέσεις και με πολλούς πολιτικούς στην Ευρώπη του και να φαίνεται από πολλούς λαούς ο «σωτήρας» τους.

Η Βαβυλώνιοι όπως επίσης και οι Αιγύπτιοι προκειμένου αντισταθούν στην μεγάλη δύναμή που είχε πια η Περσία υπό την ικανή διοίκηση του Κύρου του μέγα σύναψαν μεταξύ τους συμμαχία (όπως ακριβώς είχαν κάνει και παλαιοτέρα κατά των Ασσυρίων), όπως επίσης και με την Σπαρτή του Κλεομένη του Α΄ και έστειλαν στον Κύρο τον Μέγα τελεσίγραφο να σταματήσει την επέκταση του κράτους του.

Όπως ήταν φυσικό αυτή η προειδοποίηση δεν ελήφθη ποτέ υπόψιν από τους Πέρσες και σύντομα αυτοί επιτέθηκαν στους εχθρούς τους και με μία σειρά κεραυνοβόλων εκστρατειών κατάφεραν να καταλάβουν με την σειρά πρώτα τους Λύδους, μετά τους Βαβυλωνίους και στο τέλος τους Αιγυπτίους.

Σύντομα στράφηκαν και εναντίον της Ελλάδος, με το πρόσχημα αφενός μεν κατά των Σπαρτιατών που είχαν υποστηρίξει την συμμαχία των εχθρών της ενάντιών της Περσίας, ενώ αντίστοιχα και οι Αθηναίοι κατηγορήθηκαν και αυτοί ότι είχαν προ στηρίξει την εξέγερση στον Ιώνιων (την λεγομένη Ιωνική Επανάσταση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας) ενάντια στην Περσική κυριαρχία επί του Δαρείου του τού Μέγα.

 Και όπως είναι σε όλους μας απόλυτα γνωστό στις εισβολές τους οι Πέρσες στην Ελλάδα είτε από τον  Δαρείο τον Α’, είτε επίσης από τον γιο του, τον Ξέρξη τον Α΄ στο τέλος παρά τις μεγάλες καταστροφές που κάναν και τις μεγάλες μάχες που δοθήκαν στο Ελληνικό έδαφος στο τέλος ηττήθηκαν ολοκληρωτικά από την Ελληνική Συμμαχία της Κορίνθου (αλλά και την πλήρως έγκαιρη προειδοποίηση του Αλέξανδρου του Α΄ της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας την παραμονή της κρίσιμης μάχης των Πλαταιών) και αναγκάστηκαν αποχωρήσουν οι ηττημένοι από την Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html).

Αντίστοιχα στην εποχή μας με αφορμή τώρα τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), οι δυτικοί, δηλαδή κυρίως οι Αμερικανοί, η Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έδωσαν τελεσίγραφο στην Ρωσία να αποχωρήσει από την Ουκρανία και ουσιαστικά να παραδοθεί στην Δύση και το θέλημα της, δέκα χρόνια μετά το πραξικόπημα που σχεδίασαν σε αυτή την χώρα το 2014 μ.Χ., στο οποίο οι φιλοδυτικοί νεοναζί της Ουκρανίας με την υποστήριξη των δυτικών κατέλαβαν παράνομα την εξουσία στην χώρα αυτή.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο με το απαράδεκτο καώ προκλητικό αυτό τελεσίγραφο των δυτικών, οι Ρώσοι αρνήθηκαν ακόμα και να απαντήσουν στο ιταμό αυτό τελεσίγραφο και σύντομα προκειμένου να απελευθερώσουν τους Ρώσους που ήταν η πλειοψηφία της Ουκρανίας και σφαγιάζονται από τους Ουκρανούς νεοναζί με την υποστήριξη της Δύσης σε όπλα, χρήματα και δίφορους εισχώρησαν δυναμική μέσα σε αυτή την χώρα με τον ισχυρό στρατό τους προκειμένου να αποκρούσουν τους δυτικούς.

Και σύντομα αναμένεται τελικά μετά από τρία χρόνια σκληρών μαχών με τους δυτικούς αντιπάλους τους και τους Ουκρανούς νεοναζί, οι Ρώσοι να καταφέρουν να επικρατήσουν ολοκληρωτικά  στις μάχες και να απελευθερώσουν όλοι την Μικρορωσία και την Νέα Ρωσία από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς.

Όπως επίσης και το Κίεβο, το Χάρκοβο την Χερσώνα, το Νικολάγιεφ, το Λβιβ και την Πολτάβα, όπως και πολλές άλλες Ουκρανικές πόλεις, σε συμμαχία και κοινή στρατιωτική δράση πιθανότατα με την Λευκορωσία.

Ενώ παράλληλα με την πιθανότατα επανεκλογή του Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοέμβριου του 2024 μ.Χ. στην χώρα αυτή, από κάποιου ανάλυες αναμένεται μόλις ο Τραμπ αναλάβει ξανά την εξουσία της Αμερική; να καταστραφεί ακόμη και η συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Αν δε οι δυτικοί προσπαθήσουν επιτεθούν στους Ρώσους με έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ουκρανία, είτε σε άλλα μέτωπο όπως λογού χάρη νέο στην Γεωργία ή στην Μολδαβία και αλλού (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html), τότε είναι πολύ πιθανόν στον πόλεμο που θα προκύψει οι δυτικοί να ηττηθούν εντελώς ενώ ακόμη και οι Ρώσοι και Κινέζοι να αποδυναμωθούν.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου