Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας, πολλοί λαοί, είτε από ιδίαν θέληση, είτε λόγω εξαναγκασμού αναγκάστηκαν να δεχτούν εντός των κρατών τους άλλους λαούς (π.χ. βάρβαρους-http://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html, http://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html), ως φοιδεράτες και μισθοφόρους, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην υπεράσπιση των συνόρων τους.

Αυτές οι εξελίξεις συνέβησαν για διάφορους λόγους, όπως π.χ. γιατί οι στρατός των κρατών αυτών είχε μειωθεί από τους πολέμους με τους βάρβαρους, λόγω επιδημιών, λόγω φτώχειας και ανεργίας των κρατών αυτών, είτε λόγω του ότι οι ιθαγενείς κάτοικοι είχαν εκπέσει ηθικά και δεν ήθελαν πια να υπηρετήσουν τον στρατό των χωρών τους, οπότε αυτό αναγκάζονταν να προσλάβει ξένους και να διαλύσει τον εθνικο στρατό και να προσλάβει ξένους ως μισθοφόρους.

Όμως αυτό δεν βγήκε στο τέλος σε καλό στους λαούς αυτούς, γιατί οι μισθοφόροι αυτοί όταν έγιναν αρκετά ισχυροί και πλειοψηφία εντός των στρατών των κρατών που τους προσέλαβαν, κατέλαβαν την εξουσία με την βία και έκαναν τους πρώην αφέντες και εργοδότες τους (λαούς και κυβερνώντες) σκλαβους τους με την βία και έγιναν αυτοί οι νέοι άρχουσα τάξη.

Καταρχάς, αυτό συνέβη για του λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, ιδίως με την εισβολή των βάρβαρων Γερμανικών λαών στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ιδίως των Γότθων και των Φράγκων, οι οποίοι εισέβαλαν με την βία και κατέλαβαν Ρωμαϊκά εδάφη.

Οι Ρωμαίοι, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την εγκατάσταση των εισβολέων στα εδάφη που αυτοί είχαν καταλάβει, αφού δεν μπορούσαν να τους διώξουν και τους προσέλαβαν ως μισθοφόρους και στρατιώτες στον Ρωμαϊκό στρατό.

Οι Γερμανοί στην αρχή και όσο ηταν λίγοι στον στρατό παρίσταναν τους «υπάκουους», όμως καθώς αρχίσαν να πληθαίνουν σε αυτόν, άρχισαν να έχουν όλο και περισσότερες και πιο παράλογες απαιτήσεις και να επαναστατούν συχνά ενάντια στην Ρώμη.

Στο τέλος, όταν η Ρώμη είχε αποδυναμωθεί από τους βάρβαρους και οι Γερμανοί έγιναν η πλειοψηφία στον Ρωμαϊκό στρατό, κατέλαβαν με βίαιο πραξικόπημα την εξουσία της Ρώμης, εκδιώκοντας και εκθρονίζοντας τον τελευταίο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ρωμύλο Αύγουστο υπό την ηγεσία του Ερούλου Οδάκραου αρχικά, των Οστρογότθων στην συνέχεια, των Λομβάρδων αμέσως μετά και τέλος των Φράγκων του Καρλομάγνου που εκαβαρβαροποίησαν την Ρώμη και δημιούργησαν για τα συμφέροντα τους τον αιρετικό παπισμό (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html). 

Με παρεμφερή τρόπο προσπάθησαν οι Γερμανοί, οι Γότθοι, να καταλάβουν και την Ρωμανία. Και στην Ρωμανία, οι ηγέτες της αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τους Γότθους και την εγκατάσταση των εισβολέων στα εδάφη που αυτοί είχαν καταλάβει (αμέσως μετά την ήττα της Ρωμανίας στην μάχη της Αδριανούπολης οπού έχασε τα 2/3 του στρατού της), αφού δεν μπορούσαν να τους διώξουν και τους προσέλαβαν ως μισθοφόρους και στρατιώτες στον Ρωμαϊκό στρατό.

Οι Γότθοι στην αρχή και όσο ηταν λίγοι στον στρατό παρίσταναν τους «υπάκουους», όμως καθώς άρχισαν να πληθαίνουν σε αυτόν, άρχισαν να έχουν όλο και περισσότερες και πιο παράλογες απαιτήσεις και να επαναστατούν συχνά ενάντια στην Ρωμανία.

Στο τέλος, όταν η Ρωμανία φαίνονταν πως είχε αποδυναμωθεί από τους βάρβαρους και οι Γερμανοί προσπάθησαν με πραξικόπημα υπό τον Γαϊνά να καταλάβουν με βίαιο πραξικόπημα την εξουσία της Ρώμης, εκδιώκοντας και εκθρονίζοντας τον Αυτοκράτορα της Ρωμανίας το 400 μ.Χ. υπό την ηγεσία του Γαϊνά, όμως η σωστή αντίδραση του λαού και πολλών πατριωτών ηγετών της Ρωμανίας σε αντίθεση με την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κατάφεραν να νικήσουν και να εξοντώσουν τους εισβολείς  (http://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html). 

Αυτό το σκηνικό στην Ρωμανία επαναλήφθηκε αργότερα με τους μισθοφόρους ξένους βαρβάρους που προσέλαβε η Αυτοκρατορία της Ρωμανίας, όταν διάφοροι ηγέτες, π.χ. ο Κωνσταντίνος Μονομάχος, οι Δούκες, ο Μιχαήλ Παλαιολόγος, ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος κ.λ.π.

Αυτοί οι μισθοφόροι, π.χ. Τούρκοι, Σταυροφόροι (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, http://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_3.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html), Σελτζούκοι και Οθωμανοί Τούρκοι (http://alophx.blogspot.com/2016/10/blog-post_12.html), Ναβαραίοι, Καταλανοί σύντομα και αυτοί αν και στην αρχή όταν ηταν λίγοι στον στρατό παρίσταναν τους «υπάκουους», όμως καθώς άρχισαν να πληθαίνουν σε αυτόν, άρχισαν να έχουν όλο και περισσότερες και πιο παράλογες απαιτήσεις και να επαναστατούν συχνά ενάντια στην Ρωμανία.

Στο τέλος, όταν η Ρωμανία είχε αποδυναμωθεί από τους βάρβαρους και οι βάρβαροι αυτοί ξένοι μισθοφόροι, οι οποίοι δεν ηταν αναξιόπιστοι (π.χ. στην μάχη του Μάντζικερτ, οι Τούρκοι μισθοφόροι της Ρωμανίας αποστάτησαν στους ομοφύλους τους) κατέλαβαν με βίαιο τρόπο πολλές πόλεις της Αυτοκρατορίας και ιδρύσαν δικά τους κράτη (π.χ. Σελτζούκοι, Ναβαραίοι, Καταλανοί), ενώ άλλοι στην συνέχεια κατέλαβαν ακόμα και την Πόλη, π.χ. οι Σταυροφόροι και οι Τούρκοι, οι οποίοι και κατέλυσαν τελικά την Αυτοκρατορία της Ρωμανίας (http://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_3.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Όμως, δεν ηταν μόνο στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που συνέβησαν παρεμφερή γεγονότα. Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στην Αυτοκρατορία των Αράβων (από τους Σελτζούκους), των Σελτζούκων (από τους Οθωμανούς) και των Κινέζων (από πολλούς Βορείους βάρβαρους γείτονες τους).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, στην αρχή όταν οι παραπάνω βάρβαροί ηταν λίγοι στον στρατό παρίσταναν τους «υπάκουους», όμως καθώς άρχισαν να πληθαίνουν σε αυτόν, άρχισαν να έχουν όλο και περισσότερες και πιο παράλογες απαιτήσεις και να επαναστατούν συχνά ενάντια στις Αυτοκρατορίες αυτές.

Στο τέλος, όταν οι Αυτοκρατορίες αυτές είχαν αποδυναμωθεί από τους βάρβαρους και οι βάρβαροι αυτοί ξένοι μισθοφόροι, οι οποίοι δεν ηταν αναξιόπιστοι κατέλαβαν με βίαιο τρόπο πολλές πόλεις των Αυτοκρατοριών αυτών και ιδρύσαν τα δικά τους κράτη, ενώ άλλοι στην συνέχεια κατέλαβαν πλήρως τις Αυτοκρατορίες αυτές, π.χ. οι Μογγόλοι και οι Μάντσου την Κίνα (http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_15.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_21.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_31.html, http://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post.html), οι Σελτζούκοι το Χαλιφάτο των Αβασσίδων και οι Οθωμανοί τα εμιράτα των Σελτζούκων.

Στις μέρες μας, στην Γερμανία, οπού με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), τερατολογούνται οι πάντες, ακόμα και ακροδεξιό νεοναζί και ισλαμιστές, υπάρχουν πολλοί Τούρκοι ισλαμιστές που είναι Γερμανοί πολίτες, τρία εκατομμύρια συνολικά.

Πόλο είναι αυτοί που προτείνουν αυτοί σε περίπτωση πολέμου να επιστρατευτούν, όπως ακριβώς οι Ναζί στον Β΄ΠΠ στρατολογούσαν χάρις στον ισλαμιστή Χουσεΐνι μεραρχίες SS Καρλομάγνος μουσουλμάνους ισλαμιστές κατά των Συμμάχων, Ρώσων και Αγγλοαμερικάνων.

Οι δε πρώτοι μουσουλμάνοι «προσφυγές» στο Βερολίνο ήρθαν στον Β΄ΠΠ, ενώ αυτοί στην πραγματικότητα ηταν πρώην ισλαμιστές μέλη των ισλαμικών μεραρχιών των Χάντζαρ SS, τις οποίες συγκροτήσαν οι Ναζί με την βοήθεια του Χουσεΐνι και παρίσταναν μετά τους αθώους «πρόσφυγες».

(Οι ισλαμιστές αυτοί του Χουσεΐνι διέπραξαν πάρα πολλά εγκλήματα πολέμου, τόσο στην Βοσνία με σφαγές Ορθοδόξων Σέρβων στην περιοχή αυτή μαζί με τους Κροάτες, στην περιοχή της Θεσπρωτίας οι δωσίλογοι Τσάμηδες, όπως και στο Ανατολικό Μέτωπο, πολεμώντας τους Ρώσους και διαπράττοντάς γενοκτονίες εκεί κατά των Ορθοδόξων Ρώσων σε συνεργασία με τους Γερμανούς.

Είναι δε γνωστό ότι ο Χίτλερ θαύμαζε το ισλάμ, είχε συναντηθεί και συμμαχήσει με τους ισλαμιστές και τον Χουσεΐνι στον Β΄ΠΠ, όπως έβαναν οι Γερμανοί και στον Α΄ΠΠ (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html), ενώ παράλληλα είχε δώσει ότι οι Γερμανοί θα προτιμούσε να είναι δήθεν «δυναμικοί μουσουλμάνοι», αντί τάχατες «αδύναμοι Χριστιανοί» στην θρησκεία τους).

Αυτή η τακτική μπορεί όμως να του γυρίσει μπούμερανγκ και αν οι ισλαμιστές γίνουν πλειοψηφία στον Γερμανικό στρατό θα μπορούσαν να επιχειρήσουν ακόμα και βίαιο πραξικόπημα για να καταλάβουν με την βία την εξουσία στην Γερμανία και να επιβάλλουν σε αυτή ισλαμικό καθεστώς, όπως οραματίζεται όχι μόνο για τον ισλαμικό κόσμο, αλλά για όλη την Δύση η Μουσουλμανική Αδελφότητα (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html).

Το ίδιο βέβαια μπορεί να γίνει σε περίπτωση κρίσης σαν μετά τον Α΄ΠΠ και το κραχ του 1.929 μ.Χ. στην Γερμανία και από ακροδεξιούς και νεοναζί πυρήνες εντός του Γερμανικού στρατού εάν αυτοί γίνουν πλειοψηφία στον Γερμανικό στρατό.

Σε μία δε παράλληλη άνοδος των δύο αυτών φατριών εντός του Γερμανικού στρατού, τότε μπορεί να γίνει ακόμα και ένας εμφύλιος μέσα στην Γερμανία για την εξουσία, ο οποίος θα είναι πάρα πολύ άβιος, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που μπορεί να προσλάβουν ισλαμιστές στον στρατό τους (π.χ. στην Ελλάδα-http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.














 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου