Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, αναμεσά στις Μεγάλες Δυνάμεις και τους συνασπισμούς του κόσμου, υπάρχουν πολλές υποομάδες, οι οποίες συνεργάζονται πολλές φορές για να νικήσει η συμμαχία τους, όμως παράλληλα υπάρχουν και πολλές διαφοροποιήσεις στους στόχους και στις επιδιώξεις τους, άλλα και στο πως θέλουν να είναι ο κόσμος αν τελικά αυτές επικρατήσουν.

Ένας τέτοιας συνασπισμός αυτού του είδους είναι αυτός της Δύσης, στον οποίο υπάρχουν πάρα πολλές υποομάδες με πολλά συμφέροντα που σκοπεύον αν νικήσουν να υποσκελίσουν τις πρώην σύμμαχες (λόγω συμφερόντων και λυκοφιλίας) και να επιβάλλουν την δική τους ατζέντα.

Έτσι, μία από τις πιο σημαντικές φατρίες στην Δύση είναι αυτή των παγκοσμιοποιητών των δυτικών ελίτ (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html), οι οποίες θέλουν να καταστρέψουν τα διαφορετικά έθνη, τις θρησκείες, τις γλώσσες και τους στρατούς της γης και θέλουν να δημιουργήσουν αρχικά μία ενιαία και ενοποιημένη Δύση και μετά έναν ενοποιημένο κόσμο υπό διατλαντικούς οργανισμούς υπό την ηγεσία τους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2022/11/blog-post_25.html).

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων γίνεται χρήση από τις ελίτ αυτές των διάφορων κομμάτων και πολιτικών που ελέγχονται από τις ίδιες στον κόσμο (όπως π.χ. από το Φόρουμ του Σβαμπ-https://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html), όπως π.χ. των σοσιαλιστών, των πράσινων, των δεξιών φιλελευθέρων κομμάτων, των αναρχικών, των ακροαριστερών κ.λ.π. και των οργανώσεων ΜΚΟ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2022/11/blog-post_25.html) και λόμπι στις Βρυξέλες και στις ΗΠΑ.   

Σε αυτόν τους τον στόχο μέσα στην θέση αντιτίθενται τα κόμματα της Νέας Δεξιάς που βρίσκονται σε άνοδο σε όλη την Δύση και τον κόσμο και προτιμούν κάθε κράτος να κοιτάζει μόνο τα εθνικά του συμφέροντα, θρησκεία, ιστορία, παραδόσεις και τους ορθούς κοινωνικούς θεσμούς (π.χ. οικογένεια).

Και να υπάρχει μόνο μία χαλαρή συμμαχία και συνεργασία μεταξύ των εθνών της γης και να μην υπάρχει μία υπερεθνική ελίτ που θα ελέγχει τους λαούς χωρίς την θέληση τους και να τους επιβάλει τα συμφέροντα της.

Αυτά τα κόμματα, όπως και πολλά πατριωτικά και εθνικιστικά, ευρωσκεπτικιστικά και ακροδεξιά κόμματα της Δύσης είναι υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και της συνεργασίας των Μεγάλων Δυνάμεων, π.χ. με την Ρωσία και την Κίνα.

Υπάρχουν επίσης στην Δύση επίσης και αυτοί που υποστηρίζουν την επαναφορά της μοναρχίας σε όλα τα κράτη της Δύσης και της γης και την χαλαρή συνεργασία των συγγενικών λόγω των πολλών ενδογαμιών βασιλικών οικογενειών που θα στηρίζουν τα συμφέροντα των αριστοκρατικών και οικονομικών ελίτ.

Επίσης, υπάρχουν και οι κομμουνιστές που θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ, όπως και οι ακροδεξιοί που θέλουν να κάνουν και αυτοί το ίδιο και να δημιουργήσουν το λεγόμενο «Western Imperium»/«Aryan Nation» που θα αποτελείται από μία ένωση μίας Δύσης που θα διοικείται από ναζιστικά, φασιστικά και ναζιστικά κόμματα κατά των εχθρών τους.

Εκτός όμως από αυτά τα λόμπι υπάρχει και το λόμπι του Βατικανού και του πάπα της Ρώμης, με κόμματα (π.χ. τα χριστιανοδημοκρατικά) που είναι ελεγχόμενα από τον πάπα και θέλουν να καταφέρουν αν νικήσουν τους εχθρούς της Δύσης, να επιβάλουν παντού είτε χριστιανοδημοκρατικά καθολικά κόμματα, είτε ακόμα και θεοκρατίες ή θεοκρατικές καθολικές μοναρχίες.

Για την επιτυχία των παραπάνω στόχων εκτός από φιλικούς πολίτικους, ο πάπας της Ρώμης χρησιμοποιεί, όπως έκανε και τον Μεσαίωνα και ισχυρούς συνωμοτικούς και μη οργανισμούς, όπως π.χ. τους Ιησουΐτες ή το «Opus Dei», που είναι γνωστό και ως η «λευκή μασονία».

Αντίστοιχες όμως διαφοροποιήσεις υπάρχουν και σε άλλους συνασπισμούς και χώρες, όπως π.χ. στην Ρωσία, στην οποία αντιμάχονται και εκεί πολλές ιδεολογίες και φατρίες για την επίτευξη της πολιτικής κυριαρχίας στην χώρα.

Έτσι, η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει στην Ρωσία, είναι οι Σιλοβίκι, οι οποίοι αποτελούνται από πατριώτες πολίτικους, στρατιωτικούς, βιομήχανους και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που θέλουν να κάνουν ξανά ισχυρή την Ρωσία και να αναδημιουργήσουν ξανά την Τσαρική και την Σοβιετική Αυτοκρατορία σε σύγχρονη μορφή, αυτή του ευρασιανισμού του Ντούγκιν (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_51.html, https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html, https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_29.html, https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-).

Αυτοί επικράτησαν αφού έδιωξαν από την εξουσία το διεφθαρμένο καθεστώς των ολιγαρχών που δημιουργήθηκε επί Γιέλτσιν (π.χ. Μπέρεζοφ, Χαρντοκόβσκι κ.λ.π.) και προσπάθησαν να ξεπουλήσουν την περιουσία και την γη της Ρωσίας στους ξένους (στην Δύση) και ήταν φιλοδυτικοί, άλλα διαλυθήκαν σχεδόν πλήρως με την επικράτηση των Σιλοβίκι και την οργή του Ρωσικού λαού.

Υπάρχουν όμως και άλλες φατρίες μέσα στην Ρωσία, οι οποίες είναι εντελώς αντιδυτικές και θέλουν να επαναδημιουργήσουν είτε την Τσαρική Αυτοκρατορία, είτε μία Μεγάλη Ρωσία, είτε μία Σοβιετική Ένωση και είναι απολυτά εχθρικές προς την Δύση, όπως π.χ. οι κομμουνιστές, οι εθνικιστές, οι εθνικομπολσεβίκοι και οι νεοναζί.

Από αυτούς, κάποιοι είναι υπέρ της συνεργασίας με άλλες χώρες για να κερδίσουν την Δύση, π.χ. την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, την Βόρεια Κορέα κ.λ.π. (π.χ. οι κομμουνιστές σκι οι εθνικομπολσεβίκοι), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να συνεργάζονται με άλλα έθνη, άλλα να υποτάξουν κάθε έθνος στο κράτος τους (π.χ. οι εθνικιστές και οι νεοναζί).

Υπάρχει όμως και το κόμμα των μοναρχικών στην Ρωσία, το οποίο θέλει να επαναφέρει την μοναρχία, συνταγματική ή με την απολυτή εξουσία ενός Τσάρου, η οποία θα ενώσει υπό την εξουσία της τα Ορθόδοξα Ρωσικά έθνη (Ρωσία/Μεγαλορωσία, Ουκρανία/Μικρορωσία/Νοβορώσια και Λευκορωσία), όπως και των άλλων Ορθοδόξων εθνών, άλλα και των Σλάβικων εθνών (https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_66.html).

Στην κομμουνιστική Κίνα, εντός του κυρίαρχου κομμουνιστικού κόμματος υπάρχει η φατρία των καθαρά κομμουνιστών, οπαδών της ιδεολογίας και της «λατρείας» του μαοϊσμού, οι οποίοι θέλουν να επαναφέρουν τις πολίτικες και την ιδεολογία του, τόσο στην Κίνα, όσο και παγκόσμια.

Υπάρχουν οι οπαδοί του Ντεν Χσιαοπίνγκ, οι οποίοι πίστευαν ότι στην Κίνα θα πρέπει να ασκήσουν τον καπιταλισμό για αρκετό χρονικό διάστημα για να αποικήσουν πλούτο και να αλώσουν με αυτόν εκ των μέσων την γη και τον κόσμο (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Υπάρχουν επίσης και οι εθνικιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο εθνικισμός πρέπει μαζί με την ιστορία της Κίνας να επανέλθει στην Κίνα και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί μία Μεγάλη Κίνα, αποτελούμενη και από την λεγομένη Εθνικιστική Κίνα, την Ταιβάν και να κυριαρχήσει σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία και την Μέση Ανατολή, ως απόγονος των παλαιών Κινέζικων Αυτοκρατοριών, των Ζενγκ Χε, ακόμα και των Μογγόλων, των οποίων την ιστορία και την κληρονομιά έχουν σφετεριστεί (https://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_21.html). 

Και άλλοι μέσα στην Κίνα είναι υπερ της συμμαχίας με την Ρωσία και άλλα έθνη με οργανισμούς όπως αυτών της «Συνεργασίας της Σανγκάης» και των BRICS (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html), όπως ο νυν Προέδρος της Κίνας Σι Ζι Πινγκ που ακολουθεί μέρος όλων των παραπάνω πολιτικών και άλλοι πιστεύουν ότι είτε θα πρέπει να συνεργαστούν ξανά με την Δύση, όπως στον Ψυχρό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_12.html),ή να υποτάξουν κάθε άλλο έθνος στο κράτος τους.

Στο διαιρεμένο ισλάμ, υπάρχουν οι υποστηρικτές της παν ισλαμικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι θέλουν να ενωθεί όλο το ισλάμ, ανεξαρτήτως των δογματικών διάφορων τους (σουνίτες και σιίτες), υπό κοινή ηγεσία σε ένα νέο επαναδημιουργημένο παγκόσμιο ισλαμικό Χαλιφάτο και να πολεμήσει κάθε μη ισλαμικό έθνος στην γη υπό τον λεγόμενο «αναμενόμενο» από αυτούς «μαχντί» (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html).

Υπάρχουν βέβαια και οι φανατικοί σουνίτες και σιίτες, οι οποίοι θέλει ο ένας να υποτάξει πλήρως τον άλλο στο δόγμα του και μετά να πολεμήσει τους λεγομένους κατά αυτούς «απίστους της γης» και του «οίκου του πολέμου».

Όμως εντός του ισλάμ υπάρχουν και άλλες υποδιαιρέσεις και προτάσεις, όπως οι πετρομοναρχίες, οι απλές μοναρχίες, οι θεοκρατίες (π.χ. οι Ταλιμπάν και το Ιράν), οι θεοκρατικές μοναρχίες (π.χ. η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ), όπως και οι κοσμικοί ηγέτες, οι κοσμικοί δικτάτορες (π.χ. σε Τουρκιά οι κεμαλιστές, όπως και οι στρατηγοί στο Πακιστάν και στην Αίγυπτο, Συρία) και οι εθνικιστές ή οι παναραβιστές.

Αλλά και σε άλλα έθνη της Ασίας υπάρχουν παρεμφερείς διαιρέσεις, όπως π.χ. στην Ινδία που άλλοι είναι όπως τώρα με τον εθνικιστή και φανατικό ινδουιστή Μόντι υπερ της συνεργασίας με την Ρωσία και την Κίνα και άλλοι πιστεύουν ότι η χώρα αυτή θα πρέπει να συνεργαστεί με την Δύση.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν εθνικιστές, κομμουνιστές (σε πολύ μικρό βαθμό), φιλελεύθεροι και εθνικιστές, οι οποίοι όμως είναι όλοι υπέρ της μοναρχίας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν την συνεργασία με την Δύση, ενώ άλλοι είναι υπέρ της συνεργασίας με την Κίνα και τα άλλα Ασιατικά έθνη που θα πρέπει να ενωθούν κατά της Δύσης και της Ρωσίας, όπως ακριβώς έλεγε και ο Πανασιατισμός στον Β΄ΠΠ.

Αλλά και στην Νότια Αφρική υπάρχουν διάφορες φατρίες, όπως των εθνικιστών/ρατσιστών κατά των λευκών του κόμματος του Μαντέλα που διώκουν τώρα αυτοί τους λευκούς Αφρικάνερς (απογόνους των Ευρωπαίων αποίκων, Ολλανδών Μπόερς και Βρετανών) και αρπάζουν την γη και τις περιουσίες τους, οι οποίοι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να θελήσουν να δημιουργήσουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος, ειρηνικά ή με την βία, μονοί τους ή με υποστήριξη δυνάμεων από την Δύση.

Οι κυβερνώντες της χωράς αυτής είναι ως επί το πλείστον με την συνεργασία με την Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία και την Ινδία και των BRICS, ένα άλλοι, όπως και μέρος των Αφρικάνερς είναι υπέρ της συνεργασίας με την Δύση.

Από τα μεγάλη κράτη της Νότιας Αμερικής (π.χ. Βραζιλία, Αργετινή, Μεξικό), άλλα είναι υπέρ της συνεργασίας των κρατών τους με την Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία, την Νότια Αφρική και τους BRICS, ενώ άλλοι είναι υπέρ της συνεργασίας και της συμμαχίας με την Δύση.

Στο Ισραήλ τέλος υπάρχουν οι εθνικιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε κόμμα της χώρας αυτής, υπάρχουν οι  κοσμικοί, οι ακροδεξιό και οι φανατικοί ορθόδοξοι Εβραίοι, ενώ όλοι τους θέλουν να δημιουργήσουν ένα Μεγάλο Ισραήλ νικώντας τους Άραβες, είτε σε συνεργασία με την Δύση, είτε ακόμα και με την Ρωσία και την Κίνα.

Άλλοι πιστεύουν όπως ο Στερν στον Β΄ΠΠ ότι  χώρα πρέπει να διοικείται από έναν δικτάτορα αντί για δημοκρατία που έχει τώρα, ενώ οι φανατικοί «μεσσιανιστές» Εβραίοι από τον (δήθεν) «αναμενόμενο» για αυτούς (τάχατες) «μεσσία» και βασιλια, τον οποίο και περιμένουν να έρθει (https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_25.html).

Αυτές είναι σε συντομία οι σημαντικότερες φατρίες που υπάρχουν μεταξύ των σημαντικότερων στρατιωτικοπολιτικοοικονομικών οργανισμών που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην γη και τα σχέδια τους συνοπτικά.

Θα καταφέρουν άραγε να επιτύχουν οι συνασπισμοί αυτοί και οι υποομάδες τους, τους στόχους που έχουν; Και άραγε με την εξουσία πατριωτικών, ακροδεξιών, εθνικιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων της Νέας Δεξιάς στην Δύση (ΗΠΑ, Γερμανική ΕΕ, Λατινική Αμερική) θα δούμε όπως συνέβη στον Μεσοπόλεμο και μετά τον Β΄ΠΠ διάλυση όλων των δυτικών οργανισμών (π.χ. ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΠΟΥ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, όπως παλαιότερα της Λατινικής Νομισματικής Ένωσης και της ΚΤΕ), όπως και νομισμάτων, όπως π.χ. του δολαριού και του ευρώ;

Και στο τέλος του Β΄ΠΠ, όπως οι Ναζί και οι σύμμαχοι τους όταν ηττήθηκαν από την Ρωσία και τους άλλους Συμμάχους καταστράφηκαν μαζί με  όλους τους οργανισμούς τους (συμμαχία Άξονα, Χαλύβδινο Σύμφωνο, Ευρωπαϊκός στρατός με τις μεραρχίες των SS «Καρλομάγνος»), το ίδιο θα γίνει στις μέρες μας με έναν Γ΄ΠΠ με την ήττα των δυτικών από την Ρωσία και τους συμμάχους της (π.χ. Καν, Λευκορωσία, Ιράν, Βόρεια Κορέα κ.λ.π.) σε έναν Γ΄ΠΠ καταστραφούν και αυτοί μαζί με  όλους τους οργανισμούς τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ευρωστρατός);

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου