Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει  ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι πάρα πολύ γνωστό στην Αρχαία Αθήνα πριν από την άνοδο του Σόλωνα στην εξουσία υπήρχε μία μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς αφού οι πρώτη καταπίεσαν άγρια τους δεύτερους και μονοπωλούσαν όλη την εξουσία.

Και παράλληλα οι πλούσιοι με τα άδικα οικονομικά και πολιτικά μέτρα που είχαν ήδη δημιουργήσει προκειμένου να διατηρήσουν την κοινωνική και πολιτική τους κυριαρχία έκλεβαν και την γη τον πλούτο τον δεύτερων.

Η κατάσταση ήταν τόσο βίαιη που κόντευε να φτάσει σε εμφύλιο πόλεμο στην Αθήνα και στην επιβολή τυραννίδας, οπότε προκειμένου να λύσουν το προβλήματα και δύο παρατάξεις ανέθεσαν στο Σόλωνα να βρει μία λύση ως κοινός τους νομοθέτης και Αισυμνήτης.

(Δηλαδή ένας άντρας με απολυτές εξουσίες να δημιουργήσει νομούς για το πολίτευμα και θα παραιτούνταν με την λήξη της θητείας του, σε αντίθεση με τον δικτάτορα στην Ρώμη που είχε πλήρη εξουσία μόνο στα στρατιωτικά ζητήματα και παραιτούνταν και αυτός μετά την λήξη της θητείας του).

Όμως δυστυχώς τα μέτρα τα οποία έλαβε ο Σόλωνας μόνο προσωρινά «ηρέμησαν τα πράγματα» και δεν κατάφεραν να λύσουν ουσιαστικά τα προβλήματα της χώρας του κράτους αυτού, με αποτέλεσμα σύντομα η σύγκρουση μεταξύ των νέων πλευρών ξεσπάσει σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Ακριβώς με αντίστοιχο τρόπο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δύο φορές μία οικονομική και κοινωνική μεγάλη κρίση η οποία έχει ενέσκηψε μετάξι των πλούσιων και των φτωχών και κόντεψε να χωρίσει αυτή την χώρα στα δύο και να δημιουργήσει σύγκρουση μεταξύ των φτωχών του λαού και των πλουσίων.

Η πρώτη φόρα έγινε το 1.929 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html) με το γνωστό σε όλους μας παγκόσμιο οικονομικό κραχ που κατέστρεψε οικονομικά τις ΗΠΑ και την Δύση και μόνο η άνοδος του Ρούζβελτ και η θεωρουμένη φιλολαϊκή πολιτική του «New Deal» (https://alophx.blogspot.com/2017/09/new-deal.html), έσωσε τις ΗΠΑ από το χάος και τον εμφύλιο και πιθανά από την επιβολή δικτατορίας όπως ακριβώς συνέβη στις χώρες της Ευρώπης την ίδια χρονική περίοδο (δηλαδή του Μεσοπολέμου).

Η τεταμένη αυτή κατάσταση δημιουργήθηκε ξανά από την μεγάλη οικονομική κρίση των ετών 2018 στο 2011 μ.Χ.. και  η οποία είχε σαν αποτέλεσμα εάν τεράστιο πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ, όπως επίσης και της Ευρώπης, ακριβώς όπως συνέβη στην Δύση και με το μεγάλο οικονομικό κραχ του ετος 1929 μ.Χ.

Με αποτέλεσμα υπάρχουν πάρα πολύ άνεργοι και οι τράπεζες να αρπάξουν λόγω του τοκογλυφικών και άλλων άδικον δανείων τα σπίτια και τα χρήματα του κόσμου, ενώ είχαν καταστρέψει ήδη στις οικονομίες των επενδυτών παίζοντας στο χρηματιστήριο τα χρήματα τους, χωρίς φυσικά να ζητήσουν ποτέ την άδεια τους.

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αυτό προκάλεσε πάρα πολύς μεγάλες εντάσεις και εξαιτίας αυτής της κατάστασης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αμερικής αρχικά o Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, ο οποίος όπως είναι γνωστό ήταν ένας κανονικός απατεώνας και με τα οικονομικά μέτρα που πήρε καθόλου δεν κατάφερε να λύσει την κρίση αλλά μόνο την  επέκτεινε.

Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο αφού είναι πολύ γνωστό ότι οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δυτικών οικονομικών ελίτ που ελέγχουν το κράτος αυτό, όπως επίσης και την υπόλοιπη Δύση κυρίως την Ευρωπαϊκή ένωση, όπως επίσης και το ΝΑΤΟ.

Και παράλληλα κανείς δεν πρέπει επίσης να ξεχνάει ότι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος κατήργησε τον νόμο στην καλά τον οποίο είχε ψηφίσει ο Πρόεδρος Ρούζβελτ του Μεσοπόλεμο, με τον οποίο απαγορεύονταν ακριβώς στις Αμερικανικές τράπεζες να χρησιμοποιούν τα λεφτά και τις καταθέσεις των Αμερικανών πολιτών προκειμένου να κάνουν το τοκογλυφικά παιχνίδια ήταν και αυτός δημοκρατικός.

Αυτός ήταν ο επίσης δημοκρατικός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος και βοήθησε πάρα πολύ στην άνοδο του Ομπάμα στην εξουσία και φυσικά μέσω αυτού θέλησε να συνεχίσεις την ευνοϊκή πολιτική στις τράπεζας χορηγώντας αυτές δάνειο κάτι που φυσικά δεν έκανε στους Αμερικανούς ούτε και ο Ομπάμα, συνεχίζοντας τη φιλική πολιτική του δημοκρατικού προκατόχου του προς τις τράπεζες.

Η εκρηκτική κατάσταση στην Αρχαία Αθήνα είχες ένα αποτέλεσμα την άνοδο ενός ισχυρού προσώπου που ήταν αριστοκρατικός από καταγωγή και μάλιστα πάρα πολύ πλούσιος, αφού είχε στην κατοχή του πάρα πολλά μεταλλεία ως επιχειρήσεις, τα οποία τον είχαν κάνει πολύ χρήσιμα, αφού αυτά ήταν ορυχεία χαλκού και χρυσού και τον έκαναν πάρα πολύ πλούσιο.

Αυτό το άτομο ονομάζονταν Πεισίστρατος και είχε αρχικά ξεκινήσει την καριέρα του σαν στρατιωτικός, σημειώνοντας ισχυρές νίκες εναντίον των αντιπάλων των Αθηναίων Μεγαρέων και είχε καταφέρει να γίνει πάρα πολύ δημοφιλής στους Αθηναίους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_35.htm, l https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_37.html).

 Πραγματικά με διαφορά κόλπα κατάφερε να πέσει τους Αθηναίους να του δώσουν σωματοφυλακή και με αυτή κατάφερε να καταλάβει την Ακρόπολη και να γίνει τύραννος της Αθήνας για πρώτη φορά ενάντια στους αντιπάλους του.

Σύντομα όμως η αντίπαλοι του, που ήταν ο αριστοκράτης/ολιγαρκής Λυκούργος, όπως επίσης και ο παντός και αρχηγός των πλούσιων εμπόρων και των όπως θα λέγαμε στην εποχή μας, ο Μεγακλής, κατάφεραν να συνεννοηθούν και να τον διώξουν από την πόλη και με αυτό τον τρόπο έληξαν την πρώτη περίοδοι διακυβέρνησης στην Αθήνας από τον Πεισίστρατο.

Αντίστοιχα στην εποχή μας η εκρηκτική κατάσταση στην Αμερική είχε ένα αποτέλεσμα την άνοδο στην εξουσία ενός ισχυρού και πλούσιου Αμερικανού, ο οποίος είχε αποκομίσει πολλά κέρδη από τις μεγάλες κτηματομεσιτικές του επιχειρήσεις, όπως επίσης  και τις επενδύσεις του σε πολλούς άλλους κλάδους, όπως λόγω χάρη στις τράπεζες.

Το όνομα αυτού του ανθρώπου ήταν Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πριν γίνει επιχειρηματίας είχε φοιτήσει αρχικά σε Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία και κατάφερε χάρη στο ασυνήθιστο ταλέντο του να πείσει τους Αμερικανούς να τον εκλέξουν Πρόεδρο.

Επειδή δε η πολιτική του δεν συμβιβάζονταν με την μέχρι τότε πολιτική της Αμερικανικής ελίτ, οι πολιτικοί του αντίπαλοι συνωμότησαν εναντίον του, μαζί με το Αμερικανικό βαθύ κράτος και την CIA και κατάφεραν μέσω νοθείας το 2020 μ.Χ. να τον διώξουν από την εξουσία (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html).

Στην Αθήνα ο Πεισίστρατος κατάφερε να επιστρέψει και αναλάβει για δεύτερη φορά την εξουσία της μέσα από ένα το γνωστό κόλπο που έκανα από μία κοπέλα που την έντυσε σαν την δήθεν «θεά» Αθηνά και αητό τον έφερε στην εξουσία, όπως φυσικά και η συμμαχία με τον πολιτικό αντίπαλό του Μεγακλή. Όμως όταν και αυτή η θητεία του τα κράτησε πάρα πολύ αφού σύντομα ήρθε σε ρήξη μαζί μου και τον έδιωξε ξανά.

Αλλά και στην Αμερική αν και ο Donald Trump κατάφερε να κερδίσει μία δεύτερη Προεδρική θητεία και κέρδισε τις Προεδρικές εκλογές του 2020 μ.Χ., οι αντίπαλοι του κατάφεραν μέσων νοθείας να αναλάβει ένας δικός τους την εξουσία, τον οποίο έλεγχαν αυτοί απόλυτα και ακολουθούσε επακριβώς όλες τις πολιτικές που ήθελαν να ακολουθήσει το Αμερικανικό βαθύ κράτος και οι δυτικές ελίτ.

Ο Πεισίστρατος όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε μετά από χρόνια προετοιμασίας να επιστρέψουν το στρατό του στην Αθήνα να κερδίσει τους αντιπάλους του στην μάχη της Παλλήνης και κατάφερε να αναλάβει την εξουσία της πόλης μαζί με την πολυμελή του οικογένεια μέχρι τον θάνατο του μετά από πολλά χρόνια από φυσικά αίτια, έχοντας την υποστήριξη μετά από το σύντομο εμφύλιο που επικράτησε το σύνολο σχεδόν το Αθηναϊκού λαού και ο ίδιος ήταν απόλυτα δημοφιλής.

Αντίστοιχα στην εποχή μας και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το έβαλε κάτω και πιθανότατα θα κερδίσει στις Προεδρικές εκλογές της Αμερικής του Νοεμβρίου του 2024 μ.Χ. και θα αναλάβει ξανά την εξουσία μέσω εκλογών από την ψήφου του Αμερικανικού λαού του δίνει την πλειοψηφία στις δημοσκοπήσεις.

Οι αντίστοιχοι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ που έχει αυτός να αντιμετωπίσει, είναι αφενός ο έντιμος ανεξάρτητος δημοκρατικός και ικανός για πολλούς γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, όπως επίσης και οι παντελώς διεφθαρμένοι δημοκρατικοί υπό τους Ομπάμα, νόθο Μπάιντεν, όπως επίσης και το ζεύγος; Κλίντον που βρίσκονται πίσω από τον Μπάιντεν, μαζί με τις δυτικές ελίτ και τον ελέγχουν, όπως επίσης και η Κίνα (https://alophx.blogspot.com/2023/04/command-and-conquer.html).

Αν όμως οι αντίπαλοι του προσπαθήσουν είτε με έναν στημένο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο να πάρουν την εξουσία για να μην γίνουν εκλογές ή και πάλι με απάτη να αρπάξουν από το νόμιμο νικητή Τραμπ την εκούσια, τότε αναμένεται ξεσηκωμός των Αμερικανών, τόσο από τον στρατό, όσο και από τον λαό.

Και λόγου του ότι η πλειοψηφία των Αμερικάνων και του στρατού είναι υπέρ του Τραμπ, ένας νέος μίνι εμφύλιος στις ΗΠΑ θα θυμίζει τους Ρωμαϊκούς εμφυλίους και σε αυτόν ο Τραμπ θα επιστρέψει νικητής σαν ένας νέος «Κόκκινος Καίσαρας» στην ηγεσία των ΗΠ, πιθανότατα και αυτός έχοντας την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Αμερικανικού λαού, όντας πολύ δημοφιλής σε αυτόν και να κυβερνήσει με την πολυπληθή οικογένεια του μέχρι να φυσιολογικό του θάνατο μετά από πολλά χρόνια (https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html).

{Εννοείται ότι οι αντιπάλοι του μπορεί να οργανώσουν εναντίον ακόμα και απόπειρα δολοφονίας, όμως αν ο Τραμπ την αποφύγει, όπως έγινε με τον Ρεπουμπλικάνο Προέδρο Θεόδωρο Ρούζβελτ (ξάδερφο και προκάτοχο Αμερικανό Προέδρο του πασίγνωστου λόγω «New Deal», του δημοκρατικού Φραγκλίνο Ρούζβελτ), μπορεί να αυξήσει την δημοφιλία του και να κερδίσει και από αυτή τις εκλογές.

Όμως γίνεται και μετεκλογικά να προσπαθήσουν οι εχθροί του και το Αμερικανικό βαθύ κράτος να τον δολοφονήσουν, είτε κερδίσει τις εκλογές και πάρει την εξουσία ή μετά από την νίκη του σε έναν εμφύλιο πόλεμο, όπως έγινε με τον Ρεπουμπλικάνο Αβραάμ Λίνκολν, οπότε ο Τραμπ θα πρέπει να πάρε τα μετρά του και για την αντιμετώπιση μίας τέτοιας απόπειρας}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου