Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Το πραγματικό πρόσωπο του καρόλου μάρΞ και της ιδεολογίας του και με όι ομοιοτητεσ των πραξεων οπαδων της με τις άλλες ακραίας Ιδεολογίες του φασισμού και των ναζισμού

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό ο Μαρξ ηταν ο δημιουργός της ιδεολογίας του μαρξισμού/κομμουνισμού, ο οποίος επηρέασε πολλές χώρες και επικράτησε σε αυτές, ενώ από τους οπαδούς του θεωρούνταν ένας  δήθεν «αγαθός ιδεολόγος και οραματιστής».

Όμως, τα πράγματα δεν ηταν ακριβώς έτσι, αφού ο ίδιος έκρυβε πολλές σκοτεινές πτυχές και έλαβε μέρος σε εγέρσεις με πολλά θύματα, ενώ εκτός από δημιουργός της λεγομένης Α΄ κομμουνιστικής Διεθνούς, ηταν παράλληλα εντελώς υπόπτως και μέλος της (μασονικής) οργάνωσης «Λέσχης των Δίκαιων» (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_36.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_38.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html, https://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html).

Καταρχάς πρέπει να αναφερθεί ότι ο Μαρξ δεν έδινε τα χρήματα που είχε στα παιδιά του στην οικογένειά του που πεινούσε αλλά τα κράταγε, είτε για τον ίδιο, ή για την οργάνωση του, αν και η οικογένειά του και σύζυγός του ήταν ευκατάστατη και άνηκε στην ανώτερη κοινωνική τάξη.

Ο ίδιος ο Κάρολος Μαρξ δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή του και το μόνο που έκανε ήταν να γράφει άρθρα και να παριστάνει το φιλόσοφο, παίρνοντας χρήματα από τον φίλο του και επιχειρηματία που Ένγκελς που είχε παρεμφερείς με αυτόν απόψεις.

Ο Ένγκελς ήταν στην πραγματικότητα ένας ανηλεής επιχειρηματίας που είχε κληρονομήσει την επιχείρηση του πατέρα του, η οποία έπαιρνε βαμβάκι που από την Νότια Αμερική και τους δούλους του Αμερικανικού Νότου (ενώ ο ίδιος θεωρητικά ήταν εναντίον της δουλείας) και το πωλούσε προκειμένου να φτιαχτούν ρούχα για την Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες.

Είναι δε αξιοπερίεργο ότι όταν ο Μάρξ έφυγε από την Γερμανία προκειμένου να γλιτώσεις της διώξεις για το πραξικόπημα που προκάλεσε με άλλους και το είχε βαφτίσει επανάσταση και προσπάθησε να επιβάλλει στην χώρα αυτή, οι Βρετανοί τον δέχτηκαν στη χώρα τους παρόλο που υποστήριζε ότι θα έπρεπε να πέσει η Βρετανική μοναρχία, όπως και όλος σε άλλες μοναρχίες και να αντικατασταθούν από ένα κομμουνιστικό καθεστώς όπως έλεγε και ο ίδιος.

Παρόλα αυτά και ενώ οι Βρετανοί θα μπορούσαν απλά να τον απελάσουν και να τον στείλουν πίσω στην Γερμανία για να εκτίσει την 50 του και τα γεγονότα που έλαβε μέρος στην εξέγερση του 1.848 μ.Χ. στην Γερμανία για τον ρολό, αλλά τον κρατήσουν για πολλούς λόγους.

Ενός από αυτός ήταν προκειμένου να δείξουν ότι τσόχα οι ίδιοι ήταν φιλελεύθεροι και δεχόταν τους πάντες στη χώρα τους, ακόμη κι αν είχαν αντίθετες απόψεις από το κατεστημένο και την μοναρχία τους παριστάνω στους άλλους λαούς τους δήθεν δημοκράτες.

Επίσης, ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Βρετανοί τον κράτησαν στην χώρα τους, ήταν το γεγονός ότι όπως αναφέρθηκε ο Ένγκελς είχε τις επιχειρήσεις του στην χώρα αυτή, ενώ είχε πάρα πολύ μεγάλες και σημαντικές γνωριμίες και κατάφερε μέσω αυτών θα υποστήριζε κανείς να «πείσει» τους Βρετανούς να δεχτούν το φίλο του, τον Μαρξ.

Εδώ που είναι επίσης να αναφερθεί ότι ο Μαρξ σχεδόν αποτυχημένος σε όλες του τις προβλέψεις, αφού πίστευε από τη μία ότι η επανάσταση του κομμουνισμού θα επικρατούσε στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ όπως ξέρουμε όλοι ότι επικράτησε στην Ρωσία και εκεί όχι από εξέγερση του Ρωσικού λαού αλλά στο πραξικόπημα, το οποίο χρηματοδότησαν οι Γερμανοί για δικούς τους λόγους τον Πρώτό Παγκόσμιο Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Επίσης ο Κάρολος Μαρξ που θεωρητικά ήταν υπέρ της ισότητας των φυλών, στην πραγματικότητα υποτιμούσε της γυναίκες και τις θεωρούσε σχεδόν σαν αντικείμενα και όχι ανθρώπους, αλλά κατά τον ίδιο θα έπρεπε να τις μοιράζονται όλοι οι άντρες και να ανήκουν σε όλες.

Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό,  αντί η γυναίκα να έχει δουλειά και χρήματα για να ζήσει και να κάνει αν θέλει οικογένεια κατά παιδιά του. Η άποψη αυτή του Μαρξ δεν διάφερε σε τίποτα  από τις απόψεις που έχουν οι διάφοροι ισλαμιστές για τις γυναίκες.

Αφού και αυτοί τις θέλουν για τα χαρέμια τους, χωρίς στην ουσία αυτές να επιλέξουν αυτές με ποιον άντρα θέλουν να είναι και να παντρευτούν και να περάσουν την ζωή τους, χωρίς να τους επιβάλλουν άλλοι την θέλησή τους για αυτό και αλλά θέματα.

Επίσης ο Μαρξ, ο οποίος έλεγε ότι τάχα ενδιαφέρονταν για τα προβλήματα των φτωχών δεν κατάγονταν ο ίδιος από φτωχή οικογένεια, ούτε και κανείς από τους δύο γονείς του ηταν φτωχός (ούτε και η σύζυγος του).

Οπότε σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούσε να καταλάβει την ζωή τούς, πώς αυτοί ζούσαν αυτοί και αντίθετα πειραματίστηκαν οι διάδοχοι του και ομοϊδεάτες του, ειδικά όταν αυτοί κατέλαβαν την εξουσία, τάχατες «φιλοσοφώντας» για το τι ήταν το καλύτερο.

Ενώ στην πράξη όλα όσα έκαναν προκάλεσαν εκατομμύρια θανάτους με γκουλάγκ και εκτελέσεις, τομών οποίων ιδιαίτερος εμπνευστής ηταν ο Μαρξ, και στην πράξη προκάλεσαν οι ιδές του καταστροφή και αποδείχτηκαν παντελώς αποτυχημένες και καταστροφικές, τόσο στην ΕΣΣΔ, όσο καί σε όλα τα κομμουνιστικά κράτη επί Ψυχρού Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html) και σε όσα επέζησαν μετά από αυτόν.

Επίσης ο Μαρξ υποστήριζε ότι ήταν ιστορική «σιγουριά» ότι τελικά τάχατες θα επικρατούσε κομμουνισμός, μην αναφέροντας καθόλου από πού αντλούσε την σιγουριά του αυτή, την οποία ονόμαζε τάχατες «ιστορική νομοτέλεια», θυμίζοντας περισσότερο την ιστορική νομοθεσία που και ο Χίτλερ υποστήριζέ ότι θα επέβαλε την κυριαρχία της Γερμανίας στον κόσμο, παρίσταντο και τους δύο σχεδόν τους δήθεν «θεούς», χωρίς φυσικά να είναι.

Παράλληλα έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς πως αναφέρονταν ο Μαρξ εναντίον των Ρώσων και των Σλάβων τους οποίους αποκαλούσε έναν Σλαβικό συφερτό, θυμίζοντάς πολύ τα ρατσιστικά σχόλια του Χίτλερ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τις ιδέες αυτές τις «κληρονόμησαν» και δύο από την Γερμανία και την γερμανική τους ανατροφή. Επιπλέον, ο Μαρξ υποστήριζε ότι όλοι οι «αντιδραστική λαοί» και οι μοναρχίες θα αφανιστούν στον επερχόμενο παγκόσμιο γενικευμένο πόλεμο (τον Α΄ΠΠ) και θα γίνονταν «τροφή για τα κανονιά», ότι ακριβώς έλεγε και για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (Β΄ΠΠ) και ο Αδόλφος Χίτλερ που και αυτός «προφήτευε» τον αφανισμό τον δήθεν «κατώτερων» για αυτόν λαών.

Αλλά και για την Ελλάδα είναι αλήθεια ότι Μαρξ είχε την χειρότερη άποψη, ενώ παράλληλα ηταν υπέρ της διατήρησης της της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ήταν σύμμαχοι με τους Γερμανούς;, την περίοδος που δούλευε σαν δημοσιογράφος, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Γερμανών και των Τούρκων και όχι των λαών όπως παρίστανε, τους οποίους γενοκτονούν οι Τούρκοι.

Και επίσης, ο Μαρξ, θυμίζοντας τον ρατσισμό των σημερνών Γερμανών επί μνημονίων θεωρούσε επίσης τάχα οπισθοδρομικούς απατεώνες τους Έλληνες και ότι αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν κράτους, κατηγορώντας τους και υπερασπίζουν τους τούρκους, έναντι και των άλλων ακόμη και Βαλκανικών και γενοκτονημένων όπως οι Έλληνες λαών (π.χ. Αρμένιων, Ασσυροχαλδαίων, Κούρδων) τους οποίους μισούς επειδή ηταν πιστοί Χριστιανοί και ως γνωστόν ο Μαρξ μισούνε τον Χριστιανισμό.

Σαν «παράδεισο», ο Μαρξ όπως επίσης και ο Λένιν και ο Στάλιν μετέπειτα έλεγαν στην ουσία ότι θα ήταν ο κομμουνιστικός δήθεν «παράδεισος» επί της γης, ενώ ο αντίστοιχα το Χίτλερ υποστήριζε το ίδιο με το «χιλιόχρονο Ράιχ» της Γερμανίας.

Όμως υπήρξαν κι άλλες ομοιότητες μεταξύ αυτό των δύο καθεστώτων συγκεκριμένα οι κουμουνιστές θεωρούσαν ως δήθεν «μάρτυρες», όλους όσους ομοϊδεάτες τους φυλακίστηκαν ήταν και εκτελέστηκαν ακόμη και αν ήταν εγκληματίες για την θεωρία του κομμουνισμού, ενώ το ίδιο ακριβώς πράγμα έκανε και οι Ναζί, προσπαθώντας με τον πολύ κακό αυτό τρόπο να παραλληλίσουν δήθεν τους ιδεολόγους τους με τους μονούς πραγματικούς Μάρτυρες, τους Χριστιανούς Μάρτυρες.

Παράλληλα ο Λένιν, αλλά και ο Στάλιν είχαν σαν ευαγγέλιο τους το κομμουνιστικό μανιφέστο και αλλά έργα του Μαρξ και του Ένγκελς, όπως επίσης και του λένε και του σταλιών και άλλων κομμουνιστων, όπως ακριβώς και οι Ναζί στην Γερμανία είχαν σαν δικό τους «ευαγγέλιο» το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ.

Αλλά σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, οι κομμουνιστές, όπως επίσης και οι Ναζί μετέπειτα, φρόντισαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους δήθεν «αγίους και ευαγγελιστές», όπως όσους κομμουνιστές διέδωσαν την ιδεολογία έχοντας αν πρότυπα τους τους Μαρξ και Ένγκελς, όπως επίσης και των Λένιν και το Στάλιν, όπως και οι Ναζί των Νίτσε, Βάγκνερ, όπως επίσης και τον Ντίτριχ Έκχαρτ.

Αλλά εκτός των παραπάνω, οι κομμουνιστές φρόντισαν να αντιγράψουν τον Χριστιανισμό και στον τομέα των ιερών λειψάνων, με την διαφορά τότε ότι αφού οι κομμουνιστές δεν είχαν κανένα πραγματικό ιερό λείψανο, φρόντισα να κάνουν μούμια το πτώμα του Λένιν, προκειμένου σε αυτή την περίπτωση να έχουν κάτι και αυτοί να προσκυνούμε σαν έναν δικό τους δήθεν «θεό» και να τον  δείχνουν.

Αλλά και τις Ιερές Άγιες Εικόνες αντέγραψαν οι κομμουνιστές και οι Ναζί με την προσωπολατρία και τις τεράστιες αφίσες και πορτρέτα των ηγετών τους, τα οποία καλούσαν σε κάθε σημείο του κράτους τους.

Και οι μεν Ναζί γιόρταζαν τα «Χιτλερούγνεννα» και «ειδωλολατρικές τελετές» έναντι των Χριστουγέννων και οι κομμουνιστές τα Σταλινούγεννα, ενώ οι αντίπάλοι αυτών θεωρούνταν «αιρετικοί» σφετεριστές και εξοντώνονταν (π.χ. τροτσκιστές, λενινιστές, Στράσερ, Ρεμ κ.λ.π.).

{Ο ίδιος ο Λένιν ως παιδί έδερνε βίαια τον ήσυχο μικρό του αδερφό γιατί με αυτόν είχε παύσει να είναι ο ίδιος το κέντρο της προσοχής. Ο μεν Στάλιν σκότωσε την δεύτερη συζυγο του Ναταλία και ο Χίτλερ την ανιψιά του Γκέλι και έβγαλαν προς τα έξω ότι αυτές τάχα αυτοκτονήσαν όπως και ο Νέρωνας σκότωσε την δεύτερη συζυγο του Ποπαία.

Παράλληλα, οι κομμουνιστές στην Ρωσία ανεβήκαν στην εξουσία με χρήματα των Γερμανών, με τους οποίους συνεργάζονταν και στον Μεσοπόλεμο για να εξοπλίσουν κρυφά οι δύο αυτές χώρες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/freikoros-odessa.html), όπως και με τον Χίτλερ και το Σύμφωνο Μολότοφ Ρίμπεντροπ ως και την εισβολή των Γερμανών στην Ρωσία στον Β΄ΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html)}.

Οπότε από τα παραπάνω φαίνεται το ποιον των παραπάνω καθεστώτων και τι ακριβώς ετοιμάζουν αυτά στους Χριστιανούς και τον κόσμο αν επικρατήσουν με πραξικόπημα και εκλογές και σύρουν ξανά τον πλανήτη σε έναν Γ΄ΠΠ.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



 


 


 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου