Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ, ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ, ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Πολλές φορές κατά την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν περιπτώσεις που ένας ικανός στρατός αποφάσισε να επιτεθεί αφανιστικά στους αντιπάλους του και να καταστρέψει τον στόλο και τον στόλο και στην αεροπορία τους, ενώ αυτοί ήταν απροετοίμαστοι προκειμένου να τους διαλύσει το στρατό και να μπορέσει να προελάσεις μία άνεση στα εδάφη τους.

Αυτός είναι ο λόγου χάρη συνέβη κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Γερμανία επιτέθηκε στην Γαλλία και με σαρωτικές επιθέσεις μετά από έναν πόλεμο αστραπή. διέλυσαν μεγάλο μέρος του στρατού και της αεροπορίας της Γαλλίας και προέλαυσαν βαθιά μέσα στην χώρα αυτή.

Σύντομα οι Γάλλοι μην έχοντας στην ουσία στρατό και αεροπορία να τους βοηθήσει ηττήθηκαν κατά κράτος και πολλές μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Βόρεια Γαλλία και στην συνέχεια και στην Νότια κατακτήθηκε από τους Γερμανούς και στην Γαλλία εγκαταστάθηκε ένα προδοτικό καθεστώς και το δω συλλογικό με ηγέτες του τον Πετταίν και Άλβα μέχρι το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη συμφορά και ήτα και καταστροφή του στρατού τους που υπέστησαν οι Γάλλοι στον πόλεμο αυτό, αφού εκτός από τους Γερμανούς που θα περίμενε κανείς ή ότι θα διέλυαν τον Γαλλικό στρατό και την αεροπορία, το ίδιο έκαναν προκειμένου να μπορέσουν να νικήσουν τους εχθρούς τους ίδιο έκανα και οι σύμμαχοι τους οι Βρετανοί με τους Γάλλους.

Συγκεκριμένα οι Βρετανοί βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι ίδιοι αυτοί και να χρησιμοποιήσουν τον Γαλλικό στόλο που βρισκόταν στα λιμάνια της Γαλλίας όπως επίσης και της Μέσης Ανατολής και της Βορείας Αφρικής, αποφάσισαν τον βομβαρδίσουν έτσι ως αυτός να μην πέσει στα χέρια των Γερμανών.

Παράλληλα θα μπορούσε να πει κανείς ότι με την καταστροφή του Γαλλικού στόλου εκτός από την μη κατοχή του από τους Γερμανούς, μετά τον πόλεμο η πράξη τους αυτή θα έκανε για αρκετό καιρό αδύναμους τους Γάλλους για να ξαναφτιάξουν τον στόλο τους και με αυτό τον τρόπο ο Βρετανικός στόλος στα κυριαρχούσε για άλλη μια φορά μόνος στην Μεσόγειο, όπως ακριβώς είχαν κάνει με τον Γαλλικό στόλο όταν ξέσπασε η Γαλλική Επανάσταση.

Αυτή ήταν μια πράξη που όπως ήταν φυσιολογικό εξόργισε πάρα πολύ τους Γάλλους, οι οποίοι θεώρησαν με την συμπεριφορά τους αυτή τους Βρετανούς προδότες και μεγάλο μέρος τους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ με τον τρόπο αυτό κατά μεγάλο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχαν καταφέρει να ενισχύσουν άθελα τους πολύ τον προδότη Πετταίν.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη αιφνιδιαστική επίθεση η οποία συνέβη κατά την διάρκεια του πολέμου αυτού σε ένα εχθρικό στόλο και είχε σαν σκοπό να νικήσει τον αντίπαλο και να τον καταστρέψει πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό το στόλο και την ικανότητα να πολέμιέ και να καταλαμβάνει εδάφη.

Η πιο γνωστή επίθεση που ήταν αιφνιδιαστική επίθεση στον πόλεμο αυτό συνέβη όπως είναι γνωστό στον Ειρηνικό και συγκεκριμένο στην περιοχή του Περλ Χάρμπορ από τους Ιάπωνες εναντίον των Αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού.

Οι Ιάπωνες σχεδίασαν να καταστρέψουν όλο τον Αμερικανικό στόλο που βρισκόταν σε αυτή την περιοχή μαζί με τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα, όπως επίσης και τις πηγές πετρελαίου και ανεφοδιασμού του συγκεκριμένους στόλου, οι οποία θα έκαναν για καιρό να φτιαχτούν και ο στόλος αυτός να λάβει πάλι βάλει μπρος.

Όμως δυστυχώς για τους ίδιους τα αεροπλανοφόρα των Αμερικανών έλειπαν όπως είναι γνωστό από το συγκεκριμένο σημείο και αντί να τα καταφέρουν οι Ιάπωνες τα καταστρέψουν όπως σχεδίασαν τότε οι Ιάπωνες, αυτά που βρισκόταν στο ανοιχτό ωκεανό και δεν έπαθαν τίποτα.

Παράλληλα ενώ οι Ιάπωνες έκαναν 2 ολόκληρες επιδρομές με βομβαρδισμούς στην συγκεκριμένη περιοχή, ξέχασαν οι μάλλον ακύρωσαν την Τρίτη, η οποία σκόπευε να διαλύσει τις πηγές εφοδιασμού και πετρελαίου στις συγκεκριμένης βάσεις. κάτι που επέτρεψε Αμερικανούς να γυρίσουν γρήγορα πίσω.

Σύντομα κατάφεραν μάλιστα να επιδιορθώσουν πολλές από τα κατεστραμμένα αεροπλάνα που ήταν στην βάση να δημιουργήσουν νέα πλοία ή αποσκεπάσουν κάποια από τα παλιά και με τα νέα αντιτορπιλικά να έχουν σύντομα την δυνατότητα να τα επιτεθούν και να διαλύσουν τον Ιαπωνικό στόλο της και σταδιακά να νικούν συνεχώς τους Ιάπωνες μέχρι το τέλος του πολέμου αυτού και μετά την ρίψη των ατομικών βόμβων να καταλάβουν την Ιαπωνία.

Όμως δεν ήταν αυτή η μόνη χώρα του Άξονα που υπέστη μια τέτοια αιφνιδιαστική επίθεση και καταστροφή του στρατού και του στόλου τους, αφού πολύ γνωστή περίπτωση αυτού το είδους την έπαθαν στην συνέχεια και οι Ιταλοί στον Τάραντα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή οι Ιταλοί συγκεντρώνω το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους και την ετοιμαζόταν επιτεθούν στους Βρετανούς, όμως πριν προλάβουν να κάνουν κάτι τέτοιο οι Βρετανοί τους ανακάλυψαν και Στηβ συνέχεια ετοίμασαν να έρθει μία αντεπίθεση εναντίον των Ιταλών.

Οπότε σύντομα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον των εχθρών τους και χωρίς αυτοί να τους περιμένουν με τα ισχυρά τους αεροπλάνα και το ικανό του στόλο διέλυσαν με την αεροπορία τους  τον Ιταλικό στόλο, ο οποίος διαλύθηκε και μέχρι το τέλος του πολέμου αυτού και στην ουσία η Ιταλία είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους και τον ικανότητα της να πολεμάει τους Βρετανούς και τους Συμμάχους στην θάλασσα.

Αλλά και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνέβησαν παρόμοιες αιφνιδιαστικές επιθέσεις που είχαν όσο αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του στρατού των αντιπάλων, της αεροπορίας, ακόμη και του στόλου του από μία ισχυρότερη δύναμη.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του πολέμου των 6 ημερών η ικανή στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ προέλαυσε γρήγορα και κατέλαβε πάρα πολλά εδάφη τον Σύρων, των Ιορδανών, όπως επίσης και των Αιγυπτίων με πολύ μεγάλη ταχύτητα με έναν ταχύτατο πόλεμο αστραπή του Ισραήλ εναντίον των εχθρών του.

Όμως για να καταστεί μία ε τέτοια εξέλιξη εφικτή είχαν πρώτα προετοιμαστεί οι Ισραηλινοί και πριν τους επιτεθούν οι Άραβες επιτέθηκαν οι ίδιοι με μανία και την ισχυρή αεροπορία του στα αεροδρόμιά τους και κατέστρεψαν τελείως με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τον στόλο και τα τανκς τον Αράβων και την αεροπορία τους, ενώ βρισκόταν αυτά ακόμα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, όπως και στις βάσεις του στρατού.

Οπότε όταν οι Ισραηλινοί προέλαυναν οι Άραβες στρατιώτες δεν είχαν να τους βοηθήσει ούτε πυροβολικό, ούτε αεροπορία, ούτε επίσης και στόλο, αφού είχαν διαλυθεί στις βάσεις τους και με τον τρόπο αυτό το Ισραήλ έκανε περίπατο και κατάλαβε πολλά εδάφη (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html).

Φυσικά η κατάσταση αυτή δεν επαναλήφθηκε μόνο τότε αλλά και στις μέρες μας και συγκεκριμένα στον πόλεμο της Συρίας, που όπως είναι γνωστόν ξεκίνησε ξανά το 2024 μετά Χριστόν όταν οι ισλαμιστές με την βοήθεια της Τουρκίας του Ερντογάν, του Ισραήλ, της Δύσης και των πετρομοναρχιών του Κόλπου εισέβαλαν για άλλη μία φορά στην Συρία.

Σύντομα μάλιστα οι ίδιοι κατάξερα να καταλάβουν πολλές πόλεις της συγκεκριμένης χώρας και συγκεκριμένα το Χαλέπι, την Χολμς, όπως και στο τέλος ακόμα και την ίδια την πρωτεύουσα της χωράς αυτής, την Δαμασκό και στο τέλος να ρίξουν το καθεστώς του άσωτου από την εξουσία.

Αυτό έχει σαν συνέπεια το Ισραήλ εκμεταλλευτεί για άλλη μία φορά την κατάσταση και με τους εχθρούς του διαλυμένους να εισβάλει στο Γκολάν και να καταλάβει πάρα πολλά εδάφη σε έναν νέο πόλεμο αστραπή.

Παράλληλα φρόντισε μαζί με όλα αυτά να βομβαρδίσει και τον στόλο των Σύρων, έτσι ώστε να μην πέσει τα χέρια των ισλαμιστών, ενώ το ίδιο έκανε και με την αεροπορία και του τανκς της συγκεκριμένης χώρας, έτσι ώστε οι ισλαμιστές να μην μπορέσουν να γίνουν πιο ισχυροί με την απόκτηση αυτών, όπως επίσης και των πυραύλων των Σύρων.

Σε αυτό είναι κάτι που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι ισλαμιστές της Συρίας και παράλληλα οι Τούρκοι, οι οποίοι και αυτοί βομβαρδίζουν όχι όμως τους ισλαμιστές, τους οποίους βοήθησαν να καταλάβετε και άλλα εδάφη, αλλά τα εδάφη Κούρδων και της αποθήκες όπλων τους, όπως και τις βάσεις και της αποθήκες οπλών των Σύρων που βρίσκονταν κοντά στα σύνορα, προκειμένου να μην τα καταλάβουν αυτά οι Κούρδοι και στραφούν εναντίον τους.

Το Ισραήλ έχει καταφέρει να επεκτείνει τα εδάφη του και να φτάσει μόλις 20 km από την Δαμασκό και πολλοί λένε ότι δεν θα χρειαστεί με αυτά αλλά να καταλάβει κι άλλα εδάφη στην Συρία, όπως επίσης και στον Λίβανο και να προσπαθήσει να δημιουργήσει το λεγόμενο «Μεγάλο Ισραήλ», ίσως και με την κατάληψη εδαφών από την Ιορδανία και την Αίγυπτο, κάτι το οποίο όμως μπορεί να δημιουργήσει έναν συνολικό πόλεμο των Αράβων και όλων των μουσουλμάνων του εάν φτάσει στα άκρα υπό προϋποθέσεις (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου