Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, κατά την διάρκεια της ιστορίας συνέβησαν πολλά ιστορικά γεγονότα, τα οποία αν και είχαν μεγάλη χρονολογική απόσταση μεταξύ τους όταν έγιναν, είχαν παρόλα αυτά πολλές ομοιότητες και παρεμφερή εξέλιξη.

Έτσι το έτος 1.917 μ.Χ., υπήρξε ψήφισμα από την Γερμανική Βουλή (Μπούντενσταγκ) των σοσιαλδημοκρατών, εν μέσω Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα κόμματα των φιλελευθέρων και των καθολικών του κέντρου για μία ειρήνη μεταξύ των εμπόλεμων χωρίς διαπραγματεύσεις και προσαρτήσεις εξόργισε τους στρατιωτικούς της Γερμανίας εν μέσω Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τον λόγο αυτό, οι στρατηγοί του Γενικού Επιτελείου Λούντεντορφ και Χίντεμπουργκ, οι οποίοι είχαν αναλάβει την εξουσία του γενικού Επιτελείου με την υποστήριξη του λαού και ήταν λαοφιλείς για τις πολλές στρατιωτικές νίκες τους, διέταξαν (με την σύμφωνη γνώμη και έγκριση του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β’, του τότε της Γερμανίας) ένα χρόνο πριν από την ήττα της Γερμανίας να δημιουργήσουν το εθνικιστικό Γερμανικό πατριωτικό κόμμα.

{Κατά αντίστοιχο τρόπο ένα χρόνο πριν από την ήττα της Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αυτή την φορά, πολλοί Γερμανοί βιομήχανοι, μέλη του Ναζιστικού κόμματος και των SS, χωρίς να το γνωρίζει ο Χίτλερ συναντήθηκαν κρυφά στο ξενοδοχείο Red House (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html).

Εκεί οργάνωσαν την αναδιοργάνωση της Μεταπολεμικής Γερμανίας με τα κλεμμένα χρήματα των κατεχομένων Ευρωπαϊκών λαών, όπως και την διαφυγή πολλών Ναζί, την επαναφορά του Ναζισμού στην Γερμανία, αλλά και την δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού οικονομικού Γερμανικού Δ’ Ράιχ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_1.html).

Το ίδιο συνέβη και λίγο πριν την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Γερμανία, όταν οι Γερμανοί για να πάρουν την ρεβάνς και για να εκδικηθούν για την ήττα τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιούργησαν τις παραστρατιωτικές ομάδες των Freikorps εντός της Γερμανίας.

Και παράλληλα έκαναν μυστική συμφωνία με την ΕΣΣΔ για την μυστική μεταφορά των γερμανικών βιομηχανιών παραγωγής οπλών στην χώρα αυτή, για συμπαραγωγή οπλών και κοινή εκπαίδευση του στρατού τους, αφού και οι δύο χώρες αυτές ήταν πάριες και σε απομόνωση, ενώ δεν επιτρέπονταν στην Γερμανία τότε λόγω της ήττας της η παραγωγή όπλων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html).

Αυτό άλλωστε δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές, αφού οι δύο αυτές χώρες συνεργάστηκαν εν μέσω Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αμέσως μετά αφότου οι Γερμανοί βοήθησαν τότε για τους δικούς τους λογούς τους μπολσεβίκους να αναλάβουν πραξικοπηματικά την ηγεσία της Ρωσίας (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) και έγιναν μαζί και σύμμαχοι των Τούρκων.

Και όπως ο Κεμάλ Αττατούρκ έριξε με στρατιωτική βία το καθεστώς του Σουλτάνου και έγινε δικτάτορας της Τουρκίας εγκαθιδρύοντας το εθνικιστικό κεμαλικοί, εχθρικό προς το ισλάμ και προχώρησε στην γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμένιων, των Ασσυροχαλδαίων και των Κουρδών στην χώρα του με την αποστολή αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ομάδες καταναγκαστικής εργασίας.

Αντίστοιχα και ο Μουσολίνι στην Ιταλία με την «Πορεία προς την Ρώμη», πηρέ με την βία την εξουσία από τον βασιλιά (όπως προσπάθησε και στην Γερμανία αποτυχημένα ο Χίτλερ κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος της Μπιραρίας του Μονάχου).

Στην συνέχεια ο Χίτλερ προχώρησε και αυτός στην γενοκτονία άλλων εθνοτήτων (Ελλήνων, Εβραίων, Σλάβων κ.λ.π.) με την αποστολή αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ομάδες καταναγκαστικής εργασίας.

Ο Αττατούρκ κατήγγειλε την Συνθήκη των Σεβρών και έκανε τα πάντα για να επιτύχει την αναθεώρηση της, αφού ο ίδιος την θεωρούσε προδοτική για τους Τούρκους, ενώ όσους την υπέγραψαν τους θεώρησε προδότες και τους κυνήγησε.

Αντίστοιχα ο Χίτλερ κατήγγειλε την Συνθήκη των Βερσαλλιών και έκανε τα πάντα για να επιτύχει την αναθεώρηση της, αφού ο ίδιος την θεωρούσε προδοτική για τους Γερμανούς, ενώ όσους την υπέγραψαν τους θεώρησε προδότες και τους κυνήγησε (αντίστοιχα ο Μουσολίνι κατήγγειλε με τις Συνθήκες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που θεωρούσε προδοτικές για την Ιταλία).

Ο ίδιος ο Χίτλερ ονομάστηκε ο «Γερμανός Μουσολίνι» και έλεγε: «Ο Κεμάλ ήταν ο δάσκαλος, ο Μουσολίνι ο πρώτος του μαθητής και εγώ ο δεύτερος»}.

Μέλη του κόμματος αυτού (όπως και της εταιρείας της Θουλής), ήταν ο εθνικιστής επιχειρηματίας, εκδότης εφημερίδων και Προέδρος  του εθνικιστικού Γερμανικού Εθνικού κόμματος Άλφρεντ Χούκενμπεργκ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7/#), ο οποιος ανελαβε την εξουσία του και το έστρεψε προς την άκρα δεξιά, όταν το κόμμα ηττήθηκε και καταβαραθρώθηκε στις εκλογές και η προηγουμένη ηγεσία του παραιτήθηκε.

Έτερο μέλος του κόμματος αυτού ήταν ο Άντον Ντέξλερ, ο ιδρυτής του μετέπειτα εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, του οποίου μέλος και προστατευόμενος έγινε στην συνέχεια ο Χίτλερ, ο οποίος και ανέλαβε την ηγεσία του και το έφερε τελικά στην εξουσία της Γερμανίας.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος είναι ο εθνικιστής επιχειρηματίας Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία του και το έστρεψε προς την άκρα δεξιά, όταν το κόμμα ηττήθηκε και καταβαραθρώθηκε στις εκλογές και η προηγουμένη ηγεσία του (ο Άρμιν Λάσετ) παραιτήθηκε.

Έτερο πρώην μέλος του κόμματος αυτού ήταν ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο ιδρυτής μετέπειτα του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», του οποίου μέλος και προστατευόμενος έγινε στην συνέχεια ο Μπγιερν Χέκε, ο οποίος και φιλοδοξεί να αναλάβει την ηγεσία του και να το φέρει τελικά στην εξουσία της Γερμανίας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1/).

{Τον Χίτλερ εκτός Βαυαρίας, τον κορόιδευαν αρχικά, αλλά όταν οι συνθήκες έγιναν κατάλληλες (με την οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας το 1.929 μ.Χ.), αυτός κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός στην Γερμανία χάρις στις ρητορικές του ικανότητες και να ηγέτης της χώρας αυτής.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με την AfD και τον Χέκε, τον οποίο τον κοροϊδεύουν αρχικά εκτός Θουριγγίας, όταν οι συνθήκες γίνουν κατάλληλες (π.χ. μια οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας σαν το 1.929 μ.Χ.), αυτός να καταφέρει να γίνει ευρύτερα γνωστός στην Γερμανία χάρις στις ρητορικές του ικανότητες και να ηγέτης της χώρας αυτής και να κάνει το κόμμα του μία «Λέγκα της Γερμανίας» (https://www.tovima.gr/2021/10/01/world/afd-i-legka-tis-anatolis/)}.

Παρόλο που ο Χούκενμπεργκ αρχικά αντίθετος στην συνεργασία με τον Χίτλερ, άλλαξε γνώμη και συνεργάστηκε μαζί του και τελικά η συγκυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων προκάλεσε την ψήφιση το 1.933 μ.Χ. της δικτατορίας του Χίτλερ στην Γερμανία και την ολοκληρωτική καταστροφή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Αντίστοιχα στις μέρες μας αν και για την ώρα ο Φρίντριχ Μερτς δηλώνει αντίθετος στην συνεργασία με τον Χίτλερ, μπορεί να αλλάξει γνώμη και συνεργαστεί μαζί της και τελικά η συγκυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων μπορεί αν συμβεί να προκαλέσει, όπως την μίας νέας εθνικιστικής δικτατορίας στην Γερμανία.

Στην Γερμανία, μετά το 1.929 μ.Χ. και το κραχ στις ΗΠΑ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/new-deal.html), η τεράστια παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολουθήσε το έτος 1.931 μ.Χ., είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το Ράιχσμαρκ (το τότε μάρκο), αλλά και να μεταδοθεί ο χρηματοπιστωτικός πανικός της Αυστρίας στην Γερμανία.

Όταν δε χρεοκόπησε η κυριά τράπεζα της Αυστρίας, η χώρα αυτή προχώρησε σε αναλήψεις των κεφαλαίων της από τις Γερμανικές τράπεζες, με συνέπεια να καταρρεύσει λίγο αργότερα μία από τις κυρίες Γερμανικές τράπεζες, η Γερμανία να μπει σε ύφεση και η ανεργία να φτάσει από το 1,5 εκατομμύριο ως τότε στα έξι εκατομμύρια.

Στην εξέλιξη αυτή βοήθησαν κατά πολύ και οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της τότε Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία επέβαλε βαριές φόρους και έκοψε τα επιδόματα των ανέργων, με συνέπεια το χάος, την πεινά, έκρηξη φτώχειας και ασθενειών και την άνοδο των άκρων στην Γερμανία (των Ναζί και των κομμουνιστών).

 Αντίστοιχα στις μέρες μας, είναι πολύ πιθανόν να χρεωκοπήσει η Deutsche Bank, υστέρα από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ ή στην ίδια την Ευρώπη, ειδικά εάν αρχίσουν να καταρρέουν οι ισχυρές Ευρωπαϊκές οικονομίες ή αποσυρθούν από την νυν γερμανοκρατούμενη ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html).

Τότε, όπως συνέβη και το 1.931 μ.Χ., μπορεί η κατάρρευση των τράπεζων των κρατών αυτών (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία κ.λ.π.), να προκαλέσει ξανά σε αναληψεις των κεφαλαίων τους από τις Γερμανικές τράπεζες, κατάρρευση και εγκατάλειψη του ευρώ, με συνέπεια να καταρρεύσει λίγο αργότερα και Γερμανικές τράπεζες, η Γερμανία να μπει σε ύφεση και η ανεργία της χώρας αυτής να φτάσει σε πολλά εκατομμύρια.

Στην εξέλιξη αυτή μπορεί να βοηθήσουν κατά πολύ και οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της νυν Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται να επιβάλει βαριές φόρους και να κόψει τα επιδόματα των ανέργων, με συνέπεια το χάος, την πεινά, έκρηξη φτώχειας και ασθενειών και την άνοδο των ακρών στην Γερμανία (της AfD και της αριστεράς).

{Επίσης, η οικονομική κρίση των ετών 1.929-1.931 μ.Χ. στην Γερμανία και τον κόσμο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/new-deal.html), θυμίζει σε κάποιους στις μέρες μας την οικονομική κρίση των ετών 2.008-2.011 μ.Χ., ή αυτή που έρχεται λένε αναλυτές μέσα στο 2022 μ.Χ., από εάν επερχόμενο νέο οικονομικό κραχ παγκόσμια σαν αυτό του 1.929 μ.Χ.

Ο τελευταίος κανονικός καγκελάριος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Μίλερ, ο οποίος εκλέχτηκε με κανονικές εκλογές και σχημάτισε την τελευταία πολυκομματική κυβέρνηση της Γερμανίας πριν καταλάβουν την εξουσία οι Ναζί. Θα γίνει άραγε το ίδιο στις μέρες μας με τον  επίσης σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Όλαφ Σολτς στις μέρες μας και την εξουσία θα την αναλάβει στο τέλος η AfD;

Αντίστοιχα και ο πρώτος καγκελάριος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Έμπερτ, ο οποίος επέβαλε προσωρινή δικτατορία στην Γερμανία για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κίνδυνου, όπως ο Σολτς στις μέρες μας επέβαλε υγειονομική δικτατορία στην Γερμανία με αφορμή την «αντιμετώπιση του κορωνοιού».

Η δε Μέρκελ, η οποία ξεκίνησε Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο για να καταλάβει οικονομικά και πολιτικά την Ευρώπη και αποχώρησε από την ηγεσία της Γερμανίας το 2021 μ.Χ. με μνημόνια (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_85.html), θυμίζει σε πολλούς τον Κάιζερ Γουλιέλμο Β’ της Γερμανίας, ο οποιος ξεκίνησε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταλάβει στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά την Ευρώπη και αποχώρησε από την ηγεσία της Γερμανίας μετά το τέλος του και την ήττα της Γερμανίας. 

Τον διαδέχτηκε ο σοσιαλδημοκράτης Έμπερτ, του οποίου το κόμμα στήριξε την πολεμική προσπάθεια της Γερμανίας σε όλο το διάστημα του πολέμου και ακολουθήσε πιο συγκεκαλυμένα την ιδιά αναθεωρητική πολιτική με τον Κάιζερ.

Αντίστοιχα στις μέρες μας την Μέρκελ, την διαδέχτηκε ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς, του οποίου το κόμμα στήριξε την προσπάθεια της Γερμανίας για οικονομική κατοχή της Ευρώπης μέσω των μνημονίων σε όλο το διάστημα της θητείας της Μέρκελ (https://www.ethnos.gr/opinions/article/190392/oistaxtesthsangkelamerkel) και ακολουθήσε στην συνέχεια πιο συγκεκαλυμένα την ιδιά αναθεωρητική πολιτική με την Μέρκελ.

Σε σχέση με τις εκλογές του 1.931 μ.Χ. στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης, υπάρχουν αντιστοιχίες με τα κόμματα της Γερμανίας του 2021 μ.Χ.

Έτσι , το κομμουνιστικό κόμμα της Γερμανίας στις μέρες μας αντιστοιχεί στην χώρα αυτή με το κόμμα της αριστεράς. Το σοσιαλδημοκρατικό παραμένει όπως τότε και τώρα το ίδιο, το κόμμα του κέντρου μαζί με το Γερμανικό Εθνικό κόμμα αποτελούν στις μέρες μας το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Το δε Γερμανικό Δημοκρατικό κόμμα αντιστοιχεί στους φιλελευθέρους, το Βαυαρικό Λαϊκό Κόμμα στους σημερινούς Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ενώ το Ναζιστικό κόμμα στο σημερινό κόμμα της «Εναλλακτικής για την Γερμανία»}.

Η ίδια η Γερμανία βρίσκεται σε οικονομικό φαύλο κύκλο, η Deutsche Bank και η χώρα αυτή χρωστά 1, 5 τρις ευρώ ως χρέος (https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/914150_i-germania-einai-i-nea-orologiaki-bomba-stin-ee-hreos-15-tris), ενώ ακόμη και οι γνωστοί Γερμανοί οικονομολόγοι αναφέρουν πως σκοπεύουν αν χρειαστεί να εγκαταλείψει η Γερμανία την Ευρωζώνη (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/01/germanexit-2022.html).

Ίσως σκοπεύοντας να επιτύχει μία ενισχυμένη συνεργασία κρατών από έναν σκληρό πυρήνα της ΕΕ ή και εκτός αυτής αν χρειαστεί (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html), στον οποίο η ίδια θα κυριαρχεί και θα έχει το πάνω χέρι και την ηγεσία σύμφωνα με τις νυν Ευρωπαϊκές συνθήκες που λένε ότι μπορεί να υπάρξει ενισχυμένη συνεργασία από εννιά ή δέκα κράτη εντός της ΕΕ με την κοινή βούληση αυτών σε πολλές κοινές πολιτικές (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.html).

{Σε ένα τέτοιο παγκόσμιο οικονομικό (και ενεργειακό) κραχ μπορεί να βοηθήσει και ένας πόλεμος των Ρώσων στην Ουκρανία (http://corfiatiko.blogspot.com/2022/01/blog-post_818.html, https://www.noiazomai.gr/2022/01/rigma-se-nato-h-kroatia-den-tha-polemhsei-gia-thn-oukrania.html), με σκοπό την ίδρυση της Ευρασιατική Ένωσης (ή μιας Ορθόδοξης-https://dimpenews.com/2022/01/07/%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%ad%ce%bd%ce%ba%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bd%ce%af%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1/, http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_66.html, http://alophx.blogspot.com/2020/09/blog-post.htm, l, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html , http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_65.html  http://alophx.blogspot.com/2020/11/1918-2020.ht, ml http://alophx.blogspot.com/2020/01/blog-post_22.html  http://alophx.blogspot.com/2017/09/heartland.html https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html), ως μία «μίνι-ΕΣΣΔ» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html , http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_31.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_81.html,,   http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html) ή ένας πόλεμος στον Περσικό Κόλπο των ΗΠΑ (http://www.oparlapipas.gr/2017/12/h-taktikh-toy.html) και του Ισραήλ ενάντια στο Ιράν (http://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_1.html), συνδυασμός των παραπάνω ή όλα αυτά μαζί}.

Για κάποιους αναλυτές μπορεί πολλοί Ευρωπαίοι, καθολικοί ή προτεστάντες, να δουν μία ισχυρή ηγετική φιγούρα που θα αναδειχθεί και θα ηγηθεί της Ευρώπης, σαν τον αναμμένο για πολλές από αυτές (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) «Grand Catholic Monarch» (http://www.todayscatholicworld.com/great-catholic-monarch.htm, https://greatmonarch-angelicpontiffprophecies.blogspot.com/), τον οποίο αναμένουν όπως και πολλές ιστορικές και θρησκευτικές προσωπικότητες που αναμένεται να επιστρέψουν (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html) κατ’ αυτούς (όπως οι Έλληνες περιμένουν την επιστροφή του Μαρμαρωμένου βασιλιά). 

Αντίστοιχα, οι ίδιοι κύκλοι αναμένουν μαζί με αυτόν τον μονάρχη την ανάδειξη του Angelic Pope, ενός πάπα της Ρώμης, ο οποίος πιστεύουν ότι θα φέρει τον Χριστιανισμό της Δύσης μαζί με τον μονάρχη σε όλη την γη, εξαφανίζοντας όλα τα αλλά δόγματα και θρησκείες (https://en.wikipedia.org/wiki/Last_Roman_Emperor, https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypse_of_Pseudo-Methodius, https://www.phatmass.com/phorum/topic/102138-the-great-catholic-monarch-of-prophecy/page/2/, https://www.facebook.com/TheTraditionalCatholicsCommentaries/posts/hyppolitus-235-adthe-great-french-monarch-who-shall-subject-all-the-east-shall-c/960646064040895/, https://www.marianland.com/proph005.html, https://greatmonarch-angelicpontiffprophecies.blogspot.com/2019/02/the-great-catholic-monarch-and-angelic.html). Για πολλούς αυτός είναι και ο τελικός πάπας Πέτρος ο Β’ που θα εμφανιστεί λίγο πριν το Τέλος του Κόσμου (https://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Peter_II).

Και αυτό θα γίνει σύμφωνα με αυτούς, όταν γίνει ένας μεγάλος πόλεμος σε παγκόσμια κλίμακα των Χριστιανών με τους μουσουλμάνους, τον οποίο θα ξεκινήσουν οι δεύτεροι, αλλά στην διάρκεια του ή λίγο πριν ή μετά το ξεκίνημα του θα αναδειχθεί ο μονάρχης, ο οποίος θα ενώσει την Δύση, θα επιτεθεί και θα καταλάβει όλα τα εδάφη των μουσουλμάνων και θα τους κάνει με το καλό ή με την βία Χριστιανούς.

Ίσως με την τωρινή προσπάθεια ένωσης όλων των χριστιανικών (αιρετικών) ομολογιών της γης (με τις οποίες θέλουν να ενώσουν και την Ορθοδοξία μας), αλλά και των θρησκειών της γης και της Ευρώπης και της γης μέσω του οικουμενισμού (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_39.html, http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_39.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84a-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5/, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html , http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_49.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html , http://alophx.blogspot.com/2018/07/1821_17.html), υπό την ηγεσία του πάπα της Ρώμης.

Αν αυτή επιτευχθεί τελικά σε μεγάλο μέρος, να παρουσιάσουν τον τότε πάπα της Ρώμης που θα την επιτύχει ως τον δήθεν Angelic Pope, ο οποίος θα ενώσει όλες τις θρησκείες και τους Χριστιανούς της γης, όπως υποτίθεται ότι θα κάνει ο πάπας αυτός σύμφωνα με τις «προφητείες της Δύσης».

Αν αυτός ο δήθεν «αλάθητος» πάπας της Ρώμης, τον οποίο θα τον υπακούν όλες ή οι περισσότερες θρησκείες της γης και της Ευρώπης, υποδείξει ότι κάποιο άτομο που θα θέλει να γίνει ηγέτης της Ευρώπης (είτε της νυν, είτε μίας μικρότερης αν αυτή διαλυθεί), πως τάχα είναι ο αναμενόμενος «Grand Catholic Monarch», ο οποίος θα σώσει την Ευρώπη από την μισαλλοδοξία και τον πόλεμο θρησκειών, τότε πολλοί μπορεί να παραπλανήσουν και να τον ακολουθήσουν.

{Ειδικά αν έχει ακολουθήσει ένας σε παγκόσμιο επίπεδο πόλεμος μεταξύ του ισλάμ και των Χριστιανών, τον οποίο θα έχουν αρχίσει οι μουσουλμάνοι. Και ήδη από το 2014 μ.Χ. ο Στηβ Μπανόν, ο κύριος σύμβουλος του Τραμπ, υποστήριξε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων, μία «Σταυροφορία» ενάντια στο ισλάμ, από έναν Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησαν οι ισλαμοφασίστες και τα πρώτα αποτελέσματα τα βλέπει κάνεις διά γυμνού οφθαλμού}.

Είναι αλώστε γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τους δικτάτορες Χίτλερ και Μουσολίνι, όταν ο τότε πάπας της Ρώμης Πίος ο ΙΒ’ υπέγραψε συμφωνίες και συνθήκες συμμαχίας με αυτούς και παρότρυνε τους πιστούς του να τους ακολουθούν.

Στην περίπτωση αυτή, θα έχουμε την δημιουργία ενός νέου Τέταρτου Ράιχ στην ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2016/10/blog-post_81.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_96.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_62.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_84.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_73.html), υπό την ηγεσία και πάλι ίσως της Γερμανίας (http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html) και άλλων ισχυρών οικονομικών δυνάμεων (http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_1.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html , http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html , http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html), ενώ εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι και η ιδιά η ΕΕ προωθεί και χρηματοδοτεί τον παναιρετικό οικουμενισμό του πάπα της Ρώμης.

Και αυτό για να μπορέσει να ενώσει όλους τους κατοίκους της ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2016/10/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/11092001-isis-13112015.html), Χριστιανούς, Εβραίους, μουσουλμάνους, βουδιστές, ινδουιστές, σιντοιστές κ.λ.π., και να τους κάνει Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς να θυμούνται τις διαφορές τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν το Ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Το ίδιο κάνουν και μέσω της προσπάθειας τους να ενώσουν όλα τα κράτη της ΕΕ και να ξεχάσουν τις εθνικές διαφορές τους (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html), όπως και την ιστορία τους για παρεμφερείς λογούς και για τον σκοπό αυτό έχουν βγάλει νόμους της ΕΕ ότι αν κάποιος διαμαρτυρηθεί για νόμους κατά των Εθνών και της Πίστης, φυλακίζεται ή θεωρείται τάχα εθνικιστής ή δήθεν θρησκευτικά φανατικός μισαλλόδοξος. 

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να έχουμε την άνοδο στον Βορρά (στην Ευρώπη), ενός ηγέτη που θα αναδειχθεί ως ένας νέος μεταμοντέρνος Καίσαρας και θα παριστάνει την «μεσσιανική φιγούρα» (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/10/blog-post_80.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_80.html) με την βοήθεια του πάπα της Ρώμης (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_3.html) για να μοιραστούν από κοινού τον πλούτο και την εξουσία της Ευρώπης (ή και όλης της γης αν το καταφέρουν).

Αντίστοιχα στον Νότο, τον μουσουλμανικό κόσμο, με βάση τις αντίστοιχες «προφητείες» που έχουν οι μουσουλμάνοι για τον επικείμενο για αυτούς «μεσσία» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1/), τον λεγόμενο «μαχντί» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html), μπορεί και αυτοί να αναδείξουν έναν αντίστοιχο ηγέτη ενάντια στην Δύση (http://alophx.blogspot.com/2019/10/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_39.html, http://alophx.blogspot.com/2017/11/n.html http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_83.html ).

{Μάλιστα στις «προφητείες» για την άνοδο του μαχντί προβλέπεται ότι η Ρώμη (Η Δύση και ο Χριστιανισμός τότε) θα είναι ενωμένη υπό μία κοινή ηγεσία και θα επιτίθεται στους μουσουλμάνους για να τους εκδικηθεί για την επίθεση που θα της έχουν κάνει πιο πριν αυτή και για να καταλάβει τα εδάφη τους, ότι δηλαδή λένε ακριβώς και οι «προφητείες» της Δύσης για τον «καθολικό μονάρχη».

Στην Τουρκία, οπαδοί του Ερντογάν διαδίδουν πως εμφανίστηκε ο «μεσσίας» («μαχντί») και έχρισε τον Ερντογάν Χαλίφη, ενώ πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οδηγεί τους Τούρκους σε σκληρό εμφύλιο, δεν παραδίδει. Λέγοντας τους «Φάτε ψωμί και κρεμμύδι, κάνει καλό» (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/01/blog-post_88.html).

Εδώ μπορεί να ειπωθεί ότι ο ισλαμικός λοιπόν νόμος ορίζει ότι, αν κάποιο τμήμα γης περιέλθει ποτέ στο Ισλάμ, πρέπει να παραμείνει για πάντα ισλαμικό. Αν χαθεί, υποχρεούνται οι μουσουλμάνοι να το επανακτήσουν και να επανέλθει σε ισλαμική κατοχή.

Αυτό πάνε να κατορθώσουν τώρα και στην Ελλάδα. Μιλάνε δηλαδή για την αρχή της επανισλαμοποίσης των εδαφών της Ελλάδος. Ήδη κυκλοφορούν χάρτες που δείχνουν και την Ελλάδα στην συντόμως μελλοντική ισλαμική επικράτεια (https://www.triklopodia.gr/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%ae%ce%bd/ )}.

Στο μόνο που διαφέρουν οι «προφητείες» της Δύσης και των μουσουλμάνων είναι για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής και «Conquering Messiah» (Κατακτητής «μεσσίας»), αφού στις μεν προφητείες της Δύσης ο μονάρχης της Ευρώπης και ο τότε πάπας της Ρώμης θα νικήσουν όλο τον ισλαμικό κόσμο και θα καταλάβουν όλα τα εδάφη του, όπως και όλη την γη και θα την κάνουν «καθολική».

{Εξοντώνοντας και υποτάσσοντας όπως λένε εκτός από όλους τους μουσουλμάνους και όλους τους κατά τους ίδιους δήθεν «αιρετικούς» Ορθόδοξους Χριστιανούς, ενώ σύμφωνα με τις «προφητείες» τους θα καταλάβουν και την Ελλάδα υπό τον μονάρχη τους αυτό}.

Αντίθετα, στις «προφητείες» (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html) των μουσουλμάνων, ο «μαχντί», μαζί με τον «Χριστό» θα πολεμήσουν με την τότε (http://alophx.blogspot.com/2020/01/blog-post_27.html) Ρώμη (τους Χριστιανούς) και θα καταλάβουν την Πόλη, την Ρώμη και όλο τον κόσμο και θα τους κάνουν μουσουλμάνους.

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_61.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_68.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html ) και από τις δύο αντίπαλες πλευρές, σε έναν πόλεμο Βορρά (Δύση)-Νότου (μουσουλμανικός κόσμος), σε έναν ολικό και μέχρις τέλους πόλεμο ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html) και Μουσουλμανικής Αδελφότητας (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), παρά την συνεργασία της Γερμανίας με το ισλάμ στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_13.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, http://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html ).

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι τον Χίτλερ πολλοί Γερμανοί τον έβλεπαν σαν την δεύτερη έλευση και ενσάρκωση του αναμενομένου για αυτούς «Μπαρμπαρόσα» (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html), ενώ πολλοί ιδρυτές ισλαμικών δυναστειών ισχυρίστηκαν όταν ένωσαν τα κράτη τους (http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_52.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_59.html, http://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post.html), πως είναι αυτοί και οι γιοι τους η ενσάρκωση του «μαχντί» (π.χ. των Αβασσίδων, των Αλμοραβίδων, των Αλμοχάδων ή των Φατιμίδων) που θα φέρουν την παγκόσμια τζιχάντ (http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_30.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_73.htm, l http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html , http://alophx.blogspot.com/2017/09/7-8-21.html , http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_36.html , http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html , http://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html , http://alophx.blogspot.com/2019/12/blog-post.html , http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis_12.html http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_10.html , , http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_28.html )}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως κράτος και λαός θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις παραπάνω συμπληγάδες και να έρθουμε εκ νέου σαν χώρα σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.

 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Ιμάμ μαχντί θα ανήκει στην φυλή των Κουραΐς και στην οικογένεια της Φατίμα, απόγονο του Ιμάμ Χασάν...

Θα γεννηθεί στην Madina Sharef.

Θα είναι ψηλός με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, με φαρδύ μέτωπο και αχιβάδα μύτη, με κρεατοελιά στο δεξί του μάγουλο.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣ MAHDI

Ο κόσμος θα γεμίσει με μεγάλη αδικία και καταπίεση. Θα υπάρξει εκτεταμένο κακό στο οποίο όλοι οι άνθρωποι θα εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό. Οι μουσουλμανικές χώρες και οι λαοί τους θα έχουν γίνει τόσο αδύναμοι που ακόμη και τα ζώα θα τους νικούσαν στην μάχη.

Οι μουσουλμάνοι θα ήταν τελείως διχασμένοι, εξ ου και η κατάσταση αδυναμίας τους. Από την άλλη, οι Κουφάρ («άπιστοι») όλου του κόσμου θα ήταν ενωμένοι κάτω από έναν ηγέτη... Σε όλο τον κόσμο οι σεισμοί θα γίνονταν συχνά. Αθώοι άνθρωποι θα θανατωθούν...

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ

Με τον στρατό του ενισχυμένο από ευσεβείς ανθρώπους, ο Ιμάμ μαχντί θα νικήσει τους εχθρούς του...

Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του, οι μουσουλμάνοι θα γνωρίσουν μεγάλο ή ακμή και θα γίνουν πλούσιοι. Δεν θα υπάρξουν ξηρασίες και τα εδάφη θα είναι εξαιρετικά εύφορα...

Ο Ιμάμ μαχντί θα κατακτήσει την πόλη της Κωνσταντινούπολης (και αργότερα την Ρώμη). Μετά τους σεισμούς, που θα κατέστρεψαν τους εχθρούς του και την επακόλουθη συσσώρευση μουσουλμανικών στρατών υπό την ηγεσία του, ο Ιμάμης θα φύγει από την Μέκκα για την Μεδίνα, όπου θα προσκυνήσει το Rozah Mubarak (Ο τάφος του αγγελιοφόρου του Αλλάχ Sallallahu alayhi wasallam).

Αφού το κάνει αυτό, το επόμενο βήμα του θα είναι να προχωρήσει στην Δαμασκό, όπου θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος των δυνάμεων Nasara (χριστιανικών) μαζί με την φυλή Kalb.

Στην Δαμασκό ο Ιμάμης θα στήσει το αρχηγείο του. Από εδώ θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των εχθρών του Ισλάμ και θα τους νικήσει (όπως αυτές της Ιερουσαλήμ) και από εκεί θα κυβερνήσει.

Σε απάντηση σε αυτό, οι Ρωμαϊκές δυνάμεις θα επιτεθούν και θα καταστρέψουν την πόλη του προφήτη (Μεδίνα) και θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον των κατοίκων της...

Μετά την δολοφονία του Dajjal από τον Προφήτη Eessa (Ιησούς), ο μαχντί δεν θα ζήσει για πολύ. Θα περάσουν μερικοί μήνες και αυτός ο μεγάλος ιμάμης, θα περάσει στα βασίλεια του επέκεινα. Οι Μουσουλμάνοι θα κάνουν το Janazah Salat του και θα τον θάψουν, και ο Μεσσίας, γιος της Maryam, θα γίνει τότε ο νέος ηγεμόνας των Μουσουλμάνων.

Το Dabiq είναι ένα μέρος στην Συρία που υποτίθεται ότι είναι η τοποθεσία για μια από τις τελευταίες μάχες σύμφωνα με ορισμένους μουσουλμανικούς μύθους για μια τελική αποκάλυψη. Η επιλογή ενός τέτοιου ονόματος για το περιοδικό αναδεικνύει τους στόχους του χαλιφάτου.

«Η τελευταία ώρα δεν θα έρθει μέχρι να φτάσουν οι Ρωμαίοι στο al-A'maq ή στο Dabiq, και ένας στρατός αποτελούμενος από τους καλύτερους ανθρώπους στην γη εκείνες τις μέρες θα τους σπεύσει από την Μεδίνα», «προφήτεψε» Μωάμεθ πριν από περίπου 1400 χρόνια.

Αυτό κάνει τον Dabiq τον Megiddo της ισλαμικής πίστης. Η Μεγιδδώ είναι η πόλη στην καρδιά των προφητειών του Αρμαγεδδώνα του Βιβλίου της Αποκάλυψης στην Χριστιανική Βίβλο.

Αυτό καθιστά τον Dabiq το «Camelot» του Ισλαμικού Κράτους: Το μυθικό τελευταίο προπύργιο του καλού ενάντια σε μια ορμητική σκοτεινή εποχή. Ο Μωάμεθ υποτίθεται ότι χαρτογράφησε το όραμά του για αυτούς τους «τελικούς καιρούς»: Ονομάζεται al-Malhama al-Kubra (Ο Μεγάλος Πόλεμος).

Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι στο Κοράνι. Αυτή η προφητεία του τέλους του χρόνου βρίσκεται κυρίως σε λέξεις που αποδίδονται στον προφήτη στην μεταγενέστερη βιβλιογραφία.

«Θα ενωθείτε ενάντια σε μια δύναμη 80 σημαιών και κάτω από κάθε σημαία βρίσκονται δώδεκα χιλιάδες (άντρες)», τονίζει η προφητεία. Το Dabiq υποτίθεται ότι είναι η αρχή του τέλους.

Ο δε μαχντί, προφητεύεται ότι θα εμφανιστεί στην Μέκκα λίγο μετά. Στην συνέχεια υποτίθεται ότι θα ενταχθεί στον στρατό των δικαίων και θα τον οδηγήσει στην μάχη. Αυτός ο τελικός αγώνας υποτίθεται ότι θα δει το ένα τρίτο των πιστών να πολεμούν «τους Ρωμαίους».

Άλλο ένα τρίτο θα σκοτωνόταν στον αγώνα. Το τελευταίο τρίτο θα φύγει. Τελικά, μόλις 5000 πιστοί τζιχαντιστές υποτίθεται ότι θα πολιορκηθούν μέσα στα τείχη της Ιερουσαλήμ. Όταν αυτό θα γίνει, ο Ιησούς - ο δεύτερος πιο ισχυρός προφήτης του Ισλάμ τον οποίο αποκαλούν Isa Ibn Maryam - προφητεύεται να επιστρέψει.

Είναι ένα από τα βασικά σημάδια της άφιξης των εσχάτων. Ο Χριστός θα αναλάβει τον αγώνα με τους Μουσουλμάνους εναντίον των απίστων... «Υπάρχει μια προφητεία για τον αντίχριστο που το Ισλαμικό Κράτος και οι οπαδοί του έχουν επιμελώς αποφύγει, παρόλο που βρίσκεται σε μια συλλογή από προφητείες που λατρεύουν:

Ο δε αντίχριστος (ντατζάλ και απατηλός «μεσσίας» στο ισλάμ) «θα εμφανιστεί στην άδεια περιοχή μεταξύ Σαμ [Συρία] και Ιράκ»». γράφει ο McCants στο βιβλίο του The ISIS Apocalypse. «Αυτό, φυσικά, είναι ακριβώς όπου βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος».

 {Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι η αντιπαλότητα των Δυτικών και το μίσος αυτών κατά των Ορθοδόξων εκφράζεται όχι μόνο από ακαδημαϊκούς της Δύσης (π.χ. τον Σάμιουελ Χάντιγκτον), αλλά ακόμα και μέσω των διάσημων ταινιών του Χόλυγουντ.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι η γνωστή ταινία «Dune», από το ομώνυμο βιβλίο του Αμερικάνου συγγραφέα Frank Herbert,. Στό μυθιστόρημα αυτό τρεις (ή τέσσερις από άλλους συγγραφείς μετά τον Χέρμπερτ) μεγάλες πολεμικές και οικονομικές οικογένειες/οίκοι αντιμάχονται για τον έλεγχο του πιο πολύτιμου υλικού και καύσιμου στο σύμπαν, του spice (καρύκευμα), το οποίο βρίσκεται στην έρημο του πλανήτη Αρράκις.

Οι τρεις μεγάλοι οίκοι είναι οι Ατρείδες, οι Χάρκονεν, η Αυτοκρατορική οικογένεια των Κορρίνο, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και οι Όρντος, ενώ οι κάτοικοι του Αρράκις και των ερήμων του είναι οι Φρέμεν.

Οι Ατρείδες ισχυρίζονται στο βιβλίο ότι αποτελούν απογόνους των Ατρειδών της Αρχαίας Ελλάδας. Οι Κορρίνο ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των τελευταίων Αυτοκρατόρων της Ρωμανίας, των Παλαιολόγων.

Oι Χάρκονεν ισχυρίζονται ότι εκτός από τις τελικές Δυναστείες της Ρωσίας, των Ρωμανόφ και της Γερμανίας, των Χοεντσόλερν είναι και νόθοι απόγονοι των Παλαιολόγων. Τέλος οι Όρντος, των οποίων το όνομα προέρχεται από την ομώνυμη έρημο της Κίνας εκπροσωπούν την Κίνα (https://dune.fandom.com/wiki/House_Atreides, https://dune.fandom.com/wiki/House_Harkonnen/DE, https://dune.fandom.com/wiki/Constantine_XI, https://dune.fandom.com/wiki/King_Agamemnon, https://dune.fandom.com/wiki/Thomas_Palaiologos, https://dune.fandom.com/wiki/House_Corrino/DE, https://dune.fandom.com/wiki/House_Ordos). 

Από όλους αυτούς τους οίκους, οι οποίοι αντιμάχονται για τον έλεγχο του σύμπαντος, του καρυκεύματος και την εξουσία, οι ισχυρότεροι είναι των Ατρειδών και των Χάρκονεν, οι οποίοι βρίσκονται από Αιώνες σε βεντέτα.

[Μία έμμεση αναφορά του συγγραφέα, ο οποίος έζησε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Αυτοί αναλυτικά είναι: Πρώτα οι Ατρείδες, δηλαδή οι Δυτικοί, οι οποίοι παριστάνουν τους δήθεν «γνήσιους πνευματικούς» απογόνους της Αρχαίας Ελλάδας. Αυτοί παρουσιάζονται ως οι «ήρωες» και οι «έντιμοι» των μυθιστορημάτων.

Εννοείται φυσικά ότι σε καμία περίπτωση οι Αμερικάνοι και οι Δυτικοί απόγονοι του Καρλομάγνου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5/), μόνο  «ηρωικοί και έντιμοι» δεν είναι, αλλά ανηλεείς, πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές τύραννοι, βάρβαροι, δολοπλόκοι συνωμότες και αιμοχαρείς.

Οι Χάρκονεν με την Ρωσική και Γερμανική καταγωγή εκπροσωπούν τους Ρώσους και τους Γερμανούς. Αυτοί παρουσιάζονται ως βάρβαροι, δολοπλόκοι συνωμότες και αιμοχαρείς, σαδιστές και σοδομίτες πολεμοχαρείς τύραννοι, υπονοώντας ότι οι Γερμανοί και οι Ρώσοι είναι τέτοιου είδους λαοί. Με την υπόνοια ότι ο οίκος αυτός είναι και νόθος απόγονος των Παλαιολόγων, το ίδιο υπονοείται για την Ρωμανία και την Ελλάδα.

Ιστορικά οι Γερμανοί στους Δύο Παγκοσμίους Πολέμους και την εποχή των μνημονίων ήταν όντως σφαγιαστές, όπως και οι Σοβιετικοί από την ίδρυση της ΕΣΣΔ ως την πτώσης της (κυρίως επί Λένιν και Στάλιν).

Όμως οι σημερινοί Ρώσοι, οι οποίοι δεν είναι μπολσεβίκοι (αλλά βρίσκονταν υπό την κατοχή των κομμουνιστών τυράννων) δεν έχουν καμία σχέση με την βαρβαρότητα της ΕΣΣΔ, ενώ το να υποστηρίξει για βάρβαρη την Ρωμανία και την Ελλάδα των ημερών μας είναι απλά μία παντελώς ανιστόρητη ανακρίβεια και τεράστια συκοφαντία.

Οι Όρντος, των οποίων το όνομα προέρχεται από την ομώνυμη έρημο της Κίνας εκπροσωπούν την Κίνα και στα μετέπειτα από τον θάνατο του συγγραφέα βιβλία παρουσιάζονται ως δολοπλόκοι και τυραννικοί, μία θέση που δείχνει ποια ήταν η άποψη των επιγόνων του Χέρμπερτ για αυτούς.

Οι Κορρίνο, οι απόγονοι των Παλαιολόγων είναι δολοπλόκοι με μανία για εξουσία και κάνουν όλη την ώρα σχέδια και δείχνουν ποια είναι η γνώμη του συγγραφέα και των Δυτικών για την ένδοξη Αυτοκρατορία της Ρωμανίας.

Τέλος, οι Φρέμεν παρουσιάζονται ως οι ηρωικοί και έντιμοι ήρωες της ελευθερίας, οι οποίοι παλεύουν για την ελευθερία τους από τους τυραννικούς Χάρκονεν, με την βοήθεια των «καλών Ατρειδών» (Δυτικών) που τους βοηθούν για αυτό, όπως ακριβώς και οι Αμερικανοί βοήθησαν στον Ψυχρό Πόλεμο τους ισλαμιστές «μαχητές της ελευθέριας» μουτζαχεντίν έναντι των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.

Ο Αυτοκράτορας που ελέγχει το καρύκευμα στην έρημο ονομάζεται Σαντάμ Κορρίνο, που παραπέμπει στον Σαντάμ Χουσεΐν που ήλεγχε το πετρέλαιο των ερήμων του Ιράκ, ενώ και οι δύο έπεσαν με την παρέμβαση των Ατρειδών ο πρώτος και με την βοήθεια των Αμερικάνων (των δήθεν «απογόνων των Ατρειδών και των Αρχαίων Ελλήνων») ο δεύτερος μετά τους δύο Πολέμους του Κόλπου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81/#)].

Οι δε Φρέμεν στην έρημο του Αρράκις κάνουν έναν θρησκευτικό πόλεμο εναντίον των Χάρκονεν και των άλλων οίκων που υποστηρίζουν τον Αυτοκράτορα, με την βοήθεια του Παύλου Ατρείδη, ο οποιος προέρχεται από όλους τους μεγάλους οίκους βάσει αίματος (των Ατρειδών και των Χάρκονεν), ενώ μέσω της κόρης του Παύλου που παντρεύεται τον εγγόνο του Αυτοκράτορα οι απόγονοι του Παύλου έχουν το αίμα και της Αυτοκρατορικής δυναστείας.

Οι Φρέμεν περιμένουν έναν «μεσσία», τον «μαχντί» που θα έρθει από την έρημο και θα τους ενώσει και θα τους κάνει να νικήσουν όλους τους εχθρούς τους και θα κυριαρχήσουν υπό την ηγεσία του σε όλο το συμπάν μέσω μίας «τζιχάντ».

Αντίστοιχο πρόγραμμα για τον ερχομό του «μεσσία», έχει και η ανώτατη «θρησκευτική οργάνωση», που είναι ταυτόχρονα και μυστικιστική της Αυτοκρατορίας, η Μπένε Γκέσεριτ, η οποία προσπαθεί μέσω συνένωσης των οίκων των μεγάλων οικογενειών να φέρει τον «αναμενόμενο» και σε μεγάλο βαθμό ελέγχει και τις πολιτικές ενέργειες του Αυτοκράτορα.

Και όντως θρησκευτικό πόλεμο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έναντι της ΕΣΣΔ είχαμε από τις ΗΠΑ από την Δύση με τον παπα της Ρώμης Ιωάννη Παύλο τον Β΄ και επαναστάσεις στα καθολικά κράτη του Συμφώνου τη; Βαρσοβίας και από τη Ανατολή από τους μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA/).

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό συμβαίνει στις μέρες μας από τις ΗΠΑ στον νέο «Ψυχρό Πόλεμο» των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας με έναν νέο θρησκευτικό πόλεμο με τον ISIS στον Νότο σε Συρία και Ιράκ, όπως και στην Ουκρανία μέσω των καθολικών αιρετικών ουνιτών παπικών.

Φυσικά, μία άλλη πηγή έμπνευσης του συγγραφέα είναι και ο Λόρενς της Αραβίας, ένας δυτικός που ένωσε τους Ανατολίτες μουσουλμάνους Άραβες υπό την ηγεσία του και κατάφερε να εκδιώξει τους Τούρκους με την βοήθεια της Δύσης από την Αραβία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%89%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B8-%CF%84/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_36.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85/).

Επίσης, ο Χέρμπερτ άντλησε βαριά έμπνευση επίσης από το The Sabres of Paradise (1960 μ.Χ.) της Lesley Blanch , μια αφηγηματική ιστορία που αφηγείται μια σύγκρουση στα μέσα του 19ου Αιώνα στον Καύκασο, μεταξύ σκληροτράχηλων ισλαμικών φυλών και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας

Και όντως οι μουσουλμάνοι περιμένουν έναν «μεσσία», τον «μάχντι», ο οποίος θα έρθει από την έρημο και θα τους ενώσει και θα τους κάνει να νικήσουν όλους τους εχθρούς τους και θα κυριαρχήσουν υπό την ηγεσία του σε όλο το συμπάν μέσω μίας παγκόσμιας «τζιχάντ».

Αλλά αντίστοιχη αναμονή υπάρχει και από την Δυτική πλευρά, στην οποία υπάρχει μία κρυφή ανώτατη «θρησκευτική οργάνωση», που είναι ταυτόχρονα και μυστικιστική, η Μασονία/Τεκτονισμός (ενώ μία από τις πιο μεγάλες τεκτονικές στοές ονομάζεται Μπένε Γκέσεριτ), η οποία προσπαθεί μέσω συνένωσης των οίκων των μεγάλων οικογενειών να φέρει τον «αναμενόμενο» και σε μεγάλο βαθμό ελέγχει και τις πολιτικές ενέργειες των πολιτικών στην Δύση.

Επίσης η οικολογική καταστροφή του Αρράκις από τα εργοστάσια εξόρυξης και επεξεργασίας του καρυκεύματος, θυμίζει το οικολογικό πρόβλημα από τα καυσαέρια που προκαλούν οι αντλίες εξόρυξης και επεξεργασίας του πετρελαίου.

Η Αυτοκρατορία στο Dune περιέχει χαρακτηριστικά διάφορων Αυτοκρατοριών στην Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι δε Sardaukar του Αυτοκράτορα θυμίζουν τους Πραιτοριανούς του Αυτοκράτορα της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο Χέρμπερτ οπαδός του Ζεν έχει την ιδιά αρνητική και συκοφαντική με τον Γίββων άποψη για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, κατηγορώντας άδικα τον Χριστιανισμό για την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (πολεμώντας τον Χριστιανισμό και λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενώ στα μυθιστορήματα του προβλέπει «έμμεσα» τον θρίαμβο του ισλάμ στον κόσμο), ενώ ο ίδιος ο Χέρμπερτ λέγεται από πολλούς ότι ήταν οπαδός της φεουδαρχίας και κυρίως των Ναζί.

Ο Χέρμπερτ ήταν ισχυρός επικριτής της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν μακρινός συγγενής του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι , τον οποίο αναφερόταν ως «Ξάδελφος Τζο».

Ο Χέρμπερτ πίστευε ότι οι κυβερνήσεις λένε ψέματα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και ότι, μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον είχε διδάξει άθελά του ένα σημαντικό μάθημα να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Ο Χέρμπερτ αντιτάχθηκε επίσης στην Αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Ο δε γιος του Παύλου Ατρείδη, ο Λέτο ο Β’ Ατρείδης γίνεται και αυτός «μεσσίας» που έρχεται από την έρημο ρίχνοντας την κακιά θεία του Αίλια, η οποία ονομάζεται «βδέλυγμα» και είναι κυριευμένη από το πνεύμα του παππού της Βλάντιμηρ Χάρκονεν.

Την Αίλια την υπηρετούν διεφθαρμένοι Αρχιερείς και ψευδοπροφήτες που επιβάλουν την λατρεία της που έχει αυτοθεοποίησει τον εαυτό της, κάτι που κάνει και ο ίδιος ο Λέτο αργότερα όταν την νικά, ιδρύοντας μία Αυτοκρατορία χιλιάδων ετών πριν πεθάνει και ο ίδιος, ενώ «προφήτης» του Παύλου είναι ο πατέρας του.

Το θέμα αυτό με την ονομασία «βδέλυγμα» θυμίζει το «Βδέλυγμα της Ερήμωσης της Βίβλου», τον αντίχριστο, ο οποιος θα θεοποιήσει τον εύτακτο του και θα διώξει τους Χριστιανούς και όλους τους αντίπαλους του που δεν θα δεχθούν να τον προσκυνήσουν σαν δήθεν «θεό» (όπως κάνει και η Αίλια) και ο οποιος υποστηρίζεται στην αυτοθεοποίηση του από τον ψευδοπροφήτη (όπως και η Αίλια).

Στο τέλος ο αντίχριστος και ο ψευδοπροφήτης καταστρέφονται μαζί με την διεφθαρμένη Αυτοκρατορία τους (την Μεγάλη Βαβυλώνα) από τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, όπως στο μυθιστόρημα η Αίλια,  η διεφθαρμένη Αυτοκρατορία της και οι ψευδοπροφήτες της από  τον Λέτο, στοιχεία όμως που ισχύουν τα ιδιά στοιχεία και για τον Λέτο..

Και αυτός στην συνέχεια γίνεται διεφθαρμένος, τύραννος, αυτοθεοποιεί τον εαυτό του και διώκει τους εχθρούς του με διεφθαρμένους αρχιερείς που τον στηρίζουν και προσπαθεί να δημιουργήσει μία Αυτοκρατορία χιλιάδων ετών (σαν την Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού που ερμηνεύεται λανθασμένα ή το χιλιόχρονο Ράιχ του Χίτλερ) και έχει πρότερα σαν προδρομικό του ψευδοπροφήτη τον πατέρα του}.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου